facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Το δημόσιο έχασε 140 εκατομμύρια ευρώ από την κατάθεση 711.000 πινακίδων

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν τα ταμεία του Δημοσίου από την απόφαση ιδιοκτητών αυτοκινήτων να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Μάλιστα σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς οι απώλειες από τις καταθέσεις 711.000 πινακίδων φτάνουν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη προκύπτει πως σε ακινησία τέθηκαν :

Το 2007 51.045 αυτοκίνητα

Το 2008 66.082 αυτοκίνητα

Το 2009 136.320 αυτοκίνητα

Το 2010 131.102 αυτοκίνητα

Το 2011 148.083 αυτοκίνητα

Εως τις 16 Ιανουαρίου 2012 76.370 αυτοκίνητα

Οι συνολικές απώλειες υπολογίζονται στα 141.528.099,05 ευρώ

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Το δημόσιο έχασε 140 εκατομμύρια ευρώ από την κατάθεση 711.000 πινακίδων"

Αδειάζει την τρόικα για τα εργασιακά η Κομισιόν

Θέμα συμβατότητας των προτάσεων της τρόικας για τα εργασιακά στην Ελλάδα με την κοινοτική νομοθεσία αναγνωρίζει η Κομισιόν, όπως προκύπτει από απάντησή της σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ενδέχεται να ανοίξει παράθυρο για την ελληνική κυβέρνηση στις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξάγει με την τρόικα, η οποία πιέζει για ανατροπές στα εργασιακά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού παραδέχεται ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις περιγράφουν «οριακές καταστάσεις», υπογραμμίζει πως «ως θεματοφύλακας του ενωσιακού κεκτημένου φυσικά δεν θα υποστήριζε κανένα κράτος-μέλος στη θέσπιση νομοθεσίας ασύμβατης με τη νομοθεσία της ΕΕ». Και συνεχίζει πως ακόμη και αν η νομοθεσία κάποιων κρατών μπορούσε να αλλάξει ώστε να στηρίζει την ανάπτυξη και την απασχόληση, πάντως δεν θα πρέπει «να υπονομεύει τις συνθήκες εργασίας και τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ».

Η Κομισιόν κάνει περαιτέρω αναφορά στον τρόπο με τον οποίο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και η ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Επισημαίνει πως ο μέσος χρόνος εργασίας εβδομαδιαίως δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 48 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών και πως είναι δικαίωμα κάθε εργαζομένου (εκτός της ημερήσιας ανάπαυσης) η ανάπαυση τουλάχιστον για δύο συνεχόμενες ημέρες εβδομαδιαίως (πενθήμερη εβδομάδα εργασίας δηλαδή).

Η Κομισιόν παραπέμπει στην απάντησή της σε ανασκόπηση ερευνών που η ίδια έχει δημοσιεύσει για την υγεία και την ασφάλεια σε σχέση με τις ώρες εργασίας στην οποία αναφέρεται ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις των πολλών εργάσιμων ωρών στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και ανάπαυσης, και με βάση τα στοιχεία σχετικά με τη σώρευση κούρασης και την ανάκαμψη από τη συσσωρευμένη κόπωση λόγω των συνεχών εργάσιμων ημερών ή βαρδιών και των εβδομαδιαίων περιόδων ανάκαμψης, συνίσταται η μείωση των ανώτατων ορίων εβδομαδιαίας εργασίας». Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ισορροπία μεταξύ εργασίας και ανάπαυσης αρχίζει να πλήττεται σοβαρά όταν η εργασία εκτείνεται άνω των 40 εργάσιμων ωρών εβδομαδιαίως. Οι εβδομαδιαίες περίοδοι ανάκαμψης της μίας ημέρας συχνά δεν είναι αρκετές για την αποφυγή σώρευσης των δυσμενών επιπτώσεων και την επίτευξη πλήρους ανάκαμψης από την εργασία, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις υψηλού φόρτου εργασίας. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι χρειάζεται αύξηση της εβδομαδιαίας περιόδου ανάπαυσης και ακολούθως μείωση των εργάσιμων ημερών ανά εβδομάδα στις πέντε. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα για τη σχέση ημερήσιου χρόνου εργασίας και ασφαλείας οδηγούν σε σύσταση πέντε ημερών οκτάωρης εργασίας ανά εβδομάδα (5x8=40 ώρες ανά εβδομάδα), καταλήγει η Κομισιόν στην απάντησή της προς την κ. Ράπτη.

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδειάζει την τρόικα για τα εργασιακά η Κομισιόν"

Άλλαξε και επισήμως χέρια η ΔΩΔΩΝΗ...

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ποσοστού 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP.

Όπως ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα ΑΕ Υπό Ειδική Εκκαθάριση.
Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε 20.851.800 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφανούς, ανταγωνιστικής διαδικασίας που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο. Η συναλλαγή αυτή αποτελεί μία άμεση ξένη επένδυση σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία.

Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής επένδυσής τους, προτίθενται να αναπτύξουν περαιτέρω τις εργασίες της ΔΩΔΩΝΗ.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλαξε και επισήμως χέρια η ΔΩΔΩΝΗ..."

Τα φορολογικά μέτρα του προϋπολογισμού

Το πρώτο πακέτο των νέων φορολογικών μέτρων έρχεται με τον προϋπολογισμό του 2013, που κατατέθηκε στη Βουλή. Από τα νέα μέτρα η κυβέρνηση ελπίζει να ...αντλήσει έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ οι σημαντικότερες αλλαγές σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών θα περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό είναι τα εξής:

- Μείωση φορολογικών επιστροφών, ΦΠΑ στους αγρότες, που υπολογίζεται να φέρει έσοδα 152,1 εκατ. Ευρώ.

- Κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τα τέκνα. Έσοδα 379 εκατ. Ευρώ.

- Επιβολή τέλους καπνιζόντων για τους χώρους διασκέδασης και εστίασης που θα αποφέρει επιπλέον έσοδα 36 εκατ. Ευρώ.

- Μείωση της επιδότησης του ΕΦΚ στους αγρότες (από το 95% στο 80%). Έσοδα 80 εκατ. Ευρώ.

- Αύξηση της φορολόγησης της χωρητικότητας των πλοίων που θα αποφέρει πρόσθετα έσοδα 80 εκατ. Ευρώ.

- Φορολόγηση τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ με προσδοκώμενη αύξηση εσόδων κατά 388,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός, τα έσοδα από την άμεση φορολογία θα διαμορφωθούν σε 19,87 δισ. ευρώ εμφανίζοντας μείωση 4,6% έναντι των εκτιμήσεων πραγματοποιήσεων του 2012.

Παράλληλα, τα έσοδα από την έμμεση φορολογία προβλέπεται να διαμορφωθούν σε 24,43 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 6,8% έναντι των αντίστοιχων εσόδων του 2012.

forologikanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα φορολογικά μέτρα του προϋπολογισμού"

“Βόμβα” από τη Deutsche Bank για το Μνημόνιο

Με δηλώσεις στο Bloomberg, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Deutsche Bank Thomas Mayer μίλησε με τα χειρότερα λόγια για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και τα αποτελέσματα του εφαρμοζόμενου στην Ελλάδα προγράμματος.

Χαρακτήρισε την ελληνική κυβέρνηση χρεοκοπημένη και απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει σύντομα η οικονομία μας στην ανάπτυξη χωρίς μεγάλη υποτίμηση του νομίσματος, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί εντός της ζώνης του ευρώ.

Περιέγραψε τους τρέχοντες πολιτικούς χειρισμούς ως προσπάθεια αποφυγής της κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης και των τραπεζών της. Για να συμβεί αυτό, αναμένει να εφαρμοστεί ένα μείγμα από αναδιάρθρωση του χρέους, χορήγηση νέας χρηματοδότησης, περικοπή επιτοκίων και παράταση αποπληρωμής.

Σύμφωνα με τον Mayer, η καλύτερη λύση θα ήταν να αφήσει η τρόικα το τρέχον πρόγραμμα να εκπνεύσει, μιας και θεωρεί ότι αποδεδειγμένα δεν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να αφεθεί η Ελλάδα εντελώς στην τύχη της, γιατί, χωρίς ένα λειτουργικό τραπεζικό σύστημα, η χώρα θα καταρρεύσει.

Ζητούμενο είναι για τον οικονομικό σύμβουλο της Deutsche Bank να αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης μέσω της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος. Την διαχείριση των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να αναλάβει ο μηχανισμός ESM ώστε να αποτραπεί η διάλυση, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δοθεί βοήθεια μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και δομημένων κεφαλαίων.

Και καταλήγει ο Mayer συμπεραίνοντας: «Βασικά το μακροπρόγραμμα δεν λειτουργεί».

ysterografa

Διαβάστε Περισσότερα » "“Βόμβα” από τη Deutsche Bank για το Μνημόνιο"

Ψαλίδι 30% στις δόσεις των δανείων εξετάζουν οι τράπεζες

Μείωση 30% στις δόσεις των δανείων με παράλληλη επιμήκυνση της διάρκειάς τους είναι η λύση που προτείνουν οι τράπεζες για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι τα καθυστερούμενα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς και έχουν τινάξει στον αέρα τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock. Κάθε μέρα αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν τις δόσεις τους και αυτές οι καθυστερήσεις έχουν τινάξει στον αέρα τη διαγνωστική μελέτη της BlackΡock, όπως αναφέρει το Εθνος.

«Η μείωση των δόσεων -σε στεγαστικά, καταναλωτικά, κάρτες, επιχειρηματικά δάνεια- στο 30% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, θα δημιουργήσει υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις και οι τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια» σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, εξηγώντας γιατί «πάγωσε» προς το παρόν η συζήτηση μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και Ενωσης Τραπεζών για τη ρύθμιση στα δάνεια τω νοικοκυριών.

Οι «κόκκινες» οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες έχουν ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ, σε συνολικά υπόλοιπα 231,8 δισ. ευρώ.

Οι μαζικές ρυθμίσεις δανείων στις οποίες θα προχωρήσουν οι τράπεζες αφορούν κυρίως την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου έως και σε 45 χρόνια, εφόσον η ηλικία του δανειολήπτη το επιτρέπει, δηλαδή δεν ξεπερνά τα 85 έτη, στη λήξη του δανείου.

Ομως το πρόβλημα παραμένει οξύ αφού το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2012 μόνο το Ειρηνοδικείο Αθήνας εξέδωσε 7.500 διαταγές πληρωμής για χρέη δανειοληπτών από καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες για ποσά κάτω από 20.000 ευρώ.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψαλίδι 30% στις δόσεις των δανείων εξετάζουν οι τράπεζες"

Spiegel: Τα μέτρα τσακίζουν τους Έλληνες, οι πλούσιοι όμως ακόμα φοροδιαφεύγουν

Μπορεί οι περισσότεροι Έλληνες να βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται και τα μέτρα λιτότητας να χαμηλώνουν συνεχώς το βιοτικό επίπεδο, την ίδια ώρα οι πλούσιοι της χώρας εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ο τίτλος του άρθρου «Οι πλούσιοι Έλληνες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν». Ο συντάκτης αναφέρει πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι 7 στους 10 ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν πολύ λιγότερα έσοδα από αυτά που έχουν στην πραγματικότητα, γι αυτό και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να τους φορολογήσει ακόμα και με 50% όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

«Γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν. Ακόμη και σήμερα, αρκετοί πλούσιοι Έλληνες δεν δέχονται καμία περισσότερη πίεση να καταβάλλουν τους φόρους που τους αναλογούν».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Spiegel: Τα μέτρα τσακίζουν τους Έλληνες, οι πλούσιοι όμως ακόμα φοροδιαφεύγουν"

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο ελαιόλαδο

Tην άμεση ανάκληση - απόσυρση σογιέλαιου με τεχνητό χρώμα το οποίο πωλείται με την ένδειξη «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο» απαίτησε ο ΕΦΕΤ.

Η περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι τη διακίνηση σογιέλαιου με τεχνητό χρώμα, το οποίο πωλείται με την ένδειξη «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο».

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Λιόδεντρο», σε συσκευασία των 5L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρία «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ», 2ο χλ. Κιλκίς- Πολυκάστρου.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το συγκεκριμένο νοθευμένο- μη ασφαλές προϊόν και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί νοθευμένο ελαιόλαδο"

Στις επάλξεις η ΓΕΝΟΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα από την αρχή της επόμενης εβδομάδας που στη Βουλή θα κατατεθεί το νέο πακέτο μέτρων.  

Υψηλά κλιμάκια της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ υποστηρίζουν ότι θα ξεκινήσουν ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος όσες ημέρες θα βρίσκεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο μέχρι τη ψήφιση του.  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι διακοπές ρεύματος θα γίνουν χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα στους πολίτες.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις επάλξεις η ΓΕΝΟΠ"

Πάτρα: Κι αν γίνει σεισμός; - Τι θα συμβεί με τα 100 παιδιά του Α' Παιδικού Σταθμού της Τριών Ναύαρχων;


Κραυγή αγωνίας από τους γονείς του Α' Παιδικού Σταθμού Πάτρας, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων. Το σεισμόπληκτο κτίριο δεν έχει επισκευαστεί με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των ποιδιών που φιλοξενούνται εκεί. Διαβάστε την επιστολή που έστειλαν οι γονείς στον Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:

"Εμείς οι γονείς του Α΄ Παιδικού Σταθμού του Δήμου, διαμαρτυρόμεθα για την αδιαφορία που έδειξαν οι υπηρεσίες σας, σύμφωνα με τα παραπάνω σχετικά έγγραφα που σας επισυνάπτουμε και αποδεικνύεται, ότι οι υπάλληλοι σας και οι υπεύθυνοι, τόσο πολιτικοί προϊστάμενοι όσο και οι διοικητικοί, αδιαφορούν κατά εξακολούθηση.

Με το (1) σχετ. υποβλήθηκε φάκελος επισκευής στο Τ.Α.Σ. Αχαΐας για την επισκευή του παραπάνω κτιρίου του θέματος από την υπηρεσία Τεχνικών έργων και ειδικότερα από τον υπάλληλο κ. Δημήτρη Κακογιάννη Μηχανικό.


Ο φάκελος όπως αποδεικνύεται με το (2)σχετ. έχει ελλείψεις όπως απαιτούσε η παραπάνω υπηρεσία και ο υπάλληλος αρνιόταν να αποστέλλει στην υπάλληλο του Τ.Α.Σ. κας. Αγαθή Νείλα Αρχ/των Μηχανικό, που είχε χρεωθεί τον συγκεκριμένο φάκελο.

Σας γνωρίζουμε επίσης ένας από τους γονείς τυγχάνει να είναι υπάλληλος της παραπάνω υπηρεσίας και σε ερώτηση της διευθύντριας του σταθμού κας. Αναστασίας Παπανικολοπούλου, γιατί δεν προχωρά ο φάκελος από την υπηρεσία, διαπιστώθηκε αδράνεια από τον συντάξαντα του φακέλου κ. Δημήτρη Κακογιάννη.

Παρά τις προσπάθειες της διευθύντριας και της επικοινωνίας καθημερινά με τον γονέα παιδιού του σταθμού ως υπαλλήλου του Τ.Α.Σ. δεν προχώρησε η άδεια επισκευής του σταθμού.

Τέλος με το (3) σχετ. η υπηρεσία έθεσε τον παραπάνω φάκελο (1) σχετ. οριστικά στο αρχείο χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους σας.

Αυτό σημαίνει ότι η επισκευή του σταθμού θα βαρύνει τον Δήμο και κατά συνέπεια όλους εμάς τους πολίτες, ενώ θα γινόταν από κρατικούς πόρους δωρεάν.

Μετά από αυτή την στάση σας καταγγέλλουμε την στάση και συμπεριφορά τόσο των πολιτικών προϊσταμένων όσο και των διοικητικών για την συμπεριφορά του υπαλλήλου σας και κάθε πράξη που χρεώνει τους πολίτες αυτής της πόλης, που τόσα δεινά βιώνει όπως όλος ο Ελληνικός Λαός.

Ζητάμε άμεσα να επανέρθετε στο Τ.Α.Σ. και σε συνεργασία με τον προϊστάμενο του κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο δοθεί οριστική λύση.

Εξάρουμε τις προσπάθειες της διευθύντριας και όλου του προσωπικού του σταθμού για τον αγώνα τους, όσο και την καλή λειτουργία του, για το καλό και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Ρωτάμε αν γίνει σεισμός και καταρρεύσει το κτίριο που έχει δεκάδες παιδιά (100) ποίος θα έχει την ευθύνη;

Για να μην θρηνήσουμε θύματα, πάρετε τώρα Εδώ & Τώρα μέτρα για την αποκατάσταση του σεισμόπληκτου σταθμού".

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Κι αν γίνει σεισμός; - Τι θα συμβεί με τα 100 παιδιά του Α' Παιδικού Σταθμού της Τριών Ναύαρχων;"

Άλλοι δύο στη φυλακή από τις Energa και Hellas Power

Μετά τον Χαράλαμπο Σμυρλιάδη, στον ανακριτή κ. Γεωργουλέα, κατέθησε και ο πρόεδρος της Energa, Αχιλλέρας Φλώρος, για την υπόθεση των ποσών που δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο για την εμπορία ρεύματος σε καταναλωτές. Και αυτός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο Αχιλλέας Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοί του, υπεύθυνοι των δύο εταιριών, βαρύνονται με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER, συνελήφθησαν μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ανακριτής κ. Γεωργουλέας, ύστερα από συμπληρωματικές ποινικές διώξεις, που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Η ανακριτική και εισαγγελική έρευνα έχει στη διάθεσή της στοιχεία λογαριασμών και εταιριών, που διατηρούσαν οι εμπλεκόμενοι σε Κύπρο, Ντουμπάι, Χονγκ-Κονγκ, Ελβετία και Σιγκαπούρη

Ακόμη ένας κατηγορούμενος, ο τρίτος, στην υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή.

Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον Αριστείδη Φλώρο , εκ των υπευθύνων της ENERGA μετά την απολογία του, για την υπόθεση των ποσών που η εταιρία, όπως και η HELLAS POWER, φέρεται να παρακράτησε για την εμπορία ρεύματος σε καταναλωτές.

Κατά το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, το Δημόσιο έχει ζημιωθεί με ποσό που αρχικά προσδιορίζεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ καθώς οι εταιρίες εισέπρατταν από τους πελάτες τους τέλη και φόρους, ποσά όμως που δεν απέδιδαν στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Είναι ο τρίτος κατηγορούμενος που οδηγείται στην φυλακή για τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλοι δύο στη φυλακή από τις Energa και Hellas Power"

Δικό του κίνημα "δεν πληρώνω" έφτιαξε το Ελληνικό Δημόσιο..

Στα 9δις τα χρέη του Δημοσίου προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Φαύλος κύκλος χρεών, που ξεκινάει από το δημόσιο. Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία γενικής κυβέρνησης που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών και αφορούν έως το μήνα Σεπτέμβριο, το Κράτος χρωστά και δεν πληρώνει 9 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που περιμένουν να πάρουν δικά τους λεφτά για να πληρώσουν νέους φόρους και χαράτσια .

Στην ουσία «στάση πληρωμών» προς τον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησε από τον Ιούνιο, αφού έως τον Μάιο τα χρέη που άφηνε απλήρωτα το κράτος είχαν «σταθεροποιηθεί» κάτω από τα 7,5 δισ. ευρώ. Από εκεί και μετά τα χρέη αυτά αυξήθηκαν σε 7,625 δισ. τον επόμενο μήνα, σε 7,949 δισ. τον Ιούλιο, σε 8,075 δισ. τον Αύγουστο και σε 8,294 δισ. τον Σεπτέμβριο.

Αν προστεθούν και άλλα 738,1 εκατομμύρια που περιμένουν οι πολίτες να λάβουν σαν επιστροφή φόρου, αλλά το κράτος δεν τα έχει δώσει ακόμα, καταλαβαίνουμε το μέγεθος του προβλήματος.

Eglimatikotita

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικό του κίνημα "δεν πληρώνω" έφτιαξε το Ελληνικό Δημόσιο.."

«Κοινωνική σφαγή χωρίς αποτέλεσμα στην Ελλάδα»

«Πυρομανής πυροσβέστης είναι το ΔΝΤ στην Ελλάδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Lazard, Γάλλος τραπεζίτης κ. Ματιέ Πιγκάς σε συζήτηση που διοργάνωσε... η Eurobank στο Μέγαρο Μουσικής. Στο συμπόσιο με θέμα«Ευρώπη, Ευρωζώνη και Ελλάδα από την κρίση στην ανάπτυξη», ο κ. Πιγκάς ανέφερε ότι η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά ευρωπαϊκή, μια κρίση του μοντέλου ανάπτυξης.

Αναφερόμενος δε στη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ είπε ότι έφτασε το 25%, όταν στις ΗΠΑ στη Μεγάλη Ύφεση ήταν 24%, χαρακτηρίζοντας το ποσοστό αυτό τεράστιο και τρομακτικό.

Χαρακτήρισε ακόμη την πολιτική της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας ανόητη και εγκληματική που ισοδυναμεί με κοινωνική σφαγή και κοινωνική βαρβαρότητα, χωρίς κανένα οικονομικό αποτέλεσμα. Χαρακτήρισε τα σκληρά μέτρα στην Ελλάδα «πολιτικές βαρβαρότητας που αποδομούν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν στην εξαφάνιση της μεσαίας τάξης».

«Πρόκειται για πολιτική επιλογή εξαιρετικά υψηλού κινδύνου, που οδηγεί στην κατάρρευση του ΑΕΠ και την άνοδο των εξτρεμιστών», είπε ο Γάλλος τραπεζίτης, καταλήγοντας στο ότι αξίζει η παραμονή στο ευρώ, αλλά σε ένα άλλο ευρώ και σε μια άλλη Ευρώπη.

Ο Πιγκάς προειδοποίησε μάλιστα ότι τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας θα σημάνει άμεσα και το τέλος του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος.

lifo

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κοινωνική σφαγή χωρίς αποτέλεσμα στην Ελλάδα»"

Στη Ρουμανία στέλνουν στη φυλακή 33 τραπεζικούς και πολιτικούς...

Έπαιρναν δάνεια για επιχειρήσεις-«μαϊμού»

Στη φυλακή στέλνουν οι δικαστικές αρχές της Ρουμανίας 33 άτομα -τραπεζίτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους-, που κατηγορούνται για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος και απάτη, η οποία κόστισε στο κράτος 22 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ αυτών που θα τεθούν υπό κράτηση, βρίσκονται τρεις αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών, ο αναπληρωτής διευθυντής της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Ρουμανίας και ο πρόεδρος ενός κρατικού fund, που προσφέρει τραπεζικές εγγγυήσεις, σε αντάλλαγμα για επιχειρηματικά δάνεια.

Οι 33 αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα, που εξασφάλιζε τραπεζικά δάνεια για επιχειρήσεις-«μαϊμού», οι οποίες παρουσιάζονταν από το κρατικό fund ως μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Ρουμανία στέλνουν στη φυλακή 33 τραπεζικούς και πολιτικούς..."

Απογοητευμένοι οι Ελληνες από το Σύστημα Υγείας

Ερευνα της εταιρείας ALCO για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής

Την απογοήτευσή τους για το Σύστημα Υγείας, εκφράζουν οι επτά στους δέκα Έλληνες. Η δυσαρέσκεια των Ελλήνων με τις υπηρεσίες που παρέχουν τα Δημόσια Νοσοκομεία και ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κυρίως σε ότι αφορά τη φαρμακευτική περίθαλψη, αποτυπώνεται στην έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.000 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, από όλη την Ελλάδα, την περίοδο 17 - 21 Οκτωβρίου 2012.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν ως ακολούθως:

- Το 74% απάντησε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την ποιότητα υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, σε αντίθεση με το 23%.

- Σε ότι αφορά την ικανοποίηση των πολιτών από τις υπηρεσίες υγείας ανά φορέα, το 78% εκφράζει την ικανοποίησή του από τις υπηρεσίες των φαρμακοποιών και το 60% από τις υπηρεσίες των γιατρών.

- Το 63% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις υπηρεσίες των Δημοσίων Νοσοκομείων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεβαίνει στο 77%.

- Οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 50% ότι ο περιορισμός των δαπανών στην υγεία αφορά στη μείωση του όγκου και της ποιότητας υπηρεσιών και το 36% στη μείωση της σπατάλης.

- Στην ερώτηση «Μετά τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ πως είναι η κατάσταση για τους ασφαλισμένους», το 50% απάντησε χειρότερα, το 18% ότι έχει παραμείνει ίδια και μόνο 11% καλύτερα.

- Επίσης, στο ερώτημα «Διακηρυγμένος στόχος της δημιουργίας του ΕΟΠΥ ήταν καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερες τιμές. Πιστεύετε ότι μέχρι τώρα έχει πετύχει το στόχο του;», το 68% απάντησε «όχι», και «ναι» το 11%.

Σωστές οι κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι παρά την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από τις κινητοποιήσεις των λειτουργών της υγείας, σε ποσοστό 68% οι πολίτες θεωρούν ότι είναι σωστές οι κινητοποιήσεις των γιατρών και των φαρμακοποιών, ενώ το 22% απάντησε ότι είναι λάθος.

Επίσης, το 60% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμφωνεί στη δυνατότητα συμψηφισμού χρεών με το Δημόσιο, βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών.

Σε ότι αφορά τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, το 37% απάντησε ότι επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της φαρμακευτικής περίθαλψης, το 17% ότι δεν την επηρεάζει και το 11% έχει θετική γνώμη.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Απογοητευμένοι οι Ελληνες από το Σύστημα Υγείας"

ΣτΕ: Θεμιτή η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες συνιστά μεν περιορισμό της ελευθερίας, ωστόσο ο περιορισμός αυτός έχει στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και επομένως δεν αντιβαίνει στο Σύνταγμα, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την εξέταση προσφυγών από τον «Πανελλήνιο Σύνδεσμο Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης» και 150 επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα.

Οι επιχειρηματίες ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση, που απαγόρευσε το κάπνισμα στις επιχειρήσεις τους και προβλέπει την επιβολή προστίμων στους παραβάτες.

Ο Σύνδεσμος και οι επιχειρηματίες υποστήριξαν ότι «η ολική απαγόρευση είναι αντίθετη στην συνταγματική αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας και στη συνταγματική προστατευόμενη οικονομική και επαγγελματική ελευθερία των πολιτών».

Η απαγόρευση του καπνίσματος, η οικονομική κρίση, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και του φόρου των αλκοολούχων ποτών, έχει ως συνέπεια να επέρχεται προσβολή της οικονομικής και επαγγελματικής τους δραστηριότητας και υπόστασης, υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, αφού χάνουν το 70%- 90% της πελατείας τους.

Το Δ' Τμήμα του ΣτΕ αναγνωρίζει, κατ' αρχάς, ότι η απαγόρευση «συνιστά σημαντικό περιορισμό», αφενός μεν στην ελευθερία όσων οι οποίοι επιλέγουν να καπνίζουν (ανεξάρτητα του ότι το δικαίωμα στο κάπνισμα δεν περιλαμβάνεται στις εκφάνσεις της ιδιωτικής ζωής που τυγχάνουν συνταγματικής προστασίας) αφετέρου στην ελευθερία ασκήσεως του επαγγέλματος των ιδιοκτητών των καταστημάτων.

Όμως, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, η επίμαχη απαγόρευση «δικαιολογείται και από την ανάγκη της προστασίας και της μη περαιτέρω επιβαρύνσεως του συστήματος της κοινωνικής ασφαλίσεως των πολιτών».

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 3,5 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλονται στο κάπνισμα, ενώ στο ίδιο σχέδιο επισημαίνονται οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το παθητικό κάπνισμα για την υγεία των πολιτών.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Θεμιτή η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους"

Νέες παρεμβάσεις στο μνημόνιο

Άμεσες απολύσεις και εφεδρεία για μονάδες που θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν, με τουλάχιστον 2.000 εφέδρους πριν την εκταμίευση δόσης και άλλους 25.000 το 2013 προβλέπει το νέο Μνημόνιο. Ακολουθεί και «αυστηρή αξιολόγηση» για το κύμα του 2014-2015. Δεσμεύει επίσης την ελληνική κυβέρνηση για νέο τρόπο υπολογισμού του βασικού μισθού που θα συμφωνηθεί έως τον Μάρτιο του 2013, ενώ παραμένει προαπαιτούμενο της δόσης η αλλαγή στις αποζημιώσεις και η ενοποίηση των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ.

Προβλέπει επίσης νέα μείωση 20% των συμβεβλημένων ιατρών έως το τέλος του 2013 αλλά και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, του αριθμού των φαρμάκων με συμμετοχή ασφαλισμένου, αλλά και αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ τον Δεκέμβριο. Διατηρεί τις διατάξεις για 11ωρο ανάπαυσης, για περιορισμό προειδοποίησης απόλυσης στους 3 μήνες και εφαρμογή του ορίου των 12 μισθών διασφάλισης αποζημίωσης απόλυσης, με πλαφόν για τους υπόλοιπους μισθούς (προαπαιτούμενες δράσεις).

Προβλέπει επίσης έως τον Δεκέμβριο τη φορολογική μεταρρύθμιση και έως τον Μάρτιο του 2013 την προσαρμογή των αντικειμενικών στις αγοραίες τιμές. Δια νόμου θα γίνει καθορισμός των προσόντων του μόνιμου Γενικού Γραμματέα Εσόδων που θα τοποθετηθεί τον Δεκέμβριο, ενώ έως τον Ιούνιο θα μείνουν 120 ΔΟΥ. Οι ΔΕΚΟ που θα ιδιωτικοποιούνται θα διέπονται πλέον από καθεστώς εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ενώ έως τον Ιούνιο θα γίνει μελέτη για το μισθολόγιο της ΔΕΗ σε σχέση με αυτό άλλων εταιρειών στην ΕΕ.

Αναφέρεται ρητά ότι όποιο περιουσιακό στοιχείο ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ δεν θα μπορεί να δεχθεί καμία πολιτική παρέμβαση. Επίσης θα υπάρχει έλεγχος από το Ταμείο και την τρόικα στη διαχείριση των ακινήτων που ανήκουν στο δημόσιο.

Επίσης προωθείται άμεσος έλεγχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές με στόχο δέσμη προτάσεων τον Ιανουάριο για να τονωθεί ο ανταγωνισμός και να πέσουν οι τιμές.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε επικαιροποιημένη έκδοση του νέου Μνημονίου (Mνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής) που συνεχίζει να... πηγαινοέρχεται μεταξύ των υπηρεσιών της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας για να οριστικοποιηθούν κρίσιμα σημεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν ανοικτά, μεταξύ των οποίων και οι νέοι όροι εποπτείας και διαχείρισης των δόσεων.

Το μνημόνιο δεσμεύεται για δεκάδες προαπαιτούμενες της δόσης πράξεις αλλά και άλλες νέες παρεμβάσεις που θα έρθουν τους επόμενους μήνες. Οι πιο πολλές από τις «προαπαιτούμενες» θα έρθουν με τον εφαρμοστικό της Δευτέρας, αλλά όχι όλες. Κάποιες θέλουν υπουργική απόφαση ή άλλες πράξεις:

* Πριν από την εκταμίευση της δόσης θα πρέπει να έχει ψηφισθεί ο εφαρμοστικός νόμος αλλά και το μεσοπρόθεσμο και ο προϋπολογισμός.

* Μέτρα 2012. Πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για το 2012 εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους. Από την 1η Αυγούστου αναδρομική ισχύς περικοπών ειδικών μισθολογίων που θα γίνουν σταδιακά (δικαστές, διπλωμάτες, γιατροί, καθηγητές, ένοπλες δυνάμεις και αστυνομία, προσωπικό αεροδρομίων και γενικοί γραμματείς). Ένταξη όλων και ΔΕΚΟ στο ειδικό μισθολόγιο. Πλαφόν αποδοχών ΔΕΚΟ το πολύ σε 1.900 ευρώ το μήνα.

* Εφεδρεία απολύσεις. Σε μονάδες που κλείνουν οι εργαζόμενοι «είτε θα απολυθούν είτε θα μεταφερθούν στο πρόγραμμα εφεδρείας» 12 μηνών. Πριν από την εκταμίευση τουλάχιστον 2.000 υπάλληλοι θα μεταφερθούν σε εφεδρεία. Για να διασφαλιστεί η μείωση του προσωπικού κατά 150.000 θα γίνουν και «υποχρεωτικές απολύσεις».

Σε εφεδρεία θα βρεθούν 25.000 υπάλληλοι το 2013, οι μισοί το πρώτο εξάμηνο. Ο αριθμός των συμβούλων θα μειωθεί και κάθε σύμβουλος θα έχει μια συγκεκριμένη περιγραφή εργασίας.

* Υγεία. Ο αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ τον Δεκέμβριο θα πρέπει να είναι 10% χαμηλότερος συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2012. Νέα μείωση 10% το 2013. Αναθεώρηση έως το τέλος του έτους του αριθμού των φαρμάκων που διατίθενται χωρίς συμμετοχή. Ανοικτό ενδεχόμενο για περιορισμό των παροχών του ΕΟΠΥΥ. Αύξηση της συμμετοχής στα νοσοκομεία.

* Εργασιακό. Νέα μεταρρύθμιση του συστήματος διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού τον Μάρτιο του 2013 με «διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους». Επανεξέταση το πρώτο τρίμηνο του 2014 για νέες αλλαγές. Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών θα υιοθετηθεί από την κυβέρνηση πριν από την εκταμίευση της δόσης. Στις 11 ώρες το ελάχιστο όριο ημερήσιας ανάπαυσης. Περιορισμός σε 3 μήνες της προειδοποίησης απόλυσης. Διασφάλιση ολόκληρης της αποζημίωσης έως 12 μήνες και μετά επιβολή ανώτατου πλαφόν.

* Ασφαλιστικό. Αύξηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης αυτών που εργάσθηκαν προ του 1993 σε εκείνη των εργαζομένων που απασχολήθηκαν μετά. Σταδιακή μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης από το τέλος του 2013.

* Ιδιωτικοποιήσεις. Διατηρείται ο στόχος των 50 δισ. ευρώ αλλά για... αργότερα. Διασφαλίζεται ότι «δεν θα υπάρξει καμία μεταφορά ή οποιαδήποτε παρακράτηση της ακίνητης περιουσίας, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ και την τρόικα ακόμη και για ακίνητα των δήμων ταμείων ή άλλων νομικών προσώπων. Μετά κάθε ιδιωτικοποίηση το τα καταστατικά των ΔΕΚΟ (και τα εργασιακά δικαιώματα) θα ευθυγραμμίζονται πλήρως με αυτά του ιδιωτικού τομέα. Γίνεται σαφές ότι «δεν θα υπάρξει δυνατότητα πολιτικής επανεξέτασης, μόλις ένα περιουσιακό στοιχείο μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ».

* Έσοδα. Έως τον Δεκέμβριο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί η φορολογική μεταρρύθμιση. Μέχρι τον Μάρτιο του 2013 θα αναθεωρηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων «για να προσεγγίσουν τις αγοραίες τιμές».

Επίσης, θα διευκρινιστούν δια νόμου «ο ρόλος και τα προσόντα του Γενικού Γραμματέα εσόδων» θέση που εκκρεμεί από τον Μάρτιο. Διευκρινίζεται ότι θα είναι ένα άτομο με ανώτερη εμπειρία διαχείρισης, τεχνογνωσία στον τομέα της φορολογίας, και μια άψογη φήμη (συμπεριλαμβανομένου και ιστορικού φορολογικής συμμόρφωσης). Θα ενισχυθεί ο ρόλος του γενικού γραμματέα που θα διορισθεί τον Δεκέμβριο. Εως τον Ιούνιο θα πρέπει να απομείνουν περίπου 120 ΔΟΥ.

* Δαπάνες. Εντός του Νοεμβρίου θα δημοσιευθεί σχέδιο για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

* Ανταγωνισμός. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την κυβέρνηση θα εξετάσει τους κλάδους αεροπορικών και θαλάσσιων μεταφορών και θα προτείνει τον Ιανουάριο μέτρα για την προώθηση του ανταγωνισμού και την ευελιξία των τιμών. Δια νόμου εναρμονίζονται τα τέλη σε όλα τα καζίνο στην Ελλάδα. Τροποποίηση του νόμου για το ΕΤΕΑΝ.

* Τιμές ρεύματος. Υπουργική απόφαση τον Δεκέμβριο για τα νέα τιμολόγια που θα ισχύουν από το 2013.

* Άνοιγμα αγορών. Άρση περιορισμών σε βυτιοφόρα, στην ενοικίαση φορτηγών, υπηρεσιών σοφέρ, λεωφορείων (από ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία με λιγότερες από 12 θέσεις). Κατάργηση απαίτησης ελάχιστου χώρου για την πώληση προϊόντων τροφίμων. Απελευθέρωση πώλησης βρεφικού γάλακτος. Τον Νοέμβριο Προεδρικό Διάταγμα θα καθορίζει σύστημα προπληρωμένων σταθερών αμοιβών για παράσταση δικηγόρου.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες παρεμβάσεις στο μνημόνιο"

Πρόστιμο 80 ευρώ σε δεκάχρονο που οδηγούσε ποδήλατο χωρίς κουδούνι

Πρόστιμο 80 ευρώ σε 10χρονο που οδηγούσε ποδήλατο χωρίς κουδούνι επέβαλε τροχονόμος στη... Μυτιλήνη.

Η παράβαση αυτή βεβαιώθηκε πριν από περίπου 15 μέρες στην περιοχή του Συνοικισμού της Μυτιλήνης, όταν ποδήλατο με οδηγό ένα δεκάχρονο παιδάκι, αλβανικής καταγωγής, είχε τροχαίο ατύχημα με ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ενήλικος.

Κατά το ατύχημα, ο δεκάχρονος υπέστη μία απλή εκδορά στο γόνατο. Κάποιος, όμως, ειδοποίησε την Τροχαία, αρχιφύλακας της οποίας βεβαίωσε πρόστιμο 80 ευρώ στον δεκάχρονο, επειδή στο ποδήλατό του δεν είχε κουδούνι!

Μετά από διαμαρτυρίες συγγενικών προσώπων του παιδιού και την παρέμβαση ανώτερων αξιωματικών, το πρόστιμο ακυρώθηκε.

ethnos.gr


Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο 80 ευρώ σε δεκάχρονο που οδηγούσε ποδήλατο χωρίς κουδούνι"

Σ. Ρομπόλης: Στο 29% η καταγεγραμμένη ανεργία το 2013 – 34% η πραγματική

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει τον «τυφώνα εσωτερικής πολιτικής υποτίμησης» εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, εκθέτοντας δραματικά σενάρια για την εξέλιξη... της ανεργίας στη χώρα μας κατά το 2013.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρομπόλης προέβλεψε ότι η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ελλάδα θα «σκαρφαλώσει» το ερχόμενο έτος στο δυσθεώρητο 29%, ενώ σε πραγματικούς αριθμούς θα διαμορφωθεί στο 34 με 35%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,75 εκατομμύρια ανέργους.

Παράλληλα, ο κ. Ρομπόλης εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, όπως είπε, το «παγκόσμιο σύστημα» και οι αναπτυγμένες χώρες φαντάζουν να «πηγαίνουν σε ύφεση», ενώ η «μεσογειακή συνιστώσα» θα βρίσκεται σε «συνθήκες μεγαλύτερης παράτασης της ύφεσης».

skai.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Σ. Ρομπόλης: Στο 29% η καταγεγραμμένη ανεργία το 2013 – 34% η πραγματική"

Όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών στον Τειρεσία

Το ξέπλυμα χρήματος και η φοροδιαφυγή στο στόχαστρο του «Μεγάλου Αδελφού»

Στον «Τειρεσία» όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών! Η γνωστή διατραπεζική εταιρεία θα αναλάβει την δημιουργία μιας λίστας - μαμμούθ με όλες τις αποταμιεύσεις σε όλες τις τράπεζες, προκειμένου να γίνεται ταχύτερα το «άνοιγμα» των λογαριασμών των πολιτών και να ολοκληρώνονται σε σύντομο διάστημα οι έρευνες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Η απόφαση για την κατάρτιση αυτής της λίστας με δεκάδες εκατομμύρια δικαιούχους από τον μηχανισμό ελέγχου του «Τειρεσία», αποφασίσθηκε σε συνάντηση εκπροσώπων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των τραπεζών.

Ζητούμενο αυτής της συνάντησης ήταν μεταξύ των άλλων το πως θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών πολιτών για οικονομικούς ελέγχους, για ζητήματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς, απάτης, συμμετοχής σε εγκληματικές πράξεις κλπ.

Υπολογίζεται ότι οι τράπεζες ανοίγουν τους λογαριασμούς σε περισσότερα από 60.000 άτομα κάθε χρόνο μετά από αιτήματα που αποστέλλονται μαζικά σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα. Στόχος είναι να ελεγχθούν - με ταχύτατες διαδικασίες - λογαριασμοί πολιτικών, δημάρχων, κρατικών λειτουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και ιδιωτών.

Η πληθώρα αυτή των αιτημάτων είχε προκαλέσει «συμφόρηση» στις τράπεζες αλλά και στις διάφορες ελεγκτικές υπηρεσίες με αποτελέσματα να καταγράφονται καθυστερήσεις που ξεπερνούσαν ακόμη και τους οκτώ μήνες από την υποβολή των σχετικών αιτημάτων.

Έτσι δημιουργείτο ένας «φαύλος κύκλος» με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, της ΕΛΑΣ κι άλλων υπηρεσιών να στέλνουν αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών πριν καν διαπιστωθεί η σοβαρότητα των καταγγελιών και η βασιμότητα της ελεγχόμενης υπόθεσης. Αναζητήθηκαν λοιπόν τρόποι για επιτάχυνση και «φιλτράρισμα» της σχετικής διαδικασίας λόγω και των πιέσεων από τις τράπεζες!

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί από τον «Τειρεσία» μια κεντρική βάση τραπεζικών δεδομένων για όλους τους κατόχους λογαριασμών. Έτσι σε αυτήν τη λίστα δίπλα στο όνομα κάθε δικαιούχου θα προσδιορίζεται σε ποιες τράπεζες ακριβώς έχει λογαριασμούς και τους αριθμούς αυτών.

Όπως έλεγε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών «με αυτόν τον τρόπο δεν θα στέλνονται αιτήματα για ανοίγματα λογαριασμών όλων των ελεγχόμενων πολιτών «τυφλά» προς όλες τις τράπεζες. Πριν σταλεί το αίτημα θα ζητείται ενημέρωση από την λίστα του «Τειρεσία» και τα αιτήματα θα στέλνονται στις συγκεκριμένες τράπεζες που θα ξέρουμε ότι ο πολίτης έχει χρήματα.

»Μέχρι τώρα όλες οι τράπεζες ανάλωναν το 60% έως 80% του χρόνου και του προσωπικού τους για να πραγματοποιούν σαρώσεις στο τραπεζικό τους σύστημα μέχρις ότου διαπιστώσουν ότι ο ελεγχόμενος πολίτης δεν έχει σε αυτές κανέναν λογαριασμό. Μάλιστα οι έρευνες καθυστερούσαν από τις μικρές τράπεζες που δεν είχαν πολυμελείς ομάδες έρευνας. Υπολογίζουμε ότι σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε τα πάντα για τους λογαριασμούς των πολιτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εκτιμούμε ότι σε έξι ως οκτώ μήνες θα είναι έτοιμη αυτή η νέα αυτή λίστα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των πολιτών».

Νομικοί φοβούνται ωστόσο ότι η υπερλίστα του Τειρεσία, δηλαδή ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» των τραπεζικών λογαριασμών και το άμεσο άνοιγμα τους θα δημιουργήσει ένα νέο κύκλο καταχρηστικών ενεργειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών στον Τειρεσία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news