facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Προκαλεί ο Στουρνάρας: 215.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές της Α. Σακελλαρίου στο ΤΧΣ

Πέρα από κάθε… φαντασία και λογική διαμορφώνονται οι αμοιβές της νέας διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την οποία επέλεξε η κυβέρνηση καθ΄υπόδειξη της τρόικας.

Ο διορισμός της νέας διοίκησης του Ταμείου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και είναι πρόκληση οι αποδοχές, τις οποίες υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, όταν η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται τόσο σκληρά.

Τα… golden boys and girls της τρόικας θα λαμβάνουν ως μικτές ετήσιες αποδοχές τα εξής:

-Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου: εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ

ββ. Μέλη Γενικού Συμβουλίου: τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ

γγ. Διευθύνουσα Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες (215.000) ευρώ

ββ. Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες (185.000) ευρώ

γγ. Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής: εκατόν εξήντα πέντε χιλιάδες (165.000) ευρώ

Οι ανωτέρω αποδοχές δεν συνοδεύονται από επιπλέον παροχές ή άλλα προνόμια και καταβάλλονται σε 12μηνη βάση

Οι αποδοχές αυτές ξεπερνούν και τις αμοιβές του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος πλέον λαμβάνει περί τις 7.000 ευρώ το μήνα.

Με βάση το ΦΕΚ, μέλη του Γενικού Συμβουλίου είναι οι

Paul Koster, Πρόεδρος

Αντρέας Μπερούτσος, μέλος

Pierre Mariani, μέλος

Γεώργιος Μέργος (Α.Δ.Τ.: Τ 066369), εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, μέλος

Ευθύμιος Γκατζώνας, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος

Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής:

Αναστασία Σακελλαρίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος

Μάριος Κολλιόπουλος, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος

Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος

Η θητεία των μελών των ανωτέρω οργάνων αρχίζει την 1/2/2013 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017.

Ποια είναι η νέα διοίκηση του ΤΧΣ

Ο Πολ Κόστερ, που ανέλαβε τη θέση του προέδρου του ΤΧΣ, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Dubai Financial Services Authority, ενώ είχε προηγηθεί η θέση του μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της ολλανδικής Autoriteit Financiële Markten (AFM). Πρόκειται για την εθνική ρυθμιστική αρχή για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα.

Από το 1998 έως και το 2011 διατέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Royal Philips Electronics, ενώ είχε διατελέσει σε επιτελικές θέσεις στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ και σαν ελεγκτής στην Arthur Andersen. Το 2010 αναδείχθηκε ως « Διευθύνων Σύμβουλος της Χρονιάς στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες».

Η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 από τη Βρετανία και εντάχθηκε στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ως ειδική σύμβουλος διοίκησης. Αποχώρησε από την Πειραιώς στα μέσα του 2010 για οικογενειακούς λόγους. Επέστρεψε στην αγορά πριν από έναν χρόνο ως σύμβουλος του τότε αντιπροέδρου και νυν επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Χάρη Σιγανού σε θέματα μεγάλων χρηματοδοτήσεων, θυγατρικών εταιρειών και επενδυτικών προγραμμάτων.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια στέλεχος της ελβετικής Credit Suisse στο Λονδίνο, στο Τμήμα Σταθερού Εισοδήματος με ειδίκευση σε θέματα πιστοληπτικής αξιολόγησης εταιρειών.

Ο Πιέρ Μαριάνι προέρχεται από τον όμιλο της BNP Paribas, όπου διατηρούσε την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ και του Επικεφαλής Διεθνούς Λιανικής Τραπεζικής και Οικονομικών Υπηρεσιών. Ήταν υπεύθυνος για τις BNP Paribas Β. Αμερικής, Incorporated και BNP Paribas Ουγγαρίας. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλοβελγικής Dexia SA από τον Οκτώβριο του 2008 η οποία κατέρρευσε το 2011…

Ο κ. Ανδέας Μπερούτσος, μέλος στο ΤΧΣ ίδρυσε προ μερικών ετών το δικό του fund, το One Point Capital Management με έμφαση στις ναυτιλιακές επενδύσεις. Υπήρξε στην διοικητική ομάδα και συνεταίρος στο Eton Park Capital Management, με εστίαση στις διεθνείς επενδύσεις και υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 12 δισ. δολαρίων.

Το μόνο μέλος από την προηγούμενη διοίκηση που παραμένει στο ΤΧΣ είναι ο κ.Αναστάσιος Γάγαλης, ως μέλος όμως (διατηρούσε θέση αντιπροέδρου από τον Οκτώβριο του 2010).

Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο Ταμείο, διετέλεσε για δεκαεννέα χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου ασχολήθηκε με ένα ευρύ φάσμα χωρών (αναπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες, καθώς και χώρες με πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) και συμμετείχε σε αναδιαρθρώσεις τραπεζών και αξιολογήσεις χρηματοπιστωτικών συστημάτων (FSAP).

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ.file.pdf

fmvoice

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ο Στουρνάρας: 215.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές της Α. Σακελλαρίου στο ΤΧΣ"

Κυνική δήλωση Όλι Ρεν για αντικαρκινικό φάρμακο

Με κυνισμό, απάντησε η Κομισιόν δια στόματος Όλι Ρεν, για την διακοπή χορήγησης αντικαρκινικών φαρμάκων από γερμανική εταιρία στο ελληνικό Δημόσιο, κάνοντας λόγο για ευθύνες του Δημοσίου για μη έγκυρη εξόφληση των οφειλών, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
 
Η απάντηση του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας καθώς όπως είπε, «η αποφυγή της συσσώρευσης νέων οφειλών παραμένει προτεραιότητα του προγράμματος» ενώ επέριψε  ευθύνες στο Δημόσιο για την μη έγκαιρη εξόφληση των οφειλών δικαιολογώντας έτσι την γερμανική εταιρία που έκοψε την παροχή φαρμάκων στους καρκινοπαθείς.
 
Ο ευρωβουλευτής επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατηγόρησε τη γερμανική εταιρία ότι «αποφάσισε τη διακοπή της προμήθειας του φαρμάκου στην Ελλάδα, κι όχι και σε άλλες χώρες της ΕΕ που επίσης έχουν χρέη, επειδή είχε ήδη υποστεί ‘’κούρεμα’’ των ελληνικών ομολόγων, που είχε συμφωνήσει να λάβει από το ελληνικό Δημόσιο για την εξόφληση παλαιοτέρων οφειλών του.
 
Ο κ. Χουντής είχε ζητήσει να μάθει από την επιτροπή «πώς επιτρέπει την κατά προτεραιότητα εξόφληση των δανειστών της Ελλάδας, με αποτέλεσμα το δημόσιο σύστημα υγείας να στερείται των αναγκαίων επιχορηγήσεων για τη συνέχιση της ομαλής προμήθειας φαρμάκων για τον πληθυσμό», με αφορμή τη διακοπή της προμήθειας του αντικαρκινικού φαρμάκου Erbitux από την γερμανική εταιρία Merck, προς τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία». 

topontiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυνική δήλωση Όλι Ρεν για αντικαρκινικό φάρμακο"

«Κλειδώνει» στις 50.000 το αφορολόγητο

Στο ύψος των 50.000 ευρώ φαίνεται ότι «κλειδώνει» τελικά το αφορολόγητο όριο, πέραν του οποίου θα επιβάλλεται ο νέος ενιαίος φόρος των ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος που καταβάλλεται σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και το ΦΑΠ.

Οι συντελεστές του νέου φόρου, ο οποίος θα επιβληθεί από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτος και θα πρέπει να καταβληθεί σε πέντε δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα είναι, εκτός απροόπτου, το Σεπτέμβριο, θα κυμαίνονται από 0,1% έως και 2%, για ακίνητα όμως υψηλής αντικειμενικής αξίας, ενώ θα υπάρχει κλίμακα με 6 - 8 κλιμάκια.

Τα σενάρια, πάντως, σχετικά με το νέο καθεστώς φορολόγησης των ακινήτων παραμένουν πολλά και ανοικτά, καθώς η διακομματική επιτροπή, η οποία συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, και με τη συμμετοχή από τη ΝΔ των κ.κ. Απόστολου Βεζυρόπουλου και Αντώνη Παναγόπουλου, από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρέα Μακρυπίδη και από τη ΔΗΜΑΡ των κ.κ. Δ. Χατζησωκράτη και Γ. Ιωαννίδη δεν κατέληξε στο τελικό σχέδιο φορολόγησης των ακινήτων. Ετσι, οι τελικές αποφάσεις για το ύψος του αφορολόγητου, τους φορολογικούς συντελεστές και τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Θα πρέπει φυσικά να αναφερθεί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι όπως ο νέος φόρος αποφέρει σε ετήσια βάση έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, λόγος για τον οποίο φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της συγκυβέρνησης που μετέχουν στη διακομματική επιτροπή προσανατολίζονται σε χαμηλό αφορολόγητο όριο και υψηλούς συντελεστές. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό πολύ μικρές πιθανότητες συγκεντρώνει πλέον το σενάριο το αφορολόγητο όριο να ανέλθει στις 100.000 ευρώ, έστω κι αν θεσπιστούν περισσότεροι και υψηλότεροι συντελεστές.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο νέος φόρος που θα επιβάλλεται σε κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα θα υπολογίζεται ατομικά για κάθε φυσικό πρόσωπο, με βάση συγκεκριμένη φορολογική κλίμακα, στην οποία το πρώτο κλιμάκιο θα αφορά σε φορολογητέα αξία μέχρι 50.000 ευρώ και θα είναι αφορολόγητο, με αποτέλεσμα το αφορολόγητο όριο για ζευγάρι να ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι με βάση τους υπολογισμούς των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών με την καθιέρωση ατομικού αφορολογήτου ορίου 50.000 ευρώ για κάθε ιδιοκτήτη υπολογίζεται ότι από το νέο φόρο θα απαλλαγούν περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι.

Εξορθολογισμός φορολόγησης
Αλλωστε, όπως υπογραμμίζεται και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «στόχος είναι, αφενός η δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μείωσης της επιβάρυνσης των φυσικών προσώπων με προοδευτική κλίμακα φορολόγησης και αφετέρου ο εξορθολογισμός της φορολόγησης όσον αφορά στα νομικά πρόσωπα». Ανοικτό παραμένει εξάλλου και το θέμα της φορολογικής κλίμακας που θα ισχύσει για τους αγρούς, τα αγροτεμάχια τους βοσκότοπους και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίων πόλεων. Από την άλλη πλευρά για τα νομικά πρόσωπα εξετάζεται η φορολόγηση των ακινήτων με τέσσερις συντελεστές 0,1%, 0,2%, 0,3% και 0,4% χωρίς τον υπολογισμό αφορολογήτου ορίου, ενώ οι χαμηλοί συντελεστές θα εφαρμόζονται για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα και τα γήπεδα των ξενοδοχειακών μονάδων.

Επισημαίνεται ότι στα ακίνητα της Εκκλησίας θα διατηρηθεί η απαλλαγή από το φόρο για τους λατρευτικούς χώρους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση το σχέδιο που εκπονείται από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών:
* Από το φόρο δεν θα εξαιρούνται οι κατ' επάγγελμα αγρότες, όμως θα καθοριστεί αφορολόγητο όριο, το οποίο θα συνδέεται με την έκταση και την αξία της γης.
* Δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, παρά τη σχετική δέσμευση που έχει αναληφθεί και μέσω του Μνημονίου III, όμως το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην επέκταση των αντικειμενικών αξιών σε όλη τη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι είναι επιβεβλημένο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που απορρέουν από τον κατακερματισμό της φορολογίας επί της ακίνητης περιουσίας και να υπάρξει εξορθολογισμός της φορολογίας ακινήτων. Υπ' αυτή την έννοια, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως φορολόγηση πρέπει να γίνεται με έναν ενιαίο φόρο, ο οποίος θα χαρακτηρίζεται από δικαιότερη κατανομή μεταξύ των υπόχρεων. Κατά το ΠΑΣΟΚ ο νέος φόρος πρέπει να:
* Είναι προοδευτικός σε ό,τι αφορά τη φορολογική επιβάρυνση των Φυσικών Προσώπων. Συγκεκριμένα, προτείνει τη θέσπιση ενός αφορολόγητου κατ' άτομο και οι φορολογικοί συντελεστές να αυξάνονται όσο αυξάνεται η φορολογητέα ύλη. Με τον τρόπο αυτό θα συμμετέχουν στα βάρη περισσότερο οι πιο εύπορες ομάδες του πληθυσμού.
* Διασφαλίζει τον εξορθολογισμό στη φορολόγηση των Νομικών Προσώπων, λαμβάνοντας υπόψη το είδος χρήσης κάθε ακινήτου.

«Πράσινο φως»
Για να προχωρήσουν οι ανατροπές στη φορολογία κεφαλαίου θα πρέπει να δοθεί και το «πράσινο φως» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις σε συνδυασμό με τις επιβαρύνσεις που υπάρχουν ήδη στα ακίνητα και τις περαιτέρω επιπτώσεις στην κτηματαγορά.

Επιτροπή για αντικειμενικές τιμές
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με απόφασή του προχώρησε στη συγκρότηση ειδικής επιτροπής η οποία έως τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβάλει το πόρισμά της για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, με στόχο να υπάρξει σύγκλιση με τις αγοραίες τιμές τους, οι οποίες, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σήμερα βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω της κρίσης.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν πάντως ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η αναπροσαρμογή θα οδηγήσει σε μείωση των σημερινών αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα χαμηλότερα επίπεδα που βρίσκονται οι εμπορικές τιμές τους, με αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές να προσαρμοστούν ανάλογα και οι φόροι που καταβάλλονται σήμερα στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μάλιστα προανήγγειλε και τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων μέσα στις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας. Συγκεκριμένα, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», σχεδιάζεται η θέσπιση νέας φορολογικής κλίμακας για τον υπολογισμό του φόρου στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με το ισχύον καθεστώς ο φόρος μεταβίβασης υπολογίζεται με συντελεστή 8%-10%, καθώς μέχρι τα πρώτα 20.000 ευρώ της αξίας του ακινήτου επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 8% και για την υπερβάλλουσα αξία συντελεστής 10%.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συντελεστές του φόρου μεταβίβασης στη χώρα μας είναι 8% και 10%, όταν στην Αυστρία ο φόρος μεταβίβασης είναι 3,5%, στην Πορτογαλία 1%-6%, στην Ιρλανδία 1%-2% και στη Νορβηγία και στη Βουλγαρία 2,5%.

Ταυτόχρονα όμως τα στελέχη του υπουργείου για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τη μείωση του φόρου μεταβίβασης και να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα έχουν συντάξει πόρισμα, το οποίο προβλέπει τα εξής:
* Μείωση των αφορολόγητων ορίων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας ακόμη και κατά 50%. Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα όρια σήμερα είναι 200.000 για τον άγαμο, 250.000 ευρώ για τον έγγαμο και αυξάνονται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και 30.000 ευρώ για καθένα από τα επόμενα.
* Μείωση κατά 33% του αφορολογήτου ορίου για γονικές παροχές και κληρονομιές με αλλαγές στους συντελεστές και τα κλιμάκια. Σήμερα το αφορολόγητο όριο στις γονικές παροχές και τις κληρονομιές (σύζυγοι,τέκνα, εγγονοί) ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλειδώνει» στις 50.000 το αφορολόγητο"

Aντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας

Παραιτήσεις και καταλήψεις για τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» από το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τα τμήματα του οποίου απορροφώνται από άλλα Ιδρύματα, ανακοίνωσαν την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μετά από λεπτομερή μελέτη των προτάσεων που αφορούν το Ίδρυμά μας διαπιστώνεται ότι οι προτάσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το σχέδιο που είχε αποδεχθεί η Διοικούσα Επιτροπή μετά τη διαβούλευσή μας με το υπουργείο Παιδείας στις 27 Δεκεμβρίου 2012, από το οποίο ουδέποτε υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση μέχρι σήμερα».

«Το ανωτέρω σχέδιο περιελάμβανε συγχωνεύσεις ομοειδών Τμημάτων Ιδρύματός μας σε μια προοπτική συνεργασίας με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το σχέδιο αυτό πληρούσε βασικά επιστημονικά κριτήρια βιωσιμότητας και διοικητικής ενίσχυσης των ακαδημαϊκών μονάδων, καθώς τα οκτώ Τμήματά μας συνενώνονταν σε τέσσερα με ανάλογες κατευθύνσεις των παλαιών Τμημάτων και ταυτόχρονα δεν προκαλούσε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις», προστίθεται.

Στο μεταξύ, κατάληψη για την Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

«Στην ουσία», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Συλλόγου, «απομακρύνονται από το ΤΕΙ ολόκληρες σχολές, όπως η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνεται το μεγαλύτερο τμήμα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, το οποίο περιλαμβάνει τμήματα με ιστορική παράδοση, συνέχεια και σημαντικότατη συνεισφορά στον παραγωγικό ιστό της χώρας».

Ο Σύλλογος αναφέρει ακόμα ότι «έτσι θυσιάζονται στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένος εξοπλισμός, ένα ολόκληρο αγρόκτημα 1.000 στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, αλλά και τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα που παρέχει η στρατηγική θέση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, τόσο πλησίον μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας, όσο και σε απόσταση αναπνοής από τις γεωργικά και κτηνοτροφικά παραγωγικές περιοχές των όμορων νομών της Ημαθίας και της Πέλλας» .

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » " Aντιδράσεις για το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας"

WSJ: «Σπάσιμο» της ΔΕΗ σχεδιάζει η κυβέρνηση

Η Ελλάδα καταστρώνει σχέδια να σπάσει τη ΔΕΗ σε μια προσπάθεια να δώσει νέα πνοή στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, υποστηρίζει η Wall Street Journal.

Επικαλούμενη ανώτερους αξιωματούχους της χώρας, υποστηρίζει ότι ετοιμάζεται το σπάσιμο της εταιρείας και η δημιουργία μιας «μικρής ΔΕΗ» με στόχο το 1/3 περίπου της περιουσίας (ποσοστό αντίστοιχο με το μετοχικό κεφάλαιο που ελέγχει το Δημόσιο) να αυτονομηθεί και να πουληθεί σε ιδιώτες επενδυτές. Η κυβέρνηση παράλληλα θα αναζητήσει στρατηγικό εταίρο για τη συρρικνωμένη πλέον μητρική.

Το σχέδιο είναι υπό εξέταση, σύμφωνα με αξιωματούχο, και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην τρόικα τις επόμενες ημέρες, ώστε να καθοριστούν οι λεπτομέρειες και να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Θεωρητικά, με την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ στο 1,5 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση μπορεί να ελπίζει ότι το νέο μικρότερο σχήμα θα έχει αξία αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Το ακριβές ποσό ωστόσο είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αν δεν καθοριστούν οι λεπτομέρειες.

Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι, με βάση τις ίδιες πηγές, ότι με το σχέδιο αυτό θα καλυφθούν και οι απαιτήσεις της Ε.Ε. για άνοιγμα της αγοράς ενέργειας κατά τα οριζόμενα από τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Όπως σημειώνει η WSJ, η ΔΕΗ εξακολουθεί να ελέγχει το 90% της αγοράς και τα 2/3 της παραγωγής ενέργειας, παρά τις προσπάθειες να μπουν ιδιώτες επενδυτές στην αγορά ενέργειας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "WSJ: «Σπάσιμο» της ΔΕΗ σχεδιάζει η κυβέρνηση"

Υποχρεωτική ασφάλιση: Η χαριστική βολή στα ακίνητα

Με ένα μείγμα, μέτρων, φόρων, πλειστηριασμών και πιέσεων προωθείται η τελευταία φάση της εσωτερικής υποτίμησης στην αγορά ακινήτων οδηγώντας σε βίαιη πτώση των τιμών, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και εντυπωσιακές καθώς εκτός από τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις οι οποίες θα στοιχίσουν στους ιδιοκτήτες 3 δισ. ευρώ, στα σκαριά βρίσκεται και η υποχρεωτική -δια νόμου- ασφάλιση των ακινήτων, επαγγελματικών και οικιακών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η ρύθμιση αυτή αναμένεται να αναγκελθεί έως τα μέσα του έτους, ενώ θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από το 2014. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς η υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων, τόσο της επαγγελματικής στέγης όσο και της οικείας θα βαρύνει τους ιδιοκτήτες και θα αποτελεί προαπαιτούμενο για τη σύναψη συμβολαίων.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων καθώς υποστηρίζουν ότι θα δομηθεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα η αγορά Real Estate.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε "μανα εξ ουρανού" για τις ασφαλιστικές εταιρίες και κατ επέκταση για τις τράπεζες οι οποίες πιέζουν χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Από την πλευρά των ιδιοκτητών το κόστος της ασφάλισης θα γίνει προσπάθεια να μετακυλιθεί στο ενοίκιο, κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο σε συνθήκες κρίσης. Συνεπώς θα μειωθεί το όφελος των ιδιοκτητών το οποίο θα περιορισθεί ακόμα περισσότερο με τις φορολογικές επιβαρύνσεις οδηγώντας σε νέα έκρηξη των πωλήσεων.

Μέσω αυτού του σεδιασμού θα επιτευχθεί βίαιος εξορθολογισμός της αγοράς, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, με τις τιμές των ακινήτων να υποχωρούν 20-30% στα αστικά κέντρα, περαιέρω από τα σημερινά επίπεδα, δίνοντας κίνητρο για επενδύσεις.

Οι φοροεπιβαρύνσεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο νέος ενιαίος φόρος επί των ακινήτων θα επιβαρύνει όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες για κάθε ακίνητο ή αγροτεμάχιο που κατέχουν, εντός και εκτός σχεδίου, και το Δημόσιο αναμένει έσοδα σε ετήσια βάση περί τα 3 δισ. ευρώ.

Μέχρι το Μάιο οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ εν συνεχεία θα καταργηθεί για να αντκαταστασθεί από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα περιλαμβάνει και το «χαράτσι» και το ΦΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Μάρτιο, θα αρχίσουν να εξοφλούν το ΦΑΠ του 2011, σε τρεις δόσεις, Μάρτιο - Απρίλιο - Μάιο, υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι το 2011 είχαν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, θα πρέπει να εξοφλήσουν το ΦΑΠ του 2012, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,2% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολόγητου ποσού των 200.000 ευρώ.

Από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει να πληρώνεται και ο νέος ενιαίος φόρος επί των ακινήτων.

Ο νέος φόρος δεν θα έχει έκτακτο, αλλά μόνιμο χαρακτήρα, ενώ συζητείται ακόμα η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποχρεωτική ασφάλιση: Η χαριστική βολή στα ακίνητα"

Έστειλαν φακέλους με σφαίρες των 9mm στις Εφορίες της Κρήτης

Πανικός προκλήθηκε χθες στην εφορία Χανίων, όταν με το ταχυδρομείο έφτασε ένας φάκελος που περιείχε μια σφαίρα των 9 mm και ένα προειδοποιητικό σημείωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον φάκελο άνοιξε η διευθύντρια της ΔΟΥ η οποία ενημέρωσε αμέσως τις αστυνομικές αρχές οι οποίες τον παρέλαβαν για περαιτέρω έρευνες.

Στο σημείωμα υπήρχε ένα κείμενο στο οποίο ο αποστολέας είχε γράψει - σε υπολογιστή - τα εξής :

"Σε περίπτωση εκποίησης κινητής ή ακίνητης περιουσίας Κρητικού ή Έλληνα, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές.

Κρητική Επανάσταση"

Ανάλογοι φάκελοι με σφαίρα και σημείωμα εστάλησαν και στις εφορίες του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι, καθώς και στην Α΄ΔΟΥ Ηρακλείου.
Σημειώνεται μάλιστα πως οι αποστολείς φαίνεται να ήταν οι ίδιοι με εκείνους που έστειλαν το φάκελο με τη σφαίρα και στην εφορία Χανίων, καθώς το σημείωμα έγραφε και στις άλλες δύο περιπτώσεις τα ίδια πράγματα.


flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έστειλαν φακέλους με σφαίρες των 9mm στις Εφορίες της Κρήτης"

Στο «σφυρί» και το σπίτι του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά




Πωλείται το ετοιμόρροπο σπίτι του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά. Γιατί όχι; Εδώ, έχουν αλλοτριώσει κάθε αξία, ο Πολιτισμός μας μάρανε.

Σαφώς και ειρωνεύομαι, εφόσον επί τουλάχιστον ένα χρόνο «κοσμεί» το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς αλλά και η Ιταλίδα μυθιστοριογράφος Ματθίλδη Σεράο, το πωλητήριο, με μεγάλα, ευδιάκριτα γράμματα που αντέχουν ακόμα στο χρόνο και δεν έχουν ξεβάψει, όπως τείνει να ξεθωριάσει η ιστορία του κτηρίου.

Πρόκειται για ιστορικό κτίριο που με την αδιαφορία των απογόνων ιδιοκτητών, των ανθρώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει υποστεί αρκετές φθορές. Ο χρόνος, αμείλικτος έχει αφήσει τα σημάδια του, το νεοκλασικό κτίσμα θυμίζει «σπίτι τρόμου» και επισκέπτες του είναι μόνο τρωκτικά και έντομα. Έχει υποστεί λεηλασίες κατά καιρούς, εφόσον το εγκαταλελειμμένο οίκημα (Κορίνθου 241), παραμένει απαρατήρητο και ξεχασμένο απ’ όλους,  αν και βρίσκεται στην καρδιά της Πάτρας.

Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που έχει αναλάβει την πώληση (κατόπιν εντολής των ιδιοκτητών του), το ιστορικό νεοκλασικό, κοστολογείται γύρω στο 1.600.000 ευρώ. Υπέρογκο ποσό για ένα «τρεμάμενο διώροφο» που περιμένει τον πρώτο σεισμό για να κατεδαφιστεί. Αναρωτιέμαι, όμως, πώς κοστολογείς την ιστορία του; Ποια είναι αντικειμενική ή εμπορική αξία μιας οικίας που θα έπρεπε να αποτελεί, μέρος του Πολιτισμού μας; Πού είναι οι επόμενες γενιές αλλά και οι νυν, που θα εμπνευστούν, θα συλλογιστούν, με αφορμή το έργο του μεγάλου μας ποιητή; Ρομαντικές… παραφρονήσεις θα πει κανείς, πολιτισμική κραυγή θα πω εγώ, εύχομαι να μη είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Ανύπαρκτο δέος και άπλετη περιφρόνηση! Να σας συγχαρώ όλους, διότι συντελείτε με το να μαραζώνει και να χάνεται η αίγλη του νεοκλασικού, της οδού Κορίνθου.

Για τους τύπους, ο Δήμος Πατρέων, «μεθοδεύει» επί σειρά ετών, την απόκτηση του κτιρίου, προκειμένου να συντηρηθεί και να διατηρηθεί ως μουσείο. Από την άλλη εμφανίζεται ένα έγγραφο, στις 10/1/2013, όπου φαίνεται ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών, να προτείνει στον Δήμο, την ανταλλαγή του με κάποιο άλλο, που ανήκει ήδη στη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να περιέλθει στην ιδιοκτησία του.

Μπορεί οι απόγονοι του Κωστή Παλαμά, ως νόμιμοι κάτοχοι του ακινήτου, να ζουν στην Ελβετία και να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στη συντήρησή του, πιθανόν να μη τους ενδιαφέρει κιόλας, αλλά για τους Πατρινούς και για όλους τους Έλληνες, αυτό αποτελεί μνημείο πολιτισμού.

Θεωρώ απαράδεκτο να «στέκει» εκεί, αναξιοποίητο, ιδίως, όταν έχω δει πώς συμπεριφέρονται σε άλλες χώρες, στα κτήρια με πολιτισμική και πολιτιστική αξία. Συγκεκριμένα, σε ένα ταξίδι μου στην Μαγιόρκα, επισκέφθηκα την οικεία που φιλοξένησε για ένα διάστημα τον κορυφαίο μουσουργό, Σοπέν, και πλήρωσα αδρά καθώς περίμενα στην ουρά για να επισκεφθώ και να αισθανθώ τον χώρο που δημιουργούσε ο κορυφαίος συνθέτης και να αγγίξω το πιάνο και βιβλία του.

Στην Ελλάδα του σήμερα, ο Πολιτισμός θεωρείται υπεραγαθό και τα μνημεία βεβηλώνονται, προφανώς γιατί κάποιοι θεωρούν ότι οι άνθρωποι χωρίς παιδεία, μετατρέπονται πιο εύκολα σε μαριονέτες καθοδηγούμενες. Άνθρωποι απολίτιστοι, λειτουργούν αλόγιστα και απερίσκεπτα. Άνθρωποι χωρίς αξίες, αφομοιώνουν καλύτερα το νόμο της ζούγκλας. Σ’ αυτή τη ζούγκλα, αρνούμαι να ζω.



aixmi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «σφυρί» και το σπίτι του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά"

«Στην εκπομπή σας λέτε ανέκδοτα και όχι ειδήσεις»

Τηλεφωνική παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Πρώτη Γραμμή», έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον τρόπο που σχολίασαν τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής οι παρουσιαστές της εκπομπής.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόνισε πως μόλις επέστρεψε από την Προανακριτική Επιτροπή έπειτα από 16 ώρες, υποστήριξε πως όσα ακούγονται για τους διαλόγους στην Βουλή δεν ισχύουν και ζήτησε από τους δημοσιογράφους σε έντονο ύφος να μην αναμεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις.
Στη συνέχεια, άσκησε κριτική στους δημοσιογράφους για τη θεματολογία τους, με τον κ. Οικονόμου να της προτείνει με ειρωνικό ύφος να ρυθμίζει εκείνη τη ροή της εκπομπής.
«Στην εκπομπή σας λέτε ανέκδοτα και όχι ειδήσεις», σχολίασε καυστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την πλευρά του, ο κ. Λυριντζής φανερά αγανακτισμένος από την επίθεση, επισήμανε: «Δεν γίνεται να τσακώνεστε με όλο τον κόσμο! Ας κλείσουμε εδώ γιατί έχουμε και ειδήσεις να πούμε σε αυτή την εκπομπή...».


crimenet

Διαβάστε Περισσότερα » "«Στην εκπομπή σας λέτε ανέκδοτα και όχι ειδήσεις»"

Έρχεται η τρόικα στα τέλη του μήνα

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, δήλωσε σήμερα ότι προς τα τέλη Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η αποστολή κλιμακίου της τρόικας για την επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι τα μέσα Μαρτίου για να εξετάσουν την πρόοδο όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως ανέφερε ο κ. Ράις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές αρχές είναι δεσμευμένες για την υλοποίησή τους.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται η τρόικα στα τέλη του μήνα"

Οι Σέρβοι στρέφουν την πλάτη στην ΕΕ

Το ποσοστό των Σέρβων που τάσσονται υπέρ των προσπαθειών της χώρας τους να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πέσει στο... χαμηλότερο επίπεδο από την πρώτη δημοσκόπηση που έγινε πριν από μια δεκαετία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη σφυγμομέτρηση στην οποία συμμετείχαν 1000 άτομα και έγινε μεταξύ της 14ης Δεκεμβρίου και της 21ης Δεκεμβρίου του 2012, μόνο το 41% δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ της ένταξης στην ΕΕ, αρκετά κάτω από το 49% του Ιουνίου του 2012, και στο χαμηλότερο επίπεδο αφότου η ερώτηση αυτή τέθηκε για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση το 2002.

Η σφυγμομέτρηση πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο της Σερβίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την εταιρεία TNS Gallup Medium. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε στις 10 Οκτωβρίου ότι η Σερβία δεν είναι έτοιμη για ενταξιακές συνομιλίες λόγω των εντάσεων με το Κόσοβο, πρώην νότια επαρχία της.

Η ΕΕ επιθυμεί επίσης η Σοσιαλιστική-εθνικιστική κυβέρνηση, η οποία ήρθε στην εξουσία τον περασμένο Ιούλιο, να μεταρρυθμίσει την οικονομία της Σερβίας και το δικαστικό Σώμα, να βελτιώσει το κράτος δικαίου και το επιχειρηματικό κλίμα, και να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά.

Η υποστήριξη για ένταξη στην ΕΕ μειώθηκε από αυτό που πολλοί Σέρβοι αισθάνονται ως υπερβολική πίεση για τις σχέσεις τους με το Κόσοβο, που θεωρείται από πολλούς εδώ ως το λίκνο της Ορθοδόξης Χριστιανικής πίστης τους, δήλωσε ο Μίλαν Πάγιεβιτς, επικεφαλής του Γραφείου για την Ευρωπαϊκή Ενταξη.

«Οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι για ότι θεωρούν ως πολιτικές προϋποθέσεις (για ένταξη), όπως η αποκατάσταση των δεσμών με την κυβέρνηση της Πρίστινα», σημειώνει σε ανακοίνωση του, αναφερόμενος στην Πρωτεύουσα του Κοσόβου. Η οικονομική κρίση στη ζώνη του ευρώ, το μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Σερβίας, μείωσε επίσης τον ενθουσιασμό για την ΕΕ, τόνισε ο Πάγιεβιτς. «Η στήριξη προς την ΕΕ μειώνεται...κυρίως ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ετοιμότητας από τους φορολογουμένους της ΕΕ να χρηματοδοτήσουν άλλες οικονομίες που χωλαίνουν», πρόσθεσε.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι 31% των Σέρβων θα καταψηφίσουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλοι δεν θα ψηφίσουν ή είναι αναποφάσιστοι. Παρά τη δυσαρέσκεια σχετικά με τις πιέσεις της ΕΕ για το θέμα του Κοσόβου το 62% τάσσεται υπέρ των καλύτερων δεσμών με την Πρίστινα. Ενώ ένα 66% υποστηρίζει τις υπέρ της ΕΕ διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Σέρβοι στρέφουν την πλάτη στην ΕΕ"

Παγκόσμιο ρεκόρ βιασμών στην Σουηδία από μουσουλμάνους

Η Σουηδία έχει το αρνητικό ρεκόρ να είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο στους βιασμούς γυναικών μετά τη Νότια Αφρική και έξι φορές πιο πάνω –αναλογικά με τον πληθυσμό της- από τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης βιασμών γυναικών ανά 100.000 κατοίκους ήταν για το 2003 στο 9,24, το 2005 ο δείκτης αυτός εκτοξεύτηκε στο 36,8 και το 2008 ανέβηκε στο 53,2. Σύμφωνα με τις στατιστικές 1 στις 4 γυναίκες στη Σουηδία πέφτουν ή πρόκειται να πέσουν θύματα βιασμού.

Η αιτία για αυτή την ξαφνική άνοδο των βιασμών η σημαντική εισροή στη χώρα μεταναστών καθώς στο 77% των εξιχνιάσεων βιασμών ευθύνονται μουσουλμάνοι μετανάστες, τη στιγμή που οι μουσουλμάνοι δεν ξεπερνούν το 5% του γενικού πληθυσμού της χώρας.

Κυριότερο πεδίο δράσης των βιασμών τα αστικά κέντρα. Το περασμένο καλοκαίρι στη Στοκχόλμη ο ρυθμός των βιασμών κυμαινόταν σε 5 την ημέρα! Ο πληθυσμός της Σουηδίας αυξήθηκε από 9 σε 9,5 εκατ, μεταξύ των ετών 2004 και 2012 κυρίως με μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Σομαλία. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Παγκόσμιο ρεκόρ βιασμών στην Σουηδία από μουσουλμάνους"

Kαι οι Αμερικανοί κατά της δραστικής!

Η μία μετά την άλλη, οι πολιτείες των ΗΠΑ συνειδητοποιούν τους τεράστιους κινδύνους από τα ανώνυμα γενόσημα και θεσμοθετούν περιορισμούς στην κυκλοφορία τους.


Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη δημόσια Υγεία που γεννά η χρήση ανώνυμων γενοσήμων, τα οποία παράγονται σε χώρες του τρίτου κόσμου, υπό ανεξέλεγκτες συνθήκες. Ολοένα και εντονότερη κριτική ασκείται στη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, η οποία επιτρέπει την αντικατάσταση του επώνυμου σκευάσματος που χορηγεί ο γιατρός στον ασθενή με τη συγκεκριμένη πάθηση και το συγκεκριμένο ιστορικό, από τα πάμφθηνα ανώνυμα γενόσημα. Μάλιστα, πολλές πολιτείες έχουν αρχίσει ήδη να νομοθετούν σοβαρούς περιορισμούς στην ομοσπονδιακή νομοθεσία, η οποία επιτρέπει τη συνταγογράφηση δραστικής, όπως:
-          Απαγόρευση αντικατάστασης του φαρμάκου που συνταγογραφεί ο γιατρός με άλλο, της ίδιας δραστικής, χωρίς τη συναίνεση του ασθενούς.
-          Απαγόρευση αντικατάστασης του φαρμάκου που συνταγογραφεί ο γιατρός με άλλο, της ίδιας δραστικής, χωρίς τη συναίνεση του θεράποντος ιατρού.
-          Αντικατάσταση ενός φαρμάκου από άλλο, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι το δεύτερο θα έχει λάβει συγκεκριμένη άδεια από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκου ότι επιτρέπεται να αντικαταστήσει το πρώτο. Αυτές οι άδειες προβλέπουν πολύ αυστηρότερα κριτήρια απλά από την ύπαρξη της ίδιας δραστικής ουσίας.
-          Υποχρεωτική τήρηση αρχείου από τον φαρμακοποιό και το γιατρό, για όλες τις αντικαταστάσεις φαρμάκων, επί μια πενταετία, ώστε να μπορεί να εντοπιστεί το γενόσημο που προκάλεσε τυχόν πρόβλημα υγείας.
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των New York Times, ήδη η πολιτεία της Βιρτζίνια έχει ψηφίσει σχετική νομοθεσία που θέτει σοβαρούς περιορισμούς στη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, ενώ αντίστοιχα νομοσχέδια κατατέθηκαν προς συζήτηση σε άλλες οκτώ πολιτείες στη διάρκεια του Ιανουαρίου. Η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα τονίζει πως ο διαρκώς διογκούμενος προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι τα ανώνυμα γενόσημα δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τα επώνυμα φάρμακα.
Ετσι, δεν μπορούν να διασφαλίσουν ότι η θεραπεία που θα καταλήξει στον οργανισμό του ασθενούς είναι αυτή που έχει συνταγογραφήσει ο θεράπων ιατρός και όχι κάτι διαφορετικό, το οποίο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο ακόμη και για τη ζωή του πάσχοντος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, προ ολίγων μηνών, ανώνυμο γενόσημο αντικαταθλιπτικό αποσύρθηκε άρον-άρον από την αμερικανική αγορά, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν λειτουργούσε όπως το επώνυμο σκεύασμα, προκαλώντας σοβαρότατες παρενέργειες, οι οποίες έφταναν μέχρι και την πρόκληση τάσεων αυτοκτονίας.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο ανώνυμο γενόσημο είχε λάβει –λανθασμένα, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε- την έγκριση του πολύ αυστηρού και οργανωμένου Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκου, καταδεικνύοντας την αδυναμία ακόμη και της ισχυρότερης εποπτικής αρχής του κόσμου να ελέγξει τα χιλιάδες ανώνυμα γενόσημα που παράγονται υπό αμφίβολες συνθήκες σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, η Ινδία, το Ισραήλκαι η Κίνα και κατακλύζουν την αμερικανική αγορά, με το πρόσχημα της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης. Στην πραγματικότητα, τα ανώνυμα αυτά γενόσημα επιφέρουν τεράστιους κινδύνους στη δημόσια υγεία, η αντιμετώπιση των οποίων προκαλεί, τελικά, αύξηση των δαπανών!
Όπως τονίζει στους New York Times η γερουσιαστής της Πενσιλβάνια και εισηγήτρια του νομοσχεδίου που θεσμοθετεί σοβαρούς περιορισμούς στη συνταγογράφηση δραστικής, Patricia Vance, «πρώτο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι δε θα πληγεί η υγεία των πολιτών». Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι την αντίστοιχη νομοθεσία, που υιοθέτησε την περασμένη εβδομάδα η πολιτεία της Βιρτζίνια, εισηγήθηκε ο γερουσιαστής Dr. John O’Brannon III, που είναι γιατρός ο ίδιος και άρα γνωρίζει από πρώτο χέρι τους κινδύνους που συνεπάγεται η αλόγιστη προώθηση των ανώνυμων γενοσήμων.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
Την ίδια ώρα, όμως, που στις ΗΠΑ έχει χτυπήσει «κόκκινο» ο προβληματισμός για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η συνταγογράφηση δραστικής και, ήδη, οι πολιτείες –η μία μετά την άλλη- θεσμοθετούν σημαντικούς περιορισμούς, στην Ελλάδα η τρικομματική κυβέρνηση επιμένει να μας ταΐζει ανεξέλεγκτα τα φάρμακα-δολοφόνους, κόβοντας χρόνια από τις ζωές μας, για να θησαυρίσουν οι γερμανικές φαρμακοβιομηχανίες των ανώνυμων γενοσήμων που προωθεί η Μέρκελ

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Kαι οι Αμερικανοί κατά της δραστικής!"

Γερμανία: Στο 6,8% μειώθηκε η ανεργία

Απροσδόκητη μείωση σημείωσε τον Ιανουάριο η ανεργία στη Γερμανία, για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες, γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως μια πρόσθετη ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπη ενισχύεται, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 16.000 σε 2,92 εκατομμύρια, ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Απασχόλησης.

Οικονομολόγοι προέβλεπαν μία αύξηση των απασχολουμένων κατά 8.000, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6,8% από 6,9% τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Απασχόλησης Φρανκ Γιούργκεν Βάιζε δήλωσε ότι τα στοιχεία του Ιανουαρίου πιθανόν να μην αποτελέσουν σημείο καμπής για την πορεία της ανεργίας. «Υπάρχει το ενδεχόμενο ο κρύος καιρός στο δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου να επιφέρει μία αύξηση της ανεργίας τον Φεβρουάριο», είπε χαρακτηριστικά ο Βάιζε.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) ανακοίνωσε την τελευταία εβδομάδα ότι η οικονομία της χώρας φαίνεται να αναθερμαίνεται μετά την κάμψη στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, όταν το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,5%.

Η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των επενδυτών αυξήθηκε τον Ιανουάριο περισσότερο απ' ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ ένας δείκτης της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε σε υψηλό επίπεδο 19 μηνών.

Η ισοτιμία του ευρώ δεν άλλαξε σημαντικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων και διαμορφώθηκε το μεσημέρι στα 1,3565 δολάρια, ενώ η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,67%.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Στο 6,8% μειώθηκε η ανεργία"

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία στις 20 Φεβρουαρίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου του 2013.

Τα ραντεβού έχει δοθεί για τις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις των συνδικάτων, των Ομοσπονδιών και των σωματείων για τα επιμέρους κλαδικά και επιχειρησιακά προβλήματα είναι σχεδόν η καθημερινή αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια και στα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα και τις αυταρχικές συμπεριφορές της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία στις 20 Φεβρουαρίου"

Ξεσπούν οι βενζινοπώλες! - “Ποντάρουν στην άγνοια του καταναλωτή. Η αλήθεια για την αύξηση των καυσίμων...”

Ανακοίνωση σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων εξέδωσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ).

Η ΟΒΕ καταγγέλλει διαστρέβλωση των πραγματικών αιτιών των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων και κάνει λόγο για συκοφάντηση των βενζινοπωλών αναφερόμενη στα δημοσιεύματα περί εκμετάλλευσης των απεργιών στα μέσα μεταφοράς για κερδοσκοπική αύξηση των τιμών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας:
«Είναι γνωστό ότι οι τιμές των καυσίμων είναι αδύνατο να διαμορφωθούν στην λιανική αγορά, από τη στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, το 97% της τιμής προκαθορίζεται ήδη στα προηγούμενα στάδια της διύλισης, εμπορίας και μεταφοράς. Επί πλέον ο μόνος τομέας που λειτουργεί ο ανταγωνισμός σε όλη την έκτασή του μέχρι καταστροφής ορισμένων πρατηρίων, είναι η λιανική αγορά, πράγμα που κάνει απαγορευτική την κατά βούληση αύξηση των τιμών στον τομέα αυτό.

Η αλήθεια για όσους ποντάρουν στην άγνοια των καταναλωτών για τις αιτίες της αύξησης των τιμών είναι η εξής: Από 18/1/2013 μέχρι σήμερα η τιμή διυλιστηρίου αυξήθηκε συνολικά κατά 51 ευρώ το χιλιόλιτρο, ενώ η συνολική μέση τιμή στα πρατήρια αυξήθηκε μόνο κατά 5 ευρώ. Δηλαδή η αύξηση της τιμής διυλιστηρίου ήταν δεκαπλάσια της τιμής Λιανικής!

Αυτοί που συκοφαντούν σκόπιμα τους βενζινοπώλες υπηρετώντας άλλα συμφέροντα, θα πρέπει να απαντήσουν πού βρήκαν την… «ασυδοσία» των βενζινοπωλών και ποιος πραγματικά αυξάνει τις τιμές. Διαφορετικά θα παραμείνουν συκοφάντες.

Αν δε, θέλουν κάποιοι να βρουν απαράδεκτες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ας πάνε στις συνεχείς αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης που επιβάλει το κράτος με αποκορύφωμα την πρωτοφανή αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης μέσα σε 18 μήνες, από τον Απρίλιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, κατά 1471%!

Το αποτέλεσμα είναι να παγώσει όλη η Ελλάδα, να μειωθούν τα δημόσια έσοδα, να αυξηθεί τολαθρεμπόριο του ναυτιλιακού πετρελαίου και οι νόμιμοι βενζινοπώλες να φυτοζωούν και να κλείνουν τα πρατήρια. Αυτή είναι η αλήθεια.
Όσο για τους συκοφάντες, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεσπούν οι βενζινοπώλες! - “Ποντάρουν στην άγνοια του καταναλωτή. Η αλήθεια για την αύξηση των καυσίμων...”"

Παράταση για τις δόσεις του ΦΑΠ 2010

Παράταση προθεσμίας καταβολής της δεύτερης και τρίτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010 δόθηκε χθες Τετάρτη.


Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2013 και της τρίτης δόσης έως και τις 29 Μαρτίου 2013, αντίστοιχα.

Για την καταβολή των ποσών αυτών αποστέλλεται ατομική ειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση για τις δόσεις του ΦΑΠ 2010"
Με αρκετή ειρωνεία αντιμετωπίζει ο γαλλικός τύπος την πρόταση της Goldman Sachs προς τη γαλλική κυβέρνηση να μειώσει τους μισθούς κατα 30%, για να ξεπεράσει την κρίση.

Οπως γράφει σήμερα η Parisien, ο οικονομολόγος της αμερικανικής τράπεζας Huw Pill ρωτήθηκε σε συνέντευξή για την κρίση χρέους, τη ζώνη του ευρώ και την κατάσταση στη Γαλλία.

Η «θαυματουργή» λύση που πρότεινε τονίζει η εφημερίδα, προκειμένου να τονωθεί η γαλλική οικονομία, ήταν να μειωθούν όλοι οι μισθοί στη χώρα κατά ένα τρίτο.

«Ο κύριος Ευρώπη της διεθνούς τράπεζας επενδύσεων επικεντρώθηκε στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας και στις ανισορροπίες στους λογαριασμούς και πρότεινε στον Γάλλο πρόεδρος Φρανσουα Ολαντ μια μείωση των μισθών, για να ανακτήσει η γαλλική οικονομία την αναταγωνιστικότητά της.»

Η γαλλική εφημερίδα μάλιστα τονίζει τις δηλώσεις του Michael Baumgartner,προέδρου του The Public Eye Awards, ότι η Goldman Sachs είναι «ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της οικονομικής κρίσης. Κατέχει μια εξέχουσα θέση στο “καζίνο” των πρώτων υλών. Ξεκίνησε να αποσταθεροποιεί τις τιμές, και αν οι τιμές των τροφίμων ξεπεράσουν πάλι όλα τα ρεκόρ, όπως το 2008, τότε εκατομμύρια άνθρωποι θα πέσουν στην πείνα και τη μιζέρια.»

newpost

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Νέα 48ωρη απεργία ανακοίνωσε η ΠΝΟ

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Προηγήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, η οποία όμως απέβη άκαρπη.

Η νέα 48ωρη απεργία αρχίζει στις 6 το πρωί του Σαββάτου 2/2 και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας 4/2.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια από την Πέμπτη, στο πλαίσιο των αντιδράσεων της ΠΝΟ κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας.

Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ζήτησε χθες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, καθώς όπως υποστηρίζει, θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας στους έλληνες ναυτικούς και σε κατάρρευση των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Ο συνδικαλιστικός φορέας των ναυτικών ζητεί επίσης την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει πάλι την Κυριακή, προκειμένου να καθορίσει την περεταίρω στάση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι η τρόικα απαιτούσε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα, αυτό τελικά δεν έγινε.
Ο υπουργός σημείωσε ακόμη πως στη συγκεκριμένη στιγμή που διανύουμε, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι τέτοια που δεν επιτρέπει επιπλέον ελιγμούς, ενώ ο ακτοπλοϊκός κλάδος βρίσκεται ήδη στο «κόκκινο».

Αμεσως μετά την ΠΝΟ ο υπουργός είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Πηγές από το χώρο της ακτοπλοΐας που μίλησαν στο ΑΜΠΕ, παραδέχτηκαν ότι με τις νέες αλλαγές που προωθούνται στο πολυνομοσχέδιο, πλήττεται εν μέρει η ναυτική εργασία, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος είναι σε οριακό σημείο και χρήζει και άλλων διορθώσεων.

Εκτίμησή τους μάλιστα, ήταν πως αν τελικά το νομοσχέδιο δεν περάσει από τη Βουλή, οι επιπτώσεις στη ναυτεργασία δεν αποκλείεται να είναι προς το δυσμενέστερο, καθώς πολλοί πλοιοκτήτες, λόγω κόστους, θα προχωρήσουν σε αποδρομολογήσεις και ναυλώσεις πλοίων σε γραμμές του εξωτερικού.
Tη συμπαράστασή της στον αγώνα και τις διεκδικήσεις της ΠΝΟ εξέφρασε η ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την Συνομοσπονδία, αποκλειστικά υπεύθυνη για την ταλαιπωρία της νησιωτικής Ελλάδας είναι η «αλαζονική και προκλητική αδιαλλαξία των εφοπλιστικών εργοδοτικών οργανώσεων που βρίσκουν δυστυχώς σύμμαχο το υπουργείο».

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση και τους συναρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν άμεσα και να επιβάλουν στις εφοπλιστικές οργανώσεις την υπογραφή ΣΣΕ που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των ναυτικών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα 48ωρη απεργία ανακοίνωσε η ΠΝΟ"

Αγρίνιο: "Ξήλωσαν" τη Δίωξη Ναρκωτικών μετά την προφυλάκιση του πρώην Διοικητή του τμήματος

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, μετά και την προφυλάκιση του πρώην Διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εντολή άνωθεν «ξηλώθηκε» όλη η ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών εκτός από 3 άτομα.

Ο πρώην Διοικητής βρίσκεται προφυλακισμένος καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: "Ξήλωσαν" τη Δίωξη Ναρκωτικών μετά την προφυλάκιση του πρώην Διοικητή του τμήματος"

«Καμπανάκι» από τον ΟΗΕ για τις συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα

Σοβαρές ελλείψεις όσον αφορά στη στέρηση της ελευθερίας στην Ελλάδα και γεγονότα που προκαλούν ανησυχία διαπιστώνει...
το προκαταρκτικό πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του ΟΗΕ σχετικά με τους ισχυρισμούς περί αυθαίρετης κράτησης κατά την πρώτη επίσημη διερευνητική αποστολή που πραγματοποίησε στη χώρα μας.

Από τις 21 έως τις 31 Ιανουαρίου 2013, η ομάδα των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που έχουν επιλεγεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για να διερευνήσουν ισχυρισμούς για αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας, επισκέφτηκαν διάφορους χώρους κράτησης, όπως φυλακές, αστυνομικά τμήματα και κέντρα κράτησης μεταναστών.

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ Βλαντίμιρ Τοτσιλόφσκι αναγνώρισε ότι έχουν επιτευχθεί θετικά βήματα από νομοθετικής άποψης από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες όσων βρίσκονται σε καθεστώς κράτησης.

«Η κατάσταση όμως στην πραγματική ζωή είναι πολύ διαφορετική», τόνισε ο κ. Τοτσιλόφσκι. Η ομάδα εργασίας διαπιστώνει πως οι συνθήκες κράτησης σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ χειρότερες από τα διεθνή πρότυπα.

«Βρήκαμε ανθρώπους να κρατούνται σε αστυνομικά κρατητήρια, επί μήνες, χωρίς πρόσβαση σε νομική βοήθεια», δήλωσε, σημειώνοντας πως στους περισσότερους χώρους κράτησης παρατηρείται συμφόρηση όπου φιλοξενούνται διπλάσιοι ή τριπλάσιοι σε αριθμό κρατούμενοι από την πραγματική χωρητικότητα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την ελληνική νομοθεσία όσοι διώκονται ποινικά έχουν το δικαίωμα να έχουν δωρεάν νομική βοήθεια. Στην πραγματικότητα όμως, πρόσθεσε, οι περισσότεροι υπόδικοι που βρίσκονται σε κράτηση δεν έχουν δωρεάν νομική βοήθεια ενώ το έχουν ζητήσει.

«Σε επίσκεψή μας σε αστυνομικά τμήματα βρήκαμε τα πληροφοριακά φυλλάδια που δίνονται στους κρατούμενους να είναι τόσο ασαφή. Δεν υπάρχει ρητή επεξήγηση ότι το άτομο έχει δικαίωμα σε δωρεάν νομική βοήθεια», είπε, δηλώνοντας ότι έγινε αποδέκτης καταγγελιών από κρατούμενους ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης από δικηγόρους που τους πλήρωσαν χωρίς να τους εξασφαλίσουν νομική κάλυψη.

Ενοχλημένος εμφανίστηκε επίσης ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών και όσων δικαιούνται άσυλο. «Εδώ πρέπει να ισχύει η αρχή της αναλογικότητας. Όσοι δεν έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα η κράτηση τους πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη», δήλωσε θυμίζοντας την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας όπου αθώωσε τους κατηγορούμενους για την απόδραση από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας εξαιτίας των άθλιων συνθηκών κράτησης.

Επίσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι η μέγιστη διάρκεια κράτησης των προσφύγων που αιτούνται άσυλο παρατάθηκε από τους 12 στους 18 μήνες. «Πρόκειται για ποινική κράτηση ανθρώπων που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα», πρόσθεσε.

Ανησυχητική χαρακτήρισε ακόμα ο κ. Τοτσιλόφσκι την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τους ασυνόδευτους ανηλίκους κρατούμενους. Παρά τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου οι ανήλικοι συλλαμβάνονται και κρατούνται και είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για μεγάλη χρονική διάρκεια, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει διάταξη στο ελληνικό δίκαιο που να απαγορεύει την κράτηση ασυνόδευτου ανήλικου.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» μίλησε για αυθαίρετη κράτηση χωρίς νομική βάση. «Συλλαμβάνονται μετανάστες που εργάζονται για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και μετά αφήνονται ελεύθεροι», τόνισε ενώ ιδιαίτερη σημασία έδωσε στις συλλήψεις μελών της κοινότητας Ρομά, χωρίς κατηγορίες κατά αυτών. «Κράτηση χωρίς νομική βάση με μόνο κριτήριο τη διάκριση θεωρείται αυθαίρετη».

Η τελική έκθεση της επίσκεψης θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα στο 2013.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» από τον ΟΗΕ για τις συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα"

Ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος για τον εμπρησμό της Μαρφίν

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του) αφέθηκε ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους για τα γεγονότα στην τράπεζα Marfin.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αντιμετώπιζε αδικήματα για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός την ημέρα του συλλαλητηρίου για το πρώτο Μνημόνιο που έλαβαν χώρα και τα γεγονότα στη Μαρφίν.

Μετά την απολογία του δεύτερου κατηγορουμένου για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας, σημειώθηκε διαφωνία μεταξύ του ανακριτή και του εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να προφυλακιστεί. Ο δεύτερος κατηγορούμενος θα παραμείνει κρατούμενος για τις επόμενες 24ώρες, μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης περίπου 32 μήνες μετά τα τραγικά γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί μέσα στην τράπεζα η Αγγελική Παπαθανασοπούλου έγκυος 32 ετών, η Βιβή Ζούλια 35 ετών και Νώντας Τσακάλης 36 ετών.

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνει βαριά αδικήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη.

Στον αέρα οι μαρτυρικές καταθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση Marfin περιλαμβάνεται κατάθεση υπαλλήλου του Ιανού, βιβλιοπωλείου που βρίσκεται επί της οδού Σταδίου απέναντι από το κτίριο της Marfin, ο οποίος δεν αναγνωρίζει με βεβαιότητα τον πρώτο εκ των κατηγορουμένων που αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή.

Ο μάρτυρας αυτός καταθέτει (αφoύ του έχει επιδειχθεί το σχετικό βίντεο από τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες κατά τη διάρκεια του συμβάντος) ότι δράστης μπορεί να είναι ο 32χρονος που αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή, αλλά δεν είναι και απολύτως βέβαιος, γιατί όπως λέει η φωνή του μπορεί να αλλοιωνόταν από την ασφυξιογόνο μάσκα που φορούσε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στη δικογραφία υπάρχει και δεύτερη μαρτυρική κατάθεση.

Ο μάρτυρας αυτός προανακριτικά φέρεται να καταθέτει ότι αναγνωρίζει ως δράστη τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων, αλλά στη συνέχεια όταν του επιδεικνύεται η φωτογραφία υποστηρίζει ότι το πρόσωπο που του δείχνουν δεν μοιάζει με αυτό που είχε δει στα γεγονότα της Marfin διότι έχει πιο μεγάλες πλάτες, διαφορετικό ύψος και πιο κοντά μαλλιά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος ο ένας κατηγορούμενος για τον εμπρησμό της Μαρφίν"

Στα χέρια αμερικάνικου κολοσσού για 99 χρόνια το "φιλέτο" της Κασσιόπης, στην Κέρκυρα

Στη "NCH Capital" περνά, για τα επόμενα 99 χρόνια, η έκταση της Κασσιόπης, στην Κέρκυρα, καθώς το Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποδέχτηκε τη... δεσμευτική οικονομική προσφορά της, για την απόκτηση του 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρείας Ειδικού Σκοπού, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της επιφάνειας του ακινήτου.

Έτσι, όπως αναφέρει το zougla.gr, ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης της Κασσιόπης, η οποία, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί την πρώτη άμεση 100% διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια.

Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει, επίσης, ότι το συνολικό όφελος είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ. Από το συνολικό ποσό, τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν το οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας, επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν την πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από έξι χρόνια, ενώ σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Εκτίμηση για δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας

Επίσης, θεωρείται ότι αναμένεται να δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, κατά την περίοδο κατασκευής του ακινήτου.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τμ, εκ των οποίων άνω των 320.000 τμ θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. Στην υπόλοιπη έκταση, ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 36.000 τμ για ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η γη παραμένει στην κυριότητα του Δημοσίου, καθώς η αξιοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τον θεσμό της επιφάνειας.

Η NCH Capital έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. δολαρίων με έμφαση στο real estate, την πρωτογενή παραγωγή και το private equity και λειτουργεί 21 επενδυτικά κεφάλαια.

"Πράσινο" για την αξιοποίηση τεσσάρων έργων

Παράλληλα, το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τις διαδικασίες για την αξιοποίηση τεσσάρων ακόμη έργων.

Συγκεκριμένα, προχωρούν οι εξής διαγωνιστικές διαδικασίες:

1. Έναρξη του διαγωνισμού παραχώρησης του αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος.

Παραχώρηση του δικαιώματος οργάνωσης και διεξαγωγής ιπποδρομιών στην Ελλάδα και του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίων στοιχημάτων για τις διεξαγόμενες εντός της ελληνικής επικράτειας ιπποδρομίες, στοιχημάτων ιπποδρομίες, σε εφαρμογή του Ν. 4111/2013 (ΦΕΚ Α18/25.01.2013).

2. Έναρξη του διαγωνισμού για την ανάπτυξη τμήματος του δημόσιου ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Πρόκειται για ακίνητο έκτασης 210 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει το Ξενία Παλιουρίου, το οποίο σήμερα δεν λειτουργεί. Αποτελεί έκταση κατάλληλη για την ανάπτυξη οικιστικού συμπλέγματος υψηλού επιπέδου, με έμφαση στις εξοχικές κατοικίες και εγκαταστάσεις φιλοξενίας και αναψυχής. Η αξιοποίηση θα γίνει τόσο με το θεσμό της επιφάνειας (ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Ξενία) όσο και με πώληση πλήρους κυριότητας μέρους του ακινήτου (εξοχικές κατοικίες).

3. Έναρξη διαγωνισμού για την πώληση πέντε χώρων εγκαταστάσεων υποστήριξης (Κύμη, Πλακεντία, Κάντζα, Νερατζιώτισσα, Λεωφόρος Κηφισίας). Αφορά την πώληση πέντε μικρού μεγέθους ακινήτων, κατά μήκος του άξονα της Αττικής Οδού, με σκοπό την ανάπτυξη χώρων στάθμευσης και εμπορικών χρήσεων ή χρήσεων γραφείων.

4. Έξι ακίνητα στο εξωτερικό. Πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση των ανεξάρτητων αποτιμήσεων κι εγκρίθηκαν οι ελάχιστες τιμές για τη διαδικασία πώλησης έξι ακινήτων στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Λευκωσία, Βελιγράδι, Λουμπλιάνα, Τασκένδη).

attacktv
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα χέρια αμερικάνικου κολοσσού για 99 χρόνια το "φιλέτο" της Κασσιόπης, στην Κέρκυρα"

Και νέα ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ για την Ελλάδα!!!

Μετά τους Μπλανσάρ και Λαγκάρντ 
και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζ. Ράις 
ομολόγησε τη χρήση λανθασμένου 
«πολλαπλασιαστή» στο ελληνικό πρόγραμμα
Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη του ΔΝΤ αποδεικνύεται ότι ήταν ο πολλαπλασιαστής του, που φαίνεται ότι κόστισε -από κοινού με άλλα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο ελληνικό πρόγραμμα- δισεκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό, που κλήθηκε να υποστεί τα αβάσταχτα μέτρα που ελήφθησαν από τους δανειστές και τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνους» για το λάθος που παραδέχθηκε αρχικά ο επικεφαλής των οικονομολόγων Ολιβιέ Μπλανσάρ και στη συνέχεια η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις δήλωσε:
«Ευχαριστώ για την ερώτηση. Εχετε δίκιο. Και ο Ολιβιέ και η Κριστίν Λαγκάρντ μίλησαν εκτενώς γι' αυτό το θέμα. Ισως να σας δώσω ένα πλαίσιο γι' αυτό. Εάν γυρίσουμε πίσω στο 2010, αν μπορέσουμε να θυμηθούμε όλοι, και νομίζω ότι είναι δίκαιο να το πω, όλοι ήταν αρκετά αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για την ανάκαμψη της Ελλάδας. Εξηγήθηκε, νομίζω και στις συνεντεύξεις της προηγούμενης βδομάδας. Υπήρχαν αρκετοί λόγοι.
Συμπεριελάμβαναν το βάθος και την παρατεταμένη φύση της ευρωπαϊκής κρίσης αυτής καθεαυτής. Αλλά, και την πολιτική κρίση στην Ελλάδα.
Και τα δύο επηρέασαν σημαντικά την οικονομική εμπιστοσύνη και καθυστέρησαν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό πλαίσιο για τον τρόπο που σκεφτόταν ο κόσμος για το ελληνικό πρόγραμμα το 2010. Αυτές ήταν οι συνθήκες τότε».

Εξηγήσεις
Προχωρώντας στις εξηγήσεις, ο κ. Ράις τόνισε: «Οταν έγινε εμφανές ότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές απ' ό,τι υπολογίστηκε, εμείς, βεβαίως, κινηθήκαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε για να επικαιροποιήσουμε τον πολλαπλασιαστή μας.
Και ο Ολιβιέ Μπλανσάρ το εξήγησε καλύτερα από εμένα και είναι όλα καταγεγραμμένα. Θα ήθελα, όμως, να πω και κάτι άλλο. Εγινε πολλή συζήτηση γι' αυτόν τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, για τον οποίο πολλοί λίγοι είχαν ακούσει μέχρι πριν από λίγους μήνες. Κι αυτό διότι ο εν λόγω πολλαπλασιαστής είναι μια διάσταση, μια συνισταμένη για το πώς καθορίζεται η δημοσιονομική πολιτική μιας χώρας.
Υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες. Επομένως, δεν είναι κάποια μαθηματική καμπύλη που με κάποιον μηχανικό τρόπο καθορίζει τη δημοσιονομική προσαρμογή που πρέπει να γίνει σε κάθε χώρα και η κάθε χώρα είναι πολύ διαφορετική».
Οι δηλώσεις του εκπροσώπου χαρακτηρίστηκαν από πηγές εκτός ΔΝΤ «ομολογία και απολογία μαζί» και τονίστηκε πως η κ. Λαγκάρντ συμμετέχει και η ίδια σε συσκέψεις κατά τις οποίες συζητείται το θέμα. Ο κ. Ράις ανακοίνωσε επίσης ότι στα τέλη Φεβρουαρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα κλιμάκιο της τρόικας για την επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος. Είπε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν στην ελληνική πρωτεύουσα μέχρι τα μέσα Μαρτίου, και έχουν στόχο να εξετάσουν την πρόοδο για την εφαρμογή των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών.
Ο εκπρόσωπος προσέθεσε ότι οι ελληνικές αρχές είναι δεσμευμένες για την υλοποίησή αυτών των αλλαγών.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώτο αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Λίπτον, ο κ. Ράις τόνισε ότι οι δύο άνδρες «είχαν εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ethnos


Διαβάστε Περισσότερα » "Και νέα ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ για την Ελλάδα!!!"

Διευθύντρια γραφείου Παπακωνσταντίνου: Δεν θυμόταν τίποτα!

Διευθύντρια γραφείου Παπακωνσταντίνου: Δεν θυμόταν τίποτα!Ούτε λεπτομέρειες από συζητήσεις και συσκέψεις, ούτε και ακριβείς ημερομηνίες για τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ μπορούσε να θυμηθεί

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια κατάθεση της διευθύντριας του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η κατάθεση της κ. Χρύσας Χατζή χαρακτηρίστηκε από την αδυναμία της να θυμηθεί ημερομηνίες, στιχομυθίες και λεπτομερή περιστατικά που σχετίζονται με την έλευση της λίστας στην Αθήνα, το φθινόπωρο του 2010.

Συγκεκριμένα, η κ. Χατζή φέρεται να είπε ότι στις αρχές Οκτωβρίου του 2010 παρέλαβε στο υπουργείο Οικονομικών κλειστό φάκελο τον οποίο στη συνέχεια και παρέδωσε στον πολιτικό της προϊστάμενο Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Όπως κατέθεσε, για την παραλαβή του φακέλου δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που τηρείται συνήθως (πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής κλπ) αλλά παρελήφθη από την ίδια, η οποία και πιστοποίησε ιδιοχείρως σε ένα άσπρο χαρτί ότι τον παρέλαβε, χωρίς όμως και να είναι απόλυτα σίγουρη για το πώς ήταν το χαρτί αυτό.

Η ίδια δήλωσε ακόμη πως δεν γνωρίζει από ποιον και που φυλάχθηκε ο φάκελος αυτός στη συνέχεια. Για το λόγο αυτό τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ζήτησαν από τη μάρτυρα να καταθέσει στην επιτροπή την προσεχή Τρίτη τα ονόματα των 28 προσώπων που πλαισίωναν το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Στόχος είναι να κληθούν όλοι τους ως μάρτυρες προκειμένου να απαντήσουν σε ποιον τελικά εμπιστεύθηκε o κ. Παπακωνσταντίνου το επίμαχο CD που στη συνέχεια ωστόσο χάθηκε.

Στη διάρκεια της κατάθεσής της η κ. Χατζή ρωτήθηκε και για τη σύσκεψη που έγινε στις 24 Ιανουαρίου του 2011 υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου με τη συμμετοχή του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη και του νομικού συμβούλου κ. Αναστάσιου Μπάνου.

Η διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε ότι έγινε η σύσκεψη αυτή που είχε ως αντικείμενο την έρευνα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευθύντρια γραφείου Παπακωνσταντίνου: Δεν θυμόταν τίποτα!"

Το ΚΚΕ απέλυσε εργαζόμενο στο Ριζοσπάστη με μνημονιακή προειδοποίηση και μισή αποζημίωση

Η ηγεσία της εφημερίδας Ριζοσπάστης γνωστοποίησε χθες, την ώρα που συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καταλάμβαναν το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σε τέσσερις εργαζόμενους -και μέλη του ΚΚΕ- ότι απολύονται,ανεβάζοντας έτσι σε 9 τον συνολικό αριθμό των απολύσεων από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα enimerosi24 το απίστευτο της ιστορίας είναι ότι ένας από τους εργαζόμενους,ο επί 25 χρόνια διοικητικός υπάλληλος της εφημερίδας Κώστας Τσαρουχάς απολύεται με χρήση του μνημονικού νόμου που προβλέπει την καταβολή μισής αποζημίωσης μετά από τετράμηνη προειδοποίηση.

Ακόμη απολύθηκαν,πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα:
  • Η δημοσιογράφος Κλωντίν Χέσπερ, με αρμοδιότητα στα διεθνή, κόρη της γνωστής ηθοποιού Μίρκας Καλατζοπούλου,
  • Ο δημοσιογράφος-ιστορικός Γιώργος Πετρόπουλος, υπεύθυνος ρεπορτάζ Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, για τον οποίο συνέδραμε αρνητικώς, ότι εξέδωσε βιβλίο το περιεχόμενο του οποίου δεν έθεσε προς έγκριση εις την ηγεσία του «Κόμματος», σε συνδυασμό με το ότι θετικό σχόλιο γιά αυτό καταχωρήθηκε εις την αστική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»,
  • Η δημοσιογράφος Ερση Κουμπούρη, κόρη του παλαίμαχου συνδικαλιστή του ΚΚΕ και πρωην βουλευτή Δήμου Κουμπούρη.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΚΚΕ απέλυσε εργαζόμενο στο Ριζοσπάστη με μνημονιακή προειδοποίηση και μισή αποζημίωση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news