facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

40 εκατ. δολάρια πέρασαν από λογαριασμούς της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου

Το μυθικό ποσό των 40 εκατ. δολαρίων διαπιστώθηκε από τις ελεγκτικές αρχές ότι διακινήθηκε μέσω των λογαριασμών της συζύγου του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννη Παπαντωνίου, Στραυρούλας Κουράκου, αλλά και του επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα.

Πρόκειται για λογαριασμούς που βρίσκονται στην τράπεζα HSBCστο κατάστημα της Γενεύης, και αποκαλύφθηκαν από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πηγές, όταν ο Έρβε Φαλτσιάνι υπέκλεπτε την λίστα, η κ. Κουράκου είχε στον λογαριασμό της 1.5 εκατ. δολάρια. Και αυτό συνέπεσε με την περίοδο που ο σύζυγος της ήταν υπουργός. Στην συνέχεια άρχισαν οι έρευνες και διαπιστώθηκε ότι τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τα ποσά και την ταυτότητα αυτών των δύο ονομάτων να έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το ΣΔΟΕ και να καλούνται σύντομα για εξηγήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα δεν έμπαιναν με εμβάσματα από ελληνικές τράπεζες, αλλά η μεταφορά γινόταν από τράπεζες του εξωτερικού. Εκτός από την HSBC της Γενεύης χρήματα βρέθηκαν και σε λογαριασμό τράπεζας της Σιγκαπούρης.

Εκτός από τους λογαριασμούς της κ. Κουράκου, ερευνώνται και οι λογαριασμοί του κ. Κανδαλέπα, ο οποίος εκτός από κουμπάρος της οικογένειας, έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας την δεκαετία του 1990. Ένα χρόνο μετά τον διορισμό του παραιτήθηκε και άνοιξε εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων και προώθησης επενδυτικών προγραμμάτων την ώρα που ο κ. Παπαντωνίου παρέμενε τσάρος της οικονομίας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται σύζυγος και κουμπάρος να δώσουν εξηγήσεις.

Πρώτο Θέμα Κυριακής

Διαβάστε Περισσότερα » "40 εκατ. δολάρια πέρασαν από λογαριασμούς της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου"

Ο φοιτητής που άφησε "άφωνους" τους πολιτικούς (βίντεο)

Τα λογία είναι περιτα
Δείτε το βίντεο




Διαβάστε Περισσότερα » "Ο φοιτητής που άφησε "άφωνους" τους πολιτικούς (βίντεο)"
Σε συνέντευξη στους Financial Times, o Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει συμφωνία την ερχόμενη Τρίτη: «Πρέπει να συμφωνηθεί το τελικό πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα». Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι ακόμη όλες οι παράμετροι βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι: «Όλες οι παράμετροι είναι στο τραπέζι. Τίποτε δεν έχει αποφασιστεί, αλλά θα πρέπει να πετύχουμε. Αν το κάνουμε, θα αφήσουμε πίσω μας το θέμα που δηλητηρίασε την Ευρωζώνη για δύο χρόνια».

Την πεποίθησή του ότι το ερχόμενο Eurogroup θα συμφωνήσει στη βοήθεια για την Ελλάδα εξέφρασε και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος επίσης υποστήριξε ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ενδεχόμενο νέου κουρέματος.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από αυτή την πολύ σημαντική πρόκληση. Είμαι σαφώς αισιόδοξος ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μία απόφαση. Το ΔΝΤ συμμετέχει στις προσπάθειες να στηριχθεί η Ελλάδα», δήλωσε ο Βιτόριο Γκρίλι και συμπλήρωσε: ««Αυτή την ώρα, επικεντρώνουμε στο να βρούμε μία λύση μαζί με τις υποδείξεις και τις συμβουλές του ΔΝΤ».

Διαβάστε Περισσότερα » " "

"Για την ακρίβεια φταίει ο καταναλωτής, είναι κορόιδο και κουτός"...!!!

Φταίει ο Ελληνας καταναλωτής για την ακρίβεια, ψωνίζει όπου φτάνει το μάτι του είναι κορόιδο... και κουτός....

Αυτά ούτε λίγο ούτε πολύ συνάγονται από τις απίστευτες και συνάμα προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρη Κυριτσάκη, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Την ώρα που η οικονομική ύφεση «ματώνει» τα νοικοκυριά και οι τιμές σε τρόφιμα και διαρκή καταναλωτικά αγαθά παραμένουν στα ύψη, παρά τη δραματική μείωση των μισθών, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, αποποιήθηκε τις δικές του ευθύνες, καθώς και της αρχής για την ανεξέλεγκτη δράση των καρτέλ στο καλάθι της νοικοκυράς. Ο κ. Κυριτσάκης, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή για το έργο της αρχής, απέδωσε στην «τύχη» τον εντοπισμό των καρτέλ, ενώ εφηύρε και δυσκολίες στη λειτουργία της αρχής, λέγοντας ότι υπάλληλοί της στεγάζονται και σε γραφεία εκτός του κεντρικού κτιρίου, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η επικοινωνία.

Αρκέστηκε σε γενικόλογες διαπιστώσεις και κουβέντες καφενείου... για τα αίτια της ακρίβειας, αποφεύγοντας επιμελώς να παρουσιάσει το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του.

Και πώς να μην το κάνει αυτό, αφού η αρχή το μόνο που έχει να επιδείξει επί των ημερών τού πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και πρώην προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, είναι μόλις οκτώ πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 29 εκατ. ευρώ, όταν για το ίδιο προηγούμενο χρονικό διάστημα 2007-2009 η Επιτροπή με τον τότε πρόεδρο Σπύρο Ζησιμόπουλο είχε επιβάλει 16 πρόστιμα συνολικού ύψους 239 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα η σημερινή αρχή του ανταγωνισμού έχει τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού που είχε ποτέ, 128 άτομα, όπως ο ίδιος ο κ. Κυριτσάκης έκανε γνωστό στη Βουλή. Την περασμένη θητεία το προσωπικό ήταν γύρω στα 70 άτομα. Επί πέντε ώρες ο κ. Κυριτσάκης, που προτάθηκε τον Αύγουστο του 2009 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη θέση του προέδρου από τον και τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, «βομβαρδίστηκε» από ερωτήσεις για το τι κάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το χτύπημα των καρτέλ.

Είναι απίθανες οι απαντήσεις που έδωσε στους βουλευτές Απόστολο Κακλαμάνη, Προκόπη Παυλόπουλο, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Θοδωρή Δρίτσα, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μιχαήλ Αρβανίτη Αβράμη ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κακλαμάνης έφτασε σε σημείο να πει: «Με απογοητεύσατε...». Εδειξε ως υπεύθυνο για την ακρίβεια τον Ελληνα καταναλωτή: «Αυτόν τον καταναλωτή (σ.σ.: Ελληνα), που δεν έχει κουλτούρα ανταγωνισμού. Λέμε ''γιατί στην Ευρώπη τα πουλούν φθηνότερα;''. Γιατί στην Ευρώπη ξέρει ο Ευρωπαίος είτε... σουπερμαρκίστας είτε χονδρέμπορος ότι δεν θα βρει κορόιδο, ας μου επιτραπεί η έκφραση, τον πελάτη, τον αγοραστή της Ευρώπης. Θα το ψάξει και θα το ερευνήσει, θα κάνει έρευνα και μετά θα αγοράσει. Εδώ, όπου φθάνει το μάτι μας και όπου φτάνει το χέρι μας, μόνο εκεί πηγαίνουμε.

Επίσης, σχετικά με τα επώνυμα (σ.σ.: προϊόντα). Σήμερα έχουμε ένα 5% προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στην Ελλάδα, όταν στις ευρωπαϊκές χώρες είναι 45%-50%. Είναι κουτοί αυτοί που αγοράζουν τα ιδιωτικής ετικέτας που είναι πολύ φθηνότερα;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριτσάκης.

Τα εισαγόμενα λεμόνια από τη Χιλή, η... κακή τύχη και ο μικρός γραφειακός χώρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού φταίνε επίσης, κατά τον πρόεδρό της, για την ακρίβεια και τη δράση των καρτέλ. Ο κ. Κυριτσάκης προσπάθησε να μεταθέσει τις ευθύνες για τις τιμές στο υπουργείο Ανάπτυξης: «Θα πρέπει εξαρχής να διευκρινίσω, όχι με διάθεση να απεμπολήσω την όποια ευθύνη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά να τονίσω αυτό που έχω πει κατ' επανάληψη και είναι η αλήθεια. Το θέμα των τιμών δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δεν είμαστε η επιτροπή τιμών, που είναι με νόμο αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, του αρμόδιου τμήματος Εμπορίου».

Αράδιαζε γνωστές αιτίες της ακρίβειας και σαν σε... καφενείο έλεγε: «Ισοπεδώθηκε η αγροτική παραγωγή, δεν παράγουμε τίποτα. Εισάγουμε λεμόνια από τη Χιλή, μήλα από τη Βουλγαρία, λουλούδια από την Ολλανδία, αντιλαμβάνεστε ότι πλέον χάσαμε τον πρωτογενή τομέα. Δεν παράγουμε, εισάγουμε. Οταν εισάγουμε, το πληρώνουμε, κύριοι. Αυτός ο οποίος θα φέρει το προϊόν, είτε είναι φορτηγό είτε οτιδήποτε άλλο, θέλει να πληρωθεί. Πρέπει, λοιπόν, να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας με δάνεια, οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια, όλοι πουλάνε μόνο τοις μετρητοίς. Είδατε τι συμβαίνει και στα φάρμακα. Αν δεν πληρώσεις τοις μετρητοίς δεν παίρνεις φάρμακα, γι' αυτό κι αυτήν τη στιγμή έχουμε τις ελλείψεις».

Και σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό καρτέλ, του κ. Κυριτσάκη του έφταιξε η κακή τύχη: «Πώς μπορείς να βρεις ένα καρτέλ; Υπήρξαμε σε δύο περιπτώσεις τυχεροί, γιατί κάνουμε σωρεία ελέγχων. Μόνο φέτος έχουμε κάνει 41 επιτόπιους ελέγχους σε όλη την Ελλάδα. Εχουμε περισσότερα από διακόσια ερωτηματολόγια για να μπορούμε να μαζεύουμε στοιχεία, αλλά όμως, αν δεν υπάρξουμε τυχεροί, να βρούμε ένα στοιχείο, όταν πάμε απροειδοποίητα να κάνουμε έλεγχο, όπως κάνουμε μέρα και νύχτα σε όλη την Ελλάδα, δεν κάνουμε τίποτα

. Δεν χτίζεται υπόθεση». Επίσης, ο πρόεδρος παραπονέθηκε και για ζητήματα δυσλειτουργίας της Επιτροπής: «Αναγκάστηκα και έψαξα απέναντι και βρήκα έναν όροφο προκειμένου να συστεγαστεί η Υπηρεσία, την οποία έχουμε τώρα μοιράσει. Αλλοι είναι εδώ και άλλοι εκεί, κάτι που προκαλεί μια δυσλειτουργία, η οποία δεν είναι προς το καλό της Επιτροπής».

Τι αποκάλυψε η συζήτηση στη Βουλή

Οι άστοχες αποφάσεις και... γκάφες του προέδρου

Από τη συζήτηση στη Βουλή, καθώς και από παλιότερες ερωτήσεις βουλευτών αποκαλύπτονται άστοχες αποφάσεις και γκάφες... ως προς το ήθος και τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οπως για παράδειγμα η πρόθεση του προέδρου να αγοράσει πανάκριβο παλιό διατηρητέο κτίριο δίπλα στα τωρινά γραφεία, στην οδό Κότσικα, το οποίο χρειάζεται ανοικοδόμηση, για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών της. Μάλιστα με τον νόμο 3959/2011 ρυθμίστηκε το θέμα ώστε 14 εκατ. ευρώ να μην αποδοθούν στο Δημόσιο. Είναι απορίας άξιο για το κόστος του ακινήτου, και μάλιστα ο ισχυρισμός του κ. Κυριτσάκη στη Βουλή πως η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου δεν του βρίσκει κρατικό ακίνητο.

Ο πρόεδρος στη Βουλή υποστήριξε ότι τα 10 από τα 14 εκατ. ευρώ θα τα δώσει στο Δημόσιο και μάλλον τα άλλα 4 εκατ. ευρώ θα πάνε για την αγορά του παλιού κτιρίου. Αλλη μία παραλίγο γκάφα... του προέδρου ήταν να στείλει πέντε στελέχη της Επιτροπής για εκπαίδευση σε καλοκαιρινό σχολείο, το οποίο χορηγούνταν από επιχειρήσεις που ελέγχονταν για καρτέλ. Το θέμα αποκαλύφθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από ερώτηση βουλευτών και ο πρόεδρος τελικά δεν επέτρεψε στα στελέχη να πάνε στο σχολείο. Ερωτηματικά επίσης προκαλεί το γεγονός το ότι άλλο στέλεχος της Επιτροπής έκανε το διδακτορικό της σε γραφείο τέως προέδρου της Αρχής, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση επιχειρήσεων που κατηγορούνται για παραβάσεις του ανταγωνισμού. Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » ""Για την ακρίβεια φταίει ο καταναλωτής, είναι κορόιδο και κουτός"...!!!"

Μεγάλο «πάρτι» στις προμήθειες με απευθείας αναθέσεις

Το τέχνασμα της «κατεπείγουσας ανάγκης» χρησιμοποιούν φορείς του Δημοσίου προκειμένου να μην προβαίνουν σε διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών, αλλά να καλύπτουν τελικά τις ανάγκες τους μέσω της απευθείας ανάθεσης, χωρίς καν δημοσίευση των προκηρύξεων.

Ενδεικτικό του παραπάνω είναι ότι από την αρχή της λειτουργίας της, στα μέσα του 2012, έως σήμερα η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ) έχει αναγκαστεί να εκδώσει 85 απορριπτικές αποφάσεις για προμήθειες που επιχειρήθηκαν να γίνουν με απευθείας αναθέσεις.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι αποφάσεις αφορούν τον χώρο της Υγείας, δείγμα του ότι το «πάρτι» στον χώρο αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμη, εν μέσω κρίσης, και ακολουθεί ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η έκταση του φαινομένου είναι τέτοια, που ο πρόεδρος της ΕΑΑΔΗΣΥ κ. Βασίλειος Φλωρίδης απέστειλε σχετικό έγγραφο προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Στο έγγραφο αυτό ο κ. Φλωρίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην πληθώρα των περιπτώσεων, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να κωλυσιεργούν δραματικά οι ενιαίοι διαγωνισμοί, με υπαιτιότητα συχνά των ιδίων των κεντρικών φορέων, δεδομένου ότι πολλοί εξ αυτών δεν έχουν καν προκηρυχθεί, ενώ άλλοι ευρίσκονται σε κατάσταση εμπλοκής λόγω δικαστικών προσφυγών.

Νοσοκομεία

Αποτέλεσμα αυτής της σημαντικής καθυστέρησης είναι ότι οι επιμέρους φορείς (σ.σ.νοσοκομεία), οι ανάγκες των οποίων έχουν ενταχθεί στον ενιαίο διαγωνισμό, αιτούνται την προσφυγή στην εξαιρετική διαδικασία της διαπραγμάτευσης (σ.σ.απευθείας ανάθεση) για συμβάσεις με χρονική διάρκεια μέχρι την ολοκλήρωση του ενιαίου διαγωνισμού ή για συμβάσεις μικρής διάρκειας (π.χ. δίμηνες), αλλά συνεχείς και με συνολικό προϋπολογισμό ίσο ή και μεγαλύτερο του ποσού που έχει ενταχθεί στον εν εξελίξει διαγωνισμό, επικαλούμενοι έκτακτες περιστάσεις ή κάλυψη επειγουσών αναγκών. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι ανάγκες των φορέων αυτών για τις οποίες ζητείται διαπραγμάτευση είναι στις περισσότερες περιπτώσεις πάγιες και όχι κατεπείγουσες, ενώ οι καθυστερήσεις –κατά κύριο λόγο– δεν αποτελούν απρόβλεπτα γεγονότα ούτως ώστε η Αρχή να διαπιστώσει την πλήρωση των προϋποθέσεων των άρθρων 24 και 25 του Π.Δ. 60/2007 και να δώσει τη σύμφωνη γνώμη της. Παράλληλα, αποτέλεσμα των καθυστερήσεων αυτών είναι να καταστρατηγούνται οι διατάξεις του νόμου που προβλέπουν τη διεξαγωγή διαγωνιστικής διαδικασίας, καθ’ όσον παρατηρείται το φαινόμενο να ευρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία και να ζητείται για την ίδια ανάγκη και με τον ίδιο (ή και μεγαλύτερο) προϋπολογισμό διαδικασία διαπραγμάτευσης».

Το «κόλπο»

Αυτό που συμβαίνει με απλά λόγια είναι το εξής: αν και βάσει του Νόμου 3850/2007 εξουσιοδοτούνται ορισμένοι κεντρικοί φορείς και όχι πλέον επιμέρους νοσοκομεία να διεξάγουν ενιαίους διαγωνισμούς για την προμήθεια συγκεκριμένων ειδών ή υπηρεσιών, αυτοί καθυστερούν. Ετσι, οι επιμέρους φορείς ζητούν να προμηθευθούν τα ίδια είδη μέσω της απευθείας ανάθεσης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να καλυφθούν κατεπείγουσες ανάγκες. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στελέχη της ΕΑΑΔΗΣΥ στην «Καθημερινή», συχνά πρόκειται για την προμήθεια ειδών για τα οποία απλώς δεν έγινε ο σωστός προγραμματισμός. «Οταν γνωρίζεις ότι τα φάρμακά σου επαρκούν έως τον Οκτώβριο, δεν κάνεις το αίτημα για προμήθεια τον Αύγουστο», τονίζουν με νόημα.

Η νομική βάση για τις απορριπτικές αποφάσεις είναι το Π.Δ. 60/2007 και η Κοινοτική Οδηγία 2004/18/ΕΚ στην οποία αυτό βασίζεται, σύμφωνα με τα οποία η κατεπείγουσα ανάγκη πρέπει να οφείλεται σε γεγονότα απρόβλεπτα (π.χ. μια φυσική καταστροφή) και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απορρέουν από ευθύνη των φορέων.

4.000 αρχές

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν περί τις 4.000 αναθέτουσες αρχές προμηθειών, γεγονός που από μόνο του «διευκολύνει» τις διάτρητες διαδικασίες. Για τους δε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ισχύει από το 1993 διαφορετικός κανονισμός προμηθειών απ’ ό,τι για τους υπόλοιπους φορείς. Αυτό που σχεδιάζεται και προβλέπεται και στο νέο Μνημόνιο είναι η σύσταση 13 Κεντρικών Αρχών Προμηθειών, από μία σε κάθε περιφέρεια της χώρας, ενώ εξετάζεται και η ενοποίηση του θεσμικού πλαισίου για τη διενέργεια των προμηθειών. Προκειμένου δε να περιορισθεί το φαινόμενο των «φωτογραφικών» τεχνικών προδιαγραφών που παρατηρείται στους διαγωνισμούς, ομάδες εργασίας της ΕΑΑΔΗΣΥ έχουν ξεκινήσει την κατάρτιση πρότυπων τευχών δημοπράτησης. Σε επόμενο στάδιο και βεβαίως αφού στελεχωθεί επαρκώς, η αρχή προβλέπεται να διενεργεί και επιτόπιους ελέγχους, π.χ. σε αποθήκες νοσοκομείων.

Η ΕΑΑΔΗΣΥ έχει αυτή τη στιγμή μόλις επτά άτομα προσωπικό, όταν από τον ιδρυτικό της νόμο προβλέπονται 25 θέσεις. Σε αυτή τη φάση, πάντως, δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη μετεγκατάστασή της από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος σε άλλο κτίριο, στο Κολωνάκι.

Ηλεκτρονικό σύστημα

Σε δοκιμαστική λειτουργία αναμένεται να τεθεί έως το τέλος του χρόνου το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Προμηθειών (ΕΣΗΔΠ) και καθ’ όλη τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2013 θα δουλεύει πιλοτικά. Βάσει του Μνημονίου, η κανονική λειτουργία του ΕΣΗΔΠ πρέπει να ξεκινήσει τον προσεχή Ιούλιο και μέχρι το τέλος του 2013 θα πρέπει να διενεργείται μέσω αυτού το 25% (ως αξία) των συμβάσεων προμηθειών. Οι Κεντρικές Αρχές Προμηθειών θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ΕΣΗΔΠ για όλες τις διαδικασίες μέχρι τον Ιούνο του 2014, ενώ όλος ο δημόσιος τομέας θα πρέπει πλέον να υλοποιεί τις προμήθειες μέσω ΕΣΗΔΠ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015.

Μέχρι το τέλος του 2012 θα πρέπει να έχει τεθεί σε κανονική λειτουργία και το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (γνωστό ως «Αγορά») στο οποίο δημοσιεύονται όλα τα αιτήματα, οι προκηρύξεις, οι συμβάσεις και οι εντολές πληρωμής για τις προμήθειες των φορέων. Αν και το συγκεκριμένο μητρώο είναι έτοιμο από πέρυσι, δεν έχει τεθεί ακόμη σε κανονική λειτουργία διότι λείπουν οι υπογραφές κάποιων υπουργών. Στην αρχή το θέμα είχε «κολλήσει» στην άρνηση κάποιων να υπογράψουν, μετά υπήρξε νέα εμπλοκή λόγω εκλογών και τώρα το υπουργείο Ανάπτυξης ευελπισθεί ότι θα πέσουν οι απαιτούμενες υπογραφές υπό την πίεση (και) της τρόικας

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο «πάρτι» στις προμήθειες με απευθείας αναθέσεις"

Η απάντηση στον Φούχτελ: 70 Έλληνες αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί!

Την πόλη του Λαγκαδά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί με την συνοδεία του, ο υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική... συνεργασία κ. Χανς Ποακίμ Φούχτελ.

Τον Γερμανό αξιωματούχο και τους συνεργάτες του υποδέχτηκε ο δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης ο οποίος τους καλωσόρισε στον Δήμο Λαγκαδά και συζήτησε μαζί τους την έναρξη και οριοθέτηση μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του δήμου Λαγκαδά και δήμων της Γερμανίας. Η συζήτηση κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες, ικανούς να θεμελιώσουν μια συνεργασία, επωφελία και των δύο πλευρών.

Την προώθηση Γεωργικών και Κτηνοτροφικών προϊόντων (γαλακτοκομικών) στην αγορά της Γερμανίας, την μεταφορά τεχνογνωσίας στο θέμα αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων και την αποστολή Γερμανών επισκεπτών για Ιαματικό Τουρισμό μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων και γνωριμία με το δήμο Λαγκαδά.

Στην συνέχεια ο κ. Φούχτελ και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν από τον δήμαρχο στο χώρο της Λουτρόπολης, είδαν από κοντά τις Ιαματικές εγκαταστάσεις μας, ενώ τέλος οι γερμανοί επισκέπτες φωτογραφήθηκαν στην πλατεία αδελφοποιήσεων (Steglitz- Zehlendorf) που θεμελιώθηκε πρόσφατα στο χώρο των Λουτρών.

Ο ίδιος ο κ. Φούχτελ υποσχέθηκε να επιμεληθεί προσωπικά την προσθήκη του συγκεκριμένου σημείου σε Τουριστικούς Οδηγούς της Γερμανίας, ως αξιόλογο προορισμό Γερμανών επισκεπτών, ενώ στον ίδιο δόθηκαν και τουριστικοί οδηγοί του Δήμου Λαγκαδά, μεταφρασμένοι στην γερμανική γλώσσα, ώστε να τους προωθήσει σε τουριστικούς παράγοντες και φορείς της χώρας του.

Ο δήμαρχος Λαγκαδά αφού ευχαρίστησε το υφυπουργό και την συνοδεία του για την επίσκεψη, αναφερόμενος στο δύσκολο κομμάτι διαχείρισης ζητημάτων της καθημερινότητας, μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο Δήμος Λαγκαδά έχει μόλις 70 εργαζόμενους καθαριότητας και πρασίνου, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά να επιμεληθούν τον ευπρεπισμό στα 47 χωριά μας, τις 64 σχολικές μονάδες και τις 40 γηπεδικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας. «Θα αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνουν... Μάλλον κ. Υπουργέ, σε αντίθεση με τις τελευταίες δηλώσεις σας, 70 Έλληνες εργαζόμενοι αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλλον η απάντηση αυτή δεν θα άρεσε και πολύ στον Φούχτελ. Καλό θα ήταν όμως πριν αρχίσει να μιλάει να μετρά τα λόγια του...

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση στον Φούχτελ: 70 Έλληνες αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί!"

Χωρίς επίδομα 980.000 άνεργοι

Σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης ζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά καθημερινά αγαθά ενώ στερούνται και της στοιχειώδους υγειονομικής κάλυψης.

Το επίδομα ανεργίας έχει φτάσει στα εξευτελιστικά επίπεδα των 360 ευρώ το μήνα, το οποίο όμως το λαμβάνει ένα μικρό ποσοστό όσων δεν έχουν απασχόληση.

Ειδικότερα, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.168.761 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Όπως όμως δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον μήνα Ιούνιο του 2012, το επίδομα ανεργίας το λαμβάνουν μόλις 187.678 άτομα ή το 16% περίπου του συνολικού αριθμού των ανέργων. Γεγονός που σημαίνει ότι περί τα 980.000 άτομα που έχουν μείνει χωρίς δουλειά ή το 84% των ανέργων δεν λαμβάνει επίδομα ανεργίας ή κάποια άλλη εισοδηματική ενίσχυση από την πολιτεία.

Οι περισσότεροι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι δεν έχουν εργασία για πάνω από ένα χρόνο, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία η χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος δεν μπορεί να ξεπεράσει τους δώδεκα μήνες.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο», χιλιάδες άνεργοι που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας μόνο για μερικούς μήνες και όχι για όλο το χρόνο, καθώς δεν είχαν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οπότε και για αυτούς η μικρή οικονομική βοήθεια της πολιτείας αφορά ένα εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που όταν κλείνουν τις επιχειρήσεις τους μένουν χωρίς εισόδημα από τη μία μέρα στην άλλη.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς επίδομα 980.000 άνεργοι"

Αραβαντινός: Ο σολομός δεν ήταν για τον Τσοχατζόπουλο, αλλά για έναν του ψυχιατρείου

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η είδηση ότι οι VIP κρατούμενοι παραγγέλνουν απ' έξω φαγητό και να τρώνε ότι θέλουν. Ο αρχιφύλακας του Νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός υποστήριξε πως στις φυλακές δεν υπάρχει κάποιο ντελίβερι που να φέρνει στους κρατούμενους το φαγητό που επιθυμούν , αλλά στον κανονισμό προβλέπεται ότι όσοι δεν θέλουν να φάνε το φαγητό της φυλακής μπορούν να αγοράσουν κάτι από το κυλικείο, από τον μπακάλη ή από του εξωτερικού προμηθευτές που φέρνουν στη φυλακή τρόφιμα.

Ο κ. Αραβαντινός μιλώντας στο Real Fm είπε πως μία φορά την εβδομάδα γίνουν παραγγελίες, ωστόσο τό Τσοχατζόπουλος δεν έχει παραγγείλει ποτέ απ' έξω. Μάλιστα τόνισε πως το σολομό τον παρήγγειλε ένας τρόφιμος του ψυχιατρείου που έχει μάλιστα πολύ σοβαρό πρόβλημα, ο οποίος αν και είχε μόνο 13 ευρώ, αλλά ήθελε να φάει σολομό, οπότε του τον παραγγείλαμε.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αραβαντινός: Ο σολομός δεν ήταν για τον Τσοχατζόπουλο, αλλά για έναν του ψυχιατρείου"

«Κόκκινος συναγερμός» για τις θανατηφόρες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Σε σοβαρό κίνδυνο για τους ασθενείς αναδεικνύονται οι λοιμώξεις από πολυανθεκτικά μικρόβια στα ελληνικά νοσοκομεία.

Παρά τις προσπάθειες ελέγχου του φαινομένου μέσω του προγράμματος «Προκρούστης» του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το πρόσφατο περιστατικό των θανάτων βρεφών από λοίμωξη από κλεμπσιέλα σε μονάδα νεογνών του Παπαγεωργίου κατέδειξε ότι τα μικρόβια «αντέχουν» στον πόλεμο συνεχίζοντας να προκαλούν μικροεπιδημίες σε μονάδες εντατικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, σύμμαχός τους είναι η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών -εντός και κυρίως εκτός νοσοκομείων- στα οποία τα μικρόβια έχουν αναπτύξει αντοχή, με αποτέλεσμα να έχει αχρηστευτεί σε μεγάλο βαθμό το βασικό όπλο των γιατρών.

Την προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου «απειλούν» η οικονομική κρίση και οι περικοπές στον χώρο της Υγείας: οι ελλείψεις προσωπικού καθιστούν «πολυτέλεια» την αυστηρή τήρηση των προφυλάξεων επαφής και των κανόνων υγιεινής των χεριών και οι συνεχείς ελλείψεις σε αναλώσιμα έχουν ως αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις την κοινή χρήση υλικών -για λόγους οικονομίας- η οποία «επιτρέπει» τη μετάδοση των μικροβίων από ασθενή σε ασθενή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Ελλάδα καταγράφεται τουλάχιστον ένα περιστατικό λοίμωξης ανά 500 ημέρες νοσηλείας. Οι περισσότερες λοιμώξεις εντοπίζονται στις ΜΕΘ (55%) όπου η θνητότητα των λοιμώξεων ανέρχεται σε ποσοστό 43,6%. Ακολουθούν οι κλινικές του παθολογικού τομέα και του χειρουργικού. Οι μικροβιαιμίες και οι πνευμονίες είναι οι συχνότερες λοιμώξεις (ποσοστά 35% και 30%). Η μέση θνητότητα εξαιτίας των λοιμώξεων -εντός των 28 ημερών από την πρώτη θετική καλλιέργεια- ανέρχεται σε ποσοστό 35%.

Οπως επισημαίνει στην «Καθημερινή» ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σωτήρης Τσιόδρας, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι μία από τις πρωταθλήτριες χώρες στη μικροβιακή αντοχή ακόμα και έναντι των πιο νέων και αποτελεσματικών αντιβιοτικών, όπως είναι οι καρβαπενέμες (σ.σ. η κλεμπσιέλα έχει αναπτύξει αντοχή έναντι των καρβαπενεμών σε ποσοστό έως και 50% ανάλογα με το νοσοκομείο). «Ωστόσο γίνεται προσπάθεια με το σχέδιο "Προκρούστης", που σε κάποια νοσοκομεία έχει πολύ καλά αποτελέσματα και έχει μειώσει τη συχνότητα των λοιμώξεων ακόμα και στο μισό». Ο ίδιος σημειώνει ότι «όταν παρακολουθούνται οι νοσοκομειακές λοιμώξεις, τηρούνται τα μέτρα ελέγχου (υγιεινή χεριών, απομόνωση περιστατικών κ.ά.) και γίνεται ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών, το φαινόμενο μπορεί να περιοριστεί».

«Προς την κατεύθυνση αυτή επικεντρώνονται οι προσπάθειες του ΚΕΕΛΠΝΟ, σε συνεργασία με τα ελληνικά νοσοκομεία», σημειώνει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Τζένη Κρεμαστινού. «Η επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων ελέγχου λοιμώξεων βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεων».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κόκκινος συναγερμός» για τις θανατηφόρες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις"

ΠΟΕ - ΟΤΑ: «Κλείνει» τους δήμους από Δευτέρα

«Λουκέτο» σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, των ΚΕΠ αλλά και της καθαριότητας, καλεί η ΠΟΕ – ΟΤΑ να βάλουν οι εργαζόμενοι από Δευτέρα.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ εντείνει τις κινητοποιήσεις της, προχωρώντας σε καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία, σε όλες τις υπηρεσίες, σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας σε διατάξεις του μεσοπρόθεσμου. Στη Θεσσαλονίκη, μέχρι και χτες Παρασκευή, βρισκόταν ήδη υπό κατάληψη πέντε δημαρχεία: Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου, Παύλου Μελά, Πυλαίας - Χορτιάτη και Θερμαϊκού.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση σκοπεύουν όχι μόνο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και να τις εντείνουν. «Κόκκινο πανί» γι' αυτούς αποτελούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν στο μεσοπρόθεσμο, τα οποία οδηγούν σε απόλυση τους συναδέλφους τους που ανήκουν στις διοικητικές υπηρεσίες, είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μπήκαν στους δήμους με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι ανά την επικράτεια, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, βλέπουν μπροστά τους διάπλατα ανοιχτή την πόρτα της διαθεσιμότητας και των μετατάξεων, κάτι που η συνδικαλιστική τους ηγεσία το μεταφράζει ως έξοδο από τους δήμους.

Οι υπηρεσίες των δήμων όπου πραγματοποιούνται καταλήψεις λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ στα υπόλοιπα δημαρχεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται καταλήψεις μόνο στα γραφεία προσωπικού, ώστε να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία με ονόματα υπαλλήλων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η Περιφέρεια

Στο μεταξύ, υπό κατάληψη βρίσκεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, ενώ χτες μπήκε λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στους επτά νομούς. Το περιφερειακό συμβούλιο, εξάλλου, αποφάσισε να μην υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας υπαλλήλων.

Οπως αναφέρει το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Μηνάς Μοναστηρίδης, «οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στα μέτρα, που όχι μόνο μειώνουν το εισόδημά τους, αλλά και που μακροπρόθεσμα τους οδηγούν στην ανεργία».

agelioforos

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕ - ΟΤΑ: «Κλείνει» τους δήμους από Δευτέρα"

21% φόρος για τις αποδείξεις που δεν συγκεντρώνουμε

Αλλάζουν τα δεδομένα για την φορολόγηση των πολιτών. Η κυβέρνηση επαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων τη συλλογή αποδείξεων.

Στην ουσία, αυτό που η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει είναι η φορολογία στο ποσό των αποδείξεων που δεν συγκέντρωσαν οι φορολογούμενοι.

Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος που βάσει εισοδήματος υποχρεούται να καταθέσει αποδείξεις ύψους 3.000 ευρώ, καταθέσει στην εφορία τελικά 2.000 ευρώ θα φορολογηθεί επιπλέον.

Μέχρι σήμερα ίσχυε η φορολόγηση του ποσού που δεν κατατέθηκε σε αποδείξεις με συντελεστή 10%.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση αυξάνει το συντελεστή στο 21% με σκοπό να συγκεντρώσει άμεσα χρήματα στα ταμεία της. Πάντως, το μέτρο φαίνεται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στους φορολογούμενους καθώς θα πρέπει να αποδεικνύουν ότι ξόδεψαν όλο το ποσό του μισθού τους.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται και ο φόρος των ναυτικών στο 150%- 223%, ενώ τα οικογενειακά επιδόματα θα φορολογούνται απο τούδε και στο εξής. Η φοροελάφρυνση από την προσκόμιση αποδείξεων για ιατρικά και διατροφή θα είναι στο 10%, ενώ τέλος δίνεται στις εκπτώσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τους τόκους, τα ενοικία, τα δίδακτρα και τα ασφαλιστικά.

Διαβάστε Περισσότερα » " 21% φόρος για τις αποδείξεις που δεν συγκεντρώνουμε"

Ένας στρατός αστυνομικών για την ασφάλεια πρώην προέδρων της Δημοκρατίας

Πριν από 22 χρόνια ολοκλήρωσε την θητεία του ως πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά ακόμα και σήμερα το Ελληνικό κράτος του διαθέτει ισχυρή αστυνομική προστασία ακόμα και γραμματειακή υποστήριξη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο Χρήστος Σαρτζετάκης από το 1990 διαθέτει 11 αστυνομικούς για την προσωπική του ασφάλεια και 5 διοικητικούς υπαλλήλους της προεδρίας αποσπασμένους στο προσωπικό του γραφείο.

Αλλά και ο Κωστής Στεφανόπουλος η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε το 2005 δηλαδή πριν από 7 χρόνια έχει στη διάθεσή του 11 ένστολους για την φρουρά του, και 6 διοικητικούς στο γραφείο του.

Κι όλα αυτά την ώρα που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη ανακοινώσει μείωση του αριθμού των αστυνομικών που φρουρούν εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα αλλά και το κτίριο της Βουλής.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας στρατός αστυνομικών για την ασφάλεια πρώην προέδρων της Δημοκρατίας"

Τα χρέη πνίγουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα κόμματα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφού τα έξοδα σε Συγγρού και Ιπποκράτους αντίστοιχα τρέχουν καθημερινά και τα χρέη συνεχώς αυξάνονται. Φυσικά αυτοί που πληρώνουν τη νύφη είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι στο τέλος του μήνα... αναζητούν τους μισθούς τους.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα Παραπολιτικά τα γαλάζια και πράσινα χρέη έχουν φτάσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Στη Συγγρού τα προβλήματα ξεκίνησαν από το 2010 με τη μισθοδοσία να καταβάλλεται σε δόσεις, ενώ οι προμηθευτές υλικών έφτασαν στο σημείο να στείλουν ακόμα και εξώδικα. Σήμερα Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν πως δουλεύουν χωρίς ωράριο και φυσικά δεν πληρώνονται τις υπερωρίες.

Και στην Ιπποκράτους όμως οι εργαζόμενοι είναι στα κάγκελα αφού βλέπουν πως οι καταβολή των δεδουλευμένων τους συνεχώς παίρνει αναβολή. Λέγεται μάλιστα πως τα γραφεία πλέον δουλεύουν κυρίως με τους αποσπασμένους και τους προσωπικούς συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και των βουλευτών του, αφού αρκετοί είναι οι υπάλληλοι που δεν δίνουν το παρών. Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ είχε οικονομικά προβλήματα και με τον ιδιοκτήτη του ακινήτων, στον οποίο χρωστούσε ενοίκια.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα χρέη πνίγουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ"

Δήλωση Ν. Κακλαμάνη για το έγγραφο του ΣΔΟΕ

Με αφορμή το έγγραφο του ΣΔΟΕ, που αποκαλύπτει η Realnews ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σχετικά με τη σημερινή "αποκάλυψη-βόμβα" της εφημερίδας "Real News", σε ότι τουλάχιστον με αφορά, θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι:

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ γίνεται κατόπιν δικής μου έγγραφης απαίτησης προς τον υφυπουργό κ. Μαυραγάνη και η επιστολή αυτή έχει δημοσιοποιηθεί προ εβδομάδων.

Το αίτημα το επανέλαβα προφορικά στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο, όταν τον επισκέφτηκα, παρουσία των δικηγόρων μου.

Πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό (ιδέ πρακτικά), επανέλαβα το αίτημα του ελέγχου και της δημοσιοποίησης του πορίσματος, επειδή εκείνη τη στιγμή κατά σύμπτωση την κυβέρνηση εκπροσωπούσε στα υπουργικά έδρανα, ο υφυπουργός κ. Μαυραγάνης.

Η "κατηγορία", που μου αποδόθηκε, σύμφωνα με την ενημέρωσή μου από το ΣΔΟΕ, ήταν τηλεφωνική και βεβαίως ανώνυμη.

Ελπίζω το πόρισμα του προσωπικού μου ελέγχου να τύχει ανάλογης προβολής από την εφημερίδα "Real News", χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να το ζητήσω».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήλωση Ν. Κακλαμάνη για το έγγραφο του ΣΔΟΕ"

Το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς οκτώ πολιτικών προσώπων

Οκτώ πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και δύο νυν βουλευτές ελέγχονται αυτή την περίοδο από το ΣΔΟΕ όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα real news.

Πρόκειται για τους νυν βουλευτές της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη, τους πρώην βουλευτές του ίδιου κόμματος Γιώργο Βουλγαράκη και Φαιβρωνία Πατριανάκου και τους πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, Γιάννη Ανθόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου και Απόστολο Φωτιάδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ελέγχουν αν κάποιοι από αυτούς πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι τους θώκους που τους εμπιστεύτηκαν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί ,ενώ όλοι τους ελέγχονται για διαφορετικές υποθέσεις

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς οκτώ πολιτικών προσώπων"

Μεταθέσεις-μυστήριο προκαλούν σύγχυση στο ΣΔΟΕ


Θύελλα έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση από την έμμονη κάποιων υπάλληλων του υπουργείου Οικονομικών, εν αγνοία του Μεγάρου Μάξιμου, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου, να διώξουν κορυφαία στελέχη από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για άλλες υπηρεσίες.

Η υπόθεση αποκτά πολιτικές διαστάσεις, καθώς οι αξιωματούχοι του Σώματος που έχουν «πάρει» το χαρτί της μετάθεσης ασχολούνται με μείζονος σημασίας υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως για παράδειγμα του επιχειρηματία Καρούζου, των εξοπλιστικών προγραμμάτων που έγιναν επί εποχής Γιάννου Παπαντωνίου, των πολιτικών προσώπων και άλλων.

Οι υποθέσεις θεωρούνται μεγάλης σημασίας, καθώς ερευνώνται εδώ και πολλούς μήνες και οποιαδήποτε αλλαγή στα πρόσωπα εκτιμάται ότι θα επιφέρει νέες καθυστερήσεις.

Ο επικεφαλής του Σώματος Στέλιος Στασινόπουλος έχει πληροφορηθεί τις τελευταίες ημέρες για τις αλλαγές που προωθούνται εν αγνοία του και είναι αποφασισμένος να μιλήσει με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, ενώ υπάρχει η σκέψη να συζητήσει το θέμα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται κοντά στον Γιώργο Μαυραγάνη και που ενημερώθηκε για το ζήτημα, αποκάλυψε στο protothema.gr ότι τις επόμενες ώρες ο υφυπουργός θα συζητήσει το ζήτημα με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή. Εξήγησε μάλιστα ότι όλα αυτά γίνονται εν αγνοία του ιδίου του υφυπουργού.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταθέσεις-μυστήριο προκαλούν σύγχυση στο ΣΔΟΕ"

Δείτε το βίντεο για την Πορτογαλία με υπότιτλους.

Πρόκειται για το βίντεο, του οποίου την προβολή εμπόδισε η γερμανική κυβέρνηση ως "πολιτικά επιζήμιου", με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών και τέως υπουργός στην Πορτογαλία στην Γερμανική Πρεσβεία στη Λισαβώνα , δηλώνοντας, πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται.

Αυτό που φαίνεται καθαρά: Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχουν στοχοποιήσει... Τα ίδια μέτρα, τα ίδια επιχειρήματα, οι ίδιες μέθοδοι ! Πώς λοιπόν να το παρουσιάσουν στο γερμανικό λαό που τον θέλουν να τρώει κουτόχορτο και τον βομβαρδίζουν καθημερινά με ένα σωρό ψέματα δημιουργώντας τα γνωστά στερεότυπα για τους τεμπέληδες του Νότου ;



Διαβάστε Περισσότερα » "Δείτε το βίντεο για την Πορτογαλία με υπότιτλους."

Πρωτοφανής καταγγελία Εισαγγελέα Πρωτοδικών

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης με μια πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά καταγγελία εναντίον της κυβέρνησης των "δωσιλόγων"...

όπως αναφέρει και της τρόικας απαντά "στους ελάχιστους συναδέλφους του που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις" των δικαστικών.

Διαβάστε όλο το κείμενο-καταγγελία:
Κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων

Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:

Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.

Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες. Αγωνιζόμαστεενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του. Αγωνιζόμαστεενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος. Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται. Αγωνιζόμαστεγια να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο. Αγωνιζόμαστεγια να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ. Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλλήματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε. Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας. Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων. Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω. Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας. Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι - καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις.

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Γιάννης Πενταγιώτης
Εισαγγελέας Πρωτοδικών

epikaira

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοφανής καταγγελία Εισαγγελέα Πρωτοδικών"

Νέο μίνι μνημόνιο μέχρι τη Δευτέρα φέρνει η κυβέρνηση με σκληρό χαλινάρι στους δήμους

Δεν πρόλαβε να καθίσει η σκόνη από τα μέτρα του τελευταίου μνημονίου που έζησε η ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση καλείται να προχωρήσει σε πράξεις νομοθετικού πλαισίου, μιας και ο Αντώνης Σαμαράς θέλει την Τρίτη στο Eurogroup να μην υπάρχει καμία σκιά από ελληνικής πλευράς, που θα δώσει το δικαίωμα στους ευρωπαίους να μην λάβουν αποφάσεις για την εκταμίευση.

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να καλύψει κάποια κενά του Μεσοπρόθεσμου και τα οποία είναι προαπαιτούμενα για να εκταμιευτεί η δόση, θα φέρει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου εκ των οποίων το ένα θα αφορά τον αυτόματο έλεγχο ολόκληρου του δημόσιου τομέα, στενού και ευρύτερου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η νομοθετική αυτή πράξη θα προβλέπει πως αυτόματα θα κόβονται πιστώσεις από οποιονδήποτε φορέα του κράτους που παρουσιάζει έστω και την ελάχιστη απόκλιση από τους οικονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό είναι το μόνο σημαντικό πρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο που ζητά η τρόικα για τώρα και ότι το ζήτημα ξεκίνησε με τα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεν στο μνημόνιο, αλλά «λειάνθηκαν» στο πολυνομοσχέδιο.

Στη Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα αντικαταστήσει αυτή που είχε συντάξει στο τέλος Οκτωβρίου του Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η πίεση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους εργαζόμενους καθώς όποιος φορέας δεν έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό με τις αλλάγες μέχρι την 31η Ιανουαρίου καμία δαπάνη πλην των πληρωμών συντάξεων και αποδοχών δεν θα θεωρείται νόμιμη. Έως τις 15 Ιανουαρίου υποβάλλεται μηνιαίο πρόγραμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τριμηνιαίοι στόχοι από τα υπουργεία στο ΓΛΚ και έως τις 15 Φεβρουαρίου από τους φορείς στα αρμόδια υπουργεία.

Σε περίπτωση που ο αυτόματος έλεγχος διαπιστώσει υπέρβαση στα οικονομικά μεγέθη άνω του 10%, τότε περικόπτονται κατά το ίδιο ποσό πιστώσεις και επιχορήγήσεις, ενώ σε περίπτωση μεγάληε απόκλισης, τότε ο υπουργός Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει Επόπτη Οικονομικών Υπηρεσιών.

Αυτό ο νέος τρόπος θα ισχύει και στους ΟΤΑ, όπως πλέον ισχύει και στις ΔΕΚΟ και σε όλους τους άλλους δημόσιους φορείς.

Όπως λοιπόν ισχύει στις ΔΕΚΟ έτσι και στους ΟΤΑ εάν υπάρχει απόκλιση σε βάθος τριμήνου ή εξαμήνου ή και έτους, τότε θα αναστέλλεται η καταβολή αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Εάν η απόκλιση στα οικονομικά μεγέθη σε διάστημα ενός έτους, είναι μεγαλύτερη του 10%, τότε η θητεία των μελώντ του Διοικητικού Συμβουλίου θα λήγει αυτοδίκαια εντός ενός μήνα.

Φυσικά το νέο μικρότερου μεγέθους μνημόνιο που θα αφορά τους ΟΤΑ αναμένεται να κλιμακώσει τις αντιδράσεις των δήμων και των περιφερειών της χώρας σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, καθώς ήδη όλοι οι δήμοι της χώρας "βράζουν".

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μίνι μνημόνιο μέχρι τη Δευτέρα φέρνει η κυβέρνηση με σκληρό χαλινάρι στους δήμους"

Κατάληψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 19/11

Σ.  Ε.  Δ.  Α.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Αθήνα : 16 - 11- 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Μετά την άρνηση του Δημάρχου Αθηναίων στο αίτημα των εργαζομένων να μην σταλούν οι καταστάσεις των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων, προχωρήσαμε αρχικά σε κατάληψη της Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε σε καθολική κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου, παρόλο που τα ΜΑΤ είχαν στρατοπεδεύσει έξω από το κτήριο.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης απηύθυναν χαιρετισμό :

ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ και Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Β. Πολυμερόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλος και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κ. Τσικρικάς ενώ παρίστανται και εκπρόσωποι άλλων Σωματείων του Δήμου καθώς και της ΠΟΠ – ΟΤΑ.
Το Δ.Σ. του ΣΕΔΑ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο. Tη Δευτέρα 19-11-2012 κατάληψη όλων των υπηρεσιών και των χώρων του Δήμου Αθηναίων. Καμία υπηρεσία δεν θα λειτουργήσει στο Δήμο Αθηναίων με εξαίρεση τις ευαίσθητες κοινωνικά υπηρεσίες (Παιδικοί Σταθμοί, Κοιμητήρια, ‘Ιδρυμα Αστέγων) και κάλεσε και τα άλλα Σωματεία και τους εργαζόμενους σε καθολική συμμετοχή.
Τη Δευτέρα 19/11/2012 στις 10 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση όλων των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων στο Δημαρχείο (Λιοσίων 22) όπου θα γίνει ανοιχτή συνέλευση για να αποφασιστεί η μορφή την οποία θα πάρει η όλη κινητοποίηση.

Ο Σύλλογος καλεί τον Δήμαρχο Αθηναίων να προχωρήσει σε αναστολή των υπηρεσιών του Δήμου και να πάρει απόφαση ότι δεν θα σταλεί καμία κατάσταση εργαζομένων για διαθεσιμότητα. Να σταματήσει τα ευχολόγια και να είναι συνεπής σ΄αυτά τα οποία λέει και αυτά τα οποία πράττει.

Επειδή βαρεθήκαμε τις καλές προθέσεις, τις διαπιστώσεις και τις ανώδυνες συμπαραστάσεις από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο τους ζητάμε να σταματήσουν αυτή την τακτική και να προχωρήσουν σε πράξεις.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να εκδοθούνε καταστάσεις συναδέλφων για απόλυση και συγχρόνως θα καλύψουμε τους εργαζόμενους στη Δ/νση Ανθρωπίνου Δυναμικού ώστε να μην κινδυνεύει η εργασιακή τους υπόσταση.

Είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για μας να μη δοθεί κανένα όνομα για απόλυση.

KANENAΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ - ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ

ΟΛΟΙ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

και στις 10.00 π.μ. στη συγκέντρωση
στο Κεντρικό Δημαρχείο (Λιοσίων 22)

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάληψη όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 19/11"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news