facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση Αβραμόπουλου στον Μπερίσα

Στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα και την προσπάθειά του να ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί «Μεγάλης Αλβανίας» που φθάνει «έωςτην Πρέβεζα», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών ,Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγα 24ωρα μετά τη ματαίωση της επίσκεψής του στα Τίρανα.

Αναφερόμενος στην ανασκευή των δηλώσεων του Σαλί Μπερίσα, ο Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Οι πολιτικοί δεν σκέπτονται και μιλούν κοιτώντας εκατό χρόνια πίσω, αλλά βλέποντας εκατό χρόνια μπροστά»

Πάντως, σε μία προσπάθεια να ανασκευάσει τις επίμαχες δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού, η εκπρόσωπός του έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν εκφράζουν καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων της Αλβανίας.

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, κληθείς να σχολιάσει τη ματαίωση της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού.

«Οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους», ήταν το σχόλιο του ίδιου του Σαλί Μπερίσα για τη ματαίωση της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου στα Τίρανα και υποστήριξε ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλοι οι Αλβανοί, «όπου κι αν βρισκόμαστε πρέπει να εργαστούμε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον. Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία», σημείωσε χθες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον σλοβένο ομόλογό του Γιάνεζ Γιάνσα.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση Αβραμόπουλου στον Μπερίσα"

Σπυρόπουλος: Το IKA πρέπει να μετάσχει στην επαναγορά ομολόγων

Την πρόθεσή του να συμμετάσχει το ΙΚΑ στην διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, εξέφρασε δημόσια και πριν καν συνεδριάσει το Δ.Σ. του ταμείου, ο διοικητής Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου, παραδέχτηκε αφενός ότι το ΙΚΑ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων λόγω της μείωσης των εισφορών και αφετέρου ότι η βιωσιμότητα του ταμείου είναι συνυφασμένη με την βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου και συνεπώς το ΙΚΑ πρέπει να συμμετάσχει στην διαδικασία.

Μάλιστα, ο κ Σπυρόπουλος εκτίμησε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει «την ούτως η άλλως προβληματική λόγω μειωμένων εσόδων» καταβολή των συντάξεων του ταμείου, καθώς πρόκειται για ομόλογα τα οποία λήγουν, στην καλύτερη περίπτωση, μετά από 10 χρόνια.

Αν τώρα αναλογιστεί κανείς τις ζημιές από τις επενδύσεις στο χρηματιστήριο και τους τόκους που δεν εισέπραξε από την διαχείρηση των χρημάτων από την Τράπεζα της Ελλάδας σε συνδυασμό με τα έξοδα φύλαξης και διαχείρισης που πλήρωσε το ίδρυμα τότε το μέγεθως της καταστροφής είναι ολοκληρωτικό.

Αν τελικά συμμετάσχει το ΙΚΑ στο πρόγραμμα θα αποκτήσει μια περιορισμένη βραχυχρόνια ρευστότητα η οποία θα εξανεμισθεί σύντομα καλύπτοτνας τρύπες και εξιλφώντας οφειλές του απέναντι σε ασφαλισμένους, φαρμακευτικές και μέρος των εσωτερικών δανείων.

Όπερ σημαίνει ότι το Ταμείο θα οδηγηθεί σε ντε-φάκτο κατάρρευση και οι συντάξεις θα περικοπούν περαιτέρω με βασει το νέο τύπο υπολογισμού τους και τις οικονομικές δυνατότητες του ΙΚΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπυρόπουλος: Το IKA πρέπει να μετάσχει στην επαναγορά ομολόγων"

«Ξεμπλοκάρει» η καταβολή του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους

«Έχουμε περάσει στην επόμενη μέρα. Αφού διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της χώρας μας, τώρα πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της απορρόφησης των κονδυλίων και της απονομής και καταβολής των εφάπαξ», δήλωσε μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) Μιχαήλ Κωνσταντίνου, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης.

«Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά», προσέθεσε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι «το στοίχημα αυτό πρέπει να κερδηθεί οπωσδήποτε, γιατί τα χρονικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα: πρέπει να απονείμουμε σε 40.228 δικαιούχους 1,1 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2013». Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το προσωπικό του Ταμείου θα ενισχυθεί με 26 επιπλέον υπαλλήλους, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί 3.500- 4.000 αιτήσεις το μήνα.

«Ξεκινάμε από τη Δευτέρα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

«Αναλαμβάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια, με τη βοήθεια του υπουργείου Εργασίας και του υπουργού για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τις ληξιπρόθεσμες αιτήσεις», δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΠΔΥ Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις, όσες δηλαδή έχουν υποβληθεί από την 1/8/2010 έως τις 31/12/2012, υπερβαίνουν τις 40 χιλιάδες, από ένα σύνολο περίπου 55 χιλιάδων αιτήσεων για απονομή των εφάπαξ που έχουν υποβληθεί συνολικά από το 2009.

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ειδική ομάδα που θα αναλάβει την εκκαθάριση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί εντός του 2012.

Από την επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Εργασίας θα ξεκινήσει συνεργασία με στελέχη και ομάδες υπαλλήλων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ενώ σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, εξετάζονται για τον τρόπο καταβολής του εφάπαξ δυο βασικά σενάρια.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο θα απονεμηθεί οριζόντια σε όλους τους δικαιούχους ένα ποσό που θα αντιπροσωπεύει τμήμα της οφειλής, ενώ εξετάζεται και η καταβολή ολόκληρου του ποσού κατά σειρά προτεραιότητας.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Για τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων

Σε ό,τι αφορά το θέμα ενδεχόμενης επαναγοράς κρατικών ομολόγων από τα ασφαλιστικά Ταμεία, τόσο εκείνων που κατέχουν απευθείας τα Ταμεία, όσο και εκείνων που βρίσκονται κατατεθειμένα στον κοινό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας σημειώνουν ότι οι διοικήσεις των Ταμείων θα αποφασίσουν ελεύθερα για το μέλλον των ομολόγων, που κατέχουν τα ίδια.

Σε ό,τι αφορά τα ομόλογα που βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τι ίδιες πηγές, υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Εργασίας με τον κ. Προβόπουλο, κατά την οποία ο διοικητής της ΤτΕ παρείχε τη διαβεβαίωση, ότι η κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να προβεί σε καμία ενέργεια σχετική με την επαναγορά ομολόγων.

Στον κοινό αποθεματικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα Ελλάδος διατηρούνται μετά από το "κούρεμα" των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου 10,137 δισ. ευρώ, ενώ τα ίδια τα Ταμεία κατέχουν 3,376 δισ. ευρώ. Το σύνολο των αποθεματικών των Ταμείων ανέρχεται σε 13,905 δισ. ευρώ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξεμπλοκάρει» η καταβολή του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους"

Σε στάση εργασίας προχωρά η ΟΛΜΕ στις 5 Δεκεμβρίου

Διαμαρτυρόμενη για τα πάνω από 2.000 κενά σε γυμνάσια και λύκεια

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρεί το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με αφορμή τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία.

Συγκεκριμένα η ΟΛΜΕ υπολογίζει ότι υπάρχουν πάνω από 2.000 κενά σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ διαμαρτύρεται για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων τμημάτων, προκειμένου να εξοικονομηθούν εκπαιδευτικοί και να διατεθούν για να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά. Η ομοσπονδία ζητά να καλυφθούν τα κενά με διορισμούς εκπαιδευτικών και διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας την προσεχή Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο της εν λόγω κινητοποίησης η ΟΛΜΕ κηρύττει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για τον πρωινό κύκλο και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, για τον απογευματινό κύκλο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε στάση εργασίας προχωρά η ΟΛΜΕ στις 5 Δεκεμβρίου"

Ο Άρης Βωβός στον ΣΚΑΙ για την κατάρρευση της "αυτοκρατορίας" - "Η Ν.Δ. μας χρωστά ενοίκια από τον Απρίλιο του 2011"

- Δήλωσε ξεκάθαρα στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου πως το δημόσιο δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ
- Ο Άρης Βωβός δήλωσε ότι κακώς ο πατέρας του συνελήφθη
- Όπως αποκάλυψε η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει συνολικά χρέη της τάξεως των 700 εκατ. ευρώ
- Η εκδίκαση της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99 της εταιρείας αναβλήθηκε για 23 Ιανουαρίου
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ


Πρωτόγνωρα αποκαλυπτικός υπήρξε ο επιχειρηματίας Άρης Βωβός, γιος του Μπάμπη Βωβού που συνελήφθη προχτές για οφειλές στο Δημόσιο, σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ στις 19:00

Ο Άρης Βωβός μιλώντας στο ΣΚΑΙ αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που οδήγησαν την αυτοκρατορία των ακινήτων που κοσμούν μεγάλες λεωφόρους της Αθήνας, στην κατάρρευση, λέγοντας πως υπήρξαν πολλά λάθη, αλλά μία βασική αιτία ήταν το γεγονός της κατασκευής του σταδίου στον Βοτανικό, για το οποίο η επιχείρηση είχε δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ, αλλά όλα έχουν παγώσει.

Όπως σημείωσε ο Βοτανικός δεν είναι η μοναδική αιτία των οικονομικών δυσκολιών της εταιρείας, αλλά συνετέλεσε ουσιαστικά, λέγοντας πως η επένδυση των 150 εκατομμυρίων ευρώ παραμένει παγωμένη εδώ και 4 χρόνια και πως εκείνοι ουσιαστικά επένδυσαν με βάση ένα νόμο που είχε ψηφιστεί στη Βουλή από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. Σημείωσε δε πως το πλάνο της επιχείρησης ήταν η κατασκευή και εν συνεχεία η πώληση του εμπορικού κέντρου σε ξένη εταιρεία.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΩΒΟΥ


Αυτό που αποκάλυψε όμως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άρης Βωβός και προκαλεί τεράστια ερωτήματα είναι το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία χρωστά στον όμιλο ενοίκια από το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Όπως αποκάλυψε δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τη Νέα Δημοκρατία από τον Απρίλιο του 2011, που σημαίνει ουσιαστικά πως για περισσότερο από ένα χρόνο το κόμμα δεν πληρώνει ενοίκιο.

Αναφορικά με τις οφειλές της εταιρείας στο Δημόσιο, δήλωσε πως δεν έχει την ακριβή εικόνα του ποσού, αλλά έδωσε τη διαβεβαίωση πως το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ από την εταιρεία. Αυτό όμως που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη είναι πως οι συνολικές οφειλές της εταιρείας ανέρχονται σε περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΩΒΟΥ


Ο κ. Άρης Βωβός δήλωσε πως η εταιρεία του ήταν πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της από το 1975 έως το 2009, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως κτίριο που είχε νοικιάσει για 400.000 ευρώ σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με 8.500 τετραγωνικά μέτρα και 800 θέσεις σταθμευσης, πλέον αυτό το κτίριο ενοικιάζεται από την ίδια εταιρεία για 140.000 ευρώ.

Σχετικά με τη σύλληψη του πατέρα του, Μπάμπη Βωβού για οφειλές στο δημόσιο περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, δήλωσε ότι κακώς οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, λέγοντας πως η ύστατη προσπάθεια για τη σωτηρία τόσο της εταιρείας όσο και των εργαζομένων είναι το άρθρο 99.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΩΒΟΥ


Ο πατέρας του Άρη Βωβού είχε συλληφθεί την Τρίτη για χρέη στο δημόσιο και μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 100.000 ευρώ. Ο κ. Βωβός αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή προς το δημόσιο φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Άρης Βωβός στον ΣΚΑΙ για την κατάρρευση της "αυτοκρατορίας" - "Η Ν.Δ. μας χρωστά ενοίκια από τον Απρίλιο του 2011""

Αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται οποιαδήποτε διαδικασία για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, σύμφωνα με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο λόγος της αναστολής οφείλεται στην επικείμενη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των σχετικών άρθρων του νόμου 3838/2010.

Με την απόφαση αυτή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί τις υπηρεσίες να αναστείλουν τις διαδικασίες: υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας"

ΙΚΑ: Συμψηφισμός θα υπάρξει στις περιπτώσεις αναγνώρισης υπεράριθμων πλασματικών χρόνων

Ασφαλισμένοι που έχουν αναγνωρίσει «πλασματικούς» χρόνους που δεν τους αναλογούν θα αντιμετωπιστούν με συμψηφισμό του ποσού που αναζητείται, με το ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές της προαιρετικής ασφάλισης, διευκρινίζει το ΙΚΑ μετά την εγκύκλιο - βόμβα που ζητούσε ανάκληση συνταξιοδοτικής απόφασης και επιστροφή συντάξεων από ασφαλισμένους που θεμελίωσαν δικαίωμα αναγνωρίζοντας περισσότερα πλασματικά χρόνια από όσα επιτρέπει ο νόμος.

Πάντως τονίζει το ΙΚΑ τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν εντοπιστεί.

Ειδικότερα με την εγκύκλιο που αιφνιδίασε τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, ζητείται ανάκληση συνταξιοδοτική αποφάσεων που έχουν εκδοθεί με συνυπολογισμό πλασματικών χρόνων που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο αναγνώρισης που προβλέπει ο νόμος. Παράλληλα, ορίζεται ότι θα πρέπει να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που έχουν καταβληθεί και οι ασφαλισμένοι να ενταχθούν σε πρόγραμμα αυτασφάλισης έως τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.

Η διευκρίνιση του ΙΚΑ

Όπως αναφέρεται -στην μάλλον όχι και τόσο σαφή ανακοίνωση- του ΙΚΑ:

«Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αφορμή σχετικές με το θέμα αναφορές στα Μ.Μ.Ε., θεωρεί σκόπιμο να επισημάνει τα εξής:

» Με πρόσφατο Γενικό Έγγραφό μας στις 26/11/2012, δόθηκαν συμπληρωματικές οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά ειδικά τους χρόνους που λαμβάνονται υπόψη στο ανώτατο όριο αναγνωριστέου πλασματικού χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 40 του ν. 3996/2011.»

» Στο ίδιο έγγραφο, στο πλαίσιο των οδηγιών παλαιότερου Γενικού Εγγράφου σχετικά με την αναζήτηση καλοπίστως, πλην αχρεωστήτως, καταβληθέντων ποσών, διευκρινίστηκε ότι θα αναζητηθούν ποσά συντάξεων που τυχόν καταβληθούν αχρεωστήτως, εξαιτίας της έλλειψης χρονικών προϋποθέσεων, στην περίπτωση που οι αναγνωριζόμενοι χρόνοι έχουν υπερβεί το ανώτατο όριο.»

» Όμως, σύμφωνα με τις ίδιες οδηγίες, υπάρχει και η δυνατότητα συμψηφισμού.»

» Έτσι, εφόσον απαιτηθεί οι ασφαλισμένοι να συμπληρώσουν τις χρονικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με προαιρετική ασφάλιση, είναι δυνατός ο συμψηφισμός του ποσού που αναζητείται με το ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές της προαιρετικής ασφάλισης.»

» Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουν εντοπιστεί, εφόσον δε προκύψουν στο μέλλον, θα αντιμετωπιστούν με συμπληρωματικές οδηγίες».

in

Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΚΑ: Συμψηφισμός θα υπάρξει στις περιπτώσεις αναγνώρισης υπεράριθμων πλασματικών χρόνων"

Παραμένουν τα «αγκάθια» στο φορολογικό

Τις προτάσεις τους για την βελτίωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ιδιαίτερα για τα αφορολόγητα όρια των προστατευόμενων τέκνων, παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, το απόγευμα της Παρασκευής.

Χαρακτηριστικό της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ήταν η κοινή θέση των εκπροσώπων και των τριών κομμάτων στο επίμαχο ζήτημα της κατάργησης του αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά, καθώς επισημάνθηκε προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν άλλες επιβαρύνσεις στα οικογενεικά εισοδήματα, αλλά αντίθετα να προκύψουν ελαφρύνσεις, ειδικά για χαμηλά εισοδήματα.

Πιο συγκεκριμένα, προτάθηκε να είναι μεγαλύτερη η μείωση του φόρου των 1.950 ευρώ που προβλέπεται στην ενιαία κλίμακα, είτε κατά 5% για κάθε παιδί, είτε κατά 200 ευρώ, ώστε ο φόρος που θα προκύπτει για όσους έχουν παιδιά να είναι μικρότερος, όσο αυξάνεται ο αριθμός των τέκνων.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα γίνει (με αύξηση της επιστροφής φόρου, με αύξηση του επιδόματος ή με διατήρηση του αφορολογήτου ορίου), αλλά σε κάθε περίπτωση να υπάρχει ελάφρυνση στις οικογένειες με παιδιά.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύθηκε να μελετήσει τις προτάσεις και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο βελτιώσεων.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε και η απάλειψη της πρόβλεψης για αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 80% για τις Ομμόρυθμες και Ετερρόρυθμες Εταιρείες, αλλά καταγράφηκαν διαφωνίες, έναντι της κατάργησης της έκπτωσης τόκων στεγαστικών δανείων.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ζήτησαν να υπάρξει ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των ελευθέρων επαγγελματιών έως 30 -35 ετών και να καθιερωθεί όριο εισοδήματος (π.χ 30.000 ευρώ) κάτω από το οποίο δεν θα είναι υποχρεωτική η τήρηση βιβλίων από αγρότες.

Η συζήτηση για το φορολογικό θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας είχε συσκεωη με τον πρωθυπουργό και εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι μόνο με ισοδύναμες προτάσεις είναι εφικτές πιθανές καταργήσεις μέτρων.

«Οποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάστασή της», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι προέχει η αξιοπιστία της κυβέρνησης και της χώρας.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμένουν τα «αγκάθια» στο φορολογικό"

Την απόφαση του Eurogroup υπερψήφισε η γερμανική Βουλή

Την έγκρισή τους, όπως αναμενόταν, έδωσαν την Παρασκευή οι Γερμανοί βουλευτές συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα.

Υπερψήφισαν 473 βουλευτές, καταψήφισαν 100 και απείχαν 11.

Η συζήτηση που προηγήθηκε έγινε σε υψηλούς τόνους: «Ελληνική χρεοκοπία θα προκαλούσε τη διάσπαση της Ευρωζώνης» είπε ο Σόιμπλε· «το κούρεμα θα έρθει, αλλά αποφεύγετε την αλήθεια όπως ο διάβολος το λιβάνι» απαντά στη γερμανική κυβέρνηση το SPD. Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προτίθεται να προσφύγει το κόμμα της Αριστεράς (Linke) κατά του προγράμματος.

Η υπερψήφιση του πακέτου, ωστόσο, από συμπολίτευση και αντιπολίτευση ήταν αναμενόμενη, τη στιγμή που οι «αντάρτες» στο αντιπολιτευόμενο SPD ήταν λιγότεροι από ό,τι στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) ανέφερε την Παρασκευή στα ΜΜΕ ότι προτίθεται να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά των αποφάσεων.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις και ζητώντας την έγκριση των βουλευτών, ο υπουργός Οικομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι οι βουλευτές καλούνται ουσιαστικά να αποφασίσουν «τη συνέχιση ή τη διακοπή του ελληνικού προγράμματος στήριξης».

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας όντως έχει επιδεινωθεί σημαντικά σε σχέση με τις προβλέψεις, όπως ομολόγησε ο Σόιμπλε, αλλά «αυτό ισχύει για πολλές χώρες», υποστήριξε. «Η νέα ελληνική κυβέρνηση, τόνισε, έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Οι Ελληνες έχουν καταφέρει πολλά. Δεν μπορούν να τα κάνουν όλα μέσα σε δύο χρόνια. Στην Ελλάδα ουσισστικά καταρρέει ένα κράτος δήθεν ευημερίας» τόνισε ο γερμανός υπουργός.

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με «πολύ επώδυνες μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός. Η Ελλάδα μείωσε σημαντικά το έλλειμμά της, και «σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας έχει να επιδείξει σημαντική δημοσιονομική εξυγίανση».

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε επίσης ότι η ελληνική ανταγωνιστικότητα παρουσιάζει βελτίωση λέγοντας ότι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το μισθολογικό κόστος αυξανόταν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, η εφαρμογή του προγράμματος έχει δώσει πρόοδο στην προσαρμογή, όπως και στην πορεία εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων.

«Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς για τους Ελληνες» τόνισε ο Σόιμπλε προσθέτοντας ότι οι ανισορροπίες δεκαετιών «δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα σε δύο χρόνια». Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν πλέον να περιγραφούν με συνηθισμένους όρους ανάπτυξης και ύφεσης... αλλά μπορούν μάλλον να συγκριθούν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην ανατολική Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ».

«Σήμερα όμως δεν ψηφίσουμε μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη» τόνισε ο Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας ότι σε περίπτωση απροόπτων «οι επιπτώσεις για όλη την Ευρωζώνη θα ήταν τεράστιες και απρόβλεπτες».

SPD: «Μας λέτε να περιμένουμε και να δούμε»

Λαμβάνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ επιτέθηκε ευθέως στη γερμανική κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης.

Το SPD έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει το πακέτο.

Όσον αφορά τις αποφάσεις για την Ελλάδα, «αυτό που μας ζητάτε είναι να ψηφίσουμε, να περιμένουμε και να δούμε», είπε ο Στάινμαϊερ. «Περιμένω να μας πείτε ότι κάνατε λάθος στους προηγούμενους υπολογισμούς σας, κύριε Σόιμπλε» πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση «φοβάται τον λαό και δεν είπε την αλήθεια, ότι η κρίση θα κοστίσει στους Γερμανούς».

«Είναι οικονομικό χαρακίρι αυτό που προωθείτε στην Ευρωζώνη» κατέληξε απευθυνόμενος στη γερμανική κυβέρνηση.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Την απόφαση του Eurogroup υπερψήφισε η γερμανική Βουλή"

Eurostat: 57% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα

Η Ελλάδα κατέκτησε μια ακόμη θλιβερή πρωτεία εμφανίζοντας το υψηλότερο ποσοστό στην ανεργία των νέων στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, η ανεργία των νέων στη χώρα μας έφτασε τον Αύγουστο στο 57%.

Το συνολικό ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα ανέβηκε στο 25,4% το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε., μετά την Ισπανία, η οποία προηγείται με 26,2%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζουν η Αυστρία με 4,3%, το Λουξεμβούργο με 5,1% και η Γερμανία με 5,5%.

koutipandoras

Διαβάστε Περισσότερα » "Eurostat: 57% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα"

Υπ. Εθνικής Άμυνας: Δεν αλλάζει το καθεστώς στρατιωτικής θητείας


Κάθε σενάριο περί αλλαγής στο καθεστώς της στρατιωτικής θητείας διέψευσε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση.

«Η ελληνική κυβέρνηση ούτε συζήτησε, ούτε πρόκειται να αλλάξει το σημερινό καθεστώς της στρατιωτικής θητείας», δήλωναν κατηγορηματικά απόψε αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με αφορμή δημοσιεύματα που έφεραν έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εκτιμά ότι η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας σε συνδυασμό με την καθιέρωση ηλεκτρονικών προμηθειών θα μπορούσε να επιφέρει περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας.

«Η στρατιωτική θητεία ήταν και θα παραμείνει υποχρεωτική», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εθνικής Άμυνας: Δεν αλλάζει το καθεστώς στρατιωτικής θητείας"

Εισαγγελική έρευνα για περιστατικά «απευθείας αναθέσεων» έργων από το Δημόσιο


Την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων προκάλεσαν καταγγελίες στον Τύπο για σωρεία περιστατικών απευθείας αναθέσεων έργων από φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο αναπληρωτής εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Σπύρος Μουζακίτης, με αφορμή δημοσίευμα, στο φύλλο του Σαββάτου 17 Νοεμβρίου της εφημερίδας Καθημερινή, σχετικά με δεκάδες περιστατικά παράκαμψης της διαγωνιστικής διαδικασίας και απευθείας αναθέσεων εκτέλεσης έργων, με την επίκληση κατεπείγουσας ανάγκης από φορείς του Δημοσίου.

Βάση των στοιχείων της εφημερίδας, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), που έχει συσταθεί για να ελέγχει τους διαγωνισμούς, έχει ήδη απορρίψει, μέσα σε λίγους μήνες, 85 απευθείας αναθέσεις που επιχειρήθηκε να γίνουν για προμήθειες του Δημοσίου.

Στο δημοσίευμα, που θα ερευνηθεί από τους εισαγγελείς, αναφέρεται ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις αφορούν κυρίως τον χώρο της υγείας και ακολουθεί ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ τονίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 4.000 αναθέτουσες αρχές προμηθειών.

Για το θέμα, ο πρόεδρος της ΕΑΑΔΗΣΥ Βασίλειος Φλωρίδης απέστειλε έγγραφο προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζο, στο οποίο τονίζει ότι σε πολλές περιπτώσεις με υπαιτιότητα των ίδιων των φορέων «κωλυσιεργούν δραματικά οι ενιαίοι διαγωνισμοί».

Ο κ. Μουζακίτης απέστειλε ήδη παραγγελία προς την Αρχή, ζητώντας αντίγραφα των απορριπτικών για διαγωνισμούς αποφάσεων φορέων, αλλά και όλων όσων έχουν συνολικά εκδοθεί λόγω μη συνδρομής του στοιχείου του κατεπείγοντος ή του απρόβλεπτου γεγονότος.

H νομοθεσία, που προβλέπει τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, δεν αφορά υπαιτιότητα της αναθέτουσας αρχής, αλλά εξαιρετικά έκτακτα και απρόβλεπτα περιστατικά, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες και όχι πάγιες ανάγκες.

Η έρευνα του εισαγγελέα έχει στόχο να εξακριβώσει αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Στοχεύει, επίσης, να διαπιστώσει αν στην υπόθεση τίθεται ζήτημα οργανωμένου κυκλώματος που εκμεταλλεύεται τα νομικά περιθώρια και για τον λόγο αυτόν θα ερευνηθεί ποιες εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν σχέση μεταξύ τους και πώς αλλά και μέσω ποιων αναδόχων έργου διαχειρίζονται την κάλυψη των αναγκών τους.

reporter

Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για περιστατικά «απευθείας αναθέσεων» έργων από το Δημόσιο"

Τέλος στη συνεργασία των παραβατών με τον ΕΟΠΥΥ

Αυστηρή προειδοποίηση προς γιατρούς και φαρμακοποιούς που διακινούν πλαστές συνταγές απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, επισημαίνοντας ότι θα διακόπτονται οριστικά οι συμβάσεις των παραβατών με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σε έλεγχο του ΕΟΠΥΥ διαπιστώθηκε η διακίνηση πλαστών συνταγών επιβαρύνοντας τον Οργανισμό αρκετές χιλιάδες ευρώ.

«Η ανοχή στην κλοπή των ασφαλισμένων, μέσω της πλαστής και εικονικής συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών από γιατρούς και φαρμακοποιούς, είναι μηδενική. Θα κοπούν οι συμβάσεις των παραβατών με τον ΕΟΠΥΥ για πάντα. Τα βλέπουμε όλα», δήλωσε ο κ. Σαλμάς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στη συνεργασία των παραβατών με τον ΕΟΠΥΥ"

Κόπηκαν 1.600 συντάξεις του ΟΑΕΕ

Δεν απογράφηκαν οι δικαιούχοι

Στην αναστολή των συντάξεων 1.600 συνταξιούχων οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Οργανισμού, για συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), που λείπουν από τα μητρώα τους, θα προχωρήσει, από τον Δεκέμβριο του 2012 ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού για την επαναχορήγηση των συντάξεών τους, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία του ΟΑΕΕ, προσκομίζοντας:

1. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

2. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας..

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόπηκαν 1.600 συντάξεις του ΟΑΕΕ"

Aπονομή δικαιοσύνης ζητά ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος


Δέκα χιλιάδες υπογραφές κατά της αστυνομικής βίας, μαζί με το κείμενο έκκλησης του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου για απόδοση δικαιοσύνης, παρέδωσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο Μανώλης Κυπραίος έχει υποστεί απώλεια ακοής ύστερα από ρίψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στις 15 Ιουνίου 2011, γεγονός που τερμάτισε τη δημοσιογραφική του καριέρα. Έως σήμερα δεν έχει πάρει απάντηση για το ποιος φταίει.

«Μία Δημοκρατία βασίζεται στην δικαιοσύνη» τόνισε ο Μ.Κυπραίος. «Αυτοί που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους να τιμωρηθούν. Η Δημοκρατία δεν διώκει κανένα, τιμωρεί όμως πάντα όποιον την παραβιάζει» συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο δράσης κατά της αστυνομικής βίας, ακτιβιστές της οργάνωσης πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στο σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη» κατά τη διάρκεια της οποίας διένειμαν ενημερωτικό υλικό και φορούσαν όλοι -συμβολικά- ακουστικά, προσπαθώντας να αφυπνίσουν το κοινό τόσο για τα προβλήματα που συνεπάγεται η απώλεια της ακοής.

Η υπόθεση Κυπραίου

Τον Ιούνιο του 2011, ο Μανώλης Κυπραίος βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, για να καλύψει τις διαδηλώσεις ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που θα εισήγαγε η ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ο δημοσιογράφος είδε αστυνομικούς να ρίχνουν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε ειρηνικούς διαδηλωτές και να τους χτυπούν βίαια με γκλοπ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, όταν είπε στον επικεφαλής της μονάδας ΜΑΤ -ο οποίος τον ρώτησε γιατί έβγαζε φωτογραφίες- ότι είναι δημοσιογράφος, τον έβρισε και τον έδειξε σε έναν άλλο αστυνομικό της μονάδας του. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο αστυνομικός έριξε μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης μπροστά του, η οποία εξερράγη περίπου 50 εκατοστά μακριά. Ο Μανώλης έπεσε στο έδαφος και, όταν κατάφερε να σηκωθεί με τη βοήθεια κάποιων διαδηλωτών, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να ακούσει.

Λίγο αργότερα και ενώ περπατούσε προς το νοσοκομείο, είδε μια ομάδα αστυνομικών να περικυκλώνουν ειρηνικούς διαδηλωτές και να τους επιτίθενται με γκλοπ. Ο Μανώλης παρενέβη για να προσπαθήσει να προστατεύσει έναν έφηβο, καλύπτοντάς τον με το σώμα του.

Ως αποτέλεσμα, δέχτηκε ο ίδιος αρκετά χτυπήματα. Μετά από μερικά λεπτά, οι αστυνομικοί έφυγαν και ο Μανώλης προσπάθησε και πάλι να πάει στο νοσοκομείο. Όταν τα κατάφερε, οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως και τα δύο αυτιά του έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα και πως είχε χάσει εντελώς την ακοή του.

Παρά τις δεσμεύσεις της τότε κυβέρνησης, των κομμάτων, της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας, ότι θα βρεθούν οι ένοχοι και ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες, έως τώρα -ενάμιση χρόνο μετά- δεν έχει γνωστοποιηθεί το πόρισμα της ΕΔΕ.

Δείτε αναλυτικά για την εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας κατά της αστυνομικής βίας:
http://www.amnesty.org.gr/police-violence-in-greece

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Aπονομή δικαιοσύνης ζητά ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news