facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΡΗΞΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «The Mall» (VIDEO)

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι.
Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι πραγματοποίησαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ένα στην ιστοσελίδα zougla.gr και ένα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», δίνοντας χρονικό περιθώριο 50 λεπτών.

Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου, ενώ έχει εκκενωθεί όλο το κτήριο. Όπως ανέφερε η ΝΕΤ, από την έκρηξη έχουν τραυματιστεί ελαφρά δύο άτομα.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται άλλα δύο ασθενοφόρα. Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός «Νερατζιώτισσα» του Προαστιακού και του ΗΣΑΠ.





Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή το εμπορικό κέντρο είναι ανοιχτό για το κοινό, καθώς λειτουργούν οι χώροι αναψυχής (καφετέριες, εστιατόρια και κινηματογράφοι).

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.

''Τhe New Daily Mail''
 Newsroom

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΡΗΞΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «The Mall» (VIDEO)"

Αχαϊα: Κλειστή η παλαιά Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου από πτώση βράχου

Κλειστά είναι από χθες και τα δύο ρεύματα
κυκλοφορίας της παλιάς Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Πλατάνου, λόγω της πτώσης τεράστιου βράχου.

Ο βράχος δεν έχει απομακρυνθεί με αποτέλεσμα να γίνεται εκτροπή της
κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του κόμβου της Πούντας, ενώ
στο ρεύμα προς Πάτρα στο ύψος του κόμβου Ακράτας.



patrastimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαϊα: Κλειστή η παλαιά Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου από πτώση βράχου"

Χωρίς Μετρό σήμερα και αύριο η Αθήνα, με στάσεις Δευτέρα και Τρίτη


Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες, με τους εργαζόμενους στα λεγόμενα μέσα σταθερής τροχιάς δηλαδή στον Ηλεκτρικό, το Μετρό και το Τραμ να κάνουν στάσεις εργασίας τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ το Μετρό δεν θα κινηθεί καθόλου σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ):
  • Τη Δευτέρα, 21/1/2013, ηλεκτρικός, μετρό και τραμ θα λειτουργήσουν από τις 08:00 π.μ. έως τις 16:00.
  • Την Τρίτη 22/1/2013, στάση εργασίας σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ από τις 12:00 έως τις 16:00.
Παράλληλα, την Τρίτη, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου κοινή σύσκεψη όλων των Σωματείων των εργαζομένων στις Συγκοινωνίες, προκειμένου να αποφασίσουν το συντονισμό της δράσης τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς Μετρό σήμερα και αύριο η Αθήνα, με στάσεις Δευτέρα και Τρίτη"

O εξάδελφος «καρφώνει» τον Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ


«Φωτιά» στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, βάζει η κατάθεση του Ανδρέα Ρωσσώνη , συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Ο πολιτικός μηχανικός και αντιπρόσωπος όπλων τα τελευταία χρόνια όπως προκύπτει από την δικογραφία «έδωσε» στους οικονομικούς εισαγγελείς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία» που δημοσιεύει απόσπασμα από την κατάθεσή του, ο Ανδρέας Ρωσσώνης ανέφερε στους εισαγγελείς ότι όταν έγινε γνωστή η υπόθεση της λίστας ο πρώην Τσάρος του τηλεφώνησε διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν επιχείρησε καμία επέμβαση στη λίστα.
Στην κατάθεση του όμως αναφέρεται στο κίνητρο που ενδεχομένως θα μπορούσε να οδηγήσει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ:
«Ο Γ.Σ Παπακωνσταντίνου κατειχε τη θέση του Υπουργού Οικονομικών και βρισκόταν υπό συνεχή αρνητική κριτική από τον τύπο και αλλού. Απ αυτά τα αντικειμενικά δεδομένα γίνεται αμέσως σαφές ότι ο εξάδελφος της γυναίκας μου είχε αυτοδυνάμως προς περιφρούρηση της δικής του πολιτικής φυσιογνωμίας , λόγο να μην θέλει οικογενειακώς να συνδέεται με καταθέσεις στην Ελβετία.
Ήδη δε σήμερα που η χώρα μαστίζεται από ανέχεια. Συνεπώς και εάν ήθελε υποτεθεί ότι-πράγματι- ο πρωην υπουργός νόθευσε κείμενο που εξέθετε σε αρνητική πολιτική κριτική στο όνομα του ,είχε στήριγμα αυτοτελές για να ενεργήσει έτσι».
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης είχαν καλέσει ως υπόπτους για εξηγήσεις , την εξαδέρφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, τνο σύζυγό της, Συμεών Σικιαρίδη και τον σύζυγο της αδελφής της, Ανδρέα Ρωσσώνη.
Σύμφωνα με την κλήση που έλαβαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για: Ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, Ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις διατάξεων περί φορολογίας εισοδήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ' επάγγελμα και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "O εξάδελφος «καρφώνει» τον Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ"

Κατασχέσεις Ι.Χ. σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας

Την πλήρη και απόλυτη εφαρμογή του νέου νόμου προκρίνει ο Υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας που βλέπει πλέον υστέρηση εσόδων και στο ποσό που είχε προβλεφθεί να εισπραχθεί από τα τέλη κυκλοφορίας.


Με εντολή του κ. Γιάννη Στουρνάρα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ξεκινήσει από το πρωί το έργο της διασταύρωσης στοιχείων, προκειμένου να διακριβωθεί ποιοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας. 

Η υστέρηση εσόδων, σε όλα τα επίπεδα. έχει δημιουργήσει κλίμα πανικού στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο κ.Στουρνάρας έχει ζητήσει να σταλούν άμεσα τα στοιχεία στις Εφορίες προκειμένου να ληφθούν μέτρα διοικητικού χαρακτήρα. 

Αρχικά, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας θα λαμβάνουν έγγραφη προειδοποίηση από τις ΔΟΥ και αν δεν συμμορφωθούν θα ακολουθούν διαδικασίες-εξπρές για την κατάσχεση του αυτοκινήτου. 

Ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε επίσης από τον κ.Δένδια να ξεκινήσουν και εκτεταμένοι έλεγχοι από την Αστυνομία στους δρόμους. 

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, θα αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα. 

Τα ακραία αυτά μέτρα αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες αντιδράσεις αλλά παράλληλα δείχνουν και την ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για μία ενδεχόμενη και γενικευμένη στάση πληρωμών από τους πολίτες.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέσεις Ι.Χ. σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας"

Δώσαμε 700 εκατ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό – Κατασκευάστηκε μόνο το 30% του έργου!!

Σε τελματώδη κατάσταση βρίσκονται τα έργα των πέντε μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, παρότι Ελληνικό Δημόσιο και Έλληνες πολίτες έχουν βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας συνολικά περίπου 1,5 δισ. ευρώ από το 2008 έως σήμερα.

Όπως προκύπτει από σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», οι κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή των μεγάλων οδικών έργων σε κάποιες περιπτώσεις έχουν εισπράξει -από δημόσιο και διόδια- περισσότερα από όσα προβλεπόταν να πάρουν από το κράτος χωρίς ωστόσο να έχουν προχωρήσει όσο θα περίμενε κανείς στην εκτέλεση του έργου.

Για παράδειγμα, διαβάζουμε στο δημοσίευμα της Καθημερινής, η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού (Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος-Τσάκωνα) έχει σταματήσει τις εργασίες από τον Ιούνιο του 2011 με το έργο να έχει κολλήσει στο 28,9% της αποπεράτωσής του. 


Για όλο το έργο, το ελληνικό δημόσιο προβλεπόταν να πληρώσει στην εν λόγω κοινοπραξία συνολικά 607,6 εκατ. ευρώ. 


Από αυτήν τη συμμετοχή του δημοσίου, η κοινοπραξία έχει εισπράξει ήδη 242 εκατ. ευρώ. 


Παράλληλα όμως έχει εισπράξει:


91,1 εκατ. ευρώ ως «αποζημίωση για την καθυστέρηση στην έναρξη της παραχώρησης του έργου»


1,6 εκατ. ευρώ ως τόκους υπερημερίας


9,1 εκατ. ευρώ για συμπληρωματικές αρχαιολογικές εργασίες.


366,8 εκατ. ευρώ από τα διόδια


Δηλαδή, για ένα έργο που δεν βρίσκεται ούτε καν στο 30%, η κοινοπραξία έχει λάβει συνολικά από δημόσιο και πολίτες: 242+91,1+1,6+9,1+363,8 = 707,6 εκατ. ευρώ. 


Δηλαδή περισσότερα και από την συνολική συμμετοχή του Δημοσίου σε ένα έργο που απέχει πολύ από το να παραδοθεί. 


Επιπλέον, έχουν καταβληθεί και 201 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις.


Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στα υπόλοιπα έργα:


Στην Νέα Οδό (Ιονία Οδός και Μεταμόρφωση-Σκάρφεια), το έργο έχει κολλήσει από τον Ιούνιο του 2011 στο 30,5%. Το Δημόσιο έχει καταβάλει ήδη 139,5 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 360 εκατ. ευρώ της συμβολής του. 


Παράλληλα έχουν καταβληθεί 56,1 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις, ενώ από το 2008 η κοινοπραξία έχει εισπράξει ακόμα 374 εκατ. ευρώ από τα διόδια. 


Συνολικά, έχει λάβει παραπάνω από μισό δισ ευρώ ενώ έχει κατασκευάσει μόλις το ένα τρίτο του έργου.


Στον Μορέα (Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα) τα πράγματα φαίνονται καλύτερα. 


Με ποσοστό ολοκλήρωσης στο 70%, έχουν δοθεί 271,7 εκατ. ευρώ ως συμμετοχή του Δημοσίου, 68,44 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την καθυστέρηση στην έναρξη παραχώρησης, 1,3 εκατ. ευρώ για αρχαιολογικές εργασίες, και 114,5 εκατ. ευρώ από τα διόδια. 


Συνολικά, η κοινοπραξία έχει λάβει από το δημόσιο και τους πολίτες 467,6 εκατ. ευρώ, ενώ η συμμετοχή του δημοσίου στο έργο θα ήταν 341,9 εκατ…


Παράλληλα δόθηκαν και 70 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τα διόδια, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται.


Στην Κεντρική Οδό (Ε65 και Σκάρφεια-Ράχες) το έργο βρίσκεται μόλις στο 17%. Και εδώ οι εργασίες διακόπηκαν από τον Ιανουάριο του 2011. 


Ωστόσο, η κοινοπραξία έχει λάβει 139,5 εκατ. ευρώ από το δημόσιο (σε σύνολο 517 εκατ. ευρώ), και ακόμα 5 εκατ. ευρώ για την καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων. 


Το Νοέμβριο του 2012, πήρε ακόμα 20,68 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τη μη έγκαιρη παράδοση των προβλεπόμενων χώρων.


Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Ράχες-Κλειδί) οι εργασίες έχουν σταματήσει στο 75% εδώ και ενάμιση χρόνο. 


Ωστόσο, το δημόσιο έχει καταβάλλει ήδη όλο το ποσό της συμβολής που προβλεπόταν να έχει στο έργο (296,4 εκατ. ευρώ) ενώ με μια «χαριστική» -σύμφωνα με την «Καθημερινή»- συμπληρωματική σύμβαση δόθηκαν ακόμα 160 εκατ. ευρώ για να προστεθεί λωρίδα έκτακτης ανάγκης στις σήραγγες. 


Δηλαδή η κοινοπραξία έχει λάβει ήδη κάτι λιγότερο από μισό δισ. ευρώ ενώ το έργο είναι στο 75%.


iefimerida


Διαβάστε Περισσότερα » "Δώσαμε 700 εκατ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό – Κατασκευάστηκε μόνο το 30% του έργου!!"

Αυτό είναι το νέο κοινό ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης που κυκλοφορεί σήμερα! (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Κοινό νόμισμα είχαμε, τώρα όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα αποκτήσουμε ακόμη κάτι κοινό: το δίπλωμα οδήγησης! Μοιάζει με πιστωτική κάρτα και θα "κυκλοφορεί" στους δρόμους της Ευρώπης από σήμερα


Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν την Παρασκευή στην «καρδιά» της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

Τα νέα διπλώματα οδήγησης θα έχουν σχήμα πλαστικής «πιστωτικής κάρτας» με τυποποιημένη ευρωπαϊκή μορφή και αυστηρότερη προστασία της ασφάλειας. Θα αντικαταστήσει σταδιακά τα πάνω από 100 διαφορετικά χάρτινα και πλαστικά μοντέλα που, επί του παρόντος, χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 300 εκατομμύρια οδηγούς σε όλη την ΕΕ.

Το δίπλωμα γίνεται... ενιαίο με στόχο την ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση της πλαστογράφησης όσον αφορά τις άδειες οδήγησης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την ΕΕ. Για την ώρα, τα παλιά διπλώματα δε σταματούν να ισχύουν. Όμως θα πρέπει να αντικατασταθούν έως το 2033 το αργότερο.

Η ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης είναι δυνατό να προσαρμόζεται, ώστε να ενσωματώνει εθνικά σύμβολα που θα αποφασίζονται από κάθε κράτος- μέλος. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει ορισμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, ώστε να είναι «απαραβίαστη» και να αποφεύγεται η πλαστογράφηση.

Επιπλέον, υποστηρίζεται από τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού συστήματος ανταλλαγής δεδομένων, για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των εθνικών διοικήσεων. Με τον τρόπο αυτόν απλουστεύεται η διαδικασία διαχείρισης των αδειών οδήγησης για τα άτομα που αλλάζουν τόπο διαμονής από ένα κράτος- μέλος σε άλλο. 

Επίσης, θα ενισχυθεί σημαντικά η αποτροπή του «τουρισμού αδειών οδήγησης» και της πλαστογράφησης, για παράδειγμα, με την επιβολή της νέας, αυστηρότερης απαγόρευσης να εκδίδει ένα κράτος μέλος άδεια για κάποιον του οποίου η άδεια έχει ήδη ανακληθεί, ανασταλεί ή υποβληθεί σε περιορισμούς από άλλο κράτος- μέλος.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Οι άδειες πρέπει να ανανεώνονται για οδηγούς αυτοκινήτων και μοτοσικλετιστές, κάθε 10- 15 χρόνια, ανάλογα με το κράτος- μέλος. Για τους οδηγούς λεωφορείων και φορτηγών, οι άδειες πρέπει να ανανεώνονται ανά πενταετία και, για την ανανέωση, είναι αναγκαία η ιατρική εξέταση. 

Η ανανέωση εξασφαλίζει ότι τα στοιχεία της άδειας, οι φωτογραφίες κλπ. παραμένουν επίκαιρα, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας μπορούν να επικαιροποιούνται τακτικά με βάση τις νέες τεχνολογίες και τα κράτη- μέλη διαθέτουν συνεχώς επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με τις άδειες σε κυκλοφορία.

Εξάλλου, το καθεστώς της ευρωπαϊκής άδειας οδήγησης ενισχύει την προστασία των πλέον ευάλωτων κατηγοριών χρηστών του οδικού δικτύου. Στις σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται:
- Μεγαλύτερο όριο ηλικίας για άμεση πρόσβαση- μέσω πρακτικών και θεωρητικών δοκιμασιών- σε άδειες για τις ισχυρότερες μοτοσικλέτες, από το ισχύον 21ο, στο 24ο έτος της ηλικίας.
- Αύξηση του ορίου ηλικίας, καθώς και εισαγωγή επιπλέον σταδίων στη διαδρομή για την προοδευτική πρόσβαση. Το νέο καθεστώς απαιτεί εμπειρία οδήγησης τουλάχιστον τεσσάρων ετών- αντί δύο- με λιγότερο ισχυρές μοτοσικλέτες, πριν από την έκδοση άδειας οδήγησης για τις ισχυρότερες.

- Τα μοτοποδήλατα αποτελούν νέα κατηγορία οχημάτων και οι υποψήφιοι για άδεια μοτοποδηλάτου θα καλούνται, στο εξής, να υποβληθούν σε θεωρητική εξέταση. Τα κράτη- μέλη μπορούν επίσης να καθιερώσουν δοκιμασίες δεξιοτήτων και συμπεριφοράς και ιατρικές εξετάσεις. Η ΕΕ ορίζει ως ελάχιστη ηλικία τα 16 έτη, με τη συμπλήρωση των οποίων οι άδειες αναγνωρίζονται αμοιβαία από όλα τα κράτη- μέλη (τα κράτη- μέλη μπορούν να μειώσουν το όριο στα 14 στη χώρα τους). Προηγουμένως, δεν υπήρχαν ελάχιστες απαιτήσεις της ΕΕ για τα μοτοποδήλατα.

Οι εξεταστές οδήγησης θα πρέπει να πληρούν ελάχιστα πρότυπα, όσον αφορά τα αρχικά προσόντα τους και την περιοδική κατάρτισή τους. Με το μέτρο αυτό, θα καθιερωθεί στο νέο σύστημα ο έλεγχος ποιότητας.



newsit.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτό είναι το νέο κοινό ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης που κυκλοφορεί σήμερα! (ΦΩΤΟ και VIDEO)"

“Από το 2014 η ενοποίηση εισφορών και συντάξεων”

Την οικονομική και διοικητική ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με ενιαίο τρόπο υπολογισμού εισφορών και συντάξεων, από τον επόμενο χρόνο προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου.


Η ενοποίηση «είναι από μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που ετοιμάζουμε για το ασφαλιστικό σύστημα το 2014» ανέφερε ο υπουργός. Υποστήριξε πως η «συνύπαρξη πολυπληθών κλάδων υπό την ομπρελα των βασικών ταμείων ασφάλισης με την παράλληλη διατήρηση της διοικητικής, ηλεκτρονικής λογιστικής και οικονομικής αυτοτέλειάς τους συνεπάγεται αυξημένο κόστος για τους ασφαλισμένους, τις υπηρεσίες και το κράτος».

Όσον αφορά τις ανατροπές στο τοπίο των εργασιακών σχέσεων, ο υπουργός εκτίμησε ότι «οι αλλαγές των δυόμισι τελευταίων ετών στα εργασιακά έχουν κλείσει όλα τα θέματα που έθεσαν οι δανειστές μας» από την υπαγωγή στο Μνημόνιο.
Ανέφερε δε πως με την εφαρμογή και την ωρίμανση των αλλαγών που ήδη λήφθηκαν θα καλυφθεί η σκοπούμενη μείωση του χάσματος στην ελληνική ανταγωνιστικότητα.

Όσον αφορά τα επιδόματα ανεργίας, ο Γ.Βρούτσης προανήγγειλε ότι την ενεργοποίηση μέχρι το τέλος του Μαρτίου της διάταξης για ειδικό βοήθημα για τους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες.

lay-out

Διαβάστε Περισσότερα » "“Από το 2014 η ενοποίηση εισφορών και συντάξεων”"

Οι έξτρα φόροι σε μισθωτούς και συνταξιούχους

Έξτρα φόρους στους περισσότερους μισθωτούς και συνταξιούχους με μεσαία εισοδήματα και τις οικογένειες με παιδιά φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος.

Με τις νέες διατάξεις που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2013, περίπου 3.000.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του έτους 2013 φόρους υψηλότερους έως και 689%, λόγω της κατάργησης των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας.

Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους ισχύει πλέον μια νέα φορολογική κλίμακα με τρία μόνο κλιμάκια. Για τα πρώτα 25.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από μισθούς ή συντάξεις θα ισχύει συντελεστής φόρου 22%, για τα επόμενα 17.000 ευρώ, δηλαδή για το τμήμα ετησίου εισοδήματος από τις 25.001 έως τις 42.000 ευρώ, θα ισχύσει συντελεστής φόρου 32% και για το υπερβάλλον των 42.000 ευρώ τμήμα του εισοδήματος θα ισχύει συντελεστής 42%. Παράλληλα, καθιερώνεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ για εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από τις 21.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.

Από την εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος φορολόγησης θα προκύψουν:

α) Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά:
- μειώσεις φόρων κατά 10 έως και 400 ευρώ το χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 5.000 και μέχρι 23.000 ευρώ,
- αυξήσεις φόρων κατά 60 έως και 1.280 ευρώ το χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 23.000 και μέχρι 40.000 ευρώ.

β) Για τους μισθωτούς με ένα παιδί:
- μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων κατά 80 έως και 200 ευρώ το χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 5.000 και μέχρι 11.000 ευρώ,
- αυξήσεις φόρων κατά 40 έως και 1.480 ευρώ το χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 11.000 ευρώ και μέχρι 40.000 ευρώ.

γ) Για τους μισθωτούς με 2 παιδιά, θα προκύψουν αυξήσεις φόρων:
- κατά 120 έως και 400 ευρώ το χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 10.000 και μέχρι 23.000 ευρώ,
- κατά 460 έως και 1.680 ευρώ το χρόνο, εφόσον τα ετήσια εισοδήματα είναι πάνω από 23.000 ευρώ και μέχρι 40.000 ευρώ.

Στο «κυνήγι» των αποδείξεων μισθωτοί - συνταξιούχοι

Αυστηρότερο και με πολλές παγίδες που μπορούν να οδηγήσουν στην πληρωμή έξτρα φόρου 22% για τους μισθωτούς και συνταξιούχους είναι φέτος το μέτρο των αποδείξεων. Το μέτρο ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οι οποίοι θα συνεχίσουν να επιδίδονται στο «κυνήγι» των αποδείξεων ενώ οι υπόλοιποι φορολογούμενοι, δηλαδή ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες, αγρότες, εμποροβιοτέχνες, δεν έχουν πλέον καμία υποχρέωση να ζητούν και να μαζεύουν αποδείξεις.

«Άχρηστες» θα είναι φέτος οι αποδείξεις που αφορούν σε δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και τις υπηρεσίες κοινοχρήστων, τις οποίες δεχόταν μέχρι και το 2012 η εφορία και αποτελούν μεγάλο μέρος των οικογενειακών δαπανών. Επίσης, δεν θα «μετράνε» οι αποδείξεις του ενοικίου που πληρώνει ο φορολογούμενος για την κύρια κατοικία του και τα παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, κάθε είδους ασφάλιστρα και η αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μετά την κατάργηση των περισσότερων φοροαπαλλαγών, οι μόνες αποδείξεις που θα αναγνωρίζει η εφορία θα είναι αυτές που αφορούν τα δίδακτρα σε φροντιστήρια και ξένες γλώσσες.

Ειδικότερα με τη νέα ρύθμιση για τη συλλογή αποδείξεων που αφορά τα εισοδήματα του 2013, αλλάζουν τα εξής:

1. Η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας μέχρι του 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι αν έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές για παράδειγμα εισοδήματα από ενοίκια, θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις μόνο για το τμήμα του εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες.

2. Επιβάλλεται φορολογική «ποινή» 22% σε όσους δεν μαζεύουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων. Για παράδειγμα, μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 7.500 ευρώ. Στην περίπτωση που συλλέξει λιγότερες αποδείξεις για παράδειγμα 5.000 ευρώ τότε στη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που συγκεντρώθηκαν δηλαδή στο ποσό των 2.500 ευρώ, θα επιβληθεί «ποινή» 22%. Θα πληρώσει έξτρα φόρου 550 ευρώ (2.500 Χ 22%).

3. Η υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει πλέον για ετήσια ποσά εισοδήματος μέχρι 42.000 ευρώ. Για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, προβλέπεται πλέον υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ.

4. Στις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύουν από φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να καλύψουν το 25% των συνολικών ετήσιων αποδοχών τους μέχρι του ποσού των 42.000 ευρώ προστέθηκαν κι αυτές που αφορούν σε δαπάνες για δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιαιτέρων μαθημάτων. Προστέθηκαν επίσης και οι αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών ή λήψης υπηρεσιών που πραγματοποιούνται σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Δεν «μετράνε» αποδείξεις που αφορούν σε δαπάνες για:

- προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, υγραερίου και φυσικού αερίου
- ενοίκια κύριας κατοικίας και ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη
- ασφάλιστρα κάθε είδους (ζωής, πυρός, μεταφορών κ.λπ.)
- αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων
- ύδρευση
- αποχέτευση
- ηλεκτρικό ρεύμα
- δημοτικά τέλη
- ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες
- νοσοκομειακή περίθαλψη
- αγορά αυτοκινήτων
- αγορά ακινήτων
- αγορά λοιπών αντικειμένων αξίας άνω των 10.000 ευρώ, που λαμβάνονται υπόψη για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του εισοδήματος
- εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, πλοίων και αεροπλάνων
- ταχυδρομικές υπηρεσίες
- τηλεφωνικές υπηρεσίες
- υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης
- τυχερά παιχνίδια
- τέλη κυκλοφορίας.
Για όλες τις υπόλοιπες δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών οι σχετικές αποδείξεις λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη του 25% του ετήσιου εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες.

Περισσότεροι φόροι με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών

Η σαρωτική κατάργηση των φοροαπαλλαγών αυξάνει κατακόρυφα τις φορολογικές επιβαρύνσεις για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους δημιουργώντας παράλληλα τα περιθώρια για διεύρυνση της φοροδιαφυγής ιδίως από εκμισθωτές ακινήτων και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

Παράλληλα η κατάργηση των φοροαπαλλαγών «ψαλιδίζει» σημαντικά τα οφέλη από τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και του πολυτεκνικού επιδόματος των 500 ευρώ που θα χορηγείται στις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά.

Ειδικότερα με τις νέες διατάξεις , καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν έκπτωση φόρου 10% των δαπανών του φορολογούμενου για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά ποσοστό 10% από το φόρο εισοδήματος μόνο οι δαπάνες για νοσήλια, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις κι αυτές μόνο κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή και ασφαλιστικές εταιρείες και κατά το μέρος που υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος.

Επίσης θα εξακολουθούν να εκπίπτουν κατά 10% από το φόρο οι δαπάνες για δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.

Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ανεβάζει σημαντικά τις φορολογικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους που πληρώνουν ενοίκιο για κύρια κατοικία ή για κατοικία των παιδιών τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, καταβάλουν τόκους για την εξόφληση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, πληρώνουν δίδακτρα σε φροντιστήρια ή ασφάλιστρα ζωής. Οι επιβαρύνσεις που προκύπτουν με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών είναι ακόμη μεγαλύτερες για τις οικογένειες με παιδιά. Από τα παραδείγματα προκύπτει αύξηση των φόρων που υπερβαίνει ακόμη και το 100% για τους φορολογούμενους με τρία παιδιά και μεσαία εισοδήματα.

Ιατρικές δαπάνες

«Δώρο-άδωρο» αποδεικνύεται στην πράξη η διατήρηση της έκπτωσης φόρου 10% στις ιατρικές δαπάνες που θα πραγματοποιούν από το 2013 οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, για πρώτη φορά μπαίνει όρος ότι δεν αναγνωρίζονται οι ιατρικές δαπάνες μέχρι ένα ύψος εισοδήματος. Το όριο αυτό είναι το 5% του φορολογουμένου εισοδήματος. Και μόνο αυτό αρκεί για να «ψαλιδίσει» την πιο «ευαίσθητη» έκπτωση φόρου. Παράλληλα θα χορηγείται μόνο στο μέρος των δαπανών που δεν θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρίες ενώ το ποσό της μείωσης φόρου δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τις 3.000 ευρώ

Ο νέος περιορισμός που τίθεται λειτουργεί ως εξής:

- Μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, προσκομίζει αποδείξεις από γιατρούς αξίας 2.000 ευρώ. Από τα 2.000 ευρώ, θα αναγνωριστούν μόνο τα 750 ευρώ καθώς τα 1.250 ευρώ (δηλαδή το 5% του εισοδήματος) δεν αναγνωρίζονται. Από τα 750 ευρώ, που θα αναγνωριστούν ο μισθωτός θα έχει έκπτωση φόρου 10% δηλαδή 75 ευρώ. Έτσι, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα προσκομίσει αποδείξεις αξίας 2.000 ευρώ για να γλιτώσει 75 ευρώ. Με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα, θα κέρδιζε έκπτωση φόρου 200 ευρώ. Άρα, με το νέο σύστημα χάνει 125 ευρώ.

Στη πράξη δηλαδή ακόμα και αυτή η «ψαλιδισμένη» φοροαπαλλαγή που απέμεινε για τους μισθωτούς και συνταξιούχους είναι δώρον... άδωρο καθώς δύσκολα θα μπορέσουν οι φορολογούμενοι να πραγματοποιήσουν το αναγκαίο ποσό ιατρικών δαπανών (με δική τους συμμετοχή) που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν μείωση φόρου κατά 10%.

Στις ιατρικές δαπάνες που θα μπορούν να υποβληθούν στην εφορία περιλαμβάνονται:

- Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε ιατρούς και ιατρικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, καθώς και οι αμοιβές που καταβάλλονται σε οδοντιάτρους, ορθοδοντικούς, γναθοχειρουργούς για οδοντοθεραπεία, οδοντοπροσθετική και γναθοχειρουργική.
- Τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή ιδιωτικές κλινικές, καθώς και οι δαπάνες που καταβάλλονται για διαρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών.
- Τα έξοδα για φαρμακευτική περίθαλψη γενικά.
- Οι αμοιβές που καταβάλλονται σε νοσοκόμο για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενή κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο ή κλινική ή στο σπίτι.
- Η δαπάνη για την αντικατάσταση μελών του σώματος με τεχνητά μέλη κ.α

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι έξτρα φόροι σε μισθωτούς και συνταξιούχους"

"Η λίστα είχε ήδη αλλοιωθεί από τους Γάλλους"

Αλλοιώσεις επί αλλοιώσεων φαίνεται τελικά πως έχουν γίνει στην υποτιθέμενη αρχική λίστα Λαγκάρντ αρκετούς μήνες πριν η Ελλάδα λάβει το CD με τα ελληνικά ονόματα, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι επίσημες Αρχές της Ελβετίας.

Όπως προκύπτει από τις επίσημες δηλώσεις της ελβετικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, οι οποίες απεστάλησαν στα «Νέα», κατόπιν σχετικού ερωτήματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατά το χρονικό διάστημα που οι γαλλικές Αρχές επεξεργάζονταν το σύνολο των τραπεζικών δεδομένων που είχαν υπεξαιρεθεί από τα υπολογιστικά συστήματα της HSBC Γενεύης, υπήρξαν «αλλαγές» τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στις καταλήξεις των πρωτότυπων ονομάτων των επίμαχων αρχείων.

Σύμφωνα με την ελβετική Εισαγγελία, οι χειρισμοί που προκάλεσαν τις διαφορές που εντοπίστηκαν, πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στον Ιανουάριο του 2009 και τον Φεβρουάριο του 2010, δηλαδή πριν αποσταλούν τα αρχεία «ελληνικού ενδιαφέροντος» στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο, οι Ελβετοί δεν ξεκαθαρίζουν ποια ακριβώς αρχεία βρέθηκαν αλλοιωμένα και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να προκύψει συμπέρασμα σχετικά με την αυθεντικότητα των στοιχείων που στάλθηκαν στην Ελλάδα.

Εκτός και αν η ελβετική Εισαγγελία ή η ίδια η τράπεζα δεχθούν να παράσχουν τα πρωτότυπα κατόπιν αιτήματος των ελληνικών Αρχών που ερευνούν την υπόθεση, αναφέρουν νομικοί κύκλοι. Ωστόσο, η συμβουλή της HSBC προς τους πελάτες της ήταν να μην αποδέχονται καν την ύπαρξη λογαριασμού τους στη συγκεκριμένη τράπεζα, γεγονός που ουσιαστικά εξαφανίζει κάθε πιθανότητα τέτοιας συνεργασίας.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » ""Η λίστα είχε ήδη αλλοιωθεί από τους Γάλλους""

«Παγώνουν» τις κινητοποιήσεις τους δικαστές και εισαγγελείς


dikasthrioΣε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχώρησαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, κατά τη διάρκεια των γενικών τους συνελεύσεων, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο.

Ωστόσο, δικαστές και εισαγγελείς θα συνεχίσουν να καταθέτουν αγωγές στο Μισθοδικείο κατά των περικοπών τους.

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, στην ομιλία της, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επέδειξε εχθρική στάση κατά της Δικαιοσύνης και φάνηκε αδιάλλακτη απέναντι στους δικαστές, οι οποίοι, όπως ανέφερε, εξαιτίας των περικοπών μέχρι τώρα, έχουν χάσει το 60% των αποδοχών τους.

Πάντως, τόνισε ότι οι δικαστές είναι ακόμα ανοιχτοί στο διάλογο με την κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους και να αποκατασταθεί η ηρεμία στη Δικαιοσύνη.
Υπενθυμίζεται ότι δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις από τις 17 Σεπτεμβρίυ του 2012, όταν δηλαδή ξεκίνησε το νέο δικαστικό έτος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Παγώνουν» τις κινητοποιήσεις τους δικαστές και εισαγγελείς"

Νέα μέτρα τον Αύγουστο για να καλυφθεί μαύρη τρύπα 4 δισ. ευρώ, ζητά το ΔΝΤ

Τα τελευταία μέτρα, δεν θα είναι... «τα τελευταία», εάν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή, προειδοποιεί το ΔΝΤ την κυβερνηση και απειλεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Προειδοποιεί όμως και τους ευρωπαίους εταίρους πως αν δεν βοηθήσουν με νέες διευκολύνσεις την χώρα μας, για να μη ληφθούν πιο σκληρά μετρα, τότε θα υποστούν νέο κούρεμα κατά 25% τα δάνεια των κρατών.

Μέχρι τον Αύγουστο όμως θα πρέπει κυβέρνηση και Τρόικα να συμφωνήσουν και να εξειδικεύσουν τα «αδιευκρίνιστα μέτρα» ύψους 4 δισ. ευρώ, που προβλέπει το Μνημόνιο.

Με βάση την έκθεση του ΔΝΤ, έως τον Σεπτέμβριο του 2012 εκπληρούνταν κατά το πλείστον οι δημοσιονομικοί στόχοι. Παρά την πρόοδο όμως, παραμένουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Οι απώλειες κρατικές εσόδων από την φοροδιαφυγή είναι τεράστιες. Αν αυτό συνεχιστεί, θα απαιτηθούν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις: «οι περικοπές δεν είναι επιθυμητές αλλά αναγκαίες» αν δεν καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, τονίζει ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ κ.Πωλ Τόμσεν. Οι συντάκτες της έκθεσης εκτιμούν ότι παρά τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που συνεχώς λαμβάνονται, το μη δηλωθέν εισόδημα στην Ελλάδα ανέρχεται σε 6% του ΑΕΠ ή 11δισ. ευρώ.

Στα «αδιευκρίνιστα μέτρα» που προβλέπει το Μνημόνιο για τη διετία 2015-2016, η έκθεση αναφέρει ότι πρέπει να εξειδικευτούν και να ανακοινωθούν μέχρι τον Αύγουστο φέτος. Θέτει όμως σαν παράδειγμα την παράταση έως το 2016 (ή και μονιμοποίηση) του τέλους Αλληλεγγύης καθώς θεωρεί ότι αν καταργηθεί, θα σημάνει απώλεια εσόδων και την ανάγκη αναπλήρωσής του με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων.

Η μελέτη του ΔΝΤ δείχνει πάντως ότι η υπερβολική λιτότητα μπορεί να αποδειχθεί «αυτοκαταστροφική». Ο κ.Τόμσεν σε δηλώσεις του υπογραμμίζει ότι το ΔΝΤ είχε από την αρχή υποστηρίξει την ανάγκη για να επιτραπεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλαε πισημαίνει ότι η Ελλάδα τώρα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο της λιτότητας, ώστε να σταθεροποιηθεί την οικονομία και μετά να ευελπιστεί για πρωτογενές πλεόνασμα των 4,5% του ΑΕΠ δύο χρόνια αργότερα, το 2016.

«Υπάρχει προηγούμενο» αναφέρει ο κ.Τόμσεν, καθώς στο παρελθόν το έχουν επιτύχει και το Βέλγιο, και η Ιταλία, αλλά και η ίδια η Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

«Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο στο πλαίσιο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού όσον αφορά την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που παρέχουν μια αναγκαία ώθηση στην ανταγωνιστικότητα. Συνολικά, το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα» αναφέρουν οι ελεγκτές.

Σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδος που βρίσκεται στο έκτο έτος της ύφεσης, ο κ.Τόμσεν τονίζει ότι η προοπτική για ανάκαμψη εξαρτάται από το πόσο καλά η κυβέρνηση θα υλοποιεί το πρόγραμμα από εδώ και μπρος. «Αυτό δεν είναι μια εύκολη κατάσταση» παραδέχεται. «Το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα παραμένει εύθραυστο, και οι όποιες αμφιβολίες σχετικά με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης θα μπορούσαν να μεταφραστούν πολύ γρήγορα σε νέες πτωτικές τάσεις» καθώς οι επενδυτές και οι καταναλωτές θα δείχνουν αυτοσυγκράτηση και οι αναλήψεις καταθέσεων θα περιορίζουν ξανά την ρευστότητα.

Το ΔΝΤ απειλεί όμως και με απολύσεις! Διαπιστώνει μεγάλη υστέρηση και στην μείωση προσωπικού στο Δημόσιο. Σε εφεδρεία τέθηκαν 200 άτομα το 2012 έναντι στόχου για 15.000 εργαζομένους. Συστήνει το πρόγραμμα Εφεδρείας να συνδυαστεί με στοχευμένες απολύσεις στο δημόσιο.

Ωστόσο ο κ.Τόμσεν «ποντάρει» πολλά στην περαιτέρω βοήθεια που έχουν υποσχεθεί στη χώρα μας οι ευρωπαίοι, καλώντας τους ουσιαστικά να αναλάβουν δράση: «τώρα υπάρχει ένα πλαίσιο για να επιτευχθεί μια ριζική λύση στο ελληνικό πρόγραμμα χρέους. Οι εταίροι της Ελλάδος έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε περαιτέρω βήματα για να πέσει το χρέος σημαντικά χαμηλότερα από το 110% του ΑΕΠ ως το 2022».

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πάντως θεωρεί ουσιαστικά «μη βιώσιμο» -επί του παρόντος τουλάχιστον- το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν τονίζει ότι, παρά τα μέτρα, το ελληνικό χρέος είναι υπερβολικά υψηλό, και θα παραμείνει υψηλό αν δεν συμβάλουν στην περαιτέρω μείωσή του οι ευρωπαίοι εταίροι, είτε διαγράφοντας μέρος από το "επίσημο" χρέος της Ελλάδας, είτε μεταφέροντας κεφάλαια και επενδύσεις σε αυτήν.

dailynews24

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μέτρα τον Αύγουστο για να καλυφθεί μαύρη τρύπα 4 δισ. ευρώ, ζητά το ΔΝΤ"

Η κυβέρνηση αποφασίζει για τις αυξήσεις της ΕΥΔΑΠ!

«Τα τιμολόγια των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης για τις διάφορες κατηγορίες καταναλωτών και χρηστών καθορίζονται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο εφαρμογής... της τιμολογιακής πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν πενταετή διάρκεια και εκδίδονται στο τέλος κάθε περιόδου για την επόμενη πενταετία», αναφέρεται σε διάταξη που περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το ΥΠΕΚΑ.

Επί της ουσίας, με την τροποποίηση αυτή μπαίνει τέλος στα σενάρια περί ενδεχόμενης μείωσης των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ προς όφελος των καταναλωτών. Η φημολογία αυτή πυροδοτήθηκε από δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Στέλιος Σταυρίδης. Επικαλούμενος την επάρκεια των αποθεμάτων νερού που σήμερα υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατομμύρια κυβικά μετρά, ο κ. Σταυρίδης σημείωσε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει αναθεώρηση των τιμολογίων, δήλωση που ερμηνεύθηκε ως πρόθεση μείωσης των τιμολογίων.

Οπως κατέστη σαφές εντός 48 ωρών, η κυβέρνηση δεν συμμερίζεται τις απόψεις του επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ. Φροντίζει μάλιστα να θεσμοθετήσει το ποιος έχει το πάνω χέρι στον καθορισμό των τιμολογίων με μια ολιγόλογη διάταξη η οποία αντικαθιστά προηγούμενη που προέβλεπε ότι το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ έχει το δικαίωμα να διατυπώσει γνώμη για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.
Με βάση τη νέα ρύθμιση, το ύψος των τιμολογίων θα αποφασίζουν σε κεντρικό επίπεδο οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Η κυβέρνηση αποφασίζει για τις αυξήσεις της ΕΥΔΑΠ!"

Παραλίγο να την δείρουν επειδή... ζήτησε απόδειξη

Αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη κατάσταση βρέθηκε μια οδηγός αυτοκινήτου, η οποία προχώρησε την Τετάρτη σε... ανεφοδιασμό του ρεζερβουάρ της σε πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Τζαβέλα.

Όπως ανέφερε η ίδια, όταν ζήτησε απόδειξη από τον αλλοδαπό υπάλληλο, εκείνος άρχισε να της φωνάζει και όπως τόνισε χαρακτηριστικά... «λίγο έλειψε να με δείρει».

Όταν η οδηγός του είπε ότι θα καλέσει το ΣΔΟΕ, εμφανίστηκε μια κυρία, η οποία της εξήγησε σε έντονο ύφος πως ο υπάλληλος δεν κατάλαβε τι ακριβώς του ζητούσε, δίνοντάς της τελικά την απόδειξη.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλίγο να την δείρουν επειδή... ζήτησε απόδειξη"

Μανιτάκης – ΑΔΕΔΥ: «Επιχείρηση συνεννόηση» προς αποφυγή απολύσεων

Την ώρα που το ΔΝΤ στην έκθεσή του εξέφραζε τη βεβαιότητά του για απολύσεις στο Δημόσιο το 2013, Α. Μανιτάκης και ΑΔΕΔΥ συμφωνούσαν να... εγκαινιάσουν ένα θεσμικό διάλογο, «μια νέα επικοινωνία και συνεννόηση» για τις αλλαγές στο Δημόσιο στη βάση των μη απολύσεων.

«Η μεταρρύθμιση του Δημοσίου -των υπηρεσιών και των δομών του- πρέπει να στοχεύει σε μια αποδοτική, λειτουργική, αποτελεσματική, δίκαιη και χρηστή Δημόσια Διοίκηση και όχι σε απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης και πρόσθεσε ότι ο ίδιος επιδιώκει, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τη μεγαλύτερη κινητικότητα 25.000 περίπου υπαλλήλων στις δημόσιες υπηρεσίες.

Παράλληλα αναγνώρισε την ανάγκη ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις αποκατάστασης της αξιοπιστίας των δημοσίων υπηρεσιών και της φήμης των δημοσίων υπαλλήλων.

ΑΔΕΔΥ: Δεν χρειάζονται απολύσεις αλλά προσλήψεις

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισήμανε ότι η μέχρι τώρα διαδικασία προώθησης του συστήματος αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού, που συνδέθηκε με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, ακυρώνει το αξιακό και κοινωνικό περιεχόμενο της αξιολόγησης και της μεταρρύθμισης, ενώ θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών, που αυτές προσφέρουν στους πολίτες.

Επίσης, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζήτησε να ενημερωθεί για τον αριθμό των εργαζόμενων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και ποια είναι τα κενά που έστειλαν οι υπηρεσίες σε απάντηση της πρόσκλησης του υπουργείου. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, ανακοίνωσαν ότι σε διαθεσιμότητα είναι ήδη 2.000 εργαζόμενοι και πως οι υπηρεσίες του Δημοσίου ζητούν για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους πάνω από 10.000 εργαζόμενους, πριν ακόμα έρθει η δεύτερη παρέμβαση για τη διαθεσιμότητα των 25.000 υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, αυτό και μόνο επιβεβαιώνει τη θέση της ότι όχι μόνο δεν πρέπει να απολυθούν εργαζόμενοι, αλλά ότι πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου χρειάζονται, άμεσα προσλήψεις προσωπικού, για την εύρυθμη λειτουργία τους.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιτάκης – ΑΔΕΔΥ: «Επιχείρηση συνεννόηση» προς αποφυγή απολύσεων"

Τόμσεν: Καθοριστική η έγκαιρη, νέα μείωση του χρέους

Συμβατό με τους κανόνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είναι το τελευταίο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, είπε ο αρμόδιος αξιωματούχος του για την Ελλάδα, Poul Thomsen σε συνέντευξή του... στη Νέα Υόρκη κατά την παρουσίαση της έκθεσης του ΔΝΤ.

Οι δεσμεύσεις της ευρωζώνης να συνεχίζουν να καλύπτουν το χρηματοδοτικό κενό της χώρας μπορεί να μην είναι ακόμα συγκεκριμένες, αλλά είναι σύμφωνες με τις κατευθυντήριες γραμμές του ΔΝΤ, είπε ο Thomsen υπονοώντας ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει και αυτό να συγχρηματοδοτεί την Ελλάδα.

Ο Thomsen πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι ότι η ευρωζώνη αναγνώρισε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα μείωσής του στο μέλλον.

Η έγκαιρη συγκεκριμενοποίηση της περαιτέρω αυτής μείωσης καθώς και της συμπλήρωσης του χρηματοδοτικού κενού θα είναι καίρια για την επιτυχία του προγράμματος, τόνισε.

Το εύρος του κενού για το 2015-2016 εκτιμάται στα 5,5-9,5 δις ευρώ και θα επανεκτιμάται τακτικά. Είναι ακόμα πολύ νωρίς να πει κανείς εάν θα χρειαστεί η Ελλάδα και περαιτέρω χρηματοδότηση από τις αρχές του 2015 ή νωρίτερα, συμπλήρωσε ο Thomsen.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Τόμσεν: Καθοριστική η έγκαιρη, νέα μείωση του χρέους"

Σε κλοιό γρίπης η χώρα - Δυο ασθενείς νοσηλεύονται ήδη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

«Κερδίζει» συνεχώς έδαφος η γρίπη στη χώρα μας, καθώς μέρα με την ημέρα αυξάνονται τα περιστατικά της νόσου. Μάλιστα, δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα κρούσματα γρίπης πληθαίνουν καθημερινά όπως προκύπτει από το δίκτυο των ιδιωτών γιατρών που συνεργάζονται με το Κέντρο, αλλά και από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Δεκάδες βαριά περιστατικά της γρίπης, τα οποία αφορούν στην πλειοψηφία τους ασθενείς με επιβαρυμένο ιστορικό και χρόνιες παθήσεις καθώς και ηλικιωμένους, νοσηλεύονται σε πνευμονολογικές κλινικές της χώρας.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ μετρούσαν… αντίστροφα για την έλευση της γρίπης στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους. Πλέον αναμένουν ότι θα ενταθούν τα περιστατικά της νόσου. Αυτό που επισημαίνουν εν όψει του κύματος γρίπης είναι ότι προλαβαίνουν –και πρέπει- να εμβολιαστούν με το αντιγριπικό εμβόλιο όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ένας στους πέντε Ευρωπαίους ασθενείς είναι Γάλλος

Σε αντίθεση με την επέλαση της γρίπης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κατάσταση στην Ευρώπη ήταν πολύ ήρεμη έως και την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που είχε επηρεάσει –θετικά- και την Ελλάδα.

Τώρα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η γρίπη έχει έντονη δραστηριότητα, με τη Νορβηγία και την Ισλανδία να βρίσκονται στο peak της νόσου.

Σύμφωνα με το ECDC, στη Γαλλία, την Ισπανία, τις Σκανδιναβικές χώρες και τη Γερμανία καταγράφεται σημαντική επιτάχυνση στην εξάπλωση της γρίπης. Μάλιστα, η Γαλλία κατέχει την αρνητική πρωτιά στον αριθμό των σοβαρών περιστατικών γρίπης καθώς μετρά 220 βαριά κρούσματα, σχεδόν το 18% του συνολικού αριθμού ασθενών στην Ευρώπη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κλοιό γρίπης η χώρα - Δυο ασθενείς νοσηλεύονται ήδη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας"

Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ζητά ο Μεϊμαράκης

«Δε μπορεί να μείνει άλλο στη Βουλή αυτή η διαδικασία. Πρέπει να αλλάξει με την αναθεώρηση του Συντάγματος» τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε δημοσιογράφους για την προανακριτική διαδικασία.


Ο Πρόεδρος της Βουλής, στο πλαίσιο της κοπής της πίτας της Βουλής, εκτίμησε ότι ήρθε η ώρα για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. «Τι μου λέτε τώρα για μυστικότητα, ο βουλευτής εκτίθεται. Υπογράφει ή δεν υπογράφει τις προτάσεις; Ο κανονισμός επιτρέπει να υπογράψεις κι άλλες προτάσεις; Όταν εγώ λέω ότι πολιτεύομαι με τη ΝΔ στη Β’ Αθηνών, πιστεύει κανείς ότι θα ψηφίσουμε κάτι άλλο στην κάλπη;» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Εγώ θα έβαζα και παραβάν, αλλά μου είπαν όχι. Ότι θέλανε θα έκανα γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη συνείδηση του βουλευτή, έπρεπε και είχα την πεποίθηση να ψηφίσει με δικανικά κριτήρια» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε: «Εμένα μου στέλνει το βουλευτή ο πολίτης. Εγώ θα διαχειριστώ το πρόβλημα του βουλευτή ως προς τη Βουλή, ως προς τη βλακεία θα το διαχειριστεί ο πολίτης που τον σταυρώνει».

star

Διαβάστε Περισσότερα » "Να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ζητά ο Μεϊμαράκης"

Παραμένουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΤΤ με μείωσεις 30% στους μισθούς τους

Αποδέχθηκαν την πρόταση για μείωση 30% στις αποδοχές των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προκειμένου να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας οι συνδικαλιστικές ενώσεις της τράπεζας κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης που είχαν το Σάββατο το μεσημέρι με την διοίκηση.

Οπως είχε γράψει και νωρίτερα το iefimerida.gr μετά από μεγάλη προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της διοίκησης της Τράπεζας, η Τρόικα δέχθηκε να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας στο ΤΤ, αρκεί να μειωθούν κατά 30% οι αποδοχές των εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό το Σάββατο το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της Τράπεζας και στις συνδικαλιστικές ενώσεις προκειμένου να εξεταστεί αν θα γίνει δεκτή από τους δεύτερους η πρόταση της Τρόικα.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμένουν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΤΤ με μείωσεις 30% στους μισθούς τους"

Στο εδώλιο 92 κτηνοτρόφοι για δάνεια - μαϊμού!

Η ζημιά του δημοσίου ανέρχεται σε 1,62 εκ. ευρώ.
Ο διευθυντής κτηνιατρικής και ο υποδιευθυντής... της ΑΤΕ που έστησαν το «μεγάλο κόλπο» παραπέμπονται σε ξεχωριστή δίκη

Διαστάσεις χιονοστιβάδας προσλαμβάνει το σκάνδαλο με τα κτηνοτροφικά δάνεια – μαϊμού στα Γρεβενά, καθώς στο μεγάλο κόλπο που φέρονται να έστησαν το 2008 ο διευθυντής της διεύθυνσης Κτηνιατρικής Γρεβενών και ο υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της ΑΤΕ, εμπλέκονται σχεδόν εκατό κτηνοτρόφοι(;) της περιοχής.
Συγκεκριμένα ανέρχονται σε 92 τα άτομα που θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου του τριμελούς πλημμελειοδικείου Γρεβενών στις 11 Ιουνίου 2013, καθώς φέρονται να έλαβαν παράνομα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, το οποίο ζημίωσαν με το αστρονομικό ποσό των 1,62 εκ. ευρώ! Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι ή οι κατ’ επίφαση κτηνοτρόφοι είναι αυτές της «απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας», της «απάτης» και της «χρήσης ψευδούς βεβαίωσης». Σύμφωνα με την σε βάρος τους δικογραφία, ο αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Γρεβενών Ιωάννης Παΐσιος, διαπιστώνει ότι «οι κατηγορούμενοι έβλαψαν την περιουσία του ελληνικού δημοσίου» και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις διαπιστώνει ότι «η ζημιά είναι ιδιαιτέρως μεγάλη».
Η μεγάλη κομπίνα στήθηκε το 2008, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση για “χορήγηση πιστωτικών διευκολύνσεων σε κτηνοπτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις”. Τότε στα γκισέ της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας των Γρεβενών δημιουργήθηκαν ουρές, καθώς άνθρωποι κάθε ηλικίας και επαγγέλματος έσπευσαν να πάρουν ζεστό χρήμα που μοιράζονταν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Όλοι ήταν εφοδιασμένοι με μία ψευδή βεβαίωση, σύμφωνα με την οποία κατείχαν κτηνοτροφικές μονάδες και διατηρούσαν ζώα για πάχυνση. Με τη βεβαίωση αυτή η ΑΤΕ μοίρασε άφθονο χρήμα, χορηγώντας άτοκα δάνεια πενταετούς διάρκειας. Τα δάνεια χορηγήθηκαν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και το επιτόκιο ήταν επιδοτούμενο κατά 100% από το δημόσιο. Εκτιμάται ότι το ύψος της απάτης ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.
Η… διαδρομή του σκανδάλου
Η… σύμπτωση στην υπόθεση είναι ότι όλες οι ψευδείς -όπως αποδείχτηκαν βεβαιώσεις- έφεραν την υπογραφή του διευθυντή της διεύθυνσης κτηνιατρικής της νομαρχίας Γρεβενών, Διονυσίου Λόλα, ενώ όλα τα δάνεια τα υπόγραψε ο υποδιευθυντής του τοπικού υποκαταστήματος της ΑΤΕ, Ευάγγελος Σχοινάς. Πρόκειται για τους αρχιτέκτονες της μεγάλης απάτης, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη με βαριές κατηγορίες, πήραν μία αναβολή και θα δικαστούν τον επόμενο μήνα.
Ο αρμόδιος ελεγκτής της ΑΤΕ, Ιωάννης Τέκος, που μετέβη από την Αθήνα στα Γρεβενά και διενήργησε τον έλεγχο, διαπίστωσε έκπληκτος ότι «ολόκληρος ο νομός Γρεβενών είναι ένα απέραντο χοιροστάσιο». Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο, το ύψος της δανειοδότησης καθορίζεται από τον αριθμό και τις κατηγορίες των ζώων, ενώ οι “χοιρομητέρες” δίνουν μεγαλύτερο δάνειο. Ειδικότερα: για χοιρομητέρες εντατικής εκτροφής δίνεται δάνειο 400 ευρώ ανά ζώο, για αγελάδες γαλακτοπαραγωγής 300 ευρώ/ζώο, για μοσχάρια 150 ευρώ/ζώο, για χοιρομητέρες υπαίθριας εκτροφής 100 ευρώ/ζώο και για αιγοπρόβατα 10 ευρώ ανά ζώο.
Το πάρτι με τα δάνεια-μαϊμού δεν θα είχε αποκαλυφτεί αν ένας πραγματικός δικαιούχος, ο Παναγιώτης Μαρκόπουλος, που διατηρεί οργανωμένη μονάδα εκτροφής αγελάδων, δεν έκανε τη σχετική καταγγελία. Μάλιστα ο ίδιος κτηνοτρόφος ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία, στέλνοντας επιστολές στον τότε υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη και στον τότε διοικητή της ΑΤΕ Δημήτριο Μηλιάκο. Με τις επιστολές τους ενημέρωνε για το «μεγάλο φαγοπότι» στο νομό Γρεβενών και ζητούσε την παρέμβασή τους. Κατήγγειλε επίσης ότι «δεχόταν απειλές για τη ζωή του και την περιουσία του».

e-ptolemeos

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο εδώλιο 92 κτηνοτρόφοι για δάνεια - μαϊμού!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news