facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Απεργία επ' αορίστον για τους δημοσιογράφους

Με δυναμικό τρόπο αντιδρούν τα σωματεία των ΜΜΕ στην ένταξη των ασφαλιστικών ταμείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΠΥ προκηρύσσοντας από αύριο 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η αρχή των απεργιών θα γίνει από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου από τις έξι το πρωί, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε στις 10 το πρωί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή την ώρα που θα ψηφίζεται η τροπολογία.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία επ' αορίστον για τους δημοσιογράφους"

Καθολικό ηλεκτρονικό φακέλωμα των φορολογουμένων

Θα συλλέγονται στοιχεία από δεκάδες δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς

Στοιχεία από δεκάδες δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως ΔΕΚΟ και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια θα συλλέγει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να προχωρεί σε διασταυρώσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Απόφαση του υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη ξεκαθαρίζει πως οι εξής φορείς υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος:

Τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων,

- τα χρηματοδοτικά ιδρύματα,

- οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα,

- η Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ),

- τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας,

- τα ιδιωτικά θεραπευτήρια,

- τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης,

- οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης,

- τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης,

- οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας,

- οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας,

- καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης.

Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης θα διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ του σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου που προβλέπεται από τον νόμο.

Τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης θα διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές τους εισφορές σε αυτά, καθώς και για τις προαιρετικές τους εισφορές (ΑΦΜ υπόχρεου ασφαλισμένου, ποσό εισφορών που κατέβαλε ο υπόχρεος ή ο εργοδότης του υπέρ αυτού, ημερολογιακό έτος είσπραξης, ΑΜΚΑ υπόχρεου ασφαλισμένου). Στην περίπτωση δε που οι ασφαλισμένοι των ταμείων αυτών είναι μισθωτοί, τα ταμεία θα διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ μόνο τα ποσά που αφορούν τις προαιρετικές εισφορές των ασφαλισμένων σε αυτά.

Ακόμη, στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστέλλονται και στοιχεία συναλλαγών καρτών πληρωμών εκδοτών εκτός Ελλάδος (τριψήφιος κωδικός τράπεζας, αριθμός κάρτας πληρωμών τράπεζας εκδότη που δεν λειτουργεί στην Ελλάδα, πλήθος συναλλαγών καρτών που εκκαθαρίστηκαν, αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα για τα έτη 2010 και 2011, βάσει της ημερομηνίας συναλλαγής από την τράπεζα, κ.α.).

Η συχνότητα διαβίβασης όλων των λοιπών στοιχείων είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς».

Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης και όλα τα λοιπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας (Πανεπιστήμια, Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Φροντιστήρια, Σχολές, Εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, Ι.Ι.Ε.Κ., κ.λπ.) με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές ανά ημερολογιακό έτος (ΑΦΜ υπόχρεου προς καταβολή, ονοματεπώνυμο υπόχρεου, ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και αμοιβών για πρόσθετες παροχές).

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Μαυραγάνη η ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί τα ως άνω στοιχεία για χρονικό διάστημα έξι ετών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθολικό ηλεκτρονικό φακέλωμα των φορολογουμένων"

Να που θα πάνε τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις

Σε έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ αποκαλύπτεται ξεκάθαρα πως ο λαός δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας -   Δείτε πως το ΤΑΙΠΕΔ με τις πλάτες της τρόικας «παζαρεύει» με τους όρους των δανειστών
Μνήμη… χρυσόψαρου αποδεικνύεται πως έχουν ορισμένοι βουλευτές, που έκπληκτοι διαπιστώνουν το «μαγείρεμα» για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από την τρόικα και το ΤΑΙΠΕΔ. 
Ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν μάχη στη Βουλή για να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που εμπεριέχει την «προδοσία» του ΤΑΙΠΕΔ, ζητούν σήμερα πριν από κάθε αποκρατικοποίηση να υπάρχει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.
Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως φαίνεται ξεκάθαρα πως η τρόικα χρησιμοποιώντας ως «δούρειο ίππο» το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να «παζαρεύει» τη δημόσια περιουσία με τους δικούς της όρους και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ούτε καν στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και φυσικά τα κέρδη από το ξεπούλημα να πάνε όλα στους δανειστές. Τα κέρδη για το ελληνικό κράτος, όπως είναι αναμενόμενο, μηδέν!
Οι τροπολογίες του Γιάννη Στουρνάρα στο νομοσχέδιο για την απόσυρση του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και λιμάνια, δεν έπεισαν τους εισηγητές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να άρουν τις ενστάσεις τους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ .
Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος επέμεινε από την πλευρά του να έχει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποφασιστικό ρόλο για την κάθε μία αποκρατικοποίηση και όχι απλώς συμβουλευτικό.
Μάλλον όμως ξέχασε πως στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο ψήφισε με τα δυο χέρια η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ξεκάθαρα:
MN_1
MN_2
Όπως διακρίνετε στα έγγραφα του ΤΑΙΠΕΔ, στην σημείωση 7 αναφέρεται πως «το πράγμα ή το δικαίωμα που μεταβιβάστηκε ή παραχωρήθηκε στο Ταμείο, δεν μπορεί να αναμεταβιβαστεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο καθ’ οιονδήποτε τρόπο».
Η Ασημίνα Ξυροτήρη από τη ΔΗΜΑΡ, επέμεινε να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση οι μεγάλες ΔΕΚΟ, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει στρατηγικό σχεδιασμό για τις αποκρατικοποιήσεις και δήλωσε πως το κόμμα της θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο.
Αντίθετα ένα άλλο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Νίκος Τσούκαλης υποστήριξε πως οι συμβάσεις παραχώρησης 99 ετών δεν συνιστούν ξεπούλημα, καθώς ο πλούτος δεν φεύγει από τη χώρα.
Αντίθετος στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ και των εταιρειών ύδρευσης, ο Νικήτας Κακλαμάνης από πλευράς ΝΔ, υπενθύμισε κείμενο του Κωνσταντίνου Καραμανλή του 1974, σύμφωνα με το οποίο «η ΝΔ δεν θα μπορούσε να αποκλείσει την διεύρυνση του τομέα που ελέγχει το κράτος».
Ο Μάκης Βορίδης, παραδέχθηκε πως το θεσμικό πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων διαμορφώθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας επέμεινε στην αναγκαιότητα των αποκρατικοποιήσεων, προτάσσοντας για μια ακόμα φορά τη σωτηρία της χώρας, τη μείωση του δημόσιου χρέους και των δημοσίων δαπανών. 
Από τα έγγραφα του ΤΑΙΠΕΔ όμως παρακάτω μπορείτε να δείτε πού θα πάνε τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις… όλα στους δανειστές!
MN_3
MN_4MN_5
 newsbomb.


Διαβάστε Περισσότερα » "Να που θα πάνε τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις"

Οι μεγάλοι οφειλέτες της ΔΕΠΑ συμμετέχουν και στην ιδιωτικοποίησή της

Σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των μεγάλων πελατών της ΔΕΠΑ, που συμμετέχουν στη διαγωνιστική διαδικασία αποκρατικοποίησής της, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ.

Στο έγγραφο της ΔΕΠΑ, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, περιέχονται στοιχεία για τις οφειλές, από τα οποία προκύπτει ότι οι εταιρείες του ομίλου Μυτιληναίου οφείλουν:

- ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: 53.278.665,61 ευρώ

- ΚΟΡΙΝΘΟΣ POWER AE: 54.579.480,75 ευρώ

- PROTERGIA AE: 74.799.501,73 ευρώ

Συνολικό ποσό ομίλου: 182.657.648,09 ευρώ.

Σύμφωνα με το έγγραφο στη ΔΕΠΑ ΑΕ, οφείλουν επίσης:

- ELPEDISON ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ (συμμετοχή Edison με 50%): 144.145.504,31 ευρώ

- MOTOR OIL: 34.953.943,72 ευρώ

- ΗΡΩΝ ΙΙ ΘΕΡΜΟ/ΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (εταιρεία του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): 6.184.610,92 ευρώ.

Το έγγραφο, που αναφέρει επίσης ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση από τις οικείες υπηρεσίες, στους ανωτέρω ανεξάρτητους ηλεκτροπαραγωγούς, οφείλεται από τον ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ το ποσό των 394,3 εκατομμυρίων ευρώ», διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η οποία αναφέρεται στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Η βουλευτής αναφέρει ότι, σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού, έχουν προκριθεί οι εταιρείες SOCAR (Αζερμπαϊτζάν), Mitsui and Co (Ιαπωνία), Enagas (Ισπανία), Eni (Ιταλία), Sonatrach (Αλγερία), OJSC Negusneft (Ρωσία), Vopac (Ολλανδία), Israel Corp. (Ισραήλ), Μ&M (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ+Motor Oil) (Ελλάδα), Gazprom (Ρωσία), PPF Fund (Τσεχία), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Ελλάδα), Gas Natural (Ισπανία) και Edison (Ιταλία). Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι κάποιες από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες χρωστούν στη ΔΕΠΑ από απλήρωτους λογαριασμούς, εκατομμύρια ευρώ, ζητώντας τα στοιχεία για τις οφειλές.

Στη βουλευτή, απαντά εγγράφως και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου, υπενθυμίζοντας ότι «το θέμα πώλησης της ΔΕΠΑ αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και του ΤΑΙΠΕΔ».

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μεγάλοι οφειλέτες της ΔΕΠΑ συμμετέχουν και στην ιδιωτικοποίησή της"

Σουηδία: Εισαγωγή σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας

Την ώρα που οι περισσότερες χώρες παγκοσμίως προσπαθούν να συρρικνώσουν τον όγκο των σκουπιδιών που παράγουν, η Σουηδία αντιμετωπίζει μια εντελώς διαφορετική πρόκληση Ξεμένει από απορρίμματα.

Οι Σουηδοί ανακυκλώνουν κατά μέσο όρο σε ποσοστό 96% τα απορρίμματα που παράγουν και αξιοποιούν τα σκουπίδια που δεν ανακυκλώνονται για την παραγωγή ενέργειας, μέσω ενός πρωτοποριακού συστήματος αποτέφρωσης που ηλεκτροδοτεί χιλιάδες νοικοκυριά.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι η χαμηλή παραγωγή απορριμμάτων και η έλλειψη σκουπιδιών θέτει σε κίνδυνο την παραγωγή ενέργειας στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσαν Σουηδοί αξιωματούχοι, για την αντιμετώπιση της κατάστασης από εδώ και στο εξής η χώρα θα εισάγει σε ετήσια βάση 800.000 τόνους σκουπιδιών από τη γειτονική Νορβηγία, έτσι ώστε να εκπληρώσει τις ενεργειακές της ανάγκες.

Το καλύτερο σκέλος στην υπόθεση είναι ότι οι Νορβηγοί θα πληρώσουν για να δώσουν τα σκουπίδια τους στους Σουηδούς, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως τα απορρίμματα είναι «χρυσάφι».

econews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Εισαγωγή σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας"

Τσιγγάνος εισέπραξε επιστροφή ΦΠΑ από 28 Εφορίες!

Ο 45χρονος φέρεται να... "βαφτίστηκε" αγρότης και δείχνοντας στους εφόρους δύο πλαστά τιμολόγια, να εισέπραξε κατ’ επανάληψη την επιστροφή φόρου για αγροτικά προϊόντα.

Όπως διαβάζουμε στο taxydromos.gr ο τσιγγάνος, ο οποίος εδρεύει μεταξύ Αλιβερίου και Σοφάδων, με τα τιμολόγια - μαϊμού ζήτησε μεγάλα ποσά από 28 συνολικά Εφορίες!

Ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη, ούτε η… 28η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, στις οποίες πήγε για την είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ, αντιλήφθηκαν την πλαστότητα των εγγράφων. Επιπλέον ουδείς διαπίστωσε ότι το ίδιο αίτημα επιστροφής ΦΠΑ είχε υποβληθεί και εγκριθεί από δεκάδες άλλες γειτονικές Εφορίες.

Ερωτήματα δε γεννώνται με ποιον τρόπο το πράσινο φως της είσπραξης του φόρου δόθηκε από πλήθος Εφοριών,όταν απόφαση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει σαφώς ότι η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται από τον δικαιούχο αγρότη στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα, της οποίας ασκεί μία από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του.

Το κουβάρι της υπόθεσης συνεχίζουν να ξεμπλέκουν στελέχη του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τις κεντρικές υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς οι αιτήσεις και οι εγκρίσεις πληρωμής ΦΠΑ για τον 45χρονο τσιγγάνο, βγήκαν από τα όρια της Θεσσαλικής περιφέρειας.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο αγρότης - μαϊμού, ο οποίος έχει συλληφθεί από την Αστυνομία, μετά από συντονισμένη επιχείρηση με το ΣΔΟΕ στην 29η κατά σειρά Εφορία, στην οποία πήγε για να εισπράξει, έκανε χρήση δύο εικονικών τιμολογίων για αγροτικά προϊόντα αξίας 50.000 ευρώ περίπου.

Τα δύο αυτά τιμολόγια, ζητώντας την επιστροφή φόρου 11%, πήγαινε στη μία μετά την άλλη Εφορίες, ξεκινώντας από το Βόλο, τη Νέα Ιωνία, τον Αλμυρό, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, φτάνοντας μέχρι τη ΔΟΥ της Θήβας, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της "περιοδείας" του και το σημείο της σύλληψής του.

Ταρίφα 6.000 ευρώ

Από κάθε Εφορία η… ταρίφα ήταν 6.000 ευρώ, ποσό που εισέπραττε επί του συνόλου των τιμολογίων και με έναν απλό πολλαπλασιασμό (επί 28) η απάτη που στήθηκε σε βάρος του Δημοσίου αγγίζει τις 168.000 ευρώ!

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ γύρω από υποθέσεις εικονικών και πλαστών τιμολογίων και παράνομης επιστροφής ΦΠΑ, οδήγησε σε πανομοιότυπα τιμολόγια, τα οποία είχαν κατατεθεί σε περισσότερες από μία εφορίες από τον ίδιο "παραγωγό" και για τα ίδια "αγροτικά προϊόντα".

Με τα στοιχεία του δικαιούχου αναζητήθηκαν τα ίχνη του και σε άλλες Εφορίες. Τα αποτελέσματα των πρώτων ερευνών αποτέλεσαν σοκ: το ίδιο πρόσωπο είχε αφήσει τα αποτυπώματά του από 28 συνολικά Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες!

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και επικεντρώνονται στο πώς τα δύο τιμολόγια αγροτικών προϊόντων περιήλθαν στα χέρια του 45χρονου τσιγγάνου. Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι οι διωκτικές αρχές έχουν οδηγηθεί στα χνάρια ενός τουλάχιστον συνεργού του.

Την ίδια ώρα ερευνώνται τυχόν ευθύνες υπαλλήλων που υπέγραψαν για την έγκριση της επιστροφής, δίχως να έχει προηγηθεί, όπως αποδείχθηκε, σοβαρός έλεγχος, αλλά και αν παρόμοιες υποθέσεις απάτης έχουν συμβεί στη Θεσσαλία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσιγγάνος εισέπραξε επιστροφή ΦΠΑ από 28 Εφορίες!"

Ένας χρόνος φυλάκισης σε 54χρονο Κινέζο επειδή... χτύπησε νωρίς το σχολικό κουδούνι!

Σε έναν χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε 54χρονος άνδρας στην κεντρική Κίνα, επειδή χτύπησε το κουδούνι που σηματοδοτούσε τη λήξη εξετάσεων για την εισαγωγή σε κολέγια «πολύ νωρίς», αναγκάζοντας τους μαθητές να... παραδώσουν τα γραπτά τους πέντε λεπτά πριν την καθορισμένη λήξη της εξέτασης.

Ο Σιάο Γιουλόνγκ παραδέχθηκε ότι χτύπησε το κουδούνι για τη λήξη της εξέτασης σε σχολείο της επαρχίας Χουνάν τέσσερα ολόκληρα λεπτά και 48 δευτερόλεπτα νωρίτερα. Τόνισε ότι το σφάλμα του έγινε «κατά λάθος».

Δικαστήριο καταδίκασε τον άνδρα σε έναν χρόνο φυλάκισης με αναστολή για αμέλεια. Θεωρείται ότι ο 54χρονος θα μείνει ελάχιστο χρόνο στη φυλακή ή δεν θα εκτίσει καν την ποινή του.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας χρόνος φυλάκισης σε 54χρονο Κινέζο επειδή... χτύπησε νωρίς το σχολικό κουδούνι!"

Δυνατότητα αμφισβήτησης των τεκμηρίων διαβίωσης έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Καίρια παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη αποδέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς με απόφαση του υπουργείου, δίδεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να αμφισβητούν τα τεκμήρια διαβίωσης και την αντίστοιχη μείωση του φόρου εισοδήματος.

Στο πόρισμά της, η ανεξάρτητη Αρχή τονίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταγματικότητα της επιβολής τεκμηρίων διαβίωσης αποτελεί η δυνατότητα αμφισβήτησής τους από τους πολίτες.

Επίσης, κατέγραψε την πάγια άρνηση των ΔΟΥ αφενός να ενημερώνουν τους πολίτες για το δικαίωμα αυτό και αφετέρου να παραλαμβάνουν και να εξετάζουν τις σχετικές αιτήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών ακολούθως, υιοθέτησε την πρόταση του Συνηγόρου αποστέλλοντας εγκύκλιο προς όλες τις ΔΟΥ της χώρας και τις λοιπές ελεγκτικές υπηρεσίες, περιγράφοντας τις διαδικασίες ανταπόδειξης και ανατροπής των τεκμηρίων και δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και την ευχέρεια στους πολίτες να τα αμφισβητήσουν.

Όπως αναφέρει η αρχή, με τις οδηγίες αυτές υπενθυμίζεται η σχετική διάταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους μετά την υποβολή της δήλωσης του 2012, μαζί με το εκκαθαριστικό και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να αμφισβητήσουν ενώπιον των ΔΟΥ τα τεκμήρια αντικειμενικών δαπανών.

Τέλος, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ ελέγχει την ακρίβεια των ισχυρισμών και των αποδεικτικών στοιχείων και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, μειώνει ανάλογα την ετήσια αντικειμενική δαπάνη προβαίνοντας σε νέα εκκαθάριση του οφειλόμενου φόρου.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυνατότητα αμφισβήτησης των τεκμηρίων διαβίωσης έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη"

Κι άλλη λογοκρισία στην ΕΡΤ!

Αντικατέστησαν δημοσιογράφο της ΕΡΤ3, επειδή μίλησε για "ισχυρή αστυνομική παρουσία" Μετά τον σάλο που ξέσπασε για το κόψιμο της εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη, επειδή άσκησε κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει αντικατάσταση δημοσιογράφου στον αέρα, επειδή το ρεπορτάζ του δεν άρεσε στον κ. Λιάτσο!.

"Πρωτοφανή απαξίωση του ρόλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και περιφρόνηση του δημοσιογραφικού έργου μαρτυρεί η απομάκρυνση ρεπόρτερ της ΕΡΤ3 από την κάλυψη των εορταστικών εκδηλώσεων το περασμένο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη, επειδή το ρεπορτάζ του «ενόχλησε» τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιο Λιάτσο", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, ο δημοσιογράφος απομακρύνθηκε, επειδή έκανε λόγο για την ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

"Η Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ «τιμώρησε» με αυτό τον τρόπο ένα δημοσιογράφο επειδή εκτέλεσε ευσυνείδητα και σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας το καθήκον του: Μετέφερε στους τηλεθεατές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αυτό ακριβώς που συνέβαινε. Η λογοκρισία σε δημόσιο κανάλι και η τρομοκράτηση δημοσιογράφων ώστε να απεμπολήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους, να εργάζονται υπό συνθήκες ελευθερίας του λόγου, είναι φαινόμενα στα οποία ο δημοσιογραφικός κόσμος θα αντισταθεί σθεναρά" τονίζει η ΠΟΕΣΥ.

Μάλιστα, προαναγγέλλει κινητοποιήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, κατά των κρουσμάτων λογοκρισίας.

planetgreece  

Διαβάστε Περισσότερα » "Κι άλλη λογοκρισία στην ΕΡΤ!"

Κλειστά τα Τέμπη από 5 έως 9 Νοεμβρίου

Κλειστή θα είναι η κοιλάδα των Τεμπών από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως... την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου λόγω εργασιών συντήρησης.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», για τις ανάγκες εργασιών «επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, [...] είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών από τη Δευτέρα 05.11.2012 και κάθε μέρα έως και την Παρασκευή 09.11.2012 από τις 7 (επτά) το πρωί έως και τις 8 (οκτώ) το βράδυ».

«Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία» σημειώνει η εταιρεία.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 2410 741440.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά τα Τέμπη από 5 έως 9 Νοεμβρίου"

ΔΕΗ: Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο

Από την προσεχή Πέμπτη θα ισχύσει όπως κάθε χρόνο το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα, που είναι διακεκομμένο, δηλαδή... δύο ώρες το μεσημέρι και έξι τη νύχτα.

Στην ηπειρωτική χώρα και τα διασυνδεδεμένα νησιά (περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, οι Σποράδες, η Άνδρος, η Τήνος, η Κέα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Θάσος και η Σαμοθράκη) το ωράριο για ο νυχτερινό ρεύμα θα είναι από τις 3 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 2 τα ξημερώματα ως τις 8 το πρωί. Στα μη διασυνδεδεμένα νησιά (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες) το ωράριο θα είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Το τιμολόγιο για το νυχτερινό ρεύμα είναι 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Συγκριτικά το ημερήσιο τιμολόγιο της ΔΕΗ κλιμακώνεται από 0,05625 έως 0,09155 ευρώ ανά κιλοβατώρα (και στις δύο περιπτώσεις χωρίς τις χρεώσεις για τα δίκτυα μεταφοράς - διανομής, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, κλπ.) Για περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να ζητούν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο"

Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Τετάρτη και την Πέμπτη

Συλλαλητήριο διοργανώνουν για την Τετάρτη, ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις προωθούμενες περικοπές στην Υγεία, την Παιδεία και τις κοινωνικές παροχές.

«Η κατάθεση του πιο σκληρού, άδικου και αντικοινωνικού προϋπολογισμού λιτότητας, φόρων και ύφεσης, κατ’απαίτηση των τοκογλύφων δανειστών επιβαρύνει δραματικά το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των πολιτών χωρίς να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της οικονομίας και της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που θα λάβει χώρα μεθαύριο, στις 18.00 στα Προπύλαια.

«Το πρόγραμμα δε βγαίνει, η ψυχή της κοινωνίας βγαίνει», προσθέτει η Συνομοσπονδία, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι σχεδιαζόμενες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, θα μετατρέψουν τη χώρα και τους εργαζόμενους «σε υπόδουλους σκλάβους του προηγούμενου αιώνα».

Σημειώνει επίσης ότι σε συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ και ανάλογα με την οριστικοποίηση των νέων μέτρων θα εξαγγελθούν απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων. 

Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου, εξαγγέλλει για την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ). Η στάση εργασίας πραγματοποιείται, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες στο χώρο της Υγείας, την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Τετάρτη και την Πέμπτη"

Πρότυπο η Ελλάδα στη διαχείριση του ξεπλύματος χρήματος

Τι αναφέρουν τα στοιχεία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η Ελλάδα, από τον Ιούνιο του 2011, όχι μόνο σταμάτησε να θεωρείται «προβληματική» στον τομέα αντιμετώπισης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της διαφθοράς, αλλά, με επίσημα στοιχεία της Financial Action Task Force (FATF), θεωρείται χώρα-πρότυπο, όσον αφορά το θεσμικό της πλαίσιο και την οργάνωση-διάρθρωση των μηχανισμών καταπολέμησης της συγκεκριμένης εγκληματικότητας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητας και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Παναγιώτη Νικολούδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, ως απάντηση σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά.

Ο κ. Νικολούδης επικαλείται τα νεότερα στατιστικά δεδομένα του τρέχοντος έτους, για τα οποία αναφέρει ότι «δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμα αλλά και συγκεκριμένα είναι και πειστικά και επιτρέπουν τη σκέψη ότι σύντομα θα αλλάξει η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό αλλά, κυρίως και ο τρόπος της λειτουργίας του κράτους στους συγκεκριμένους τομείς».

Ο πρόεδρος της Αρχής διαβιβάζει στη Βουλή στοιχεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου του ξεπλύματος χρήματος και της διαφθοράς κατά το 2011 και ενημερώνει, συγκεκριμένα, ότι η ανεξάρτητη Αρχή πέτυχε να ερευνήσει- διαλευκάνει και θεμελιώσει 162 υποθέσεις «ξεπλύματος», τις οποίες παρέπεμψε στους αρμόδιους εισαγγελείς και, ταυτόχρονα, δέσμευσε εγκληματικό προϊόν, ύψους 223.982.146 ευρώ. Αναφέρει, επίσης, ότι από 187 διατάξεις δέσμευσης, μόνο μία επικυρώθηκε από τα αρμόδια Δικαστικά συμβούλια.

Ενδεικτικά, ο κ. Νικολούδης αναφέρει για τις επιδόσεις των αντίστοιχων αρχών άλλων χωρών:

- Το Βέλγιο, το οποίο, κατά γενική ομολογία, διαθέτει την αρτιότερη από πλευράς οργάνωσης και εξοπλισμού μονάδα, πέτυχε τη δέσμευση εγκληματικού προϊόντος συνολικού ποσού 22.223.656,55 ευρώ.

- Η Πορτογαλία, με αντίστοιχο προς την Ελλάδα μέγεθος, 30.077.971,89 ευρώ.

- Η Ισπανία, με πολύ μεγαλύτερο μέγεθος, πέτυχε τη δέσμευση ποσού 12.398.000 ευρώ (το 2005).

- Η Μεγάλη Βρετανία, της οποίας η αντίστοιχη μονάδα (SOCA) είναι ο αποκλειστικός μηχανισμός δέσμευσης, πέτυχε τη δέσμευση εγκληματικού προϊόντος συνολικού ύψους 327.600.000 ευρώ.

Η βουλευτής, στην ερώτησή της, είχε επικαλεστεί δηλώσεις του Ρέιμοντ Μπέικερ, προέδρου του αμερικανικού ινστιτούτου μελετών Global Financial Integrity, στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, για εκροές δισεκατομμυρίων μαύρου χρήματος από και προς την Ελλάδα, το διάστημα 2003-2011 και, συγκεκριμένα, ότι μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα 261 δισ. δολάρια παράνομου χρήματος.

Στην απάντησή του ο κ. Νικολούδης χαρακτηρίζει τουλάχιστον αυθαίρετα όσα αναφέρονται περί εισροών-εκροών χρήματος και επισημαίνει ότι οι δηλώσεις προέρχονται από πρόσωπο που φέρεται ότι είναι πρόεδρος μιας «μη κυβερνητικής οργάνωσης», άρα δεν έχουν κάποια επισημότητα και, ως γενικές εκτιμήσεις, ούτε να επιβεβαιωθούν ούτε να διαψευσθούν μπορούν.

Ο κ. Νικολούδης σημειώνει τι «χωρίς κανείς να αρνείται το πρόβλημα της ύπαρξης του φαινομένου της διαφθοράς στη χώρα μας, εκείνο που μπορεί να λεχθεί είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι από τις πλέον διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο και, απλούστατα, αρμόδιοι και αναρμόδιοι φορείς, ηθελημένα ή αθέλητα, άφησαν να δημιουργηθεί μια τέτοια εντύπωση ή εικόνα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρότυπο η Ελλάδα στη διαχείριση του ξεπλύματος χρήματος"

Μειώνουν το επίδομα στους ανάπηρους πολέμου

Την αναπροσαρμογή των παροχών του στους ανάπηρους πολέμου αποφάσισε το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου, με την καταβολή του Επιδόματος Οικονομικής Αρωγής να ξεκινάει άμεσα.

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη οι αναπροσαρμογές αφορούν:

-Την οικονομική ενίσχυση λόγω γάμου, από 2.200 ευρώ σε 2.000 ευρώ ανά δικαιούχο, μείωση 9,09%

* Την οικονομική αρωγή (πρώην λουτροθεραπείας) από 525 ευρώ σε 250 ευρώ ανά δικαιούχο, ήτοι μείωση 52,38%.

Το έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση αναφοράς του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά για τη μείωση του επιδόματος οικονομικής αρωγής, με την επισήμανση ότι το Ταμείο είχε ισχυρό απόθεμα και ο αριθμός των θυμάτων πολέμου είναι πλέον ελάχιστος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μειώνουν το επίδομα στους ανάπηρους πολέμου"

Δίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ την Τρίτη

Δίωρη παναττική στάση εργασίας κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας... ΔΟΕ για αύριο από τις 12.00 έως τις 14.00.

Κατά τη διάρκεια της στάσης, οι δάσκαλοι θα παραβρεθούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00, έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου το προεδρείο της ΔΟΕ θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Μεταξύ άλλων, οι δάσκαλοι πρόκειται να θέσουν στον υφυπουργό θέματα που αφορούν τα νηπιαγωγεία και το εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και εκκρεμείς αποφάσεις από τις συναντήσεις τους με τον υπουργό Παιδείας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ την Τρίτη"

ΠΦΣ: Απεργία την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων και γεν. συνέλευση στις 10 Νοεμβρίου

Εικοσιτετράωρη απεργία των φαρμακοποιών την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων που προωθούνται, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας.

Παράλληλα, ο ΠΦΣ όρισε γενική συνέλευση των μελών του στις 10 Νοεμβρίου, προκειμένου να εκτιμηθεί η πορεία των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Πάντως, το πρωτί της Δευτέρας αναρτήθηκε στη Διαύγεια η δαπάνη ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για την εξόφληση του 18% των συνταγών των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μηνός Ιουλίου.

Έως τις 12 Νοεμβρίου υπολείπεται ακόμα το 39% των συνταγών Ιουλίου καθώς και όλος ο Αύγουστος σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου.

ygeia360

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΦΣ: Απεργία την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων και γεν. συνέλευση στις 10 Νοεμβρίου"

Πάτρα: Με το πάσο της η Δικαιοσύνη - Αιτήσεις σήμερα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εκδίκαση το 2017!

Οι πολίτες που υποβάλουν αίτηση για να υπαχθούν στο Νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή μέχρι το...2017, για να εκδικαστεί η υπόθεσή τους. Η συρρίκνωση του προσωπικού που υπηρετεί στα δικαστήρια της Πάτρας εμποδίζει την ταχεία απονομή της δικαιοσύνης.

Μάλιστα λόγω των σοβαρών αυτών προβλημάτων ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Αχαΐας έχει μπει σε "τροχιά" κινητοποιήσεων, με δίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου, από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Μπισμπίκης, μιλώντας στην εφημερίδα "Γνώμη" αναφέρει ότι ο αριθμός των υπαλλήλων δεν επαρκεί με αποτέλεσμα ο φόρτος εργασίας να είναι τεράστιος και οι υποθέσεις να καθυστερούν, τονίζοντας ότι τα περισσότερα τμήματα έχουν μείνει με έναν υπάλληλο!

Από την πλευρά της η γ.γ. του Συλλόγου Χαρά Κανελλοπούλου αναφέρει στην εφημερίδα τις ελλείψεις σε αίθουσες, ενώ υποστηρίζει ότι έξι γραμματείς καλούνται να διεκπεραιώσουν 40 ποινικά δικαστήρια κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, 3 γραμματείς για 27 δικάσιμους στο Εφετείο που έχουν διακοπεί, ενώ 4 είναι οι γραμματείς για 30 υποθέσεις που θα εκδικαστούν στο Ειρηνοδικείο το ίδιο χρονικό διάστημα. Προσθέτει δε ότι πλέον οι αιτήσεις των πολιτών για να υπαχθούν στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προσδιορίζονται για το 2017.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Με το πάσο της η Δικαιοσύνη - Αιτήσεις σήμερα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εκδίκαση το 2017!"

Θόδωρος Αμπατζόγλου: Η αγορά "στέγνωσε" από φάρμακα!

Τα χέρια ψηλά έχουν σηκώσει οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, καθώς είδαν σήμερα τα ράφια των φαρμακείων τους να είναι σχεδόν άδεια! Οι φαρμακευτικές εταιρείες συνεχίζουν να μην προμηθεύουν την αγορά του φαρμάκου με τα φαρμακευτικά σκευάσματά τους για τα οποία έχουν καταθέσει ενστάσεις στην επιτροπή τιμών, ενώ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θόδωρος Αμπατζόγλου εκτίμησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι "ο όγκος των ελλείψεων βαίνει αυξανόμενος με ανησυχητικούς ρυθμούς και αυτή η κατάσταση θα συνεχισθεί για όλη την τρέχουσα εβδομάδα".

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Θόδωρος Αμπατζόγλου, ενδεικτικό της κατάστασης η οποία σοβεί στην αγορά του φαρμάκου στη χώρα μας, μετά το αλαλούμ το οποίο έχουν προκαλέσει τα... "λάθη" του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, είναι το γεγονός ότι από τα ράφια των φαρμακείων όλης της χώρας λείπουν όλες οι μορφές των εξής φαρμάκων: LIPIDOR, DIOVAN, MICARDIS, SINGULAIR, ZODIN, SALOFALK, BIOSONIDE, GLUCOPHASE, EUTHYROX, LEGOFER, ZARATOR, XOZAL, DULCOLAX, MIRAPEXIN, SPIRIVA, PERSANTIN, SEROQUEL, CRESTOR, ATACAND, MEDROL, LYRICA, ATORSTAT, INSPRA, MODURETIC, BRASAN, ZURCAZOL, CLARIPEN, CARVEPEN, LEPUR, MONOSORDIL και PENRAZOL.

Η χαώδης αυτή κατάσταση, υπογράμμισε ο Θόδωρος Αμπατζόγλου, έχει στεγνώσει την αγορά από φάρμακα και καθημερινά ασφαλισμένοι και φαρμακοποιοί αγωνίζονται για να βρουν φάρμακα, όχι μόνον τα πολύ ακριβά αλλά και τα καθημερινά σκευάσματα.

ygeia360

Διαβάστε Περισσότερα » "Θόδωρος Αμπατζόγλου: Η αγορά "στέγνωσε" από φάρμακα!"

Προσφυγές στο ΣΤΕ για ακύρωση συμφωνίας Δημοσίου-Siemens

Προσφυγές για να ακυρωθεί η συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, αναμένεται να κατατεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ηδη, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, προσέφυγαν το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Ελληνες Φορολογούμενοι» και πέντε έλληνες φορολογούμενοι, επισημαίνοντας πως η επιμαχη συμφωνία είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στο δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Οπως τονίζουν στην προσφυγή, σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, από την 20χρόνη παράνομη δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα (μίζες, κ.λπ.) προκλήθηκε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στην προσφυγή τους επισημαίνεται πως :

«…Η συμφωνία απάλλαξε παντελώς την γερμανικών συμφερόντων εταιρεία από την υποχρέωση καταβολής του ποσού αυτού, ενώ το Δημόσιο παραιτήθηκε των αξιώσεων του και συμβιβάστηκε με την καταβολή μόνο του ποσού των 90 εκατομμυρίων ευρώ από τη πλευρά της Siemens και αυτό σε βάθος χρόνου μιας πενταετίας, καθώς και τον συμψηφισμό οφειλής του Δημοσίου προς αυτήν ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.»

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο και οι πέντε φορολογούμενοι, τονίζουν ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της νομιμότητας, του Κράτους Δικαίου, της καλής πίστης και της ισότητας, ενώ επισημαίνουν πως:

«..Η απαλλαγή της εταιρείας Siemens από την οποιαδήποτε αστική και διοικητική ευθύνη, ακόμη και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για παράβαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, δεν συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και την συνταγματική αρχή ότι το κράτος αποτελεί εγγυητή της νομιμότητας και του δικαίου.

Η συμφωνία συμβιβασμού δεν περιλαμβάνει και δεν εξασφαλίζει την διαφάνεια στις μελλοντικές συμβάσεις του Ελληνικού Δημοσίου με την Siemens, απλά η γερμανική εταιρεία αφού εκφράζει την λύπη της για την συμπεριφορά ορισμένων στελεχών της στη χώρα μας, αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μέτρα αυτοκάθαρσης.»

exelixeis

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγές στο ΣΤΕ για ακύρωση συμφωνίας Δημοσίου-Siemens"

Στρατιά 'σοφών΄στο υπουργείο Υγείας

Στη σύσταση εννέα επιτροπών, εκ των οποίων η μία θα επιτηρεί τις υπόλοιπες, προχώρησε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Έργο τους είναι η εκπόνηση σχεδίων δράσης για τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (DRGs), τους ανθρώπινους πόρους, τον ΕΟΠΥΥ, τη συνταγογράφηση, το management των νοσοκομείων, την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, την τιμολόγηση των φαρμάκων και τον ιατρικό τουρισμό.

Τα μέλη των επιτροπών είναι άμισθα, ενώ η θητεία τους θα ολοκληρωθεί όταν θα παραδώσουν τα σχέδια δράσης. Θα συμμετέχουν, δε, και στελέχη της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα (task force).

Πρώτη τη τάξει, είναι η εικοσαμελής Επιτροπή Μεταρρύθμισης Υγείας, η οποία θα αναπτύξει έναν Οδικό Χάρτη μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας και θα παρακολουθεί την υλοποίηση επιμέρους σχεδίων δράσης των υπολοίπων επιτροπών.

Πρόεδρός της είναι ο γενικός γραμματέας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και μέλη της οι Ανδριανάκη Φρύνη του Νικολάου (σύμβουλος υπουργού Υγείας), Γεράσιμος Βουδούρης (τέως πρόεδρος ΕΟΠΥΥ), Χρυσόστομος Γούναρης (αναλυτής διοίκησης, σύμβουλος υπουργού Υγείας), Σταύρος Διβάνης (στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού), Παύλος Θεοδωράκης (γιατρός, καθηγητή Πολιτικής Υγείας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου), Χαράλαμπος Κανδηλώρος (σύμβουλος υπουργού Υγείας), Θεόδωρος Κοματάς (προϊστάμενος υπουργείου Υγείας), Βασίλειος Κοντοζαμάνης (διοικητής Α΄ΥΠΕ), Σοφία Κουβελάκη (σύμβουλος υφυπουργού Υγείας), Αθανάσιος Κουρεμένος (καθηγητής Μάρκετινγκ), Αθηνά Κύρλεση (προϊσταμένη υπουργείου Υγείας), Νικόλαος Μπεχράκης (σύμβουλος υπουργού Υγείας), Νάνσυ Παπαλεξανδρή (ομότιμη καθηγήτρια Οικονομικού Πανεπιστημίου), Φιλομήλα Ραΐδου (προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης και Τεχνικών Υποδομών), Ανδρέας Σερέτης (πρόεδρος ΚΕΣΥ), Βλάσιος Σφυρόερας (διευθύνων σύμβουλος ΗΔΙΚΑ), Ιωάννης Τούντας (πρόεδρος ΕΟΦ), Έλενα Τσάγγαρη (διευθύνουσα σύμβουλο ΙΦΕΤ), και Απόστολος Χατζητόλιος (καθηγητή Παθολογίας ΑΠΘ).

DRGs

Έργο της είναι η ανάπτυξη και η υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αξιόπιστου και διαφανούς συστήματος αποζημίωσης των νοσοκομείων βάσει DRGs.

Η επιτροπή έχει ως πρόεδρο τον κ. Χρυσόστομο Γούναρη (αναλυτής Διοίκησης, σύμβουλος υπουργού Υγείας) και μέλη τους Ανδριανάκη Φρύνη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Ανδρουτσόπουλο Δημήτριο (διοικητικό διευθυντή 'Κοργαλένειο - Μπενάκειο'), Αραβαντινό Γεράσιμο (παθολόγο - ογκολόγο), Βαφειάδη Ιωάννη (διευθυντή Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ), Βλάχο Αθανάσιο (γενικό διευθυντή ιδιωτικού θεραπευτηρίου Αθηνών), Θεοδώρου Θεόδωρο (προϊστάμενο Τμήματος Οργάνωσης Νοσοκομείων υπουργείου Υγείας), Καπελλάκη Γεώργιο - Κωνσταντίνο (σύμβουλο επιχειρήσεων), Καρύδη (σύμβουλο υφυπουργού Υγείας), Λέτσιο Απόστολο (διοικητή Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών), Παπαδάκη Μιχαήλ (υποδιευθυντή Πληροφορικής Ωνασείου), Περδίκη Φωτεινή (αναπληρώτρια γενική διευθύντρια ΕΟΠΥΥ), Πρεζεράκο Παναγιώτη (επίκουρο καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Σκουρολιάκου Μαρία (αντιπρόεδρο ΕΟΦ),Στασινόπουλο Διονύση (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Τσούκα Θεόδωρο (σύμβουλος Πληροφορικής Υγείας), Χρονόπουλο Αναστάσιο (αγγειοχειρουργό ιδιωτικού θεραπευτηρίου Αθηνών).

Ανθρώπινοι πόροι

Έργο της είναι η καταγραφή των ανθρώπινων πόρων του ΕΣΥ (Κεντρική Υπηρεσία Υπουργείου Υγείας, ΔΥΠΕ, Εποπτευόμενοι Φορείς, ΝΠΙΔ, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές δομές παροχής υπηρεσιών υγείας), η διαμόρφωση μεθοδολογίας προγραμματισμού ανθρώπινων πόρων, αξιολόγησης και ανίχνευσης των εκπαιδευτικών αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού.

Πρόεδρος είναι η ομότιμη καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νάνσυ Παπαλεξανδρή και έχει ως μέλη τους Αθανασάκη Κωνσταντίνο (ειδικός επιστήμονας ΕΣΔΥ), Αλεξόπουλο Θεόδωρο (προϊστάμενο 'Άγιος Σάββας'), Ανδριανάκη Φρύνη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Διονυσοπούλου Παναγιώτα (προϊσταμένη υπουργείου Παιδείας), Κορρέ Νεκτάριο (ορθοπεδικό ΚΑΤ), Κώνστα Ελένη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Μενδρινού Αγγελική (προϊσταμένη 1ης ΥΠΕ), Μιχαλόπουλο Νικόλαο (προϊστάμενο ΥΔΙΜΗΔ), Μπραβάκο Νικόλαο (προϊστάμενο υπουργείου Υγείας), Νικήτα Νικολέττα (νομικό σύμβουλο υπουργού Υγείας),Πετμεζά Αντώνιο (γενικό γραμματέα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), Πέτρου Χρήστο (προϊστάμενο ΕΟΠΥΥ), Ραΐδου Φιλομήλα (προϊσταμένη υπουργείου Υγείας), Σερέτη Αικατερίνη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Σκουτέλη Δημήτρη (πρόεδρο Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας),Τζώρτζη Χριστίνα (προϊσταμένη υπουργείου Υγείας),Τσολακίδου Σαββατού (υπεύθυνη Σπουδών και Έρευνας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης).

ΕΟΠΥΥ

Η επιτροπή για τον ΕΟΠΥΥ έχει ως έργο την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης για την αναδιοργάνωση του Οργανισμού και τη διασφάλιση της χρηματοοικονομικής βιωσιμότητας του.

Πρόεδρό της έχει τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΙΦΕΤ κ. ΈλεναΤσάγγαρη και μέλη τους Ανδριανάκη Φρύνη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Αρμάγου Ιουλία (προϊσταμένη υπουργείου Οικονομικών), Βαφειάδη Ιωάννη (διευθυντή ΕΟΠΥΥ), Θεοδωράκη Παύλο (γιατρό), Καρβουνά Νικόλαο (γενικό διευθυντή ΕΟΠΥΥ), Κοφινά Ιωάννη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Κώνστα Ελένη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Μαλαπέτσα Νικόλαο (ειδικό συνεργάτη υπουργού Υγείας), Παπαθεοδώρου Αλέξανδρο (προϊστάμενο Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Περδίκη Φωτεινή (αναπληρώτρια γενική διευθύντρια ΕΟΠΥΥ), Πέτρου Χρήστο (προϊστάμενο ΕΟΠΥΥ), Σιαβέλη Αντωνία (προϊσταμένη ΕΟΠΥΥ), Τριανταφύλλου Ματθούλα (γενική διευθύντρια υπουργείου Εργασίας), Φαμέλη Αικατερίνη (υπάλληλο ΕΟΠΥΥ).

Συνταγογράφηση

Η Επιτροπή Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα προχωρήσει στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης για την καθολική και αποτελεσματική χρήση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τη περαιτέρω βελτίωση και εξέλιξη του συστήματος.

Πρόεδρο έχει τον σύμβουλο του υπουργού Υγείας κ. Χαράλαμπος Κανδηλώρος και μέλη τουςΑνδριανάκη Φρύνη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Βυθούλκα Σπυρίδωνα (υπάλληλο ΕΟΦ), Καρύδη Ιωάννη (σύμβουλο υφυπουργού Υγείας), Κοντοζαμάνη Βασίλειο (πρόεδρο 1ης ΥΠΕ), Λαζακίδου Αθηνά (λέκτορα Πληροφορικής της Υγείας), Λίτσα Παναγιώτα (διευθύντρια Φαρμακευτικής ΕΟΠΥΥ), Μακρυγιάννη Γεώργιο (φαρμακοποιό), Μακρυπούλια Ιωάννη (αστυνόμο ειδικών καθηκόντων), Μαραγγέλη Ιωάννη (προϊστάμενο ΗΔΙΚΑ), Σερέτη Αικατερίνη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Σίμου Ευστρατία (επιστημονική συνεργάτιδα ΕΣΔΥ), Σφυρόερα Βλάσιο (διευθύνοντα σύμβουλο ΗΔΙΚΑ), Τριανταφυλλίδη Αθηνά Ιδιευθύντρια ΗΔΙΚΑ), Τριανταφύλλου Ματθούλα (γενική διευθύντρια υπουργείου Εργασίας), Τσούκα Θεόδωρο (σύμβουλο Πληροφορικής Υγείας), Φαράκο Στέφανο (υπεύθυνο Εφαρμογής Διπλογραφικού Συστήματος - ΄Άγιος Σάββας'), Φελέκη Δημήτρη (ΩΡΛ), Χρονόπουλο Αναστάσιο (αγγειοχειρουργό).

Management νοσοκομείων

Έργο της Επιτροπής είναι η ανάπτυξη και η υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση του συστήματος μάνατζμεντ των νοσοκομείων.

Έχει πρόεδρο το σύμβουλο του υπουργού Υγείας κ. Νικόλαο Μπεχράκη και μέλη τους Ανδριανάκη Φρύνη (σύμβουλος υπουργού Υγείας),Αποστόλου Άρη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Θεοδωράκη Παύλο (γιατρό), Κανδηλώρο Χαράλαμπο (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Καραγιάννη Γεώργιο (συνεργάτη Πανεπιστημίου Κρήτης), Καστανιώτη Αικατερίνη (πρόεδρο ΕΠΥ), Λαζακίδου Αθηνά (λέκτορα Πληροφορικής Υγείας), Μαυρίκη Κωνσταντίνο (προϊστάμενο υπουργείου Υγείας),Μπαλτόπουλο Γεώργιο (εντατικολόγο), Οικονόμου Όλγα (διοικήτρια 'Σισμανόγλειο'), Παιδή Άννα (υπάλληλο Α΄ΥΠΕ), Πανάγαινα Αγγελική (υποδιευθύντρια ΑΕΜΕ ΑΕ), Παπαντωνίου Γεωργία (προϊσταμένη χειρουργείου ΚΑΤ), Παπαχρήστου Αργυρώ (προϊσταμένη 'Γ. Γεννηματάς'), Πισιμίσση Έλενα (διευθύντρια Νοσηλευτικής, 'Αττικόν'), Σαρανταυγά Γεώργιο (συνεργάτη υπουργού Υγείας), Φακουκάκη Βασιλική (διευθύντρια υπουργείου Υγείας).

Πρωτοβάθμια

Η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει ως έργο την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με σκοπό τον έλεγχο των ταμειακών ροών και την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού.

Πρόεδρό της έχει τον καθηγητή Πολιτικής Υγείας κ. Παύλο Θεοδωράκη και μέλη τους Αδαμοπούλου Μαρία (μικροβιολόγο), Αθανασάκη Κωνσταντίνο (ειδικό επιστήμονα ΕΣΔΥ), Ανδριανάκη Φρύνη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Αποστολόπουλο Νικόλαο (γυναικολόγο), Βιβιλάκη Βικτωρία (λέκτορα Μαιευτικής), Κανδηλώρο Χαράλαμπο (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Καψαλάκη Χριστίνα (διοικητική διευθύντρια, ιδιωτικός τομέας), Κουερίνη Ηλία (καρδιοχειρουργό),Κουλούρη Φωτεινή (προϊσταμένη υπουργείου Υγείας), Κουπίδη Σωτήριο (ιατρός Εργασίας), Κοψιδά Ευάγγελο (οφθαλμίατρο), Μαργιόλη Ανάργυρο (διευθυντή Κέντρου Υγείας Αερόπολης), Μαρκαντώνη Αικατερίνη (προϊσταμένη ΚΑΤ), Μπεχράκη Νικόλαο (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Περδικάκη Πηγή (διευθύντρια Κέντρου Υγείας Άστρους), Σαρανταυγά Γεώργιο (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Στασινόπουλο Διονύση (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Συνοδινό Δημήριο (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Φαρρή Αγάθη (γενική γιατρό).

Τιμολόγηση

Επιτροπή Τιμολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκου. Έργο της είναι η ανάπτυξη και η υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου συστήματος τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων στην βάση των προτύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόεδρο έχει τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη και μέλη τους Ανδριανάκη Φρύνη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Θειακό Ξενοφώντα (φαρμακοποιό, 'Σωτηρία'), Κανδηλώρο Χαράλαμπο (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Καραπάνο Νικόλαο (προϊστάμενο υπουργείου Υγείας), Κουνέ Ζακ (σύμβουλο υφυπουργού Υγείας), Λίτσα Παναγιώτα (διευθύντρια Φαρμακευτικής ΕΟΠΥΥ), Μακρυγιάννη Γεώργιο (φαρμακοποιό), Μοθωναίου Μαρία (υπάλληλο ΕΟΦ),Σ ερέτη Αικατερίνη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Σκουρολιάκου Μαρία (αντιπρόεδρο ΕΟΦ), Σφυρόερα Βλάσιο (διευθύνοντα σύμβουλο ΗΔΙΚΑ),Τσάγγαρη Έλενα (διευθύνουσα σύμβουλο ΙΦΕΤ), Τσούκα Θεόδωρο (σύμβουλο Πληροφορικής Υγείας),Χλέτσο Μιχαήλ (αναπληρωτή καθηγητή Οικονομικών Επιστημών).

Ιατρικός τουρισμός

Η Επιτροπή Τουρισμού Υγείας, έχει ως έργο την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και απαραίτητων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα.

Έχει ως πρόεδρο τον καθηγητή Μάρκετινγκ κ. Αθανάσιο Κουρεμένο και μέλη τους Ανδριανάκη Φρύνη (σύμβουλο του υπουργού Υγείας), Αποστόλου Άρη (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Βασιλικό Αλέξανδρο (πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής), Δενεδιό Χρήστο (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Δρίβα Μαρία (διευθύντρια Ποιότητας ιδιωτικού θεραπευτηρίου Αθηνών), Ζούνη Γεωργία (λέκτορα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Καζιάνη Γεώργιο (καρδιολόγο), Καλογεράκη Παναγιώτη (προϊστάμενο υπουργείου Υγείας), Κανδηλώρο Χαράλαμπο (σύμβουλο υπουργού Υγείας), Κεκεμπάνου Σοφία (διερμηνέα υπουργείου Υγείας), Κουβελάκη Σοφία (σύμβουλο υφυπουργού Υγείας), Μαλαπέτσα Νικόλαο (ειδικό συνεργάτη υπουργού Υγείας), Μινογιάννη Παναγιώτη (διοικητή 'Άγιος Σάββας'), Μπουγουλιά Βασίλειο (γενικό διευθυντή ξενοδοχείου Αθηνών) Παντελή Ευφροσύνη (συνεργάτιδα υπουργού Τουρισμού), Παπαζάχου Ηλέκτρα (νομική σύμβουλο υπουργού Τουρισμού), Περράκη Ελευθέριο (διευθύνοντα σύμβουλο Ινστιτούτου Κλινικών Μελετών), Πετρίκκο Γεώργιο (καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων), Ραΐδου Φιλομήλα (προϊσταμένη υπουργείου Υγείας), Ρερρέ Κυριάκο (επιστημονικό διευθυντή Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος), Σανούδου Δέσποινα (επίκουρη καθηγήτρια Φαρμακολογίας), Σπύρου Σπυρίδωνα (διευθυντή ΑΕΜΥ), Φαμέλη Αικατερίνη (υπάλληλο ΕΟΠΥΥ).

Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατιά 'σοφών΄στο υπουργείο Υγείας"

ΥΠΟΙΚ:Στο στόχαστρο των Anonymous το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών ότι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δέχθηκαν επίθεση από τους Anonymous.

Συγκεκριμένα, στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής και ειδικότερα αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού υπεξαιρέθηκαν από τους χάκερς και εν συνεχεία δημοσιοποιήθηκαν.

Το εύρος της υποκλοπής ακόμη εξετάζεται.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ:Στο στόχαστρο των Anonymous το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους"

Αναβολή για να δικαστεί την 1η Νοεμβρίου έλαβε ο Κώστας Βαξεβάνης

Στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας προσήλθε στις 12.00 το μεσημέρι ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τη δημοσίευση στο περιοδικό της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ».

Συνελήφθη χθες σε σπίτι φίλων του στη Δροσιά και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ο κ.Βαξεβάνης έλαβε προθεσμία να δικαστεί την 1η Νοεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβολή για να δικαστεί την 1η Νοεμβρίου έλαβε ο Κώστας Βαξεβάνης"

Κυβερνοεπίθεση hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών! Διαρροή εγγράφων άνευ προηγουμένου!

Κυβερνοεπίθεση  με ταυτόχρονη διαρροή απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων, πραγματοποίησαν hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη της συντακτικής ομάδας του SecNews τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η νέα ισχυρή κυβερνοεπίθεση, μια από τις σημαντικότερες κατά την άποψή μας των τελευταίων ετών εναντίον Ελληνικών κυβερνητικών δικτύων, είχε κύριο στόχο την διαρροή εγγράφων και πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας (!). Δείτε παρακάτω πως <…>
ενημερώθηκε η συντακτική ομάδα του SecNews και τα συγκλονιστικά στοιχεία που τέθηκαν στην διάθεσή μας!

πατήστε εδώ για να δείτε στο secnews τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβερνοεπίθεση hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών! Διαρροή εγγράφων άνευ προηγουμένου!"

Κομμάτια πάγου θα ρίξουν το πρωί της Τετάρτης έξω από τη Βουλή

Κομμάτια πάγου θα ρίξουν το πρωί της Τετάρτης έξω από τη Βουλή κάτοικοι και φορείς της Φλώρινας και της Καστοριάς, που θα μεταβούν στην Αθήνα, για να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Βουλής και αρχηγούς κομμάτων, με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μια περιοχή που πλήττεται από σφοδρούς και μεγάλους σε διάρκεια χειμώνες.

«Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που έχει στόχο να κάνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Έχουμε μπει κυριολεκτικά 'στον πάγο' λόγω της απόφασης της κυβέρνησης για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνη του πετρελαίου κίνησης. Ζητούμε την εξαίρεση της Φλώρινας από τη σχετική ρύθμιση και την πώληση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμές ανάλογες με εκείνες του ναυτιλιακού πετρελαίου» εξηγεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης.

Κατά την κινητοποίηση της Τετάρτης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής θα αναρτήσουν πανό έξω από τη Βουλή, ενώ μέλη της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Η αυλαία των κινητοποιήσεων για το πετρέλαιο ανοίγει την Τρίτη, στις 11 το πρωί, με γενική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Φλώρινας, κλείσιμο υπηρεσιών, συνόρων, του τελωνειακού σταθμού της Νίκης και της μονάδας παροχής ρεύματος του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Φιλώτα.

«Μέλη της επιτροπής αγώνα θα κλείσουν όλα τα δημόσια κτίρια, τις εφορίες, τους δήμους και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο σε αυτές» αναφέρει ο κ. Σαπαλίδης και επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται να αποκλειστούν και κεντρικοί οδικοί άξονες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομμάτια πάγου θα ρίξουν το πρωί της Τετάρτης έξω από τη Βουλή"

Μείωση φόρων για όσους έχουν εισόδημα ως 25.000 ευρώ – Τρεις κλίμακες φόρου στο νέο φορολογικό

Καλά νέα έχει το νέο σενάριο που επικρατεί για το νέο φορολογικό για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι κλίμακες αλλάζουν. Γίνονται τρεις. Με 21% θα φορολογούνται όσοι έχουν εισόδημα ως και 25.000 ευρώ το χρόνο, με 36% ως το εισόδημα των 48.000 ευρώ το χρόνο και από κει και πάνω ο φόρος ανεβαίνει στο 45%.

Ωστόσο σύμφωνα με το νέο σενάριο πολλοί είναι εκείνοι που έχουν χαμηλό εισόδημα και εμμέσως αντί του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ ουσιαστικά δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο για τα 9.000 ευρώ από το εισόδημά τους.

Σε μια προσπάθεια να γίνει πιο δίκαιο το φορολογικό το οικονομικό επιτελείο μελετά φοροελάφρυνση 1.950 ευρώ για όλα τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων ως τα πρώτα 18.000 ευρώ εισοδήματος.

Από κει και πάνω και για εισόδημα μέχρι και 29.000 κάθε φορολογούμενος θα έχει μείωση στην έκπτωση 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος, ενώ από 29.000 ευρώ και πάνω και ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος η μείωση στην έκπτωση θα είναι 100 ευρώ, ως το ποσό εισοδήματος των 43.000 ευρώ.

Για παράδειγμα για εισόδημα 10.000 ευρώ με συντελεστή 21% ο φόρος που προκύπτει είναι 2.100 με τη μείωση των 1.950 που προβλέπεται ο φόρος πέφτει στα 150 ευρώ.
Αντίστοιχα για ένα εισόδημα της τάξης των 16.000 ευρώ με φόρο βάσει του 21% στις 3.360 ευρώ από τη μείωση των 1.950 ευρώ προκύπτει φόρος 1.410 ευρώ.
Για τα εισοδήματα όπου η έκπτωση των 1.950 ευρώ μειώνεται η φορολόγηση θα είναι ως εξής: Για εισόδημα 19.000 ευρώ (όπου η μείωση είναι 50 ευρώ) ο φόρος με την κλίμακα 21% από τα 3.990 ευρώ πέφτει κατά 1.900 ευρώ στα 2.090 ευρώ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση φόρων για όσους έχουν εισόδημα ως 25.000 ευρώ – Τρεις κλίμακες φόρου στο νέο φορολογικό"

«Κόβονται», μέχρι νεοτέρας, από την «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ Αρβανίτης-Κατσίμη

Το, μέχρι νεοτέρας, «κόψιμο» των δύο παρουσιαστών της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, ανακοίνωσε η παρουσιάστρια μέσω του λογαριασμού της στο facebook.

Η Μαριλένα Κατσίμη έγραψε το ακόλουθο μήνυμα στο facebook της Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ από αύριο και μέχρι νεοτέρας οι παρουσιαστές της «ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ», Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη «κόβονται» από την εκπομπή.

Ο λόγος ήταν ο παρακάτω διάλογος μεταξύ των δύο παρουσιαστών:

Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;

Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.

Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;

Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;

Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;

Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….

Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.

Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.

entertv

Διαβάστε Περισσότερα » "«Κόβονται», μέχρι νεοτέρας, από την «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ Αρβανίτης-Κατσίμη"

Tο Υπουργείο Εξωτερικών για τη «λίστα Λαγκάρντ»

«Δεν έχει διακινηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των γαλλικών και των ελληνικών Αρχών» αναφέρει για την υπόθεση της λίστας Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο, το οποίο διαβιβάστηκε προς απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ενημερώνει ωστόσο ότι «τον Σεπτέμβριο του 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δύναται να βεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου».

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Tο Υπουργείο Εξωτερικών για τη «λίστα Λαγκάρντ»"

Συνάντηση Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Κρίσιμη συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με στόχο τη διαμόρφωση του πλαισίου της ανακεφαλαιοποίησης εντός των επόμενων ημερών ώστε να καταρτιστεί το σχετικό νομοσχέδιο και να κατατεθεί προς ψήφιση.

Στη συνάντηση, που ήδη αναβλήθηκε δύο φορές, θα γίνει και νέα ανταλλαγή απόψεων, με τον τελικό λόγο να τον έχει πάντως η τρόικα. Βασικά στοιχεία έχουν αποφασιστεί, αλλά υπάρχουν και ανοιχτά μέτωπα, ενώ φαίνεται να «προσγειώνονται» οι προσδοκίες των τραπεζιτών για μείωση του τελικού λογαριασμού κατά ποσό της τάξης των 10 δισ. ευρώ από τον τρόπο αποτίμησης των ομολόγων.

Η συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί μέρος της συνολικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η οποία έχει μεν ταχθεί υπέρ του ιδιωτικού χαρακτήρα του κλάδου, συνεχίζει όμως να διατυπώνει αντιρρήσεις σε προτάσεις που ενισχύουν την προσπάθεια προσέλκυσης ιδιωτών επενδυτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η «Ναυτεμπορική», οι τράπεζες λαμβάνουν το μπόνους του αναβαλλόμενου φόρου, ο οποίος, αν αποτυπωθεί στα εποπτικά κεφάλαια, «γλιτώνει» περί τα 4-5 δισ. ευρώ, ενώ, με τη χρήση των μετατρέψιμων ομολογιών, των γνωστών ως coco's, επιτυγχάνεται επίσης μείωση των κεφαλαιακών αναγκών. Ταυτόχρονα, περιορίζεται το dilution σε βάρος των ιδιωτών μετόχων και οι τράπεζες θα καταβάλουν ορισμένη απόδοση στο Δημόσιο.

Οι τραπεζίτες αναμένουν, σε πρώτη φάση, τη λήψη της δόσης, κάτι που θα επιτρέψει κατ' αρχάς την ανακεφαλαιοποίηση, αλλά και θα σηματοδοτήσει το «πέρασμα του κάβου», αφού θα σημαίνει ότι αποτρέπεται κάθε μελλοντικό, μακροοικονομικό, ατύχημα.

Το κρίσιμο, σημειώνει η «Ν», είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της ανακεφαλαιοποίησης, με τη λήψη της δόσης μέσω του ΤΧΣ, το οποίο θα παράσχει τα αναγκαία κεφάλαια, ώστε ο core tier I να ανέλθει στο 9%. Το προσχέδιο του νέου μνημονίου, που είδε το φως της δημοσιότητας, προβλέπει ότι το μέρος αυτό θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2012, αποκαθιστώντας την κεφαλαιακή βάση του κλάδου. Στη δεύτερη φάση, τον Ιανουάριο του 2013, θα γίνει η έκδοση των coco's και, στην τρίτη, τον Απρίλιο, θα γίνουν οι αυξήσεις κεφαλαίου, με το χρονοδιάγραμμα να είναι σε αυτή τη φάση ενδεικτικό.

Reuters: Ένα μήνα αργότερα τα αποτελέσματα των τραπεζών

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τραπεζίτη τον οποίο επικαλείται το Reuters, η ανακοίνωση των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων των ελληνικών τραπεζών θα καθυστερήσει κατά ένα ακόμα μήνα, έως το τέλος Νοεμβρίου, εν αναμονή της ανακεφαλαιοποίησής τους.

«Θα πρέπει να αναβληθούν για ένα μήνα (η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων) μέχρις ότου έρθουν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης», είπε ο τραπεζίτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η προθεσμία δημοσίευσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου είχε ήδη παραταθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου.

greekmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών"

Είναι οριστικό: Εκχωρείται σε ιδιώτες το λιμάνι της Πάτρας - Μέχρι τον Μάρτιο ο διαγωνισμός

"Κλείδωσε" οριστικά η πορεία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Πάτρας. Στη σύσκεψη που συνεκλήθη χθες στο Μαξίμου παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι υποδομές που θα περιέλθουν στο Ταμείο Ιδιωτικοποίησεων, μεταξύ των οποίων και το λιμάνι της Πάτρας.

"Τελειώσαμε με τα προαπαιτούμενα", είπε στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά το τέλος της σύσκεψης.

Θυμίζουμε ότι προαπαιτούμενη δράση (prior action) για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ είναι για την Τροϊκα η μεταβίβαση στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων του λιμανιού της Πάτρας. Ειδικότερα, ανάμεσα στα 21 μέτρα υψηλής προτεραιότητας για την εκταμίευση της δόσης είναι η μεταβίβαση στο Ταμείο των περιουσιακών στοιχείων των λιμανιών Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου, Ραφήνας. Θα παναλάβουμε ότι με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας είναι άγνωστο αν από τα υπο μεταβίβαση περιουσιακά στοιχεία θα εξαιρεθούν οι χώροι που έχει συμφωνηθεί να αποδοθούν στον Δήμο Πατρέων.

Δέσμευση της κυβέρνησης είναι μέχρι τον Μάρτιο του 2013 να βγει στον "αέρα" ο διαγωνισμός για την εκχώρηση του λιμανιού σε ιδιώτες.

Βγαίνοντας από την σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Τελειώσαμε τον συντονισμό για τα προαπαιτούμενα. Όσον αφορά στο εργασιακό η τρόικα ήταν αρνητική και για το επίδομα γάμου και για την επεκτασιμότητα της σύμβασης. Για το μεν πρώτο λέει ότι είναι κάτι που έχει ψηφιστεί ενώ το δεύτερο δεν ισχύει σε κανένα μέρος του κόσμου. Η Τρόικα αρνήθηκε και την κύρωση από την βουλή των ιδιωτικοποιήσεων και σωστά, κατά την άποψή μου, αφού δεν θα ερχόταν κανένας επενδυτής αν έπρεπε η κάθε ιδιωτικοποίηση να περάσει από την Βουλή».

Από την πλευρά του, λίγο νωρίτερα ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι έγινε γενική συζήτηση για τα προαπατούμενα και πρόσθεσε ότι πάνε όλα καλά και ότι σύντομα εντός των προσεχών ημέρων θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στην Βουλή.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός των προσεχών ημέρων τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στην γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Νοεμβρίου. Θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μήνα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Είναι οριστικό: Εκχωρείται σε ιδιώτες το λιμάνι της Πάτρας - Μέχρι τον Μάρτιο ο διαγωνισμός"

Σοβαρή υπόθεση απάτης σε βάρος του ΟΓΑ στο Αγρίνιο

Σοβαρή υπόθεση απάτης σε βάρος του ΟΓΑ στην Αιτωλ/νία , που ζημίωσε το ταμείο με παράνομες συνταγογραφήσεις ορθοπεδικού υλικού σε δεκάδες ασφαλισμένους του Οργανισμού, εκδικάστηκε αυτές τις μέρες, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο

Οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά πέντε στην συγκεκριμένη υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων, ο τέσσερεις εκ των οποίων είναι ο επαγγελματίας εταιρίας ορθοπεδικών υλικών, οι τρείς συνεργάτες του αλλά και ένας πολύ γνωστός ορθοπεδικός ιατρός του νοσοκομείου του Αγρινίου.

Στην ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν συνολικά 69 μάρτυρες (!), οι περισσότεροι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, κυρίως από χωριά του Ξηρομέρου, των οποίων τα βιβλιάρια όπως φαίνεται χρησιμοποιήθηκαν για τις συνταγογραφήσεις αυτές. Η υπόθεση αφορά στην περίοδο του 1999 και ο ΟΓΑ προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες το 2004, όταν διαπιστώθηκε η απάτη που υποστηρίζεται πως έβλαψε το ταμείο με ποσό που υπερβαίνει τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου αναμένεται στις 11 Νοεμβρίου.

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρή υπόθεση απάτης σε βάρος του ΟΓΑ στο Αγρίνιο"

Ελέγχθηκαν οι 334. Εστάλησαν τα αποτελέσματα στις ΔΟΥ

Το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από τις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 5.000 προσώπων (φυσικών και νομικών) και μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 334 έλεγχοι, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων φόρων και προστίμων.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αντώνη Μπέζα.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός, με βάση το Ν. 3926/2004, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν πρόσβαση και λαμβάνουν οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο που αφορά ή σχετίζεται με την άσκηση του έργου και της αποστολής τους, ύστερα από σχετική υπηρεσιακή εντολή, μη υποκείμενοι σε περιορισμούς διατάξεων περί απορρήτου, υποχρεούμενοι όμως στην τήρηση των διατάξεων περί εχεμύθειας του Υπαλληλικού Κώδικα.

Στο πλαίσιο εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων, οι Περιφερειακές και Επιχειρησιακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει από τις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών περίπου 5.000 προσώπων (φυσικών και νομικών). Σε εκτέλεση των αιτημάτων αυτών, οι τράπεζες αποστέλλουν συνεχώς στοιχεία.

«Μέχρι στιγμής με βάση τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι τράπεζες στις προαναφερθείσες υπηρεσίες, έχουν ολοκληρωθεί 334 έλεγχοι τα αποτελέσματα δε αυτών έχουν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων φόρων, προστίμων», ενημερώνει ο κ. Μαυραγάνης.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελέγχθηκαν οι 334. Εστάλησαν τα αποτελέσματα στις ΔΟΥ"

Έως €500 οι συναλλαγές με χρήμα σε φυσική μορφή

Τέλος στις συναλλαγές με χρήμα σε φυσική μορφή, εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013, αν δεν υπάρξουν νέες αλλαγές, οι σχεδιασμοί του υπουργείου υπαγορεύουν ότι όλες οι συναλλαγές αξίας άνω των 500 ευρώ θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζικών επιταγών, πιστωτικών-χρεωστικών καρτών ή με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού του αγοραστή.

Σχετική διάταξη έχει περιληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται -για μία ακόμη φορά, και απομένει να αποδειχθεί στην πράξη- κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και όπως εκτιμούν οι εισηγητές του μέτρου στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής.

Σήμερα ο ισχύων νόμος ορίζει ότι φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 1.500 ευρώ, που εκδίδονται από επιτηδευματίες για πώληση αγαθών ή για παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται αποκλειστικά:

• Μέσω τραπέζης, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών/ λήπτη των υπηρεσιών.
• Μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
• Με επιταγές.

Το όριο αυτό σχεδιάζεται να μειωθεί στα 500 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου.

Προκειμένου να περιοριστεί το ενδεχόμενο μια συναλλαγή να σπάει σε «δόσεις» για να αποφευχθεί η πληρωμή μέσω τραπέζης, ο νομοθέτης έχει ήδη προβλέψει ότι «προκαταβολές που εισπράττονται ή τμηματικές καταβολές που αφορούν συναλλαγές ύψους 1.500 ευρώ σήμερα (ή των 500 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2013) εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του ειδικού τρόπου εξόφλησης, ανεξαρτήτως του ποσού εκάστης τμηματικής καταβολής ή προκαταβολής».

Δηλαδή, ο ειδικός τρόπος εξόφλησης καθορίζεται από το ύψος της συναλλαγής (ποσό εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου) και όχι από τον τρόπο διακανονισμού της είσπραξης (τμηματική καταβολή).

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπουν τα εξής:

· Καταργείται η θεώρηση (τρύπημα) βιβλίων και στοιχείων. Θα τηρούνται με ηλεκτρονικό τρόπο. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα διευκολύνει καταλυτικά τη διενέργεια ελέγχων, βάζοντας τέλος στο πιο απαρχαιωμένο σύστημα τήρησης βιβλίων και στοιχείων σε όλη την Ευρώπη.

· Όλα τα τιμολόγια - δελτία αποστολής θα εκδίδονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

· Καθιερώνεται υποχρέωση ενός τραπεζικού λογαριασμού για όλες τις συναλλαγές μιας επιχείρησης.

· Καταργούνται τα πρόσθετα βιβλία που υποχρεούνται να τηρούν ελεύθεροι επαγγελματίες (π.χ. βιβλίο αποθήκης, βιβλίο οχημάτων στα συνεργεία). Παράλληλα, όμως, αυστηροποιούνται οι ποινές.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Έως €500 οι συναλλαγές με χρήμα σε φυσική μορφή"

Περικοπές σοκ στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός παροχών

Ακόμη και κατά 40% ψαλιδίζονται τα ποσά που θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούν οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του φορέα σε διάφορα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι ασθενείς θα αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους δεδομένου ότι τα περισσότερα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα δε φαίνεται να θέλουν να μειώσουν τις τιμές τους. Διαβάστε αναλυτικά πόσα κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ και πόσα θα αποζημιώνει τώρα μετά το νέο κανονισμό παροχών.

Ακόμη και κατά 40% κόβονται τα ποσά που θα δίνει ο ΕΟΠΥΥ για τις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις που θα πραγματοποιούν οι ασθενείς-ασφαλισμένοι του φορέα.

Οι τιμές που προκύπτουν μετά τη σχετική απόφαση θα γεμίσουν μεν τα ταμεία του φορέα θα αδειάσουν όμως τις τσέπες των ασφαλισμένων.
Η απόφαση ελήφθη με το παλαιό Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ αλλά και τον απερχόμενο πρόεδρο Γεράσιμο Βουδούρη ο οποίος παραδίδει εντός των ημερών στον νέο πρόεδρο Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις τιμές που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα και τι θα ισχύσει από δω και πέρα:

Για μία Αξονική Τομογραφία ο ΕΟΠΥΥ έδινε 71,11 ενώ τώρα τη συγκεκριμένη εξέταση θα την καλύπτει μόνο με 60 ευρώ.
Τη Μαγνητική Τομογραφία σε πολλά σημεία όπως άκρας Χειρός και Πηχεοκαρπικής Αρθρώσεως, Άκρου Ποδός και Ποδοκνημικής Αρθρώσεως, Άνω Κοιλίας, Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης και Μυελού κ.α. αποζημίωνε με 236,95 ενώ πλέον θα δίνει μόλις 165 ευρώ.
Για μαγνητική αγγειογραφία κεφαλής ενώ έδινε 295 ευρώ το ποσό μειώνεται πια στα 165 ευρώ.
Για TRIPLEX, δηλαδή υπερηχογράφημα καρδίας με έγχρωμο υπερηχογράφο από 73,37 ευρώ το ποσό καθηλώνεται στα 60.
Αντίστοιχα και για Υπερηχητική αρτηριογραφία: καρωτίδων και σπονδυλικών αρτηριών.
Για TRIPLEX, δηλαδή υπερηχητική αρτηριογραφία αορτής (έγχρωμο) η αποζημίωση από 52,82 θα δίνει μόνο 44 ευρώ.
Στο σπινθηρογράφημα αιμάτωσης μυοκαρδίου (ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΠΩΣΗ) η αποζημίωση διαμορφώνεται από 260 ευρώ στα 195 ευρώ.
Ακόμη πιο χαμηλά πέφτουν οι τιμές στις απλές εξετάσεις όπως αίματος.
Είναι ενδεικτικό ότι για Τρανσαμινάσες αίματος και Τριγλυκερίδια αίματος από 4,49 γίνεται 3, 49 ευρώ ενώ ο Προσδιορισμός σακχάρου αίματος – γλυκόζης από 2,26 γίνεται μόλις 2 ευρώ.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Περικοπές σοκ στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός παροχών"

"Να καταλάβουν κάποιες χώρες ότι έχουν χάσει την εθνική κυριαρχία τους"

Φανατικά υπέρ της πρότασης Σόιμπλε για ευρωπαϊκή παρέμβαση στους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της Ευρωζώνης τάχθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την άποψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (εδώ), ο Ντράγκι δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχομένο, τονίζοντας ότι για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, θα πρέπει οι χώρες να μεταφέρουν μέρος της κυριαρχίας του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ «αρκετές κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία καθώς στο παρελθόν, επέτρεψαν τη συσσώρευση του χρέους τους και τώρα έχουν ανάγκη από τη καλή διάθεση των χρηματοπιστωτικών αγορών».

Ολοκληρώνοντας τον συλλογισμό του, ο Μάριο Ντράγκι παραδέχθηκε ότι ακούγεται κάπως παράδοξο αλλά «μόνο αν οι χώρες της Ευρωζώνης είναι πρόθυμες να παραχωρήσουν την κυριαρχία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα καταφέρουν να την κερδίσουν ξανά».

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » ""Να καταλάβουν κάποιες χώρες ότι έχουν χάσει την εθνική κυριαρχία τους""

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news