facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σκάνδαλο 85 εκατ. από τους «στρατηγούς» του κάμπου

ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και ο συνεταιρισμός Λάρισας μπαίνουν στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, του ΣΔΟΕ και του οικονομικού εισαγγελέα

Στα 85 εκατομμύρια ευρώ από τα 57-60 εκατομμύρια ευρώ, όπως ήταν η μέχρι τώρα εκτίμηση, εκτινάχθηκε το «άνοιγμα» της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας-Αγιάς-Τυρνάβου, που σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη, μπαίνει -όπως και η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ και η ΣΥΔΑΣΕ- στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου, το ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα.

«Αμα μαζέψουμε όλα τα χρέη των Ενώσεων και των μεταποιητικών εργοστασίων που έχουμε, διότι όλο και κάποιο κονσερβοποιείο ελέγχουν, αφήνουν αυτήν τη στιγμή 500 εκατ. ευρώ χρέος στην παλιά ΑΤΕ», είπε ο κ. Τσαυτάρης και προσέθεσε: «Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και όχι πού πήγαν 200-300 χιλ. ευρώ στη ΓΕΣΑΣΕ, τη ΣΥΔΑΣΕ για να πάνε στην Ευρώπη, να συμμετάσχουν στα τριτοβάθμια όργανά τους στις Βρυξέλλες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπροστά στο μεγάλο δεν πρέπει να ελέγξουμε το μικρό. Εγώ δεν βάζω διαζευκτικά. Λέω και το ένα άμεσα και το άλλο όμως».

Επιχορηγήσεις
Διευκρίνισε επίσης ότι «το υπουργείο δεν επιχορηγεί τις τριτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις και πρόκειται για χρήματα που δίνουν οι αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, όπως δίνουν οι εργάτες για τη ΓΣΕΕ. Ωστόσο, εγώ πιστεύω πως κάθε δεκάρα που δίνει κάποιος πρέπει να ελέγχεται πού πήγε και άρα σωστά είπαμε να γίνουν οι έλεγχοι».

Φανερά αμήχανος, μια που, όπως αποκαλύφθηκε, και ο ίδιος έχει «άνοιγμα» στο ταμείο της ΕΑΣ Λάρισας-Αγιάς-Τυρνάβου, ο «γαλάζιος» προέδρος της Ενωσης, Χρ. Σιδερόπουλος, δεν απέκλεισε «να γίνουν έλεγχοι σε βάθος». Ακόμη ζήτησε «έλεγχο δεκαετίας στον ΕΛΓΑ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ» και σχολίασε: «Ο κ. Τσαυτάρης δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά εντολοδόχος του κ. Βενιζέλου και πιθανόν τις επόμενες μέρες να μην είναι στο υπουργείο».

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο 85 εκατ. από τους «στρατηγούς» του κάμπου"

Για αυτό μας "αγάπησε" ξαφνικά η Μέρκελ...

Επικίνδυνο ενδεχόμενο που μπορεί να βάλει φωτιά παγκοσμίως χαρακτηρίζει τυχόν αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το ίδρυμα Bertelsmann.

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι επικίνδυνη και μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα μιας ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς σε όλη την Ευρώπη και, ενδεχομένως, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο και μπορεί να οδηγήσει σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οι χώρες που θα πληγούν περιλαμβάνουν όχι μόνο χώρες της Νότιας Ευρώπης ή κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά και τις ΗΠΑ, την Κίνα και άλλες αναδυόμενες χώρες» Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε μια εθνική οικονομική αξιολόγηση που διεξήγαγε η Prognos AG για λογαριασμό του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann.

Εκτός από τις οικονομικές συνέπειες, για πρώτη φορά αναλύεται και η πιθανότητα να μειωθεί η ανάπτυξη στη Γερμανία αλλά και σε άλλες 42 από τις πιο σημαντικές βιομηχανικές και αναδυόμενες χώρες, μέχρι το 2020. Οι υπολογισμοί των σεναρίων σε περίπτωση που η Ελλάδα ή άλλη χώρα σε κρίση αποχωρήσει από την Ε.Ε. ή την ευρωζώνη παρουσιάζουν στους συντάκτες της μελέτης κάποιες σοβαρές ανησυχίες. 

Σενάριο 1ο: Έξοδος της Ελλάδας

Για την Ελλάδα, το σενάριο περιλαμβάνει εθνική χρεοκοπία, μια τεράστια υποτίμηση του νέου ελληνικού νομίσματος, ανεργία, μείωση της ζήτησης και πολλά άλλα προβλήματα. Επιπτώσεις που θα δείξουν γρήγορα τα σημάδια τους στους άμεσους εμπορικούς εταίρους της.

Στις χώρες της Νότιας Ευρώπης μόνο οι επακόλουθες απώλειες στην ανάπτυξη ισοδυναμούν με 164 δισεκατομμύρια ευρώ ή 14.300 ευρώ ανά άτομο μέχρι το 2020. Οι 42 κορυφαίες εθνικές οικονομίες του κόσμου θα έπρεπε να απορροφήσουν συνολικές απώλειες που θα ανέρχονταν συνολικά σε 674 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθούν οι ενδεχόμενες μαζικές επιπτώσεις που θα είχε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ για άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης που μαστίζονται από κρίση, οι υπολογισμοί διευρύνθηκαν για να συμπεριλάβουν και αυτά τα σενάρια.

Σενάριο 2ο: Έξοδος της Πορτογαλίας

Για παράδειγμα, στην περίπτωση της επιπλέον εξόδου της Πορτογαλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα σήμαινε την απώλεια 225 δισ. ευρώ για τη Γερμανία μέχρι το 2020 και την αναγκαία διαγραφή χρεών 99 δισ. ευρώ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι συσσωρευμένες ζημίες στην ανάπτυξη θα ανέρχονταν σε αυτό το σημείο σε ποσό έως και 2,4 τρισεκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων οι ΗΠΑ θα πλήττονταν με 365 και η Κίνα με 275 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Σε αυτό το σενάριο, οι απώλειες σε εισόδημα ανά κάτοικο στη Γερμανία θα ανέρχονταν σε συνολικά 2.790 € σε διάστημα οκτώ ετών.

Σενάριο 3ο: Έξοδος της Ισπανίας

Αλλά το σενάριο γίνεται ακόμα πιο δραματικό αν ληφθεί υπόψη στην εξίσωση και έξοδος της Ισπανίας. Εάν αποχωρούσε και η Ισπανία από την ευρωζώνη, η μείωση στην ανάπτυξη στη Γερμανία θα ανερχόταν σε 850 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020, και εκκρεμείς οφειλές 266 δισεκατομμυρίων ευρώ θα διαγράφονταν.

Στις ΗΠΑ, θα σήμαινε απώλεια στην ανάπτυξη 1,2 τρισεκατομμυρίων ευρώ και στις 42 υπό εξέταση χώρες θα είχε ως αποτέλεσμα απώλειες 7,9 τρισεκατομμυρίων ευρώ 

 . Ακόμη και οι συσσωρευμένες κατά κεφαλήν απώλειες θα εκτοξεύονταν σε αυτό το σενάριο. Το αποτέλεσμα θα ήταν απώλεια 10.500 ευρώ ανά κάτοικο σε διάστημα οκτώ ετών μέχρι το 2020 για τη Γερμανία, απώλεια 3.700 ευρώ στις ΗΠΑ και μέχρι και 18.200 ευρώ στη Γαλλία και 16.000 ευρώ στην Ισπανία αντίστοιχα.

Σενάριο 4ο: Έξοδος της Ιταλίας

Η κατάσταση θα έβγαινε τελείως εκτός ελέγχου, αν η κρίση του ευρώ έφτανε στο σημείο όπου η Ιταλία θα έπρεπε επίσης να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη: Η Γερμανία θα εγκατέλειπε 1,7 τρισεκατομμύρια ευρώ και θα ήταν αναγκασμένη να διαγράψει 455 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτό το σενάριο, οι οικονομικές απώλειες στη Γερμανία με περισσότερα από 21.000 ευρώ ανά κάτοικο θα ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη υψηλότερες από ό, τι στις χώρες που αποχωρούν, με την Ελλάδα με περισσότερα από 15.000 ευρώ, την Πορτογαλία και την Ιταλία, με σχεδόν 17.000 ευρώ καθώς και την Ισπανία με 20.500 ευρώ. Το αποτέλεσμα θα ήταν αύξηση της ανεργίας για τον πληθυσμό: ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία και μόνο θα ανερχόταν σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο μέχρι το έτος 2015.

Αυτό το σενάριο θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια δραματική διεθνή ύφεση και παγκόσμια οικονομική κρίση. Μέχρι το 2020, οι απώλειες ανάπτυξης στις υπό εξέταση χώρες θα ανερχόταν συνολικά σε 17,2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Σε απόλυτους αριθμούς, οι υφιστάμενες απώλειες σε αυτό το σημείο θα ήταν οι υψηλότερες στη Γαλλία (2.9 τρισεκατομμύρια ευρώ), στις ΗΠΑ (2.8 τρισεκατομμύρια ευρώ), στην Κίνα (1,9 τρισεκατομμύρια ευρώ) και στη Γερμανία περίπου 1,7 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Στη συνολική εκτίμηση τους, οι συντάκτες κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: μια αρχικά απομονωμένη έξοδος της Ελλάδας και της εθνικής χρεοκοπίας της ενδεχομένως να είναι κάτι που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από οικονομική άποψη, αλλά το αποτέλεσμα θα ήταν η παγκόσμια οικονομία να εισέλθει σε μια βαθιά ύφεση καθώς οι επιπτώσεις της είναι δύσκολο να υπολογιστούν και η ύφεση δεν θα σταματούσε ακόμα και σε οικονομίες εκτός της Ευρώπης.

Εκτός από τις καθαρά οικονομικές συνέπειες, σημαντικές κοινωνικές εντάσεις και πολιτική αστάθεια θα πρέπει να ληφθούν υπόψη – κατά κύριο λόγο στις χώρες που αποχωρούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε άλλες οικονομίες επίσης. Ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς με όλες τις οικονομικές και τις πολιτικές συνέπειες, καθώς και των κοινωνικών συνεπακόλουθων επιπτώσεων μιας ελληνικής εθνικής πτώχευσης και εξόδου από το ευρώ παρουσιάζει μια απειλή που η διεθνής κοινότητα των κρατών θα πρέπει να προσπαθήσει να αποτρέψει με κάθε κόστος – ακόμα και εκτός της Ευρώπης.


Διαβάστε Περισσότερα » "Για αυτό μας "αγάπησε" ξαφνικά η Μέρκελ..."

Συναγερμός για επιστροφή της φυματίωσης

Πλήρη αιφνιδιασμό έχει προκαλέσει η φυματίωση στο σύστημα Υγείας.

Μεγάλα νοσοκομεία, όπως το «Σωτηρία» δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα τεστ δερματολογικής αντίδρασης (μαντού) από το Ινστιτούτο «Παστέρ». Το νοσοκομείο καταβάλλει το ποσό που απαιτείται για τα τεστ, αλλά το Ινστιτούτο δεν μπορεί να εκδώσει απόδειξη, καθώς δεν διαθέτει φορολογική ενημερότητα!

Αλλα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν διαθέτουν τα αναγκαία φάρμακα, ενώ το σύστημα δεν είναι σε θέση να εντοπίσει και να θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς, κυρίως μετανάστες. Το μηνιαίο κόστος για τη φροντίδα των ασθενών είναι 50 ευρώ (εάν ξεκινήσει έγκαιρα) και εκτινάσσεται στα 3.000 ευρώ εάν η θεραπεία καθυστερήσει και αναπτυχθεί ανθεκτικός βάκιλος!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Μελέτη
Ο υπεύθυνος του Αντιφυματικού Ιατρείου του νοσοκομείου «Σωτηρία» κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου τόνισε ότι φυματίωση επανέρχεται από οικονομικούς μετανάστες από τις πρώην ανατολικές χώρες, όπου τα συστήματα Υγείας έχουν καταρρεύσει.

Μελέτη από τον Νομό Ξάνθης έδειξε ότι το 30% των νέων σπουδαστών είχαν θετική δερμοαντίδραση και το υψηλό ποσοστό αποδόθηκε στην πληθυσμιακή ιδιομορφία της περιοχής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύστημα Υγείας πρέπει να κινητοποιηθεί, προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση της νόσου στον πληθυσμό. Απαιτείται -είπαν- ειδική μέριμνα για την αντιμετώπιση όλων των μορφών φυματίωσης, με ενίσχυση των υποδομών, κυρίως για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ελεγχόμενη θεραπεία.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για επιστροφή της φυματίωσης"

Κινητοποιήσεις σε Φλώρινα και Καστοριά για το πετρέλαιο θέρμανσης

Σε 48ωρο αποκλεισμό των δημόσιων υπηρεσιών αποφάσισαν να προχωρήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή κάτοικοι και φορείς της Καστοριάς διαμαρτυρόμενοι για το... θέμα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Στο μεταξύ, συνάντηση όλων των φορέων της Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 7:00 το απόγευμα στο Επιμελητήριο της Φλώρινας, για τους τρόπους με τους οποίους θα προχωρήσουν στην διεκδίκηση αντισταθμιστικών μέτρων για την περιοχή της Φλώρινας σε ότι έχει να κάνει με την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

seleo

Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις σε Φλώρινα και Καστοριά για το πετρέλαιο θέρμανσης"

Κατέληξαν στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ κυβέρνηση και τρόικα

Όλη η δόση των 31,5 δισ. ευρώ αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου

Στα μέσα Νοεμβρίου περιμένει η Κυβέρνηση όλη τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, ενώ η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους αναμένεται πριν από τις αμερικάνικες εκλογές (6 Νοεμβρίου), δήλωσε πριν λίγο ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη συνάντηση με την τρόικα.

«Τα μέτρα είναι 13,5 δισ. ευρώ, τελεία και παύλα. Τα έχουμε βρει όλα τα μέτρα. Έχουμε κλείσει σε όλα. Οι δαπάνες 11 δισ. ευρώ και οι φόροι περίπου 2,5 δισ. ευρώ», ξεκαθάρισε το στέλεχος, προσθέτοντας πως είμαστε κοντά σε συμφωνία για την επιμήκυνση. «Η τρόικα δουλεύει με βάση σενάρια επιμήκυνσης. Χωρίς την επιμήκυνση τα μέτρα θα ήταν 18 δισ. ευρώ», σημείωσε.

Όπως τόνισε υπάρχουν τρόποι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, ωστόσο σημαντικότερη παράμετρος είναι τι υποθέσεις διατυπώνονται για τις προοπτικές ανάπτυξης.

«Για την ύφεση βρήκαμε συμβιβαστική λύση. Εμείς λέγαμε 3,8%, αυτοί έλεγαν 5% και κάτι. Συμφωνήσαμε τα σενάρια να δουλευτούν με 4,2% για το 2013», υπογράμμισε το κυβερνητικό στέλεχος. Σημείωσε ωστόσο πως έχουν μείνει σε εκκρεμότητα ορισμένα διαρθρωτικά προβλήματα στις αγορές προϊόντων, στην αγορά εργασίας και στην φορολογική μεταρρύθμιση.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αναμένεται ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες. «Το χρονοδιάγραμμα ενεργειών παραμένει εν ισχύ, όπως το έχουμε πει μέχρι τώρα», ξεκαθάρισε ο κ. Στουρνάρας.

Ο ίδιος αποτίμησε θετικά τη στάση της τρόικα λέγοντας πως παρά τις όποιες εντάσεις αυτούς τους δύο μήνες των σκληρών διαπραγματεύσεων, επέδειξαν πνεύμα καλής συνεργασίας, πρότειναν συμβιβαστικές λύσεις. «Είμαι πεπεισμένος ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό για να βρεθούν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα που, πράγματι, υπάρχουν», σημείωσε.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν αποχωρώντας από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χθες το βράδυ: «Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής. Τα λίγα που απομένουν αναμένουμε ότι θα καλυφθούν σύντομα».

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών η τρόικα αναχωρεί σήμερα Πέμπτη και δεν είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει, ήτοι οι όποιες εκκρεμότητες θα ρυθμισθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις επόμενες ημέρες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατέληξαν στο πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ κυβέρνηση και τρόικα"

Όλοι οι κληρικοί κατεβαίνουν την Κυριακή στην πορεία κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) ο οποίος εκπροσωπεί τις χιλιάδες κληρικών της Πατρίδος μας, ενημέρωσε την... Πανελλήνια Κληρικολαϊκή Επιτροπή Αγώνος κατά της κάρτας του πολίτη – ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, ότι θα συμμετέχει στην μεγαλειώδη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 στις 3:00 απογευματινή στο Πεδίον του Άρεως, με πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων για επίδοση ψηφίσματος. 

Επίσης το Ινστιτούτο Καταναλωτών (Ι.Ν.Κ.Α.) δήλωσε ότι θα συμμετάσχει και αυτό στη μεγαλειώδη συγκέντρωσή μας, καλώντας τους καταναλωτές να αντιδράσουν στα σκοτεινά σχέδια των αγορών. 

Κλήρος και Λαός την Κυριακή υψώνουν δυναμικά τη φωνή τους προς την Κυβέρνηση και δηλώνουν: 

ΟΧΙ σκλάβοι, δούλοι και γκαρσόνια των «συμμάχων» της Ευρώπης. 

ΟΧΙ στην ενοχοποίηση και πτωχοποίηση των λαών. 

Φταίνε οι κυβερνώντες και όχι οι λαοί. 

ΟΧΙ στη Δικτατορία των Αγορών που με όργανό τους την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση απειλούν τη Ζωή, την Ελευθερία και την περιουσία του πολίτη. 

ΟΧΙ στην νέα ηλεκτρονική Ταυτότητα – Κάρτα Πολίτη. 

ΟΧΙ στην αριθμοποίηση του ανθρωπίνου προσώπου. 

ΟΧΙ στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.

pentapostagma

Διαβάστε Περισσότερα » "Όλοι οι κληρικοί κατεβαίνουν την Κυριακή στην πορεία κατά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων"

Εικόνες που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Δεν φτάνει που πληρώνουν το …5ευρω για την ιατρική τους εξέτασή τους ασθενείς στο Νοσοκομείο Τρικάλων, υπόκεινται και απίστευτη πολύωρη ταλαιπωρία στην «ουρά» για να πληρώσουν τα χρήματα…

Σήμερα, στα εξωτερικά Ιατρεία των Τρικάλων, όπως κατέγραψε το trikalanews.gr υπήρξαν εικόνες που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με ασθενείς στην «ουρά» και με το άγχος ότι δεν θα προλάβουν να εξυπηρετηθούν.

«Είναι απαράδεκτα αυτά που συμβαίνουν, άνθρωποι είμαστε και μάλιστα ασθενείς και μας στήνουν σε ΄΄ουρά΄΄ επί ώρες για να δώσουμε το 5ευρω», διαμαρτύρονταν οι ασθενείς και η ένταση χτύπησε πολλές φορές «κόκκινο», εξαιτίας του ότι δεν τηρούνταν καμιά σειρά προτεραιότητας…

Μοναδική μέριμνα κάποιων γιατρών, ήταν να ειδοποιήσουν την …σεκιούριτι και αυτή με την σειρά της την διοίκηση του Νοσοκομείου για την «εισβολή» μας στο Νοσοκομείο για την οποία μας είπαν ότι απαιτούνταν άδεια…

Την …άδεια μας την έδωσαν εξοργισμένοι ασθενείς που ζητούσαν δημοσιογράφους για να καταγράψουν την απίστευτη ταλαιπωρία τους αλλά και γιατροί που αντιλαμβάνονταν ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και ο μόνος τρόπος είναι η δημοσιότητα…

Εξάλλου σε ένα Νοσοκομείο που μπαίνουν …καλάσνικοφ, φανταζόμαστε ότι η παρουσία κάμερας και φωτογραφικής μηχανής είναι το λιγότερο…

Διαβάστε Περισσότερα » "Εικόνες που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο Νοσοκομείο Τρικάλων"

Οι γιατροί αντιδρούν στις νέες ρυθμίσεις για τη συνταγογράφηση

«Όλα τα φάρμακα με την ίδια δραστική ουσία, δεν ταιριάζουν σε όλους τους ασθενείς το ίδιο»

Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή, επιμένει ο ΙΣΑ και σημειώνει ότι η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής αποτελεί τον πυλώνα της θεραπείας και είναι ευθύνη, επιστημονικά και δεοντολογικά, μόνο του γιατρού.

«Η αλλαγή του σκευάσματος, η επιλογή ενός παρεμφερούς σκευάσματος με την ίδια δραστική ουσία, ή λίγο διαφορετική, από τρίτους, εκτός του θεράποντος γιατρού, μπορεί να αποβεί μοιραία, τόσο για την αποτυχία του θεραπευτικού σχήματος και της συμμόρφωσης του ασθενούς στο φάρμακο, όσο και για τη ζωή του. Όλα τα φάρμακα με την ίδια δραστική ουσία, δεν ταιριάζουν σε όλους τους ασθενείς το ίδιο», επισήμαναν σήμερα οι γιατροί, απαντώντας στις ρυθμίσεις που θα δίνουν στο γιατρό τη δυνατότητα να συνταγογραφεί τη δραστική ουσία, αλλά στον φαρμακοποιό την ευθύνη να χορηγεί το φάρμακευτικό σκεύασμα που κρίνει αυτός ότι χρειάζεται ο ασθενής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξηγεί ότι συνταγογράφηση σημαίνει προσδιορισμός του προβλήματος, φαρμακευτική αγωγή, συγκεκριμένο θεραπευτικό μόριο, συγκεκριμένη θεραπευτική δόση, συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συγκεκριμένη φαρμακομορφή και αναρωτιέται: «Ποιός είναι υπεύθυνος για όλα αυτά;»

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα ενός φαρμάκου έχει άμεση σχέση με την καθαρότητα της δραστικής του ουσίας, καθώς και με άλλους παράγοντες, τονίζουν οι γιατροί της Αθήνας και επισημαίνουν ότι για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο στην αγορά με ασφάλεια, πρέπει να προϋπάρχουν πιστοποιημένες μελέτες κλινικής αποτελεσματικότητας και βιοδιαθεσιμότητας στον τοπικό πληθυσμό.

«Για τα φάρμακα που θα εισαχθούν από το Μπαγκλαντές, την Ινδία και την Κίνα, ποιες μελέτες έχουν δημοσιοποιηθεί;» ρωτάνε και τονίζουν ότι σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της κλινικής αποτελεσματικότητας και βιοδιαθεσιμότητας στην Ελλάδα.

«Ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά τη θέση μας, ότι είμαστε υπέρ του εξορθολογισμού της υγειονομικής δαπάνης και της εξοικονόμησης πόρων, αλλά είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή αποφάσεων που ελλοχεύουν τον δημόσιο κίνδυνο αύξησης της νοσηρότητας, της θνησιμότητας, αλλά και της θνητότητας των πολιτών μας», τονίζει ο ΙΣΑ και καλεί τους γιατρούς να παρακολουθούν το θεραπευτικό αποτέλεσμα των χρησιμοποιούμενων γενοσήμων και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειές τους, ώστε να διασφαλίζουν την υγεία των ασθενών τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) Δημήτρης Βαρνάβας, σε σημερινή του δήλωση, αναφέρει ότι η Ομοσπονδία «είχε καταγγείλει δημοσίως το όργιο που συνέβαινε, τα τελευταία χρόνια, στην τιμολόγηση φαρμάκων, υπό την υψηλή καθοδήγηση και κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας» και σημειώνουν ότι «το όργιο συνεχίστηκε αδιάπτωτα» παρά τις επισημάνσεις που είχαν κάνει στον κ. Λυκουρέντζο μόλις εκείνος ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο κ. Βαρνάβας χαρακτηρίζει σκάνδαλο ότι η τιμή των γενοσήμων είναι το 80% των πρωτότυπων, αντί του 40%, ενώ «μερικά είναι και ακριβότερα από τα πρωτότυπα» και αναφέρει πως από έγγραφες επισημάνσεις στελέχους της αρμόδιας επιτροπής «προκύπτει ότι μόνο από την τιμολόγηση του περσινού Αυγούστου επήλθε ζημιά για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς ύψους 500 εκατ. ευρώ».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ζητά να μιλήσει «ευθέως με ονόματα και στοιχεία» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο οποίος χτες σε τηλεοπτικό σταθμό έκανε λόγο για «αδιαφάνεια και τις περίεργες διαδρομές στο ζήτημα της τιμολόγησης».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι γιατροί αντιδρούν στις νέες ρυθμίσεις για τη συνταγογράφηση"

Στα «χέρια» της Alpha Bank πέρασε η Εμπορική

Υπεγράφη το βράδυ της Τρίτης η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της Εμπορικής από την Credit Agricole στην Alpha Bank.

Η Alpha Bank ήταν αυτή που είχε προκριθεί μεταξύ των τραπεζών που είχαν καταθέσει σχετικές προσφορές προκειμένου να εξαγοράσουν την Εμπορική από τους Γάλλους της Credit Agricole.


Διαβάστε Περισσότερα » "Στα «χέρια» της Alpha Bank πέρασε η Εμπορική"

Το υπουργείο Εργασίας δε δέχεται κατάργηση των τριετιών

Απορρίπτεται κατ' αρχήν κάθε αλλαγή για τους εν ενεργεία εργαζόμενους

Στελέχη του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά δεν δέχεται οποιαδήποτε συζήτηση για κατάργηση των τριετιών ενώ απορρίπτεται επίσης η ερμηνεία των εκπροσώπων των δανειστών στη διατύπωση «with a statutory minimum wage», που περιλαμβάνεται στο αγγλικό κείμενο της σύμβασης του Μνημονίου.

Η τρόικα υποστηρίζει ότι το «a» είναι αριθμητικό και αναφέρεται σε έναν κατώτερο μισθό απογυμνωμένο από επιδόματα και ωριμάνσεις. Το υπουργείο Εργασίας απορρίπτει την ερμηνεία αυτή και αντιτείνει ότι το σύστημα προσδιορισμού του κατώτερου μισθού που έχει συμφωνηθεί προβλέπει ρητά τριετίες και επιδόματα.

Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ακόμα, ότι η πλήρης κατάργηση των ωριμάνσεων απειλεί με κατάρρευση τις επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί με βάση τον κατώτερο μισθό.

Το υπουργείο αντιτίθεται επιπλέον σε κάθε αλλαγή στο ύψος των αποζημιώσεων για τους εν ενεργεία εργαζομένους. «Δεν σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από την ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στο θέμα των αποζημιώσεων, η τρόικα ζητά τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση από 1 έως 3 μήνες, αντί έως 6 μήνες που ισχύει μέχρι σήμερα, την καθιέρωση αποζημίωσης ίση με 12 βασικούς μισθούς και όχι 24 όπως ισχύει, καθώς και τη μείωση της αποζημίωσης κατά 50% ακόμη και σε περιπτώσεις απόλυσης που δεν έχει προηγηθεί προειδοποίηση.

Το υπουργείο Εργασίας απορρίπτει κατ' αρχήν κάθε αλλαγή για τους εν ενεργεία εργαζόμενους. Για τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν μετά την ψήφιση του νόμου, η ελληνική πλευρά προτείνει:

- Για όσους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 16 χρόνια εργασιακό βίο να καταβάλλεται αποζημίωση ίση με 12 βασικούς μισθούς.

- Για όσους έχουν προϋπηρεσία μεγαλύτερη από 16 χρόνια να υπάρχει κάποια κλιμάκωση του ποσού της αποζημίωσης, όχι στο ύψος των 24 μισθών, που ίσχυε έως σήμερα αλλά σε κάθε περίπτωση να είναι μεγαλύτερο από 12 μισθούς.

Η ελληνική πλευρά απορρίπτει, τέλος, και την πρόταση των δανειστών για την καταβολή «μπόνους» σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, που έχουν εργασιακό βίο μεγαλύτερο των 20 χρόνων ή έχουν απολυθεί αλλά δεν έχουν εισπράξει το σύνολο της αποζημίωσης. Για τις περιπτώσεις αυτές η τρόικα προτείνει το ποσό που θα καταβάλλεται να ισοδυναμεί με 6 φορές τον εθνικό κατώτατο μηνιαίο μισθό, να μην ξεπερνά δηλαδή τα 3.500 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν δέχθηκαν συζήτηση επί των επιχειρημάτων της ελληνικής πλευράς, έμειναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους και τελικά αποχώρησαν.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Το υπουργείο Εργασίας δε δέχεται κατάργηση των τριετιών"

Δραματική αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας χάσαμε το 30% του μισθού μας

Το νέο εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώθηκε μετά τα σκληρά μέτρα που ψηφίστηκαν τους τελευταίους στην Βουλή καταγράφουν στοιχεία που κατέθεσε στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Μαρίας Τσαρουχά – Κόλλια.

Ειδικότερα, ο υπουργός διαβίβασε τα εντυπωσιακά αριθμητικά δεδομένα των εργασιακών και ατομικών συμβάσεων που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα τους τελευταίους μήνες καθώς και τις μειώσεις στους μισθούς τους που αυτές επέφεραν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργού:

Κατά το έτος 2011 κατατέθηκαν: 84.519 συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας, 300.230 συμβάσεις μερικής απασχόλησης, 4.345 συμβάσεις έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών και 194 συμβάσεις παραγωγής κατά μονάδα εργασίας.

Κατά το Α’ 6μηνο του 2012 κατατέθηκαν: 28.161 συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας, 109.885 συμβάσεις μερικής απασχόλησης, 1.079 συμβάσεις έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών και 882 συμβάσεις παραγωγής κατά μονάδα εργασίας (φασόν).

Επιπροσθέτως, κατά το πρώτο 6μηνο του 2012 κατατέθηκαν στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ 44.122 μετατροπές συμβάσεων από τις οποίες οι 24.750 αφορούσαν μετατροπή από πλήρη σε μερική απασχόληση και οι 19.372 από πλήρη σε εκ περιτροπής απασχόληση.

Πέραν αυτών, το 2011 κατατέθηκαν συνολικά 163 επιχειρηματικές συμβάσεις (σ.σ. το υπουργείο δεν αναφέρει των αριθμό των εργαζομένων που αυτές αφορούν) οι οποίες αναλύονται ως εξής:

Από 1.1.2011 έως 27.10.2011 κατατέθηκαν 95 επιχειρησιακές συμβάσεις του Ν. 1876/90 και 11 ειδικές επιχειρησιακές του Ν. 3899/2011. Για το υπόλοιπο διάστημα του έτους το υπουργείο δεν παραθέτει τον αριθμό των συμβάσεων που υπογράφηκαν με τον Ν. 4024/2011. Πάντως σημειώνει ότι «από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι οι συναφθείσες επιχειρηματικές συμβάσεις καταδεικνύουν μια τάση μείωσης της τάξης του 25% - 30%».

Προσθέτει δε ότι ο νόμος 4046/2012 ο οποίος έδωσε την δυνατότητα στους εργοδότες να προχωρούν μονομερώς σε μειώσεις κατά 22% των μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων που αμείβονται με βάση τα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Εργασίας και κατά 32% στους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών είχε ως συνέπεια:

Από την 14η.2.2012 (σ.σ. έναρξη εφαρμογής του) έως την 31η.6.2012 να συναφθούν 496 επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες αφορούν 57.614 εργαζόμενους και η μέση μείωση μισθών είναι 24,26% ενώ η υψηλότερη άγγιξε το 40%.

Ωστόσο,για πολύ περισσότερους εργαζόμενους 109.123 στον αριθμό υπήρξαν μειώσεις με ατομικές συμβάσεις εργασίας που κατά μέσο όρο είναι της τάξεως του 23,36% ενώ έφτασαν και στο 30%

Πέραν αυτών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 έγιναν έλεγχοι σε 10.047 επιχειρήσεις. Ο αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που έγιναν έλεγχοι είναι 29.560 και ο αριθμός των ανασφάλιστων εργαζομένων είναι 10.603. Από τους 10.603 ανασφάλιστους, οι 4.501 αλλοδαποί αντιπροσωπεύουν το 47,4% σε σχέση με το συνολικό αριθμό των αλλοδαπών εργαζομένων που είναι 9.491 στις επιχειρήσεις που έγιναν έλεγχοι.

Οι ημεδαποί ανασφάλιστοι και μη καταχωρημένοι στα ειδικά βιβλία νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού είναι 6.102, ποσοστό 30,4% των 20.069 συνολικά ημεδαπών εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν. Το 49,5% των ελέγχων έγινε σε δραστηριότητες επιχειρήσεων εστίασης και το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ήταν 58,2%, ακολουθεί το Λιανικό εμπόριο όπου έγινε το 17,4% των ελέγχων και ευρέθησαν 8,7% ανασφάλιστοι. Το 4,1% των ελέγχων αφορούν τις βιοτεχνίες και διαπιστώθηκε ποσοστό ανασφάλιστων 11%.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Δραματική αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news