facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ποιες ανάγκες αναμένεται να καλύψει η δόση-μαμούθ

Ανάσα αναμένεται να πάρει η ελληνική οικονομία με την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ στο σύνολό της.

Κι αυτό γιατί για πρώτη φορά από την ημέρα που εισήλθε η Ελλάδα στον Μηχανισμό Στήριξης τα δανειακά κεφάλαια δεν θα κατευθυνθούν μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους και την κάλυψη του ελλείμματος, αλλά μεγάλο τμήμα τους θα διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της αποπληρωμής χρεών του Δημοσίου προς ιδιώτες προμηθευτές.

Πιο αναλυτικά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα: Η μερίδα του λέοντος θα πάει στις τράπεζες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων τραπεζών. Για την κεφαλαιακή υποστήριξη του τραπεζικού συστήματος θα διατεθούν τα 24 δισ. ευρώ. Οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης έχουν πλέον θεσμοθετηθεί και οπότε είναι όλα έτοιμα και αναμένονται τα κεφάλαια, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Για την αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του έχει προβλεφθεί να καταβληθεί εντός του έτους κονδύλι ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο αποδίδει μεγάλη βαρύτητα στην εξόφληση των οφειλών, καθώς θεωρεί πως με τον τρόπο αυτόν θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά άμεσα.

Οσον αφορά την κάλυψη του πρωτογενούς ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού, απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 4,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Είναι πιθανό το ποσό να είναι τελικά μικρότερο, με δεδομένο πως μέχρι τον Οκτώβριο το πρωτογενές έλλειμμα ήταν 1,1 δισ. ευρώ.

Για την εξόφληση των εντόκων γραμματίων μηνιαίας διάρκειας, που εκδόθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, θα δοθούν 3,4 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά είχαν υπολογιστεί στη δόση του Ιουνίου ύψους 31,3 δισ. ευρώ, για να αποπληρωθούν ομόλογα αντίστοιχου ύψους που κατείχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά με την καθυστέρηση της δόσης τελικά καλύφθηκαν από αλλεπάλληλες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

Εξάλλου, με το «καλημέρα» του Δεκεμβρίου θα πρέπει να αποπληρωθούν ομόλογα (λήγουν την 1η και στις 21 του μήνα αντίστοιχα). Το συνολικό ποσό είναι 500 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 250 εκατ. ευρώ την 21η Δεκεμβρίου αφορούν σε ομόλογο που δεν εντάχθηκε στο PSI, με την Ελλάδα να διατηρεί το δικαίωμα να μην το αποπληρώσει, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες ανάγκες αναμένεται να καλύψει η δόση-μαμούθ"

Κλειστές οι εφορίες Πέμπτη και Παρασκευή

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εφοριακοί την Πέμπτη και την Παρασκευή, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες αντιδρούν «στα όποια σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των φορολογικών τους αντικειμένων, στις συνενώσεις-συγχωνεύσεις των υπηρεσιών χωρίς κριτήρια και κυρίως στην κατάργηση των νησιωτικών ΔΟΥ, στη μείωση των αποδοχών τους με όποιο πρόσχημα, νόμο, κ.λπ.»

H ΠΟΕ-ΔΥΟ ζητεί αξιοκρατία και διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς και να εφαρμοστεί «το ήδη αυστηρό θεσμικό πλαίσιο και όσοι τελεσίδικα αποδειχθούν διεφθαρμένοι να απολυθούν». Σημειώνει μάλιστα πως ήδη έχει υποβάλει προτάσεις στον αρμόδιο υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστές οι εφορίες Πέμπτη και Παρασκευή"

Σε λειτουργία 14 προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ανάσχεση της ανεργίας

Δεκατέσσερα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την ανάσχεση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, παραμένουν αυτή την περίοδο ανοικτά και μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η απασχόληση ανέργων, η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, η ένταξη μειονεκτούντων ομάδων στην αγορά εργασίας, αλλά και η ενίσχυση του κλάδου του Τουρισμού και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάποια από τα προγράμματα είναι ειδικά και τοπικά, για ανέργους συγκεκριμένων επιχειρήσεων και περιοχών.

Πιο αναλυτικά, ανοικτά για υποβολή αιτήσεων είναι τα εξής προγράμματα του ΟΑΕΔ:

1) Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.

2) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας έως 35 ετών.

3) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (δήμοι και περιφέρειες) για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας από 55 έως 64 ετών.

4) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και, γενικά, εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».

5) Πρόγραμμα επιχορήγησης, για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, 5.000 ανέργων ηλικίας από 16 έως 24 ετών, νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και, γενικότερα, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη δυνατότητα συνέχισης της επιχορήγησης για επιπλέον 12 μήνες, εφόσον η σύμβαση απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας.

6) Ειδικό πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ», «ΓΗ ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΓΑ», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (GENERAL TRUST)» και «ΕΟΣ ΑΕΑΖ» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση «COMMERCIAL VALUE».

7) Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ ΑΕ», «ROBERTO ΑΒΕΕ», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ ΑΕ», «BELLE ΑΕ», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ ΑΕ», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ ΑΕ», «EUROHOUSE ΑΕ», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ», «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» και «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ» του νομού Θεσσαλονίκης.

8) Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης.

9) Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας.

10) Ειδικό τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών, με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).

11) Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισμένων ηλικίας 18-64 ετών και πρόγραμμα επιχορήγησης 50 θέσεων εργονομικής διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες (AμεΑ).

12) Πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για απασχόληση σπουδαστών ΤΕΙ- ΣΕΛΕΤΕ.\

13) Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε επιχειρήσεις (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση-ΛΑΕΚ 0,45%) έτους 2012.

14) Αναμένεται να προκηρυχτεί άμεσα, πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (1-25 εργαζομένων) έτους 2012 (ΛΑΕΚ 1-25) που αποσκοπεί στη διερεύνηση των ευκαιριών κατάρτισης των εργαζομένων στις μικρές επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα στο site του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα, σχεδόν 1.178.241 άτομα έχουν ενταχθεί σε 71 επιμέρους προγράμματα, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως εκπαιδευόμενοι.

Η διοίκηση του οργανισμού εκτιμά ότι με τις δράσεις αυτές έχει επιτευχθεί μια ανάσχεση- συγκράτηση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας κατά τουλάχιστον 5% έως 7%.

Η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 85,8% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων, ενώ, ως προς την απορρόφηση κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ), το ποσοστό ανέρχεται στο 46,5%.

Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα, δεν θα πρέπει να έχουν προβεί κατά το προηγούμενο διάστημα σε μείωση του προσωπικού, ενώ, δεσμεύονται να κρατήσουν τους εργαζόμενους από 3 έως 12 μήνες χωρίς επιχορήγηση.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε λειτουργία 14 προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ανάσχεση της ανεργίας"

Κανείς δεν φταίει για την γκάφα με την αποφυλάκιση στον Κορυδαλλό

- Δεν αποδίδονται ευθύνες ούτε στη διευθύντρια των φυλακών
- Απλή αμέλεια καταλογίζεται σε δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους
- Από τις 20 Ιουλίου είχαν στείλει επιστολή - προειδοποίηση οι ειδικοί φρουροί

Κανείς δεν ευθύνεται για την…άνετη αποφυλάκιση του 20χρονου, Γιώργου Εμερζίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2012.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας των φυλακών, μετά τον έρευνα που διενήργησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε μετά την αθώωση του για τη ληστεία και ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στο μακελειό στου Ρέντη, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους δυο αστυνομικοί ηλικίας 22 και 23 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό πόρισμά της, το οποίο παρέδωσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η εισαγγελέας των φυλακών διαπιστώνει ότι δεν προκύπτει καμία ευθύνη για την διευθύντρια των φυλακών. Αντίθετα, η εισαγγελέας στο πόρισμά της φέρεται να κάνει λόγο για αμέλεια και όχι για δόλο σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι εκ παραδρομής δεν πρόσεξαν πως το ένταλμα σύλληψης του κατηγορουμένου είχε εκδοθεί και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και όχι μόνο για το αδίκημα της ληστείας για την οποία είχε αθωωθεί.

Ευθύνες κάποιου δικαστικού υπαλλήλου ή δικαστικού λειτουργού δεν εντοπίζει κατά πληροφορίες, ούτε και ανεπίσημη έρευνα που διενεργήθηκε από την εισαγγελία Εφετών της Αθήνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο εν λόγω κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο 20χρονος που πέρασε την πύλη των φυλακών στις 2 Οκτωβρίου θα αποφυλακίζονταν στις 8 Νοεμβρίου λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου, του ανώτατου ορίου της προφυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι η ληστεία για την οποία αθωώθηκε ο κατηγορούμενος είχε προηγηθεί του μακελειού στου Ρέντη και έλαβε χώρα σε περίπτερο στο Μενίδι. Η δικαιοσύνη, επειδή καθυστερούσε η έρευνα για την υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας, παρέπεμψε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο με απευθείας κλήση στο ακροατήριο για τη ληστεία στο Μενίδι, υπόθεση για την οποία απαλλάχθηκε.

Στο μεταξύ, το σωματείο ειδικών φρουρών απο το περασμένο καλοκαίρι είχε στείλει επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,προειδοποιώντας για πιθανότητα απελευθέρωσης των κακοποιών, λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Στην επιστολή τους τα μέλη του σωματείου Ειδικών Φρουρών “φώναζαν” οτι ο καιρός περνάει και οτι δεν εχει οριστεί ακόμα δίκη και ζητούσαν απο την εισαγγελία να ενεργήσει προς αυτή την κατέυθυνση.


Δείτε την επιστολή που είχαν αποστείλει οι ειδικοί φρουροι στις 20 Ιουλίου 2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προς: κο Υπουργό Δικαιοσύνης

Κοιν . Πρόεδρο του Αρείου Πάγου
Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Είμαστε το συνδικαλιστικό όργανο των ειδικών φρουρών της ΕΛΑΣ, απλοί συνάδελφοι των πεσόντων Ευαγγελινέλη Ιωάννη του Εμμανουήλ Σκυλογιάννη Γεώργιου του Χρήστου, οι οποίοι την 01.03.2011 και περί ώρα 19:00, στη συμβολή των οδών Περικλέους και Νικολαϊδη, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, έχασαν την ζωή τους από τα πυρά αδίστακτων κακοποιών.
Κακοποιών που με οργή και θλίψη πληροφορούμαστε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απελευθέρωση τους, λόγω επικείμενης παρέλευσης του 18μηνου προφυλακίσεως τους, χωρίς εισέτι να έχει προσδιοριστεί η δίκη τους.
Εκείνη την ημέρα ομάδα συναδέλφων μας ήρθε αντιμέτωπη με πυρά από βαρύ οπλισμό, ανθρώπων που σκοπό είχαν την εξόντωση των αστυνομικών, μόνο καιμόνο για να αποφύγουν την σύλληψη. Πέραν των δύο ηρωικών νεκρών μας, τραυματίσθηκαν ο Γληνιάς Παναγιώτης του Ξενοφώντα, ο Σπαντιδάκης Γεώργιος του Λεωνίδα και o Στράτος Ιωάννης του Αντωνίου. Περαιτέρω, τυχαία απεφεύχθη το μοιραίο και αναφορικά με άλλους τρεις αστυνομικούς, και συγκεκριμένα τους Μητσάκη Ευριπίδη, Λύμπεριο Απόστολο και Κανελλόπουλο Δημήτριο, επειδή τα πυρά των δολοφόνων έπληξαν τα κράνη των δύο πρώτων αστυνομικών και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα των δύο τελευταίων.
Η υπόθεση αυτή που συγκίνησε το πανελλήνιο και ανέδειξε την αυτοθυσία των συναδέλφων μας που πλήρωσαν το υπέρτατο τίμημα είχε ως άμεσο κοινωνικό αίτημα την σύλληψη των δραστών και την τιμωρία τους......."

"....Εχουν πλέον ήδη παρέλθει 14 μήνες από την επιβολή προσωρινής κράτησης σε βάρων τινών εκ των ως άνω κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα να υφίσταται άμεσος και σοβαρότατος κίνδυνος να ολοκληρωθεί το προβλεπόμενο από το άρθρο 287 ΚΠΔ ανώτατο όριο (18 μήνες) προσωρινής κράτησης, πριν την ολοκλήρωση της ποινικής δίκης.
Δεδομένης δε της ιδιαιτερότητας της εν λόγω υπόθεσης και του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, παράγοντες οι οποίοι επιτρέπουν την ασφαλή εκτίμηση, κατά την κοινή πείρα, ότι η δίκη δεν μπορεί, παρά να διαρκέσει τουλάχιστον έναν μήνα, ο κίνδυνος αποφυλάκισης των ως άνω προσώπων, πριν την απονομή δικαιοσύνης από το αρμόδιο Μ.Ο.Δ. είναι παραπάνω από επικείμενος, ιδίως εν όψει της θερινής περιόδου.
Εκ των ανωτέρω, προκύπτει ευχερώς ότι είναι άκρως ρεαλιστικό το τραγικό σενάριο της αποφυλάκισης των αδίστακτων δολοφόνων των συναδέλφων μας, πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, εξαιτίας της μη έγκαιρης ανταπόκριση της ίδιας της Εισαγγελίας που συνεισέφερε σε μέγιστο βαθμό στη σύλληψη αυτών.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε τη γενική κοινωνική κατακραυγή, θα έπληττε καίρια το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης, ιδίως δε-σε εποχή εξαιρετικά κρίσιμη, και πάνω από όλα θα αποτελούσε ύβρι προς τη μνήμη των νεκρών και το πρόσωπο των ζωντανών παιδιών που με αυταπάρνηση έθεσαν τον εαυτό τους κάτω από την Υπηρεσία.
Επιπλέον θα συνιστούσε τεράστιο κίνδυνο για τις ζωές των συναδέλφων που θα κληθούν να τους συλλάβουν εκ νέου, αλλά και απλών πολιτών που θα βρεθούν στο δρόμο τους.
Επειδή είναι άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια χωρίς σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.
Επειδή υποθέσεις σαν την προκείμενη θα πρέπει να θεωρούνται απόλυτης προτεραιότητας και να τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης.
Επειδή ενδεχόμενη αποφυλάκιση των δολοφόνων προ της δίκης, θα αμαυρώσει την εικόνα των εμπλεκομένων θεσμών και θα στείλει εξαιρετικά επικίνδυνα μηνύματα προς το κοινωνικό σύνολο.
Ζητούμε την ταχύτατη δυνατή διεκπεραίωση της διαδικασίας παραπομπής των ως άνω κατηγορουμένων και τον άμεσο προσδιορισμό της εν λόγω δίκης, ει δυνατόν και σε θερινό τμήμα".

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανείς δεν φταίει για την γκάφα με την αποφυλάκιση στον Κορυδαλλό"

Ξέσπασε σε κλάματα on air ο προέδρος των ΚΤΕΛ Θεσ/νικης [video]

«Αν υπάρχει κράτος ας έρθουν να βάλουν πετρέλαιο»

Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τράβηξαν χειρόφρενο το πρωίτης Δευτέρας λόγω οικονομικών προβλημάτων και συγκεκριμένα εξαιτίας έλλειψης καυσίμων.

Εκτελούνται μόνο τα μαθητικά δρομολόγια και η γραμμή Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ ζήτησε συγγνώμη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Είπε ότι οι οδηγοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα και με δάκρυα στα μάτια, ζήτησε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, να έρθουν να βάλουν πετρέλαιο για να λήξει το θέμα

Όπως τονίζουν το κράτος από το 2009 οφείλει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από διάφορες αναθέσεις, όπως πχ τη μεταφορά μαθητών.

Η έλλειψη ρευστότητας επηρεάζει τόσο τους εκατοντάδες κατοίκους των περιοχών αυτών, για τους οποίους το ΚΤΕΛ είναι το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς, αλλά και τους 350 εργαζόμενους και μετόχους των ΚΤΕΛ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης σημείωσε ότι δέχεται καθημερινά τηλεφωνικές απειλές, λόγω της διακοπής των δρομολογίων.

«Είμαστε σε απόγνωση, φτάσαμε σε οριακό σημείο και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Καθημερινά εκτελούμε 5.000 χιλιόμετρα και ξοδεύουμε 3.000 λίτρα πετρέλαιο. Μας οφείλει χρήματα ο ΟΑΣΘ, το δημόσιο και οι δήμοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κινήσουμε τα αυτοκίνητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ΚΤΕΛ, κ. Μαργαριτόπουλος.



Διαβάστε Περισσότερα » "Ξέσπασε σε κλάματα on air ο προέδρος των ΚΤΕΛ Θεσ/νικης [video]"

Έλληνας τραπεζίτης στο Dow Jones: "This is totally screwed up"

Με δραματικούς τόνους σχολιάζει Έλληνας τραπεζίτης το σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων μιλώντας στο Dow Jones Newswires.

Αναφερόμενος στη μέση σταθμισμένη τιμή των 30 με 35 cents σημειώνει πως "θα έχουμε ένα μικρό κέρδος αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περαιτέρω ανοδικό περιθώριο…".

Την ίδια στιγμή δήλωσε χαρακτηριστικά: "This is totally screwed up. They are doing another debt restructuring on us because they screwed up the first time and now they are screwing us up a second time" η μετάφραση του οποίου στα ελληνικά είναι η εξής: "Αυτό είναι εντελώς ανόητο. Κάνουν άλλη μια αναδιάρθρωση χρέους πάνω μας γιατί την πρώτη φορά τα έκαναν θάλασσα και τώρα μας κάνουν άνω κάτω για δεύτερη φορά".

Το πρακτορείο αναφέρει εξάλλου ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στις επόμενες ημέρες το σχέδιο για την επαναγορά του χρέους που συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup.

Σημειώνει εξάλλου ότι το σχέδιο θα μπορούσε να επιβαρύνει περαιτέρω τις ελληνικές τράπεζες και έρχεται παρά τις εκτεταμένες αμφιβολίες για το αν θα δουλέψει ή θα κάνει αρκετά για να μειώσει το ελληνικό χρέος.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα μπορούσαν να ανακοινωθούν ακόμη και την επόμενη Δευτέρα, δηλώνει τραπεζική πηγή στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Eurogroup η επαναγορά των ομολόγων δεν μπορεί να γίνει σε τιμή υψηλότερη από τα επίπεδα διαπραγμάτευσης των ομολόγων την προηγούμενη Παρασκευή.

Αυτό, όπως αναφέρει το πρακτορείο, διαμορφώνει τη μέση τιμή στα 28 με 34 cents ανάλογα με τη διάρκεια του ομολόγου.

Οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες έχουν τα ομόλογα αυτά σε τιμές ελάχιστα χαμηλότερα από τα εν λόγω επίπεδα κάτι που σημαίνει ότι θα δουν ένα μικρό κέρδος, σημειώνει το πρακτορείο.

Ωστόσο, αρκετές, είχαν την ελπίδα ότι καθώς θα υποχωρούσαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας και η ελληνική οικονομία θα άρχιζε να ανακάμπτει, θα ήταν σε θέση να πουλήσουν τα ομόλογα αυτά στο μέλλον σε σημαντικά υψηλότερες τιμές.

Αν και η επαναγορά δεν αναμένεται να επιβαρύνει τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, τα διαφυγόντα κέρδη – και η νέα πτώση των τιμών των μετοχών – θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο δύσκολο για τις ελληνικές τράπεζες να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια στις σχεδιαζόμενες ΑΜΚ, αναφέρει το Dow Jones.

"Όπως είναι, η καθαρή μας αξία είναι ήδη αρνητική", αναφέρει ο τραπεζίτης."Με το σχέδιο για την επαναγορά θα γίνει ακόμα πιο αρνητική".

Και μετά είναι το θέμα αν θα δουλέψει το σχέδιο, προσθέτει το πρακτορείο. Οι ιδιώτες επενδυτές έχουν συνδυασμένα 61,8 δισ. ευρώ σε ελληνικό κρατικό χρέος και αυτό περιλαμβάνει 15,2 δισ. ευρώ που είναι στις τράπεζες και 8,6 δισ. ευρώ σε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία. Τα υπόλοιπα είναι σε επενδυτές του εξωτερικού, κυρίως hedge funds.

"Υπάρχει μια αυξανόμενη άποψη στην αγορά ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να αυξήσουν την τιμή προσφοράς στην επαναγορά για να συγκεντρώσουν αρκετή ζήτηση", δηλώνει trader από το Λονδίνο.

Διαχειριστής hedge fund άσκησε κριτική στην ενδεικτική τιμή του Eurogroup σημειώνοντας ότι "δείχνει πως ο επίσημος τομέας συνεχίζει να παρερμηνεύει τις αγορές. Εάν ανακοινώσεις μια επαναγορά η τιμή αυξάνεται και εάν προσπαθήσεις να αγοράσεις με την παλαιά τιμή δεν πρόκειται να τα καταφέρει".

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνας τραπεζίτης στο Dow Jones: "This is totally screwed up""

Μήνυμα Λουράντου για την συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ: «Μπράβο!»

Συνήθως δεν λέγονται αυτά κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, όμως .... τα έχω πάρει στο κρανίο.

Δεν μπορεί να είμαστε πλούσιοι στα λόγια και φτωχοί στα έργα! Που είναι τα πούλμαν που όπως μου έλεγαν κάποιοι, θα έρχονταν σήμερα από όλη την Ελλάδα; Μήπως έχασαν τον δρόμο; Από 4.000 φαρμακεία στην Αθήνα και Πειραιά ήλθαν μόλις 200 φαρμακοποιοί. Όχι ότι ο αγώνας εξαρτάται από την παρουσία πολλών συναδέλφων σε ΜΙΑ συγκέντρωση, αλλά η πολυκοσμία δίνει έναν παλμό στον αγώνα, μια δυναμική που μπορεί μέσω κάποιων ΜΜΕ να περάσει στους πολίτες.

Αν έχουμε πράγματι πρόβλημα, αν δεν μπορούμε να πληρώνουμε τους...

... προμηθευτές μας τοις μετρητοίς , αν μας κλέβει το κράτος με τα διάφορα rebate και με την τιμολόγηση των ΦΥΚ, αν μας απασχολεί το γεγονός ότι πληρώνουμε φόρους και ΦΠΑ για εισοδήματα που δεν έχουμε εισπράξει, αν τέλος τα χρέη του ΕΟΠΥΥ μας έχουν πνίξει, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ στο σπίτι μας ! ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ!!!

Αμ το άλλο; Είχαμε και απεργοσπάστες που πίσω από τον μανδύα της διεύρυνσης άνοιξαν το φαρμακείο τους γιατί δήθεν... δεν επιτρεπόταν να κλείσουν!!! Είναι αυτό που αντιπαθώ περισσότερο! Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Και επειδή άνοιξαν αυτοί άνοιξαν και όλοι οι άλλοι γύρω από αυτούς!!!

Αναρωτιέμαι! Αυτοί οι συνάδελφοι δεν έχουν τα ίδια προβλήματα με τους υπολοίπους; Δεν τους απασχολεί το «πότε θα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ»; Δεν παίρνουν το Σύλλογο τηλέφωνο για να μάθουν για τις πληρωμές ώστε να κόψουν τις επιταγές τους; Δεν απαιτούν από τον σύλλογο να τους ενημερώνει και να τους συμπαραστέκεται σε κάθε τους πρόβλημα; Δεν αισθάνονται όλα όσα γράφω παραπάνω και διαλύουν τον κλάδο;

Αλλά τι λέω! Είναι προφανές ότι κάπου... έχω κάνει λάθος. Οι συνάδελφοι που δεν απήργησαν χθες και σήμερα, το έκαναν από ... αλληλεγγύη! Απλά ήθελαν να παραμείνουν ανοικτοί, ώστε να ενημερώνουν τον κόσμο για τους αγώνες ... των συναδέλφους τους. Ίσως να έδιναν και ειδικό ενημερωτικό έντυπο σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου!

Συνάδελφοι.

Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Αν κάποιοι δεν το αισθάνεται είναι δικαίωμά του . Η αξιοπρέπεια όμως και η επιβίωση της οικογένειας δεν εξαρτάται μόνο από κάποια μέλη της αλλά από όλα μαζί. Αν νομίζετε κάποιοι ότι με τον θάνατο των ασθενέστερων θα καρπωθείτε μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίττα», είστε γελασμένοι! Θα έρθει και η σειρά σας για τον εξής λόγο: Με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία αρκετές ενέργειες της τις στηρίζει στην δική σας νοοτροπία, σε λίγο η συλλογικότητα δεν θα υπάρχει! Και μόνοι σας θα είστε εύκολη λεία στα δόντια των μεγάλων συμφερόντων που καταδυναστεύουν σήμερα την πατρίδα μας.

Δυστυχώς ο ΦΣΑ ( γι’ αυτόν μιλάω διότι δεν έχω αρμοδιότητα για άλλον ) δεν ξεχωρίζει τα «παιδιά» του! Η ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;

Αφού δεν ενδιαφέρεστε για τις κινητοποιήσεις και αποδεικνύετε με τις πράξεις σας ότι δεν έχετε κάποιο πρόβλημα, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΡΠΟΥΣΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ; Γιατί να πληρωθείτε από τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος δεν θα επλήρωνε εάν δεν κινητοποιούμασταν όλοι εμείς οι υπόλοιποι - κατ’ εσάς – ηλίθιοι; Γιατί ;

Σημ: Ευχαριστώ τους συναδέλφους που ήλθαν στην συγκέντρωση, αυτούς τους λίγους με την μεγάλη καρδιά αλλά και τους «διευρυμένους» συναδέλφους που δεν άνοιξαν καλυπτόμενοι πίσω από δικαιολογίες και υποκρισίες.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

farmakopoioi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Λουράντου για την συγκέντρωση στον ΕΟΠΥΥ: «Μπράβο!»"

Μαζική διαδικτυακή διαμαρτυρία τριτέκνων

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι σύλλογοι τριτέκνων απέναντι στα νέα μέτρα που όπως ισχυρίζονται τους οδηγούν σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Οι σύλλογοι «βομβαρδίζουν» με email βουλευτές και μέσα ενημέρωσης, θέλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο να δώσουν τη δική τους απάντηση στα νέα εξαντλητικά φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρουν στα εν λόγω email « τα παιδιά μας δεν είναι τεκμήρια», ενώ υποστηρίζουν ότι «η επίλυση του δημογραφικού προβλήματα είναι η καλύτερη λύση του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Απαίτηση των τριτέκνων είναι το επίδομά τους να παραμείνει ως έχει και ζητούν να αρθούν τα νέα φορολογικά μέτρα που αποτελούν « στραγγαλισμό» για εκείνους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζική διαδικτυακή διαμαρτυρία τριτέκνων"

Μανιτάκης: Διαθεσιμότητα ή απολύσεις!

- Ο νόμος για τις διαθεσιμότητες θα εφαρμοστεί αν χρειαστεί και με τα στοιχεία της απογραφής
- Το υπουργείο κατηγορεί τους συνδικαλιστές ότι προστατεύουν τους επίορκους
- Θα εφαρμοστεί και η εφεδρεία για όσους είναι κοντά στην σύνταξη

«Θα κάνουμε τα πάντα για να εφαρμοστεί ο νόμος», δηλώνει πηγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο συνεχίζει να δέχεται στοιχεία με υπαλλήλους που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι -όπως αναφέρει το υπουργείο- στη συνέχεια θα μετακινηθούν εκεί όπου ο δημόσιος τομέας έχει ελλείψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με συνεργάτες του αρμόδιου υπουργού Αντώνη Μανιτάκη «δεν μπορεί ένα υπουργείο να μην εφαρμόσει το νόμο, ο οποίος μάλιστα αποτελεί προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές».

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει ότι πρέπει να προχωρήσει η διαθεσιμότητα των 2.000 υπαλλήλων, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή να επανέλθει η τρόικα και να ζητήσει απολύσεις.

Οι καταλήψεις που πραγματοποιούνται από εργαζόμενους στους δήμους και στα γραφεία προσωπικού έχουν δυσχεράνει την αποστολή των στοιχείων, δημιουργώντας ιδιαίτερο προβληματισμό στην ηγεσία του υπουργείου, παρά τη σιωπηρή παράταση που έχει δοθεί.

Πάντως, από πηγές του υπουργείου, επισημαίνεται ότι εάν χρειαστεί, θα εφαρμοστεί η εγκύκλιος και θα υλοποιηθεί η διαθεσιμότητα με στοιχεία που θα προέλθουν από την απογραφή που είχε γίνει στον δημόσιο τομέα.

Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με τη στάση που κρατούν οι συνδικαλιστές δεν αποστέλλονται ούτε τα στοιχεία με τους επίορκους υπαλλήλους, αν και η ΠΟΕ ΟΤΑ δήλωσε χθες ότι πρέπει να δοθούν οι λίστες με τους επίορκους.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ έχει καλέσει τους συλλόγους- μέλη της «σε συνεννόηση με τους αρμόδιους διευθυντές και τους αιρετούς να προχωρήσουν στη συλλογή και αποστολή εκείνων των στοιχείων που αφορούν μόνο τους επίορκους υπαλλήλους», σημειώνοντας πως «η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση του Συλλόγου και όχι διαμέσου των Γραφείων Προσωπικού, τα οποία συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα».

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου διερωτώνται με ποια αρμοδιότητα η ΠΟΕ ΟΤΑ θα έχει την «αυστηρή επιτήρηση» των στοιχείων με τους επίορκους.

Τέλος, ανοιχτό παραμένει το θέμα της ένταξης υπαλλήλων σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας, για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με τον νόμο 4024/2011, που είχε ψηφιστεί επί υπουργίας του Δημήτρη Ρέππα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιτάκης: Διαθεσιμότητα ή απολύσεις!"

Μέχρι και την Παρασκευή συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνεχίζονται έως την Παρασκευή οι κινητοποιήσεις σε δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θ. Μπαλασόπουλος, οι υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές έως και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα γίνει πάλι στάση εργασίας και θα επαναληφθεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλασόπουλος, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν διακόπτεται, ενώ η λειτουργία κοινωνικών δομών επαφίεται στην απόφαση των κατά τόπους συλλόγων.

Το Σάββατο, ο κ. Μπαλασόπουλος κάλεσε τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» στις 9 το πρωί, καθώς- όπως είπε- δημοσιογράφος του καναλιού αναφέρθηκε απαξιωτικά και προσβλητικά στους εργαζόμενους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι και την Παρασκευή συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ"

Eπίθεση σε Σόιμπλε και Μέρκελ από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

Με το χρέος να παραμένει απαγορευτικά υψηλό, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να εντείνει την πολιτική λιτότητας ενώ οι επενδυτές παραμένουν άφαντοι, γράφει το γερμανικό περιοδικό και κατηγορεί με πρωτοφανή δριμύτητα την Ανγκελα Μέρκελ ότι λόγω των γερμανικών εκλογών δεν συζητάει καν για κούρεμα.

“Οι περισσότεροι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι μία διαγραφή τουλάχιστον μέρους του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη”, αναφέρει το άρθρο, προσθέτοντας ότι αν δε συμβεί αυτό η Ελλάδα θα εξωθηθεί σε ακόμα περισσότερη λιτότητα. Τη θέση αυτή προβάλλει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όμως αντιμετωπίζει την αδιαλλαξία της γερμανικής πλευράς, κυρίως λόγω των επικείμενων εκλογών.

Όπως επισημαίνεται, “η Γερμανία έχει συνηθίσει να περνάει η δική της γνώμη στην Ευρωζώνη. Μόνο που τώρα αντιμετωπίζει ολοένα αυξανόμενες αντιδράσεις. Οι ανώτατοι εκπρόσωποι της Τρόικας, Γιοργκ Ασμουσεν από την ΕΚΤ, Τόμας Βίζερ από το Euro Working Group και Πόουλ Τόμπσον από το ΔΝΤ, ζητούν κούρεμα του χρέους. Στόχος τους είναι το 2020 να μειωθεί το επίπεδο του ελληνικού χρέους από το 144% του ΑΕΠ, όπου θα φτάσει χωρίς κούρεμα, στο 70%. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι πιστώτριες χώρες πρέπει να ξεχάσουν τα μισά λεφτά τους”.

Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να ενδιαφέρεται μόνο για το πολιτικό κόστος που θα είχε ένα κούρεμα χρέους, εν όψει και των γερμανικών εκλογών. “Αν διαγραφεί μέρος του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης, η Γερμανία θα πρέπει να ξεχάσει δισεκατομμύρια που έδωσε σε δάνεια για τη σωτηρία της Ελλάδας. Θα είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κρίση θα κοστίσει χρήματα στους Γερμανούς φορολογούμενους, πράγμα που η Ανγκελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα ήθελαν να αποφύγουν σε προεκλογική περίοδο”, εξηγεί το άρθρο.

Τονίζεται ακόμα ότι ενώ η αρχική αντίδραση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ για επιμήκυνση του στόχου για χρέος στο 120% του ΑΕΠ με αντάλλαγμα τη δραστική μείωση των επιτοκίων που χρεώνουν τα κράτη της Ευρωζώνης στα διμερή δάνεια προς την Ελλάδα ήταν θετική, την επόμενη μέρα έκανε πίσω, μετά από εντολή της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Spiegel.

Κλείνοντας, το άρθρο τονίζει ότι οι πραγματικοί αριθμοί συχνά λείπουν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, και αυτός είναι και ο λόγος που ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος σχολιάζει σχετικά με την απόφαση του Eurogroup: “Την άνοιξη θα αναγκαστούμε να ξανασχοληθούμε μ” αυτά τα σκουπίδια”.

koutipandoras

Διαβάστε Περισσότερα » "Eπίθεση σε Σόιμπλε και Μέρκελ από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel"

Γνωστός εφοπλιστής στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για χρέη 6,2 εκατ. ευρώ

Σε δεκάδες ανέρχονται οι περιπτώσεις εφοπλιστών και επιχειρηματιών που αδιαφορούν να πληρώσουν τον ειδικό φόρο ακινήτων, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να μην εισπράττει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στο «χαράτσι» για τα ακίνητα αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει τους φακέλους πολλών μεγαλοεφοπλιστών και επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό κλάδο αλλά και στο real estate, και τα πρώτα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι αποκαλυπτικά.

Ένας από τους κορυφαίους έλληνες εφοπλιστές, ο οποίος κατέχει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια κατάταξη, με δεκάδες τάνκερ δεν έχει αποδώσει ειδικό φόρο ακινήτων (δηλαδή και τον αναλογούντα φόρο πριν το γνωστό και μη εξαιρετέο χαράτσι) τα τελευταία 6 χρόνια συνολικού ύψους 6,2 εκατ. ευρώ για ένα τεράστιο ακίνητο 6.000 τ.μ. που έχει στην κατοχή του δίπλα στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο είναι εγγεγραμμένο σε offshore εταιρεία, έχουν επιβληθεί ειδικοί φόροι ακινήτου, που αναλογούν στο 3% της αντικειμενικής του αξίας μέχρι το 2009 και στο 15% μετά το 2009, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο για τα ακίνητα που έχουν δηλωθεί σε offshore εταιρείες.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου της αείμνηστης Μαλβίνας Κάραλη. Πρόκειται για έναν Άγγλο, ο οποίος το εκχώρησε σε offshore εταιρεία με έδρα τα νησιά Μάρσαλ.

Για το συγκεκριμένο ακίνητο έχει διαπιστωθεί ότι δεν έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες φόροι ακινήτου ύψους 1 εκατ. ευρώ και σύντομα θα κληθεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να πληρώσει αυτό που του αναλογεί.

Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα, έχει ζητήσει από τις μεγάλες εφορίες να κάνουν «φύλλο και φτερό» τις υποθέσεις επιχειρηματιών, οι οποίο εμφανίζονται ως άγνωστοι στην εφορία, καθώς αρνούνται συστηματικά να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Πηγή: 6 Μέρες

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Γνωστός εφοπλιστής στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για χρέη 6,2 εκατ. ευρώ"

Μετέφεραν δεμένα παιδιά στο ΙΚΑ για να δουν... αν είναι τυφλά

Ένα ακόμα περιστατικό που δείχνει το ανάλγητο κράτος εκτιλύσσεται στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα. Μετέφεραν έντεκα τυφλά παιδιά από την "Κιβωτό της Αγάπης" και τα έχουν να περιμένουν να περάσουν από επιτροπή για να πιστοποιηθεί η τυφλότητά τους!

Αντί να στείλουν την επιτροπή να τα εξετάσει στο ίδρυμα, μετέφεραν και ταλαιπωρούν αυτά τα παιδιά στην Επιτροπή του ΙΚΑ. Στον ίδιο χώρο, έχουν μεταφέρει και παιδιά που είναι παραπληγικά, και παραμένουν δεμένα στα καροτσάκια για μην πέσουν, για να περάσουν από την Επιτροπή.

Αυτό είναι το κράτος πρόνοιας, που ενώ έβγαλαν τη μισή Ζάκυνθο τυφλή, εξαντλούν την αυστηρότητα και το γράμμα του νόμου στα παιδιά των ιδρυμάτων.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετέφεραν δεμένα παιδιά στο ΙΚΑ για να δουν... αν είναι τυφλά"

Συνελήφθη ο κατασκευαστής Μπάμπης Βωβός για χρέη προς το Δημόσιο

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του στο Μαρούσι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού, ο 79χρονος Χαράλαμπος (Μπάμπης) Βωβός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις παραγγελίες του οικονομικού εισαγγελέα.

Ο επιχειρηματίας, που κατηγορείται για χρέη ύψους 1.010.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, φόρο μισθωτών υπηρεσιών και προς το Δημόσιο, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μέσα στον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική» είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Στην ιδιοκτησία της έχει και διαχειρίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της, ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω των 200.000 τ.μ., αξίας περίπου 1,2 δις ευρώ.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ», σε μια ενέργεια η οποία άρει έναν από τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της εταιρείας σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης, προέβη στη δημοσίευση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της χρήσης 2011 προέβη η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική ΑΕ», σε μια ενέργεια η οποία άρει έναν από τους λόγους υπαγωγής των μετοχών της εταιρείας σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης.

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως σταδιακά και κατά το δυνατόν συντομότερα θα προβεί στη σύνταξη και δημοσίευση των υπολοίπων οφειλομένων οικονομικών καταστάσεων, ούτως ώστε αμέσως μετά να κινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες που ορίζει το άρθρο 5.4 του Κανονισμού του Χ.Α. για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 αναμένεται η εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν. 3588/2007.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η ΜΒΔΤ υπέγραψε με εταιρείες του Ομίλου της Alpha Bank σύμβαση εκχωρήσεως της σύμβασης leasing που είχε υπογραφεί με την Alpha Leasing για το ακίνητο επί της Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Μωραϊτίνη 3 στο Δέλτα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, επιτυγχάνοντας περαιτέρω μείωση του μακροπρόθεσμου δανεισμού της κατά περίπου 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Όσον αφορά στις εξελίξεις για το έργο στο Βοτανικό, η ΜΒΔΤ σημειώνει πως αναμένεται από το Ε' τμήμα του ΣτΕ η συζήτηση και η γνωμοδότηση επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που συντάχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 3983/2011, για το «Πρόγραμμα Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων».

«Θα ήθελα να δηλώσω προς τους μετόχους της εταιρείας μας, ότι η Διοίκηση θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την κατά το δυνατόν ταχύτερη επανέναρξη των εργασιών του εμπορικού κέντρου συμφερόντων της στην περιοχή του Βοτανικού και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να προστατέψει τα δικαιώματά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αρμόδιος Βωβός.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο κατασκευαστής Μπάμπης Βωβός για χρέη προς το Δημόσιο"

Σαλμάς: «100 υπάλληλοι που πλεονάζουν πάνε στα τηλεφωνικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ»

Τηλεφωνικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ που θα στελεχωθούν με προσωπικό που θα τεθεί σε κινητικότητα σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας προκειμένου οι ασφαλισμένοι να κλείνουν ιατρικά ραντεβού δωρεάν.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, προωθούνται δύο λύσεις. Η πρώτη θέλει τα πολύ-ιατρεία να διαθέτουν δικό τους τηλεφωνικό κέντρο. Στην δεύτερη θα υπάρχουν call center κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα που θα στελεχωθούν με δημόσιους υπαλλήλους.

«Ήδη έχω έρθει σε συνεννόηση με τον κ. Μανιτάκη και του ζήτησα 100 υπαλλήλους που πλεονάζουν να έρθουν στον ΕΟΠΥΥ», είπε ο κ. Σαλμάς.

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαλμάς επανέλαβε ότι το υπουργείο αναζητά τρόπους για να ακυρώσει τις συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρίες έχουν αναλάβει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και ξεκαθάρισε ότι «επιμένουμε στην ακύρωση των συμβάσεων παρά το γεγονός ότι μια από αυτές τις εταιρίες έχει καταθέσει αγωγή εναντίον μου».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλμάς: «100 υπάλληλοι που πλεονάζουν πάνε στα τηλεφωνικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ»"

Για «ασφυξία» στα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» μιλά ο πρόεδρός του

«Ασφυξία» έχει δημιουργηθεί στα σπίτια φιλοξενίας του «Χαμόγελου του Παιδιού», με την κατάσταση να επιδεινώνεται την τελευταία δεκαετία, καθώς, λόγω έλλειψης χώρου, δεν μπόρεσαν να φιλοξενηθούν στα σπίτια του Συλλόγου 1.295 παιδιά που είχαν ανάγκη και είχε κριθεί αναγκαία η μεταφορά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η απόφαση, πριν από λίγες μέρες, της Εισαγγελίας ανηλίκων για την ανάθεση επιμέλειας ενός 14χρονου αγοριού στο «Χαμόγελο του Παιδιού», επιβάλλοντας τον όρο, για πρώτη φορά, να φιλοξενηθεί σε συγκεκριμένη δομή του Συλλόγου, στο Φοίνικα.

Η απόφαση αυτή που επιβάλει τη φιλοξενία του ανηλίκου με ειδικές θεραπευτικές ανάγκες στον συγκεκριμένο χώρο προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του «Χαμόγελου» Κώστα Γιαννόπουλου.

«Για πρώτη φορά γίνεται κάτι που μάς προκαλεί θλίψη, μάς επιβάλλεται δηλαδή με δικαστική απόφαση να φιλοξενήσουμε τον 14χρονο στο Σπίτι μας στο Φοίνικα, που είναι υπερπλήρες, αφού φιλοξενεί ήδη 29 παιδιά» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το Σπίτι δεν μπορεί να λειτουργήσει με τη λογική «στρατώνα», όπου απλά στοιβάζονται παιδιά.

«Το κράτος μάς πιέζει να κάνουμε πράγματα που δεν είναι φυσιολογικά, δε νοιάζεται για την πρόνοια και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ελλείψει οικονομικών πόρων, υπολειτουργούν» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Το 14χρονο αγόρι από την ηλικία των 2,5 ετών φιλοξενείται σε διάφορα ιδρύματα και πλέον χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα, που αδυνατεί να την προσφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Είναι τραγικό αυτό το παιδί να γίνεται 'μπαλάκι' από ίδρυμα σε ίδρυμα, γιατί δεν υπάρχει κατάλληλη αντιμετώπιση» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, εξηγώντας ότι η ανάληψη της φροντίδας ενός ακόμα παιδιού με συγκεκριμένες θεραπευτικές ανάγκες θα είχε μόνο αρνητικές συνέπειες, τόσο για τον ίδιο τον ανήλικο, όσο και για τη λειτουργία του Σπιτιού και τη διαβίωση των υπολοίπων παιδιών που διαμένουν σε αυτό.

«Αισθανόμαστε τύψεις που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλα τα αιτήματα φιλοξενίας, αλλά η Πολιτεία είναι εκείνη κυρίως που πρέπει να στηρίξει οικονομικά τα ιδρύματα και τις δομές περίθαλψης, γιατί κινδυνεύει η ζωή εκατοντάδων παιδιών» τόνισε.

Στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Φοίνικα έχουν βρει καταφύγιο 20 μικρά παιδιά και εννέα έφηβοι. «Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για παιδιά που ζούσαν σε ακραίες καταστάσεις. Τα περισσότερα όμως δικαιολογούν τους γονείς τους, αφού αναρωτιούνται μήπως έφταιγαν τα ίδια, ακόμη και για τον βιασμό τους και θέλουν να είναι ξανά με την οικογένειά τους» εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Για «ασφυξία» στα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» μιλά ο πρόεδρός του"

ΣτΕ: Στον ΕΟΠΥΥ ΟΤΟΕ, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι & μηχανικοί

Απέρριψε το ΣτΕ τις αιτήσεις της ΟΤΟΕ, των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και των μηχανικών για μη ένταξη των Ταμείων τους στον ΕΟΠΥΥ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας και των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων του κράτους, με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλεί η υπαγωγή τους στονΕθνικόΟργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το Α' Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε τις αιτήσεις των τεσσάρων φορέων. Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισήμαναν ότι σύμφωνα με το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή από 12 Νοεμβρίου 2012 τα Ταμεία τους έχουν ήδη ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ. Επομένως, «ο κίνδυνος βλάβης» που επικαλούνται οι φορείς δεν προκαλείται πλέον από την παράλειψη του αρμόδιου υπουργού να εκδώσει την απόφαση για την εξαίρεση των ταμείων τους από την υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ, αλλά από τον Ν. 4093/2012.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Στον ΕΟΠΥΥ ΟΤΟΕ, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι & μηχανικοί"

Oμαδικές αγωγές στο Μισθοδικείο ετοιμάζουν οι δικαστές

Οι δικαστές προετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να καταθέσουν ομαδικές αγωγές στο Μισθοδικείο για τις περικοπές των αποδοχών τους, ενώ παράλληλα λαμβάνουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι αναγκαία για να μην παραγραφούν οι απαιτήσεις τους σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση προς τα μέλη της, στην οποία περιέχεται σχέδιο αίτησης προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τη μη διακοπή της παραγραφής των αξιώσεών τους.

Την αίτηση αυτή πρέπει να καταθέσουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Με τις αγωγές τους οι δικαστικοί λειτουργοί θα ζητήσουν την εξομοίωση των αποδοχών τους με αυτές των βουλευτών, όπως επίσης θα αξιώσουν και αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο από 150.000 - 100.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα (ΕισΝΑΚ).

Το επίμαχο άρθρο 105 αναφέρει ότι «για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το Δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση, εκτός αν η πράξη ή η παράλειψη έγινε κατά παράβαση διάταξης που υπάρχει για χάρη του γενικού συμφέροντος».

Συγκεκριμένα, το υπόδειγμα, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:
«Διά της παρούσης ζητώ να αναγνωρισθεί η υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να μου καταβάλει βάσει της διάταξης του άρθρου 105 ΕισΝΑΚ το ποσό των 150.000 ευρώ, άλλως και επικουρικά το ποσό των 100.000 ευρώ που μου οφείλει λόγω τού, κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 26, 87 παρ. 1 και 88 παράγραφος 2 εδάφιο α' του Συντάγματος και των απορρεουσών από αυτές αρχών της διάκρισης των λειτουργιών, της ισοδυναμίας και ισοτιμίας αυτών, της ανεξαρτησίας της δικαστικής λειτουργίας και της αναλογίας των αποδοχών των δικαστών προς το λειτούργημά τους, καθορισμού του βασικού μισθού και του υπολογιζόμενου σε ποσοστό αυτού επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, που μου καταβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1.11.2010 μέχρι και 30.11.2012 σε ύψος κατώτερο από αυτό που επιτάσσει η, δυνάμει των ως άνω συνταγματικών διατάξεων και αρχών, αντιστοιχία της βουλευτικής αποζημίωσης με το βασικό μισθό του δικαστικού λειτουργού με βαθμό αρεοπαγίτη ή αντίστοιχο, επικουρικά μάλιστα, με το βασικό μισθό του δικαστικού λειτουργού με βαθμό προέδρου του Αρείου Πάγου ή αντίστοιχο και η διαμόρφωση των βασικών μισθών των λοιπών βαθμών της δικαστικής ιεραρχίας βάσει των εκάστοτε ισχυόντων συντελεστών».

Παράλληλα, όμως, με τις επίμαχες αιτήσεις εξασφαλίζουν και την καταβολή των αναδρομικών που έχουν να λάβουν, τα οποία επιδικάστηκαν με παλαιότερες αποφάσεις του Μισθοδικείου. Τα αναδρομικά αυτά καταβάλλονται σε δόσεις. Οι δόσεις αυτές με το 3ο Μνημόνιο (Ν. 4093/2012) παρατάθηκαν για τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, την αλληλεγγύη του σε όλους τους Έλληνες εργαζομένους και πολίτες για τη «δύσκολη οικονομική κατάσταση» που έχουν περιέλθει, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz στην απαντητική επιστολή του προς την πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Θάνου στις 15 Οκτωβρίου 2012 είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ελλάδα και ειδικότερα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Oμαδικές αγωγές στο Μισθοδικείο ετοιμάζουν οι δικαστές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news