facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Στα χέρια του πρωθυπουργού η μυστική μελέτη για φυσικό αέριο και πετρέλαιο νότια της Κρήτης - Γίνεται λόγος για όφελος μαμούθ έως 1,3 τρισ. δολάρια

- Πίσω από τις μελέτες κρύβεται ο νορβηγικός κολοσσός PGS
- Τα τελικά αποτελέσματα των μελετών αναμένονται μέσα στο 2013
- Ο υποθαλάσσιος πλούτος της χώρας θα μας βγάλει από το οικονομικό και ενεργειακό αδιέξοδο;
- Απατείται χάραξη ΑΟΖ πριν αρχίσουν τα τρυπάνια


Σάλο προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα η μελέτη της Deutsche Bank σύμφωνα με την οποία έχουν εντοπιστεί υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης και μάλιστα τόσα όσα ώστε η Ελλάδα ξεχρεώνει και με το παραπάνω και βγαίνει οριστικά από το οικονομικό αδιέξοδο.

Μετά τη μελέτη της γερμανικής τράπεζας, έρχεται στο φως και νέα αποκάλυψη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αισιοδοξία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Κεφάλαιο, ο νορβηγικός κολοσσός PGS ύστερα από μυστικές σεισμικές μελέτες που διενήργησε ερήμην του ελληνικού κράτους, διαθέτει σοβαρές ενδείξεις αλλά και τεκμήρια για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης. Το αποκαλυπτικό έγγραφο με τη μελέτη βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού ο οποίος έχει ενημερωθεί και προσωπικά.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, οι επιστήμονες κ.κ Λυγερός, Κονοφάγος και Φώσκολος αποτιμούν το όφελος της χώρας από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και ίσως πετρελαίου από 270 δισ. έως και 1,3 τρισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι η μελέτη της Deutsche Bank αποτιμούσε τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013 ενώ σημειώνεται πως απαιτείται χάραξη ΑΟΖ.

Τέλος, οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα χέρια του πρωθυπουργού η μυστική μελέτη για φυσικό αέριο και πετρέλαιο νότια της Κρήτης - Γίνεται λόγος για όφελος μαμούθ έως 1,3 τρισ. δολάρια"

Πουλήστε τα υπό κατασκευή υποβρύχια για να σωθούν τα Ναυπηγεία

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεχθεί και συζητά πρόταση του ειδικού συντονιστή για τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία Νίκου Αναστασόπουλου για πώληση δύο υπό κατασκευή υποβρυχίων τύπου 214 έναντι 1 δισ. Ευρώ, για να σωθούν τα Ναυπηγεία.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» ο κ. Αναστασόπουλος έχει προτείνει τόσο στους αρμόδιους υπουργούς όσο και στον επενδυτή Ισκαντάρ Σάφα τη πώληση δύο από τα συνολικά 7 υποβρύχια του προγράμματος για να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, να μην απολυθούν οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ναυπήγησης των υπολοίπων υποβρυχίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συγκεκριμένη πρόταση είναι η επικρατέστερη μεταξύ τεσσάρων εναλλακτικών που έχουν υποβληθεί από τον συντονιστή στους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Εθνικής Αμύνης Πάνο Παναγιωτόπουλο και έχουν συζητηθεί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αναστασόπουλος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συνομιλίες που είχε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να ενθαρρύνει τη λύση της πώλησης των υποβρυχίων, καθώς:

Μικραίνει ένα πρόγραμμα που έτσι και αλλιώς ήταν πολύ φιλόδοξο (κατασκευή 7 υποβρυχίων με τον «Ωκεανό» της τάξης 209 έναντι 6 της Τουρκίας και 8 του Ισραήλ).

Διασφαλίζει την εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ από την πώληση των υποβρυχίων για τα οποία έχει βρεθεί αγοραστής χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός για την περαιτέρω χρηματοδότηση της σύμβασης κατασκευής των υποβρυχίων.

Δίνει δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας του ναυπηγείου χωρίς μαζικές απολύσεις 1.000 εργαζομένων.

Ομως, στο αντίποδα εκφράζονται φόβοι για την αντίδραση του Πολεμικού Ναυτικού

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η λύση έχει τεθεί υπ' όψιν του Λιβανέζου επενδυτή Ισκαντάρ Σάφα, ο οποίος υπό όρους την αποδέχεται. Ο κ. Σάφα ζητεί ένα ποσό για να επαναφέρει το Ναυπηγείο σε κατάσταση λειτουργίας και να εξοφλήσει τις οφειλές του στους φορείς του δημοσίου (εφορία, ΙΚΑ), καθώς και να αναλάβει το Δημόσιο την ευθύνη συντήρησης των υποβρυχίων που υπάρχουν ήδη στον Σκαραμαγκά. Οι δύο πλευρές, ο εθνικός συντονιστής και ο κ. Σάφα, συζητούν ακόμα το ύψος του ποσού που θα απαιτηθεί για την επαναλειτουργία του Ναυπηγείου.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Πουλήστε τα υπό κατασκευή υποβρύχια για να σωθούν τα Ναυπηγεία"

ΥΠΕΞ: Διάψευση δημοσιευμάτων για το σκοπιανό

Δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα προτίθεται να συναινέσει στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, χωρίς την προηγούμενη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, διέψευσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δελαβέκουρας, η θέση της Ελλάδας «παραμένει σταθερή και συνεπής», ότι για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων και κριτήριων που έχουν τεθεί με ομόφωνες αποφάσεις της ΕΕ.

«Στην κορυφή αυτών των προϋποθέσεων βρίσκεται ο σεβασμός της καλής γειτονίας και κατά συνέπεια η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ προχώρησε επίσης στη διάψευση «διαρροών» στον σημερινό σκοπιανό τύπο, περί του περιεχομένου των τελευταίων ιδεών Νίμιτς. «Το περιεχόμενο των ιδεών Νίμιτς ουδεμία σχέση έχει με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα», ξεκαθάρισε ο κ. Δελαβέκουρας τονίζοντας ότι οι ιδέες, όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα, θα ήταν «απολύτως εκτός του πλαισίου που έχει θέσει η Ελλάδα».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Διάψευση δημοσιευμάτων για το σκοπιανό"

Economist: Καμία καταδίκη «διάσημου» Ελληνα φοροφυγά

Παρά τις υποσχέσεις στους διεθνείς πιστωτές ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πάνε στη φυλακή, η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικάσει κάποιον από τους μεγάλους φοροφυγάδες, επισημαίνει σε άρθρο του το περιοδικό Economist.

Με τίτλο «Αμφιβολίες για την επαγγελματική απόδοση», το βρετανικό περιοδικό αναφέρει ότι ελληνική ελίτ εμφανίζεται να βγάζει κεφάλαια σε λογαριασμούς στην Ελβετία για λόγους ασφαλείας μέχρι τη δημιουργία του ευρώ, καθότι εξέφραζε φόβους για την υποτίμηση ή το πάγωμα κεφαλαίων. «Στη συνέχεια ήρθε το κύμα μεταφοράς κεφαλαίων από τη μαύρη οικονομία στους οικονομικούς παραδείσους του εξωτερικού», σημειώνει.

«Αφού έκανε για πολλά χρόνια τα στραβά μάτια, η απελπισμένη και διαλυμένη ελληνική κυβέρνηση, έκανε επιτέλους κινήσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι φορολογικές δηλώσεις 2.000 Ελλήνων με λογαριασμούς σε τραπεζικό υποκατάστημα της Γενεύης μπήκαν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ», προσθέτει το δημοσίευμα.

Οπως επισημαίνει ο Economist, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να ορίσει ειδικό γραμματέα φορολογικών υποθέσεων, έπειτα από αίτημα των διεθνών πιστωτών που επιβλέπουν τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, συμπεραίνει ότι προς στιγμήν οι αξιωματούχοι που έχουν αναλάβει την πάταξη της φοροδιαφυγής, όταν πρόκειται για «μεγάλα ονόματα» κινούνται με αργούς ρυθμούς.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Economist: Καμία καταδίκη «διάσημου» Ελληνα φοροφυγά"

Αυτές είναι οι διατάξεις του φορολογικού που καλείται να εγκρίνει η Τρόικα

Στα χέρια της Τρόικα βρίσκονται ήδη οι ρυθμίσεις για το νέο φορολογικό οι οποίες μετά την έγκρισή τους θα κατατεθούν ως νομοσχέδιο στη Βουλή την Τρίτη για να ψηφιστεί ως κατεπείγον πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη Πέμπτη.

Οι όποιες διαφορές μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση διαπιστώθηκαν κατά τις διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και έχουν παραπεμφθεί στους πολιτικούς αρχηγούς ενδεχομένως θα αποτελέσουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής και εφόσον πραγματικά δεν επηρεάζουν το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, οι διατάξεις που θα ισχύουν από το 2013 για τη φορολογία όσων υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα θα προβλέπουν τα εξής:

-Καταργείται το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ. Αντικαθίσταται από έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ την οποία επωφελούνται στο σύνολό τους όσοι έχουν εισοδήματα έως 18.000 ευρώ. Από εκεί και πάνω θα υπάρχουν μειώσεις κατά 50 ευρώ έως τις 29.000 και ανά χίλια ευρώ εισοδήματος και κατά 100 ευρώ, έως τις 42.000 ευρώ. Οποιοι έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα δεν έχουν συνολικά καμία ελάφρυνση. Με τον τρόπο αυτό υπολογίζεται, για τα χαμηλότερα εισοδήματα ότι πρακτικά το αφορολόγητο αυξάνεται από τα 5 στα 9.000 ευρώ.

-Καθιερώνονται τρεις φορολογικές κλίμακες:

Εισοδήματα έως 25.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 21%
Τα επόμενα 15.000 ευρώ (σύνολο 40.000) θα φορολογούνται με 36%
Από τα 40.000 ευρώ και πάνω η κλίμακα θα ανέρχεται στο 40%

-Καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο για τα παιδιά και αντικαθίσταται με δύο επιδόματα: Το πολυτεκνικό επίδομα το οποίο θα δικαιούνται όσοι έχουν τρία ή περισσότερα παιδιά και το επίδομα τέκνων το οποίο θα λαμβάνουν όσοι έχουν ένα ή δύο παιδιά. Τα επιδόματα αυτά θα επηρεάζονται από τα εισοδήματα των δικαιούχων.

-Το μηνιαίο επίδομα τέκνων καθορίζεται σε 40 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα παιδιά και σε 50 ευρώ για το τρίτο και τα επόμενα. Το επίδομα τέκνων θα δίνεται ολόκληρο για εισοδήματα έως 9.000 ευρώ, θα μειώνεται κατά το ένα τρίτο για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ και κατά τα δύο τρίτα για εισόδημα άνω των 27.000 ευρώ.

-Το ετήσιο πολυτεκνικό επίδομα που θα είναι 500 ευρώ για κάθε παιδί θα δίνεται εφόσον το οικογενειακό επίδομα δεν ξεπερνά τις 45.000 ευρώ.

-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται με κλίμακα 26% για καθαρά εισοδήματα έως τις 50.000 ευρώ και με 32% για το υπερβάλλον ποσό.

-Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος από τα 500 στα 650 ευρώ. Από την καταβολή του εξαιρούνται οι νέοι επιτηδευματίες για τα τρία πρώτα χρόνια από την ημέρα έκδοσης του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών εφόσον έχουν σταθερή σχέση εργασίας με το εργοδότη του. Αυτό θεωρείται πλέον ως σταθερή εργασία.
-Το τέλος επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις αυξάνεται από τα 500 στα 1.000 ευρώ το χρόνο
-Οι επιχειρήσεις θα φορολογούνται για τα αδιανέμητα κέρδη του από το 20 στο 26% ενώ η φορολογία για τα μερίσματα μειώνεται από το 25 στο 10%.
-Τα ενοίκια, από το 2013 θα φορολογούνται αυτοτελώς, με συντελεστή 10% εάν είναι έως 12.000 ευρώ και με 33% εάν το εισόδημα είναι μεγαλύτερο.

-Οι τόκοι των καταθέσεων θα φορολογούνται πλέον με συντελεστή 15% από 10% που είναι σήμερα.
-Οι αγρότες και το 2013 θα εξαιρεθούν από την καθιέρωση βιβλίων και στοιχείων. Η ρύθμιση θα ισχύει από το 2014 εκτός από εκείνους που θα κριθούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως μικροϊδιοκτήτες. Τα αγροτικά εισοδήματα θα φορολογούνται από το 2013 με συντελεστή 13%.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το καθεστώς το οποίο θα ισχύει για τις αποδείξεις σεσχέση με την έκπτωση φόρου.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτές είναι οι διατάξεις του φορολογικού που καλείται να εγκρίνει η Τρόικα"

Ο Κ. Σημίτης εισέπραξε αποζημίωση 25.000 ευρώ ως θύμα τρομοκρατίας

Αποζημιώσεις ύψους 25.000 ευρώ για επιθέσεις στο γραφείο του, φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Σημίτης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, ο Κ. Σημίτης, διεκδίκησε και «κέρδισε» από το Δημόσιο περισσότερα από 20.000 ευρώ, ως θύμα τρομοκρατίας,για δύο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο γραφείο του τα τελευταία δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, η πρώτη επίθεση έγινε τον Ιανουάριο του 2010 και η άλλη τον Απρίλιο του 2012.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός εισέπραξε την αποζημίωση επικαλούμενος το νόμο 1897/1990 «περί απονομής συντάξεως και παροχής βοηθείας σε θύματα τρομοκρατίας».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κ. Σημίτης εισέπραξε αποζημίωση 25.000 ευρώ ως θύμα τρομοκρατίας"

Τα 30 δισ. ευρώ φτάνουν οι προσφορές για την επαναγορά ομολόγων

Προσφορές για συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που φτάνουν συνολικά τα 30 δισ. ευρώ έχουν υποβάλει οι έλληνες και ξένοι ομολογιούχοι. «Η επαναγορά κύλησε καλά σε γενικές γραμμές, η προσφορά βρίσκεται εντός των εκτιμήσεων, φτάνοντας περίπου τα 30 δισ. ευρώ» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πηγή από την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγές που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο Dow Jones Newswires αναφέρουν ότι οι προσφορές βρίσκονται κοντά στον επιθυμητό στόχο και το πρόγραμμα «φαίνεται πως θα είναι επιτυχές». Το βιβλίο για τις προσφορές έκλεισε στις 19:00 της Παρασκευής.

Πληροφορίες από το βράδυ της Παρασκευής ήθελαν τις προσφορές να ανέρχονται κοντά σε 16 δισ. ευρώ από hedge funds και περί τα 10 από τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμώντας ότι οι προσφορές θα ξεπεράσουν τα 30 με 32 δισ. ευρώ.

Οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τα διοικητικά συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha, της Πειραιώς και της Eurobank είχαν δώσει τη σχετική κατά τη συνεδρίασή τους την Παρασκευή.

Επιπλέον τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακοίνωσαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Attica Bank, τα διοικητικά συμβούλια των οποίων επίσης συνεδρίασαν την Παρασκευή. Επίσης και οι μικρότερες ελληνικές τράπεζες συμμετέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς δημιουργώντας αισιοδοξία για την έκβαση του προγράμματος.

Οι ελληνικές τράπεζες, ωστόσο, δεν διευκρίνισαν το ύψος των ομολόγων που θα πουλήσουν.

Το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξο. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αργότερα μέσα στο Σάββατο, καθώς η διαδικασία καταμέτρησης απαιτεί αρκετές ώρες ώστε να διαμορφωθεί ξεκάθαρη εικόνα για τα ποσοστά συμμετοχής.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα 30 δισ. ευρώ φτάνουν οι προσφορές για την επαναγορά ομολόγων"

Aυτός είναι ο Τούρκος που αγόρασε τη μαρίνα Φλοίσβου

Ο όμιλος Doguş, θεωρείται από τους μεγαλύτερους της Τουρκίας, διαθέτει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας Garanti Bank, έχει στην ιδιοκτησία του 4 τηλεοπτικά δίκτυα το NTV και STAR, NTV Spor και CNBC-ε και παράλληλα έχει ηγετική θέση στον τουρισμό, στον κατασκευαστικό τομέα και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης είναι ο διανομέας όλων των οχημάτων του ομίλου Volswagen στην Τουρκία. Συνολικά ο όμιλος Doğuş διαθέτει περίπου 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζόμενους.

Στην Τουρκία κυρίως τα τελευταία δυο χρόνια ο όμιλος με τα μέσα ενημέρωσης του έχει ξεκινήσει τη στήριξη του προς της κυβέρνηση Ερντογάν και από τότε έχει αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο κυρίως στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπου ευνοείται σε πολλούς διαγωνισμούς. Το 2011 πολλοί δημοσιογράφοι που εργάζονταν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και αντιπολιτεύονταν την κυβέρνηση Ερντογάν, δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους.

Λίγους μήνες μετά , ο όμιλος Dogan υποχρεώθηκε να πούλησει το τηλεοπτικό δίκτυο Star στον όμιλο “Doğuş” και αργότερα ο ίδιος όμιλος, άρχισε να γίνεται μειοδότης σε πολλούς διαγωνισμούς του τουρκικού δημοσίου.

Παράλληλα τώρα επενδύει στον τομέα της εστίασης και έχει εξαγοράσει κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Κωνσταντινούπολης όπως “Nusr-Et”, “Lacivert”, “Κiva” και τα τούρκικα Starbucks όπως τα αποκαλούν οι γείτονες μας, που έχουν την ονομασία “Kahve Dünyası”.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ «ΚΡΟΙΣΟΣ»

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο ο 49χρονος Φερίτ Σαχένκ, που η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια και θεωρείται ο τούρκος «κροίσος».Eχει αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας στα 37 του μετά τον θάνατο του πατέρα του του ιδρυτή του Ομίλου Αϊχάν Σαχένκ.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Aυτός είναι ο Τούρκος που αγόρασε τη μαρίνα Φλοίσβου"

Προσωρινά κρατούμενος γιατρός για παράνομες συνταγογραφήσεις

Προσωρινά κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας βρίσκεται 47χρονος γιατρός, ο οποίος κατηγορείται για παράνομες συνταγογραφήσεις.

Ο γιατρός, απολογούμενος στην ανακρίτρια, αρνήθηκε τις κατηγορίες και επέρριψε ευθύνες σε τρίτα πρόσωπα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για πιθανή εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε βιβλιάρια ασθενών.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσωρινά κρατούμενος γιατρός για παράνομες συνταγογραφήσεις"

«Απόταξη για αστυνομικούς που έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή»

Τη σκληρή αντιμετώπιση κάθε έκνομης συμπεριφοράς από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής προαναγγέλλει μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος μάλιστα δηλώνει ότι υπάρχει το νομικό περιθώριο για να χαρακτηριστεί «εγκληματική οργάνωση αν οι δράσεις της προσλάβουν κακουργηματικό χαρακτήρα».

Όπως αναφέρει o κ. Δένδιας «Συστημική διασύνδεση της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή δεν γνωρίζω να υπάρχει. Από εκεί και πέρα θα ήμουν αφελής εάν σας έλεγα ότι σε έναν οργανισμό 55.000 αστυνομικών, αποκλείω να υπάρχουν επίορκοι. Υπάρχουν συγκεκριμένα, λίγα ευτυχώς, περιστατικά, τα οποία διερευνώνται.

Εάν διαπιστωθεί ότι με συγκεκριμένες πράξεις τους κάποιοι αστυνομικοί έθεσαν προ όρκου τους κομματική προσήλωση, τότε δεν έχουν καμία θέση στην Ελληνική Αστυνομία και τους περιμένει η απόταξη».

Ο Νίκος Δένδιας εκφράζει επίσης την προσωπική διαφωνία του για το θέμα της φορολόγησης των παιδιών. «Από ιδεολογική άποψη, είμαι υπέρ της μείωσης των φόρων. Κατανοώ όμως τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς θα πρέπει μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και εν μέσω γενικότερης μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας να βρει επιπλέον έσοδα», δηλώνει ο κ. Δένδιας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Απόταξη για αστυνομικούς που έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή»"

Δικαιολογίες για γέλια για την απόδραση του δολοφόνου του Λαζανά

Εξαφανίστηκε ο δολοφόνος του 29χρονου Θανάση Λαζανά. Πώς αιτιολογεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, το νέο μεγάλο φιάσκο. Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιχειρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά την καθυστερημένη διαπίστωση της απόδρασης του δολοφόνου του 29χρονου Θανάση Λαζανά. Όπως αποδεικνύεται, ο 17χρονος διέφυγε από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου στο οποίο είχε μεταφερθεί μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που αποφάνθηκε ότι δεν συνέτρεχε λόγος περαιτέρω κράτησής του στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, όπου είχε αρχικά προφυλακιστεί!

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τη διαφυγή ανηλίκου από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωρίζει ότι ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012.

Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Moνάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε».

Διέφυγε και δεν τον πήρε είδηση κανείς

Η απόδραση του Αφγανού, έγινε πριν 15 μέρες και διαπιστώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής(!), στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικαζόταν η υπόθεση. Oι συγγενείς του Λαζανά δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους.

Οι γονείς του Θανάση Λαζανά μπήκαν στη δικαστική αίθουσα και είδαν ξαφνικά το εδώλιο άδειο.

Έτσι ο αλλοδαπός καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο ανηλίκων σε 15 χρόνια φυλάκιση. Ο Αφγανός αντιμετωπίστηκε ως ανήλικος, επειδή ο ίδιος δήλωσε ότι είναι 17 ετών, χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ηλικία του.

Ο 17χρονος Αφγανός μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Αυλώνα. Μετά τη συμπλήρωση του 6μηνου το Νοέμβριο μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στο Βόλο απ” όπου κατάφερε να αποδράσει πηδώντας έναν μαντρότοιχο.

Η δολοφονία του Λαζανά σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου της 19ης Μαίου του 2012 όταν έπεσε νεκρός από μαχαιριές κατά τη διάρκεια συμπλοκής του με μια ομάδα αλλοδαπών, στην Πάτρα. Οι αλλοδαποί κλώτσησαν το σκύλο του και όταν εκείνος αντέδρασε, τον χτύπησαν με μαχαίρι.

patrastimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαιολογίες για γέλια για την απόδραση του δολοφόνου του Λαζανά"

"Η αβάσταχτη ελαφρότητα των υπουργών" για την Εθνική Άμυνα! Ζουν σε άλλη χώρα ή σ΄άλλη εποχή;

Ακούγοντας τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο να μιλά για την ανάγκη παραμονής όλων των στρατοπέδων “στην εκλογική του περιφέρεια” την Αρκαδία καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να υπάρξει η στοιχειώδης λογική και σοβαρότητα και στον τομέα της Εθνικής Άμυνας.

Η ελληνική κοινωνία “μαρτυρά” κάθε μέρα από τα σκληρότατα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον της από την κυβέρνηση στην οποία είναι υπουργός Υγείας ο κ.Λυκουρέντζος…

Οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν φθάσει στα όριά τους και είναι η αίσθηση καθήκοντος που τους διακρίνει η οποία επιτρέπει στις Ένοπλες Δυνάμεις να λειτουργούν φυσιολογικά…

Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων κάνουν “πατέντες” και “μαγικά” για να εξασφαλίσουν καύσιμα, ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη για οπλικά συστήματα που έχουν πληρώσει επι κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι Έλληνες φορολογούμενοι…

Και ο υπουργός Υγείας …ανησυχεί για την εκλογική του περιφέρεια! Όπως υποθέτουμε και οι υπόλοιποι υπουργοί της κυβέρνησης. Οι οποίοι θα έπρεπε πρώτοι απ΄ όλους να ανησυχούν για τη χώρα. Αλλά δεν το κάνουν!

Το τραγελαφικό της υποθεσης; Ο υπουργός Υγείας για να πείσει για την αναγκαιότητα παραμονής των στρατοπέδων στη Τρίπολη επικαλέστηκε…το αίσθημα ασφαλείας που παρέχουν στους ψηφοφόρους του. Πιθανόν να έχει πληροφορίες για επίθεση κατά της Τρίπολης!

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των ΕΔ στα σπίτια τους αλλά και στις υπηρεσίες τους αντιμετωπίζονται τουλάχιστον με ελαφρότητα από τους κυβερνώντες. Δεν δείχνουν τη παραμικρή ανησυχία, για να μην πούμε και το παραμικρό ενδιαφέρον. Το ζητούμενο είναι ένα: να επανεκλεγούν κι ας διαλυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις κι ότι άλλο κινδυνεύει να διαλυθεί. Για όσους δε είναι και υπουργοί ,αυτή τη περίοδο υπάρχει ένα ακόμη θέμα: να παραμείνουν υπουργοί.

Κάποιος πρέπει να τους συνεφέρει. Η χώρα βυθίζεται και οι Ένοπλες Δυνάμεις της βρίσκονται σε δυσχερέστατη θέση, για να μπορέσουν να αντέξουν εκτός από τις “επιθέσεις των τροϊκανών” και την “αβάσταχτη ελαφρότητα των υπουργών μας”.

Βέβαια υπάρχει ένα ερώτημα: ο υπουργός Έθνικής Άμυνας τι γνώμη έχει για όλα αυτά; Η απάντηση βέβαια έχει δοθεί εδώ και αρκετό καιρό, όταν αποφάσισε να επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο και στην Καλαμάτα.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » ""Η αβάσταχτη ελαφρότητα των υπουργών" για την Εθνική Άμυνα! Ζουν σε άλλη χώρα ή σ΄άλλη εποχή;"

Μέχρι 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων

Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται

Μέχρι 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πάγια υπουργική απόφαση. Για τον υπολογισμό, τους χρόνους που συνυπολογίζονται και άλλες λεπτομέρειες το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕΠΕΑ) έδωσε σχετικές οδηγίες.

Ειδικότερα ανακοίνωσε τα εξής:

1) Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται
Όπως είναι γνωστό από την ισχύουσα νομοθεσία όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε οποιονδήποτε εργοδότη δικαιούνται δώρα εορτών. Για τον υπολογισμό του ποσού των δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε, δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο, που είναι ίσο με έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς, που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα που αναφέραμε, είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους είτε γιατί απολύθηκαν, δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης. Σε αυτή την περίπτωση το Δώρο Χριστουγέννων θα το υπολογίσουν ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια –ανάλογα με το πώς αμείβονται– για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

2) Πότε καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων
Tο Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους και υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Νοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

3) Χρόνοι που συνυπολογίζονται στο Δώρο των Χριστουγέννων
• Να επισημάνουμε ωστόσο ότι δεν αφαιρείται αλλά λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό (8 εβδομάδες πριν τον τοκετό και 9 μετά τον τοκετό).
• Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις τη σπουδαστική άδεια.
• Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας.
• Σε περίπτωση ασθένειας αφαιρούνται μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ τον ασφαλιστικό φορέα, δεν αφαιρούνται τα τριήμερα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι 21 Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων"

Άδειασαν σπίτι δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σε απόσταση αναπνοής από Αστυνομικό Τμήμα, θρασύτατοι διαρρήκτες "χτύπησαν" σε σπίτι, το ... άδειασαν και εξαφανίστηκαν σαν κύριοι.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Η οικογένεια του σπιτιού έφυγε από το σπίτι για να μαζέψει τις ελιές.

Προφανώς οι δράστες γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, θα απουσίαζαν από το σπίτι και έδρασαν ... ανενόχλητοι.

Μάλιστα, οι κινήσεις τους δείχνουν σαν να μην τους επηρέασε καν το γεγονός ότι το σπίτι που έβαλαν στο στόχαστρο, βρισκεται σε απόσταση αναπνοής από το τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι δράστες, εκτιμάται ότι τουλάχιστον δύο άτομα μπήκαν μέσα στο σπίτι και ένας ακόμη βρισκόταν έξω κρατώντας "τσίλιες", έκαναν άνω κάτω το σπίτι, αρπάζοντας ότι πολύτιμο έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες έκλεψαν χρήματα, περίπου 1.500 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα. Οι δράστες, φαίνεται πως έμειναν αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι το οποίο "σήκωσαν" στην κυριολεξία ψάχνοντας σε συρτάρια και ντουλάπες.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού όταν επέστρεψαν από τις αγροτικές τους εργασίες δεν μπορούσαν να πιστέψουν την εικόνα χάους που αντίκρισαν.

prismanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άδειασαν σπίτι δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα"

Καβάλα:Τρία αδερφάκια κάηκαν ζωντανά!

- 5, 7 και 15 χρόνων τα θύματα!
- Η φωτιά ξέσπασε στις 4.45 στο διώροφο σπίτι από ξυλόσομπα
- Ο 15χρονος βγήκε και ξαναμπήκε για να σώσει τα μικρά αδελφάκια του
- Σε κατάσταση αμόκ οι γονείς τους καλούσαν τους γείτονες σε βοήθεια
- Κατέρρευσε η σκεπή και ο επάνω όροφος


Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την τραγωδία στη Μεσορόπη του Δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Τρία αγόρια ηλικίας 5, 7 και 15 χρόνων βρέθηκαν νεκρά με εγκαύματα απο τους πυροσβέστες μέσα στο σπίτι τους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4.45 το πρωί από ξυλόσομπα, στο ξύλινο σπίτι των παππούδων όπου τα παιδιά είχαν πάει για το Σαββατοκύριακο με τους γονείς τους. Η φωτιά πήρε αμέσως ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, οι μεγάλοι πρόλαβαν και βγήκαν έξω, φωνάζοντας στους γείτονες να έρθουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους..

Ο 15χρονος γιος της οικογένειας που πρόλαβε και βγήκε από το σπίτι, μόλις κατάλαβε οτι δεν είχαν βγει τα μικρά αδελφάκια του έτρεξε γρήγορα πίσω για να τα σώσει. Δυστυχώς όμως έχασε τις αισθήσεις του από τους πυκνούς καπνούς και τις έντονες αναθυμιάσεις...

Όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού εντόπισαν νεκρά τα τρία αδέλφια.

Η οικογένεια των τριών παιδιών είναι πολύτεκνη, οι γονείς έχουν δέκα παιδιά και διαμένουν μόνιμα στην Καβάλα όπου και εργάζονται, στη ΔΕΗ ο πατέρας και ως καθηγήτρια γαλλικών η μητέρα. Οι γονείς με τα έξι μικρότερα παιδιά της οικογένειας συνήθιζαν να επισκέπτονται τον παππού και τη γιαγιά τα Σαββατοκύριακα και να διαμένουν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.

Εγκαύματα φέρουν οι γονείς αλλά και το ηλικιωμένο ζευγάρι και όλοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές.

Ο δήμος Καβάλας σε ένδειξη τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων αδελφών ακύρωσε για το Σαββατοκύριακο όλους τους προκριματικούς αγώνες του μίνι φουτμπολ δημοτικών σχολείων στο οποίο ήταν η σειρά να συμμετάσχει και το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ο εννιάχρονος μαθητές που έχασε τη ζωή του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καβάλα:Τρία αδερφάκια κάηκαν ζωντανά!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news