facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Νέα 24ωρη απεργία και αύριο, Παρασκευή σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό

Το μπαράζ των κινητοποιήσεων στα μέσα σταθερής τροχιάς θα συνεχιστεί και αύριο, καθώς οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία.

Η ακινητοποίηση των μέσων σταθερής τροχιάς την τελευταία εβδομάδα έχει προκαλέσει και κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους του λεκανοπεδίου.

Πάντως, αύριο τα ταξί θα κυκλοφορήσουν κανονικά, καθώς αποφασίστηκε αναστολή των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Kανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα 24ωρη απεργία και αύριο, Παρασκευή σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ"

«Πήζει» στα σκουπίδια η Αθήνα

Θα παραμείνουν στους δρόμους για άλλες τέσσερις μέρες

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν για σήμερα και αύριο, καθώς και αποχή από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που φέρνει το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο ψηφίσθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πήζει» στα σκουπίδια η Αθήνα"

ΟΤΕ: Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Και κίνητρα παραίτησης - Για όσους δουλεύουν πάνω από 15 χρόνια

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζόμενων του ΟΤΕ, οι λεπτομέρειες του οποίου αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Σε νέα συνάντηση της διοίκησης του ΟΤΕ και της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον ΟΤΕ, θα καθοριστούν οι τελικές λεπτομέρειες του προγράμματος του οποίου οι βασικές συμφωνίες είναι ήδη γνωστές.

Στο πρόγραμμα θα μπορέσουν να συμμετάσχουν όσοι εργαζόμενοι αποκτούν δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης μέχρι το 2015. Επίσης στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ που αποκτούν δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης (35ετία) με την εξαγορά των ετών του στρατού, δηλαδή όσοι έχουν συμπληρώνουν τα 58 χρόνια στο τέλος του 2015.

Τι θα πάρουν όσοι φύγουν

Οι εργαζόμενοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν ποσό το οποίο θα προκύπτει από την πρόσθεση:

-Της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης.

-Του ποσού της αυτασφάλισης (εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών).

-Του ποσοστού αναπλήρωσης των καθαρών αποδοχών. Το ποσό αυτό αναμένεται να καθοριστεί στην αυριανή συνάντηση. Ως βάση υπολογισμού θα χρησιμοποιηθούν οι αποδοχές των εργαζομένων κατά τον Σεπτέμβριο. Το πλέον πιθανό είναι ότι το ποσοστό αναπλήρωσης θα κυμαίνεται περίπου στο 50% εως 60% των αποδοχών του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΟΜΕ - ΟΤΕ, η διοίκηση του ΟΤΕ σκοπεύει να χορηγήσει και κίνητρο παραίτησης σε όσους εργαζόμενους έχουν υπηρεσία στον ΟΤΕ άνω των 15 ετών.

Το πρόγραμμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος του επόμενου μήνα (31/12/2012) καθώς η διοίκηση επιθυμεί το κόστος της εθελουσίας να βαρύνει την τρέχουσα χρήση, προκειμένου ο ΟΤΕ να εισέλθει στην νέα χρονιά με χαμηλότερα μισθοδοτικά κόστη. Άλλωστε το πρόγραμμα επρόκειτο να υλοποιηθεί νωρίτερα χρονικά.

Όμως, ο σχεδιασμός καθυστέρησε να υλοποιηθεί εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων για τα εργασιακά θέματα. Ωστόσο οι αλλαγές στα όρια ηλικίας που προωθούνται δεν επηρεάζουν το προσωπικό του ΟΤΕ στο οποίο απευθύνεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και δεν θα διαφοροποιηθούν τα χαρακτηριστικά του.

Εθελούσια χωρίς ΣΣΕ

Να σημειώσουμε πάντως ότι για την εφαρμογή του προγράμματος δεν θα υπάρξει υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ της διοίκησης και της ΟΜΕ - ΟΤΕ, όπως επιθυμούσε τουλάχιστον η Ομοσπονδία των εργαζομένων.

Η άρνηση της διοίκησης να υπάρξει στην συμφωνία όρος που θα καλύπτει τυχόν ανατροπές, επί τα χείρω, των δεδομένων για όσους κάνουν χρήση του προγράμματος είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν θα υπογραφεί ΣΣΕ. Μάλιστα πηγές της ΟΜΕ - ΟΤΕ εκτιμούν ότι δυσμενείς ανατροπές δεν πρέπει να αποκλείονται με δεδομένη την ρευστότητα των εργασιακών θεμάτων τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα υπολογίζεται ότι πληρούν περίπου 1.600 εως 1.700 άτομα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ την περασμένη εβδομάδα. Το κόστος για τον ΟΤΕ αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, στις προθέσεις τη διοίκησης είναι να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και σε προσλήψεις περίπου 300 εως 400 ατόμων, τα οποία κατά κύριο λόγο θα έχουν υψηλή ειδίκευση σε νέες τεχνολογίες.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΤΕ: Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου"

Άγριος καυγάς Κασιδιάρη με Γεωργιάδη: "Εμείς οι βουλευτές παίρνουμε 8.000€. Κοροιδεύετε τον κόσμο"

Οι διάλογοι που αναπτύχθηκαν ανάμεσα στους δύο πολιτικούς είναι απίστευτοι, όταν ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής της Χρυσής λέγοντας: «Εχω το δικό μου εκκαθαριστικό μισθοδοσίας και μετά τις κρατήσεις 20% λέει ότι παίρνω πάνω από 8.000 ευρώ και θα μειωθεί ελάχιστα μετά τα μέτρα, ενω ενας αξιωματικός του στρατού παίρνει πλέον 750€»...

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αμέσως ανταπάντησε λέγοντας «πού τα βρήκες και τα λες αυτά;» με τον Ηλία Κασιδιάρη να του λέει: «Αν δεν βγαίνεις να πας να πουλήσεις καμία εγκυκλοπαίδεια».

«Είναι ψεύτης», είπε ο Η. Κασιδιάρης σε έντονο ύφος να απαντά: «Πόσα παίρνεις ρε; Πες εδώ και τώρα πόσα παίρνεις; Είσαι ψεύτης και παίρνεις πάνω από 7.000 ευρώ… Το 2ο εκκαθαριστικό που έχω  είναι αξιωματικών του στρατού του αδελφού μου που ο μισθός του θα γίνει 750 ευρώ και θα του ζητήσουμε να αντιμετωπίσει τους Τούρκους».

Για του λόγου το αληθές η Χρυσή Αυγή έδωσε στην δημοσιότητα ένα εκκαθαριστικό βουλευτικής αποζημίωσης. Στο τελικό ποσό προσθέστε 20% (η νόμιμη εισφορά στο κόμμα) και μερικές συνεδριάσεις επιτροπών (150 ευρώ έκαστη).

Βγάλτε τώρα τα συμπεράσματά σας, γιατί τόσα χρόνια οι βο(υ)λευτές δε λένε λέξη για τους μισθούς τους και την ίδια ώρα τσακίζουν τον ελληνικό λαό με φόρους και περικοπές.

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριος καυγάς Κασιδιάρη με Γεωργιάδη: "Εμείς οι βουλευτές παίρνουμε 8.000€. Κοροιδεύετε τον κόσμο" "

Πέρασε το μνημόνιο με τα νέα οδυνηρά μέτρα με 153 ψήφους

Σε μία ημέρα που η ελληνική Βουλή θα τη θυμάται ως τη χειρότερη στην ιστορία της εξελίχθηκε η συζήτηση για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου και με τα ευτράπελα και τις ιαχές να είναι ο κανόνας μέσα στο κοινοβούλιο.

 Η ψηψοφορία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τα μέτρα να υπερψηφίζονται με 153 ψήφους, οι οποίες προήλθαν από τους 126 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Διεγράφησαν οι εξής...

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ: Σκανδαλίδης, Γκερέκου, Κουτσούκος, Μπόλαρης, Παραστατίδης, Κασσής

- Εκτός ΚΟ της Ν.Δ. ο Κασσαπίδης

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέρασε το μνημόνιο με τα νέα οδυνηρά μέτρα με 153 ψήφους"

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την Πέμπτη

Ισχυρές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος στις περισσότερες περιοχές και μόνο τοπικά στην κεντρική Μακεδονία θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα όμως κι εκεί θα βελτιωθεί.

ΑΝΕΜΟΙ: Αό βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 06 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να βρέξει.

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα έιναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες σε ορινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο1800 μέτρα). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός το απόγευμα θα βελτιωθεί.

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 9 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα Βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά να είναι ισχυρές. Βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νατολικά 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙΡΟΣ: Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος.

ΑΝΕΜΟΙ: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την Πέμπτη"

H Γαλλία ξαναστέλνει στην Ελλάδα τη «λίστα Λαγκάρντ»

Οι γαλλικές αρχές ανταποκρίνονται στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και ξαναστέλνουν στην Αθήνα την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» που περιέχει ονόματα των ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC και τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές της Γαλλίας.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και σύμφωνα με πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών οι αρχές της Γαλλίας πρόκειται να αποστείλουν για δεύτερη φορά στην Αθήνα τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο που έχει στην κατοχή της η γαλλική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διαβεβαιώνει πως την έχει απολέσει.

«Από τη στιγμή που ο κατάλογος περιλαμβάνει πληροφορίες για τους φορολογουμένους που είναι κάτοικοι άλλων κρατών-μελών με τα οποία η Γαλλία έχει υπογράψει δημοσιονομική σύμβαση, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις πληροφορίες αυτές, δεν έχουμε άλλη επιλογή εφόσον το επιτάσσει η σύμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μάλιστα η ίδια πηγή αναφέρει πως πρόκειται για μια «έκτακτη διαδικασία», καθώς «ποτέ ένα αίτημα διοικητικής συνδρομής δεν έχει λάβει τέτοια δημοσιότητα, όσο αυτή που κατέθεσε η Ελλάδα». Προσθέτουν ακόμη ότι «έχει σταλεί δια της διοικητικής οδού και δεν είναι μία αβρότητα που κάνουμε προς την ελληνική κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε δηλώσει πως «ζήτησε ξανά» από τη γαλλική κυβέρνηση να του στείλει τον κατάλογο, που είχε χορηγηθεί στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2010.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "H Γαλλία ξαναστέλνει στην Ελλάδα τη «λίστα Λαγκάρντ»"

Πτώχευσε… η Suzuki

«Η απόφαση ήταν δύσκολη, αλλά η επιλογή ήταν αναπόφευκτη» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Suzuki.

Με μία ανακοίνωση-σοκ, η θυγατρική εταιρεία της Suzuki στην Αμερική έκανε γνωστό ότι σταματά σχεδόν όλες τις δραστηριότητές της λόγω οικονομικών προβλημάτων. 

Παρ’ όλα αυτά, η American Suzuki Motor Corporation διευκρίνισε ότι οι εγγυήσεις θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και κανένας πελάτης της μάρκας δεν θα έχει πρόβλημα. 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πτώχευσε… η Suzuki"

Η συντεχνία "κέρδισε" Μερικοί συνδικαλιστές της βουλής ανάγκασαν τον Σαμαρά να πάρει πίσω την διάταξη!

Απίστευτα πράγματα στη Βο(υ)λή των πολιτικών και των συγγενών τους. Λίγα λεπτά κράτησε μόνο η προσθήκη του υπουργού Οικονομίας, Γ. Στουρνάρα σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι της Βουλής έμπαιναν στο ίδιο μισθολογικό καθεστώς με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και δεν θα είχαν πλέον τα εξοργιστικά προνόμια που χαίρονται επί τόσα χρόνια.

Με το άκουσμα αυτής της προσθήκης, επικράτησε πανικός στους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι κυριολεκτικά άρχισαν να τρέχουν στους διαδρόμους της Βουλής, προκειμένου να καταλάβουν εάν τους αφορά ή όχι.

Αφού συνειδητοποίησαν πως αφορά τους ίδιους, έγιναν έξαλλοι και προσπάθησαν να εισέλθουν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον υπουργό Οικονομικών. Αυτό φυσικά δεν το κατάφεραν και έτσι κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να μπουν μέσα στο στούντιο στο κανάλι της Βουλής, προκειμένου να διακόψουν τη ζωντανή μετάδοση, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Βουλής φωνάζουν και βρίζουν τους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής.

Έτσι αποφάσισαν σύμφωνα με πληροφορίες να συμμετέχουν και εκείνοι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ ως μέσο αντίδρασης, κάτι που εάν τελικά συμβεί απειλεί να τινάξει ολόκληρη τη διαδικασία της ψηφοφορίας στον αέρα. Κι αυτό γιατί δεν θα υπάρχουν στενογράφοι, πρακτικογράφοι και όλοι οι άλλοι υπάλληλοι της Βουλής, για να γίνει η ψηφοφορία για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου.

Φυσικά αποτελεί ερώτημα γιατί οι υπάλληλοι της Βουλής δεν μετείχαν από την αρχή της ημέρας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και το αποφάσισαν αφού με την προσθήκη Στουρνάρα, πλέον τα μέτρα τους ακουμπούν. Το ΔΣ του Συλλόγου των Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως και έλαβε την απόφαση αυτή μετά την αλλαγή στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις των μισθών των υπαλλήλων της Βουλής θα γίνονται κατ' αναλογία των μειώσεων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, χωρίς να απαιτείται αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής.

Μάλιστα, οι υπάλληλοι της Βουλής έφτασαν στοι σημείο να αποκλείσουν το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά μέσα στη Βουλή.

Βέβαια αντιδράσεις υπήρξαν και μέσα στο κοινοβούλιο για αυτή την προσθήκη του κ. Στουρνάρα απο κόμματα της αντιπολίτευσης όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Λογικό θα πούμε γιατί όλοι έχουν συγγενείς βολεμένους.

Αντέδρασαν δηλαδή κάποιοι γιατί ότι ισχύει για όλους τους έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, το ίδιο θα ισχύει και για τους υπαλλήλους της Βουλής που μέχρι τώρα τα προνόμιά τους ήταν εξοργιστικά.

Έτσι ο υπουργός Οικονομικών απέσυρε την νομοτεχνική βελτίωση με την οποία άνοιγε ο δρόμος για τις μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής χωρίς να απαιτείται προηγούμενη αλλαγή του Κανονισμού. Η δήλωση του έχει ως εξής: «Η τροποποίηση που κατέθεσα μόλις πριν είναι αποκλειστικά και μόνο κυβερνητική επιλογή και απαίτηση της κοινωνίας. Είναι ψευδές άθλιο και λαϊκίστικο ότι το επέβαλε η τρόικα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αγκάλιασαν μια προνομιούχα τάξη και έφτασαν στο σημείο να υποδείξουν στη συνδικαλιστική ηγεσία των υπαλλήλων της Βουλής να κηρύξουν στάση στο ναό της Δημοκρατίας. Είμαι υποχρεωμένος λόγω του μεγάλου διακυβεύματος και του κατεπείγοντος να αποσύρω τη συγκεκριμένη νομοτεχνική βελτίωση. Όποιος έχει μάτια βλέπει. Θα επανέλθουμε με νέα διάταξη με την οποία θα εναρμονίζουμε τον Κανονισμό με ότι ισχύει για τα μισθολόγια του δημόσιου τομέα».

Διαβάστε Περισσότερα » "Η συντεχνία "κέρδισε" Μερικοί συνδικαλιστές της βουλής ανάγκασαν τον Σαμαρά να πάρει πίσω την διάταξη!"

Μέρκελ: «Η Ελλάδα πληρώνει τα δικά της λάθη»

Στα προβλήματα της Ελλάδας αναφέρθηκε εκτενώς η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. «Η Ελλάδα έκανε πολλά λάθη και τα πληρώνει» είπε η κυρία Μέρκελ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έλλειμμα που είχε εκτοξευθεί στο 15% το 2009, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την αδυναμία της χώρας να δανειστεί από τις αγορές. «Ετσι ξεκινησε η κρίση» είπε η γερμανίδα Καγκελάριος, προσθέτοντας ότι «η φοροδιαφυγή και οι προβληματικές ΔΕΚΟ είναι λάθη της χώρας».

«Δεν είναι δυνατό οι αστικές συγκοινωνίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστα και οι φορολογικές υπηρεσίες τα έσοδα» είπε και καταχειροκροτήθηκε απο τους παριστάμενους ευρωβουλευτές.

Αναφέρθηκε και στον ΟΣΕ - λέγοντας ότι «δεν πωλούσε αρκετά εισιτήρια ούτε για τους μισθούς των υπαλλήλων του». «Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να κατεβαίνει ο κόσμος σε απεργία» δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χάνες Σβόμποντα απευθυνόμενος στην κα Μέρκελ της είπε ότι «η τρόικα στην Ελλάδα είναι "ντιστρόικα"» κάνοντας λογοπαίγνιο με την αγγλική λέξη destroy (ντιστρόι) που σημαίνει καταστροφή.

Η Α. Μέρκελ τόνισε ότι για να εξέλθει η Ευρώπη από την κρίση αποτελεί μονόδρομο ο μεγαλύτερος έλεγχος των Βρυξελλών επί των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών - μελών της ευρωζώνης. Επίσης, σκιαγράφησε το περίγραμμα ενός συμβιβασμού σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, που θα μονοπωλήσει τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις 22-23 Νοεμβρίου.

«Χρειαζόμαστε γενναίες μεταρρυθμίσεις και αναγκαίες μεταβολές ώστε να κερδίσουμε την ανταγωνιστικότητά μας. Τα κράτη που πλήττονται απαιτούν πολλά από τους πολίτες τους και το γνωρίζω αυτό.

»Αλλά οι μεταρρυθμίσεις δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Πρέπει να συνεχίσουμε με συνέπεια τις μεταρρυθμίσεις. Η εξυγίανση των δημοσιονομικών και η ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζουν. Το τονίζω αυτό. Θέλουμε ανάπτυξη αλλά με υγιείς προϋπολογισμούς. Η ανάπτυξη δεν καθορίζεται πολιτικά» υπογράμμισε η Καγκελάριος Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε επίσης στο κοινό νόμισμα τονίζοντας πως το ευρώ δεν είναι απλώς ένα νόμισμα αλλά ένα σύμβολο για την Ευρώπη της ελευθερίας, της ευημερίας και της προόδου και η κρίση είναι μια πρόκληση από την οποία είτε θα βγει η Ευρώπη κερδισμένη στο σύνολό της, είτε χαμένη στο σύνολό της.

Η Καγκελάριος επανέλαβε τη γνωστή ρήση του Ζακ Ντελόρ πως «ένα κοινό νόμισμα χωρίς συντονισμό της οικονομικής, δημοσιονομικής και φορολογικής πολιτική θα αποτύχει»

Η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τέλος τους Ευρωπαίους πολίτες να συνειδητοποιήσουν το κοινό τους μέλλον και την ανάγκη ενδυνάμωσης της Ε.Ε «Πρέπει να βιώσουμε τον εξευρωπαϊσμό του εθνικού μας επιπέδου. Κάθε Ευρωπαίος πολίτης πρέπει να κατανοήσει πως μόνο με την Ευρώπη μπορεί να επιτύχει. Η Ευρώπη είναι πιο ισχυρή από τα εθνικά κράτη. Και για αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατική νομιμοποίηση στην ίδια την Ευρώπη».

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: «Η Ελλάδα πληρώνει τα δικά της λάθη»"

Νέο συλλαλητήριο διοργανώνει η ΓΣΕΕ

Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα διοργανώνει η ΓΣΕΕ στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, ημέρα που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή... ο προϋπολογισμός.

Επίσης, η ΓΣΕΕ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας 12.00-15.00 και συλλαλητήριο στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο συλλαλητήριο διοργανώνει η ΓΣΕΕ"

17 ερωτήματα-φωτιά για τους εκβιασμούς της Μέρκελ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης μοιράστηκε ένα ενδιαφέρον κείμενο, με τίτλο «Βιομηχανία εκβιασμών έχει στήσει η Μέρκελ στην Ελλάδα».

Ο συντάκτης του κειμένου είναι προφανές ότι ξέρει πολλά, το δηλώνει και ο ίδιος άλλωστε. Δίνει όσα στοιχεία χρειάζονται για να κάνει σαφές ότι οι αποκαλύψεις που έρχονται θα δημιουργήσουν πολιτικό σεισμό, σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εκβιασμοί, δωροδοκίες, μυστικές υπηρεσίες υπό τις εντολές της καγκελαρίας επιβάλλουν σε «διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς» τα συμφέροντα της Γερμανίας. Ακόμα και εθνικά ζητήματα προκύπτουν από τα 17 ερωτήματα που θέτει ο συντάκτης.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο:

«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

...αν ισχύουν τα καυτά και αναπάντητα ερωτηματικά!

Αν δεν θυμάστε κάτι κα. Μέρκελ... δεν πειράζει θα σας βοηθήσουμε εμείς.

Διαθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία... για τόπο, χρόνο, τραπεζικούς λογαριασμούς και διαπλεκόμενα πρόσωπα... έως και για τα εσώρουχα που φορούσαν.


1) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ, ότι από τον Ιούνιο του 1998 έως σήμερα, η γερμανική καγκελαρία επιστατεί, προωθεί και κατευθύνει τόσο την είσπραξη όσο και τη «νομιμοποίηση» των παράνομων προμηθειών όλων των πολιτικών προσώπων τόσο των εκάστοτε κυβερνήσεων, όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ρουμανία;

2) ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι ένα ποσοστό του 15% επί του συνόλου των εισπραχθέντων προμηθειών, ρέει σε μυστικούς λογαριασμούς χριστιανοσοσιαλιστικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU) και από εκεί διανέμεται στα άλλα γερμανικά κόμματα ή εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση των μυστικών επιχειρήσεων;

3) ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι η αρχή αυτού του επενδυτικού ταμείου της πολιτικής μάσας έγινε στις 6 Ιουνίου του 1998 με την παραλαβή στο Βερολίνο ενός πακέτου αμερικανικών ομολόγων αξίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων, που απεστάλη από ένα ελληνικό κόμμα (προμήθειες από το πρόγραμμα των ολλανδικών φρεγατών) και παρελήφθη από τους εκπροσώπους των γερμανικών υπηρεσιών, μιας κεντρικής γερμανικής τραπέζης και μιας γαλλικής τραπέζης;

4) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ ότι για αντάλλαγμα των συνταξιοδοτικών εξασφαλίσεων που προσφέρετε σε αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους πείθετε (!!!) να παίρνουν πάντα αποφάσεις ανάλογες με τις ορέξεις και τα συμφέροντα της γερμανικής κυβέρνησης;

5) ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι από τα ίδια ταμεία προέρχονται τα 2 εκ. Δυτ. Μάρκα που εισέπραξε ο προκάτοχός σας Χέλμουτ Κολ;

6) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ, ότι τον Απρίλιο του 2009 έγιναν επώνυμες καταγγελίες στην ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της διαφθοράς (OLAF) για το ίδιο θέμα, τις οποίες ο τότε γερμανός διευθυντής της υπηρεσίας (κατ' εντολήν της κυβέρνησής σας) φρόντισε να τις θάψει;

7) ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι την ίδια χρονική στιγμή κατετέθη στην Εισαγγελία του Βερολίνου για το ίδιο θέμα εμπεριστατωμένα στοιχειοθετημένη μήνυση, η οποία κατ' εντολή της κυβέρνησης σας θάφτηκε, κατά το γερμανικό ρητό, ότι όπου δεν υπάρχει καταγγελία... δεν υπάρχει και δικαστής;

8) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ ότι τόσο εσείς, ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος όπως και οι προκάτοχοι σας στο ίδιο αξίωμα κ.κ

. Κολ και Σόιμπλε, δεν σεβαστήκατε ποτέ τους γερμανικούς νόμους που διέπουν την χρηματοδότηση των κομμάτων στην Γερμανία; Ή μήπως δηλώσατε στο προεδρείο της Βουλής αναδρομικά τα 18 εκ. Μάρκα που μεταφέρθηκαν με βαλίτσες σε συμβολαιογράφο του Μονάχου από δύο βιομηχάνους προκειμένου να διατεθούν στον προεκλογικό αγώνα του κόμματός σας, μέσω μιας συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας;!

9) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ ότι τον Φεβρουάριο του 2006 ασκήσατε πιέσεις μέσω εκβιασμού στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό, προκειμένου να θάψει την υπόθεση των υποκλοπών;

10) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ ότι από τον Οκτώβριο 2002 οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έβαλαν χέρι σε Έλληνες πολίτες που διέμεναν ως τουρίστες στην Δρέσδη και μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν (υπεύθυνοι για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης) καθώς και κορυφαία μέλη του ελληνικού υποκόσμου; Τους αφήσατε να εισπράξουν μια επιταγή ύψους 5,7 εκατ. και μετά τους κρύψατε στην πόλη Σους της Τυνησίας μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση; Δουλεύουν αυτά τα άτομα τώρα στην Ελλάδα για τις γερμανικές υπηρεσίες;

Γιατί δεν δώσατε καμία πληροφόρηση στην ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία;

11) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ, ότι γερμανός αξιωματούχος ανάγκασε το 2007 τον πολιτικό αρχηγό ενός πολιτικού κόμματος της αριστεράς, με την απειλή ότι θα δημοσιευτούν λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή, να παραιτηθεί από μια νέα υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος; ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ ότι φέτος χρηματοδοτήθηκαν τρία ελληνικά κόμματα με 16,4 εκατ. από την κυβέρνηση σας μέσω μυστικών κονδυλίων;

12) Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα Μέρκελ, ότι υπάρχει πρόβλεψη και σχεδιασμός μιας στρατιωτικής κάλυψης και προστασίας των γερμανών υπηκόων που δρουν για λογαριασμό της κυβέρνησης σας στην Ελλάδα; Ανέλαβε το 4ο γραφείο (GNTA) του γερμανικού αρχηγείου στρατού στο στρατόπεδο φαλκενστάιν στην πόλη του Κόμπλενζ τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μιας «νατοϊκής» αστυνομικοστρατιωτικής επέμβασης στην Ελλάδα;

13) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ, ότι η κυβέρνησή σας επινόησε, χρηματοδότησε και υποστήριξε την προσφυγή της κυβέρνησης των Σκοπίων στο δικαστήριο της Χάγης;

14) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ, ότι σε συζητήσεις με αντιπροσώπους δύο κρατών, προβλέψατε πως στο εγγύς μέλλον ορισμένες περιοχές της Δυτικής Θράκης και μια ζώνη γύρω από τη Φλώρινα θα ανεξαρτητοποιηθούν, προκειμένου να παράσχουν προστασία στις μειονότητες που διαμένουν εκεί;

15) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ, ότι τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης σας εζήτησαν, υπό τον φόβο μελλοντικών διώξεων εκ μέρους της ελληνικής δικαιοσύνης, να δεσμευτείτε ότι θα τους προστατεύσετε;

16) ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα Μέρκελ, ότι οι γερμανικές εμπορικές αλυσίδες στην Ελλάδα πληρώνουν μέσω υπερτιμολογήσεων των προϊόντων τους, μίζες προς τρίτους; Ήταν αυτός ο λόγος που αποχώρησε από την ελληνική αγορά η εταιρεία ALDI; Χρησιμοποιούνται αυτές οι μίζες για να εξαγοραστούν συνειδήσεων ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

17) Εν τέλει κα Μέρκελ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης σας μάζεψε την άνοιξη του 2010 στο Βερολίνο όλους τους εισαγωγείς και εξαγωγείς της ελληνικής αγοράς των φωτοβολταϊκών και έστησε ένα καρτέλ με προσυμφωνημένες τιμές και διανομή περιφερειών ανά την ελληνική επικράτεια;».

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "17 ερωτήματα-φωτιά για τους εκβιασμούς της Μέρκελ"

Θέματα νομιμότητας του Μνημονίου εγείρει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής

Την άποψη ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, χωρίς μεταβατική περίοδο, καταστρατηγεί την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του ασφαλισμένου, διατυπώνει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεσή της για το πολυνομοσχέδιο.

Επίσης θεωρεί ατεκμηρίωτη και νομικά τρωτή, από τη στιγμή που δεν συνοδεύεται από αναλογιστικές μελέτες, τη μείωση στα εφάπαξ που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής σημειώνει πως με τις προτεινόμενες διατάξεις αυξάνεται κατά 2 έτη το κατά περίπτωση όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την από την 1η Ιανουαρίου 2013, δίχως να προβλέπεται κλιμάκωση της αύξησης με μεταβατική ρύθμιση.

Όπως επισημαίνεται η νομοθετική αυτή πρόβλεψη για τη σταδιακή μετάβαση στο νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς, από πλευράς ορίων ηλικίας και συντάξιμου χρόνου, ανταποκρίνεται «στην αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του ασφαλισμένου», έκφανση της οποίας αποτελεί στο χώρο του κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου η αρχή της προστασίας του κεκτημένου ασφαλιστικού δικαιώματος.

Στο ίδιο πλαίσιο η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην έκθεσή της για το πολυνομοσχέδιο υπογραμμίζει πως υπό το φως τόσο της πρόσφατης νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 668/2012) όσο και της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα πρέπει να σταθμισθεί αν οι προτεινόμενες περικοπές συντάξεων και αποδοχών διαταράσσουν τη δίκαιη ισορροπία που πρέπει να υφίσταται μεταξύ αφενός της προσβολής της σύνταξης και του μισθού ως περιουσιακών αγαθών, και αφετέρου του δημόσιου συμφέροντος, καθώς και εάν όλες οι προτεινόμενες περικοπές οδηγούν σε πτώση του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων και μισθωτών τέτοια, που θα συνιστούσε προσβολή της αξιοπρέπειάς τους.

Εφάπαξ

Σημειώνεται πως οι μειώσεις στα εφάπαξ κυμαίνονται από 1,94% στον Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών του ΤΕΑΠΑΣΑ έως 83% στον Τομέα Πρόνοιας Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του ΕΤΑΑ. Από τον εξορθολογισμό των παροχών εφάπαξ του 2013 και 2014 η Κυβέρνηση προσδοκά να εξοικονομήσει 247,3 εκατ. ευρώ.

Η Επιστημονική Υπηρεσίας της Βουλής σημειώνει πως με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται η ποσοστιαία ανά φορέα – τομέα πρόνοιας, μείωση του ποσού εφάπαξ βοηθήματος στους ασφαλισμένους μέχρι 31.12.1992, που αποχώρησαν από την υπηρεσία 1.8.2010 ή θα αποχωρήσουν εφεξής, για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος.

Η Υπηρεσία επισημαίνει κατ’ αρχάς την κατά το άρθρο 25 παρ. 1 του Συντάγματος υποχρέωση του νομοθέτη να εξετάσει πριν από την θέσπιση των συγκεκριμένων αυτών ρυθμίσεων αν το εξ αυτών προσδοκώμενο οικονομικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με άλλα ηπιότερα μέτρα.

Περαιτέρω, σημειώνει πως ο νομοθέτης υποχρεούται -εν όψει, αφενός μεν της οικονομικής αυτοτέλειας κάθε συγκεκριμένου ασφαλιστικού φορέα έναντι των λοιπών και έναντι του Δημοσίου, αφετέρου δε των αναλογιστικών δεδομένων αυτού- να εξετάσει επί τη βάσει αναλογιστικών μελετών, αν η επιβαλλομένη με τις ανωτέρω ρυθμίσεις μείωση των καταβαλλομένων από τους συγκεκριμένους ασφαλιστικούς οργανισμούς των επιδομάτων εφάπαξ βοηθήματος είναι αναγκαία για την προστασία του ασφαλιστικού τους κεφαλαίου ή αν και σε ποιόν βαθμό οι ρυθμίσεις αυτές είναι αναγκαίες για την περιστολή των δαπανών του Ελληνικού Δημοσίου, έναντι του οποίου, έχουν οικονομική αυτοτέλεια οι ασφαλιστικοί οργανισμοί.

«Υπό το φως των ανωτέρω, πρέπει να προκύπτουν σαφώς από την Αιτιολογική Έκθεση τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών ανά φορέα – τομέα πρόνοιας, ιδίως σε σχέση με την ανταποδοτικότητα των εισφορών – παροχών των εφάπαξ βοηθημάτων στους ασφαλισμένους μέχρι 31.12.1992, έτσι ώστε να είναι εμφανής και σαφώς διαγνώσιμην η αναγκαιότητα επιβολής ενός τέτοιου περιορισμού για την επίτευξη του επιδιωκόμενου από τον νόμο σκοπού», σημειώνουν οι νομικοί της Επιστημονική Υπηρεσίας της Βουλής.

epikaira

Διαβάστε Περισσότερα » "Θέματα νομιμότητας του Μνημονίου εγείρει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής"

Ξεκίνησε η υποβολή του Ε9

Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 του έτους 2012 και δίνεται επίσης η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα να προβούν σε έλεγχο της ατομικής περιουσιακής τους κατάστασης για τα έτη 2010 και 2011 ,πραγματοποιώντας τις απαραίτητες διορθώσεις. Δήλωση στοιχείων ακινήτων έτους 2012 υποβάλλεται οπωσδήποτε όταν υπάρχουν μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση του φυσικού ή νομικού προσώπου την 1η Ιανουαρίου 2012 σε σχέση με την εικόνα της περιουσιακής του κατάστασης της 1ης Ιανουαρίου 2011.

Για το έτος 2012, η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται με ηλεκτρονικό τρόπο και ατομικά από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο είναι ενεργός χρήστης των υπηρεσιών του TAXISnet. Σε περίπτωση που η σύζυγος δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης του TAXISnet παρέχεται η δυνατότητα υποβολής της δήλωσής της, με τους κωδικούς πρόσβασης του συζύγου της, όπως τα στοιχεία του προκύπτουν από τα αρχεία μητρώου της Υπηρεσίας μας. Από τη στιγμή όμως που αποκτήσει δικούς της κωδικούς πρόσβασης, θα μπορεί πλέον αποκλειστικά και μόνο με αυτούς να εισέλθει στην εφαρμογή.

Επίσης, εάν καταχωρηθεί στο υποσύστημα μητρώου του taxis, διακοπή έγγαμης σχέσης ή διάσταση (έστω και από τον ένα σύζυγο), τότε διακόπτεται άμεσα η πιο πάνω δυνατότητα χρησιμοποίησης των κωδικών πρόσβασης του πρώην ή εν διαστάσει συζύγου.

Όσον αφορά στη δήλωση στοιχείων ακινήτων των ανήλικων τέκνων, εφόσον από τα μηχανογραφικά τηρούμενα στοιχεία προκύπτει ποιος είναι ο υπόχρεος γονέας βάσει του άρθρου 7 του ΚΦΕ, η δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθείται διαδικασία πιστοποίησης νέου χρήστη στο TAXISnet.

Τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα σε περίπτωση που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, θα πρέπει να πιστοποιηθούν ως χρήστες στο TAXISnet.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος χρήστης με βάση τις ανωτέρω προϋποθέσεις μπορεί να εισέλθει στην παρούσα εφαρμογή όχι μόνο για τον ΑΦΜ του αλλά και για σύζυγο ή και ανήλικα τέκνα, θα ενημερώνεται μέσω ανοίγματος σχετικής οθόνης, στην οποία θα επιλέγει για ποιο ΑΦΜ θέλει να μπει στην εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΑΡΑΠΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ M.Sc.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η υποβολή του Ε9"

Αδυναμία χρέωσης του χαρατσιού σε όσους δεν το πλήρωσαν Πηγή:www.capital.gr

Πονοκέφαλο προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών η ουσιαστική αδυναμία της εφορίας να βεβαιώσει το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) στο όνομα των ιδιοκτητών οι οποίοι δεν το πλήρωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότεροι από έξι μήνες από τότε που έληξε η προθεσμία για την πληρωμή της τελευταίας δόσης του χαρατσιού για το 2011 κανείς από όσους δεν το πλήρωσαν δεν έχει κληθεί στην εφορία για εξηγήσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. ΄Οταν τον Αύγουστο του 2011 άρχισε να συζητείται στο υπουργείο Οικονομικών η βεβαίωση ενός τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ προκειμένου να κλείσει η τρύπα που είχε δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό, πολλά υπηρεσιακά στελέχη είχαν επισημάνει στις σχετικές συσκέψεις ότι δεν υπάρχει αξιόπιστος μηχανισμός για τη βεβαίωση του τέλους ακινήτων σε όσους δεν το πληρώσουν. Και αυτό διότι ενώ η νομοθεσία για το χαράτσι ορίζει ότι το τέλος βαρύνει τον ιδιοκτήτη του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου, εκατομμύρια λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος εκδίδονται στα ονόματα ενοικιαστών, παλαιών ιδιοκτητών ακόμη και ατόμων που έχουν αποβιώσει.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών είναι αριθμοί παροχών για τους οποίους δεν εξοφλήθηκε το χαράτσι, το ύψος του χαρατσιού που δεν εξοφλήθηκε και στοιχεία των ατόμων που εμφανίζονται στους λογαριασμούς στους οποίους εξοφλήθηκε το χαράτσι. Όμως το ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να προχωρήσει στη βεβαίωση του ποσού του χαρατσιού καθώς δεν γνωρίζει αν ο εμφανιζόμενος στο λογαριασμό είναι και ο ιδιοκτήτης ο οποίος το οφείλει. Επίσης, μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τους φορολογούμενους οι οποίοι ήταν συνδρομητές των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος των οποίων η λειτουργία διεκόπη και οι οποίοι δεν είχαν εξοφλήσει το χαράτσι.

“Πολλοί είχαν προειδοποιήσει ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν προσφέρονται για φορολογική και εισπρακτική πολιτική”, λέει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ που συμμετείχε στις συσκέψεις. “Είχαν προειδοποιήσει ότι θα χρειαστεί να κληθεί όλη η Ελλάδα στις εφορίες προκειμένου να εντοπισθούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων για τα οποία δεν εξοφλήθηκε το χαράτσι και να βεβαιωθεί στη συνέχεια στο όνομά τους”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζεται ότι το χαράτσι για το 2011 δεν πλήρωσαν, μερικώς ή ολικώς, περίπου 500.000 μικροϊδιοκτήτες και το σχετικό ποσό που δεν πληρώθηκε υπολογίζεται σε περίπου 150 εκατ. ευρώ. Κανείς όμως από αυτούς δεν έχει ακόμη λάβει ειδοποιητήριο για την πληρωμή του τέλους ενώ και το σχετικό χρέος δεν εμφανίζεται στο όνομά τους καθώς, όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχει αξιόπιστος μηχανισμός για την εξεύρεση των πραγματικών ιδιοκτητών.

Το θέμα έχει απασχολήσει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η οποία αναζητεί τρόπους να βεβαιώσει το χαράτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να αποσταλούν 500.000 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους φορολογούμενους (και πεθαμένους!) σε πρώτη φάση θα αξιοποιηθούν στοιχεία που υπάρχουν στους λογαριασμούς (όνομα, ΑΦΜ κ.ά.) και θα γίνουν επαληθευτικές διασταυρώσεις. Για παράδειγμα θα αναζητηθούν σε πρώτη φάση ιδιοκτήτες που εμφανίζονται στους λογαριασμούς και οι οποίοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Αυτό θα γίνει με διασταύρωση των στοιχείων τους με το περιουσιολόγιο ακινήτων (στοιχεία Ε9) και στη συνέχεια θα αποσταλούν τα σχετικά ειδοποιητήρια. Μια άλλη λύση που εξετάζεται είναι να ζητείται πιστοποιητικό εξόφλησης του χαρατσιού σε διάφορες συναλλαγές όπως είναι η θεώρηση των μισθωτηρίων και οι μεταβιβάσεις ακινήτων.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδυναμία χρέωσης του χαρατσιού σε όσους δεν το πλήρωσαν Πηγή:www.capital.gr"

"Ολυμπία" - "Ιόνια" Οδός: Να γιατί οι εταιρείες δεν θέλουν να ξαναξεκινήσουν τα έργα!

Τους περιμένουν στο Ταμείο 2 δις ευρώ

Τα δύο δισ. ευρώ θα φτάσει ο «λογαριασμός» της διάλυσης των συμβάσεων παραχώρησης των τεσσάρων «παγωμένων» αυτοκινητοδρόμων, σε περίπτωση που οι παραχωρησιούχοι προχωρήσουν σε καταγγελία των έργων με υπαιτιότητα του δημοσίου, εάν συνεχιστεί το υφιστάμενο αδιέξοδο.

Αυτό επισημαίνουν πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα από πρώτο χέρι, εξηγώντας παράλληλα, ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος τους τελευταίους μήνες, καθώς έως τον Ιούνιο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δημοσίου και παραχωρησιούχων είχαν «τρέξει» ικανοποιητικά και, μάλιστα, είχαν βρεθεί, συζητηθεί και συμφωνηθεί λύσεις για μία σειρά από προβλήματα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει «Το Βήμα», σε περίπτωση που υπάρξει πλήρες αδιέξοδο στα έργα, τυχόν καταγγελία των τεσσάρων συμβάσεων από τους παραχωρησιούχους με υπαιτιότητα του δημοσίου, θα υποχρέωνε το κράτος να πληρώσει περί τα δύο δισ. ευρώ. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις συμβάσεις, το δημόσιο θα έπρεπε να πληρώσει τα δάνεια, την δεσμευτική επένδυση και το κόστος της. Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τους παραχωρησιούχους το ποσό θα έφτανε τα 2,5 δισ.ευρώ.

Αντίθετα, εάν καταγγελθούν από το δημόσιο με υπαιτιότητα των παραχωρησιούχων, το δημόσιο θα πληρώσει περί τα 900 εκατ. ευρώ, διότι θα έπρεπε να καλύψει τη δαπάνη των κατασκευασμένων εργασιών, την δεσμευτική επένδυση, τα έσοδα από τα διόδια και τις εγγυητικές επιστολές.

Μία άλλη άγνωστη επίπτωση, που δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί, είναι το ύψος των swap των δανειακών συμβάσεων, που θα εκπέσουν. Και αυτό διότι, καθότι πρόκειται για σύνθετα, κυμαινόμενα επιτόκια με βάση το euribor, σύμφωνα με τις συμβάσεις και προς αποφυγήν κερδοσκοπικών κινήσεων, το δημόσιο υποχρεούται να αναλάβει την διαφορά μεταξύ των επιτοκίων, σε περίπτωση που "σπάσουν" οι δανειακές συμβάσεις. Έτσι, εάν η διαφορά είναι θετική, το κράτος θα εισπράξει χρήματα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Το πρόβλημα των έργων ξεκίνησε το 2010, όταν η κρίση μείωσε τους κυκλοφοριακούς φόρτους, έριξε τα προβλεπόμενα έσοδα και οδήγησε στην αναστολή δανεισμού των παραχωρησιούχων από τις τράπεζες, αφού η ύφεση είχε ακριβύνει το κόστος του χρήματος. Ακολούθησαν έντονες διεργασίες μεταξύ του δημοσίου και των εταιριών, αναζητήθηκαν λύσεις και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε ένα βασικό πλαίσιο συμφωνίας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει «Το Βήμα», έως τον Ιούνιο του 2012 οι διαπραγματεύσεις ήταν σε πλήρη εξέλιξη, είχε υπολογιστεί ότι μέρος των εσόδων του δημοσίου θα δίδονταν για την αποπληρωμή δανείων υπό τη μορφή εντόκου δανείου όπου τα έσοδα δεν επαρκούσαν και ήδη είχαν «κλείσει» οι εξής λύσεις:

Η Ολυμπία Οδός εξεταζόταν να κατασκευαστεί έως τον Πύργο, με μειωμένο προϋπολογισμό κατά 300 εκατ. ευρώ, αντίστοιχη μείωση του δανεισμού και χρονική μετάθεση κατασκευής των υπολοίπων τμημάτων ως δημοσίων έργων.

Επίσης, για τον Ε65 συζητούνταν να κατασκευαστεί έως την γέφυρα Μουργκάνι στην Καλαμπάκα, κάτι που θα μείωνε τον προϋπολογισμό κατά 300 εκατ. ευρώ.

Για την Ιόνια Οδό είχε προταθεί η τροποποίηση της χάραξης της Παλαιοβούνας και άλλα βελτιωτικά μέτρα, ενώ για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου εξετάστηκε η επιμήκυνση της κατασκευαστικής περιόδου για ορισμένα χρόνια.

Οι παρατάσεις προθεσμίας είχαν συμφωνηθεί, ενώ οι απαιτήσεις των κατασκευαστών κυμαίνονταν στα 800 εκατ. ευρώ, των δε παραχωρησιούχων στο μισό δισ. ευρώ, αλλά δεν ήταν επαρκώς τεκμηριωμένες.

Επίσης, υπήρξε διαπραγμάτευση για τις αποδόσεις των κυρίων κεφαλαίων των παραχωρησιούχων αλλά δεν είχε συμφωνηθεί κάποιο ποσοστό, ενώ στο τραπέζι ήταν και η έκθεση των τραπεζών, οι οποίες ζητούσαν αύξηση του επιτοκίου κατά 4,5%, πλέον του euribor.

Παράλληλα, οι εταιρίες είχαν πει το «ναι» στην αναμόρφωση της πολιτικής διοδίων με την αναπροσαρμογή τους στα ολοκληρωμένα τμήματα, την εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής για τακτικούς χρήστες και τη μείωση κατά 33% της τιμής των διοδίων στα τμήματα Κόρινθος - Πάτρα και τα Τέμπη.

Μετά τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου αυτές οι διαδικασίες σταμάτησαν, όπως έχει γράψει το thebest.gr. Πέρασε ένας μήνας απραγίας και η Τρόικα άρχισε να ρωτάει τι γίνεται με τις διαπραγματεύσεις, καθώς τα έσοδα του δημοσίου από τα διόδια αποτελούν τη βάση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και άσκησε έντονη πίεση για την επανεκκίνηση των συνομιλιών. Τελικώς, αυτές ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, όταν ορίστηκε ειδικός διαπραγματευτής από την κυβέρνηση. Η τρόικα είχε ζητήσει αποτελέσματα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, όμως τέτοιες εξελίξεις δεν έχουν υπάρξει ακόμη και μάλλον ως φαίνεται καθυστερούν.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » ""Ολυμπία" - "Ιόνια" Οδός: Να γιατί οι εταιρείες δεν θέλουν να ξαναξεκινήσουν τα έργα! "

Δραστικές περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα

Γερό ψαλίδι μπαίνει στα οικογενειακά επιδόματα τα οποία ενοποιούνται σε ένα που θα υπολογίζεται με μαθηματικό τύπο με κλίμακα ισοδυναμίας το σταθμισμένο άθροισμα των μελών της οικογένειας και εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ.

Ο πρώτος γονέας έχει στάθμιση 1, ο δεύτερος γονέας έχει στάθμιση 1/3 και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση 1/6. Ως ισοδύναμο εισόδημα ορίζεται το καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα (φορολογητέο εισόδημα) διαιρεμένο με την κλίμακα ισοδυναμίας.

Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται αναλόγως του ισοδυνάμου εισοδήματος σε τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής: (Α) έως 6.000 ευρώ λαμβάνουν το πλήρες επίδομα, (Β) από 6.000,01 έως 12.000 ευρώ τα 2/3 του επιδόματος, Γ από 12.000,01 - έως 18.000 ευρώ λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων υπολογίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων ως εξής: 40 ευρώ ανά μήνα για ένα εξαρτώμενο τέκνο, 80 ευρώ ανά μήνα για δύο εξαρτώμενα τέκνα, 130 ευρώ ανά μήνα για τρία εξαρτώμενα τέκνα και 18ο ευρώ ανά μήνα για τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα. Για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τετάρτου, καταβάλλεται επιπλέον μηνιαίο επίδομα 60 ευρώ. Για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας θα λαμβάνεται υπόψη το εκκαθαριστικό του προηγούμενου της χορήγησης έτους.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ
Από 1.1.2013 η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων θα καταβάλλεται, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους (αντί των 65), μένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι έτη πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 4.320 ευρώ και το οικογενειακό τα 8.640 ευρώ. Εκκρεμείς αιτήσεις καθώς και αιτήσεις που υποβάλλονται μέχρι 31.12.2012 θα κριθούν με βάση το όριο των 65 ετών.

Καταργούνται οι ειδικές επιδοτήσεις ανέργων που εισέπρατταν έως και το 70% του τελευταίου μισθού και θα λαμβάνουν από το νέο έτος το βασικό επίδομα ανεργίας. Παράλληλα, θεσπίζεται από την 1/1/2014 επίδομα μακροχρονίως ανέργου (εφόσον δεν εχει εισόδημα πάνω από 10.000 ευρώ) ύψους 200 ευρώ που θα καταβάλλεται μέχρι 12 μήνες.

Παράδειγμα
Οικογένεια με δύο παιδιά και εισόδημα 10.000 ευρώ έχει κλίμακα ισοδυναμίας 10/6 δηλ. 1,66 και με βάση το εισόδημα κατατάσσεται στην κλίμακα από 6.000 - 12.000 ευρώ και δικαιούται τα 2/3 του επιδόματος δηλ. 53,33 ευρώ τον μήνα.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Δραστικές περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα"

Παίρνουν το σπίτι άνεργου πατέρα για χρέος 934 ευρώ!

Η Εφορία προχωρά σε κατάσχεση ακινήτου ανέργου πατέρα τριών παιδιών

Σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας ανέργου, τρίτεκνου οφειλέτη για το ποσό των 934,34 ευρώ προχώρησε η εφορία Μυτιλήνης, ύστερα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.

Ο οφειλέτης, που κατοικεί σε χωριό της Λέσβου, αδυνατούσε να καταβάλει το αρχικό ποσό των 871,72 ευρώ, που αφορούσε μεταξύ άλλων δύο πρόστιμα του Λιμεναρχείου, το τέλος επιτηδεύματος και εισφορές προς την εφορία.

Η συνολική οφειλή με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθε στα 934,34 ευρώ.

Για το ποσό αυτό λοιπόν, όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των συντακτών», η εφορία προχώρησε στην κατάσχεση του σπιτιού του, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στις 195.000 ευρώ, με τιμή προσφοράς τα 97.500 ευρώ και με τον πλειστηριασμό να αναμένεται το επόμενο διάστημα.

«Είναι εξευτελιστικό και ταυτόχρονα γελοίο αυτό που συμβαίνει. Δε γίνεται για ένα ποσό των 900 ευρώ να μου κατάσχουν σπίτι αξίας 200.000 ευρώ, ενώ έχω τρία παιδιά ανήλικα. Την ίδια ώρα πρέπει να καταβάλω πάνω από 500 ευρώ στη Δικαιοσύνη. Είναι Δικαιοσύνη αυτή;» αναφέρει στην εφημερίδα ο οφειλέτης.

Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας απαγορεύεται για οφειλές προς τις τράπεζες και τους ιδιώτες, αλλά όχι προς το Δημόσιο. .

Διαβάστε Περισσότερα » "Παίρνουν το σπίτι άνεργου πατέρα για χρέος 934 ευρώ!"

Ακατάλληλο νερό σε επτά περιοχές της Ελλάδας

Ακατάλληλα και μάλιστα με υψηλές συγκεντρώσεις καρκινογόνων νιτρικών αλάτων είναι τα αποθέματα των υπογείων υδάτων σε επτά λεκάνες απορροής της χώρας, σύμφωνα με επίσημη έκθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία παρουσίασε κατ’ αποκλειστικότητα η Realnews. Πρόκειται για μια έκθεση που παραδόθηκε στο υπουργείο τον Μάρτιο του 2011 από το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος και εξετάζει τον βαθμό που έχουν επηρεαστεί τα επιφανειακά και υπόγεια νερά της Ελλάδας από τη χρήση αγροτικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που μέχρι σήμερα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, προκαλούν μεγάλη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, λόγω της υπέρβασης των ορίων σε περιεκτικότητα νιτρικών αλάτων που εντοπίστηκαν σε επτά περιοχές της Ελλάδας. Ενώ το όριο ασφαλείας που θεσπίζει η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία είναι τα 50 μικρογραμμάρια νιτρικών ανά λίτρο νερού, στο οροπέδιο της Τρίπολης και τα ρέματα του Αργολικού κόλπου η περιεκτικότητα ξεπέρασε τα 139 mg/l, ενώ υπέρβαση ορίου διαπιστώθηκε επίσης στις λεκάνες απορροής του λεκανοπεδίου Αττικής, της Εύβοιας, του Ευρώτα, του βοιωτικού Κηφισού και του Ασωπού.

Το βασικό επιστημονικό συμπέρασμα είναι ότι η κατανάλωση νερού από αυτές τις περιοχές κρίνεται επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς τα νιτρικά συνδέονται ευθέως με καρκινογενέσεις.

Για τον λόγο αυτό, η απάντηση που δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ποιότητα του νερού που πίνουν οι κάτοικοι των επτά περιοχών προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Το υπουργείο επισημαίνει μεν ότι από τη συγκεκριμένη έκθεση δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αναφέρει δε ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων συμπεριλαμβάνουν και αποθέματα πόσιμου νερού! Προβληματισμός, ωστόσο, προκύπτει και για την ασφάλεια των αγροτικών προϊόντων, με τους επιστήμονες να ζητούν ελέγχους σε κηπευτικά για τις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Η έκθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αφορά δείγματα νερού της περιόδου 2000-2010 και αριθμεί 586 σελίδες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρά τη μεγάλη της έκταση, υπάρχουν πολλά κενά όσον αφορά τα ακριβή σημεία λήψης των δειγμάτων νερού. Για παράδειγμα, στην ανάλυση των στοιχείων για τα ρέματα του Αργολικού κόλπου υπάρχουν δείγματα νερού στα οποία αναφέρεται το σημείο λήψης και άλλα που φτάνουν σε περιεκτικότητα νιτρικών μέχρι τα 578mg/l (!), στα οποία όμως δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά.

«Τα στοιχεία που προκύπτουν είναι τρομακτικά. Σε αρκετές περιοχές της χώρας οι κάτοικοι πίνουν νερό από τα υπόγεια ύδατα. Οπου έχει βρεθεί υπέρβαση ορίων, η πολιτεία και οι δημοτικές Αρχές πρέπει να συνεργαστούν άμεσα ώστε να διασταυρώσουν τα στοιχεία και να διακοπεί άμεσα η παροχή πόσιμου νερού εκεί που υπάρχει πρόβλημα», δηλώνει ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και Υδρολογίας του Πολυτεχνείου, Γιάννης Κουμαντάκης, τονίζοντας ότι η παροχή ακατάλληλου νερού επισείει νομικές ευθύνες και απαιτεί την παρέμβαση εισαγγελέα.

Συνδέονται με νεοπλασίες

«Τα νιτρικά περιορίζουν το οξυγόνο που προσλαμβάνουν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και συνδέονται με τον καρκίνο. Επιπλέον, αποτελούν πρόβλημα για την ποιότητα του νερού και το περιβάλλον», δηλώνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Αγγελής.

Από το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, στο οποίο ανατέθηκε η μελέτη, έναντι 28.000 ευρώ, έπειτα από διαγωνισμό, τον Δεκέμβριο του 2010, επισημαίνεται ότι τα συμπεράσματα της έκθεσης πρέπει να σημάνουν συναγερμό στις αρμόδιες κρατικές Αρχές, όχι όμως για λόγους δημοσίας υγείας, αλλά για λόγους περιβαλλοντικής ποιότητας των υδάτων της Ελλάδας.

«Η μελέτη έχει σκοπό να δείξει αν υπάρχει βελτίωση στη ρύπανση των υδάτων σε βάθος δεκαετίας. Σαφέστατα, φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα σε κάποιες περιοχές, λόγω της έντονης ανθρώπινης δραστηριότητας, καθώς η ρύπανση με νιτρικά μπορεί να προέρχεται όχι μόνο από τα γεωργικά λιπάσματα, αλλά και από οποιαδήποτε μορφή ρύπανσης - είτε από αστικά είτε από βιομηχανικά λύματα», λέει ο εκ των συντακτών της έκθεσης και διευθυντής Χημείου στο Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, Απόστολος Αντωνιάδης, προσθέτοντας ότι η έρευνα πρέπει να αποτελέσει εργαλείο επανασχεδιασμού της εθνικής περιβαλλοντικής και αγροτικής πολιτικής.

«Η έκθεση είναι ένα “καμπανάκι”, ένα σημάδι ότι ίσως κάτι δεν έχουμε κάνει σωστά, όσον αφορά τη χρήση λιπασμάτων ή τα είδη καλλιεργειών που υπάρχουν σε συγκεκριμένες περιοχές. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις νιτρικών προκαλούν το φαινόμενο του ευτροφισμού, δηλαδή καταναλώνουν το οξυγόνο ενός υδροφόρου ορίζοντα, διαταράσσοντας πλήρως την οικολογική του ισορροπία», αναφέρει ο Απ. Αντωνιάδης.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακατάλληλο νερό σε επτά περιοχές της Ελλάδας"

Πάτρα: Δεν έχει τελειωμό το "πάρτι" με τις εικονικές δωρεές σε ναούς

"Στο χορό" των ελέγχων μπήκαν και οι άλλες Δ.Ο.Υ. της πόλης

Επεκτείνονται οι έλεγχοι για πλαστές δωρεές σε Ιερούς Ναούς της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ μέχρι πρότινος ο έλεγχος είχε περιοριστεί λόγω αρμοδιοτήτων στην Β ΔΟΥ Πατρών, τώρα επεκτείνεται και σε υποθέσεις που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της τρίτης αλλά και της πρώτης ΔΟΥ που πλέον έχουν συγχωνευετεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι από τους ελέγχους έχουν βγεί ήδη "λαβράκια", αφού προκύπτουν πλαστές δωρεές σε Ναούς που μέχρι σήμερα δεν είχαν ελεγχθεί. Μέσω των συγκεκριμένων δωρεών "μαϊμού" οι επιτήδειοι αλλά και οι συνεργοί τους, είχαν αποκομίσει σημαντικά ποσά, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και φυσικά των φορολογούμενων πολιτών

Σημειώνεται οτι στην περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να προβεί σε δωρεά προς έναν Ναό, τυγχάνει επιστροφής φόρου 20% επί του ποσού της δωρεάς.

Ευνόητο είναι οτι αν η δωρεά είναι εικονική, το κέρδος για τον υποτιθέμενο δωρητή είναι πολλαπλάσιο.

Σημειώνεται οτι στον προγενέστερο έλεγχο που είχε γίνει εδώ και καιρό στην Β ΔΟΥ Πατρών, είχε προκύψει μακρύς κατάλογος εικονικών δωρεών. Μάλιστα αρκετοί από τους εμπλεκόμενους ειδοποιήθηκαν προκειμένου να επιστρέψουν...την επιστροφή του φόρου, ενώ οι σχετικοί φάκελοι εστάλησαν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τους ελέγχους στις υποθέσεις εμπλέκονται μεταξύ άλλων επιχειρηματίες αλλά και ιερείς.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Δεν έχει τελειωμό το "πάρτι" με τις εικονικές δωρεές σε ναούς "

Μνημόνιο 3: Τι χάνουν οι δικαστικοί - Συγκαλείται εκτάκτως ο Άρειος Πάγος

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου συγκαλείται έπειτα από αίτημα αρεοπαγιτών, το οποίο έγινε δεκτό από την πρόεδρο του δικαστηρίου Ρένα Ασημακοπούλου. Παράλληλα, κατά μια μέρα μετά, δηλαδή για μεθαύριο Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου μετατέθηκε η προγραμματισμένη για αύριο, συγκέντρωση- διαμαρτυρία των δικαστών και εισαγγελέων στην είσοδο του Πρωτοδικείου (πρώην Σχολής Ευελπίδων) στις 11 μ.μ., καθώς κατά την ημέρα συζήτησης των μέτρων (7.11.2012), τα προεδρεία των δικαστικών ενώσεων θα παρασταθούν στη συνεδρίαση της Βουλής.

Οι δικαστικοί λειτουργοί διαμαρτύρονται για τις νέες περικοπές των αποδοχών τους που προβλέπει το νομοσχέδιο «μαμούθ» το οποίο κατατέθηκε χθες στην Βουλή. Οι συνολικές περικοπές των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελέων -δηλαδή αυτές που έχουν γίνει μέχρι τώρα μαζί με τις προβλεπόμενες από το νομοσχέδιο- φτάνουν στο 38%.

Αναλυτικότερα, με το επίμαχο νομοσχέδιο προβλέπεται νέο ειδικό μισθολόγιο για τους δικαστές με το οποίο καθορίζονται περικοπές στις αποδοχές τους από 19% έως 24%, ανάλογα με το βαθμό που κατέχουν.

Οι υψηλοί βαθμοί της δικαστικής ιεραρχίας (πρόεδροι των τριών ανωτάτων δικαστηρίων, αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας, αρεοπαγίτες, κ.λπ.) υφίστανται τη μεγαλύτερη μείωση στις αποδοχές τους έναντι των συναδέλφων τους των μικρότερων βαθμών (πρωτοδικών κ.λπ.).

Για παράδειγμα, ο αρεοπαγίτης με το ισχύον μισθολογικό καθεστώς λαμβάνει μικτά μηνιαίως 7.169 ευρώ και, σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο, επέρχονται μειώσεις της τάξης των 1.680 ευρώ, με αποτέλεσμα ο μικτός μηνιαίος μισθός να περιοριστεί στα 5.489 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ως βάση υπολογισμού του νέου μισθολογίου λαμβάνεται ο μισθός του πρωτοδίκη ο οποίος ανέρχεται στα 1.778 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ο μισθός των υπόλοιπων βαθμών πολλαπλασιάζεται με συντελεστές ανάλογα με τον βαθμό που κατέχει ο κάθε δικαστής.

Οι συντελεστές έχουν ως εξής:

α. Πρόεδρος ΣτΕ, πρόεδρος και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρόεδρος του ΕΣ, γενικός επίτροπος της επικρατείας του ΕΣ, γενικός επίτροπος της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, συντελεστής 1,70.

β. Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, του ΑΠ και του ΕΣ, επίτροπος της Επικρατείας του ΕΣ και επίτροπος της Επικρατείας των ΤΔΔ, συντελεστής 1,62.

γ. Σύμβουλος της Επικρατείας, αρεοπαγίτης, αντεισαγγελέας του ΑΠ, σύμβουλος και αντεπίτροπος του ΕΣ, αντεπίτροπος Επικρατείας των ΤΔΔ, πρόεδρος και εισαγγελέας εφετών και πρόεδρος εφετών διοικητικών δικαστηρίων. συντελεστής 1,42.

δ. Πάρεδρος του ΣτΕ, εφέτης, αντεισαγγελέας εφετών, πάρεδρος του ΕΣ και εφέτης διοικητικών δικαστηρίων, συντελεστής, 1,27.

ε. Πρόεδρος και εισαγγελέας πρωτοδικών, πρόεδρος πρωτοδικών διοικητικών δικαστηρίων και ειρηνοδίκης Α’ τάξης, συντελεστής 1,13.

στ. Εισηγητής του ΣτΕ και του ΕΣ, πρωτοδίκης, αντεισαγγελέας πρωτοδικών, πρωτοδίκης διοικητικών δικαστηρίων και ειρηνοδίκης Β’ τάξης, συντελεστής 1,00.

ζ. Δόκιμος εισηγητής του ΣτΕ και του ΕΣ, πάρεδρος πρωτοδικείου, πάρεδρος εισαγγελίας, πάρεδρος πρωτοδικείου των Διοικητικών Δικαστηρίων και ειρηνοδίκης Γ’ τάξης, συντελεστής 0,85.

η. Ειρηνοδίκης Δ’ τάξης, συντελεστής 0,77.

Παράλληλα, το επίδομα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων, καθώς και για την αντιστάθμιση δαπανών στις οποίες υποβάλλονται κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους (δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης, οργάνωση γραφείου), το οποίο σήμερα ανέρχεται περίπου στα 650 ευρώ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο καθορίζεται (μειώνεται) ανά βαθμό ως εξής:

α. Ειρηνοδίκες Γ’ και Δ’ τάξης, δόκιμος εισηγητής του ΣτΕ και αντίστοιχοι βαθμοί των άλλων δικαστηρίων 316 ευρώ,

β. Εισηγητής του ΣτΕ και αντίστοιχοι βαθμοί 420 ευρώ,

γ. Πρόεδρος πρωτοδικών και αντίστοιχοι βαθμοί 456 ευρώ,

δ. Πάρεδρος του ΣτΕ και αντίστοιχοι βαθμοί 460 ευρώ,

ε. Πρόεδρος Εφετών, Σύμβουλος Επικρατείας και αντίστοιχοι βαθμοί 470 ευρώ,

στ. Αντιπρόεδρος και αντίστοιχοι βαθμοί 485 ευρώ και

ζ. Πρόεδρος 500 ευρώ.

Ακόμη, η πάγια αποζημίωση, λόγω των ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών (πολύωρη παραμονή στην έδρα, απασχόληση χωρίς ωράριο εργασίας, κατ’ οίκον εργασία, προσφορά υπηρεσιών σε παραμεθόριες και προβληματικές περιοχές), ορίζεται για τους δικαστικούς λειτουργούς από το βαθμό του προέδρου πρωτοδικών και αντίστοιχων μέχρι και το βαθμό του προέδρου ανωτάτου δικαστηρίου στα 560 ευρώ και από το βαθμό του ειρηνοδίκη Δ’ Τάξης μέχρι και το βαθμό του εισηγητή του ΣτΕ και αντίστοιχων βαθμών των άλλων, 460 ευρώ.

Επίσης, η αποζημίωση εξόδων παράστασης στους δικαστές που φέρουν βαθμό προέδρου, αντιπροέδρου και συμβούλου επικρατείας ή αντίστοιχους, οριζόμενη κατά βαθμό ως εξής:

1) Πρόεδρος ΣτΕ και αντίστοιχοι βαθμοί 242 ευρώ, 2) αντιπρόεδρος ΣτΕ και αντίστοιχοι βαθμοί 161 ευρώ και 3) σύμβουλος επικρατείας και αντίστοιχοι βαθμοί 121 ευρώ.

Τέλος, μετατίθενται για τα επόμενα δύο έτη (2013 και 2014) η καταβολή των δόσεων των αναδρομικών αποδοχών που είχαν κερδίσει οι δικαστές με αποφάσεις του Μισθοδικείου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μνημόνιο 3: Τι χάνουν οι δικαστικοί - Συγκαλείται εκτάκτως ο Άρειος Πάγος"

Αλλάζει ο ΟΠΑΠ με νέα τροπολογία

Τροπολογία κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, από τον Γ.Στουρνάρα, στο νομοσχέδιο με τα επείγοντα δημοσιονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, θεσπίζεται έως τις 12 Οκτωβρίου του 2020 συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στα έσοδα από τα 13 τυχερά παιχνίδια που διεξάγει η ΟΠΑΠ ΑΕ σε ποσοστό 30%.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι τα αδιάθετα ποσά των κερδών των τυχερών παιχνιδιών αποδίδονται μετά τη λήξη κάθε οικονομικής χρήσης στο ελληνικό δημόσιο.

Από την θέσπιση συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου, στα έσοδα από τα παιχνίδια, εκτιμάται ότι θα φτάσει το ποσό των περίπου 222 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2013 έως τις 12 Οκτωβρίου του 2020.

Τέλος, προβλέπεται ότι στο εξής τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια θα φορολογούνται με ενιαίο από πρώτης πρώτου του 13 με 10% από το πρώτο ευρώ ενώ έως σήμερα ισχύει αφορολόγητο για τα 100 ευρώ.

star

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει ο ΟΠΑΠ με νέα τροπολογία"

Σωρεία παραβάσεων διαπίστωσε στα σύνορα το ΣΔΟΕ

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για την πάταξη της παράνομης διακίνησης εμπορευμάτων

Σωρεία φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων διαπίστωσε το ΣΔΟΕ σε αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις ελέγχου Β/Ο, φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείων, που διενέργησε κατόπιν εντολής του υπουργού Οικονομικών, στις πύλες εισόδου της χώρας, για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων – εμπορευμάτων.

Από τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων, με σημαντικότερη την εξής:

Εντοπίσθηκε φορτηγό τρίτης χώρας να προμηθεύεται καύσιμο από αντλία πρατηρίου με τη ένδειξη DIESEL. Κατά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια, των οποίων η συνολική ποσότητα στη δεξαμενή ήταν 10.400 λίτρα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι είχαν διατεθεί 4.000 λίτρα νοθευμένου καυσίμου, που είχε κατασχεθεί σε προγενέστερο έλεγχο και διατέθηκε αφού παραβιάσθηκαν οι σφραγίδες που είχαν τεθεί.

Περαιτέρω ο έλεγχος εντόπισε και κατάσχεσε 23 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 470 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων που δεν είχαν τελωνιστεί.

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, που ήταν υπότροπος σε άλλες 2 περιπτώσεις παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση.

Από τους λοιπούς ελέγχους οι σημαντικότερες παραβάσεις είναι:

• Δέκα (10) περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων με φορτηγά χωρίς συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία.

• ‘Εξι (6) περιπτώσεις μεταφοράς εμπορευμάτων χωρίς φορτωτικές.

• Μία (1) περίπτωση λαθρεμπορίας (εισαγωγή επιπλέον ποσότητας καυσοξύλων από την Αλβανία στην Ελλάδα).

• Μία (1) δέσμευση ενός (1) πολυτελούς αυτοκινήτου με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να διερευνηθεί η νόμιμη κυκλοφορία του.

• Ένδεκα (11) λεωφορεία που μετέφεραν επιβάτες από Ελλάδα προς Αλβανία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία σε 87 περιπτώσεις.

Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδίου, που εκπονήθηκε, κατόπιν σχετικής εντολής του Γιάννη Στουρνάρα, από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κ.Υ. του Σ.Δ.Ο.Ε., σε έλεγχο που διενήργησαν, τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σε φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών διαπιστώθηκε η μεταφορά από Βουλγαρία προς Ελλάδα, ποσότητας δέκα (10) τόνων μη κατεργασμένου καπνού, άγνωστης προέλευσης, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά στοιχεία διακίνησης και με παραλήπτη του μεταφερόμενου φορτίου εταιρεία που δραστηριοποιείται στο νομό Φωκίδας.

Το φορτίο κατασχέθηκε ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, μαζί με το φορτηγό όχημα ως μέσο μεταφοράς, καθόσον σαν αποστολέας αναγραφόταν μία φορολογικά ανύπαρκτη εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία. Επίσης συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού. Για τις παραπάνω ενέργειες ενημερώθηκε σχετικά και ο αρμόδιος εισαγγελέας. Η συνολική ποσότητα καπνού που προέκυψε χωρίς παραστατικά ανέρχεται σε 127.652 κιλά.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σωρεία παραβάσεων διαπίστωσε στα σύνορα το ΣΔΟΕ"

Λιμενικός και αστυνομικός σε ιστορίες διαφθοράς πολλών εκατομμυρίων

Λιμενικός που υπηρετεί στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ο οποίος είχε ύποπτες δοσοληψίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με έναν... αστυνομικό, είναι ο δημόσιος υπάλληλος, κάτοικος Βούλας, που φέρεται σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, να έχει καταθέσεις 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι ο ανεπάγγελτος που εμφανίζεται να έχει - σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση - καταθέσεις έξι εκατομμυρίων ευρώ και ελέγχεται για φοροδιαφυγή 5,5 εκατομμυρίων ευρώ είναι ο ίδιος που είχε καταγγείλει προ μερικών ετών υπάλληλο των τελωνείων για δωροδοκία κι έτσι είχε επιδιώξει να τεθεί σε καθεστώς «ποινικής προστασίας» για τις παράνομες συναλλαγές του!

Στην ανακοίνωση του ΣΔΟΕ γίνεται λόγος για «έκδοση ανακριβών φορολογικών στοιχείων ύψους 12 εκ ευρώ από γνωστή επιχείρηση κατασκευής κτιρίων», η οποία δεν είναι άλλη από την εταιρεία του Ιωάννη Καρούζου, πρωταγωνιστή του πρόσφατου σκανδάλου με την δημιουργία off shore εταιρειών και την εξαπάτηση πολλών επιχειρηματιών.

Τα πρόσωπα όμως και οι ύποπτες συναλλαγές που υποκρύπτονται πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης του ΣΔΟΕ εμφανίζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην ανακοίνωση γίνεται, ανάμεσα στα άλλα, λόγος για τέσσερις αγρότες στη Θήβα, οι οποίοι πήραν εικονικά τιμολόγια ύψους 5,467 εκατ. ευρώ και για έναν ανεπάγγελτο ο οποίος διαπιστώθηκε ότι ασχολείτο με εισαγωγές και παραγγελίες αυτοκινήτων και δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 5.500.000 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή είχε προσαύξηση της περιουσίας του κατά 6 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον αναφορά γίνεται και για την περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου, κατοίκου Βούλας, ο οποίος, στο πλαίσιο του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι είχε αδικαιολόγητες καταθέσεις 2,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα ο λιμενικός, ο οποίος ασχολείτο και με τον αθλητισμό, φέρεται να είχε απασχολήσει τα τελευταία χρόνια και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επειδή είχε ύποπτες συναλλαγές με έναν αστυνομικό.

Ο άνδρας της ΕΛΑΣ προχώρησε στην συνέχεια - για άγνωστο λόγο - σε καταγγελίες σε βάρος του λιμενικού για αποστολή εμβασμάτων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό. Μεταξύ των δύο ένστολων υπήρξε πολυετής αντιδικία με εκατέρωθεν κατηγορίες. Ο σχετικός φάκελος είχε σταλεί και στην Επιτροπή για το Ξέπλυμα Χρήματος προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των χρημάτων που διακινούσε ο δημόσιος υπάλληλος.

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα και για τον 48χρονο «ανεπάγγελτο» που διατηρεί καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ασχολείτο από κοινού με έναν άλλο έμπορο, με εισαγωγή πολυτελών αυτοκινήτων από το εξωτερικό, ενώ προ μερικών ετών είχε συλληφθεί από τον ΣΔΟΕ και για παράνομη αποστολή μέσω ταχυδρομείου λαθραίων τσιγάρων.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωνε τότε την πρόθεση του να καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος του. Επιπλέον προ πέντε ετών είχε καταγγείλει υπάλληλο του 6ου Τελωνείου Πειραιά ότι του ζήτησε μίζα 10.000 ευρώ για τον εκτελωνισμό ΙΧ. Ο υπάλληλος του τελωνείου είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω.

Μάλιστα για τον ίδιο «ανεπάγγελτο» αλλά κι έναν συνεταίρο του είχε διεξαχθεί έρευνα μετά από καταγγελίες ιδιωτών - ανάμεσα σε αυτούς και ανώτατοι δικαστικοί (!) - ότι έπεσαν θύματα απάτης με την υπόσχεση μη καταβολής φόρων για την εισαγωγή ακριβών ΙΧ από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο συνεταίρος του 48χρονου είχε συλληφθεί από τις γερμανικές αρχές και για πλαστές πιστωτικές κάρτες. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου σε γερμανική πόλη.

Τέλος όσον αφορά την υπόθεση με την σύλληψη τεσσάρων αγροτών στην περιοχή της Θήβας για έκδοση πλαστών τιμολογίων ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ τα στελέχη του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για την «κορυφή του παγόβουνου» αφού έχουν βρεθεί επιβαρυντικά στοιχεία για συνολικά 110 αγρότες.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιμενικός και αστυνομικός σε ιστορίες διαφθοράς πολλών εκατομμυρίων"

Έρχεται νέο χαράτσι για τους ασθενείς

Ένα νέο δυσβάσταχτο φόρο θα πληρώσουν οι ασθενείς για την φαρμακευτική και νοσηλευτική τους περίθαλψη.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή οι ασθενείς θα βάζουν το χέρι στην τσέπη κάθε φορά που παίρνουν ένα φάρμακο ή κάνουν εισαγωγή σε Δημόσιο νοσοκομείο.

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλλει υπέρ του ΕΟΠΥΥ 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται .Ενώ για να κάνει εισαγωγή σε Δημόσιο νοσοκομείο θα πρέπει να πληρώνει εισιτήριο 25 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα αυτά που αποτελούν πρόταση του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων προς την Τρόικα τίθενται σε εφαρμογή στις 1.1.2014.

"Οδηγούμαστε σε ασθενείς δύο ταχυτήτων σε αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν για να πάρουν τα φάρμακά τους ή να μπουν στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους που θα είναι πλέον καταδικασμένοι . Οι χρόνιοι πάσχοντες και οι συνταξιούχοι που είναι εξαναγκασμένοι να παίρνουν πολλά φάρμακα για να διατηρήσουν την υγεία τους θα τιμωρούνται με χαράτσι κάθε φορά που πάνε στο φαρμακείο να εκτελέσουν την συνταγή τους. Την ίδια ώρα έχουν πληρώσει από την τσέπη τους για να κλείσουν και το ραντεβού τους με γιατρό του ΕΟΠΠΥ", επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργος Πατούλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας μιλά για ένα νέο χαράτσι που αποκλείει από την περίθαλψη χιλιάδες ανασφάλιστους, χρόνιους πάσχοντες και χαμηλοσυνταξιούχους.

"Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούν απαράδεκτο τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων ασθενών και αποφάσισαν κάθε Τετάρτη να εξετάζουν δωρεάν όλο τον κόσμο που προσέρχεται στα νοσοκομεία", τονίζει ο κ. Βαρνάβας.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται νέο χαράτσι για τους ασθενείς"

Αποσύρεται ο όρος "οικειοθελής" για τη συνεισφορά των εφοπλιστών Πηγή:www.capital.gr

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αποσύρει τη λέξη «οικειοθελή» από τη συνεισφορά που προβλέπεται να έχει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας ύψους τουλάχιστον 140.000.000 ευρώ.

Στο νομοσχέδιο με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα επείγοντα μέτρα έχει περιληφθεί και πρόνοια για την ύπαρξη συνυποσχετικού ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, με το οποίο θα προσδιορίζεται ο τρόπος καταβολής της οικειοθελούς συνεισφοράς για τη στήριξη της οικονομίας. Στήριξη που δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 140.000.000. Από τη διατύπωση αυτή απαλείφθηκε ο όρος «οικειοθελής».

Την απάλειψη του όρου «οικειοθελής» είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ νωρίτερα δια του εισηγητού του και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη.


Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρεται ο όρος "οικειοθελής" για τη συνεισφορά των εφοπλιστών Πηγή:www.capital.gr"

"Η Αλβανία θα ολοκληρωθεί με Κόσοβο και Τσαμουριά"

«Η Αλβανία θα ολοκληρωθεί ως χώρα όταν δεν θα τις λείπουν πια τα δυο φτερά του Αετού, το Κοσσυφοπέδιο και η Τσαμουριά» δήλωσε μπροστά σε 8000 Αλβανούς εθνικιστές ο Idrizi!

Ο πρόεδρος των Τσάμηδων, Shpetim Idrizi, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Αλβανικής Διασποράς που έλαβε χώρα χθες στην Γενεύη έκανε για άλλη μια φορά έκκληση για εθνική ενότητα των Αλβανών, ζητώντας παράλληλα να πολεμήσουν όλοι μαζί για να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Συνθήκης του Λονδίνου!

«Η εθνική ενότητα δεν πρέπει να είναι ταμπού και όλοι θα πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τα εθνικά θέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση όπως διαβάζουμε στο aftonomi.gr όπου συμμετείχαν πάνω από 8000 Αλβανοί της Διασποράς, μιλώντας εξ ονόματος των Αλβανών της Τσαμουριάς, ο Idrizi εξήρε το ρόλο του μεγαλύτερου συμμάχου της Αλβανίας και των Αλβανών, των ΗΠΑ, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δώσει στο έθνος τους όλα τα δικαιώματα που τους έχουν αρνηθεί.

"Περίμενε μας Μάνα Τσαμουριά γιατί έχεις τα παιδιά στου στην Αλβανία, στο Κόσσοβο, στην Διασπορά, έχεις τους Αλβανούς της Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου, του Πρεσέβου κλπ Εξ ονόματος των Αλβανών της Τσαμουριάς εύχομαι σε όλους τους Αλβανούς, όπου και αν βρίσκονται για την 100ή επέτειο του Αλβανικού κράτους και τους καλώ να πολεμήσουμε για να ανατρέψουμε τις αποφάσεις της Διάσκεψης του Λονδίνου το 1913, σας καλώ να εργαστούμε και να αγωνιστούμε για την Εθνική Ένωση", δήλωσε ο Idrizi.

Ο επικεφαλής του Τσάμικου κόμματος πρόσθεσε ακόμη πως η Αλβανία θα ολοκληρωθεί ως χώρα όταν δεν θα τις λείπουν πια τα δυο φτερά του Αετού, το Κοσσυφοπέδιο και η Τσαμουριά! Η δραστηριότητα αυτή της Αλβανικής Διασποράς διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου της δημιουργίας του Αλβανικού Κράτους, με τη συμμετοχή της αλβανικής πολιτικής και της πνευματικής ελίτ από όλα τα αλβανικά εδάφη και την διασπορά, τονίζουν τα αλβανικά μμε.

Σχόλιο..

Να γίνουμε πάλι κουραστικοί; Το ΥΠΕΞ τι θα κάνει; Θα επέμβει καθόλου; Η μήπως τους ενοχλούμε στις "ώρες" κοινής ησυχίας;

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » ""Η Αλβανία θα ολοκληρωθεί με Κόσοβο και Τσαμουριά""

Το έγκλημα και η προδοσία σε βάρος της Ελλάδας με απλά λόγια!

Οι Ισπανοί οδηγούν τους δικούς τους Πανταλάκηδες, Παπαδήμους και Προβόπουλους στη φυλακή, πριν την ανακεφαλαιοποίηση. Και η Ελλάδα κύριε;

Η αλήθεια λέγεται δωρεάν. Το ψέμα επ” αμοιβή.

Πως είναι δυνατόν δεκάδες πολιτικοί να λένε εν χορώ το ίδιο άθλιο ψέμα;

Ότι δηλαδή «χωρίς τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις»;

Πως είναι δυνατόν να το λένε επί μήνες αναίσχυντα βάζοντας κάθε φορά διαφορετικό χρονικό ορίζοντα εκβιασμού όταν λήγει ο προηγούμενος;

Διαβάστε λοιπόν την απλή, ξεκάθαρη αλήθεια.

Η δόση όπως ήδη γνωρίζουν οι περισσότεροι, δεν θα πάει ούτε στην πραγματική οικονομία ούτε στα δημόσια ταμεία. Θα χρησιμοποιηθεί για την «ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα λάβουν έναν πακτωλό χρημάτων για να «διασωθούν». Αυτά τα χρήματα όμως θα περάσουν στο «δημόσιο χρέος», δηλαδή στις πλάτες των πολιτών.

Μα αυτό είναι παράνοια (!) θα πείτε δικαίως.

Πώς είναι δυνατόν ο πολίτης που έχασε το μαγαζί του, τη βιοτεχνία του, το σπίτι του, τη δουλειά του από τις αδηφάγες τράπεζες, να υποχρεώνεται να πληρώνει τα «σπασμένα» τους;

Δεν είναι «παράνοια». Είναι το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα στην ιστορία του νεώτερου Ελληνικού κράτους. Ένα έγκλημα που ενορχηστρώθηκε πριν την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, με τα περιβόητα δείπνα του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπανδρέου με τους τραπεζίτες.

Το πρώτο μνημόνιο, ένα πραγματικό μνημείο βιασμού του Ευρωπαϊκού δικαίου, προέβλεπε αυτόν τον περιβόητο όρο της «ανακεφαλαιοποίησης». Γιατί η Ευρώπη δεν μίλησε; Γιατί απλούστατα από την Ελληνική τραγωδία απεκόμισε και αυτή, ειδικά η Γερμανία τεράστια κέρδη όπως γνωρίζουμε σήμερα.

Το «Ελληνικό» μνημόνιο λοιπόν, προέβλεπε την καταχρηστική χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, με έναν υποτυπώδη έλεγχο στα πεπραγμένα τους.

Χρηματοδότηση που θα την πλήρωνε ο Ελληνικός λαός, υποθηκεύοντας όχι μόνο το μέλλον του μέσω των εγκληματικών μέτρων ύφεσης και αδικίας, αλλά και την ίδια τη δημόσια περιουσία.

Για κάθε ευρώ που λαμβάνουν οι τράπεζες, υποθηκεύεται αντίστοιχη αξία Εθνικού πλούτου ως «εγγύηση».

Το «πρόβλημα» άρχισε όταν η κρίση πήρε διαστάσεις και οι Ισπανοί με τους Ιταλούς τραπεζίτες προσπάθησαν να περάσουν αυτό το εγκληματικό, αντευρωπαϊκό κατασκεύασμα στην χώρα τους.

Τότε πρώτος ο Ραχόι είπε ένα μεγάλο «ΟΧΙ». Δεν θα πληρώσει ο Ισπανικός λαός τα σπασμένα των τραπεζών. Και τα κατάφερε. Η τράπεζα Bankia ανακεφαλαιοποιείται από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό, χωρίς να επηρεάσει το δημόσιο χρέος. Τα εκεί Golden Boys, όπως άλλωστε έγινε και στις ΗΠΑ, οδηγούνται μαζικά στον εισαγγελέα, για μία σειρά κακουργημάτων. Μαζί και ο «αρχηγός». Ποιος είναι;

Ο Ροδρίγο Ράτο, που χρημάτισε υπουργός Οικονομικών από το 1996 έως το 2004, κατόπιν γενικός διευθυντής του ΔΝΤ έως το 2007! Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν; Απάτη, κακοδιαχείριση, παράνομη ιδιοποίηση, παραποίηση λογαριασμών και συνωμοσία για τιμολογιακές μεταβολές. Κοινώς, ισόβια.

Τη σκυτάλη πήρε ο Μόντι, που απαίτησε Ευρωπαϊκή λύση για τις τράπεζες από το Ευρωπαϊκό πλέον ταμείο, που δεν θα επιβαρύνει τις χώρες μέλη.

Και η Ελλάδα κύριε; Γιατί η κυβέρνηση που ξιφουλκούσε για την «παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη» δεν ακολουθεί την Ευρωπαϊκή λύση, αλλά διατηρεί αυτό το ελληναράδικο μοντέλο διαπλοκής;

Η απάντηση είναι απλή και συνοψίζεται σε δύο φράσεις:

• Τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης, περνούν στο δημόσιο χρέος και δίνονται στις τράπεζες από το κράτος. Έτσι, ο όποιος έλεγχος για κακοδιαχείριση, θα έπρεπε να γίνει από το ίδιο το κράτος. Το κράτος που κρατά ακόμα στα συρτάρια την έκθεση της BlackRock. Το κράτος που ήδη έχει δώσει δισεκατομμύρια στις τράπεζες, κρατώντας τις διοικήσεις τους ανέγγιχτες!

• Εάν η Ελλάδα ακολουθούσε την Ευρωπαϊκή λύση, για κάθε Ευρώ που θα πήγαινε στις τράπεζες, ο έλεγχος στους τραπεζίτες θα ήταν αμείλικτος και ο αριθμός που θα πήγαινε στον Κορυδαλλό, πολλαπλάσιος.

Πως είναι δυνατόν τότε, το πλειοψηφικό μέρος του πολιτικού συστήματος να συντάσσεται διακομματικά με αυτό το έγκλημα; Και να βγαίνει ο κάθε Σαχινίδης να μας λέει ότι «δεν ακολουθούμε το Ευρωπαϊκό μοντέλο για να μην μας πάρουν τις τράπεζες οι «κακοί ξένοι», αλλά από την άλλη να μιλά για «Νεφελίμ»;

Η απάντηση είναι τόσο απλή, όσο ο κύκλος διαπλοκής στην Ελλάδα. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, το κράτος κατέστρεψε ευλαβικά την πραγματική οικονομία με τα άθλια μέτρα υπέρ των τραπεζών. Πλέον, ΜΟΝΟ οι τράπεζες έχουν χρήμα. Τι σημαίνει αυτό;

Οι τραπεζίτες χρηματοδοτούν τους εκδότες για να τους κρατήσουν ζωντανούς, οι εκδότες προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους, οι οποίοι με την σειρά τους εξασφαλίζουν την καταχρηστική χρηματοδότηση και ασυλία στους τραπεζίτες.

Ο απλός φαύλος κύκλος, που στραγγαλίζει την πατρίδα.

Θα υπάρξει νέο «Γουδή»; Θα στηθούν νέα ειδικά δικαστήρια που θα αποδώσουν πραγματική δικαιοσύνη;

Είναι μοναδική ευκαιρία για να ακουστεί από το στόμα ενός πραγματικού ηγέτη ένα πραγματικό ΌΧΙ! Αλλιώς θα ακουστεί σίγουρα από το στόμα σύσσωμου του ελληνικού λαού

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Το έγκλημα και η προδοσία σε βάρος της Ελλάδας με απλά λόγια!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news