facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Δημοσκόπηση VPRC: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνει το ποσοστό της η Χρυσή Αυγή, έκτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει προβάδισμα στην  εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC.

Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ που υποχωρεί σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην έκτη θέση, αλλά και η συνεχιζόμενη άνοδος της Χρυσής Αυγής, η οποία φτάνει στο 14%. Κατά τα άλλα, η ΔΗΜΑΡ πέφτει στο 5,5%, ενώ το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 6,5%.

ΣΥΡΙΖΑ 30,5%

ΝΔ 27%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 14%

ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 7%

ΚΚΕ 6,5%

ΠΑΣΟΚ 5,5%

ΔΗΜΑΡ 5,5%

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1%

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1%

ΛΑΟΣ 0,5%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 1,5%

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η ίδια εταιρεία πριν από τιςπρόσφατες εκλογές έφερνε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση VPRC: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνει το ποσοστό της η Χρυσή Αυγή, έκτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ"

Δικαστές προς Σουλτς: Τα μέτρα επιβάλλονται κατά τρόπο άνισο

Επιστολή για την κρίσιμη κατάσταση της χώρας απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου, ζητώντας του παράλληλα την στήριξή του.

Στην επιστολή η κ. Θάνου αναφέρει ότι τα οικονομικά μέτρα επιβάλλονται κατά τρόπο άνισο και σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων, οι οποίοι «πέραν του ότι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι, είναι και απόλυτα συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αφού ο φόρος που αναλογεί παρακρατείται εκ των προτέρων από τον μισθό τους».

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΕΔΕ, ο κρατικός μηχανισμός μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να βρει τους φοροφυγάδες έτσι ώστε να μην είναι αναγκαίες οι νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Οι παραλείψεις αυτές, αναφέρει η κ. Θάνου καταλογίζονται από τον ελληνικό λαό στην κυβέρνηση και στην τρόικα ενώ δημιουργούν αγανάκτηση και προκαλούν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Παράλληλα, κάνει εκτενή αναφορά στις περικοπές των αποδοχών των δικαστικών που ήδη έγιναν και σε αυτές που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν και οι οποίες συνολικά ανέρχονται στο «υπερβολικό και παράλογο ποσοστό του 60%», προειδοποιώντας ότι θα προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στην άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών και στην ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης.

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαστές προς Σουλτς: Τα μέτρα επιβάλλονται κατά τρόπο άνισο"

Δεσμεύουν τα ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη

Δεσμεύουν οι δικαστικές αρχές δύο ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, λίγες μόλις ημέρες μετά την απολογία της για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Παρότι μετά την απολογία της, η Γερμανίδα πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησε στη δέσμευση δύο ακινήτων ιδιοκτησίας της στην Κόρινθο και την Αμάρυνθο Ευβοίας. 

Στην ενέργεια αυτή, φαίνεται ότι προχώρησε ο ανακριτής μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ που έδειχνε ότι οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και τα ποσά αγοράς των ακινήτων δεν αντιστοιχούσαν με τα εισοδήματα που η Γκούντρουν Μολντενάουερ δήλωνε στην εφορία. 

Σύμφωνα με τις αρχές, παρατηρούνται ύποπτα κενά, αφού τα συγκεκριμένα ποσά, όπως προκύπτουν από το πόρισμα δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά της. Σύμφωνα μάλιστα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, η Γερμανίδα πρώτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, από το 2002 έως το 2012 δηλώνει ποσά που προέρχονται από διατροφή που της καταβάλει ο πρώην υπουργός ενώ από το 1994 μέχρι το 2002 τα εισοδήματά της είναι πενιχρά. 

Την ίδια ώρα πάντως φαίνεται να σφίγγει ο κλοιός της Κυπριακής Δικαιοσύνης για τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών της χώρας Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και τον ΑL Zayad Fouad τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων επί των ημερών του πρώην Υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι Κυπριακές αρχές με επίσημο αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ελληνικές αρχές ζητούν τα στοιχεία εκείνα από τις δικογραφίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που συνδέουν με τη διακίνηση μιζών τόσο τον κ. Μιχαηλίδη όσο και τον ΑL Zayad Fouad. 

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε μετά τη δημοσιοποίηση της απολογίας του εξαδέρφου του Ακη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα, ο οποίος κατονόμασε τον κ. Μιχαηλίδη λέγοντας πώς ουσιαστικά μετέφερε βαλίτσες με μαύρο χρήμα στον κ.Τσοχατζόπουλο. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, στοιχεία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης τα οποία εμπλέκουν τον ΑL Zayad Fouad, αφού δείχνουν ότι από λογαριασμούς φέρονται να φεύγουν εκατομμύρια ευρώ με αποδέκτες υπεράκτιες εταιρείες που - σύμφωνα με την κατηγορία - ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας. 

Οι Κυπριακές αρχές κινητοποιήθηκαν καθώς και οι δύο έχουν Κυπριακή Υπηκοότητα, ο ένας άλλωστε ήταν υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος και πρώην υπουργός. Ήδη πάντως ο κ. Μιχαηλίδης έχει προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη καταθέτοντας εναντίον του Ν. Ζήγρα μήνυση και αγωγή θεωρώντας πως όλα όσα είπε εναντίον του αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας του, με στόχο να επιτύχει την ελάφρυνση της δικής του θέσης. 

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεσμεύουν τα ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη"

“Προκαλεί κάθε χειμαζόμενο Έλληνα πολίτη ο Διοικητής της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ”. Σε ποιά τράπεζα έβαλε τα 3,4 εκ. Ευρώ;

Ερώτηση – βόμβα κατέθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος: Αποζημίωση 3,4 εκ ευρώ πήρε ο Προβόπουλος χωρίς να απολυθεί…..

«Προκαλεί κάθε χειμαζόμενο Έλληνα πολίτη ο Διοικητής της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ»

Για όλους τους άλλους, η Τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, όμως συμφώνησε να διώχνονται «μισοτιμής» και fasttrack

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό υπέβαλλε ο εκπρόσωπος του Κινήματος για την Χριστιανοδημοκρατική Αναγέννηση  («ΚΙ.ΧΡ.Α.») και ο εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος γνωστοποιεί στο σώμα της Βουλής των Ελλήνων, την αποκάλυψη «βόμβα» του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters :

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έλαβε αποζημίωση 3,4 εκ. ευρώ. Ο κ. Προβόπουλος χωρίς καν να απολυθεί, πήρε αποζημίωση από την Τράπεζα την οποία εργαζόταν, γιατί η Κυβέρνηση τον διόρισε σε θέση με αποδοχές 20.000 ευρώ!!!»

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, όπως τονίζει μεταξύ άλλων: «Το παραπάνω θέμα δεν θα είχε δημόσιο ενδιαφέρον, εάν από το 2008 έως σήμερα οι τράπεζες δεν είχαν λάβει διαδοχικά πακέτα στήριξης σε ρευστό και κρατικές εγγυήσεις οι οποίες επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Συγκεκριμένα με τον Ν.3723/2008 δόθηκαν στις τράπεζες 15 δις ευρώ ενώ επί κυβερνήσεων  Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, με Υπουργούς Οικονομικών τους Γ. Παπακωσταντίνου και Ευ. Βενιζέλο, με τους νόμους 3845/2010, 3672/2010, 3695/2011, 4031/2011 κλπ, έχουν διοχετευθεί στις Τράπεζες περίπου 140 δισ. ευρώ, ενώ επίκειται προσεχώς η λήψη από αυτές με τη μορφή ρευστού συνολικού ποσού πάνω από 25 δις ευρώ από την επόμενη δόση του δανείου της χώρας.

Σε πόσα μηνιάτικα και σε πόσες ζωές του μέσου φορολογούμενου Έλληνα αντιστοιχούν η αποζημίωση, ο μισθός ή στα πριμ του κ. Προβόπουλου; Εύκολο. Φτάνει να διαιρέσει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος -της  εποχής της Τρόικα- το μηνιάτικο του με τις μηνιαίες αποδοχές και τις αποζημιώσεις του πανεπιστημιακού δασκάλου κ. Προβόπουλου.

Το ίδιο ας κάνουν και οι χιλιάδες κάτοχοι διδακτορικών ή καθηγητές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ -οι έχοντες τα ίδια τυπικά προσόντα- με διαιρέτη το δικό τους «μισθό ρετιρέ», όπως τον αποκαλεί η συνομοταξία των μεταρρυθμιστών αυτής της παρέας με την νεοταξική αντίληψη».

Ο συντονιστής του ΚΙ.ΧΡ.Α. Νίκος Νικολόπουλος στην συνέχεια ζητά από τους Α. Σαμαρά, Γ. Στουρνάρα  και Αντ. Ρουπακιώτη να προσέλθουν στην Βουλή και να απαντήσουν μέσω αυτής στους Έλληνες φορολογούμενους :

-       Που ευρίσκονται κατατεθειμένα αυτά τα χρήματα της αποζημίωσης;

-       Σε Τράπεζα της Ελλάδος ή του εξωτερικού και σε ποια;

-       Ο Κρατικός Επίτροπος στην Τράπεζα πως ενέκρινε την αμοιβή αυτή; Θα αναζητηθούν οι ευθύνες του;

-       Το Συμβούλιο Εποπτείας των Τραπεζών στο οποίο μετέχει και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, πώς ενέκρινε αυτή την αμοιβή;

-       Συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Προβόπουλος στο Συμβούλιο Εποπτείας Τραπεζών όταν ενέκρινε την δική του αμοιβή;

-       Ο σημερινός Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ως μέλος του Συμβουλίου Εποπτείας Τραπεζών, θα ενέκρινε αυτή την αμοιβή σήμερα για οποιονδήποτε άλλο; Εάν όχι πώς δέχτηκε λοιπόν να λάβει ο ίδιος αυτή την αμοιβή, όταν οι τράπεζες ουσιαστικά «αιμοδοτούνται» από τα δανεικά του Ελληνικού Δημοσίου και τον Έλληνα φορολογούμενο εδώ και πέντε χρόνια;

-       Η Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να κουρέψει αναδρομικά εφάπαξ ακόμη και αν είναι ύψους 40.000 ευρώ και που αντιστοιχούν στον εργασιακό μόχθο 30 – 40 χρόνων, θα κάνει το ανάλογο και για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;

-       Θα του ζητήσει να επιστρέψει την αποζημίωση;

-       Θα επιστρέψει αυτή την αμοιβή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για να μην προκαλεί το δημόσιο αίσθημα;

-       Έχει ο νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δηλώσει την αποζημίωση ύψους 3.4 εκ ευρώ στην αρμόδια φορολογική αρχή;

-       Σε ποιο κωδικό της φορολογικής του δήλωσης;

-       Δηλώθηκε ως εισόδημα ή ως κάτι άλλο ;

-       Φορολογήθηκε με βάση την κλίμακα ή κατά διαφορετικό τρόπο;

-       Ποιο το ύψος του φόρου ο οποίος κατεβλήθη και βάσει ποιας διάταξης νόμου;

-       Τέλος, θα ελέγξει ο Υπουργός Οικονομικών εάν συννόμως η αμοιβή αυτή δηλώθηκε και φορολογήθηκε;

-       Θα καταθέσει ο Υπουργός Οικονομικών το ελεγκτικό πόρισμα της αρμόδιας εφορίας;

olympia

Διαβάστε Περισσότερα » "“Προκαλεί κάθε χειμαζόμενο Έλληνα πολίτη ο Διοικητής της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ”. Σε ποιά τράπεζα έβαλε τα 3,4 εκ. Ευρώ;"

Ντ. Μπακογιάννη: "Η Γερμανία μας δάνεισε 15 δισ. και κέρδισε 45 δισ. ευρώ"

"Η Γερμανία έχει κερδίσει 45 δισ. ευρώ από την ελληνική κρίση και έχει δανείσει 15 δισ. στην Ελλάδα", δήλωσε στο γερμανικό δίκτυο ZDF η Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο εκδήλωσης, της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών, στο Βερολίνο.

"Όλοι συζητούν για το πόσα λεφτά δανείζετε στους Έλληνες και πόσο κοστίζει αυτό στον Γερμανό φορολογούμενο. Η αλήθεια όμως είναι πως η Γερμανία έχει κερδίσει 45 δισ. ευρώ από αυτή την κρίση. Και έχει δανείσει 15 δισ. στην Ελλάδα. Και ακριβώς λόγω των τόκων, κανείς συνταξιούχος στη Γερμανία και κανείς φορολογούμενος δεν έχασε τίποτα. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για εμάς τους Έλληνες να το ξέρει αυτό ο γερμανικός λαός", είπε χαρακτηριστικά.

"Δεν μπορείτε να εισπράξετε άλλους φόρους πια στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά για να πληρωθούν αυτοί οι φόροι. Δεκαπέντε νέοι φόροι έχουν επιβληθεί στους πολίτες. Δεν μπορείτε να πιέσετε κι' άλλο τους μισθούς προς τα κάτω, γιατί ήδη έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι συντάξεις το ίδιο", πρόσθεσε.

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Σόιμπλε και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί περισσότερα χρήματα, η κυρία Μπακογιάννη -μεταξύ άλλων- είπε:

"Αυτό που ζητείται από την Ελλάδα και στο χρόνο στον οποίο ζητείται να γίνει, δεν έχει ζητηθεί από καμία χώρα. Κανείς λαός δεν έχει κάνει τόσα πολλά, παρά μόνο σε καιρό πολέμου. Δε ζούμε όμως σε καιρό πολέμου. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αυτά τα δυο επιπλέον χρόνια, χρειαζόμαστε χώρο να αναπνεύσουμε, δε θέλουμε κι' άλλα χρήματα, πρέπει όμως να διαρθρώσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι επιτυχείς. Αλλιώς τι νόημα έχει;

Δεν έχει κανένα νόημα να υπάρξει η απόλυτη κατάρρευση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα. Είναι αδύνατο. Φανταστείτε ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν μπορούν να πάνε στο φαρμακείο. Υπάρχουν παιδιά που στην Ελλάδα του σήμερα, πεινάνε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό".

Διαβάστε Περισσότερα » "Ντ. Μπακογιάννη: "Η Γερμανία μας δάνεισε 15 δισ. και κέρδισε 45 δισ. ευρώ""

Η Βιομηχανία γάλακτος Λαμίας καταγγέλλει την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος (βίνυεο)

Αισχρά συμφέροντα βλέπει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λαμίας πίσω από τα σχέδια της κυβέρνησης για επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. 

Σύμφωνα με τον κ.Παπαθανασόπουλο κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην καταστροφή τον Έλληνα κτηνοτρόφο ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούμε να μιλάμε πια για φρέσκο γάλα. Οι εξελίξεις μάλιστα συζητήθηκαν χθες σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην Βιομηχανία Γάλακτος Λαμίας και με επιστολή προς τους βουλευτές και τα αρμόδια υπουργεία τα μέλη της Ένωσης καταγγέλλουν την κατάργηση του περιορισμού των πέντε ημερών. Οι καταναλωτές στην πλειοψηφία τους μετά και την απόφαση τα ληγμένα τρόφιμα να διατίθενται σε χαμηλότερες τιμές κάνουν λόγο για τρόφιμα σκουπίδια.



lamiastar

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βιομηχανία γάλακτος Λαμίας καταγγέλλει την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος (βίνυεο)"

Υπολογιστής – Συμβολαιογράφος, σημειώσατε 2

Κράτος γραφειοκρατίας ανύμπορο να υλοποιήσει έστω και τα πιο απλά και αυτονόητα.

Στην άνιση μάχη λογικής και κατεστημένου, νικητής βγήκε για μια ακόμη φορά το μοντέλο Δεινοσαυρικής Διακυβέρνησης. Το σύστημα “Αριάδνη”, επιβεβαιώνει με εκκωφαντικό τρόπο την έλλειψη ξεκάθαρης κατεύθυνσης προς τη δημιουργία αποπροσωποποιημένων μοντέλων ελέγχου, χωρίς εγχρήματες συναλλαγές, τόνους χαρτιών και πύργους από σφραγίδες.

Πίσω από το βαρύγδουπο σύστημα “Αριάδνη”, δεν φαίνεται κάποιο σύστημα, αλλά μια στρατιά επαγγελματιών -και μάλιστα κλειστού- εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου που εν είδει καδή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θα σφραγίζουν έντυπα και θα πληκτρολογούν αργά και βασανιστικά καταχωρίσεις.

Είναι αλήθεια ότι ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ακολούθησε τον μίτο της Μυθικής Αριάδνης, μόνο που πήρε τη λάθος κατεύθυνση και κατέληξε στο Μινώταυρο. Μήπως να έπαιρνε τηλέφωνο στο Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για να μάθει ότι εκεί κατάργησαν το χαρτί;

Και για να θυμηθούμε γιατί έγιναν όλα αυτά. Γιατί κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία μηχανογράφησης και λόγω έλλειψης διασύνδεσης των Ληξιαρχείων με τα ταμεία ή τα ΚΕΠ,  συνέχιζαν να εισπράττουν τις συντάξεις απο αποθανόντες.

Τώρα δηλαδή τι τους υποχρεώνει να πηγαίνουν στον συμβολαιογράφο (και να πληρώνουν κιόλας);

infocom

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπολογιστής – Συμβολαιογράφος, σημειώσατε 2"

172 πλοία αγόρασαν οι Έλληνες εφοπλιστές το 2012

Το εντυπωσιακό ποσό των 3 δις δολαρίων έχουν δαπανήσει μέχρι και σήμερα οι Έλληνες εφοπλιστές από την αρχή του χρόνου για την αγορά 172 συνολικά πλοίων.

Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν αγοραστεί 172 πλοία σε σύνολο 832 πλοίων που αποκτήθηκαν από τις δέκα μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις.

Πιο αναλυτικά οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν επενδύσει έως τώρα 1,6 δισ. για την αγορά 85 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, 855 εκατ. δολάρια για την αγορά 61 τάνκερ και περί τα 500 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά 26 πλοίων μεταφοράς κοντέινερ.

Δυστυχώς κανένα από αυτά τα πλοία δεν ναυπηγήθηκε ούτε πρόκειται να ναυπηγηθεί στην Ελλάδα όσο οι προοδευτικές αντιλήψεις ορισμένων ανθρώπων καταδικάζουν την μοίρα των υπολοίπων σε μία διαρκή βασανιστική φτώχια και εξαθλίωση μόνο και μόνο στο όνομα της όποιας ταξικής επανάστασης.

defencenet

Διαβάστε Περισσότερα » "172 πλοία αγόρασαν οι Έλληνες εφοπλιστές το 2012"

Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων με λάθη!

Διορθώσεις της τελευταίας στιγμής γίνονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που αναμένεται να εκδοθεί επίσημα σήμερα Παρασκευή και να ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα. 
Τι θα ισχύσει
 
Με μειωμένες τιμές κατά μέσο όρο 12% και χωρίς νέα καινοτόμα φάρμακα αναμένεται να βγει στον «αέρα» το πολύαναμενόμενο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων. 
Ο ΕΟΦ παρέδωσε τις σχετικές τιμές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία και κάνει αλλαγές της τελευταίας στιγμής. 
 
Από τις νέες τιμές που θα προσδιορισθούν ο αναπληρωτής  υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς εκτιμά ότι το ελληνικό δημόσιο θα κερδίσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ. 
 
Πάντως πολλές εταιρείες βρίσκονται ήδη επί ποδός προκειμένου να βρουν τα λάθη στην τιμολόγηση δεδομένου πως κάτι τέτοιο θα έθιγε δραστικά την κερδοφορία τους. 
 
Να σημειωθεί ότι σε λίγους αναμένεται να εκδοθεί άλλο δελτίο τιμών το οποίο θα περιλαμβάνει νέα καινοτόμα φάρμακα που κυκλοφορούν στην υπόλοιπη Ευρώπη όχι όμως και στην Ελλάδα. Ωστόσο και αυτά δε θα είναι πολλά καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φοβάται αύηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων με λάθη!"

Spiegel: Χωρίς πρόσβαση η Αθήνα στο λογαριασμό της δόσης

Αποφασισμένη φαίνεται να είναι η γερμανική κυβέρνηση να δώσει στην Ελλάδα τη δόση του Νοεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Όπως αναφέρει το άρθρο μπορεί επισήμως το Βερολίνο να περιμένει την έκθεση της τρόικας, ανεπίσημα η απόφαση έχει ήδη παρθεί. Μάλιστα, προκειμένου να διατηρηθεί η πίεση προς την Αθήνα και να συνεχίσει στις μεταρρυθμίσεις, τα χρήματα της δόσης θα μπουν σε ειδικό κλειστό λογαριασμό στον οποίο δεν θα έχει πρόσβαση η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το Spiegel, η Γερμανία επεξεργάζεται μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την τρόικα μία λύση: Στόχος του Βερολίνου είναι να παραμείνει η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση στην ευρωζώνη, ενώ ταυτόχρονα να διατηρηθεί το κίνητρο για μεταρρυθμίσεις και περικοπές των δημοσίων εξόδων. Ωστόσο, η Γερμανία θέτει ως προϋπόθεση, ο Έλληνες υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας να μείνει πιστός στις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να κλείσει μόνος του τις όποιες δημοσιονομικές τρύπες υπάρξουν.

Γερμανία και Γαλλία έχουν αποφασίσει ήδη η επόμενη δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ να μπει σε αυτόν τον ειδικό λογαριασμό το αργότερο τον Νοέμβριο. Το Παρίσι δηλώνει κουρασμένο να ασχολείται κάθε λίγο με τα προβλήματα της Αθήνας.

Το Spiegel σημειώνει ότι με αυτά τα χρήματα θα πληρώνονται οι τόκοι και οι τρέχουσες δόσεις των δανείων. Παράλληλα, Γερμανία και Γαλλία επιδιώκουν να βελτιώσουν το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων προβλέπουν να ενισχύσουν το ρόλο του υπουργού Οικονομικών έναντι των συναδέλφων του στην κυβέρνηση. Παράλληλα, επιδιώκουν να στείλουν περισσότερους υπαλλήλους από άλλες χώρες προκειμένου να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή βοήθεια επί τόπου.

Επιπλέον, το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Άλλωστε, είναι αμφίβολο ότι τόσο το κυβερνόν κόμμα της CDU/CSU ή το συγκυβερνόν FDP διαθέτουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για να εγκριθεί ένα τρίτο πακέτο.

24h

Διαβάστε Περισσότερα » "Spiegel: Χωρίς πρόσβαση η Αθήνα στο λογαριασμό της δόσης"

Ξεκίνησε η «απογραφή» για την επιστροφή του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης

Την ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία «απογράφονται» οι ένοικοι ή ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικιών και τα χιλιοστά επιβάρυνσης του κάθε διαμερίσματος επί των κοινοχρήστων προκειμένου να δρομολογηθεί η επιστροφή φόρου πετρελαίου θέρμανσης ενεργοποίησε σήμερα η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Με την εφαρμογή που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm οι εγγεγραμμένοι χρήστες του TAXISNET, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών εφόσον είναι διαχειριστές πολυκατοικιών ή εκπρόσωποί τους μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας που θα ανοίξει τον δρόμο για τη χορήγηση επιδόματος στους ενοίκους - ιδιοκτήτες, εφόσον προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί.

Κατά την είσοδο στην εφαρμογή ο διαχειριστής πρέπει να επιλέξει το «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης» και αυτόματα μεταφέρεται στην επόμενη σελίδα όπου πληκτρολογώντας τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ, εμφανίζονται η διεύθυνση όπου βρίσκεται η πολυκατοικία, η πόλη και ο ταχυδρομικός κωδικός.

Ο χρήστης ακολούθως συμπληρώνει τον αριθμό των διαμερισμάτων και στην επόμενη σελίδα αντιστοιχεί σε κάθε διαμέρισμα το ονοματεπώνυμο του ενοικιαστή - ιδιοκτήτη, ο όροφος και τα χιλιοστά επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων. Με τη συμπλήρωση αυτών των πεδίων, δημιουργείται το προφίλ της κάθε πολυκατοικίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η εφαρμογή για την υποβολή αίτησης επιστροφής φόρου για αγορές πετρελαίου θέρμανσης. Σημειώνεται πως η επιστροφή φόρου θα είναι της τάξεως των 28 λεπτών ανά λίτρο.

Στην πλατφόρμα αυτή τα στοιχεία που θα ζητούνται θα αφορούν στο τιμολόγιο αγοράς του πετρελαίου και θα διασταυρώνονται μέσω του συστήματος Ήφαιστος. ενώ για κάθε χρήστη διαμερισμάτων ή και μονοκατοικιών θα ζητείται ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα πιστώνεται η επιστροφή φόρου, εντός 14 ημερών από την υποβολή του αιτήματος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η «απογραφή» για την επιστροφή του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης"

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 360 ανέργους από τα ΕΛΠΕ

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνεχίζει να δίνει έμφαση στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, για 5η συνεχόμενη χρονιά υλοποιεί  πρόγραμμα χορήγησης «δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης» σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και προσφέρει σε 360 ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ για πετρέλαιο θέρμανσης αξίας 500 ευρώ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και είναι μόνιμοι κάτοικοι:
-Για το Θριάσιο, 200 οικογένειες θα αποκτήσουν προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ για πετρέλαιο θέρμανσης αξίας 500 ευρώ των περιοχών Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, Ν. Περάμου και Μεγάρων,
-Για τη Δυτ. Θεσσαλονίκη, 160 οικογένειες θα αποκτήσουν προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ για πετρέλαιο θέρμανσης αξίας 500 ευρώ των περιοχών Δέλτα (Διαβατά, Καλοχώρι, Μαγνησία) και Κορδελιού-Ευόσμου.

Για την επιλογή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Σε περίπτωση που σε μια οικογένεια υπάρχουν περισσότεροι του ενός άνεργοι, ένας εξ’ αυτών μπορεί να υποβάλλει αίτηση.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, η οποία πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από όλα τα παρακάτω δικαιολογητικά, αλλιώς δε θα λαμβάνεται υπόψη:

- Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας οικονομικού έτους 2011.
- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.
- Βεβαίωση από αρμόδια Δημοτική Αρχή ότι ο συμμετέχων είναι μόνιμος κάτοικος των παραπάνω Δήμων.

Τα δικαιολογητικά θα εξεταστούν από επιτροπή στελεχών της εταιρείας.

Βρείτε εδώ τις αιτήσεις συμμετοχής Θριασίου και Δυτ. Θεσσαλονίκης.

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε επίσης να βρείτε στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου (17ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου), στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (7ο χλμ Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Βέροιας), καθώς επίσης σε Δημαρχεία, Δημοτικά Διαμερίσματα, ΚΕΠ και καταστήματα ΟΑΕΔ της περιοχής σας.

Τρόπος κατάθεσης των αιτήσεων για το Θριάσιο:
Α) Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
Χειμάρρας 8Α, 151 25 Μαρούσι
Υπόψη: Διεύθυνσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου, για τη δράση «Χορήγηση Δωρεάν Πετρελαίου Θέρμανσης» .
Οι αιτήσεις για να ληφθούν υπόψη, θα πρέπει να είναι σε κλειστό φάκελο και να φέρουν ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου μέχρι και την 9η Νοεμβρίου 2012.

Β) Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν απευθείας στα γραφεία της εταιρείας σε κλειστό φάκελο με την ένδειξη για τη δράση «Χορήγηση Δωρεάν Πετρελαίου Θέρμανσης» στη διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.,
Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου – Διοικητήριο
17ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου
Τμήμα Σχ. με Τοπικές Κοινωνίες Ν. Ελλάδος
Δευτέρα έως Παρασκευή: ώρες 10:30-13:00
Για κάθε περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα:
210-6302892, 210-6302648, 210-5539098

Τρόπος κατάθεσης των αιτήσεων για τη Δυτ. Θεσ/νίκη:
Α) Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
Τ.Θ. 10044, 541 10 Θεσσαλονίκη
Υπόψη: Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων Βορρά για τη δράση «Χορήγηση Δωρεάν Πετρελαίου Θέρμανσης».
Οι αιτήσεις για να ληφθούν υπόψη, θα πρέπει να είναι σε κλειστό φάκελο και να φέρουν ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου μέχρι και την 9η Νοεμβρίου 2012.

Β) Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν απευθείας στα γραφεία της εταιρείας σε κλειστό φάκελο με την ένδειξη για τη δράση «Χορήγηση Δωρεάν Πετρελαίου Θέρμανσης» στη διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης
7ο χιλιόμετρο παλιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας
Διεύθυνση Εταιρικών Σχέσεων Β. Ελλάδος, Γραφείο: 332,
Δευτέρα έως Παρασκευή: ώρες 10:30-13:00
Για κάθε περαιτέρω πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα:
2310-750256, 2310-750694.

Η λίστα των δικαιούχων θα αναρτηθεί στις εγκαταστάσεις και στην ιστοσελίδα του Ομίλου (www.helpe.gr).

Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 360 ανέργους από τα ΕΛΠΕ"

Στουρνάρας σε F.T: Συμφωνήσαμε σε όλα εκτός από εργασιακά

«Έχουμε συμφωνήσει πλήρως σχεδόν σε όλα τα ζητήματα. Αυτό που απομένει είναι ένας συμβιβασμός στα εργασιακά και στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων», είπε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα θα λυθούν τα εναπομείναντα ζητήματα στον τομέα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων και του περιορισμού του δημοσίου τομέα, ώστε να κλείσει το πακέτο των μέτρων των 13,8 δισ. ευρώ.

«Η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα θα καταστήσει εφικτή την εκπόνηση θετικής έκθεσης για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 31,2 δισ. ευρώ έως τα μέσα Νοεμβρίου», φέρεται να δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας σε F.T: Συμφωνήσαμε σε όλα εκτός από εργασιακά"

«Λαϊκό δρομολόγιο» από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

«Λαϊκό δρομολόγιο» με τη μισή τιμή εισιτηρίου στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα και αντίστροφα καθιερώνει από την... ερχόμενη εβδομάδα το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπτώσεις στη βασική τιμή του εισιτηρίου, που μεσοσταθμικά φτάνουν στο 42%.

«Είναι η συμβολή μας στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. Δημήτρης Μαργαριτόπουλος.

Στο «λαϊκό δρομολόγιο» όλοι οι επιβάτες θα πληρώνουν το ελάχιστο εισιτήριο των 21 ευρώ (από 42 που είναι το κανονικό). Η μειωμένη αυτή τιμή θα ισχύει για το δρομολόγιο των 4.30 μ.μ. από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και των 4.30 μ.μ. από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και δεν θα εκδίδονται εισιτήρια με επιστροφή.

Από την ερχόμενη Δευτέρα επίσης μειώνεται η τιμή του κανονικού εισιτηρίου απλής μετάβασης από τα 42 στα 39 ευρώ (έκπτωση 7%) και του κανονικού εισιτηρίου με επιστροφή από τα 65 στα 59 ευρώ (έκπτωση 9%)

. Εντάσσονται στην κατηγορία της δεύτερης ζώνης εισιτηρίων (φοιτητικά) και η κατηγορία των ανέργων και τα άτομα άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πληρώνουν πλέον 30 ευρώ για απλή μετάβαση και 45 ευρώ για επιστροφή. Η εξακρίβωση των προϋποθέσεων θα γίνεται με τα νομιμοποιητικά έγγραφα, δηλαδή φοιτητικό πάσο σε ισχύ, δελτίο ανέργου σε ισχύ, αστυνομική ταυτότητα από την οποία διακριβώνεται η ηλικία. Στη δεύτερη ζώνη εντάσσεται και η κατηγορία των «ένστολων» (στρατιώτες, υπαξιωματικοί, αξιωματικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, αεροπόροι, αγροφύλακες όλων των βαθμών), οι οποίοι με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητας θα πληρώνουν πλέον 30 ευρώ για απλή μετάβαση και 45 για επιστροφή αντί για 42 και 65 (έκπτωση 29% και 31% αντίστοιχα)

Διαβάστε Περισσότερα » "«Λαϊκό δρομολόγιο» από το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news