facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με το μετρό το Σάββατο

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις με το μετρό θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό αύριο Σάββατο, ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 39ης επετείου του Πολυτεχνείου. Η καθιερωμένη πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 15.00.

Με εντολή της Αστυνομίας κλείνουν στις 12.00 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι, Ακρόπολη. Στις 14.00 θα κλείσουν και οι σταθμοί Πανόρμου, Κατεχάκη, Εθνική 'Αμυνα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις με το μετρό το Σάββατο"

"Αυτόματος θάνατος” για την Ελλάδα οι όροι για τη δόση-μαμούθ των 44 δισ.

Το γεγονός και μόνο ότι ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών είπε ναι στα 44 δισ. των τριών δόσεων μαζί πρέπει να μας βάζει σε υποψίες. Έθεσε έναν πολύ απλό όρο τον οποίο οι Γερμανοί επιχειρούν τρία χρόνια να επιβάλλουν Την οικονομική επιτήρηση της Ελλάδας.

Πως θα γίνει αυτό; Με αυτόματο μηχανισμό που θα προβλέπει περικοπές χωρίς άλλη συζήτηση σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους.

Για παράδειγμα. Η χώρα θα ενισχύσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πέρασε στις 29 Οκτωβρίου ώστε στην περίπτωση που υπάρχει απόκλιση 10% από τους στόχους να υπάρχει αυτόματη περικοπή δαπανών 10% στο δημόσιο – πλην συντάξεων και μισθών.

Ταυτόχρονα η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε περίπτωση που για δύο τρίμηνα “πέφτει έξω” να παίρνει μέτρα ίσα με το 50% της απόκλισης.

Για παράδειγμα, εάν όπως όλα δείχνουν παραμείνει το κενό του 1 δισ. ευρώ στους στόχους από τις αποκρατικοποιήσεις η χώρα μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο να πάρει νέα μέτρα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάπως έτσι μοιάζει να αναιρείται η εξαίρεση που προβλέπεται παραπάνω για τους μισθούς και τις συντάξεις αφού τα έσοδα του κράτους είναι στο μηδέν και θα πρέπει να γίνουν περικοπές.

Ταυτόχρονα, παρά τις προβλέψεις του προϋπολογισμού για δαπάνες, το 10% αυτών θα μένει “παγωμένο” για τους πρώτους έξι μήνες του έτους, εαν πιάνονται οι στόχοι θα εκταμιεύονται, αν όχι οι δαπάνες σε όλα τα επίπεδα θα είναι 10% μικρότερες.

Κάπως έτσι μπορεί τα χρήματα να εκταμιεύονται στα λόγια επί της ουσίας όμως θα κατευθύνονται μόνο σε συγκεκριμένους στόχους και στην περίπτωση που η χώρα θα χρειάζεται επιπλέον χρήματα ή αποκλίνει από τους στόχους θα πρέπει να κάνει μόνο περικοπές.

Ποιος θα κρίνει την πορεία των μέτρων και των στόχων;

Η γνωστή μας τρόικα.

Η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται τον Μάρτιο... Τότε και τα επόμενα μέτρα, παρά το γεγονός ότι αυτά ήταν... τα τελευταία.

Μπορεί να έρθουν 44 δισ. ως τα Χριστούγεννα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το Ελληνικό Κράτος μπορεί να κάνει τα χρήματα αυτά ό,τι επιθυμεί.

Ως τώρα την ευθύνη της διαχείρισης των χρημάτων αυτών την είχε αποκλειστικά και μόνο η Ελλάδα μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος. Τώρα μπαίνει πιο ενεργά στο παιχνίδι ο EFSF.

Πλέον ο συγκεκριμένος λογαριασμός και η διαχείρισή του θα γίνεται από τον EFSF, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για την έγκαιρη αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων και λοιπών δαπανών του δημόσιου χρέους.

Η τρόικα, προφανώς, φοβάται μήπως η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιήσει κεφάλαια που προορίζονται για την αποπληρωμή δαπανών του χρέους, για την κάλυψη άλλων δαπανών και επιδιώκει να ισχυροποιήσει την παρουσία του EFSF.

Κάπως έτσι πάει περίπατο και η ένεση ρευστότητας στην αγορά που λέει η κυβέρνηση Με άλλα λόγια η χώρα θα συνεχίσει να κατευθύνεται σε υφεσιακή τροχιά, με μόνο στόχο την αποπληρωμή δανείων και τόκων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » ""Αυτόματος θάνατος” για την Ελλάδα οι όροι για τη δόση-μαμούθ των 44 δισ."

Κατά της δραστικής ουσίας και οι Ευρωπαίοι φαρμακοβιομήχανοι!

Με επιστολή του στον υπουργό Υγείας ο πρόεδρος του EFPIA, Richard Bergström επισημαίνει τους κινδύνους της υποχρεωτικής συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία και ζητά να ανακληθεί το μέτρο

Την ανάκληση του άρθρου του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή και αναφέρεται στην υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία ζητά ο ευρωπαϊκός φορέας των φαρμακοβιομηχανιών.

Σε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο και στον Υφυπουργό, Μάριο Σαλμά, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations – EFPIA), Richard Bergström, τονίζει ότι η εφαρμογή του μέτρου είναι περιττή στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο κ. Bergström αναφέρεται αναλυτικά στις επιπτώσεις από τη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή και υπογραμμίζει ότι «δεν θα εξοικονομήσει κονδύλια για την κυβέρνηση, αλλά αντίθετα θα δυσκολέψει τη ζωή των ασθενών τη στιγμή που η κοινωνική συνοχή είναι το πρωτεύον ζήτημα».

Παράλληλα, στην επιστολή γίνεται λόγος και για τις δραματικές συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του μέτρου στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία: «Οι εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες που απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων θα χάσουν πολλά περισσότερα από τους άλλους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο κ. Bergström υπαινίσσεται ευθέως ότι το συγκεκριμένο μοντέλο που επέλεξε να εφαρμόσει η Ελλάδα είναι παρωχημένο, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις στρέφονται σε άλλες λύσεις (όπως η διενέργεια διαγωνισμών), προφανώς πιο αποτελεσματικές, για να ευνοήσουν τον ανταγωνισμό στη διαμόρφωση των τιμών στην αγορά φαρμάκων και, άρα, να επιτύχουν τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

"Λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο που ισχύει στην Ελλάδα για το σύστημα διαμόρφωσης των τιμών των off-patent σκευασμάτων με βάση τις τιμές αναφοράς, η εισαγωγή της υποχρεωτικής συνταγογράφησης δραστικής μοιάζει ως ένας περιττός περισπασμός από τις πιο απαραίτητες προσπάθειες στην ορθολογική συνταγογράφηση, τον έλεγχο του όγκου και την καταπολέμηση της απάτης στο πεδίο της αποζημίωσης", τονίζει χαρακτηριστικά η επιστολή.

«Η εισαγωγή της υποχρεωτικής συνταγογράφησης της δραστικής είναι περιττή. Σας καλώ να αναβάλετε την εφαρμογή της ρύθμισης μέχρι να έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε», καταλήγει η ο κ. Bergström που ζητά να συναντηθεί άμεσα με την πολιτική ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Υγείας.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατά της δραστικής ουσίας και οι Ευρωπαίοι φαρμακοβιομήχανοι!"

Από τον Ιανουάριο θα καθιερωθεί ενιαία ημέρα πληρωμής των συντάξεων

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των συντάξεων. Με νομοθετική πρωτοβουλία που προωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιανουάριο θα καθιερωθεί ενιαία ημέρα πληρωμής των συντάξεων.

Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα προκαταβάλλουν, από τον Ιανουάριο του 2013, τις συντάξεις (κύριες, επικουρικές) και τα μερίσματα στους συνταξιούχους στην τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Ετσι π.χ. το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου, δηλαδή την Πέμπτη 31, αντί της Τρίτης 22 του μηνός.

Το ίδιο θα γίνει σε όλα τα ταμεία.

Η αλλαγή γίνεται για τον εντοπισμό των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ στις οποίες θα επιβάλλονται από 1/1/2013 οι νέες εισφορές 5%-20% και για τον έλεγχο των δικαιούχων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Από τον Ιανουάριο θα καθιερωθεί ενιαία ημέρα πληρωμής των συντάξεων"

"Θα χάσουμε τις περιουσίες μας με τα σαρωτικά φορολογικά μέτρα", λένε οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη διάψευση πληροφοριών περί επιβολής σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), δημευτικού χαρακτήρα, με απόδοση 3 δισ. ευρώ και εξοντωτικής φορολόγησης των μισθωμάτων των ανέργων και των υπερηλίκων χωρίς σύνταξη, ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), με επιστολή της προς τον Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας τους τεράστιους κινδύνους από τη διαφαινόμενη σαρωτική υπερφορολόγηση των ιδιοκτητών της χώρας.

Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η ιδιωτική ακίνητη περιουσία από "δικαίωμα" έχει πλέον καταστεί "βάρος" και μάλιστα ασήκωτο, απαξιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, όχι μόνον από την κατάσταση της οικονομίας, αλλά κυρίως από τα συνεχή σαρωτικά φορολογικά μέτρα. Η απαξίωσή της όμως συμπαρασύρει σε απαξίωση και τη δημόσια περιουσία, που αποτελεί κτήμα ολόκληρου του ελληνικού λαού».

«Η επαναφορά του ΕΤΑΚ, με την ευρύτερη δυνατή φορολογική βάση και το χαμηλότερο δυνατό συντελεστή είναι ο μοναδικός τρόπος να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των εσόδων από τη φορολογία κεφαλαίου. Κάθε συντελεστής που υπερβαίνει το 1 ο/οο (ένα τοις χιλίοις) έχει αμφίβολη εισπραξιμότητα, έστω και για μικρό διάστημα. Μόνη επιβεβλημένη εξαίρεση είναι κατά την άποψή μας να μην βεβαιώνεται ποσό ΕΤΑΚ που δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ ανά φορολογούμενο, οπότε δημιουργείται ένα οικογενειακό de facto "αφορολόγητο" ύψους 100.000 ευρώ», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » ""Θα χάσουμε τις περιουσίες μας με τα σαρωτικά φορολογικά μέτρα", λένε οι ιδιοκτήτες ακινήτων"

Σκάνδαλο με ακάλυπτες επιταγές στην Αγροτική

Μια πρωτοφανή υπόθεση με ακάλυπτες και μεταχρονολογημένες επιταγές, οι οποίες δεν σφραγίζονταν και παρέμειναν ξεχασμένες στα συρτάρια διευθυντικών στελεχών πιστωτικών ιδρυμάτων προκειμένου να «εξυπηρετούνται», μέσω δανείων οι εκδότες τους, αποκαλύπτει η zougla.gr.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ένας διευθυντής της Αγροτικής τράπεζας, είχε μετατρέψει το υποκατάστημα που εργαζόταν σε τσιφλίκι του, δίδοντας εντολές ώστε να παρακρατούνται ακάλυπτες και μεταχρονολογημένες επιταγές χωρίς να σφραγίζονται.

Η συγκεκριμένη υπόθεση η οποία «σέρνεται» εδώ και δύο χρόνια, είχε ως απώτερο σκοπό, όπως καταγγέλλεται, την εξυπηρέτηση των «φίλων» του διευθυντικού στελέχους της ΑΤΕ οι οποίοι δεν έμπαιναν στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία, διατηρώντας τη δανειοληπτική τους ικανότητα στο ακέραιο!

Όπως προκύπτει, τη δράση του διευθυντή, κατήγγειλε ένας νεοπροσληφθείς υπάλληλος, ο οποίος είχε αναλάβει να διεκπεραιώνει τη… δύσκολη δουλειά.

Με αναφορά καταπέλτη προς την αρμόδια διεύθυνση Εσωτερικής Επιθεώρησης, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της ηλεκτρονικής εφημερίδας, περιέγραψε λεπτομερώς τις «παράτυπες» εντολές που λάμβανε από τον προϊστάμενό του, επισημαίνοντας ότι όταν αρνήθηκε να υπακούσει τις «διαταγές» του, τότε μετατέθηκε σε άλλο κατάστημα για καθαρά εκδικητικούς λόγους.

Αναφορά-κόλαφος

Στην αναφορά του ο εν λόγω υπάλληλος καταγγέλλει ότι ο διευθυντής του έδινε συστηματικά παράτυπες εντολές με τις οποίες του ζητούσε είτε να αντικαθιστά είτε να μεταθέτει χρονικά το σφράγισμα μεταχρονολογημένων επιταγών που έβγαιναν απλήρωτες - ακάλυπτες ξεπερνώντας το οκταήμερο όριο όπως ορίζεται.

Αδυνατώντας, όπως λέει, να παρακούσει τις εντολές του προϊσταμένου του, προσπάθησε επανειλημμένως να αναθέσει τη συγκεκριμένη ευθύνη σε κάποιον άλλον συνάδελφό του.

Αρχικά επιχείρησε να «πασάρει» τη διαχείριση των απλήρωτων επιταγών στην προϊσταμένη του καταστήματος και μετά απευθύνθηκε ακόμη και στον ίδιο τον διευθυντή. Ωστόσο και οι δύο αρνήθηκαν, αντιτείνοντας ότι εκείνος είχε την αποκλειστική ευθύνη.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει μέσω της αναφοράς, ο διευθυντής του καταστήματος προκειμένου να αποκρύψει την συγκεκριμένη πρακτική του σχετικά με τη διαχείριση των απλήρωτων επιταγών επέδωσε στον υπάλληλο γραπτή εντολή στην οποία ανέφερε ρητά ότι έπρεπε να ακολουθεί την εγκύκλιο σχετικά με τη διαχείριση των επιταγών προφανώς για να είναι καλυμμένος σε περίπτωση ελέγχου από τα κεντρικά. Ενώ λοιπόν προφορικά του έλεγε να κάνει παρατυπία, φρόντιζε να καλύπτει γραπτά τα «νώτα» του.

Η παράνομη τακτική

Από το ιστορικό της υπόθεσης προκύπτει ότι ο διευθυντής του καταστήματος, είχε δώσει ρητές εντολές στον υπάλληλο, πως από τη στιγμή που μια επιταγή έβγαινε απλήρωτη και ο πελάτης αδυνατούσε να την αντικαταστήσει εμπρόθεσμα αυτή θα έπρεπε να παραδίνεται στα χέρια του.

Στη συνέχεια ήλεγχε τον εκδότη της επιταγής στον Τειρεσία και από τη στιγμή που διαπίστωνε ότι ο εκδότης δεν είχε δυσμενή στοιχεία, τότε επέστρεφε στην επιταγή στον υπάλληλο με την εντολή «να την κρατήσει ασφράγιστη».

Στην αναφορά του ο καταγγέλλων επισημαίνει ότι η επιταγή μπορεί να έμενε «κρυμμένη» μέχρι και δύο μήνες, ενώ ο στόχος ήταν να «αντικατασταθεί από τον κομιστή, είτε να σφραγιστεί εκπρόθεσμα είτε αν δεν μπορούσε ο κομιστής να την αντικαταστήσει ο ίδιος».

Τον μετέθεσαν

Όταν ο υπάλληλος μονιμοποιήθηκε, καθώς αρχικά η σύμβαση του ήταν ορισμένου χρόνου, ανακοίνωσε στον διευθυντή ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει την συγκεκριμένη τακτική. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε και ο Γολγοθάς του.

Ο διευθυντής αρχικά του έκανε γραπτή επίπληξη για άρνηση εκτέλεσης καθηκόντων, χωρίς φυσικά να αναφέρει ποια είναι τα καθήκοντα αυτά, αλλά και για ανάρμοστη συμπεριφορά ως προς τους συναδέλφους του.

Μετά από την γραπτή επίπληξη ακολούθησαν αλλεπάλληλες αποσπάσεις η οποίες είχαν σαν κοινό παρονομαστή τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση του εκάστοτε τραπεζικού καταστήματος από τον τόπο διαμονής του υπαλλήλου.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όταν έληξε το διάστημα των αποσπάσεων και ο υπάλληλος επέστρεψε στο κατάστημα, αρχικά δέχθηκε εντονότατη λεκτική επίθεση από τον διευθυντή ο οποίος αντιλήφθηκε ότι είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και δεν είχε άλλον τρόπο να τον απομακρύνει, ενώ υπήρξε σε βάρος του και απόπειρα σωματικής βίας!

Ο υπάλληλος μετά από την συγκεκριμένη συμπεριφορά ανακοίνωσε στην αποχώρηση του από το κατάστημα και, αναφέροντας το περιστατικό στα αρμόδια όργανα την ίδια μέρα, μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία.

Δείτε την αναφορά
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο με ακάλυπτες επιταγές στην Αγροτική"

Στις 30 Νοεμβρίου η απόφαση για εξεταστική για το Μνημόνιο

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, πιθανότατα, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο. Της συζήτησης θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

Η πρόταση για τη συγκεκριμένη ημερομηνία συζητήθηκε στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και φαίνεται να βρίσκει σύμφωνα τα κόμματα.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 30 Νοεμβρίου η απόφαση για εξεταστική για το Μνημόνιο"

Αστυνομικός λήστευε αλλοδαπούς.Τον συνέλαβαν να κάνει ληστεία με το υπηρεσιακό όπλο.

Πρόκειται για ειδικό φρουρό που υπηρετεί στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης. Οι συνάδελφοί τους αστυνομικοί τον συνέλαβαν... επί το έργο

Με το υπηρεσιακό όπλο στο χέρι ο ειδικός φρουρός με τη βοήθεια ενός ακόμη συνεργού του λήστεψε δυο αλλοδαπούς στην οδό Χίου κοντά στον σταθμό Λαρίσης.

Ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη οδηγήθηκε αμέσως στην Ασφάλεια και από εκεί στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, όπου και ανακρίνεται.

Από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης διαπιστώνεται ότι έκανε αρκετές ένοπλες ληστείες με τον ίδιο τρόπο, ενώ πριν καταταγεί στην αστυνομία εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας σε γνωστό εφοπλιστή.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικός λήστευε αλλοδαπούς.Τον συνέλαβαν να κάνει ληστεία με το υπηρεσιακό όπλο."

Γ. Βρούτσης: Σταθερός ο κατώτατος μισθός μέχρι το 2016

Την εκτίμηση ότι το 2013 ο κοινωνικός προϋπολογισμός (κρατικές δαπάνες για συντάξεις- επιδόματα, κλπ) θα εμφανίσει για πρώτη φορά πλεόνασμα, της τάξης των 2 δισ. ευρώ, έκανε ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, ανοίγοντας νωρίτερα το πρωί τις εργασίες του 2ου ετήσιου συνεδρίου LABOR & INSURANCE με θέμα, «Αγορά Εργασίας: Πώς θα Συμβάλλει στην Οικονομική Ανάπτυξη;», που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του κατωτάτου μισθού και τόνισε, ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα και θα παραμείνει σταθερός ως το τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος το 2016.

Κάλεσε επίσης τις επιχειρήσεις να ενταχθούν στις εργοδοτικές οργανώσεις ώστε να διαχέονται οι ρυθμίσεις που θα συμφωνούνται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων ως όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους.

Ο υπουργός Εργασίας αναγνώρισε, ότι τα μέτρα είναι δύσκολα καθώς, όπως είπε, «τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί μέτρα 60 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 30% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος» (ΑΕΠ).

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Βρούτσης: Σταθερός ο κατώτατος μισθός μέχρι το 2016"

Ναι στο σεξ και στο ίντερνετ μέσα στις ελληνικές φυλακές

Το δικαίωμα σε φυλακισμένους συζύγους ή συντρόφους να συνευρίσκονται μέσα στις φυλακές παρέχει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που συντάχθηκε από ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον καθηγητή Γιάννη Πανούση.

Με το νέο σωφρονιστικό κώδικα δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας των κρατουμένων για πρώτη φορά και συγκεκριμένα αναγνωρίζεται το δικαίωμα συζύγων ή συντρόφων να συνευρίσκονται σε χώρο των φυλακών. Επίσης, προβλέπεται το δικαίωμα ολόκληρες οικογένειες να συναντώνται μέσα στη φυλακή.

Επίσης, μέσω αυτού δίνεται η δυνατότητα στους κρατουμένους να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ καθιερώνει και το καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης σε άλλα νομικά πρόσωπα πλην των φυλακών αλλά και η τμηματική έκτιση των ποινών τους για κατηγορίες κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για ήπιας μορφής αδικήματα.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναι στο σεξ και στο ίντερνετ μέσα στις ελληνικές φυλακές"

Κύπρος: Μάς δίνουν οικόπεδο για να ξεχρεώσουμε

Ο Γιώργος Λιλλήκας, υποψήφιος στις κυπριακές προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου ενημέρωσε την Τετάρτη, τον Έλληνα πρέσβη, Βασίλη Παπαϊωάννου, για την πρότασή του να παραχωρήσει η Κύπρος στην Ελλάδα ένα από τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ, «με τους ίδιους όρους που παραχωρούνται αυτά τα οικόπεδα σε άλλες διεθνείς εταιρείες».

«Η Ελλάδα πάντα στήριζε την Κύπρο και εάν μπορούμε, ως Κύπρος, να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταπεξέλθει σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, που περνά σήμερα, θα πρέπει να το πράξουμε και να είμαστε και εμείς στο πλευρό της Ελλάδας», είπε ο κ. Λιλλήκας κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Έλληνα πρέσβη.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι οι δύο άντρες συζήτησαν, ακόμη, για την κατάσταση της ελλαδικής οικονομίας και τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας και ενημέρωσε τον κ. Παπαϊωάννου για τις προγραμματικές του θέσεις στα βασικά ζητήματα της Κύπρου.

Ο ίδιος, παράλληλα, εξέφρασε την ευχή ότι, μετά και την ψήφιση όλων των σχετικών νομοθεσιών από την Βουλή των Ελλήνων, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί στις δικές της υποχρεώσεις και έτσι θα μπορέσει το ταχύτερο δυνατόν η Ελληνική οικονομία να μπει σε μια προοπτική ανάπτυξης και να επανέλθει η ελπίδα στους Έλληνες πολίτες.

protothema / Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Μάς δίνουν οικόπεδο για να ξεχρεώσουμε"

Προς εκμετάλλευση 862 ελληνικά λιμάνια

«Διαθέτουμε 862 λιμάνια τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε», με αυτή του φράση ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης ανοίγει την πόρτα των ιδιωτικοποιήσεων ελληνικών λιμένων.

Κατά τη διάρκεια σημερινής Συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός επεσήμανε «Oι ιδιωτικοποιήσεις αποδίδουν. Αυτό είναι το μήνυμα από τη χθεσινή συμφωνία της Hp-Cosco-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κάποιοι εθελοτυφλούν και αυτό είναι δικαίωμά τους. Δεν είναι δικαίωμά τους να περιφρονούν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός. Ο δρόμος εξόδου από τα ελλείμματα περνάει μέσα από τις μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Μουσορούλης συνέχισε αναφέροντας «Το 80% του εμπορίου διακινείται μέσω θαλάσσης και η ελληνική ναυτιλία είναι κυρίαρχη στον τομέα αυτό. Και αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Διαθέτουμε 862 λιμάνια τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Έχουμε 16 λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος, 16 λιμάνια εθνικής σημασίας 265 λιμάνια μείζονος ενδιαφέροντος και πολυάριθμους λιμένες τοπικής σημασίας. Έχουμε 12 ανώνυμες εταιρείες. Μέσω ΕΣΠΑ για την περίοδο 2007-2013, γίνονται παρεμβάσεις υποδομών ύψους 115 εκατ. ευρώ. Επίσης γίνονται λιμενικές υποδομές σε 41 λιμάνια , κύρια και περιφερειακά».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τέθηκε χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Φεβρουάριο οπότε και το TAIΠΕΔ θα έχει εκπονήσει μελέτη αξιοποίησης των λιμανιών και αξιολόγησης του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

«Πρέπει να ανταποκριθούμε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Στόχος είναι να έχουμε ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο λιμενικό σύστημα.» επεσήμανε ο Κ.Μουσουρούλης και ανέπτυξε τις Αρχές της στρατηγικής των λιμένων που είναι:

- Η σύνδεση των ελληνικών λιμένων με τα ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα μεταφορών

- Περιφερειακή ανάπτυξη

- Διασφάλιση το συντονισμού των παρεμβάσεων που γίνονται με δημόσιους πόρους

- Ιεράρχηση προτεραιοτήτων,

- Ορθολογική κατανομή των πόρων

- Προσαρμογή στις σημερινές διεθνείς εξελίξεις.

Η ΕΕ έχει ορισμένους κανόνες που πρέπει να εφαρμοστούν για τη λιμενική πολιτική

1) Ανάπτυξη συνεργιών

2) Υποχρέωση εκπόνησης στρατηγικής

3) Δημιουργία ναυτιλία μικρών αποστάσεων

4) Διαφάνεια κατά τη δημόσια χρηματοδότηση των λιμένων

5) Απλούστευση διοικητικών διαδικασιών κατά την είσοδο και έξοδο πλοίων από τα κοινοτικά λιμάνια.

6) Προώθηση διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων.

7) Διεύρυνση ατυχημάτων από ανεξάρτητους οργανισμούς

8) Υποχρέωση κατάρτισης σχεδίων ασφαλείας λιμένων.

dealnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς εκμετάλλευση 862 ελληνικά λιμάνια"

Κινδυνεύει με χρεοκοπία ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας SAS

Ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας SAS κινδυνεύει με κλείσιμο εντός των προσεχών εβδομάδων αν τα συνδικάτα απορρίψουν ένα αυστηρό σχέδιο περικοπών των ...δαπανών το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων, αναφέρει σήμερα δανέζικο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα Daily Politiken επικαλείται ανώνυμη πηγή σύμφωνα με την οποία η προβληματική αεροπορική εταιρεία δεν διαθέτει "αρκετά χρήματα για να φθάσουν μέχρι το τέλος του χρόνου", καθώς οι πιστωτές της ετοιμάζονται να παγώσουν τη βοήθεια.

Τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους πιλότους και τα πληρώματα αεροσκαφών πρόκειται να συναντηθούν με την διοίκηση για να συζητήσουν για τις επόμενες κινήσεις τους με την επαναδιαπραγμάτευση των συλλογικών συμφωνιών, τις περικοπές 800 θέσεων εργασίας, την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και τους νέους όρους συνταξιοδότησης να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το 441 εκατομμυρίων δολαρίων σχέδιο μείωσης των δαπανών παρουσιάστηκε την Δευτέρα από την διοίκηση της SAS και δόθηκε προθεσμία μέχρι την Κυριακή οπότε θα συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο της SAS.

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας τριών δισεκατομμυρίων κορωνών Σουηδίας, περιλαμβανομένης της μικρής αεροπορικής εταιρείας Wideroe στη Νορβηγία, ακινήτων, καθώς και των υπηρεσιών εδάφους, δήλωσε ο επικεφαλής της, Ρίκαρντ Γκούσταφσον.

Τα μέτρα προωθούνται από τους μεγαλύτερους μετόχους της αεροπορικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων οι κυβερνήσεις της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

Η προβληματική εταιρεία αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Norwegian Air Shuttle και προβλήματα εξαιτίας του υψηλού κόστους των καυσίμων, ενώ χρειάζεται να επενδύσει σε νέα αεροσκάφη.

Εν μέσω της απειλής της χρεοκοπίας, προετοιμάζεται σχέδιο για την περίπτωση που η εταιρεία σταματήσει τις πτήσεις ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι είχαν βγάλει εισιτήριο, έγραψε η Politiken.

Η εφημερίδα της Στοκχόλμης Svenska Dagbladet έγραψε ότι ο σουηδικός τραπεζικός όμιλος SEB κινδυνεύει να υποστεί απώλειες τεσσάρων δισεκατομμυρίων κορωνών αν κλείσει η SAS, καθώς είναι η τράπεζα που αναλαμβάνει να αποζημιώνει τους πελάτες εκείνους οι οποίοι αγόρασαν εισιτήριο με πιστωτική κάρτα.

kerdos

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινδυνεύει με χρεοκοπία ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας SAS"

Για κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εφοριακοί

Για δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) με αφορμή τα σενάρια για νέες απολύσεις.

"Η Ομοσπονδία Εφοριακών έχει επανειλημμένα αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορολογικές υπηρεσίες (εφορίες, ΣΔΟΕ, κλπ) από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού", αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση.

"Τα σενάρια που κυκλοφορούν τις ημέρες αυτές, αλλά και η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου 2013 – 2016, προετοιμάζουν το έδαφος για νέες απολύσεις που καλύπτονται πίσω από διάφορες προφάσεις. Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπου, ότι δεν θα αποδεχθούμε ούτε μια απόλυση εργαζόμενου από τις φορολογικές υπηρεσίες".

"Όσοι σχεδιάζουν απολύσεις, θα βρεθούν αντιμέτωποι με δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, χωρίς όρια. Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι, στη διάλυση των φορολογικών υπηρεσιών", προσθέτει η Ομοσπονδία.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Για κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εφοριακοί"

"Οι δανειστές μας πάτησαν στο λαιμό", λέει ο Ρουπακιώτης

«Μας πάτησαν στο λαιμό. Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Κατά τον κ. Ρουπακιώτη: «Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων».

Παράσταση δικηγόρων στις αγοραπωλησίες θέλει το υπ. Δικαιοσύνης παρά το βέτο της Τρόικας

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχεται τη διάσταση που δίδει η επιτροπή έστω και αν είναι σε αντίθεση με τις όποιες επιταγές έχουν ήδη επιβληθεί»

. Αυτό ανάφερε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης παρουσιάζοντας τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της επιτροπής που συνέταξε το νέο Κώδικα Δικηγόρων οι οποίες, σε αντίθεση με το μνημόνιο, προβλέπουν την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή για όλες τις αγοραπωλησίες πάνω από 60.000 ευρώ για την Αττική και πάνω από 20.000 ευρώ για την επαρχία. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα νέα μέτρα, που ψηφίστηκαν κατ’ επιταγή του τρίτου μνημονίου, καταργούν την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου για τον αγοραστή

Σε ότι αφορά τον πωλητή, η επιτροπή προτείνει την υποβολή έκθεσης τίτλων ιδιοκτησίας πριν υπογραφεί οποιοδήποτε συμβόλαιο. «Όπου δεν υπάρχει υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου υπάρχει κτηματολόγιο. Ασεβούν προς την αλήθεια όσοι λένε το αντίθετο», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας, πρόεδρος της επιτροπής που κατήρτισε το νέο Κώδικα Δικηγόρων, υπενθύμισε ότι είναι υποχρεωτική ακόμα και η έκθεση ενεργειακού επιθεωρητή για την αγοραπωλησία ακινήτου και αναρωτήθηκε: «Δεν θα υπάρχει παράσταση δικηγόρου όταν ο πωλητής καταβάλλει 100 ή 150.000 ευρώ»;

Κίνδυνος για τη δημοκρατία η Χρυσή Αυγή

Ο κ. Ρουπακιώτης δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του και για την προώθηση νέας νομοθετικής ρύθμισης όσον αφορά στο θέμα της ιθαγένειας, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας συγκεκριμένων διατάξεων του «νόμου Ραγκούση».

«Όσο σκληραίνουμε τη νομοθεσία τόσο ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή. Η πολιτεία πρέπει να δει άλλες δυνατότητες στη ρίζα του προβλήματος. Η δράση της Χρυσής Αυγής είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία. Γιατί; Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν πρέπει να τεθεί εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή με νόμο, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαφώνησε λέγοντας ότι πρέπει ένα πρόβλημα να το πολεμάς στη ρίζα. «Είμαι αντίθετος να τεθεί εκτός νόμου ένα κόμμα, τα πολιτικά προβλήματα λύνονται με άλλους τρόπους», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Ρουπακιώτη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » ""Οι δανειστές μας πάτησαν στο λαιμό", λέει ο Ρουπακιώτης"

Η ΕΚΤ μιλάει πλέον ανοιχτά για διαγραφή ελληνικού χρέους!

''Τουλάχιστον ένα μέρος του ελληνικού χρέους πρέπει να διαγραφεί ώστε να γίνει διαχειρίσιμο'' παραδέχεται ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή εξέλιξη καθώς η ΕΚΤ, που πίσω της βρίσκεται η Γερμανία, ''στύλωνε'' εως τώρα τα πόδια της αρνούμενη να ακούσει κουβέντα περί διαγραφής ελληνικού χρέους.

Και δεν μπορεί ο Luc Coene να εκφράζει προσωπικές του απόψεις με την ατάκα'' η επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας θα απαιτήσει κατά πάσα πιθανότητα μια απομείωση ενός μέρους τουλάχιστον του χρέους της''.

Γιατί πολύ απλά ο άνθρωπος αυτός είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και συνεπώς γνωρίζει πολύ καλά πόσο μετράνε οι λέξεις του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΚΤ μιλάει πλέον ανοιχτά για διαγραφή ελληνικού χρέους!"

Με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια η φορολογία στα ακίνητα

Με γνώμονα την προσφορότητα, την αναλογικότητα και με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, θα προχωρήσει η αναμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας των ακινήτων, πάντοτε όμως στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας, αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, σχετικής με την πτώση της δραστηριότητας στον κλάδο της οικοδομής. Η βουλευτής επικαλείται κλαδική μελέτη της ICAP, που δείχνει ότι η συνεχής πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας συμπαρασύρει και τον κλάδο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

Όπως ειδικότερα αναφέρει η βουλευτής, τα ειδικευμένα καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, την περίοδο 2006- 2008, είχαν συνεχόμενη άνοδο του τζίρου τους, σε ποσοστό 10% ετησίως.

Από το 2009, όμως, η εικόνα αλλάζει και, έως το 2011, η μέση ετήσια πτώση είναι 13%. Το 2011, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα υποχώρησε κατά 38%, ενώ ο τζίρος των καταστημάτων ηλεκτρολογικού εξοπλισμού κατά 18%. Η βουλευτής είχε απευθύνει την ερώτησή της στο υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας να ενημερωθεί πώς θα αντιμετωπίσει η πολιτεία την υπάρχουσα δυσμενή πραγματικότητα.

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός Οικονομικών θυμίζει ότι, με το νόμο 3986/2011, οι δωρεές και γονικές παροχές που συνιστώνται από 17 Δεκεμβρίου του 2010 έως και 31 Δεκεμβρίου του 2013, για αγορά ή ανέγερση ή χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση οποιουδήποτε ακινήτου, η οποία δεν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος (απαλλαγή από το πόθεν έσχες), εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου δωρεάς/γονικής παροχής.

Ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνει, εξάλλου, ως προς τη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων, ότι με τις διατάξεις του νόμου 3842/2010, καταργήθηκε ο φόρος αυτομάτου υπερτιμήματος και το τέλος συναλλαγής ακινήτων, ενώ οι φορολογικοί συντελεστές, ως προς τις αγορές αστικών ακινήτων, έχουν μειωθεί κατά μια ποσοστιαία μονάδα, δηλαδή σε 8% για το μέχρι 20.000 ευρώ τμήμα της αξίας του ακινήτου και σε 10% για το πέραν του ποσού αυτού τμήμα της (από 9% και 11% αντιστοίχως που ήταν προηγουμένως).

Διαβάστε Περισσότερα » "Με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια η φορολογία στα ακίνητα"

«Σε 5 χρόνια ο μέσος Βούλγαρος θα είναι πλουσιότερος από τον μέσο Έλληνα»

«Εντός τεσσάρων ή πέντε ετών, ο μέσος Βούλγαρος θα είναι πλουσιότερος από τον μέσο Έλληνα». Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον Βούλγαρο υπουργό Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (NSI) της Βουλγαρίας η ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας συνεχίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο φέτος, φτάνοντας το 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι η πιο φτωχή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταφέρνει να αποφύγει την ύφεση παρά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Ο Ντιάνκοφ σημείωσε ότι η Βουλγαρία σκοπεύει να βελτιώσει το βιοτικό της επίπεδο στο 50% του μέσου όρου στην Ευρώπη τα επόμενα δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του NSI, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το ΑΕΠ αυξήθηκε ωστόσο μόλις κατά 0,1% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "«Σε 5 χρόνια ο μέσος Βούλγαρος θα είναι πλουσιότερος από τον μέσο Έλληνα»"

Για σκάνδαλο μεγατόνων κατηγορεί την κ. Χριστοφιλοπούλου η ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει την πρώην υφυπουργό Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο μεγατόνων. Την κατηγορεί ότι συνεργάστηκε μέσω της κόρης της με τον σχολάρχη Φώτη Μπουγά ο οποίος έχει καταδικαστεί  για πρωτοφανή νόθευση των πανελλαδικών εξετάσεων ενώ εκκρεμοδικεί στο ΚΥΣΔΕ εδώ και 2,5 χρόνια από τότε δηλαδή που ήταν υφ. Παιδείας η κα Ε. Χριστοφιλοπούλου.
 
Η ΟΙΕΛΕ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τη λειτουργία του ιδιωτικού ΙΕΚ στην Καλαμάτα, προϊόν κοινοπραξίας Μπουγά-Χριστοφιλοπούλου, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας με την οποία του ζητά να παρέμβει αμέσως, ώστε να εκδικαστεί η επί 2,5 χρόνια «ξεχασμένη» υπόθεση Μπουγά από το ΚΥΣΔΕ. Ζήτησε, επίσης, την απομάκρυνση του προέδρου του ΚΥΣΔΕ κ. Γ. Ζαφειρακίδη, ο οποίος για άγνωστους (;) λόγους κωλυσιεργεί και δεν εκδικάζει την υπόθεση.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου χαρακτήρισε τις κατηγορίες συκοφαντία κια διευκρίνισε ότι η κόρη της ζει εδώ και τρία χρόνια στην Καλαμάτα. "Η συνεργασία με τον κ. Μπουγά αφορά μόνο την ίδρυση ιδιωτικού ΙΕΚ, δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Διαβάστετο Δελτίο Τύπου της ΟΙΕΛΕ.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)
Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58
Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα
Τηλ: 5238148, 5230819
Fax: 5230819
e-mail: oiele@otenet.gr
site: http://www.oiele.gr/
Αθήνα, 13/11/2012
Αριθμ. Πρωτ:24365
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ – ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΣΧΟΛΑΡΧΗ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΕΚ Η ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η αποκάλυψη ότι η κόρη της πρώην Υφυπουργού Παιδείας κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου συνεταιρίστηκε με ιδιωτικό σχολείο της Καλαμάτας για την ίδρυση και λειτουργία του ιδιωτικού ΙΕΚ «Ορίζων» δεν θα προκαλούσε ουδεμία έκπληξη, εάν ο σχολάρχης του εν λόγω ιδιωτικού σχολείου δεν κατείχε τη θλιβερή πανελλαδική πρωτιά της απόπειρας υποκλοπής και διαρροής θεμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων το 2009!!! Ο καταδικασθείς σχολάρχης είναι ο Φώτιος Μπουγάς, η κρίση του οποίου για την πρωτοφανή νόθευση των Πανελλαδικών Εξετάσεων εκκρεμοδικεί στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) εδώ και 2,5 χρόνια(!), από τότε δηλαδή που Υφυπουργός Παιδείας ήταν η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ

Το καλοκαίρι του 2009 κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο υπόγειο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην Καλαμάτα, 6 εκπαιδευτικοί κατ’ εντολήν του σχολάρχη έστησαν μηχανισμό ηλεκτρονικής υποκλοπής των θεμάτων των εξετάσεων. Ωστόσο πιάστηκαν επ’ αυτοφόρω, και μετά από διενέργεια ΕΔΕ οι υπεύθυνοι παραπέμφθηκαν στο ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, που με διαφορετική σύνθεση και ακροάσεις έκρινε το σχολάρχη και τους εκπαιδευτικούς. Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει σάλο στο πανελλήνιο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΙΝΗ-ΧΑΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΚΑΙ …ΕΝΣΤΑΣΗ

Με ομόφωνη απόφαση του ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας (συνημμένο 1), μετά από πρόταση και των αιρετών της ΟΙΕΛΕ, επεβλήθησαν βαρύτατες ποινές στους 6 επίορκους εκπαιδευτικούς, σε 3 εκ των οποίων μάλιστα επεβλήθη και η ποινή της οριστικής απόλυσης από την εκπαίδευση. Αντιθέτως, λίγες ημέρες μετά το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, αυτή τη φορά με διαφορετική σύνθεση, κατά την εξέταση των πειθαρχικών ευθυνών του σχολάρχη – εγκεφάλου της υποκλοπής δεν επέδειξε την ίδια αυστηρότητα. Αντί της ποινής της άρσης λειτουργίας σχολείου, που προβλέπει ο νόμος, ο Φώτιος Μπουγάς καταδικάστηκε στην ποινή-χάδι προστίμου ύψους 25.000 ευρώ (συνημμένο 2). Μάλιστα, ο παραβάτης σχολάρχης κατέθεσε ένσταση στο ΚΥΣΔΕ εναντίον της ποινής, στα τέλη Μαΐου του 2010. Την εποχή εκείνη Υφυπουργός Παιδείας και αρμόδια για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης ήταν η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΑ;

Παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους ενστάσεις εκδικάζονται συνήθως εντός ολίγων εβδομάδων ή μηνών, όπως προβλέπει ο νόμος, η ένσταση του κ. Φ. Μπουγά βρίσκεται εδώ και 2,5 χρόνια κλειδωμένη σε κάποιο ερμάρι του ΚΥΣΔΕ από ένα «αόρατο» χέρι που τον προστατεύει. Η απορία της ΟΙΕΛΕ για την πρωτοφανή καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης, παρά τα συνεχή διαβήματα της Ομοσπονδίας, απαντάται σήμερα με την είδηση ότι η κόρη της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, Ελιάνα, είναι συνιδιοκτήτρια και διευθύντρια του ιδιωτικού ΙΕΚ «Ορίζων» (συνημμένο 3) που θα λειτουργήσει στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην Καλαμάτα (συνημμένο 4). Ο εταιρικός «γάμος» Χριστοφιλοπούλου-Μπουγά το φθινόπωρο του 2012, εξηγεί εκ των υστέρων και κάποιες «περίεργες» κινήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας, όπως π.χ. την προσπάθειά της να περάσει Υπουργική Απόφαση που να επιτρέπει σε ιδιωτικά σχολεία να εκμεταλλεύονται εμπορικά, μετά τη λήξη των μαθημάτων, τους χώρους και τις υποδομές τους (συνημμένο 5). Η απόπειρα αυτή δεν ευοδώθηκε, μετά και από έντονη αντίδραση της ΟΙΕΛΕ που επικαλέστηκε ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ η οποία απαγορεύει τις εμπορικές χρήσεις χώρων ιδιωτικών σχολείων (συνημμένο 6), και η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου υποχρεώθηκε σε ανάκληση της απαράδεκτης εκείνης ρύθμισης με έγγραφό της προς τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (συνημμένο 7). Ωστόσο, στο πρόσφατο Μνημόνιο 3 περιέχεται διάταξη (φωτογραφική;) που ξεπερνά το σκόπελο του ΝΣΚ και επιτρέπει σε «κοινοπραξίες» τύπου Μπουγά-Χριστοφιλοπούλου να κάνουν ελεύθερα εκπαιδευτικές «μπίζνες».

ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;

Η αποκάλυψη της δυσώδους αυτής υπόθεσης, ενός ακόμη δείγματος του καταρρέοντος, διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, δικαιώνει τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ που είχε ζητήσει, τον Ιούλιο του 2011, την παραίτησή της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου από τη θέση της Υφυπουργού Παιδείας (συνημμένο 8) ως «ανθρώπου των σχολαρχών».

Άραγε, μετά την αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ θα βρει το πολιτικό θάρρος να παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου; Ή θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα, θεωρώντας, η «πανέξυπνη», εμάς που ως Άτλαντες κουβαλάμε στους ώμους μας τρία μνημόνια, βλάκες!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ


Περισσότερα ΟΙΕΛΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Για σκάνδαλο μεγατόνων κατηγορεί την κ. Χριστοφιλοπούλου η ΟΙΕΛΕ"

"Εφταιξε η ... κακιά στιγμή" λέει τώρα ο δράστης του διπλού φονικού

Μετανοημένος εμφανίζεται στους αστυνομικούς της Α/Δ Αιτωλίας ο 62χρονος που το μεσημέρι σκότωσε εν ψυχρώ συγγενικό του ζευγάρι στις Παπαδάτες της Δ.Ε. Αρακύνθου του δήμου Αγρινίου, για ασήμαντη αφορμή

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, τα ρίχνει όλα στην κακιά ώρα και στο γεγονός ότι "θόλωσε" μετά τον καυγά που είχε με το άτυχο ζευγάρι για την καμινάδα που "τόλμησε" να σηκώσει δίπλα από το σπίτι του. Η κατασκευή τον ενοχλούσε και ζητούσε επίμονα την απομάκρυνση της.
Όπως αποκάλυψε, με τον 55χρονο και την 52χρονη γυναίκα του, είχε διαρκώς διαφορές και κακές σχέσεις γειτονίας για ασήμαντους λόγους.
"Μια τον πείραζαν οι γλάστρες, μια ο φράχτης, όλα τον ενοχλούσαν λένε χαρακτηριστικά γείτονες, που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του διπλού φονικού.
Τελικά, μια ακόμη φιλονικία, η σημερινή, ήταν η αφορμή για την πράξη του για την οποία τώρα ζητά συγγνώμη. Μια συγγνώμη όμως που δεν βρίσκει ανταπόκριση στους συγγενείς των θυμάτων και ειδικά στην 18χρονη κόρη τους, αριστούχα μαθήτρια που πέρασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και που το μακελειό έγινε μπροστά στα μάτια της.

Οι γείτονες περιγράφουν τον δράστη ως έναν μοναχικό και δύστροπο άνθρωπο που "δεν χρώσταγε καλημέρα σε κανέναν" και που διαρκώς δημιουργούσε προβλήματα στην οικογένεια των θυμάτων με την συμπεριφορά του. Ο 62χρονος, επέστρεψε από την Αθήνα πριν από μερικά χρόνια, όπου δούλευε ως ελαιοχρωματιστής και ήταν διαζευγμένος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει και μια κόρη από τον γάμο του.
Η οικογένεια των θυμάτων, περιγράφεται με τα καλυτέρα λόγια, απ'όλο το χωριό, ως φτωχοί και φιλήσυχοι άνθρωποι που με πολύ μεγάλη προσπάθεια τα έβγαζαν πέρα, ενώ ο 55χρονος είχε αναπηρία και λάμβανε κάποιο επίδομα. Μοναδικό τους μέλημα ήταν να μεγαλώσουν σωστά τη μοναχοκόρη τους, που ήταν η καλύτερη μαθήτρια στο σχολείο της περιοχής και πρόσφατα εισήλθε σε Πανεπιστημιακή Σχολή. Δεν πρόλαβαν όμως να την δουν να σπουδάζει, να αποφοιτά και να γίνεται μια νέα επιστήμονας.

Το 18χρονη κορίτσι, φιλοξενείται σε σπίτι συγγενών που τις συμπαρίστανται, ώστε να ξεπεράσει το σοκ του διπλού φονικού, που έγινε μπροστά της. Αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το φονικό, λένε πως και το κορίτσι την γλίτωσε πολύ φθηνά και πως εάν ο δράστης είχε καραμπίνα και όχι δίκαννο, πιθανώς να πυροβολούσε και αυτή αλλά και όποιον έβρισκε μπροστά του. Άλλωστε όταν έφυγε από το τόπο του φονικού με το όπλο που πριν είχε ξαναγεμίσει, έστρεψε τις κάννες σε γείτονα του, λένε αυτόπτες μάρτυρες που τον παρακάλεσε να μην πυροβολήσει. Τότε, ο 62χρονος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, πριν εξαφανιστεί.

Το όπλο του φονικού το είχε μαζί του όταν συνελήφθη στο γειτονικό χωριό της Γαβαλούς, όπου μάλλον πήγαινε για να παραδοθεί. Στο σπίτι του βρέθηκε ένα ακόμη όπλο και η Ασφάλεια του Μεσολογγίου, εξετάζει εάν τα κατείχε νόμιμα.


agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » ""Εφταιξε η ... κακιά στιγμή" λέει τώρα ο δράστης του διπλού φονικού"

Κατά 80% αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία

Ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαθίστανται στη Γερμανία αυξήθηκε κατά σχεδόν 80% στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες νοτιοευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την χρηματοπιστωτική κρίση καταφεύγουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι 501.000 ξένοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012 -αύξηση 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η χώρα θα αποφύγει το είδος της ύφεσης που πλήττει πολλές χώρες από την 17μελή Ευρωζώνη.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ραγδαία αύξηση των μεταναστών από χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους -από την Ελλάδα ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 78% και κατά 53% από την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Συνολικά καθ΄όλη τη διάρκεια του περασμένου χρόνου παρατηρήθηκε αύξηση της μετανάστευσης ύψους 20%.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι μετανάστες -306.000- που έφθασαν στη Γερμανία προέρχονταν από χώρες της ΕΕ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατά 80% αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία"

«Στημένη» η φωτογραφία με την αλβανική σημαία καταγγέλλουν γονείς στη Λευκάδα

Δημοσιεύουμε το αυτούσιο κείμενο των γονέων καθώς και αποκλειστικές φωτογραφίες απο την γιορτή. Κάθε άλλο σκηνικό που δημοσιεύθηκε (με δήθεν Αλβανική σημαία) δεν είναι από τη γιορτή του 1ου Νηπιαγωγείου Νυδρίου μας γράφουν στο email οι γονείς που υπογράφουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γονέων Νηπιαγωγείου Νυδρίου Λευκάδας

Εμείς οι γονείς του 1ου Νηπιαγωγείου Νηδρίου Λευκάδας που γεννηθήκαμε και ζούμε μόνιμα στο νησί μας και τα παιδιά μας από την προσχολική αγωγή έως το Λύκειο στηρίζουμε τα σχολεία του τόπου μας και όχι κάποια κολέγια, νοιώθουμε αμήχανοι από την διαστρέβλωση των γεγονότων σχετικά με την εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου και την αψυχολόγητη ενέργεια του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευση Λευκάδας να διενεργήσει ΕΔΕ (για τυχόν τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος για όσα αναφέρονται σε ανώνυμη επιστολή δήθεν… γονέα), όπου μετακινεί τις δύο νηπιαγωγούς από το σχολείο μας χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος εκτός και εάν συμφωνεί με τα όσα ψευδή αναφέρονται στην επίδικη επιστολή.

Μας εκπλήσσει επίσης το γεγονός της βιασύνης του κ. Δ/ντή Π.Ε.Λευκάδας να προχωρήσει βεβιασμένα σε μια τέτοια επώδυνη για την τοπική κοινωνία του Νυδρίου, διοικητική πράξη, χωρίς να υπολογίσει τη ζημιά που γίνεται στις τρυφερές ηλικίες των παιδιών μας, χωρίς την έκφραση παιδαγωγικής άποψης των ειδικών, χωρίς να έχει ενημερωθεί πληρέστερα ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Ιονίων νήσων καθώς και η υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα αλλάζοντας την παιδαγωγική σχέση των παιδιών μας με τις δασκάλες τους για το καπρίτσιο ενός δήθεν γνωστού-άγνωστου γονέα. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ρωτήσουμε εάν με αυτές τις πρακτικές ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και σε κάθε εθνική ή άλλη επέτειο που κάποιος ανώνυμος εξωθεσμικός θα διαφωνεί με τα χρώματα ή τα τραγούδια που θα χρησιμοποιούν τα νήπια εμείς θα πρέπει να μπαίνουμε στο μαρτύριο της σταγόνας δηλαδή αλλαγής των εκπαιδευτικών! Πώς αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί πλέον από το υπουργείο; Γιατί πρέπει οι γονείς και το σχολείο να υποταχθούν σε κάποια ή κάποιες μονεταριστικές αντιλήψεις και μόνο;

Ποιος τότε ο ρόλος της αγωγής που πρέπει να δίδει το Νηπιαγωγείο;

Από ποιους κανόνες και διεθνής αποφάσεις προκύπτει ότι το σχολείο και μάλιστα σε αυτήν την ηλικία πρέπει να διαχωρίζει τα παιδιά από την καταγωγή τους κ.λ.π.. Ποιος θα μας ενημερώσει για το τι ισχύει παιδαγωγικά σε αυτή την περίπτωση; Ο κ. Σάντας έχει ενημερωθεί αρμοδίως για τα ισχύοντα; Τι έχει να πει η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείο παιδείας; Για την υπόθεση νοιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε συνοπτικά ότι η γιορτή έγινε και για τα δύο τμήματα μαζί στην μία αίθουσα.

Η πόρτα δεν ήταν κλειδωμένη για την αίθουσα που λέει ο ευαίσθητος και Ελληναράς δήθεν γονέας, ότι υπήρχε αναρτημένη σημαία άλλου κράτους! Στις φωτογραφίες, που δίνομε στην δημοσιότητα φαίνεται ότι το σκηνικό της ειρήνης (μάλλον άγνωστα σύμβολα είναι για μερικούς) ίσως να επιθυμούσαν σύμβολα που παραπέμπουν στους χθεσινούς και σημερινούς κατακτητές της χώρας μας… Μέχρι τώρα δεν τις είχαμε δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες διότι αυτές τραβήχτηκαν για ενθύμιο των παιδιών μας και όχι να αποδείξουμε σε κάποιους ότι είμαστε Έλληνες! Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τις δασκάλες των παιδιών μας στους λύκους να τις κατασπαράξουν. Γι’ αυτό να ξέρει όλος αυτός ο.......... εσμός ότι έχουν προκαλέσει το δημοκρατικό αίσθημα της μαρτυρικής Λευκάδας.

Για όλους τους λόγους αυτούς απαιτούμε από τον Δ/ντή Π/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας να μας ενημερώσει πλήρως για την υπόθεση και να σταματήσει κάθε δίωξη των εκπαιδευτικών. Ζητούμε από τη σχολική σύμβουλο ενημέρωση για το τι ισχύει και εάν οι αιτιάσεις της αμφίσημης επιστολής παιδαγωγικά ευσταθούν. Καλούμε το Υπουργείο παιδείας να παρέμβει καταλυτικά προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων μας για να επανέρθει η ηρεμία στη περιοχή μας και ορισμένοι να καταλάβουν ότι το σχολείο έχει παιδαγωγικούς κανόνες και όλα τα παιδιά είναι ίσα μεταξύ τους. Η διατήρηση του θέματα αυτού εκτός ότι εκθέτει ακόμα περισσότερο τη διοίκηση της εκπαίδευσης διατηρεί ένα διαλυτικό κλίμα στο σχολείο μας και στην κοινότητα του Νυδρίου. Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Λευκάδας και η ΔΟΕ οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά, όπως και ο Δήμος μας και όλοι οι εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς του τόπου για να σταματήσουν τέτοιου είδους αντιλήψεις που δηλητηριάζουν την κοινωνία μας.
Νυδρί, 14 Νοεμβρίου 2012
Οι γονείς:


infokefalonia

Διαβάστε Περισσότερα » "«Στημένη» η φωτογραφία με την αλβανική σημαία καταγγέλλουν γονείς στη Λευκάδα"

Κάθε μήνα 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών

Κάθε μήνα η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε περίπου 30.000 καταναλωτές λόγω απλήρωτων λογαριασμών, όπως γνωστοποίησε στη Βουλή ο επικεφαλής της επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός.

Δήλωσε ωστόσο ότι η πλειονότητα των καταναλωτών παραμένει συνεπής στις υποχρεώσεις της, παρά τις συνθήκες κρίσης και υποστήριξε ότι τα προβλήματα δημιουργούνται «από τη μειονότητα πελατών της επιχείρησης, οι οποίοι είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους και απαιτούν διακριτή μεταχείριση έναντι των υπόλοιπων πελατών, ζητώντας κατ’ επανάληψη μακροχρόνιους διακανονισμούς τους οποίους όμως κατά κανόνα δεν τηρούν».

Την αφορμή για την τοποθέτηση του Αρθ. Ζερβού έδωσε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου για τις διακοπές ρεύματος σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, στο Θριάσιο Πεδίο. Η ΔΕΗ ανέφερε ότι οι διακοπές ρεύματος στην περιοχή δεν ξεπερνούν μηνιαίως τις 280 περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου ενημέρωσε τη Βουλή πως «η ΡΑΕ βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στον οποίο περιλαμβάνονται προτάσεις για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ευάλωτων καταναλωτών όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 52 του Ν. 4001/2011». Πρόκειται για οικονομικά ασθενείς οικιακούς πελάτες, πελάτες που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους, με σοβαρά προβλήματα υγείας κ.λπ.

matrix24

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάθε μήνα 30.000 διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών"

Απάντηση της ΚΕΔΕ στον υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη για το θέμα της θέρμανσης των σχολείων

Η ΚΕΔΕ μετά τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός που έχει εγκριθεί για φέτος για τα καύσιμα των σχολείων είναι γύρω στα 80 εκ. ευρώ» και ότι «έχουν ήδη μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή δαπανηθεί 60 εκ. ευρώ απ΄ αυτά, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα να αντιμετωπιστεί ο χειμώνας κυρίως στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές» διευκρινίζει τα εξής:

Πρώτον, μέχρι σήμερα έχουν αποδοθεί στους δήμους της χώρας 60 εκ. ευρώ για την συνολική αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων (γραφική ύλη, ρεύμα, νερό, καθαριότητα και πετρέλαιο). Άρα ο ισχυρισμός του υπουργού περί διάθεσης «γύρω στα 80 εκ. ευρώ για καύσιμα», είναι τουλάχιστον αναληθής.

Δεύτερον, σε πρόσφατη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπουργό για το θέμα, ο ίδιος παραδέχτηκε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων για την αντιμετώπιση των αναγκών θέρμανσης στα σχολεία.

Τρίτον, η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει τόσο από τον ίδιο τον κ. Στυλιανίδη, όσο και από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, να επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για δαπάνες θέρμανσης σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν οι Σχολικές Επιτροπές τους αναγκαίους πόρους. Μάλιστα ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι το ποσό αυτό αναμένεται να ανέλθει στα 15 εκ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση της ΚΕΔΕ στον υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη για το θέμα της θέρμανσης των σχολείων"

Μονάχα μία δωρεάν μετακίνηση δικαιούνται πλέον οι στρατεύσιμοι

Μόνο μια δωρεάν μετακίνηση μετ' επιστροφής θα δικαιούνται στο εξής οι στρατεύσιμοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η μετακίνηση των στρατευμένων θα γίνεται μόνο με λεωφορεία, τρένα και πλοία και σε καμία περίπτωση με αεροπλάνο.

Μέχρι πρότινος, οι στρατιώτες θητείας δικαιούνταν τρεις δωρεάν μετακινήσεις μετ’ επιστροφής.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Μονάχα μία δωρεάν μετακίνηση δικαιούνται πλέον οι στρατεύσιμοι"

Σόιμπλε: Την Τρίτη η λύση για την Ελλάδα

Συμφωνία για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας μέχρι την επόμενη Τρίτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η νέα συνεδρίαση του Eurogroup, προανήγγειλε... ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung στο Βερολίνο, υποστήριξε ότι το προσχέδιο της έκθεσης της Τρόικας για την Ελλάδα δεν προσφέρει κάποια πρόταση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρεθεί μία λύση.

«Αυτό είναι το πραγματικό έργο και θα το λύσουμε μέχρι την επόμενη Τρίτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.

«Θα ξεπεράσουμε την κρίση του ευρώ, και αυτή θα είναι μία σταδιακή διεργασία, γι' αυτό χρειαζόμαστε μία λύση για την Ελλάδα που θα κρατήσει αρκετά», διαβεβαίωσε ο Σόιμπλε.

Τόνισε επίσης ότι, «οι ανισορροπίες στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση γίνονται όλο και μικρότερες. Μπορεί κανείς να πει ότι βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι».

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Την Τρίτη η λύση για την Ελλάδα"

Αποκάλυψη με ντοκουμέντα για ερπετά και ποντίκια σε χώρους του Νοσοκομείου Τρικάλων

Ένα έγγραφο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την υγειονομική κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, έρχεται στο φως της δημοσιότητας...Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr , το έγγραφο-έκθεση αποτέλεσμα «εμπεριστατωμένων ελέγχων», αναδεικνύει σημεία και τέρατα για την δημόσια υγεία στον ευάλωτο και ευαίσθητο χώρο του Νοσοκομείου Τρικάλων Συγκεκριμένα, η Έκθεση των υγειονομικών επιθεωρήσεων, αναφέρει σχετικά για την διαχείριση των αποβλήτων, πως «αποτελεί τεράστιο αρχιτεκτονικό, οργανωτικό, οικονομικό και μείζονος σημασίας υγειονομικό πρόβλημα».

Για τον εξοπλισμό των Κλινικών, περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα συνθήκες επικινδυνότητας για νοσηλευόμενους αλλά και επισκέπτες του Νοσοκομείου, αναφέροντας πως «παρατηρείται ιδιαίτερα στις παθολογικές κλινικές, να υπάρχουν πολυθρόνες και καρέκλες που έχουν φθαρεί και σχιστεί και να φαίνεται το εσωτερικό αφρολέξ. Αποτέλεσμα συσσώρευση βρωμιάς και μικροοργανισμών που δεν μπορούν να καθαρισθούν»…

Για το κτίριο του παλιού νοσοκομείου αναφέρεται πως «Σε πολλούς χώρους ιδιαίτερα στο υπόγειο υπάρχουν σκουπίδια και η πρόσβαση για μικρά ζώα, πτηνά, ερπετά, έντομα και τρωκτικά, είναι εύκολη από διάφορα ανοίγματα των χώρων» και προσθέτει πως «μπορούν να μπαίνουν και μη αρμόδια άτομα στον χώρο καθώς είναι αφύλακτος».

Άκρως σοβαρή και η επισήμανση για τον 5ο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκονταν το εστιατόριο, ζητώντας «να γίνει εντομοκτονία-μυοκτονία και στην συνέχεια ο χώρος να κλείσει» και τονίζεται πως «επιθυμούμε να μην αποτελεί το παλιό νοσοκομείο, τόπο ανάπτυξης διαφόρων ζωντανών οργανισμών και εστία μόλυνσης. Η ανακαίνιση και χρήση του κτιρίου, θα αποτελέσει τον καλύτερο τρόπο εξάλειψης κάθε υγειονομικού κινδύνου» και ζητείται προτεραιότητα στην πρόληψη με την επισήμανση πως «η πρόληψη σημαίνει ελάχιστο κόστος σε σχέση με το κόστος αντιμετώπισης τυχόν ενδοσοκομειακής λοίμωξης»…

Αυτή η έκθεση με ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 2012, είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε ποιες ήταν επί ένα μήνα και πλέον, οι ενέργειες του Διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων Μιχάλη Λοπατατζίδη στον οποίο κοινοποιήθηκε η Έκθεση, για να διορθώσει τα όσα περιγράφει η Έκθεση των υγειονομικών επιθεωρήσεων για το Νοσοκομείο Τρικάλων…

Επίσης, αναμένουμε την επίσημη θέση του Υπουργείου Υγείας, στα όσα αναφέρονται στην Έκθεση, αν έχουν ενημερωθεί και ποιες ήταν οι δικές τους ενέργειες να εμποδίσουν την …κυκλοφορία «μικρών ζώων, πτηνών, ερπετών, εντόμων και τρωκτικών» στο Νοσοκομείο Τρικάλων…



trikalanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη με ντοκουμέντα για ερπετά και ποντίκια σε χώρους του Νοσοκομείου Τρικάλων"

Αρχισαν τώρα να γέρνουν και τα ελικόπτερα

Εκπλήξεις (ίσως σημαντικότερες και από το τεράστιο σκάνδαλο των υποβρυχίων) μπορεί να κρύβει η διενέργεια έρευνας που διέταξε χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Παν. Φάκου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα αγόρασε τα ελικόπτερα Apache με «καπέλο» 70.000.000 δολάρια.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, καταρχάς θα υπάρξουν δυσκολίες για την απόδειξη του ύψους του «καπέλου», επειδή σε αγορές αμυντικού υλικού το κόστος ορισμένων -ειδικά σχεδιασμένων- συστημάτων μπορεί να υπερτιμολογηθεί, κατά περίπτωση, και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με παρόμοιες παραγγελίες από άλλα κράτη.

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, τα καλά κρυμμένα μυστικά μπορεί να εντοπιστούν σε άλλες πτυχές της υπόθεσης:

1. Η αγορά των Apache, που έφτασε τα 663.200.000 δολάρια, δεν είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Επειδή πλησίαζαν οι εκλογές του Μαρτίου του 2004 και ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας Γ. Παπαντωνίου ήθελαν να υπογράψουν βιαστικά την υπόθεση, επελέγη (κατά παράβαση των διαδικασιών) η πληρωμή μέσω swap agreement με την Deutsche Bank!

2. Η αγορά των επιθετικών ελικοπτέρων Apache θα πρέπει να εξεταστεί ως «δίδυμο» με την αγορά των μεταφορικών ελικοπτέρων ΝΗ-90. Η σύμβαση για τα NH-90 υπεγράφη την ίδια ακριβώς εποχή με την ίδια βιαστική (λόγω εκλογών) πρακτική και πάλι με τη χρήση swap από την Deutsche Bank. To κόστος ήταν περίπου 675.000.000 ευρώ.

3. Τα συγκεκριμένα Apache AH-64, έκδοσης «D», έχουν παρουσιάσει σειρά προβλημάτων, προκαλώντας τον Ιούλιο του 2010 τον θάνατο δύο χειριστών, ενώ τον Μάιο του 2011 το πλήρωμα μόλις γλίτωσε τη ζωή του έπειτα από επικίνδυνη ανάφλεξη. Αντίθετα, η προηγούμενη έκδοση «Α», παραγγελίας του 1993 και παραλαβής του 1995, έχει καλύτερες επιδόσεις. Η Αεροπορία Στρατού τα χρησιμοποιεί ακόμα, και μάλιστα θεωρούνται κύριο στοιχείο της αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ (που έχει την ίδια έκδοση) ακόμα και μετά το 2020.

4. Τα NH-90, λόγω ανυπέρβλητων προβλημάτων, δεν έχουν παραληφθεί έως σήμερα (έπειτα από εννέα ολόκληρα χρόνια), ενώ έπρεπε να χρησιμοποιούνται από το 2006.

5. Κύριος συνεργάτης της Boeing (κατασκευάστρια των Apache) ήταν τότε ο όμιλος Λιακουνάκου που ερευνάται για πολλές υποθέσεις, ενώ η Eurocopter (κατασκευάστρια των NH-90) που αντιπροσωπεύεται από την EADS Hellas, με διευθύνοντα σύμβουλο το Γερμανό Βέρνερ Βάις, κλείνει βιαστικά το γραφείο της στην Αθήνα. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η εταιρία αποχωρεί λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και μένει να δούμε αν η Εισαγγελία θα αναζητήσει στοιχεία με κάποια έφοδο (όπως στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου).

Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2004 ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε αναφέρει σε προεκλογικές ομιλίες του ότι θα ερευνηθούν οι δύο συγκεκριμένες υποθέσεις των Apache και των ΝΗ-90 λόγω των συμφωνιών swap, γνωρίζοντας προφανώς ότι ήταν οι σημαντικότερες της περιόδου Σημίτη.

Φοίβος Κλαυδιανός

Στο μικροσκόπιο η σύμβαση, το καπέλο και η προκαταβολή

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπαίνει η προμήθεια 12 ελικοπτέρων τύπου Apache από τις Ενοπλες Δυνάμεις το 2003 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου. Πρόκειται για την τέταρτη δικαστική ερεύνα που διατάσσεται για συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων από το 2001 και μετά - δηλαδή μετά την «εποχή» Ακη Τσοχατζόπουλου!

Ειδικότερα, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτας Φάκου θα διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», σύμφωνα με το οποίο τα 12 πολεμικά ελικόπτερα αγοράστηκαν με υπέρογκο τίμημα από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το ελληνικό Δημόσιο αγόρασε τα ελικόπτερα, τύπου Apache, της εταιρίας Boeing με κόστος 593.000.000 δολάρια, ωστόσο, τελικά το κόστος της προμήθειας εκτινάχθηκε στα 663.000.000 δολάρια, εξαιτίας του γεγονότος ότι η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσω swap agreement που συνήφθη με τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank. Παράλληλα, παρόλο που στη σύμβαση ρητά είχε συμφωνηθεί ότι η πρώτη καταβολή από ελληνικής πλευράς θα έπρεπε να γίνει το 2007, ταυτόχρονα με την παράδοση ελικοπτέρων και αφού είχαν όντως πραγματωθεί και άλλοι όροι της σύμβασης, η Ελλάδα κατέβαλε πάνω από 237.000.000 δολάρια για την αποπληρωμή των ελικοπτέρων, δηλαδή περίπου το 40% του ποσού, τον Οκτώβριο του 2003. Πλέον οι εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας θα ψάξουν εξονυχιστικά τη σύμβαση για την προμήθεια των 12 ελικοπτέρων προκειμένου να διαπιστώσουν εάν όλα έχουν γίνει σύμφωνα με το γράμμα του νόμου ή όχι.

Επισημαίνεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί ακόμα τρεις εισαγγελικές έρευνες για τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και κρατικών αξιωματούχων εκείνης της περιόδου, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2001 έως τον Μάρτιο του 2004, οπότε και κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Μεταξύ αυτών, και εκείνη για τα οπλικά συστήματα Leopard για την προμήθεια των οποίων -όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία»- υπάρχει μαρτυρία-κλειδί από λογιστή ο οποίος τα «έσπασε» με επιχειρηματία - προμηθευτή οπλικών συστημάτων και καταγγέλλει τον πρώην εργοδότη του ότι λάδωνε πολιτικούς.


Βάσω Παλαιού

dimokratianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχισαν τώρα να γέρνουν και τα ελικόπτερα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news