facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σε 3 δόσεις θα λάβει η Ελλάδα τη δόση των 43,7 δισ. ευρώ

Πληροφορίες από το πρακτορείο Dow Jones, αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα λάβει τη δόση των 43,7 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις.

Συγκεκριμένα, θα λάβει άμεσα τη δόση των 34 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα εκταμιευθούν σε τρεις δόσεις, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν για επαναγορά ελληνικού χρέους στο 35% της αξίας τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 3 δόσεις θα λάβει η Ελλάδα τη δόση των 43,7 δισ. ευρώ"

EE και ΔΝΤ κατέληξαν σε συμφωνία για την Ελλάδα

Τελικά αυτή τη φορά δε χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι και τα ξημερώματα προκειμένου να μάθουμε τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και αρκετές διαφωνίες, ΕΕ και ΔΝΤ έκαναν από ένα βήμα πίσω και έτσι υπήρξε συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα πρέπει να αυξηθεί κατά €50 δισ. μέχρι εκείνη την περίοδο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αξιωματούχων, η Ελλάδα θα περάσει σε ανάπτυξη (0,2%) το 2014 και από το 2015 η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να «τρέχει» με 3,9%.

Δηλαδή, η Ελλάδα πρόκειται να πραγματοποιήσει έναν ακόμα άθλο και να ξεπεράσει σε ανάπτυξη το μέσο όρο της Ευρωζώνης για την οποία αναμένεται ένας ασθενικός ρυθμός ανάπτυξης.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "EE και ΔΝΤ κατέληξαν σε συμφωνία για την Ελλάδα"

Άκαρπη η συνάντηση φαρμακοποιών - Λυκουρέντζου

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Οι φαρμακοποιοί δήλωσαν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία σήμερα Τρίτη και επ’ αόριστο διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Οι φαρμακοποιοί δεν ικανοποιήθηκαν από τις δεσμεύσεις του υπουργού, για καταβολή των χρεών του μηνός Αυγούστου και το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου καταβολή των οφειλών του Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά το θέμα του αναδρομικού rebate (εκπτώσεις) 5% από 1ης Ιανουαρίου 2012, η συζήτηση δεν απέφερε αποτέλεσμα, καθώς ο υπουργός σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς ήταν αμετακίνητος, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι φαρμακοποιοί εξερχόμενοι από τη συνάντηση, που κράτησε δύο ώρες, δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, που έχουν ως αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν το ποσό από τον Οργανισμό. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος τους ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και ο διάλογος συνεχίζεται.

Σήμερα Τρίτη, πάντως, οι φαρμακοποιοί στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Κηφισίας και το Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Άκαρπη η συνάντηση φαρμακοποιών - Λυκουρέντζου"

Διαθεσιμότητα: Λίστες για 42 Δήμους & 13 Περιφέρειες

Διαθεσιμότητα για πάνω από 1.100 υπαλλήλους δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας της aftodioikisi.gr σε 42 μεγάλους δήμους και τις 13 περιφέρειες.

Αν και οι διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου για τη διαθεσιμότητα αλλά και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι που εκδόθηκαν, σύμφωνα με αιρετούς και στελέχη της Αυτοδιοίκησης αλλά και συνδικαλιστές με τους οποίους συνομίλησε η aftodioikisi.gr, «μοιάζουν με κινούμενη άμμο», με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορούν να είναι βέβαιοι αν κάποιοι υπάλληλοι εμπίπτουν ή όχι στο νόμο, τα στοιχεία που παρουσιάζονται σκιαγραφούν την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής στους συγκεκριμένους ΟΤΑ.

Όπως είχε γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ η aftoidioikisi.gr με βάση τις εκτιμήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), περίπου 1.500 υπάλληλοι δήμων (κυρίως) και περιφερειών της κατηγορίας ΙΔΑΧ Δ.Ε. Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού, Διοικητικών Γραμματέων από τους συνολικά 11.736 ΙΔΑΧ ΔΕ (με βάση τα τελευταία στοιχεία της απογραφής του 2012) πρόκειται να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα - απόλυση εντός του 2012.

Σύμφωνα με την έρευνα της aftodioikisi.gr σε 42 μεγάλους δήμους οι υπό απόλυση - διαθεσιμότητα υπάλληλοι ανέρχονται σε 802-810 και στις 13 περιφέρειες σε 327. Σύνολο: 1.129-1.137 υπάλληλοι

Σε διαθεσιμότητα 802 μέχρι 810 υπάλληλοι σε 42 δήμους
Η έρευνα της aftodioikisi.gr σε 42 μεγάλους δήμους έδειξε τα εξής:
Δήμος Αγίας Βαρβάρας: 10
Δήμος Αγιάς: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Αγίων Αναργύρων: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Αγρινίου: 23
Δήμος Αθηναίων: 109
Δήμος Αιγάλεω: 10
Δήμος Αχαρνών: 56 (ΚΑΝΕΙΣ, λέει η δημοτική Αρχή)
Δήμος Αγίου Δημητρίου: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Βόλου: 35
Δήμος Γαλατσίου: 3
Δήμος Ελευσίνας: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Ηγουμενίτσας: 17
Δήμος Ηρακλείου: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Θεσσαλονίκης: 90
Δήμος Ιωαννιτών: 30
Δήμος Καλαμαριάς: 7-9
Δήμος Καλλιθέας: 10-12
Δήμος Καρπενησίου: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: 15
Δήμος Κορυδαλλού: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Λαγκαδά: 10
Δήμος Λαμιέων: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Λάρισας: 30
Δήμος Λέσβου: 25-27
Δήμος Λυκόβρυσης - Πεύκης: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Νεάπολης-Συκεών: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Νέας Ιωνίας: 19
Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Ξάνθης 14-16
Δήμος Πανοράματος-Χορτιάτη: 7-9
Δήμος Πατρέων: 50
Δήμος Παύλου Μελά: 15
Δήμος Πειραιώς: 55
Δήμος Περάματος: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Περιστερίου: ΚΑΝΕΙΣ
Δημος Ρεθυμνου: 16
Δήμος Ρήγα Φεραίου: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Ρόδου: 55
Δήμος Τρικκαίων: ΚΑΝΕΙΣ
Δήμος Χαλκίδας: 16
Δήμος Χανίων: 20

Σε διαθεσιμότητα 327 υπάλληλοι ΙΔΑΧ ΔΕ στις περιφέρειες
Όσον αφορά στις περιφέρειες, πάντα σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που έκανε η aftodioikisi.gr, 327 υπάλληλοι ΙΔΑΧ ΔΕ εντάσσονται στις «μετακινήσεις Μανιτάκη». Αναλυτικότερα:
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: 40
Περιφέρεια Αττικής: 40
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: ΚΑΝΕΙΣ.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: 30
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 11
Περιφέρεια Ηπείρου: 30
Περιφέρεια Θεσσαλίας: 19
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: 10
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 40
Περιφέρεια Κρήτης: 25
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: 35
Περιφέρεια Πελοποννήσου: ΚΑΝΕΙΣ
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 38

Στους ΟΤΑ οι μισοί από τους ΙΔΑΧ του Δημοσίου
Να σημειωθεί ότι βάσει των στοιχείων της τελευταίας απογραφής αυτή τη στιγμή υπηρετούν 55.425 ΙΔΑΧ στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (οι 26.336 στους ΟΤΑ). Από αυτούς:
οι 459 είναι άνευ κατηγορίας εκπαίδευσης - οι 358 στους ΟΤΑ
οι 13.241 είναι ΠΕ - οι 2.178 στους ΟΤΑ
οι 3.953 είναι ΤΕ - οι 1.504 στους ΟΤΑ
οι 22.162 είναι ΔΕ - οι 11.736 στους ΟΤΑ
οι 13.831 είναι ΥΕ - οι 10.505 στους ΟΤΑ
οι 101 ειδικών θέσεων - οι 17 στους ΟΤΑ
οι 622 ΕΠΠ - οι 5 στους ΟΤΑ
για 56 δεν υπάρχουν καταχωρημένες πληροφορίες για την κατηγορία εκπαίδευσης - οι 33 στους ΟΤΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαθεσιμότητα: Λίστες για 42 Δήμους & 13 Περιφέρειες"

Στη Βουλή η δικογραφία για τη «λίστα Λαγκάρντ»


Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ (αλλά και την ίδια τη λίστα) και ζητάει να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μελών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι που χειρίστηκαν τη λίστα με τους καταθέτες στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διαβιβαστικό του αντιεισαγγελέα στο οποίο δεν αναφέρονται τα ονόματα των πρώην υπουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας και της αξιοποίησής της καταγράφονται τα εξής: «Σας στέλνουμε χωρίς αξιολόγηση την δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς και την ίδια τη λίστα, η οποία περιέχει τα ονοματεπώνυμα ελλήνων καταθετών στη συγκεκριμένη τράπεζα. Παρακαλούμε όπως εξετάσετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περιήλθε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το CD με τα ονοματεπώνυμα καταθετών ελλήνων υπηκόων αλλά και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε από τους αρμόδιους. Σας καλούμε επίσης να εξετάσετε τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης».

Αμέσως μετά την παραλαβή της δικογραφίας για τη λίστα Λαγκάρντ η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει αν συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή. Ενδιαφέρον επίσης θα έχει εάν τα ονόματα που περιέχονται στο ψηφιακό υλικό το οποίο εστάλη στη Βουλή είναι τα ίδια με αυτά που δημοσιεύτηκαν.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή η δικογραφία για τη «λίστα Λαγκάρντ»"

Μπλάκ άουτ στα νοσοκομεία την Τετάρτη! Χωρίς γιατρούς το ΕΣΥ

Η κρίση αλλά και τα σκληρά μέτρα του μνημονίου φέρνουν απεργίες και στα νοσοκομεία καθώς οι γιατροί που φοβούνται ότι το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα πλήξει και το ΕΣΥ, προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη.

Ειδικότερα η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε απεργία για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ημέρα που δικάζονται οι συλληφθέντες στη ΔΕΘ κατά την κινητοποίηση εναντίον του Φούχτελ, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα και τη συμπαράσταση στους υπαλλήλους των Δήμων, του υπουργείου Υγείας (οσονούπω και των Νοσοκομείων) καθώς και των υπολοίπων φορέων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται σε απόλυση.

Εκτός αυτού χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς θα μείνουν τα νοσοκομεία την Παρασκευή καθώς η ΟΕΝΓΕ κήρυξε την 30η Νοέμβρη ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των Νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους».
Τη συγκεκριμένη μέρα όλοι οι ειδικευόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας που κηρύσσει και καλύπτει η ΟΕΝΓΕ.

Το πρωί θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας συνελεύσεις ειδικευομένων με θέμα τα προβλήματα των νέων γιατρών μέσα στο σύστημα υγείας.
Στη 1 μμ ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο υγείας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που καλούν πολλά νοσοκομεία της επαρχίας τα οποία κινδυνεύουν με κλείσιμο (Ικαρία, Μεσολόγγι κ.α).
Στην περιφέρεια την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου οι ειδικευόμενοι σε συνεργασία με τις Ενώσεις γιατρών θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλάκ άουτ στα νοσοκομεία την Τετάρτη! Χωρίς γιατρούς το ΕΣΥ"

Καταγγελίες γιατρών για τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ

Την κακή λειτουργία των ιδιωτικών εταιρειών τηλεφωνικών κλήσεων για τα ραντεβού των ασφαλισμένων καταγγέλλει ο Ιατρικός Συλλόγος της Αθήνας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, επισυνάπτοντας και έγγραφη καταγγελία συμβεβλημένης ιατρού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ η γιατρός σήμερα είχε μόνο πέντε ραντεβού, οι υπεύθυνοι μίας εκ των ιδιωτικών εταιρειών για ραντεβού, «για άγνωστους και διερευνητέους λόγους», όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, της έκλειναν ραντεβού για τις 13 Δεκεμβρίου. Επισημαίνει ακόμη πως της έγγραφης καταγγελίας έχουν προηγηθεί προφορικές καταγγελίες ιατρών-μελών του.

Μεταξύ άλλων, ο ΙΣΑ ζητά την άμεση επαναφορά στα παλαιότερα δεδομένα, «με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα ασφαλισμένου και την προάσπιση του κύρους του ΕΟΠΥΥ».

Προ ημερών στην ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ανέφερε ότι εξετάζεται ο ενδεδειγμένος τρόπος να ακυρωθούν οι υπάρχουσες συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες για τα τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο σύστημα εξυπηρέτησης χωρίς να πληρώνει ο κόσμος ούτε όμως να επιβαρύνεται και το Δημόσιο.

Επίσης είχε ανακοινώσει ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να διατεθεί πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου στο νέο σύστημα ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση προς τους ασφαλισμένους να δείξουν υπομονή καθώς η μετάβαση στην καινούργια κατάσταση θα απαιτήσει χρόνο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ικανοποιημένος για την αποστολή εξώδικου εκ μέρους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τις τηλεφωνικές εταιρείες για τις «προσβλητικές και απαράδεκτες» – όπως τις χαρακτήρισε – διαφημίσεις των πενταψήφιων αριθμών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες γιατρών για τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ"

Την Τετάρτη η πανελλήνια παν-αναπηρική κινητοποίηση

Πανελλήνια παν-αναπηρική κινητοποίηση στις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, από την ΕΣΑμεΑ, λίγες ημέρες πριν από την Εθνική Ημέρα ΑμεΑ (3 Δεκεμβρίου).

Διαμαρτύρονται για την πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μέσω της οποίας ακυρώθηκαν οι όποιες εξαιρέσεις προβλέπονταν στο μεσοπρόθεσμο του 2013-2016 για τα άτομα με αναπηρία από την επώδυνη και για τη μείωση των συντάξεων και την κατάργηση των δώρων εορτών και αδείας.

Η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί:

Επαναφορά των προστατευτικών ρυθμίσεων από τις μειώσεις συντάξεων του μεσοπρόθεσμου, όπως αυτές προβλέπονται στο ν. 4024/2011 συμπληρωμένο με το άρθρο 25 του ν. 4038/2012 και το ν. 4051/2012 για τους συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα,

Βελτίωση των διατάξεων του ν. 4024 και των συμπληρωματικών διατάξεων του (άρ.25 ν.4038/2012),

Επαναφορά των δώρων εορτών και αδείας για όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας/γήρατος ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και μελών οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,

Χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους αναπηρίας χωρίς όριο ηλικίας,

Επαναφορά της ρύθμισης του μεσοπρόθεσμού για τη διατήρηση του άρθρου 32 του ν. 3896/2012 ως έχει, δηλαδή διατήρηση του δώρου εορτών αδείας που αντιστοιχεί στο εξωϊδρυματικό επίδομα στο επίδομα απολύτου αναπηρίας και στο επίδομα ανικανότητας που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του δημοσίου,

Εξαίρεση εργαζομένων ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω & μελών οικογενειών βαριά ΑμεΑ στο στενό ευρύτερο δημόσιο τομέα ΔΕΚΟ, ΟΤΑ από τις μειώσεις που προβλέπονται στους μισθούς με τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου 2013-2016,

Πλήρη προστασία των φοροαπαλλαγών που ισχύουν έως σήμερα και πρόσθετη λήψη προστατευτικών φορολογικών μέτρων λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα επώδυνη οικονομική κατάσταση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους,

Καμία απόλυση εργαζόμενου ΑμεΑ γονέα, συζύγου κηδεμόνα ατόμου με βαριά αναπηρία μέσω της προστασίας όλων των εργαζομένων με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω από το καθεστώς διαθεσιμότητας, εφεδρείας του μεσοπρόθεσμου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Την Τετάρτη η πανελλήνια παν-αναπηρική κινητοποίηση"

Εως την Παρασκευή μπορούν να απογραφούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

Την ερχόμενη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, ολοκληρώνεται η διαδικασία της καταγραφής των συνταξιούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πρέπει να καταγραφούν (στα ΕΛΤΑ ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης) και, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Οργανισμού, σε όσους δεν καταγραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης, αρχής γενομένης από τον μήνα Ιανουάριο 2013.

Για την καταγραφή απαιτείται η φυσική παρουσία των συνταξιούχων, ενώ, σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΟΓΑ, δεν θα δοθεί παράταση λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της καταγραφής.

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αναφέρει ότι για τη διευκόλυνση της καταγραφής των συνταξιούχων, που δεν έχουν παραλάβει την ενημερωτική επιστολή υπάρχει διαδικτυακή εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ «Εκτύπωση Ενημερωτικής Επιστολής Καταγραφής Παρουσίας Συνταξιούχων», μέσω της οποίας οι συνταξιούχοι μπορούν να εκτυπώσουν την επιστολή καταχωρώντας τον Αριθμό Μητρώου Συνταξιούχου (ΑΜΣ) και τον ΑΜΚΑ.

Για τους συνταξιούχους, που στην ενημερωτική επιστολή δεν είναι συμπληρωμένος ο ΑΦΜ ή ο ΑΦΜ είναι λανθασμένος, υπάρχει διαδικτυακή εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ, «Δήλωση ΑΦΜ για συνταξιούχους προς καταγραφή», μέσω της οποίας μπορούν να καταχωρήσουν τον σωστό ΑΦΜ και να εκτυπώσουν την επιστολή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εως την Παρασκευή μπορούν να απογραφούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ"

Άλλαξε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Τέρμα οι εμπορικές ονομασίες

Πριν ακόμη θεσμοθετηθεί καλά καλά το νέο σύστημα συνταγογράφησης που περιλαμβάνει δραστικές ουσίες αλλά και πολλές εξαιρέσεις, οι γιατροί βρέθηκαν μπροστά σε ένα νέο σύστημα αλλαγμένο που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να γράφουν την εμπορική ονομασία. Τι θα κάνουν

Ήδη από το Σάββατο και χωρίς να ενημερωθούν αναλυτικά οι γιατροί,
η πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης δεν δίνει πια τη δυνατότητα στο γιατρό να επιλέξει το φάρμακο το οποίο ο ίδιος θεωρεί καταλληλότερο για την θεραπεία του ασθενούς του.
Αντί αυτού αυτόματα επιλέγεται από το σύστημα η δραστική ουσία.

Οι ιδιώτες γιατροί που από την αρχή είχαν τεθεί ενάντια στο νέο σύστημα θεωρώντας ότι καταργείται ουσιαστικά ο πρώτος λόγος του γιατρού στη θεραπεία των ασθενών, σκοπεύουν να μην το αφήσουν έτσι.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνιστά στα μέλη του στη θέση «σχόλια του φαρμάκου» να αναγράφουν το φάρμακο επιλογής τους για την θεραπεία του ασθενούς. Στο πεδίο «σχόλια συνταγής» συνιστά να αναγράφουν «Η αλλαγή φαρμάκου προκαλεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και επισύρει ποινικές ευθύνες» απόφαση που είχε λάβει ήδη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλαξε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Τέρμα οι εμπορικές ονομασίες"

Σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια του Κορυδαλλού

Μετά την γκάφα της αποφυλάκισης κατηγορούμενου για τη δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη, αλλά και δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την αποφυλάκιση κατηγορημένου που εμπλέκεται στην δολοφονία δυο αστυνομικών στου Ρέντη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο ήδη διενεργείται από την εισαγγελέα Εφετών – επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ο συγκεκριμένος κρατούμενος. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι το υπουργείο Δικαιοσύνης ουδεμία ενημέρωση είχε από την εισαγγελία, τις αρμόδιες αρχές και τη Διεύθυνση των φυλακών για το συμβάν και τη προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αμέσως μετά την ενημέρωση, η ηγεσία το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα του τη Διευθύντρια του Κορυδαλλού και τους δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να πέσει φως στο τι ακριβώς έχει συμβεί.

Την υπόθεση αποκάλυψε το ειδησεογραφικό site «Newsit». Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα από τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους στην δολοφονία, την 1η Μαρτίου του 2012, δυο αστυνομικών στου Ρέντη, ο ένας αφέθηκε ελεύθερος.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι για τις δολοφονίες των δυο ειδικών φρουρών, 22 και 23 ετών, ήταν προφυλακισμένοι από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 και δεν είχαν δικασθεί.

Σύμφωνα, ωστόσο, με το αποκλειστικό ρεπορταζ του «Newsit»: «Στις 2 Οκτωβρίου του 2012 γίνεται η δίκη για την ληστεία του περιπτέρου στο Μενίδι που είχε προηγηθεί της συμπλοκής. Και ο ένας από τους 4, ο Γιώργος Μερζίδης, αθωώνεται και μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Τότε οι φυλακές ενημερώνονται ότι έχει γίνει άρση της προφυλάκισης τους συγκεκριμένου κατηγορούμενου για το μακελειό στο Ρέντη και ζητείται να αποφυλακιστεί.

Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διασταυρώσει τα στοιχεία και να δει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι υπόδικος για ανθρωποκτονίες! Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος του συγκεκριμένου ανθρώπου είχε για λίγες ώρες "εξαφανιστεί!" Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που προέκυψαν, όταν ο φάκελος βρέθηκε από αυτόν ως δια μαγείας είχε εξαφανιστεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία! Έτσι, ο αδίστακτος κακοποιός περνάει ελεύθερος την πύλη των φυλακών. Τέλος Οκτωβρίου, συνειδητοποιούν ότι έχουν αφήσει ελεύθερο έναν αδίστακτο κακοποιό και ενεργοποιείται ένταλμα σύλληψης του».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια του Κορυδαλλού"

Εξαπατούν τους καταναλωτές με ρούχα "νέας τεχνολογίας" και απειλούνται με πρόστιμα

Η Γενική Γραμματεία Καταναώτή συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα προϊόντα - ρούχα "νέας τεχνολογίας" που κυκλοφορούν στο εμπόριο και προειδοποιέι τις εταιρείες με αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση που οι ισχυρισμοί τους αποδειχθούν ψευδείς.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημερώνει τους καταναλωτές ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχής προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων για την προώθηση προϊόντων κατασκευασμένων από κλωστοϋφαντουργικά υλικά «νέας τεχνολογίας» (νανοτεχνολογίας ή τεχνολογίας υπέρυθρης ακτινοβολίας (F.I.R.), κλ.π.), με τη χρησιμοποίηση ισχυρισμών που άπτονται μεταξύ άλλων και θεμάτων υγείας (για την θεραπεία ασθενειών και ασθενών, από τη χρήση τους).

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι προκειμένου να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών από ενδεχόμενη παραπλάνηση, κρίνει καταρχήν σκόπιμο να τους πληροφορήσει ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης του θέματος έχει ήδη ζητήσει από τις εταιρείες που διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην ελληνική αγορά να προσκομίσουν πιστοποιητικά από αναγνωρισμένους και εγκεκριμένους διεθνείς ή και εγχώριους φορείς καθώς και την παύση των ισχυρισμών για τους οποίους δεν διαθέτουν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για την τεκμηρίωση της ακρίβειάς τους.

Επίσης έχει ζητήσει από τους εθνικούς φορείς, Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και Γενικό Χημείο του Κράτους να εξετάσουν το θέμα βάσει των αρμοδιοτήτων τους και από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) τη γνωμοδότηση για την επιστημονική τεκμηρίωση ή μη των ισχυρισμών για θέματα υγείας.

Στις περιπτώσεις δε που ισχυρισμοί αυτοί κριθούν αναληθείς ή και μη τεκμηριωμένοι, με βάση τη νομοθεσία «Περί Προστασίας των Καταναλωτών» θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για αθέμιτη εμπορική πρακτική και θα εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου.

Με βάση τα παραπάνω, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί ως προς την αγορά των εν λόγω προϊόντων και να συμβουλεύονται τους θεράποντες ιατρούς τους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαπατούν τους καταναλωτές με ρούχα "νέας τεχνολογίας" και απειλούνται με πρόστιμα"

Διαψεύδει ότι υπεβλήθη σε έλεγχο του ΣΔΟΕ ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος

Επιστολή με την οποία εκφράζει τις αντιρρήσεις του για ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο ο ΣΔΟΕ ερευνά τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου και του μητροπολίτη Περιστερίου, απέστειλε στην εφημερίδα ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλος ο Β'.

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Μετά λύπης πολλής και απορίας επληροφορήθην σήμερα, Κυριακή 25 Νοεμβρίου τ.έ., και κατόπιν ο ίδιος εδιάβασα τα όσα προσβλητικά γράφονται περί εμού εις το σημερινό κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας σας. Σπεύδω να διαψεύσω κατηγορηματικώς και μετ' εμφάσεως τις πληροφορίες που αναπαράγονται στο εν λόγω άρθρο και αφορούν στο πρόσωπό μου, ως χονδροειδείς και παντελώς αβάσιμες.

Σας δηλώνω ότι ουδέποτε οχλήθην από το ΣΔΟΕ για θέματα σαν αυτά που μου καταμαρτυρούνται. Απορώ. Ποιες είναι οι ''έγκυρες'', όπως τις ονομάζετε, πληροφορίες σας και ποια τα ''ευρήματα'' του ΣΔΟΕ; Για ποιον φάκελο ομιλείτε και ποια είναι η ''αρμόδια πηγή'', στην οποία αναφέρεσθε; Ομιλείτε για οικονομικούς ελέγχους, ενώ ποτέ δεν μου έγινε παρόμοιος έλεγχος.

Αναφέρεσθε γενικώς σε εκκλησιαστικά (υποτιθέμενα ή μη) οικονομικά σκάνδαλα, τα οποία όμως φαίνεται να βαρύνουν και το δικό μου πρόσωπο, καθώς οι αναφορές στο άρθρο της εφημερίδος σας δεν είναι γενικές και αόριστες, αλλά ονομαστικές - συγχέετε, άλλως, τα των μητροπόλεων με τους μητροπολίτες ως φυσικά πρόσωπα. Τέλος δεν υπάρχει Μητρόπολις Φαρσάλων».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει ότι υπεβλήθη σε έλεγχο του ΣΔΟΕ ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος"

Στοιχεία επίορκων υπαλλήλων ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στη συλλογή και αποστολή, σε συνεννόηση με τους αρμόδιους διευθυντές και τους αιρετούς, μόνο των στοιχείων που αφορούν τους επίορκους υπαλλήλους, καλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ να προχωρήσουν οι σύλλογοι - μέλη της.

Στην ανακοίνωση που απέστειλε σήμερα στους συλλόγους της σε όλη την Ελλάδα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ συστήνει η διαδικασία αυτή «να γίνει υπό την αυστηρή επιτήρηση» των κατά τόπους συλλόγων και «όχι διαμέσου των γραφείων προσωπικού τα οποία συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένα».

Όπως διευκρινίζεται, σκοπός των κινητοποιήσεων δεν είναι να καλυφθούν και να «κρυφτούν» επίορκοι εργαζόμενοι. Σκοπός, σημειώνεται, είναι να μη δοθούν στοιχεία και ονομαστικές καταστάσεις «συναδέλφων που τιμούν το χώρο, στον οποίο εργάζονται και το θεσμό τον οποίον υπηρετούν».

Για σήμερα Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει διοργανώσει στάσεις εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι και από τις τρεις το μεσημέρι έως τις επτά το βράδυ. Στην Αθήνα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται σε όλες τις πρωτεύουσες νομών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Στοιχεία επίορκων υπαλλήλων ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ"

Και τρίτος Μητροπολίτης στο ΣΔΟΕ

Το άνοιγμα των λογαριασμών και τρίτου Μητροπολίτη από το λεκανοπέδιο Αττικής έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ. Υπάρχουν, μάλιστα και καταγγελίες από ιερείς κα επιτρόπους των ναών της Μητρόπολής του.

Ο έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη, επεκτείνεται εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του εν λόγω Μητροπολίτη, στη συνολική ακίνητη περιουσία του.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος ιεράρχης είναι ο επικεφαλής ομάδας ανθρώπων που ασχολούνται αποκλειστικά με το να "βάζουν χέρι" στα χρήματα της Μητρόπολης. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της Δημοκρατίας, δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι τα έργα που γίνονται σε ναούς της Μητρόπολης, ανατίθενται σε συγκεκριμένους εργολάβους.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Και τρίτος Μητροπολίτης στο ΣΔΟΕ"

Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει η πρόταση του φορολογικού νομοσχεδίου που παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.

Η νέα προτεινόμενη φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οδηγεί σε μείωση του φόρου για ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ και σε αύξηση του φόρου για τα υψηλότερα. Ειδικότερα προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 21% για ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ, συντελεστής 36% για εισόδημα από 25.001 ευρώ έως 48.000 ευρώ και 45% για το υπερβάλλον.

Ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα μειώνεται ως εξής:

- Για εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ κατά 1.950 ευρώ - Για εισόδημα πάνω 18.000 έως και 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά πενήντα ευρώ ανά χίλια ευρώ εισοδήματος

- Για εισόδημα άνω των είκοσι εννέα χιλιάδων (29.000) ευρώ το ποσό μείωσης της περιορίζεται κατά εκατό ευρώ ανά χίλια ευρώ εισοδήματος.

Η κλίμακα που προβλέπεται να ισχύσει για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει φορολογικό συντελεστή 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.

Στην πρόταση του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται η κατάργηση μιας σειράς δαπανών, όπως τόκων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοικίων παιδιών που σπουδάζουν, διδάκτρων φροντιστηρίων και ασφαλίστρων που έως τώρα μείωναν το φόρο εισοδήματος. Διατηρούνται ως δαπάνες που μειώνουν το φόρο μόνο τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, διατροφής πρώην συζύγων και οι δωρεές από τον υπολογισμό των οποίων προκύπτει και ο τελικός φόρος για κάθε φορολογούμενο.

Ειδικότερα σύμφωνα με το νομοσχέδιο από το ποσό του φόρου της κλίμακας θα αφαιρείται ποσοστό 10% για κάθε μία από τις παρακάτω δαπάνες:

- Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή/και ασφαλιστικές εταιρείες και υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ.

Ως έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης θεωρούνται:

*οι αμοιβές που καταβάλλονται σε ιατρούς και ιατρικά κέντρα, όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, καθώς και οι αμοιβές που καταβάλλονται σε οδοντιάτρους, ορθοδοντικούς, για οδοντοθεραπεία, οδοντοπροσθετική και γναθοχειρουργική,

* τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή ιδιωτικές κλινικές, καθώς και οι δαπάνες που καταβάλλονται για διαρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών,

* τα έξοδα για φαρμακευτική περίθαλψη γενικά,

* οι αμοιβές που καταβάλλονται σε νοσοκόμο για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενή κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο ή κλινική ή στο σπίτι,

*η δαπάνη για την αντικατάσταση μελών του σώματος με τεχνητά μέλη, καθώς και η δαπάνη για την αγορά ή τοποθέτηση στο σώμα του ασθενούς οργάνων, τα οποία είναι αναγκαία για τη φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

* τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης των τέκνων που είναι άγαμα ή διαζευγμένα ή τελούν σε κατάσταση χηρείας, εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και πάσχουν από ανίατο νόσημα, καθώς επίσης και με τις ίδιες προϋποθέσεις η δαπάνη για την περίθαλψη με οποιονδήποτε τρόπο των τυφλών, κωφαλάλων ή διανοητικά καθυστερημένων τέκνων του φορολογούμενου, όπως και η δαπάνη τους για δίδακτρα ή τροφεία που καταβάλλονται γι' αυτά τα τέκνα σε ειδικές για την πάθησή τους σχολές ή θεραπευτήρια,

* ποσό ίσο με το 50% της δαπάνης που καταβάλλεται σε επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικιωμένων, οι οποίες λειτουργούν νόμιμα.

Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των προσώπων που συνοικούν με τον φορολογούμενο και παρουσιάζουν αναπηρία 67% και πάνω από νοητική καθυστέρηση, φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση με βάση τη γνωμάτευση των οικείων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή είναι τυφλοί που είναι γραμμένοι στο γενικό μητρώο τυφλών, που τηρείται στον οικείο δήμο και έχουν αποκτήσει ετήσιο εισόδημα πάνω από 6.000 ευρώ.

- Το ποσό της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο.

- Των ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, τους ιερούς ναούς, τις ιερές μονές του Αγίου Όρους, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, την Ιερά Μονή Σινά, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, τα ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία που είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.

- Η αξία των ιατρικών μηχανημάτων και των ασθενοφόρων αυτοκινήτων, που μεταβιβάζονται λόγω δωρεάς στα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία που αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

- Τα ποσά που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς προς τα κοινωφελή ιδρύματα, τα σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και χορηγούν υποτροφίες, τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που νόμιμα έχουν συσταθεί ή συνιστώνται και τα οποία επιδιώκουν κοινωφελείς σκοπούς, τους ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς που διέπονται από το Ν.1514/ 1985 (Φ.Ε.Κ.
13/Α’) και τα ερευνητικά κέντρα που αποτελούν ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

- Τα ποσά που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω χορηγίας προς τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που νόμιμα υπάρχουν ή συνιστώνται, εφόσον επιδιώκουν σκοπούς πολιτιστικούς. Πολιτιστικοί σκοποί είναι, ιδίως, η καλλιέργεια, προαγωγή και διάδοση των γραμμάτων, της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της ζωγραφικής, της γλυπτικής και των τεχνών γενικότερα, καθώς και η ίδρυση, επέκταση και συντήρηση των αναγνωρισμένων ιδιωτικών μουσείων, όπως τέχνης, φυσικής ιστορίας, εθνολογικών και λαογραφικών.

Εξάλλου σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο φόρος που προκύπτει μειώνεται κατά 200 ευρώ , για τον ίδιο φορολογούμενο για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον παρουσιάζουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και πάνω , είναι τυφλοί, νεφροπαθείς, ανάπηροι αξιωματικοί ή οπλίτες, θύματα πολέμου κά Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει τα ακόλουθα:

• Τη μείωση κατά 20% των τεκμηρίων διαβίωσης ΙΧ αυτοκινήτων ως και 1.600 κυβικά εκατοστά. Έτσι τα προτεινόμενα τεκμήρια διαμορφώνονται ως εξής: Η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης για ΙΧ αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά μειώνεται στα 3.200 ευρώ έναντι 4.000 ευρώ σήμερα. Για αυτοκίνητα πάνω από 1.200 κυβικά εκατοστά η τεκμαρτή ή δαπάνη θα αυξάνεται κατά 480 ευρώ ανά 100 κ.ε αντί για 600 ευρώ ανά 100 κ.ε σήμερα. Για τα μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα δεν προβλέπεται καμία αλλαγή.

• Τη θέσπιση κλίμακας αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια. Για εισοδήματα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης θα είναι 10% και για το υπερβάλλον 33%. Επιπλέον θα επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος στο ακαθάριστο ποσό του εισοδήματος από ενοίκια με συντελεστή 1,5% εφόσον η επιφάνεια της κατοικίας υπερβαίνει τα 300 τμ ή 3% αν πρόκειται για επαγγελματική ή εμπορική μίσθωση.

• Τη αύξηση στο 25% από 20% του συντελεστή φορολογίας αποζημιώσεων για το κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Τα άλλα κλιμάκια μένουν ως έχουν: Δηλαδή αποζημιώσεις ως 60.000 ευρώ παραμένουν αφορολόγητες, από 60.001 ευρώ ως 100.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 10%. Τέλος για αποζημιώσεις άνω των 150.001 ευρώ ο συντελεστής φορολογίας παραμένει στο 30%.

Στο νομοσχέδιο επισημαίνεται ότι αυτή η κλίμακα φορολογίας εφαρμόζεται αναλόγως και για κάθε εφάπαξ αποζημίωση που παρέχεται από οποιονδήποτε φορέα και για οποιονδήποτε λόγο διακοπής της σχέσης εργασίας ή άλλης σύμβασης η οποία συνδέει τον φορέα με τον δικαιούχο της αποζημίωσης. Η πρόταση αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο φορολόγησης του εφάπαξ που καταβάλει το δημόσιο.

• Την θέσπιση φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων ακόμη και αν πρόκειται για δωρεά ή γονική παροχή. Ο συντελεστής φορολογίας καθορίζεται στο 20% ενώ προβλέπονται συντελεστές απομείωσης της αξίας των παλαιών ακινήτων ανάλογα με την παλαιότητά τους,.

• Την αύξηση στο 15% του συντελεστή φορολογίας των τόκων των καταθέσεων από 10% σήμερα.

• Την αύξηση από το 20% στο 26% του συντελεστή φορολογίας των αδιανέμητων κερδών των επιχειρήσεων ενώ για τα μερίσματα προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 10% από 25% σήμερα.

• Την υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από κάθε φυσικό πρόσωπο που συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του ανεξαρτήτως ποσού εισοδήματος.

Επίσης προβλέπεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου κάθε έτους για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο"

Εξηγήσεις για υπάλληλο της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ το μήνα!

Διευκρινήσεις σχετικά με τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την πρόσληψη και το ύψος του μισθού της υπεύθυνης του γραφείου Διασύνδεσης της ελληνικής Βουλής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έδωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Αθανάσιος Παπαϊωάνου.

Ο κ. Παπαϊώαννου αντέκρουσε τους ισχυρισμούς περί πολιτικού ρουσφετιού, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε όλα τα τυπικά προσόντα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου, «η υπάλληλος προσελήφθηκε ως μετακλητή στη Βουλή το 2004 και μονιμοποιήθηκε με τον νόμο Σιούφα το 2007».

Εξήγησε ακόμα ότι «η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν συνεργάτιδα του κ. Παπουτσή», ωστόσο όπως είπε «έχει όλα τα τυπικά προσόντα, καθώς έχει δύο πτυχία, μεταπτυχιακό και μιλά 4 γλώσσες».

Ως προς την αμοιβή της, ο γενικός γραμματέας της Βουλής είπε ότι εκτός από το μισθό της ως υπαλλήλου της Βουλής, λαμβάνει και επίδομα αλλοδαπής, ύψους 8.000 ευρώ το μήνα. Το ποσό όμως αυτό, όπως διευκρίνισε, δεν καθορίζεται από τη Βουλή, αλλά από το υπουργείο Εξωτερικών και το παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος αντικατέστησε δύο υπαλλήλους που υπηρετούσαν μέχρι το 2010 στο ίδιο γραφείο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το 2014 όταν αυξηθούν οι ανάγκες της Ελλάδος με την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε., η Βουλή να στείλει και δεύτερο υπάλληλο για τη στελέχωση του γραφείου της στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξηγήσεις για υπάλληλο της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ το μήνα!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news