facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Βαξεβάνης: Διυλίζουν τις συντάξεις και καταπίνουν τη λίστα


Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης, καθώς αύριο στις 12:00 θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο προκειμένου να οριστεί τακτική δικάσιμος. Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο έξω από τα κτίρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Κώστα Βαξεβάνη, όπως επίσης βουλευτές και δικηγόροι.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Κώστα Βαξεβάνη έξω από την Ευελπίδων:
koutipandoras.
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαξεβάνης: Διυλίζουν τις συντάξεις και καταπίνουν τη λίστα"

Συνέλαβαν τον Κώστα Βαξεβάνη

«Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε» γράφει πρίν από λίγο στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Η αστυνομία συνέλαβε το δημοσιογράφο τη στιγμή που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Kόκκινο».


Το χρονικό της σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη
13:00 Αυτή τη στιγμή ο δημοσιογράφος οδηγείται απο την πίσω πόρτα στη ΓΑΔΑ προς την Ευελπίδων, ενώ έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος και ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος κάνουν δηλώσεις. Ακούστε τι δήλωσε ο Βασίλης Καπερνάρος για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη

12:30- Στη ΓΑΔΑ οδηγείται αυτή τη στιγμή ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγη ώρα, και έως τις 13:30 θα πάει στην εισαγγελία.
Μια επιχείρηση που περισσότερο ταιριάζει σε εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου και όχι δημοσιογράφο έστησαν οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη.
Από νωρίς χθες το απόγευμα έξω από το σπίτι όπου βρισκόταν ο δημοσιογράφος, υπήρχαν «ακροβολισμένοι» αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα όλο και αυξάνονταν. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί με πολιτικά και όχι μόνο παρακολουθούν φιλικά σπίτια του δημοσιογράφου καθώς επίσης και στέκια όπου συχνάζει.
Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου τρεις άνδρες της ασφάλειας έκαναν την πρώτη επίσκεψη στα γραφεία του HOT DOC. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι δίχως να ρωτήσουν το φύλακα στην είσοδο ανέβηκαν κατευθείαν στον πέμπτο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία του περιοδικού. Σαν να γνώριζαν ή να παρακολουθούσαν εδώ και καιρό τις κινήσεις του δημοσιογράφου και της δημοσιογραφικής του ομάδας.
Το δεύτερο μέρος του σίριαλ της σύλληψης του δημοσιογράφου παίχτηκε σήμερα το πρωί. Η κινητικότητα έξω από το σπίτι όπου βρίσκονταν ο Κώστας Βαξεβάνης ήταν μεγάλη, ώστε ο δημοσιογράφος να βγει και να παραδοθεί. Στο σημείο κατέφτασε λίγο αργότερα και εισαγγελέας, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μπουν στο διαμέρισμα και να τον συλλάβουν, την ώρα που ο δημοσιογράφος παραχωρούσε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι η κινητοποίηση των εισαγγελικών αρχών και μάλιστα σε ημέρα αργίας. Ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός επέδειξε τρομερά αντανακλαστικά για τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου, όταν σε άλλες περιπτώσεις καθυστερεί σημαντικά.
Εννοείται ότι κατά τη στιγμή της σύλληψης ο δημοσιογράφος δεν προέβαλλε καμία αντίσταση. Ωστόσο, από την πλευρά των αστυνομικών υπήρχε έντονη νευρικότητα, ωσάν να πρόκειται για μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών.
Συνεχής ενημέρωση στο koutipandoras.gr


Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέλαβαν τον Κώστα Βαξεβάνη"

Βαξεβάνης: Αναζητούν εμένα αντί για την αλήθεια (video)

Ο καταζητούμενος Κώστας Βαξεβάνης μιλάει στο Κουτί της Πανδώρας για το δημοσίευμα του HOT DOC και την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και την προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της αλήθειας.

Δείτε το βίντεο:



koutipandoras

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαξεβάνης: Αναζητούν εμένα αντί για την αλήθεια (video)"

Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στους New York Times

Εκτενής αναφορά της αμερικανικής εφημερίδας στην υπόθεση

Οι New York Times φιλοξενούν απόψε στην ιστοσελίδα τους, εκτενές δημοσίευμα για τη δημοσίευση των ονομάτων της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό Hot Doc.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Λίστα με λογαριασμούς τράπεζας αυξάνει την ένταση στην Ελλάδα» και αναφέρεται στη διαδρομή της περίφημης λίστας, αλλά και στο περιεχόμενό της με τον συντάκτη να σημειώνει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι έμειναν άπραγοι εδώ και δύο χρόνια.

Επίσης, οι NYT, σημειώνουν ότι η στάση των υπουργών οικονομικών που είχαν στα χέρια τους το αρχείο και δεν έκαναν τίποτα προκαλεί ερωτηματικά.

"Η δημοσίευση της λίστας είναι πιθανό να ρίξει λάδι στη φωτιά, προκαλώντας την οργή των Ελλήνων, που διαπιστώνουν ότι οι πολιτικοί αρνούνται να ελέγξουν την ελίτ, με την οποία έχουν πολύ στενές σχέσεις" προσθέτει ο συντάκτης.

Οι New York Times, δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στην απάντηση του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος κατηγόρησε το Hot Doc για επίθεση λάσπης

Στέκονται φυσικά και στην εντολή του εισαγγελέα να συλληφθεί ο εκδότης του Hot Doc, κώστας Βαξεβάνης, ενώ αναγράφουν αυτολεξεί και το μήνυμά του, ότι δηλαδή "αντί να συλλάβουν τους παραβάτες και τους κλέφτες υπουργούς, συλλαμβάνουν την αλήθεια και την ελεύθερη δημοσιογραφία".

Ο συντάκτης θεωρεί ότι η υπόθεση αυτή θα προκαλέσει νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο αρχηγός είναι ένας από τους δύο υπουργούς, από τα χέρια των οποίων πέρασε η λίστα και όλα αυτά σε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας πρέπει να κλείσει η συμφωνία για τα νέα επώδυνα μέτρα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στους New York Times"

"Χρυσός, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κάτω από τα πόδια της υπερχρεωμένης Ελλάδας"!

"Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια υπερχρεωμένη αλλά πετρελαιοπαραγωγός χώρα, αν και η τρέχουσα παραγωγή είναι αρκετά περιορισμένη: δύο χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, ή 0,5 τοις εκατό των αναγκών της χώρας", γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η Αθήνα έχει παραμελήσει να προχωρήσει στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Πριν από λίγους μήνες η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε μια σειρά από διαγωνισμούς στις τρεις περιοχές της χώρας όπου στο τέλος της δεκαετίας του ΄90 έγιναν σεισμικές μελέτες και προέκυψαν πραγματικά ευρήματα: στα Ιωάννινα, στην Ήπειρο (κοντά στα αλβανικά σύνορα) και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Το δημοσίευμα της Le Monde αναφέρει ότι "προς το παρόν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει με βάση αυτά τα ευρήματα τα οποία προσφέρουν εκτιμήσεις ότι περιέχονται μεταξύ 50 και 100 εκατ. βαρελιών στις περιοχές αυτές. Οπωσδήποτε είναι η μεγάλη θαλάσσια περιοχή που ελέγχεται κοντά στην Κρήτη που προκαλεί περισσότερες ελπίδες μετά την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ισραήλ και την Κύπρο: Μια νορβηγική εταιρεία (Pgs Petroleum Geo Services) έχει μόλις επιλεγεί για να πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες διάρκειας 18 μηνών σε μια θάλασσα συνολικής επιφάνειας 220 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιόμετρων, εκεί που φαίνεται ότι υπάρχουν τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη".

Παράλληλα η La Tribune αναφέρεται στη βόμβα του πρακτορείου Bloomberg, ότι η "Ελλάδα θα γίνει η πρώτη παραγωγός χώρα χρυσού στην Ευρώπη''.

Υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα έχει ήδη ένα ''σημαντικό δυναμικό ορυκτών" (βωξίτη, περλίτη), η οικονομική εφημερίδα επισημαίνει ότι Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η πρώτη παραγωγός χώρα σε χρυσό το 2016 στην Ευρώπη εκτοπίζοντας την Φινλανδία, ενώ σήμερα είναι στην τεσσαρακοστή θέση!

Και η μεγαλύτερη ηλεκτρονική οικονομική εφημερίδα της Ιταλίας η TREND-online.com, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα μπορούσε όχι μόνο να αποπληρώσει τα δάνεια της, αλλά και να βγάλει γρήγορα σημαντικά κέρδη, κάνοντας πρώτη απ' όλους στην Ευρώπη τη μεγάλη στροφή προς την ανάκαμψη της οικονομίας:

"Παρότι χρεωμένη, στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν είναι καθόλου φτωχή, αφού κατέχει άφθονους ανεκμετάλλευτους πόρους: τεράστιες ποσότητες χρυσού, πετρελαίου και φυσικού αερίου, κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια της. Μπορεί η ελληνική οικονομία να έχει συρρικνωθεί κατά 20%, η ανεργία της να έχει φτάσει στο 25,1%, το δημόσιο χρέος της να έχει αυξηθεί κατά 198% σε σχέση με το ΑΕΠ και κάθε τόσο ν' ακούγονται διάφορες φωνές που υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να φύγει από το ευρώ, αλλά όλα αυτά μοιάζουν εντελώς εξωπραγματικά. Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή. Αντιθέτως. Η Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο πλούσια κράτη της Ευρώπης, αλλά δεν ξέρει πώς να αξιοποιήσει τις φυσικές πηγές της" - ή κάποιοι δεν την αφήνουν, προσθέτουμε εμείς.

Η χώρα κολυμπάει κυριολεκτικά στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο χάρη στα πολλά κοιτάσματα στη δυτική πλευρά της.

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » ""Χρυσός, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κάτω από τα πόδια της υπερχρεωμένης Ελλάδας"!"

Αντιδράσεις για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Βαξεβάνη

Άμεση ήταν η αντίδραση για την εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. ''Κύμα'' υποστήριξης στον Κώστα Βαξεβάνη. Επικρίνονται τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης

Λίγες ώρες μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, εξαιτίας της παραβίασης του προσωπικού απορρήτου, μέσω της δημοσιοποίησης των ονομάτων της ''Λίστας Λαγκάρντ'', ξέσπασε ένα κύμα υποστήριξης υπέρ του.

Για προκλητική και απαράδεκτη δίωξη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, εξαιτίας της δημοσίευσης της ''Λίστας Λαγκάρντ'', κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Η Κουμουνδούρου επισημαίνει πως πρόκειται για ''πολιτική δίωξη'' και ''ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού''.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
''Η αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη είναι προκλητική και απαράδεκτη.
Δυστυχώς η δικαιοσύνη έσπευσε να κινηθεί εναντίον αυτού που αποκαλύπτει, ενώ επιδεικνύει νωθρότητα απέναντι σε αυτούς που συγκαλύπτουν, που έχασαν, ξέχασαν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.
Η δίωξη είναι πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού ο οποίος καλείται αυτές τις μέρες να υποστεί τις συνέπειες της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής που έχει γνωρίσει ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση αλλά και τις συνέπειες της διαχρονικής και συστηματικής φοροδιαφυγής των εχόντων και κατεχόντων''.

Το σχόλιο Καμμένου για το ένταλμα σύλληψης
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, σχολίασε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Με την ανάρτησή του ''κάρφωσε'' επιμελώς τη Δικαιοσύνη αναφέροντας χαρακτηριστικά: ''Ο Παπακωνσταντίνου που ''έχασε'' την λίστα και έφυγε ελεύθερος συνοδεία φρουράς από την Βουλή,ο Βαξεβάνης δημοσίευσε ονόματα και διώκεται..''

Καταγγελίες από τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ
Άμεση ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Δημήτρη Τρίμη, για την αυταπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελίας.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: ''Εκτιμώ ως απόλυτα υποκριτική τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κατά της δημοσιογραφικής έρευνας, όταν έρχονται στην δημοσιότητα εκείνα τα στοιχεία που υποτίθεται ότι ψάχνει επί μήνες τόσο η Δικαιοσύνη, όσο και ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος αλληλοκατηγορείται ότι δεν βρίσκει.
Η δημοσιότητα και η διαφάνεια είναι η ψυχή της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης''.
Ομάδα Υποστήριξης στο Facebook
Την ίδια στιγμή στο Facebook έχει δημιουργηθεί Ομάδα Υποστήριξης στον Κώστα Βαξεβάνη, η οποία μέσα σε 2 ώρες έχει περίπου 6000 likes.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Βαξεβάνη"

Η “αλήθεια” για το φθηνό Φυσικό Αέριο

Όλοι μας έχουμε δει την προσβλητική διαφήμιση για το φυσικό αέριο που προβάλλονταν επί ένα μήνα στα περισσότερα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια. Και λέω «προβάλλονταν» καθώς, έστω και καθυστερημένα, η διαφήμιση, που εμφάνιζε τους πρατηριούχους και πωλητές πετρελαίου θέρμανσης ως… «ληστές», αποσύρθηκε καθώς η Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ελέγχου Επικοινωνίας έκρινε ομόφωνα ότι στη διαφήμιση «παρουσιάζονται με τρόπο προσβλητικό οι έμποροι πετρελαίου με συνέπεια το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν απαξιωτικές εντυπώσεις και δυσφήμιση για αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο συνολικά». Παρόλα αυτά κανένα πρόστιμο δεν έχει επιβληθεί σε αυτή την «εταιρεία». Ομόφωνα επίσης κρίθηκε ότι η εκτίμηση πως το φυσικό αέριο θα είναι 35 % φθηνότερο από το πετρέλαιο κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2012«προϋποθέτει επισφαλείς παραδοχές» και «είναι πιθανό να οδηγήσει σε σύγχυση ή / και παραπλάνηση τον καταναλωτή».

Η εταιρεία φυσικού αερίου οφείλει να δώσει κάποιες απαντήσεις στους καταναλωτές.

· Γιατί το φυσικό αέριο είναι ακριβότερο στην Θεσσαλονίκη από ότι στην Αθήνα; Μάλιστα η θερμογόνος δύναμη του φυσικού αερίου που διατίθεται στην Θεσσαλονίκη είναι μικρότερη από αυτήν του φυσικού αερίου που διατίθεται στην Αθήνα και ως εκ τούτου θα έπρεπε το φυσικό αέριο που διατίθεται στη Θεσσαλονίκη να είναι φθηνότερο.

· Πόσο τελικά κοστίζει σήμερα το φυσικό αέριο ΑΝΑ ΛΙΤΡΟ; Προκειμένου η τιμή του να συγκριθεί με αυτήν του πετρελαίου (που μετριέται σε λίτρα) θα πρέπει τα δύο καύσιμα να έχουν κοινή μονάδα μέτρησης. Επειδή η κατανάλωση του φυσικού αερίου μετριέται σε KW/h ενώ του πετρελαίου σε λίτρα, η όποια σύγκριση τιμών, χωρίς να έχει προηγηθεί μετατροπή σε κοινή μονάδα μέτρησης, οδηγεί σε σύγχυση ή/και παραπλάνηση τους καταναλωτές.

· Γιατί ακρίβυνε το φυσικό αέριο το μήνα Μάρτιο κατά 25% (πηγή ΕΣΥΕ); Ενημερώθηκαν οι καταναλωτές για την απότομη αυτή αύξηση στο κατά τα άλλα «φθηνό» προϊόν;

· Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν δίνονταν γραπτές εγγυήσεις στους καταναλωτές για την χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το πετρέλαιο; Πότε έλεγαν τελικά αλήθεια, τότε ή τώρα;

· Το ξέρει η κοινή γνώμη ότι στο παρελθόν είχε γίνει κατάληψη στα γραφεία της εταιρείας σε Θεσ/νικη και Βόλο από καταναλωτές λόγω επιβολής ‘καπέλου’ του ‘φθηνού’ φυσικού αερίου και η εταιρεία αναγκάστηκε να επιστρέψει άρον άρον τη διαφορά που είχε εισπράξει για να μην πάρει έκταση το θέμα;

· Έχουν ενημερωθεί οι καταναλωτές ότι το πετρέλαιο θέρμανσης έχει μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη από το φυσικό αέριο;

Και το καλύτερο για το τέλος:

· Γιατί δε διευκρινίζουν ότι το με το επίδομα θέρμανσης το πετρέλαιο θέρμανσης παραμένει φθηνότερο από το φυσικό αέριο;

Δεν συνιστά παραδοχή από την εταιρεία ότι το φυσικό αέριο είναι ακριβότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης όταν μετά από μια αύξηση 40% στο πετρέλαιο θέρμανσης η ίδια η εταιρεία διαφήμιζε ότι θα είναι 35%!!!φθηνότερο το φυσικό αέριο; Άρα ξεκάθαρα παραδέχεται ότι πριν ήταν ακριβότερο!!

tromaktiko

Διαβάστε Περισσότερα » "Η “αλήθεια” για το φθηνό Φυσικό Αέριο"

Πάτρα: Το νοσοκομείο του Ρίου αγόρασε πανάκριβο μηχάνημα που δεν μπορεί να συντηρήσει

Την ώρα που τα περισσότερα νοσοκομεία δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο απλές ανάγκες τους λόγω της οικονομικής δυστοκίας, αυτό του Ρίου αγόρασε πανάκριβο μηχάνημα, το οποίο μόνο με...θαύμα, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα συντηρήσει λόγω υψηλού κόστους.

Όπως αποκάλυψε, με επιστολή του, ο γιατρός και σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Λύχρος, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών προμηθεύτηκε όργανο ρομποτικής χειρουργικής αντί 1.840.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το ίδιο μηχάνημα έχει και το Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών αλλά είναι πλέον σε αχρηστία, αφού τα έξοδα συντήρησης του ανέρχονται στα 500.000 ευρώ ετησίως και το υπουργείο Υγείας, εν μέσω κρίσης, δεν υπογράφει το σχετικό κονδύλι.

Αναλυτικά η επιστολή

"Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. Υ4β/Γ.Π. 406/Φ 8γ2-123 του Υπ. Υγ. και Κοιν. Αλληλ., Διεύθυνση Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας, τμήμα β΄ (συν1), ξεκίνησε η διαδικασία προμήθειας, από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Π.Γ.Ν.Π.), οργάνου ρομποτικής χειρουργικής, συνολικής δαπάνης μεγαλύτερης των 1.840.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α

. Παράλληλα, σύμφωνα με το από28/02/2010 δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (συν2), το αντίστοιχο όργανο του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών έχει τεθεί σε αχρηστία, εξ αιτίας του υψηλού κόστους συντήρησης και λειτουργίας του, το οποίο ανέρχεται σε περισσότερα από 500.000 ευρώ ετησίως. Κονδύλι το οποίο δεν υπογράφεται από το Υπ. Υγ. και μάλιστα εν μέσω κρίσης.

Είναι εύλογες λοιπόν οι ανησυχίες ότι, παρά το ιστορικό του Λαϊκού Νοσοκομείου, οδεύουμε σε ένα νέο οικονομικό φιάσκο, αμφίβολης και αμφισβητήσιμης κλινικής χρησιμότητας, την ίδια ώρα που αναβάλλονται και καθυστερούν απλές εξετάσεις ρουτίνας, ιδιαίτερα χαμηλού κόστους αλλά μεγίστης κλινικής χρησιμότητας, σαν συνέπεια της οικονομικής ένδειας και δυσπραγίας που έχει περιέλθει το σύστημα υγείας και συγκεκριμένα το Π.Γ.Ν.Π.

Τίθενται τα ερωτήματα:

Σε ποια στοιχεία στηρίζεται η προτεραιότητα μιας τέτοιας προμήθειας σε βάρος άλλων περισσότερο άμεσων και επειγόντων αναγκών στη διάγνωση και θεραπεία ασθενών;

Σε ποια στοιχεία στηρίζεται η αισιοδοξία των επιστημονικών, οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του Π.Γ.Ν.Π. ότι δεν θα έχουν την τύχει του Λαϊκού Νοσοκομείου;

Έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια συντήρησης και χρήσης της λειτουργίας του οργάνου από το Υπουργείο Υγείας;

Οι απαντήσεις προς τον δοκιμαζόμενο Πατραϊκό Λαό είναι απαραίτητες. Δεν είναι επιτρεπτή η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, όταν οι μνημονιακές πολιτικές έχουν καταδικάσει τον Ελληνικό Λαό σε εσχάτη οικονομική δυσπραγία και μεγάλη υποβάθμιση της υγειονομικής του περίθαλψης".

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Το νοσοκομείο του Ρίου αγόρασε πανάκριβο μηχάνημα που δεν μπορεί να συντηρήσει"

Αυτοί είναι οι 33 όροι που μας επιβάλλει το «Μνημόνιο 3».

Το «Μνημόνιο 3» περιλαμβάνει 90 σελίδες και είναι έτοιμο να καθαρογραφεί και να κατατεθεί στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε αυτό η Τρόικα δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ για την ερχόμενη διετία με συγκεκριμένα και αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Με το νέο «Μνημόνιο 3» η κυβέρνηση δεσμεύεται για έσοδα αποκρατικοποιήσεως 1,7 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2012 και δεσμεύεται για καταιγισμό περικοπών σε μισθούς και συντάξεις αλλά και νέους φόρους την επόμενη διετία.

Σύμφωνα με το «Μνημόνιο 3»:

Μισθοί δημοσίου και απολύσεις

Καταργούνται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας. Καταργούνται οι εξαιρέσεις από το ενιαίο μισθολόγιο

Αναστέλλονται ως το 2016 τα δημοσιονομικά επιδόματα και τα επιδόματα απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων

Γίνονται υποχρεωτικές οι μετακινήσεις καθηγητών και οι συγχωνεύσεις σχολείων

Απομακρύνονται 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2012 και 25.000 υπάλληλοι το 2013

Μειώνονται τα ειδικά μισθολόγια κατά 2% για μισθούς ως 1.000 ευρώ, 10% για μισθούς από 1.000-1.500 ευρώ, 30% για 2.500-4.000 ευρώ και 35% για πάνω από 4.000 ευρώ

Επιβάλλεται νέο μειωμένο μισθολόγιο για το προσωπικό της Βουλής

Φόροι

Καταργούνται αναδρομικά οι φοροαπαλλαγές από τα εισοδήματα του 2012

Αυξάνονται οι φόροι στα τσιγάρα

Οι εφοπλιστές θα υπογράψουν ειδικό Μνημόνιο για πληρωμή επιπλέον 200 εκατ. ευρώ ως το 2016

Εξισώνεται ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο και το υγραέριο

Μειώνονται οι επιστροφές ΦΠΑ στους αγρότες στο 6%

Οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων αντιστοιχίζονται με τις αγοραίες αξίες ως τον Μάρτιο του 2013

Μειώνονται οι ΔΟΥ σε περίπου 90 ως τον Ιούνιο του 2013

Αυξάνονται οι ελεγκτές για τη Βεβαίωση είσπραξης Εσόδων κατά 2.000 ως το καλοκαίρι του 2013

Αναμορφώνεται η φορολογία εισοδήματος, καταργείται ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων

Συντάξεις

Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια χωρίς να επηρεάζεται η προυπόθεση των 40 ετών για την πλήρη σύνταξη

Μείωση των εφάπαξ κατά 23% για τους δημοσίους υπαλλήλους από την 1 Ιανουαρίου 2013

Μειώνονται οι συντάξεις κατά 3% από τα 1.000 ευρώ , 5% από τα 1.500-2.000 ευρώ και 12% για τις υψηλότερες των 2.000 ευρώ

Καταργούνται τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας

Μείωση συντάξεων για τους μη ασφαλισμένους του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ για όσους δεν έχουν δικό τους σπίτι και 50 ευρώ για όσους είναι ιδιοκτήτες

Το ΕΚΑΣ θα δίδεται σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 64 έτη

Αγορά εργασίας

Μειώνεται η αποζημίωση απολύσεων με οροφή τους 12 μισθούς συν 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον χρόνο

Μειώνεται ο χρόνος προειδοποίησης σε 4 μήνες

Μειώνονται σε 11 ώρες οι ελάχιστες ημερήσιες ώρες ανάπαυσης

Αναμορφώνεται ο κατώτατος μισθός από το τέλος Μαρτίου 2013

Κλειστά επαγγέλματα

Καταργούνται οι εναπομείναντες περιορισμοί στα κλειστά επαγγέλματα, φορτοεκφορτωτές σε επίγειες δραστηριότητες, ορκωτοί εκτιμητές, λογιστές, φορολογικοί σύμβουλοι, πρακτορεία προσωρινής απασχόλησης, ιδιωτικά γραφεία, σύμβουλοι εργασίας, μεσίτες, ξεναγοί και αναλογιστές

Για τους δικηγόρους καταργούνται οι ελάχιστοι μισθοί για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ενώ για τους συμβολαιογράφους καταργείται η υποχρεωτική παρουσία τους στις συμβολαιογραφικές πράξεις

Αγορά προϊόντων

Θα επιτραπεί στους εμπόρους καυσίμων να εισάγουν καύσιμα χωρίς να υποχρεούνται να κατασκευάσουν μεγάλους χώρους αποθήκευσης

Θα επιτραπεί η πώληση βρεφικού γάλακτος, τσιγάρων,εφημερίδων και περιοδικών από τα σούπερ μάρκετ

Θα καταργηθούν οι ελάχιστοι χρόνοι για την πώληση τροφίμων

Θα αποσυνδεθούν οι ώρες εργασίας των υπαλλήλων από τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων

Θα καταργηθούν οι περιορισμοί στην ενοικίαση φορτηγών, βαν και υπηρεσιών σοφέρ

Θα επιτραπεί η χρησιμοποίηση βαν για μεταφορά πελατών ξενοδοχείων και τουριστικών πρακτορείων

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι 33 όροι που μας επιβάλλει το «Μνημόνιο 3»."

Τα βρήκαν για το ελληνικό χρέος

Συμφωνία στο παρασκήνιο από ΔΝΤ, Κομισιόν και Γερμανία

Σε συμφωνία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους κατέληξαν, κάτω από άκρα μυστικότητα, στις αρχές της εβδομάδας, ΔΝΤ, Κομισιόν και Γερμανία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει στη Real News διπλωματική πηγή πλησίον των συζητήσεων, οι τεχνικές υπηρεσίες του Ταμείου και η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών της Κομισιόν συμφωνούν ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο στα χαρτιά αν η Ελλάδα και οι εταίροι εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων που σήμερα κατέχει ο ιδιωτικός τομέας.

Το σχέδιο προβλέπει ότι με 10 δισ. ευρώ το ελληνικό Δημόσιο οφείλει να αποσύρει από την αγορά τίτλους αξίας 40 δισ. ευρώ, από το σύνολο των περίπου 63 δισ. ευρώ που βρίσκονται σήμερα σε χέρια ιδιωτών. Για να διασφαλιστεί μάλιστα η αξία επαναγοράς στο 1 προς 4, το πρόγραμμα δεν θα εκτελεστεί άπαξ, όπως το PSI 1, αλλά η απόσυρση των τίτλων θα γίνεται σε ανύποπτο χρόνο, από το 2013 έως και το 2020.

Στην ίδια εξίσωση με το πρόγραμμα επαναγοράς το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να εντάξει και μία ευνοϊκότερη παραδοχή για την ύφεση των επόμενων ετών, έστω κατά 0,5 της μονάδας κατ'έτος, που θα μπορούσε να βελτιώσει περαιτέρω την προοπτική του χρέους.

Μάλιστα η παραπάνω τεχνική λύση δεν αποτελεί παρά την κορυφή του παγόβουνου μιας συνολικότερης προσέγγισης του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους, που φαίνεται πως προς το παρόν έχουν καταφέρει να πείσουν πολλά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για την ανάγκη να αποτραπεί μια χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με εμπιστευτικό κείμενο, η σειρά των απωλειών ενός πανάκριβου Grexit είναι η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Γερμανία.

newsbeast.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα βρήκαν για το ελληνικό χρέος"

Απόφαση - βόμβα του Άρειου Πάγου για τα εικονικά τιμολόγια

Χειροπόδαρα «δένει» τους εκδότες αλλά και τους λήπτες εικονικών τιμολογίων ο Άρειος Πάγος, καθώς με απόφαση-βόμβα ξεκαθαρίζει ότι για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της φοροδιαφυγής, δεν απαιτείται πλέον η πρόθεση του κατηγορούμενου να αποκρύψει φορολογητέα ύλη αλλά αρκεί να έχει έστω υπόνοια ότι εκδίδει ή λαμβάνει πλαστά ή εικονικά τιμολόγια!

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Στ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που καθαρογράφηκε λίαν προσφάτως"για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος της φοροδιαφυγής, απαιτείται, αντικειμενικώς η έκδοση από το δράστη πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων ή η αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων (και μάλιστα ανεξαρτήτως αν τα τελευταία είναι και πλαστά, αφού ο νόμος δεν θεωρεί ως εικονικά μόνο τα γνήσια), υποκειμενικώς δε δόλος, ο οποίος περιλαμβάνει τη γνώση, έστω, και με την έννοια της αμφιβολίας, της πλαστότητας ή της εικονικότητας των φορολογικών στοιχείων και, επί αποδοχής της εικονικότητας αυτών, τη θέληση ή αποδοχή του δράστη να προβεί στην έκδοση των πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων ή να αποδεχθεί εικονικά φορολογικά στοιχεία.

Σκοπός του δράστη για την απόκρυψη φορολογητέας ύλης δεν απαιτείται πλέον, ως πρόσθετο στοιχείο για τη θεμελίωση της υποκειμενικής υποστάσεως του εν λόγω εγκλήματος, σε αντίθεση προς το άρθρο 31 παρ. 1 περ. η' του ν. 1591/1986., που απαιτούσε για την υποκειμενική θεμελίωση του, πλην του βασικού δόλου, αναφορικά με τα στοιχεία της αντικειμενικής του υποστάσεως, και σκοπό του δράστη να αποκρύψει τη φορολογητέα ύλη".

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση - βόμβα του Άρειου Πάγου για τα εικονικά τιμολόγια"

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών για γιατρό που έκανε διάγνωση μέσω τηλεφώνου

Το Τριμελές Εφετείο Πατρών, επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή σε γιατρό με την κατηγορία ότι δεν βρισκόταν στη θέση του στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, τον Απρίλιο του 2005, όταν εισήχθη με μηνιγγίτιδα ένας 17χρονος μαθητής, όπως γράφει σήμερα η «Πελοπόννησος».

Στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα βρισκόταν μια ειδικευόμενη γιατρός που συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο και του ανέφερε τα συμπτώματα του εφήβου.

Ο γιατρός προσπάθησε να κάνει διάγνωση μέσω τηλεφώνου και όπως προέκυψε στην πορεία, το περιστατικό υποτιμήθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας του νεαρού να επιδεινώνεται όσο περνούσε η ώρα.

Τελικά στο νοσοκομείο ο γιατρός πήγε στις 6 το απόγευμα, ενώ η ασθένεια είχε αρχίσει να καλπάζει και η κατάσταση της υγείας του μαθητή ήταν ήδη επιβαρυμένη. Τότε αποφασίστηκε ο 17χρονος να μεταφερθεί στο ΠΓΝΠ, όπου και κατέληξε στις 3 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινή φυλάκισης 30 μηνών για γιατρό που έκανε διάγνωση μέσω τηλεφώνου"

Το ΙΚΑ δίνει 25 εκατ. ευρώ για αναστύλωση κτιρίου που δεν αξίζει ούτε τα μισά

Το θέμα της αναστύλωσης ενός κτιρίου του ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς 64 ήλθε με ερώτηση στη Βουλή, καθώς θα διατεθούν 25 εκατ. ευρώ, την ώρα που το Ίδρυμα δυσκολεύεται να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Συγκεκριμένα, με ερώτησή του ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιάννης Καράμπελας, ζητά να μάθει γιατί το ΙΚΑ προχωρά σε μια τόσο μεγάλη δαπάνη για ένα κτίριο. Κι αυτό, την ώρα που το Ίδρυμα βλέπει τις εισφορές του από τους ασφαλισμένους να συρρικνώνονται λόγω της ανεργίας με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους ασφαλισμένους.

Όπως γράφει το «Βήμα της Κυριακής», ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, απαντά πως το συγκεκριμένο κτίριο είναι του 1954, έχει κριθεί διατηρητέο και εκεί -μετά τις επισκευές- θα εγκατασταθούν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΙΚΑ δίνει 25 εκατ. ευρώ για αναστύλωση κτιρίου που δεν αξίζει ούτε τα μισά"

Μεσολόγγι: Κινητοποίηση φορέων για να μην κλείσει το νοσοκομείο

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει το σύνολο σχεδόν των φορέων του Μεσολογγίου, αντιδρώντας έτσι στο "κλείσιμο του νοσοκομείου του Μεσολογγίου" όπως αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση.

Αναλυτικά το κάλεσμα των φορέων, έχει ως εξής:

ΚΑΛΕΣΜΑ

Προωθούν το Κλείσιμο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 30-10-2012 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου για να συντονίσουμε και να αποφασίσουμε από κοινού τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου

Νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ

Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσολογγίου.

Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Μεσολογγίου

Σύλλογος Νοσηλευτών Αιτ/νίας

Σύλλογος Νεφροπαθών Μεσολογγίου

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄ βαθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου

ΕΙΝΑΑ (3μελης Νοσοκομείου Μεσολογγίου)

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Κινητοποίηση φορέων για να μην κλείσει το νοσοκομείο"

Προς νέες κινητοποιήσεις νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, προγραμματίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στις 13.00 και καλεί τους δάσκαλους και νηπιαγωγούς να συμμετάσχουν.

Oι εκπρόσωποι των δασκάλων θα θέσουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, (ωράριο, ολοήμερο σχολείο, ασφάλεια, υποδομές κλπ.) στη συνάντηση που αναμένεται να έχουν με τον υφυπουργό Παιδείας Θεοδ. Παπαθεοδώρου την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισε τη διοργάνωση απογευματινού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στην πλατεία Συντάγματος.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές σε ολόκληρη τη χώρα σε γενικές συνελεύσεις και τους ζητεί να αναλάβουν πρωτοβουλίες για οργάνωση παραστάσεων ή αποκλεισμών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί πάντως ότι μεταξύ άλλων το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προτείνει στους καθηγητές να αναρτήσουν πανό στα σχολεία με συνθήματα όπως: «Όχι στο νέο μνημόνιο», «Αντιστεκόμαστε στην κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης», « Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ».

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Προς νέες κινητοποιήσεις νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές"
Πασίγνωστοι επιχειρηματίες είναι μεταξύ των «μνηστήρων» του ΟΠΑΠ. Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης μαζί με Μελισσανίδη αλλά και ο φίλος του Μαρινάκη, Σωκράτης Κομινάκης θέλουν τον χρυσοφόρο οργανισμό!

Αντιμέτωποι θα βρεθούν ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ενώ η οικογένεια Βαρδινογιάννη θα έχει μαζί της και τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη. Ξεχωριστή προσφορά ετοιμάζει και ο Σωκράτης Κομινάκης που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μάλιστα, η απόσυρση από το ποδόσφαιρο των οικογενειών Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη, αλλά και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παρά την απίστευτη πίεση, δεν έχει επαναδραστηριοποιηθεί στα διοικητικά της ΑΕΚ, να έχει σχέση με τη νομοθεσία που απαγορεύει ιδιοκτήτες ή παράγοντες ομάδων, να είναι μέτοχοι σε εταιρείες στοιχήματος, όπως είναι φυσικά ο ΟΠΑΠ.

Οπως γράφει η εφημερίδα, σε έναν ανηλεή πόλεμο θα εισέλθουν οι διεκδικητές του ΟΠΑΠ, καθώς τα υποψήφια σχήματα, εγχώρια και ξένα, θα καταθέσουν προσφορές μέχρι τις 9 Νοεμβρίου για το 33% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο.

Τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού κινούνται στα 400-500 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που μετατρέπει την ΟΠΑΠ στην πιο φθηνή μετοχή τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, από πλευράς αποδόσεων και ταμειακών ροών.

Τα εκατέρωθεν «χτυπήματα» από εγχώριους διεκδικητές, που ήδη ξεκίνησαν, και οι δηλώσεις του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Αλ.Τσίπρα, για τον ΟΠΑΠ δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή. Διότι ο νικητής τα παίρνει σχεδόν όλα, δίνοντας στο Δημόσιο το 30% των μεικτών κερδών και λιγότερες χορηγίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απέναντι στην Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος συζήτησε με τον τουρκικό όμιλο Dogan, έχει δημιουργηθεί ένας σχηματισμός, που έχει τη βάση του στα συμφέροντα της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η τελευταία, που εξέταζε στο παρελθόν την είσοδο στο στοίχημα από κοινού με την Intralot, αντιπροσωπεύεται πλέον από τον εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη και το τσέχικο fund PPF, που κατέχει πάνω από 5% της Τράπεζας Πειραιώς.

Δίπλα στους δύο πρώτους αναμένεται να σταθεί η ιταλική Lottomatica, μια εταιρεία που ελέγχει τα τυχερά παιχνίδια στην Ιταλία -και όχι μόνο- και προσπαθεί από το 2004 να εισέλθει στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, και ο Σωκράτης Κομινάκης, ο οποίος είναι γνωστός στις τηλεπικοινωνίες από την εξαγορά της Wind, θα «κατέβει στη μάχη» με γνωστό επενδυτικό fund.
Από τις εγγλέζικες εταιρείες, αυτές που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τον ΟΠΑΠ είναι η Camelot, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και τα επενδυτικά σχήματα Permira και GVC. Από τις γνωστές ξένες εταιρείες προσφορά θα καταθέσουν και η αμερικανική Scientific Games, ενώ έκπληξη θεωρείται η συμμετοχή του κινεζικού ομίλου Fossun, ο οποίος διαθέτει ήδη επένδυση στην Ελλάδα (Folli Follie), την οποία θέλει να επεκτείνει και στα τυχερά παιχνίδια.

gazzetta

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Ραδιενεργά για μια δεκαετία ακόμα τα ψάρια στη Φουκουσίμα

Ραδιενεργά για μια δεκαετία ακόμα θα είναι τα ψάρια στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της... Φουκουσίμα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας «Woods Hole» στη Μασαχουσέτη.

Μεγαλύτερους κινδύνους διατρέχουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ψάρια που ζουν σε μεγάλα βάθη, καθώς εκεί εντοπίζονται τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης.

Από την εξέταση ψαριών που αλιεύθηκαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα προκύπτει ότι τα ύδατα συνεχίζουν να εμφανίζουν υψηλές ποσότητες ραδιενεργού καισίου, το οποίο είτε πηγάζει από τον βυθό είτε καταλήγει στη θάλασσα μέσω των υδάτων που χρησιμοποιήθηκαν για την ψύξη των αντιδραστήρων και μολύνθηκαν με ραδιενέργεια.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ραδιενεργά για μια δεκαετία ακόμα τα ψάρια στη Φουκουσίμα"

Δώρο πένα αξίας ...1900 ευρώ από το ΓΕΣ! Επί ΔΝΤ!

“Δεν έχει αξία το δώρο ,αλλά η πράξη”,λένε. Έλα όμως που δεν το πιστεύουν όλοι αυτό. Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν στην αξία του δώρου. Χωρίς βέβαια να το πληρώνουν απαραίτητα από τη τσέπη τους.

Τα λέμε αυτά γιατί μαθαίνουμε ότι στο ΓΕΣ ψάχνοντας τα έξοδα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια -και πάντως ενώ η Ελλάδα είχε μπει στο ΔΝΤ και στη τρόϊκα- διαπίστωσαν ότι υπήρξαν …πολύ γενναιόδωροι! Μεταξύ άλλων βρήκαν δώρο πένα αξίας…1900 ευρώ!!!

Χρυσή ήταν η πένα;

Είπαμε να κάνουμε δημόσιες σχέσεις αλλά όποιος θέλει τόσο ακριβές δημόσιες σχέσεις να τις πληρώνει από τη τσέπη του.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Δώρο πένα αξίας ...1900 ευρώ από το ΓΕΣ! Επί ΔΝΤ!"

Ο ΟΓΑ για 2 χρόνια δεν θα βγάλει συντάξεις

Την αδικία στο πετσί τους θα βιώσουν 45.000 ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που περίμεναν να βγουν στην σύνταξη το 2013 και το 2014.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ από την στιγμή που το όριο συνταξιοδότησης ανέβηκε από τα 65 στα 67 χρόνια, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2015 για να συνταξιοδοτηθούν. Την επόμενη διετία ο ΟΓΑ δεν πρόκειται να βγάλει νέες συντάξεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΟΓΑ για 2 χρόνια δεν θα βγάλει συντάξεις"

Αναβάλλεται η κατασκευή ζεύξης Λευκάδας- Αιτωλοακαρνανίας

Απόφαση για τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την α΄ φάση του δημόσιου... διεθνούς διαγωνισμού ανάθεσης Σύμβασης Παραχώρησης για τη μελέτη και κατασκευή του έργου Υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας - Ν.Αιτωλοακαρνανίας, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννης.

Συγκεκριμένα με την απόφαση μετατίθεται η καταληκτική ημερομηνία από την 30.10.2012 που είχε ορισθεί στις 26.03.2013, δεδομένου ότι το ενδιαφέρον που έχει μέχρι σήμερα εκδηλωθεί είναι μικρό.

Το έργο αφορά στην κατασκευή οδικής σύνδεσης της Αιτωλοακαρνανίας με τη Λευκάδα μέσω υποθαλάσσιας σήραγγας, συνολικού μήκους 3 χλμ. περίπου, σε αντικατάσταση της υφιστάμενης πλωτής γέφυρας καθώς και στην διαπλάτυνση του διαύλου της Λευκάδας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, αντίστοιχες μεταθέσεις στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα δοθούν για την υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας –Περάματος και για τον οδικό άξονα Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη, για τις 02.04.2013 και 09.04.2013 αντίστοιχα.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβάλλεται η κατασκευή ζεύξης Λευκάδας- Αιτωλοακαρνανίας"

ΥΠΕΚΑ: Αίτημα για μειώσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ-ΔΕΠΑ

Φτηνό ρεύμα και φυσικό άεριο ζητεί ο υφυπουργός κ. Μ. Παπαγεωργίου

Να μειώσουν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ζητά από τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου στις επιστολές του προς τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ επισημαίνει το υψηλό ενεργειακό κόστος για τις ελληνικές βιομηχανίες, που αποτελεί τροχοπέδη στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν εν μέσω οικονομικής ύφεσης, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό και επομένως βιώσιμες.
«Προκειμένου να μην διακοπεί η λειτουργία τους με συνακόλουθη την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας, τόσο στις ίδιες όσο και σε ολόκληρους κλάδους», ζητά από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ να εξετάσουν τη δυνατότητα μείωσης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου αντίστοιχα, συνυπολογίζοντας και τις σχετικές αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού, με τις Διοικήσεις της ΔΕΠΑ και των ΕΠΑ, Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και το κόστος τιμολόγησης προς τους οικιακούς καταναλωτές.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΚΑ: Αίτημα για μειώσεις στα τιμολόγια ΔΕΗ-ΔΕΠΑ"

Ελέφαντες «παράγουν» τον πιο γλυκό καφέ!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει για καφέδες που παράγονται σε διάφορες χώρες του κόσμου όχι με τον κλασικό τρόπο της συλλογής των καρπών του καφεόδεντρου και της περαιτέρω επεξεργασίας του, αλλά με τη συμμετοχή των ζώων στη διαδικασία. Μετά το γνωστό, λοιπόν, και συμπαθές ζωάκι kopi luwak (ένα είδος νυφίτσας), όπου από τα κόπρανά του συλλέγονται οι κόκκοι του καφέ που έχει καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια καθαρίζονται για να παράγουν εν τέλει έναν από τους πιο σπάνιους και ακριβότερους καφέδες στον κόσμο, σειρά έχει ο ελέφαντας.

Ακολουθώντας περίπου την ίδια διαδικασία, οι ελέφαντες της Ταϊλάνδης και της Μαλαισίας τρέφονται μόνο με κόκκους καφέ Arabica που καλλιεργούνται σε υψόμετρο περίπου 5.000 μέτρων και στη συνέχεια… αφοδεύουν. Το «περιεχόμενο» καθαρίζεται και από αυτούς τους «επεξεργασμένους» πλέον κόκκους καφέ διά της πέψης των ελεφάντων δημιουργείται ένα πανάκριβο και γευστικότατο ρόφημα καφέ που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 50 δολάρια το φλιτζάνι!

» Τα ένζυμα στο στομάχι του ελέφαντα διασπούν τις πρωτεΐνες στους κόκκους του καφέ, και δεδομένου ότι οι πρωτεΐνες αυτές είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της πικρίλας του καφέ, λιγότερη πρωτεΐνη σημαίνει και μειωμένη πικρή γεύση, άρα γευστικότερο αποτέλεσμα. Είναι μια πανδαισία από σοκολάτα γάλακτος, καρυδιού και κόκκινων μούρων σε συνδυασμό με νότες μπαχαρικών η αίσθηση που αφήνει η γεύση του καφέ στο στόμα», περιγράφει ο σεφ ενός υπερπολυτελούς resort στην Ταϊλάνδη, όπου έχει την τιμή να προετοιμάζει και να σερβίρει τον εν λόγω καφέ στους πελάτες του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η υψηλή τιμή του οφείλεται στο γεγονός ότι οι ελέφαντες θα πρέπει να τρώνε περισσότερα από 72 κιλά κόκκους Arabica για να παράγουν μόλις 2,2 κιλά καφέ!

perierga

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελέφαντες «παράγουν» τον πιο γλυκό καφέ!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news