facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σε ναρκοπέδιο φόρων η ελλάδα

Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί κανείς, δεν ακούει τίποτε άλλο παρά δραματικές ιστορίες για φόρους που κλονίζουν μαζικά τους φορολογουμένους και τα νοικοκυριά. Έπειτα από τρία χρόνια συνεχούς επιβολής έκτακτων φόρων, άμεσων και έμμεσων, η φορολογική ικανότητα των πολιτών τείνει να εξαντληθεί, καθώς σε καιρό εισοδηματικών απωλειών τα φορολογικά βάρη γίνονται δυσβάσταχτα. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξαιτίας του υπερβάλλοντος φορολογικού βάρους αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να βγάλουν στο σφυρί ακόμα και πατρογονικά ακίνητα σε πόλεις και χωριά. Από το 2009 και εντεύθεν επιβλήθηκαν οκτώ έκτακτες φορολογίες, οι περισσότερες των οποίων μονιμοποιήθηκαν.

Μόνο από το «χαράτσι» των ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ το υπουργείο Οικονομικών βεβαίωσε σε περίπου 5,5 εκατ. καταναλωτές της ΔΕΗ φόρους ύψους 5 δισ. ευρώ για το 2011 και το 2012. Από αυτά, εισπράχθηκαν το 2011 περίπου 2,18 δισ. ευρώ από 2,57 δισ. ευρώ που είχαν βεβαιωθεί. Πράγμα που σημαίνει ότι παρέμειναν ανείσπρακτα περίπου 400 εκατ. ευρώ, που αναλογούν σε περίπου 350.000 φορολογουμένους.

Για το 2012 έχουν βεβαιωθεί επίσης 2,56 δισ. ευρώ και μέχρι τώρα έχουν εισπραχθεί περίπου 900 εκατ. ευρώ. Και υπάρχει η εκτίμηση ότι θα παρουσιαστεί αντίστοιχη απόκλιση. Γεγονός που φανερώνει τη δυσκολία σημαντικής μερίδας φορολογουμένων να πληρώσει το «χαράτσι» διακινδυνεύοντας ακόμη και το ενδεχόμενο κατασχέσεων.

Ταυτόχρονα «τρέχουν» ανείσπρακτοι φόροι προηγούμενων ετών όπως ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2010, του 2011 και του 2012. Μόλις τώρα εστάλησαν 151.000 εκκαθαριστικά για το 2010, με τα οποία διεκδικούνται 381 εκατ. ευρώ. Για το 2011 και 2012 θα διεκδικηθούν συνολικά άλλα περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Το 2009 επίσης 1.523.310 φορολογούμενοι εκλήθησαν να πληρώσουν 446,5 εκατ. ευρώ και τελικά το κράτος εισέπραξε 387 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο φόρος εισοδήματος εκτινάχτηκε στα ύψη εξαιτίας της κατάργησης του αφορολογήτου, των εκπτώσεων για τα παιδιά και των φοροαπαλλαγών. Επίσης, στο ίδιο διάστημα ο ΦΠΑ εκτινάχτηκε στο 23% και οι φόροι κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά απογειώθηκαν, χωρίς κατ’ ανάγκη να φέρουν και τα αναμενόμενα έσοδα. Η ύφεση περιόρισε τη ζήτηση, γονάτισε τις επιχειρήσεις, το λαθρεμπόριο άνθησε και το οικονομικό περιβάλλον έγινε σκοτεινό και αβέβαιο.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία μοιάζει παγιδευμένη σε ναρκοπέδιο φόρων. Όπως λένε επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εργαζόμενοι, κανείς δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα χωρίς να πληρώσει ολοένα υψηλότερους φόρους. Ακόμη και η αύξηση της φορολογίας των τόκων των καταθέσεων από 10% σε 15% θα επιβληθεί αναδρομικά και για τους τόκους που βεβαιώθηκαν το 2012 και μπαίνουν στους λογαριασμούς το 2013.

Έτσι, τα ληξιπρόθεσμα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων αυξάνονται κάθε μήνα 1 δισ. ευρώ και απειλούν την οποία πρόοδο συντελείται στον δημοσιονομικό τομέα. Ενδεικτικό του προβλήματος είναι το γεγονός ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα τέλη του 2012 είχαν εκτιναχτεί στα 53 δις ευρώ από περίπου 40 δισ. ευρώ στα τέλη του 2011. Και όλα αυτά τη στιγμή που η τρόικα δεν επιτρέπει περαιώσεις και ουσιαστικές ρυθμίσεις, που θα αντιμετώπιζαν το φορολογικό βάρος σε καιρούς οικονομικού χειμώνα. Το κακό είναι επίσης ότι η προαναγγελθείσα φορολογική μεταρρύθμιση έμεινε στα χαρτιά.

Το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο έλυνε θέματα εισπρακτικά και τίποτε άλλο και η μεταρρύθμιση που θα μείωνε το βάρος των φόρων για τις επιχειρήσεις παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες. Γίνεται φανερό από τα παραπάνω ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να επιβιώσει σε αυτό το ναρκοπέδιο φόρων, που υπονομεύει τους πάντες και τα πάντα, αφού περιορίζει και την ελάχιστη κατανάλωση και δεν εμπνέει κανέναν επενδυτή.

tovima


Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ναρκοπέδιο φόρων η ελλάδα"

Ελένη Ράντου:"Πιο πολύ εκτιμώ τους κλέφτες που με κλέψανε από το Κράτος!"

Η δημοφιλής ηθοποιός Ελένη Ράντου βρήκε την ευκαιρία να βγάλει και εκείνη την οργή της για όσα συμβαίνουν στη χώρα. Αιτία στάθηκε η ληστεία στο σπίτι της στον συνοικισμό Γέφι στην Κερατέα καθώς και η εντολή κατάσχεσης για ένα ακίνητό της.

Την περασμένη εβδομάδα ληστές, αφού απενεργοποίησαν το συναγερμό, διέρρηξαν το σπίτι της Ράντου και του συζύγου της, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έφυγαν χωρίς να τους πάρει κανείς είδηση.

Επίσης, η ηθοποιός έλαβε εντολή κατάσχεσης για κάποιο ακίνητό της αλλά τελικά, όπως προέκυψε, επρόκειτο για κάποιο γραφειοκρατικό λάθος καθώς εκείνη δεν χρωστούσε!

Η ίδια δεν άντεξε και έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook:
Και να προσθέσω κι εγώ σε όλα αυτά κράτος διαλυμένο, που μου έστειλες εντολή κατάσχεσης γιατί δεν ήσουν καλά πληροφορημένο ότι δε σου χρωστάω, κι αν πάθαινα εγώ συγκοπή ρε σιχαμένο κράτος τι θα έπαιρνες μετά από μένα;

Πιο πολύ εκτιμώ τους κλέφτες που μπήκαν στο σπίτι και με κλέψανε από σένα, γιατί αυτοί ήτανε πεινασμένοι ενώ εσύ είσαι ΑΔΗΦΑΓΟ!".

radar
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελένη Ράντου:"Πιο πολύ εκτιμώ τους κλέφτες που με κλέψανε από το Κράτος!""

Βίντεο – αποκάλυψη σκανδάλου στην Ελλάδα, απο …Γαλλικό κανάλι!

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε Γαλλικό κανάλι με το μέγα σκάνδαλο των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.

Ποιό είναι το “δωράκι” που έκανε το Ελληνικό κράτος στην Καναδική εταιρεία Eldorado Gold που αγόρασε τα μεταλλεία;


Με τα 2 δις για τα μεταλλεία χρυσού, τι άλλο πήραν μαζί, και σε τι αξία αποτιμάται;


Δείτε το βίντεο




loutraki1
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο – αποκάλυψη σκανδάλου στην Ελλάδα, απο …Γαλλικό κανάλι!"

Βουλγαρικές πινακίδες: το ελληνικό δαιμόνιο «ξαναχτύπησε»!

Η αύξηση του φόρου για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ανάγκασε πολλούς ιδιοκτήτες να ... «κατεργαστούν τέχνας».

Η λύση βρέθηκε στη γειτονική Βουλγαρία, όπου με τη διαμεσολάβηση «κατάλληλων» γραφείων οι κάτοχοι των πολυτελών αυτοκινήτων δημιουργούν εικονικές εταιρείες, στις οποίες και καταγράφουν το αυτοκίνητό τους, έναντι κάποιου ελάχιστου ποσού.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», ήδη πάνω από 10.000 αυτοκίνητα Ελλήνων κατόχων κυκλοφορούν στη χώρα με βουλγαρικές πινακίδες.

Το απίστευτο στην όλη υπόθεση, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, είναι το ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες αγγελίες σχετικά με τον τρόπο έκδοσης βουλγαρικών πινακίδων με αναλυτικά κοστολόγια.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αποτυχίας των κυβερνητικών μέτρων, όπου αντί τα κρατικά ταμεία να επωφεληθούν από την αύξηση του συγκεκριμένου φόρου, θα ζημιωθούν πάλι κατά κάποια δεκάδες εκατομμύρια που στο μεταξύ θα έχουν χαθεί από τα τέλη κυκλοφορίας, από τις ασφάλειες κ.λπ.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλγαρικές πινακίδες: το ελληνικό δαιμόνιο «ξαναχτύπησε»!"

Απλήρωτοι εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ:Πληρώστε μας αλλιώς δεν γίνεται Συνέδριο

''Όταν όμως εσείς απολαμβάνετε τα πανάκριβα δείπνα σας, πολύ από εμάς τρέχουν στα συσσίτια και πωλούν ότι πολύτιμο έχουν για να πάρουν γάλα στα παιδιά τους'' γράφουν-καταγγέλλουν προς τον Βενιζέλο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ.

''ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!'' γράφουν με κεφαλαία και πολλά θαυμαστικά οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ που επαναλαμβάνουν προς τα μεγαλοστελέχη του κόμματος:''ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!!''.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση τους.

''... ανήθικη η ποινικά κολάσιμη πράξη δεν είναι οι ..ανώνυμες.. αλήθειες μας αλλά τα χυδαία επώνυμα ψέματα σας...

Το μόνο που σας νοιάζει είναι μην σας λερώσουμε την ήδη στραπατσαρισμένη εικόνα σας. Όταν όμως εσείς απολαμβάνετε τα πανάκριβα δείπνα σας, πολύ από εμάς τρέχουν στα συσσίτια και πωλούν ότι πολύτιμο έχουν για να πάρουν γάλα στα παιδιά τους (όπως μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού με κύρια δική σας ευθύνη) Παρακαλούμε τον Κύριο Δ. Καρύδη υπεύθυνο επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ να μας απαντήσει πώς αισθάνεται που μπαίνει σε ένα χώρο όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί ένα χρόνο, ενώ εκείνος μάλλον πληρώνετε κανονικά? Τον ακούσαμε σε πρωινή εκπομπή να λέει <<και σε άλλα κόμματα υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν κρατούν τέτοια σκληρή στάση οι εργαζόμενοι τους>>. Αλήθεια ας μας πουν οι εργαζόμενοι από τα αλλά κόμματα πόσο καιρό είναι απλήρωτοι? 2 μήνες? 4 μήνες?.... Είναι και αυτοί έναν ολόκληρο χρόνο?

Λυπούμαστε ειλικρινά για όλα όσα συμβαίνουν, αλλά κυρίως για την στάση ορισμένων <<χορτάτων>> προς τους απλήρωτους επί ένα χρόνο εργαζόμενους.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ την ηγεσία του κόμματος να ξεκινήσει τις πληρωμές των δεδουλευμένων.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!''

ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!!!''

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απλήρωτοι εργαζόμενοι ΠΑΣΟΚ:Πληρώστε μας αλλιώς δεν γίνεται Συνέδριο"

Εσύ μπορείς να διαβάσεις αυτό το κείμενο;

Επιστημονική έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ απέδειξε ότι μπορούμε εύκολα να διαβάσουμε

μια αναγραμματισμένη ή ανορθόγραφη λέξη, αρκεί το πρώτο και το τελευταίο γράμμα της να είναι στη σωστή σειρά!
Κι αυτό συμβαίνει γιατί ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναγνωρίζει τις λέξεις συνολικά –σαν εικόνες– και όχι κάθε γράμμα χωριστά.
Οι ενδιάμεσες θέσεις μπορούν να καταλαμβάνονται από τα γράμματα της κάθε λέξης σε τυχαία σειρά, «μπερδεμένα» και παρόλα αυτά να διαβάζουμε δίχως κανένα πρόβλημα.
Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το κείμενο και προτείνουμε να κάνετε και εσείς μια προσπάθεια...

Δείτε το κείμενο!



newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Εσύ μπορείς να διαβάσεις αυτό το κείμενο;"

Ναύπακτος: Κομπίνα με ανύπαρκτα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης

Εργατοϋπαλληλικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, εκπαιδευτές αλλά και απλοί εργαζόμενοι που «χρησιμοποιήθηκαν» με το αζημίωτο ως εκπαιδευόμενοι σε ανύπαρκτα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης σε όλη την Ελλάδα φέρεται να εμπλέκονται σε διασπάθιση μεγάλου μέρους κοινοτικών κονδυλίων ύψους 12 εκατ. ευρώ.

Στην Εισαγγελία Λαμίας έστειλε το πόρισμά του το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας για την κομπίνα με τα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων

Σύμφωνα με πολυσέλιδο πόρισμα-καταπέλτη που συνέταξε το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας και το οποίο απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και στα κεντρικά του ΣΔΟΕ στην Αθήνα, αποκαλύπτεται το τεράστιο φαγοπότι που είχε στηθεί ανά την επικράτεια έτσι ώστε ένα σημαντικό μέρος από τα 12 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν έως το 2008 και εκταμιεύτηκαν το 2009 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (στο 80% έφτανε η ευρωπαϊκή συμμετοχή και 20% η χώρα μας) για την υλοποίηση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων να τα καρπωθούν κάποιοι επιτήδειοι.

Τιμολόγια

Στήνοντας έναν ολόκληρο μηχανισμό έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων, πέτυχαν να δικαιολογήσουν «αόρατα» σεμινάρια σε εργαζομένους, τα οποία ουδέποτε όμως πραγματοποίησαν, παρά τους φακέλους υλοποίησης του έργου που κατέθεταν κατά διαστήματα στην ανάδοχο του έργου, «Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων» (ΕΕΔΕ), που εδρεύει στα Κάτω Πατήσια, για την εκταμίευση των κονδυλίων.

Οπως αναφέρεται στο αποκαλυπτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ, τουλάχιστον τρία εργατοϋπαλληλικά κέντρα (Λαμίας, Ναυπάκτου και Χανίων), το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων είχαν εκχωρήσει με εικονικές συμβάσεις (χωρίς να ενημερώσουν την ανάδοχο του έργου) την υλοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που ανέλαβαν -ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ το καθένα- σε δύο ιδιωτικά κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης σε Λαμία και Λάρισα, στα οποία καθόλου συμπτωματικά φέρονται ως ιδιοκτήτες ανώτατα στελέχη της αναδόχου του έργου (ΕΕΔΕ). Το σκάνδαλο, όπως ξετυλίχθηκε από την έρευνα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, είχε στηθεί μέσω «μηχανής» έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων, ενώ τα υποτιθέμενα σεμινάρια που θα αφορούσαν την κατάρτιση επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών από ιδιωτικές επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους εμφανίζονταν μόνο στα χαρτιά. Οπως κατέθεσαν οι περισσότεροι «καταρτιζόμενοι» εργαζομένοι που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα, ουδέποτε είχαν παρακολουθήσει σεμινάρια παρ” ότι εμφανίζονταν να υπογράφουν παρουσίες σε αίθουσες εργατικών κέντρων και άλλων φορέων. Το κόλπο ήταν ευφυώς στημένο, έτσι ώστε τυπικά να καλύπτονται οι απαιτήσεις που προέβλεπαν οι συμβάσεις οι οποίες είχαν συναφθεί με την ανάδοχο. Οι εμπλεκόμενοι φορείς, σύλλογοι, επιμελητήρια και εργατικά κέντρα, μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων τους που βρίσκονταν σε κρίσιμα πόστα (δεν γνώριζαν όλοι, όπως κατήγγειλαν), αναλάμβαναν την υλοποίηση του έργου της κατάρτισης εργαζομένων στην περιοχή τους. Κατέθεταν όλα τα σχετικά δικαιολογητικά στην ανάδοχο του έργου ώστε να ενταχθούν και να επιλεγούν.

Στη συνέχεια όμως με ιδιωτικό συμφωνητικό εκχωρούσαν εργολαβικά την πραγματοποίηση των σεμιναρίων στο ΚΕΚ EUROPROGRESS, που εδρεύει στη Λαμία.

Στη Λάρισα

Αυτό ακολούθως μετέφερε για εκτέλεση ένα μεγάλο κομμάτι του ίδιου έργου στο ΚΕΚ Γ. Ριζόπουλος (ως ιδιοκτήτες του εμφανίζονται ο διευθυντής και ο αντιπρόεδρος στο παράρτημα της Λάρισας της αναδόχου του έργου ΕΕΔΕ). Ως εδώ θα έλεγε κάποιος ότι επρόκειτο για μοιρασιά έργου μεταξύ φίλων. Ομως στην πράξη τα έργα κατάρτισης εργαζομένων που είχαν αναλάβει να υλοποιήσουν τα συγκεκριμένα εργατικά κέντρα, επιμελητήριο και εμπορικός σύλλογος παρέμειναν φαντάσματα. Συνέταξαν μεν παρουσιολόγια καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών για τα σεμινάρια, αλλά σε ποσοστό τουλάχιστον 80% αυτά δεν πραγματοποιήθηκαν. Οι μεν εργαζόμενοι ήταν «μιλημένοι», καθώς έλαβαν από την ανάδοχο του έργου δίγραμμες επιταγές για το ποσό που δικαιούνταν ύψους 600 περίπου ευρώ. Αμοιβή ανάλογα με τις ώρες που «δίδαξαν» έλαβαν και οι εκπαιδευτές, οι οποίοι όμως εντοπίστηκαν, με βάση στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση του ελεγκτή που διενήργησε την έρευνα, την ίδια μέρα και ώρα να διδάσκουν σε διαφορετικά σεμινάρια στην Ξάνθη, τη Θήβα και τα Χανιά. Οι περισσότεροι από τους «καταρτιζόμενους» παραδέχτηκαν στις καταθέσεις τους ότι απλώς δήλωσαν συμμετοχή έπειτα από πρόσκληση που είχαν από μέλη των εργατικών κέντρων, χωρίς όμως να παρακολουθήσουν ποτέ σεμινάρια, ούτε γνώριζαν αν γίνονται και πού.

Πλαστογραφία

Μάλιστα, η κομπίνα αποκαλύφθηκε και από τα παρουσιολόγια που εμφάνισαν οι εμπλεκόμενοι ως αποδεικτικά στοιχεία για να πληρωθούν από την ανάδοχο του έργου, πλαστογραφώντας τις υπογραφές των καταρτιζόμενων εργαζομένων που υποτίθεται παρακολούθησαν τις ώρες των σεμιναρίων. Το 90% των «συμμετεχόντων» σε σεμινάρια δεν αναγνώρισε στην κατάθεσή του στο ΣΔΟΕ την υπογραφή του. Στο φάκελο που υπέβαλαν οι διαχειριστές των έργων στην ανάδοχο ΕΕΔΕ εμφάνισαν εικονικά τιμολόγια (320.000 ευρώ το ΚΕΚ Λαμίας, 120.000 ευρώ το ΚΕΚ Ναυπάκτου και 220.000 ευρώ το ΚΕΚ Χανίων) για δήθεν υποστηρικτικές των έργων εργασίες (διαφημιστικές καταχωρίσεις στον τοπικό Τύπο), ενώ την ίδια ώρα εμφανίζονται ως πελάτες προμηθευτές του ΙΚΕΚ EUROPROGRESS, από τους οποίους μάλιστα είχαν λάβει τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για τα έργα κατάρτισης που τους εκχώρησαν. Στις εκθέσεις ελέγχου για τον «τρελό χορό» των κοινοτικών κονδυλίων, που μεγάλο μέρος τους ενδεχομένως κατέληξε στις τσέπες συνδικαλιστών και ιδιοκτητών ιδιωτικών κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης, γίνεται αναφορά σε εκτεταμένο δίκτυο καταλήστευσης του συγκεκριμένου προγράμματος μέσω έκδοσης και λήψης εκατοντάδων εικονικών τιμολογίων αξίας εκατομμυρίων ευρώ από δεκάδες εργατικά κέντρα, επιμελητήρια και εμπορικούς συλλόγους σε όλη την επικράτεια.

Φάμπρικα

Οπως εκτιμάται, τα περισσότερα από τα 12 εκατ. ευρώ του κοινοτικού προγράμματος φέρεται να διασπαθίστηκαν καθώς επρόκειτο για φάμπρικα υλοποίησης σεμιναρίων που κατέληξαν «φαντάσματα», αφού, όπως διαπιστώθηκε, οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν φτάσει στο σημείο να μην επιστρέφουν τον αναλογούντα ΦΠΑ για τα κοινοτικά κονδύλια που διαχειρίστηκαν. Ηδη έχει προταθεί ενδελεχής έλεγχος (έχει ξεκινήσει στα Χανιά) από όλα τα τοπικά παραρτήματα του ΣΔΟΕ ανά την επικράτεια, καθώς μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ «περιέργως» (;) έγιναν απόπειρες διάρρηξης στα γραφεία των εργατικών κέντρων Λαμίας και Χανίων. Ειδικότερα, για το πρόγραμμα ύψους 320.000 ευρώ που διαχειρίστηκε μέσω εικονικών τιμολογίων το ΚΕΚ Λαμίας καταλογίστηκαν στους υπευθύνους πρόστιμα ύψους 900.000 ευρώ και 600.000 ευρώ στο ιδιωτικό κέντρο κατάρτισης EUROPROGRESS, ενώ αναμένεται ο καταλογισμός 300.000 ευρώ στο ιδιωτικό κέντρο κατάρτισης Γ. Ριζόπουλος, που εδρεύει στη Λάρισα.

Αξιον απορίας αποτελεί το γεγονός πώς έγινε η εκταμίευση του προγράμματος στους δικαιούχους και πώς η Διαχειριστική Αρχή του έργου του υπουργείου Ανάπτυξης δεν είχε εντοπίσει τις παρανομίες που είχαν συντελεστεί, δίνοντας το πράσινο φως για την απρόσκοπτη ροή των κοινοτικών κονδυλίων σε δεκάδες φορείς που είχαν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

aerasnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ναύπακτος: Κομπίνα με ανύπαρκτα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης"

Πολυμορφικό διαμέρισμα με… 8 δωμάτια σε 42 τμ! [video]

Πώς τα κατάφερε; Το διαμέρισμά του εκμεταλλεύεται όλους τους χώρους (κρυφούς και φανερούς), ενώ κάθε σημείο έχει τη δική του χρήση.

Το μυστικό βρίσκεται στον μετασχηματισμό και στους «κινητούς» τοίχους αλλά και στις μετακινούμενες επιφάνειες που αποκτούν κάθε φορά και έναν διαφορετικό ρόλο, ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.

 Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης παραπέμπει σε ένα μικρό στούντιο, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένας κύβος που κρύβει στο εσωτερικό του 8 λειτουργικούς χώρους. Αρκεί να έχεις φαντασία και υπομονή για να δεις με ποιο εντυπωσιακό τρόπο ο Graham θα δημιουργήσει μπροστά σου το σπίτι των ονείρων του!

perierga

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυμορφικό διαμέρισμα με… 8 δωμάτια σε 42 τμ! [video]"

Δανείζουμε 58,7 εκατ.ευρώ την Αλβανία…για να μας κουνιέται για την ΑΟΖ !!!!


Μια απίστευτη αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την ερώτηση του υπέβαλαν, στις 17/12/2012, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ (Επικρατείας) και η Ραχήλ Μακρή (Κοζάνης)..

Ας πάρουμε την ιστορία απ την αρχή… 



Σύμφωνα με το ν.2663/1998(ΦΕΚ 274/3-12-1998) κυρώθηκε το πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας που υπεγράφη στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου του 1997.


Το πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών προέβλεπε την παροχή χρηματοοικονομικής βοήθειας ύψους είκοσι δις δρχ. (20δις) στην Αλβανία ως βοήθεια για την οικονομική ανόρθωση της.


Από το ποσό των 20 δις συμφωνήθηκε δωρεάν χρηματοοικονομική στήριξη ύψους 2δις ενώ για το υπόλοιπο ποσό των 18 δις δρχ. προβλεπόταν, η σύσταση δωδεκαμελούς επιτροπής από στελέχη των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης, από στελέχη του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και συντονισμού ξένης βοήθειας από πλευράς Αλβανικής κυβέρνησης και από στελέχη των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών.


Αντίστοιχη βοήθεια κατέβαλαν η Ιταλία και η Τουρκία με την πρώτη να κατέχει ως αντάλλαγμα για μέρος του δανείου την νησίδα Σασων με ύψιστης στρατηγικής σημασίας, αλλά και εθνικής σημασία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. 


Αντίστοιχα η Τουρκία με αντάλλαγμα την ναυτική βάση του Αυλώνα. 


Η Ελλάδα συμφώνησε την δωρεάν χρηματοοικονομική στήριξη ύψους 2 δις προς την Αλβανική οικονομία χωρίς κανένα αντάλλαγμα και χωρίς να φροντίσει την διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος της χώρας μας.


Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων απευθυνόμενοι στους υπουργούς Εξωτερικών και οικονομικών, έθεσαν τα εξής ερωτήματα:


Ποιο είναι το κέρδος για τη χώρα μας από αυτή τη δανειοδότηση και ποιες ήταν οι δεσμεύσεις της δανειζόμενης χώρας προς την χώρα μας;


Παράλληλα ερωτώνται οι εμπλεκόμενοι υπουργοί αν τηρήθηκαν από την Αλβανική Κυβέρνηση οι όροι του δανείου και αν έχουν καταβληθεί έως σήμερα οι οφειλές προς τη χώρα μας;


Ποιο είναι το ποσό που έχει μέχρι σήμερα εισπραχθεί και ποιο αυτό που έχει εκταμιευτεί από την τράπεζα της Ελλάδος στην κρατική κεντρική τράπεζα της Αλβανίας;


Ποιες είναι οι ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης στην άρνηση της γείτονος χώρας για την πραγματοποίηση ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Βόρειο Ιόνιο όταν χρωστάει στον πενόμενο Ελληνικό λαό εκατομμύρια ευρώ;


Τι προτίθεται να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2009, καθώς η συμφωνία που είχε υπογραφεί τότε μεταξύ των δύο χωρών ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας τεχνικούς λόγους;


Μήπως είναι κρίσιμο η Ελληνική Κυβέρνηση να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά για τεχνικούς λόγους;


Επίσης ζητείται η κατάθεση στην Ελληνική αντιπροσωπείας του πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας, η δανειακή σύμβαση, τα πρωτόκολλα – πρακτικά που έχουν καταρτιστεί μέχρι σήμερα και τέλος αναλυτική κατάσταση της ΤΤΕ με τις εκταμιεύσεις των ποσών που πραγματοποιήθηκαν από την ΤΤΕ Φυσικά και δεν απαντήθηκαν τα πιο πάνω καίρια ερωτήματα ύψιστης εθνικής σημασίας…



Αυτό που απάντησε ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κούρκουλας ήταν ότι..

Μέχρι σήμερα έχουμε δώσει στην Αλβανία 13, 4 εκατ.ευρώ και φυσικά συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε λέμε εμείς…


Αναφέρεται στην απάντηση γενικώς και αορίστως η σύνδεση της σύμβασης δανεισμού με το θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας…


Κατά τα άλλα αναφέρονται οι γνωστές διπλωματικέ φράσεις κλισέ…επιδιώκουμε σταθερά σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας…και τα γνωστού τύπου ευχολόγια…




Όπως αντιλαμβάνεστε αγαπητοί εδώ μιλάμε για το μέγα σκάνδαλο και την μέγιστη αδιαφορία με το δάνειο προς την Αλβανία…


Την ίδια στιγμή η Ιταλία, πήρε ως αντάλλαγμα για μέρος παρόμοιου δανείου την νησίδα Σασών με ύψιστης στρατηγικής σημασίας, αλλά και εθνικής σημασία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και η Τουρκία αντίστοιχα έλαβε ως αντάλλαγμα την ναυτική βάση του Αυλώνα..


Δανείζουμε και πληρώνουμε τους Αλβανούς και κάνουν τους καμπόσους για την ΑΟΖ και απειλούν και κουνιούνται…..


Ποιοι, οι Αλβανοί…


exomatiakaivlepo
Διαβάστε Περισσότερα » "Δανείζουμε 58,7 εκατ.ευρώ την Αλβανία…για να μας κουνιέται για την ΑΟΖ !!!!"

5,5 εκατ. ευρώ σε 4 χρόνια για τα ταξίδια των βουλευτών στο εξωτερικό

Εκατοντάδες κοινοβουλευτικά ταξίδια κάθε χρόνο, με αφορμή επιλεγμένες συναντήσεις ή συνεδριάσεις, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, «φορτώνουν» με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τον προϋπολογισμό της Βουλής και κατά συνέπεια τον φορολογούμενο...

Το γεγονός ίσως να μην ήταν μεμπτό αν αρκετές από τις αποστολές δεν γίνονταν σε... χαλαρό κλίμα, ακόμη και με τη συνοδεία συζύγων, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει βόλτες στην πόλη, περιήγηση στα αξιοθέατα, μέχρι και shopping! Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, οι βουλευτές τηρούσαν τους «τύπους» πληρώνοντας οι ίδιοι το εισιτήριο των συντρόφων τους, ωστόσο, στη συνέχεια τα ζεύγη απολάμβαναν τα προνόμια της «φιλοξενίας» στους εκάστοτε προορισμούς... κερασμένα από τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι στα ταξίδια αυτά ο κάθε βουλευτής παίρνει και το... χαρτζιλίκι του, αφού προβλέπεται ημερήσια – εκτός έδρας – αποζημίωση, η οποία κατά μέσο όρο φτάνει τα 120 ευρώ. Τις περισσότερες φορές στις κοινοβουλευτικές αποστολές – ιδιαίτερα στις πολυπληθείς από πλευράς βουλευτών - συμμετέχουν και υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις διμερείς επαφές και λύνουν διάφορα διαδικαστικά θέματα που μπορεί να προκύψουν. Φυσικά και για εκείνους όλα τα έξοδα καλύπτονται από τη Βουλή, ενώ επίσης δικαιούνται... χαρτζιλίκι, αφού προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση ανάλογα με τη θέση και τον βαθμό του υπαλλήλου.

Για παράδειγμα, η ημερήσια αποζημίωση για τον διπλωματικό σύμβουλο της Βουλής φτάνει τα 110 ευρώ, για προϊστάμενους και διευθυντές τμημάτων τα 95 ευρώ, ενώ για απλούς διερμηνείς και υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων τα 75 ευρώ. Όπως είναι φυσικό, η μεγαλύτερη αποζημίωση αντιστοιχεί στον πρόεδρο της Βουλής, που φτάνει τα 170 ευρώ την ημέρα. Υπολογίζεται πως κατά μέσο όρο το 2012 ξοδεύτηκαν από τη Βουλή πάνω από 163.000 ευρώ μόνο για την ημερήσια αποζημίωση των μελών των κοινοβουλευτικών αποστολών.

Δικαιολογημένα απόντες

Η συχνότητα των εν λόγω ταξιδιών είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που να μην αναφέρονται αρκετοί βουλευτές ως απόντες από την αίθουσα, καθώς – όπως ανακοινώνεται από την έδρα – μετέχουν σε αποστολή της Βουλής στο εξωτερικό. Εξ αυτού δε του λόγου έχουν τη δυνατότητα – όπως και γίνεται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις – να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, η οποία και προσμετράται κανονικά στην ψηφοφορία.

Για τους περισσότερους εκ των βουλευτών όλων των πλευρών και των χρωμάτων της Βουλής, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις λόγω, κυρίως, της μικρής διάρκειας, τα συγκεκριμένα ταξίδια αποτελούν ευχάριστα διαλείμματα στην καθημερινότητά τους, ενώ συχνό είναι και το φαινόμενο, όπως λένε οι ίδιοι οι βουλευτές, πολλές φορές τα μέλη των αποστολών να επιλέγονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν τα... χνώτα τους και να είναι πιο ευχάριστο το ταξίδι.

Όπως μάλιστα έλεγε χαρακτηριστικά βουλευτής της συμπολίτευσης, υπάρχουν παλιοί συνάδελφοί του, «παλιοσειρές» ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε, με πολλά χρόνια θητείας, οι οποίοι με τα κοινοβουλευτικά ταξίδια που έχουν κάνει έχουν προλάβει να καλύψουν όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης... τρεις φορές!

Ωστόσο, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, πριν από λίγα χρόνια, βουλευτές με αυτό το... βιογραφικό, οι «παλιοσειρές» δηλαδή, ήταν περισσότεροι. Μπορεί, μάλιστα, βουλευτές, ανάλογα με τις επιτροπές και τα κοινοβουλευτικά όργανα που είναι «χρεωμένοι», να πλησιάσουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και διψήφιο αριθμό ταξιδιών στο εξωτερικό ετησίως, λες και δεν είναι εκπρόσωποι του λαού, αλλά μεγαλοστελέχη πολυεθνικών εταιρειών που αλλάζουν το ένα μετά το άλλο τα αεροπλάνα και βρίσκονται με μια βαλίτσα συνεχώς στο χέρι.

Εντός του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής, πραγματοποιήθηκαν 272 κοινοβουλευτικές αποστολές. Από αυτές, οι 168 ήταν για τη συμμετοχή των Ελλήνων βουλευτών σε συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, το COSAC όπου συναντώνται οι πρόεδροι των επιτροπών για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, αλλά και συναντήσεις στο πλαίσιο της λειτουργίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι 87 κοινοβουλευτικές αποστολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΝΑΤΟ, με κύριο προορισμό τις ΗΠΑ, όπως επίσης και για τις ανάγκες του Οργανισμού για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αλλά και για τη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU).

Οι υπόλοιπες 17 κοινοβουλευτικές αποστολές εντός του 2012 πραγματοποιήθηκαν για τον απόδημο Ελληνισμό και, συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, αλλά και της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την Ορθοδοξία. Αξίζει να σημειωθεί πως στις κοινοβουλευτικές αποστολές μπορεί να συμμετέχουν από ένας μέχρι και 14 βουλευτές, ενώ συνήθως ο μέσος όρος συμμετοχής βουλευτών σε αποστολές στο εξωτερικό είναι 4-5 βουλευτές. Πάντως, μετά τις εκλογές του καλοκαιριού και την αύξηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων από 5 έως 7, οι αποστολές των βουλευτών στο εξωτερικό είναι πολυπληθέστερες σε σχέση με την προηγούμενη Βουλή, αφού θα πρέπει να καλύπτεται η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση όλων των κομμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα » "5,5 εκατ. ευρώ σε 4 χρόνια για τα ταξίδια των βουλευτών στο εξωτερικό"

Άθλια μεθόδευση για να παρακαμφθεί ο Πεπόνης

Τη Δευτέρα προωθείται στη Βουλή τροπολογία ντροπής, με πρόσχημα την κάθαρση! 


Για άλλη μία φορά οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν. 

Το σύστημα της διαπλοκής που λυμαίνεται την χώρα, ενοχλημένο από την δράση των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, θα προσπαθήσει (και πάλι) να τους παρακάμψει για να μπορεί να φυγαδεύσει τους ισχυρούς επίορκους.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές...


η μεθόδευση θα επιχειρηθεί την Δευτέρα στη Βουλή με την έναρξη συζήτησης επί της προτάσεως για να συσταθεί «επιτροπή κατά της διαφθοράς».


Ο σκοπός, ταυτόσημος με την προηγούμενη μεθόδευση, ακύρωσης των ηρωϊκών εισαγγελέων μέσω «αναβάθμισης».


Την προηγούμενη φορά ήταν η έρευνα για τα CDS και η υπόθεση Τσοχατζόπουλου. 


Τώρα, προφανέστατα η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ.


Απομένει να δούμε πώς θα αντιδράσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. 


Το όνομα του υπουργού δεν έχει ακουστεί σε δείπνα διαπλοκής, όπως λ.χ. τα ονόματα άλλων «λειτουργών» που εποφθαλμιούν μάλιστα και τη θέση προϊσταμένης τέτοιας επιτροπής!


Όπως λένε οι πηγές μας, «όχι φυσικά για να υπηρετήσουν το δίκαιο»


Και προσθέτουν: «Πώς άλλωστε θα μπορούσαν να ελέγξουν μεγαλοεπιχειρηματίες – τραπεζίτες, όταν την ίδια στιγμή τρώνε με τα σκοτεινά πρωτοπαλίκαρα τους;».


Οι πρώτες πληροφορίες γι’ αυτήν την ιστορία έφθασαν αργά το βράδυ της Παρασκευής. 


Το Σάββατο έγιναν πολλά και ενδιαφέροντα τηλεφωνήματα από τα οποία όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες αλλά μάθαμε κι άλλα ενδιαφέροντα.


Δείπνος πίσω από το Ωνάσειο


Το βράδυ της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2012 άρχισαν να καταφθάνουν έξω από ψαροταβέρνα πίσω από το Ωνάσειο οι συνδαιτυμόνες ενός δείπνου που είχε σαν κύριο μενού τους εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη. 


Η πηγή μας είπε ότι «από τις εννιάμισι και μετά άρχισαν να καταφθάνουν τα made in Germany ταπεινά ΙΧ, έως λίγο μετά τα μεσάνυκτα».


Τα περισσότερα πρόσωπα που πήγαν στην ταβέρνα ήταν αναγνωρίσιμα από τον κόσμο ενώ «η κυρία με τη χαρακτηριστική φωνή» φάνηκε από τον τρόπο που μιλούσε πως γνώριζε διάφορα σχετικά με το χώρο της Δικαιοσύνης.


Να θυμίσουμε ότι στην παρέα υπήρξαν πολύ γνωστοί δημοσιογράφοι, προβεβλημένα στελέχη ομίλων που συνεταιρίστηκαν με τουρκικές κοινοπραξίες για να αλώσουν φιλέτα του Δημοσίου μόλις αρχίσει το ΤΑΙΠΕΔ να τα ξεπουλάει όσο – όσο, αλλά και κάποια πρόσωπα με ιστορικό σε ευαίσθητες υπηρεσίες.


Τι τους απασχολεί


Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, η έρευνα και η επιμονή των εισαγγελέων προκαλεί δυσφορία σε κάποια από τα πρόσωπα της παρέας ενώ φοβούνται να μην αρχίσουν οι αποκαλύψεις για γεγονότα που συνέβησαν όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπουργός Ανάπτυξης.


Αρκούν αυτά προς το παρόν, έως ότου δούμε τι θα γίνει στη Βουλή και ποιοι θα εκτεθούν με τους λόγους, τις προτάσεις και τη στάση τους…


newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Άθλια μεθόδευση για να παρακαμφθεί ο Πεπόνης"

Λίστα Λαγκάρντ: Εισαγγελική παραγγελία για άνοιγμα λογαριασμών

Να ανοίξουν οι λογαριασμοί σε ελληνικές τράπεζες όσων εμφανίζονται στη λίστα Λαγκάρντ παρήγγειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.


Με αυτό τον τρόπο κάποιοι από τους καταθέτες αναμένεται να καταθέσουν συμπληρωματικές δηλώσεις στην εφορία, και να φορολογηθούν επιπλέον. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, από ανάλογο μέτρο, οι γερμανικές αρχές αποκόμισαν 2,5 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, στη φάση του κοινοβουλευτικού έλεγχου περνά πλέον η υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Η Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αδικήματα που αποδίδονται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα συγκροτηθεί σε σώμα τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη με τη συμμετοχή 15 μελών.

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την αναζήτηση στοιχείων για την υπόθεση, τροφοδοτώντας ενδεχομένως με νέο υλικό τη Βουλή.

Εξάλλου, τη Δευτέρα έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις η δικηγόρος Γαλάτεια Μανέ, η οποία αντέγραψε το στικάκι που είχε στα χέρια του ο τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.Στο πλαίσιο της πραγματογνωμοσύνης παρήχθησαν δύο πιστά αντίγραφα από το στικάκι της λίστας, όπως επίσης και δύο στικάκια προσομοιωτές για να διευκολυνθούν οι έρευνες μετά τη συγκρότηση της προκαταρκτική επιτροπής στη Βουλή.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Λίστα Λαγκάρντ: Εισαγγελική παραγγελία για άνοιγμα λογαριασμών"

Ο «ακήρυχτος πόλεμος» της φέτας, χτυπά τις ελληνικές εξαγωγές

Σοβαρό πλήγμα στις ελληνικές εξαγωγές, προκαλούν διάφορες ετικέτες «φέτας», που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα διαφυγόντα κέρδη είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστούν, καθώς κυκλοφορεί «φέτα» Τασμανίας, «φέτα» Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και άλλες παρόμοιες, πλήττοντας το αυθεντικό ελληνικό προϊόν.

Μόνο στις ΗΠΑ, το 90% της κατανάλωσης τυριού τύπου «φέτας», καλύπτεται από παραγόμενα εκεί προϊόντα.

Συνολικά οι εισαγωγές «φέτας» στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν σε 30 εκατ. δολάρια κατά το α΄ εξάμηνο του 2012 και σε ποσότητα στα 3,877 εκατ. κιλά. Η «φέτα» που κυρίως εισάγεται στις ΗΠΑ είναι από τη Βουλγαρία (1,168 εκατ. κιλά) και μετά ακολουθούν οι εισαγωγές φέτας από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία.

Οι προοπτικές κατοχύρωσης της ελληνικής φέτας στις ΗΠΑ φαίνεται μάλλον αδύνατη. Ο λόγος είναι ότι η φέτα εντάσσεται στην κατηγορία των γενόσημων προϊόντων στις ΗΠΑ, δηλαδή προϊόντων που δεν ταυτίζονται με συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πρόβλημα με τη φέτα είναι ότι η κατοχύρωσή της ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ισχύει μόνο εντός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στις τρίτες χώρες ο καθένας μπορεί να πουλάει λευκό τυρί βαφτίζοντάς το «φέτα», χωρίς να έχει σημασία πού παράγεται.

Το ίδιο ισχύει και στην Αυστραλία, καθώς σύμφωνα με έκθεση του ελληνικού Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Σίδνεϊ, στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν τοποθετηθεί πάνω από δέκα προϊόντα που φέρουν την ονομασία «φέτα» και παράγονται κυρίως στην Αυστραλία, ενώ άλλα εισάγονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Δανία.

Οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, συναντούν εμπόδια από ισχυρά οικονομικά λόμπι.
Ο μόνος τρόπος που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις για να κατοχυρώσουν το προϊόν τους, είναι μέσω της κατοχύρωσης εμπορικών επωνυμιών.

Οι ελληνικές εξαγωγές φέτας το 2011 στην Αυστραλία ανήλθαν σε αξία στα 5.538.079 ευρώ, ενώ κατά το α΄ εξάμηνο του 2012 διαμορφώθηκαν σε 3.428.586 ευρώ.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο «ακήρυχτος πόλεμος» της φέτας, χτυπά τις ελληνικές εξαγωγές"

Κενό στον προϋπολογισμό της Ελλάδας «βλέπει» το ΔΝΤ

Θέτοντας ανοικτά πλέον ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο, έστω και «στοχευμένων», αλλά και περαιτέρω περικοπής των κοινωνικών παροχών (όπως είναι το επίδομα ανεργίας, το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τέκνων, κ.λπ.), το ΔΝΤ ζητεί, παράλληλα, μετ' επιτάσεως την ουσιαστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής... ειδάλλως θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Επίσης, στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το ΔΝΤ ζητεί την επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης και μετά το 2015, καθώς και την επιτάχυνση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ακόμη και με αντικατάσταση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους μάνατζερ, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος για το α΄ εξάμηνο εφέτος.

Εμφανίζεται απαισιόδοξο για την πορεία της ανεργίας, καθώς, σύμφωνα με τους αναλυτές του, θα συνεχίσει να αυξάνεται, στο 24,4% το 2013 και στο 25,1% το 2014. Ενώ, εμμένει στη θέση του για νέο «κούρεμα» του δημοσίου χρέους που κατέχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Ταυτόχρονα, δεν διστάζει να «εμπλακεί» και στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

Ειδικότερα, αρχικά αξιολογεί θετικά την υλοποίηση των περισσότερων προαπαιτούμενων δράσεων τους τελευταίους μήνες και την προσήλωση που επιδεικνύει η κυβέρνηση στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ύστερα από τον προεκλογικό «εκτροχιασμό» του.

Όμως, στη συνέχεια, τα στελέχη του ΔΝΤ εντοπίζουν καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα επαγγελμάτων και την αύξηση της αποδοτικότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Και προσθέτουν ότι οι κίνδυνοι παρεκκλίσεων παραμένουν μεγάλοι και μπορεί να προέλθουν από πιθανή πολιτική κρίση («οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο καθυστερήσεις στην εφαρμογή τού προγράμματος αλλά και πολιτική κρίση, πυροδοτώντας χρεοκοπία και/ή έξοδο από το ευρώ», αναφέρεται στην έκθεση) και καθυστέρηση στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

Πάντως, το ΔΝΤ προχωρά και σε «αυτοκριτική»: Σύμφωνα με την έκθεση, ένας ακόμη κίνδυνος είναι να έχουν αποτύχει- εκ νέου- οι υπολογισμοί των αναλυτών του Ταμείου σχετικά με τις επιπτώσεις στο σκέλος της ύφεσης από τις περικοπές που έχουν αποφασιστεί («το πρόγραμμα λαμβάνει υπόψη τώρα μια πιο συντηρητική άποψη για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, αλλά αυτοί μπορεί και πάλι να είναι υψηλότεροι απ' ό,τι υπολογίζεται», αναφέρεται χαρακτηριστικά).

Αναλυτικά, η έκθεση αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Απολύσεις στο Δημόσιο Για πρώτη φορά το ΔΝΤ δηλώνει ρητά ότι «τώρα απαιτείται να τεθούν στόχοι για απολύσεις υπαλλήλων», επισημαίνοντας ότι «οι στοχευμένες απολύσεις είναι σημαντικές για να υλοποιήσουν οι αρχές τούς στόχους για μείωση του λειτουργικού κόστους και να διασφαλίσουν το κατάλληλο μείγμα ικανοτήτων στο μελλοντικό εργασιακό δυναμικό του δημόσιου τομέα». Το Ταμείο ζητεί, οι αποχωρήσεις υπαλλήλων να φθάσουν αθροιστικά τις 27.000 έως το τέλος του 2013, συμπεριλαμβανομένων των 2.000 υπαλλήλων που τέθηκαν εκτός Δημοσίου πέρυσι. Οι επιμέρους στόχοι, σύμφωνα με το ΔΝΤ, πρέπει να καθοριστούν κατά τον επόμενο έλεγχο της τρόικας, στα μέσα Φεβρουαρίου. Οι πρώτοι που τίθενται στο «στόχαστρο» της τρόικας είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

2. Προσδιορισμός των πρόσθετων μέτρων, ύψους 4 δις. ευρώ, για την περίοδο 2015- 2016 Τα μέτρα πρέπει να συμφωνηθούν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν την επέκταση υφιστάμενων μέτρων, όπως η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία προβλεπόταν να σταματήσει το 2015. Η συγκεκριμένη αναφορά της έκθεσης, μπορεί, επίσης, να αφορά στον νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα, όπως και στη μονιμοποίηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ. Αλλά, και σε νέα περικοπή των παροχών υγείας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τις μεγαλύτερες μειώσεις στα εφάπαξ, τις νέες αυξήσεις των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς και των τιμολογίων στις ΔΕΚΟ, καθώς και την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών σε ετήσια βάση, ώστε αυτές να προσεγγίσουν τις εμπορικές τιμές. Ταυτόχρονα, το ΔΝΤ απαιτεί ευθέως αλλαγές (ήτοι περικοπές) στο σύστημα κοινωνικών επιδομάτων και άλλων βοηθημάτων, το οποίο «εξακολουθεί να είναι σύνθετο και ανεπαρκές».

3. Φοροδιαφυγή Το ΔΝΤ διαπιστώνει μεγάλη υστέρηση σε σχέση με τους στόχους και στέλνει το μήνυμα «αντιμετωπίστε τη φοροδιαφυγή, για να μην μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις». Το Ταμείο καυτηριάζει το γεγονός ότι δεν προχώρησαν όσο έπρεπε οι έλεγχοι στους «μεγάλους φορολογουμένους» και σε άτομα υψηλού εισοδήματος.
Ακόμη, διαπιστώνει ότι δόθηκε υπερβολικό βάρος στις περικοπές μισθών και συντάξεων και στην αύξηση της φορολογίας των μισθωτών, ενώ οι πλούσιοι και οι αυτοαπασχολούμενοι φορολογούμενοι εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν, και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι «οι απώλειες του κράτους από τη φοροδιαφυγή είναι τεράστιες» και υιοθετούνται εκτιμήσεις για «εξαιρετικά διαδεδομένη φοροδιαφυγή στις τάξεις των αυτοαπασχολούμενων (γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, λογιστών), των οποίων το πραγματικό εισόδημα υπολογίζεται ότι είναι 1,25- 2,5 φορές μεγαλύτερο από το δηλούμενο».

4. Αποκρατικοποιήσεις Οι επιδόσεις της Ελλάδας κρίνονται, στην έκθεση, πολύ χαμηλότερες των στόχων και το ΔΝΤ ζητεί:
*Σε περίπτωση που σημειωθούν αποκλίσεις από το πρόγραμμα, τόσο στα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις όσο και στον αριθμό των περιουσιακών στοιχείων που θα ιδιωτικοποιηθούν, θα πρέπει: (α) να καταργηθεί η πρόσφατη νομοθετική αλλαγή που προβλέπει ότι η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα έχει λόγο για σημαντικές αποκρατικοποιήσεις (ΔΕΚΟ του τομέα των υποδομών) πριν από την υλοποίησή τους, και (β) να αντικατασταθεί η διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
*Εάν ο έλεγχος της τρόικας το α΄ εξάμηνο εφέτος δείξει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, η κυβέρνηση «θα πρέπει να εξετάσει δραστικές διοικητικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης των σημερινών μάνατζερ από ξένους ειδικούς».
*Έως το τέλος του 2013, να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ 3.150 ακίνητα. *Να εντοπιστούν ακόμη 10.000 ακίνητα, συνολικής αξίας 8 δις. ευρώ, για μελλοντική αξιοποίηση.
*Να ολοκληρωθούν 21 αποκρατικοποιήσεις έως τον προσεχή Ιούνιο. 5. Τιμές προϊόντων και υπηρεσιών Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι αυτές μειώνονται με πολύ αργό ρυθμό, παρά το γεγονός ότι οι μισθοί έχουν υποχωρήσει σημαντικά (-7,5% κατά μέσο όρο, ενώ μέσω των ατομικών συμβάσεων η μείωση έφθασε στο 20%). Αποδίδει το πρόβλημα στις μεγάλες καθυστερήσεις στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό.

Σχετικά με το νέο «κούρεμα» του δημοσίου χρέους, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι το 2015- εφόσον η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2014- οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προσδιορίσουν τα πρόσθετα μέτρα που θα διασφαλίσουν ότι το δημόσιο χρέος θα περιοριστεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022. Για τον σκοπό αυτό, αναφέρει, χρειάζεται να βρεθούν τρόποι περαιτέρω μείωσης του χρέους κατά 5,5- 9,5 δις. ευρώ τη διετία 2015- 2016. Τα μέτρα που εισηγείται το ΔΝΤ είναι: «κούρεμα» του 1ου δανείου από την ευρωζώνη και μείωση των επιτοκίων του σχεδόν στο 0%, καθώς και μείωση των επιτοκίων στο 2ο δάνειο από τον EFSF. Κατά το Ταμείο, εάν δεν εφαρμοστεί επιτυχώς το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, θα απαιτηθεί «κούρεμα» της τάξης του 25% σε όλα τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από την ευρωζώνη ή δραστική μείωση των επιτοκίων δανεισμού.
Τέλος, αν και τονίζει τη δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και διαβλέπει επιστροφή στις αγορές (έστω και με μικρά ποσά δανείων) από το 2018, εντοπίζει ακόμα κινδύνους που έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχει εκλείψει τελείως η συγκεκριμένη πιθανότητα. Όμως, το ΔΝΤ εκτιμά ότι «η παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι η καλύτερη πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη», διότι, στην αντίθετη περίπτωση το δημόσιο χρέος θα καθίστατο μη βιώσιμο, λόγω μιας απότομης υποτίμησης του νέου νομίσματος και της επακόλουθης βαθιάς συρρίκνωσης της οικονομίας. Επιπλέον, τον πρώτο χρόνο μετά την έξοδο, η ευρωζώνη θα είχε απώλειες της τάξης του 2%- 6% του ΑΕΠ της.

Ο Πολ Τόμσεν
Το ελληνικό χρέος «δεν είναι βιώσιμο» χωρίς άμεσες μεταφορές πόρων στον ελληνικό προϋπολογισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεσμεύτηκε, προς την κατεύθυνση αυτή τον Δεκέμβριο, δήλωσε σήμερα ο κ. Πολ Τόμσεν εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου (ΔΝΤ).

«Βλέπουμε ότι υπάρχει ένα κενό» στον προϋπολογισμό, στους στόχους που πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα και «όποιο κι αν είναι αυτό, οι Ευρωπαίοι πρέπει να το καλύψουν», δήλωσε ο Τόμσεν μέσω τηλεδιάσκεψη, δύο ημέρες μετά την αποδέσμευση από το ΔΝΤ μιας δόσης ύψους 3,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Ο εμπειρογνώμονας του ΔΝΤ επεσήμανε ότι υπήρχε ένα κενό στη χρηματοδότηση που μπορεί να φθάσει έως και 9,5 δισ. ευρώ έως το 2015-2016, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, για να θεωρηθεί το χρέος βιώσιμο και να μπορεί η χώρα να ελπίζει να επιστρέψει στις αγορές για χρηματοδότηση.
Ο κ. Τόμσεν υπενθύμισε ότι κατά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο, η ζώνη του ευρώ «είχε δεσμευτεί να παράσχει όλα όσα είναι αναγκαία για να μειωθεί το χρέος στον επιδιωκόμενο στόχο», δηλαδή «κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2022», αντί του 120% έως το 2020.

Σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις πληρωμές των δανείων προς την Ελλάδα μετά από ένα μπλοκάρισμα πολλών μηνών από την άνοιξη, λόγω της πολιτικής κρίσης στη χώρα.
Στη συνέντευξή του που δόθηκε πριν από λίγες ώρες από το ΔΝΤ, ο κ. Τόμσεν επέμεινε επίσης στο ότι το χρέος «εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό», παρά τις αναδιαρθρώσεις που έχουν ήδη γίνει, και εκτίμησε ότι θα μπορούσε να παραμείνει έτσι τη απουσία οποιασδήποτε «ελάφρυνσης» ή μιας «μακροπρόθεσμης» βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιπλέον, σε ότι αφορά τη δημοσιονομική κρίση, ο κ. Τόμσεν αναγνώρισε ότι «η Ελλάδα είχε ήδη διανύσει περισσότερο από το μισό δρόμο» για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της, σημείωσε όμως ότι υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσει για να φτάσει εκεί.
Υπενθύμισε ότι η ελληνική πολιτική σκηνή παραμένει «εύθραυστη», κάτι που σημαίνει «περισσότερη δουλειά για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» των επενδυτών.
Για να αποφευχθούν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, είναι «ζωτικής σημασίας» να καταπολεμηθεί «σοβαρά» η φοροδιαφυγή, ενδημικό πρόβλημα, και να μειωθεί ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων, σημείωσε ο Τόμσεν.

«Αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί όπως έχει συμφωνηθεί, η Ελλάδα θα επιβιώσει και θα ευημερήσει στη ζώνη του ευρώ. Αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί», υπογράμμισε τέλος ο κ. Τόμσεν.
Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας όσο και στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν.
Ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι υπολογίζει πως το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και το 2016 θα ανέλθει μεταξύ 5,5 και 9,5 δισεκ. ευρώ και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί χρηματοδότηση στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015.
Είναι σημαντικό, είπε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αναγνωρίσει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και έχουν δεσμευθεί ότι θα στηρίξουν και θα υποστηρίξουν τη χώρα μας και θα πράξουν ο,τιδήποτε χρειαστεί.
Στη συνέντευξη ο Τόμσεν επισήμανε ότι για να πετύχει το Πρόγραμμα πρέπει να συμπληρωθεί το χρηματοδοτικό κενό. Πιστεύει πάντως ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στα θέματα της ανταγωνιστικότητας και στα δημοσιονομικά.
Σημείωσε ότι πέρυσι το πρόγραμμα εκτροχιάστηκε, αλλά η κυβέρνηση συνεργασίας εργάστηκε εντατικά και το έθεσε σε τροχιά. Είπε ότι το Πρόγραμμα είναι τώρα σε σωστό δρόμο.
Ο Πολ Τόμσεν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους στόχους της και τόνισε ότι το 2013 η χώρα μας θα περάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα.

kerdos

Διαβάστε Περισσότερα » "Κενό στον προϋπολογισμό της Ελλάδας «βλέπει» το ΔΝΤ"

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα σε πολιτικό

Ένα προφητικό ρεπορτάζ δημοσίευσε στη σημερινή Real News η Χριστίνα Κοραή. Η γνωστή δημοσιογράφος, επικαλούμενη πηγές από την Αστυνομία και το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, διατύπωνε την εκτίμηση ότι στις αρχές υπάρχει έντονη ανησυχία για νέο χτύπημα, μετά από την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το χτύπημα ήρθε, σήμερα το πρωί με την επίθεση στο Mall, μια περισσότερο προσεκτική ανάγνωση του ρεπορτάζ της Real News ωστόσο, δείχνει ότι η πραγματική ανησυχία των αρχών εντοπίζεται στο ενδεχόμενο να υπάρξει χτύπημα σε πολιτικό στόχο.

Για τον λόγο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας και φρούρησης δυνητικών στόχων, ενώ σχετικές οδηγίες έχουν δοθεί σε κόμματα και Βουλή.

Η ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη δεν κρύβει τον προβληματισμό της για την κλιμάκωση της ακραίας βίας, και το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και πάλι στη νέα συνάντηση που θα έχουν τις επόμενες μέρες ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

ysterografa
Διαβάστε Περισσότερα » "Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα σε πολιτικό"

Πάτρα: Στο εδώλιο από το ΙΚΑ 70χρονη για... 142 ευρώ!

Στο εδώλιο οδηγεί το ασφαλιστικό ίδρυμα μια
70χρονη γυναίκα από την Πάτρα, για μια εξέταση αίματος αξίας 177 ευρώ.
Ενώ αρχικά το ΙΚΑ είχε εγκρίνει την εξέταση, στη συνέχεια ζήτησε την
επιστροφή του ποσού με το αιτιολογικό ότι θα μπορούσε να είχε γίνει στα
ιατρεία του.

Η 70χρονη αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα παθογόνου παχυσαρκίας. Το
2006 υποβλήθηκε σε εγχείρηση και χρειαζόταν κάθε χρόνο να κάνει ειδικές
αιματολογικές εξετάσεις. Η γυναίκα μετά τις εξετάσεις ζήτησε να πάρει τα
χρήματα. Ωστόσο η τότε διεύθυνση του ΙΚΑ Άνω Πόλης απέρριψε το αίτημα
της γυναίκας για επιστροφή των 142,3 ευρώ από τα 177,9 που είχε δώσει
για τις εξετάσεις, δαπάνη την οποία είχε εγκρίνει το ίδιο το ίδρυμα.

Μετά την προσφυγή του ΙΚΑ στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών
με αίτημα να μην καταβληθούν τα χρήματα,  έχει οριστεί στις 23
Ιανουαρίου η εκδίκαση της υπόθεσης.

patrastimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Στο εδώλιο από το ΙΚΑ 70χρονη για... 142 ευρώ!"

Οργή ομογενών για ελληνική σημαία με... πωλείται

Σφοδρή αντίδραση των ομογενών της Ολλανδίας προκάλεσε η εμφάνιση μιας τεράστιας ελληνικής σημαίας στην οποία είχε ζωγραφιστεί η λέξη "πωλείται" σε θέατρο της Ουτρέχτης.

Οι ομογενείς, σύμφωνα με το Έθνος, κατέβασαν και έσκισαν τη σημαία λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Το πανό διακοσμούσε την είσοδο κεντρικού θεάτρου της πόλης στο οποίο η καλλιτεχνική ομάδα Νέα Θεατρική Σκηνή της Ουτρέχτης (NUT) ανέβαζε παράσταση με τίτλο "Το Ξεπούλημα" και θέμα την οικονομική και πολιτιστική κρίση στην Ευρώπη, με αφετηρία όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Η κίνηση των ομογενών καλύφθηκε εκτενώς από τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ενώ στο θέμα παρενέβησαν και οι διπλωμάτες της Ελλάδας στην Ολλανδία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Ο Χρήστος Τζίγκας είναι ένας από τους ομογενείς που έσκισαν τη σημαία αφαιρώντας το κάτω μέρος στο οποίο αναγραφόταν η λέξη "πωλείται".

Δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη εν θερμώ, όπως εξηγεί στο "Έθνος», καθώς είχαν προηγηθεί δύο μέρες διαπραγματεύσεων με τα μέλη της θεατρικής ομάδας.

"Αφού μας ζήτησαν χρόνο να το σκεφτούν και τελικά αρνήθηκαν, αποφασίσαμε να την κατεβάσουμε μόνοι μας. Φυσικά μας συνέλαβε η Αστυνομία και περάσαμε ένα βράδυ στο κρατητήριο. Έχει υποβληθεί μήνυση η οποία θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα", επισήμανε.
Ανέφερε ότι η παρουσίαση της ελληνικής σημαίας με αυτόν τον τρόπο σε ένα κεντρικότατο σημείο της Ουτρέχτης αποτελεί προσβολή για όλους τους Έλληνες.

"Τα πράγματα δεν είναι καλά για τους Έλληνες της Ολλανδίας τα τελευταία δύο χρόνια και το μόνο που κάνουν τέτοιες κινήσεις είναι να επιδεινώνουν την κατάσταση", συμπληρώνει.
Το θέμα έφτασε μέχρι την ελληνική πρεσβεία στην Ολλανδία. Έπειτα από συνάντηση των ομογενών με τους Έλληνες διπλωμάτες αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

"Ελπίζω να ζητήσουν συγνώμη και οι δύο πλευρές και το θέμα να λήξει εκεί", λέει ο κ. Τζίγκας.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ουτρέχτης Χρήστος Τσουβελεκίδης λέει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έφτανε σε μια τέτοια πράξη, αν και κατανοεί τους λόγους για τους οποίους έγινε.

"Αν έβλεπε κάποιος το πραγματικό νόημα της παράστασης θα καταλάβαινε ότι δεν είναι προσβλητικό για την Ελλάδα.

Είναι όμως πολύ άσχημο να βλέπεις τη σημαία της πατρίδας σου με τη λέξη "ξεπούλημα". Αν ήξερα τι θα γινόταν θα πήγαινα εκεί, θα έπαιρνα μέρος στις συζητήσεις και θα προσπαθούσα να ηρεμήσω την κατάσταση", αναφέρει.

Το παράδοξο της υπόθεσης, όπως σημειώνει το Έθνος, είναι ότι στην ουσία του το project των Ολλανδών καλλιτεχνών δεν είναι αρνητικό για την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας λειτουργεί στον χώρο κατάστημα με ελληνικά προϊόντα, όπως μέλι, ελαιόλαδο και συσκευασμένα ντολμαδάκια.

Το βράδυ η αίθουσα μετατρέπεται σε ιδιόμορφη θεατρική σκηνή στην οποία το κοινό κάθεται σε μακρόστενα τραπέζια, πίνει μπίρα και παρακολουθεί συζητήσεις για την Ελλάδα και συναυλίες με μουσική από τη χώρα μας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της NUT, Γκρεγκ Νότροτ, η μητέρα του οποίου είναι Ελληνίδα, τονίζει ότι "με τον τίτλο "Το Ξεπούλημα" εννοούμε τη μεταφορική πώληση μερικών παλαιών ελληνικών αξιών όπως η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, ο πολιτισμός, ο διάλογος. Αυτά εδώ και πολλά χρόνια ήταν οι πυλώνες της κοινωνίας μας αλλά φαίνεται τώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικά στην Ολλανδία δοκιμάζονται".

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή ομογενών για ελληνική σημαία με... πωλείται"

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ!

Ρωσικές εταιρίες κολοσσοί δίνουν 2,7 δισ. ευρώ για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ
Δυναμική είσοδο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης επιδιώκει για ακόμα μια φορά η Ρωσία θέλοντας στρατηγικό της σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια την Ελλάδα.

Δύο ρωσικοί όμιλοι κολοσσοί εκδηλώνουν έμπρακτα το γεωπολιτικό ενδιαφέρον τους μέσα από τη συμμετοχή τους στις εν εξελίξει αλλά και στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις ελληνικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το ''Έθνος της Κυριακής'' το πρώτο δυναμικό «παρών» οι Ρώσοι το δίνουν μέσα από τον διαγωνισμό για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου - ΔΕΠΑ Α.Ε. - και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου -ΔΕΣΦΑ Α.Ε. - υποβάλλοντας προσφορές δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ ενδιαφέρον δείχνουν και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη θυγατρική του ΟΣΕ, μέσω των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ οι δύο ρωσικοί όμιλοι υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ.


Ο ενεργειακός γίγαντας Gazprom προσέφερε 900 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ, ενώ η Negusneft του ομίλου Sintez δίνει 1,8 δισ. ευρώ και για τη ΔΕΠΑ και για τον ΔΕΣΦΑ. Οι προτάσεις αν μη τι άλλο δείχνουν το ισχυρό ενδιαφέρον των Ρώσων για την απόκτηση των εταιρειών.

Στη νέα σκακιέρα που στήνουν οι Ρώσοι στη νότια περιοχή της Ευρώπης θέλουν την Ελλάδα εταίρο, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στην προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα τον επόμενο μήνα, όπου και θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

''Τhe New Daily Mail'' 
Newsroom

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ!"

Tεράστιες οι απώλειες για το Δημόσιο από τη φορολαίλαπα!

Τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ έχασε τελικά το Ελληνικό Δημόσιο από τις αυξήσεις φόρων τα τελευταία χρόνια. Οι εμπνευστές των αποτυχημένων μέτρων διαψεύστηκαν οικτρά, αφού το κράτος επιβάλλει συνεχώς φόρους και αντί να εισπράττει χάνει έσοδα.

Πολλά μέτρα, όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, αποδείχτηκαν άχρηστα και καταστροφικά. Έκτακτες εισφορές, έμμεσοι φόροι στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα, «χαράτσια» στην κινητή και ακίνητη περιουσία, όλα πήγαν στραβά και δεν συνέβαλαν καθόλου στη δημοσιονομική εξυγίανση. Αντιθέτως, κατέστρεψαν την αγορά, έγιναν αιτία δεινών για πολίτες και επιχειρήσεις, έβλαψαν τη χώρα και τα δημόσια έσοδα.

Σε ό,τι αφορά τα σκάφη ο φόρος πολυτελείας βούλιαξε την αγορά. Για το 2010 είχαν υπολογιστεί έσοδα 10 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκε το αστείο ποσό των 33.500 ευρώ. Τα σκάφη εγκατέλειψαν τη χώρα, σταμάτησαν οι εισαγωγές, χάθηκαν έσοδα από ΦΠΑ, όπως και θέσεις εργασίας, εξαφανίστηκαν επιχειρήσεις και έμειναν άνεργοι πολλοί εργαζόμενοι.

Η ίδια αποτυχία καταγράφεται και στα χαράτσια στα ακίνητα. Η υπερφορολόγηση κατέστρεψε την κτηματαγορά, ενώ η οικοδομική δραστηριότητα σημειώνει ελεύθερη πτώση (-42,7% τον Οκτώβριο του 2012). Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΦΑΠ δεν εισπράχθηκε από την κυβέρνηση ούτε το 2011 ούτε το 2012.

Μπούμερανγκ για το κράτος αποδείχτηκαν και οι αυξήσεις φόρων στα καύσιμα. Ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης αν και ο ειδικός φόρος αυξήθηκε κατά 1.740% σε δύο χρόνια, τελικά οι προβλέψεις του μνημονίου για αύξηση εσόδων κατά 1,1 δισ. ευρώ διαψεύστηκαν αφού τα έσοδα αυξήθηκαν κατά μόλις… 36 εκατ. ευρώ το 2012.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα δημοσιονομικής αποτυχίας ήταν και η αύξηση φόρων στα Ι.Χ. Στο μνημόνιο προβλεπόταν το 2012 να αυξηθούν τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας κατά 170 εκατ. ευρώ . Τελικά, στα κρατικά ταμεία μπήκαν μόλις 50 εκατ. ευρώ επειδή οι ιδιοκτήτες οχημάτων κατέθεσαν μαζικά τις πινακίδες. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων κατέρρευσαν και το κράτος πλέον χάνει πολλαπλά. Μόνο από τα τέλη ταξινόμησης το Δημόσιο εισέπραξε 17 δισ. το 2011, αλλά από τότε δεν φτάνουν στα ταμεία ούτε 7 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τα τσιγάρα, στον προϋπολογισμό του 2013 προβλέπεται ότι τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στον καπνό θα μειωθούν κατά 2,5 δισ. ευρώ, έναντι 2,7 το 2012 και 3,1 το 2011. Παρά τις αυξήσεις φόρων δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο χάνει 1 δισ. στη διετία 2012-2013 επειδή η αγορά κατακλύστηκε από λαθραία τσιγάρα και οι καταναλωτές προτιμούν πλέον τα στριφτά ή και τα πούρα.

Τρύπα στο νερό αποδείχτηκε και ο φόρος στα οινοπνευματώδη. Μέχρι το 2011 το Δημόσιο εισέπραττε περίπου 350 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τον ειδικό φόρο. Στην τελευταία διετία αυτός αυξήθηκε έως 124%. Το 2012 τα έσοδα μειώθηκαν δραματικά στα 280 εκατ. ευρώ και ο προϋπολογισμός για το 2013 προβλέπει κατρακύλα στα 260 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι πραγματικές απώλειες ξεπερνούν κατά πολύ τα 160 εκατ. ευρώ της διετίας ή τα 70-90 εκατ. το χρόνο.

Τραγικός είναι και ο απολογισμός των αυξήσεων ΦΠΑ στο 23%. Αν και σε κάποιες περιπτώσεις ο ΦΠΑ υπερδιπλασιάστηκε η πτώση της κατανάλωσης κατάπιαν τα έσοδα από ΦΠΑ, τα οποία μειώθηκαν από 17 δισ. το 2011 σε 15,1 δισ. ευρώ το 2012 και στα 13,7 δισ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός για το 2013.

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "Tεράστιες οι απώλειες για το Δημόσιο από τη φορολαίλαπα!"

Έτσι θα αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έδωσε απόψε στη δημοσιότητα...

το υπουργείο Παιδείας. Το σχέδιο, που συνδέεται με την επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών, έστειλε το υπουργείο, για διαβούλευση, στις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών,Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), ζητώντας τις απόψεις τους, εντός δεκαπέντε ημερών, δηλαδή ως το τέλος Ιανουαρίου.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο «το περιεχόμενο του κειμένου αυτού αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής για την αξιολόγηση, που αφορά στο σύνολο των εκπαιδευτικών διαδικασιών. Βασικός σκοπός είναι η βελτίωσης της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης, η ορθολογική διαχείριση των πόρων, η κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η υποστήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη σχέσεων και δικτύων συνεργασίας, μεταξύ των συντελεστών της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Τελικός στόχος της αξιολόγησης είναι η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στις αυξανόμενες απαιτήσεις της Εκπαίδευσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο». Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι για την αξιολόγηση χρησιμοποιείται τετράβαθμη περιγραφική κλίμακα. Η ένταξη του αξιολογούμενου σε βαθμίδα της περιγραφικής κλίμακας συνεπάγεται τον ποιοτικό του χαρακτηρισμό ως ακολούθως: «ελλιπής», «επαρκής», «πολύ καλός» ή «εξαιρετικός».

Οι ποιοτικοί χαρακτηρισμοί που προβλέπονται στην προηγούμενη παράγραφο αντιστοιχίζονται με βαθμολογική κλίμακα, στην οποία κατώτατος βαθμός είναι το 0 και ανώτατος το 100, ως εξής: α) «ελλιπής»: 0 έως 30 βαθμοί,β) «επαρκής»: 31 έως 60 βαθμοί ,γ) «πολύ καλός»: 61 έως 80 βαθμοί και δ) «εξαιρετικός»: 81 έως 100 βαθμοί. Ο αξιολογητής στην οικεία έκθεση αξιολόγησης αναγράφει, για κάθε αξιολογούμενο κριτήριο, τον ποιοτικό χαρακτηρισμό και την βαθμολογία του αξιολογούμενου. Ο μέσος όρος της βαθμολογίας των επιμέρους κριτηρίων κάθε κατηγορίας αποτελεί τη βαθμολογία της οικείας κατηγορίας κριτηρίων, από την οποία προκύπτει ο αντίστοιχος ποιοτικός χαρακτηρισμός.

Όσον αφορά στη διαδικασία με την οποία διενεργείται η αξιολόγηση ακολουθούνται τα παρακάτω στάδια:

:α) Ο αξιολογούμενος συμπληρώνει και υποβάλλει έκθεση αυτοαξιολόγησής του το αργότερο εντός πέντε (5) ημερών, πριν από την έναρξη της αξιολογικής περιόδου. Η έκθεση αυτοαξιολόγησης απευθύνεται προς τον αξιολογητή και κατατίθεται στη γραμματεία της σχολικής μονάδας ή του σχολικού συμβούλου ή της κεντρικής ή αποκεντρωμένης υπηρεσίας στην οποία υπηρετεί ο αξιολογητής. Παράλειψη υποβολής της έκθεσης αυτής σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη διαδικασία της αξιολόγησης. β) Οι αξιολογητές πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προσκαλούν εγγράφως τους αξιολογούμενους σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα σε συνάντηση συζήτησης αναφορικά με την επικείμενη αξιολόγηση. Η πρόσκληση κοινοποιείται στον αξιολογούμενο τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν από την ημέρα της συνάντησης. Η παράλειψη πρόσκλησης του αξιολογούμενου στη συνάντηση και μη προσέλευσή του επιφέρει ακυρότητα της έκθεσης αξιολόγησης. Η ημερομηνία πραγματοποίησης της συνάντησης καθώς και οι υπογραφές του αξιολογητή και του αξιολογούμενου σημειώνονται στον οικείο χώρο του εντύπου της έκθεσης αξιολόγησής του.γ) Οι αξιολογητές μετά το πέρας της διαδικασίας συντάσσουν εκθέσεις αξιολόγησης. Οι εκθέσεις γνωστοποιούνται αποδεδειγμένα, το αργότερο εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη σύνταξή τους, στους αξιολογούμενους. Σε περίπτωση νόμιμης απουσίας του αξιολογούμενου από την υπηρεσιακή μονάδα που υπηρετεί ή πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του υποχρεωτικού του ωραρίου η έκθεση αξιολόγησης αποστέλλεται στην κατοικία του ταχυδρομικά, επί αποδείξει ή με κάθε άλλο νόμιμο μέσο. Οι αξιολογικές εκθέσεις γνωστοποιούνται εντός της αξιολογικής περιόδου ή το αργότερο τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από τη λήξη της.

Επίσης, η διοικητική αξιολόγηση είναι ετήσια ενώ η εκπαιδευτική αξιολόγηση, διενεργείται μία, τουλάχιστον, φορά ανά τριετία . Οι αξιολογούμενοι δικαιούνται να υποβάλουν ένσταση ενώπιον δευτεροβαθμίων οργάνων αξιολογικής κρίσης εφόσον :α) η συνολική τους βαθμολογία είναι μικρότερη από 45 μονάδες ή β) η διαφορά στη βαθμολογία των επιμέρους κριτηρίων της ίδιας κατηγορίας είναι μεγαλύτερη από 45 μονάδες.

Παράλληλα, τέλος, αξιολογούνται και οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί ως εξής : Για τους δόκιμους εκπαιδευτικούς συντάσσονται κατά τη διάρκεια της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας δύο (2) εκθέσεις διοικητικής και δύο (2) εκθέσεις εκπαιδευτικής αξιολόγησης. Οι πρώτες εκθέσεις αξιολογήσεις συντάσσονται ,εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών ,μετά τη συμπλήρωση ενός ημερολογιακού έτους υπηρεσίας του εκπαιδευτικού-(ενδιάμεσες εκθέσεις αξιολόγησης- και οι δεύτερες εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών μετά τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι θα αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί"

«Μετωπική» Παπανδρέου – Λοβέρδου για την ένταξη στο μνημόνιο

Σκληρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντρέα Λοβερδο, με αφορμή την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο.


Ο κ. Λοβέρδος φέρεται να είπε ότι ο ίδιος, η Άννα Διαμαντόπουλου και ο Γιάννης Ραγκούσης προσπάθησαν να μην ακολουθήσει η χώρα αυτό το δρόμο, αλλά δεν τα κατάφεραν, γιατί επέμεναν οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, καθώς και η Λούκα Κατσέλη.

Από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρεου εξεδόθη ανακοίνωση η οποία καταλογίζει στον κ. Λοβερδο «ρήξη με την αλήθεια, υποκρισία και έλλειψη γενναιότητας». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «οι σχετικές αποφάσεις στο υπουργικό συμβούλιο πάρθηκαν ομόφωνα, και η πολιτική αυτή δικαιώνεται καθώς την ακολουθούν και οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ». Τέλος, αποδίδει τα λεγόμενα Λοβέρδου στην ανάγκη δημοσιότητας. «Κρίμα Ανδρέα» καταλήγει.

Ο πρώην υπουργός επανήλθε, δηλώνοντας «ότι οι ανακοινώσεις και οι ενέργειες Παπανδρέου βασίζονται σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών, αλλά αυτή η Ελλάδα έλαβε τέλος.»

Η ανακοίνωση Παπανδρέου:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος της οποίας υπήρξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ομόφωνες, ιστορικές, δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις, έκανε το πατριωτικό της καθήκον και έσωσε τη χώρα και την ελληνική οικογένεια από το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεοκοπίας τον Μάιο του 2010».

Σήμερα, οι βασικές πολιτικές επιλογές εκείνης της περιόδου έχουν πλέον υιοθετηθεί και από πολιτικές δυνάμεις που πριν τις πολεμούσαν λυσσαλέα και τις απέρριπταν.

Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος “θυμήθηκε” σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις.

Γιατί τέτοια ρήξη με την αλήθεια;
Θα περιμέναμε περισσότερη γενναιότητα και λιγότερη υποκρισία.

Υποτίθεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ηγείται “κίνησης”. Φαίνεται ότι για λίγη δημοσιότητα θέλει να την οικοδομήσει πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας. Είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα ορθοποδήσει -όπως και όλες εκείνες που στηρίζονται στην παραποίηση των αληθινών γεγονότων εκείνης της εποχής.

Αποτελεί, δυστυχώς, κρίμα για την πολιτική ζωή του τόπου η υποκρισία, η οποία μάλιστα έρχεται στη δημοσιότητα με τόση ευκολία.

Και είναι βέβαιο ότι, τέτοιου είδους αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, ούτε την ανανέωση, ούτε την προοδευτική μεταρρύθμιση της χώρας μπορούν να σηματοδοτήσουν.

Και ας επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του Πρωθυπουργού θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξη μας στον μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι’ αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες.

Συνθήκες που είχαν ήδη διαμορφωθεί και χαρακτηρίζονταν από το βάρος ενός πρωτόγνωρου ελλείμματος που κληρονόμησε η τότε κυβερνηση, την αναξιοπιστία μας στη ευρωπαϊκή κοινότητα και τον ουσιαστικό αποκλεισμό της χώρας μας απο τις αγορές λόγω των ανακολουθιών και της αλλοίωσης των πραγματικών στοιχείων της οικονομίας από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τέλος, θυμίζουμε ότι, η απόφαση για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, ελήφθη ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Κρίμα, Αντρέα».

Η αναπάντηση Λοβέρδου
«Όπως και τότε συνέβαινε, πολλές φορές, έτσι και τώρα ορισμένες ανακοινώσεις ή ενέργειες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού βασίζονταν σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών.
Προσωπικά έχω παρά πολλές εμπειρίες. Χθες στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ''Άλλη όψη' και στο δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη επισήμανα πρώτον ότι η απόφαση προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ελήφθει με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και δεύτερον πριν την απόφαση όμως αυτή, είχαν προηγηθεί συζητήσεις, εντός αρμοδίων οργάνων στις οποίες υπήρχαν διαφωνίες ορισμένων υπουργών για το αν έπρεπε στο μηχανισμό στήριξης να συμμετάσχει το Δ.Ν.Τ. Ορισμένοι Υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε.

Η συνέχεια είναι γνωστή και είμαι από αυτούς που παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για την στήριξη της χώρας και των πολιτών της. Προσωπικά για αυτόν τον αγώνα έχω υποστεί τα πάνδεινα. Οι κηπουροί κρυμμένοι στο καλά προστατευόμενο βίο τους συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα.
Ποιος όμως τους ακούει; Κανείς!!!.

Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω, γιατί το γραφείο του Γ. Παπανδρέου αισθάνεται ενοχές για την άποψη του πρώην Πρωθυπουργού, που μετουσιώθηκε σε πράξη να συμμετάσχει δηλαδή το Δ.Ν.Τ. από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010.

Είναι φανερό ότι από την εν λόγω ανακοίνωση η γραφή της ιστορίας των πιο κρίσιμων στιγμών της μετεμφυλιακής περιόδου της Ελλάδας θα είναι μια επώδυνη διαδικασία . Εγώ είμαι παρών και όπως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ξέρει, δεν συμβιβάζομαι.

Η χώρα αυτήν τη στιγμή έχει ανάγκη να ορθοποδήσει η οικονομία της και να δοθεί με επιτυχία η μάχη κατά της ύφεσης, για την στήριξη της Ελλάδας και των πολιτών της.

Η μάχη αυτή προϋποθέτει ρήξεις κυρίως με εκείνους που συνήθισαν στις ευκολίες της ζωής . Κυρίως με εκείνους που «άνθισαν» πλάι σε άλλους που είχαν τη δική τους αυτοτελή και μαχητική ζωή.
Κύριοι συντάκτες -όποιοι και αν είστε- της κατάπτυστης ανακοίνωσης του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, πρέπει να καταλάβετε πως η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος.»

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μετωπική» Παπανδρέου – Λοβέρδου για την ένταξη στο μνημόνιο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news