facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

«Είμαι υπερήφανη για το γιο μου που αγωνίζεται ενάντια στη σάπια κοινωνία»

«Είμαι πολύ περήφανη για το γιο μου που αγωνίζεται ενάντια σε μία παράνομη και σάπια κοινωνία. Όλα ξεκίνησαν από τη δολοφονία του Αλέξη.
Θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μου», δήλωσε στον Alpha η Παυλίνα Νάσιουτζικ, συγγραφέας και μητέρα του Νικόλαου Ρωμανού ο οποίος συνελήφθη για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Η Νάσιουτζικ υποστήριξε ότι «η αστυνομία ανακοίνωσε ψέματα ότι τα παιδιά χτυπήθηκαν κατά τη συμπλοκή», υποστηρίζοντας ότι «χτυπήθηκαν μέσα στην Ασφάλεια».

Σχετικά με το ποιο είναι το μήνυμά της προς την κοινωνία, η μητέρα του Νικόλαου Ρωμανού απάντησε ότι τα έχει πει όλα και πως όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα πει περισσότερα.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Είμαι υπερήφανη για το γιο μου που αγωνίζεται ενάντια στη σάπια κοινωνία»"

Ρωμανός: "Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου"

Δήλωση δια μέσου του δικηγόρου του, Φραγκίσκου Ραγκούση, δημοσιοποίησε σχετικά με τη σύλληψή του για την διπλή ληστεία στην Κοζάνη και τη σύνδεσή του με την τρομοκρατία, ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός.

Στη δήλωσή του, ο νεαρός δηλώνει ότι θεωρεί τον εαυτό του "αιχμάλωτο πολέμου", πως τα κίνητρά του "ήταν πολιτικά" και ότι "δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν".

Ολόκληρη η δήλωση:

"Τα κίνητρά μου ήταν πολιτικά. Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θύμα. Δεν θα υποβάλλω μήνυση στους αστυνομικούς που με χτύπησαν. Επιθυμώ η κακοποίησή μου να ευαισθητοποιήσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Αποδέχομαι την ληστεία και τίποτε άλλο. Θα ακολουθήσει πολιτική μου δήλωση, γιατί μόνο εγώ εκφράζω τον εαυτό μου και κανένας άλλος".



Ποιος είναι ο Νίκος Ρωμανός

Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο Ρωμανός παιδί των βορείων προαστίων, σε σχολείο του Ψυχικού γνώρισε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, με τον οποίον ήταν μαζί το βράδυ που έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια.

Πέντε χρόνια αργότερα, βρίσκεται κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης με συνεργούς που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τους Πυρήνες της Φωτιάς και η δική του συμμετοχή στην οργάνωση ερευνάται, αφού βρέθηκαν αποτυπώματά του σε διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε η οργάνωση. Εικάζεται μάλιστα, ότι ο ίδιος είχε νοικιάσει στο Μαρούσι, ένα από αυτά.

Ο Νίκος Ρωμανός κατάγεται από μεγαλοαστική οικογένεια, που ξεκίνησε από τις Σέρρες. Είναι εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, που είχε πρωταγωνιστήσει το 1984 στο "έγκλημα του Κολωνακίου".
Η μητέρα του, Παυλίνα Νάσιουτζικ, "η πριγκίπισσα που σκοτώθηκε η ψυχή της" όπως έχει πει, έχει γράψει τα βιβλία "Μαμάδες βορείων προαστίων" και "Μύκονος μπλουζ".

Δεν είχε μέχρι πριν λίγες ημέρες απασχολήσει τις Αρχές και δεν είχε εμπλακεί σε ποινική υπόθεση. Η πρώτη επαφή του με τις Αρχές ήταν με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, στην οποία ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας.
Ωστόσο, αρνήθηκε να καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, που καταδίκασε τους δράστες της δολοφονίας, τους αστυνομικούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.

Πάντως, τις πρώτες ημέρες είχε βρεθεί στο ακροατήριο με τους γονείς του, όταν όμως ήρθε η σειρά του να καταθέσει, επέλεξε να απουσιάζει και έστειλε επιστολή.

"Δεν είχα κανέναν σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη, διότι δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλά να διαμορφώνω εγώ ο ίδιος τα δικά μου πλαίσια, στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου", ανέφερε στην επιστολή μεταξύ άλλων.

Ποιά είναι η Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του Νίκου Ρωμανού

Η Παυλίνα Νάσιουτζικ είναι διδάκτωρ της Φιλοσοφίας. Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μελέτες και άρθρα της δημοσιεύονται σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή ιστορικά συνέδρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο του μείζονος ελληνισμού και στον τομέα της ιστορίας των ιδεών (history of ideas).

Ο πατέρας Αθανάσιος Νάσιουτζικ

Το 2008 η Παυλίνα Νάσιουτζικ έγραψε το βιβλίο Τόση Λίγη Αλήθεια στο οποίο εξιστορεί τη δική της εκδοχή για την υπόθεση δολοφονίας στην οποία εμπλέκεται ο πατέρας της Αθανάσιος Νάσιουτζικ, γνωστή ως το Εγκλημα στο Κολωνάκι.

«Θα χρειαστώ όλο μου το θάρρος για να βουτήξω σ' αυτήν τη σκοτεινή σπηλιά των αναμνήσεων και να σας διηγηθώ την ιστορία όχι αντικειμενικά -αυτό είναι αδύνατον- αλλά όπως εγώ την έζησα. Θα ξαναθυμηθώ εκείνη τη μέρα που ξεκίνησαν όλα, γιατί ήταν η μέρα που ο Γιώργος μου είπε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί μου. Επίσης ήταν η μέρα που έκλεινα τα 18. Και φυσικά η μέρα που έμαθα ότι ο πατέρας μου κατηγορείται για φόνο» αναφέρει η ίδια στο διήγημά της.

Τι γράφει για τον πατέρα της

Κρατώντας για τον εαυτό της το ψευδώνυμο Ελβίρα, η Νάσιουτζικ ξεκινά την αφήγησή της από τις 25 Σεπτεμβρίου 1984 όταν, ανέμελη φοιτήτρια σε αριστοκρατικό κολέγιο της Ζυρίχης, διαβάζοντας όπως συνήθιζε τις ελληνικές εφημερίδες, πληροφορείται πως ο πατέρας της, Αθανάσιος Νάσιουτζικ, επιχειρηματίας και πρόεδρος εκείνη την περίοδο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, θεωρείται ύποπτος για το φόνο του εμπόρου και συγγραφέα Θανάση Διαμαντόπουλου, ο οποίος είχε βρεθεί στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Αθήνας άγρια δολοφονημένος με 97 σφυριές.

Είναι η μέρα που η ζωή της κόβεται στα δυο, καθώς, γυρίζοντας αμέσως πίσω, συνειδητοποιεί ότι οι ρόλοι έχουν πλέον αντιστραφεί. Η μεγαλωμένη στα πούπουλα πριγκιποπούλα, με τα καλά σχολεία, τις στρατιές των υπηρετριών και τις καταναλωτικές εμμονές, οφείλει στα 18 της να προστατεύσει «με κάθε τίμημα» εκείνον που την προστάτευε ώς τότε, έχοντας παράλληλα να παλέψει με τις αμφιβολίες που της δηλητηριάζουν την ψυχή. Αμφιβολίες με τις οποίες τη βομβαρδίζει ο άλλος της εαυτός, η «Μίζερι», που «ακόμα και τώρα», όπως γράφει, «δεν μπορώ να την ξεφορτωθώ».

Στο «Τόση λίγη αλήθεια» η Νάσιουτζικ προσφέρει σε κοινή θέα το ρημαδιό του πατρικού της στο Παλαιό Ψυχικό, λύνοντας και τους λογαριασμούς της με την -νεκρή πλέον- μητέρα της, καταγράφει βήμα προς βήμα τις κινήσεις του πατέρα της, από την αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας του ώς την φυγή του αργότερα στο Παρίσι, όπου κρυβόταν επί μήνες με τη βοήθεια του Ηλία Πετρόπουλου, ανακαλεί με γενναίες δόσεις απέχθειας πρωτοσέλιδα εφημερίδων, δικηγορικές συσκέψεις και κόντρες, στιγμιότυπα δικών και πήγαινέλα στις φυλακές Κορυδαλλού, παραθέτει κάθε τόσο αποσπάσματα από το -υπερασπιστικό για τον Νάσιουτζικ- βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη «Τα μαλλιά του φαλακρού δολοφόνου», και εκφράζει απερίφραστα την ευγνωμοσύνη της στον Γιώργο Χειμωνά, για τη βοήθεια που της προσέφερε ως φίλος και ως ψυχίατρος.

Ο αστός πατέρας

Παράλληλα, μας κάνει κοινωνούς όχι μόνο του γενεαλογικού της δένδρου, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει ένας μακεδόνας μεγαλοτσιφλικάς, αλλά και του πνευματικού κύκλου με τον οποίο δέθηκαν στα νιάτα τους οι ΕΠΟΝίτες γονείς της στη Θεσσαλονίκη, καθώς κι εκείνου στον οποίο κινήθηκαν οι δυο τους μεταπολιτευτικά. Κύκλους αποτελούμενους από προσωπικότητες όπως ο Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, η Ζωή Καρέλη, ο Μανόλης και η Λούλα Αναγνωστάκη, ο Ευάγγελος Παπανούτσος, ο Αντώνης Σαμαράκης, ο Κ. Θ. Δημαράς.

Η στάση των ενόρκων, η «σύγκρουση» Κωνσταντόπουλου-Λυκουρέζου, ο ρόλος των δικαστών και των πραγματογνωμόνων, η στάση της οικογένειας και του λογοτεχνικού κόσμου ήρθαν στο προσκήνιο με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της Παυλίνας Νάσιουτζικ «Τόση λίγη αλήθεια»

Κάψτε τα νυφικά

Η Παυλίνα Νάσιουτζικ πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με μία μελέτη -έκτοτε έχει εκδώσει ακόμη μία- και συνέχισε τη συγγραφική της πορεία με τρία ευπώλητα μυθιστορήματα. Στο βιβλίο της «Καψτε τα νυφικά» διάβαζουμε στο οπισθόφυλλο:

«Οι άντρες είναι σαν τα σκουπίδια: δεν πρέπει να μένουν στο σπίτι, βρομάνε» είναι το μότο ζωής πέντε φιλενάδων.

Η Δανάη ταΐζει τα παιδιά της με απομεινάρια από τις λαμπρές δεξιώσεις της πλούσιας φίλης της· τα δωροδοκεί διαρκώς και νιώθει όμηρος στο ίδιο της το σπίτι (το μόνο καταφύγιό της είναι η τουαλέτα) ενώ ο άντρας, η μαμά και η πεθερά της την αντιμετωπίζουν με παγερή αποδοκιμασία σαν νταντά υπό απόλυση.

Η Λυδία, εξοντωμένη από τα καθημερινά τρίωρα στον Καίσαρη, τον Gavello και τον Καρούζο, παριστάνει τη Ρωσίδα υπηρέτρια όταν της τηλεφωνούν οι αγανακτισμένοι δάσκαλοι των παιδιών της, για να γλιτώσει. Η παραίτηση του σοφέρ της που είχε αναλάβει και χρέη νταντάς τη ρίχνει στο χάος.

Η Εύα ξεφορτώνεται χαρούμενη το χρηματιστή σύζυγο και την πεθερά της για να ανακαλύψει έντρομη ότι της είχε μείνει το πιο βαρύ φορτίο: το παιδί της!

Η Αλίκη, κάποτε η ωραιότερη γκόμενα της Εκάλης, περιφέρει την μισοκατεστραμμένη της ομορφιά σε καφετζούδες και χαρτορίχτρες ενώ ποτίζει κρυφά με ηρεμιστικά τον νευρασθενικό σύζυγό της.

Η Βίκυ βιώνει τη μεγαλύτερη δυστυχία των Βορείων Προαστίων: δεν έχει πισίνα και playroom και βλέπει τη ζωή της να καταρρέει. Έτσι δέχεται με ευγνωμοσύνη τη φιλία της Λυδίας, μόνο και μόνο για να καταλήξει σιγά σιγά σε υπηρεσία της -dame de compagnie, το είδος που ανθεί στα Βόρεια Προάστια.

Πέντε γυναίκες σε φιλίες χαρούμενων capuccino και θλιμμένων espresso, φιλίες που καταρρέουν πιο γρήγορα και από τους δίδυμους πύργους.

Ένας άντρας που θα τις σημαδέψει όλες.

Μια παράξενη ερωτική ιστορία που θα καταλήξει σε μία αυτοκτονία, ένα φόνο αλλά και μία απελευθέρωση».

Μύκονος Μπλουζ, Μαμάδες Βορείων Προαστίων

Η Παυλίνα Νάσιουτζικ έγινε διάσημη με τα δύο μυθιστόρηματά της Μύκονος μπλουζ και Μαμάδες βορείων προαστίων. Σε ειδική σελίδα, προτού αρχίσει η εξιστόρηση του Μύκονος μπλουζ, μαθαίνουμε ότι πρόκειται για γραπτό σίριαλ. Τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια θέματα, άλλος τόπος.

Λέει: «Οχι, αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη έμπνευσης της συγγραφέως ούτε στην επιθυμία να στηριχθεί σε μια πετυχημένη συνταγή. Αλλά η Μύκονος και τα βόρεια προάστια είναι συγκοινωνούντα δοχεία και είναι αδύνατον να μπεις στον έναν κόσμο και να εγκαταλείψεις τον άλλον». Ακολουθεί η εκτενέστερη αφιέρωση που έγινε ποτέ: δισέλιδη, προς τη μητέρα της, που υπήρξε «η πιο ένθερμη εμψυχώτρια». Το χρήμα γίνεται ιδεολογία, θρησκεία, εμμονή. Προσοχή, όμως, σεβαστό είναι μόνο το κληρονομημένο χρήμα. Οι αυτοδημιούργητοι πλούσιοι αντιμετωπίζονται με εμπαθή περιφρόνηση και ανεξήγητη ειρωνεία. «Κοιτάξτε την καημένη, την original social butterfly. Είναι τόσο ευτυχισμένη στην καινούργια της ζωή, τόσο συγκινητικά ευτυχισμένη που ταξιδεύει επιτέλους στο εξωτερικό, που ξέφυγε από το μίζερο διαμερισματάκι της στην Κυψέλη» και αλλού :

«Είναι φυσικό, μεγάλωσε στο Περιστέρι, κόρη εργάτη, έχει το κόμπλεξ των φτωχών να κολλήσουν στους πλούσιους, το βρίσκω πραγματικά εμετικό». Επίσης: «Με γελούν τα μάτια μου ή βλέπω τη Σοφία από το Μπραχάμι στη Μύκονο; [...] Οι άνθρωποι αρνούνται να μείνουν στο κοινωνικό πλαίσιο που τους όρισε η μοίρα ή η κοινωνική τάξη».

Σε δύο κατηγορίες

Σε αντιδιαστολή με την «πλεμπάγια», υπάρχουν και τα σεβαστά πρόσωπα:

«Βλέπετε, ήταν η γνήσια κληρονόμος, οπότε μπορούσε να κάνει τα πάντα, δεν είχε την αγωνία των περισσότερων να βάλει τα σωστά ρούχα, να πάει στα σωστά στέκια, ήταν από μόνη της σωστή». Η Νάσιουτζικ λοιπόν χωρίζει τους Ελληνες σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκουν όσοι διαβιούν στα βόρεια προάστια και έχουν το χρήμα από την οικογένεια.

Στη δεύτερη ανήκουν όλοι οι υπόλοιποι, που οδύρονται για την πισίνα που δεν έχουν, ντρέπονται για τους γονείς τους και ζηλεύουν τους ανήκοντες στην πρώτη κατηγορία. Το βιβλίο ξετυλίγεται μέσα από επιφανειακές περιγραφές σχέσεων, μέσα από σκηνές συναντήσεων, από αδρές περιγραφές γνωριμιών:

«Πρέπει να παραδεχθώ ότι εγώ που δίνω 500 ευρώ για τις Prada μπότες μου δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό πώς συντηρείται ένας άνθρωπος με εννιακόσια ευρώ τον μήνα, γιατί ο τρισκατάρατος Περιστεριώτης δούλευε σε συνεργείο αυτοκινήτων».

news247/iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωμανός: "Θεωρώ τον εαυτό μου αιχμάλωτο πολέμου""

Δικηγόρος του Ανδρέα Μπουρζούκου:“Οι αστυνομικοί του φόρεσαν κουκούλα και τον χτυπούσαν 2 ώρες”..(Βίντεο)

Η δικηγόρος του Ανδρέα Μπουρζούκου, ενός από τους τέσσερις συλληφθέντες για τις ληστείες στην Κοζάνη, μιλώντας στην εκπομπή “ΣΚΑΪ” με τον Νίκο Ευαγγελάτο, υποστήριξε ότι ο πελάτης της χτυπήθηκε από αστυνομικούς κατά την παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα Βέροιας.

 Η δικηγόρος Άννα Παπαρούσσου, ανέφερε όσα της είπε ο Ανδρέας Μπουρζούκος, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" και η φωτογραφία του κατά τη σύλληψή του δόθηκε στη δημοσιότητα.
 “Δεν του ασκήθηκε βία κατά τη σύλληψή του, αλλά αργότερα στο αστυνομικό τμήμα Βέροιας. Απομονώθηκε σε ένα χώρο, του φόρεσαν κουκούλα και χειροπέδες, τον έβαλαν γονατιστό και τον χτυπούσαν επί δυο ώρες στο κεφάλι και την κοιλιά”, λέει, μεταξύ άλλων, η κ. Παπαρούσσου.

 Δείτε το βίντεο

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικηγόρος του Ανδρέα Μπουρζούκου:“Οι αστυνομικοί του φόρεσαν κουκούλα και τον χτυπούσαν 2 ώρες”..(Βίντεο)"

Τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας θα βγάλουν οι αγρότες!

Κλιμάκωση του αγώνα προανήγγειλε το μεσημέρι της Δευτέρας το συντονιστικό των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας. Οι αγρότες καταγγέλλουν την κυβέρνηση για... προσπάθεια δημιουργίας «κοινωνικού αυτοματισμού» ενώ ανακοίνωσαν επίσης τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου μεθαύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας, αγρότες της Θεσσαλίας που μαζικά βρίσκονται για δεύτερη εβδομάδα στο αγωνιστικό μετερίζι της αγροτιάς στον Κόμβο της Νίκαιας.

-Η κινητοποίηση των αγροτών στο μπλόκο Νίκαιας, η συνεχής μαζικοποίησή του με νέα τρακτέρ από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, δείχνει το μέγεθος και την όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η αγροτιά. Βγάζει στην επιφάνεια το σοβαρό πρόβλημα θέμα επιβίωσης και διατροφικής εξάρτησης της χώρας μας, αφού μας απαγορεύουν ουσιαστικά να καλλιεργήσουμε και να παράγουμε.

-Το δίκιο των αιτημάτων μας αναγνωρίζεται απ’ όλα τα λαϊκά στρώματα και εκφράζεται με την πολύμορφη στήριξη από εκατοντάδες μαζικούς φορείς της χώρας, με ψηφίσματα συμπαράστασης, επισκέψεις στο μπλόκο, ηθική και υλική βοήθεια, μας δίνει κουράγιο.

-Δεκάδες φορείς της Θεσσαλίας συμμετείχαν και δήλωσαν την στήριξη τους στο δίκαιο αγώνα μας το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, όπως Εργατικά κέντρα και σωματεία, Εμπορικοί Σύλλογοι και Βιοτέχνες, φορείς των γυναικών και της νεολαίας, επιβεβαιώνοντας με τις τοποθετήσεις τους πως η ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι καθοριστικός παράγοντας για την κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής.

Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» ενάντια στην κινητοποίηση μας. Απέτυχε να τρομοκρατήσει και να αποτρέψει με τον ωμό αυταρχισμό και τα ΜΑΤ την συμμετοχή και νέων δυνάμεων αφού καθημερινά έρχονται δεκάδες νέα τρακτέρ. Η ίδια κλείνει τους δρόμους δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις όπως προχθές που δεν επέτρεψε σε αυτοκίνητο με ασθενή να περάσει τις κλούβες των ΜΑΤ και την ίδια ώρα παραπληροφορεί για τα δήθεν προβλήματα που δημιουργούν οι αγρότες. Εμείς, όχι μόνο δεν κλείσαμε τους δρόμους αλλά τους κρατήσαμε ορθάνοιχτους με το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων Μοσχοχωρίου το μεσημέρι του Σαββάτου και πάλι αντιμετωπιστήκαμε από την επέμβαση των ΜΑΤ.

Είναι γελασμένη αν νομίζει ότι με τα ΜΑΤ, τα αγροτοδικεία, τις απειλές, την τρομοκρατία θα κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα, θα βάλει εμπόδια στον αγώνα μας για λύση των προβλημάτων που δημιουργεί η πολιτική της. Όσα ΜΑΤ και να φέρει δεν θα λύσει τα αδιέξοδα της πολιτικής της όπως εκφράζονται από το ξεκλήρισμα των αγροτών, την αύξηση της ανεργίας που σήμερα είναι στο 26%, το κλείσιμο των μαγαζιών, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα, τους άστεγους που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια, τα απαράδεκτα χαράτσια.

Το μαζικό και μαχητικό μπλόκο των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Επιτροπών Αγώνα στον Κόμβο της Νίκαιας έχει αναγκάσει την Κυβέρνηση να δεχτεί ότι τα αιτήματα μας είναι δίκαια, έχει συμβάλει καθοριστικά στο δυνάμωμα του αγώνα της αγροτιάς σε όλη την Ελλάδα.

Οι συνεχείς συσκέψεις του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, των εκπροσώπων υπουργείων με την συμμετοχή και του Πρωθυπουργού, δείχνουν την ένταση της πίεσης που ασκούν τα αγροτικά μπλόκα που ξεφυτρώνουν σε κάθε περιοχή της χώρας.

Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα και τα αιτήματα που προβάλει και διεκδικεί το μπλόκο της Νίκαιας είναι πλέον γνωστά και στον Πρωθυπουργό και στα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση, γι’ αυτό ας μην μας κοροϊδεύουν με συσκέψεις και παρασυσκέψεις. Οι αγρότες μια εξαγγελία περιμένουν: Να δοθούν άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα μας.

Οι δηλώσεις και ψέματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης, οι δήθεν παροχές που δίνει είναι για λαϊκή κατανάλωση και την δημιουργία εντυπώσεων δεν απευθύνονται στους αγρότες που γνωρίζουν το αδιέξοδο που βιώνουν αλλά στα λαϊκά στρώματα των πόλεων για να τα πείσουν ότι οι αγρότες ζητάνε παράλογα αιτήματα. Είναι η μοναδική κινητοποίηση που δεν βάζουμε ούτε ένα οικονομικό αίτημα, που δεν ζητάμε ούτε ένα ευρώ όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, ζητάμε να μην μας πάρουν ακόμη περισσότερα από την τσέπη, να ανακόψουμε την επίθεση στο εισόδημα μας.

Το μπλόκο της Νίκαιας, έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι τα βλέμματα όλων των αγροτών της χώρας είναι στραμμένα πάνω του, θα αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και ωριμότητα τις προβοκάτσιες από μερίδα των ΜΜΕ με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που θέλουν να διασπάσουν τον αγώνα μας αλλά και της κρατικής τρομοκρατίας που θα ενταθεί καθώς νέες δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ παρατάσσονται απέναντι στον «εχθρό λαό».

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας από σήμερα. Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή και μαχητικότητα στα μπλόκα σε όλη την χώρα την εβδομάδα που διανύουμε. Έχουμε δίκιο και ο αγώνας μας στηρίζεται από όλες τις κοινωνικές ομάδες, τις καλούμε ακόμη πιο αποφασιστικά να δυναμώσουν την κοινή δράση και συμμαχία μαζί μας γιατί κοινός είναι ο αντίπαλος που έχουμε, κοινά και τα συμφέροντα μας να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική.

Άμεση απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης δίνουμε την Τετάρτη 6 Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τη μαζική συμμετοχή μας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και κοινής δράσης εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών.

Ο αγώνας είναι κοινός και θα δυναμώνει καθημερινά. Οι αγρότες απ’ το μπλόκο της Νίκαιας δεσμεύονται ότι θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σ’ αυτό τον αγώνα

Στα μπλόκα της αγροτιάς θα σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – θα νικήσουμε!»

onlarissa
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας θα βγάλουν οι αγρότες!"

Γραφείο Εύρεσης Εργασίας ιδρύει ο ΙΣΑ

  • 1 στους 3 γιατρούς της Αθήνας είναι άνεργος ή υποαπασχολούμενος ή μετανάστης
  • 4 στους 5 νέους γιατρούς είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι ή μεταναστεύουν στο εξωτερικό
  • Γραφείο Εύρεσης Εργασίας για τους άνεργους και υποαπασχολούμενους γιατρούς της Αθήνας ιδρύει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Το τεράστιο έγκλημα κατά των νέων γιατρών όλα αυτά τα χρόνια που οδήγησε την ανεργία και την υποαπασχόληση να εγγίζει το 2013 το 37,5% του ιατρικού δυναμικού της Αθήνας, κατέδειξε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης στη Συνέντευξη Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του.
Θλιβερά και άκρως ανησυχητικά αποδεικνύονται τα στοιχεία του ΙΣΑ για τους νέους γιατρούς της Αθήνας, οι οποίοι βρίσκουν σήμερα όλες τις πόρτες «κλειστές», σε ένα κράτος που οι προσλήψεις αποτελούν μακρινό παρελθόν.
Το 2007 οι εξειδικευμένοι άνεργοι γιατροί της Αθήνας ήταν 592 ενώ το 2012 έφθασαν τους 1191, δηλαδή μέσα σε μία πενταετία οι άνεργοι εξειδικευμένοι γιατροί της Αθήνας περίπου ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ.
Παράλληλα, το ποσοστό του υψηλότατου εξειδικευμένου ιατρικού δυναμικού που φεύγει στο εξωτερικό ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ. Ενώ το 2007 οι εξειδικευμένοι γιατροί που έφυγαν ήταν 292, το 2012 ήταν 1166
ΑΝΕΡΓΟΙ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ

Μετά από τόσα χρόνια, στη χώρα του Ιπποκράτη, το κράτος μας εξωθεί στη μετανάστευση το πιο υψηλοτέρου επιπέδου επιστημονικό δυναμικό της.
Αυτούς τους γιατρούς, το 2013, η Ελλάδα τους διώχνει.
«Το έγκλημα τεράστιο – οι ιθύνοντες φέρουν βαρύτατες ευθύνες και οφείλουν να λογοδοτήσουν.
Με έναν υγειονομικό χάρτη στα σπάργανα, με νησιά, κέντρα υγείας, νοσοκομεία σε λειτουργική κατάρρευση και χωρίς γιατρούς, με ένα δυναμικό χιλιάδων νέων γιατρών στο πουθενά, με την πρόληψη της υγείας στα αζήτητα, κυριολεκτικά ισοπεδώνεται ό,τι έχει απομείνει από το Σύστημα Υγείας.
Ως ΙΣΑ, από το 1998, καταθέσαμε πόνημα για τον τρόπο διαχείρισης του ιατρικού δυναμικού σε βάθος χρόνου, μέσα από αναλογιστική μελέτη που πραγματοποιήσαμε, ώστε να μη φθάσουμε στα σημερινά αδιέξοδα» δήλωσε ο κος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο κατώφλι του 2013, προτείνει εδώ και τώρα:
1) Να ανοίξουν στα νοσοκομεία νέες θέσεις εργασίας νοσοκομειακών γιατρών για τους νέους εξειδικευμένους συναδέλφους, να προσληφθούν οι επιλεγέντες από τα ΣΚΕΟΠΝΙ, και να αξιοποιηθεί στο μεγιστο δυνατό βαθμό το υφιστάμενο ιατρικό δυναμικό της χώρας προς όφελος του Έλληνα ασφαλισμένου.
2) Να καταρτιστεί άμεσα ο κατάλληλος Υγειονομικός Χάρτης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες για ποιοτική παροχή υπηρεσιών στην Α’βάθμια και τη Β΄βάθμια Υγεία.
3) Να επανδρωθούν με εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό αθλητικοί χώροι, εργασιακοί χώροι, τουριστικές ξενοδοχειακές μονάδες, σχολικά συγκροτήματα, πλοία κλπ
4) Να απορροφηθούν νέοι γιατροί κλινικοί και εργαστηριακοί σε επιδοτούμενα προγράμματα πρόληψης του γενικού πληθυσμού (εμβολιαστικές εκστρατείες, ανιχνευτικό έλεγχο νοσημάτων)

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα σταθεί σε κάθε γιατρό μέλος του και θα τον στηρίξει όπως και όσο μπορεί. Το 2013 δημιουργούμε Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, όπου θα καταγράφονται οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας και θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι γιατροί του ΙΣΑ. Επίσης, θα επανεξετάσουμε τη δυνατότητα σύμπραξης μεταξύγιατρών για τη δημιουργία πολυϊατρείων.
Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς των Κομμάτων και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να ενσκήψουν στο πρόβλημα και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να ανακοπεί το πρωτοφανές ρεύμα μετανάστευσης των ελλήνων γιατρών και να αξιοποιηθούν οι τελευταίοι στην κάλυψη των τεράστιων κενών που υφίστανται στο χώρο της Υγείας πανελλαδικά.
Όσο η επίσημη Πολιτεία επιμένει να αγνοεί το μέγεθος του προβλήματος και αρνείται να το αντιμετωπίσει, ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε νέο δοκιμαζόμενο γιατρό και να στηρίξουμε τη βιοποριστική του επιλογή και να τον διασφαλίσουμε στην αναζήτηση θέσεων εργασίας σε ευρωπαϊκές και άλλες χώρες μέσα από προγράμματα ενημέρωσης.
Επιτέλους, θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι σε αυτή τη χώρα ότι
ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

Για το Δ.Σ. του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ          ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ




Διαβάστε Περισσότερα » "Γραφείο Εύρεσης Εργασίας ιδρύει ο ΙΣΑ"

Εισιτήρια υγείας για ανασφάλιστους από τον Λυκουρέντζο

Εισιτήρια υγείας για ανασφάλιστους συμπολίτες μας, προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε... στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον “Real Fm”.

Το σχετικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου, και αναμένεται να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

“Κάποιος ο οποίος είναι ανασφάλιστος θα λαμβάνει το εισιτήριο υγείας και θα μπορεί να επισκέπτεται γιατρό, χωρίς να πληρώνει για επίσκεψη, ενώ παράλληλα θα έχει φαρμακευτική περίθαλψη.

Αντίστοιχα εισιτήρια θα διατεθούν σε εγκύους για προγεννητικό έλεγχο”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισιτήρια υγείας για ανασφάλιστους από τον Λυκουρέντζο"

ΣΔΟΕ: Έσοδα από ερευνητικά κονδύλια έκρυβαν γιατροί και δικαιούχοι του Π. Αθηνών

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ελέγχων για αδήλωτα εισοδήματα, διενήργησε έλεγχο σε... 1.267 πρόσωπα δικαιούχους, τα οποία λάμβαναν αμοιβές από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε 312 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές ύψους 2.586.452 ευρώ και οι υπόχρεοι κλήθηκαν σε υποβολή συμπληρωματικής φορολογικής δήλωσης.

Επίσης, έγινε έλεγχος σε 1.678 περιπτώσεις καταβολής αμοιβών σε ιατρούς από φαρμακευτικές εταιρείες για συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι σε 698 περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν αμοιβές 4.283.290 ευρώ. Οι υπόχρεοι θα κληθούν σε υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόστιμα ύψους 3.000.000 ευρώ επιβλήθηκαν από το ΣΔΟΕ σε 502 διακινητές πετρελαίου θέρμανσης. Πρόκειται για πρόστιμα που επιβλήθηκαν για μη καταχώριση φορολογικών στοιχείων στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Επιπλέον, σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη, το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας κατέσχεσε 2.919 απομιμητικά προϊόντα (πορτοφόλια, τσάντες, γυναικεία αξεσουάρ) επώνυμων οίκων ΝΙΚΕ, PRADA, LOUIS VUITTON, GUCCI, ARMANI κ.λπ. Συνελήφθη ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. Η αποθήκη χρησιμοποιείτο ως χώρος προμήθειας παράνομων μικροπωλητών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: Έσοδα από ερευνητικά κονδύλια έκρυβαν γιατροί και δικαιούχοι του Π. Αθηνών"

Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελόμενη κακοποίηση των συλληφθέντων

Τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στους τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης ασκήθηκε σωματική βία εκ μέρους των αστυνομικών, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, μετά τις καταγγελίες περί κακοποίησής τους.
Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελόμενη κακοποίηση των συλληφθέντων
Στο θέμα που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση παρενέβη σήμερα με δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχει πρόθεση να καλυφθεί κανείς».

Μιλώντας στην πρωίνή εκπομπή του Mega, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και ότι εάν αποδειχθεί βασανισμός οι κυρώσεις, όπως είπε, θα είναι αμείλικτες. «Δεν υπάρχει θέμα ανοχής σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων οποιουδήποτε κατηγορουμένου», υπογράμμισε ο υπουργός.
Επισήμανε, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να υιοθετήσουμε άκριτα κάποια άποψη», καθώς «δεν μιλάμε για ένα επεισόδιο εν λευκώ. Μιλάμε για τρομοκράτες βαρύτατα οπλισμένους που είχαν διαπράξει ληστεία».
Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελόμενη κακοποίηση των συλληφθέντων
Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα που παρουσιάζουν οι συλληφθέντες στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η ΕΛΑΣ., σημείωσε ότι του ελέχθη από τις αστυνομικές αρχές πως υπήρξε σκληρότατη συμπλοκή, ενώ για την επεξεργασία που έχουν υποστεί οι φωτογραφίες ανέφερε ότι έγινε, όπως του είπαν, ώστε να προσομοιάζουν οι δράστες με την εικόνα που έχει ο μέσος άνθρωπος για να μπορεί κανείς να τους αναγνωρίσει.




Για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις του νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, επισήμανε ότι «θα γίνει έρευνα για να διαλευκανθεί πλήρως κάθε καταγγελία» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να γίνονται βασανισμοί σε κανέναν. Είμαστε κράτος δικαίου». Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε εκ νέου ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις.
ΣΥΡΙΖΑ: «Παιδαριώδεις και προκλητικές» οι εξηγήσεις Δένδια
Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του κ. Δένδια. «Οι εξηγήσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης, είναι το λιγότερο παιδαριώδεις και προκλητικές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.
«Ποτέ, για παράδειγμα, δεν είδαμε παρόμοιες φωτογραφίες των δολοφόνων του Πακιστανού μετανάστη ούτε, βέβαια, κανενός είδους ευαισθησία για τους κουμπουροφόρους της Χρυσής Αυγής. Όμως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει δώσει δείγματα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία. Οι πρόσφατες δηλώσεις του πως “ήρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το 1974 – 75 μέχρι σήμερα”, είναι αποκαλυπτικές. Ποιοι είναι όμως οι λογαριασμοί που άνοιξαν μετά τη χρονιά αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα μας και πρέπει να κλείσουν τώρα και με ποιο τρόπο; Τι δεν πήγε καλά, κατά τον κ. Δένδια, με την πτώση της λαομίσητης χούντας και πρέπει να διορθωθεί;» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Είναι βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Δένδια αποτυπώνουν την ακροδεξιά στροφή της σημερινής κυβέρνησης, η οποία στοχοποιεί τους αγώνες, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τελικά την ίδια τη δημοκρατία.
Θα πρέπει για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε στον κ. Δένδια ότι, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης, ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα δικαιολογούν βασανισμούς συλληφθέντων. Αλήθεια, πόσο συμφωνούν οι άλλοι δύο μνημονιακοί κυβερνητικοί εταίροι με τέτοιου είδους δηλώσεις και, αν όχι, τι κάνουν γι' αυτό; Αλήθεια τι έγινε η μήνυση στην εφημερίδα Guardian, σχετικά με τη δημοσίευμά της για βασανισμούς συλληφθέντων από την ΕΛ.ΑΣ, που έχει υποσχεθεί ο κ. Δένδιας;» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΚΕ: Απαράδεκτο φαινόμενο η κακοποίηση συλληφθέντων 
Να διερευνηθούν οι καταγγελίες των οικογενειών των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, σχετικά με τις συνθήκες κράτησής τους, ζήτησε το ΚΚΕ.
«Η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης συλληφθέντων είναι φαινόμενο απαράδεκτο, με το οποίο ο λαός δεν πρέπει να εξοικειωθεί, όποια και αν είναι η βαρύτητα και η καταδίκη των διαπραχθέντων εγκλημάτων», τονίζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.
Αστυνομικοί: Μην κάνετε βεβιασμένες κρίσεις
«Οι βεβιασμένες κρίσεις και η άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών περί βασανιστηρίων στο στάδιο της ανάκρισης των συλληφθέντων δεν βοηθούν την προσπάθεια των συναδέλφων μας για την αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ), σχετικά με τις καταγγελίες περί κακοποίησης των συλληφθέντων στη ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης, κάνοντας παράλληλα λόγο για το ρίσκο που παίρνουν οι αστυνομικοί με μισθό 700 ευρώ.
Επίσης, η ΠΟΑΣΥ αναφέρει ότι δεν υπάρχει αντεκδίκηση από την πλευρά της δημοκρατίας την οποία υπηρετεί η ΕΛ.ΑΣ, «ακόμη και σε αυτούς που στρέφονται εναντίον της, χρειάζεται όμως να διασφαλίζονται και αυτοί που έχουν επωμιστεί το ρόλο της προστασίας των θεσμών».
Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:
«Το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι γνωστό ότι αγωνίζεται σταθερά για να έχει ο Έλληνας Αστυνομικός τα απαραίτητα εφόδια και τις εγγυήσεις εκείνες που θα του επιτρέπουν να δίνει αποτελεσματικές μάχες έναντι πάσης μορφής εγκληματικών φαινομένων.
Οι συνεχιζόμενες συλλήψεις υπόπτων και κατηγορουμένων ήδη ατόμων για τρομοκρατικές ενέργειες σε μια περίοδο κατά την οποία επανέρχεται απειλητικά το φαινόμενο της τρομοκρατίας, ιδίως όταν η χώρα μας χρειάζεται τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, την εσωτερική ασφάλεια και σταθερότητα, έρχονται να αναπτερώσουν το ηθικό των συναδέλφων μας και να επιβεβαιώσουν τη θέση μας για περαιτέρω ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η άμεση κινητοποίηση, η ταχύτατη αντίδραση και κυρίως η θαρραλέα επέμβαση των αστυνομικών "του ειδικού μισθολογίου των 700 ευρώ", που δεν δίστασαν να ρισκάρουν τη ζωή τους, αποδεικνύουν το φιλότιμο και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος των συναδέλφων μας έναντι των συμπολιτών μας.
Οι βεβιασμένες κρίσεις και η άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών περί βασανιστηρίων στο στάδιο της ανάκρισης των συλληφθέντων - από τη στιγμή που ήδη έχουν γίνει αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας- το πόρισμα της οποίας θα πρέπει να είναι άμεσο ώστε να μην αιωρούνται σκιές για το τι πραγματικά συνέβη, δεν βοηθούν την προσπάθεια των συναδέλφων μας για την αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Ούτε μπορεί να επισκιάσουν το γεγονός των συλλήψεων και την πρόοδο των ερευνών, οι οποίες δεν έγιναν προφανώς κάτω από ιδανικές συνθήκες, κάτι που οι κάθε λογής κατήγοροι δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν καθώς και τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες εκείνων που μάχονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.
Είναι επιβεβλημένη και προαπαιτούμενο του δικαιϊκού μας συστήματος η διαλεύκανση στο «φως της ημέρας» της υπόθεσης αυτής για να μη μένουν στίγματα.
Η δημοκρατία σίγουρα δεν εκδικείται, ακόμη και αυτούς που στρέφονται εναντίον της. Χρειάζεται όμως να διασφαλίζονται και αυτοί που έχουν επωμιστεί το ρόλο της προστασίας των θεσμών, κάτι που οφείλει να μη λησμονεί και να πράττει αδιαλείπτως η Πολιτεία».
ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελόμενη κακοποίηση των συλληφθέντων"

Κύκλωμα έστηνε ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Νέο σκάνδαλο με στημένους αγώνες έρχεται να συγκλονίσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στα χέρια της Europol βρίσκεται συμμορία που έστηνε αγώνες. Στημένο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη στην Αγγλία! Φήμες για το Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λιόν.


Μπροστά στο φάσμα ενός νέου σκανδάλου με στημένα παιχνίδια βρίσκεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όπως έγινε γνωστό η Europol μετά από έρευνα σε 380 παιχνίδια που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη βρήκαν ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ να είναι ύποπτο το οποίο έληξε ισόπαλο, αλλά και πολλά σημαντικά ματς στα τοπ πρωταθλήματα αλλά και σε Μουντιάλ και Euro.

Το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά όπως ανέφερε η Europol εξαρθρώθηκε κύκλωμα με έδρα την Ασία, που συντονίζει την όλη δουλειά. Περίπου 425 άτομα (διαιτητές, παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές αλλά και εγκληματίες) πιστεύεται ότι έχουν εμπλακεί στο κύκλωμα αυτό το οποίο δρούσε σε 15 χώρες.

Η μεγαλύτερη πληρωμή σε άτομα για να στήσει ματς είναι 140.000 ευρώ, σύμφωνα με την έρευνα ενώ όπως έγινε γνωστό το κύκλωμα αυτό πόνταρε ένα ποσό που έφτανε στις 16.000 ευρώ στα ύποπτα ματς έχοντας κέρδος 8 εκατ. ευρώ.

Φήμες για το Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λιόν

Μετά τις αποκαλύψεις της Europol για τα στημένα παιχνίδια αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια νέες λεπτομέρειες. Όπως αναφέρει ολλανδικό σάιτ ένα παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ που θεωρείται ύποπτο είναι αυτό του Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λιόν που είχε λήξει με 7-1 για τους Γάλλους!

Η εν λόγω αναμέτρηση από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει τις υποψίες αφού η Λιόν ήθελε το συγκεκριμένο σκορ για να προκριθεί και το κατάφερε αφήνοντας εκτός τον Άγιαξ, ενώ σάλο είχε προκαλέσει ο αμυντικός των Κροατών Ντόμαχογκ Βίντα να κλείνει το ματι στον Γκομίς.

gazzetta
Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα έστηνε ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ!"

SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό καταγράφει ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου...

Για ακόμη μια φορά ο προϊστάμενος της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Μεσολογγίου Νίκος Μαρκαντώνης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς όπως αναφέρει και στην επείγουσα επιστολή του προς τον διοικητή των διασυνδεόμενων νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας, τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας αλλά και το γραφείου του υπουργού Υγείας, το νοσοκομείο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, είναι γνωστά τα προβλήματα του νοσοκομείου τα οποία χρονίζουν χωρίς καμία αντιμετώπιση μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να οδηγείται σε λειτουργικό αδιέξοδο λόγω της σοβαρής έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Μάλιστα παραθέτοντας τα στοιχεία αναφέρει πως η Παθολογική κλινική, λειτουργεί οριακά με γιατρούς αποσπασμένους από τα κέντρα υγείας και έναν επικουρικό. Χρειάζεται οπωσδήποτε την πρόσληψη ενός τουλάχιστον ιατρού, λέει ο κ. Μαρκαντώνης.

Η καρδιολογική κλινική λειτουργεί και αυτή οριακά με 4 γιατρούς και δεν καλύπτει εφημεριακά όλο το μήνα. Ο προϊστάμενος της ιατρικής υπηρεσίας ζητά από τους υπεύθυνος την πρόσληψη ενός γιατρού.

Το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου, λειτουργεί με 2 γιατρούς έναν μόνιμο και έναν επικουρικό για την κάλυψη των αναγκών. Όπως καταλαβαίνει κανείς αυτό δεν είναι εφικτό, καθώς με τις άδειες και τις αναρρωτικές δεν καλύπτονται οι βάρδιες και όπως καταλαβαίνει κανείς για να γίνει μια εγχείρηση απαιτείται αναισθησιολόγος. Ο κ. Μαρκαντώνης προτείνει την άμεση πρόσληψη 2 τουλάχιστον γιατρών για να καλύψουν τα κενά που παρουσιάζονται.

Η ορθοπεδική κλινική λειτουργεί με 3 γιατρούς δύο μόνιμους και έναν επικουρικό για την κάλυψη των αναγκών. Δυστυχώς όμως ο ανάγκες είναι μεγάλες και απαιτείται η πρόσληψη ενός ακόμη γιατρού, σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Μαρκαντώνης.

Όσον αφορά τον εργαστηριακό τομέα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, για την κάλυψη των αναγκών της εφημερίας και των εξωτερικών ασθενών που καθημερινά ο αριθμός αυξάνεται χρειάζεται επειγόντως η πρόσληψη 3 τουλάχιστον ιατρών , 2 μικροβιολόγων και ενός ακτινολόγου.

Στην συνέχεια ο προϊστάμενος της ιατρικής υπηρεσίας τονίζει προς τους υπεύθυνους πως στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, έχουν πραγματοποιηθεί οι κρίσεις και έχουν επιλεγεί 14 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων των οποίων ο διορισμός εκκρεμεί από το Υπουργείο. Κλείνοντας ο κ. Μαρκαντώνης τονίζει πως για να γίνει πάλι βιώσιμο το νοσοκομείο Μεσολογγίου, κάτι που σήμερα δεν είναι, χρειάζεται απαραιτήτως η πρόσληψη των γιατρών που προτείνει.

Το νοσοκομείο με την παρούσα κατάσταση ασφυκτιά και οδηγείται στο ουσιαστικό κλείσιμο, τονίζει ο κ. Μαρκαντώνης και βάζει προ των ευθυνών τους όλους τους πολιτικούς προϊστάμενους του, λέγοντας πως η ηγεσία του Υπουργείου, θα πρέπει να να αποφασίσει τι επιθυμεί να πράξει προτού η κατάσταση του Νοσοκομείου γίνει μη αναστρέψιμη.

cityvoice
Διαβάστε Περισσότερα » "SOS εκπέμπει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου"

"Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί".. Για τη νεαρή αστυνομικό που γάζωσαν με καλάσνικοφ ποιος από τους αριστερούς υπερασπιστές των τρομοκρατών νοιάστηκε? (Βίντεο)

Για την Σοφία Ψυχογιού που γάζωσαν με τα καλάσνικοφ ίσως δέν ενοχλήθηκαν τόσο πολύ όσο τα ''βασανηστήρια'' της Ελλάς, που λένε, στους τρομοκράτες (του λαού)... Βλέπετε, για το κοριτσάκι που άφησαν παράλυτο οι "επαναστάτες", επειδή είναι "μπάτσος - γουρούνι" που "καλά έπαθε", δεν τους ένιαξε τόσο ενώ οι αναρχοαλήτες που... παίζουν με τα καλάσνικοφ είναι και θύματα...

 Δείτε το βίντεο απ΄την συνέντευξη της Σοφίας στον Σταύρο Θεοδωράκη.

agioritikovima
Διαβάστε Περισσότερα » ""Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί".. Για τη νεαρή αστυνομικό που γάζωσαν με καλάσνικοφ ποιος από τους αριστερούς υπερασπιστές των τρομοκρατών νοιάστηκε? (Βίντεο)"

Επ’ αόριστον αναβλήθηκε η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη

Επ’ αόριστον αναβολή έδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στη δίκη του Μάκη Ψωμιάδη ο οποίος αντιμετωπίσει κατηγορίες για υπεξαίρεση περίπου 21 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ. Η αναβολή δόθηκε καθώς ακόμη οι αρμόδιες αρχές των Σκοπίων δεν έχουν απαντήσει στο συμπληρωματικό αίτημα της ελληνικής δικαιοσύνης για την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη σχετικά με πράξεις που δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.


Έτσι μέχρι οι αρχές των Σκοπίων να απαντήσουν στο αίτημα αυτό της ελληνικής δικαιοσύνης ο Μάκης Ψωμιάδης δεν μπορεί να εκδικαστεί για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΑΕΚ. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ισχυρός μεγαλο-παράγοντας της ΑΕΚ που σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε εκδοθεί στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες από τις αρχές των Σκοπίων. Η έκδοσή του αφορούσε στο κατηγορητήριο της υπόθεσης των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων και όχι για την υπόθεση υπεξαίρεσης της ΑΕΚ 


Διαβάστε Περισσότερα » "Επ’ αόριστον αναβλήθηκε η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη"

Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα


Ένας φάκελος με σφαίρα έφτασε, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο φάκελος δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του υπουργού, αφού παραλήφθηκε από τη γραμματεία, η οποία εντόπισε τη σφαίρα και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και απειλητική επιστολή με την υπογραφή "Κρητική Επανάσταση".
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες είχαν σταλεί φάκελοι στις εφορίες Ηρακλείου, Χανίων και Αγίου Νικολάου στους οποίους μέσα υπήρχε μία σφαίρα και ένα προειδοποιητικό μήνυμα.
"Σε περίπτωση εκποίησης κινητής ή ακίνητης περιουσίας Κρητικού ή Έλληνα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για εσάς και τους εντολείς σας". 

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα"

O «νέος» τραπεζικός χάρτης και το … ΤΤ

Προς την δημιουργία τριών ισχυρών τραπεζικών Ομίλων κινείται η εγχώρια τραπεζική αγορά, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των... τελευταίων ημερών στο τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Στην περίπτωση που η προαιρετική δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για την απόκτηση της Eurobank ολοκληρωθεί με επιτυχία δημιουργείται μακράν ο ισχυρότερος τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα και μια υπολογίσιμη δύναμη ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το ενεργητικό του νέου Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας (διατηρείται η επωνυμία της) θα ξεπεράσει τα 177 δις. ευρώ, οι χορηγήσεις τα 109 δις. ευρώ και οι καταθέσεις θα ξεπεράσουν τα 89 δις. ευρώ. Το δίκτυο καταστημάτων της στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 925 καταστήματα, ενώ στο εξωτερικό θα προσεγγίσει τα 1.850. Οι εργαζόμενοι του νέου Ομίλου θα φθάσουν του 53.000 περίπου από τους οποίους οι 18.000 στην Ελλάδα. Εφόσον επιτευχθεί η απόκτηση του συνόλου των µετοχών της Eurobank, οι νυν µέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας και οι νυν µέτοχοι της Eurobank θα εκπροσωπούνται στο νέο µετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας κατά 75% και 25% αντίστοιχα.

Στην δεύτερη θέση θα βρεθεί ο Όμιλος της Alpha Bank, μετά την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας. Το ενεργητικό του νέου Ομίλου της Alpha Bank θα ξεπεράσει τα 79 δις.ευρώ, οι χορηγήσεις τα 62 δις.ευρώ και οι καταθέσεις τα 39 δισ.ευρώ, με δίκτυο 750 καταστημάτων περίπου.

Στην τρίτη θέση στην κατάταξη των ισχυρών τραπεζικών ομίλων ακολουθεί ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, που μόλις πρόσφατα ενσωμάτωσε την Αγροτική Τράπεζα (το «υγιές» τμήμα της) με συνολικό ενεργητικό 74 δις.ευρώ, χορηγήσεις 44 δις.ευρώ, καταθέσεις 35 δις.ευρώ και δίκτυο 780 περίπου καταστημάτων στην Ελλάδα.

Όπως όμως όλα δείχνουν η δυναμική των εξαγορών και συγχωνεύσεων θα συνεχιστεί, με τις νέες εξελίξεις να τοποθετούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στις εξελίξεις γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) και την ιδιωτικοποίηση του. Το ΤΤ διαθέτει ισχυρό δίκτυο καταστημάτων που προσεγγίζει τα 150 σε όλη την χώρα και μεγάλη πελατειακή βάση, ιδιαίτερα όσον αφορά πελάτες που διατηρούν καταθετικούς λογαριασμούς. Δημοσιεύματα ήδη αναφέρονται στο ενδεχόμενο το ΤΤ να γίνεται «στόχος» από το νέο όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, καθώς κατέχει ήδη το 12 % περίπου του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΤ (μετοχές του ΤΤ έχουν τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και η Eurobank).

Αν τελικά το «καλό ΤΤ» (ανάλογα με το τι έχει αποφασιστεί να περιλαμβάνει και το πώς θα γίνει η κεφαλαιακή ενίσχυση) είναι «πραγματικό φιλέτο», τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταλήξει στην Alpha Bank.

Στο νέο τραπεζικό τοπίο με ενδιαφέρον αναμένεται και οι εξελίξεις που συνδέονται με τις λίγες πλέον σε αριθμό τράπεζες που «συνθέτουν» το τραπεζικό χάρτη. Αναφορικά με την Τράπεζα Κύπρου, που διαθέτει πλέον το ισχυρότερο δίκτυο καταστημάτων, μετά τις τρείς μεγάλες δυνάμεις, καθώς φθάνει τα 185, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές του διευθύνοντος συμβούλου του Συγκροτήματος Γιάννη Κυπρή, στρατηγική επιλογή της Τράπεζας είναι να παραμείνει στην Ελλάδα, και χαρακτήρισε την Ελλάδα ως ζωτικό χώρο ανάπτυξης για την Τράπεζα Κύπρου,

Αναφορικά με τις εξελίξεις που συνδέονται με την Milllennium Bank, παρά τα πολλά σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν έχει υπάρξει, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, καμιά επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του μητρικού πορτογαλικού Ομίλου για τις προθέσεις του στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η Τράπεζα να συνεχίζει κανονικά την ανάπτυξη των εργασιών της.

banksnews
Διαβάστε Περισσότερα » "O «νέος» τραπεζικός χάρτης και το … ΤΤ"

"'Οχι" στις αποδείξεις

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα έρευνας που θα δώσει στην δημοσιότητα, τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ)...
Δημήτρης Ασημακόπουλος, αναφορικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στα εισοδήματα των πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας που σας αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr το 93% των πολιτών έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματά τους. Το πιο σημαντικό όμως εύρημα της έρευνας έχει να κάνει με την φορολογική συνείδηση των καταναλωτών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έρευνα παρατηρείται επικίνδυνη, όπως χαρακτηρίζεται, υποχώρηση της φορολογικής συνείδησης καθώς ένας στους δύο πολίτες – για λόγους επιβίωσης - προτιμούν να μην παίρνουν αποδείξεις με τις αγορές τους, αναζητώντας καλύτερες τιμές.

Δηλαδή, αρκετοί πλέον καταναλωτές διαπραγματεύονται με τους εμπόρους την αξία των προϊόντων που θέλουν να αποκτήσουν χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα λάβουν την απόδειξη.

Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος «διαπιστώνεται ότι το... αερόστατο των κέντρων λήψης αποφάσεων υπερίπταται της γήινης πραγματικότητας».

Την ίδια στιγμή όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα εκτινάξει το ποσοστό των πολιτών που δεν θα επιζητούν αποδείξεις, σε υψηλότερα επίπεδα, με προφανείς τις συνέπειες για τα κρατικά έσοδα.

Μάλιστα το πρόβλημα με την πορεία των εσόδων ενδέχεται να διογκωθεί ακόμη περισσότερο με την δεδομένη καθίζηση της κατανάλωσης, τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις καθώς και την αλματώδη αύξηση της ανεργίας.

Καλπάζει το παρεμπόριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξήχθη σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.200 ατόμων. Η συνεχής συρρίκνωση έχει φέρει σε δεινή θέση χιλιάδες πολίτες οι οποίοι αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στην κάλυψη, ακόμη και των βασικών τους αναγκών όπως είναι η αγορά τροφίμων.

Για τον λόγο αυτό αναζητούν τρόπους προκειμένου να μειώσουν δραστικά τα μηνιαία τους έξοδα, με αρκετούς να στρέφονται στην αγορά προϊόντων από το παρεμπόριο. Το γεγονός αυτό, έχει σημάνει συναγερμό τόσο στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης, όσο και στους εμπορικούς συλλόγους, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για την πάταξη του παρεμπορίου.

real
Διαβάστε Περισσότερα » ""'Οχι" στις αποδείξεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news