facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τριήμερο βαρυχειμωνιάς: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Τριήμερο βαρυχειμωνιάς θα σαρώσει ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει αύριο, καθώς αναμένονται σφοδρές καταιγίδες, αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Βαθμιαία η έντονη κακοκαιρία θα επεκταθεί και ανατολικότερα. Η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερη χαμηλή και υπάρχει πιθανότητα -κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες- στα βόρεια και τα κεντρικά να σημειωθεί παγετός.

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει το ίδιο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τα χιόνια στα ορεινά και τους ισχυρούς ανέμους, με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα. Τη Δευτέρα ωστόσο, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα βελτιωθεί, αν και οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και θα φτάσουν σε ένταση ακόμη και τα 8 μποφόρ στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή και στα βόρεια αναμένεται να σημειωθεί παγετός.

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες και τις χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι με ένταση 8 μποφόρ στα πελάγη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στο κεντρικό 9 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής στα δυτικά και βόρεια, ενώ θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα το απόγευμα του Σαββάτου στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νότια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.

Την Κυριακή θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες.

Από το απόγευμα όμως ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά και το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου και θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα.

espressonews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριήμερο βαρυχειμωνιάς: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ"

Εργαζόμενοι ΕΦΕΤ: «Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης»

Με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κος Γιάννης Μίχας, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΦΕΤ, ότι η προγραμματισμένη για την Τρίτη 11/12/2012 συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΕΤ αναβάλλεται με εντολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Α. Τσαυτάρη.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ, καταγγέλλουμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Α. Τσαυτάρη γιατί:

1. Η ωμή παρέμβαση του Υπουργού στη λειτουργία του ΕΦΕΤ την κρίσιμη στιγμή του προγραμματισμού εντατικών ελέγχων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και η μη- επιβολή προστίμων έχουν ένα μόνο στόχο: Να μείνει ανεξέλεγκτη η αγορά και απροστάτευτοι οι καταναλωτές.

2. Η αυθαίρετη κατάργηση του Διοικητικού Συμβουλίου με προφορική εντολή του Υπουργού, καταργεί τη θεσμική αυτοτέλεια του ΕΦΕΤ και υποδηλώνει την άμεση προσπάθεια καταστρατήγησης του επίσημου ελέγχου στις επιχειρήσεις τροφίμων.

• Γνωρίζει ο κος Υπουργός ότι το όργανο λήψης αποφάσεων του ΕΦΕΤ είναι το Διοικητικό του Συμβούλιο;

• Γνωρίζει ο κος Υπουργός ότι όλη η λειτουργία του ΕΦΕΤ και των εργαζομένων βασίζεται στη λήψη αποφάσεων του διοικητικού Συμβουλίου; • Γνωρίζει ο κος Υπουργός ότι ολόκληρο το ελεγκτικό έργο του ΕΦΕΤ εξαρτάται από τις αποφάσεις του διοικητικού Συμβουλίου;

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ είμαστε πεπεισμένοι ότι η εντολή του Υπουργού επενδύει στην στοχευμένη ανασφάλεια του καταναλωτή εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα.

markos

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργαζόμενοι ΕΦΕΤ: «Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης»"

Εγιναν 171.500 ρυθμίσεις για τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα σε 30 χρόνια

Το παράδοξο να νομοθετούμε συνεχώς για τη γραφειοκρατία και να παραμένουμε όλο και περισσότερο εγκλωβισμένοι στο τέρας του χαρτοβασιλείου και της διαφθοράς αποκάλυψε χθες το Γραφείο Καλής Νομοθέτησης της Γραμματείας της κυβέρνησης

Τα εντυπωσιακά νούμερα έδωσε στη δημοσιότητα η προϊσταμένη της υπηρεσίας Εφη Στεφοπούλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία. Ετσι, στα πρώτα 30 χρόνια της Μεταπολίτευσης (1974-2005) μετράμε 171.500 νομοθετικές και κανονιστικές ρυθμίσεις. Από αυτές:

114.905 υπουργικές αποφάσεις

24.010 αποφάσεις περιφερειαρχών

20.580 προεδρικά διατάγματα

8.575 αποφάσεις νομαρχών

3.430 νόμοι

Σύμφωνα με την κυρία Στεφοπούλου μόνο το 3% αυτών των αποφάσεων είναι νόμοι ενώ το 70% είναι υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες δεν διαθέτουν κανένα τεκμήριο διαφάνειας.

Σύμφωνα με την ίδια η πολυνομία δεν είναι ανεξάρτητη από τη γραφειοκρατία η οποία γεννά πληθώρα ρυθμίσεων για τη μικρή επιχειρηματικότητα. Ετσι, αν θέλει κάποιος να ανοίξει ένα φούρνο ή μια μεταποιητική επιχείρηση θα χρειαστεί 216 κανονιστικά κείμενα!

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγιναν 171.500 ρυθμίσεις για τη γραφειοκρατία στην Ελλάδα σε 30 χρόνια"

ΒΟΥΛΗ: Πέρασαν ομόφωνα οι περικοπές στις δαπάνες των βουλευτών

Ομόφωνα «πέρασαν» από τη Βουλή οι αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου για τις περικοπές στις δαπάνες των βουλευτών. Πρόκειται για μειώσεις κατά:

- 20% των δαπανών για την οργάνωση γραφείου βουλευτών.
- 50% της αποζημίωσης για συμμετοχή στις αμειβόμενες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και τα Τμήματα (το ποσόν πάει στα 75 ευρώ ανά συνεδρίαση).
- των δαπανών για τη στέγαση των εξ επαρχίας βουλευτών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στην εκλογική τους περιφέρεια με την κατάργηση διαμονής σε ξενοδοχεία, εφόσον καταβάλλεται μηνιαίως ποσό μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο για μίσθωση κατοικίας.
- 30% του μισθώματος των αυτοκινήτων, των οποίων η μίσθωση ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010.
- 50% των θέσεων των συνεργατών των ευρωβουλευτών μετά τις ευρωεκλογές και τη μείωση των αποδοχών των συνεργατών των βουλευτών και ευρωβουλευτών κλιμακωτά μέχρι 35%.
Οι μειώσεις αυτές ισχύουν από 1/1/2013. Επίσης, με αποφάσεις του προέδρου κ. Ευ. Μεϊμαράκη, κατ’ εξουσιοδότηση της Ολομέλειας της Βουλής, μειώνονται κατά:
- 20% οι δαπάνες για τα έξοδα κίνησης, καθώς και για τα ταχυδρομικά τέλη των βουλευτών.
- 15% η μηνιαία δαπάνη για την κινητή τηλεφωνία.
- 25% η ετήσια δαπάνη για τη σταθερή τηλεφωνία.

filodimos

Διαβάστε Περισσότερα » "ΒΟΥΛΗ: Πέρασαν ομόφωνα οι περικοπές στις δαπάνες των βουλευτών"

Πως το δημόσιο χάνει λεφτά από το τελωνείο του Προμαχώνα

Δύο χρόνια είναι χαλασμένη η γεφυροπλάστιγγα στο τελωνείο του Προμαχώνα με αποτέλεσμα να ανθεί το διασυνοριακό παραεμπόριο στην περιοχή και να υπάρχουν τεράστιες οι απώλειες εσόδων για το κράτος. Μήπως κάποιοι δε θέλουν να φτιαχτεί το χαλασμένο μηχάνημα γιατί έτσι τους συμφέρει;

Την ώρα που τα κρατικά ταμεία είναι άδεια κάποιοι είτε από αμέλεια είτε σκοπίμως στερούν έσοδα από το ελληνικο δημόσιο.

Κραυγαλέο παράδειγμα τα όσα τρελά συμβαίνουν στο τελωνείο του Προμαχώνα. Δύο χρόνια παραμένει χαλασμένη η γεφυροπλάσιγγα του τελωνείου με αποτέλεσμα κάποιοι να κάνουν παραεμποριο με την άνεσή τους δίχως να τους παίρνει χαμπάρι κανένας.

Αντιθέτως στη γείτονα Βουλγαρία οι τελωνειακοί έχουν στη διάθεσή τους ακόμη και σκάνερ για να ελέγχουν τα φορτία ενώ εμείς...που έχουμε και οικονομικό πρόβλημα είμαστε υπεράνω.

Η τοπική κοινωνία είναι σε απόγνωση και ζητά βοήθεια αλλά επί του παρόντος δεν έχει ιδρώσει το αυτί κανενός. Σήμερα ωστόσο το Επιμελητήριο Σερρών ανέλαβε πρωτοβουλία να λύσει μια για πάντα το θέμα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας "αφού έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει γεφυροπλάστιγγα χαλασμένη στο τελωνείο του Προμαχώνα σαν επιμελητήριο κάναμε σήμερα έγγραφο προς το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο κοινοποιήσαμε και σε όλους τους αρμόδιους φορείς και θεσμούς, ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αν δε διορθωθεί το πρόβλημα τότε προτίθεται το επιμελήτηριο Σερρών να τη φτιάξει με δικά του έξοδα γιατί εντελώς απαραίτητο να υπάρχει και να λειτουργεί.

Επίσης κατά καιρούς έχουμε ζητήσει να μπει και σκάνερ στο τελωνείο του Προμαχώνα όπως υπάρχει στη Βουλγαρία όπου οι τελωνειακοί ξέρουν τι περνάει ενώ εδώ οι έλεγχοι γίνονται στα κουτουρού. Τέλος ζητάμε την ενίσχυση του προσωπικού του τελωνείου που θα βοηθήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Επιχειρηματίας που δεν έχει πλάστιγγα ή είναι χαλασμένη δε λέγεται επιχειρηματίας. Δε μπορεί το ελληνικό κράτος που έχει κύρια πηγή εσόδων τον Προμαχώνα να έχει χαλασμένη πλάστιγγα" είπε τέλος ο κύριος Μέγκλας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πως το δημόσιο χάνει λεφτά από το τελωνείο του Προμαχώνα"

Τη συνέχιση της είσπραξης του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ θα ζητήσει το υπ. Οικονομικών

Επιστολή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ θα στείλει το υπουργείο Οικονομικών καλώντας την να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών του ρεύματος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, το δικαστήριο που εξέδωσε την επίμαχη απόφαση είναι αναρμόδιο και το τέλος ακινήτων θα καταβάλλεται κανονικά μέσω της ΔΕΗ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τη συνέχιση της είσπραξης του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ θα ζητήσει το υπ. Οικονομικών"

Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά των μειώσεων μισθών

Εν αναμονή της απόφασης

Οι μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων κατά 22%, κατά 32% των νέων κάτω των 25 ετών αλλά και το θέμα της λήξης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της κατάργησης της διαιτησίας, συζητήθηκαν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει η ΓΣΕΕ η ΟΤΟΕ αλλά και άλλα σωματεία εργαζομένων κατά του δευτέρου μνημονίου και πιο συγκεκριμένα κατά της 6/2012 πράξης του υπουργικού συμβουλίου με την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για τις μειώσεις.

Κατά τη συζήτηση των προσφυγών αμφισβητήθηκε έντονα από τους νομικούς εκπροσώπους των προσφευγόντων η συνταγματικότητα του δεύτερου μνημονίου αλλά και η επίμαχη πράξη του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, ο εισηγητής της υπόθεσης σύμβουλος Επικρατείας Ηρακλής Τσακόπουλος, στην εισήγησή του έθεσε θέμα μερικής κατάργησης της δίκης, καθώς ορισμένες διατάξεις πράξης του υπουργικού συμβουλίου ρυθμίστηκαν στη συνέχεια με νόμο.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι των Σωματείων (Άρις Καζάκος, Σοφία Καζάκου, Ξεν. Κοντιάδης, Νικ. Φιλιππόπουλος, Αν. Πετρόπουλος, Νικ. Δήμας, Γεωργ. Παπαμιχαήλ και Γεωργία Φιλιπποπούλου) ανέφεραν ότι η εφαρμογή του δευτέρου Μνημονίου γύρισε τη χώρα και το εργατικό δίκαιο 200 χρόνια πίσω. Τόνισαν δε ότι πλήττει το συνδικαλισμό και το δικαίωμα στην απεργία.

Ανέφεραν ακόμη πως το δεύτερο Μνημόνιο (Ν. 4046/2012) και η πράξη του υπουργικού συμβουλίου παραβιάζουν σειρά συνταγματικών επιταγών όπως επίσης το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ που προστατεύει την περιουσία στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται και οι αποδοχές των εργαζομένων, στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 98, 111 και 122 και σε οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του Δημοσίου Βασιλική Τύρου και Γαρυφαλιά Σκιάνη υποστήριξαν ότι όταν ψηφίστηκε το δεύτερο Μνημόνιο η οικονομία ήταν υπό κατάρρευση και ότι αν δεν λαμβάνονται μέτρα η χώρα θα είχε μπει σε τροχιά χρεοκοπίας. Υποστήριξαν επιπλέον πως ο νομοθέτης μπορεί να παρεμβαίνει για λόγους δημοσίου συμφέροντος σε ανώμαλες δημοσιονομικές καταστάσεις και ως εκ τούτου η παρέμβαση του κράτους στις συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι δικαιολογημένη.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται στα μέσα του 2013.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Συζητήθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά των μειώσεων μισθών"

Ξανά στους δρόμους τα φορτηγά από τις 10 Δεκεμβρίου

Μαραθώνια συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο, είχαν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών αντιδρούν στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, σχετικά με την άρση των περιορισμών στη μίσθωση μικρών φορτηγών.

Αναλυτικότερα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ διαμαρτύρονται για τις ακόλουθες δύο ρυθμίσεις:

-Μίσθωση φορτηγών, κάτω των 3,5 τόνων, από επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αίρονται οι περιορισμοί που υπάρχουν ως προς τον ελάχιστο χρόνο μίσθωσης μικρών φορτηγών, ως 3,5 τόνους, από επιχειρήσεις και ιδιώτες.

-Μίσθωση φορτηγών οχημάτων στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές, χωρίς οδηγό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με τις αλλαγές αυτές προωθείται εκσυγχρονισμός του πλαισίου, ώστε να ακολουθηθεί η κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική. Με την εξάλειψη των περιορισμών αυτών αναμένεται ότι:

-θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων,

-θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μείωση στο κόστος του προϊόντος και άρα στην τελική τιμή του προϊόντος,

-θα επιτευχθεί καλύτερη και πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών και

-θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε σχετιζόμενες με αυτή τη δραστηριότητα επιχειρήσεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανά στους δρόμους τα φορτηγά από τις 10 Δεκεμβρίου"

3,5 εκ. ευρώ πίσω στην ΕΕ, αν δε λειτουργήσει η Καρδιοχειρουργική Κλινική στο ΠΑΓΝΗ

Σαν "βόμβα" έσκασε η πληροφορία που γνωστοποίησε ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ, Αντώνης Γρηγοράκης, σε σχέση με χρήματα που θα κληθούμε να επιστρέψουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δε λειτουργήσει άμεσα η Καρδιοχειρουργική Κλινική στο ΠΑΓΝΗ.

Σε δηλώσεις του, την Παρασκευή, στο περιθώριο της σύσκεψης με θέμα τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου, ο κ.Γρηγοράκης ανέφερε ότι "κινδυνεύουμε ως χώρα να κληθούμε να επιστρέψουμε στην Ε.Ε. 3,5 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο κόστος κατασκευής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, αν ως τον Ιούνιο δε λειτουργήσει η κλινική".

Σύμφωνα με πληροφορες, ήδη η Ε.Ε. έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο με το οποίο ζητάει εξηγήσεις, ενώ ο Αντώνης Γρηγοράκης έχει ξεκινήσει επαφές με τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να δει πού έχει "σκαλώσει" η πρόσληψη του καθηγητή Λαζόπουλου, ο οποίος έχει εκλεγεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, προκειμένου να τεθεί επικεφαλής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "3,5 εκ. ευρώ πίσω στην ΕΕ, αν δε λειτουργήσει η Καρδιοχειρουργική Κλινική στο ΠΑΓΝΗ"

Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική του μνημονίου και τη «διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών».

Σε σχετική ανακοίνωσή αναφέρεται ότι «τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, εξαιτίας των χιλιάδων απολύσεων και της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εγκατάλειψης των δημοσίων υπηρεσιών, όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, λόγω της επίθεσης που δέχονται τα δημόσια και κοινωνικά Αγαθά στο πλαίσιο του Μνημονίου, απαιτεί να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 Δεκεμβρίου"

Απειλούν με απεργίας διαρκείας στα ΜΜΜ

Τελεσίγραφο να εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο

Με απεργία διαρκείας προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εάν δεν εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο.

Μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, λέει ότι έχουν πάρει απόφαση (χωρίς να υπάρχει για την ώρα επίσημη ανακοίνωση) ότι στις 17 Δεκέμβρη θα αρχίσουν απεργίες διαρκείας εάν η κυβέρνηση δεν τους εξαιρέσει από το ενιαίο μισθολόγιο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλούν με απεργίας διαρκείας στα ΜΜΜ"

Ανοιχτές και την Παρασκευή για το κοινό οι εφορίες

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών έρχεται να βάλει η απόφαση που υπέγραψε ο Γιάννης Στουρνάρας για να μπορούν οι φορολογούμενοι να εξυπηρετούνται στις εφορίες και την Παρασκευή.

Με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών, τα τμήματα Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), εισοδήματος και μητρώου θα εξυπηρετούν τους πολίτες και την τελευταία μέρα της εβδομάδας.

Μέχρι τώρα, κάθε Παρασκευή οι εφορίες δεν ήταν ανοιχτές για το κοινό, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται.

Οι ώρες συναλλαγής κοινού παραμένουν, όπως ισχύουν για όλες τις ημέρες και για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτές και την Παρασκευή για το κοινό οι εφορίες"

Αντιδράσεις από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για την κυριακάτικη λειτουργία

Την έντονη αντίθεσή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ι. Ρεκλείτης για την προαναγγελία του υπουργείου Ανάπτυξης να προτείνει την αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

«Ελαφρά τη καρδία η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να θεσπίσει τη λειτουργία των καταστημάτων έξι Κυριακές το χρόνο, προσφέροντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως βορά στις διαθέσεις των μεγάλων εμπορικών πάρκων. Με την απόφασή της αυτή ουσιαστικά υπογράφει τη θανατική ποινή των μικρών καταστημάτων στις περιφερειακές συνοικίες της Αθήνας, επισπεύδει την εξόντωση των μικρών καταστημάτων του εμπορικού κέντρου και σφραγίζει την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων εμπόρων που θα ισοπεδωθούν οικονομικά, σωματικά και ψυχολογικά κάτω από το ασήκωτο βάρος του ανταγωνισμού» δήλωσε ο κ. Ρεκλείτης.

«Φρούδες ελπίδες τρέφουν όσοι έμποροι πιστεύουν πως θα μπορέσουν οι εμπορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας να προσελκύσουν με αυτό το μέτρο πολίτες που θα θέλουν να κάνουν "μια κυριακάτικη βόλτα μαζί με τα ψώνια τους". Η μίζερη εικόνα της Αθήνας με τα κατεβασμένα ρολά και τα λουκέτα σχεδόν στα μισά καταστήματα, ο φόβος κάθε λογής επεισοδίων και ανομίας, και η δύναμη της διαφήμισης που μόνον οι μεγάλες επιχειρήσεις διαθέτουν, θα ωθούν συντονισμένα τους καταναλωτές στα μεγάλα "προστατευμένα" malls. Ακόμη και εκεί όμως, θα διαψευσθούν όσοι προσδοκούν αξιοσημείωτη άνοδο στο τζίρο των εμπορικών καταστημάτων, όσο ο μέσος καταναλωτής υφίσταται συνεχή μισθολογική και φορολογική αφαίμαξη στο εισόδημά του» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα » " Αντιδράσεις από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για την κυριακάτικη λειτουργία"

Αρχιεπίσκοπος σε Χ. Φούχτελr: «Δεν ξεπουλάμε την αξιοπρέπειά μας»

Τον υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ και τους εκπροσώπους του Δικτύου «Διακονία» των Ευαγγελικών φιλανθρωπικών οργανισμών της Γερμανίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο τους κ. Johannes Stockmeier δέχθηκε σήμερα το πρωί σε συνάντηση στην Ι. Αρχιεπισκοπή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

"Είστε σεισμογράφος και καταγράφετε τον παλμό της χώρας και του ελληνικού λαού" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φούχτελ στον Μακαριώτατο, ενώ ο κ. Stockmeier αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο, όπως ανέφερε, που πραγματοποιεί η φιλανθρωπική εταιρεία της Ι. Αρχιεπισκοπής "Αποστολή" και εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος.

"Εγω είμαι ένας παπάς και θέλω να χρησιμοποιώ τη γλώσσα της αλήθειας, όπως τη νιώθω. Δεν χρησιμοποιώ τη γλώσσα της διπλωματίας" σημείωσε ο Μακαριώτατος. "Έτσι όπως έχω μιλήσει σκληρά για την κυρία Μέρκελ στο παρελθόν, άλλες φορές σημειώνω ότι είναι ένας πολύ χρήσιμος άνθρωπος που εκτιμούμε, μία δυνατή προσωπικότητα που η Ευρώπη την χρειάζεται".

"Το ερώτημα όμως και η αγωνία μας", πρόσθεσε, "είναι ποια Ευρώπη θέλουμε: μία Ευρώπη γερμανική ή μία Γερμανία ευρωπαϊκή; Θελουμε μια Ευρώπη, στην οποία ο καθένας θα αναζητά να ηγεμονεύσει ή την Ευρώπη που όλοι ονειρευτήκαμε; Αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Μία από τις θεμελιώδης αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο σεβασμός στην ιδιαιτερότητα του άλλου. Ούτε οι Γερμανοί μπορούν να γίνουν Έλληνες, ούτε οι Έλληνες Γερμανοί" σημείωσε. Όπως σας είπα δεν μιλώ τη γλώσσα της διπλωματίας, αλλά λέω αυτό που πιστεύω", είπε.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει ο ελληνικός λαός με την Εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι οι Έλληνες είναι στενά συνδεδεμένοι με τις Εικόνες, οι οποίες δεν μπορούν, επειδή κάποιοι το θέλουν, να αποκαθηλωθούν από τους δημόσιους χώρους λατρείας.

Και συνέχισε: "Η κρίση έχει αντίκτυπο, όπως είναι φυσικό, στη ζωή του λαού μας. Θα την ξεπεράσουμε. Δεχόμαστε τη συνεργασία, θέλουμε τη βοήθεια των εταίρων μας όμως υπό έναν απαράβατο όρο: να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Έχουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας και όλα αυτα δε μπορούμε να τα ξεπουλήσουμε".

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχιεπίσκοπος σε Χ. Φούχτελr: «Δεν ξεπουλάμε την αξιοπρέπειά μας»"

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το οικονομικό σκάνδαλο στη Μύκονο

Για τρία κακουργήματα κατηγορούνται ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου, δύο αντιδήμαρχοι και οι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το κατηγορητήρίο που συνέταξε η ειδική εφέτης ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου στο νησί.

Οι αιρετοί άρχοντες και οι έξι δημοτικοί υπάλληλοι κατηγορούνται για τις κακουργηματικές πράξεις διότι η δικαστική έρευνα έδειξε ότι «κάλυπταν τεράστια φοροδιαφυγή ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού και ότι έβαζαν στην τσέπη τα τέλη παρεπιδημούντων».

Επιπλέον, οι παραπάνω αντιμετωπίζουν και τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης χρημάτων και για το αδίκημα της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων εις βάρος του δημοσίου. Συνολικά φαίνεται ότι τη δεκαετία 2002-2012 υπεξαίρεσαν από τα ταμεία του Δημου περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια το 2010 μετά από καταγγελίες ξενοδόχου που βρέθηκε να χρωστάει στον δήμο 890.000 ευρώ για τα έτη 2002-2008, χρήματα τα οποία όμως είχε ήδη καταβάλει.

Η ειδική εφέτης ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Εφετών, έκρινε προφυλακιστέους τον πρώην ταμία και πρώην προιστάμενο των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου. Ο πρώην δήμαρχος κ. Βερώνης και ο νυν κ. Κουσαθανάς αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας 150 χιλιάδες και 80 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.

Το ίδιο συνέβη με τους δύο αντιδημάρχους και τον νυν ταμία και νυν προιστάμενο των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Τέλος, κατηγορίες αντιμετωπίζουν 11 ιδιοκτήτες ξενοδοχείου. Κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις ψευδείς βεβαιώσεις που εκδόθηκαν από τον Δήμο Μυκόνου.

Τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν δεν έχουν βρεθεί , όμως αυτό που είναι κοινό μυστικό στο νησί είναι ότι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο κατέχουν περιουσία δυσανάλογη με τις οικονομικές τους αποδοχές.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το οικονομικό σκάνδαλο στη Μύκονο"

Την επόμενη εβδομάδα τα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ – αυξήσεις σε τιμολόγια;

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει η ΔΕΗ τα κοστολογικά στοιχεία στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), απο τα οποία αναμένεται να προκύψουν αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Εφόσον εγκριθούν απο τη ΡΑΕ και το υπουργείο Περιβάλλοντος, οι αυξήσεις θα ξεπεράσουν το 20% σε ορισμένες κατηγορίες τιμολογίων.

Σημειώνεται πως την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε τις εικασίες περί αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ «καθαρά δημοσιογραφικά σενάρια», που «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Τα σχόλια του κ. Κεδίκογλου έγιναν κατόπιν ενημέρωσής του από τον αρμόδιο υφυπουργό Ενέργειας, Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής στα τέλη Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός είχε σημειώσει πως η επιχείρηση θα υποβάλει τις προτάσεις της για το ύψος των αυξήσεων που απαιτούνται για την πλήρη απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων έως τον Ιούλιο του 2013, όπως προβλέπει το μνημόνιο.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Την επόμενη εβδομάδα τα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ – αυξήσεις σε τιμολόγια;"

Εγκύκλιος τελεσίγραφο για εφεδρεία - 700 επίορκοι σε αυτοδίκαιη αργία

Με την επισήμανση ότι «η νόμιμη προθεσμία έχει εκπνεύσει», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης -με διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου- όλους τους φορείς, που υπάγονται στις διατάξεις της εφεδρείας, να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων και να προβούν στην αποδέσμευση των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η εγκύκλιος προειδοποιεί ότι «εφόσον η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ή παραμένει ημιτελής (δηλαδή, χωρίς την τελική αποδέσμευση των υπαλλήλων), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι υποχρεωμένο, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, να αποδεσμεύσει το σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Διοικητικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΔΑΧ ΔΕ) των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4093/2012, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου κατά τη 12η Νοεμβρίου 2012 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου)».

Τονίζεται δε ότι «οι υπηρεσιακές μεταβολές στην κατάσταση των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ που γίνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου μετά τις 12.11.2012, δεν μπορούν να ανατρέψουν ή να αναστείλουν ως προς τους υπαλλήλους αυτούς τις συνέπειες του νόμου, που ανατρέχουν στην έναρξη ισχύος του. Καμιά μεταβολή που έλαβε χώρα μετά την έναρξη της εφαρμογής του νόμου δεν θα ληφθεί υπόψη».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι για τις ανάγκες εφαρμογής της ρύθμισης, στον συνολικό αριθμό των τακτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα (προκειμένου να διαπιστωθεί η συνδρομή των αριθμητικών κριτηρίων που θέτει η διάταξη), προσμετρώνται και όσοι δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (πχ. διπλωματικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί λειτουργοί, μέλη ΔΕΠ, ένστολο προσωπικό, πυροσβέστες, λιμενικοί, κ.λπ.).

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι στον υπάλληλο που τίθεται σε διαθεσιμότητα καταβάλλεται το 75% του συνόλου των αποδοχών (τακτικές και επιδόματα), που λάμβανε την ημέρα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επίσης, εξακολουθούν να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ασφαλισμένου και εργοδότη, για κύρια σύνταξη και επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περίπου 700 επίορκοι υπάλληλοι (εφοριακοί, πολεοδόμοι, αστυνομικοί, καθηγητές, γιατροί κ.λπ.), που βαρύνονται με βαριά παραπτώματα, έχουν τεθεί εδώ και τρεις εβδομάδες σε αυτοδίκαιη αργία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκύκλιος τελεσίγραφο για εφεδρεία - 700 επίορκοι σε αυτοδίκαιη αργία"

Στη επαναγορά ελληνικών ομολόγων συμφώνησαν ΕTE, Alpha, Εurobank, Attica και ΤΤ

Στην επαναγορά των ελληνικών ομολόγων συμφώνησαν οι τράπεζες Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, Eurobank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλαν στο Χρηματιστήριο. Πρώτη η Εθνική Τράπεζα ενέκρινε την Παρασκευή ομόφωνα τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα και συμφώνησαν αργότερα τα ΔΣ της Alpha Bank και της Attica Bank.

Την απόφασή τους για συμμετοχή στην επαναγορά αποφάσισαν και τα ΔΣ της Eurobank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τα τέσσερα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα που συνολικά διατηρούν 15 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα στα χαρτοφυλάκιά τους θα συμμετάσχουν πλήρως στο πρόγραμμα.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα, το Διοικητικό Συμβούλιό της «κατά τη σημερινή (7/12/2012) συνεδρίασή του, απεφάσισε, ομόφωνα, τη συμμετοχή της Τράπεζας στη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, που ενεργείται από τον Ο.Δ.Δ.Η.Χ., για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής, στηρίχθηκε σε οικονομικο-τεχνικά δεδομένα, σε γνωμοδοτήσεις ανεξάρτητων οικονομικών και νομικών συμβούλων και αποτυπώνει τη συνέχιση της στήριξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση».
Από την πλευρά της η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι, «στην από 7.12.2012 συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο ομοφώνως αποφάσισε τη συμμετοχή της Τραπέζης σε πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, κατόπιν της από 3.12.2012 προσκλήσεως υπό του τελευταίου».

Στο ίδιο μήκος κύματος, «η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της 7.12.2012, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Τράπεζας στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελληνικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 3.12.2012».

koutipandoras

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη επαναγορά ελληνικών ομολόγων συμφώνησαν ΕTE, Alpha, Εurobank, Attica και ΤΤ"

Παρέμβαση Μεϊμαράκη για τις απουσίες υπουργών στη Βουλή

Παρέμβαση προς την κυβέρνηση θα κάνει ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ώστε να προσέρχονται οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί στο Κοινοβούλιο και να απαντάνε στις ερωτήσεις που καταθέτουν οι βουλευτές.

Χθες, η Διάσκεψη των Προέδρων εξουσιοδότησε ομόφωνα τον κ. Μεϊμαράκη να ζητήσει και να επιμείνει προς την κυβέρνηση να υπάρχει παρουσία των υπουργών στη Βουλή κατά τη συζήτηση των ερωτήσεων.

Αυτό δήλωσε ο προεδρεύων του Σώματος Αθανάσιος Νάκος μετά την έντονη διαμαρτυρία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, καθώς σε μια μέρα απαντήθηκε μόνο μία από τις 12 επίκαιρες ερωτήσεις, που ήταν προγραμματισμένες να συζητηθούν. Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για απαράδεκτο φαινόμενο που απαξιώνει υποτιμά και υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο.

Ο κ. Νάκος ανάφερε ότι το πρόβλημα με την απουσία των υπουργών από τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων, απασχόλησε εκ νέου τη Διάσκεψη των Προέδρων και εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής να επιμείνει προς την κυβέρνηση ώστε να παρουσιάζονται και να απαντάνε στους βουλευτές.

24h

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Μεϊμαράκη για τις απουσίες υπουργών στη Βουλή"

ΕΦΕΤ:Ανάκληση μαρμελάδας λόγω συντηρητικού

Διακίνηση μαρμελάδας, στην οποία ανιχνεύθηκε το μη επιτρεπόμενο, για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος, συντηρητικό "σορβικό οξύ" διαπίστωσε ο Ενιαίος Φοράς Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Πρόκειται για το προϊόν «μαρμελάδα δαμάσκηνο», με την εμπορική ονομασία «Ανεμώνα Γαρδικίου», σε συσκευασίες των 500g, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: 31/12/2012.

Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γαρδικίου» που εδρεύει στην Πηγή Τρικάλων.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ:Ανάκληση μαρμελάδας λόγω συντηρητικού"

Δεν αναγνωρίζουν τις ελληνικές ταυτότητες σε αεροδρόμιο της Δανίας

Μία απίστευτη καταγγελία έγινε από αναγνώστες αποκλειστικά στο thousandnews για την ταλαιπωρία που πέρασαν στο αεροδρόμιο του Aarhus της Δανίας. Συγκεκριμένα, δύο Έλληνες βρίσκονταν στο Aarhus της Δανίας και επρόκειτο να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσω Λονδίνου πριν από λίγες μέρες. Όταν έφθασαν στο αεροδρόμιο και πήγαν να περάσουν τον έλεγχο ασφαλείας, η υπεύθυνη τους είπε ότι δεν αναγνώριζε τις ταυτότητές τους και για το λόγο αυτό έπρεπε να απευθυνθεί στο supervisor της.

Οι δύο Έλληνες περίμεναν περίπου 5 λεπτά για να επιστρέψει η υπεύθυνη και να τους πει ότι έπρεπε να απευθυνθούν στους ανωτέρους της. Εκεί, στο γραφείο που αντιμετωπίζει τα θέματα των επιβατών, η supervisor ζήτησε από τους δύο Έλληνες πολίτες να πιστοποιήσουν την ταυτότητά τους δείχνοντας μία πιστωτική κάρτα ή κάρτα ανάληψης μετρητών ή έστω ένα δίπλωμα οδήγησης. Το αίτημα αυτό προκάλεσε την αντίδραση τους και επικαλέστηκαν τη συνθήκη του Σένγκεν και κατήγγειλαν την απίστευτη αυτή αντιμετώπιση που δέχονται οι Έλληνες πολίτες από τη δανέζικη πλευρά.

Η υπεύθυνη είπε ότι αυτή είναι η πολιτική που ακολουθούν στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο και, αν είνα δυνατόν, δέχθηκε ως έγγραφο πιστοποίησης μία πιστωτική κάρτα και όχι την ταυτότητα του ελληνικού κράτους.

Οι δύο Έλληνες κατήγγειλαν το συγκεκριμένο περιστατικό και στην ελληνική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη προκειμένου να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Επίσης, να αναφερθεί ότι κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο του Aarhus, στον έλεγχο των διαβατηρίων οι υπεύθυνοι τους ρώτησαν αν ήταν Έλληνες και για ποιο λόγο ταξίψαν στη Δανία.

Και το πιο απίστευτο από όλα, η επίμαχη πτήση της επιστροφής τελικά ακυρώθηκε από τη Ryanair, η οποία δεν προσέφερε καμία εναλλακτική στους δύο επιβάτες που λίγο έλειψε να ξεμείνουν στη Δανία, αφού δεν είχαν τρόπο επιστροφής. Η πολιτική της συγκεκριμένης εταιρείας δεν δέχεται καμία δική της ευθύνη και ακυρώνει τις πτήσεις χωρίς να φροντίζει για τους επιβάτες που μένουν ξεκρέμαστοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη ταλαιπωρία είχε βιώσει στο ίδιο αεροδρόμιο πρίν από έναν περίπου χρόνο και ένας άλλος Έλληνας πολίτης που κατοικεί στο Aarhus της Δανίας..

thousandnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αναγνωρίζουν τις ελληνικές ταυτότητες σε αεροδρόμιο της Δανίας"

Σύλληψη δύο υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος

Για παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και παράβαση καθήκοντος συνελήφθησαν χθες δύο υπάλληλοι του Τμήματος Αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αθηναίων, ηλικίας 54 και 63 ετών.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι δύο υπάλληλοι ζητούσαν χρήματα προκειμένου κατά την αυτοψία στο εξωτερικό χώρο οικίας, να γνωματεύσουν ότι είχε αποκατασταθεί πλήρως το οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο, μετά από οικοδομικές εργασίες.

Η θετική γνωμάτευση ήταν απαραίτητη προκειμένου να επιστραφεί στο δικαιούχο το ποσό των 2.376 ευρώ, που είχε προηγουμένως κατατεθεί ως εγγύηση, για την αποκατάσταση του χώρου.

Με τη δικαιολογία ότι διαπίστωσαν φθορές στο πεζοδρόμιο, οι υπάλληλοι απαιτούσαν αρχικά το ποσό των 500 ευρώ και μετά από συνεννοήσεις το ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να γνωματεύσουν θετικά στην αυτοψία.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη δύο υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος"

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου η απογραφή όλων των συνταξιούχων

Μέχρι τις 28 Φεβρουάριου 2013 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η απογραφή όλων των συνταξιούχων, ώστε να μπει τέλος στην παράνομη χορήγηση συντάξεων.

Εκτιμάται πως για κάθε 10 χιλιάδες συντάξεις σε μη δικαιούχους η απώλεια για τα ταμεία είναι 100 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει ήδη ανασταλεί η καταβολή 12.788 συντάξεων στο ΙΚΑ και 1.600 στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Παράλληλα, δεν έχουν απογραφεί 40 χιλιάδες συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι 28 Φεβρουαρίου η απογραφή όλων των συνταξιούχων"

Toυρκικός όμιλος εξαγόρασε τη μαρίνα Φλοίσβου!

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν την «οικονομική τους εισβολή» στη χώρα μας. Η Μαρίνα Φλοίσβου πωλείται κατά 50% στον τουρκικό όμιλο Dogus o oποίος δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της τουρκικής οικονομίας.
Η ανακοίνωση ήρθε από την Lamda Development του ομίλου Λάτση που αναφέρει πως ξεκινά μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία.

Η ανακοίνωση αναφέρει
«Μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ της Lamda Development SA και της εταιρείας D-Marine Investments Holding B.V. του Ομίλου DOĞUŞ.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην υλοποίηση στρατηγικής συμμαχίας μέσω της δημιουργίας κοινής εταιρίας όπου θα κατέχουν η καθεμία 50% η οποία καταρχήν θα επενδύσει σε τουριστικές μαρίνες.

Σε αυτό το πλαίσιο η Lamda Development θα εισφέρει στη νέα εταιρεία τις μετοχές που κατέχει στη Flisvos Marina Holding SA και η DOĞUŞ θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καταβάλλοντας το ισόποσο σε μετρητά.

Τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν επίσης συμφωνήσει ότι η συνολική αξία της συναλλαγής θα προσδιοριστεί οριστικά (και δύναται να αναπροσαρμοστεί) με τύπο ο οποίος λαμβάνει υπ’ όψιν το EBITDA της εταιρίας Flisvos Marina επί 7 φορές, αφαιρουμένων των καθαρών δανειακών υποχρεώσεων, ανάλογα με την απόδοση της εταιρίας της Μαρίνας για τα έτη 2015 και 2016.»

Μετά τη Μαρίνα Λέσβου τούρκικος όμιλος και σε μαρίνα της Αθήνας και θα υπάρχει και συνέχεια.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Toυρκικός όμιλος εξαγόρασε τη μαρίνα Φλοίσβου!"

Έξι Κυριακές το χρόνο ανοικτά τα καταστήματα Οι έμποροι αντιδρούν

Τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων ετησίως, σύμφωνα με νομοσχέδιο

Έξι Κυριακές το χρόνο θα είναι ανοικτά τα καταστήματα και θα μπορούν να διενεργούνται τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων, ετησίως, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που θα παρουσιάσουν την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Αθ. Σκορδάς.

Ο κ. Σκορδάς προανήγγειλε ότι τη φετινή εορταστική περίοδο, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν εκτός από την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα και την Κυριακή, στις 30 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη αλλαγή αναμένεται να περάσει με ρύθμιση σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, ωστόσο οι ρυθμίσεις που θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προβλέπουν:

- Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και άλλες τέσσερις στις αντίστοιχες περιόδους των τακτικών εκπτώσεων και των προσφορών.

- Καθιέρωση δύο περιόδων τακτικών εκπτώσεων. Η χειμερινή θα ξεκινά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και θα λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη ποιά Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα (αν θα είναι δηλαδή στην πρώτη ή στην τελευταία εβδομάδα). Η θερινή περίοδος θα ξεκινάει τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα λήγει στο τέλος του Αυγούστου. Τότε τα καταστήματα θα λειτουργούν την πρώτη Κυριακή της περιόδου.

- Θέσπιση δύο περιόδων προσφορών. Θα έχουν δεκαήμερη διάρκεια. Θα γίνονται το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και του Μαΐου, με τα εμπορικά να λειτουργούν και τις πρώτες Κυριακές των δεκαήμερων.

Με το ισχύον καθεστώς οι χειμερινές εκπτώσεις διαρκούσαν από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και οι θερινές από τις 15 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου. Οι προσφορές ήταν δεκαήμερες αλλά χωρίς συγκεκριμένη περίοδο.

Στο μεταξύ, στο νομοσχέδιο που πρόκειται να παρουσιάσει τη Δευτέρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης περιλαμβάνονται και τροποποιήσεις του αγορανομικού κώδικα σχετικά με την τροποποίηση κυρώσεων για αγορανομικές παραβάσεις και καταργούνται απαρχαιωμένες διατάξεις που προκαλούν και αυξάνουν τη γραφειοκρατία.

Αντιδράσεις άρχισε ήδη να προκαλεί στους κόλπους των εμπόρων η πρόθεση της κυβέρνησης να «ανοίξει» το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων με σημερινή της ανακοίνωση καλεί την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, άμεσα να «καταγγείλει την αυτοτελή ή υποκινούμενη μεθόδευση της κυβέρνησης με σκοπό να λειτουργήσουν τα καταστήματα και δεύτερη Κυριακή, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων».

Ζητάει επίσης από την ΕΣΕΕ να καλέσει τους Εμπορικούς Συλλόγους, πανελλαδικά, να μην ανοίξουν άλλη Κυριακή, πλην αυτής στις 23 Δεκεμβρίου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » " Έξι Κυριακές το χρόνο ανοικτά τα καταστήματα Οι έμποροι αντιδρούν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news