facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Με 166 «ναι» ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο


Αναλυτικότερα, ψήφισαν συνολικά 290 βουλευτές από του οποίους «ναι» ψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» 123 βουλευτές και παρών δήλωσε ένας βουλευτής...

Τα άρθρο 1, 2, 3, 4 , 6, 7, 8 , 9, 13, 14, 15, 16, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 32, 33, 36, 37, 38, 40, 53 ψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 121 βουλευτές και παρών δήλωσαν τρεις βουλευτές.

Το άρθρο 31 ψήφισαν 165 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 122, και παρών δήλωσαν τρεις βουλευτές. Στο άρθρο 35, «ναι» ψήφισαν 151 βουλευτές, «όχι» 136 και παρών δήλωσαν τρεις.

Στις διαφοροποιήσεις καταγράφεται η στάση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ που καταψήφισε το άρθρο 35 που περιλαμβάνει εργασιακές ρυθμίσεις.

Κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως το νομοθέτημα με το οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει την υπεύθυνη και συνεπή πολιτικής της για να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος (ΝΔ), υπογραμμίσε πως δεν τίθεται ζήτημα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Ελλάδας προς τις δανειακές της υποχρεώσεις, καθώς ακόμα και με το αγγλικό δίκαιο, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου μπορούν μονάχα να καθορίσουν το ποσό της αποζημίωσης που θα πρέπει να πληρώσει η χώρα.

Ο κ. Λαφαζάνης στη συνέχεια είπε: «Εμείς δεν είπαμε πως θα έρθουν και θα κατασχέσουν την Ακρόπολη. Το θέμα είναι πως μπορούν να πάρουν την εκμετάλλευση της Ακρόπολης, που είναι ιδιωτικό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου».

«Χρωστάμε 240 δισ. Πόσα είναι πια αυτή η περιουσία μας στο εξωτερικό; Η μήπως πρόθεσή μας είναι να μην πληρώσουμε αυτά τα χρήματα; Πάτε να φάτε και τα λεφτά των κρατών πλέον;» ρώτησε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Μάκης Βορίδης. «Σηκώνετε αυτή τη συζήτηση, δημιουργείτε θόρυβο, πλαστές εντυπώσεις στον ελληνικό λαό» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ μάλιστα παρουσίασε μάλιστα και φωτοτυπία ενός χαρτονομίσματος της Ζιμπάμπουε. «Μου έστειλαν αυτή τη φωτοτυπία. Είναι 100 τρισ. δολάρια Ζιμπάμπουε, που ισοδυναμούν με 20 δολάρια ΗΠΑ. Το καταθέτω για να δει ο κάθε ενδιαφερόμενος, από τι γλυτώσαμε, από την πληθωριστική δραχμή...» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για «ρήτρα αποικίας» στη σύμβαση και «κοινωνικό Αρμαγεδδώνα» έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος. Λίγο αργότερα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναρωτήθηκε «γιατί θα πρέπει να κατέχει τη μοναδική αλήθεια ο κ. Παυλόπουλος, και να μην δεχθούμε την άποψη του δασκάλου όλων μας, του κ. Κασιμάτη, του κ. Χρυσόγονου ή του κ. Μητρόπουλου;»

«Δεν ήμασταν εμείς που λέγαμε πως το Μνημόνιο έπρεπε να ψηφιστεί από 180 βουλευτές» σχολίασε ο Π. Κουρουμπλής, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Αφού δεν τίθεται ζήτημα, ας συμπεριλάβουν ρητά διάταξη εξαίρεσης της δημόσιας περιουσίας κάθε είδους και σκοπού. Και ας αποσαφηνιστεί για να καθησυχάσουν την ανησυχία της αντιπολίτευσης» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

spirospero


Διαβάστε Περισσότερα » "Με 166 «ναι» ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο"

Την Τετάρτη η Διάσκεψη των Προέδρων για τις κάλπες της λίστας Λαγκάρντ

Την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία αναμένεται να προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής το πόσες κάλπες θα... τοποθετηθούν στη για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα έχουν κατατεθεί τρεις προτάσεις σχετικά με την εν λόγω υπόθεση. Η πρώτη πρόταση υποβλήθηκε από τη συμπολίτευση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και συστήνει την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Η δεύτερη πρόταση κατατέθηκε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που προτείνει την άσκηση δίωξης κατά του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τέλος, η τρίτη πρόταση προέρχεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που ζητούν την άσκηση δίωξης κατά των κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο αλλά και των πρώην πρωθυπουργών, Λουκά Παπαδήμου και Γιώργου Παπανδρέου. Η Χρυσή Αυγή, δια στόματος του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου, έχει γνωστοποιήσει πως προτίθεται να υποστηρίξει την πρόταση των ΑΝΕΛ, προκειμένου να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών.

Είτε θα στηθούν τρεις κάλπες, όσες οι προαναφερόμενες προτάσεις των κομμάτων, είτε τέσσερις κάλπες, όσα και τα πολιτικά πρόσωπα που προτείνονται. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων, και στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.

skai


Διαβάστε Περισσότερα » "Την Τετάρτη η Διάσκεψη των Προέδρων για τις κάλπες της λίστας Λαγκάρντ"

Μέχρι το Μάιο η παράταση για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους

Στην έκτη κατά σειρά επιμήκυνση του νόμου για τα αυθαίρετα προχωρεί το
υπουργείο Περιβάλλοντος, παρατείνοντας την προθεσμία που έληγε τέλη
Ιανουαρίου έως το τέλος Μαΐου.  

Με τη νέα παράταση ψηφίστηκαν από την Βουλή και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις
που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για
την αναθέρμανση του μέτρου, μεταξύ των οποίων είναι και η δυνατότητα μεταβίβασης αυθαίρετων κτισμάτων αρκεί να έχει καταβληθεί το 30% του
προστίμου της παράβασης.

Tο υπουργείο ευελπιστεί να  επιταχύνει το ρυθμό υποβολής δηλώσεων για
τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος έφτανε τις 470.000 αιτήσεις έως τις
αρχές τους έτους.

Φαίνεται ότι το ΥΠΕΚΑ επιλέγει την λύση της παράτασης καθώς δεν έχει
ακόμη ολοκληρωθεί η επεξεργασία των μέτρων για την οριστική διευθέτηση
των αυθαιρέτων που έχει εξαγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Με βάση το σχεδιασμό προβλεπόταν κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων ώστε
όσοι έχουν μικρές παραβάσεις εντός νομίμως υφιστάμενων κτισμάτων να
μπορέσουν να πάρουν οριστικούς τίτλους και όχι μόνο για 30 χρόνια. Οι
νέες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από τη βουλή προβλέπουν:

- η έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας σε αυθαίρετο κτίριο ή τμήμα
του, μπορεί να γίνεται μετά την καταβολή 30% του συνολικού ποσού
προστίμου έως 31 Μαίου 2013, χωρίς να επιβάλλεται άλλο πρόστιμο.

- Επιτρέπεται μετά την καταβολή 30% του προστίμου, η εκτέλεση εργασιών
αποπεράτωσης, ύστερα από έγκριση που δίνεται από την αρμόδια πολεοδομική
υπηρεσία, εφόσον οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δεν
επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο.

- Για τη χορήγηση της προέγκρισης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας
τουριστικού καταλύματος ο αιτών δεν χρειάζεται πλέον να προσκομίσει τη
βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας αλλά αρκεί η βεβαίωση εξόφλησης
ποσοστού 30% του συνολικού προστίμου έως την 31 Μαίου από το
πληροφοριακό σύστημα του Τ. Ε. Ε.

- μετά την εξόφληση 30% του συνολικού προστίμου έως τις 31/01/2013,
επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου
δικαιώματος συμπεριλαμβανομένης της αρχικής ή της τροποποιητικής
σύστασης οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών στο ακίνητο στο οποίο έχει
εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση.

protothema


Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι το Μάιο η παράταση για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους"

Μ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Τι ήθελε να συγκαλύψει ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Προβόπουλος;

karximakis-ti-ithele-na-sygkalupsei-o-kentrikos-trapezitis-k-provopoylos
Δριμεία επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου αλλά και του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη εξαπολύει με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Μιχάλης Καρχιμάκης.




Ο κ. Καρχιμάκης καταγγέλλει τον Γιώργο Προβόπουλο ότι «απέτρεψε τον έλεγχο ων χαρτοφυλάκιων, των offshore, ανωνύμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών απο την ελεγκτική εταιρεία black rock».

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη:

«Τι ήθελε να κρύψει και να συγκαλύψει ο κεντρικός τραπεζίτης κ.προβοπουλος; Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης επιτέλους θα επέμβει; Απετράπη,ο έλεγχος υγείας των χαρτοφυλακίων των OFFSHORE,των ανωνύμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών,απο την ελεγκτική εταιρεία black rock,με επιλογη, απόφαση, του κεντρικού τραπεζίτη.

Γιατί κ. προβοπουλε απετρεψες τον έλεγχο των χαρτοφυλάκιων,των offshore,ανωνύμων και θυγατρικών εταιρειών των τραπεζών απο την ελεγκτική εταιρεία black rock; Τι ήθελες να συγκαλυψεις;ποιους; Και γιατί κ. Προβοπουλε φερεσθαι να επικαλεσθηκατε ότι δεν δρομολογησατε στα πλαίσια της ευθύνης σας τον έλεγχο της υγείας των χαρτοφυλακίων των offshore,των ανωνύμων και των θυγατρικών των τραπεζών απο την ελεγκτική εταιρεία black rock,ισχυριζόμενος το δήθεν υψηλό κόστος αμοιβής αυτής της εταιρείας.

Μήπως λοιπόν τα χρήματα που θα δαπανουσατε για ένα κορυφαίο έλεγχο ενόψει και της ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζών, για το που πήγαν τα λεφτά των ελλήνων καταθετων στις τράπεζες. Ηταν λιγότερα απο τα εφάπαξ των 40 διευθυντικών στελεχών που φέρεται να καθοδηγησατε να συνταξιοδοτηθούν και κάποιους επαναφέρατε ως συμβούλους σας;

Δηλαδή λιγότερα απο τα 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου που δώσατε για τα εφάπαξ; Κ. Προβοπουλε είστε υπόλογος και φέρετε μεγάλη ευθύνη. Τι επιτέλους θέλατε να αποφύγετε απο την αποτροπή του ελέγχου; Το φερόμενο επιχείρημα σας ότι τον έλεγχο τελικά στις offshore κ.λ.π των τραπεζών το έκανε η τρόικα και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος είναι εωλο και αχαρακτήριστο και προκαλεί οργή….



Κύριε Προβόπουλε,

1)Η τρόικα δεν έχει δικούς της μηχανισμούς ελέγχου στην Ελλάδα. Έχει διάφορους "εθνικούς»" πληροφοριοδοτες όπως εσάς καμιά φορά όπως λέγεται φορούν και κουκούλα.

2)Η Τράπεζα της Ελλάδος που έκανε δήθεν τον έλεγχο. Τι θα αποκάλυπτε; Εσάς; Αδύνατον. Το άβατο της τράπεζας που διοικείτε δεν αυτοπαραβιαζεται και δεν αυτοκτονει. Βάλλεται και ελέγχεται μόνο απο εξωτερικούς παράγοντες και εσωτερικούς βέβαια όταν θα αποχωρησετε.

Ευλογήσατε λοιπόν τα γενιά σας για να μην αποκαλυφθούν οι δικές σας παραλείψεις, αντιφάσεις και συγκαλυψεις σε όφελος κάποιων και σε βάρος κάποιων άλλων.

Κύριε Πεπόνη θα επέμβετε; Εκεί είναι η ουσία ή θα παρακολουθείτε αδιάφορος, συγκαλυπτοντας και εσείς παρέχοντας ομπρέλα προστασίας με την αδιαφορία σας στον κεντρικό τραπεζίτη; Οι ευθύνες του ανήκουν πλέον στην δικαιοδοσια σας. Η καθυστέρηση της επέμβασης σας επισωρευει την τελική ευθύνη για την θεσμική ασυλία του κεντρικού τραπεζίτη στο πρόσωπο σας και τον θεσμό που θέλετε να ισχυριζεστε ότι υπηρετείτε,ως θεματοφύλακα της διαφάνειας και της χρήστης διαχείρισης του δημοσίου συμφέροντος του δημοσίου χρήματος και των ατομικών δικαιωμάτων.

Είστε υποχρεωμένος να ελέγξετε και να επιβάλετε τον έλεγχο που δεν επέτρεψε να προχωρήσει ο κεντρικός τραπεζίτης με τα γνωστά και στρεψοδικα επιχειρήματα του».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ.ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Τι ήθελε να συγκαλύψει ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Προβόπουλος;"

Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής: Αντισυνταγματικό το Παρατηρητήριο ΟΤΑ

Εντάσεις για την αντισυνταγματικότητα του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, που προβλέπεται τόσο από το μνημόνιο 3 όσο και από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις έξι νομοθετικές πράξεις, προβάλει... το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στην Έκθεσή του. 

«Οι ΟΤΑ έχουν τεκμήριο αρμοδιότητας επί των τοπικών υποθέσεων, το οποίο θεμελιώνεται απευθείας στο Σύνταγμα… Περαιτέρω, η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ προσδιορίζεται τόσο υπό λειτουργική όσο και υπό οργανική άποψη. Η οργανική οικονομική αυτοτέλεια έχει την έννοια ότι οι ΟΤΑ έχουν ίδια αποφασιστικά όργανα επί των οικονομικών τοπικών υποθέσεων», σημειώνεται στην Έκθεση.

Μάλιστα, το Επιστημονικό Συμβούλιο εκφράζει καθαρά και έναν άλλον προβληματισμό: την κατάργηση της κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Το ως άνω πλέγμα παρεμβάσεων (σ.σ. το Παρατηρητήριο ΟΤΑ και τα μέτρα που μπορεί να επιβάλλει) που θεσμοθετείται με την προτεινόμενη ρύθμιση εγείρει προβληματισμό ως προς το εάν οδηγεί σε περιορισμό ή κάμψη της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του ΟΤΑ, οι οποίες εμπίπτουν στο προστατευτικό πεδίο του άρθρου 102 παρ. 2 εδ. α ́ του Συντάγματος. Η διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ έναντι της κρατικής διοίκησης περιλαμβάνει την κατοχύρωση του διοικητικού τους έργου, δηλαδή την εξουσία των ΟΤΑ να αποφασίζουν αποκλειστικώς επί των τοπικών υποθέσεων αρμοδιότητάς τους, με δικά τους όργανα, εντός των πλαισίων των γενικών κανόνων που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία τους, καθώς και την κατοχύρωση των διοικούντων οργάνων τους (ΣτΕ 4077-4080/2009)».

Επιπροσθέτως, επικαλούμενο το άρθρο 102 παρ. 5 εδ. α” του Συντάγματος, υπογραμμίζει αναφερόμενο στην αυτοτέλεια, διοικητική και οικονομική των ΟΤΑ: «Το Κράτος λαμβάνει τα

νομοθετικά, κανονιστικά και δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας και των πόρων που είναι αναγκαίοι για την εκπλήρωση της αποστολής και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με ταυτόχρονη διασφάλιση της διαφάνειας κατά τη διαχείριση των πόρων αυτών».

aftodioikisi



Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής: Αντισυνταγματικό το Παρατηρητήριο ΟΤΑ"

Κλείνουν άμεσα 11.000 κρεβάτια στο ΕΣΥ!

Τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων που δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα θα δημιουργήσουν ένα ΕΣΥ με λιγότερες 11.000 κλίνες. Γιατί βιάζεται το υπουργείο Υγείας να περιορίσει τα τμήματα και τις κλινικές των δημοσίων νοσοκομείων.

Το μνημόνιο αλλά και οι πιέσεις της τρόικα έλεγαν πως το ΕΣΥ θα έπρεπε έως το τέλος του 2012 να διαθέτει 660 τμήματα λιγότερα. Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθυστέρησε στο σχεδιασμό αλλά και στην υλοποίηση του σχεδίου περικοπών με αποτέλεσμα σήμερα να τρέχει και να μη φθάνει.

Οι συνεχείς δημοσιεύσεις των νέων οργανογραμμάτων των νοσοκομείων το τελευταίο διάστημα με πολλά λάθη, δείχνουν αν μη τι άλλο την αγωνία να ολοκληρωθεί άμεσα η «επιχείρηση περικοπών».
Εξάλλου η τρόικα θέτει το συγκεκριμένο ζήτημα στις άμεσες προτεραιότητές της γι αυτό μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν ψαλιδιστεί συνολικά 11.000 κρεβάτια από τα δημόσια νοσοκομεία.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο Α περιφερειάρχης υγείας Β.Κοντοζαμάνης στους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε πρόσφατα.

Πάντως η βιασύνη με την οποία κόβονται οι κλινικές και τα τμήματα (συνολικά 660) έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στους εργαζόμενους που βλέπουν να απουσιάζουν από τα νέα οργανογράμματα τμήματα και κλινικές με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν το επαγγελματικό τους αύριο.

 iatropedia


Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν άμεσα 11.000 κρεβάτια στο ΕΣΥ!"

Μπάχαλο με το μέτρο «δεν πληρώνω, χωρίς απόδειξη» παρά τα πρόστιμα

Σε εφαρμογή τέθηκε από το Σάββατο η αγορανομική διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής.

Το πρώτο διήμερο εφαρμογής του μέτρου βρήκε ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων - κυρίως του κλάδου της εστίασης και αναψυχής - απροετοίμαστες καθώς, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένες να αναρτήσουν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα αναγράφει «Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο» (απόδειξη - τιμολόγιο), δεν το είχαν πράξει. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι που δήλωναν ότι δεν το γνώριζαν και πως δεν είχαν ενημερωθεί για την υποχρέωσή τους αυτή παρά το γεγονός ότι η αγορανομική διάταξη λέει ότι οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σύμφωνα με ανακοίνωσή της ενημέρωσε τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους - μέλη, ωστόσο διατηρεί τις επιφυλάξεις της ως προς την ορθότητα του μέτρου. Οπως αναφέρει, τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία νομότυπα και εκδίδουν την προβλεπόμενη απόδειξη αγορών στους πελάτες τους. Εάν ο πελάτης ζητήσει την απόδειξή του και ο καταστηματάρχης αρνηθεί να την εκδώσει, μπορεί να καταγγείλει το γεγονός στις αρμόδιες Αρχές και φυσικά μπορεί να αρνηθεί την αγορά, να αφήσει τα προϊόντα και να αποχωρήσει, όχι όμως να τα πάρει και να φύγει χωρίς να πληρώσει. Μάλιστα, η ΕΣΕΕ προτείνει στα μέλη της την παράλληλη χρήση πινακίδας στα ελληνικά και αγγλικά η οποία θα αναγράφει: «Αγαπητέ πελάτη, η έξοδος προϊόντος από το κατάστημα χωρίς πληρωμή μπορεί να επισύρει το ποινικό αδίκημα της κλοπής». Οπως αναφέρει, το περιεχόμενο της συμπληρωματικής πινακίδας, σύμφωνα και με τη νομική υπηρεσία της ΕΣΕΕ, δεν αντιτίθεται προς την υποχρεωτικά αναρτημένη πινακίδα που προβλέπει η νέα αγορανομική διάταξη.

Και ενώ η αγορά προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της αγορανομικής διάταξης, αύριο Τρίτη 15 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιχειρηματιών, οι εκπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα γενναίες κυρίως στα είδη ένδυσης και υπόδησης και τα ποσοστά εκκίνησης θα είναι υψηλότερα του 50%. Στο μεταξύ, μεγάλα και μικρά καταστήματα με τη μορφή δεκαήμερων προσφορών έχουν ήδη ξεκινήσει ελπίζοντας να ρεφάρουν τις απώλειες πωλήσεων που στο διάστημα των γιορτών διαμορφώθηκαν κατά μέσον όρο στο 20%. Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

tanea


Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάχαλο με το μέτρο «δεν πληρώνω, χωρίς απόδειξη» παρά τα πρόστιμα"

Αυτομάτως από την 1η Ιανουαρίου 2014 το 25ευρω για κάθε νοσηλεία στο ΕΣΥ!


Αυτομάτως και χωρίς την προϋπόθεση της έκδοσης υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Υγείας θα ισχύσει τελικά από την 1η Ιανουαρίου 2014 η υποχρέωση κάθε νοσηλευομένου στο ΕΣΥ να καταβάλλει 25 ευρώ, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Η προϋπόθεση για έκδοση υπουργικής απόφασης για τα 25 ευρώ διαγράφεται με διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τις οποίες συζητεί την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου η ολομέλεια της Βουλής.

Με την ίδια διάταξη διαγράφεται επίσης η προϋπόθεση για έκδοση υπουργικής απόφασης σχετικά με την υποχρέωση των ασφαλισμένων να καταβάλλουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 ένα ευρώ υπέρ του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για κάθε συνταγή την οποία εκτελούν.

Βασίλης Βενιζέλος
YGEIA360.GR



Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτομάτως από την 1η Ιανουαρίου 2014 το 25ευρω για κάθε νοσηλεία στο ΕΣΥ!"

ΙΣΑ. Διορθώστε άμεσα το συκοφαντικό περιεχόμενο των οδηγιών όπου ο ιατρός παρουσιάζεται ως «Φούφουτος»


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται έντονα δια της παρούσης, για την απαράδεκτη καταχώριση στην Αρχική Σελίδα των οδηγιών χρήστη της ΗΔΙΚΑ, στην οποία ως στοιχεία ιατρού έχετε συμπληρώσει την λέξη «foufoutos».

Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη λέξη έχει αρνητικό περιεχόμενο και έννοια και είναι άκρως συκοφαντική και δυσφημιστική για τους ιατρούς και για το ιατρικό λειτούργημα και μας προκαλεί μεγάλη κατάπληξη, η ασέβεια με την οποία αντιμετωπίζετε τους ιατρούς και απορούμε με το θράσος αυτού που έκανε την συγκεκριμένη καταχώριση και ο δόλος όσων την ανήρτησαν.

Όπως σας είναι γνωστό, οι ιατροί έχουν ανεχτεί τα τεράστια τεχνικά προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στα συστήματα τόσο του e-syntagografisis, όσο και του e-diagnosis , ενώ σήμερα όπως ορθώς είχαμε προβλέψει και σας είχαμε γνωστοποιήσει, έχει καταρρεύσει το σύστημα e-perscription, τα οποία τους έχουν προξενήσει ανεπανόρθωτη υλική και ηθική ζημία και παρά ταύτα στις οδηγίες σας παρουσιάζεται τον Έλληνα ιατρό ως ΦΟΥΦΟΥΤΟ. Οφείλετε δε, άμεσα να αποκαταστήσετε τα τεχνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας των οποίων οι ιατροί δεν δύνανται να ασκήσουν το λειτούργημα τους.

ΕΠΕΙΔΗ η φράση αυτή βλάπτει την τιμή και την υπόληψη κάθε ιατρού και του ιατρικού σώματος ως σύνολο και προσβάλλει παράνομα και υπαίτια την προσωπικότητα, την τιμή, την υπόληψη και το κύρος κάθε μέσου Έλληνα ιατρού. Το γεγονός δε ότι ακόμα υπάρχει στο διαδικτυακό σας χώρο αποδεικνύει ότι μοναδικό στόχο έχει να θίξει την τιμή και την υπόληψη των Ελλήνων ιατρών .

ΕΠΕΙΔΗ η φράση αυτή , που κυκλοφορεί ευρέως στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλάπτει την τιμή και την υπόληψη των ιατρών.

ΕΠΕΙΔΗ οφείλετε να μας γνωστοποιήσετε τα στοιχεία του υπαλλήλου που προέβη στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια η οποία είναι αστικά και ποινικά κολάσιμη.

ΕΠΕΙΔΗ αιτούμαστε δια της παρούσης τον διοικητικό έλεγχο του συγκεκριμένου υπαλλήλου και όσων επέτρεψαν την ανάρτηση του προσβλητικού αυτού περιεχομένου .

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ-ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

όπως ΑΜΕΣΑ αποσύρετε την συγκεκριμένη προσβλητική καταχώριση και προβείτε σε διόρθωση του κειμένου και όπως προβείτε σε δημοσίευση στο διαδικτυακό σας χώρο αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψης των ιατρών, άλλως επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ





Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ. Διορθώστε άμεσα το συκοφαντικό περιεχόμενο των οδηγιών όπου ο ιατρός παρουσιάζεται ως «Φούφουτος»"

Στο στόχαστρο οι συντάξεις χηρείας και οι διπλοσυνταξιούχοι

Δύο εκκρεμή ζητήματα -η απογραφή 400.000 δικαιούχων συντάξεων χηρείας και η περικοπή 110.000 διπλών συντάξεων που εκκρεμεί εδώ και έναν χρόνο- βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο των συσκέψεων του υπουργείου Εργασίας.

Αναλυτικά τα δύο θέματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι τα εξής:



  • Η ολοκλήρωση της απογραφής των συνταξιούχων μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Τώρα το βάρος πέφτει στην απογραφή των δικαιούχων συντάξεων χηρείας και μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι σχετικές προθεσμίες (σήμερα αναμένεται σύσκεψη στο ΙΚΑ).


Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ζητήσει με έγγραφό του από όλα τα Ταμεία αναλυτικά στοιχεία για το πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει η απογραφή. Στόχος είναι η διαδικασία να γίνει με αξιόπιστο τρόπο, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα χορήγησης συντάξεων χηρείας σε άτομα που έχουν παντρευτεί εκ νέου.

Σημειώνεται πως ήδη στα τρία μεγαλύτερα Ταμεία έχει ολοκληρωθεί η απογραφή των συντάξεων γήρατος. Αυτή τη στιγμή αναζητούνται 11.095 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, 12.792 συνταξιούχοι του ΟΓΑ και με βάση τελευταίες πληροφορίες περίπου 15.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ.

Αυτήν τη στιγμή αναζητούνται 11.095 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, 12.792 συνταξιούχοι του ΟΓΑ και περίπου 15.000 συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ

Στο «επίκεντρο» των ελέγχων είναι και 560.000 συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών φορέων που δεν έχουν ακόμα δηλώσει ΑΦΚ ή ΑΜΚΑ (μητρώο κοινωνικής ασφάλισης). Από αυτούς περίπου 120.000 καλύπτονται από το ΙΚΑ, όπου καταβάλλεται προσπάθεια διασταύρωσης με τη Γενική Γραμματεία των στοιχείων (ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω ταλαιπωρία των ασφαλισμένων).



  • Οι περικοπές σε περίπου 110.000 διπλές συντάξεις, που προβλέπονται σε παλαιότερους νόμους, αλλά τελικά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Η μείωση αναμένεται να γίνει με τη σύνταξη του Απριλίου (που καταβάλλεται στο τέλος Μαρτίου), ενώ αναζητείται φόρμουλα για τα αναδρομικά.


Με βάση τη νομοθεσία θα έπρεπε να έχουν ήδη εφαρμοστεί δύο περικοπές στις διπλές συντάξεις: μείωση 3% έως 14% στα ποσά άνω των 1.400 ευρώ και στη συνέχεια 12% περικοπή στα ποσά άνω των 1.300 ευρώ. Ωστόσο, επειδή δεν υπήρχε η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων οι περικοπές αυτές δεν έγιναν ποτέ στους διπλοσυνταξιούχους (σε όσους έπαιρναν μία σύνταξη εφαρμόστηκαν κανονικά).

Τώρα υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι εισπράττουν οι συνταξιούχοι και έτσι μπορεί να εφαρμοστεί κανονικά το μέτρο. Θα επηρεαστούν κυρίως ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ (γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι) που παίρνουν δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο ή το ΙΚΑ.

ethnos


Διαβάστε Περισσότερα » "Στο στόχαστρο οι συντάξεις χηρείας και οι διπλοσυνταξιούχοι"

Ταμήλος: Πωλούν στοιχεία του ΣΔΟΕ στις εφημερίδες

Καταγγελίες του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ για το πώς διαρρέουν τα στοιχεία από το ΣΔΟΕ στις εφημερίδες.

«Εγώ είχα καταθέσει συγκεκριμένη ερώτηση» είπε στη Λέσχη 97,6 «και μου είπαν ότι το πιθανότερο είναι πρώην υπάλληλοι του ΣΔΟΕ να έχουν πάρει τα στοιχεία και να τα πουλούν στα εκδοτικά συγκροτήματα. Έτσι πριν από ένα μήνα το έβγαλε μια εφημερίδα, χθες το ΕΘΝΟΣ, μετά από 15 μέρες μπορεί να το βγάλει καμιά άλλη».

«Εγώ πήγα στο ΣΔΟΕ», συνέχισε "και ζήτησαν να ενημερωθώ για τον έλεγχο που κάνουν στους λογαριασμούς μου. Έπειτα εγώ θεωρώ ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να δέχονται τους ελέγχους κι εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα».

trikalavoice
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταμήλος: Πωλούν στοιχεία του ΣΔΟΕ στις εφημερίδες"

Αμαλιάδα: Οδηγός έβγαλε τα απωθημένα του σε... γερμανικά αυτοκίνητα!

Αναστάτωση προκλήθηκε στις 9 περίπου το βράδυ της Κυριακής στην «καρδιά» της Αμαλιάδας, στην οδό Ερμού, στο ύψος της... κεντρικής πλατείας του Αγίου Αθανασίου, όταν ένα λευκό ΙΧ μάρκας VW Polo με «τσίτα» τη μουσική έκανε ξαφνικά την εμφάνισή του στο δρόμο, χτυπώντας το ένα αυτοκίνητο μετά το άλλο! Από το στόχαστρο του οδηγού δεν γλίτωσαν ούτε τα παρκαρισμένα αλλά ούτε και τα εν κινήσει οχήματα, ενώ όλα είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ήταν... γερμανικά!

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν αμέσως δεκάδες κάτοικοι της πόλης, σύμφωνα με τους οποίους ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητό του και άρχισε να εξαπολύει βρισιές εναντίον της Γερμανίας και της Μέρκελ, φωνάζοντας ότι χτυπά μόνο γερμανικά αυτοκίνητα για να εκδικηθεί. Η... ειρωνεία της τύχης βέβαια είναι ότι και το δικό του αυτοκίνητο είναι γερμανικό!

Στο σημείο έσπευσε αμέσως δύναμη του Τμήματος Τροχαίας Αμαλιάδας, η οποία οδήγησε τον οδηγό του λευκού POLO στο κτήριο της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας για τις ανάλογες εξηγήσεις. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός του Ι.Χ. χτύπησε τρία άλλα αυτοκίνητα!

patrisnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμαλιάδα: Οδηγός έβγαλε τα απωθημένα του σε... γερμανικά αυτοκίνητα!"

Παραδοχή Παπαντωνίου: Οι μισές καταθέσεις στην HSBC είναι δικά μου χρήματα

Κεφάλαια από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές περιείχε ο επίμαχος λογαριασμός της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, στην ελβετική τράπεζα HSBC, την ύπαρξη του οποίου ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει αρχικά ότι αγνοούσε.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα Κυριακή η Real News, ο πρώην υπουργός παραδέχεται ότι τα μισά χρήματα από το 1,3 εκατ. ευρώ του λογαριασμού είναι δικά του.

Συγκεκριμένα, παραδέχεται ότι τα ποσά προήλθαν σε ποσοστό 50% από τον πρώην σύζυγο της κας Κουράκου, έμπορο ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ενώ το υπόλοιπο 50% προήλθε από κοινούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο ίδιος με την σύζυγό του σε ελληνικέ τράπεζες, αλλά και από την μητέρα του, Ευαγγελία Παπαντωνίου.

Άλλωστε και στο υπόμνημά του προς την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, ο πρώην υπουργός είχε παραδεχθεί ότι μόνο το ένα μέρος των χρημάτων προερχόταν από τον πρώην σύζυγο της κας Κουράκου.

Το ταξίδι από την Ελλάδα στην Ελβετία

"Ήδη στο σημείο αυτό, δηλώνει ότι μέρος των χρημάτων της συζύγου μου που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως, στην ΑLPHA BANK", γράφει ο κ. Παπαντωνίου.

Και συνεχίζει: "Η σύζυγός μου προχώρησε σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, χωρίς να γνωρίζω ότι αυτά τα ποσά προσανατολίζονται προς ενίσχυση του λογαριασμού στην HSBC.
Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η σύζυγός μου έκανε αναλήψεις χρημάτων για τα δυο της παιδιά από καταθέσεις του πρώτου της γάμου και τίποτα άλλο. Ως τότε υπουργός Οικονομικών ήμουν πολύ απασχολημένος και δεν γνώριζα τι συμβαίνει".

"Το συγκεκριμένο ποσό είχε συγκεντρωθεί από χρήματα του πρώην συζύγου της γυναίκας μου, προσωπικά χρήματα της ίδιας, χρήματα από πρόσωπα του οικογενειακού μας περιβάλλοντος, αλλά και από χρήματα που ήταν κατατεθειμένα σε κοινούς μας και δηλωθέντες λογαριασμούς, από τους οποίους έγιναν οι σχετικές αναλήψεις", γράφει στο υπόμνημά του ο Γ. Παπαντωνίου.

Αλλά και στην περίπτωση της μητέρας του, ο Γ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι αγνοούσε πως τα χρήματα που διέθετε... ταξίδεψαν στην Ελβετία.

Τα χρήματα, όπως διευκρινίζει, αφού συγκεντρώθηκαν από τις τρεις διαφορετικές πηγές, κατατέθηκαν το 2000 σε τρεις δόσεις στην ελβετική τράπεζα. Η κα Κοράκου παρέμεινε δικαιούχος, λόγω του ότι τα παιδιά ήταν ανήλικα.

Όταν ενηλικιώθηκαν, τα χρήματα επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα με βάση τον νόμο 3842/201, ώστε - σύμφωνα με τον πρώην υπουργό - να πληρωθούν ανάλογοι φόροι.

Έκτοτε, το όνομα της συζύγου του, όπως ο ίδιος επισημαίνει, αφαιρέθηκε από το λογαριασμό, γι' αυτό και δεν υπήρχε περίπτωση να δηλωθεί το ποσό αυτό στο πόθεν έσχες.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδοχή Παπαντωνίου: Οι μισές καταθέσεις στην HSBC είναι δικά μου χρήματα"

Αναδρομικές αυξήσεις-σοκ έως 13% στο ηλεκτρικό ρεύμα

Νοικοκυριά, έμποροι, αγρότες και βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται με χαμηλή τάση θα είναι οι χαμένοι των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις στα τιμολόγια κυμαίνονται από 8,6% έως 13% και θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013. Πρόκειται για την πρώτη από τις συνολικά τρεις αυξήσεις στο ρεύμα που προβλέπει το Μνημόνιο 3, με τις επόμενες να αναμένονται τον Μάιο και τον Ιούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αρμόδιο υπουργείο δεν ανακοίνωσε τις συγκριτικές νέες τιμές της κιλοβατώρας για κάθε κλίμακα κατανάλωσης, προκειμένου να μην φανεί μεγάλο το ύψος της αύξησης σε ορισμένες κλίμακες. Όπως αναφέρει όμως η εφημερίδα «Το Έθνος», στην κλίμακα 0-800 κιλοβατωρών, η αύξηση στην τιμή μαζί με τους φόρους ανέρχεται στο 25,2%. Αντίστοιχα, στην κατηγορία από 801 έως 1000 κιλοβατώρες η αύξηση φτάνει το 19% ενώ στις κλίμακες 2001-3000 κιλοβατώρες και 3.001 και πάνω οι αυξήσεις φτάνουν το 10,7% και 10,5% αντίστοιχα.

Παραδείγματα



Εκπτώσεις 42% στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Για να «χρυσώσει»το χάπι, το υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε παράλληλα με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα να προσφέρει μεγαλύτερες εκπτώσεις 42% (από 35% που ήταν μέχρι σήμερα) στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Επιπλέον, η έκπτωση θα γίνεται στο σύνολο της κατανάλωσης ρεύματος και όχι στις πρώτες 800 κιλοβατώρες, όπως ίσχυε.

Παραδείγματα



Ποιοι δικαιούνται το ΚΟΤ

Το κοινωνικό τιμολόγιο δικαιούνται:



  • Άτομα με εισόδημα ως 12.000 ευρώ (προσαυξάνεται κατά 3000 ευρώ για κάθε τέκνο) και με 4μηνιαία κατανάλωση έως 1.500 κιλοβατώρες.
  • Τρίτεκνοι με εισόδημα ως 23.500 ευρώ και 4μηνιαία κατανάλωση ως 1.700 κιλοβατώρες.
  • Άνεργοι για διάστημα μεγαλύτερο από 6 μήνες και εισόδημα ως 12.000 ευρώ και 4μηνιαία κατανάλωση ως 1.500 κιλοβατώρες.
  • ΑΜΕΑ με αναπηρία 67% και πάνω, με εισόδημα ως 23.500 ευρώ και 4μηνιαία κατανάλωση ως 1.700 κιλοβατώρες.
  • Άτομα που χρήζουν ή έχουν την επιμέλεια ατόμων που χρήζουν ιατρικής μηχανικής υποστήριξης με εισόδημα ως 30.000 ευρώ και 4μηνιαία κατανάλωση ως 2.000 κιλοβατώρες.

Όσοι δικαιούνται το ΚΟΤ θα πρέπει να υποβάλλουν τα στοιχεία της παροχής τους (Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντα Αριθμό Λογαριασμού) μαζί με το ΑΦΜ και την ταυτότητά τους στη ΔΕΗ.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικές αυξήσεις-σοκ έως 13% στο ηλεκτρικό ρεύμα"

Νέα απάτη από το ΙΕΚ ΔΟΜΗ στοίχισε στο ΙΚΑ πάνω από 6 εκατ. ευρώ

Μετά τις απάτες του ομίλου ΙΕΚ Ξυνή έρχεται στο φως η απάτη εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του ΙΚΑ από το ΙΕΚ ΔΟΜΗ στο οποίο υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά για διάπραξη αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η μηνυτήρια αναφορά την οποία αποκάλυψε το Βήμα έγινε από τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο οποίος κατήγγειλε τις κομπίνες που έστηναν οι ιδιοκτήτες των ΙΕΚ και αφορούν την εικονική ασφάλιση προσώπων σε εταιρείες-«φαντάσματα» και την πτώχευση των εταιρειών αυτών στη συνέχεια.

Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Σπυρόπουλου, η οποία κατατέθηκε ήδη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στρέφεται κατά 22 ατόμων εκπροσώπων του ΙΕΚ Δομή, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ζημίωσαν το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με το ποσόν των 6.337.402,43 ευρώ. Και αυτό, όπως αναφέρεται, με την «επιφύλαξη περαιτέρω ζημίας του ΙΚΑ ως εκ της χορήγησης παροχών σε χρήμα και είδος κατά τη διάρκεια της ασφάλισης εργαζομένων ή παροχών συντάξεως θεμελιωθείσας με εικονική απασχόληση».

Στόχος, όπως αναφέρεται στο κείμενο, η αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για εργαζομένους και η εικονική ασφάλιση δήθεν εργαζομένων ώστε οι τελευταίοι να λάβουν τις παροχές του ασφαλιστικού τους φορέα. Οπως είναι σαφές, οι εν λόγω επιχειρηματίες κατηγορούνται ότι πλούτιζαν σε βάρος του ΙΚΑ, αδιαφορώντας για τις τύχες των χιλιάδων ασφαλισμένων του.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο, οι δράστες ίδρυαν σειρά εταιρειών, στη συνέχεια ασφάλιζαν τους εργαζομένους σε εκείνες που δεν είχαν επιχειρηματική παρουσία και τις οποίες είχαν προαποφασίσει να οδηγήσουν σε πτώχευση. Ιδρύονταν αρχικά εταιρείες με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης, όπου παρείχαν εργασία εκπαιδευτικοί και βοηθητικό/υποστηρικτικό προσωπικό. Παράλληλα ιδρύονταν εταιρείες που μολονότι δεν είχαν τις προϋποθέσεις για να δανείζουν προσωπικό σε τρίτους, ασκούσαν παράνομα τέτοιες δραστηριότητες προσλαβάνοντας εργαζομένους τους οποίους στη συνέχεια «δάνειζαν» στις εταιρείες της Ομάδας Α'.

Η μηνυτήρια αναφορά αναφέρει ακόμη ότι «όταν ανακαλύπτονταν ίχνη της τελούμενης απάτης, οι μεν εταιρείες της πρώτης ομάδας εταιρειών μεταβίβαζαν την επιχείρησή τους κατά την έννοια του άρθρου 479 Α.Κ. (άδεια λειτουργίας, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό κλπ.) σε άλλες εταιρείες της ίδιας ομάδας, ενώ οι ανενεργές εταιρείες της δεύτερης ομάδας πτώχευαν, οι δε φερόμενοι ως εργαζόμενοι σε αυτές υπάλληλοι προσλαμβάνονταν από άλλες εταιρείες της ίδιας ομάδας ούτως ώστε να συνεχίσουν τις απατηλές δραστηριότητές τους».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα απάτη από το ΙΕΚ ΔΟΜΗ στοίχισε στο ΙΚΑ πάνω από 6 εκατ. ευρώ"

Και φέτος οι Σκοπιανοί «κήδεψαν» την Ελλάδα σε καρναβάλι!

Και φέτος δεν έλειψαν οι προκλήσεις κατά της Ελλάδας στο καρναβάλι της πόλης Βέβτσανη στα Σκόπια.

Μεταμφιεσμένοι Σκοπιανοί, περιέφεραν τον… τάφο της χώρας μας, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και την ένδειξη "Yunanistan" και "Hell-ass" (φωτογραφίες απο www.history-of-macedonia.com).

Στην καρναβαλική παρέλαση, εμφανίστηκαν και πανό με χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας" και με τον 16ακτινο ήλιο της Βεργίνας.

Πέρυσι η «κηδεία της Ελλάδας», όπως αποκαλέστηκε από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της καρναβαλικής εκδήλωσης, όπου παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί - στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 - 2011 Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία...».
Μάλιστα, μεταξύ των «πενθούντων» στο κηδειόχαρτο αναγράφονται και ονόματα δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Οι συμμετέχοντες της παράστασης αυτής έκαψαν την ελληνική σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο...







protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Και φέτος οι Σκοπιανοί «κήδεψαν» την Ελλάδα σε καρναβάλι!"

Έχετε αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού; Πληρώστε!

Ετήσια εισφορά 5%- 10% θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω, επί της αντικειμενικής δαπάνης (τεκμήριο) των οχημάτων αυτών και εφόσον η παλαιότητά τους δεν υπερβαίνει τα 10 χρόνια.

Το μέτρο αυτό θα επιβληθεί από το 2014 (για τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν το 2013) και προβλέπεται σε διατάξεις που εντάχθηκαν στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Προβλέπεται επίσης η επιβολή εισφοράς 10% (επί της αντικειμενικής δαπάνης) για κατόχους, σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών, ελικοπτέρων, ανεμοπτέρων, εσωτερικών ή εξωτερικών πισίνων.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά την εισφορά για τα ΙΧ αυτοκίνητα, θα υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης για επιβατικά αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κυβικά εκατοστά, ενώ για τα μεγαλύτερα ο συντελεστής αυξάνεται σε 10%. Απαλλάσσονται από την επιβολή της εισφοράς αυτής όσα αυτοκίνητα έχουν παλαιότητα μεγαλύτερη των 10 ετών ή είναι επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων.

Με άλλη ρύθμιση που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο, προβλέπεται η επιβολή ειδικής ετήσιας εισφοράς 6% έως 10% για τέσσερα χρόνια επί του συναλλάγματος που εισάγουν στην Ελλάδα ναυτιλιακές εταιρείες. Από τη ρύθμιση εξαιρούνται επιβατηγά ακτοπλοϊκά πλοία και εμπορικά που εκτελούν εσωτερικούς πλόες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έχετε αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού; Πληρώστε!"

Με μία αίτηση στο Αστυνομικό Τμήμα ανοίγεις... ενεχυροδανειστήριο

Τα ενεχυροδανειστήρια χρυσού που έχουν ξεφυτρώσει σαν... μανιτάρια σε όλες τις γειτονιές, καθώς και τα ενεχυροδανειστήρια αυτοκινήτων και σκαφών μπορεί να υπόσχονται χορήγηση χαμηλότοκων δανείων, αλλά ουσιαστικά «γδύνουν» τους ανυποψίαστους πολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Τα ενεχυροδανειστήρια οχήματος αλλά και χρυσού μετά την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, ανοίγουν απλώς με μία αίτηση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με την προσκόμιση λευκού ποινικού μητρώου ή υπεύθυνη δήλωση γι' αυτό.

Το ΣΔΟΕ και η αρχή ξεπλύματος μαύρου χρήματος έχουν φέρει στην επιφάνεια τοκογλυφικές πρακτικές, ενώ σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, το ποσοστό παραβατικότητας σε αυτά τα καταστήματα ξεπερνά το 60%.

espresso
Διαβάστε Περισσότερα » "Με μία αίτηση στο Αστυνομικό Τμήμα ανοίγεις... ενεχυροδανειστήριο"

Τι εισπνέουμε με την αιθαλομίχθη από τα τζάκια

Εισπνέουμε αιωρούμενα σωματίδια με διάμετρο κάτω των δέκα μικρόμετρων (ΑΣ10) που είναι και τα πλέον επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

Τα σωματίδια που αναπνέουμε έχουν διάμετρο κάτω από τα 2,5 μικρομέτρα και εισχωρούν βαθιά στους πνεύμονες. Σύμφωνα με μετρήσεις του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βίωσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών και μετρήσεις του ερευνητικού σταθμού παρακολούθησης αιωρούμενων σωματιδίων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» καταγράφηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αιωρούμενων σωματιδίων έχει διάμετρο μικρότερη των 2,5 μικρομέτρων.

Επίσης οι μετρήσεις έδειξαν ότι το στρώμα τςη αιθαλομίχλης περιορίζεται και εγκλωβίζεται στα κατώτερα 300 μέτρα. Οσον αφορά τη σύνθεσή του οι συγκεντρώσεις οργανικού και στοιχειακού άνθρακα έχουν κατά μεο όρο διπλάσια τιμή από τον Δεκέμβριο του 2010.

Αυτό σημαίνει ότι προέρχεται κυρίως από τζάκια και ξυλόσομπες. Γι'αυτό και οι συγκεντρώσεις αυτές είναι 5-10 φορές μεγαλύτερες κατά τις βραδυνές ώρες σύμφωνα με ανακοίνωση των ερευνητών.

Το συνολικό πρόβλημα από την ανεξέλεγκτη χρήση ξυλείας και επικίνδυνης βιομάζας είναι τεράστιο. Οπως υπολογίζουν επιστήμονες από ελληνικά ερευνητικά ιδρύματα η καύση ξυλείας μπορεί να ρυπάνει σε ετήσια βάση μέχρι και τρεις φορές περισσότερο από ό,τι συνολικά ο στόλος των αυτοκινήτων!

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι εισπνέουμε με την αιθαλομίχθη από τα τζάκια"

Γάζωσαν τα γραφεία της ΝΔ με καλάσνικοφ - Σφαίρα στο γραφείο Σαμαρά

Επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε, μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά του κτιρίου.

Μάλιστα, μετά την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στην πρωινή εκπομπή του Mega. Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει βρει εννέα κάλυκες.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο άτομα που πυροβόλησαν κατά ριπάς με καλάσνικοφ, ενώ σύμφωνα με τη αστυνομία, στο σημείο βρέθηκαν εννέα κάλυκες, οι οποίοι εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διερευνούν το περιστατικό. Στις έρευνες συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λ. Κατσώνη από Δοϊράνης στο ρεύμα προς Αμφιθέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οδό Φλέμινγκ, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα καμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στους δράστες της επίθεσης.

Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη μεταβεί ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Ανακοινώνεται ότι στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν, με πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, που στεγάζονται επί της Λ. Συγγρού 340 και στη συνέχεια διέφυγαν.
Από την μέχρι τώρα εξερεύνηση του χώρου έχουν βρεθεί: μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου και εννέα (9) κάλυκες Kalashnikov σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.

Εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση αυτοκινήτου, το οποίο βρέθηκε λίγη ώρα μετά καμένο στο Π. Φάληρο και έχει κλαπεί από 12-01-2013.

Η προανάκριση και οι έρευνες έχουν ανατεθεί στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)

Κεδίκογλου: Στόχος ήταν το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά

«Βρεθηκε σφαίρα στο γραφείο του πρωθυπουργού από την επίθεση με καλάσνικοφ», δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι στόχος ήταν το γραφείο του κ.Σαμαρά.

«Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για νέα κλιμάκωση «στην προσπάθεια διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας».

ΔΗΜΑΡ: Ακραία τρομοκρατική ενέργεια

Την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε η ΔΗΜΑΡ διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ανδρέα Παπαδόπουλου.

«Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο» τόνισε, εκφράζοντας το φόβο ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.

«Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίμβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί», πρόσθεσε.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Γάζωσαν τα γραφεία της ΝΔ με καλάσνικοφ - Σφαίρα στο γραφείο Σαμαρά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news