facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Υπερψηφιστηκε ο προϋπολογισμός με 167 "ναι", 128 "όχι" και 4 "παρών"

Χωρίς εκπλήξεις oλοκληρώθηκε η ψηφοφορία του κρατικού προϋπολογισμού στην Ελλάδα, ο οποίος υπερψηφιστηκε με 167 "ναι", 128 "όχι" και 4 "παρών"

«Παρών» ψήφισαν ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Γιάννης Κουτσούκος, και η Άντζελα Γκερέκου, «ναι» στην προεδρεία της Δημοκρατίας, «όχι» σε όλα τα υπόλοιπα ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Πάρις Μουτσινάς. «Ναι σε όλα» εκτός από τα έξοδα του υπουργείου Οικονομικών ψήφισε ο Γιώργος Κασαπίδης, «όχι» ο Μιχάλης Κασσής και ο Θεόδωρος Παραστατίδης.

Παρών στα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης και «ναι σε όλα» ψήφισε ο Θοδωρής Σολδάτος, βουλευτής Λευκάδας της ΝΔ.

Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης.

«Ναι» ψήφισε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ «ναι» ψήφισε ο Γιώργος Κασαπίδης εκτός από τις δαπάνες του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφιστηκε ο προϋπολογισμός με 167 "ναι", 128 "όχι" και 4 "παρών""

Καθηγητές "φαντάσματα" στα λύκεια Βάρης Βουλιαγμένης και Βούλας

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σε αυτά τα σχολεία εντοπίστηκαν καθηγητές που δεν δίδασκαν ούτε μια ώρα

Καταπέλτης είναι το πόρισμα των το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καθώς εντοπίζει καθηγητές που διδάσκουν δύο, μία ή και καμία ώρα την εβδομάδα!

Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει η εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής", οι ελεγκτές περιγράφουν απίστευτες πρακτικές που ακολουθούν Λύκεια των περιοχών της Βάρης, της Βουλιαγμένης και της Βούλας με στόχο την... "εργασιοδιαφυγή".

Αναλυτικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι στα σχολεία αυτά από το 2008 έως και το 2012 οι διευθυντές και οι καθηγητές, υπό την προστασία των στελεχών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, δημιουργούσαν περισσότερα τμήματα σε κάθε τάξη παραβιάζοντας προς τα κάτω το νόμο για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούσαν τεχνηέντως οργανικά κενά με τα οποία "κάλυπταν" τους υπεράριθμους καθηγητές στα σχολεία τους.

Έτσι, εμφανιζόταν τα απίστευτο φαινόμενο τα σχολεία αυτά να έχουν πλεονάζοντες καθηγητές, που δεν μετακινούνταν σε άλλα σχολεία με πραγματικές ανάγκες, τα οποία με τη σειρά τους αναγκάζονταν να προσλαμβάνουν αναπληρωτές για να καλύψουν τα κενά

. Παράλληλα, συνεχίζει το δημοσίευμα, λόγω του γεγονότος ότι δεν συμπληρώνονταν οι ελάχιστες ώρες διδασκαλίας που αντιστοιχούν στους εν λόγω αργόμισθους καθηγητές (21 ώρες ως 6 έτη υπηρεσίας), τα σχολεία τους ανέθεταν... εργασία γραμματειακής υποστήριξης για να τους "καλύψουν" νομικά και σε αυτόν τον τομέα.

Την ίδια ώρα, λόγω της ψήφισης του Μνημονίου 3 και της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, οι μισθοί των νεοδιοριζόμενων καθηγητών μειώνονται ως 44% καθώς το ετήσιο εισόδημά τους μειώνεται συνολικά κατά 6.584,90 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καθηγητές στα δημόσια σχολεία έπαιρναν με το ενιαίο μισθολόγιο 1092 ευρώ, ενώ πλέον οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έχουν βασικό μισθό 744 ευρώ.

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προανήγγειλε δραστική μείωση των δαπανών του υπουργείου.

Έτσι, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως το 2011 το υπουργείο του δαπάνησε 6.180.000.000 ευρώ, ενώ το 2013 θα διαθέσει 4.900.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο μιας "λελογισμένης διαχείρισης των διαθέσιμων κονδυλίων". Παράλληλα, θα υπάρξει μια "ριζική επανατοποθέτηση και αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων. Χρειάζεται όλοι οι εκπαιδευτικοί να γυρίσουν από τα γραφεία στις τάξεις τους με τους μαθητές τους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθηγητές "φαντάσματα" στα λύκεια Βάρης Βουλιαγμένης και Βούλας"

Γ. Παπανδρέου: Αρκετά πια!

Την προσφυγή του στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο Γιώργος Παπανδρέου για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός, έχει εξελιχθεί σε περιζήτητο ομιλητή ανά την υφήλιο, έχοντας ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρουμ και cocktail dinners μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με τη συνολική του αμοιβή να φτάνει το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου:

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που αφορά τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, διαπνέεται από αγοραία αντίληψη για την δημοσιογραφία και την αποστολή της.

Αντίληψη, η οποία είναι προφανές ότι χαρακτηρίζει το όλο εγχείρημα της συγκεκριμένης εφημερίδας, που υλοποιείται συνειδητά και με εντεινόμενους ρυθμούς την τελευταία περίοδο.

Όπου εγχείρημα, η εργολαβία κατασυκοφάντησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Αυτή είναι η δημοσιογραφία που υπηρετούν.

Τα δήθεν στοιχεία τους, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το δημοσίευμα βρίθει ασύστολων ψευδών και ανακριβειών. Όπως, το ότι ανακάλυψαν 18 ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου με την μυθική αμοιβή του 1 εκατ. δολαρίων.

Η κατασυκοφάντηση θα αποδεικνύεται άμεσα, από τη φορολογική του δήλωση και το πόθεν έσχες. Εκεί καταγράφονται τα πάντα.

Μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο και οι συκοφάντες του Γιώργου Παπανδρέου;

Και όλα αυτά, ενώ σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζεται ότι, η παρουσία πολιτικών ηγετών σε διεθνείς εκδηλώσεις αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής εθνικών θέσεων, όπως και προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε χώρας για επενδύσεις.

Γιατί αυτό είναι το αντικείμενο των ομιλιών του Γιώργου Παπανδρέου: η Ελλάδα, οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων και τα πρωτοφανή αποτελέσματά τους, οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, οι δυνατότητες της Ελλάδας, οι προοπτικές της, όπως και οι εξελίξεις στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, μαζί με τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα στην Ευρώπη και διεθνώς, αλλά και οι πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών και των φορολογικών παραδείσων.

Όσο περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες και προσωπικότητες της χώρας θα μπορούσαν να συμμετέχουν και σε όσο το δυνατόν περισσότερες διεθνείς εκδηλώσεις, τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

Είναι ηλίου φαεινότερον όμως, ότι αυτά δεν εμπίπτουν στο πεδίο ενδιαφέροντος της λαμπρής σκέψης που χαρακτηρίζει τους πάσης φύσεως τιμητές.

Μέχρι σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου, αντιμετώπιζε είτε με τη σιωπή, είτε με πολιτικά μέσα τους εργολάβους επικριτές του. Δυστυχώς, κάποιοι εκλαμβάνουν την ευγένεια και την αξιοπρέπεια ως αδυναμία που τους επιτρέπει να εξαπολύσουν και νέες αήθεις επιθέσεις.

Κάτι τέτοιο όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αρκετά πια».

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Παπανδρέου: Αρκετά πια!"

Γ. Κουράκης: "Καλύτερα να παραιτηθώ, παρά να απολυθούν εργαζόμενοι"

Έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ μέσα στο 2012 - Έτοιμες ... οι ομαδικές παραιτήσεις των δημάρχων, αν δεν υπάρξει κατανόηση.

Με τις παραιτήσεις τους ... ανά χείρας περιμένουν οι δήμαρχοι, σε όλη τη χώρα, αν τεθούν σε ισχύ οι δραματικές περικοπές που προβλέπει το Μνημόνιο 3. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, την Κυριακή - της πρώτης μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου που φέρνει νέα δεινά στην αυτοδιοίκηση - οι δήμαρχοι συναντήθηκαν, προκειμένου να ενωθούν σε μια "γροθιά" απέναντι στην "ταφόπλακα" που επιφυλάσσει στους δήμους το Μνημόνιο 3.

"Προτιμώ να παραιτηθώ, παρά να δώσω στοιχεία ή ακόμη περισσόερο να προχωρήσω σε απολύσεις μόνιμου προσωπικού από το δήμο Ηρακλείου" είπε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, μιλώντας στο Cretalive.

Με βάση τις προβλέψεις του Μνημονίου 3, "έρχονται" για την αυτοδιοίκηση νέες περικοπές, ύψους 1,8 δισ. ευρώ για το 2013. Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ ξεκινά κύκλο επαφών με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να λάβουν εξηγήσεις για το τί σημαίνουν πρακτικά οι επικείμενες περικοπές. Την ίδια στιγμή οι αιρετοί έχουν στα χέρια τους αντιπροτάσεις για αλλαγές που θα φέρουν εξοικονόμηση πόρων χωρίς να αποτελειώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Κατά την Κυριακάτικη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου μέσα στο 2012, ενώ οι δήμαρχοι έχουν έτοιμες ... ομαδικές παραιτήσεις, σε περίπτωση που δεν υπάρξει διάθεση για αλλαγή κάποιων ζητημάτων.

Εν τω μεταξύ, το προεδρείο της ΚΕΔΕ προγραμματίζει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Υπ.Εσωτερικών, Αντ. Μανιτάκη.

Σε επίπεδο Κρήτης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Γιάννης Κουράκης, θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. της ΠΕΔ, ενώ άμεσα ξεκινάει επαφές με τους δημάρχους της Κρήτης.

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Κουράκης: "Καλύτερα να παραιτηθώ, παρά να απολυθούν εργαζόμενοι""

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνώρισε την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Η αποδυνάμωση της Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα δείγμα της εθνικής παρακαμής στην οποία μας έχει οδηγήσει η πολιτική ελίτ που κυβερνά τηςν χώρα από το 1950 και μετά, προκάλεσε ένα ακόμα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τα εθνικά συμφέροντα:

Η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι το αρμόδιο όργανο του Οργανισμού για την . επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έγγραφό της με ημερομηνία απόφασης την 24η Οκτωβρίου 2012 προς τις ελληνικές Αρχές, τα καλεί να "σβήσουν" την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και να αναγνωρίσουν την «Τουρκική Ένωση Ξάνθη», παράρτημα των εξτρεμιστών που καθοδηγούνται από τουρκικό προξενείο.

Όπως αναφέρετε στο έγγραφο επισημαίνεται η απροθυμία της Ελλάδος να εκτελέσει τις καταδικαστικές αποφάσεις που εξέδωσε εναντίον της το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις υποθέσεις Μπεκίρ Ούστα, «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και «Εμίν και άλλοι» κατά Ελλάδος, με τις οποίες αποφάσεις η Ελλάδα υποχρεούται να αναγνωρίσει και να εγγράψει στο μητρώο των ελληνικών ενώσεων, τις προαναφερθείσες οργανώσεις, με το προσωνύμιο «τουρκικός».

Τι περιλαμβάνει το έγγραφο

Αναλυτικότερα, στο σχετικό έγγραφο, μεταξύ άλλων:

Α) Γίνεται αναφορά στις σχετικές με την υπόθεση αποφάσεις υπ. αριθμ. 353/2012 και 24/2012 του Αρείου Πάγου, με έκκληση προς τις ελληνικές Αρχές να κρατήσουν την επιτροπή υπουργών του ΣτΕ ενήμερη, ως προς τον αντίκτυπο στην ελληνική έννομη τάξη, στην προοπτική τού να επιτραπεί στις ενώσεις να ζητήσουν την εγγραφή τους στα μητρώα ενώσεων, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που θα συμμορφώνεται στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου και ιδιαιτέρως του άρθρου 11.

Β) Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή έχει ήδη επισημάνει πως οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου, με τις οποίες απορρίφθηκαν οι εγγραφές των εν λόγω ενώσεων στα ελληνικά μητρώα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία εις βάθος εξέταση των αιτημάτων ενώσεων που έχουν προσφύγει κατά σχετικών αποφάσεων των δικαστηρίων σε εθνικό επίπεδο.

Γ) Υπογραμμίζεται η δέσμευση που επανέλαβαν οι ελληνικές Αρχές για την πλήρη εφαρμογή των εν λόγω αποφάσεων του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μη αποκλείοντας κανένα μέσο για την υλοποίηση αυτού του στόχου, καλώντας τες να εξετάσουν κάθε δυνατό μέτρο που θα επέτρεπε στους προσφεύγοντες των τριών αυτών υποθέσεων να ζητήσουν νέα εγγραφή των ενώσεών τους στα μητρώα.

Για το όλο θέμα φυσικά εξυπηρετεί 100% την προσπάθεια της Άγκυρας για την δημιουργία μειονοτικού προβλήματος, με σαφή εθνοτικά χαρακτηριστικά, εντός της ελληνικής επικράτειας, υπό το βάρος του οποίου η Ελλάδα θα συρθεί σε εθνικές υποχωρήσεις υπέρ της Άγκυρας.

Με απλά λόγα κινείται πλήρως προς την κατεύθυνση "κοσοβοποίησης της Δυτικής Θράκης. Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στην Δ.Θράκη, παρά μόνον μουσουλμανική. αφού υπάρχουν πολλές μουσουλμανικές ομάδες διαφόρων εθνοτικών προελεύσεων στους 150.000 περίπου μουσουλμάνουν της Δ.Θράκης.

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνώρισε την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»"

Ιερέας δήλωνε στην εφορία 20.000 ευρώ και είχε στην τράπεζα 3 εκατομμύρια!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ όταν εντόπισαν τον τραπεζικό λογαριασμό ενός ιερέα που λειτουργεί σε εκκλησία της Αθήνας.Είχε καταθέσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ την ώρα που η φορολογική του δήλωση ήταν μόλις 20.000 ευρώ!

Όταν μάλιστα τον κάλεσαν στην αρμόδια υπηρεσία ο ιερέας παρουσιάστηκε αμέσως και κατέβαλε αναλογούντες φόρους ύψους περίπου 1,3 εκατ. ευρώ χωρίς μάλιστα να φέρει καμία αντίρρηση αλλά ούτε αδυναμία πληρωμής του ποσού!

Από την έρευνα που έκαναν, σύμφωνα, με το Βήμα, προέκυψε ότι ο ιερέας συμμετέχει σε οικονομικές υπηρεσίες μητρόπολης στην περιοχή της Αττικής και θεωρείται στενός συνεργάτης ανώτερου κληρικού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του ΣΔΟΕ, η μητρόπολη έχει προαναγγείλει την κατασκευή μεγάλων έργων σε αυτή την περιοχή του Λεκανοπεδίου, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μείνει ημιτελή ή ανεκτέλεστα.

Ένα από αυτά είναι το γηροκομείο της περιοχής, έργο που δεν έχει ολοκληρωθεί, παρότι ξεκίνησε από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο έχουν υπάρξει υπόνοιες για μη σύννομες συναλλαγές κληρικών. Επιπλέον έχει υπάρξει λαχειοφόρος αγορά μεταξύ των πιστών για την ανέγερσή του.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν αν πίσω από τα χρήματα του κληρικού υπάρχει ζήτημα δωροδοκίας γύρω από το επίμαχο έργο ή αν σχετίζονται με υφαρπαγή χρημάτων από το «παγκάρι».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερέας δήλωνε στην εφορία 20.000 ευρώ και είχε στην τράπεζα 3 εκατομμύρια!"

Πύργος: Έκοψαν το επίδομα σε 26χρονο με 100% αναπηρία

Με την αγωνία αν θα καταφέρει να συνεχίσει τη φροντίδα του τετραπληγικού παιδιού της το οποίο εδώ και είκοσι τέσσερα ολόκληρα χρόνια, είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, ζει τους τελευταίους δύο μήνες μια άνεργη μητέρα στην πόλη του Πύργου, ύστερα από την διακοπή του επιδόματος αναπηρίας που λάμβανε ο 26χρονος γιος της, Ερμάλ.

Η ιστορία της Πελούμπε Σάρκα, που κατάγεται από την Αλβανία και ζει τα τελευταία χρόνια στον Πύργο της Ηλείας, με την οικογένειά της, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, τα οποία είναι αναγκασμένα να περιμένουν ολόκληρους μήνες στις λίστες του ΚΕΠΑ προκειμένου να περάσουν από επιτροπές αξιολόγησης. Μάλιστα, όπως επισημαίνει η κ. Σάρκα, ο γιος της, σε καθημερινή βάση έχει την ανάγκη ολοκληρωμένης φροντίδας καθώς διαθέτει 100% αναπηρία, με αποτέλεσμα η ίδια να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υπέρογκες δαπάνες που χρειάζεται για την φροντίδα του.

Εκείνο που ζητά ωστόσο είναι να περιοριστεί η μεγάλη γραφειοκρατία και τελικά να μπορέσει να περάσει από την επιτροπή του ΚΕΠΑ ώστε να συνεχίσει η καταβολή του αναπηρικού επιδόματος.

Επίσης η άνεργη μητέρα, που μέχρι σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του παιδιού της και παλεύει για τη φροντίδα του με το πενιχρό εισόδημα του συζύγου της, ο οποίος εργάζεται με μεροκάματα σε οικοδομικές εργασίες, τονίζει στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» πως από τον Σεπτέμβριο δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση πως το επίδομα θα διακοπεί με αποτέλεσμα σήμερα να έχει μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να περιμένει το παραπεμπτικό από τον ΟΓΑ που θα της δώσει τη δυνατότητα να καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να περάσει από την επιτροπή αξιολόγησης.

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πύργος: Έκοψαν το επίδομα σε 26χρονο με 100% αναπηρία"

Η έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα θα υποβληθεί προς έγκριση τον Δεκέμβριο

Η έκθεση της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και θα υποβληθεί προς έγκριση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ το νωρίτερο στις αρχές Δεκεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ θα είναι υποστηρικτικό στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης θα συνδέει την όποια πρόοδο με τη βιωσιμότητα του χρέους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα πέντε σενάρια που θα παρουσιάζονται στην έκθεση αναφορικά με την εξέλιξη του δημοσίου χρέους της Ελλάδος παραμένουν ακόμη υπό συζήτηση.

Στην έκθεση το κλιμάκιο στελεχών του ΔΝΤ αναμένεται να τονίζει πως η ανάδειξη κυβέρνησης συνεργασίας και η στήριξη των στόχων και των πολιτικών του προγράμματος από τα κόμματα αποτελούν σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Θεωρούν δε πως η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει αταλάντευτα το πρόγραμμα που ψηφίσθηκε, πράγμα το οποίο είναι και ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης των υφισταμένων κινδύνων για τη χώρα.

Ακόμη θα αναφέρεται πως τα νέα μέτρα που ελήφθησαν θα συμβάλουν στην ανάταξη της καθυστέρησης στην υλοποίηση των μέτρων και θα υπογραμμίζεται πως οι προσπάθειες ανάταξης θα πρέπει να υποστηριχθούν με ταχεία εφαρμογή των συναφών φορολογικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες είναι απαραίτητες για τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την αύξηση των φορολογικών εσόδων. Στο ίδιο πλαίσιο θα σημειώνεται πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να επιταχυνθούν για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα μέσω της βελτίωσης της παραγωγικότητας.

Πάγια θέση του ΔΝΤ είναι ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης μπορεί να αποφέρει επενδύσεις, ανάπτυξη και μείωση του χρέους. Στην έκθεση θα σημειώνεται πως πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα οι προπαρασκευαστικές εργασίες ώστε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να έχει τη δυνατότητα να επιτύχει το σύνολο των στόχων του προγράμματος (έσοδα 2,5 δισ. ευρώ το 2013).

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "Η έκθεση της Τρόικας για την Ελλάδα θα υποβληθεί προς έγκριση τον Δεκέμβριο"

Η Δικαιοσύνη «καλεί» 12 Γερμανούς πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens για τις μίζες

Με την κατηγορία της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, η ελληνική δικαιοσύνη καλεί τις επόμενες ημέρες 12 πρώην μεγαλοστελέχη της εταιρείας Siemens να δώσουν εξηγήσεις.

Πρόκειται για ανώτερα στελέχη του κλάδου τηλεπικοινωνίων που διετέλεσαν διευθυντές και οικονομικοί διευθυντές της Siemens, τα οποία κατηγορούνται ότι έδωσαν μίζες ύψους 68 εκατ. ευρώ την περίοδο 1997-2004 σε στελέχη του ΟΤΕ για την υλοποίηση της σύμβασης 8002 με την γερμανική εταιρεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, μεταξύ αυτών βρίσκονται γνωστά ονόματα όπως ο Ράιχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφγκανγκ Ρούντολφ, Φρανς-Γιόζεφ Ρίχτερ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ και Ράινερ Πέτερ Νιντλ. Τις επόμενες εβδομάδες τα κατηγορητήρια θα είναι έτοιμα, και μετά μεταφραστούν για να αποσταλούν στους αποδέκτες τους στη Γερμανία.

Στη συνέχεια, οι 12 Γερμανοί θα πρέπει είτε να έρθουν να απολογηθούν οι ίδιοι είτε να ζητήσουν προθεσμία. Ωστόσο, υπάρχει αμφιβολία για το τι θα πράξουν τελικά, καθώς δεν είναι Έλληνες πολίτες, και οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν να επικαλεστούν πως έχουν ήδη κριθεί από τη γερμανική δικαιοσύνη. Αν ωστόσο δεν προσέλθουν, η ελληνική Δικαιοσύνη θα εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψής τους, ώστε να μην μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Γερμανίας, καθώς θα ήταν αδιανόητο να υπάρχει στην Ελλάδα δίωξη κατά των στελεχών του ΟΤΕ που πήραν τις μίζες και να μην διώκονται αυτοί που τις έδωσαν

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Δικαιοσύνη «καλεί» 12 Γερμανούς πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens για τις μίζες"

Αποσύρθηκε η διάταξη για το αναδρομικό rebate των φαρμακοποιών

Αποσύρθηκε η διάταξη για το αναδρομικό rebate στους φαρμακοποιούς, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θόδωρος Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ το Σάββατο.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε προσωπικά για την απόσυρση της διάταξης του αναδρομικού rebate τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο καθώς και τους βουλευτές Μάκη Βορίδη, Κώστα Δερμιτζάκη, ενώ είπε ότι "σημαντική βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή προσέφεραν και οι κ. κ. Λουράντος, Χαρός, Μπελώνης, Θεοδοσιάδης, και Μπάμπης Καραθάνος.

Προηγουμένως, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου είχε αναφέρει ότι εάν η διάταξη αυτή παρέμενε σε ισχύ , το κάθε φαρμακείο θα επιβαρυνόταν με πολλές χιλιάδες ευρώ.

Κινητοποιήσεις από το Δεκέμβριο αν δεν πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ έως τα τέλη Νοεμβρίου για τις συνταγές Αυγούστου

Στην ομιλία του στη γενική συνέλευση, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ζήτηση συστράτευση όλων των φαρμακοποιών σε κοινούς αγώνες στις συνθήκες της Μνημονιακής κόλασης που πλήττει και τον φαρμακευτικό κλάδο.

Ο κ. Αμπατζόγλου ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε στιγμή θιγεί θεσμικό ζήτημα ή το ποσοστό κέρδους, ο κλάδος θα ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ακόμη όσον αφορά τις πληρωμές δήλωσε κατηγορηματικά , ότι το χρονοδιάγραμμα δεν πρέπει να «ξεχειλώσει» άλλο, γιατί τα φαρμακεία δεν αντέχουν. Θα πρέπει δηλαδή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να έχει πληρωθεί και ο Αύγουστος. «Σε αντίθετη περίπτωση» τόνισε χαρακτηριστικά , «θα εγκαλέσουμε τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και θα ζητήσουμε τόκους υπερημερίας από τη 1η ημέρα καθυστέρησης και θα ξεκινήσει πανελλαδική κινητοποίηση.»

Όσον αφορά το rebate διευκρίνισε , ότι παραμένει το ίδιο με αυτό που ίσχυε. Μόνο για τα «ακριβά» φάρμακα (παρ.2 άρθρ.12 του ν. 3816/2010) θεσπίζεται rebate 5%, το οποίο τα χαρακτήρισε απαράδεκτο. Ακόμη εξέφρασε την διαπίστωση ότι είναι ασύμφορο πλέον και ζημιογόνο να διακινούνται αυτά τα φάρμακα, από τα φαρμακεία.

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. ζήτησε την βοήθεια όλων. «Θέλω να ακούσω όλες τις προτάσεις . Ότι κάνουμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Θέλω την ενεργό βοήθεια όλων. Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά. Αυτό έχει ανάγκη ο κλάδος» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

«Θα αντέξουμε. Με απώλειες αλλά θα αντέξουμε. Δεν θα μας εξοντώσουν» κατέληξε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ.

ygeia360

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρθηκε η διάταξη για το αναδρομικό rebate των φαρμακοποιών"

Η «προίκα» έρχεται... αφάγωτη

Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη: Παρά την ανησυχία των τελευταιων ημερών, η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα αναμένεται θετική, όπως θετικά εξελίσσονται οι διαβουλεύσεις ώστε τα 7 δισ. ευρώ της δόσης που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα τον Δεκέμβριο, να «πάνε πακέτο» με τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Επισήμως, θα πλασαριστεί ως ένα είδος μπόνους προς την Ελλάδα για την προσπάθεια που κατέβαλε, αποτελώντας μια πρώτης τάξης επιβράβευση της κυβέρνησης για τις πολιτικές θυσίες της ίδιας και τις πραγματικές των πολιτών, μετά την ψήφιση των συμφωνηθέντων. Και θα δώσει μία μεγάλη ώθηση στην ελληνική οικονομία, η οποία έχει ξεμείνει παντελώς από ρευστότητα και «μετράει και το τελευταίο ευρώ».

Γιατί, ακόμα κι αν έλθουν στην ώρα τους τα 31,5 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων – περίπου 25 δισ. ευρώ - δεν θα κατευθυνθεί στην αγορά, αλλά στις τράπεζες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση τους. Και μπορεί κι αυτή η διαδικασία να είναι κρίσιμη και επείγουσα, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελέσει απευθείας «ένεση» για την πληρωμή των 9 δισ. ευρώ, που είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) αυτή τη στιγμή. Για την ακρίβεια, τα λεφτά που θα περισσέψουν θα είναι λιγότερα κι από 6,5 δισ. ευρώ, που δεν θα φτάνουν στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για τα «βασικά».

Συγκεκριμένα, με αυτά, θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να καλύψει τις μεγάλες ομολογιακές εκδόσεις που λήγουν το Νοέμβριο και υπολογίζονται σε περίπου 6,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή, υπάρχει κι ένα κενό της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, οπότε όχι μόνο δεν θα αρκέσουν τα χρήματα για να πληρωθούν οφειλές, αλλά δεν θα φτάσουν καν για να καλύψουν τις εκδόσεις. Και το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι: Πώς θα διασωθεί το στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, ακόμα και μετά την ψήφιση των μέτρων;

Γι' αυτό και εκτιμάται ότι η συμπλήρωση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ με τα καθυστερούμενα 5 δισ. του Σεπτεμβρίου, αλλά και με τα 7 δισ. του Δεκεμβρίου, θα αποτελέσει την πραγματική λύση του στοιχήματος που ακούει στο όνομα «ρευστότητα». Αν αθροιστούν τα λεφτά αυτά και συνυπολογισθούν και τα 6,5 δισ. ευρώ της τωρινής δόσης, που δεν θα πάνε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τότε τα χρήματα που μαζεύονται φτάνουν στα 18,5 δισ. ευρώ!

Με μια τέτοια «ένεση» ρευστότητας από στον επόμενο μήνα, όπως λένε και από το υπουργείο Οικονομικών, όχι μόνο αποπληρώνονται όλες οι οφειλές του δημοσίου, αλλά πέφτει και το αναγκαίο χρήμα στην αγορά, και δίνεται μια αποφασιστική ώθηση στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας γενικότερα.

voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Η «προίκα» έρχεται... αφάγωτη"

Ευ. Βενιζέλος: Σε οριακό σημείο η χώρα

Δραματικό μήνυμα με αποδέκτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας στέλνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του στο Έθνος της Κυριακής, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα «βρίσκεται σε οριακό σημείο».

«Η κυβερνητική σταθερότητα είναι η πρώτη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση», λέει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημειώνει πως το κόμμα του διασφάλισε με την ψήφο του την ύπαρξη της κυβέρνησης και την ίδια την πορεία της χώρας.

Τώρα, προσθέτει ο κ. Βενιζέλος, χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας, προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι οι Έλληνες έχουν υποστεί πάρα πολλές θυσίες και διαβαιώνει πως τα νέα «πολύ σκληρά» δημοσιονομικά μέτρα είναι «αναμφίβολα τα τελευταία».

«Η άμεση καταβολή των δόσεων του 2012, η πραγματική επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής και η διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους είναι μαζί με τα κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα για τα οποία έχουμε μιλήσει, το ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ξαναγίνει μια αυτοδύναμη, κανονική ευρωπαϊκή χώρα, να κλείσει οριστικά τη σελίδα της κρίσης και να λειτουργήσει ως ένα θετικό παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Προειδοποιεί, δε, πως οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά εναντίον των άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά.

«Αυτές οι μέρες λοιπόν είναι πάρα πολύ κρίσιμες γιατί τώρα κορυφώνεται η πολιτική διαπραγμάτευση που εμείς θα θέλαμε να έχει προταχθεί για να υπάρχει ένα ασφαλές πλαίσιο αναφοράς, αλλά έστω και τώρα πρέπει να διεξαχθεί συγκροτημένα και να έχει επιτυχή έκβαση», σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει πως σε αυτή τη δύσκολη διεθνή διαπραγμάτευση, το έθνος πρέπει να είναι ενωμένο. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μικροκομματικού ή συγκυριακού υπολογισμού», τονίζει.

«Πρέπει να κλείσει αυτή η δραματική φάση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, δηλαδή στην εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας», καταλήγει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευ. Βενιζέλος: Σε οριακό σημείο η χώρα"

Διεθνώς ρεζίλι! Οι μαραθωνοδρόμοι αποκλείστηκαν στο κέντρο

Δρομείς από όλο τον κόσμο ήρθαν να στηρίξουν τον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο κι εμείς για να τους ευχαριστήσουμε κλείσαμε τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για να μην έχουν πως να φύγουν από το κέντρο!

Όταν τελείωσε ο Μαραθώνιος μάταια έψαχναν οι ξένοι δρομείς πως να φύγουν από το κέντρο! Οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Πανεπιστήμιο έχουν κλείσει από τις 14:00. Πήγαιναν από τον ένα σταθμό στον άλλο για να συνειδητοποιήσουν πως είναι εγκλωβισμένοι στο κέντρο!

Οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ όμως οι άνθρωποι που ήρθαν δεν φτάινε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται! Για ακόμη μία φορά γινόμαστε ρεζίλι σαν χώρα διεθνώς!

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνώς ρεζίλι! Οι μαραθωνοδρόμοι αποκλείστηκαν στο κέντρο"

Σόιμπλε: Θα βοηθήσουμε αλλά με τους δικούς μας όρους

Μία πρόγευση της σκληρής στάσης που θα κρατήσει στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup έδωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt» ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κληθείς να απαντήσει στο εάν και πότε η Αθήνα, θα λάβει την επόμενη δόση του προγράμματος, ο Γερμανός Υπουργός «πέταξε το μπαλάκι» στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να απευθύνεται στους Έλληνες συναδέλφους μου και όχι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών».

«Κανείς στη ζώνη του ευρώ δεν είναι αντίθετος με την ιδέα της αποδοχής της πληρωμής της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις», ξεκαθάρισε ο Σόιμπλε.

Ο επικεφαλής της γερμανικής οικονομίας δεν φάνηκε να επηρεάζεται από το γεγονός ότι η ελληνική Βουλή ενέκρινε την Τετάρτη τα νέα μέτρα, τα οποία άλλωστε ήταν προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης και επέμεινε στο ότι τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή πριν από το τέλος του Ιουνίου.

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα τα μέρη γνώριζαν τις προθεσμίες για μεγάλο χρονικό διάστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλοι στην ευρωζώνη και το ΔΝΤ θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να είναι υπό πίεση», προειδοποίησε.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό η Τρόικα είναι απίθανο να παραδώσει την πλήρη έκθεση για την Ελλάδα, στο αυριανό Eurogroup, ενόσω συνεχίζεται η συζήτηση επί του ελληνικού προϋπολογισμού

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Θα βοηθήσουμε αλλά με τους δικούς μας όρους"

Κατά 23 δισ. ευρώ θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος ώς το 2016

Στοιχεία για τη μεταβολή του δημόσιου χρέους παρουσίασε, την Κυριακή στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι η συνολική αύξηση του χρέους, σε απόλυτα ποσά, είναι περίπου 23 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-2016.

«Άκουσα υπερβολές για το ύψος και την εξέλιξη του χρέους», σχολίασε τις ομιλίες βουλευτών της αντιπολίτευσης στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι «για όσο χρονικό διάστημα έχουμε δημοσιονομικό έλλειμμα, είναι προφανές ότι το δημόσιο χρέος θα αυξάνει. Τουλάχιστον με βάση το έλλειμμα του χρόνου αναφοράς. Αυτό είναι το προφανές».

» Όταν μάλιστα», προσέθεσε, «βαθαίνει η ύφεση όπως έχουμε τα τελευταία χρόνια, τότε ο δείκτης του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ αυξάνει ανάλογα. Ειδικά όταν διευρύνεται η διαφορά μεταξύ του επιτοκίου δανεισμού και του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί στις προτάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους», υπονοώντας ότι τα επιτόκια θα πρέπει να προσαρμοσθούν στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.

Καθώς η οικονομία θα είναι σε ύφεση το 2013 για έκτο συνεχόμενο έτος, ο κ. Σταϊκούρας λέει ουσιαστικά ότι τα επιτόκια των δανείων θα πρέπει να μειωθούν.

Με βάση όμως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και εξαιτίας της αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI) που έγινε αλλά και της μείωσης των ελλειμμάτων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, η μεταβολή του χρέους την περίοδο 2013-2016 είναι κατά μέσο όρο 5,7 δισ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τα ποσά του παρελθόντος, όπως υποστήριξε.

Η συνολική αύξηση του χρέους, σε απόλυτα ποσά, είναι περίπου 23 δισ. ευρώ, όση ήταν περίπου η ετήσια αύξηση στο παρελθόν, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι οι τόκοι αναμένεται να μειωθούν από τα 16,3 δισ. ευρώ το 2011, στα 8,9 δισ. ευρώ το 2013.

«Επιβεβαιώνεται, συνεπώς η ορθή προσέγγιση της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης να θέσει ως βασικό στόχο της οικονομικής πολιτικής την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2013, έτσι ώστε η χώρα να πορεύεται με βαθμιαία μειούμενες δανειακές ανάγκες», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στην εκτέλεση του εφετινού προϋπολογισμού, επισήμανε ότι «το στοίχημα μέρα με τη μέρα κερδίζεται, όχι με επικοινωνιακούς τακτικισμούς, αλλά με ταπεινότητα, σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα».

Υποστήριξε επίσης ότι το ποσοστό φτώχειας μειώνεται κατά περίπου 3 ποσοστιαίες μονάδες στη χώρα μας έναντι 9 ποσοστιαίων μονάδων στην ΕΕ. «Δηλαδή, η αποτελεσματικότητα των σχετικών δαπανών στην Ελλάδα βρίσκεται στο 1/3 της αντίστοιχης αποτελεσματικότητας στην ΕΕ», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατά 23 δισ. ευρώ θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος ώς το 2016"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news