facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Αποσύρουν το φορολογικό-τέρας μετά την κατακραυγή

Αρον άρον απέσυρε η κυβέρνηση το σχέδιο για επιβολή φόρου 45% στα μεσαία εισοδήματα άνω των 29.000 ευρώ που ονομάστηκε και φορολογικό-Ηρώδης γιατί καταργούσε τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά. Η θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε στα τρία κόμματα που απαρτίζουν τη συγκυβέρνηση ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει και να ζητήσει να ξαναγραφεί το φορολογικό νομοσχέδιο σε δικαιότερη βάση.

Ο Στουρνάρας σήμερα στο Μαξίμου

Ο Αντώνης Σαμαράς καλεί σήμερα εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να ζητήσει να καταρτισθεί ένα νομοσχέδιο με μεταρρυθμιστικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και όχι ένα φορομπηχτικό πλαίσιο για τα μεσαία νοικοκυριά.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε αργά χθες το απόγευμα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και ασκούνται πιέσεις ώστε να το οικονομικό επιτελείο να ολοκληρώσει το σχέδιο νόμου εντός της εβδομάδας αφού ο χρόνος πιέζει.

Για το θέμα αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ενώ συνεργάτες του Πρωθυπουργού άφηναν χθες να εννοηθεί ότι προωθούνται ριζικές ανατροπές στο ζήτημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μελετάται η αναπροσαρμογή στη συλλογή αποδείξεων, η θέσπιση κινήτρων για την χρήση πιστωτικών καρτών αλλά και η επιβολή πλαφόν στα έξοδα.

Ο Πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις ο φόρος 45% να επιβληθεί σε εισοδήματα από 50.000 ευρώ και άνω ώστε να μη διαλυθεί εντελώς το εισόδημα των μεσαίων νοικοκυριών.

Τριβές στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

Ας σημειωθεί ότι το φορολογικό νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τριβές ανάμεσα στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γιώργο Μαυραγάνη ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει δυσαρέσκεια και στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί τα ράβε-ξήλωνε δημιουργούν προβληματική εικόνα για την κυβέρνηση και δείχνουν ότι το υπουργείο δεν ήταν έτοιμο για να καταθέσει ένα άρτιο σχέδιο νόμου.

Αναζητούν συμβιβασμό για τα παιδιά

Στο νομοσχέδιο που αποσύρεται προβλεπόταν τιμωρία για όσους είχαν δύο παιδιά και άνω και εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ αφού προβλεπόταν πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών. Οσοι είχαν τρία παιδιά έβλεπαν, μάλιστα, τους φόρους να εκτοξεύονται κατά 1.100 ευρώ.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται τώρα νέα πρόταση για τις φοροαπαλλαγές και υπάρχουν σκέψεις να μειωθούν κάπως οι φοροαπαλλαγές για όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά και να αυξηθούν για όσους έχουν περισσότερα.

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στις νέες προτάσεις που θα κομίσει το υπουργεί Οικονομικών. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί το αργότερο στις 11 Δεκεμβρίου καθώς η κατάθεση και ψήφισή του είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.
iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρουν το φορολογικό-τέρας μετά την κατακραυγή"

11 εφοριακοί έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα εκατομμυρίων, αδήλωτα...!!!

Εντεκα ελεγκτές εφοριακοί και οι σύζυγοί τους φέρονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικά ποσά άνω των 2,2 εκατ. ευρώ χωρίς να τα έχουν δηλώσει, κατά τη διετία 2009-2010.Η πλειοψηφία των εμβασμάτων έγινε σε τράπεζες της Κύπρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα η αποκάλυψη αυτή προέκυψε από τη διασταύρωση στοιχείων που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

Οι υποθέσεις αυτές σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες αρχές για περαιτέρω ενέργειες σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο.

Προιστάμενοι ΔΟΥ και ελεγκτές στο στόχαστρο

Από τις έρευνες που έχουν γίνει ως τώρα φαίνεται ότι 33 προϊστάμενοι ΔΟΥ και ελεγκτές από διάφορα κέντρα έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ και συνολικά έχουν κάνει «φτερά» σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά περίπου 8 εκατ. ευρώ και άλλοι τα έστειλαν οι ίδιοι και τα δήλωσαν, άλλοι όχι.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει εμβαστεί σε τράπεζα του εξωτερικού με συνδικαιούχο ελεγκτή εφοριακό και δεν έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες αφορά ποσό 550.000 ευρώ. Ηδη οι αρμόδιες αρχές έχουν στείλει τα στοιχεία και τα ονόματα στον εισαγελέα Εφετών και ζητούν τις περαιτέρω ενέργειές του.

Και 5 ελεγκτές εφοριακοί με καταθέσεις

Μικρότερα ποσά από 100.000 ως 200.000 ευρώ φέρεται να έστειλαν στο εξωτερικό και άλλοι 5 ελεγκτές εφοριακοί χωρίς να τα δηλώσουν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010, όταν στην Ελλάδα γινόταν γνωστό ότι θα προσφύγουμε στον Μηχανισμό Στήριξης και πολλοί καταθέτες φυγάδευαν τα χρήματά τους.

Τα περισσότερα από τα εμβάσματα έφυγαν σε τράπεζες της Κύπρου ενώ μόνο δύο εμβάσματα 200.000 ευρώ και 100.000 ευρώ κατατέθηκαν σε ελβετική και γερμανική τράπεζα.

Πάνω από 4.000 εφοριακοί στο στόχαστρο

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων πάνω από 4.000 εφοριακοί βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Σειρά θα πάρουν και οι υπάλληλοι πολεοδομιών το αμέσως επόμενο διάστημα που υπάγονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φτάνουν τους 3.500.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "11 εφοριακοί έβγαλαν στο εξωτερικό εμβάσματα εκατομμυρίων, αδήλωτα...!!!"
Νέα, σκληρότερα μέτρα περιμένουν οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους, καθώς εμφανίζονται να μην έχουν πειστεί πως η εκταμίευση της δόσης των 43,7 δισ. ευρώ και οι πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup και του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα βελτιώσουν την ελληνική οικονομία

Αντιθέτως πιστεύουν ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να βγει από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, των νέων μέτρων και συνεπώς της λιτότητας και της ύφεσης.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες, οι οποίοι πήραν μέρος στο μεγάλο δημοψήφισμα του newsbomb.gr και απάντησαν στο ερώτημα: «Τι προβλέπετε ότι θα συμβεί μετά την εξασφάλιση της δόσης;».

Η συντριπτική πλειοψηφία, σε ποσοστό 85,41%, απάντησε: «Δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα χρειαστούμε κι άλλη δόση και θα μας υποχρεώσουν να πάρουμε νέα, σκληρότερα μέτρα».

Το 12,58% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τις επιδόσεις της Ελλάδας στο εξής, τη στάση των δανειστών μας, αλλά και τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης».

Μόλις ένα 2,02% παρουσιάζεται αισιόδοξο και πιστεύει πως «η ελληνική οικονομία σώζεται και, πλέον, θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων».

Αξίνει να σημειωθεί πως στο δημοψήφισμα πήραν μέρος περισσότερα από δέκα χιλιάδες άτομα.

newsbomb
 FIgame.gr - Μπες τώρα και βρες τα φθηνότερα ταξιδιωτικά πακέτα! Πατήστε εδώ
Διαβάστε Περισσότερα » " "

Γερμανίδα προσέφυγε στη Χάγη για εγκλήματα κατά της Ελλάδας

Η Γερμανίδα ακτιβίστρια Sarah Luzia Hassel-Reusing προσέφυγε ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, επικαλούμενη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με αφορμή την κατάρρευση του ελληνικού συστήματος υγείας.

Η Hassel-Reusing, που είναι γνωστή στον Ο.Η.Ε. για τον αγώνα της υπέρ των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπέβαλε προσωπικά στις 21.11.2012 προσφυγή 30 σελίδων και πολυσέλιδων παραρτημάτων με αποδεικτικό υλικό, αναφερόμενη και σε προηγούμενη κατηγορία που είχε υποβληθεί από τους κ.κ. Γιώργο Τράγκα, Αντώνιο Πρέκα, Παναγιώτη Τζένο και Δημήτριο Κωνσταντάρα κατά των Christine Lagarde, Jose Manuel Barroso, Herman van Rompuy, Angela Merkel και Wolfgang Schäuble για υποψία διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ρώμης.

Κατά την Γερμανίδα ακτιβίστρια, η κατηγορία που υποβλήθηκε με ελληνική πρωτοβουλία, εξηγεί εκτενώς την ζημία που υπέστη το ελληνικό σύστημα υγείας και την σχετική ερμηνεία της Συνθήκης της Ρώμης. Η δική της προσφυγή δεν ονοματίζει τους δράστες, αλλά υποδεικνύει πού αυτοί μπορούν να ανευρεθούν. Εστιάζει στη ζημία στην υγεία Ελλήνων, η οποία προκλήθηκε από περικοπές στο σύστημα υγείας και από λιμοκτονία (άρθρο 7, παρ. 1 εδ. κ’ της Συνθήκης της Ρώμης.

Για τον σκοπό αυτό, το έγγραφό της εξετάζει τους όρους που επιβλήθηκαν από την τρόικα, οι οποίοι, κατ’ αυτήν, οδήγησαν σε ανθρωπιστική καταστροφή, μεταξύ άλλων μέσω και της στέρησης φαρμάκων ζωτικής σημασίας.

Η εκτενής προσφυγή δεν περιορίζεται στα πέντε πρόσωπα που ονοματίζονται από την ελληνική αντίστοιχη, αλλά υποδεικνύει και εκείνους που συμβούλευσαν στη λήψη των αποφάσεων. Επιπλέον, προτείνει να ελεγχθούν πρόσωπα από το περιβάλλον της Goldman Sachs, της Bilderberg, και της Deutsche Bank.

Παρότι από τώρα φαντάζεται κανείς ποια θα είναι η έκβαση τόσο της ελληνικής όσο και της γερμανικής προσφυγής, είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς την εξέλιξη της υπόθεσης για να διαπιστώσει σε πιο στάδιο και με ποιο αιτιολογικό θα απορριφθούν τελικά οι κατηγορίες.

distomo

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανίδα προσέφυγε στη Χάγη για εγκλήματα κατά της Ελλάδας"

Θεσσαλονίκη: Σταματά στις 14 Δεκεμβρίου το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα

Στις 14 Δεκεμβρίου σταματά η μετάδοση του αναλογικού σήματος για τον νομό Θεσσαλονίκης και τους γειτονικούς νομούς και από αυτή τη μέρα το Κέντρο Εκπομπής «Χορτιάτης» θα εκπέμπει μόνο ψηφιακά τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι τηλεθεατές δεν έχουν ήδη ξεκινήσει να βλέπουν το ψηφιακό σήμα που άρχισε να εκπέμπει στην περιοχή εδώ και δύο χρόνια, θα πρέπει:
-αν διαθέτουν τηλεόραση παλαιάς τεχνολογίας να προμηθευτούν και να συνδέσουν σε αυτήν έναν αποκωδικοποιητή (το κόστος του οποίου κυμαίνεται από 25 έως 40 ευρώ)
-αν διαθέτουν τηλεόραση τεχνολογίας MPEG 2 που διαθέτει υποδοχή για κάρτα μετατροπέα, να την αναβαθμίσουν σε MPEG4 με μια κάρτα μετατροπέα
-αν διαθέτουν τηλεόραση νέας τεχνολογίας με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή απλώς να συντονιστούν στις συχνότητες του ψηφιακού σήματος.

Ωστόσο για τις περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Λάρισας που βρίσκονται εκτός περιοχής κάλυψης από το ψηφιακό σήμα, έχουν εγκατασταθεί 39 αναμεταδότες που θα μεταλλάσσουν το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Έτσι για τις περιοχές αυτές δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή μέχρι στιγμής.

Για να αντιληφθεί κανείς αν λαμβάνει ήδη το ψηφιακό σήμα θα πρέπει να διαπιστώσει αν στην οθόνη του εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που παρακολουθεί. Αν συμβαίνει αυτό, τότε έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία ηλεκτρονικού οδηγού προγράμματος αυτόματα μαζί με το ψηφιακό σήμα.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε σχετική παρουσίαση που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μενέλαου Δασκαλάκη, του αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, και εκπροσώπων της Digea και της ΕΡΤ. Παράλληλα ο κ. Δασκαλάκης είχε σχετική συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος τόνισε ότι με την παύση της μετάδοσης του αναλογικού σήματος, κλείνει και η "πληγή" του πάρκου κεραιών στο Χορτιάτη, που είχε προκαλέσει πολλές φορές την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, η διαδικασία μετάβασης από την αναλογική εκπομπή στην ψηφιακή σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί ως το 2014 καθώς προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και ολοκληρώθηκε το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο με την έκδοση πριν δύο μήνες, του ψηφιακού χάρτη συχνοτήτων που περιλαμβάνει 157 κέντρα εκπομπής σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά της Digea, o Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μαθιός επισήμανε ότι ως τώρα λειτουργούν δέκα κέντρα ψηφιακής εκπομπής, με ποσοστό πληθυσμιακής κάλυψης 68% περίπου.

Στα οφέλη για την πολιτεία συγκαταλέγονται η μελλοντική διάθεση τμήματος του φάσματος των συχνοτήτων με οικονομικά έσοδα για το κράτος, το νοικοκύρεμα του τηλεοπτικού τοπίου, το σαφές πλαίσιο λειτουργίας των καναλιών αλλά και η μείωση της ακτινοβολίας και της κατανάλωσης ρεύματος από τα πολυπληθή σήμερα κέντρα αναλογικών εκπομπών. Για τον πολίτη τα οφέλη είναι η δωρεάν παροχή του ψηφιακού σήματος, η αναβαθμισμένη και πληρέστερη τηλεοπτική εμπειρία, η καλύτερη κάλυψη και ανοχή σε παρεμβολές και οι νέες υπηρεσίες που θα επιτρέπει η τεχνολογία σε οπτικοακουστικά μέσα.

Όπως εξάλλου υπογραμμίστηκε, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος δεν απαιτείται η αγορά νέας κεραίας ενώ σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λήψη συνιστάται:
-να βεβαιωθούν ότι η κεραία τους είναι στραμμένη προς το Χορτιάτη
-να αποσυνδέσουν τους πολλούς ενδεχομένως ενισχυτές, οι οποίοι μπορεί να «μπουκώνουν» το ψηφιακό σήμα ή
-να ελέγξουν μήπως η καλωδίωση σε παλιές, ιδίως οικοδομές, είναι κατεστραμμένη.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον στην τεχνολογία της τηλεθέασης, ο κ. Μαθιός επισήμανε ότι ανοίγονται νέες δυνατότητες για περισσότερα θεματικά κανάλια και υπηρεσίες, εκπομπές υψηλής ευκρίνειας και διαδραστικές υπηρεσίες σε συνδυασμό με συνδέσεις τηλεφωνίας, διαδικτύου και καλωδιακές υπηρεσίες.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Σταματά στις 14 Δεκεμβρίου το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα"

Βουλευτής έδωσε την βουλευτική του αποζημίωση για τη θέρμανση μαθητών

Οταν εξελέγη βουλευτής αποποιήθηκε όλων σχεδόν των βουλευτικών προνομίων. Απο τότε με επιστολές και προσωπικές παρεμβάσεις στον Πρωθυπουργό και στον... Πρόεδρο της Βουλής επισήμανε και ζητούσε την κατάργηση πολλών προνομιακών προκλητικών αντιλήψεων σχετικά με την έννοια πολιτικός- για τους νυν βουλευτές και πρώην αξιωματούχους- αρκετά εκ των οποίων υιοθετήθηκαν.

Ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Παύλος Σιούφας , σε μια σεμνή τελετή στον Δήμο Μουζακίου του Νομού Καρδίτσας έδωσε την βουλευτική του αποζημίωση για τις ανάγκες θέρμανσης των μαθητών!

Πρωτόγνωρη ενέργεια για τα κοινοβουλευτικά μας δρώμενα, που μαζί με την κοινωνική ευαισθησία στις δύσκολες για το λαό συνθήκες, η συμβολική και ουσιαστική αυτή πράξη δίνει το νόημα που πρέπει στην κοινωνική αλληλεγγύη και μήνυμα οτι πρώτοι εκείνοι που τιμήθηκαν απο τους πολίτες οφείλουν να λειτουργούν ως παράδειγμα. Ο βουλευτής κ. Παύλος Σιούφας ανοίγει τον δρόμο.

Ελπίζουμε οτι θα βρεθούν και άλλοι που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της σχέσης πολιτικών και πολιτών, αντιλαμβανόμενοι οτι φέρουν την ιδιότητα του βουλευτή λειτουργού και όχι του βουλευτή βολευόμενου στα προσωπικά μικροσυμφέροντα.

kala-nea

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτής έδωσε την βουλευτική του αποζημίωση για τη θέρμανση μαθητών"

Β. Σόιμπλε: «Αυτό που έχει αποτύχει στην Ελλάδα, είναι η ελίτ»

Την πάγια θέση της Γερμανίας για σταδιακές και βήμα-βήμα λύσεις στα προβλήματα της ευρωζώνης, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, κατά την παρέμβασή του, μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του, Πιερ Μοσκοβισί, στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα, ο κ. Σόϊμπλε επέμεινε στην ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες, υπογραμμίζοντας ότι τα διαρθρωτικά μέτρα και ο περιορισμός των ελλειμμάτων θα πετύχουν μόνο αν διατηρηθεί η πίεση για την προώθησή τους. «Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι εφικτή, μόνον όταν διασφαλίζεται η ισχυρή δημοσιονομική πολιτική και δεν χαλαρώνουν οι πιέσεις για επίλυση των προβλημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είπε ακόμη ότι πλέον στην ευρωζώνη όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πόσο βαθιά είναι τα προβλήματα της Ελλάδας κάτι που συχνά τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα είχαν υποτιμηθεί. Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο και αν συνεχίσει με συνέπεια τις προσπάθειες, θα πετύχει, είπε ο Β. Σόϊμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είναι σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού, και σημείωσε με νόημα: «Αυτό που έχει αποτύχει στην Ελλάδα, είναι η ελίτ, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό». Ο Β. Σόϊμπλε υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της τρόϊκας στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τονίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι επιτυχής.

Σημείο καμπή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, τις αποφάσεις του Γιουρογκρούπ της 26ης Νοεμβρίου για την Ελλάδα. Ο Π. Μοσκοβισί είπε ότι η «σταθερή, βιώσιμη και πλήρης» απόφαση αυτή, που ελήφθη με δυσκολία, θα δημιουργήσει «όρους εμπιστοσύνης και ανάπτυξης» για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, που ανακοίνωσε σήμερα η Αθήνα, ο κ. Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Με την Ελλάδα θα την καλύψουμε αυτή την πρόκληση, μια διαδικασία για την οποία δεν ανησυχώ ιδιαίτερα» είπε. Ανέφερε μάλιστα ότι την περασμένη Παρασκευή, κατά την επίσκεψή της στο Παρίσι, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την τελική έκβαση του ελληνικού προγράμματος. Παράλληλα, τόνισε ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος «θα κερδηθεί χρόνος, ώστε οι Έλληνες φίλοι μας να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις». Πάντως, επέμεινε πάντως στην ανάγκη να υλοποιηθούν τάχιστα οι αποφάσεις, ώστε στις 13 Δεκεμβρίου να δοθεί το πράσινο φως για την άμεση εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Σόιμπλε: «Αυτό που έχει αποτύχει στην Ελλάδα, είναι η ελίτ»"

ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ: Η νέα πολιτική κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου

Την ίδρυση πολιτικής κίνησης υπό τον τίτλο ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας), κοινοποιεί μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Στο λιτό μήνυμά του αναφέρει: "Ιδρύσαμε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας). Καλούμε όποιον συμφωνεί με τις απόψεις και τους σκοπούς μας, να υπογράψει την διακήρυξη στον διαδυκτιακό τόπο www.rikssy.gr".

Το ενδιαφέρον είναι πως θα αντιδράσει πλέον το επίσημο ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του, Ευάγγελος Βενιζέλος. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου, επισημαίνεται ότι στην παρούσα φάση , πρόκειται για μια πολιτική κίνηση , χωρίς να διευκρινίζεται αν αυτό θα μετεξελιχθεί σε κόμμα. Απομένει πλέον να δούμε πώς ο κ. Βενιζέλος θα αντιδράσει στην πρωτοβουλία βουλευτή του, να ιδρύσει πολιτικό φορέα, εκτός ΠΑΣΟΚ.

Πάντως στα ιδρυτικά μέλη της νέας πολιτικής κίνησης δεν συμπεριλαμβάνεται άλλον νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα τα πρώτα τακτικά μέλη είναι:  Αγγελόπουλος Πέτρος, Γεωπόνος Αθήνα, Αδαμόπουλος Νίκος Ηλεκτρολόγος, Μηχανολόγος Αθήνα,  Ανδριόπουλος Φίλιππος, Πολιτικός επιστήμονας Αθήνα, Απέργης Γιώργος, Δημόσιος Υπάλληλος Ναύπλιο,  Αρκαδινός Διονύσης, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Αθήνα,   Βλαβιανού Άννα, Δικηγόρος Αθήνα,  Γαλανοπούλου Ελισάβετ, Χημικός- βιοχημικός Αθήνα, Διαμαντίδης Γιώργος, Δημοσιογράφος  Αθήνα, Ζόγκας Δημήτρης, Οικονομολόγος Αθήνα,  Καπετανιάς Βασίλης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αθήνα, Καρλαύτης Μάνθος, Γιατρός Φωκίδα, Κεκάτος Διονύσης, Αρχιτέκτων μηχανικός Ηλεία, Κολεβέντης Φώτης, Συνδικαλιστής ‘Αργος, Κονταγιάννης Χάρης, Οικονομολόγος Λαμία,  Kοτρωνόπουλος Αλέκος, Υπάλληλος ΙΚΑ Πάτρα, Λαλιώτης Νίκος, Μουσικός Αθήνα,  Μαγκαφάς Νίκος, Μαθηματικός Καλάβρυτα, Μαλακός Ιωάννης, Οικονομολόγος Λάρισα,  Μαραθωνίτης Γιώργος, Γιατρός Αθήνα, Μερεντίτης Στέλιος, Δικηγόρος Φθιώτιδα, Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Πολιτικός μηχανικός Τρίπολη, Περράκης Βαγγέλης, Γιατρός Αθήνα, Σουρλίγκας Γιώργος, Κοινωνιολόγος Χαλκίδα, Σπύρος Σπύρου, Επιχειρηματίας Αθήνα, Στεργιόπουλος Γιώργος, Οδοντίατρος Καστοριά, Συμωνετάτος Χριστόδουλος, Ελεύθερος επαγγελματίας Κεφαλονιά, Σωτηρόπουλος Μιχάλης, Επιχειρηματίας Ναύπλιο, Τερζούδης Άγγελος Αλεξανδρούπολη, Τριανταφυλλίδης Πέτρος, Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνα, Χιώτης Νίκος, Πολιτικός Μηχανικός Αθήνα, Χρονάς Αθανάσιος, Πολιτικός επιστήμονας Πειραιάς, Χρονόπουλος Παναγιώτης, Οδοντίατρος Πάτρα και Ψωμάς Απόστολος, Δικηγόρος Ρέθυμνο

Διαβάστε εδώ την ιδρυτική διακήρυξη

Διαβάστε Περισσότερα » "ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ: Η νέα πολιτική κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου"

EUROSTAT:Το φάσμα της φτώχειας απειλεί 3,4 εκατ. Ελληνες

Ενας στους τρεις Ελληνες πολίτες στερείται το εισόδημα, τα αγαθά ή την πρόσβαση στην εργασία και είναι εκτεθειμένος στην απειλή της φτώχειας, όπως την καταγράφει η Eurostat.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Κομισιόν για το 2011, η εικόνα που διαμορφώθηκε στην ΕΕ των 27 χωρών μελών είναι η εξής:

Το 16,9% του πληθυσμού της ΕΕ βρίσκεται στο όριο της φτώχειας. Τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται σε Βουλγαρία (22,3%), Ρουμανία (22,2%), Ισπανία (21,8%) και Ελλάδα (21,4%). Στο άλλο άκρο της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων, συναντάμε Τσεχία (9,8%), Ολλανδία (11%) και Αυστρία (12,6%).

Το 8,8% στερείται βασικά υλικά αγαθά. Η φτώχεια αυτού του τύπου (όχι με βάση το εισόδημα) είναι πιο έντονα παρούσα σε Βουλγαρία (43,6%), Λετονία (30,9%), Ρουμανία (29,4%) και Ουγγαρία (23,1%). Η Ελλάδα παρουσιάζει το σχετικά «αξιοπρεπές» 15,2%.

Το 10% ζει σε νοικοκυριά τα μέλη των οποίων δεν έχουν σταθερή απασχόληση και η περιστασιακή εργασία τους είναι σπάνια. Τα μεγαλύτερα ποσοστά απαντώνται στο Βέλγιο (13,7%) και ακολουθούν Λιθουανία (12,3%), Ισπανία και Λετονία (12,2%), Ουγγαρία (12,1%) και Ελλάδα (11,8%).

Συνολικά, το ποσοστό των πολιτών της ΕΕ που εμπίπτει σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες το 2011 έφτασε τα 119,6 εκατ. πολίτες ή 24,2% (από 23,4% το 2010). Τα μεγαλύτερα εθνικά ποσοστά παρουσιάζουν Βουλγαρία (49,1%), Ρουμανία (40,3%), Κύπρος (40,1%), Λιθουανία (33,4%), Ουγγαρία και Ελλάδα (31%).

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "EUROSTAT:Το φάσμα της φτώχειας απειλεί 3,4 εκατ. Ελληνες"

Παράταση στην απογραφή συνταξιούχων του ΟΓΑ

Παρατείνεται έως τις 14 Δεκεμβρίου η προθεσμία απογραφής για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Με βάση τα στοιχεία της απογραφής, η οποία έληξε στις 30 Νοεμβρίου, από τους 780.000 συνταξιούχους δεν ανταποκρίθηκαν 40.000 δικαιούχοι στην πρόσκληση του ταμείου για «Καταγραφή Φυσικής Παρουσίας» των ασφαλισμένων.

Σε όσους δεν προσέλθουν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας: «Τα στοιχεία των ελέγχων στους ασφαλιστικούς φορείς καταδεικνύουν την ύπαρξη σημαντικού προβλήματος παραβατικότητας. Οφείλουμε να σταματήσουμε την αιμορραγία των φορέων κοινωνικής ασφάλισης εντοπίζοντας παραβατικές συμπεριφορές, που αφορούν καταχρηστική λήψη παροχών από μη δικαιούχους.

dealnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση στην απογραφή συνταξιούχων του ΟΓΑ"

«Στημένη» η μεγάλη φωτιά στα Sprider Stores

Mία απίστευτη εξέλιξη είχε η υπόθεση εμπρησμού των κεντρικών γραφείων και των αποθηκών της εταιρείας Sprider τη νύχτα της 13ης Φεβρουαρίου στην Ανθούσα.

Η αστυνομία και η εισαγγελία ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης και έφτασε στους ιδιοκτήτες και τα μέλη του Δ.Σ. της επιτυχημένης επιχείρησης, με το ισχυρό brandname στην αγορά ένδυσης και υπόδησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απάτης σε βάρος των ασφαλιστικών εταιριών και απόπειρα απάτης σε βαθμό κακουργήματος, διώκονται τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της γνωστής αλυσίδας Sprider Stores, καθώς φέρονται -κατά την Εισαγγελία- να σχεδίασαν τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε το «προπύργιο» της επιχείρησης στην Ανθούσα, ώστε να εισπράξουν την ασφάλεια, ύψους 16 εκ. ευρώ…

Οι Σάββας και Αθανάσιος Χατζηϊωάννου της γνωστής αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης Sprider Stores, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που ήταν στο τιμόνι της εταιρείας τον περασμένο Φεβρουάριο κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της μεγάλης πυρκαγιάς, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε για θέμα ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Ως φυσικοί αυτουργοί της έκρηξης και του εμπρησμού κατηγορούνται τέσσερεις συνεργάτες της επιχείρησης που φέρονται να εμπλέκονται στην «στημένη» -κατά τις αρχές- φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που τους «έκαψαν» και οδήγησαν τον εισαγγελέα Λακαφώση στην άσκηση της κακουργηματικής δίωξης προέκυψαν κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων, έρευνες που δείχνουν ότι οι τρεις από τους τέσσερις φυσικούς αυτουργούς κινούνταν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες, αλλά και τις αντιφάσεις που υπέπεσαν οι εμπλεκόμενοι στις καταθέσεις τους.

Επιπλέον, το γεγονός ότι είχε απενεργοποιηθεί μέρος του συστήματος ασφαλείας λίγο πριν τον εμπρησμό, κίνησε από την αρχή τις υποψίες στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων της Πυροσβεστικής που διενήργησε την προανάκριση, καθώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει γίνει από τον οποιοδήποτε. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του 21ου τακτικού ανακριτή ο οποίος αφού μελετήσει τα στοιχεία θα καλέσει τους εμπλεκόμενους να δώσουν εξηγήσεις.

Τα περίεργα-κατά την εισαγγελία- περιστατικά πυρκαγιών

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου του 2012 και αρχικώς είχε αποδοθεί σε κουκουλοφόρους ταραξίες που είχαν προκαλέσει έκτροπα και στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στην ψήφιση του μνημονίου.

Όταν έγινε καταγραφή των ζημιών από την εταιρία ανακοινώθηκε πως το κόστος σε εμπορεύματα και πάγιο εξοπλισμό-που ήταν πλήρως ασφαλισμένα σε 4 ασφαλιστικούς ομίλους- ξεπερνούσε τα 15 εκ.ευρώ.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που εγκαταστάσεις της Sprider Stores έπαιρναν φωτιά. Το 2004 είχε καεί αποθήκη της εταιρίας στον Άλιμο και το 2008 παρανάλωμα του πυρός είχαν γίνει τα καταστήματα της Λυκόβρυσης και την Ερμού. Όλα τα περιστατικά είχαν αποδοθεί σε άγνωστους εμπρηστές.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2012, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλάζει και βρίσκονται εκτός ΔΣ για πρώτη φορά τα αδέλφια Χατζηιωάννου, Σάββας και Αθανάσιος. Μετά τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των δύο εισηγμένων, στις 27 Οκτωβρίου, μόνο εκτελεστικό μέλος και στις δύο εταιρείες τίθεται ο Βασίλης Λ. Καρέλλας, ενώ ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη ανακηρύχθηκαν οι Νικόλαος Βαρσάμης, Γρηγόριος Οραηλίδης, Χρυσάνθη Συμπιρίδου και Δημήτριος Μεϊμάρογλου.

Απάντηση του προέδρου της εταιρείας Sprider

«Έλαβα γνώση σήμερα το απόγευμα, μέσω του Διαδικτύου ότι ο Αρμόδιος Εισαγγελέας για την διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου 2013, στην έδρα και κύρια αποθήκη της εταιρίας, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης για όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας μου SPRIDER STORES Α.Ε.

Η εταιρία μου SPRIDER STORES Α.Ε., έπαθε μία τεράστια ζημία λόγω πυρκαγιάς στις ενοικιασμένες από εταιρία άσχετη με την SPRIDER STORES Α.Ε. ή και εμένα ή και την οικογένειά μου, εγκαταστάσεις της, διότι:

Α. Η SPRIDER STORES Α.Ε. είχε ασφαλισμένη για μικρότερο ποσό από την τρέχουσα αξία τα εμπορεύματά της, τα οποία όλα ήταν τρέχουσας κολεξιόν. Τα πεπαλαιωμένα είχαν ήδη πουληθεί σε τιμές προσφοράς.

Β. Η πυρκαγιά συνέβη στην μέση της σεζόν και έμεινε η SPRIDER STORES Α.Ε. χωρίς αποθέματα, τα οποία για να ανακατασκευασθούν θέλουν περίπου 3 με 4 μήνες και άρα δεν προλαβαίναμε να τα αντικαταστήσουμε πριν την λήξη της σεζόν.

Γ. Μαζί με τις εγκαταστάσεις μας κάηκαν και τα δείγματα της επόμενης κολεξιόν, τα οποία επανακατσκευάσθηκαν μετά από 1 μήνα γεγονός που καθυστέρησε και ζημίωσε ακόμη περισσότερο την εταιρία.

Δ. Η εταιρία ήταν για λόγους οικονομίας μη πλήρως ασφαλισμένη και άρα όταν αποζημιωθούμε πλήρως, όπως και δικαιούμαστε, πάλι θα έχουμε υποστεί σημαντικότατη ζημία.

Ε. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει λάβει ούτε 1 ευρώ αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρίες που ήμασταν ασφαλισμένοι, οι οποίες ασφαλιστικές εταιρίες φυσικά αγνοούν τα αγωνιώδη αιτήματα της SPRIDER STORES Α.Ε. και τα δικά μου προσωπικά

Θέλω ξεκάθαρα να δηλώσω ότι:

Θα υπερασπιστώ με κάθε μέσο την τιμή και την υπόληψή μου αλλά και τα συμφέροντα της εταιρίας μου, της μόνης ελληνικής αλυσίδας ένδυσης που υπάρχει σήμερα στην πατρίδα μας.

Είμαστε μια οικογένεια που ότι κάναμε το κάναμε από το μηδέν. Είμαι λοιπόν αποφασισμένος να υπερασπιστώ την προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή τιμή και υπόληψή μου καθώς και των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τα συμφέροντα της εταιρίας μου SPRIDER STORES Α.Ε. και των 1.500 εργαζομένων της, με όλα τα νόμιμα μέσα.

Δεν θα με κάμψουν οι δυσκολίες, δεν θα υποταχθώ στα κάθε είδους συμφέροντα που επιδιώκουν το κλείσιμο της Sprider».

Όλα αυτά διότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο αδελφός μου Σάββας, όσο και όλα τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά. Εάν αληθεύει το δημοσίευμα, το μόνον που μπορώ να πω είναι ότι μένω απολύτως κατάπληκτος».

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "«Στημένη» η μεγάλη φωτιά στα Sprider Stores"

«Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση 1101/2012 που εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε στο www.koutipandoras.gr ότι «η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της.

Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας.

Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα.

Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.


Διαβάστε Περισσότερα » "«Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση"

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα τέκνων - Πότε θα χορηγηθεί

Καθορίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση τα κριτήρια για την χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, που θα αντικαταστήσει από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων και πολύτεκνων.

Το επίδομα θα χορηγείται ανά τρίμηνο με εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια.

Η καταβολή του επιδόματος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με το επίδομα του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο επίδομα θα χορηγηθεί για πρώτη φορά στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2013.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ώστε να γίνεται άμεσα ο έλεγχος των εισοδηματικών κριτηρίων μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και μητρώου ΟΓΑ.

Έτσι, όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλλουν δήλωση έως τα τέλη Ιουνίου 2013 θα λάβουν το επίδομα τον Σεπτέμβριο 2013.

Τα ποσά του νέου επιδόματος είναι:

40 ευρώ το μήνα για ένα παιδί,

80 ευρώ το μήνα για δύο παιδιά,

130 ευρώ το μήνα για τρία παιδιά και

180 ευρώ το μήνα για τέσσερα παιδιά.

Για κάθε παιδί πάνω από το 4ο χορηγείται επιπλέον επίδομα 60 ευρώ μηνιαίως.

Δικαιούχοι με:

βασικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ θα λαμβάνουν το σύνολο του οικογενειακού επιδόματος,

βασικό εισόδημα από 6.001 ευρώ έως 12.000 ευρώ θα παίρνουν τα 2/3 του επιδόματος,

βασικό εισόδημα από 12.000,01 ευρώ έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνουν το 1/3 του εκάστοτε επιδόματος.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι δικαιούνται το επίδομα τέκνων - Πότε θα χορηγηθεί"

Έβαλαν δύο εισαγγελείς να καθαρίσουν μόνοι τους τη «βρωμιά» δεκαετιών

Ο Γρηγόρης Πεπόνης και ο Σπύρος Μουζακίτης είναι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί με κοινά χαρακτηριστικά. Εξαιρετικά αυστηροί, άτεγκτοι, χωρίς να σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Μπήκαν στο δικαστικό σώμα την ίδια ακριβώς ημερομηνία και από τότε η πορεία τους συνοδεύτηκε με μεγάλες και δύσκολες υποθέσεις.

Αν καταμετρήσει κάποιος πόσες υποθέσεις διαφθοράς έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν οι εισαγγελείς Πεπόνης-Μουζακίτης εύλογα μπορεί να θέσει το ερώτημα πώς είναι δυνατόν δύο άνθρωποι να μπορέσουν να ελέγξουν όλες αυτές τις περιπτώσεις και να τιμωρήσουν τους ενόχους. Μπορεί επίσης να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι η Πολιτεία δεν επιθυμεί την πραγματική διαλεύκανση αυτών των θεμάτων

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβαλαν δύο εισαγγελείς να καθαρίσουν μόνοι τους τη «βρωμιά» δεκαετιών"

Στα 28.300 τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου

Σε 28.300 ανέρχονται τα ακίνητα που φέρονται ως «κατεχόμενα», με βάση τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι Κτηματικές Υπηρεσίες και τηρούνται ηλεκτρονικά στο αρχείο της ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου). Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Διευθύντριας Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών Αγλαΐας Βασιλοπούλου, τα εν λόγω ακίνητα καλύπτουν συνολικής επιφάνειας 403.000 στρέμματα.

Με το έγγραφο γίνεται γνωστό για τα ακίνητα που φέρουν τον χαρακτήρα «ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ» στις Κτηματολογικές Εγγραφές, η Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων, με εγκύκλιο διαταγή της, έδωσε οδηγίες στις περιφερειακές της υπηρεσίες (κτηματικές) για την καλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Αναφέρεται, επίσης, ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος «Ψηφιακές Υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων», τα δημόσια κτήματα αρμοδιότητας τής εν λόγω υπηρεσίας θα είναι ηλεκτρονικά καταχωρημένα- και επομένως θα είναι ευχερέστερη η προστασία και διαχείρισή τους.

Το έγγραφο για την καταπάτηση δημόσιας γης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικής με τον αριθμό και την έκταση των καταπατημένων και των αγνώστου ιδιοκτησίας ακίνητα, που έχουν προκύψει τόσο από τη διαδικασία κατάρτισης του Κτηματολογίου, όσο και από τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου).

Όσον αφορά στην προστασία των καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας υπενθυμίζει ότι «λαμβάνονται μέτρα προστασίας (κατασταλτικά), τα οποία προβλέπονται από τις διατάξεις περί δημοσίων κτημάτων προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου».

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι σε βάρος των αυθαιρέτων δημοσίων κτημάτων εκδίδεται πρωτόκολλο αυθαίρετης χρήσης και πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής. Προβλέπεται, επίσης, άσκηση ποινικής δίωξης και σε περιπτώσεις καταπάτησης αιγιαλού εκδίδεται πρωτόκολλο κατεδάφισης.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 28.300 τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου"

Αυστηρό μήνυμα της Αμερικής προς την Αλβανία: Ξεχάστε την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια!

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν υποστηρίζουν την ιδέα της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια, ενώ κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα ήταν... αντιπαραγωγική και αποσταθεροποιητική», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα για «την Αλβανία όλων των αλβανικών εδαφών».

Στην δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επισημαίνεται επίσης πως η Αλβανία έχασε την ευκαιρία να εκπληρώσει τα κριτήρια που είχε θέση ως όρο η Ε.Ε. για να πάρει το καθεστώς της υπό ένταξης χώρας και να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο διευθυντής του Γραφείου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη, Jonathan Moore, λέει ότι η έλλειψη πολιτικής βούλησης και συνεργασίας στην Αλβανία, οδήγησε τη χώρα να χάσει την ευκαιρία να εκπληρώσει τα κριτήρια που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως όρο. Σε μια συνέντευξη στην «Φωνή της Αμερικής» μια ημέρα πριν από την αναχώρηση του για την Αλβανία, ο διπλωμάτης των ΗΠΑ απευθύνει έκκληση στα πολιτικά κόμματα της χώρας να ψηφίσουν τους τρεις νόμους που απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία για να εγκριθούν, διότι οι νόμοι αυτοί είναι το κλειδί για την είσοδο της Αλβανίας στην Ευρώπη.

aftonomi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα της Αμερικής προς την Αλβανία: Ξεχάστε την αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια!"

Στα 14 δισ. ευρώ το κόστος γραφειοκρατίας στην Ελλάδα

Στα 14 δισ. ευρώ όσο περίπου και το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων ανέρχεται το κόστος της γραφειοκρατίας της Ελλάδας σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντ. Μανιτάκη.

Ο κος Μανιτάκης μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ανακοίνωσαν το πλαίσιο συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ για την εφαρμογή μεθόδων που θα καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία στη χώρα. Η συνεργασία με το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορά στην αντιμετώπιση γραφειοκρατικών περιορισμών σε 13 τομείς:

Γεωργία και γεωργικές επιδοτήσεις, Ισολογισμοί-εταιρικό δίκαιο, Ενέργεια, Περιβάλλον, Αλιεία, Ασφάλεια τροφίμων, Φαρμακευτική νομοθεσία, Δημόσιες συμβάσεις, Στατιστικές, Φορολογικό δίκαιο (ΦΠΑ), Τηλεπικοινωνίες, Τουρισμός, Εργασιακό περιβάλλον-εργασιακές σχέσεις.

Με το υπουργείο Ανάπτυξης ο ΟΟΣΑ θα συνεργαστεί, προκειμένου να εντοπιστούν οι περιορισμοί στον ανταγωνισμό σε 4 τομείς της ελληνικής οικονομίας τον Τουρισμό, την Επεξεργασία τροφίμων το Λιανικό εμπόριο, και τα Δομικά υλικά.

Σύμφωνα με τον κο Μανιτάκη σκοπός είναι να απομειωθεί το 80% των γραφειοκτρατικών επιβαρύνσεων με τον ΟΟΣΑ να κάνει χαρτογράφηση και εκθέσεις αξιολόγησης σχετικά με το διοικητικό βάρος στους προαναφερόμενους τομείς αλλά και προτάσεις περιορισμού της γραφειοκρατίας. Το έργο θα διαρκέσει 7 μήνες και σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΕ, μια μείωση της τάξης 25% στα διοικητικά βάρη θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αύξηση του ΑΕΠ κατά 4% μέχρι το 2025.

Το κόστος της γραφειοκρατίας της Ελλάδας εκτιμάται στο 6,8% του ΑΕΠ (14 δις. ευρώ) όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος της Ευρώπης είναι 3,5%. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να δαπανούν ετησίως 2 δισ. ευρώ για να καλύψευν το κόστος που προκύπτει από γραφειοκρατικά εμπόδια. Τέλος ο κος Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΟΣΑ εφαρμόζεται με επιτυχία σε διάφορες χώρες μέλη του οργανισμού (Καναδάς, Μεξικό, Ιαπωνία) ενώ στην Αυστραλία όταν εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη μέθοδος μεταξύ 1992-2006 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ παρουσίασε διπλάσια αυξηση από τον Μ.Ο των άλλων χωρών του ΟΟΣΑ και ο δείκτης ανεργίας έπεσε κατακόρυφα από 10,4% σε 4,4%.

Σημειώνεται ότι το κόστος του προγράμματος του ΟΟΣΑ ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ με το 95 % να χρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 14 δισ. ευρώ το κόστος γραφειοκρατίας στην Ελλάδα"

ΕΦΕΤ:Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στo πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των εμφιαλωμένων νερών και σε συνεργασία με... το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς προϊόντος – φυσικού μεταλλικού νερού – στο οποίο ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα).

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «φυσικό μεταλλικό νερό ΚΡΙΝΟΣ», σε συσκευασία 1.5 L, με ημερομηνία λήξης : 7/11/13 και με αριθμό παρτίδας : LOT 121107. Το προϊόν εμφιαλώνεται από την εταιρεία « Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος & Υιός Ο.Ε. », στην Ροδοδάφνη Αιγίου, Τηλ. : 26910-71456, Fax : 26910-71970.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.


Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν (ακολουθεί φωτογραφία στην επόμενη σελίδα), να μην το καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κ. Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του επεσήμανε : «Ο ΕΦΕΤ διεξάγει συστηματικούς ελέγχους βασισμένους σε ετήσια προγράμματα. Στόχος μας είναι αφενός η αποτροπή κυκλοφορίας ακατάλληλων προϊόντων και αφετέρου ο εντοπισμός προβληματικών προϊόντων πριν την κατανάλωσή τους. Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τις επιχειρήσεις τροφίμων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και να δρουν προληπτικά για την αποτροπή κυκλοφορίας μη ασφαλών προϊόντων».

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ:Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού"

Ύφεση 4%-4,5% προβλέπει για το 2013 η ΤτΕ

Ύφεση της τάξης του 4 - 4,5% προβλέπει για το 2013 η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, την οποία θα υποβάλει στη Βουλή εντός της ημέρας ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος. Η εν λόγω πρόβλεψη συμπλέει με τις εκτιμήσεις του υπερψηφισμένου Προϋπολογισμού, ο οποίος κάνει λόγο για ύφεση 4,5%.

Η έκθεση της ΤτΕ προτάσσει το ρου της ανάκαμψης της οικονομίας ως τον βασικό μοχλό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει μπροστά της η χώρα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη υιοθέτησης ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης.

Όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια της πολυαναμενόμενης δόσης διάσωσης, η έκθεση της ΤτΕ εκτιμά πως η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί έως τον Απρίλιο.

Τέλος, η έκθεση αναφέρει πως ήδη γίνονται ορατά τα πρώτα σημάδια βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Tο πλήρες κείμενο της Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος Εδώ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ύφεση 4%-4,5% προβλέπει για το 2013 η ΤτΕ"

Βιομηχανία ταριχεύσεων εντόπισε το ΣΔΟΕ

Παράνομες ταριχεύσεις, δωροδοκίες, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι μερικά από τα αδικήματα που διερευνά το ΣΔΟΕ στα νεκροτομεία της χώρας με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αν και ξεκίνησε από το Νεκροτομείο Αθηνών έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα, καθώς υπάρχει πλήθος καταγγελιών για ενέργειες που οδηγούν σε παράνομο πλουτισμό. Έχουν ήδη ανοίξει τραπεζικοί λογαριασμοί υπαλλήλων αλλά και ιδιωτών που φέρονται να έχουν λάβει φακελάκια για διάφορες εξυπηρετήσεις, όπως για παράδειγμα για ταριχεύσεις που θεωρούνται παράνομες.

Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε μετά από έγγραφη καταγγελία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, που έκανε λόγο για την παρουσία ιδιωτών που εκτελούσαν χρέη νεκροτόμου στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, μέσα στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ακολούθησε η έρευνα του ΣΔΟΕ, όπου μεταξύ άλλων κατατέθηκε ότι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών έδωσε μίζα 180 ευρώ σε υπάλληλο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για ταριχεύσεις που έκανε μέσα στο νοσοκομείο, ενώ οδηγός νεκροφόρας κατέθεσε πως έδωσε 30 ευρώ σε υπάλληλο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για να πάρει το πιστοποιητικό νεκροτομείου, 20 ευρώ στον αστυνομικό υπηρεσίας και 20 ευρώ σε άλλον υπάλληλο που βρισκόταν στο χώρο φύλαξης των νεκρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια Ιατροδικαστική Υπηρεσία της περιφέρειας

. Δόθηκε εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα στον τοπικό εισαγγελέα να ανοίξει ξανά τη δικογραφία της «αμαρτωλής» υπηρεσίας με ανάλογες καταγγελίες, η οποία είχε μπει στο αρχείο και κινδύνευε με παραγραφή.

Τι προβλέπει ο νόμος για τις ταριχεύσεις

Για την εντός της χώρας μεταφορά πτώματος, το νομικό καθεστώς επιβάλλει την ταρίχευση μόνο εφόσον ο θάνατος του νεκρού που πρέπει να μεταφερθεί οφείλεται σε μεταδοτικό νόσημα ή αν ο χρόνος που απαιτείται για τη μεταφορά υπερβαίνει τις έξι ώρες από τον Μάιο ως τον Σεπτέμβριο και τις οκτώ ώρες τους υπόλοιπους μήνες.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιομηχανία ταριχεύσεων εντόπισε το ΣΔΟΕ"

ΕΟΠΥΥ: Πως θα πάρετε πίσω τα λεφτά σας από τα φάρμακα

Ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε διευκρινίσεις για το πώς οι ασφαλισμένοι μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα που έδωσαν από την τσέπη τους το προηγούμενο διάστημα για τα φάρμακά τους. Συγκεκριμένα διευκρινίζει πως... μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους.

Τα δικαιολογητικά τα οποία καλούνται να καταθέσουν είναι τα εξής:

Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ), καθώς και συνταγές σε συνταγολόγια παλαιού τύπου των εντασσόμενων φορέων ΕΤΑΑ, ΤΑΠ –ΕΤΕ, ΤΑΠ –ΕΤΒΑ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.

Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.

Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται)

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει, επίσης, ότι στους ασφαλισμένους θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή αναφοράς του σκευάσματος μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό στη συνταγή.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Πως θα πάρετε πίσω τα λεφτά σας από τα φάρμακα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news