facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντάει στον Θέμο Αναστασιάδη

Για προσπάθεια από τη πλευρά Αναστασιάδη να ρίξει την προσοχή αλλού κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ενώ κατηγόρησε τον γνωστό εκδότη ότι προσπαθεί να τον συκοφαντήσει με κάθε ευκαιρία.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσθέτει ότι η έρευνα για τον Θέμο Αναστασιάδη είχε ξεκινήσει πριν πάει ο ίδιος στο Οικονομικών και συνεχίστηκε αφού ο ίδιος αποχώρησε.

Διαβάστε την επιστολή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου:

«Ο κ. Αναστασιάδης επιχειρεί να εμφανίσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ως πολιτική δίωξη και να ρίξει την μπάλα στην κερκίδα.

Επειδή στη δήλωσή του κάνει αναφορά στο όνομά μου, θυμίζω ότι κλήθηκα στη Βουλή - σε ερώτηση της κας Μπακογιάννη - τον Φεβρουάριο του 2011 να απαντήσω στο γιατί η σχετική έρευνα διαρκούσε ήδη 3,5 χρόνια.

Η έρευνα αυτή γινόταν με εισαγγελική παραγγελία και άρα το ΣΔΟΕ αναφερόταν απευθείας στον εισαγγελέα και όχι στον Υπουργό. Ξεκίνησε πριν πάω στο Υπουργείο Οικονομικών και συνεχίστηκε αφότου έφυγα.

Έκτοτε φυσικά ο κ. Αναστασιάδης χρησιμοποιεί τη εφημερίδα του για να με συκοφαντεί με κάθε ευκαιρία και έχω προσφύγει στη δικαιοσύνη γι αυτό.

Ωραία λοιπόν τα μεγάλα λόγια για "το ΣΔΟΕ του κ. Παπακωνσταντίνου" και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού αλλά δεν πείθει.»

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντάει στον Θέμο Αναστασιάδη"

Τι απαντάει ο Θέμος Αναστασιάδης για την ποινική δίωξη σε βάρος του

Τη δική του εξήγηση δίνει ο εκδότης, Θέμος Αναστασιάδης, για την υπόθεση της δίωξης σε βάρος του με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.

Ο εκδότης τονίζει ότι δέχεται πόλεμο εξόντωσης τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ εξαπολύει επίθεση και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Προσθέτει, ακόμη, ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί και τα στελέχη τους που έβγαλαν το πόρισμα εις βάρος του είναι εκείνοι που καλύπτουν τη «λίστα Λαγκάρντ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δικηγόροι του οι οποίοι τόνισαν ότι η ποινική δίωξη βασίζεται σε πορίσματα που έχουν συντάξει κυρίως υπάλληλοι άμεσα εξαρτώμενοι από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε τη δήλωση του Θέμου Αναστασιάδη:

«Αντί δικαιολογιών και ισχυρών νομικών επιχειρημάτων που έχω και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα λάβει υπόψη της η Δικαιοσύνη θα πω μόνο τα εξής ολίγα που είμαι σίγουρος ότι μπορούν να κατανοήσουν οι πάντες.

Α) Οι ίδιοι συγκεκριμένοι πολιτικοί και τα στελέχη τους που τρία χρόνια καλύπτουν τη λίστα Λαγκάρντ έβγαλαν το αβάσιμο και εξοντωτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ εις βάρος μου. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε ο ίδιος ο τέως υπουργός ο κύριος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή λέγοντας ότι θα επιληφθεί προσωπικώς.

Β) Ανεξάρτητα από τον 5ετή πόλεμο εξόντωσης που υφίσταμαι, ανεξάρτητα κι από το πώς «το αδικαιολόγητο» 1,5 εκατ. ευρώ -δήθεν μη δηλωθέντος εισοδήματος- που μαγείρεψαν έφτασε σε 3,5 εκατ. ευρώ με παράνομες προσαυξήσεις, δηλώνω πως θα εξοφλήσω μέχρι τέλους το τελικό πρόστιμο που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια, έστω κι αν δεν τους χρωστούσα τίποτα εξ αρχής. Γιατί σίγουρα αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά εκατομμύρια άλλοι Έλληνες, πιο αδικημένοι και κατατρεγμένοι από εμένα. Το μόνο που δεν θα δεχτώ και θα παλέψω μέχρι τέλους είναι η ηθική μομφή περί φοροδιαφυγής, και όπως εξηγώ στη συνέχεια είναι εντελώς κωμικοτραγική ειδικά στην περίπτωση μου.

Γ) Επειδή πρωτίστως με ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου και του κάθε πολίτη, είναι στη διάθεση του οιουδήποτε όλες μου οι φορολογικές δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων που πληρώνουν ετησίως από 200.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ φόρο προσωπικού εισοδήματος, πέραν των εκατομμυρίων ευρώ φόρου που καταβάλλουμε από τις εταιρίες που δημιουργήσαμε ως δημοσιογράφοι και απασχολούν 300 εργαζομένους.

Βρείτε μου άλλον έναν φορολογούμενο που να πληρώνει τόσα στο κράτος κάθε χρόνο. Αν ήταν σαν εμένα όλοι οι «φοροφυγάδες» σίγουρα δεν θα 'χε κανένα πρόβλημα η Ελλάδα. Και αναφέρω μόνο τα εισοδήματά μου τα τελευταία δέκα χρόνια, από τα τριάντα συνολικά που εργάζομαι και φορολογούμαι, γιατί αυθαιρέτως το ΣΔΟΕ του κυρίου Παπακωνσταντίνου δεν μου 'χει αναγνωρίσει όλα τα προηγούμενα έτη πριν το 1992, επειδή όπως μου είπαν είχαν καταστραφεί τα αρχεία τους! Τόσο σοβαρό ήταν το πόρισμα που έβγαλαν.

Τέλος, ας είναι βέβαιοι πως ό,τι κι αν μου κάνουν το «Πρώτο Θέμα» θα συνεχίσει να ξεσκεπάζει πώς τόσα χρόνια προστατεύουν τις ισχυρές οικογένειες του τόπου και «σφάζουν» κάθε Έλληνα όπου τον πετύχουν ή τον έχουν βάλει σκοπίμως στόχο.

ΥΓ. Πριν από λίγες Κυριακές σας είχαμε εξηγήσει για το νέο πόλεμο που ξεκίνησαν τα γνωστά διεφθαρμένα (μα απολύτως φθαρμένα) εκδοτικά συγκροτήματα με αφορμή το νέο κυκλοφοριακό άλμα του «Πρώτου Θέματος». Τώρα η εκστρατεία αυτή κορυφώνεται. Λεπτομέρειες την ερχόμενη Κυριακή».

Η δήλωση των δικηγόρων του Θέμου Αναστασιάδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Νταϊάνας Αναστασιάδου:

Η Εισαγγελία άσκησε, ακολουθώντας τυπική διαδικασία, ποινική δίωξη σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., στηριζόμενη -αποκλειστικά- σε πορίσματα, που συντάχθηκαν -κυρίως- από υπαλλήλους άμεσα εξαρτώμενους από τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χωρίς ουδέποτε να λάβουν υπόψιν ούτε ένα από τα απολύτως νόμιμα επιχειρήματα, που έθεσε νομίμως ενώπιον τους.

Είναι βέβαιον ότι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, δεν πήραν εντολή ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ από τον Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά -σίγουρα- τους ζήτησε να τον ελέγξουν «αντικειμενικά», διότι η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ασκούσε ενοχλητική κριτική στις αποφάσεις, την πολιτική, τον βίο και την πολιτεία του πιο γνωστού κηπουρού της κυβερνήσεως Παπανδρέου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τους περισσότερους των Ελλήνων Πολιτών.

Όταν, όμως, ο κ. Αναστασιάδης κατέθεσε τα χρήματα στην Τράπεζα το 2007, ήταν σε ισχύ ο νόμος 2238/94 και η εγκύκλιος 1010686/193/Α0012 της 28-02-2006. Με βάση τις ανωτέρω διατάξεις και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας λειτούργησε απόλυτα σύννομα, κάτι που είναι βέβαιο πως θα αποδειχθεί ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Ο Υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θεσπίζοντας τον Ν. 3888/10 και με την υπ' αριθμ. ΠΟΛ 1095/11 εγκύκλιο, -κατά παράβαση του άρθρου 78 παρ. 2 του Συντάγματος- κατήργησε -παράνομα- αναδρομικά ρυθμίσεις του 2238/94. Με βάση αυτές τις «θεσμικές» πρωτοβουλίες του Παπακωνσταντίνου του επεβλήθησαν, με πρόθεση φίμωσης δικής του και της εφημερίδας, κατά παράβαση του Νόμου και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος και προσαυξήσεων.

Ολοι οι Ελληνες πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου και πάντοτε ο κ. Αναστασιάδης πληρώνει όλους τους νόμιμους φόρους, που του αναλογούν, εδώ και 32 χρόνια, που εργάζεται ως δημοσιογράφος, είναι δε μεταξύ των υψηλότερα φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών.

Διαβεβαιώνει σε κάθε περίπτωση τους χιλιάδες αναγνώστες του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ότι η εφημερίδα του θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο στην εξουσία και να αποκαλύπτει τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος και τους πολιτικούς τους προστάτες, όσο πόλεμο και αν δεχθεί.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντάει ο Θέμος Αναστασιάδης για την ποινική δίωξη σε βάρος του"

Δεκαετής φυλάκιση με αναστολή στους κατηγορούμενους για τις πυρκαγιές του 2007


Δέκα χρόνια με αναστολή επιβλήθηκαν στον πρώην Νομάρχη Ηλείας και νυν αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Καφύρα καθώς και στους Σοφία Νικολοπούλου (ηλικιωμένη που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά), Πανταζή Χρονόπουλου (πρώην δήμαρχος Ζαχάρως), Παναγιώτη Τσούρα (πυροφύλακας Μίνθης) για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2007 που κόστισαν τη ζωή σε 36 ανθρώπους.

Να σημειωθεί πως επιβλήθηκαν οι ανώτερες ποινές που προβλέπονται για το βαθμό πλημμελήματος.

Στον Νίκο Μιχαλόπουλο, τον διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων, επιβλήθηκαν πέντε χρόνια με αναστολή.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε τη μη καταδίκη (αθώωση ουσιαστικά) του έκτου κατηγορούμενου, Φώτη Παππά (υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος).

Μετά το τέλος της δίκης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, δήλωσε τα εξής :

«Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά επιμένω ότι είμαι αθώος και αυτή μου η αθωότητα θα αποδειχθεί στο Εφετείο, διότι άλλωστε με την ίδια απόφαση του δικαστηρίου έχουν εκπέσει οι περισσότερες των εναντίον μου κατηγοριών. Εγώ, έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, πιστεύω ότι έκανα και κάνω ότι μπορώ για τον Νομό αυτόν που αγαπώ, έκανα το καθήκον μου, πάλεψα όσο μπορούσα με τις δυνάμεις που είχε η τότε Νομαρχία και ότι έκανα το ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του 2007. Οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές είτε μας αρέσουν είτε όχι. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι έργο ανθρώπων .

Επειδή "ανθρώπινον το σφάλλειν", στα κράτη δικαίου προβλέπεται επανέλεγχος της πρωτόδικης απόφασης για να διορθώνονται τα ενδεχόμενα δικαστικά σφάλματα και δικαστικές πλάνες. Θα συνεχίσω τον δικαστικό αγώνα και πιστεύω ότι στο Εφετείο θα αποκαλυφθεί ολόκληρη η αλήθεια και θα αποδειχτεί η αθωότητα μου».

Νωρίτερα, η έδρα είχε προτείνει:

Στον Χαράλαμπο Καφύρα και τη Σοφία Νικολοπούλου:
42 μήνες για εμπρησμό δάσους
30 μήνες για εμπρησμό εξ αμελείας
30 μήνες για κάθε θάνατο (30x36=1080 μήνες)

Συνολικά 96 χρόνια

Στον Πανταζή Χρονόπουλο και τον Παναγιώτη Τσούρα:

48 μήνες για εμπρησμό δάσους
36 μήνες για εμπρησμό εξ αμελείας
36 μήνες για κάθε θάνατο (36x36=1296 μήνες)

Συνολικά 115 χρόνια

Στον Νίκο Μιχαλόπουλο:

30 μήνες για κάθε θάνατο τριών πυροσβεστών (30x3= 90 μήνες)

Συνολικά 7,5 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα εδώ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκαετής φυλάκιση με αναστολή στους κατηγορούμενους για τις πυρκαγιές του 2007"

Νέο ραντεβού για το φορολογικό την Τετάρτη μετά τη μαραθώνια σύσκεψη

Μαραθώνια ήταν η σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το «αγκάθι», όπως τελικά εξελίχθηκε του φορολογικού νομοσχεδίου.

«Η κυβέρνηση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες θα έχει την καλύτερη δυνατή πρόταση για τους Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, συζητήθηκαν και οι προτάσεις, που υπεβλήθησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και, όπως είπε, το φορολογικό θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Την Τετάρτη, ο κ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και στις 13:00 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Σημειώνεται ότι το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, από το βήμα του οποίου δεν αποκλείεται να κάνει αναφορά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι θέσεις των εταίρων της κυβέρνησης

Το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει την αντίθεσή του με την πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση. Αντίθετα πιστεύει ότι μόνο μέσα από ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, μα και από την προστασία της μεσαίας τάξης, θα μπορέσει ο τόπος να ξαναβρεί τον δρόμο προς την ανάπτυξη.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να στηρίξει στο Κοινοβούλιο τις ρυθμίσεις για το φορολογικό, αν δεν υπάρξουν τουλάχιστον οι ακόλουθες αλλαγές:

Με δεδομένο ότι η προτεινόμενη αναθεώρηση στις κλίμακες μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποφέρει πρόσθετα φορολογικά έσοδα σε σύγκριση με την ισχύουσα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει να διατηρηθεί η ισχύουσα που είναι αύξουσα και προοδευτική. Τονίζεται ότι στην κλίμακα αυτή ο ανώτατος φόρος είναι το 45% και ισχύει για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

Παιδιά. Η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων δυόμιση χρόνων επιβάλλει η φορολογική πολιτική να λαμβάνει υπόψη της και κοινωνικές ανάγκες με προτεραιότητα τη στήριξη των οικογενειών και ιδιαίτερα των πολυμελών. Η πρόταση του Υπ. Οικονομικών οδηγεί σε αδιέξοδο την μέση ελληνική οικογένεια. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει να διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς φορολογικής αντιμετώπισης των τέκνων των μισθωτών.

Για τη στήριξη των νέων και των ανέργων προτείνεται η ένταξή τους (στην πρώτη έναρξη) στο φορολογικό καθεστώς των μισθωτών για τα 5 πρώτα χρόνια ή εναλλακτικά να υπάγονται στη φορολογική κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας μειωμένης κατά 50% (13%).

Αγρότες. Η κυβέρνηση προτείνει το λογιστικό προσδιορισμό όλων των αγροτικών εισοδημάτων. Ταυτόχρονα την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων χωρίς καμία ελάφρυνση. Δεδομένου ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αγρότες με μικρά εισοδήματα και η τήρηση των βιβλίων θα οδηγήσει σε ταλαιπωρία όλων αυτών και στην αύξηση της γραφειοκρατίας χωρίς πρόσθετα έσοδα, το ΠΑΣΟΚ προτείνει να οριστεί όριο ελάχιστο για την τήρηση βιβλίων. Το όριο αυτό μπορεί να οριστεί μέσω του ποσού επιστροφής του Φ.Π.Α που έλαβαν το προηγούμενο έτος π.χ. 2.000 ή εναλλακτικά να ληφθεί υπόψη η επιδότηση, ή συνδυασμός και των δύο με στόχο να τύχουν απαλλαγής οι έχοντες ακαθάριστα έσοδα κάτω από 20.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση προτείνει την κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την διατήρηση της έκπτωσης με 5%.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης είχε ταχθεί υπέρ της κατάρτισης ενός απλού και δίκαιου φορολογικού συστήματος. Κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπογράμμισε ότι το νέο νομοσχέδιο πρέπει να υπακούει στην αρχή «περισσότεροι φόροι από όλους και λιγότεροι φόροι από τον καθένα».

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο ραντεβού για το φορολογικό την Τετάρτη μετά τη μαραθώνια σύσκεψη"

24ωρη απεργία ΙΚΑ την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ).

Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος ζητούν να μην εφαρμοστεί δικαστική απόφαση, με την οποία απολύονται 500 συνάδελφοί τους.

Πρόκειται για επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι διορίσθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πριν από δύο χρόνια και μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ με νομοθετική ρύθμιση που κρίθηκε αντισυνταγματική από τα δικαστήρια.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΕ ΙΚΑ υποστηρίζει ότι με τις απολύσεις θα επέλθει ολοκληρωτική διάλυση και αδυναμία λειτουργίας των πιο καίριων υπηρεσιών του, δηλαδή των τμημάτων συντάξεων,
εσόδων, μητρώου, παροχών, κ.λπ., πολλά από τα οποία στελεχώνονται πλέον μόνο από αυτούς τους υπαλλήλους».

Διαβάστε Περισσότερα » "24ωρη απεργία ΙΚΑ την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου"

«Αδήλωτες» ταμειακές και ειδικά λογισμικά χρησιμοποιούσαν οι λαθρέμποροι καυσίμων

Πρόεδροι διαχειριστές, νόμιμοι εκπρόσωποι ή υπάλληλοι εταιρειών και επιχειρήσεων εμπορίας και διάθεσης υγρών καυσίμων ήταν ανάμεσα στα δέκα άτομα που συμμετείχαν στις τρεις εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν στη λαθρεμπορία μεγάλων ποσοτήτων υγρών καυσίμων, στην περιοχή της Αττικής έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Οι δράστες συνελήφθησαν και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας, για απάτη μέσω υπολογιστή, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλα συναφή αδικήματα.

Σε μία περίπτωση, ένας από τους συλληφθέντες είναι λογιστής σε εμπλεκόμενη εταιρεία, ενώ σε άλλη περίπτωση ένας συλληφθείς εμφανίζεται παράλληλα και ως «κρυφός-υποκρυπτόμενος» εκμεταλλευτής τριών ομοειδών εταιρειών εμπορίας υγρών καυσίμων.

Πως έκλεβαν τον κόσμο και το κράτος οι επιτήδειοι

Τα μέλη των οργανώσεων χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα «τεχνάσματα» με στόχο να παραποιούν ή να εξαφανίζουν στοιχεία ή αποδείξεις της παράνομης δράσης και να δυσχεραίνουν ή να αποπροσανατολίζουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών.

Ειδικότερα, σε πολλές περιπτώσεις κατά την πώληση καυσίμων χρησιμοποιούσαν «αδήλωτες» ταμειακές μηχανές, προκειμένου να αποκρύπτουν εισπράξεις και να διαφεύγουν από την υποχρέωση απόδοσης των προβλεπόμενων φόρων ή δασμών.

Σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν ειδικό λογισμικό πρόγραμμα με το οποίο παρενέβαιναν στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής εκροών καυσίμου από τις αντλίες. Έτσι αλλοίωναν την ένδειξη παρεχόμενης ποσότητας καυσίμου και παρείχαν στους πελάτες μικρότερη ποσότητα, που δεν αντιστοιχούσε στην αναγραφόμενη αξία, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό

Επιπλέον, δεν δίστασαν σε τέσσερις περιπτώσεις να καταγγείλουν στις αστυνομικές Αρχές εικονικές ληστείες και κλοπές, όπου τα «αφαιρεθέντα» αντικείμενα ήταν ταμειακές μηχανές και φορολογικά στοιχεία, προκειμένου να αποκρύψουν εισπράξεις και άλλα φορολογικά στοιχεία και να διαφύγουν από την υποχρέωση απόδοσης των προβλεπόμενων φόρων ή δασμών.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα:

Έχει διαθέσει στην κατανάλωση πάνω από 1.001.763 λίτρα λαθραίων υγρών καυσίμων, για τα οποία το σύνολο των εκτιμώμενων διαφυγόντων δασμών, φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων που στερήθηκε το Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνά τα 831.453 €,

δεν έχει αποδώσει Φ.Π.Α. ύψους 743.450 €,

εξέδωσε και παρέλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας πάνω από 254.479 €,

δεν έχει αποδώσει τέλη και εισφορές ύψους 24.536 €,

δεν εξέδωσε παραστατικά στοιχεία για την πώληση καυσίμων, καθαρής αξίας τουλάχιστον 1.566.951 €,

δεν εξέδωσε παραστατικά στοιχεία συνολικής εκτιμώμενης μικτής αξίας 13.628,415 €, κατά την πώληση πετρελαίου θέρμανσης,

εξέδωσε ανακριβώς ενενήντα πέντε (95) δελτία αποστολής, κατά την διακίνηση καυσίμων.

Η δεύτερη εγκληματική ομάδα:

Έχει διαθέσει στην κατανάλωση πάνω από 984.437 λίτρα λαθραίων υγρών καυσίμων για τα οποία το σύνολο των εκτιμώμενων διαφυγόντων δασμών, φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων που στερήθηκε το Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνα τα 937.924 €,



δεν έχει αποδώσει Φ.Π.Α. ύψους 142.739 €,

δεν εξέδωσε παραστατικά συνολικής αξίας 504.141 €,

πούλησε πάνω από 34.300 λίτρα καυσίμων σε πρατήριο καυσίμων που δεν κατέχει την

προβλεπόμενη άδεια εμπορίας καυσίμων,

λειτουργούσε πρατήρια υγρών καυσίμων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Η τρίτη εγκληματική ομάδα:

Έχει διαθέσει στην κατανάλωση πάνω από 1.338.627 λίτρα λαθραίων υγρών καυσίμων, για τα οποία το σύνολο των εκτιμώμενων διαφυγόντων δασμών, φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων που στερήθηκε το Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνά τα 781.726 €,

δεν έχει αποδώσει Φ.Π.Α. ύψους 358.813 €,δεν εξέδωσε συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία για διακίνηση πάνω από 1.190.557 λίτρων καυσίμων, με συνολική εκτιμώμενη καθαρή αξία 1.492.235 €.

Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναζητούνται άλλοι τέσσερις ημεδαποί - μέλη των εγκληματικών ομάδων. Τα στοιχεία ταυτότητας τους έχουν ταυτοποιηθεί και έχει εξατομικευτεί η εμπλοκή και ο «ρόλος» τους στις εγκληματικές ομάδες.

Με την εξάρθρωση των εγκληματικών ομάδων εκτιμάται ότι η Οικονομική Αστυνομία κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης υγρών καυσίμων, τα οποία «θησαυρίζουν» παράνομα αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ αποστερούν το Δημόσιο και την κοινωνία μας από πόρους εκατομμυρίων ευρώ .

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "«Αδήλωτες» ταμειακές και ειδικά λογισμικά χρησιμοποιούσαν οι λαθρέμποροι καυσίμων"

Τελευταία ευρωπαϊκή πόλη η Αθήνα στην ποιότητα ζωής

Την καλύτερη ποιότητα ζωής προσφέρει στους κατοίκους της η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, σε σχέση με όλες τις άλλες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Mercer.

Τελευταία πόλη στην ποιότητα ζωής παγκοσμίως είναι η Βαγδάτη, ενώ η Αθήνα σημειώνει αρνητική πρωτιά στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, λόγω της κρίσης χρέους.

Η Βιέννη με τους 1,7 εκατομμύρια κατοίκους βρίσκεται για τέταρτο συναπτό έτος στην κορυφή του καταλόγου καθώς διαθέτει μία έντονη πολιτιστική ζωή σε συνδυασμό με αποτελεσματική υγειονομική περίθαλψη και λογικές -πλην όμως αυξανόμενες- τιμές ενοικίων.

Η Mercer διεξάγει την ετήσια έρευνά της για να βοηθήσει τις εταιρείες και τους οργανισμούς να ορίσουν τις απολαβές των εργαζομένων στο εξωτερικό. Η εταιρεία βασίζεται σε 39 κριτήρια (αξιολόγησης των πόλεων) όπως η πολιτική σταθερότητα, η υγειονομική περίθαλψη, η παιδεία, η εγκληματικότητα, η ψυχαγωγία και το δίκτυο μαζικής μεταφοράς.

Παρά την κρίση χρέους, η Ευρώπη συμμετέχει στη λίστα του 2012 σε 15 από τις 25 πρώτες θέσεις της. Η Γερμανία και η Ελβετία συμμετέχουν με τρεις πόλεις η καθεμία στην πρώτη δεκάδα. Στη χαμηλότερη θέση της κατάταξης από τις πόλεις της δυτικής Ευρώπης βρίσκεται η Αθήνα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.

Η πρώτη δεκάδα της λίστας έχει ως εξής:

1. Βιέννη, Αυστρία

2. Ζυρίχη, Ελβετία

3. Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

4. Μόναχο, Γερμανία

5. Βανκούβερ, Καναδάς

6. Ντίσελντορφ, Γερμανία

7. Φρανκφούρτη, Γερμανία

8. Γενεύη, Ελβετία

9. Κοπεγχάγη, Δανία

10. Βέρνη, Ελβετία

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Τελευταία ευρωπαϊκή πόλη η Αθήνα στην ποιότητα ζωής"

Μπίζνα με παράνομες μεταφράσεις στο υπουργείο Εξωτερικών

Στην φάκα της αστυνομίας υπάλληλοι του υπ. Εξωτερικών με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Πώς θησαύριζαν παράνομα εις βάρος απλών πολιτών

Δύο γυναίκες εργαζόμενες στο υπουργείο Εξωτερικών, μία 45χρονη υπάλληλος και μία 42χρονη διορισμένη μεταφράστρια, συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενες για ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία, απιστία και παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας, έπειτα από πληροφορίες ότι υπάλληλοι του Μεταφραστικού Τμήματος του υπουργείου συνεργάζονται με μεταφραστές, ώστε να παρακάμπτεται η νόμιμη διαδικασία μετάφρασης εγγράφων και να αποκομίζουν παράνομα χρηματικό όφελος.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένες υπάλληλοι χορηγούσαν, έναντι αμοιβής, μεταφράσεις αυθημερόν στους ενδιαφερόμενους, επισπεύδοντας έτσι τον προβλεπόμενο χρόνο χορήγησης των δέκα ημερών, ενώ τοποθετούσαν αριθμούς πρωτοκόλλων, που έχουν χορηγηθεί στο παρελθόν, σε νόμιμες μεταφράσεις, χωρίς να εκδίδονται επιπλέον οι σχετικές αποδείξεις για την καταβολή των χρημάτων.

Το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια έρευνας βρήκαν, και κατέσχεσαν, στην κατοχή της 42χρονης μεταφράστριας μεγάλο αριθμό εντύπων και εγγράφων, από τα οποία προκύπτει η συνδιαλλαγή με τη 45χρονη υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε και κατάρτιση πλαστού εγγράφου.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπίζνα με παράνομες μεταφράσεις στο υπουργείο Εξωτερικών"

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον Θέμο Αναστασιάδη

Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη μετά από πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε καταθέσει σε υποκατάστημα γαλλικής τράπεζας το 2007.

Ο εκδότης διώκεται πλέον για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει.

Το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα BNP PARIS BANK, στην οποία είχε προβεί ο εκδότης τον Ιούλιο του 2007.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπόρεσε ο κατηγορούμενος να προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσει ως έσοδό του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία προς την Εισαγγελία πρωτοδικών του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να λογοδοτήσει ο κ. Αναστασιάδης.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον Θέμο Αναστασιάδη"

Νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων

Νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των ανέργων προανήγγειλε από την Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι θα τροποποιηθεί το ΠΔ 57/73 για να είναι σήμερα λειτουργικό έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της κάλυψης των ανασφάλιστων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη - αν θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για να αποφύγουν τη βάσανο και την ταλαιπωρία οι ανασφάλιστοι - ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ζήτημα της κάλυψης ανασφάλιστων είναι από τα ελάχιστα που συνιστούν το δίχτυ ασφαλείας που πρέπει να έχει κάθε κοινωνία». Έτσι, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο πρότασης αναθεώρησης του ΠΔ σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα καλυφθούν και αυτά τα ζητήματα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δεδομένων και των δύσκολων συνθηκών.

Σχετικά με το θέμα της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την μετάταξη στο ΙΚΑ των 500 επιτυχόντων στο διαγωνισμό της Αγροτικής, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως το υπουργείο δεν μπορεί να νομοθετήσει κόντρα στις δικαστικές αποφάσεις.

Απαντώντας πάντως στον βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη ανέφερε ότι την πρωτοβουλία πλέον έχει το ΙΚΑ το οποίο μπορεί να ζητήσει κατ' εξαίρεση των μνημονιακών επιταγών την πρόσληψη προσωπικού.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων"

Κρατάνε θαμμένο ένταλμα σύλληψης πολύ γνωστού Πατρινού επιχειρηματία

Μεγάλα ερωτηματικά για τη στάση των διωκτικών αρχών και υποψίες για υπουργική κάλυψη

Πολύ πριν πραγματοποιηθούν οι ετήσιες κρίσεις του 2012 στην ΕΛ.ΑΣ., υπήρχε ένταλμα σύλληψης στα συρτάρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, το οποίο καθυστερούσε να εκτελεστεί. Ποια ήταν η αιτιολογία; Ότι το πρόσωπο που αφορούσε και που είναι πολύ γνωστός και πολυδιαφημισμένος επιχειρηματίας δεν είναι γνωστής διαμονής.

Είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2012, στη χώρα των απανωτών Μνημονίων, του ανελέητου κυνηγητού των φορολογουμένων, αλλά και των αλλεπάλληλων συλλήψεων -εδώ και πολλούς μήνες τώρα- VIP's, που... κοσμούν, έστω και για λίγο, με την παρουσία τους τα κελιά αρκετών φυλακών της επικράτειας ένας συγκεκριμένος επιχειρηματίας να τυγχάνει... ασυλίας, παρά το ένταλμα που έχει από καιρό εκδοθεί σε βάρος του; Η απάντηση προκύπτει από την υπόθεση που φέρνει στο φως το attacktv.gr.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του attacktv.gr, πολύ πριν πραγματοποιηθούν οι ετήσιες κρίσεις του 2012 στην ΕΛ.ΑΣ., υπήρχε ένταλμα σύλληψης στα συρτάρια της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, το οποίο καθυστερούσε να εκτελεστεί. Ποια ήταν η αιτιολογία; Ότι το πρόσωπο που αφορούσε και που είναι πολύ γνωστός και πολυδιαφημισμένος επιχειρηματίας, όχι μόνο στον τοπικό, αλλά και στον αθηναϊκό -ακόμη και στο διεθνή- Τύπο, δεν είναι γνωστής διαμονής.

Στο μεταξύ κι ενόσω διακινούνταν το παραπάνω επιχείρημα, το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο -σημειωτέον- βαρύνεται με κατηγορίες για διπλοείσπραξη επιδοτήσεων του αναπτυξιακού νόμου τόσο από την τέως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και από την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, "σουλατσάριζε" σε Αθήνα και Πάτρα ανενόχλητο.

Πέταξαν το... μπαλάκι στην Αθήνα

Κάποια στιγμή, όταν ο... κόμπος έφτασε στο χτένι -καθώς είχε καταστεί ιδιαίτερα προκλητικό άτομα με χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ να καλούνται να πληρώσουν και άλλα, όπως ο εν λόγω επιχειρηματίας, που οφείλουν στο Δημόσιο δεκάδες χιλιάδες ευρώ, υπερβαίνοντας το όριο της κακουργηματικής πράξης, να τριγυρνούν ελεύθερα και να ασκούν, μάλιστα, και κριτική σε δημόσια πρόσωπα- η προηγούμενη ηγεσία της Ασφάλειας της Πάτρας έστειλε το ένταλμα σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας, για να γίνει από εκεί η σύλληψη, καθώς είχε πληροφορίες ότι το εν λόγω πρόσωπο διαμένει στην Αθήνα.

Βέβαια, στο σημείο αυτό πολλοί είναι εκείνοι που παρατηρούν ότι η Ασφάλεια της Πάτρας θα μπορούσε κάλλιστα -όπως πράττει, άλλωστε, σε άλλες περιπτώσεις, που αφορούν ναρκωτικά κλπ.- να οργανώσει η ίδια επιχείρηση για τη σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου, κάτι που δεν έπραξε και που ερμηνεύεται από κάποιους ως προσπάθεια να "ξεφορτωθεί" τις ευθύνες της, πετώντας την... μπάλα σε άλλο γήπεδο.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που πρόσφατα γεγονότα, όπως ο εντοπισμός και η σύλληψη των ληστών του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων (που δίκαια χαιρετίστηκε απ' όλους), αποδεικνύουν πως, όταν θέλει, δεν της λείπουν ούτε οι ικανότητες ούτε κι η αποφασιστικότητα.

Είναι, επομένως, ανεπίτρεπτο ν' ακολουθείται η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και να δίνεται στην κοινωνία η εντύπωση της επιλεκτικής αντιμετώπισης.

Μάλιστα, όταν συνελήφθη πρόσφατα ο μεγαλοεπιχειρηματίας Κώστας Αντζουλάτος, όλοι πίστεψαν ότι έρχεται η σειρά και γι' άλλες ομοειδείς περιπτώσεις. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Κι αυτό βάζει την κοινή γνώμη σε σκέψεις για ειδική μεταχείριση κάποιων από εκείνους που έχουν... ξεκοκαλίσει ανενδοίαστα το χρήμα του ελληνικού λαού.

Οι Αθηναίοι έβαλαν την... καυτή πατάτα στο ράφι

Κι αν αναρωτιέστε τι έπραξε, άραγε, η Αθήνα από τότε που πήρε στα χέρια της την... καυτή πατάτα, η απάντηση είναι ότι την έχει αφήσει στο... ράφι, να κρυώσει, "ξεχνώντας", μέχρι στιγμής, να εκτελέσει το περιβόητο ένταλμα.

Και το επόμενο, εύλογο, ερώτημα είναι: Ποιος προστατεύει τον εν λόγω μεγαλοοφειλέτη -ο οποίος δεν δίσταζε, μάλιστα, στο παρελθόν, να δηλώνει και ακροδεξιός- και γιατί;

Η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη, που παρακολουθεί αδιάφορα να μην εκτελείται το ένταλμά της, ή μήπως υπουργός της κυβέρνησης, τον οποίο ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας στο παρελθόν εμφάνιζε ως φίλο του;

Όποια απ' όλες τις εκδοχές κι αν επιλέξουμε, η -δικαιολογημένη- εντύπωση που δίνεται στην κοινή γνώμη είναι ότι, ενώ οι κυβερνώντες δεσμεύονται πως θα πατάξουν τους φοροφυγάδες, εξακολουθούν να... φλομώνουν στους φόρους τους συνεπείς φορολογούμενους και ν' αφήνουν κάποιους αετονύχηδες στο απυρόβλητο.

Γιατί, φυσικά, η περίπτωση που παρουσιάζει το attacktv.gr μπορεί να είναι χαρακτηριστική, αλλά σίγουρα δεν είναι η μοναδική, καθώς υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που παραμένουν "φρεναρισμένες", είτε από την Αστυνομία είτε από τη Δικαιοσύνη είτε από τις κατά τόπους ΔΟΥ. Για ποιο λόγο, άραγε;

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρατάνε θαμμένο ένταλμα σύλληψης πολύ γνωστού Πατρινού επιχειρηματία"

Nέα εφαρμογή στο Facebook «αρπάζει» τις φωτογραφίες από τα κινητά των χρηστών;

Από την Παρασκευή το Facebook άρχισε να προτρέπει τους χρήστες του να κάνουν χρήση της εφαρμογής photo Sync, που επιτρέπει το συγχρονισμό των φωτογραφιών που υπάρχουν αποθηκευμένες στο κινητό με το κοινωνικό δίκτυο.

Ουσιαστικά η νέα εφαρμογή επιτρέπει την αυτόματη αποθήκευση των φωτογραφιών σε ένα ιδιωτικό άλμπουμ στο Facebook.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Daily Mail, ανεξαρτήτως από το αν οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου θα επιλέγουν να μοιραστούν τις φωτογραφίες με τους φίλους τους, αυτές θα αποθηκεύονται στους σέρβερ του Facebook.

Ετσι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα έχει πρόσβαση στα αρχεία αυτά, μαζί με δεδομένα όπως η τοποθεσία που τραβήχτηκε η φωτογραφία. Μάλιστα, βάσει των ίδιων πληροφοριών, το Facebook διαθέτει και ένα μηχανισμό ταυτοποίησης προσώπων, θα μπορεί δηλαδή να εντοπίζει ποια πρόσωπα εικονίζονται στις φωτογραφίες.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει σάλο και πλήθος αντιδράσεων από τους υπέρμαχους της προάσπισης των προσωπικών δεδομένων, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την πλευρά του Facebook.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Nέα εφαρμογή στο Facebook «αρπάζει» τις φωτογραφίες από τα κινητά των χρηστών;"

Στο αυτόφωρο Χανιώτης για "βαρελόσκυλα"

Δικάζεται από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο ιδιοκτήτης δύο σκυλιών στον Βάμο Αποκορώνου, ο οποίος κατηγορείται ότι τα... είχε εξαθλιωμένα και τα εξανάγκαζε να ζουν φυσικά αλυσοδεμένα μέσα σε τρύπια βαρέλια.

Πρόκειται για την πρώτη φορά, που οδηγείται κηδεμόνας ζώων ενώπιον του δικαστηρίου για τα «βαρελόσκυλα»,ενώ , σύμφωνα με το zoosos.gr, η σύλληψη του έγινε το απόγευμα της Κυριακής 2/12 μετά απο προσωπική παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων κ.Μανώλη Πετράκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν σύο μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» πήγαν το μεσημέρι της Κυριακής στον Βάμο, για να διαπιστώσουν, αν βελτιώθηκαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν δύο βαρελόσκυλα. Το σημείο τους το είχε υποδείξει στέλνοντας email μια τουρίστρια από τη Βρετανία τον περασμένο Αύγουστο.

Όταν έγινε η πρώτη επίσκεψη μερικούς μήνες πριν οι φιλόζωοι εθελοντές εξήγησαν στον ιδιοκτήτη των σκυλιών, πως η τουρίστρια ήταν διατεθειμένη να καλύψει το κόστος της αγοράς δύο σκυλόσπιτων, για να μη μένουν πια τα ζώα στα βαρέλια, και πως ο σύλλογος θα κάλυπτε το κόστος για τα εμβόλια των ζώων.

Εκείνος θα έπρεπε απλά να περιφράξει έναν χώρο στην αυλή του, ώστε να επιτρέπει στα σκυλιά να κινούνται. Οι μήνες πέρασαν και , σύμφωνα με το zoosos.gr, τίποτε δεν άλλαξε προς το καλύτερο, ενώ κατα την επίσκεψη των μελών του φιλοζωικού συλλόγου, η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη ήταν απαράδεκτη.

Έτσι μετά απο την παρέμβαση των μελών του φιλοζωικού συλλόγου και του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων, ο ιδιοκτήτης των σκυλιών συνελήφθη και σήμερα αναμένεται να δικαστεί με την διαδικασία του αυτοφώρου.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο αυτόφωρο Χανιώτης για "βαρελόσκυλα""

Πάτρα: Δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα φροντιστήρια των παιδιών τους

Περισσότερες από 1.200 οικογένειες της Πάτρας δήλωσαν αδυναμία φροντιστηριακής στήριξης των παιδιών τους.

Η ανέχεια δεν επιτρέπει στους Πατρινούς να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Πολλοί είναι πλέον οι συμπολίτες που δεν μπορούν κάθε μήνα να εξασφαλίσουν ούτε τα δίδακτρα για τα άκρως απαραίτητα φροντιστήρια των παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest τα «φέσια» στα φροντιστήρια της πόλης ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Ειδικά τα συνοικιακά φροντιστήρια, που έτσι κι αλλιώς στηρίζονται σε μικρότερο αριθμό μαθητών, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα αφού, σε αρκετές περιπτώσεις οι γονείς, ακόμα και των μισών παιδιών που είναι γραμμένα, δεν έχουν εξοφλήσει τα δίδακτρα της προηγούμενης χρονιάς.

Μάταια οι ιδιοκτήτες τους «ενοχλούν» πάλι και πάλι για να προχωρήσουν στην εξόφληση των χρεών τους. Η απάντηση είναι κοινότυπη: «Δεν έχω λεφτά. Τι να σας πω εάν θέλετε μην γράψετε το παιδί μου φέτος. Δεν μπορώ ν΄ ανταπεξέλθω.»

Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι βλέπουν τα δικά τους έξοδα να «τρέχουν» (ενοίκια, μισθοί καθηγητών, εφορείες, ΔΕΗ κ.α.) και την ίδια ώρα να μην μπορούν να συγκεντρώσουν τα οφειλόμενα.

ΠΡΟΣΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την ίδια ώρα εκατοντάδες Πατρινοί προστρέχουν στο Δήμο ο οποίος, σε συνεργασία με ορισμένους φροντιστές (που παρά τα προβλήματά τους συμμετέχουν στο πρόγραμμα) προσφέρει δωρεάν μαθήματα στα παιδιά άπορων οικογενειών της πόλης.

Όπως μας ενημερώνει ο κ. Μασσαράς, πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου, όταν ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα για ξενόγλωσσα μαθήματα έγινε πραγματικός χαμός από αιτήσεις. Πέρυσι είχαν συμμετάσχει περίπου 140 παιδιά ενώ φέτος ο αριθμός αναμένεται να φθάσει στα 180.

Ανάλογη προσπάθεια γίνεται και για τα σχολικά μαθήματα όπου επίσης το ενδιαφέρον από τους γονείς είναι τεράστιο και κατά πολύ αυξημένο από τις προηγούμενες χρονιές.

Περισσότερες από 1.200 οικογένειες της Πάτρας δήλωσαν αδυναμία φροντιστηριακής στήριξης των παιδιών τους. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει μερικώς το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που ξεκινάει τη λειτουργία του αύριο, με 54 εκπαιδευτικούς σε 6 Δημοτικά Σχολεία και 9 Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Πατρέων, με πρωτοβουλία των Αντιδημαρχιών Παιδείας και Εθελοντισμού.

«Ξεκινάμε αύριο και φιλοδοξούμε στην πορεία να καλύψουμε όλες τις ανάγκες που τυχόν θα προκύψουν. Θα λειτουργούν μετά το πέρας των μαθημάτων του σχολείου, δυο, τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης και τις ανάγκες του κάθε μαθητή» ανέφερε στην «Π» ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανδρέας Φίλιας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα φροντιστήρια των παιδιών τους"

Το Bloomberg την «πέφτει» στη Γερμανία και τις θυμίσει τη διαγραφή χρέους του 1953...!!!

Ιστορικό άρθρο δημοσίευσε σήμερα το δίκτυο Bloomberg, στο οποίο υπενθυμίζει στη Γερμανία τι έγινε το 1953, με τη μεταπολεμική διαγραφή του γερμανικού χρέους, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα.

Όπως γράφει, το Βερολίνο πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα, έχοντας ηθική και ιστορική υποχρέωση.

«Η Γερμανία έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει όπως ακριβώς έπραξαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, όταν βοήθησαν τη Γερμανία μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Την ιστορία αυτή φαίνεται πως πολλοί την έχουν ξεχάσει. Όσοι την ανακαλέσουν μπορεί να ανατρέψουν την εσφαλμένη εντύπωση για τους ενάρετους Γερμανούς και τους ανάξιους Έλληνες» αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύεται στη στήλη «Γνώμες» του πρακτορείου και υπογράφει ο John Sfakianakis

«Υπό την αιγίδα των ΗΠΑ η εισαγωγή του γερμανικού μάρκου το 1948 έσβησε το μεγαλύτερο μέρος από το εγχώριο χρέος της Γερμανίας, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, που το 1938 αντιστοιχούσε σε επίπεδα τετραπλάσια από το ΑΕΠ της χώρας. Η κίνηση αυτή βοήθησε τη Γερμανία να κάνει μία νέα αρχή και να ξεκινήσει το οικονομικό της θαύμα που άπαντες ακόμη θαυμάζουν.

Με την εφαρμογή του Σχεδίου Μάρσαλ, οι εταίροι των ΗΠΑ παραιτήθηκαν από το δικαιώματά τους στο γερμανικό χρέος ενώ αναβλήθηκε και η πληρωμή τόκων την περίοδο 1947 – 1952. Το 1953, οι ΗΠΑ επέβαλαν επίσης την Συμφωνία του Λονδίνου για τη διαγραφή του εξωτερικού χρέους της Γερμανίας.

Ο Arlbrecht Ritschl, οικονομικός ιστορικός του London School of Economics εκτιμά ότι η συνολική διαγραφή χρεών της Γερμανίας από το 1947 μέχρι το 1953 αντιστοιχούσε στο 280% του ΑΕΠ της χώρας το 1950. Συγκριτικά, στην Ελλάδα έχει δοθεί βοήθεια 200% του ΑΕΠ από το 2010.

Η Ελλάδα επίσης συνεισφέρεται στη μεταπολεμική διαγραφή του γερμανικού χρέους. Οι υπογράφοντες στη συμφωνία του Λονδίνου, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, συμφώνησαν να μεταφέρουν τις απαιτήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα χρέη που πραγματοποιήθηκαν μετά το 1933, μέχρις ότου ολοκληρώνονταν οι εργασίες συνεδρίου για την επανένωση της Γερμανίας. Το συνέδριο δεν έγινε ποτέ. Η Γερμανία κατέβαλε αποζημιώσεις σε χώρες κατά τη δεκαετία του 1960, αν και πολλοί Έλληνες θεωρούν ότι οφείλονται ακόμη αρκετά.

Σύμφωνα με το άρθρο: “Η συμφωνία του 1953, μείωσε το εξωτερικό χρέος της Γερμανίας κατά 50% και παράτεινε την αποπληρωμή του για τρεις δεκαετίες. Επέτρεψε στη Γερμανία να επιστρέψει στις αγορές, να γίνει μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Τη δεκαετία του 1950, η υπόλοιπη δυτική Ευρώπη πάλευε με χρέη ανώτερα του 200% του ΑΕΠ ενώ την ίδια περίοδο, η Δυτική Γερμανία είχε τελικά χρέος μικρότερο από 20% του ΑΕΠ.

Η Γερμανία οφείλει την οικονομική της επιτυχία στη μαζική διαγραφή των χρεών της το 1953, όπως επίσης και στην αποφασιστικότητα της αμερικανικής ηγεσίας για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας. Αυτή η γενναιοδωρία έδωσε στη Γερμανία οδό διαφυγής από τη μη βιώσιμη κατάσταση των χρεών της. Οι Ευρωπαίοι γείτονές της παράλληλα, απέκτησαν με αυτό τον τρόπο ένα σταθερό και εύπορο εμπορικό εταίρο.

Η Γερμανία θα πρέπει να ενεργήσει σήμερα με την ίδια διορατικότητα για την Ελλάδα”

olympia

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Bloomberg την «πέφτει» στη Γερμανία και τις θυμίσει τη διαγραφή χρέους του 1953...!!!"

Φαρμακοποιοί και γιατροί ετοιμάζουν δικαστική «αντεπίθεση» στον ΕΟΠΥΥ

Τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΠΥΥ -και ιδιαίτερα μετοχές εισηγμένων εταιρειών ή ομόλογα ασφαλιστικών ταμείων- «στοχεύουν» πλέον μαζικά φαρμακοποιοί και γιατροί με συγκροτημένες δικαστικές ενέργειες.

Πολλοί επαγγελματίες, στους οποίους ο ΕΟΠΥΥ οφείλει μεγάλα ποσά, απευθύνονται σε δικηγορικά γραφεία με πρώτο στόχο να αποφύγουν παραγραφή των αξιώσεών τους -μετά από πάροδο δύο ετών- και αμέσως μετά να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά με δικαστικές διαδικασίες κατάσχεσης της ιδιωτικής κινητής περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς ποσό 400 εκατομμυρίων για τις συνταγές Αυγούστου και Σεπτεμβρίου και πάνω από 300 εκατομμύρια για οφειλές έως το τέλος του 2011. Οι φαρμακοποιοί ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού των παραπάνω χρεών με τις οφειλές τους προς την εφορία.

Όμως, πολλοί φαρμακοποιοί αλλά και γιατροί, που έχουν ανάλογες οικονομικές απαιτήσεις, έρχονται σε επαφή με δικηγορικά γραφεία της Αθήνας προκειμένου να «αντεπιτεθούν» δικαστικά.

Όπως σημειώνει ο νομικός κ. Μιχάλης Μαρκουλάκος «πολλοί φαρμακοποιοί και ιατροί αρχίζουν πλέον και μας ζητούν, ολοένα και πιο συχνά, τη νομική αρωγή μας. Πλέον πολλοί δικηγόροι οργανώνουμε σύστημα μαζικού χειρισμού τέτοιου είδους δικαστικών ενεργειών. Σε πρώτη φάση γίνεται έκδοση διαταγής πληρωμής για το πόσό που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μην γίνει παραγραφή των αξιώσεων, σύμφωνα με τον νόμο. Για παράδειγμα, παραγράφηκαν πριν από λίγα 24ωρα όλες οι οφειλές του δημοσίου, μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010. Σε δεύτερη φάση, εφόσον συνεχίζεται η παρελκυστική τακτική του ΕΟΠΥΥ, κινητοποιούμε τα ένδικα μέσα για την κατάσχεση μετοχών και ομολόγων του ασφαλιστικού φορέα, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των νομικών και με βάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος από φαρμακοποιούς και γιατρούς, οι πρώτες «μαζικές» δικαστικές ενέργειες κατά του ΕΟΠΥΥ θα αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2013.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακοποιοί και γιατροί ετοιμάζουν δικαστική «αντεπίθεση» στον ΕΟΠΥΥ"

Δωρεάν γάλα και φρούτα στα σχολεία από το Φεβρουάριο

Βάσει ευρωπαϊκού προγράμματος

Από το Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η δωρεάν παροχή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, με την ένταξη της Ελλάδας σε σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την Παιδεία.

Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα υποσιτισμού μαθητών που έχει καταγραφεί, ο κ. Αρβανιτόπουλος συμφώνησε πως το φαινόμενο «θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς έχει πολλές κοινωνικές παραμέτρους».

«Πέραν του γεγονότος ότι όποιοι φορείς θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν (και αυτό δεν αποτελεί επαιτεία σε μια χώρα που έχει παράδοση στη χορηγία και τη φιλανθρωπία), και πέραν του αυτοτελούς έργου της Εκκλησίας, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Εμείς διασφαλίσαμε προσφάτως την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο αρχίζει απ' τον Φεβρουάριο και είναι ένα σημαντικό βοήθημα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Η επερώτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αφορούσε τη συνολική εικόνα της Παιδείας στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί από το Μνημόνιο. Οι επερωτώντες βουλευτές, με επικεφαλής την Σταυρούλα Ξουλίδου, επεσήμαναν σωρεία ελλείψεων συνεπεία της υποχρηματοδότησης, για να καταλήξει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νότης Μαριάς, στο συμπέρασμα πως «όσο θα υπάρχει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο του Μνημονίου, με μειώσεις στις δαπάνες για την Παιδεία, δεν θα μπορούν να προχωρήσουν τα πράγματα της εκπαίδευσης».

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν γάλα και φρούτα στα σχολεία από το Φεβρουάριο"

Εξώδικο ΠΦΣ στον ΕΟΠΥΥ

Εξώδικο προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απέστειλε τη Δευτέρα το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι '...η καθυστέρηση εις την εξόφληση των υποχρεώσεών σας είναι καθ’ όλα παράνομη και αντισυμβατική...'.

Στο εξώδικο αναφέρονται – μεταξύ άλλων – τα εξής:

'Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες μας και τις αντίστοιχες δημόσιες διαβεβαιώσεις σας, συνεχίζετε να είστε απολύτως ασυνεπείς εις τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει δυνάμει της από 01.11.2011 συλλογικής συμβάσεως προμήθειας φαρμάκων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επιθυμώντας να συνδράμει – εις το μέτρο των δυνατοτήτων των φαρμακοποιών μελών του – τους Έλληνες ασφαλισμένους που δοκιμάζονται από τη σοβούσα οικονομική κρίση, απεδέχθη εις τα μέσα Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους το υποβληθέν εκ μέρους σας χρονοδιάγραμμα πληρωμών πέραν των συμβατικών υποχρεώσεών σας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση όμως ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό θα τηρείτο πιστά από εσάς.

Με την εκπρόθεσμη καταβολή τμηματικώς, καίτοι τούτο δεν προβλέπεται σχετικώς εις τη μεταξύ μας σύμβαση, των οφειλών σας, είχατε συνάμα δεσμευθεί δημοσίως ότι το χρονοδιάγραμμα πληρωμών θα τηρηθεί πιστά και απαρέγκλιτα και ότι θα εξευρεθεί λύση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, ούτως ώστε να μην ανακύπτει κάθε μήνα το αυτό πρόβλημα της μη καταβολής των οφειλών σας προς τα φαρμακεία.

Δυστυχώς, καίτοι έχουν παρέλθει δύο και πλέον μήνες από τότε, παρά τις δεσμεύσεις σας, το χρονοδιάγραμμα πληρωμών δεν τηρείται, και οι οφειλές σας συνεχίζονται να καταβάλλονται τμηματικά κι εκπροθέσμως ακόμη και σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, και 'έναντι'.

Κι όλα αυτά, όταν ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί εκ μέρους σας το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012'.

Απαράδεκτη

Ο ΠΦΣ προειδοποιεί ότι η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν δύναται να συνεχισθεί άλλο:

'Είναι ανεπίτρεπτο να μην τηρείτε τις συμβατικές υποχρεώσεις σας με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει ο κάθε φαρμακοποιός πότε θα πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ για φάρμακα που έχει αγοράσει και ήδη πληρώσει εις τους προμηθευτές του και έχει κατόπιν διαθέσει δύο και τρεις μήνες πριν.

Η παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας καθιστά αδύνατη για τον φαρμακοποιό την δυνατότητα να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να καθίσταται μετέωρη και εν αμφιβόλω η επιβίωση του φαρμακείου του.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η μη καταβολή εκ μέρους σας των οφειλομένων προς τους φαρμακοποιούς, έχει οδηγήσει το σύνολο του κλάδου μας σε συνθήκες πλήρους οικονομικής ασφυξίας, παντελούς ελλείψεως ρευστότητας και σε αδυναμία λειτουργίας των φαρμακείων.

Η παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας έχει προκαλέσει το παράδοξο να καλούμαστε να καταβάλουμε εις το δημόσιο τον αναλογούντα ΦΠΑ για τις συνταγές εκείνες, τις οποίες καθυστερείτε να μας πληρώσετε, καθώς επίσης και τον φόρο εισοδήματος για εισόδημα του παρελθόντος έτους, το οποίο ουδέποτε έχουμε λάβει'.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο ΠΦΣ στον ΕΟΠΥΥ"

Ξεκίνησε πόλεμος στα φάρμακα: Εξώδικο φαρμακοποιών κατά φαρμακοβιομηχάνων και φαρμακαποθηκαρίων!

Η φτώχια λέει ο λαός φέρνει γκρίνια αλλά στην περίπτωση των φαρμακοποιών δε φέρνει απλά γκρίνια αλλά και εξώδικα.

Καιρό τώρα το κλίμα που υπήρχε στην αγορά φαρμάκου ήταν ιδιαίτερα βαρύ με τους φαρμακοποιούς να διαμαρτύρονται ότι δεν τους δίνεται δίμηνη πίστωση κατά τη αγορά φαρμάκων από τις εταιρείες ή τις φαρμακαποθήκες, παρότι το προβλέπει ο νόμος.

Πλέον όμως ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής προχωρά ένα βήμα παραπάνω και κάνει εξώδικα στα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος αλλά και στο Σύλλογο των φαρμακαποθηκαρίων ώστε να διεκδικήσει και επίσημα την πίστωση των 2 μηνών. Να αγοράζουν δηλαδή σκευάσματα τα φαρμακεία αλλά να δίδουν επιταγές και να πληρώνουν έπειτα από δύο μήνες.

Οι φαρμακοποιοί μετά το εξώδικο θα υπογράφουν και σχετική δήλωση κατά τη αγορά των φαρμάκων ενώ αν δεν γίνεται αποδεκτή τότε θα διεκδικούν ακόμη και αποζημίωση από τα δικαστήρια. Όπως αναφέρουν: «Σε αντίθετη περίπτωση, ήτοι σε περίπτωση που τα μέλη σας αρνηθούν να παρέχουν πίστωση, κατά τα δεσμευτικώς οριζόμενα στις ως άνω οικείες διατάξεις, θα θεωρήσουμε ότι η συμπεριφορά σας εξομοιούται με άρνηση πωλήσεως και υπό συνθήκες ενδεχομένως συνιστά κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι θα προσφύγουμε επιδιώκοντας αποζημίωση κατά οιουδήποτε μέλους σας παραβιάζει τις οικείες διατάξεις για την υπαίτια και παράνομη ζημία που μας προκαλεί».

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε πόλεμος στα φάρμακα: Εξώδικο φαρμακοποιών κατά φαρμακοβιομηχάνων και φαρμακαποθηκαρίων!"

Ερχονται ραβασάκια σε όσους... ξέχασαν να πληρώσουν χαράτσι

Περισσότεροι από 350.000 είναι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που θα λάβουν ραβασάκι αοπό την Εφορία γιατί δεν πλήρωσαν το Εκτακτο Ειδικό Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών για το 2011.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο θα κληθούν στο Ταμείο προκειμένου να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων και να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους. Όσοι δεν συμμορφωθούν και δεν πληρώσουν αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και κινητών περιουσιακών στοιχείων.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται ραβασάκια σε όσους... ξέχασαν να πληρώσουν χαράτσι"

Τα κουνούπια θα τσιμπάνε και τον χειμώνα

«Συναγερμό» για τη ραγδαία αύξηση των πληθυσμών του κουνουπιού τίγρη (Aedes albopictus) στο λεκανοπέδιο της Αττικής εκπέμπει έρευνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέροντας ότι το έντομο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία, εντοπίζεται πλέον ακόμα και τον Δεκέμβριο! Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι πληθυσμοί όλων των ειδών κουνουπιών που ζουν στη χώρα μας φαίνεται να έχουν αυξηθεί και να έχουν αποκτήσει τη δυνατότητα να επιβιώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια των φθινοπωρινών αλλά και των πρώτων εβδομάδων του χειμώνα. Η αλλαγή των δεδομένων στον πληθυσμό των κουνουπιών της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα των πιο ήπιων χειμερινών περιόδων που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας. Αυτό σημαίνει πως εάν οι κλιματικές αλλαγές εγκατασταθούν για τα καλά στη χώρα μας, τα επόμενα χρόνια θα έχουμε στην Ελλάδα και περισσότερα αλλά και νέα είδη κουνουπιών.

Ανθεκτικά

«Καθώς οι χειμώνες γίνονται πιο ήπιοι, παρατηρούμε πως κάποια είδη διευρύνουν προς τον Βορρά το όριο εξάπλωσής τους. Επίσης, η θνησιμότητά τους είναι χαμηλότερη κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έτσι οι πληθυσμοί τους την επόμενη άνοιξη είναι αρκετά υψηλοί», εξηγεί η Ματθίλδη Σαββοπούλου - Σουλτάνη, καθηγήτρια Εντομολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος. «Ως αποτέλεσμα», συμπληρώνει, «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να πετούν κουνούπια ακόμη και τον μήνα Νοέμβριο, ιδιαίτερα αν έχουν προηγηθεί βροχές. Ακόμη και μικρές συγκεντρώσεις νερού, ιδιαίτερα σε ηλιόλουστες θέσεις, μπορούν να γίνουν εστίες ανάπτυξης κουνουπιών».

Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, με επικεφαλής τον καθηγητή Εντομολογίας δόκτορα Νίκο Εμμανουήλ, που δείχνει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο πληθυσμός των κουνουπιών τίγρη έχει τριπλασιαστεί και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Οι πρώτες καταγραφές είχαν πραγματοποιηθεί το 2008 στη Ριζούπολη Αττικής, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε η διασπορά τους στους γειτονικούς δήμους (Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Φιλαδέλφεια) και κατόπιν σε πιο νότιες περιοχές (Π. Φάληρο, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Πεντέλη κ.α.).

«Είναι γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή έχει επιβάλει διαφορετικές συμπεριφορές στα έντομα. Κατόπιν της έρευνάς μας, μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα πλέον πως το κουνούπι τίγρης επεκτείνεται κάθε χρόνο και περισσότερο στη χώρα μας. Λόγω των χαρακτηριστικών του, αναπτύσσεται πολύ εύκολα και γρήγορα ακόμη και σε μικρές υδάτινες συλλογές, οπότε, λόγω και της επιθετικής συμπεριφοράς του, τείνει να εκτοπίσει ακόμη και τα άλλα είδη κουνουπιών», σημειώνει.

Αυτή ακριβώς η επιθετική φύση του κουνουπιού δείχνει να προβληματίζει ιδιαίτερα τον καθηγητή, ο οποίος εκφράζει ανησυχία ακόμη και για ενδεχόμενη μόλυνση των ανθρώπων. «Μέχρι πρόσφατα, η ανησυχία μας εστιαζόταν στη μετάδοση του ιού του Νείλου, ωστόσο το κουνούπι τίγρης είναι ο κυριότερος φορέας του δάγκειου πυρετού και φοβάμαι ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία εν δυνάμει επανεμφάνιση του ιού. Μάλιστα, ενώ τα κοινά κουνούπια τσιμπάνε κυρίως τη νύχτα, το κουνούπι τίγρης διαπιστώθηκε πως επιτίθεται ακόμη και τις πρωινές ώρες», υπογραμμίζει ο Ν. Εμμανουήλ.

Ιαπωνική εγκεφαλίτιδα

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από την έρευνα του πανεπιστημίου, εκτός του κουνουπιού τίγρη βρέθηκε πρόσφατα στη χώρα μας και άλλο ένα εξωτικό είδος κουνουπιού. «Πρόκειται για το είδος Culex tritaeniorhynchus Giles, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2003 στην περιοχή Σχινιά Μαραθώνα στην Αττική και το 2008 σε ορυζώνες της περιοχής Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας. Για τις περιοχές στις οποίες ενδημεί, η υγειονομική του σημασία είναι επίσης μεγάλη, καθώς θεωρείται σημαντικός φορέας αρμποϊών παθογόνων για τον άνθρωπο, όπως ο ιός της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας», παρατηρεί ο συνεργάτης του Ν. Εμμανουήλ στην εν λόγω έρευνα, γεωπόνος - εντομολόγος και υποψήφιος διδάκτορας Αθανάσιος Γιατρόπουλος.

Πληθυσμοί κουνουπιών καταγράφονται όμως και σε άλλα μέρη της χώρας μας, καθώς ειδικά οι περιοχές με θερμότερο κλίμα τείνουν να έλκουν για μεγαλύτερο διάστημα τους πληθυσμούς. Ετσι, εκτιμάται πως τα περισσότερα είδη κουνουπιών «συναντώνται» πλέον και τους χειμερινούς μήνες σε περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπως η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Κρήτη κ.ά.

Σύμφωνα με την Μ. Σαββοπούλου - Σουλτάνη, κατά τη διάρκεια του φετινού Νοεμβρίου παρατηρήθηκαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης διάφορα είδη κουνουπιών, μεταξύ των οποίων το Culex sp. και το Aedes albopictus.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα κουνούπια θα τσιμπάνε και τον χειμώνα"

Και δεύτερη προφυλάκιση για το «φακέλωμα» των 9 εκατ. πολιτών

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον Ανακριτή και ο δεύτερος κατηγορούμενος για την υπόθεση με τα ψηφιακά αρχεία προσωπικών δεδομένων... που ανήκαν σε πάνω από 9.000.000 Έλληνες.

Ο 45χρονος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με άδεια από την αρμόδια αρχή, ομολόγησε ότι ο ίδιος είχε δώσει το επίμαχο αρχείο στον 35χρονο συνεργό του, που ήταν και ο πρώτος που συνελήφθη για την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι το επίμαχο αρχείο περιελάμβανε στοιχεία που αφορούσαν σε τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων.

Φέρεται ακόμη να κατονόμασε και τρίτο πρόσωπο ως συνεργό, από τον οποίο παρέλαβε το εν λόγω αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με σκοπό το κέρδος, σε βαθμό κακουργήματος.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Και δεύτερη προφυλάκιση για το «φακέλωμα» των 9 εκατ. πολιτών"

Θα πληρώσουμε 11,7 εκατ. ευρώ τους συμβούλους για την επαναγορά ομολόγων

Οι σύμβουλοι που προσέλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την επαναγορά ομολόγων από την Deutsche Bank και Morgan Stanley θα πληρωθούν για την παροχή υπηρεσιών έως και 11,7 εκατ. ευρώ! Το τίμημα είναι αιματηρό για την ελληνική οικονομία σε περίδο κρίσης.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, η Deutsche Bank θα ασκήσει καθήκοντα «Lead Structuring Agent», καθώς και «Dealer Manager» από κοινού με την Morgan Stanley για τον «σχεδιασμό, τη διαχείριση, την προώθηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τον ιδιωτικό τομέα στα πλαίσια της από 27 Νοεμβρίου 2012 δήλωσης του Eurogroup».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα συνδράμουν το δημόσιο:

- Στον «σχεδιασμό της διαδικασίας επαναγοράς, τη σύνταξη του κειμένου των προσκλήσεων επαναγοράς και την τιμολόγηση αυτής, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη συνεισφορά στη επίτευξη βιωσιμότητας του Δημόσιου Χρέους»,

- στον εντοπισμό και την επικοινωνία με τους κατόχους ομολόγων και την «παροχή πληροφοριών και διευκρινήσεων προς αυτούς σε σχέση με ερωτήσεις που θα θέτουν καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επαναγοράς, μέσω του εκτεταμένου παγκοσμίως δικτύου τους με τη διάθεση όλου του απαραίτητου προσωπικού και μέσων»,

- στη συνδρομή «στη διανομή όλου του απαραίτητου υλικού που αφορά τις Προσκλήσεις προς τους ομολογιούχους, λαμβάνοντας υπόψη τους ισχύοντες τοπικούς νομικούς περιορισμούς, κάνοντας χρήση συμπληρωματικών υπηρεσιών από εξειδικευμένες εταιρίες για τη συγκέντρωση και ανάλυση των προσφορών»,

- στη «συνδρομή στον καθορισμό των αποδεκτών προσφορών ανάλογα με τα προσφερόμενα ποσά ανά τιμή προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη απομείωση του Δημόσιου Χρέους».

Η αμοιβή των δύο τραπεζών «συναρτάται από το μέγεθος του ονομαστικού ποσού ομολόγων που θα επαναγορασθεί και, σε κάθε περίπτωση», δεν θα υπερβεί τα 11,7 εκατ. ευρώ, «συμπεριλαμβανομένων των λοιπών και βοηθητικών εξόδων και θα καταβληθεί μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς, ενώ σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της επαναγοράς θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους 700.000 ευρώ για την κάλυψη νομικών και λοιπών εξόδων».

Και 700.000 ευρώ σε δικηγορικό γραφείο

Παράλληλα, με άλλη απόφαση του κ. Σταϊκούρα, εγκρίνεται η καταβολή αμοιβής έως και 700.000 ευρώ στο δικηγορικό γραφείο CLEARY GOTTLIEB STEEN and HAMILTON για την παροχή νομικών υπηρεσιών στην επαναγορά των ομολόγων.

Ειδικότερα, το γραφείο θα λάβει αμοιβή για την υποστήριξή για την διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, αλλά και για «τα παρεπόμενα» του PSI, τα οποία, όπως αναφέρεται, ενδεικτικά θα είναι:

- «Θέματα τα οποία ανακύπτουν μετά την ολοκλήρωση της Συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI), καθώς και ζητήματα συμμόρφωσης (compliance issues) τα οποία συνδέονται με την σχετική ανταλλαγή ομολόγων (PSI bona exchange) του Μαρτίου/Απριλίου 2012, συμπεριλαμβανομένων και θεμάτων ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων στο βαθμό που επηρεάζουν ή άπτονται του δημόσιου χρέους»,

- «πιθανή τροποποίηση των δανειακών συμβάσεων που έχουν συναφθεί μεταξύ της Δημοκρατίας και των πιστωτών του δημόσιου/επίσημου ή ιδιωτικού τομέα»,

- «τηρητέα πορεία αντιμετώπισης των πιστωτών που δεν συμμετείχαν στην ανταλλαγή ομολόγων του PSI»,

- «πρωτοβουλίες διαχείρισης χρέους, το οποίο διακρατείται από πιστωτές του δημόσιου/επίσημου ή ιδιωτικού τομέα»,

- «εφαρμογή των μηχανισμών παρακολούθησης πληρωμών χρέους ή παρόμοια μέτρα», και

- «διαπραγμάτευση και καταγραφή διακανονισμών με τους πιστωτές του δημόσιου/επίσημου τομέα, οι οποίοι συνδέονται με ή συμβάλλουν στην υποστήριξη πρωτοβουλιών διαχείρισης χρέους».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Θα πληρώσουμε 11,7 εκατ. ευρώ τους συμβούλους για την επαναγορά ομολόγων"

Παραιτήθηκε ο Γιούνκερ από το Eurogroup

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Eurogroup. Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, είχε εκφράσει και στο παρελθόν την επιθυμία του να αποσυρθεί από την ομάδα του Eurogroup, αλλά εξαιτίας της διαφωνίας των χωρών σχετικά με το ποιος θα τον διαδεχόταν, αποφάσισε να παραμείνει στη θέση μερικούς μήνες ακόμα.

«Ανακοίνωσα στους συνεργάτες μου ότι θα αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου του Eurogroup μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του επόμενου», ανακοίνωσε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο Γιούνκερ, μετά τη συνεδρίαση των 17 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. «Τους ζήτησα να κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποφασίσουν για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβίσι δήλωσε ότι ο Γιούνκερ αρνήθηκε να παραμείνει στη θέση του προέδρου «πέρα από τον Ιανουάριο του 2013». Ο Γιούνκερ κατέχει τη θέση του προέδρου του Eurogroup από το 2005 και αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση είναι ο Μοσκοβίσι και ο Φιλανδός πρωθυπουργός, Γιούρκι Κατάινεν. Ο Μοσκοβίσι δεν έκανε κάποιο σχόλιο τη Δευτέρα για την πιθανή του υποψηφιότητα αλλά τόνισε ότι «τη δουλειά πρέπει να αναλάβει κάποιος με όραμα και ηγετικές ικανότητες».

«Η επιλογή θα είναι μια λεπτή υπόθεση. Κανείς δεν μπορεί να μιμηθεί το μοναδικό ταλέντο του Γιούνκερ. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον αντικαταστάτη του», δήλωσε ο Μοσκοβίσι.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε ο Γιούνκερ από το Eurogroup"

Πανηγυρίζουν για 30 θέσεις εργασίας και στέλνουν 20.000 στην ανεργία!

Κόλαφος για την κυβέρνηση: Ευαγγελίζεται την ανάπτυξη, αλλά –με τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας- καταδικάζει έναν ολόκληρο κλάδο.

Από τη μια η κυβέρνηση πανηγυρίζει –και σωστά- όταν πετυχαίνει να δημιουργήσει λίγες δεκάδες θέσεις εργασίας και από την άλλη, με την υιοθέτηση της συνταγογράφησης δραστικής ουσίας (μια παγκόσμια «πρωτοτυπία» της Ελλάδας) καταδικάζει έναν ολόκληρο κλάδο και 20.000 εργαζόμενους στην ανεργία.

Τις επικίνδυνες αυτές αντιφάσεις, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της κυβέρνησης παρατηρεί η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση, από τη μια μεριά ένα υπουργείο υπογραμμίζει τη σημασία της στήριξης της απασχόλησης σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ενθαρρύνει επενδυτικές πρωτοβουλίες, από όπου και αν προέρχονται, όπως η πρόσφατη με τη συμφωνία για παραγωγή στη χώρα μας δεκάδων καταναλωτικών προϊόντων που μέχρι τώρα παράγονταν στο εξωτερικό, με όφελος για την εθνική οικονομία 30 θέσεις εργασίας και 25 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη όμως, το αποτέλεσμα της μοναδικής στην Ευρώπη διάταξης που προβλέπει τη συνταγογράφηση με δραστική και την υποκατάσταση στο φαρμακείο με το –εισαγόμενο λόγω χαμηλού κόστους– φθηνότερο γενόσημο, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε:

Απώλεια 8.500 θέσεων εργασίας (σ.σ. και συνολικά 20.000 θέσεων εργασίας, αν συνυπολογιστούν και τα δορυφορικά επαγγέλματα), μεσοπρόθεσμα, την ίδια στιγμή που θεωρείται επιτυχία η διατήρηση 30 θέσεων. Η ΠΕΦ διερωτάται στο σημείο αυτό, πώς άραγε σχολιάζει το γεγονός ο Υπουργός Εργασίας;

Ζημία που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για την εθνική οικονομία λόγω της αναστολής επενδύσεων, της απώλειας εισφορών, της μη είσπραξης φόρων κλπ. Εδώ η ΠΕΦ αναρρωτιέται πώς να σχολιάζει το γεγονός ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας;

Πλήρη εξάρτηση από τα εισαγόμενα φάρμακα σε έναν εθνικά κρίσιμο στρατηγικό τομέα. Η ΠΕΦ ζητά το σχολιασμό για τη συγκεκριμένη εξέλιξη από την κυβερνητική επιτροπή και τον Πρωθυπουργό.

Συγκρίνοντας τις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις, που ομολογουμένως δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συγκριθούν, αφού το όφελος της πρώτης παρασάγγες απέχει από τις απώλειες της δεύτερης, η ΠΕΦ θέτει μια σειρά ερωτημάτων, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σημειώνοντας πως σύμφωνα με το Μνημόνιο, το Κράτος προϋπολογίζεται ότι θα πληρώσει φέτος για φαρμακευτική δαπάνη 2,8 δισ. ευρώ, 2,5 δισ. ευρώ το 2013 και περίπου 2 δισ. ευρώ το 2014, η ΠΕΦ διερωτάται γιατί -με τα μέτρα της- η Κυβέρνηση προτιμά το ποσό αυτό να φεύγει όλο στο εξωτερικό;

Η ΠΕΦ θέτει επίσης τα ακόλουθα ερωτήματα:

- Γιατί ενώ επιτυγχάνονται οι στόχοι της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, επιλέγεται ένα μέτρο το οποίο, χωρίς ουσιαστικό οικονομικό όφελος, έχει τόσο σοβαρές αρνητικές συνέπειες;

- Γιατί τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και «σαλπίζει» την αντεπίθεση της Ανάπτυξης, η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αφήνεται στο έλεος συμφερόντων;

newsbomb
FIgame.gr - Μπες τώρα και βρες τα φθηνότερα ταξιδιωτικά πακέτα! Πατήστε εδώ
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανηγυρίζουν για 30 θέσεις εργασίας και στέλνουν 20.000 στην ανεργία!"

Έχει «κλείσει» ο φάκελος της αναζήτησης ευθυνών

Για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει «κλείσει» ο φάκελος της αναζήτησης ευθυνών για την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων που είχε συλληφθεί για τη συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας με θύματα δύο νεκρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011. Και αυτό γιατί η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο τόσο σε επίπεδο ποινικό όσο και σε πειθαρχικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, έχει ζητήσει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να συγκρίνει και να σταθμίσει τα στοιχεία των δύο πορισμάτων για την αποφυλάκιση του νεαρού ομογενή.

Για την επίμαχη αποφυλάκιση η επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού, αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Μαρία Τρουπή, έχει συντάξει πόρισμα στο οποίο δεν αποδίδει ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού για την αποφυλάκιση, αλλά απλώς διαπιστώνει μόνο αμέλεια σε δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όμως παράλληλη άτυπη έρευνα που έγινε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δεν διαπιστώνει καμία πειθαρχική ή ποινική ευθύνη για την αποφυλάκιση.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αφού μελέτησε το πόρισμα της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά και την άτυπη έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, έκρινε ότι δεν υπάρχει έδαφος για άλλες κινήσεις και πως από εδώ και στο εξής τον λόγο για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει η Εισαγγελία του Πειραιά και για τα πειθαρχικά το υπουργείο Δικαιοσύ

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Έχει «κλείσει» ο φάκελος της αναζήτησης ευθυνών"

Επανεξετάζεται η πρόταση για φόρο 45% στα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ

Προς απόσυρση της πρότασης για φόρο 45% για κάθε ευρώ πάνω από 26.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, φαίνεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Η εν λόγω πρόταση, ενώ το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων είναι ήδη τεταμένο για την πρόθεση κατάργησης του αφορολόγητου για κάθε παιδί, ξεχείλισε το ποτήρι με τον πρωθυπουργό να καλεί σε έκτακτη σύσκεψη τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή ενόψει της νέας συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, την Τετάρτη.

Προς εκτόνωση της κατάστασης όλες οι πληροφορίες θέλουν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει επαναφορά της προηγούμενης πρότασης, που προβλέπει φορολόγηση 45% σε εισοδήματα από 48.000 και άνω, αλλά και κλιμακωτή μείωση της έκπτωσης φόρου των 1.950 ευρώ.

Ωστόσο και η κλίμακα αυτή φέρνοντας επιβαρύνσεις κυρίως στους φορολογούμενους με παιδιά, προκαλεί ενδοκυβερνητικές τριβές και αντιδράσεις βουλευτών ακόμη και της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το MEGA, η λύση στην οποία προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπει ενίσχυση των επιδομάτων για 3 και περισσότερα παιδιά, με πόρους που θα προέλθουν κυρίως από τη μείωση των αντίστοιχων επιδομάτων για 1 και 2 παιδιά.

Τρίτεκνοι με 10.000 ευρώ εισόδημα θα δουν το φόρο τους να αυξάνεται κατά 150 ευρώ, με 15.000 εισόδημα κατά 660 ευρώ, με 27.000 ευρώ εισόδημα κατά 790 ευρώ, με 40.000 ευρώ εισόδημα κατά 2.090 ευρώ.

Εάν το υπουργείο Οικονομικών με τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν καταφέρουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στη σύσκεψη της Τετάρτης, τις οριστικές αποφάσεις για το φορολογικό θα κληθούν να λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί, με δεδομένο ότι τουλάχιστον οι βασικές διατάξεις του φορολογικού σχεδίου πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή έως την επόμενη Τρίτη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας σήμερα το στίγμα του ΠΑΣΟΚ για το φορολογικό, είπε ότι αντί για υπερφορολόγηση των εισοδημάτων που δηλώνονται, θα πρέπει να αναζητηθούν αυτά που φοροδιαφεύγουν.

«Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη, τα οποία θα μας φέρουν αντιμέτωπους με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Το μείζον ζήτημα είναι να συνδέσουμε ζητήματα φορολογικής πολιτικής με ζητήματα φορολογικής διοίκησης. Να μην αρκεστούμε στην υπερφορολόγηση ή εν πάση περιπτώσει στην εσωτερική κατανομή των φορολογικών βαρών μεταξύ των δηλωμένων εισοδημάτων, αλλά να εντάξουμε στο φορολογικό σύστημα μη δηλωμένα εισοδήματα».

Παρέμβαση για το φορολογικό κάνει και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, μέσω της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας για την οικονομία, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά τα έσοδα να αναζητηθούν μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Επανεξετάζεται η πρόταση για φόρο 45% στα εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news