facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Άγνωστοι οι 500.000 που δεν πλήρωσαν το χαράτσι


Παντελώς άγνωστοι είναι για το υπουργείο οικονομικών αυτοί που πλήρωσαν αλλά και αυτοί που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Η παραδοχή ήρθε από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών το οποίο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι είναι οι 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν πλήρωσαν το περσινό ειδικό τέλος ακινήτων που επιβλήθηκε μέσω της ΔΕΗ.

«Το ειδικό τέλος που αναλογεί σε κάθε ακίνητο συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών, η οποία δεν είναι καταχωρημένη υποχρεωτικά στο όνομα του κυρίου ή του επικαρπωτή του ακινήτου”, ανέφερε σε απάντηση του στη Βουλή ο Γ. Μαυραγάνης, υφυπουργός οικονομικών, ο οποίος ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που δεν πλήρωσαν. Η αιτία είναι ότι η παροχή του ρεύματος μπορεί να είναι σε άλλο όνομα από αυτό του ιδιοκτήτη του ακινήτου...

Το θέμα προέκυψε μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το εάν πλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να μάθει εάν ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ –εκφράζοντας την αλληλεγγύη στο κίνημα «Δεν έχω να πληρώσω»- έμεινε πιστός στις δεσμεύσεις του ότι δεν θα πληρώσει το χαράτσι αλλά αντίθετα θα το καταθέσει στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

«Η υπηρεσία μας δεν είναι δυνατό να γνωρίζει το χρηματικό ποσό που αναλογεί στο ειδικό τέλος ακινήτων του κ. Τσίπρα και, συνακόλουθα, ούτε εάν το ανάλογο ποσό δεν πληρώθηκε, αλλά κατατέθηκε στο ΚΕΘΕΑ», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Σημειώνεται ότι το τέλος αυτό συνεισπράττεται από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος και ότι, αν αυτό δεν καταβληθεί τέσσερις μήνες μετά τη λήξη της πληρωμής της πρώτης δόσης, αποστέλλεται κατάσταση στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και, μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες ΔΟΥ μεριμνούν για την είσπραξή του.

«Το ειδικό τέλος που αναλογεί σε κάθε ακίνητο συνδέεται με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ ή των εναλλακτικών προμηθευτών, η οποία δεν είναι καταχωρημένη υποχρεωτικά στο όνομα του κυρίου ή του επικαρπωτή του ακινήτου, αλλά μπορεί να είναι καταχωρημένη στο όνομα πρώην ιδιοκτήτη, μισθωτή, αποβιώσαντος κλπ», ανέφερε ο υπουργός

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγνωστοι οι 500.000 που δεν πλήρωσαν το χαράτσι"

Σε ένα χρόνο η αύξηση εισιτηρίων

Οι νέες τιμές επρόκειτο να επιβληθούν το πρώτο τρίμηνο του 2013,
σύμφωνα με το Mνημόνιο


Για τον Οκτώβριο μετατίθεται η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Ανάπτυξης Ν. Σταθόπουλος.

Παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο μνημόνιο προέβλεπε την επιβολή της, κατά 25%, αύξησης των εισιτηρίων στο πρώτο τρίμηνο του 2013, στο νέο μεσοπρόθεσμο μετατίθεται η εφαρμογή της για τον Οκτώβριο του 2013. «Καταφέραμε να μεταθέσουμε τις αυξήσεις για τον Οκτώβριο, από τον Μάρτιο και ευελπιστούμε μακροπρόθεσμα να πετύχουμε την αποτροπή της επιβολής τους», δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Σταθόπουλος.

Τόνισε μάλιστα ότι η αναβολή της επιβολής των αυξήσεων κατέστη εφικτή, λόγω της ενίσχυσης των ελέγχων κατά της εισιτηριοδιαφυγής και της οικονομικής εξυγίανσης των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών.

Σημειώνεται ότι με τις νέες αυξήσεις η τιμή του εισιτηρίου των 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) θα διαμορφωθεί σε 1,75 ευρώ και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.

Αντίστοιχες αυξήσεις αναμένεται να επιβληθούν και στα μειωμένα εισιτήρια τα οποία πρόκειται να διαμορφωθούν στα 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ αντίστοιχα. Παράλληλα με την επιβολή των αυξήσεων θα πρέπει τα επιχειρησιακά σχέδια των εταιρειών του ΟΑΣΑ να τροποποιηθούν αναλόγως, περιλαμβάνοντας τις προβλέψεις για ενίσχυση των εσόδων από την αναπροσαρμογή της τιμής των εισιτηρίων.

Κάρτες και αποζημίωση
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει την αλλαγή του πλαισίου για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ώστε σε περίπτωση απεργιών, οι κάτοχοί τους να αποζημιώνονται με ισόποσες (των απεργιών) διαδρομές, τον επόμενο μήνα. Το κόστος της παροχής αυτής πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο να καλυφθεί από την κρατική επιδότηση που λαμβάνουν οι εταιρείες.

Παράλληλα, παράθυρο για τη χρήση πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ώστε να θεσμοθετηθούν οι ελεύθερες μετακινήσεις μακροχρόνια ανέργων, αφήνει απάντηση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο επιτρέπεται να στηρίζει, στο πλαίσιο μέτρων ενεργοποίησης της αγοράς εργασίας ή κινητικότητας των εργαζομένων, ναύλους μεταφορών ή μειωμένους ναύλους με σκοπό να διευκολυνθεί η συμμετοχή ανέργων σε αυτά τα μέτρα και η ένταξή τους στην αγορά εργασίας».

Από την πλευρά του υπ. Ανάπτυξης, ωστόσο, ο κ. Σταθόπουλος δήλωσε ότι οι υποχρεώσεις των διαφόρων υπουργείων που παρέχουν μειωμένα εισιτήρια προς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, εξακολουθούν να εκκρεμούν. Θα πρέπει, όπως εξήγησε, να εξοφληθούν τα χρέη των υπουργείων προς τον ΟΑΣΑ για να μπορούν να προγραμματιστούν περαιτέρω κινήσεις.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ένα χρόνο η αύξηση εισιτηρίων"

Ανάκληση αλλαντικού από τον ΕΦΕΤ

Την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν με βάση το κρέας διαπίστωσε ο ...Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που αφορά στον έλεγχο των μικροβιολογικών κριτηρίων και σε συνεργασία με το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας.

Πρόκειται για σαλάμι αέρος Λευκάδος, με την εμπορική ονομασία Ντελημάρη Σαλάμι Αέρος Λευκάδος, σε ατομικές συσκευασίες των 225 γρ., με ημερομηνία λήξης 4-12-2012, το οποίο παράγεται από την εταιρεία "Αφοι Κατωπόδη ΑΕ", που εδρεύει στις Φύσσες Λευκάδας.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

newpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση αλλαντικού από τον ΕΦΕΤ"

Ανακαλύφθηκε γιάφκα Σμπώκου με πλήθος στοιχείων!

Η Εισαγγελία μετά από πληροφορίες εντόπισε διαμέρισμα του Γιάννη Σμπώκου, άλλοτε γενικού γραμματέως προμηθειών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που βρίσκεται προφυλακισμένος για τις μίζες με τον Άκη, στην Αθήνα και μετά από σχετική έρευνα βρέθηκαν Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και δεκάδες σκληροί δίσκοι, που είχε επιχειρήσει να σβήσει.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στην υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ειδικοί προσπαθούν να επαναφέρουν τα εν λόγω αρχεία.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις μεγάλων ποσών.

Δικαστική πηγή αναφέρει στο spirospero.gr, ότι μετά την ανακάλυψη αυτή, η υπόθεση των μιζών των εξοπλισμών του Άκη Τσοχατζόπουλου και λοιπών, έχει εξιχνιαστεί στο μεγαλύτερό της βαθμό.

Ο Γιάννης Σμπώκος όταν ενημερώθηκε στον Κορυδαλλό ότι εντοπίστηκε η γιάφκα του, είπε: «Εδώ τελειώσαμε».

spirospero

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλύφθηκε γιάφκα Σμπώκου με πλήθος στοιχείων!"

Από ειδικά …τεστ θα περνούν κάθε μήνα όλα τα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούν τις προβλεπόμενες δαπάνες

Έλεγχοι κάθε μήνα θα πραγματοποιούνται σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από δω και πέρα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούν αυστηρά το πρόγραμμα της περικοπής των δαπανών.
Οι τροϊκανοί είναι αποφασισμένοι να παρακολουθούν στενά τον τομέα της Υγείας τον οποίο θεωρούν άλλωστε και τον πιο δαπανηρό, για να βλέπουν εάν τηρείται αυστηρά το πρόγραμμα των περικοπών.

Όπως επισημάνθηκε και χθες στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τα τεστ στα νοσοκομεία θα γίνονται κάθε μήνα από τις ελληνικές αρχές και με την επίβλεψη των εκπροσώπων της τρόικας.

Σκοπός να παρακολουθούνται οι μηνιαίες δαπάνες σχετικά με τις προμήθειες, τα λειτουργικά έξοδα αλλά και τα έσοδα που θα πρέπει να υπάρξουν. Διαφορετικά, θα έρθουν τα δύσκολα…

Αν διαπιστωθεί ότι οι δαπάνες έχουν ξεφύγει, θα ληφθούν έκτακτα μέτρα περικοπών.
Τα όποια μέτρα από κει και πέρα θα εφαρμόζονται αυτόματα ώστε να μην περισταλούν δαπάνες από άλλους τομείς όπως στις συντάξεις.

ygeianet

Διαβάστε Περισσότερα » "Από ειδικά …τεστ θα περνούν κάθε μήνα όλα τα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούν τις προβλεπόμενες δαπάνες"

Βασίλης Λεβέντης πριν τις εκλογές του 2009 ( βίντεο)

Αλήθειες του Β. Λεβέντη και ψεύτικες υποσχέσεις του Γ. Παπανδρέου πριν τις εκλογές του 2009
Η Προφητεία Του Βασίλη Λεβέντη

Το 2009 ο Β. Λεβέντης είχε προβλέψει τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια, κάτι που απέκρυπτε ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου



Διαβάστε Περισσότερα » "Βασίλης Λεβέντης πριν τις εκλογές του 2009 ( βίντεο)"

Η συμμορία του Σημίτη έβγαλε στο εξωτερικό 65 δις Ευρώ από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου!

Μία αποκάλυψη μεγατόνων έκανε ο τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πραίτορας του ΓΑΠ, Χρήστος Μαγκούφης στην Πόπη Τσαπανίδου.

Η κ.Τσαπανίδου τον είχε καλέσει επειδή ο Μαγκούφης είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα τον Σημίτη “πολιτικό νάνο”. Και έβγαλε λαυράκια.

Ο Χρήστος Μαγκούφης επιβεβαίωσε με τον ηχηρότερο τρόπο αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια: Η κατάρρευση της Ελλάδας ήταν σχεδιασμός μίας συγκεκριμένης συμμορίας που ακόμα και σήμερα κρατά τα ηνία.

“Από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χάθηκαν 33 τρις δραχμές εκ των οποίων τα 22 τρις, σημερινής αξίας 65 δις Ευρώ, έφυγαν στο εξωτερικό”!

Καταλαβαίνετε για τί μιλάμε; Αναλογιστείτε αυτό το ποσό σε παραγωγική ρευστότητα, να μπαίνει σε βαλίτσες κάποιων επιτήδειων και να βγαίνει ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ! Εκείνη την περίοδο μάλιστα που η αγοραστική – επενδυτική αξία ήταν απείρως χαμηλότερη! Μιλάμε για ταφόπλακα στην ανάπτυξη και την παραγωγή.

Και όμως, γι’ αυτό το σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε κανένας. Οι ένοχοι όμως είναι ακόμα εδώ. Και δεν μιλάμε μόνο για τους πολιτικούς, αφού μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να τελέσουν αυτό το εθνικό έγκλημα.

Υπάρχουν ακόμα οι τραπεζίτες που υπέθαλψαν, επέτρεψαν και έδωσαν μάλιστα μετοχοδάνεια στον κοσμάκη για να διογκωθεί ο τζίρος του πλιάτσικου. Αυτοί που δήλωναν ότι το χρηματιστήριο θα πάει στις 7,000 μονάδες, λίγο πριν την κατάρρευση. Αυτοί που έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, ως διοικητές χρεοκοπημένων κρατικών οργανισμών. Αυτοί που μετέπειτα έγιναν και πρωθυπουργοί για να ολοκληρώσουν το έργο τους με το δολοφονικό PSI…

Υπάρχουν τα ΜΜ”Ε’ που οδηγούσαν και κάλυπταν αυτό το εθνικό έγκλημα με τις φυλλάδες τους: “Η Κλωνατέξ θα πάει στις 500,000, σίγουρη η πληροφορία”!

Υπάρχει και η ροή του χρήματος. Ο Πανταλάκης του σκανδάλου της Γενικής Αποθηκών είναι μόνο ένα δείγμα. Για 9 τουλάχιστον χρόνια, έβγαιναν λεφτά με βαλίτσες από εισηγμένες, με το πρόσχημα αγορών Οφσορ εταιρειών που δεν είχαν κανένα ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ περιουσιακό στοιχείο. Εάν τα ψάξετε, θα βρείτε στα διοικητικά συμβούλια αυτών των εταιρειών, βαρύγδουπα ονόματα, “ιστορικών” πολιτικών οικογενειών. Παραμένουν ατιμώρητοι.

Τα άλλα που συμπλήρωσε ο κύριος Μαγκούφης απλώς συμπληρώνουν το κάδρο: Αποκάλεσε τον Σημίτη “εκβιαστή”, μίλησε ευθέως για ψεύτικα στοιχεία και σκανδαλώδη εισαγωγή της χώρας στην ΟΝΕ, είπε για το σκάνδαλο των Ολυμπιακών αγώνων και άλλα πολλά.

Δυστυχώς και αυτός, τόσα χρόνια σιωπούσε και ψήφιζε τα μνημόνια που έφερνε ακριβώς η ίδια η συμμορία. Όπως λησμόνησε να μας πει, ποιός “διεφθαρμένος, απατεώνας και εκβιαστής” έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δίνοντας του το βρώμικο δαχτυλίδι…

Στο εξωτερικό 65 δις Ευρώ απ το σκάνδαλο χρηματιστηρίου



olympia

Διαβάστε Περισσότερα » "Η συμμορία του Σημίτη έβγαλε στο εξωτερικό 65 δις Ευρώ από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου!"

Ασύλληπτη καταγγελία: "Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πλήρωναν για καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας"

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα καταλόγισαν στις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το σωματείο των εργολαβικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου λίστα με επτά ονόματα εργολαβικών και διοικητικών υπαλλήλων, που λάμβαναν επί έξι μήνες επιπλέον χρήματα από αυτά που προέβλεπαν οι συμβάσεις με την εργολαβική εταιρεία.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, όπως προκύπτει από στοιχεία που προέρχονται από τη "Διαύγεια",

έλαβαν για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2012, ακόμα και πάνω από 16.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Πλήρωναν για τις καταλήψεις!

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, κατήγγειλε ότι οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, σε συνάντηση που είχε μαζί τους για τα εργασιακά ζητήματα των εργολαβικών υπαλλήλων,παρότρυναν τις καταλήψεις των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο και μάλιστα ζήτησαν να προχωρήσουν, σε συνεργασία με το ΕΚΘ, και σε καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι θα τους καλύψουν τα έξοδα!

"Οι κινητοποιήσεις των εργολαβικών του ΑΠΘ ξεκίνησαν με τις ευλογίες και την προτροπή του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, που ήθελαν να εκβιάσουν το υπουργείο Παιδείας να τους δώσουν χρήματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα του πανεπιστημίου και έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, ήδη από τον όγδοο μήνα. Όταν είδαν ότι το υπουργείο είναι ανένδοτο, άλλαξαν τακτική και ζήτησαν από τους εργολαβικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις" είπε.

Τις αναφορές του προέδρου του ΕΚΘ επιβεβαίωσε και η αντιπρόεδρος του ΕΚΘ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που ήταν παρούσα στη συνάντηση. Πρόσθεσε, δε, ότι οι δύο συμβάσεις εργολαβικών στο ΑΠΘ που διακόπηκαν, έγιναν με ευθύνη των εργολαβικών εταιρειών και των πρυτανικών αρχών.

Το σωματείο Εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ, το οποίο διανύει την 57η μέρα απεργιών και κατάληψης στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ,

ανακοίνωσε την απόλυση άλλων 316 υπαλλήλων της καθαριότητας, οι οποίοι ενημερώθηκαν σήμερα για την λήξη των συμβάσεών τους,

πολλοί από τους οποίους εργάζονται με το καθεστώς αυτό στο ΑΠΘ εδώ και 25 χρόνια.

Πριν δύο εβδομάδες απολύθηκαν άλλοι 52 εργολαβικοί που εργάζονταν στις τεχνικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου. Συνολικά, ο αριθμός των εργολαβικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ φτάνει τους 850.

Πάντως, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, χαρακτηρίζει "συκοφαντικές" έως και "κακοήθεις" τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ, τις οποίες αποδίδει σε πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των εκλογών στο ΕΚΘ.

"Οι υποκινητές της επί σχεδόν δύο μήνες ομηρίας του ΑΠΘ, οι ‘εργατοπατέρες’ οι οποίοι στην πλάτη των απλών εργαζομένων και σε βάρος του πανεπιστημίου και των 70.000 φοιτητών μας υπηρετούν προσωπικές ατζέντες και αλλότρια συμφέροντα, οι άνθρωποι που καλλιέργησαν προσδοκίες στους εργαζόμενους για μονιμοποίηση και παχυλές αμοιβές σε εποχή κρίσης, οι ηθικοί αυτουργοί της επί οχτώ εβδομάδες παράνομης κατάληψης του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και της πρόσφατης τρίωρης «αιχμαλωσίας» των Πρυτανικών Αρχών, των μελών της Συγκλήτου και των εργαζομένων της Επιτροπής Ερευνών, με δυο λόγια οι εκπρόσωποι του συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή δεινή θέση, καταφεύγουν τώρα στο ψέμα και στη συκοφαντία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασύλληπτη καταγγελία: "Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πλήρωναν για καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας""

Φούχτελ: Την δουλειά που κάνουν στην Ελλάδα 3.000 άτομα στην Γερμανία την κάνουν 1.000!

Με μία προκλητική δήλωση ο υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ αναφέρθηκε για τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Φούχτελ «3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1.000 άτομα» βάσει συμπερασμάτων σχετικών ερευνών.

Ο εντεταλμένος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ και υφυπουργός Εργασίας, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Παρασκευή στο συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» της ΔΕΘ, και ανέφερε αυτό το στοιχείο για να δείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα με την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ απέναντι στη διαθεσιμότητα και κινητικότητα συναδέλφων τους που προωθεί η κυβέρνηση.

«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φούχτελ.

«Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές εάν δεν υλοποιηθούν. Για τους ανέργους θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», είπε και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι η μετεκπαίδευση. Όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του να μπορεί να αναζητήσει νέους δρόμους, να προχωρήσει με νέο σκεπτικό». «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε γιατί μέχρι τώρα το καθεστώς των ΟΤΑ και της Ευρώπης ήταν μόνο για θέματα χρηματοδοτήσεων. Τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει άλλο ρόλο», ανέφερε ο κ. Φούχτελ.

Στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση αναμένεται να συμμετέχουν 350 με 400 άτομα, μεγάλος αριθμός Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων, και μεταξύ άλλων θα συζητηθούν: τα δημοτικά συστήματα και οι μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη, οι σύγχρονες μέθοδοι διοίκησης και το θέμα της οικονομικής κρίσης. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο, στις 9 το πρωί, και έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στους δήμους. Για το λόγο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας.

moneypost

Διαβάστε Περισσότερα » "Φούχτελ: Την δουλειά που κάνουν στην Ελλάδα 3.000 άτομα στην Γερμανία την κάνουν 1.000!"

Δόθηκε στην κυκλοφορία αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ο κλάδος σύνδεσης του ανισόπεδου κόμβου εισόδου Καλαμάτας (Θουρία) με την Εθνική Οδό Καλαμάτας -Μεσσήνης στην περιοχή του... Αεροδρομίου Καλαμάτας.

Ο κλάδος αυτός, μήκους 2,8 χλμ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της Σύμβασης Παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου ΜΟΡΕΑΣ.

Τμήμα αυτού, μήκους 1,5 χλμ, παραδόθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2012 (με Πρωτόκολλο Παράδοσης) από το υπουργείο Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου αυτή να αναλάβει τη λειτουργία του όπως προβλέπεται στη Σύμβαση Παραχώρησης.

Ο παραχωρησιούχος εξακολουθεί να έχει την ευθύνη εγγύησής του για την επόμενη πενταετία.

Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται και ο ισόπεδος κόμβος σύνδεσης του κλάδου με την Εθνική Οδό Καλαμάτας - Μεσσήνης στην περιοχή του αεροδρομίου Καλαμάτας, στον οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκε η σύνδεση των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Με την παράδοσή του αναμένεται η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην περιοχή Ασπροχώματος. Επίσης θα βελτιωθεί σημαντικά η πρόσβαση από και προς τον αυτοκινητόδρομο, της κυκλοφορίας που κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο, τη Μεσσήνη, καθώς και τις άλλες περιοχές της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας όπως το Πεταλίδι, η Μεθώνη και η Κορώνη.

aegeantimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Δόθηκε στην κυκλοφορία αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία"

Ανοίγει το παιχνίδι: Η Κίνα έρχεται στην Ελλάδα για επενδύσεις σε πετρέλαια & φυσικό αέριο

Όταν η Κίνα δηλώνοi "Παρούσα!"στις έρευνες για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr και επενδύει να "ξεδιψάσει" την ενεργειακά αχανή εσωτερική αγορά της, τότε τις χρεία άλλων μαρτυριών χρειαζόμαστε, ότι το παιχνίδι των "δόσεων", των "επιμηκύνσεων" και τους "χρέους" της τρόϊκας, δεν είναι απλά στημένο, αλλά και χρονο-ημερολογιακά προσημαδεμένο.

Ο κινεζικός πετρελαϊκός κολοσσός CNOOC που κυριαρχεί στις περισσότερεςπετελαιοπαραγωγούς αφρικανικές χώρες (π.χ. Νιγηρία), αλλά έχει και ισχυρή παρουσία στην Αλγερία, το Σουδάν και την Λιβύη στην εξερεύνηση των κοιτασμάτων, είναι έτοιμος να συμμετάσχει στον β' Διεθνή Γύρο Παραχωρήσεων που ετοιμάζεται ήδη.

Στελέχη της CNOOC δήλωσαν στο defencenet.gr ότι "Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε κορυφαία χώρα παραγωγό υδρογονανθράκων και εξ όσων γνωρίζουμε αυτό μπορεί να επιτευχθεί πριν τοτέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό".

Σε άλλες δηλώσεις του στο πλαίσιο του 18ου Συνεδρίου του ΚΚ της Κίνας, ο διευθύνων σύμβουλος της CNOOC, Wang Yilin αναφέρθηκε στους νέους στόχους της εταιρείας για έρευνες στην περιοχή της θάλασσας της Νότιας Κίνας ( South China Sea) η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις περιέχει 17.0 εκατ. τόνους πετρελαίου και 498 τρις κυβικά πόδια φυσικού αερίου, ένα από κάθε άποψη τεράστιο μέγεθος αποθεμάτων (έτσι εξηγείται και η υψηλή ένταση στην περιοχή με Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Βιετνάμ), αλλά και να επενδύσει "Σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη έχει υψηλή πιθανότητα ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων" όπως είναι η Ελλάδα.

Βέβαια, μόνο ένα μικρό μέρος των ανωτέρω αποθεμάτων στην θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας θα μπορέσουν τελικά ν’ αξιοποιηθούν, αλλά έστω και αυτά θα διπλασιάσουν τα φυσικά ενεργειακά αποθεμάτων της Κίνας τα οποία σήμερα φθάνουν τα 2.0 δις τόνους ή 14.7 δισ. βαρέλια για πετρέλαιο και 107.7 tct ή 3.1 tcm για φυσικό αέριο.

Αντίθετα στην Ελλάδα θεωρούν ότι είναι απολήψιμο το 90% των ποσοστήτων φυσικού αερίου που θα εντοπιστούν και πιστεύουν ότι μπορούν να συμμετάσχουν στην αξιοποίηση κοιτασμάτων πολλαπλάσιου μεγάθους από αυτά της Νότις Θάλασσας..

Μάλιστα οι Κινέζοι ενδιαφέρονται και για τον διαγωνισμό των γεωτρήσεων. Η CNOOC, λίγους μήνες πριν, εγκαινίασε το πρώτο της πλωτό γεωτρύπανο ( drilling ship), γνωστό ως CNOOC 981 CK το οποίο κατασκευάσθηκε σε κινεζικά ναυπηγεία και έχει πρόγραμμα ναυπήγησης άλλων πέντε!

Το ζήτημα είναι αν η Ελλάδα θα μπορέσει να αξιοποιήσει αυτή την "προίκα" που έχει. Αν τα κοιτάσματα και οι εισπράξεις υποθηκευτούν, πολύ δύσκολο. Η χώρα για να το επιτύχει αυτό χρειάζεται εθνοκεντρικά σκεπτόμενη πολιτική ηγεσία, όχι "μεγαλοαστική" και συμβιβασμένη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Κύπρος ακόμα δεν έχει έρθει σε συμφωνία με την τρόϊκα, ακριβώς επειδή η τελευταία ζητεί να υποθηκευτούν τα κοιτάσμτα της Κύρπου, έναντι "πινακίου φακής" (10-25 δισ. ευρώ τα οποία χρειάζεται ο τραπεζικός τομέας για να εξισορροπήσει την απώλεια από τα ελληνικά ομόλογα). Όταν η αξία των κοιτασμάτων υπολογίζεται σε 15 -20 φορές μεγαλύτερη...

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει το παιχνίδι: Η Κίνα έρχεται στην Ελλάδα για επενδύσεις σε πετρέλαια & φυσικό αέριο"

Πειθαρχική έρευνα διέταξε το υπ. Δικαιοσύνης μετά την κατάθεση Αραβαντινού στη Βουλή

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης προκάλεσαν τα όσα είπε ο αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός στην ειδική μόνιμη επιτροπή του Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

Ήδη, από το υπουργείο διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ή άλλων ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αραβαντινός αποκάλυψε στη Βουλή την ύπαρξη πτέρυγας «5 αστέρων» στις φυλακές Κορυδαλλού. «Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα; Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού εχει λεφτά και παραγγέλνει, τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε. Άμα πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Τώρα, το υπουργείο μεταξύ άλλων, ζητά να διερευνηθούν:

- Εάν η προμήθεια τέτοιων ειδών (τροφίμων, κ.λπ.) από κρατουμένους έγινε καθ’ υπέρβαση του νόμου. Και αυτό επειδή στο άρθρο 14 του Κανονισμού Λειτουργίας Καταστημάτων Κράτησης προβλέπεται ότι επιτρέπεται η προμήθεια τροφίμων με ατομική δαπάνη των κρατουμένων είτε μέσω προμηθευτή που αναδεικνύεται με διαγωνισμό, είτε από το ελεύθερο εμπόριο με μέριμνα της υπηρεσίας,

- Εάν η τοποθέτηση και παραμονή των κρατουμένων σε όλες τις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού, συμπεριλαμβανομένης και της ΣΤ’ πτέρυγας, έχει γίνει καθ’ υπέρβαση του Κανονισμού. Στο άρθρο 27 του Κανονισμού Λειτουργίας Καταστημάτων Κράτησης προβλέπεται η προσωρινή ή η μόνιμη τοποθέτηση κρατουμένων σε συγκεκριμένο τμήμα ή χώρο Καταστήματος με απόφαση του Συμβουλίου της κάθε φυλακής,

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πειθαρχική έρευνα διέταξε το υπ. Δικαιοσύνης μετά την κατάθεση Αραβαντινού στη Βουλή"

Για διαγραφή του ελληνικού χρέους πιέζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ...!!!

Υπέρ της διαγραφής τού ελληνικού χρέους εμφανίζονται όλο και περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ την ώρα που συνεχίζεται η προβολή των διαφορετικών προσεγγίσεων για το ελληνικό πρόβλημα, μεταξύ Ευρωπαίων και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με την Ευρωζώνη να τάσσεται υπέρ της παράτασης, ώστε το χρέος να φτάσει το 120% τού ΑΕΠ το 2022, και την επικεφαλής τού ΔΝΤ να επιμένει στη βιωσιμότητα του χρέους έως το 2020. Όπως σημειώνεται, για να παρασχεθεί βοήθεια στην Ελλάδα, το ΔΝΤ προτείνει τη διαγραφή μέρους τού ελληνικού χρέους από τον επίσημο τομέα.

Μετά την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» και το πρακτορείο «Μπλούμπεργκ», με κύριο άρθρο του, υποστηρίζει τη διαγραφή του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίσουν να αρνούνται τη μόνη δυνατή λύση, τη διαγραφή του χρέους, θα είναι και οι μόνοι υπεύθυνοι εάν χάσουν τελικά τα χρήματά τους από μια χρεοκοπία.

Συγκεκριμένα, το «Μπλούμπεργκ» επικρίνει την αναβλητικότητα και την έλλειψη διορατικότητας των Ευρωπαίων στην αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος, επισημαίνοντας ότι το δίλλημα το οποίο τίθεται έναντι της Ευρώπης είναι, είτε η διαγραφή του ελληνικού χρέους, είτε η χρεοκοπία της Ελλάδας και η έξοδός της από την Ευρωζώνη, όπως τονίζεται.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζονται οι προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση τού Α. Σαμαρά, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πιστωτών, με την υιοθέτηση και εφαρμογή επώδυνων μεταρρυθμίσεων, που έχουν ωστόσο υψηλό κόστος, κοινωνικό, πολιτικό, αλλά και οικονομικό, καθώς βαθαίνουν την ύφεση, σύμφωνα με το κύριο άρθρο.

Στη συνέχεια, σημειώνεται ότι οι κυβερνήσεις και οι υπόλοιποι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας θα χάσουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μέρος ή το σύνολο των χρημάτων που της έχουν δανείσει. Η διαγραφή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τώρα, ανακουφίζοντας την Ελλάδα ή αργότερα, ως μέρος ίσως μιας άτακτης ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Όπως υποστηρίζεται, αντί να αντιμετωπίσουν το ελληνικό πρόβλημα κατά πρόσωπο, στη σύνοδο του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προτίμησαν να παράσχουν στη χώρα διετή επιμήκυνση, έως το 2022, για να μειώσει το χρέος της στο 120% τού ΑΕΠ. Όταν μάλιστα οι υπουργοί Οικονομικών βρουν τον τρόπο για την κάλυψη της χρηματοδότησης του επιπλέον χρόνου, που υπολογίζεται στα 32,6 δισ. ευρώ, θα αρχίσουν να θριαμβολογούν, προσποιούμενοι ότι δεν προέβησαν σε ένα νέο σχέδιο διάσωσης και ότι εξαρτάται πλέον από την οικονομική και πολιτική ικανότητα της Ελλάδας, εάν θα καταστεί το χρέος της βιώσιμο.

Στο κύριο άρθρο καταγράφεται ως μόνη ρεαλιστική την προσέγγιση της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εμμένει στην άποψη να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο έως το 2020. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερο ρεαλισμό το ελληνικό πρόβλημα, και να μην περιμένουν, εάν είναι αυτό το θέμα, τις Γερμανικές εκλογές του 2013, καθώς θα είναι πλέον πολύ αργά όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το ίδιο το ευρώ.

Όπως υποστηρίζεται στο κύριο άρθρο του «Μπλούμπεργκ», για να μπορέσουν οι Έλληνες να υλοποιήσουν το πρόγραμμα των επώδυνων μεταρρυθμίσεων, θα πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν έναν αξιόπιστο δρόμο προς την ανάκαμψη. Εάν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεχίσουν να αρνούνται τη μόνη δυνατή λύση, τη διαγραφή του χρέους, θα είναι και οι μόνοι υπεύθυνοι εάν χάσουν τελικά τα χρήματά τους από μια χρεοκοπία.

Σε άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου του CNBC, γίνεται αναφορά σε έκθεση της Goldman Sachs για την ανάγκη δραστικής μείωσης του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με την έκθεση, απαιτείται δραστική μείωση του ελληνικού χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

Εξετάζοντας τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, οι οικονομολόγοι που συνέταξαν την έκθεση, έκριναν ότι για να επιτευχθεί ο στόχος του ΔΝΤ με το ποσοστό του χρέους στο 120% του ΑΕΠ, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με μείωση που θα ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ. Επίσης, εμφανίζονται επιφυλακτικοί έναντι των άλλων λύσεων που εξετάζονται για την στήριξη της Ελλάδας, όπως τη μείωση των επιτοκίων στα διμερή δάνεια και την επαναγορά ομολόγων. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι εάν δεν διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας, που ανέρχεται στα 340 δισ. ευρώ, η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας μακροχρόνιας χρηματοδότησης της χώρας.

Παρόμοιες απόψεις εκφράζουν και άλλοι οικονομολόγοι και αναλυτές υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ευρώπη δεν διαθέτει αξιόπιστο σχέδιο για τη μείωση τού ελληνικού χρέους, παρομοιάζοντας την Ελλάδα με ένα καρκίνωμα στην οικονομία τής Ευρωζώνης, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά οι ηγέτες τής Ευρωζώνης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Για διαγραφή του ελληνικού χρέους πιέζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ...!!!"

Σήμα κινδύνου για τις ΜΕΘ

Την τελευταία τους πνοή στα ράντζα των νοσοκομείων, περιμένοντας να βρουν κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αφήνουν κάθε χρόνο... δεκάδες εκατοντάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας, καθηγητής Απόστολος Αρμαγανίδης, σε καθημερινή βάση και μόνο στην Αττική, 30 ασθενείς αναζητούν, μέσω του ΕΚΑΒ, θέση νοσηλείας σε ΜΕΘ και βρίσκουν μόνον οι μισοί.

Από τους υπόλοιπους, περίπου το 45% κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, ποσοστό που θα ήταν 23% εάν έβρισκαν τελικά θέση.

Ο κ. Αρμαγανίδης επεσήμανε ότι «στη χώρα μας λειτουργούν 540 κλίνες εντατικής θεραπείας και 154 είναι κλειστές,δηλαδή 1 στα 4 κρεβάτια λόγω έλλειψης προσωπικού».

Στις 31 Δεκεμβρίου, είπε, λήγουν οι συμβάσεις 124 ιατρών και νοσηλευτών και αν αυτοί οι άνθρωποι φύγουν, θα κλείσουν ακόμη 40 έως 50 θέσεις εντατικής νοσηλείας.

Επιπλέον εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση διπλασιάζεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της έλλειψης κρεβατιών. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ υπολογίζονται σε 1000, τα άτομα που θα χάσουν τη ζωής τους έστω κι αν βρουν κρεβάτι σε εντατική, ο αριθμός αυτός γίνεται 2000 επειδή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών.

Τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας έκαναν έκκληση να λυθεί το πρόβλημα ώστε να μη χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, πολλές από τις οποίες θα κλείσουν, λόγω των τεράστιων χρεών που έχει ο ΕΟΠΥΥ.

athina984

Διαβάστε Περισσότερα » "Σήμα κινδύνου για τις ΜΕΘ"

Ηράκλειο: Υποψήφιος Βουλευτής ο "υπαρχηγός" της μαφίας! - 67 άτομα "μπλεγμένα" - Στον εισαγγελέα τα μέλη των δύο κυκλωμάτων

Για συμμορία της μαφίας στην Κρήτη έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, Φανούρης Μανιαδάκης, αναφερόμενος στα 67 άτομα που εμπλέκονται σε δύο εγκληματικές οργανώσεις, η μία με έδρα το Ηράκλειο και η άλλη το Λασίθι, τα μέλη των οποίων κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κύριος Μανιαδάκης, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία της εκτεταμένης επιχείρησης που έγινε σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο και αποκάλυψε το διπλό κύκλωμα με κοινές συνισταμένες στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και όπλων στο νησί.
Παράλληλα, χαρακτήρισε τις σπείρες ως αδίστακτες με εγκληματικές δομές αποφασισμένες ακόμη και να σκοτώσουν.

Αστυνομικοί,δικηγόροι αλλά και... υποψήφιος βουλευτής στους κόλπους της "μαφίας"

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, τρεις αστυνομικοί, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός ενώ εξετάζεται και η σχέση του Εργαστηρίου Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης,
όπου κατασχέθηκε δείγμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις υποδίκου για υπόθεση καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, που διερευνάται περαιτέρω από τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου, αναφέρθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση ήταν "μοιρασμένη" σε δύο κομμάτια, ένα στο Ηράκλειο με 12 άτομα και ένα στο Λασίθι με 8 άτομα.
Επικεφαλής ήταν ένας Λασιθιώτης με ένα ακόμα άτομο, που επί της ουσίας ασκούσε έλεγχο και στην οργάνωση του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε μπει και σε ψηφοδέλτιο του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, στις εκλογές του περασμένου Μάη, στο νομό Λασιθίου αλλά δεν μπήκε στη Βουλή.

16 οι συλλήψεις

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 16 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, ένας αξιωματικός, ένας ανθυπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνουν συνολικά 67 άτομα από τα οποία, 52 Έλληνες και 15 αλλοδαποί, οι οποίοι είτε συμμετείχαν στις οργανώσεις, είτε συνεργάζονταν με παράνομες δραστηριότητες και δοσοληψίες.

Από τους τρεις αστυνομικούς που συνελήφθησαν, οι δύο, συγκεκριμένα ο αξιωματικός και ο αρχιφύλακας, κατηγορούνται ως απλοί συνεργοί στις οργανώσεις και η παράνομη δράση και διασύνδεσή τους με αυτές προσδιορίζεται στην παροχή πληροφοριών για διενεργούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Στην κατοχή του αξιωματικού βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και 289 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ, στην κατοχή του αρχιφύλακα, ο οποίος κατηγορείται και για χρήση ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν 525 βεγγαλικά και 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο ανθυπαστυνόμος εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας αγοραπωλησίας πολεμικού όπλου Καλάσνικοφ και παράνομη κατοχή 147 φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ, και οι τρεις κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση καθήκοντος.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τους.

Η δράση της μαφίας

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δύο οργανώσεις εμπλέκονται σε πλήθος υποθέσεων ζωοκλοπών, καλλιέργειας φυτειών χασίς και διακίνησης και εμπορίας όπλων και φυσιγγίων.

Από τις αστυνομικές έρευνες, που έγιναν στους τρεις νομούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία αυτοκίνητα, 688 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 525 βεγγαλικά- πυροτεχνήματα, χρηματικό ποσό 19.200 ευρώ, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι κρότου, δύο ζυγαριές ακριβείας, θήκες όπλου, ένα μαχαίρι και ένα τσιγαριλίκι.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων ατόμων αφορούν τις, κατά περίπτωση κακουργηματικού χαρακτήρα, κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, της διακίνησης όπλων, ζωοκλοπών και της παράβασης καθήκοντος.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα Νεάπολης Λασιθίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Υποψήφιος Βουλευτής ο "υπαρχηγός" της μαφίας! - 67 άτομα "μπλεγμένα" - Στον εισαγγελέα τα μέλη των δύο κυκλωμάτων"

Εντολή Σαμαρά για άμεση εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ για την ιθαγένεια

Εντολή για άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, έδωσε ο Πρωθυπουργός. Εντός επτά ημερών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την εν λόγω απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι με σχεδόν ομόφωνη απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε χθες αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα και τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Συγκεκριμένα, με εντολή του κ. Σαμαρά καλούνται ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου, να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες «για την άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί».

Παράλληλα, στον κ. Αθανασίου δόθηκε εντολή να προετοιμάσει εντός επτά ημερών και να δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ.

ΠΑΣΟΚ: Απαιτείται συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων

Η ενέργεια του Πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, η οποία ξεκαθάρισε ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να αναληφθεί βεβιασμένα και χωρίς τη συμφωνία των κομμάτων που την στηρίζουν.

«Το ΠΑΣΟΚ αναμένει τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για τα θέματα του νόμου 3838/10 προκειμένου να τη μελετήσει», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά και υποστήριξε ότι «ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει».

Στην ανάγκη συμφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων στάθηκε και η εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη. Η πρώην υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση για τις συνέπειες της απόφασης έως ότου αυτή δημοσιευτεί σύμφωνα με το νόμο και γίνει γνωστό το σκεπτικό της, ενώ χαρακτήρισε σοβαρό ατόπημα τη διαρροή του αποτελέσματος της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για το θέμα της αντισυνταγματικότητας του Νόμου (3838/2010).

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί αφού γίνει γνωστή επίσημα η απόφαση του ΣΤΕ. Σε κάθε περίπτωση, o πρώην υπουργός Εσωτερικών διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να επαναλάβει «τις αρνητικές πρακτικές της μεταπολίτευσης».

ΣΥΡΙΖΑ: Υιοθετούν την ατζέντα μίσους της Χρυσής Αυγής

Η κυβέρνηση σπεύδει να καταργήσει το Νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, πριν καν δημοσιευτεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις ελλείψεις και την προχειρότητα του, ο Νόμος Ραγκούση αποτελεί το μόνο σχετικά προοδευτικό νομοθέτημα των τελευταίων χρόνων, υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υιοθετεί «την ατζέντα του μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή», προτιμώντας να δημαγωγεί αντί να δίνει δίκαιες λύσεις.

«Οι νέοι που είτε έχουν γεννηθεί, είτε έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα εκτός από τη χώρα μας. Κατά συνέπεια», υποστηρίζει, «ο δεσμός τους με την Ελλάδα είναι προφανής σε βαθμό που ο όρος "μετανάστες δεύτερης γενιάς" να είναι εσφαλμένος, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής».

«Το να αποστερούνται αυτοί οι χιλιάδες συμπατριώτες μας τα θεμελιώδη δικαιώματά τους δεν αποτελεί μόνο πράξη κατάφωρης αδικίας, αλλά υπονομεύει τη συνοχή της κοινωνίας στο σύνολο της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει με την επισήμανση ότι «η ένταση των διακρίσεων και των διαχωρισμών δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά γεννάει βαρβαρότητα και συγκρούσεις».

«Ο κ. Σαμαρας αγνόησε τις ενστάσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και αλλάζει τον νόμο για την ιθαγένεια, μέσω του ΣτΕ. Μοχλός ο "δικός" του δικαστής κ. Αθανασίου», σχολίασε νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στο twitter.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντολή Σαμαρά για άμεση εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ για την ιθαγένεια"

Τη «λίστα Τζέρσεϊ» ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Τη «λίστα Τζέρσεϊ», η οποία φέρεται να περιλαμβάνει ονόματα Ελλήνων καταθετών σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στο ομώνυμο νησί ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, από τις βρετανικές Αρχές.

Η λίστα φέρεται να περιέχει ονόματα 97 Ελλήνων, που εμφανίζονται να έχουν τραπεζικές καταθέσεις συνολικού ύψους 22,3 εκατ. ευρώ.
Οι επίμαχες καταθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, είναι σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στο νησί Τζέρσεϊ που έχει ουδέτερο φορολογικό καθεστώς.Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Daily Telegraph».

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 8.474 off-shore τραπεζικούς λογαριασμούς στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της τράπεζας.
Οι βρετανικές Αρχές, στα χέρια των οποίων περιήλθε η λίστα, ήδη έχουν ξεκινήσει άμεσους ελέγχους για περιπτώσεις φοροδιαφυγής καθώς η πλειονότητα των καταθετών είναι Βρετανοί υπήκοοι.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Τη «λίστα Τζέρσεϊ» ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς"

Κόσοβο: Υποπτο για κρούσματα καρκίνου το απεμπλουτισμένο ουράνιο

Υψηλά ποσοστά λευχαιμίας στην περιοχή μετά τις νατοϊκές επιχειρήσεις

Η χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου σε βόμβες και πυρομαχικά κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου αποτελεί για πολλούς την αιτία για τα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά λευχαιμίας και άλλων μορφών καρκίνου στην περιοχή σήμερα. Ωστόσο το ΝΑΤΟ δεν έχει κάνει, όπως είχε δεσμευτεί, σχετικές μελέτες τα τελευταία χρόνια για να αποδειχθεί η φρικτή υποψία ότι η ραδιενέργεια είναι υψηλή και συνδέεται με αυξημένα κρούσματα της επάρατης νόσου. Οι δε μακροπρόθεσμες συνέπειες στο περιβάλλον παραμένουν άγνωστες.

Οπως μαρτυρούν οι κάτοικοι της περιοχής, οι ζημιές που έγιναν από τον πόλεμο καλύφθηκαν, αλλά δεν καθαρίστηκαν ποτέ όπως θα έπρεπε. Οι νατοϊκές δυνάμεις χρησιμοποίησαν περίπου 30.000 μικρά και μεγάλα όπλα με εμπλουτισμένο ουράνιο στο Κοσσυφοπέδιο.

Το ΝΑΤΟ διατηρεί ακόμη ειρηνευτικές δυνάμεις στην περιοχή (KFOR), αλλά δεν επιτηρεί πια τις περιοχές όπου είχαν χρησιμοποιηθεί τα περισσότερα ραδιενεργά πυρομαχικά για να ελέγξει αν υπάρχει ραδιενέργεια και πόση, δεδομένου ότι θεωρεί ότι τα επίμαχα πυρομαχικά είχαν ελεγχθεί λίγο μετά τη λήξη του πολέμου και «διαπιστώθηκε ότι δεν συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Το 2000 μία ομάδα του ΟΗΕ επισκέφτηκε μικρό τμήμα (περίπου το 12%) των περιοχών όπου χρησιμοποιήθηκε απεμπλουτισμένο ουράνιο και σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε τον επόμενο χρόνο η μόλυνση στο έδαφος ή το νερό δεν ήταν υψηλή.

Ομως η έκθεση δεν απέκλεισε μελλοντικούς κινδύνους και συνέστησε περαιτέρω ελέγχους, ιδίως του υδροφόρου ορίζοντα. Μάλιστα, ανέφερε ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο μπορεί να διεισδύσει στο έδαφος σε βάθος ως και επτά μέτρα και έπειτα να διαλυθούν σε θραύσματα.

Ορισμένες βόμβες είχαν πλήξει περιοχές κοντά σε υπόγεια υδροφόρα κοιτάσματα και πηγάδια που βρίσκονταν σε μικρό βάθος, ως και δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Το πόρισμα του ΟΗΕ προειδοποιούσε ότι το ουράνιο οξειδώνεται πολύ γρήγορα όταν έρχεται σε επαφή με το νερό και το οξυγόνο και ότι η «σκουριά» που δημιουργεί μπορεί εύκολα να διαλυθεί στο νερό και να το μολύνει.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόσοβο: Υποπτο για κρούσματα καρκίνου το απεμπλουτισμένο ουράνιο"

Ο Κρ. Αρσένης μπλοκάρει έρευνες για πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη γιατί "κινδυνεύουν δελφίνια και φάλαινες"

Φρένο με ερώτηση προς το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο βάζει ο Έλληνας ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης στην έναρξη έρευνας για πετρέλαιο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων γίνονται κατά παρέκκλιση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα η έναρξη σεισμικών ερευνών για τη διερεύνηση ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα κητώδη, όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες ενώ είναι πιθανό να παρατηρηθούν μαζικοί ξεβρασμοί τους στις ακτές.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει στην ερώτηση του που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα εξής :

«Οι έρευνες θα γίνονται σε 24ώρη βάση για ένα τρίμηνο. Μπορούν να αποβούν μοιραίες για τα δελφίνια και τις φάλαινες της εκτός Αιγαίου Ελλάδας. Είναι πιθανό να έχουμε μαζικούς ξεβρασμούς

. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη συμφωνία ACCOBAMS να έχει επαρκή αριθμό παρατηρητών κητωδών στα πλοία που θα κάνουν σεισμικές έρευνες. Όμως από ότι φαίνεται στο νορβηγικό πλοίο θα υπάρχει ένας οπτικός και ένας ακουστικός παρατηρητής, που για να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να μην κοιμηθούν καθόλου για τρεις μήνες. Επειδή αυτό δε γίνεται, αναμένεται να μην υπάρχουν παρατηρητές κητωδών σε υπηρεσία κατά μεγάλα διαστήματα κάθε ημέρα, κατά τα οποία οι έρευνες θα είναι ανεξέλεγκτες ως προς τις επιπτώσεις τους στα κητώδη. Αντί για δύο, οι παρατηρητές θα πρέπει να γίνουν το λιγότερο 7, ώστε κάθε στιγμή να βρίσκονται σε βάρδια 2 οπτικοί και 1 ακουστικός. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει άμεσα την αύξηση των παρατηρητών δημιουργώντας άλλωστε έτσι τουλάχιστον 5 ακόμη θέσεις εργασίας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Κρ. Αρσένης μπλοκάρει έρευνες για πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη γιατί "κινδυνεύουν δελφίνια και φάλαινες""

Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και κατάργηση φοροαπαλλαγών

Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος επέρχονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Το νομοσχέδιο προβλέπει... νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος με τρεις συντελεστές, τη φορολόγηση των ενοικίων και των εφάπαξ με ξεχωριστή κλίμακα, την αύξηση του φόρου των τόκων των καταθέσεων και μειώσεις στα τεκμήρια διαβίωσης.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο θα προβλέπει: - Την καθιέρωση κλίμακας με τρεις συντελεστές για τα εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, από οκτώ συντελεστές που έχει η σημερινή κλίμακα. Ειδικότερα, για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 21%, για τα επόμενα 23.000 ευρώ (ως τα 48.000 ευρώ) συντελεστής 36% και για τα υψηλότερα εισοδήματα πέραν των 48.000 ευρώ συντελεστής 45%.

- Καταργείται το αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ και αντικαθίσταται με νέο σύστημα επιστροφής φόρου έως 1.950 ανάλογα με το εισόδημα του φορολογούμενου.

Με βάση το νέο σύστημα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 25.000 ευρώ θα έχουν φορολογική ελάφρυνση.

Αύξηση φόρου θα προκύπτει για τα υψηλότερα εισοδήματα.

- Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται φορολογική κλίμακα με δύο συντελεστές: 26% για εισόδημα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον. Οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα έχουν αφορολόγητο ούτε σύστημα επιστροφής φόρου.

- Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, για τα ενοίκια κύριας κατοικίας και των παιδιών που σπουδάζουν, για τα δίδακτρα φροντιστηρίων και για τα ασφάλιστρα ζωής και διατηρούνται μόνο αυτές που αφορούν τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, οι δωρεές, οι χορηγίες και η διατροφή προς τον πρώην ή την πρώην σύζυγο.

- Θεσπίζεται νέα κλίμακα για τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια, καθώς και των εφάπαξ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι όταν αποχωρούν για από την υπηρεσία τους για συνταξιοδότηση. Ειδικότερα ενοίκια και εφάπαξ θα φορολογούνται με συντελεστή 10% έως 12.000 ευρώ, 30% από 12.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ και 45% για τα υπερβάλλοντα.

- Αυξάνεται από 10% σε 15% ο φόρος τόκων των καταθέσεων ενώ τα κέρδη υπεραξίας κεφαλαίου που προκύπτουν από τη μεταβίβαση ακινήτου θα φορολογούνται με συντελεστή 20%.

- Για τις επιχειρήσεις ο φόρος στα αδιανέμητα κέρδη αυξάνεται στο 26% από 20% σήμερα, ενώ μειώνεται στο 10% για τα μερίσματα από 25% σήμερα.

express

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και κατάργηση φοροαπαλλαγών"

Απολύονται 500 εργαζόμενοι από το ΙΚΑ σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου

Από το ΙΚΑ πρέπει να απολυθούν 500 εργαζόμενοι, σύμφωνα με οκτώ αποφάσεις τού Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη εκείνη τού Ν. 3899/2010, που προβλέπει την «είσοδό τους» στον ασφαλιστικό φορέα.

Ειδικότερα, οι 500 εργαζόμενοι, το έτος 2010, είχαν πετύχει σε διαγωνισμό τού ΑΣΕΠ για να προσληφθούν στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος. Όμως, για την ΑΤΕ είχε δρομολογηθεί η διαδικασία τής αποκρατικοποίησής της.

Έτσι, με το Ν. 3899/2010 οι υποψήφιοι για να προσληφθούν στην ΑΤΕ μετατέθηκαν και προσελήφθησαν στο ΙΚΑ, όπου υπήρχε άμεση ανάγκη προσωπικού, για τη λειτουργία τού πρώτου κρατικού ασφαλιστικού ιδρύματος τής χώρας.

Αυτό είχε ως συνέπεια να παραμείνουν εκτός του ΙΚΑ αντίστοιχος περίπου αριθμός προσώπων που είχε ήδη πετύχει στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, για πρόσληψη προσωπικού στο ασφαλιστικό αυτό ίδρυμα.

Οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό, που αφορούσε το ΙΚΑ, οι οποίοι, όμως, ουδέποτε προσλήφθηκαν στο ασφαλιστικό ίδρυμα, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι ο Ν. 3899/2010 που προβλέπει τη μετάταξη των 500 από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ, είναι αντισυνταγματικός. Και αυτό, γιατί ο νόμος αυτός παραβιάζει το άρθρο 4 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την ισότητα μεταξύ των πολιτών, ενώ παράλληλα έκριναν οι δικαστές ότι δεν υπάρχει λόγος δημοσίου συμφέροντος για το διορισμό των 500 επιτυχόντων στο ΙΚΑ.

Ο δικηγόρος, Φώτης Χατζηφώτης, που χειρίστηκε την υπόθεση ως συνήγορος τού ΙΚΑ, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου ελέγχονται ως προς την ορθότητά τους αμετάκλητα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο είναι το κατ’ εξοχήν αρμόδιο δικαστήριο σε ζητήματα αντισυνταγματικότητας νόμων».

Επισήμανε ακόμη ο Χατζηφώτης, ότι «λόγοι δημοσίου συμφέροντος, κυρίως σε ότι αφορά στη λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ, επιβάλλουν την παραμονή των υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους, καθόσον οι εργαζόμενοι αυτοί δεν αντικαθίστανται, πολύ περισσότερο μάλιστα, καθώς υφίστανται αυτονόητα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα για εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι αν και επιτυχόντες τού ΑΣΕΠ, για δεύτερη φορά μετά τη μη απορρόφησή τους από την ΑΤΕ, ταλαιπωρούνται, χωρίς καμία ευθύνη τους».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύονται 500 εργαζόμενοι από το ΙΚΑ σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου"

Μυστική συνάντηση Μανιτάκη με μέλη της ΚΕΔΕ για τις απολύσεις...!!!

Οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι παραίτησης

Ακόμη και να τα βροντήξουν αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει την επιχείρηση διάλυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης και εξακολουθήσει να ζητάει καταλόγους με προς απόλυση εργαζόμενους στους Δήμους, δηλώνουν οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας που συνεδριάζουν μέχρι αυτή την ώρα προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης της ΚΕΔΕ στις 29 Νοεμβρίου για τα νέα μέτρα που καταδικάζουν τους ΟΤΑ και βγάζουν στους δρόμους χιλιάδες εργαζομένους.

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ, έγινε μετά απο σχετικό αίτημα του Δημάρχου της Πάτρας Γιάννη Δημαρά, ενόψει και της συνεδρίασης την Παρασκευή του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας με μοναδικό θέμα τα νέα μέτρα και την απειλή απολύσεων.

Στο μεταξύ αύριο το μεσημέρι συνεδριάζει για το ίδιο θέμα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων από Δήμους και Περιφέρεια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr σε συμφωνία να μην εμπλακούν οι δήμαρχοι στην υπόθεση «απολύσεις στους δήμους» φαίνεται ότι κατέληξαν κατά τη διάρκεια συνάντησης την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ. Στη συνάντηση, η οποία δεν δημοσιοποιήθηκε, προκειμένου, σύμφωνα με πηγές της ΚΕΔΕ, «να αποφευχθούν πιθανές κινητοποιήσεις ή και καταλήψεις από την ΠΟΕ – ΟΤΑ», ο υπουργός ανακοίνωσε στους δημάρχους ότι με την εγκύκλιο που θα εξέδιδε την επομένη δεν ετίθετο ως προϋπόθεση για τη διαθεσιμότητα η έκδοση διαπιστωτικής πράξης (την οποία θα έπρεπε να υπογράψουν και οι ίδιοι οι δήμαρχοι ή τουλάχιστον κατ” εντολή τους οι διευθυντές προσωπικού) αλλά αυτή θα επερχόταν αυτοδικαίως με τη δημοσίευση του νόμου, όπως και, τελικώς, έγινε.

Άλλωστε, όπως τονίσθηκε και στη συνάντηση, από τη στιγμή που τα γραφεία προσωπικού βρίσκονται υπό κατάληψη, τέτοιες διαπιστωτικές πράξεις δεν μπορούν να εκδοθούν.

Μ” αυτό τον τρόπο στην ουσία παρακάμπτονται οι υπηρεσίες των δήμων, άρα και οι ίδιοι οι αιρετοί από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας – απολύσεων και το «βάρος» το σηκώνει το ίδιο το υπουργείο.

Δηλαδή, διευκολύνονται τόσο οι ίδιοι οι δήμαρχοι, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να στείλουν τέτοια λίστα όσο και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα εκδόσει τις δικές του λίστες που ούτως ή άλλως κατέχει μέσω της απογραφής.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυστική συνάντηση Μανιτάκη με μέλη της ΚΕΔΕ για τις απολύσεις...!!!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news