facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Εργαζόμενοι λεωφορείων στο NewsIt: «Ας έρθουν να επιτάξουν κι εμάς» - Συνεδριάζουν για το μέλλον της απεργίας

- «Συνεχίζουμε την απεργία έως την Τρίτη όπως έχει αποφασιστεί» δηλώνουν στο NewsIt οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία
- Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία τους
- Καμία δικαστική απόφαση – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt- για τους εργαζόμενους στα τρόλεϊ (οδηγούς και τεχνικούς) και τους τεχνικούς στα λεωφορεία
- Έκτακτη συνεδρίαση το απόγευμα για να αποφασίσουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι
- Αποφασισμένη να κηρύξει επίταξη αν χρειαστεί η κυβέρνηση

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, δηλώνουν στο NewsIt ότι παρά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την απεργία των οδηγών στα λεωφορεία. «Ας έρθουν να μας επιτάξουν» διαμηνύουν και τονίζουν ότι για την ώρα η απόφασή τους για απεργία έως την Τρίτη παραμένει σε ισχύ.

Αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου αφορά μόνο την απεργία που έχουν κηρύξει οι οδηγοί στα λεωφορεία και όχι τις κινητοποιήσεις των τεχνικών ή των οδηγών και τεχνικών στα τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία επισημαίνουν ότι δεν τους έχει παραδοθεί καμία απόφαση δικαστηρίου που να χαρακτηρίζει παράνομη την απεργία τους. «Η διοίκηση δε μας έχει ενημερώσει και χρησιμοποίησε ως φερέφωνα συγκεκριμένους ιδιωτικούς σταθμούς», δήλωσαν.

Από τις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη η νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Η Ομοσπονδία Συγκοινωνιών υποστηρίζει ότι έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους και πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και για την απεργία της Δευτέρας.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους αλλά και να γίνει διάλογος για τα αιτήματά τους, με εξαίρεση το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της ΟΣΥ «δεν υπάρχουν περιθώρια επανάληψης της ταλαιπωρίας και της ομηρίας που έζησε το επιβατικό κοινό το προηγούμενο διάστημα».

Σήμερα, δεν κυκλοφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ούτε όμως Προαστιακός και τρένα του ΟΣΕ. Εξαιτίας της απεργίας του ΟΣΕ, τα δρομολόγια του Μετρό σταματούν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας και δε φτάνουν έως το αεροδρόμιο.

Αποφασισμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις απεργίες σε ΟΣΕ και Προαστιακό είναι και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και αν χρειαστεί θα κηρύξει επίταξη και για λεωφορεία, τρόλεϊ όπως έγινε και στο Μετρό.
Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, δηλώνουν πως «η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω, επισημαίνοντας πως η τακτική των εργαζομένων στις συγκοινωνίες είναι επιζήμια για τους πολίτες και τους εργαζόμενους».

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι λεωφορείων στο NewsIt: «Ας έρθουν να επιτάξουν κι εμάς» - Συνεδριάζουν για το μέλλον της απεργίας"

Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε τρόλεϊ και λεωφορεία

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία που έχει εξαγγελθεί μέχρι και την Τρίτη. Η συζήτηση διεξήχθη χωρίς την παρουσία μέλλων του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους η κοινοποίηση για την προσφυγή της διοίκησης ανακοινώθηκε στα Σωματεία αργά το βράδυ του Σαββάτου. Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργούν έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, λόγω 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Σύμφωνα με τον νόμο, η επίδοση της προσφυγής πρέπει να γίνει έως τις 7 το βράδυ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε αργότερα, με αποτέλεσμα όπως καταγγέλλεται από την πλευρά των εργαζομένων να μην είναι παρόντες οι δικηγόροι τους και η συζήτηση να διεξαχθεί ερήμην τους.

Λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν θα πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά, ενώ οι εργαζόμενοι στο Μετρό έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε τρόλεϊ και λεωφορεία"

Θεσσαλία: Κλείνουν την Εθνική τη Δευτέρα οι αγρότες

Μπλόκο στην εθνική οδό της Θεσσαλίας, ετοιμάζουν για την Δευτέρα οι αγρότες της περιοχής.

Στη συνέλευση που έγινε στον Παλαμά Καρδίτσας αποφασίστηκε να στηθεί το πρωί της Δευτέρας μπλόκο, στη Νίκαια της Λάρισας.

Όπως γράφει το seleo.gr, οι αγρότες από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους και θα αποκλείσουν την Εθνική οδό Αθήνας- Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας, στο ύψος του ΙΚΕΑ, .

Το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο των αγροτών Βορείου και Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσει αύριο στις 11 το πρωί στον Πλαταμώνα συνέλευση για να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους.

Νωρίτερα σήμερα αγρότες απέκλεισαν συμβολικά με τα τρακτέρ την Εγνατία για μία ώρα. Αγρότες της Δράμας παραμένουν με τα τρακτέρ τους σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλία: Κλείνουν την Εθνική τη Δευτέρα οι αγρότες"

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Εισάγουμε χιλιάδες τόνου τυριού από την Βουλγαρία!

Διαπλοκή μεγαλομπακάληδων και ντόπιας κρατικής νομενκλατούρας, καταστρέφει την οικονομία.

Σε μία χώρα όπου τα γαλακτοκομικά προϊόντα περισσεύουν...

Αν και εξάγουμε φέτα, εισάγουμε από τη Βουλγαρία αμφιβόλου ποιότητος λευκό τυρί το οποίο βαφτίζουμε φέτα...

Βάσει των υπολογισμών του ΣΕΚ, από τους 25.000 – 30.000 τόνους φέτας που διακινείται κάθε χρόνο στους χώρους εστίασης, το 50% είναι εισαγόμενο λευκό τυρί.

Παράγοντες του κλάδου ισχυρίζονται πως από τον Οκτώβριο του 2011 την ευθύνη των ελέγχων και για τη φέτα την έχει η ΕΛΓΟ (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός), μία υπηρεσία με πολλά επίπεδα διοίκησης και πρακτικές.

«Στην ουσία οι κτηνοτρόφοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους και προσπαθούν μόνοι τους να υπερασπιστούν το προϊόν τους» αναφέρει στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ο κ. Γεωργούδης πρώην πρόεδρος του ΕΛΟ – ΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος).

Πρόκειται ίσως για ένα από τα μεγαλύτερα «εγκλήματα» της ελληνικής οικονομίας...

Πως είναι δυνατόν να εισάγουμε τυρί όταν στην επαρχία υπάρχουν άφθονα τα γαλακτοκομικά προϊόντα μιας και αυτά αποτελούν για τους κατοίκους της το μέσο επιβίωσης;

Αντί να εξάγουμε κατά συρροή το προϊόν που λατρεύουν όλοι οι τουρίστες και που τιμούν ιδιαιτέρως όταν έρχονται στη χώρα μας, εμείς εισάγουμε...

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Εισάγουμε χιλιάδες τόνου τυριού από την Βουλγαρία!"

Απίστευτο: Οι τράπεζες παρακρατούν ακόμη και το επίδομα ανεργίας

Είσαι άνεργος; Αν ναι, μάλλον δεν έχεις και πολλά δικαιώματα...

Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά στην Ελλάδα του 2013.

Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) έστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην οποία καταγγέλει ότι οι τράπεζες παρακρατούν ακόμα και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, η Εθνική Τράπεζα «εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τα επιδόματα καταβάλλονται σε λογαριασμούς της ίδιας και φτάνει στο σημείο να τα παρακρατεί από άνεργους οφειλέτες». Αυτή η απίστευτη τακτική συμβαίνει χωρίς φυσικά οι κάτοχοι των λογαριασμών να έχουν συμφωνήσει σε αυτό.

Άλλωστε πως θα μπορούσαν να συμφωνήσουν αφού από αυτό και μόνο αυτό το επίδομα περιμένουν να επιβιώσουν...

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών.
Καλό θα ήταν οι τράπεζες να ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο για τα "μεγάλα κεφάλια" που τους χρωστούν εκατομμύρια και όχι να βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα τους άνεργους πολίτες.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο: Οι τράπεζες παρακρατούν ακόμη και το επίδομα ανεργίας"

Καλύτερα να νοικιάζεις παρά να έχεις ιδιόκτητο σπίτι -Έρευνα σοκ για την αγορά ακινήτων


«Δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ, «χαράτσι», φόρος εισοδήματος) δήλωσε το 54% των ερωτηθέντων σε έρευνα της KAΠΑ Researchγια λογαριασμό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί; Θα πουλήσουν –λένε- για να πληρώσουν τα χρέη τους. Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τι σημαίνει αυτό για τις τιμές των ακινήτων όταν ήδη υπάρχουν 270.000 αδιάθετα ακίνητα στην αγορά. Από την έρευνα προκύπτει διάχυτη απογοήτευση των Ελλήνων -οι οποίοι σημειωτέον εμφανίζονται ιδιοκτήτες ακινήτων σε ποσοστό άνω του 80%- καθώς στην έρευνα δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν να είναι ενοικιαστές παρά ιδιοκτήτες 
 Σύμφωνα με την έρευνα το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν την επόμενη χρονιά να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα εκτοξεύεται στο 54 % ενώ άλλο ένα 32 % δηλώνουν ότι μάλλον θα ανταποκριθούν, χωρίς όμως να είναι σίγουροι. Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων στο μέλλον, θα επιλέξουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο (ακόμη και κάτω από την αντικειμενική του αξία) ή να δανειστούν ή ακόμη και να αφήσουν τα ακίνητα να τα κατάσχει το Δημόσιο.
  • Το 9,3 % των ιδιοκτητών δηλώνουν αδυναμία πληρωμής του τέλους ακινήτων (<<χαράτσι>>),
  • το 8,1 % απαντούν δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΦΑΠ 2010 και
  • το 5,1 % το ΕΤΑΚ του 2009.
  • Το 5-7 % ανά κατηγορία έχουν προχωρήσει εξάλλου σε ρυθμίσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
  • Ειδικά για το <<χαράτσι>>, το 65 % των ιδιοκτητών δηλώνουν ότι το πλήρωσαν μεν αλλά με δυσκολία.
  • Είναι ενδεικτικό ότι το 54 % των ιδιοκτητών δεν έχουν εισοδήματα από τα ακίνητά τους και πληρώνουν μόνο φόρους. Επίσης, ένας στους τέσσερις διαθέτει πάνω από το 30 % των εσόδων από ενοίκια για την πληρωμή των φόρων κεφαλαίου (έκτακτες εισφορές, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ) χωρίς να υπολογίζεται ο φόρος εισοδήματος.
Άλλα σημαντικά ευρήματα από την έρευνα είναι τα εξής:
  • -Η κρίση στη μισθωτική αγορά έχει χτυπήσει κυρίως τα επαγγελματικά ακίνητα αλλά και τις κατοικίες. Από τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων το 24,7 % έχουν κενά / ελεύθερα ακίνητα ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα σπίτια κυμαίνεται στο 12 %
  • Καθολική είναι η μείωση των εισοδημάτων από εκμετάλλευση ακινήτων. Το
    24,3 % δηλώνουν ότι την τελευταία διετία τα εισοδήματα από ακίνητα μειώθηκαν πολύ, το 60,4 % αρκετά, και το 14,1 % λίγο. Δηλαδή το 99,1 % των ιδιοκτητών υπέστησαν μείωση εισοδημάτων.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 80 %) των ιδιοκτητών έχουν κάνει μειώσεις ενοικίων που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 25 %, ενώ πάνω από 50 % διαμορφώνεται το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι εισπράττουν τα ενοίκια με καθυστέρηση.
  • Συντριπτικό (82,7 %) είναι επίσης το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι η μίσθωση ακινήτων είναι δραστηριότητα που αποφέρει ζημιές και όχι κέρδη ενώ περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι συμφέρει καλύτερα να νοικιάζει κανείς κατοικία παρά να διαθέτει ιδιόκτητη.
  • Το 30 % των ιδιοκτητών θεωρούν ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων τους είναι μεγαλύτερη από την εμπορική ενώ το 22 % θεωρούν ότι οι αντικειμενικές έχουν εξισωθεί με τις εμπορικές. Ήδη το 11 % έχουν επιχειρήσει να πουλήσουν ακίνητα κάτω από την αντικειμενική αξία και το 6 % σε τιμή ίση με την αντικειμενική.
  • Ένας στους τέσσερις δανειολήπτες δεν εξοφλεί έγκαιρα τις δόσεις του
    δανείου ενώ το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν
    το δάνειό τους στο μέλλον διαμορφώνεται στο 48 %.
  • Το 81,8 % του πληθυσμού είναι ιδιοκτήτης κάποιου ακινήτου, σπιτιού ή
    επαγγελματικής χρήσης.
  • Το 13 % των ιδιοκτητών έχουν κάποιας μορφής αυθαιρεσία. Από αυτούς,
    λιγότεροι από τους μισούς (46,5 %) έχουν προχωρήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης. Όσοι δεν το έχουν κάνει, ζητούν μεταξύ άλλων χαμηλότερα πρόστιμα, μονιμότερη λύση νομιμοποίησης και χαμηλότερες αμοιβές
    μηχανικών για να προχωρήσουν.
  • -Το 63 % δεν έχουν ασφαλίσει καθόλου την περιουσία τους, επικαλούμενοι
    κυρίως το κόστος.

fpress
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλύτερα να νοικιάζεις παρά να έχεις ιδιόκτητο σπίτι -Έρευνα σοκ για την αγορά ακινήτων"

Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρέταξαν στους δρόμους οι αγρότες

 Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρέταξαν στους δρόμους οι αγρότεςΣε συμβολικό αποκλεισμό για μία ώρα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Κουλούρας προχώρησαν οι αγρότες του νομού Ημαθίας. Η Εγνατία Οδός, στο ύψος της Κουλούρας, άνοιξε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι μετά το συμβολικό «μπλόκο» που έστησαν αγρότες της Ημαθίας, οι οποίοι παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα, αποκλείοντας για σχεδόν μία ώρα τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Βέροια διεξάγετο μέσω παρακαμπτήριων δρόμων.

Μετά τη λήξη της κινητοποίησης, οι αγρότες επέστρεψαν τα τρακτέρ και αγροτικά τους μηχανήματα σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, στο κόμβο Κουλούρας, περιμένοντας τις αυριανές αποφάσεις του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου του κλάδου που συνεδριάζει στον Πλαταμώνα Πιερίας και θα προσδιορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στους δρόμους βγήκαν από το πρωί και οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών Δράμας έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσουν κάποιο τμήμα των δρόμων. Τα μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών, που έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, επισημαίνουν ότι αυτό θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα έχει άμεση συνάρτηση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο κατά τη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου στον Πλαταμώνα.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παρέταξαν στους δρόμους οι αγρότες"

Συναγερμός στον Έβρο - Στα "όρια" του και ο ποταμός Άρδας

Στα όρια συναγερμού βρίσκεται από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού Άρδα, παραπόταμου του Έβρου, λόγω υπερχείλισης των φραγμάτων της γειτονικής Βουλγαρίας.

Ήδη, η ελληνική πρεσβεία στη Σόφια ενημέρωσε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ότι αναμένονται ποσότητες νερού άνω των 300 κυβικών μέτρων, ανά δευτερόλεπτο, προς το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ, εξαιτίας υπερχείλισης του υδατοφράκτη, καθώς και εκείνου του φράγματος Στουντέν Κλάντενετς, που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Άρδα, ενώ μεγάλη ροή νερών αναμένεται και στο φράγμα Κίρντζαλι.

Το μεσημέρι, στον σταθμό των Κομάρων, το ύψος του νερού μετρήθηκε στα 5,20 μέτρα, που είναι το όριο συναγερμού, στο Πύθιο η στάθμη έφτασε τα 4,80 μ., με όριο επιφυλακής τα 4,70 μ., και στο Πέταλο τα 5,30 μ., με όριο επιφυλακής τα 5,60 μ.

Ύστερα από την επικίνδυνη αύξηση της στάθμης των νερών, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, για το ενδεχόμενο να προκληθούν πλημμύρες από τη ρήξη αναχώματος.

Οι συνεχιζόμενες και έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και την περιοχή του Έβρου, είχαν ως συνέπεια την αύξηση της στάθμης των παραποτάμων και των χειμάρρων που χύνονται στον Έβρο.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Δευτέρα, με σχετική ανακοίνωση, ειδοποιήθηκαν οι παραποτάμιοι δήμοι, προκειμένου οι κάτοικοι των επικίνδυνων περιοχών να μην πλησιάζουν τους χείμαρρους, τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματα, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εγκαίρως το ζωικό κεφάλαιο και μηχανολογικό εξοπλισμό από τις παρέβριες περιοχές.

ThrakiToday

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στον Έβρο - Στα "όρια" του και ο ποταμός Άρδας"

Στο εξωτερικό ο συνεργάτης του Ανδρίκου!

Ο συνεργάτης του Ανδρίκου Παπανδρέου, ο Κυριάκος Γριβέας της c and c international, είναι –πλέον- μόνιμος κάτοικος εξωτερικού! Το ίδιο και η εταιρεία του, που έχει αδειάσει τα γραφεία της στη Μεταμόρφωση και λειτουργεί εκτός Ελλάδας!

Αυτά είπε στον ρεπόρτερ του newsbomb.gr ο θυρωρός του κτιρίου γραφείων όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν η εταιρεία. Και, μπορεί τα λογότυπα της c and c να παραμένουν φαρδιά πλατιά στο κτίριο και τις πινακίδες, όμως οι μέχρι πρότινος εγκαταστάσεις της εταιρείας που πήρε –σύμφωνα με τις καταγγελίες Καμμένου- το δάνειο-μαμούθ των 18 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παραπέμπουν σήμερα μάλλον σε… κουφάρι!

Πρόκειται για την εταιρεία με την οποία είχε συνεργασία η ΜΚΟ I4CENSE, της οποίας ο Ανδρίκος Παπανδρέου ήταν πρόεδρος και ιδρυτής, όπως παραδέχθηκε κατά την εκδίκαση της αγωγής του εις βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις καταγγελίες του τελευταίου ότι εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες των CDS που στοιχημάτιζαν υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας από την είσοδο της στο ΔΝΤ, την οποία μεθόδευσε ο αδερφός του και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Για να γίνει απόλυτα κατανοητό: Η ΜΚΟ του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού συνεργαζόταν με μια εταιρεία, τη c and c, ο ιθύνων νους της οποίας «δε μένει πια εδώ» και όλη η λειτουργία της μεταφέρθηκε στο εξωτερικό. Αυτή η εταιρεία, σύμφωνα με το έγγραφο που αποκάλυψε χτες ο Πάνος Καμμένος μέσω του twitter του, είχε δανειοδοτηθεί πολύ πρόσφατα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 18 εκατ. ευρώ –ακριβώς πριν πτωχεύσει, όπως τονίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων!

Το newsbomb.gr πήγε σήμερα στην μέχρι πρότινος έδρα της c and c international, που βρίσκεται στην οδό Πιερίας 1 στην Μεταμόρφωση και έκανε ρεπορτάζ. Οι εικόνες που σας μεταφέρουμε αποδεικνύουν πως τίποτα πλέον σε αυτή την εταιρεία δεν θυμίζει… λειτουργία. Τα πάντα κλειστά και οι πάντες… «άφαντοι».

Ο ρεπόρτερ μας, που βρέθηκε στο σημείο, ρώτησε στην είσοδο του κτιρίου και ενημερώθηκε πως τόσο ο κ. Γριβέας όσο και η εταιρεία c and c international μετακόμισαν πρόσφατα στο εξωτερικό!

Αραγε, τα 18 εκατ. ευρώ που δανείστηκαν από την –υπό κρατικό έλεγχο- τράπεζα μετακόμισαν και αυτά μαζί τους; Ποιος ελέγχει την τύχη του δανείου από τα χρήματα των μικροκαταθετών του ΤΤ;

Πώς διασφαλίζεται η κρατική τράπεζα, τώρα που η εταιρεία εγκατέλειψε τα πάτρια εδάφη; Γνωρίζει κάτι ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Ανδρίκος Παπανδρέου για τον τρόπο που η εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν εξασφάλισε ένα δάνειο-μαμούθ από την κρατική τράπεζα, την ώρα που οι τραπεζικές στρόφιγγες είχαν κλείσει σχεδόν για όλες τις ελληνικές εταιρείες;

Γνωρίζει ο κ. Παπανδρέου ότι η εταιρεία έχει αναστείλει τη λειτουργία της στην Ελλάδα; Γνωρίζει, μήπως, ο κ. Παπανδρέου τι απέγιναν τα 18 εκατ. ευρώ; Υποχρεωμένος δεν είναι, αλλά… λέμε: μήπως; Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και «μυρίζουν» νέα αυτεπάγγελτη έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς!

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο εξωτερικό ο συνεργάτης του Ανδρίκου!"

115 εκατοµµύρια στο συνεργάτη του Αντρίκου και τον Λαυρέντη!

Πριν το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο οδηγηθεί σε «σπάσιµο» και οι εργαζόµενοί του στο κατώφλι της εξόδου, κάποιοι είχαν κάνει τα... κουµάντα τους! Το χρήµα έρεε άφθονο και για το συνεργάτη του Αντρίκου Παπανδρέου και για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Αδιαφανείς διαδικασίες και ύποπτες δανειοδοτήσεις καταγγέλλει µε εξώδική της διαµαρτυρία η Ενωση Μετόχων και Φίλων του Ταχυδροµικού Ταµιευτηρίου (ΤΤ), εν µέσω ραγδαίων εξελίξεων στην Τράπεζα. ∆εν πάνε, άλλωστε, πολλές µέρες από την έγκριση του σχεδίου για «σπάσιµο» του Ιδρύµατος σε καλό και κακό κοµµάτι... Οσον αφορά το δεύτερο, τα µέλη της Ενωσης δηλώνουν κατηγορηµατικά πως «κακό κοµµάτι για το ΤΤ είναι εφεύρηµα και µπορεί άνετα να καλυφθεί µε αύξηση µετοχικού κεφαλαίου µόνο από το 50% των µικροµετόχων»! Αρα, προς τι η βιάση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένα τέτοιο τέχνασµα; Στο ερώτηµα αυτό προσπαθούν να απαντήσουν και τα ίδια τα µέλη της Ενωσης, που αγωνιούν βλέποντας τις επενδύσεις τους να χάνονται.

Η αλήθεια είναι πως η εµπλοκή του ΤΤ στην «Πράσινη Ανάπτυξη» και η επένδυσή του στην εταιρεία «Post Green Bank» δείχνουν περίεργες. Κάποιοι θα µπορούσαν να τις χαρακτηρίσουν ύποπτες, ενώ υπόνοιες υπάρχουν και για εξυπηρέτηση συγκεκριµένων συµφερόντων. Ειδικά, αν σκεφτεί κανείς πως µέσω αυτών των κινήσεων υπήρξε ζηµία για την Τράπεζα. Τη διερεύνηση της πορείας όλων των κεφαλαίων, που επενδύθηκαν άµεσα ή έµµεσα στην όλη δραστηριότητα, ζητά και ο κ. Μιχάλης Αγγελάκης ως εκπρόσωπος των µετόχων του ΤΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής!

Διαβάστε Περισσότερα » "115 εκατοµµύρια στο συνεργάτη του Αντρίκου και τον Λαυρέντη!"

Η κρίση σκοτώνει την υγεία των Ελλήνων! 6 στους 10 δεν μπορούν να πάνε σε γιατρό

Δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των Ελλήνων έχουν τα μνημόνια και η οικονομική κρίση. Έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας δείχνει ότι οι δείκτες υγείας των Ελλήνων μειώνονται καθημερινά ενώ οι περισσότεροι δεν μπορούν πλέον να επισκεφθούν ούτε καν έναν γιατρό. 

Όπως υπογράμμισε ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος με αφορμή συνέδριο που πραγματοποιήθηκε, 6 στους 10 ασθενείς αναβάλουν τις επισκέψεις σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δηλαδή σε γιατρούς και ιατρικά κέντρα επειδή υπάρχει πλέον συμμετοχή. Ταυτόχρονα καταγράφεται μείωση των επισκέψεων στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κατά 30%. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο καθηγητής κ.Κυριόπουλος: «υπάρχει ανάγκη ολικής επαναφοράς στη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ)» και ενίσχυση της ασφάλισης υγείας διά της οργανωτικής και χρηματοδοτικής ανασυγκρότησης του ΕΟΠΥΥ. Η πρόσβαση στη ΠΦΥ είναι δυσχερής και η χρήση έχει μειωθεί επειδή σχετίζεται με ιδιωτικές πληρωμές και παραπληρωμές, οι οποίες έχουν μειωθεί πλέον του 30% εξαιτίας της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος. Έξι στα 10 άτομα αναβάλουν τη χρήση υπηρεσιών ΠΦΥ επειδή υπάρχει συμμετοχή. Το βάρος έχει πέσει στα νοσοκομεία επειδή δεν υπάρχει συμμετοχή».

Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα η κίνηση στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα αυξάνεται συνεχώς με το προσωπικό βέβαια να μειώνεται. Αποτέλεσμα και στο ΕΣΥ η εξυπηρέτηση των ασθενών να είναι περιορισμένης ποιότητας.

onair24
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κρίση σκοτώνει την υγεία των Ελλήνων! 6 στους 10 δεν μπορούν να πάνε σε γιατρό"

Ο Τόμσεν προειδοποιεί: Αν δεν χτυπήσετε την φοροδιαφυγή θα πάρω μέτρα


Σε κίνδυνο μισθοί και συντάξεις λέει ο Τόμσεν.
.

Αναγκαία για την αποφυγή επιπλέον περικοπών σε μισθούς και συντάξεις θεωρεί ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, την οργάνωση της φορολογικής διοίκησης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ανέφερε τα παρακάτω: «Μέχρι σήμερα η προσαρμοστική προσπάθεια των Αρχών επικεντρώθηκε πάρα πολύ στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους μισθωτούς και πολύ λίγο στην περικοπή των διακριτικών δαπανών και στη βελτίωση της είσπραξης φόρων. Για να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είναι απαραίτητο να προχωρήσει η κυβέρνηση στην ορθολογική οργάνωση της φορολογικής διοίκησης, καθώς και σε άλλες μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για να στηριχτεί η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις».
Ο Πολ Τόμσεν απέδωσε την αδυναμία είσπραξης φόρων σε κεκτημένα συμφέροντα, ανεπαρκείς πολιτικές δεσμεύσεις, αλλά και στην έλλειψη ηγεσίας.
«Κατά τη διάρκεια των χρόνων, η είσπραξη φόρων επηρεάστηκε από πολλούς παράγοντες. Κεκτημένα συμφέροντα και ανεπαρκείς πολιτικές δεσμεύσεις μπλόκαραν μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και κατά το τελευταίο έτος η έλλειψη ηγεσίας είχε επίσης αρνητικό αντίκτυπο. Ωστόσο, η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι η έλλειψη προόδου στη φορολογική διοίκηση αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και το πρόγραμμά της τώρα περιλαμβάνει βήματα για την αντιμετώπισή του», τόνισε ο επικεφαλής της «τριανδρίας».
Και συνέχισε λέγοντας: «Υποτιμήσαμε τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές. Μία σειρά άλλων, άσχετων και απρόσμενων παραγόντων ήλθε στο προσκήνιο, όπως η παρατεταμένη ευρωπαϊκή κρίση και η πολιτική κρίση στην Ελλάδα που κλόνισε σοβαρά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και συνεισέφερε σε μια πιστωτική ασφυξία, η οποία ήταν πολύ βαθύτερη από ό, τι αναμενόταν και έφερε καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονταν επειγόντως. Το σημαντικό είναι πως όταν έγινε εμφανές ότι χρειάζονταν διαφορετικές βασικές υποθέσεις, κινηθήκαμε γρήγορα για να τις επικαιροποιήσουμε».
Ο Πολ Τόμσεν ξεκαθαρίζει τέλος πως θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου η Ευρώπη να εκπληρώσει τη δέσμευσή της για περιορισμό του στο 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τόμσεν προειδοποιεί: Αν δεν χτυπήσετε την φοροδιαφυγή θα πάρω μέτρα"

Deutsche Bank: Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές

Μετά τις γερμανικές εκλογές αναμένεται και νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία θα αφορά στον επίσημο τομέα, σημειώνει έκθεση της Deutsche Bank, στην οποία επαναλαμβάνεται και πάλι η εκτίμηση του οίκου για ύφεση στην ελληνική οικονομία και κατά το 2013.

Την ίδια στιγμή, ο οίκος υποβαθμίζει τον κίνδυνο για διάσπαση της Ευρωζώνης τουλάχιστον μέσα στο 2014.

Σύμφωνα με την έκθεση της γερμανικής τράπεζας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να προκαλέσει εντός του νέου έτους την αβεβαιότητα που δημιούργησε το 2012, ωστόσο η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να είναι αδύναμη.

Ο οίκος τοποθετεί στο 4,2% την ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2013 και προειδοποιεί πως η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη φέτος με ένα συνδυασμό γεγονότων, όπως περιορισμένες επενδύσεις, περιορισμένη ανάπτυξη, αλλά και εμπιστοσύνη για τη βιωσιμότητα του χρέους της.
Μεταξύ άλλων, οι αναλυτές της Deutsche Bank προειδοποιούν και για τον κίνδυνο νέας πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα.

‘Οπως όμως ο οίκος υποστηρίζει στην εν λόγω έκθεσή του, ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης εντός του τρέχοντος έτους έχει μειωθεί σημαντικά. Χαρακτηριστικά, εξηγεί πως η διάσπαση του ευρώ δεν αποτελεί το βασικό του σενάριο.

Παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, η Ευρωζώνη θα εξέλθει της ύφεσης από τα μέσα του 2013, υποστηρίζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, οι οποίοι τοποθετούν μάλιστα στο 1,1% την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης το επόμενο έτος, 2014.

Η δημοσιονομική προσαρμογή και οι προσπάθειες με στόχο τη μεγαλύτερη ενοποίηση συνεχίζονται -και θα συνεχιστούν- αλλά σίγουρα η κρίση δεν έχει τελειώσει.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως σε άλλη έκθεσή της η Deutsche Bank εξετάζει την ανταγωνιστικότητα των χωρών GIIPS (των χωρών δηλαδή που έχουν μπει σε πρόγραμμα λιτότητας: Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία) συν τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η Ελλάδα έχει από τα υψηλότερα σκορ στην περιοχή, έχει δηλαδή καταφέρει σημαντική βελτίωση στη θέση της ανταγωνιστικότητάς της.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Deutsche Bank: Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές"

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το κύκλωμα με τα φάρμακα


«Χρυσές» δουλειές με τα φάρμακα έχουν στήσει επιτήδειοι στην Ελλάδα, οι οποίοι παράνομα εξάγουν φάρμακα που προορίζονται για τους Έλληνες ασθενείς. Ήδη το ΣΔΟΕ ελέγχει κύκλωμα φαρμακαποθηκάριων και φαρμακοποιών, που εξαφάνισε από την ελληνική αγορά εκατοντάδες σκευάσματα, τα οποία έχουν «πετάξει» κυρίως προς Γερμανία και βόρειες χώρες, όπου οι τιμές των φαρμάκων είναι υψηλότερες από την Ελλάδα. Τα «πλοκάμια» του κυκλώματος, σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, έχουν απλωθεί σε όλη τη χώρα ενώ ήδη έχουν εντοπιστεί φαρμακεία που εμπλέκονται στις παράνομες εξαγωγές σε Πελοπόννησο, Κέρκυρα, Αττική και Θεσσαλονίκη. Εκτός από τα φαρμακεία, οι επιθεωρητές εντόπισαν και περιπτώσεις γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία που διέθεταν προς... πώληση πανάκριβα φάρμακα! Ενδεικτική είναι η περίπτωση διευθυντή Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΕΣΥ, όπου τα κουπόνια ενέσιμου σκευάσματος αξίας 3.500 ευρώ, έκαστο, είχαν κολληθεί στα βιβλιάρια ασθενών, ενώ τα φάρμακα βρίσκονταν στο γραφείο του γιατρού.

Η διαδρομή των φαρμάκων
Τη... διαδρομή των φαρμάκων αποκαλύπτει στην «ΗτΣ» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, ανακοινώνοντας παράλληλα σειρά μέτρων για την πάταξη του φαινομένου. Όπως εξηγεί, στην Ελλάδα με τις μειώσεις τιμών, τα φάρμακα είναι πολύ φθηνά, με αποτέλεσμα εκτός τις νόμιμες εξαγωγές, κάποιες φαρμακαποθήκες να προχωρούν σε παράνομη εξαγωγική δραστηριότητα.

«Στέλνουν έναν συνεργάτη τους με βαλιτσάκι και 'τιμοκατάλογο' στα φαρμακεία, προκειμένου να ξαναμαζέψουν τα φάρμακα και να τα εξάγουν», αναφέρει ο υπουργός και συνεχίζει: «Στον τιμοκατάλογο υπάρχει το όνομα του φαρμάκου, η χονδρική τιμή του και το ποσοστό που προσφέρει στον φαρμακοποιό για να δώσει το σκεύασμα». Το ποσοστό κέρδους που δίνεται στον φαρμακοποιό που συμμετέχει στη διαδικασία αυτή κυμαίνεται από 17% επί της χονδρικής έως και 40%! Τα χρήματα είναι «μαύρα» και η πώληση γίνεται χωρίς τιμολόγιο. Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, ήδη 60 φαρμακεία βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και έχουν επιβληθεί αυστηρές ποινές, ενώ σε μια περίπτωση το πρόστιμο ανήλθε σε ένα εκατ. ευρώ. Παράλληλα, όπως είπε, «τα φαρμακεία που παρανομούν θα κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ύστερα από 100 χρόνια».

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ κατέδειξε ακόμη ότι σχεδόν για όλα τα φάρμακα που εξάγονται (και νομίμως) δεν τηρείται ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο η αυτοκόλλητη ταινία γνησιότητας που φέρουν διαγράφεται με ανεξίτηλη μελάνη, αποκολλάται και δίδεται στον ΕΟΦ. «Επίσης, οι εμπλεκόμενοι στις παράνομες εξαγωγές καταστρέφουν τον barcode και έτσι δεν μπορεί να ελεγχθεί πού κατέληξε το φάρμακο», αναφέρει ο υπουργός. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι στα περισσότερα φάρμακα που εξάγονται, έλλειπαν τα κουπόνια, τα οποία έμειναν στην Ελλάδα και... εξαργυρώθηκαν. Όπως είπε ο υπουργός, τα κουπόνια αυτά αποζημιώθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία προς όφελος φαρμακοποιών. Καταλήγοντας ο κ. Σαλμάς ανακοίνωσε ότι το ΣΔΟΕ θα πραγματοποιήσει ελέγχους σε φαρμακεία, για τα τιμολόγια των πωλήσεων του 2012, για τα παραστατικά και δελτία αποστολής. Αντίστοιχους ελέγχους θα πραγματοποιήσει σε φαρμακαποθήκες. «Όποιος φαρμακοποιός βρεθεί ότι έδωσε παράνομα φάρμακο σε φαρμακαποθήκη, θα τιμωρηθεί και με πρόστιμο και με διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ. Αντίστοιχα στις φαρμακαποθήκες θα επιβληθούν πρόστιμα τα οποία θα είναι εξοντωτικά».

Τι έδειξε το πόρισμα του ΣΔΟΕ

Φαρμακείο μάζεψε από την ελληνική αγορά και έστειλε στο εξωτερικό τεστοστερόνες αξίας 2,5 εκατ. ευρώ.

«Τριγωνικές» παράνομες εξαγωγές -από φαρμακαποθήκες σε φαρμακοποιούς και ξανά σε φαρμακαποθήκες- είχαν στηθεί σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Ηλεία. Στα φαρμακεία βρέθηκαν εικονικές πωλήσεις σε ασθενείς, ενώ δεν υπήρχαν τιμολόγια αγοράς και πώλησης.

Φαρμακείο στο Κέντρο της Αθήνας και μάλιστα ...δίπλα στο υπουργείο Υγείας, συμμετείχε σε παράνομες εξαγωγές με 930 τεμάχια οφθαλμολογικής ένεσης για την αντιμετώπιση της ώχρας κηλίδας, λιανική τιμή 1.000 ευρώ και χοντρική συνολική αξία 721.660 ευρώ. Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι μοναδικό και η φαρμακευτική εταιρεία που το παράγει έδωσε στην Ελλάδα 3.000 τεμάχια. Επίσης διατίθεται μόνο στο ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ! Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα ταμεία ζημιώθηκαν 150.000 ευρώ.

Καθηγητής πανεπιστημιακής κλινικής κατείχε στο γραφείο του παρανόμως 39 ειδικά οφθαλμολογικά σκευάσματα από τα οποία έλειπαν οι ταινίες γνησιότητας. Σε έλεγχο βρέθηκαν τα κουπόνια σε βιβλιάρια ασθενών.

Τι είναι οι παράλληλες εξαγωγές;

Οι παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων είναι οι εξαγωγές φαρμάκων που γίνονται ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και βασίζονται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, υπηρεσιών και προϊόντων εντός των ορίων της Ε.Ε., γι' αυτό και αποκαλούνται και ενδοκοινοτικές παραδόσεις.

Σε αυτή τη διαδικασία εμπλέκονται όλες οι χώρες της Ε.Ε., είτε σαν εξαγωγείς είτε σαν εισαγωγείς. Τις περισσότερες φορές συμβαίνει μία χώρα να είναι ταυτόχρονα εισαγωγέας και εξαγωγέας, κερδίζοντας και από τις δύο δραστηριότητες.

Γιατί υπάρχουν διαφορές τιμών

Οι φαρμακευτικές εταιρείες διαμορφώνουν τις τιμές των φαρμάκων τους με βάση διάφορα κριτήρια, όπως είναι κυρίως το βιοτικό επίπεδο κάθε χώρας αλλά και άλλους παράγοντες, όπως το εάν πληρώνει το ασφαλιστικό ταμείο ή ο καταναλωτής από την τσέπη του, εάν γίνεται η συνταγογράφηση (με δραστική ουσία ή με εμπορική ονομασία), εάν υπάρχουν ή όχι ανταγωνιστικά φάρμακα.

Έτσι διαμορφώνονται διαφορετικές τιμές από χώρα σε χώρα και το ίδιο φάρμακο μπορεί να πωλείται 100 ευρώ στις ΗΠΑ, 90 στη Γερμανία, 70 στην Ελλάδα, 60 στην Ισπανία και πιθανόν 20 ή και λιγότερο σε φτωχότερες χώρες όπως π.χ. η Ινδία και η Κίνα, αφού διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν πωλήσεις στις χώρες αυτές.

Όταν ένα φάρμακο έχει σημαντική διαφορά στην τιμή του ανάμεσα σε δύο χώρες της Ε.Ε., τότε γίνονται παράλληλες εξαγωγές.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το κύκλωμα με τα φάρμακα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news