facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σκότωσε εν ψυχρώ τα ξαδέλφια του για μια... καμινάδα!

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Παπαδατών Μακρυνείας από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ζευγαριού για μια... καμινάδα.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας για το διπλό φονικό στις Παπαδάτες

Συνελήφθη σήμερα (14-11-2012) νωρίς το απόγευμα, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 62 ετών, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα σήμερα το μεσημέρι, στις Παπαδάτες Αιτωλοακαρνανίας, ο 62χρονος μετά από λεκτική διένεξη με ζευγάρι ημεδαπών γειτόνων του, ηλικίας 53 και 55 ετών, πήρε από την οικία του ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο και τους πυροβόλησε από κοντινή απόσταση προκαλώντας το θανάσιμο τραυματισμό τους.

Ο δράστης μετά την πράξη του επιβιβάστηκε ένοπλος σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και τράπηκε σε φυγή, ενώ αφορμή για το περιστατικό υπήρξε η εκτέλεση από τους παθόντες εργασιών ανακαίνισης στην καμινάδα του σπιτιού τους.
Για την ανεύρεσή του 62χρονου ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του μετά από λίγο στη Γαβαλού Μεσολογγίου. Κατά τη σύλληψη του ο δράστης παρέδωσε στους αστυνομικούς το όπλο που είχε χρησιμοποιήσει στην ανθρωποκτονία.

Σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία του 62χρονου στις Παπαδάτες Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ακόμα κυνηγετικό όπλο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Το προανακριτικό υλικό και τις έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκότωσε εν ψυχρώ τα ξαδέλφια του για μια... καμινάδα! "

Αντάρτικο για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο...!!!

«Μπλόκο» στη διαθεσιμότητα «στήνουν» οι συνδικαλιστές του Δημοσίου με κινητοποιήσεις, καθώς υποστηρίζουν ότι ανοίγει τον δρόμο για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς...

και οι δήμαρχοι αρνούνται να αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, φτάνοντας στο σημείο να «σφραγίζουν» τα γραφεία προσωπικού στους ΟΤΑ με παρεμβάσεις των συλλόγων εργαζομένων.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ αλλά και άλλα συνδικάτα πιέζουν να μην αυστηροποιηθεί το Πειθαρχικό Δίκαιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» κατατέθηκε από μερίδα συνδικαλιστών αίτημα να μην επισύρει μεγαλύτερες ποινές η... πλαστογραφία.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ. Τσικρικάς μιλώντας στο «Εθνος» προανήγγειλε ότι οι συνδικαλιστές θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των διευθύνσεων προσωπικού και στις δημόσιες υπηρεσίες. «Η ΑΔΕΔΥ θα στηρίξει όλες τις κινητοποιήσεις και δράσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεών της που αντιστέκονται στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης και ιδιαιτέρως στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαθεσιμότητα - απόλυση συναδέλφων», επισημαίνει ο Κ. Τσικρικάς.

Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση και κατάληψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Αντ. Μανιτάκης έχει δηλώσει ότι οι διαθεσιμότητες θα οδηγήσουν σε μετακινήσεις υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι το σχέδιο της κινητικότητας υποκρύπτει απολύσεις επικαλούμενη το Μνημόνιο και έχει προκηρύξει για σήμερα στις 12.30 μ.μ. στάση εργασίας και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Προθεσμία 10 ημερών

Σύμφωνα με τον νόμο που περιλαμβάνει τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μέσα σε 10 ημέρες από τη δημοσίευσή του τα γραφεία προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών πρέπει να αποστείλουν τις διαπιστωτικές πράξεις όσων υπαλλήλων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Το προφίλ των «διαθέσιμων» υπαλλήλων αφορά εργαζομένους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, διοικητικών καθηκόντων που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς την ερμηνευτική εγκύκλιο για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας, την ίδια στιγμή που υψηλόβαθμα στελέχη της διοικητικής πυραμίδας επισημαίνουν ότι υπάρχουν σημαντικά κενά στον νόμο, τα οποία τον καθιστούν ανεφάρμοστο (απουσία κριτηρίων μετακινήσεων, χρονοβόρες διαδικασίες για τους επίορκους υπαλλήλους κ.ά.).

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν ανυπέρβλητα εμπόδια για να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους και εκτιμούν ότι από το 2013 το υπουργείο θα αναγκαστεί να λάβει σκληρότερα μέτρα.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ζητά από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη να παραιτηθεί για να μην εκτεθεί όταν θα πραγματοποιούνται απολύσεις των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Οι συνδικαλιστές του Δημοσίου αντιτάσσονται στις απολύσεις, καθώς και σε αλλαγές που αυστηροποιούν περαιτέρω το Πειθαρχικό Δίκαιο, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να τίθεται σε αργία ένας υπάλληλος μόνο με ενδείξεις για σοβαρά αδικήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πολυνόμο προβλέπεται η επιβολή αργίας και αναστολής των καθηκόντων για υπαλλήλους που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για άτακτη διαχείριση έπειτα από έκθεση της προϊστάμενης αρχής ή των επιθεωρητών.

«Η ΑΔΕΔΥ πρώτη επιθυμεί να απαλλαγεί το Δημόσιο από τους επίορκους υπαλλήλους εφόσον αποδεδειγμένα έχουν υποπέσει σε σοβαρά παραπτώματα που επισείουν ποινές τις οποίες προβλέπει το Πειθαρχικό Δίκαιο και όχι βάσει ενδείξεων ή με απλή εισήγηση του προϊσταμένου», σημειώνει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ. Τσικρικάς στο «Εθνος».

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Από την απογραφή οι λίστες αν δεν αποσταλούν στοιχεία

Τον κίνδυνο να «εγκλωβιστούν» στη διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που θα τεθούν στο νέο καθεστώς και να καθυστερήσει η μετακίνησή τους, επισείουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε περίπτωση που καθυστερήσει η αποστολή στοιχείων από τις υπηρεσίες λόγω των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστών.

Οι ίδιες πηγές επικαλούνται τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Αντ Μανιτάκη ότι η διαθεσιμότητα αποτελεί συστατικό στοιχείο της κινητικότητας των δημοσίων υπάλλήλων και θα οδηγήσει σε μετακινήσεις και όχι σε απολύσεις. Υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία των υπαλλήλων μπορούν να αναζητηθούν στη βάση δεδομένων της απογραφής, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση στην επεξεργασία τους θα οδηγήσει σε μισθολογικό και εργασιακό εγκλωβισμό των «διαθέσιμων» εργαζομένων, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα τεθούν στο νέο καθεστώς με τη δημοσίευση του πολυνόμου.

«Το υπουργείο θα μπορεί να επεξεργαστεί τα στοιχεία της απογραφής και να θέσει σε διαθεσιμότητα τους συγκεκριμένους υπαλλήλους σε δύο ή τρεις μήνες εάν δεν αποσταλούν άμεσα από τις διευθύνσεις προσωπικού», αναφέρει στο «Εθνος» υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος. Σημειώνει επίσης ότι οι υπάλληλοι θα αμείβονται με το 75% των αποδοχών τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα μπορούν να μετακινηθούν και να ενταχθούν στο ενεργό δυναμικό του Δημοσίου.

Από την ταχύτητα με την οποία θα υλοποιηθούν οι διατάξεις θα εξαρτηθεί και η «τακτοποίηση» των διαθέσιμων υπαλλήλων σε οργανικές θέσεις του Δημοσίου, επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέγιστος χρόνος που μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα ένας δημόσιος υπάλληλος είναι 12 μήνες και κατόπιν, εάν δεν έχει μετακινηθεί, απολύεται από τη θέση του.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντάρτικο για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο...!!!"

Ήταν έτοιμοι να δώσουν έργο στην Siemens με... αδιαφανή διαγωνισμό!

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Παναγιώτα Φάκου σχετικά με διαγωνισμό για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με υποβρύχια καλώδια που διεξήχθη από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο "δόθηκε έργο 400 εκατ. ευρώ σε ξένο καρτέλ αποκλείοντας τους Έλληνες". Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός ήταν αδιαφανής. Ο ΑΔΜΗΕ απέκλεισε την εταιρία Ελληνικά Καλώδια και ετοιμάζεται να αναθέσει το έργο στην κοινοπραξία SIEMENS-PRYSMIAN-NEXANS.

Η εφημερίδα περιγράφει μια σειρά από παρατυπίες της ξένης κοινοπραξίας και την τελική απόφαση του ΑΔΜΗΕ να απορρίψει τελικά την ελληνική εταιρία η οποία προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο ΣτΕ. Η ΓΣΕΕ σύμφωνα με το δημοσίευμα ζήτησε την παρέμβαση της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι η SIEMENS αντιμετωπίζεται σκανδαλωδώς. Την έρευνα ανέλαβε ο εισαγγελέας κ. Τζώνης.

star

Διαβάστε Περισσότερα » "Ήταν έτοιμοι να δώσουν έργο στην Siemens με... αδιαφανή διαγωνισμό!"

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την απόκτηση ιθαγένειας

Αντισυνταγματικές έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις διατάξεις του νόμου που έδωσε τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές και έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Με ισχυρή πλειοψηφία, η Ολομέλεια έκρινε σε διάσκεψη αντισυνταγματική τη διάταξη του νόμου 3838/2010.

Ο νόμος προβλέπει ότι την ελληνική ιθαγένεια αποκτούν, μετά από αίτηση α) το "τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται και συνεχίζει να ζει στην Ελλάδα από γονείς που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα και οι δύο στη χώρα επί πέντε τουλάχιστον συνεχή έτη" και β) "τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα".

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει Έλληνας πολίτης, με την ιδιότητα του εκλογέα, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού η οποία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών.

Η υπόθεση κρίθηκε αρχικά από το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ – που αποφάνθηκε υπέρ της αντισυντγματικότητας – και παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος), λόγω σπουδαιότητας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η διάταξη του Ν. 3838/2010 που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε υπηκόους τρίτων χωρών, προσκρούει στα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος και επομένως είναι ανίσχυρη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους δικαστές, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξης του Συντάγματος.

Επιπλέον, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές και τις διατάξεις που καθιεερώνουν τον νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

Κατά την γνώμη της πλειοψηφίας, η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα) και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.

Η άποψη της μειοψηφίας ήταν ότι η πενταετής μόνιμη και νόμιμη διαμονή σε συνδυασμό με την 6ετή φοίτηση στο ελληνικό σχολείο αποτελούν στοιχεία επαρκή να για δικαιολογήσουν ένα πραγματικό και νομικό δεσμό του αλλοδαπού με την Ελλάδα και κατά συνέπεια τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Παρέμβαση στην υπόθεση υπέρ της υπουργικής απόφασης είχε ασκήσει η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανικής ιθαγενείας Έντα Γκέμυ, η οποία είχε υποβάλει αίτηση για να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στο Δήμο Νικαίας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

directnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση για την απόκτηση ιθαγένειας"

Δικαστική έρευνα για την αγορά των «Απάτσι» επί υπουργίας Παπαντωνίου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για την «εκτίναξη» του κόστους προμήθειας επιθετικών ελικοπτέρων τύπου «Απάτσι», του υπουργείου Άμυνας το 2003, επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου, διέταξε σήμερα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας, η κα Παναγιώτα Φάκου διέταξε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που αναφέρουν ότι για την συγκεκριμένη προμήθεια καταβλήθηκε τίμημα κατά 70 εκατ. δολάρια μεγαλύτερο από το αρχικά προσδιορισμένο.

Η υπόθεση αφορά τη συμφωνία για την προμήθεια 12 επιθετικών ελικοπτέρων «Απάτσι», απευθείας με την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing, για την οποία -σύμφωνα με τις καταγγελίες- καταβλήθηκε επιπλέον τίμημα, καθώς η αγορά χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα DEUTSCHE BANK .

Ο συγκεκριμένος τρόπος επιλέχθηκε, κατά το δημοσίευμα, για να μην εμφανίζεται η εν λόγω σύμβαση στα επίσημα κρατικά έγγραφα, καθώς θα αποτελούσε καταγραφή χρέους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αρχικό κόστος που είχε συμφωνηθεί ήταν περίπου 593 εκατ. δολάρια, ωστόσο επειδή τελικά η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσω swap agreement με τη γερμανική τράπεζα, το κόστος εκτινάχθηκε στα 663 εκατ. δολάρια.

Αντικείμενο της δικαστικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν ο τρόπος που επιλέχθηκε για την πληρωμή των ελικοπτέρων ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο, καθώς και αν ήταν συμφέρουσα η συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστική έρευνα για την αγορά των «Απάτσι» επί υπουργίας Παπαντωνίου"

Δεν θα αποζημιωθούν οι επιβάτες των ΜΜΜ για τις απεργίες

Λόγω των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στις αστικές συγκοινωνίες ορισμένοι επιβάτες, κυρίως κάτοχοι απεριορίστων καρτών, έθεσαν θέμα αποζημίωσης έτσι λοιπόν ο ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας) ανακοίνωσε ότι οι απεργίες από τους εργαζόμενους είναι ένα γεγονός για το οποίο δεν υπέχει ευθύνη.

Συμφωνά με όσα ισχύουν ο Ο.Α.Σ.Α. δεν έχει υποχρέωση να αποζημιώνει τους επιβάτες που είναι κάτοχοι εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών και πλήττονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γιατί η αδυναμία παροχής υπηρεσίας δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Οργανισμού.

Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι εταιρίες συγκοινωνιών δεν αποφασίζουν οι ίδιες τις κινητοποιήσεις και δεν ευθύνονται για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων και την συνακόλουθη μη παροχή των υπηρεσιών που αφορούν τις μετακινήσεις των επιβατών με τα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών.»

exelixeis

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα αποζημιωθούν οι επιβάτες των ΜΜΜ για τις απεργίες"

Πτώχευσε και η ΝΕΟΣΕΤ !

Η εταιρεία επίπλων NEOSET φέρεται να έχει ήδη καταθέσει την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου.

Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην αγορά επίπλου, με τη NEOSET να διαδέχεται την ένταξη στο άρθρο 99 της επίσης γνωστής εταιρίας επίπλων SATO.

Η NEOSET σύμφωνα με τις δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της, για τη χρήση του 2011 παρουσίασε ζημιές ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα οι συνολικές υποχρεώσεις της διαμορφώθηκαν στα 53,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τα τελευταία 30 χρόνια και αριθμεί περί τα 100 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα εμπορικά σήματα της Νeoset Α.Ε. περιλαμβάνουν Neoset, Neoset Κουζίνα, Νεοκατοικείν, Skouropoulos και Neowood.

Ο Όμιλος Neoset, σύμφωνα με τα στοιχεία στην επίσημη ιστοσελίδα της, απασχολεί 200 άτομα στο Εργοστάσιο Βασιλικό Χαλκίδας, 79 άτομα στα Κεντρικά Γραφεία Παλλήνης, 9 άτομα στο Κέντρο Διανομής Αττικής, 111 άτομα στα Εταιρικά Καταστήματα και 3 άτομα στο Νεοκατοικείν ΕΠΕ.

Στα καταστήματα του Δικτύου, όπως σημειώνεται, απασχολούνται 613 άτομα περίπου. Το τελικό σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στον Όμιλο εταιρειών NEOSET ανέρχεται στα 1014 άτομα.

Η δραστηριοποίηση του ομίλου στο εξωτερικό ξεκίνησε το 1990 στον Καναδά. Σήμερα ο όμιλος εξάγει προϊόντα στις χώρες, Αιθιοπία, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Ρουμανία, Εκουαδόρ.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Πτώχευσε και η ΝΕΟΣΕΤ !"

Bild: 44 δισ. ευρώ σε μία δόση για την Ελλάδα σχεδιάζει η Γερμανία

Την καταβολή προς την Ελλάδα 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια δόση, σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Bild", η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Πρόκειται, σύμφωνα με προδημοσίευση αυριανού ρεπορτάζ της "Bild", για εκταμίευση της δόσης του δευτέρου τριμήνου του 2012 -ύψους 31,3 δισ. ευρώ, για 5 δισ. από το τρίτο τρίμηνο και για 8,3 δισ. από το τέταρτο.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Γερμανία την εκταμίευση ολόκληρου του ποσού για το 2012.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί μια τελική απόφαση για την επόμενη δόση.

Δεν διαψεύδεται επί της ουσίας, από το υπουργείο Οικονομικών, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, καθώς κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου, όταν ρωτήθηκε σχετικά, δήλωσε ότι "το προσπαθούμε, δεν το έχουμε δέσει ακόμη". Ο ίδιος παράγοντας, πρόσθεσε ότι "γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις, και τίποτα δεν είναι δεδομένο".

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Bild: 44 δισ. ευρώ σε μία δόση για την Ελλάδα σχεδιάζει η Γερμανία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news