facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο Στουρνάρας επιβεβαιώνει την φορολογική ασυλία των βουλευτών

Την φορολογική ασυλία που εξακολουθούν να απολαμβάνουν οι βουλευτές επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφο που απέστειλε στην Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο υπουργός περιγράφει τον περίπλοκο τρόπο φορολόγησης των εθνοπατέρων μέσω του οποίου το 65%-75% των βουλευτικών εισοδημάτων παραμένουν αφορολόγητα!

Την αποκάλυψη είχε κάνει το protothema.gr τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσιάζοντας την εγκύκλιο - «δώρο» στους βουλευτές που είχε εκδώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την οποία ένας μισθωτός των 18.000 ευρώ ετησίως πληρώνει τον ίδιο φόρο με τον βουλευτή που έλαβε 85.000 ευρώ!

Η εφαρμογή της εγκυκλίου «αποτυπώνεται» στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα. Συγκεκριμένα:
- Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ) εμφανίζει συνολικά εισοδήματα από την βουλευτική του ιδιότητα ύψους 87.866 ευρώ, εκ των οποίων φορολογήθηκαν μόνο τα 27.305 ευρώ.

- Η κυρία Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ) δηλώνει 66.493 ευρώ ως αφορολόγητο ποσό και 18.397 ευρώ ως φορολογητέο

- Ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) έλαβε ως βουλευτική αποζημίωση 115.099 ευρώ, εκ των οποίων τα 86.378 ευρώ ήταν αφορολόγητα!

- Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έλαβε ως βουλευτική αποζημίωση 91.142 ευρώ, εκ των οποίων τα 64.986 ευρώ ήταν αφορολόγητα

- Το ίδιο και ο κ. Κώστας Καραμανλής: συνολικά βουλευτικά εισοδήματα 93.525 ευρώ, από τα οποία τα 63.742 ευρώ «μαύρα»

Πώς όμως γίνεται αυτό; Όπως παραδέχονται ορισμένοι πρώην βουλευτές στην πραγματικότητα φορολογείται μόνο ένα μέρος της βασικής βουλευτικής αποζημίωσης και παραμένουν αφορολόγητα όλα τα επιδόματα, η τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, η αποζημίωση για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και οι κρατήσεις υπέρ κόμματος.
Μόνο τα επιδόματα, οι ατέλειες και η συμμετοχή στις επιτροπές ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 5.000 ευρώ το μήνα για κάθε βουλευτή. Δηλαδή, 60.000 ευρώ «μαύρα» το χρόνο στα οποία προστίθενται ένα ποσοστό περί το 25% της βασικής βουλευτικής αποζημίωσης καθώς και το ποσό που πηγαίνει απευθείας στο κόμμα!

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Στουρνάρας επιβεβαιώνει την φορολογική ασυλία των βουλευτών"

ΥΠΟΙΚ: Ολοι οι φορολογούμενοι από όλες τις ΔΟΥ

Εκσυγχρονισμό της «αρχιτεκτονικής» των φορολογικών υπηρεσιών με επίκεντρο την αναβάθμιση του TAXISnet προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών, επιφέροντας μεταξύ άλλων δυνατότητα εξυπηρέτησης των φορολογουμένων από οποιαδήποτε ΔΟΥ, πληρωμή όλων των οφειλών μέσω τραπεζών και τη θέσπιση ηλεκτρονικού παραβόλου.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάννης δήλωσε αναφερόμενος στον συντελεστή ΦΠΑ ότι «επανεξετάζεται ιδιαιτέρως η μείωση των συντελεστών που εφαρμόζονται στην εστίαση».

Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ενημερώνει ότι εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται το σύστημα ΤΑΧΙS, που λειτουργεί σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας. Ήδη, το νέο σύστημα τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία πιλοτικά στη ΔΟΥ Κορίνθου, με στόχο την ένταξη σε αυτό όλων των ΔΟΥ της Επικράτειας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Το νέο ΤΑΧΙS λειτουργεί με καινούργια κεντρικοποιημένη αρχιτεκτονική και φιλοσοφία. Η έννοια της αρμόδιας ΔΟΥ θα εγκαταλειφθεί και οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται σε οποιανδήποτε ΔΟΥ με τον ίδιο τρόπο, αφού όλες θα έχουν πρόσβαση στα κεντρικά μητρώα και τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου» αναφέρει στο έγγραφό του ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Μαυραγάνης αναφερόμενος στην ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα προστίθεται σταδιακά ένα νέο πακέτο υπηρεσιών στις υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν:

- Την πληρωμή όλων των οφειλών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Ο φορολογούμενος μπορεί να αναζητεί τις οφειλές του στο διαδίκτυο και να εκτυπώνει τον απαραίτητο κωδικό για πληρωμή στην τράπεζα.

- Την πληρωμή οφειλών με χρήση πιστωτικών καρτών και χρεώσεων λογαριασμών μέσω του TAXISnet.

- Την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων που αφορούν ποικίλες περιπτώσεις που μέχρι σήμερα έπρεπε να υποβληθούν στην αρμόδια ΔΟΥ.

- Την παρουσίαση πιστοποιημένου φορολογικού ημερολογίου σε κάθε φορολογούμενο για να λαμβάνει γνώση των μελλοντικών του φορολογικών υποχρεώσεων.

- Την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη μετάβασης στις ΔΟΥ για την προμήθεια παραβόλων.

- Την ηλεκτρονική υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στον συντελεστή ΦΠΑ, δηλώνει ότι «ιδιαιτέρως η μείωση των συντελεστών που εφαρμόζονται στην εστίαση, επανεξετάζονται στο πλαίσιο της επικείμενης θέσπισης νέου φορολογικού πλαισίου σε συνδυασμό πάντα με το κόστος των επιπτώσεων στα Δημόσια έσοδα».

Για δε την αποκατάσταση των ομολογιούχων που αγόρασαν τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι αυτή «εξετάζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφού ληφθούν υπόψη οι νομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: Ολοι οι φορολογούμενοι από όλες τις ΔΟΥ"

Προτάσεις-βόμβα από την Τρόικα για τα ακίνητα - Τι προβλέπεται

Ανατροπή του ισχύοντος καθεστώτος στη φορολόγηση των ακινήτων ζητάει η Τρόικα η οποία προτρέπει να καταργηθεί το σύστημα των αντικειμενικών αξιών και να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Οι απόψεις της Τρόικα διατυπώθηκαν με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθείται για τα τραπεζικά δάνεια των νοικοκυριών που βρίσκονται «στο κόκκινο» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Οι εκπρόσωποι των δανειστών προτείνουν νέο σύστημα φορολόγησης με τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής που θα αποτυπώνει τις πραγματικές τιμές κτιρίων και οικοπέδων.

«Στρεβλή μέθοδος οι αντικειμενικές αξίες»

Το επιχείρημα της Τρόικα είναι πως πρόκειται για μια στρεβή μέθοδο αυτή των αντικειμενικών αξιών η οποία δεν αποδίδει στην πραγματικότητα τις τιμές αγοραπωλησίας των ακινήτων, με αποτέλεσμα αφενός να υπάρχει φοροδιαφυγή και αφετέρου να προκαλείται φούσκα στις αξίες τους.

Το δεύτερο θέμα που άνοιξε η Τρόικα αφορά τους πλειστηριασμούς. Ως γνωστόν η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έδωσε νέα ετήσια παράταση στην απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών ακινήτων και της πρώτης κατοικίας για οφειλές προς τις τράπεζες που δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για το 2013 οι τράπεζες δεν έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων ιδιοκτητών τους, οι οποίοι τις απέκτησαν με δάνειο και δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν.

Πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το Εθνος αναφέρει ότι η Τρόικα ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να ανοίξουν οι πλειστηρισμοί και να αρθεί η απαγόρευσή τους. Το σκεπτικό της Τρόικα είναι ότι αυτό θα επιτρέψει την επιπλέον συμπίεση των τιμών των ακινήτων.

Θετική η Τρόικα για τις ρυθμίσεις δανείων

Θετική γνώμη φαίνεται ότι διατυπώνει η Τρόικα στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση δανείων νοικοκυριών αν και παραπέμπει για τις τελικές ρυθμίσεις στη σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος. Από την πλευρά του το υπουργείο αναφέρει ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου των τραπεζών για τις ρυθμίσεις των δανείων.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει στόχο εντός των προσεωχών 15 ημερών να έχει ολοκληρωθεί το θέμα και να ξεκινήσει η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Το προβλέπει το σχέδιο νόμου

Το σχέδιο προβλέπει τη διευκόλυνση μισθωτών και συνταξιούχων με ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ αλλά και ανέργους και πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή πολύτεκνους. Το εισόδημά τους θα πρέπει να έχει μειωθεί 35% από το 2010, ενώ η ρύθμιση αφορά τα ενυπόθεκα δάνεια.

Για τις κατηγορίες αυτές θα χορηγείται από τις τράπεζες περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών, με επανεξέταση στα δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταβάλλονται μόνο τόκοι υπολογισμένοι με σταθερό επιτόκιο 1,5%.

Το ποσό της τοκοπληρωμής δεν θα υπερβαίνει το 30% του φορολογητέου εισοδήματος. Για τους ανέργους η δόση μπορεί να είναι και μηδενική.

Η αντικειμενική αξία των ακινήτων, τα οποία υπάγονται στη ρύθμιση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ.

«Οχι» της κυβέρνησης στους πλειστηριασμούς

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών και το υπουργείο Ανάπτυξης απέρριψε την πρόταση της Τρόικας, θυμίζοντας την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της απαγόρευσης για το 2013.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Προτάσεις-βόμβα από την Τρόικα για τα ακίνητα - Τι προβλέπεται"

Στην τελευταία θέση μεταξύ 38 χωρών η Ελλάδα, με βάση την ανταγωνιστικότητα

Στην τελευταία θέση μεταξύ 38 χωρών κατατάσσεται η Ελλάδα, βάσει έρευνας της Deloitte, κατά την οποία στελέχη επιχειρήσεων κλήθηκαν να... κατατάξουν τις χώρες σύμφωνα με την ανταγωνιστικότητα του βιομηχανικού της κλάδου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη μελέτη «Παγκόσμιος Δείκτης Ανταγωνιστικότητας Βιομηχανικού Κλάδου 2013» η οποία είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Deloitte Touche Tohmatsu Limited (Deloitte) και του Αμερικανικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας (US Council on Competitiveness). Η μελέτη βασίζεται σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 550 διευθύνοντες συμβούλους (CEOs) και ανώτερα διευθυντικά στελέχη του βιομηχανικού κλάδου, το 2012 (39,7% από Βόρεια Αμερική, 28,5% από Ασία, 21% από Ευρώπη, 5,4% από Νότια Αμερική και 5,4% από Αυστραλία) και αποτελεί συνέχεια μίας πολυετούς προσπάθειας για καλύτερη κατανόηση των τάσεων, που δημιουργούν ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον στον βιομηχανικό κλάδο. Επίσης, τα στελέχη κλήθηκαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους για τις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες και τις κυβερνητικές ενέργειες, που δύναται να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του βιομηχανικού κλάδου.

Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του βιομηχανικού κλάδου στην Ελλάδα, βασισμένη σε εστιασμένα προϊόντα υψηλής τεχνογνωσίας και προστιθέμενης αξίας, καθίσταται σήμερα αναγκαία περισσότερο από ποτέ, καθώς μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση, αλλά και στην ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ανταγωνιστικότητας Βιομηχανικού Κλάδου 2013 κατατάσσει την Κίνα ως την πλέον ανταγωνιστική χώρα στο βιομηχανικό κλάδο, παγκοσμίως, τόσο σήμερα όσο και στα επόμενα 5 χρόνια, σε σύνολο 38 χωρών για τις οποίες έγινε η κατάταξη. Στην κορυφαία δεκάδα σήμερα κατατάσσονται πέντε οικονομικά αναπτυγμένες χώρες: Η Γερμανία (2η), οι ΗΠΑ (3η), η Νότια Κορέα (5η), ο Καναδάς (7η) και η Ιαπωνία (10η), καθώς και πέντε αναδυόμενες οικονομίες, η Κίνα (1η), η Ινδία (4η), η Ταϊβάν (6η), η Βραζιλία (8η) και η Σιγκαπούρη (9η).

Σύμφωνα με τη μελέτη, σε πέντε χρόνια από σήμερα, η εικόνα αλλάζει. Χώρες με αναδυόμενες οικονομίες αναμένεται να καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις, με την Κίνα να διατηρεί την πρώτη θέση και τις Ινδία και Βραζιλία να ανέρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα. Το άλμα της Βραζιλίας από την 8η στην 3η θέση είναι το μεγαλύτερο αναμενόμενο για την επόμενη πενταετία.

Αντίθετα, οι χώρες με ανεπτυγμένες οικονομίες βρίσκονται σε χαμηλότερες θέσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών, με τη Γερμανία να πέφτει από τη 2η στην 4η θέση, τις ΗΠΑ από την 3η στην 5η, τη Νότια Κορέα από την 5η στην 6η, τον Καναδά από την 7η στην 8η και την Ιαπωνία να βγαίνει εκτός δεκάδας, στη 12η θέση. Από άποψη ευρύτερων περιοχών, η Αμερική θα εξακολουθεί να επιδεικνύει σημαντική ισχύ στο βιομηχανικό κλάδο, με τις ΗΠΑ, Βραζιλία και Μεξικό, να βρίσκονται στις πρώτες 15 θέσεις. Αναμφισβήτητη, όπως αναφέρεται στη μελέτη, είναι η μετατόπιση προς τις ασιατικές χώρες, οι οποίες εκτιμάται ότι θα καταλαμβάνουν τις 10 από τις 15 πρώτες θέσεις.

Το μήνυμα, ωστόσο, για την Ευρώπη είναι απογοητευτικό: Μόνο η Γερμανία παραμένει στην κορυφαία δεκαπεντάδα, ενώ η πλειοψηφία των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών της κατάταξης αναμένεται να εμφανίσουν πτώση της ανταγωνιστικότητάς τους στον κλάδο.

Τα στελέχη, που έλαβαν μέρος στην έρευνα, ρωτήθηκαν, επίσης, σχετικά με τους κύριους παράγοντες, που, κατά τη γνώμη τους, επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα στο βιομηχανικό κλάδο. Ως πιο σημαντικός παράγοντας αναδείχθηκε η ποιότητα, η διαθεσιμότητα και η παραγωγικότητα του εργασιακού δυναμικού της χώρας, συμπεριλαμβανομένων ερευνητών, επιστημόνων και μηχανικών και, εντέλει, η ικανότητα δημιουργίας καινοτομίας.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται το οικονομικό, εμπορικό και φορολογικό σύστημα μίας χώρας. Ειδικότερα, εμπόδια, όπως οι φορολογικές επιβαρύνσεις, η πολυπλοκότητα των διαδικασιών, η γραφειοκρατία, είναι δύσκολο να ξεπεραστούν από τις λιγότερο ανταγωνιστικές χώρες, ώστε να αποτελέσουν έναν πιο ελκυστικό προορισμό βιομηχανικής παραγωγής. Οι παραδοσιακοί παράγοντες, που επηρέαζαν την παραγωγική δραστηριότητα, όπως το εργατικό κόστος, οι πρώτες ύλες, η ενέργεια και άλλες σχετικές παράμετροι, τις οποίες μπορούν να ελέγξουν και να διαχειριστούν άμεσα οι εταιρείες, προκαλούν πολύ μικρότερη ανησυχία στα διευθυντικά στελέχη από παράγοντες, που επηρεάζονται από τις κυβερνήσεις των χωρών και τη δημοσιονομική πολιτική και τους οποίους δεν μπορούν να ελέγξουν ή να επηρεάσουν.

Ανάλυση των ροών προϊόντων μεταξύ των βασικών χωρών υποδεικνύει ότι η Γερμανία εξάγει προϊόντα μέσης και υψηλής τεχνογνωσίας / τεχνολογίας, κυρίως, εντός των ευρωπαϊκών συνόρων. Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία επιδεικνύουν μεγαλύτερη ποικιλία σε προορισμούς εξαγωγών προϊόντων τεχνολογίας, ενώ η Κίνα και η Ταϊβάν εξάγουν προϊόντα τεχνολογίας, κυρίως, σε ασιατικές χώρες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των εξαγωγών της Ινδίας αφορά προϊόντα χαμηλής προστιθέμενης αξίας και εντάσεως εργασίας.

express

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην τελευταία θέση μεταξύ 38 χωρών η Ελλάδα, με βάση την ανταγωνιστικότητα"

Δυτ. Ελλάδα: 300.000 πολίτες απειλούνται με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας


Απαίτηση για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία από τους δανειστές

Νέα ανατροπή προς το χειρότερο για χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έρχεται από την απαίτηση που εγείρουν οι δανειστές, για άρση της... απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΠΟΙΖΩ σε 150.000 ανέρχονται αυτοί που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο στην Δυτική Ελλάδα. Από αυτούς, το 70%, δηλαδή 105.000 αδυνατούν να το πληρώσουν, εξαιτίας της δεινής οικονομικής οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει λόγω της κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές «ανοίγουν» επίσης θέμα για κατάργηση των αντικειμενικών αξιών. Και όλα αυτά, με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθείται για τα τραπεζικά δάνεια των νοικοκυριών, τα οποία έχουν περιέλθει σε δεινή θέση.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 300.000 πολίτες της Δυτικής Ελλάδας απειλούνται με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο!

patrastimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυτ. Ελλάδα: 300.000 πολίτες απειλούνται με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας"

Ηλεία: Ανάπηρος 80%, μηνιαίο εισόδημα 600 ευρώ... φόρος 2.000 ευρώ

Οι μηνιαίες αποδοχές του δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ, κι όμως καλείται να πληρώσει φόρο 2000 ευρώ χωρίς να έχει άλλα εισοδήματα. Ο μαραθωνοδρόμος από τα Λεχαινά, Τάσος Παπούλιας με αναπηρία 80% θα αναγκαστεί να ανέβει έναν ακόμη Γολγοθά. Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι και ο υφυπουργός Οικονομικών παρενέβη να διορθώσει το λάθος, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες το διόρθωσαν, αλλά καλείται από τα 2.117 ευρώ που αρχικά του είχαν χρεώσει, να πληρώσει 1.939. Ο κ. Παπούλιας δεν έχει συγγενείς, ζει μόνος του και παίρνει 600 ευρώ μηνιαίως.

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Ήταν 22 χρόνων όταν κατά τη διάρκεια ενός κυριακάτικου ποδοσφαιρικού αγώνα μια κλωτσιά από παίκτη της αντίπαλης ομάδας τον βρήκε στο κεφάλι και τον οδήγησε στο σημείο μηδέν. Λίγες ημέρες μετά το χτύπημα ο Τάσος Παπούλιας, από τα Λεχαινά Ηλείας, είχε «επιστρέψει» στη βρεφική ηλικία. Δεν μιλούσε, δεν καταλάβαινε, δεν μπορούσε να κινηθεί. Ήταν παράλυτος και άλαλος...

Ύστερα από 45 μήνες νοσηλείας και 10 χρόνια συγκλονιστικής προσωπικής προσπάθειας, ο Τάσος Παπούλιας κατάφερε να διαψεύσει όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις που τον είχαν καταδικάσει και εκπαιδεύτηκε στο βάδισμα, στην ομιλία και στη σκέψη όπως ένα βρέφος αρχίζει να κάνει τα πρώτα του βήματα και να αρθρώνει τις πρώτες του λέξεις. Τρία χρόνια αργότερα, στα 36 του χρόνια, έγινε μαραθωνοδρόμος. Έχει τρέξει συνολικά σε 15 ημιμαραθώνιους και τρεις μαραθώνιους δρόμους στην Ελλάδα και σε 6 μαραθώνιους δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο.

dete
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεία: Ανάπηρος 80%, μηνιαίο εισόδημα 600 ευρώ... φόρος 2.000 ευρώ"

Αναφορά στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τον τεχνικό έλεγχο των υπηρεσιακών οχημάτων

Προς: Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κύριε Εισαγγελέα,
Κατόπιν αιτήματος του Πρωτοβαθμίου συνδικαλιστικού Σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων», μέλους της ...Ομοσπονδίας μας, σας υποβάλλουμε την από 11 Νοεμβρίου 2012 αναφορά του προς εσάς, σχετική με τον τεχνικό έλεγχο και συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας συγχρόνως τα ακόλουθα:

Το ζήτημα του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων έχει αναδειχθεί κατ' επανάληψη από την Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια σωματεία, με αναφορές προς την αρμόδια Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, τις οποίες σας επισυνάπτουμε. Όπως προκύπτει από τα διδάγματα της κοινής πείρας, η πλημμελής συντήρηση των οχημάτων δύναται να οδηγήσει αιτιωδώς στην τέλεση εξ αμελείας αξιόποινων πράξεων.

Φρονούμε όμως, ότι είναι προτιμότερη η εκ των προτέρων ενεργοποίηση όλων των συναρμόδιων για τη συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων φορέων, για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και τη διαφύλαξη της ασφάλειας, τόσο του αστυνομικού προσωπικού όσο και των πολιτών, από την εκ των υστέρων αναζήτηση των κατά περίπτωση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Κύριε Εισαγγελέα,

Επειδή η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των συγκοινωνιών συνιστούν προστατευόμενα από ποινικές διατάξεις έννομα αγαθά, σας διαβιβάζουμε αυτούσια την αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, μετά από αίτημα της Ένωσης και σχετική απόφαση του Δ.Σ. αυτής για την υποβολή της μέσω ημών, καθώς και σχετικές με το θέμα αναφορές άλλων Πρωτοβάθμιων Σωματείων, για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ώστε να προβείτε στις κατά την κρίση σας δέουσες ενέργειες.

Συνημμένα:

1. Η από 11 Νοεμβρίου 2012 αναφορά της Ε.Α.Υ. Χανίων, διαβιβασθείσα με το με Α.Π. 702/50/24 από 23/11/2012 έγγραφο της ως άνω Ένωσης.

2. Σχετικά έγγραφά μας:

α) το υπ' αριθ. 403/1/10γ από 02-02-2012 έγγραφό μας
β) το υπ' αριθ. 403/1/10ε από 09-05-2012 έγγραφό μας
γ) το υπ' αριθ. 403/1/10ζ από 06-06-2012 έγγραφό μας
δ) το υπ' αριθ. 403/1/10ι από 25-07-2012 έγγραφό μας
ε) το υπ' αριθ. 403/1/10ια από 26-07-2012 έγγραφό μας
στ) το υπ' αριθ. 403/1/10ιγ από 19-09-2012 έγγραφό μας
ζ) το υπ' αριθ. 403/1/13α από 06-12-2012 έγγραφό μας
η) το υπ' αριθ. 403/1/14α από 15-01-2013 έγγραφό μας

3. Αναφορές άλλων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων:

α) το υπ' αριθ. 6/2012 από 24-01-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Αιτωλ/νιας
β) το υπ' αριθ. 727 από 30-01-2012 έγγραφο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης
γ) το υπ' αριθ. 34/12 από 27-01-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Ροδόπης
δ) το υπ' αριθ. 251/12 από 30-04-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Ροδόπης
ε) το υπ' αριθ. 315/1/20 από 17-05-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Ηρακλείου
στ) το υπ' αριθ. 315/1/20Α από 30-05-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Ηρακλείου
ζ) το υπ' αριθ. 1187/6/191 από 31-05-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Δράμας
η) το υπ' αριθ. 403/1/1 από 24-07-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Φθιώτιδας
θ) το υπ' αριθ. 311/4/1 από 28-11-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Λακωνίας
ι) το υπ' αριθ. 406/1/3 από 18-12-2012 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Λάρισας

4. Η υπ' αριθ. 72849/12/524716 από 27-04-2012 διαταγή του Α.Ε.Α./Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής/ Διεύθυνση Τεχνικών

5. Η από 05-02-2012 ανακοίνωση της Ε.Α.Υ Ροδόπης

poasy
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναφορά στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τον τεχνικό έλεγχο των υπηρεσιακών οχημάτων"

ΠΟΠΕΚ:«Η εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης δεν αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου»

Αμφισβητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) τους ισχυρισμούς τής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους η εξίσωση των ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, τα επίσημα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, όπως δημοσιεύθηκαν προ εβδομάδος σε κυριακάτικη εφημερίδα, σε άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Χ. Σταϊκούρα, διαψεύδουν την εικόνα που επιχειρείται να παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους η εξίσωση των ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει τα εξής:

Τα επίσημα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Οικονομικών, όπως δημοσιεύθηκαν προ εβδομάδος σε Κυριακάτικη εφημερίδα σε άρθρο του αναπληρωτή υπουργού κ. Χ. Σταϊκούρα διαψεύδουν την εικόνα που επιχειρείται να παρουσιαστεί στην κοινή γνώμη. Ειδικότερα:

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2011 πουλήθηκαν 1.215.356 m3 πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν:

•1.215.356 m3 Χ 60 €/m3 Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης = € 72.900.000

•1.215.356 m3 Χ 187 €/ m3 Φ.Π.Α. (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1€/L)= €227.270.000

Δηλαδή σύνολο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και Φ.Π.Α . το 2011 € 300.170.000

Το τρίμηνο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2012 μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πουλήθηκαν 364.325 m3 πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν:

•364.325 m3 Χ 330 €/m3 Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης = € 120.556.000

•364.325 m3 Χ 240 €/ m3 Φ.Π.Α. (με μέση τιμή πώλησης πετρελαίου θέρμανσης το 1,28€/L) =87.438.000

Δηλαδή σύνολο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και Φ.Π.Α. το 2012 €207.994.000.

Προκύπτει δηλαδή από τους αριθμούς που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ότι τα συνολικά φορολογικά έσοδα από ΕΦΚ και ΦΠΑ του κράτους όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά μειώθηκαν σημαντικά, λόγω της πρωτοφανούς και δραματικής μείωσης της κατανάλωσης κατά 70 % που επίσης προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου. Και μάλιστα χωρίς σε όλα αυτά να υπολογίζονται τα πρόσθετα έσοδα που έχασε το Δημόσιο από τη φορολογία των επιχειρήσεων (διϋλιστηρίων, εταιριών εμπορίας, πρατηριούχων και μεταπωλητών θέρμανσης).

Είναι προφανές για όποιον δεν θέλει να εθελοτυφλεί ότι η πολιτική που ακολουθείται έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα (δημοσιονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό) καθώς τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κρυώνουν ή επέστρεψαν σε τζάκια και σόμπες που επιβαρύνουν το περιβάλλον και η αγορά στενάζει. Εκφράζουμε δε τη λύπη μας για το γεγονός ότι αντί η κυβέρνηση να προετοιμάζει τις απαιτούμενες αλλαγές ή έστω να προσπαθήσει να πείσει την τρόικα γι αυτές, εμφανίζεται να υποστηρίζει μια αποτυχημένη πολιτική.

Όσο για το επίδομα θέρμανσης, εκείνοι που το σχεδίασαν αντί να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα και να διαφημίζουν το γεγονός ότι έχει μείνει στα αζήτητα, θα έπρεπε να προβληματιστούν. Γιατί αποδεικνύεται ότι το επίδομα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι δικαιούχοι πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Μαυράκης Χαράλαμπος Μελίδης Σπύρος

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΠΕΚ:«Η εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης δεν αύξησε τα έσοδα του Δημοσίου»"

Σε διαβούλευση οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις του Δημοσίου

«Ρυθμίσεις για την τροποποίηση
 και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών,
δημοσιονομικών, διοικητικών
 και λοιπών διατάξεων
του Υπουργείου Οικονομικών»
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου με τις ρυθμίσεις για τη συνταξιοδοτική νομοθεσία του Δημοσίου («Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών»
/www.opengov.gr/minfin/?p=1803 ).

 Συνοπτικά, με τις ρυθμίσεις του σχ/ν:

• Καθιερώνεται για πρώτη φορά ο θεσμός της προκαταβολής της σύνταξης από το Δημόσιο (50% του βασικού μισθού κατά την αποχώρηση), ώστε -όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα- να απαλειφθεί το μισθοδοτικό κενό που παρατηρείται σήμερα, και το οποίο αφορά το χρονικό διάστημα από τη λύση της υπαλληλικής σχέσης μέχρι την έναρξη καταβολής της κανονιζόμενης σύνταξης.
Έτσι, εκτιμάται, αφενός θα περιοριστούν σημαντικά οι εύλογες διαμαρτυρίες των ενδιαφερόμενων και οι διαγκωνισμοί για προώθηση των υποθέσεών τους και αφετέρου θα δοθεί το χρονικό περιθώριο στην Υπηρεσία Συντάξεων να εξορθολογίσει τον προγραμματισμό των συχνά σύνθετων συνταξιοδοτικών θεμάτων.

• Καθορίζεται, σε αυστηρό πλαίσιο, το χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών διαδικασιών που απαιτούνται για την έκδοση της σύνταξης του Δημοσίου, ώστε να απαλειφθούν φαινόμενα καθυστέρησης και κωλυσιεργίας που παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις στο παρελθόν, επιβαρύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών. Επιβάλλεται η απόλυτη τήρηση της διαδικασίας προώθησης των υποθέσεων.

• Περιορίζονται γραφειοκρατικά θέματα της Υπηρεσίας Συντάξεων, με στόχο τη σύντμηση του χρόνου που απαιτείται για την καταβολή της κανονιζόμενης σύνταξης, μέσω της κατάργησης των μόνιμων συλλογικών οργάνων, τα οποία μεσολαβούν μέχρι την οριστική λύση των συνταξιοδοτικών διαφορών από το Ελεγκτικό Συνέδριο, και μέσω της συγχώνευσης Διευθύνσεων.

• Αυστηροποιούνται οι όροι και προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότηση των λογοτεχνών και καλλιτεχνών από το Δημόσιο, ενώ περιορίζεται το ποσό της σύνταξης που τους καταβάλλεται. Πρόκειται, διευκρινίζεται, για προσαρμογή στις τρέχουσες δημοσιονομικές συνθήκες που κρίνεται επιβεβλημένη, αλλά και δίκαιη, καθώς αφορά στη μόνη κατηγορία συνταξιούχων του Δημοσίου που δεν υπέστη καμία μείωση στη σύνταξη και μάλιστα παρά τη ξένη προς το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου φύση των καταβαλλομένων σχετικών συντάξεων.

• Διευθετούνται συνταξιοδοτικά ζητήματα με όρους διασφάλισης κοινωνικής δικαιοσύνης σε πεδία που αφορούν αφενός τα επιδόματα νόσου και ανικανότητας που θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται με βάση το μισθό του λοχαγού, όπως αυτός ίσχυε πριν τις προσαρμογές των ειδικών μισθολογικών καθεστώτων, και αφετέρου τους ανάπηρους πολέμου αξιωματικούς πολεμικής διαθεσιμότητας, οι οποίοι εξαιρούνται των προσαρμογών του Ν. 4093/2012.

Αδρανείς καταθετικοί λογαριασμοί
Με το σχέδιο νόμου, εξάλλου, επικαιροποιείται -και ουσιαστικά καταρτίζεται για πρώτη φορά- το παρωχημένο νομοθετικό πλαίσιο για τους αδρανείς καταθετικούς λογαριασμούς.
Συγκεκριμένα επιτρέπεται η χρήση των κεφαλαίων από αδρανείς καταθέσεις από το Ελληνικό Δημόσιο αποκλειστικά και μόνο για ειδικούς σκοπούς στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μετά την παραγραφή των δικαιωμάτων του καταθέτη ή των νομίμων κληρονόμων του, κατόπιν παρέλευσης εικοσαετίας. Καταργείται η παρωχημένη διάταξη που προέβλεπε παραγραφή των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου κατόπιν παρέλευσης δεκαετίας, από τη συμπλήρωση της ως άνω αναφερόμενης εικοσαετίας, εξαλείφοντας έτσι ουσιαστικά τυχόν κίνητρο κάποιων πιστωτικών ιδρυμάτων να επιδιώξουν την καταστρατήγηση του Ν.Δ. 1195/1942.





Υπάλληλοι δημοσιονομικών ελέγχων
Δημιουργούνται, επίσης, το Μητρώο Ελεγκτών για τους Δημοσιονομικούς Ελέγχους και Ελέγχους ΕΔΕΛ, το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων για Δημοσιονομικούς Ελέγχους και Ελέγχους ΕΔΕΛ και η Διεύθυνση Έκτακτων Δημοσιονομικών Ελέγχων.
Παράλληλα, ορίζεται πλαίσιο θητείας για τους υπαλλήλους που ασκούν δημοσιονομικούς ελέγχους αφενός λόγω της ανάγκης ενίσχυσης της διαφάνειας και αφετέρου προκειμένου κατά τη διενέργεια των δημοσιονομικών ελέγχων να μην εναλλάσσονται συνεχώς τα ίδια πρόσωπα, για την ενίσχυση της θωράκισης του ελεγκτικού έργου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε διαβούλευση οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις του Δημοσίου"

Νέες αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ από τις απεργίες

Νέες αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ από τις απεργίεςΑκόμα και τα 12 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ξεπεράσουν οι απώλειες εσόδων από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

H εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την Ημερησία, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να ζητήσει η τρόικα την επιβολή αυξήσεων στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, ακόμα και κατά 25%, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί στο Mνημόνιο 3.

Oι δεσμεύσεις του υπουργείου Yποδομών προς τα αρμόδια κλιμάκια της τρόικας ότι οι εταιρείες θα παρουσιάσουν μια πιο υγιή οικονομική εικόνα από τη μείωση της λαθρεπιβίβασης φαίνεται να ανατρέπονται εξαιτίας των μειωμένων εσόδων από πωλήσεις εισιτηρίων, την ίδια στιγμή φυσικά που μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στα μέσα που απεργούν πληρώνονται. Έτσι, ματαιώνονται οι προσπάθειες για μείωση των ελλειμμάτων.

Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη της ΣTAΣY εκτιμούν ότι από την απεργία του μετρό αλλά και τη συμμετοχή των άλλων συγκοινωνιακών μέσων στις κινητοποιήσεις καθημερινά καταγράφονται απώλειες περίπου 800 χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, η οποιαδήποτε ρύθμιση για τους κατόχους κάρτας απεριορίστων διαδρομών στα μέσα σταθερής τροχιάς αναμένεται να μετακυλίσει τις επιπτώσεις και στον Φεβρουάριο.

Δεν είναι τυχαίο ότι, όπως υποστηρίζουν στελέχη της εταιρείας, η AMEΛ έχει επιστρέψει όσον αφορά τα έσοδά της στα επίπεδα του 2007.

Τα έσοδα σήμερα φτάνουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ, ακριβώς όσο ήταν ο κύκλος εργασιών το 2007, όταν η τιμή του εισιτηρίου ήταν 0,80 ευρώ και ο αριθμός των εν λειτουργία σταθμών κατά πολύ μικρότερος.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ από τις απεργίες"

Στοιχεία για CDS και μνημόνια κατέθεσε στον Πεπόνη ο Καμμένος


Στοιχεία για CDS και μνημόνια κατέθεσε στον Πεπόνη ο ΚαμμένοςΟ πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη και παρέδωσε νέα στοιχεία για την υπόθεση των CDS, την εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου και την εμπλοκή επιχειρηματιών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που προκύπτουν από την διαδικασία συζήτησης της αγωγής του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου.

Προσκόμισε επίσης αποδεικτικά στοιχεία για τον δόλιο τρόπο υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ο Πάνος Καμμένος συνοδευόταν από τον βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Βασίλη Καπερνάρο, ενώ προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Παρέδωσα νέα στοιχεία σε σχέση με παράνομους δανεισμούς εταιρειών, διαδρομή χρήματος σε εξωχώριες εταιρείες, σε συνδυασμό με την υπό διερεύνηση υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς συσχέτισαν πλέον την υπόθεση των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε στις συναλλαγές τους κερδοσκόπους και καταγγέλθηκε τότε από την Βάσω Παπανδρέου και άλλους βουλευτές.

Υπενθυμίζω ότι όλα αυτά έγιναν κατά την περίοδο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο Ανδρέας Γεωργίου, παρά την ποινική δίωξή του σε βαθμό κακουργήματος, παραμένει στη θέση του με την στήριξη Σαμαρά. Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στην διερεύνηση αυτού του τεράστιου σκανδάλου το οποίο είναι σε άμεσο συνδυασμό με την δόλια οδήγηση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Στοιχεία για CDS και μνημόνια κατέθεσε στον Πεπόνη ο Καμμένος"

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ το Εθνικό Κτηματολόγιο


Στα άδυτα των υπηρεσιών της «Κτηματολογίου Α.Ε.» (Λ. Μεσογείων 288) εισβάλουν τα κομάντος του ΣΔΟΕ κατόπιν εντολής του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, προκειμένου να ελέγξουν σε βάθος την λειτουργία της εταιρείας και για το «ποιος είναι ο ρόλος και αρμοδιότητες της». Στο έγγραφο- φωτιά που εστάλη από το ΣΔΟΕ προς την εταιρεία «Κτηματολόγιο Α.Ε.» πριν από καιρό, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Να μας γνωρίσετε την διαδικασία παραλαβής των έργων και αν αυτά είναι ακόμα σε καθεστώς εγγύησης, καλής λειτουργίας καθώς και περιγραφή του παραδοτέου (έργου).

Στο ίδιο έγγραφο υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ζητούν από το «Κτηματολόγιο Α.Ε.», «τον αριθμό των αδήλωτων ιδιοκτησιών που έχετε εντοπίσει από την έως τώρα καταγραφή δικαιωμάτων, να μας γνωρίστε ε αν μετέπειτα κάποια από αυτά έχουν δηλωθεί ως ιδιοκτησία προέδρων, διευθυντών, μελών Δ.Σ., υπαλλήλων, στελεχών, συνεργατών ή πρώην της Κτηματολόγιο Α.Ε.». Επίσης με το ίδιο έγγραφο υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ζητούν από την εταιρεία «Κτηματολόγιο Α.Ε.», λεπτομέρειες «για το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για την πάσης φύσεως επικοινωνιακή προβολή του έργου από τι είδους πηγή χρηματοδότησης (ευρωπαϊκοί ή εθνικοί πόροι) πραγματοποιήθηκε η δαπάνη αυτή και τα ακριβή ποσά ανά πηγή προέλευσης...»

Σε άλλο σημείο του εγγράφου τα κομάντος του ΣΔΟΕ ζητούν από την εταιρεία «Κτηματολόγιο Α.Ε.», λεπτομέρειες για «την διαδικασία είσπραξης τελών κτηματογράφησης και απόδοσής τους στην «Κτηματολόγιο ΑΕ..», ή σε άλλο ενδιάμεσο φορέα, με τα απεικονιστικά στοιχεία κατά περίπτωση».

Ολόκληρο το έγγραφο που εστάλη από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας προς την «Κτηματολόγιο Α.Ε.» με αρ. πρωτ. ΕΜΠ 5819/25-7-2012 έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο εκτέλεσης Εισαγγελικής παραγγελίας, κατόπιν του επιτοπίου ελέγχου που διενεργήθηκε στην έδρα της εταιρείας σας από κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας στις 10/07/2012 και της αρχικής επεξεργασίας των συλλεγέντων στοιχείων παρακαλούμε όπως παράξετε περαιτέρω πληροφορίες και χορηγήσετε επιπρόσθετα στοιχεία όπως αυτά παραθέτουμε κάτωθι.

Σχετικά με την εν γένει διαδικασία που τηρείται.

Στις διαδοχικές φάσεις κτηματογράφησης να καταστεί σαφές (περιγραφικά) ποιος είναι ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των: «Κτηματολόγιο ΑΕ», ΟΚΧΕ, Υποθηκοφυλακεία, Κτηματογραφικά Γραφεία, ανάδοχες εταιρείες.

Ποιες υπηρεσίες πιστοποίησαν την ολοκλήρωση του έργου.

Επίσης να προσδιορίσετε πότε το καταχωρηθέν δικαίωμα καθίσταται οριστικό και αμετάκλητο για κάθε φάση της κτηματογράφησης.

Να μας γνωρίσετε αν υπάρχει πρόβλεψη και υπό ποιους όρους, μετά το τέλος της επίσημης προθεσμίας υποβολής δήλωσης, πολίτης να δύναται να δηλώσει ακίνητο για το οποίο έχει παλαιότερους της κτηματογράφησης τίτλους.

Σχετικά με την είσπραξη τελών κτηματογράφησης:

Διασαφηνίστηκε τα είδη των τελών και υπέρ ποιου καταβάλλονται και την εκ του νόμου σκοπιμότητας τους, που καταβάλλονται από τον πολίτη υποβάλλοντος την δήλωση.

Πόσα μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των πιλοτικής 1998-2001 και Α φάσης του 2008 που έχουν ολοκληρωθεί, είναι τα καταχωρηθέντα δικαιώματα.

Περιγράψετε την διαδικασία είσπραξης τελών κτηματογράφησης και απόδοσής τους στην «Κτηματολόγιο ΑΕ.» ή σε άλλο φορέα, με τα απεικονιστικά στοιχεία κατά περίπτωση, συμπεριλαμβάνοντας τον ρόλο τραπεζικού συστήματος, αναδόχων, «Κτηματολόγιο ΑΕ», ΟΚΧΕ, ελληνικό δημόσιο εν γένει.

Για το ίδιο αναφέρετε επίσης τον τρόπο εγγραφής αυτών στα τηρούμενα βιβλία της επιχείρησης και τις σχετικές διατάξεις όπου βασίζεται το είδος της καταχώρησης.

Εξηγήσετε πως τα εισπραχθέντα τέλη συσχετίζονται με τα δικαιώματα που έχουν καταχωρηθεί ανά περιοχές της χώρας – ανάδοχες κοινοπραξίες.

Γνωρίζοντας ότι οι προϋπολογισμοί των έργων α φάσης εκπονήθηκαν βάσει προεκτιμώμενων από την «Κτηματολόγιο ΑΕ.» Δικαιωμάτων – τελών. Που βασίστηκε, σε ποια τράπεζα δεδομένων, η προεκτίμηση των δικαιωμάτων.

Για το ίδιο παρακαλούμε όπως συντάξετε πίνακα στον οποίο εμφαίνονται τα προεκτιμώμενα στοιχεία (δικαιώματα– αμοιβές ανά έργο), οι τελικές αποπληρωμές σε ποσά και δικαιώματα καθώς και οι αποκλίσεις τους. Επίσης να μας γνωρίσετε αν τυχόν αποκλίσεις είναι δυνατόν να οδηγούν στις συμπληρωματικές συμβάσεις της Α φάσης τις οποίες γνωρίζουμε και σε αυτή την περίπτωση εκ ποιάς πηγή χρηματοδότησης εκρέει η επιπλέον αμοιβή που καταβάλλεται στην ανάδοχο με την συμπληρωματική σύμβαση.

Σχετικά με τις διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, όπως αυτές καταγράφονται αναλυτικά στο κωδικοποιημένο καταστατικό της εταιρείας, μας χορηγήσετε αναλυτικό καθολικό για τις κινήσεις – αυξήσεις προ της 28/01/2009.

Σχετικά με την Α΄ φάση Κτηματογράφησης

Να μας γνωρίσετε την διαδικασία παραλαβής των έργων και αν αυτά είναι ακόμα σε καθεστώς εγγύησης καλής λειτουργίας καθώς και περιγραφή του παραδοτέου.

Να μας γνωρίσετε το ποσοστό χρηματοδότησης από την Ε.Ε. μέσω Γ΄ ΚΠΣ, Κοινωνία της Πληροφορίας, στο έργο της ψηφιοποίησης ενεργών τίτλων (Α Φάση) καθώς και αν αυτό εποπτεύετο από ελληνική Διαχειριστική αρχή ή κοινοτικούς ελεγκτές αποκλειστικά.

Σχετικά με την προβολή και διαφήμιση.

Να μας γνωρίσετε το φορέα- όργανο που προέβλεψε, αποφάσισε, καθόρισε το κόστος, ενέκρινε την δαπάνη. Το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτή προβλέφθηκε και πραγματοποιήθηκε. Για τους διεξαχθέντες διαγωνισμούς να προσκομίσετε την προκήρυξη, την απόφαση ΔΣ για την κατακύρωση και την εποπτεύουσα αρχή- επιβλέποντα.

Επίσης για το ίδιο να διασαφηνίσετε, προσκομίζοντας ότι απαιτείται, το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για την πάσης φύσεως επικοινωνιακή προβολή του έργου, από τι είδους πηγή χρηματοδότησης (ευρωπαϊκοί ή εθνικοί πόροι) πραγματοποιήθηκε η δαπάνη αυτή και τα ακριβή ποσά ανά πηγή προέλευσης και εκάστοτε αποδεκτή.

Όσον αφορά στο έργο της Κτηματογράφησης εξηγήσετε:

Αν οι ανάδοχες, που έχουν ολοκληρώσει τα επιμέρους έργα πιλοτική και Α φάση έχουν παραδώσει και πότε ακριβώς χρονικά στην «Κτηματολόγιο ΑΕ». Όλα τα στοιχεία για την καταχώρηση των δικαιωμάτων – παραδοτέα.

Αν έχουν αποσταλεί και σε ποιο ποσοστό ενημερωτικά σημειώματα στους πολίτες δηλαδή βεβαιώσεις εγγράφων τίτλων που έχουν ολοκληρωθεί.

Αν φορείς του Δημοσίου καταχωρούν ως δικαιώματα κατά Α και Β φάση την δημόσια περιουσία και σε θετική απάντηση αν έχουν εντοπίσει επικαλύψεις με δηλώσεις ιδιωτών.

Για τον αριθμό των αδήλωτων ιδιοκτησιών που έχετε από την έως τώρα καταγραφή δικαιωμάτων, μας γνωρίσετε εάν μετέπειτα κάποια από αυτά έχουν δηλωθεί ως ιδιοκτησία Προέδρων, Διευθυντών, μελών Δ.Σ. υπαλλήλων, στελεχών, συνεργατών ή της «Κτηματολόγιο ΑΕ».

Τέλος προσκομίσετε Αποφάσεις ΔΣ σχετικά με:

Ορισμό στελεχών «Κτηματολογίου ΑΕ» για παρακολούθηση εκτέλεσης των συμβάσεων και επιβλεπόντων Α και Β φάσης.

Ειδικά την απόφαση ΔΣ υπ΄ αριθμ. 273/2/26-02-2007.

Και οτιδήποτε κρίνετε απαραίτητο αποδεικτικό στοιχείο για τα ως άνω αναφερόμενα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνδρομή σας»

madeincreta
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ το Εθνικό Κτηματολόγιο"

ΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξανδρος ο Μέγας ως Έλληνας , μίλησε Ελληνικά .
Μίλησε με λόγια απλά, το πόσο ωραίο είναι και πόσο μεγάλο να είσαι Έλληνας!
Στην σημερινή εποχή που ζούμε ως Έλληνες ,είμαστε το μόνο κράτος που υπέστημεν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις που μας διοίκησαν ,τόσο πολύ ανθέλληνικότητα .
Μας μπέρδεψαν απο αριστερά, κεντρώα και δεξιά .
Δεν κατάλαβαν αυτοί που ασκούσαν και ασκουν την εξουσία ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι, αυτοί που γέννησαν την δημοκρατία, μιλούσαν σε μια άλλη γλώσσα .(..Έχουμε πολίτευμα που δεν αντιγράφει των άλλων τους νόμους, αλλά πιο πολύ είμαστε εμείς παράδειγμα σε μερικούς παρά μιμητές τους...)

Το γεννηθείς Έλληνας είναι θέμα τύχης . Το να αισθανθείς Έλληνας και να αποκτήσεις την συνείδηση την Ελληνική είναι θέμα επιλογής και κατάλληλης παιδείας.

Σκηνοθεσία κείμενο μονταζ :Γιαννης Χατζηβασιλης
Φωνή Μεγάλου Αλέξανδρου :Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Υπεύθυνος Βιβλιοθήκης : Κωστής Νικολάκης
Κάμερα: Μανώλης Χατζηβασίλης Τίτλος τραγουδιού: Μανα του Αλεξανδρου
Στίχοι: Πάνος Θεοδωρίδης
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Τραγουδι: Γιώργος Νταλάρας
Παραγωγή :Μουσείο Βασίλη Χατζηβασίλη
Όλυμπος Κάρπαθος



Διαβάστε Περισσότερα » "ΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)"

ΣΟΚ: Τρώνε τα ίδια τους τα παιδιά από την πείνα!

ΣΟΚ: Τρώνε τα ίδια τους τα παιδιά από την πείνα!Με το σταγονόμετρο έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία μέσα από δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, για επιδημία κανιβαλισμού στην Βόρεια Κορέα.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας είναι η αλήθεια ότι δεν αφήνει εύκολα να βγουν προς τα έξω ειδήσεις που θα πλήξουν την εικόνα του. Δεν πάει πολύς καιρός που οι εικόνες από τον οδυρμό των κατοίκων αυτής της χώρας για τον θάνατο του ηγέτη της έκαναν τον γύρο του κόσμου, με μια υποσημείωση. Όποιος δεν θρηνούσε αρκετά το πλήρωνε ακόμα και με φυλάκιση....

Ο λαός της Βόρειας Κορέας πεινάει. Είναι όμως η πείνα του τόσο μεγάλη ώστε στην κυριολεξία να τρώει τα παιδιά του;

Όπως γράφει η εφημερίδα Independent, ένας άνδρας καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε γιατί σκότωσε τα δύο παιδιά του για να τα φάει!

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ένας ηλικιωμένος άνδρας φέρεται να ξέθαψε το πτώμα του εγγονού του για να το φάει!

Ο λιμός που πλήττει αρκετές επαρχίες της χώρας έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 10.000 άτομα και εκφράζονται φόβοι για διάδοση του κανιβαλισμού!

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το πρακτορείο ειδήσεων Asia Press αναδημοσιεύονται και από τους Κυριακάτικους Times.

Πολλοί θεωρούν ότι όλα αυτά συμβαίνουν και εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Βόρεια Κορέα για τις πυραυλικές δοκιμές, κυρώσεις που έχουν καταδικάσει τον λαό της χώρας να λιμοκτονεί.

Οι πληροφορίες θεωρούνται αξιόπιστες αφού το συγκεκριμένο πρακτορείο ειδήσεων έχει "στρατολογήσει" πολίτες της Βόρειας Κορέας οι οποίοι μεταδίδουν πληροφορίες από την καρδιά του καθεστώτος.

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε και έχει διαψεύσει τις πληροφορίες 10.000 νεκρούς από την πείνα.

Σκότωσε τα δυο του παιδιά για να τα φάει

Ο Ζίρο Ισιμάρου από το πρακτορείο Asia Press περιγράφει:

"H γυναίκα του έλειπε στην δουλειά της. Τότε εκείνος σκότωσε την μεγάλη τους κόρη και επειδή ο γιος του τον είδε, τον σκότωσε και αυτόν. Όταν η γυναίκα του επέστρεψε στο σπίτι της πρόσφερε τα παιδιά τους μαγειρεμένα και της είπε: "Εχουμε να φάμε κρέας". Ομως, η γυναίκα του, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Τότε οι αρχές ανακάλυψαν μέρος των σορών των δυο παιδιών πίσω από το φράχτη."

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι μαρτυρίες για περιστατικά κανιβαλισμού δεν έχουν τελειωμό!

Είναι το περιστατικό του παππού που ξέθαψε το εγγόνι του για να το φάει, όπως και το περιστατικό σε χωριό της επαρχίας Τσονγκτάν όπου ένας πατέρας έβρασε το παιδί του και το έφαγε.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΟΚ: Τρώνε τα ίδια τους τα παιδιά από την πείνα!"

Σφίγγει ο κλοιός για CDS, T3-T10 και ΕΛΣΤΑΤ

Σφίγγει ο κλοιός για CDS, T3-T10 και ΕΛΣΤΑΤΟι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν συσχετίσει τις υποθέσεις και φαίνεται να κινούνται στη λογική ότι η προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο έγινε βάσει σχεδίου για να πλουτίσουν κάποιοι εις βάρος του ελληνικού λαού

 Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των περίφημων CDS με τα οποία κάποιοι πλούτισαν ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας και, όπως όλα δείχνουν, κάποιοι στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, του πρωθυπουργού που έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης έχουν, πλέον, συσχετίσει την υπόθεση των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε τους κερδοσκόπους. Πρόκειται για την τεράστια –και ιδιαίτερα ύποπτη- διευκόλυνση που παρείχε η Τράπεζα της Ελλάδος στους διεθνείς κερδοσκόπους και την οποία είχε καταγγείλει η Βάσω Παπανδρέου και άλλοι βουλευτές.

Τι έκανε, λοιπόν, η ΤτΕ; Ακριβώς το επίμαχο διάστημα, επέκτεινε από 3 σε 10 ολόκληρες μέρες (!) το διάστημα μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζουν τους τίτλους όσοι πόνταραν σε βάρος των ελληνικών ομολόγων. Για να γίνει κατανοητό: ο επενδυτής που «σορτάρει», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη συναλλαγή, στην ουσία πουλάει ομόλογα που δεν έχει. Ποντάρει στην πρόβλεψή του ότι η τιμή του ελληνικού ομολόγου θα πέσει.

Ποντάρει εις βάρος της Ελλάδας, δηλαδή. Και πουλάει αέρα! Με το καθεστώς που ίσχυε αρχικά, ο επενδυτής που πούλησε αέρα, είχε στη διάθεσή του τρία 24ωρα (Τ3) για να προσκομίσει τους τίτλους. Σε αυτό το διάστημα έπρεπε, λοιπόν, να αγοράσει ελληνικά ομόλογα για να καλύψει τη θέση του, τον αέρα. Αν, μέσα στα τρία 24ωρα, η τιμή του ελληνικού ομολόγου έπεφτε, ο «στοιχηματάκιας» αγόραζε φθηνότερα και κέρδιζε.

Αν αυξανόταν, αγόραζε ακριβότερα και έχανε. Τι έκανε, όμως, η ΤτΕ; Αύξησε το χρόνο προσκόμισης των τίτλων από 3 σε 10 μέρες (Τ10)! Με αυτό τον τρόπο, υπερτριπλασίασε το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι διεθνείς κερδοσκόποι να παίζουν τα παιχνίδια τους σε βάρος των ελληνικών ομολόγων και, κατ΄ επέκταση, της ελληνικής οικονομίας.

Δηλαδή, βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Κι αυτό, στο επίμαχο διάστημα που παιζόταν το μέλλον του ελληνικού λαού (αλλά και το παιχνίδι με τα CDS –τυχαίο;).

Πλέον, όμως, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν συσχετίσει τις δύο υποθέσεις. Αυτή του Τ3-Τ10 και των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που στοιχημάτισαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας –με εμπλοκή σε αυτά του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρίκου Παπανδρέου, σύμφωνα και με τις σχετικές καταγγελίες Καμμένου. Η συγκεκριμένη καταγγελία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει βάρος μεγατόνων, αφού –εφόσον αποδειχθεί η εμπλοκή του- ο Ανδρίκος Παπανδρέου ήταν κατ’ εξοχήν σε θέση να διαθέτει εσωτερική πληροφόρηση σχετικά με την προοπτική προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, την οποία αποφάσισε ο πρωθυπουργός αδελφός του!

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος –συνοδευόμενος από τον βουλευτή των Αν. Ελλ. κ. Βασίλη Καπερνάρο- επισκέφθηκε σήμερα τους οικονομικούς εισαγγελείς και παρέδωσε νέα στοιχεία για την υπόθεση τωνCDS, την εμπλοκή του Ανδρίκου Παπανδρέου και την εμπλοκή επιχειρηματιών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που προκύπτουν από την διαδικασία συζήτησης της αγωγής του Ανδρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου. Προσκόμισε επίσης στοιχεία που –όπως τόνισε- αποδεικνύουν το δόλιο τρόπο υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.

«Παρέδωσα νέα στοιχεία σε σχέση με παράνομους δανεισμούς εταιρειών, διαδρομή χρήματος σε εξωχώριες εταιρείες, σε συνδυασμό με την υπό διερεύνηση υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς συσχέτισαν πλέον την υπόθεση των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε στις συναλλαγές τους κερδοσκόπους και καταγγέλθηκε τότε από την Βάσω Παπανδρέου και άλλους βουλευτές.

Υπενθυμίζω ότι όλα αυτά έγιναν κατά την περίοδο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο Ανδρέας Γεωργίου, παρά την ποινική δίωξή του σε βαθμό κακουργήματος, παραμένει στη θέση του με την στήριξη Σαμαρά. Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στην διερεύνηση αυτού του τεράστιου σκανδάλου το οποίο είναι σε άμεσο συνδυασμό με την δόλια οδήγηση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», τόνισε ο κ. Καμμένος.

ΤΟΥΣ ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ!
Ο συσχετισμός των δύο υποθέσεων (CDS και Τ3-Τ10) από τους οικονομικούς εισαγγελείς, σε συνδυασμό και με την άσκηση ποινικής δίωξης για κακούργημα από τους ίδιους για το φούσκωμα του ελλείμματος (υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ), δείχνει ότι η σκέψη της ελληνικής Δικαιοσύνης έχει μπει σαφέστατα στην τροχιά των κοινών εμπλεκομένων στις τρεις υποθέσεις, οι οποίοι έδρασαν υπό κοινό στόχο. Δείχνει, δηλαδή, ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν σοβαρότατα το ενδεχόμενο –αν δεν είναι ήδη πεπεισμένοι- η προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο να έγινε βάσει σχεδίου για να βγάλουν κάποιοι εκατομμύρια εις βάρος του ελληνικού λαού.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, το γεγονός ότι, τόσο στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, όσο και σε αυτό της διοίκησης της ΤτΕ, συγκεκριμένοι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους έχουν ζώσει τα φίδια…

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφίγγει ο κλοιός για CDS, T3-T10 και ΕΛΣΤΑΤ"

Έρχονται οι εισαγγελείς εγκλημάτων κατά της διαφθοράς

Έρχονται οι εισαγγελείς εγκλημάτων κατά της διαφθοράςΜε νέα «όπλα» ανασυντάσσονται κυβέρνηση και δικαιοσύνη στον πόλεμο κατά της διαφθοράς.

Με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα εισαχθούν σύντομα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής καθιερώνεται στις δύο μεγάλες εισαγγελίες της χώρας (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) ο θεσμός του «Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς».

Παράλληλα πέρα από το προωθούμενο νέο νομοθετικό πλαίσιο για ανακρίσεις και δίκες-εξπρές σε υποθέσεις διαφθοράς και για αυστηρότερη τιμωρία της δωροδοκίας ξεκινούν διάφορες ενέργειες για συντονισμό διαφόρων εμπλεκομένων ελεγκτικών μηχανισμών και φορέων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ταχεία επιστροφή στα κρατικά ταμεία των ποσών που διαπιστώνεται δικαστικά ότι αποτελούν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση του εθνικού σχεδίου δράσης κατά της διαφθοράς, όπως έχει υποδειχθεί από την Task Force με την παροχή και της σχετικής συνδρομής σε θέματα τεχνογνωσίας, ελέγχων κ.λπ. και σύντομα αναμένεται να προωθηθεί νέο νομοθετικό πλαίσιο και για την προστασία που θα παρέχεται σε όσους καταγγέλλουν πράξεις και φαινόμενα διαφθοράς.

Στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης προβλέπεται η θεσμοθέτηση των εισαγγελέων διαφθοράς σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη, με στόχο να εποπτεύουν, συντονίζουν και καθοδηγούν σχετικές ανακρίσεις και δικογραφίες για υποθέσεις διαφθοράς, συμβάλλοντας και στην ανάπτυξη διασυνοριακών συνεργασιών.

Η επιλογή, όπως αναφέρει το Έθνος, θα γίνεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι με τον νέο θεσμό δεν θα υπάρχει εμπλοκή ή επικάλυψη στο έργο των οικονομικών εισαγγελέων, κάτι που θα φανεί, πάντως, στην πράξη.

Οι εισαγγελείς διαφθοράς θα έχουν βαθμό αντεισαγγελέα Εφετών, θα έχουν αποκλειστική απασχόληση στον τομέα αυτό και θα συνεπικουρούνται από τουλάχιστον άλλους δύο νεότερους εισαγγελείς.

Παράλληλα, οι επίορκοι υπάλληλοι που εμπλέκονται σε πράξεις διαφθοράς θα ανακρίνονται και δικάζονται κατά προτεραιότητα.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται οι εισαγγελείς εγκλημάτων κατά της διαφθοράς"

Οπλο εκτοξεύει σφαιρίδια DNA και «πιάνει» κακοποιούς

Ενα ειδικό όπλο που «εκτοξεύει» μικροσκοπικές σφαίρες συνθετικού DNA επιτρέπει στις αστυνομικές αρχές να «σημαδέψουν»...
κακοποιούς και ακολούθως να έχουν τη δυνατότητα να τους αναγνωρίσουν, αναφέρει η Huffinghton Post.

Μόλις τα σφαιρίδια πετύχουν τον στόχο, διαλύονται αφήνοντας μικροσκοπικά ίχνη συνθετικού γενετικού υλικού. Με τον τρόπο αυτό, είναι εφικτός ο εντοπισμός ατόμων από τις αστυνομικές αρχές αρκετές ώρες μετά από ληστείες, επεισόδια και ταραχές σε δρόμους κ.α.

Το νέο όπλο παρουσιάστηκε από βρετανική εταιρεία στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. Όπως έγινε γνωστό, προορίζεται αποκλειστικά για αστυνομική και στρατιωτική χρήση.

Διατίθεται τόσο σε περίστροφο όσο και σε τουφέκι, με βεληνεκές 30 και 40 μέτρα αντίστοιχα.

e-go
Διαβάστε Περισσότερα » "Οπλο εκτοξεύει σφαιρίδια DNA και «πιάνει» κακοποιούς"

Πεντάχρονο αγοράκι έθαψε ζωντανό και σκότωσε τον αδερφό του!

Ένα επτάχρονο αγοράκι πέθανε, αφού θάφτηκε ζωντανό από τον πεντάχρονο αδερφό του, ενώ οι δύο τους έπαιζαν κοντά σε ένα σωρό άμμου δίπλα από το σπίτι τους.

Ο επτάχρονος Γουάιατ ΜακΝτάνιελ ανασύρθηκε λιπόθυμος μέσα από την άμμο, όταν ο πεντάχρονος αδερφός του είπε στον πατέρα τους το τι είχε γίνει.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του πατέρα, Τσάρλι ΜακΝτάνιελ, να επαναφέρει τον γιο του, αλλά και των γιατρών λίγα λεπτά αργότερα, το επτάχρονο αγοράκι δεν τα κατάφερε.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Η αστυνομία του Τέξας είπε πως τα δύο αγόρια έπαιζαν στον αμμόλοφο, με το πεντάχρονο αγόρι να μην καταλαβαίνει τις συνέπειες των πράξεων του, όταν έθαβε τον επτάχρονο αδερφό του ζωντανό.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Πεντάχρονο αγοράκι έθαψε ζωντανό και σκότωσε τον αδερφό του!"

"Μπαλάκι" κάνουν για μια ακόμη φορά τους συνταξιούχους!


Οι συντάξεις εφεξής θα καταβάλλονται σε διαφορετικές ημερομηνίες προκειμένου, "να μην δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων την ίδια μέρα", λένε στελέχη του Υπουργείου Εργασίας.

Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), θα καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) μια ημέρα μετά.

Συγκεκριμένα, οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, οι συντάξεις των άλλων Ταμείων στις 31 του μηνός και την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Χωρίς σύνταξη θα μείνουν από αυτόν το μήνα, περισσότεροι από 26 χιλιάδες δικαιούχοι του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, οι οποίοι δεν προσήλθαν να απογραφούν, ενώ έχουν ήδη διακοπεί 11.095 συντάξεις του ΙΚΑ.

Ο ΟΑΕΕ παρέτεινε την προθεσμία απογραφής έως τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ έως τις 28 του ίδιου μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες διαδικασίες για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » ""Μπαλάκι" κάνουν για μια ακόμη φορά τους συνταξιούχους!"

Διαθεσιμότητα: Λήγει η προθεσμία για το… μηχανογραφικό

Σήμερα λήγει, σύμφωνα με την ΑΔΑ: ΒΕΦΣΧ-8ΔΝ, η προθεσμία για τις δηλώσεις προτίμησης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ Δ.Ε. που έχουν... τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόκειται για περίπου 2000 υπαλλήλους που καλούνται να συμπληρώσουν ένα έντυπο τύπου μηχανογραφικού λυκείου για τη σειρά της κενής θέση θέλουν να μεταταχθούν.

Όπως αναφέρεται στην ΑΔΑ: ΒΕΦΣΧ-8ΔΝ, «εντός προθεσμίας είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης (σ.σ.: ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης 8/1), οι προς μετάταξη υπάλληλοι των Φορέων Προέλευσης υποβάλλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν αν επιθυμούν τη μετάταξή τους, και τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους. Η Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση απευθύνεται προς το ΑΣΕΠ.

»Μαζί με την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει, εντός της εικοσαήμερης προθεσμίας, κάθε δικαιολογητικό απαραίτητο για την αξιολόγηση των σχετικών κριτηρίων, ιδίως όταν δεν περιλαμβάνεται ήδη στο προσωπικό του μητρώο».

Όπως πάντως λέει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αν και «η μη υποβολή Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης από τον υπάλληλο δεν επιδρά στο κύρος και την εξέλιξη της διαδικασίας μετάταξης», ωστόσο, για τον ίδιο τον εργαζόμενο σε διαθεσιμότητα ΙΔΑΧ ΔΕ μπορεί να είναι… μοιραίο, καθώς «η αίτηση αυτή καθορίζει τη σειρά προτίμησης του προς μετάταξη υπαλλήλου στους Φορείς που έχουν ανάγκη προσωπικού».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαθεσιμότητα: Λήγει η προθεσμία για το… μηχανογραφικό"

Οι «ύποπτοι» των κομματικών θαλασσοδανείων

Περισσότερα από 10 ηχηρά ονόματα της πολιτικής ζωής της χώρας τα οποία εμπλέκονται στις ενέργειες σύναψης των περιβόητων κομματικών θαλασσοδανείων της περιόδου 2000-2011 αναμένεται να κληθούν ως ύποπτα από τους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, που διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για το μείζονος σημασίας οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνιστούν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ αλλά και ο Συνασπισμός, προτού μετονομαστεί σε ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών έχουν ήδη μπει τουλάχιστον 10 πρόσωπα τα οποία σχετίζονται άμεσα με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ των κομμάτων και των έξι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς έφεραν και φέρουν την ιδιότητα του διαχειριστή αλλά και των υπογραφόντων των συμβάσεων.

Μεταξύ άλλων στη «λίστα» φιλοξενούνται ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι κ.κ. Κώστας Γείτονας, Τηλέμαχος Χυτήρης (ΠΑΣΟΚ) και Μενέλαος Δασκαλάκης (ΝΔ), ο νυν διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο νυν υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς καθώς και πρόσωπα τα οποία διετέλεσαν ως διευθυντές κομμάτων, αλλά σήμερα ελέγχονται -για άλλες υποθέσεις- από την ελληνική Δικαιοσύνη, όπως ο κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Την ίδια στιγμή από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι εισαγγελικές Αρχές έχουν κάνει ήδη τις προπαρασκευαστικές κινήσεις για να διερευνήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί με τα ανοιχτά οικονομικά ζητήματα του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, καθώς λίγο πριν από τα Χριστούγεννα απέστειλαν στη Βουλή αίτημα για την παροχή πληροφοριών.

Βάσει του συγκεκριμένου αιτήματος η αρμόδια υπηρεσία του ελληνικού Κοινοβουλίου καλείται να απαντήσει εγγράφως στους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, γνωστοποιώντας τους τα πρόσωπα τα οποία ήταν υπεύθυνα για την οικονομική διαχείριση του ΚΚΕ την περίοδο 2004-2011 και διευκρινίζοντας εάν αυτά είχαν διατελέσει βουλευτές.

Σκοπός των Αρχών είναι διακριβώσουν ποια από τα πρόσωπα τα οποία υπέγραψαν, από την πλευρά των κομμάτων, για την εκταμίευση των 272,5 εκατ. που δόθηκαν την περίοδο 2000-2011 ήταν ή είναι βουλευτές και διετέλεσαν σε υπουργικές θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι εισαγγελικές Αρχές, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, έχουν εξετάσει (ως υπόπτους) 70 στελέχη των τραπεζικών ιδρυμάτων που παρέδωσαν έγγραφες εξηγήσεις για το διερευνώμενο κακούργημα της απιστίας.

Ο κατάλογος

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου τουλάχιστον 10 πολιτικά πρόσωπα.

Πρόκειται για όλους τους διαχειριστές ή τους διευθυντές των κομμάτων οι οποίοι είχαν την ευθύνη για τη διαχείριση της οικονομικής κατάστασής τους αλλά και όλους εκείνους που υπέγραψαν τις δανειακές συμβάσεις.

Ανάμεσά τους βρίσκονται οι: Κώστας Γείτονας, ο οποίος υπήρξε διαχειριστής στο ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004-2005, Τηλέμαχος Χυτήρης (2006-2008), Ανδρέας Μακρυπίδης (2009-2010), Γιώργος Γεωργακόπουλος (υπογράφων τη σύμβαση του 2007), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (υπέγραψε τις συμβάσεις την περίοδο 2005-2007) και Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας στον κατάλογο περιλαμβάνονται τα ονόματα των Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, ο οποίος το 2005-2006 υπήρξε διαχειριστής του κόμματος, Μενέλαου Δασκαλάκη (2007-2010) και του πρώην διευθυντή την περίοδο 2010-2011, Αθανάσιου Σκορδά.

Από το ΚΚΕ έχουν ήδη ληφθεί στοιχεία για τον κ. Θεοδόσιο Κωνσταντινίδη, ο οποίος εμφανίζεται να υπέγραψε δανειακή σύμβαση την περίοδο 2010-2011, ενώ στις πρόσφατες εκλογές εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί, βέβαια, τι ακριβώς θα συμβεί με τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος υπέγραψε τις δανειακές συμβάσεις της περιόδου 2004-2006.

Αδύνατη η αποπληρωμή
Για το αποκαλούμενο ως «σκάνδαλο» των κομματικών θαλασσοδανείων, οι εισαγγελικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους ιδιαίτερα ισχυρό «οπλοστάσιο», που περιλαμβάνει τις διαβαθμισμένες εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίες χαρακτηρίζουν ως «αδύνατη» την αποπληρωμή τους!

Είναι ενδεικτικό ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία (κατά κύριο λόγο) αλλά και το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός (προτού μετονομαστεί σε ΣΥΡΙΖΑ) έλαβαν από έξι πιστωτικά ιδρύματα δάνεια συνολικού ύψους 272, 5 εκατομμυρίων ευρώ, με μοναδικά εχέγγυα τις κρατικές επιχορηγήσεις, εκτός από το ΚΚΕ, το οποίο έχει υποθηκεύσει μέρος της ακίνητης περιουσίας του.

Όπως προκύπτει από την έκθεση της ΤτΕ που συνετάχθη τον περασμένο Ιούνιο, η πρώην Αγροτική Τράπεζα, η οποία έχει χορηγήσει δάνεια συνολικού ύψους 192 εκατ. ευρώ, δεν θα τα λάβει ποτέ πίσω. Το πόρισμα αναφέρει ότι «… λόγω των υψηλών υπολοίπων και των εκχωρήσεων των κρατικών χρηματοδοτήσεων που αφορούν μέχρι και το έτος 2018, πρόβλημα ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Αγροτική…», ενώ χαρακτηρίζει ως «υψηλού ρίσκου» τα δάνεια που έδωσε και η Εθνική Τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΕ έχει δώσει στο ΠΑΣΟΚ δάνειο 8,7 εκατ. ευρώ με αντάλλαγμα τις επιχορηγήσεις του 2015 και του 2019 (!), 5,1 εκατ. ευρώ στη Νέα Δημοκρατία με αντάλλαγμα την κρατική χρηματοδότηση των ετών 2019 και 2020 (!), 7,7 εκατ. ευρώ στο ΚΚΕ, που θα αποπληρωθεί από τις χρηματοδοτήσεις της περιόδου 2011-2015, και 8 εκατ. ευρώ στον Συνασπισμό, για τα οποία εκχωρήθηκε η ετήσια κρατική επιχορήγηση της περιόδου 2011-2018.

Δικαστικοί κύκλοι προβλέπουν πλέον ότι η καθίζηση των ποσοστών των δύο κομμάτων εξουσίας και η μείωση της κρατικής επιχορήγησης καθιστούν προβληματική την αποπληρωμή και των δανείων της Εθνικής.
Στην ίδια έκθεση καταγράφονται και οι «μαύρες τρύπες» στα ταμεία των κομμάτων. Είναι ενδεικτικό ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ελλειμματικό τα έτη 2009 και 2011. Το 2009 η διαφορά μεταξύ δαπανών και εσόδων έφθασε τα 12,3 εκατ. ευρώ και το 2011 τα 5,8 εκατ. ευρώ. Ακόμη χειρότερη είναι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, καθώς τον Δεκέμβριο του 2010 το υπόλοιπο των δανείων ανερχόταν σε 127,6 εκατ. ευρώ και έναν χρόνο αργότερα έφθασε τα 132 εκατ. ευρώ. Το κόμμα της κυβέρνησης εμφάνισε «τρύπα» 9,2 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ παρουσίασε πλεόνασμα το 2010 και το 2011 κατά 1,2 εκατ. ευρώ και 335.000 ευρώ αντίστοιχα.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι «ύποπτοι» των κομματικών θαλασσοδανείων"

Καταγγέλλουν Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ

Καταγγέλλουν Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ Εμπλοκή τους τέως υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου,  καταγγέλλουν οι ζημιωθέντες της  «ΑΣΠΙΣ», οι οποίοι από το 2009 που ξέσπασε το σκάνδαλο μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει το παραμικρό ποσό ως αποζημίωση.
Οι ζημιωθέντες καταγγέλλουν πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  μαζί με τον  τότε αρμόδιο υφυπουργό Φ. Σαχινίδη  χειρίστηκαν με σκανδαλώδη τρόπο το ζήτημα της ανάκλησης των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια.

Η ανακοίνωσή «φωτιά» αναφέρει:
«Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είναι ένοχος για την απόκρυψη και την αλλοίωση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ, ζήτημα για το οποίο θα αποφανθεί εν καιρώ η δικαιοσύνη. Είμαστε σίγουροι όμως ότι ο τέως υπουργός σε συνεργασία με τον τότε αρμόδιο υφυπουργό κ. Φ. Σαχινίδη χειρίστηκαν με σκανδαλώδη και τουλάχιστον ύποπτο τρόπο το ζήτημα της ανάκλησης των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου Ασπίς Πρόνοια.
Τα ερωτήματα είναι δεκάδες και αμείλικτα τα οποία θέτουν κάθε μέρα ξεχωριστά κάθε ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες ζημιωθέντες του Ομίλου Ασπίς. 
Δεν μπορεί να ξεχαστεί από τους παρόντες η συνάντηση μελών του Συλλόγου μας την 5η Δεκεμβρίου 2009 στο γραφείο του κ. Σαχινίδη –η οποία έγινε με μπουκάρισμα αφού παρά τα εκατοντάδες τηλεφωνήματά μας αρνιόταν να μας δεχτεί– όπου η εκλιπαρούσα πάσχουσα από σκλήρυνση κατά πλάκας ασφαλισμένη, κοιτώντας στα μάτια τον υφυπουργό κραύγαζε ‘’ Πείτε μου κύριε Σαχινίδη πως θα συνεχίσω αύριο πρωί το πρωτόκολλο της θεραπείας μου το οποίο πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ζωή μου!’’ Ο Υφυπουργός φαινόταν ότι κοίταζε με ενδιαφέρον…
Μετά από 40 μήνες απόλυτης αναλγησίας και ασύνορης γαϊδουριάς –ζητάμε συγγνώμη από τα άκακα ζώα- μετράμε δεκάδες ανθρώπινα θύματα και απώλειες σωματικών ικανοτήτων επειδή κάποιοι αποφάσισαν χωρίς καθόλου σκέψη ουσίας, να ανακαλέσουν την άδεια της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελλάδας χωρίς να εξασφαλίσουν την διαδοχή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Μετράμε απώλειες ζωών και σωματικών ικανοτήτων επειδή χάθηκε η δυνατότητα νοσηλείας, χρήσης των υπηρεσιών υγείας και αξιοποίησης των χρημάτων που είχαν αποταμιεύσει για ώρα ανάγκης οι χιλιάδες ασφαλισμένοι. Ο Σύλλογός μας έχει καταρτίσει ‘’Ημερολόγιο Θανάτου’’ για όλα αυτά τα συγκλονιστικά και μη αναστρέψιμα περιστατικά τα οποία θα βαραίνουν εφ’ όρου ζωής την ελαφριά συνείδηση των υπαιτίων και των ηθικών αυτουργών, ενώ θα χρησιμοποιηθούν την ώρα που πρέπει προκειμένου να δικαιωθούν τουλάχιστον οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι. 
Σημειώνεται ότι ο ασφαλιστικός πυλώνας θεωρείται πρωτεύων θεμέλιο των οικονομικών συστημάτων όλων των χωρών του κόσμου και γι αυτό το λόγο υπέρ – προστατεύεται και υπέρ – εποπτεύεται. Στην απίθανη περίπτωση που χρειαστεί να ανακληθεί η άδεια ασφαλιστικής εταιρείας, η πολιτεία παρεμβαίνει και ρυθμίζει την διαδοχή των συμβολαίων άμεσα και δίκαια. Ακριβώς αυτό έγινε με την ανάκληση της θυγατρικής της Ασπίδας (ASPIS LIV) στην Σουηδία. Υποτίθεται ότι και στη χώρα μας θα γινόταν το ίδιο, η μόνη διαφορά είναι ότι οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδης ξεχάσανε την ευθύνη του κράτους στα συρτάρια τους όπως και την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. 
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ , είχε ψηφίσει τον νόμο 3790 συμπληρώνοντας ένα νομοθετικό κενό προκειμένου να προωθηθεί η εκκαθάριση εν λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών– η μόνη αυτονόητη και βιώσιμη λύση για το ζήτημα όπως υποστηρίζει και ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή. Τα δελτία τύπου αμέσως μετά την ανάκληση καθησύχασαν τους ασφαλισμένους και τους έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζουν σε άμεση τακτοποίηση του ζητήματος. 
Μετά όμως ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου… 
Τα ερωτήματα είναι αναρίθμητα και βασανίζουν όλους μας: 

Γιατί κ. Παπακωνσταντίνου: 
-Ακυρώσατε με μιας έναν νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε και ο οποίος έδινε άμεση λύση στο πρόβλημα αφήνοντας τους πάντες ευχαριστημένους; 
-Γιατί δεν προχωρήσατε στην εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρείας με την εγγύηση του κράτους; Σημειώνεται ότι το κράτος θα έδινε μόνο εγγύηση και όχι χρήματα αναλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο την αυταπόδεικτη ευθύνη του για την πλημμελή εποπτεία του ασφαλιστικού Ομίλου. 
-Γιατί δεν προκυρήξατε άμεσα διαγωνισμό με την αναδοχή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, την ώρα που όλη η ασφαλιστική ύλη βρισκόταν μέσα στην ασφαλιστική εταιρεία και όλοι οι ασφαλισμένοι περίμεναν ακριβώς αυτό για το οποίο είχαν ήδη πάρει διαβεβαίωση από τον προηγούμενο Υπουργό Οικονομικών; 
Αντ’ αυτών εσείς κι ο υφυπουργός σας: 
-Δείξατε απόλυτη άρνηση για το θέμα αφήνοντάς το να παρασυρθεί από την λήθη του χρόνου 
-Καταστρέψατε τις ζωές και τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένωνχωρίς καν να ιδρώσει το αυτί σας. Θα μείνουν παροιμιώδεις οι απαντήσεις σας για το θέμα σε διάφορες συνεντεύξεις τύπου όπου όταν σας ρωτούσαν για την Ασπίδα κάνατε σα να πέρασε από μπροστά σας μια ενοχλητική μύγα και θέλατε να την διώξετε. 
-Ορίσατε μνημειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αναμόρφωση του χαρτοφυλακίου, τον προσδιορισμό του ανοίγματος και άλλες ευφάνταστες παρακμιακές αοριστολογίες αγνοώντας το αυτονόητο ότι κάθε μέρα που περνάει το άνοιγμα διευρύνεται και το χαρτοφυλάκιο γεωμετρικά αποδεκατίζεται. Με αυτό τον τρόπο το αρχικό άνοιγμα των 205 εκ.€ έγινε σήμερα πάνω από 600 εκ.€ και κάθε μέρα ακούμε διαφορετικά νούμερα. 
-Με τις προαναφερόμενες διαδικασίες που ορίσατε φτάσαμε να προκυρηχθεί ο διαγωνισμός για την αναδοχή σχεδόν 3 χρόνια μετά την ανάκληση (!!!) με αποτέλεσμα να γελάει όλη η οικουμένη μαζί μας. 
Κι όλα αυτά για ποιο λόγο; 
-Μήπως για να ξεκινήσει άλλο ένα πάρτι όπου καλοπληρωμένοι επόπτες,εκκαθαριστές, ελεγκτικές εταιρείες και λοιποί παρατρεχάμενοι θα λυμαίνονται τον πλούτο της δεύτερης μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας μας; Ασφαλώς μια πολύ καλή διέξοδος για περιόδους οικονομικής κρίσης. 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ξεκάθαρο ότι επέλεξε την λύση της ολέθριας για τα συμφέροντα των ασφαλισμένων τακτικής εκκαθάρισης του Ομίλου αντί για την σωτήρια εκκαθάριση εν λειτουργία.
Η απόφαση αυτή καταστρέφει: 
-εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους στους κλάδους νοσηλείας, ζωής, συντάξεων και εφάπαξ 
-Τα δημόσια ταμεία τα οποία στο τέλος των δικονομικών ενεργειών θα κληθούν να πληρώσουν ακέραιη και με τόκους υπερημερίας την αυταπόδεικτη ευθύνη του Ελληνικού δημοσίου για την πλημμελή εποπτεία 
-Την ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων 
-Τα δημόσια ταμεία τα οποία στερούνται εκατομμύρια εσόδων από την κερδοφορία των ασφαλιστικών εταιρειών 
-Την όποια εναπομείνουσα υπόληψη διεθνώς υπάρχει για την τήρηση κοινών κανόνων οικονομικής συμπεριφοράς για την χώρα μας. 

Αντιθέτως δίνει οικονομική διέξοδο και σώζει: 
-Την παρέα που λυμαίνεται την διαχείριση της περιουσίας της Ασπίς και τηςCommercial Value 
-Τις δεκάδες δικηγορικές εταιρείες που θα αναλάβουν εργολαβικά το στήσιμο του δημοσίου στο απόσπασμα
Δεν μας διακατέχει καμιά εμμονή με το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το άμεσο κλείσιμο της υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν να σώζονται οι χρεοκοπημένες τράπεζες εν μια νυκτί (Proton Bank, Aspis Bank, ATE, TT) και οι ασφαλισμένοι να υποφέρουν εξαιτίας της ανικανότητας ή της δολιότητας μιας ολιγομελούς παρέας. 
Ήδη όμως το κλίμα αρχίζει και βαραίνει και για την σημερινή κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι ενδιαφέρθηκε προεκλογικά για το ζήτημα αλλά και αμέσως μόλις συγκροτήθηκε σε σώμα. Έκτοτε το θέμα βρίσκεται στα γραφεία των αρμοδίων οι οποίοι αργούν χαρακτηριστικά. Ο Σύλλογός μας επιμένει σε πολιτική διευθέτηση του ζητήματος όπως θα γινόταν αυτομάτως σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Τα όρια των ασφαλισμένων έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Θα περιμένουμε πολύ λίγο ακόμα για μια οριστική διευθέτηση του ζητήματος με πολιτικό τρόπο.
Εφόσον κλείσει αυτή η διέξοδος, τότε θα αντιδράσουμε μόνο με έννομα μέσα, αλλά με τρόπο και δυναμική εντελώς διαφορετική από την απλή κατάθεση αγωγών εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου. Οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι ζητούν δικαίωση και είναι αποφασισμένοι να την διεκδικήσουν με κάθε μέσο. Ταυτόχρονα καλούμε και όλους τους πολίτες να συμπαρασταθούν στους ασφαλισμένους διότι αν δεν λυθεί το ζήτημα με πολιτικό τρόπο και τελεσιδικήσει, πάλι τον λογαριασμό θα κληθεί να τον πληρώσει ο Ελληνικός λαός που τόσο υποφέρει. Αξίζει τον κόπο να υποφέρουμε τόσοι πολλοί για μια χούφτα ανίκανους;»

To Newsbomb  τις επόμενες ημέρες θα σας παρουσιάσει έγγραφα «φωτιά» για την πολύκροτη υπόθεση που θα συζητηθούν. 

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγέλλουν Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ"

Σε προειδοποιητική επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

 Σε διήμερη προειδοποιητική επίσχεση της παροχής των υπηρεσιών τους προχωρούν την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ.

Τη 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση αποφάσισε το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, με πιθανή επανέναρξη των κινητοποιήσεων στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ «δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις τους και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών» όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Επισημαίνουν, παράλληλα, «ότι, μόνο για το 2012, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις, από τον Σεπτέμβριο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις, από τον Ιούλιο του 2012. Επίσης, χρωστά στο ιατρικό σώμα και τα διαγνωστικά κέντρα το παρακρατηθέν 10%, από τις αρχές του 2012, καθώς επίσης και δεδουλευμένα χρήματα για ολόκληρο το 2011 και το ήμισυ του 2010. Σύνολο οφειλών, πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Οι γιατροί τονίζουν ότι «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» είναι η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας να «κουρέψει» τις παλαιές οφειλές των ιατρών κατά 20%, ενώ την ίδια στιγμή, «κουρεύει» μόνο 1% τη φαρμακοβιομηχανία, 3,5% τους φαρμακοποιούς και 8% τις κλινικές. Αυτό το ποσοστό «κουρέματος» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τον κλάδο, τονίζουν, καθώς οδηγεί ιατρεία και εργαστήρια σε οριστική αναστολή δραστηριοτήτων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε προειδοποιητική επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ"

Εισαγγελική πρόταση-καταπέλτης για Ακη Τσοχατζόπουλο

Με μεθόδους και τακτικές μαφιόζικης οργάνωσης παρομοιάζει ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης τις εγκληματικές δραστηριότητες του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορούμενών του, στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο.
Στις 340 σελίδες της πρότασης, ο εισαγγελέας είναι «καταπέλτης» τόσο για τον πρώην υπουργό και τους συνεργάτες του όσο και για τα μέλη της οικογένειάς του, και ειδικότερα για την κόρη του Αρετήκαι τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, οι οποίες, σύμφωνα με τον Π. Καραγιάννη, γνώριζαν τα πάντα.

«Κατένειμαν ρόλους»
Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφεται με ιδιαίτερα αποκαλυπτικό τρόπο το πώς δρούσε η ομάδα επί σειρά ετών προκειμένου να κρύψει το μαύρο χρήμα από τις μίζες των εξοπλιστικών: «Ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο εκ των συγκατηγορούμενών του Νικόλαος Ζήγρας διηύθυναν την οργάνωση και κατένειμαν ρόλους. Ο Νικόλαος Ζήγρας ήταν δικαιούχος των εταιρειών Bluebell S.A., Nobilis, Torcaso, P&A Investment S.A., στις οποίες διοχετεύονταν τα χρήματα της δωροδοκίας και ο ίδιος (ο Ακης Τσοχατζόπουλος) πραγματικός ιδιοκτήτης. Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου ήταν η φορολογική εκπρόσωπος τουλάχιστον των τριών πρώτων εκ των εταιρειών αυτών και λογίστρια τόσο αυτών όσο και της οργάνωσης, καθώς και εκπρόσωπος της Torcaso από 3-5-2000 έως 30-4-2007 και της Bluebell από την έναρξή της τον Νοέμβριο του έτους 1998 έως τη λήξη της στις 2-6-2005. Ο Σπύρος Χατζηνικολάου ήταν μέλος του διοικητικού Συμβουλίου, διευθυντής και εκπρόσωπος της Torcaso, ο Γεώργιος Σαχπατζίδης εμφανιζόταν ως δήθεν αληθινός ιδιοκτήτης της Torcaso από το έτος 2006 και μετά, η Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα υπήρξε εκπρόσωπος της Nobilis, ο Νικόλαος Γεωργουλάκηςεμφανιζόταν ως δήθεν ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας μετά το έτος 2004 έως το έτος 2010, οι δε λοιποί μετέρχονταν διάφορες πράξεις νομιμοποίησης της παράνομης περιουσίας, είτε αποκρύπτοντας είτε μετατρέποντας είτε κατέχοντας είτε αποκτώντας είτε διαχειριζόμενοι μέρος της παράνομης περιουσίας αυτής, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από παράνομη δραστηριότητα».


Ιδιαίτερα για τον Α. Τσοχατζόπουλο, ο εισαγγελέας είναι... καταπέλτης: «Κατά το διάστημα από τις αρχές Μαΐου 1998 έως τις 16 Απριλίου 2010, ενεργώντας από κοινού με τον Νικόλαο Ζήγρα, εξακολουθητικά, με πρόθεση απέκρυψε και μετέτρεψε περιουσία που προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα, επιχειρώντας σειρά κινήσεων και συναλλαγών σε πολλούς χρηματοπιστωτικούς φορείς, για τη μεταφορά της περιουσίας αυτής από την αλλοδαπή στην Ελλάδα, με σκοπό να απομακρυνθούν τα ίχνη των κεφαλαίων από την αρχική τους προέλευση και να παρεμποδιστεί ο εντοπισμός τους από τα ελεγκτικά όργανα στην Ελλάδα, όπου τελικά μεταφέρθηκε η περιουσία αυτή. Για την επίτευξη του προαναφερόμενου σκοπού πραγματοποίησε μια σειρά συναλλαγών, χρησιμοποιώντας περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ελβετίας και διάφορους ενδιάμεσους δήθεν δικαιούχους, φυσικά και νομικά πρόσωπα, όπως τον Νικόλαο Ζήγρα, τον Γεώργιο Σαχπατζίδη, τον Αστέριο Οικονομίδη, τις εταιρείες Bluebell S.A., Nobilis, Torcaso, P&A Investment S.A. κ.λπ. Μέσω αυτών διακινήθηκαν τα χρήματα της δωροδοκίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επενδύθηκαν, αποκτήθηκαν με αυτά ακίνητα από τα ανωτέρω και άλλα πρόσωπα, ή κυκλοφόρησαν στον χρηματοπιστωτικό τομέα προς την αφάνεια…».
real
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική πρόταση-καταπέλτης για Ακη Τσοχατζόπουλο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news