facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη, 5 και 6 Νοεμβρίου, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και το Τραμ, λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.
Η κινητοποίηση των εργαζομένων συμπίπτει με την κατάθεση των νέων μέτρων στη Βουλή.

Στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ δεν γίνεται, έως τώρα, λόγος για το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων. Ακυρώσεις αναμένονται και στα τελευταία βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Πάντως, οι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο την δεύτερη ημέρα απεργίας να λειτουργήσει για κάποιες ώρες κάποιο μέσο ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που θέλει να πάει στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα.

Επίσης την Τρίτη και την Τετάρτη θα απεργήσουν και οι οδηγοί λεωφορείων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιο μέσο μεταφοράς θα λειτουργήσει για να εξυπηρετήσει τους διαδηλωτές.

Τα Ταξί θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου έως της 5 το πρωί της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου. Οι οδηγοί ταξί προσανατολίζονται σε απεργία διαρκείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ :

Ο αγώνας όλων των εργαζόμενων για την καταψήφιση των βάρβαρων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων, που προωθεί η κυβέρνηση των προθύμων σε συνεργασία με την Τρόϊκα είναι πλέον... μονόδρομος.

Σε αυτό των αγώνα οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ) έχουν πρωτοστατήσει και θα συνεχίσουν να είναι παρόντες μέχρι τη τελική νίκη, την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που οδηγούν στην φτώχια και στην εξαθλίωση ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό.

Τα προωθούμενα μέτρα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων θα ισοπεδώσουν τις Αστικές Συγκοινωνίες και θα εκτοξεύσουν την τιμή του εισιτηρίου τουλάχιστον κατά 25% προσθέτοντας νέα βάρη στις πλάτες μισθωτών, συνταξιούχων , ανέργων και νέων.

Γι’ αυτό, αγωνιζόμαστε ενωμένοι διεκδικώντας:

· Να καταψηφιστούν στη Βουλή τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, που θα εκτινάξουν την Ανεργία και την Ύφεση, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή ελπίδα σωτηρίας.

· Να διασφαλιστεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Αστικών Συγκοινωνιών με φθηνό εισιτήριο.

· Να μην υπάρξει καμία μείωση μισθών και συντάξεων αλλά και του κοινωνικού κράτους

Έτσι, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε επαναλαμβανόμενες απεργίες σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ ξεκινώντας από την Δευτέρα 5/11/2012 ημέρα κατάθεσης των βάρβαρων μέτρων στη Βουλή.

Επίσης, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Τρίτη 6/11 και ώρα 11:00π.μ στο Πεδίο του Άρεως και στο Απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων την Τετάρτη 7/11 ημέρα ψήφισης των μέτρων και ώρα 17:00 στο Σύνταγμα, έξω από τη βουλή.

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαματας

Κλειστό θα παραμείνει την επόμενη εβδομάδα, το τμήμα της σήραγγας Ραψομάτη με κατεύθυνση προς Τρίπολη, λόγω... εκτέλεσης εργασιών συντήρησής του.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την Καλαμάτα θα διεξάγεται από το άλλο τμήμα της σήραγγας.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στις 09.00 έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 16.00.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαματας"

Απεργούν από Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη, ενώ τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα θα κλείσουν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αποφάσισε τριήμερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, αναφέροντας ότι, «όταν σφαγιάζονται μισθοί και συντάξεις, διαλύεται ο ασφαλιστικός μας φορέας και η άσκηση του επαγγέλματός μας γίνεται προβληματική έως αδύνατη, η τριήμερη κινητοποίηση είναι η ελάχιστη αντίδραση του κλάδου μας σε συμπόρευση με όλους τους πολίτες της χώρας, που θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες διαμαρτυρόμενοι».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί επίσης σε «μπλοκάρισμα των ταμείων και δωρεάν εξέταση όλων των προσερχόμενων στα Νοσοκομεία μια ημέρα κάθε εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τετάρτη».
Στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστροφή στα Νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία των χρημάτων που χάθηκαν με το «κούρεμα», να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς και πληρωμή των δεδουλευμένων, να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και τέλος «αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε υγεία-πρόνοια-φάρμακο».

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν από Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί"

48ωρη απεργία Τρίτη και Τέταρτη στις Τράπεζες

Τη συμμετοχή στην 48ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στις 6 και 7 Νοεμβρίου ανακοίνωσε... η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα συμμετέχει και στις συγκεντρώσεις στις 6 Νοεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως και στις 7 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα.

ipop

Διαβάστε Περισσότερα » "48ωρη απεργία Τρίτη και Τέταρτη στις Τράπεζες"

Και η Ουγγαρία στο South Stream - Όλοι εκτός την Ελλάδα...

Όλοι "μέσα" στον South Stream πλην Ελλάδα. Παγκόσμια πρωτοτυπία, που θα πρέπει να εξηγηθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος, πιθανώς να διδάσκεται και ως... παράδειγμα αυτοχειριαζόμενης χώρας, καθότι είμαστα από τους πρωτεργάτες του σχεδίου και δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό!

Οι Ούγγροι το τελευταίο κομμάτι του παζλ, "μπαίνουν" και αυτοί στο κόλπο.

Λήφθηκε η τελική απόφαση για επένδυση στην κατασκευή του ουγγρικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», μήκους 229 χλμ.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Γκαζπρόμ» Αλεξάντρ Μεντβέντεφ στην Ουγγαρία, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή της εταιρείας MVM Csaba Baji. Υπογράφηκε μια νέα συμφωνία των μετόχων της κοινής σχεδιαστικής εταιρείας South Stream Hungary Zrt.

Η ουγγρική πλευρά χορήγησε στο ουγγρικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» το καθεστώς σχεδίου εθνικής σημασίας.

Δηλαδή όλοι μέσα και ο "ψωριάρης" μόνος του. Σωστά καταλάβατε εμείς είμαστε αυτοί!

pentapostagma

Διαβάστε Περισσότερα » "Και η Ουγγαρία στο South Stream - Όλοι εκτός την Ελλάδα..."

Καταδίκη της Google ίσως δημιουργήσει νομικό δεδικασμένο

Νομικοί κύκλοι της Αυστραλίας υποστηρίζουν ότι δημιουργήθηκε δικαστικό δεδικασμένο που ίσως να έχει παγκόσμιες επιπτώσεις στην Google, την Yahoo και το Facebook.

Συγκεκριμένα το Αυστραλιανό Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τον Michael Trkulja, και έκρινε ένοχη την εταιρεία Google, γιατί η μηχανή αναζήτησης φωτογραφιών της εταιρείας, τον συνέδεε με έναν κατάδικο έμπορο ναρκωτικών, τον Τόνι Μόκμπελ.

Όπως γράφει ο «Νέος Κόσμος» σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Trkulja, αν κάποιος αναζητούσε την φωτογραφία του μέσω της Google, εκτός από την δική του φωτογραφία εμφανίζονταν και φωτογραφίες του Τόνι Μόκμπελ. Ο κ. Trkulja είχε ζητήσει από τo 2009 να αφαιρεθεί το συγκεκριμένο υλικό αλλά η Google τον αγνόησε. Όπως είπε δεν είχε σκοπό να μηνύσει την Google, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει γιατί η αδιαφορία τους ήταν επιδεικτική.

Οι δικηγόροι της εταιρείας στην υπερασπιστική τους γραμμή χρησιμοποίησαν το επιχείρημα ότι η εταιρεία δεν είχε παράγει αυτό το υλικό και το μόνο που έκανε ήταν να το φιλοξενεί. Μάλιστα, ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν καν αν το υλικό του οποίου τους συνδέσμους φιλοξενούσαν, ήταν δυσφημιστικό.

Η εξαμελής ομάδα δικαστών, όμως, δεν δέχθηκε το επιχείρημά τους αναφέροντας ότι ακόμα και αν δεν ήξεραν το περιεχόμενο του υλικού θα έπρεπε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα το 2009, όταν δέχθηκαν τα παράπονα του εναγόμενου.

Η φωτογραφία του κ. Trkulja είχε χρησιμοποιηθεί στην ιστοσελίδα Μelbourne Crime, η οποία δεν λειτουργεί πλέον και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ποτέ του δεν είχε διαπράξει οποιαδήποτε παρανομία και ήταν ένας φιλήσυχος πολίτης.

Το ποσό της αποζημίωσης που θα πληρώσει η εταιρεία στον κ. Trkulja δεν αποφασίστηκε ακόμα αλλά ήδη ο κ. Trkulja αποζημιώθηκε με 225,000 δολάρια από την Yahoo λόγω της συγκεκριμένης «ηλεκτρονικής παρεξήγησης».

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη της Google ίσως δημιουργήσει νομικό δεδικασμένο"

ΟΜΕ- ΟΤΕ: Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι

Στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία της Τρίτης και Τετάρτης 6 και 7 Νοέμβρη 2012 θα συμμετέχει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Επίσης, θα συμμετέχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τρίτη 6/11 ώρα 11.00 στο Πεδίον του ΄Αρεως και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 7/11/12 και ώρα 17.00 στο Σύνταγμα.

«Κεντρικό αίτημα όλων των εργαζόμενων είναι η καταψήφιση των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

ipop

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΜΕ- ΟΤΕ: Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι"

Μειώνεται το ποσοστό αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία σε Ιδιωτική Κλινική

Στον ασθενή μετακυλίεται το «βάρος»

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασφαλισμένοι του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τη νοσηλεία τους σε συμβεβλημένες Ιδιωτικές Κλινικές. Αν ισχύσει ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι θα έχουν ποσοστό συμμετοχής από 30% έως 50% στο κόστος νοσηλείας το οποίο μέχρι τώρα καλύπτεται από το Ταμείο.

Σήμερα, οι ασφαλισμένοι που νοσηλεύονται σε συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές πληρώνουν μόνο τη διαφορά που προκύπτει από την τιμή της ιατρικής πράξης, που ισχύει στο συγκεκριμένο Νοσηλευτήριο, και του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου (κόστος ιατρικής και διαγνωστικής πράξης ή νοσηλείας με βάση το κρατικό τιμολόγιο).

Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, εκτός από τη διαφορά της τιμής, οι ασθενείς θα πληρώνουν και συμμετοχή επί του ποσού που σήμερα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Ουσιαστικά, δηλαδή, μειώνεται το ποσοστό αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ και το «βάρος» μετακυλίεται στον ασθενή. Για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ το ποσοστό συμμετοχής θα είναι 50% και για τους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων θα είναι 30%. Από μέτρο εξαιρούνται οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Η διαφοροποίηση των ασφαλισμένων ως προς τις υπηρεσίες που παρέχει ένας «Ενιαίος Οργανισμός» έχει δυσαρεστήσει πολύ κόσμο και αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ. Ο λόγος όμως, για τον οποίο οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα έχουν υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής από τους υπολοίπους, είναι επειδή καταβάλουν μικρότερες εισφορές (σήμερα πληρώνουν 12 ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να διπλασιαστεί).

Πάντως, ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ είχε «κολλήσει» μέχρι την Παρασκευή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών έχουν διαμηνύσει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, υπεύθυνο για τον ΕΟΠΥΥ, κ. Μάριο Σαλμά ότι από τον νέο Κανονισμό δεν προκύπτει εξοικονόμηση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, παρά τις τροποποιήσεις που γίνονται εις βάρος των ασφαλισμένων.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ θέτουν και ζητήματα νομιμότητας, αφού _ όπως αναφέρουν _ για πρώτη φορά η πρόταση για την τροποποίηση του Κανονισμού δεν έγινε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, αλλά από επιτροπή που όρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με τη συμμετοχή του άτυπου συμβούλου του, καθηγητή της ΕΣΔΥ, κ. Ν. Μανιαδάκη και ενός εκ των διευθυντών του ΕΟΠΥΥ (ορθοπεδικός στο επάγγελμα) κ. Ι. Βαφειάδη. Στον ιδρυτικό νόμο του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται σαφώς ότι ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας εγκρίνεται με κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας και Υγείας ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε από τον κ. Βαφειάδη στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, στις 24 Οκτωβρίου, δίδοντάς τους μόνο μία ημέρα διορία για να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους. Στο υπουργείο Οικονομικών πήγε με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου.

Σε ποια σημεία διαφώνησαν μέλη του Δ.Σ.

Τη διαφωνία τους για τουλάχιστον τρία σημεία του νέου Κανονισμού Παροχών, εξέφρασαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.
Εκτός από τη μείωση της κρατικής αποζημίωσης, για τη νοσηλεία των ασφαλισμένων σε συμβεβλημένες Ιδιωτικές Κλινικές, καταγγέλλουν ότι με τον νέο Κανονισμό, οι ασθενείς χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και στους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων. «Πρόκειται για πρωτοφανή διάκριση των ασθενών που λαμβάνουν υπηρεσίες περίθαλψης από έναν Ενιαίο Οργανισμό», δηλώνει προς Το Βήμα ο κ. Γρ. Λεοντόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.

Εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο εκφράστηκαν αντιρρήσεις είναι η εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στην αποζημίωση από την αγορά υγειονομικού υλικού για συγκεκριμένες κατηγορίες χρονίως πασχόντων.
Πρόκειται για τους παραπληγικούς, τετραπληγικούς, νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε συνεχή θεραπεία υποκατάστασης ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, πάσχοντες από διαβήτη τύπου Ι και για όσους κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, υποβληθέντες σε μεταμόσχευση συμπαγών ή ρευστών οργάνων και ΗIV θετικούς ασθενείς.
Έως τώρα, οι παραπάνω πάσχοντες δεν έχουν συμμετοχή στο κόστος αγοράς υγειονομικού υλικού. Ως παράδειγμα αναφέρεται ότι οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση αγοράζουν, μεταξύ άλλων, γάζες, οινόπνευμα, γάντια και πολλά άλλα υλικά το μηνιαίο κόστος των οποίων μπορεί να φθάνει τα 200 ευρώ.
Με τον νέο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, θα έχουν συμμετοχή 25%, ανάλογα με τα εισοδήματά τους. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι δεν θα έχουν 25% συμμετοχή «εφόσον το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει ποσό, το οποίο καθορίζεται με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού».

Δεύτερη… επιτροπή προμηθειών

Δύο επιτροπές προμηθειών θα υπάρχουν στο εξής στο υπουργείο Υγείας. Η πρώτη, δηλαδή η υφιστάμενη, λειτουργεί υπό τον υπουργό Υγείας. Με το νέο Κανονισμό, δημιουργείται και δεύτερη επιτροπή, με απόφαση του αρμοδίου υπουργό Υγείας για θέματα ΕΟΠΥΥ (σ.σ σήμερα στη θέση αυτή βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας), η οποία θα ονομάζεται Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Όπως αναφέρεται στον Κανονισμό, η εν λόγω επιτροπή θα «διαπραγματεύεται με όλους τους συμβεβλημένους παρόχους τους όρους των συμβάσεων, τις τιμές των ιατροτεχνολογικών υλικών και φαρμάκων και θα εισηγείται στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ τη συνέχιση ή την τροποποίηση αυτών».
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αρχική εκδοχή του σχεδίου προβλεπόταν να ορίζεται η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, από τον αρμόδιο για τον ΕΟΠΥΥ αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Η διάταξη αυτή άλλαξε, διότι ούτε η θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ούτε οι αρμοδιότητες είναι σταθερές.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Μειώνεται το ποσοστό αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ για νοσηλεία σε Ιδιωτική Κλινική"

48ωρη πανιατρική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου προκηρύσσει 48ωρη πανιατρική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις δημοσιου, ιδιωτικού τομέα και επιστημονικών φορέων, ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Ολοι μαζί πρέπει να εμποδίσουμε την ψήφιση των νέων μέτρων που αποδυναμώνουν την οικονομία και τον λαό μας. Να μην επιτρέψουμε να περάσουν πολιτικές που επιβάλλονται από την τρόικα, εξαθλιώνουν τον λαό και αποδυναμώνουν κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους.

Ζητούμε:

- Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία που απορρίφθηκε από τη Βουλή, για την ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ και επαναφέρεται την Δευτέρα μαζί με τη δέσμη των νέων μέτρων.

- Να αποσυρθούν τα μέτρα άγριας φορολόγησης των ελευθερων επαγγελματιών, ιατρών με υψηλό συντελεστή φορολόγησης από το 1 ευρώ, καθώς και τα υψηλά τέλη επιτηδεύματος, τα οποία βάζουν ταφόπλακα στη λειτουργία μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και οδηγούν τους νέους ιατρούς στην ανεργία ή την μετανάστευση.

- Να μην προχωρήσουν οι ρυθμίσεις για περικοπή του μισθολογίου των νοσοκομειακών ιατρών, αφού με τις σημαντικές μειώσεις που ήδη έχει υποστεί το μισθολόγιο, ακόμη μία μείωση θα αποδυναμώσει περαιτέρω τη λειτουργία τους καθώς και θα εντείνει το πρόβλημα επιβίωσής τους.

- Να χρηματοδοτηθεί επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είναι έτοιμος να καταρρεύσει και να εξοφληθούν άμεσα οι πάροχοι υγείας

- Να εξοφληθούν οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, προς τους ιατρούς

- Να γίνει άμεσα συμψηφισμός των οφειλών του κράτους προς τους ιατρούς, με τις οφειλες των ιατρών προς το κράτος, όπως έχει υποσχεθεί ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών

- Να σταματήσει ο εμπαιγμός, ο διασυρμός και η κατασυκοφάντηση των ιατρών από πολλά όργανα της πολιτείας, που προσπαθούν να βρουν εξιλαστήρια θύματα των αποτυχημένων πολιτικών τους

Καλούμε όλους τους ιατρούς, τον επιστημονικό κόσμο της χώρας, αλλά και τους πολίτες να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας για να αποτρέψουμε τις πολιτικές της τρόικας και των μνημονίων, προκειμένου να μη βιώσουμε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, να μη δούμε μία κοινωνία που θα παλεύει καθημερινά να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες της αγοράζοντας με με το πενιχρό εισόδημά της, υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένο να προσφέρει το κράτος.

Διαβάστε Περισσότερα » "48ωρη πανιατρική απεργία την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου"

Έρχεται η Smart Card υγείας στα ασφαλιστικά ταμεία

Από το βιβλιάριο ασθενείας στην εποχή της ηλεκτρονικής Smart Card στοχεύουν να περάσουν οι ασφαλισμένοι της Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν την Πέμπτη ο Δ/νων Σύμβουλος της... Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βλάσης Σφυρόερας και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Μιχάλης Κούτρας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν για την πορεία υλοποίησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την εφαρμογή της έξυπνης κάρτας ασφαλισμένου (Smart Card).

Ο κ. Σφυρόερας έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποτελεί ένα από τα λίγα έργα της τελευταίας διετίας το οποίο προχώρησε με ταχείς ρυθμούς και σχεδόν χωρίς καθόλου χρηματοδότηση.

Τόνισε πως σε κανένα άλλο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παγκοσμίως δεν έχει σημειωθεί διείσδυση σε ποσοστό 92% του συνόλου των συνταγών που εκτελούνται ηλεκτρονικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης έκανε μία σύντομη αναφορά στην επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τη σύνδεση με την έξυπνη κάρτα ασφαλισμένου (Smart Card) που θα αποτελέσει το επόμενο βήμα σε συνδυασμό με τον ιατρικό φάκελο για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΔ κος Κούτρας ο οποίος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα φιλοδοξεί να οδηγήσει τον ΟΠΑΔ από την εποχή του βιβλιαρίου στην εποχή της ‘έξυπνης κάρτας’, με σημαντικά οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους και κυρίως, με τον ασφαλισμένο στο επίκεντρο αυτού του εκσυγχρονισμού».

Το επόμενο βήμα στη χρήση των καρτών ασφάλισης μπορεί να είναι η κάρτα αυτή α) να προδιαγραφεί και ως Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ), κάτι που θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία της, θα απαλείψει το λειτουργικό κόστος της ξεχωριστής έκδοσης αυτής και θα καταργήσει την ανάγκη προσέλευσης του κοινού στον ΟΠΑΔ για την έκδοσή.

asfalisinet

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται η Smart Card υγείας στα ασφαλιστικά ταμεία"

Αλλαγή φορολογικού κώδικα προανήγγειλε ο Γ. Μαυραγάνης

Μέσα στον Νοέμβριο η κυβέρνηση θα καταθέσει το νέο φορολογικό κώδικα στον οποίο θα προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σοβαρές αλλαγές στο ποινολόγιο, ώστε οι προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές να μην φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη και να παρουσιάζεται έτσι αδυναμία καταβολής των δόσεων.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με το πρόβλημα επίλυσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. «Τον Νοέμβριο φέρνουμε νέο κώδικα φορολογίας. Θα στοχεύει στην απλοποίηση και του εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος σε ότι αφορά τα εισοδήματα. Θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο ποινολόγιο ώστε να μην φτάνουμε στην επιβολή υπερβολικών ποινών, που είναι αδύνατο να καταβληθούν και έχει αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται οι δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να αλλάξει η ποινή στο φορολογικό δίκαιο.

Ν΄ αλλάξει το σύστημα προσαύξησης, ώστε να μην φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη οι δόσεις και να μην είναι δυνατή η καταβολή τους. Μέχρι τέλος του έτους θα δείτε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στη προσπάθεια βελτίωσης του φορολογικού συστήματος». Ο κ. Μαυραγάνης, συμφώνησε με τις επισημάνσεις του κ. Αναγνωστάκη ότι διαπιστώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία επίλυσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, σημειώνοντας ότι «για τη θεραπεία του προβλήματος ετοιμάσαμε διάταξη που θα περιληφθεί σε επόμενο νομοσχέδιο». «Θα αυξήσουμε τις Επιτροπές που θα ασχολούνται με τα θέματα αυτά, γιατί είναι μόνο μία σήμερα, για να υπάρξει αποτέλεσμα στην επεξεργασία περισσότερων υποθέσεων και να ξεμπλοκάρει το σύστημα», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών. « Θέλουμε ένα νέο κώδικα φορολογίας.

Από τα 32 άρθρα θα μείνουμε στα 12. Είναι ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση απλοποίησης, ηλεκτροποίησης των συναλλαγών και εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος», κατέληξε ο κ. Μαυραγάνης. Διακομματικό διάλογο για ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε ο Γ. Βρούτσης Στο μεταξύ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε διακομματικό διάλογο αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων, ώστε να λυθεί μια για πάντα, όπως είπε χαρακτηριστικά, το πρόβλημα της απώλειας πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με το πρόγραμμα Αριάδνη, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε απώλειες από τα ασφαλιστικά ταμεία κάθε χρόνο, 400 και 500 εκατ. ευρώ. «Αυτό σημαίνει ότι αν είχαμε αντιμετωπίσει νωρίτερα το ζήτημα αυτό, θα είχαμε λύσει και το πρόβλημα των συντάξεων. Αν δεν υπάρχουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και on line διασύνδεση δεν γίνεται τίποτα. Απαιτείται άμεση διασταύρωση και σε πρώτο χρόνο να ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή φορολογικού κώδικα προανήγγειλε ο Γ. Μαυραγάνης"

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης - τέλη κυκλοφορίας

Για δυό ''καυτά'' θέματα της καθημερινότητας έδωσε πληροφορίες ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

Πρόκειται για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης- η σχετική απόφαση αναμένεται σήμερα - και τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε για το πετρέλαιο θέρμανσης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη:

''Η απόφαση αναμένεται. Έχει φτάσει στα τελικά στάδια και γίνονται κάποιες τελευταίες πινελιές. Είμαστε, όμως, έτοιμοι κι ελπίζω να υπογραφεί σήμερα. Το επίδομα θέρμανσης αφορά αποκλειστικά στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό απασχόλησε την επιτροπή κι επειδή η μεγαλύτερη αύξηση στο κόστος σε αυτούς που πήραν πετρέλαιο θέρμανσης πέρυσι και φέτος θα το πάρουν αυξημένο, τουλάχιστον γι’ αυτή την πρώτη χρονιά, το επίδομα θα απευθυνθεί σε αυτούς. Βέβαια, με στόχο επανεξέτασης για την επόμενη χρονιά, μήπως θα πρέπει να δοθεί σε όλους.

Οι δικαιούχοι, από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση του φορολογουμένου (που γίνεται μια φορά τη σεζόν) και περαστεί στον «Ήφαιστο» το τιμολόγιο της αγοράς πετρελαίου από τον διακινητή, τότε, μέσα σε δύο – το πολύ τρεις εβδομάδες, θα λαμβάνουν τα χρήματα.

Η αίτηση δεν γίνεται μόνο διαδικτυακά. Η κύρια οδός είναι από το internet, καθώς θέλουμε ο περισσότερος κόσμος να το κάνει έτσι λόγω ευκολίας. Από εκεί και πέρα, όμως, ενεργοποιούμε και τα ΚΕΠ, ώστε να μπορεί κάποιος που δεν έχει κωδικούς taxisnet να πάει να εξυπηρετηθεί. Επίσης, στο τηλέφωνο που έχουμε στην γενική γραμματεία (210-4803131) όπου πέρα από πληροφορίες που παρέχουμε, θα ενεργοποιήσουμε μια διαδικασία όπου από το τηλέφωνο θα περνάμε εμείς για λογαριασμό του φορολογουμένου την αίτηση.

Για τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ είπε:

''Η διαδικασία γίνεται πλήρως ηλεκτρονική, καταργώντας και το ειδοποιητήριο και το σήμα. Στο taxisnet θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια όλων των φορολογουμένων, ώστε να τα τυπώσει και να ενημερωθεί ο κόσμος για τον κωδικό πληρωμής και να τον χρησιμοποιήσει μέσω web banking. Η συνεργασία μας με τις Τράπεζες είναι εντατική, ώστε να μπορούν να πάρουν τα στοιχεία πολύ γρήγορα''.-.

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης - τέλη κυκλοφορίας"
Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία, αμέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΕΚΑ (www.ypeka.gr), η εφαρμογή δωρεάν έκδοσης του ειδικού σήματος για την είσοδο στον «Πράσινο Δακτύλιο» στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον εσωτερικό δακτύλιο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η διαδικασία σχεδιάστηκε, ώστε:

α) Να επιτρέπει τη χρήση της εφαρμογής μόνο από πιστοποιημένους χρήστες, το οποίο διασφαλίζεται από την εισαγωγή του Αριθμού Κυκλοφορίας και του ΑΦΜ του κατόχου οχήματος.

β) Τα στοιχεία της άδειας αντλούνται από το αρχείο οχημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ελέγχονται εάν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο χρήστης μέσα από μια απλή διαδικασία, ακολουθώντας τα βήματα για τα οποία του δίνονται οδηγίες, μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του και να εκτυπώσει το σχετικό σήμα.

Το σήμα μπορούν να προμηθευτούν όσοι οδηγοί αυτοκινήτων εμπίπτουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:



Στο έντυπο της αδείας κυκλοφορίας του οχήματος τα πεδία V7, V9, και P3 αναφέρουν τα εξής :

- V7: Αναφέρει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). H τιμή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι μικρότερη ή ίση του 140.

- V9: Αναγράφεται η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία το όχημα κατατάσσεται στους κανονισμούς Euro 4, 5, ή 6.

- P3: Αναφέρει τον τύπο καυσίμου του αυτοκινήτου.

Για την άδεια ελεύθερης εισόδου στον δακτύλιο, θα πρέπει να πληρείται μία από τις προϋποθέσεις, όπως ορίζεται από τις διατάξεις της ΚΥΑ 16229/3-5-2012:

- Το όχημα, εκ κατασκευής πληροί τις διατάξεις των κανονισμών Euro 5, ή Euro 6 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιεί,.

- Το όχημα είναι υβριδικό (ηλεκτρικό ή συμβατικού καυσίμου), είναι τεχνολογίας Euro 4 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ.

- Το όχημα χρησιμοποιεί εκ κατασκευής για την κίνησή του αέριο καύσιμο (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και είναι τεχνολογίας Euro 4 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ.

- Το όχημα είναι ηλεκτρικό.

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και η άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί πριν την 1-1-2010, η έκδοση σήματος θα είναι εφικτή από την επόμενη Τετάρτη (10-10-2012).

Υπενθυμίζεται ότι:

- Ισχύει κανονικά χωρίς καμία αλλαγή η εκ περιτροπής είσοδος των ΙΧ οχημάτων στον μικρό δακτύλιο (με το σύστημα «μονών- ζυγών»).

- Απαγορεύεται η κυκλοφορία στον μεγάλο δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1 Ιανουαρίου 1990. Για μια μεταβατική περίοδο ενός έτους (από 1.1.12.-1.1.13) η προαναφερθείσα απαγόρευση εφαρμόζεται για τα ανωτέρω οχήματα πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1/1/1984. Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών- Λαμίας, η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Αθηνών, από την Λεωφόρο Κηφισού και δυτικότερα.

- Η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου 1990 προσαυξάνεται αυτόματα κατά ένα έτος, κάθε νέο ημερολογιακό έτος, έτσι ώστε κάθε φορά να απαγορεύονται τα οχήματα που είναι παλαιότερα των 22 ετών.

Επισημαίνεται ότι, τα οχήματα που επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στον «Πράσινο Δακτύλιο» θα ελέγχονται από τα όργανα της Τροχαίας αποκλειστικά βάσει της άδειας κυκλοφορίας, στην οποία αναγράφονται τα όρια εκπομπών ρύπων η παραβίαση των οποίων θα επιφέρει τις ποινές παράβασης.

Σε κάθε περίπτωση, η πιστοποίηση της παράβασης παραβίασης του «Πράσινου Δακτυλίου» θα γίνεται βάσει της άδειας κυκλοφορίας του «πράσινου οχήματος», το οποίο παραμένει το νόμιμο κριτήριο ελέγχου των οργάνων της Τροχαίας. Οι κυρώσεις για την παραβίαση του «Πράσινου Δακτυλίου», είναι οι ίδιες με τις κυρώσεις της παραβίασης του υφιστάμενου Δακτυλίου.

autocarnet

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Εχεις e-mail από την Εφορία... με απειλές για κατασχέσεις

Ηλεκτρονικά μηνύματα σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου αποστέλλει τις τελευταίες ημέρες η Εφορία καλώντας τους εντός 15 ημερών να διευθετήσουν το θέμα, αλλιώς πέραν των προσαυξήσεων και του φορολογικού μπλόκου στις συναλλαγές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Μαζικά φεύγουν από τις εφορίες διαταγές πληρωμών σε τράπεζες και λογιστήρια ιδιωτικών επιχειρήσεων για παρακράτηση από τις καταθέσεις και τη μισθοδοσία των εργαζομένων του ποσού της οφειλής από κάθε είδους φόρο, τελών ακόμα και από κλήσεις της τροχαίας.

Με τα e-mail, σύμφωνα με το Εθνος, που είναι ονομαστικά και αρχίζουν με την ευγενική προσφώνηση «Αγαπητέ κύριε ή κυρία», ενημερώνεται ο φορολογούμενος ότι έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε συγκεκριμένη ημερομηνία διαπιστώθηκε ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ή δόσεις οφειλών βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και καλείται εντός 15 ημερών να προβεί στην τακτοποίηση της παραπάνω εκκρεμότητας.

Επίσης αναφέρεται ότι για τις συγκεκριμένες οφειλές του φορολογούμενου για τις οποίες του έχει ήδη αποσταλεί ατομική ειδοποίηση μπορεί να χρησιμοποιήσει και την ηλεκτρονική διεύθυνση «https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per2010/index.jsp» προκειμένου να έχει άμεση πληροφόρηση για το είδος, το ποσό και τη ΔΟΥ στην οποία έχει πραγματοποιηθεί η βεβαίωση.

Και το ηλεκτρονικό μήνυμα συνεχίζει με τη γνωστοποίηση στον φορολογούμενο ότι η μη συμμόρφωση ως προς την παραπάνω υποχρέωση επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και λοιπών νομοθετημάτων, οι κυριότερες των οποίων είναι:

-Προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης
-μη χορήγηση ΑΦΕ (Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας)
-μη δυνατότητα θεώρησης Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.)
-λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων (π.χ. κατάσχεση ακινήτων, μισθού, ενοικίων κ.λπ.).

Και το μήνυμα καταλήγει:

«Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε άμεσα στη ΔΟΥ όπου είναι βεβαιωμένες οι οφειλές σας, ή σε οποιαδήποτε άλλη ΔΟΥ σάς διευκολύνει.

Σε περίπτωση που έχετε τακτοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα επιστολή. Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνσή μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.gr

«Κάτω από τις γραμμές» υπάρχει και σημείωση για τον φορολογούμενο με ποιο τρόπο θα βεβαιωθεί ότι το μήνυμα δεν είναι πλαστό ή φάρσα με την εξής επισήμανση «Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username).

Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε, μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών οι κλήσεις για κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων θα αποσταλούν σε όλους όσοι εξακολουθούν να μην πληρώνουν τις οφειλές τους, καθώς οι οδηγίες προς τις εφορίες είναι να ενεργοποιήσουν ολόκληρο το οπλοστάσιο των κυρώσεων και να μην επιδείξουν καμία ανοχή.

Μάλιστα οι εντολές του υπουργείου Οικονομικών για μικρού ύψους οφειλές είναι να επιλέγεται η κατάσχεση στα χέρια τρίτων (μισθών, συντάξεων, ενοικίων, καταθέσεων κ.ά.) αντί της κατάσχεσης ακινήτων.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Εχεις e-mail από την Εφορία... με απειλές για κατασχέσεις"

Κενό ασφαλείας στο Facebook επέτρεπε είσοδο σε λογαριασμούς χωρίς κωδικό

Άλλο ένα κενό ασφαλείας φαίνεται πως ανακάλυψε η Facebook το οποίο επέτρεπε να εισέλθει κάποιος σε λογαριασμούς ορισμένων χρηστών χωρίς την εισαγωγή κωδικού ασφαλείας.

Το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα από ένα μέλος του Hacker News ο οποίος ανακάλυψε πως μόνο με την επίσκεψη σε ένα προφίλ μέσω του αντίστοιχου συνδέσμου, ο οποιοσδήποτε μπορούσε να δει το e-mail που αντιστοιχούσε στον εν λόγω λογαριασμό. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «συνεχίστε» μάλιστα, μπορούσε να μπει κανονικά στο προφίλ χωρίς να έχει τον απαιτούμενο κωδικό.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ανακαλύψει το e-mail του κάθε χρήστη, ή ακόμη και να εισέλθει στον λογαριασμό του.

Προς το παρόν λόγω της αποκάλυψης της ύπαρξης τους από το Hacker News αλλά της διαρροής τους στο διαδίκτυο, το Facebook έχει απενεργοποιήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία όσων λογαριασμών επηρεάστηκαν από το κενό ασφαλείας.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Κενό ασφαλείας στο Facebook επέτρεπε είσοδο σε λογαριασμούς χωρίς κωδικό"

Ένα ένα τα στελέχη των Energa και Hellas Power μπαίνουν φυλακή

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή για την υπόθεση των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ο Βασίλης Μηλιώνης, ο πρόεδρος της Hellas Power.

Πρόκειται για τον πέμπτο της παρέας των στελεχών των δύο εταιρειών, της Energa και της Hellas Power, ο οποίος μετά την απολογία του στον ανακριτή παίρνει το δρόμο για τις φυλακές, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος,

Υπενθυμίζεται πως και οι πέντε αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, ενώ δεν κατέβαλαν ποτέ στις αρμόδιες κρατικές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και του τέλους ακίνητης περιουσίας, προκαλώντας απώλειες στα ταμεία του κράτους που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα ένα τα στελέχη των Energa και Hellas Power μπαίνουν φυλακή"

Λεφτά υπάρχουν! Πάνω από 100.000.000 το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Αστυνομίας και του Λιμενικού

Τη στιγμή που η χώρα στενάζει υπό το στυγνό μνημονιακό ζυγό και οι περικοπές πρώτιστα των μισθών με απανωτές υποβαθμίσεις του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων καλά κρατούν, το πάντα αεικίνητο κι ευέλικτο στις προμήθειες υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και το Ναυτιλίας, προετοιμάζονται να γεμίσουν με ζεστό χρήμα τα ταμεία των πολυεθνικών εταιρειών πώλησης συστημάτων ασφάλειας.
Στο πλαίσιο αυτό, το μεν πρώτο προετοιμάζει είτε σχεδιάζει προμήθειες ύψους

περίπου 44.000.000 ευρώ και το δεύτερο περίπου 62.000.000 ευρώ, στο … νεομερκαντιλικού αξιώματος όνομα της εθνικής Ασφάλειας και της ηλεκτρονικής άμυνας στα ανατολικά σύνορα της χώρας για την ανάσχεση του κύματος των προσφύγων.
Όπως θα δούμε, με μία σειρά νέων προμηθειών που είτε οι διαγωνιστικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει, είτε δρομολογούνται και με συγχρηματοδότηση από τα αρμόδια ευρωπαϊκά προγράμματα και ταμεία, η Ελλάδα επιχειρεί να οργανωθεί σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού κι εφαρμογών, ώστε ν' αποκρουστεί η σε ύφεση από Έβρου είσοδος των παράνομων μεταναστών και εσχάτως η από θάλασσα παράνομη μετανάστευση που «μετασχηματίζεται» στις καθημερινές πλέον «αποβάσεις» δύστυχων ψυχών σε ελληνικά νησιά και βραχονησίδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βρίσκεται σε ισχύ, για να ξεκινήσουμε από το πιο κοστοβόρο σκέλος των διαγωνιστικών διαδικασιών, που καταλαμβάνει σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου της δαπάνης των προμηθειών, η προκήρυξη διαγωνισμού για την αγορά ενός πλοίου- ραντάρ ανοιχτής θαλάσσης μήκους 40 έως 50 μέτρων προϋπολογισμένου κόστους 40.000.000 ευρώ.


Ας δούμε όμως αναλυτικά όλο το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ξεκινώντας από τις προμήθειες για λογαριασμό του λιμενικού, καθώς όπως έχουμε δει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, προς τη θάλασσα έχει μετατοπιστεί η συνοριακή πίεση που ασκείται…


1. Η προμήθεια του συγκεκριμένου σκάφους με επιχειρησιακή ταχύτητα 25 κόμβων, θα ενσωματωθεί στο στόλο του Λιμενικού με αποστολή τον εντοπισμό των λέμβων που θ' αποπειρώνται να εισέλθουν στα ελληνικά ύδατα αλλά και επιτήρηση της ΑΟΖ. Το σύγχρονο με ηλεκτρονικό εξοπλισμό σκάφος θα διαθέτει εκτός των άλλων θερμικές κάμερες και πυροβόλα. Για τη συγκεκριμένη προμήθεια έγινε ειδική νομοθετική ρύθμιση ώστε ν' αποφευχθεί η χρονοβόρα παραπομπή του θέματος στη διακομματική επιτροπή. Τέτοιο πλοίο ανοιχτής θάλασσας υπάρχει, πλην όμως είναι γερασμένο και με ξεπερασμένο εξοπλισμό.


2. Στη διάθεση του Λιμενικού έχουν ήδη τεθεί 6 σκάφη, τα οποία όμως μπορούν να πραγματοποιήσουν περιπολίες έρευνας σε παράκτιες περιοχές της νησιωτικής χώρας. Τα σκάφη αυτά, μήκους περίπου 20 μέτρων με δυνατότητα πλεύσης παντός καιρού κι επιχειρησιακή ταχύτητα 30 κόμβων, κόστισαν 12.000.000 ευρώ.


3. Για την καλύτερη αποτροπή των μεταναστευτικών ροών που αποπειρώνται να εισέλθουν δια θαλάσσης στη χώρα, προετοιμάζεται η προμήθεια ραντάρ για λογαριασμό του Λιμενικού με βάση δύο διαφορετικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμένου κόστους 5.500.000 ευρώ. Τα ραντάρ που προορίζονται να τοποθετηθούν σε βραχονησίδες, αφορούν σύμφωνα με πληροφορίες το ένα στο βόρειο Αιγαίο για το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη με την ονομασία «σύστημα επιτήρησης ραντάρ», το οποίο έχει ήδη επιλέξει τα σημεία και τις βραχονησίδες εκείνες στις οποίες θα τοποθετηθούν ειδικά ραντάρ που θα σημαίνουν alert στην περίπτωση εντοπισμού μη πιστοποιημένων πλεύσεων και το συνολικό κόστος προμήθειας προϋπολογίζεται στα 2.000.000 ευρώ. Ενώ για το νότιο Αιγαίο, εκπονείται σε συνεργασία με τον Frontex άλλη μελέτη με την ονομασία «σύστημα επιτήρησης θαλασσίων συνόρων» με πάνω κάτω ίδιες προδιαγραφές αλλά πιο εξελιγμένα συστήματα προϋπολογισμένης δαπάνης 3.500.00 ευρώ.


4. Το υπόλοιπο και κατά πολύ ηπιότερο και «φθηνότερο» πρόγραμμα εξοπλισμού του Λιμενικού Σώματος που είτε έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια είτε επίκειται, εξαντλείται στην αγορά 15 φορητών διοπτρών θερμικής απεικόνισης κόστους 980.000 ευρώ, δύο βαν με θερμικές κάμερες κόστους 700.000 ευρώ, 30 τζιπ ίδιου τιμήματος (700.000 ευρώ), 2 ταχύπλοων φουσκωτών (500.000 ευρώ) πρόσθετου εξοπλισμού για το Συντονιστικό Κέντρο ύψους 3.500.000 ευρώ και αναβάθμιση των διαθέσιμων πλοίων για τη βελτυίωση των συστημάτων πρόωσης 1.775.250 ευρώ.
Με τα συγκεκριμένα 4 αυτά ειδικού ή γενικού χαρακτήρα σχέδια προμηθειών, εκτιμάται ότι θα γίνει εφικτή η ανάπτυξη κατά μήκος όλου του θαλάσσιου συνοριακού άξονα με την Τουρκία, ενός αξιόπιστου δικτύου ελέγχου και έρευνας, ώστε τίποτα να μην μπορεί να διαπλεύσει απαρατήρητο.

Έβρος και Αστυνομία
Το δεύτερο πλάνο προμηθειών που αφορά στην Αστυνομία, είναι σχεδόν μονοδιάστατα προσανατολισμένο προς τον Έβρο, όπου τους τελευταίους δυόμιση με τη συμβολή του «Ξένιου Δία» τα προβλήματα της αθρόας διέλευσης μπορεί να έχουν … «εξομαλυνθεί», αλλά με τον ερχομό του χειμώνα η πρόβλεψη είναι ότι θα «ανακάμψει» δεδομένου ότι οι θαλάσσιες οδοί θα καταστούν επικίνδυνες.


1. Το δεύτερο μετά τον «αειθαλή» φράχτη εξοπλιστικό βήμα θωράκισης της αμυντικής ασπίδας που επιχειρείται ν’ αναπτυχθεί στον Έβρο, έχει να κάνει με την προμήθεια τουλάχιστον 3 κινητών βαν- επιχειρησιακών και διοικητικών μονάδων, συνολικού κόστους περίπου 2.804.400 ευρώ. Τα συγκεκριμένα σύγχρονα μέσα θ’ αναπτυχθούν κατά μήκος της υπόλοιπης μεθορίου και θα είναι εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες ψηλού ιστού και με ραντάρ ενώ θα έχουν δυνατότητα δορυφορικής διασύνδεσης μέσω του Hellas Sat. Το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται στο στάδιο της προώθησης του και το πιο πιθανό είναι η προμήθεια να γίνει από αμερικάνικο κολοσσιαίο κονσόρτσιουμ. Και τα δύο συγκεκριμένα προγράμματα, θα «πατήσουν» πάνω στις δομές και στις υποδομές του C4i.


2. Το τρίτο σκέλος του εξοπλιστικού προγράμματος έχει διπλό κι εκ διαμέτρου αντίθετο «προσανατολισμό» και γεωγραφική μορφολογία. Ο ένας είναι μόνιμα στραμμένος προς ανατολάς και αφορά σε … παραποτάμια τεχνολογική μεταφερόμενη εγκατάσταση και ο άλλος προς δυσμάς σε λιμανίσια. Η προμήθεια αφορά σε 4 κινητές μονάδες X-ray συνολικής δαπάνης περίπου 2.300.100 ευρώ. Από αυτές, οι δύο προορίζονται να τοποθετηθούν σε επίκαιρα σημεία τελωνειακής διέλευσης του Έβρου, όπως στους Κήπους, στις Καστανιές, αλλά και στο Ορμένιο που αποτελεί πέρασμα εισόδου από τη Βουλγαρία ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο κριθεί, προκειμένου να σκανάρονται και να «ακτινογραφούνται» όλα τα διερχόμενα φορτηγά για την πιθανότητα της παράνομης και μαζικής μεταφοράς προσφύγων σε ειδικές κρύπτες. Τα άλλα δύο X-ray προορίζονται να διατεθούν στο Λιμενικό Σώμα, ώστε να εγκατασταθούν το ένα στο λιμάνι της Πάτρας και το δεύτερο σ’ αυτό της Ηγουμενίτσας προκειμένου κατά τον ίδιο τρόπο ν’ αποφεύγεται η … απόδραση προς την Εσπερία. Πρόκειται για τελευταίας τεχνολογίας συστήματα χαμηλής ακτινοβολίας, μη επιβλαβούς για τον ανθρώπινο οργανισμό.


3. Στο τέταρτο πρόγραμμα προμήθειας εξελιγμένου τύπου και τελευταίας τεχνολογίας μέσων αποτροπής κι απόκρουσης της πλημμυρίδας του αυξανόμενου μεταναστευτικού κύματος ώστε να χρησιμοποιηθούν είτε μεμονωμένα το καθένα ξεχωριστά, είτε ως σύμπλοκο συνδυασμένων τεχνολογικών εφαρμογών για το συγκεκριμένο προγραμματικό σκοπό, συγκαταλέγεται η προμήθεια 2 ελικοπτέρων συνολικής δαπάνης 14.000.000 ευρώ. Στο ίδιο πλάνο υπάρχει ως προοπτική προς το παρόν η απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Με τα συγκεκριμένα πτητικά μέσα τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με κάμερες, αναλόγως της συγκυρίας, των προβλέψεων ή των απαιτήσεων, θα μπορούν να υπερίπτανται είτε πάνω από τον Έβρο κατά μήκος των 203 χιλιομέτρων της συνοριακής ζώνης συμπεριλαμβανομένων και των 12,5 χερσαίων, είτε πάνω από θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία ώστε να εντοπίζονται έγκαιρα οι μεταφορές με δουλεμπορικά σκάφη προς τα ελληνικά νησιά. Οι τεχνικές δυνατότητες και τα οφέλη που αποφέρει στην έρευνα πιστοποιήθηκαν σε δοκιμαστικές πτήσεις που έγιναν πέρσι το Νοέμβριο στο Άκτιο υπό την αιγίδα του Frontex και τα αποτελέσματα, σύμφωνα με όσα δηλώνονται, άφησαν εξαιρετικά ικανοποιημένα τα αρμόδια στελέχη της Αστυνομίας. Το κόστος στην περίπτωση της ενδεχόμενης απόκτησης, είναι προς το παρόν … άδηλο, καθώς η δαπάνη για κάθε συστοιχία μη επανδρωμένων αεροπλάνων μπορεί να ξεκινά από 100.000 ευρώ και να φτάνει στο 1,5 εκατομμύριο.


4. Το πέμπτο και τελευταίο πρόγραμμα προμηθειών, περιλαμβάνει … σωρευτικά την αγορά 210 τζιπ κόστους 6.282.500 ευρώ, 40 φορητών καμερών θερμικής απεικόνισης από τις οποίες οι 20 έχουν ήδη παραληφθεί και τοποθετηθεί κατά μήκος του φράχτη συνολικής δαπάνης 2.000.000 ευρώ, η προμήθεια νέου λογισμικού ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών (I-2) και η εγκατάσταση και η λειτουργία συστήματος πληροφοριών Σένγκεν δεύτερης γενιάς (SIS II) κόστους 2.900.000. Η ανάθεση του σχετικού έργου έχει γίνει στην ίδια εταιρεία που ανέπτυξε το αντίστοιχο σύστημα της Κύπρου.

Ευρωπαίος … Eurosur
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που αναζητά τρόπους και ηλεκτρονικά μέσα για τη θωράκιση- επιτήρηση των συνόρων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά διαρκώς τρόπους να ενδυναμώσει τον έλεγχο και την επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων της, κάνοντας χρήση ολοένα και ακριβότερων τεχνολογιών. Είναι όμως αυτές αποτελεσματικές;
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο προχώρησε στην εφαρμογή δύο σχεδίων. Το πρώτο είχε να κάνει με τη διαρκή επίβλεψη όλων των εξωτερικών συνόρων της Γηραιάς Ηπείρου, ενώ το δεύτερο αποτελούσε μία πρόταση για τη δημιουργία «έξυπνων συνόρων» ή, απλούστερα, για τη χρήση τεχνολογιών βιομετρικής αναγνώρισης και ταυτοποίησης όλων όσοι εισέρχονται ή εξέρχονται της Ευρώπης.
Το πρώτο σχέδιο με την ονομασία Eurosur – που σημαίνει Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης Συνόρων – ξεκίνησε την 2η Οκτωβρίου του 2013, ενώ αυτό το διάστημα συζητείται στην Ευρωβουλή. «Κάθε κράτος-μέλος της Ε. Ε. Είναι επιφορτισμένο με την ευθύνη να στήσει το δικό του κέντρο συντονισμού όλων των επιχειρήσεων επιτήρησης των συνόρων, τις οποίες θα αναλάβουν η αστυνομία, το ναυτικό και τα τελωνεία», εξηγεί ο Έρικ Μπέργκλουντ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Frontex.
Σύμφωνα με τον τελευταίο, τρεις είναι οι βασικοί στόχοι του προγράμματος Eurosur: ο εντοπισμός παράνομων μεταναστών, η καταπολέμηση του διεθνούς εγκλήματος και η διάσωση ατόμων που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη διά θαλάσσης. Ενώ η Επιτροπή επιμένει ότι μέχρι το 2020 θα έχει κοστίσει μόνο 340 εκ. ευρώ, ειδικοί επιστήμονες του τομέα υπολογίζουν ότι μέχρι τότε το συνολικό κόστος θα είναι δύο και τρεις φορές μεγαλύτερο.
Η πρόταση περιλαμβάνει ένα Σύστημα Εισόδου-Εξόδου όσο και ένα πρόγραμμα συχνά εισερχόμενων ταξιδιωτών. Το πρόγραμμα αυτό αφορά στη συλλογή δεδομένων για όλους τους μη Ευρωπαίους ταξιδιώτες κατά την είσοδό τους, συμπεριλαμβανομένων και όλων των στοιχείων που σχετίζονται με τις διευθύνσεις και τις επαφές τους εντός Ευρώπης (βιομετρικά δεδομένα, δακτυλικά αποτυπώματα, ψηφιακές φωτογραφίες). Επίσης, το άτομο «σαρώνεται» ακόμη μία φορά κατά την αναχώρησή του, επιτρέποντας στο σύστημα να εντοπίσει οποιονδήποτε μένει πίσω παράνομα.
Η Ευρώπη δέχεται κάθε χρόνο 100 με 150 εκατομμύρια επισκέπτες – κάτι που οδηγεί πολλούς ειδικούς σε θέματα βιομετρικού ελέγχου να τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντι στην πρόταση, λόγω της έλλειψης εμπειρίας στη χρήση τέτοιου είδους μεγα-συστημάτων. Παρά τα όποια τυφλά σημεία ενός τέτοιου συστήματος, η Επιτροπή επιμένει ότι αυτό προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη διατήρηση αρχείου με στατιστικά δεδομένα σχετικά με τη μετανάστευση.
Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος της εφαρμογής του έξυπνου συστήματος θα έφτανε τα 450 εκατομμύρια ευρώ, με τις συμπληρωματικές χερσαίες και θαλάσσιες επιχειρήσεις να κοστίζουν άλλα 190 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Αντιλαμβάνεται βεβαίως κανείς πως μία τέτοια τεχνολογική βελτιστοποίηση του συστήματος ελέγχου και επιτήρησης των συνόρων αναμένεται να εγείρει συζητήσεις επί συζητήσεων περί της δημοκρατικότητάς της, κάτι που έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει τόσο εντός όσο και εκτός Βρυξελλών.

bloko

Διαβάστε Περισσότερα » "Λεφτά υπάρχουν! Πάνω από 100.000.000 το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Αστυνομίας και του Λιμενικού"

Eπίθεση με πέτρες κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο

Δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίστηκαν ελαφρά κοντά στον καταυλισμό της Νέας Ζωής στον Ασπρόπυργο, όταν σταμάτησαν για έλεγχο διερχόμενο αυτοκίνητο και δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από αθίγγανους.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου ομάδα Ρομά που φαίνεται να προήλθε από παρακείμενο καταυλισμό άρχισε να εκτοξεύει πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στο Αττικό Νοσοκομείο.

Διαβάστε Περισσότερα » " Eπίθεση με πέτρες κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο"

Σφραγίζεται λόγω χρεών ο Ιερός Ναός του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα!

Κλειστός για τους προσκυνητές ενδέχεται να μείνει μετά από αρκετούς αιώνες ο ναός του Πανάγιου Τάφου, του ιερότερου μνημείου της χριστιανικής θρησκείας.

Ο ναός που ακόμη και σε περιόδους πολέμου παρέμεινε ανοικτός για προσκυνητές, τουρίστες και όλους τους επισκέπτες αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα με χρέη που αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμούς ύδρευσης και λοιπές κοινόχρηστες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ο τραπεζικός λογαρισμός του Ιδρύματος που διαχειρίζεται τον ναό έχει παγώσει έπειτα από οφειλές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για τα τελευταία 15 χρόνια προς την εταιρεία ύδρευσης Ηagihon.

Μάλιστα ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ' απέστειλε επιστολή σε δραματικό τόνο προς τους ηγέτες του Ισραήλ, της Ρωσία, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιορδανίας και των ΗΠΑ για να τους ενημερώσει για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ναός.

«Αν δεν αλλάξει τίποτε, προτιθέμεθα να ανακοινώσουμε σε μερικές ημέρες ότι για πρώτη φορά μετά από αιώνες ο ναός του Πανάγιο Τάφου θα κλείσει» σημειώνει ο πατριάρχης προσθέτοντας ότι τον ναό επισκέπτονται προσκυνητές και τουρίστες που ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ τα οποία εισπράττει το κράτος του Ισραήλ.

Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά ο ναός, υπό οποιαδήποτε εξουσία, ήταν απαλλαγμένος από έξοδα ύδρευσης και άλλων υπηρεσιών, ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια η ισραηλινή κυβέρνηση άρχισε να ακυρώνει τα προνόμιά του.

dailynews24

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφραγίζεται λόγω χρεών ο Ιερός Ναός του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα!"

Δραματικό μήνυμα Στουρνάρα: "Ένα λάθος και θα έρθει άτακτη χρεοκοπία"

Σε νέα προειδοποίηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, σε περίπτωση καταψήφισης του Προϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, προέβη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2013.

Ο κ. Στουρνάρας, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβεβαιώνοντας πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνει «την τελευταία δέσμη επώδυνων μέτρων που καλείται να λάβει η κυβέρνηση», ο κ. Στουρνάρας παρατήρησε πως «κάναμε πολλά, σηκώσαμε πολλά βάρη και μείναμε όρθιοι. Γι' αυτό είναι άδικο και παράλογο να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν».

Άλλωστε, είπε, «ψάξαμε επισταμένως, αλλά δεν βρήκαμε καμία εναλλακτική λύση. Κανείς δεν μπόρεσε να μας πει κάτι διαφορετικό. Κι αν είπε, αυτό οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ».

«Πολλοί λιποψυχούν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, πολλοί μπορεί να το επιδιώκουν κιόλας. Η κυβέρνηση όμως θα επιτελέσει το έργο της (…) Είμαι βέβαιος πως όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δραματικό μήνυμα Στουρνάρα: "Ένα λάθος και θα έρθει άτακτη χρεοκοπία""

Κίνδυνος κατάρρευσης του «Καλατράβα»

Ελαττωματικό αποδεικνύεται το στέγαστρο «Καλατράβα», που κόστισε περίπου 130 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Λόγω προβλημάτων στην κατασκευή και τη συντήρηση του έργου, δημιουργείται εν δυνάμει κίνδυνος για... την κατάρρευσή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα στάδιο όπως το ΟΑΚΑ που χρησιμοποιείται από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, καθώς και για άλλες εκδηλώσεις (π.χ. συναυλίες).

Ο κίνδυνος είχε επισημανθεί από το 2005 σε έκθεση του γερμανικού οργανισμού «Germanischer Lloyd» επισημαίνονταν κατασκευαστικές ατέλειες στο έργο, όπως στις συγκολλήσεις και τις διασυνδέσεις στην αψίδα. Από το 2009 είχε εγκριθεί κονδύλι 6 εκατ. ευρώ για έργα επιδιόρθωσης και συντήρησης, ωστόσο η έλευση της τρόικας και οι περικοπές δαπανών κράτησαν στην αναμονή την υπόθεση.

Σημειώνεται πως σχετική ερώτηση για τη συντήρηση του έργου, αλλά και το ακριβές κόστος κατασκευής του είχε κατατεθεί στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2012 από τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κώστα Αϊβαλιώτη

. Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Νικητιάδης, είχε παραδεχτεί πως υπάρχουν φθορές και ατέλειες στο έργο, ενώ είχε αναφέρει πως η αρμόδια υπηρεσία θα προκηρύξει τους απαιτούμενους διαγωνισμούς για να διατηρηθεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του στεγάστρου. Πάντως έκτοτε δεν έχει γίνει κανένα έργο για να διασφαλιστούν τα παραπάνω Όσο για το κόστος; Ανέφερε πως κόστισε 130 εκατ. ευρώ, αν και η κυβέρνηση Καραμανλή είχε δημοσιοποιήσει πως το κόστος είχε φτάσει στα 399 εκατ. ευρώ με υπερκοστολόγηση 12.771% από το αρχικά εκτιμώμενο κόστος που ήταν μόλις 3,1 εκατ. ευρώ.

sport-fm

Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνδυνος κατάρρευσης του «Καλατράβα»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news