facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Δεν ισχύει ο Δακτύλιος την Τρίτη λόγω απεργίας των ΜΜΜ

Η αστυνομία με ανακοίνωσή της τονίζει πως άυριο δε θα ισχύσει ο Δακτύλιος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας αύριο τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κεντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, ημέρα Τρίτη θα είναι μία μέρα ταλαιπωρίας για τους πολίτες αφού τα ΜΜΜ έχουν κυρήξει απεργία καθώς επίσης και τα ταξί.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν ισχύει ο Δακτύλιος την Τρίτη λόγω απεργίας των ΜΜΜ"

Κλειστό για μια εβδομάδα το μετρό!

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, το μετρό θα είναι κλειστό λόγω απεργίας!

Απίστευτη ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες του λεκανοπεδίου, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς γνωστοποίησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, ο Βαγγέλης Ραυτόπουλος, αυτό είναι μόνο η αρχή...

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή.

Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια την Δευτέρα 5/11/2012.

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες ταξί.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα

Ακόμη, την Τετάρτη, θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

newpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστό για μια εβδομάδα το μετρό!"

Αυξάνονται τα όρια ηλικίας από την αρχή του χρόνου - Ποιοι εξαιρούνται

Από τις αρχές του 2013 αλλάζουν τα όρια ηλικίας για χιλιάδες ασφαλισμένους καθώς αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια , με τους πολίτες που δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ως το τέλος του 2012 να βρίσκονται στο «στόχαστρο» του νομοσχεδίου που θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή .

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει δύο βασικές ρυθμίσεις που αφορούν στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη αλλά καθώς και η άμεση ισχύς από 1.1.2013 των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, όρια ηλικίας και έτη ασφάλισης, οι οποίες προβλεπόταν να διαμορφωθούν σταδιακά την 1-1-2015, σύμφωνα με τον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη

'Ετσι,σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης διαμορφώνονται για όλους είτε στα 62 έτη ηλικίας με 40 έτη ασφάλισης είτε στο 67ο έτος της ηλικίας τους με 15 έτη ασφάλισης.

Από την αύξηση των ορίων ηλικίας αλλά και την αύξηση των ετών ασφάλισης εξαιρούνται οι μητέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία τέκνων, οι χήροι πατέρες ανίκανων για βιοποριστική εργασία τέκνων και οι ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας

Η αύξηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης θα προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων στα όρια συνταξιοδότησης όλων των ενδιάμεσων περιπτώσεων.

Αυτό σημαίνει ότι το όριο ηλικίας για την καταβολή μειωμένης σύνταξης θα αυξηθεί από τα 60 στα 62 έτη ενώ ανάλογη θα είναι η αύξηση σε όλα τα λεγόμενα «ενδιάμεσα» όρια ηλικίας.

Στο πακέτο μέτρων προβλέπεται η άμεση υλοποίηση των αλλαγών στα όρια ηλικίας που προβλέπονται στον νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη. Συγκεκριμένα η σταδιακή αύξηση ορίων ηλικίας και ετών ασφάλισης που ολοκληρωνόταν το 2015 θα «έλθει» δύο έτη νωρίτερα χωρίς σταδιακή εφαρμογή. Δηλαδή, τα όρια ηλικίας και τα έτη ασφάλισης του 2015 θα τεθούν σε ισχύ από το 2013.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση όσων συνταξιοδοτούνται εφέτος με 37 έτη ασφάλισης και σε ηλικία 59 ή 60 ετών – ανάλογα με το ταμείο -, ενώ από το 2013 θα απαιτούνται 40 χρόνια ασφάλισης και το 62ο έτος της ηλικίας.

Σημειώνεται ότι από το 2013 παύουν να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για συνταξιοδότηση γυναικών με ανήλικα παιδιά. Όσες ασφαλισμένες δεν θεμελίωσαν δικαίωμα ως το τέλος του 2012 θα ακολουθήσουν τις γενικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξάνονται τα όρια ηλικίας από την αρχή του χρόνου - Ποιοι εξαιρούνται"

Σοκ για 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Τουλάχιστον 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, μετά τις αλλαγές που έρχονται στη φορολογία των ενοικίων. Η αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή από 10% έως 45% αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη φορολογική επιβάρυνση για όσους ιδιοκτήτες έχουν αυτή την περίοδο την... τύχη να μισθώνουν κάποιο ακίνητό τους.

Κι αυτό διότι η ύφεση στην κτηματαγορά έχει αφήσει 300.000 ακίνητα να είναι ξενοίκιαστα επί πολλούς μήνες. Από το 1 εκατ. των ιδιοκτητών που δηλώνουν εισοδήματα από μισθώματα, μόνο οι 700.000 έχουν εισοδήματα από ακίνητα, ωστόσο, πολλοί από αυτούς δεν εισπράττουν, διότι οι ενοικιαστές τους καθυστερούν να τους πληρώσουν.

Σύμφωνα με στοιχεία των ιδιοκτητών, το 1/3 των ενοικιαστών ακινήτων αυτή τη στιγμή καθυστερεί να πληρώσει το ενοίκιο από έναν μήνα έως και έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλος αριθμός πολιτών αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και το νοίκι του, αλλά βεβαίως υπάρχει κι ένα μικρότερο μέρος που εκμεταλλεύονται την κρίση και γίνονται «επαγγελματίες» μπαταχτσήδες.

Αν τα στοιχεία αυτά είναι αξιόπιστα, αυτό σημαίνει ότι από τα 700.000 ακίνητα που είναι ενοικιασμένα, σε περισσότερα από 200.000 οι ενοικιαστές καθυστερούν να πληρώσουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Είσπραξη
Η εικόνα στον τομέα της ενοικίασης ακινήτων, είτε είναι κατοικίες είτε επαγγελματικοί χώροι, είναι δραματική και θα γίνει ακόμη χειρότερη με την αυτοτελή φορολόγηση. Κι αυτό γιατί υπάρχουν χιλιάδες ιδικτήτες ακινήτων που έχουν να εισπράξουν για μήνες τα ενοίκια, αναγκάζονται να τα δηλώσουν ως εισόδημα στη φορολογική δήλωση και θα φορολογηθούν γι' αυτά με το νέο φόρο από 10% έως 45%.

Ετσι, τους τελευταίους μήνες κατά εκατοντάδες οι ιδιοκτήτες κάνουν αιτήσεις εκχώρησης των ενοικίων που δεν εισπράττουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή στις εφορίες. Ουσιαστικά «χαρίζουν» ενοικία προκειμένου να μη φορολογηθούν γι' αυτά.

Την τελευταία περίοδο το 25% των κατοικιών είναι κενές, το 35% των καταστημάτων και το 65% των γραφείων επιπρόσθετα δεν έχουν ενοικιαστή επί πολλούς μήνες.

Χαρακτηριστικό της δραματικής κατάστασης είναι ότι πριν από την κρίση τα ακίνητα που «έβγαιναν» στην αγορά ενοικιάζονταν σε χρόνο ρεκόρ.

Εως 1,5 χρόνο
Σήμερα για την ενοικίαση ενός ακινήτου μπορεί να περάσουν από 6 μήνες έως και 1,5 χρόνος, ειδικά για όσα έχουν επιφάνεια από 120 τ.μ. και πάνω. Οσο για τα επαγγελματικά ακίνητα κάθε είδους, ανάλογα με την περιοχή ο χρόνος κυμαίνεται από 8 μήνες έως και 2 χρόνια. Αλλά κι όταν υπάρξουν ενοικιαστές, κυρίως σε καταστήματα και γραφεία, οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και τινάζουν στον αέρα τα εισοδήματα των ιδιοκτητών.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, εκτιμάται ότι περισσότεροι από το 50% των Ελλήνων που ενοικιάζουν κάποιου είδους ακίνητο καθυστερεί να πληρώσει το ενοίκιο από 2 έως και 6 μήνες. Στην Αθήνα οι καθυστερήσεις στην πλειονότητά τους ξεπερνούν τους 2 μήνες, ενώ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την Ενωση Ιδιοκτητών Ακινήτων της πόλης, 4 στους 5 ενοικιαστές καθυστερούν ακόμη και 5 μήνες να καταβάλλουν τα ενοίκια.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, μέσα στους πρώτους μήνες του 2012, εξαιτίας της σφοδρής οικονομικής κρίσης, τα «φέσια» στα ενοίκια φαίνεται να έχουν αυξηθεί κατά 15%-20%.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι όχι μόνο δεν εισπράττουν τα μισθώματα αλλά πληρώνουν υπέρμετρους φόρους και χαράτσια για απρόσοδη περιουσία. Αναμένεται, επίσης, να προκαλέσει νέο κύμα αιτήσεων για εκχώρηση στο Δημόσιο των ανείσπρακτων μισθωμάτων προκειμένου να μη φορολογηθούν την επόμενη χρονιά.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν ειδικοί στα φορολογικά, ότι τους τελευταίους έξι μήνες οι εφορίες δέχονται έως και πέντε αιτήσεις εκχώρησης μη εισπραχθέντων ενοικίων κάθε μέρα.

«Φέσια»
Τα «φέσια» στην αγορά ακινήτων είναι δύσκολο να υπολογιστούν, αφού οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κάνουν υπομονή και διευκολύνουν τους μισθωτές ώστε να πληρώσουν σε βάθος χρόνου. Εκτιμώνται, όμως, ότι είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ και ήδη έχουν αυξηθεί κατά τουλάχιστον 150-200 εκατ. ευρώ.

Ολα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες για την αυτοτελή φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ουσιαστικά θα δημιουργήσουν μια νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού δεν θα έχουν απομείνει πολλοί ιδιοκτήτες να δηλώνουν εισοδήματα από ενοίκια αλλά κι αυτοί δε θα μπορούν να πληρώσουν καθώς βαρύνονται ήδη με υψηλούς φόρους και χαράτσια.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, από του χρόνου τα ενοίκια θα φορολογούνται με κλιμακωτή αυτόματη φορολόγηση και συντελεστή 10% έως 45% από το πρώτο ευρώ και χωρίς αφορολόγητο όριο. Ετσι, τα ενοίκια μέχρι 100.000 ευρώ ετησίως θα φορολογούνται με συντελεστές από 10% έως 30%, ενώ όσα είναι πάνω από 100.000 ευρώ θα φορολογούνται με 45%.

Εκχωρούν στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια
Οι αιτήσεις για εκχώρηση στο Δημόσιο των εισοδημάτων από ενοίκια που δεν εισπράττονται είναι η μόνη διαφυγή των ιδιοκτητών προκειμένου να μη φορολογηθούν. Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν φόρους και για τους 12 μήνες που προβλέπει το μισθωτήριο συμβόλαιο, ασχέτως αν ο μισθωτής δεν έχει πληρώσει.

Ετσι, οι ιδιοκτήτες είτε θα δηλώσουν στη φορολογική δήλωση ότι εισέπραξαν τα ενοίκια και θα φορολογηθούν γι' αυτά, είτε θα κάνουν αίτηση διαγραφής «δωρίζοντας» στο Δημόσιο τα ανείσπρακτα ενοίκια. Από εκεί και έπειτα ο έφορος έχει την ευχέρεια να διεκδικήσει από τον ενοικιαστή τα σχετικά ποσά υπέρ του Δημοσίου, διαδικασία που ωστόσο δε γίνεται σχεδόν ποτέ. Ετσι, στις εφορίες υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις εκχώρησης ενοικίων που, όμως, σχεδόν ποτέ δεν αναζητούνται.

Προσφυγές
Εν τω μεταξύ, χιλιάδες είναι πλέον και οι προσφυγές στα δικαστήρια όλης της χώρας από ενοικιαστές που ζητούν μείωση των μισθωμάτων, είτε για κατοικίες είτε για επαγγελματική στέγη, αλλά και από αιτήσεις ιδιοκτητών για εξώσεις κακοπληρωτών. Πάντως, οι ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι οι αιτήσεις για έξωση γίνονται κυρίως για πολύ δύστροπους ιδιοκτήτες ή όταν πρέπει να πιέσουν περισσότερο τους ενοικιαστές.
Ομως, αναφορικά με τη μείωση ενοικίων, το τελευταίο διάστημα οι αγωγές έχουν πενταπλασιαστεί και φτάνουν ακόμη και τις 2.000 υποθέσεις τον μήνα όταν πριν από ένα χρόνο δεν ξεπερνούσαν τις 500.

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων αποτυπώνεται πλέον και στον τομέα της ενοικίασης ακινήτων. Χιλιάδες πολίτες που μισθώνουν κάποιο κτίριο, είτε διαμέρισμα, είτε κατάστημα, γραφείο ή αποθήκη, αδυνατούν να πληρώνουν κάθε μήνα το ενοίκιο που είχε συμφωνηθεί σε εποχές που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της κρίσης. Ετσι, στην αρχή ξεκινούν τη διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη κι αν αυτή δεν ευοδωθεί τότε προσφεύγουν στα δικαστήρια προκειμένου να πετύχουν μείωση μισθώματος και με το νόμο λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων.

Σε ότι αφορά τη μείωση των ενοικίων, είτε λόγω της μεγάλης προσφοράς ακινήτων, είτε εξαιτίας της διαπραγμάτευσης ιδιοκτήτη - ενοικιαστή, είτε με δικαστικές αποφάσεις, καταγράφονται μειώσεις από 15% έως 50% για τις κατοικίες, από 10% έως 30% στα καταστήματα και από 20% έως 50% στα γραφεία.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ για 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων"

Υπάλληλος «καίει» τον Παπακωνσταντίνου

Μαρτυρία-«φωτιά» στελέχους του υπουργείου Οικονομικών την επίμαχη περίοδο εκθέτει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τις ενέργειες που έκανε αμέσως μετά την παραλαβή της «λίστας Λαγκάρντ». Ο υπάλληλος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, αναφέρει ότι η επίμαχη λίστα ήρθε υπό τη μορφή CD και συνοδευόταν από έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, αλλά δεν πρωτοκολλήθηκε ποτέ, ούτε και μπήκε σε ανεπίσημο πρωτόκολλο στο γραφείο του υπουργού.

Θυμάται, όπως λέει χαρακτηριστικά, ότι «έφερε υπογραφή γάλλου στελέχους του
υπουργείου Οικονομικών που την έστειλε, αλλά δεν θυμάμαι το ακριβές όνομα»...

Από τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία την ερχόμενη εβδομάδα θα καταλήξει στη Βουλή, τα τότε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τα οποία χειρίστηκαν την υπόθεση εμφανίζονται σαν να μην είδαν ποτέ αυτή τη λίστα, ώστε να μπορεί να διασταυρωθεί αν περιείχε και άλλα πολιτικά πρόσωπα, ή αν εμπεριέχονται και οικονομικοί παράγοντες, οι οποίοι (πλην Λαυρεντιάδη) να εμπλέκονται σε σκάνδαλα τα οποία ερευνά η Δικαιοσύνη. Αγνοια δηλώνει στην κατάθεσή του και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πλασκοβίτης, αλλά και άλλα στελέχη τα οποία εκλήθησαν να καταθέσουν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα, ο οποίος τονίζει ότι ουδέποτε η ΕΥΠ παρέλαβε τη λίστα. Οπως καταθέτει η υπηρεσία της οποίας προΐστατο, μετέφερε στον τότε υπουργό τη διάθεση του γαλλικού υπουργείου να διαβιβάσει τη λίστα στο ελληνικό υπουργείο. Οταν ο υπουργός απάντησε καταφατικά, η λίστα ήρθε μέσω διπλωματικού σάκκου, αλλά και με συνοδευτικό έγγραφο. Αίσθηση επίσης προκαλεί και η κατάθεση Καπελέρη, ο οποίος ανέφερε ότι ενώ στον κατάλογο των 10 ονομάτων περιλαμβάνονταν ονόματα καταθετών, μάλλον αδιάφορα για φορολογικούς λόγους, δεν βρίσκονταν ούτε τα ονόματα των Βουλγαράκη - Πελέκη, που τώρα ερευνά η Βουλή, αλλά ούτε και ονόματα εμπλεκομένων σε σκάνδαλα, όπως ο Λαυρεντιάδης κ.ά. Αντίθετα, συμπεριλαμβάνονταν σε αυτή τη λίστα τα ονόματα των Αικατερίνης Ντούνη, Γ. Ρόκκα, Τζουβελεκάκη, Φραγκίστα, Φιξ, Παντελή κ.ά.

Με βάση το γεγονός ότι οι εισαγγελείς διαχώρισαν τη δικογραφία ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα (τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Διώτη και Καπελέρη, οι οποίοι ήδη έχουν κληθεί ως ύποπτοι), σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική έρευνα θα συνεχιστεί. Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να κληθούν να καταθέσουν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΣΔΟΕ αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί αν η λίστα που αποτελεί μέρος της δικογραφίας είναι η αρχική ή αν υπήρχαν επεμβάσεις με στόχο τη συγκάλυψη.

Στο τρισέλιδο πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, το οποίο θα συνοδεύει την παραπομπή της υπόθεσης στη Βουλή, φαίνεται ότι δίδεται ιδιαίτερο βάρος στην πρώτη περίοδο της πορείας της λίστας και λιγότερο όταν την παρέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με δικαστική πηγή, πεποίθηση εκείνων που ερευνούν την υπόθεση είναι ότι «ο Βενιζέλος ανέλαβε μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογεί...». Εντοπίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι η λίστα δεν υπάρχει πλέον με την αρχική της μορφή, αλλά και το γεγονός ότι παραδόθηκε από τον μετέπειτα υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο σε άλλη μορφή (USB), όπως του είχε δοθεί από τον Ι. Διώτη. Ενδιαφέρον ερώτημα είναι ποιος και με ποιου εντολή έκανε τη μετατροπή. 

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπάλληλος «καίει» τον Παπακωνσταντίνου"

Από χαράτσι σε… χαράτσι.

Έως και 600 ευρώ θα επιβαρυνθούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να εξασφαλίσουν πιστοποιητικά για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων, βάσει της κοινοτικής οδηγίας.

Εκτός από το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να διαθέτουν δύο επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου 2013. Το ένα θα αφορά τη θέρμανση και το άλλο τον κλιματισμό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 2010/31 της Ε.Ε., τα πιστοποιητικά δεν θα έχουν διάρκεια δέκα ετών, όπως το ενεργειακό (ΠΕΑ), αλλά έχουν ισχύ από δυο έως τέσσερα χρόνια, ανάλογα με το σύστημα θέρμανσης ή κλιματισμού και το είδος του καυσίμου.

Ωστόσο δεν θα χορηγούνται μόνο κατά την πώληση ή ενοικίαση κτιρίων όπως γίνεται μέχρι σήμερα για τα ενεργειακά πιστοποιητικά, αλλά θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ακόμα και αν το ακίνητο δεν χρησιμοποιείται. Αποτέλεσμα, οι ιδιοκτήτες να επιβαρύνονται με επιπλέον χρήματα για την έκδοση καθενός από τα δύο αυτά πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου για την Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων, η αμοιβή για τη διενέργεια επιθεώρησης συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού κτιρίου θα καθορίζεται ελεύθερα, με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλομένων μερών, δεν θα μπορεί ωστόσο να υπερβαίνει τις παρακάτω τιμές:

- 250 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ έως και 200kW,
- 400 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ από 201 έως και 400 kW,
- 800 ευρώ από 401 kW και άνω.

Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτική η έκδοση ΠΕΑ, σε περίπτωση αποπεράτωσης νέου ή ριζικής ανακαίνισης υπάρχοντος κτιρίου και πώλησης ή μίσθωσης σε νέο ενοικιαστή για διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα εμβαδού άνω των 50 τετρ. μ. (εξαιρούνταν οι αποθήκες, τα γκαράζ και ορισμένες κατηγορίες επαγγελματικών κτιρίων). Για ένα σπίτι 100 τ.μ., το κόστος του ΠΕΑ κυμαίνεται από 150 έως 200 ευρώ.

Σε περίπτωση που ένας ιδιοκτήτης δεν διαθέτει ΠΕΑ ή δεν έχει πραγματοποιήσει ενεργειακή επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης ή κλιματισμού, σύμφωνα πάντα με το Σχέδιο Νόμου, θα του επιβάλλεται πρόστιμο από 1.000 έως και 10.000 ευρώ, με βάση την επιφάνεια και τη χρήση του πιστοποιούμενου κτιρίου ή της κτιριακής μονάδας, το μέγεθος των συστημάτων του κτιρίου, τον βαθμό υπαιτιότητας και την τυχόν υποτροπή του υπόχρεου.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Από χαράτσι σε… χαράτσι."

«Καμπάνα» 350 χιλ. ευρώ για τα ενεργειακά βραχιόλια

Περίπου 350.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε εταιρείες που εμπορεύονται «ενεργειακά βραχιόλια», καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση «υιοθέτησαν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές κατά την προώθηση και διάθεση προς πώληση των προϊόντων τους κυρίως μέσω των φαρμακείων».

Οι κυρώσεις αφορούν πέντε εταιρείες με προϊόντα που φέρουν διάφορες εμπορικές επωνυμίες (Power Balance, Bios Balance, Trymax, ENERGY BALANCE PERFORMANCE TECHNOLOGY, SB Super Balance κ.λπ.), κάποια εκ των οποίων έγιναν ευρέως γνωστά και από τις μαρτυρίες γνωστών αθλητών.

Συγκεκριμένα οι εταιρείες προωθούσαν προς πώληση τα εν λόγω προϊόντα, με ισχυρισμούς όπως: ότι πρόκειται για ειδικής τεχνολογίας προϊόντα που χαρίζουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, βοηθούν στην υγεία, ότι είναι αθλητικά προϊόντα τεχνολογίας για καλύτερες επιδόσεις, ότι βελτιώνουν την ισορροπία, τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος και βοηθούν στην καθημερινή, καλύτερη λειτουργία και απόδοση του οργανισμού του ανθρώπου.

Οι ανωτέρω ισχυρισμοί κρίθηκαν ως αναληθείς επειδή οι εταιρείες δεν προσκόμισαν αποδεικτικά στοιχεία για την επαρκή επιστημονική τεκμηρίωσή τους. Επιπλέον δεν διέθεταν αποδεικτικά στοιχεία βασισμένα σε μελέτες, σχετικά με βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων από τη χρήση των προϊόντων αυτών.

Παραπλανητική επίσης κρίθηκε και η προώθηση ορισμένων από τα προϊόντα αυτά, σε περιοδικά και στις σχετικές ιστοσελίδες ηλεκτρονικών καταστημάτων πώλησής τους, μέσω δηλώσεων γνωστών αθλητών, που παροτρύνουν τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα, τα οφέλη των οποίων στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι οι εξής:

1. Στην εταιρεία με την επωνυμία «4Q ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ –ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.»

χρηματικό πρόστιμο ύψους 105.000 Ευρώ.

2. Στην εταιρεία με την επωνυμία «Β.ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» χρηματικό πρόστιμο

ύψους 105.000 Ευρώ.

3. Στην εταιρεία με την επωνυμία ΠΑΦΑΡΜ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Ανώνυμη Εμπορική

Εταιρεία, χρηματικό πρόστιμο ύψους 65.000 Ευρώ.

4. Στην εταιρεία με την επωνυμία ΒΙΤΟΡΓΚΑΝ (VITORGAN) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ –

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΟΝΟΠΟΡΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 Ευρώ.

5. Στην εταιρεία με την επωνυμία JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ χρηματικό

πρόστιμο ύψους 25.000 Ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου, χωρεί η άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επιπλέον απέστειλε επιστολή στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο προκειμένου να ενημερωθούν τα φαρμακεία όλης της χώρας για τα συγκεκριμένα προϊόντα καθώς και να προχωρήσουν άμεσα στην απομάκρυνση όλου του σχετικού προωθητικού υλικού με τους παραπάνω παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπάνα» 350 χιλ. ευρώ για τα ενεργειακά βραχιόλια"

Στον εισαγγελέα λίστα με υπέρογκες οφειλές ξενοδόχων

Λίστα με 46 ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν πληρώσει το προσωπικό τους, βρίσκεται στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνου Μπούτσικου με σκοπό να επιληφθεί της υπόθεσης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε ήδη να έχει συνάντηση για το θέμα την επόμενη εβδομάδα, με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου!

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη περιοχή μας, η πλειοψηφία των οποίων έχουν να … λαβαίνουν ακόμη τους μισθούς του καλοκαιριού, και βέβαια ουδείς λόγος για τα επιδόματα και τα δώρα που δικαιούνται!

Παρά τις όποιες πιέσεις ασκούνταν το προηγούμενο διάστημα από το Σωματείο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, δεκάδες είναι οι επιχειρηματίες που δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο προσωπικό τους.

Χθες εκπρόσωποι του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Θανάση Σταμούλη παρέδωσαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνο Μπούτσικο λίστα στην οποία περιλαμβάνονται συνολικά 46 ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου που ανήκουν σε 25 ξενοδόχους.
Οι επιχειρήσεις αυτές οφείλουν μισθούς, επιδόματα αλλά και δώρα στους υπαλλήλους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού ήταν ακαριαία και ήδη έχει καλέσει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου σε συνάντηση για το θέμα αυτό, την ερχόμενη Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει – όπως οι ίδιοι τονίζουν- όλα τα περιθώρια υπομονής που διαθέτουν και δηλώνουν πως δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν τους χειμερινούς μήνες σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
Οι ίδιοι επισημαίνουν πως υπάρχουν συνάδελφοι τους που τους οφείλονται οι μισθοί όλης της θερινής περιόδου, ενώ υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις με οφειλές μισθών από το 2011!

Σε κάθε περίπτωση ο εισαγγελικός λειτουργός είναι ενήμερος για την όλη κατάσταση που επικρατεί, η οποία και θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του την επόμενη εβδομάδα.

tvkosmos

Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα λίστα με υπέρογκες οφειλές ξενοδόχων"

Κι άλλο πλήγμα για τους καρκινοπαθείς! - Ποιο αντικαρκινικό φάρμακο σταματούν να μας δίνουν οι Γερμανοί

Γερμανική φαρμακοβιομηχανία σταματάει να προμηθεύει την Ελλάδα με γνωστό αντικαρκινικό φάρμακο.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία Merck δεν θα προμηθεύει πλέον τα ελληνικά νοσοκομεία με το αντικαρκινικό σκεύασμα Erbitux, σύμφωνα με σχετική δήλωση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας Ματίας Τσάχερτ στην εφημερίδα "Boerse-Zeitung", ο οποίος κάνει λόγο για "πολλές δυσκολίες" που συνάντησε στην Ελλάδα. Διευκρινίζεται πάντως ότι το σκεύασμα θα εξακολουθήσει να διατίθεται στην Ελλάδα, μέσω ιδιωτικών φαρμακείων.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρεται ότι η εταιρεία επηρεάστηκε από το περυσινό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, όπως και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες είχαν δεχθεί κρατικά ομόλογα έναντι ανεξόφλητων οφειλών.

Σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους, η εταιρεία δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Ενδεικτικά στην Ισπανία, σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρείας, η κυβέρνη

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κι άλλο πλήγμα για τους καρκινοπαθείς! - Ποιο αντικαρκινικό φάρμακο σταματούν να μας δίνουν οι Γερμανοί"

Διαμαρτυρία με… γλυκά από τους Τρίτεκνους Ξάνθης στην πλατεία!

«Σταματήσετε τον σφαγιασμό και να δώσετε κίνητρο στα νέα ζευγάρια της χώρας να αποκτήσουν παιδιά» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου οι Τρίτεκνοι Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, μοιράζοντας γλυκά και αναρτώντας πανό.

Οι Τρίτεκνοι βγήκαν για ακόμη μια φορά στους δρόμους εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και τα οποία πλήττουν τόσο τις πολύτεκνες όσο και τις τρίτεκνες οικογένειες.

Με τη συνδρομή ζαχαροπλαστείου της πόλης (Το Κάτι Άλλο) μοιράζονταν γλυκά, τα οποία περιείχαν σοκολάτα και ρόδι ως μια ένδειξη συμβολισμού, με τη σοκολάτα να εκφράζει το σκοτεινό μέλλον που επιφυλάσσει η φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης και το ρόδι να συμβολίζει την ελπίδα για το αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τρίτεκνοι Ξάνθης πραγματοποίησαν αντίστοιχη διαμαρτυρία και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οπότε και επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κο Φώτη Καραλίδη, καταθέτοντάς του τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν αλλά και τη δυσαρέσκεια τους για τα νέα μέτρα, όπως αυτά δρομολογούνται σε βάρος τους.

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

• Διεκδικούμε την πλήρη οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, χωρίς τον περιορισμό της ηλικίας των τέκνων.

• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά ανεξάρτητα απ’ την ηλικία τους, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.

• Επαναφορά των μετεγγραφών φοιτητών, διότι με τις σημερινές διατάξεις οι τρίτεκνες οικογένειες αναγκάζονται να συντηρούν 2 και 3 σπίτια όταν τα παιδιά τους σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.

• Διατήρηση του αφορολόγητου ποσού και προσαύξησή του ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων κάθε οικογένειας.

thrakitoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρία με… γλυκά από τους Τρίτεκνους Ξάνθης στην πλατεία!"

Με 8 κλιμάκια και νέους συντελεστές η φορολογία ακινήτων...!!!

Aπό το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο με νέα κλίμακα,

η οποία θα έχει 8 ή 10 φορολογικά κλιμάκια και συντελεστές που θα ξεκινούν από 0,1% και θα φτάνουν μέχρι 3% για μεγάλης αξίας ακίνητα, ενδεχομένως άνω των 5 εκατ. ευρώ, θα τεθεί σε εφαρμογή ο ενιαίος φόρος ακινήτων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να διαμορφωθούν οι τελικές ρυθμίσεις για τον νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα, ο οποίος από το 2013 θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Με στόχο την είσπραξη 3 δισ. ευρώ ετησίως από την εφαρμογή του νέου φόρου, στο υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζονται την κλίμακα με βάση την οποία θα υπολογίζεται ο νέος φόρος.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας εξετάστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της τρικομματικής επιτροπής για το φορολογικό. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα υπάρχει αφορολόγητο όριο.

Ο φόρος θα επιβληθεί σε όλα τα ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια, από τα οποία αναμένονται έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η επιβολή φόρου και στα εκτός σχεδίου ακίνητα θα σημάνει νέα ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν το επόμενο έτος να υποβάλουν το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία για τα εκτός σχεδίου ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους (αγροτεμάχια, οικόπεδα, βοσκότοποι κ.ά.). Και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν διαθέτει ολοκληρωμένη βάση δεδομένων για να επιβάλει τον νέο φόρο και στα εκτός σχεδίου ακίνητα.

Υπολογισμός

Με βάση κλίμακα θα υπολογιστεί και ο φόρος που θα πληρώσουν τα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις, τράπεζες κ.λπ.) για την ακίνητη περιουσία τους, ο οποίος υπολογίζεται να αποδώσει έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα νέα σενάρια για τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ακίνητα που αποκτούν οι φορολογούμενοι πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Το νέο σχέδιο που εξετάζεται τώρα προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων με την εφαρμογή ενός συντελεστή 15% ή 20% από το πρώτο ευρώ.

Αγορές ακινήτων

«Πόθεν έσχες»

Επανέρχεται από την 1η Ιανουαρίου 2013 το «πόθεν έσχες» για την αγορά κατοικιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει να καταργήσει, και μάλιστα ένα έτος νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά υπολογιζόταν, την απαλλαγή που ισχύει σήμερα από τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» για την αγορά οποιουδήποτε ακινήτου (πρώτης κατοικίας, δευτερεύουσας ή εξοχικής κατοικίας, καταστήματος, οικοπέδου, αγροτεμαχίων κ.λπ.) και για την ανέγερση οικοδομής ή πισίνας.

Η εφαρμογή του «πόθεν έσχες» για αγορά ή ανέγερση ακινήτων είχε ανασταλεί από τις 17 Δεκεμβρίου 2010. Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν απέφερε στα ταμεία του Δημοσίου τα προσδοκώμενα έσοδα, αλλά ούτε βοήθησε την αγορά των ακινήτων. Ετσι αποφασίστηκε η επαναφορά του «πόθεν έσχες».

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Με 8 κλιμάκια και νέους συντελεστές η φορολογία ακινήτων...!!!"

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τη μυστική συνάντηση Ομπάμα, Μέρκελ, Σόιμπλε, Σαρκοζί και Παπανδρέου!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΠΑΡΟΥΑΝ
«Ήμουν παρών στον πολιτικό θάνατο του Γιώργου Παπανδρέου»


Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουάν, μέσα από το βιβλίο του «Ημερολόγιο Κρίσης» περιγράφει λεπτομερώς όλο το παρασκήνιο της σύσκεψης του Νοεμβρίου του 2011 στις Κάννες και αναφέρεται στον «πολιτικό θάνατο» του Γιώργου Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ο πρώην πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει στη Γαλλία με αφορμή την προτασή του για δημοψήφισμα, που πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας, όπως αναφέρει και ο Μπαρουάν, άλλαξε το διεθνές κλίμα για τη χώρα και τελικά οδήγησε στην κατάρρευση της πολιτικής σταδιοδρομίας του πολιτικού.

«Οι γαλλικές αρχές εργάζονταν στα τέλη του 2011 πάνω στο σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και της διάλυσης της Ευρωζώνης» γράφει ο Μπαρουάν, σύμφωνα με αποσπάσματα βιβλίου που δημοσίευσε η Express. Για πρώτη φορά αξιωματούχος της γαλλικής κυβέρνησης παραδέχεται ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο αυτό, κάτι που ανέκαθεν διέψευδαν υπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

«Το Νοέμβριο του 2011 κάλεσα σε συνάντηση τρία άτομα της εμπιστοσύνης μου. Επρόκειτο για μια συζήτηση off the record. Χωρίς ίχνη. Όλοι γνωρίζουν ότι και μόνο το θέμα της συνάντησης, αν διέρρεε, θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες» σημείωσε ο Γάλλος πρώην ΥΠΟΙΚ.

«Ζήτησα από τους ανθρώπους που εμπιστεύομαι να εργαστούν πάνω σε δύο πράγματα: το κόστος για τη Γαλλία ενδεχόμενης αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τις πιθανές ζημιές, αφενός στον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο, αφετέρου στο σύνολο της Ευρωζώνης», προσθέτει, αποκαλύπτοντας ότι είχε δώσει το όνομα «Μαύρος Κύκνος» στην εν λόγω συνάντηση.

Αναλυτικά η περιγραφή του Φ. Μπαρουάν

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το δημοψήφισμα. Η συζήτηση διαρκεί δύο ώρες χωρές διακοπή με την ένταση να είναι στα ύψη. Η Μέρκελ κάθεται απέναντι στον Παπανδρέου. Αριστερά της Μέρκελ και απέναντι στον Ομπάμα, ο Σαρκοζί. Δεξιά της Καγκελαρίου, ο Σόιμπλε. Αριστερά του Σαρκοζί, ο Ζιπέ. Κι αριστερά του Ζιπέ, εγώ.

Το κλίμα είναι βαρύ και ξεκινάει ένα μπρα ντε φερ με τον Παπανδρέου, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό του των Οικονομικών. «Σου το λέμε ξεκάθαρα, εάν κάνεις δημοψήφισμα δεν υπάρχει σχέδιο σωτηρίας» λέει ο Σαρκοζί στον Ελληνα Πρωθυπουργό. Ο Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Με παγωμένο βλέμμα, η Μέρκελ επαναλαμβάνει στον Έλληνα Πρωθυπουργό το ίδιο πράγμα με πολύ αποφασιστικό τρόπο. Είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος. Η ένταση ανεβαίνει κι άλλο. Ο Σαρκοζί τού επαναλαμβάνει τους όρους μας σε στυλ τελεσιγράφου. Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει.

Ο Ομπάμα παρατηρεί τη σκηνή, ακούσει προσεκτικά. Μερικές φορές συνοψίζει τα πράγματα, ηρεμεί το παιχνίδι όταν η ένταση ανεβαίνει. Ο Παπανδρέου παίζει την καριέρα του. Ιδρώνει όλο και πιο πολύ, ταλαντεύεται από τις αρχικές του θέσεις, έπειτα καταρρέει. Στο τέλος δεν έχει άλλη επιλογή: αναγκάζεται να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά του ευρώ.

Καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί πια να ξεφύγει από αυτό ερώτημα υποβάλλοντας το στον λαό του. Είμαι παρών στον πολιτικό θάνατο σε ζωντανή μετάδοση. Έπειτα από δύο ώρες αντιπαράθεσης, παραδίδει τα όπλα. Ερχεται η σειρά του Μπερλουσκόνι, δεν θα αντέξει για πολύ. Παπανδρέου, Μπερλουσκόνι, δύο πρωθυπουργοί θα πέσουν. Είμαστε σε καιρό ειρήνης. Δύο πρωθυπουργοί θα πέσουν κάτω από διεθνή πίεση».

newpost

Διαβάστε Περισσότερα » "ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τη μυστική συνάντηση Ομπάμα, Μέρκελ, Σόιμπλε, Σαρκοζί και Παπανδρέου!"

Guardian προς Ελληνική κυβέρνηση: Αναθέστε τώρα στον Βαξεβάνη την πάταξη της φοροδιαφυγής

Ανοικτή πρόταση-προτροπή προς την Ελληνική κυβέρνηση, εμπλουτισμένη με γενναίες δόσεις σαρκασμού, απευθύνει με χθεσινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα στην πολιτική εξουσία της χώρας: πήγατε να τον βάλετε φυλακή αντί να τον αναβαθμίσετε σε γενικό φοροεισπράκτορα του κράτους!

Σε καθημερινό θέμα ενασχόλησης του Guardian έχει μετατραπεί η υπόθεση της δίωξης και αθώωσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και κατ' επέκταση ο τραγικός χειρισμός της φερόμενης «λίστας Λαγκάρντ» από τις πρώην και νυν κυβερνήσεις.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, στο εν λόγω δημοσίευμα δεν εντοπίζεται και τόσο στον αποκαλυπτικό του τόνο – καθώς δεν κομίζει κάποιο νέο στοιχείο στην ιστορία – αλλά στον άλλοτε έμμεσο και άλλοτε άμεσο σαρκαστικό τόνο του προς το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο που δεν έδειξε καμία διάθεση να πράξει το αυτονόητο, καθιστώντας τον εαυτό του συνένοχο.

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει πως «το να χαθούν μερικά ονόματα φερόμενων φοροφυγάδων δηλώνει αμέλεια.Το να χάνεις όμως 2.059 ονόματα μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ενδεικτικό της νοοτροπίας μιας πολιτικής ελίτ που προσπαθεί να αποκρύψει τις παραβατικές πράξεις των επιχειρηματιών φίλων της και, αν πράγματι η λίστα είναι έγκυρη, μερικών εκ των ανώτερων μελών της».

Σε μία χώρα, προσθέτει το δημοσίευμα, η οποία ματώνει υπό το βάρος επαχθών μέτρων λιτότητας και μειώσεων, το να μην αντιμετωπίζεις άμεσα και αποτελεσματικά τα ενδημικά φαινόμενα φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών είναι τουλάχιστον άδικο.

Και το δημοσίευμα καταλήγει:

«Επιτρέψτε μας λοιπόν να προτείνουμε μία λύση: αντί να παρεμποδίζεται το έργο του κυρίου Βαξεβάνη, η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να του αναθέσει μία από τις σημαντικότερες αποστολές – την πάταξη της φοροδιαφυγής. Έχει επιδείξει το απαιτούμενο θάρρος και την απαιτούμενη αφοσίωση στην αναζήτηση της αλήθειας... Αυτό που θα έχει χάσει η Ελληνική δημοσιογραφία, θα το έχει κερδίσει η χώρα».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Guardian προς Ελληνική κυβέρνηση: Αναθέστε τώρα στον Βαξεβάνη την πάταξη της φοροδιαφυγής"

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή ο προϋπολογισμός του 2013

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο προϋπολογισμός του 2013.

Η Δημοκρατική Αριστερά επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί οριστικά στην Ολομέλεια, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της υπερψήφισης του Προϋπολογισμού, οι βουλευτές της συμπολίτευσης, όταν δεν προέβαλλαν τη βεβαιότητά τους για την ειλικρίνεια του Προϋπολογισμού, υπογράμμιζαν την ανυπαρξία εναλλακτικών επιλογών εντός της ευρωζώνης, απέναντι σε μία αντιπολίτευση αντιμνημονιακού χαρακτήρα, που θεωρούσε εκ προοιμίου αποτυχημένο το εγχείρημα του Προϋπολογισμού και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

«Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που μας λένε είναι να καταγγείλουμε μονομερώς το χρέος. Είναι δυνατό να πιστεύει κανείς πως όταν το καταγγείλουμε θα το συγχωρέσουμε; Υπάρχει και Διεθνές Δίκαιο! Ή μήπως να καταγγείλουμε και το Διεθνές Δίκαιο;» παρατήρησε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ). «Ο Προϋπολογισμός είναι ειλικρινής και ρεαλιστικός, απλά η αντιπαράθεσή μας είναι ιδεολογική» υποστήριξε.

«Προβλέπετε ανεργία 23,7%, όταν τα επίσημα στοιχεία λένε πως τον Ιούλιο του 2012 ήταν 25,1%. Πώς με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης (- 4,5%) θα καταφέρετε να έχετε ανεργία μικρότερη απ' αυτήν που είχαμε προ έξι μηνών;» αντείπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ).

«Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε με τους αριθμούς ό,τι θέλετε!» ανέφερε αργότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Σας έδωσα επιχειρήματα γιατί το σενάριό σας βασίζεται σε έναν πολύ χαμηλό δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή 0,5 (σ.σ. συντελεστής επίπτωσης των μέτρων στο ΑΕΠ) στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, καθώς ένας μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής θα οδηγούσε στην πρόβλεψη βαρύτερων μέτρων».

«Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αναφέρονται όλοι οι κίνδυνοι» απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Υπάρχει μια διεθνής συζήτηση για τους πολλαπλασιαστές και υπάρχει ο κίνδυνος, αν ο πολλαπλασιαστής είναι μεγαλύτερος, κάποιες απ' τις εκτιμήσεις του μεσοπρόθεσμου να φανούν ως μη ρεαλιστικές. Όμως για πρώτη φορά κατατίθεται μεσοπρόθεσμο που να ενσωματώνει και αυτά τα στοιχεία» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) σημείωσε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή τις δυσμενείς πρόνοιες της Συνθήκης του Μάαστριχτ, στην οποία «μπήκαμε εν γνώσει μας και ο πυρήνας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε». «Δεν υπάρχει λύση εκτός Ευρώπης» διατράνωσε και ο Λευτέρης Αυγενάκης (ΝΔ). «Υπάρχουν ενδείξεις αισιοδοξίας πως η οικονομία μας θα εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά. Από το 2014 θα μπορούμε να χαλαρώσουμε τα φορολογικά μέτρα», είπε.

«Τη στιγμή που υπάρχει αποδοχή των ευρωενωσιακών επιλογών και καμία αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών συμβάσεων, αυτά προδιαγράφουν και το εθνικό πλαίσιο ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ). Άλλωστε, «και κούρεμα έγινε και αδιέξοδο έδωσε- και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών σε άλλα κράτη έγινε με το ίδιο αποτέλεσμα».

«Ας μας καταθέσουν μία πρόταση για έξοδο απ' την ύφεση, υπολογίζοντας τα δισεκατομμύρια ευρώ που θα χρειαστούν, ας μας πούνε τις πηγές χρηματοδότησης και δανεισμού- Ρώσους, Κινέζους, Νεφελίμ» ανέφερε για την αντιπολίτευση ο Φίλιππος Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ). «Οι Νεφελίμ μάλιστα, ίσως είναι πιο συνεννοήσιμοι και επιδείξουν καλύτερη διάθεση από τους δανειστές μας, που δεν θα είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν την πρόταση των συναδέλφων» σάρκασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Τιτλοποιείστε το κατοχικό δάνειο! Εγγράψτε το ως απαιτήσεις στον Προϋπολογισμό και φέρτε τους δανειστές σε συζήτηση!» απάντησε ο Νότης Μαριάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες). «Έχει αποδειχθεί πως η συνταγή του Μνημονίου μάς οδήγησε στην ύφεση και έχει καταγγελθεί πως ήταν σε γνώση του ΔΝΤ εξ αρχής. Γιατί δεν ζητήσατε αποζημίωση; Διαπραγματευτείτε να εξασφαλίσετε πως δεν θα πληρώσουμε τα 12 δισ. που πήρε ο κ. Ντράγκι με την παρέα του, αγοράζοντας υποτιμημένα ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά. Αν δεν μπορείτε εσείς, τη διαπραγμάτευση θα κάνουν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις όταν έρθουν στην εξουσία» τόνισε ο κ. Μαριάς.

«Πρέπει οπωσδήποτε να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η υλοποίηση του ΕΣΠΑ και να εφαρμοστεί η ρήτρα ισοδύναμων μέτρων (σ.σ. μικρότερες περικοπές για τους οικονομικά ασθενέστερους σε περίπτωση που τα έσοδα απ' τη φοροδιαφυγή αποδειχθούν μεγαλύτερα)» ανέφερε η Ασημίνα Ξυροτήρη (ΔΗΜΑΡ). «Η οριστική ψήφος και θέση της ΔΗΜΑΡ, θα καθοριστεί με πολιτικά κριτήρια- και αφού θα έχουν συνυπολογιστεί, αφ' ενός τα στοιχεία του Προϋπολογισμού και αφ' ετέρου η αναγκαιότητα να προχωρήσει η χώρα μπροστά» σημείωσε.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή ο προϋπολογισμός του 2013"

Στοπ στις προσλήψεις για δύο χρόνια στο Δημόσιας Τάξης, Μείον 30% στο Άμυνας

Την αποχώρηση 125.761 υπαλλήλων της Γενικής Κυβέρνησης έως το 2016 και την πρόσληψη μόλις 15.234 προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή, οδηγώντας τον λόγο προσλήψεων-αποχωρήσεων κοντά στο 1 προς 10.

Σημειώνεται πως σήμερα οι υπάλληλοι της Γενικής Κυβέρνησης υπολογίζονται σε 692.240 δηλαδή μέχρι το

2016 θα αποχωρήσει το 18% περίπου του συνόλου.

Ειδικότερα, το 2012 θα αποχωρήσουν 29.622 υπάλληλοι, το 2013 25.372, το 2014 θα αποχωρήσουν 24.654 , το 2015 θα αποχωρήσουν 24.057 εργαζόμενοι και το 2016 θα εξέλθουν 22.056 υπάλληλοι της Γενικής Κυβέρνησης.

Οι δαπάνες για νέες προσλήψεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 20 εκατ. ευρώ για το 2012 και σε 30 εκατ. ευρώ για τα έτη 2013 έως 2016.

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τα έτη 2013 και 2014 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις ένστολου προσωπικού, ενώ για τα έτη 2015 και 2016 ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στα επίπεδα του 2012 (580 κατ' έτος).

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τα έτη 2013 και 2014, προβλέφθηκε μείωση των προσλήψεων κατά 30% σε σχέση με αυτές του έτους 2012, ήτοι 819 άτομα.

Στους ΟΤΑ Α' βαθμού (πλην των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων) δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις τακτικού προσωπικού για όλα τα έτη της περιόδου 2013-2016.

Στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τα έτη 2013 και 2014, δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις διοικητικού προσωπικού, ενώ για το διδακτικό προσωπικό ο λόγος προσλήψεων-αποχωρήσεων θα διαμορφωθεί στο 1 προς 10.

Στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η πρόσληψη 200 εφοριακών εντός του 2013 και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπεται η αποφοίτηση 162 Δικαστών από την Εθνική Σχολή Δικαστών.

Βάσει των εκτιμήσεων του Προϋπολογισμού η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο θα μειωθεί από τα 10,4 δισ. ευρώ φέτος, στα 8,35 δισ. ευρώ το 2016. Οι δε δαπάνες για καταβολή συντάξεων εκτιμάται ότι θα ανέλθουν από τα 6,52 δισ. ευρώ ή 3,36% του ΑΕΠ το 2012, σε 7,51 δισ. ευρώ ή 4,02% του ΑΕΠ το 2016.

bloko

Διαβάστε Περισσότερα » "Στοπ στις προσλήψεις για δύο χρόνια στο Δημόσιας Τάξης, Μείον 30% στο Άμυνας"

Προσφυγή της ΚΕΔΕ κατά της κυβέρνησης

Στα δικαστήρια πρόκειται να προσφύγει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας εναντίον της κυβέρνησης, για «καταπάτηση του Συντάγματος με τον προϋπολογισμό του 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (2013-2016)». Όπως τονίστηκε... κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ σύμφωνα με το νόμο οι δήμοι θα έπρεπε να λάβουν 4,087 δισ. ευρώ το 2013. Όμως το υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό έχει εγγράψει 2,355 δισ. ευρώ. Δηλαδή, την ερχόμενη χρονιά θα δοθούν στους δήμους 1,732 δισ. ευρώ λιγότερα απ' όσα θεσμοθετημένα δικαιούνται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Καλλικράτη οι δήμοι λαμβάνουν ετησίως το 21,30% από τον Φόρο Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, το 21,30% από το Φόρο Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, το 12% από το ΦΠΑ και το 50% από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Τα ποσά αυτά ανέρχονται για το 2013 σε 3,665 δισ. ευρώ. Επίσης, το κράτος οφείλει στους δήμους από έσοδα που δεν είχε αποδώσει τα παρελθόντα έτη 412 εκατ. ευρώ. Αντί αυτών των χρημάτων, ο προϋπολογισμός του 2013 έχει εγγράψει 2,355 δισ. ευρώ. Κι αυτό -όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης- ενώ ήδη τα παρελθόντα έτη οι δήμοι έχει υποστεί μειώσεις που ανέρχονται σε 60% από τη μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ).

Σε ό,τι αφορά το Μεσοπρόθεσμο, απαγορεύει στους ΟΤΑ α' βαθμού προσλήψεις τακτικού προσωπικού για όλα τα έτη της περιόδου 2013-2016, με άμεσο κίνδυνο νησιωτικοί δήμοι να μείνουν χωρίς δημοτικούς υπαλλήλους. Ήδη, στην Κάσο μετά τη συνταξιοδότηση και του τελευταίου δημοτικού υπαλλήλου ο δήμαρχος έχει απομείνει μόνος. Στην ίδια κατάσταση κινδυνεύουν να βρεθούν κι άλλα νησιά, όπως η Χάλκη, η Φολέγανδρος, το Αγαθονήσι κ.α. . Όπως τονίστηκε από μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, η πολιτική αυτή θα έχει τραγικές συνέπειες σε κοινωνικό, αλλά και εθνικό επίπεδο. Μάλιστα, ο δήμαρχος Συκεών-Νεάπολης Σ. Δανηιλίδης χαρακτήρισε «εθνικά εγκληματική πράξη να αποδυναμωθούν νησιά μας και να καταλήξουν βραχονησίδες».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή της ΚΕΔΕ κατά της κυβέρνησης"

«Κόκκινο» στον ΕΟΠΥΥ από 6 στους 10 πολίτες

Σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ τα πράγματα είναι χειρότερα για τους ασφαλισμένους και μόλις ένας στους 10 θεωρεί ότι έχουν καλυτερέψει. Σύμφωνα μάλιστα με τους μισούς, ο περιορισμός των δαπανών για την υγεία τα τελευταία χρόνια αφορούν αποκλειστικά τη μείωση του όγκου και και της ποιότητας παροχής υπηρεσιών. Ποσοστό 36% εκτιμά ότι αφορά τη σπατάλη.

Ένας στους πέντε πολίτες, συμφωνεί με τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας ενός φαρμάκου και στον ασθενή να χορηγείται υποχρεωτικά το φθηνότερο σκεύασμα. Ωστόσο, το 72% πιστεύει ότι η τρόικα με το συγκεκριμένο μέτρο προωθεί μεγάλα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα της ALCO για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 17 - 21 Οκτωβρίου σε 1.000 άτομα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, μόλις το 23% των πολιτών δηλώνουν ικανοποιημένοι από την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα

. Ασφαλιστικά ταμεία και δημόσια νοσοκομεία συγκεντρώνουν τους περισσότερους δυσαρεστημένους αφού 77% και 63% αντίστοιχα, δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ακολουθούν οι γιατροί (ποσοστό 32% δυσαρεστημένων) και οι ιδιωτικές κλινικές (22% δυσαρεστημένοι), ενώ μόλις 16% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένοι από τους φαρμακοποιούς.

Αύξηση δαπανών

Εν τω μεταξύ, μεγάλη αύξηση παρουσιάζει δαπάνη για τους νοσηλευόμενους με βιβλιάριο ανασφάλιστου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο Υγείας από όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, το 2010 η δαπάνη αυτή ανέρχεται σε 72.350.012 ευρώ για τους Έλληνες πολίτες και στο ύψος των 16.365.952,75 για τους αλλοδαπούς.Για το 2011, η ίδια δαπάνη για τους Έλληνες πολίτες ανέρχεται στο ποσό των 79.750.836 ευρώ και για τους αλλοδαπούς στο ποσό των 4.969.610 ευρώ.

Τέλος, για το 2012, η δαπάνη φαίνεται να προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις αφού μόνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους για τους Έλληνες πολίτες η δαπάνη ανέρχεται στα 45.413.417 ευρώ και για τους αλλοδαπούς στα 2.856.233,80 ευρώ. Τα στοιχεία για τη δαπάνη νοσηλείας με βιβλιάριο ανασφάλιστου, διαβιβάστηκαν στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κάνει λόγο για ανθρωπιστική κρίση με ανασφάλιστους λόγω της οικονομικής κρίσης.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κόκκινο» στον ΕΟΠΥΥ από 6 στους 10 πολίτες"

Τουρκία: Απειλεί όσες εταιρείες πάρουν μέρος στις έρευνες στην Κύπρο

Με πλήρη αποκλεισμό από την αγορά και τα ενεργειακά έργα στην Τουρκία απειλεί η Άγκυρα όσες εταιρείες συμμετάσχουν στις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών γίνεται λόγος για «συνομιλίες με διεθνείς εταιρείες σχετικά με οικόπεδα στη δήθεν ΑΟΖ της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου στο πλαίσιο του δεύτερο διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί παραβλέποντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων«.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα και αδιαίρετα δικαιώματα, όπως και οι Ελληνοκύπριοι, επί των φυσικών πηγών που βρίσκονται στο σύνολο της υφαλοκρηπίδας του νησιού.

Η παράβλεψη της πραγματικότητας αυτής και η συνέχιση των μονομερών και προκλητικών δραστηριοτήτων εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων, είναι απαράδεκτη για την Τουρκία και την ΤΔΒΚ«.

«Επανειλημμένως έχουν υπογραμμιστεί οι κίνδυνοι που θα προκληθούν από τη δραστηριότητα διεθνών εταιρειών πετρελαίου στις εν λόγω αμφισβητούμενες περιοχές στις οποίες έχουν δικαιώματα και οι Τουρκοκύπριοι.

Όπως έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός και επαναληφθεί επανειλημμένως εκ μέρους του υπουργείου μας, οι εταιρείες που θα συνεργαστούν με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου δεν θα περιληφθούν στα ενεργειακά έργα της Τουρκίας.

Για τον λόγο αυτόν, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας προς τις σχετικές χώρες και τις εταιρείες πετρελαίων να κινηθούν με σωφροσύνη, ιδιαίτερα να μην προχωρήσουν σε δραστηριότητες στις θαλάσσιες αυτές περιοχές που είναι αμφισβητούμενες από πλευράς Κυπριακού ζητήματος και να αποχωρήσουν από τον εν λόγω διαγωνισμό» καταλήγει η Άγκυρα.

24h

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Απειλεί όσες εταιρείες πάρουν μέρος στις έρευνες στην Κύπρο"

Φάνηκε να κάνει πίσω για το χαράτσι στους συμβολαιογράφους ο υπουργός

Επαναπροσδιορίζει τη στάση του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με το χαράτσι σε κάθε ληξιαρχική πράξη, που θα εισπράττουν οι συμβολαιογράφοι από τους πολίτες, σύμφωνα με αρχικές σκέψεις του υπουργείου.

Ο υπουργός φάνηκε ότι θα κάνει πίσω στη συζήτηση, που έγινε στη Βουλή, μετά την κατάθεση ερώτησης από τον Ευβοιώτη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος στην τοποθέτησή του σημείωσε:

«Δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να δημιουργήσουμε επιπλέον γραφειοκρατία και επιπλέον κόστος στον πολίτη και τα ασφαλιστικά ταμεία και να ευνοήσουμε χαριστικά μια ειδική επαγγελματική ομάδα, όταν υπάρχει λύση που απλοποιεί τα πράγματα, εφαρμόσιμη και χωρίς κόστος».

Η λύση που πρότεινε ο βουλευτής, αντί για το χαράτσι με την ανάμειξη των συμβολαιογράφων, είναι να αξιοποιηθεί η υφιστάμενη εφαρμογή από την ΗΔΙΚΑ με την συμμετοχή των ΚΕΠ και των δήμων.

Στην απάντησή του ο υπουργός κ. Βρούτσης τόνισε: " Δεν είμαστε δογματικοί. Καλωσορίζω τιςπροτάσεις σας. Θα ενσωματωθούν στο σύστημα και θα αξιοποιηθούν. Αμέσως μετά ταμέτρα, θα συστήσουμε διακομματική επιτροπή και με την συμβολή τη δική σας θα τολύσουμε για πάντα."

egnomi

Διαβάστε Περισσότερα » "Φάνηκε να κάνει πίσω για το χαράτσι στους συμβολαιογράφους ο υπουργός"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news