facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Κόβονται από φέτος οι φοροαπαλλαγές

Νέες εισοδηματικές απώλειες έρχονται για τους φορολογουμένους, κατά πρώτο λόγο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να καταργήσει αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012 όλες τις εκπτώσεις.

Με αναδρομική ισχύ έρχεται το τέλος των φοροαπαλλαγών, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να υποστούν νέες εισοδηματικές απώλειες.

Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να καταργήσει και μάλιστα αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012 όλες τις εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος ποσοστού 10% των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές κ.λπ.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο φορολογικό πακέτο των 2 δισ. ευρώ, που συμπληρώνει τα επώδυνα μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει ακόμη την κατάργηση των αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, την αυτοτελή φορολόγηση των καθαρών εισοδημάτων των αυτοαπασχολουμένων με συντελεστή 35% και των αγροτών με 6%.

Η κατάργηση όλων ή των περισσότερων φοροαπαλλαγών σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τα προστατευόμενα τέκνα θα φέρει ακόμη περισσότερα φορολογικά βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Στην περίπτωση που οι φοροαπαλλαγές καταργηθούν αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2012, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους άνω των 500 εκατ. ευρώ εντός του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα, προβλέπει:

1 Κατάργηση των εκπτώσεων φόρου 10% δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιαίτερα μαθήματα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ασφάλιστρα ζωής, δωρεές, χορηγίες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο. Εναλλακτικά εξετάζεται η πρόταση να διατηρηθούν οι εκπτώσεις για τα ιατρικά έξοδα, τα νοσήλια και τα ασφάλιστρα ζωής.

2 Φορολόγηση επιδομάτων και συντάξεων που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και τις οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν. Θα καταργηθούν οι διατάξεις που προβλέπουν ότι απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος:

-Τα οικογενειακά επιδόματα που καταβάλλονται στις τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.
-Η ισόβια σύνταξη που καταβάλλεται σε κάθε πολύτεκνη μητέρα.
-Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) που καταβάλλεται σε χαμηλοσυνταξιούχους με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
-Το επίδομα ανεργίας που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ, εφόσον το άθροισμα των εισοδημάτων του δικαιούχου του επιδόματος δεν υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ ετησίως.
-Το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ, που λαμβάνουν οι οικογένειες που έχουν παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής.

3 Κατάργηση εκπτώσεων χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα εμπορικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.
4 Κατάργηση μειώσεων φόρου για εργαζομένους σε παραμεθόριες περιοχές. Θα καταργηθούν οι πρόσθετες μειώσεις φόρου εισοδήματος για τους μισθωτούς που εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές. Συγκεκριμένα, θα καταργηθεί η πρόσθετη μείωση φόρου των 60 ευρώ για κάθε τέκνο, η οποία προβλέπεται για κάθε μισθωτό φορολογούμενο που αποκτά εισόδημα και προσφέρει υπηρεσίες ή κατοικεί για τουλάχιστον 9 μήνες τον χρόνο σε παραμεθόριες περιοχές.
5 Κατάργηση ευνοϊκών καθεστώτων φορολογίας εισοδήματος σε μικρά νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους.

Θα εκπίπτουν από τον φόρο οι δαπάνες
Σχεδιάζουν νέο κυνήγι αποδείξεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής
Στο... κυνήγι των αποδείξεων θα επιχειρήσει να ρίξει εκ νέου τους φορολογουμένους το υπουργείο Οικονομικών, ώστε αφενός να περιορίσει την εκτεταμένη φοροδιαφυγή και αφετέρου να αυξήσει τις εισπράξεις του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από το εισόδημα των φορολογουμένων να εκπίπτουν δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής. Η Εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί το 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσικοθεραπευτές, μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης. Αναμένεται να τεθεί πλαφόν στο ύψος των αποδείξεων που θα αναγνωρίζει προς έκπτωση η Εφορία από το φορολογητέο εισόδημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει πως οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του έτους θα είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν όλες τις αποδείξεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Η Εφορία, όμως, δεν θα αναγνωρίζει προς έκπτωση από το εισόδημα όλες τις αποδείξεις. Στην αρχή κάθε οικονομικού έτους και σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει ποιες αποδείξεις θα «μετράνε» και θα οδηγούν σε μείωση του φορολογητέου εισοδήματος.
Εξάλλου, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να ρίξει τους «τίτλους τέλους» για τα τεκμήρια διαβίωσης. Με την ενεργοποίηση του περιουσιολογίου για όλους τους φορολογουμένους από το 2013, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καταργήσει τα τεκμήρια για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Τα τεκμήρια θα διατηρηθούν και ενδεχομένως θα ενισχυθούν μόνο για περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες και θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως δικλίδα ασφαλείας για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και των αδήλωτων εισοδημάτων.
Και κατάργηση αφορολoγήτου

Νέα κλίμακα από 20% έως 35% για τους επαγγελματίες
Νέα σενάρια για τον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων και τη φορολογική κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων εξετάζει τώρα το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τις ισχυρές ενστάσεις που προέβαλαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που μετέχουν στην τρικομματική επιτροπή για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, στο υπουργείο Οικονομικών κάνουν δεύτερες σκέψεις για τις ανατροπές στο φορολογικό καθεστώς 800.000 αυτοαπασχολούμενων και τη φορολόγηση των μισθωτών και συνταξιούχων. Ειδικότερα, συζητείται να διατηρηθεί η σημερινή κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς μειώσεις στους ανώτατους φορολογικούς συντελεστές, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες να εφαρμοστεί κλιμακωτή φορολόγηση με συντελεστές από 20% έως και 35%.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα πιέζει ασφυκτικά ώστε οι φορολογικές αλλαγές, οι οποίες θα αποδώσουν πρόσθετα έσοδα 2 δισ. ευρώ, να έχουν κλείσει έως τη Δευτέρα παρά το γεγονός ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τον Δεκέμβριο.
Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων (Ανδρ. Μακρυπίδη από το ΠΑΣΟΚ και Δημ. Χατζησωκράτη και Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ) εξετάσθηκαν προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες:

1. Ελεύθεροι επαγγελματίες - ατομικές επιχειρήσεις: Αντί της επιβολής ενός φόρου με συντελεστή 35% στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα προτείνεται η καθιέρωση κλίμακας με δύο ή τρεις φορολογικούς συντελεστές, για να περιοριστούν οι μεγάλες φοροεπιβαρύνσεις που προκύπτουν για τους αυτοαπασχολούμενους. Ειδικότερα προτείνεται η καθιέρωση:
Δύο συντελεστών φορολόγησης 20% και 35%, ανάλογα με το κλιμάκιο εισοδήματος ή εναλλακτικά τρεις συντελεστές 20%, 25% και 35%. Ο συντελεστής 20% συζητείται να επιβληθεί για το τμήμα του εισοδήματος μέχρι τις 16.000 ευρώ, ενώ σε κάθε περίπτωση το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ καταργείται. Επίσης οι εκπρόσωποι των κομμάτων προτείνουν:
Να εκπίπτουν από το συνολικό καθαρό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων όλες οι ασφαλιστικές εισφορές και όχι μόνο το 10% από τον φόρο, όπως ισχύει σήμερα.
Να συνεχίσουν να φορολογούνται με τη φορολογική κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων όσοι απασχολούνται με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, αλλά αμείβονται με «μπλοκάκια» παροχής υπηρεσιών, εφόσον έχουν δύο το πολύ εργοδότες και έχουν έδρα την κατοικία τους.

2. Μισθωτοί - Συνταξιούχοι: Να διατηρηθούν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και η ισχύουσα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Δηλαδή, να εξακολουθούν να ισχύουν συντελεστές φόρου 38%, 40% και 45% για εισοδήματα πάνω από τις 40.000 ευρώ και να μην εφαρμοστεί ενιαίος συντελεστής 35% για εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ. Με την κλίμακα αυτή να φορολογούνται και όσοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα.

Κέρδη-μερίσματα
Λιγότεροι φόροι για τις επιχει-ρήσεις
Λιγότερους φόρους για τα κέρδη των επιχειρήσεων αναμένεται να φέρει η φορολογική μεταρρύθμιση. Για να περιοριστεί η «μετανάστευση» των επιχειρήσεων σε χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, ο φόρος στα αδιανέμητα κέρδη των εταιρειών θα διαμορφωθεί στο 19% από 20% και στα μερίσματα θα μειωθεί επίσης στο 19% από 25%.

Επιβάρυνση
Με την εφαρμογή των νέων χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών η συνολική φορολογική επιβάρυνση των κερδών των ΑΕ και των ΕΠΕ εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 35% από 42,5% που είναι σήμερα.

Για τα νέα οικογενειακά επιδόματα που θα καταβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου 2013 προτείνεται να ισοσταθμίζουν πλήρως τις έξτρα φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν εξαιτίας της κατάργησης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα. Σύμφωνα με το σχέδιο, τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ τον μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ για το δεύτερο παιδί, 50 ευρώ για το τρίτο παιδί, 50 ευρώ για το τέταρτο παιδί και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβονται από φέτος οι φοροαπαλλαγές"

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων - Ριζικές αλλαγές στα εργασιακά

«Βρισκόμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά τη συνάντησή του με τους επικεφαλής της τρόικας, σημειώνοντας ότι την Κυριακή θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις.

Ακολούθησε συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Χρήστο Σταϊκούρα. Η συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ θα επαναληφθεί την Κυριακή, παρουσία και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Η νομοθέτηση των αλλαγών στο ισχύον εργασιακό καθεστώς αποτελεί μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η μείωση των αποζημιώσεων (με μάξιμουμ 12 μισθούς ανεξαρτήτως του συνολικού χρόνου εργασίας) ή και η μείωση στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση (που μειώνει στο ήμισυ την αποζημίωση), η ευελιξία στο ωράριο εργασίας (με μίνιμουμ 11ωρη διακοπή), η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού κ.ά..

Η σύσκεψη της Παρασκευής, κατά την οποία θα εξεταζόταν το διαρθρωτικό πακέτο που αφορά στην προώθηση μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων, αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα της τρόικας.

Σε ό,τι αφορά στο πακέτο των επώδυνων μέτρων, φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» τα 9 δισ. ευρώ για το 2013 (σε σύνολο 13,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014).

Ωστόσο, οι συνταξιούχοι θα είναι αυτοί που θα κληθούν να σηκώσουν τα μεγαλύτερα «βάρη», ύψους 4,9 δισ. ευρώ, έναντι 3,8 δισ. ευρώ που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Το πρόσθετο αυτό ποσό θα προέλθει από την περικοπή των δώρων των συντάξεων του ΟΓΑ, την αύξηση των ποσοστών περικοπών των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, την περικοπή των δώρων από όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, τη μείωση των εφάπαξ και των συντάξεων άγαμων θυγατέρων και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια.

zougla

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος γύρος διαπραγματεύσεων - Ριζικές αλλαγές στα εργασιακά"

Ο Λ. Παπαγεωργόπολος νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ

Στην αντικατάσταση του κ. Γεράσιμου Βουδούρη από τη θέση του επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ κατέληξε η κυβέρνηση, κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ Μαξίμου, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Τη θέση του διοικητή του οργανισμού αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, επικεφαλής έως το 2004 του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων. Η αντικατάσταση γίνεται σε μία περίοδο που ο ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και η φαρμακευτική δαπάνη υπολείπεται των στόχων του Μνημονίου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Λ. Παπαγεωργόπολος νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ"

Ξεκίνησε από τον Βόλο η πεζοπορία των εμπορευματοβιοτεχνών προς την Αθήνα [video]

Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 08:55, οι εμπορευματοβιοτέχνες του Βόλου, από το Λιμάνι του Βόλου, με τα πόδια, για την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα την Πλατεία Συντάγματος, όπου θα φτάσουν για διαμαρτυρία με συναδέλφους τους και από άλλες πόλεις, που θα συναντήσουν στον δρόμο για την Αθήνα.

Το ταξίδι τους θα διαρκέσει 11 ημέρες, αν όλα πάνε καλά, ενώ γενικότερα το εγχείρημά τους θα διαρκέσει 13 ημέρες, καθώς την 12η ημέρα θα διανυκτερεύσουν στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ την 13η ημέρα θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας.

Οι εμπορευματοβιοτέχνες του Βόλου, βρήκαν αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας, προκειμένου να εναντιωθούν, τόσο απέναντι σε όλα αυτά τα μέτρα και σε όλες αυτές τις πολιτικές που τους έχουν οδηγήσει, όπως και άλλους επαγγελματικούς κλάδους στην εξαθλίωση, όσο και στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση.


Οι διαδηλωτές θα διανύουν καθημερινά 25 με 30 χιλιόμετρα, ενώ θα διανυκτερεύουν σε σκηνές ή στα κατά τόπους Δημαρχεία.

Το πρωί του Σαββάτου, στο πλευρό των εμπορευματοβιοτεχνών βρέθηκε για υποστήριξη η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Μαγνησία, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία όπως δήλωσε, θα υποδεχτεί και στην Αθήνα τους διαδηλωτές, έξω από την Βουλή, όπου θα φτάσουν με σκοπό να καταθέσουν υπόμνημα.

Επίσης στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Κωνσταντίνος Τσέλιος, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης του Νομού Μαγνησίας Απόστολος Αθανβασός, ενώ την πορεία προς την Αθήνα ακολουθούν και αρκετά μέλη Συλλόγων της Μαγνησίας με ειδικές ικανότητες.

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ τι δήλωσαν στο e-Volos.gr, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Κ. Κόγιας, ο πρόεδρος του ΕΣΒ Κ. Τσέλιος και η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝ.ΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη.



e-volos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε από τον Βόλο η πεζοπορία των εμπορευματοβιοτεχνών προς την Αθήνα [video]"

Δάσκαλε που δίδασκες…

Στο ύψος ρεκόρ των 2,08 τρισ. ευρώ διαμορφώθηκε το χρέος της Γερμανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Υπάρχει λοιπόν και στη Γερμανία χρέος… (για όσους, εδώ στην Ελλάδα, το «αγνοούν»)

Υπάρχουν και στη Γερμανία άνεργοι, φτωχοί, άνθρωποι που ψάχνουν φαγητό στα συσσίτια.

Αν η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ σας έχει δημιουργήσει την εικόνα της ευημερούσας Γερμανίας, που μπορεί να έφτυσε αίμα αλλά τα κατάφερε και τώρα απαιτεί κι από τους άλλους να κάνουν το ίδιο, ένα είναι σίγουρο.

Γιατί πρόκειται για μια πλασματική εικόνα!

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα μέσα σε ένα μόλις χρόνο το χρέος αυξήθηκε κατά περίπου 61 δισ. ευρώ.

Είπατε τίποτα;

politis-gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Δάσκαλε που δίδασκες…"

Πόσο θα πληρώνουμε για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές! Αυξήσεις σοκ για όλους

Νέα επιβάρυνση για όλους τους ασφαλισμένους που θέλουν να νοσηλευτούν στον ιδιωτικό τομέα με το ασφαλιστικό τους Ταμείο έρχονται τις επόμενες ημέρες. 
Όπως αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και επίσημα από το υπουργείο Υγείας, αλλάζει ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ και μαζί του αλλάζουν και τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώνουν ως συμμετοχή όσοι θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές. Δείτε τις αυξήσεις στη συμμετοχή

Καθημερινά όλο και μεγαλύτερες επιβαρύνσεις προκύπτουν στον τομέα της υγείας για τους ασφαλισμένους καθώς θα πρέπει πια να πληρώνουν πολύ περισσότερα από την τσέπη τους για να γιατρευτούν. 
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ ενώ μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν απολύτως τίποτε για να κάνουν εισαγωγή και να νοσηλευτούν σε ιδιωτικά νοσοκομεία, πλέον θα πρέπει να πληρώνουν το 30% από την τσέπη τους. 
 
Η απόφαση αυτή ελήφθη επειδή ο ΟΓΑ είναι ένα Ταμείο οι ασφαλισμένοι του οποίου πληρώνουν τα λιγότερα. Συγκεκριμένα η μηνιαία συνεισφορά τους είναι 12 ευρώ ποσό που θα διαμορφωθεί στα 24. Βασικό αγκάθι άλλωστε αποτελεί το γεγονός ότι ο ΟΓΑ εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ αλλά δεν πήρε μαζί του και την κρατική χρηματοδότηση ύψους 1,2 δις που έπαιρνε ετησίως. Γεγονός που επιβάρυνε τον ΕΟΠΥΥ. 
 
Δυσάρεστα μαντάτα έρχονται όμως και για τους άλλους ασφαλισμένους καθώς δε θα αποφύγουν τις αυξήσεις. 
Οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ θα πρέπει να συμμετέχουν με ποσοστό 20% πια για τη νοσηλεία τους σε ιδιωτικές κλινικές ενώ όλοι οι άλλοι ασφαλισμένοι των άλλων Ταμείων που είναι ενταγμένοι στον ΕΟΠΥΥ, θα πληρώνουν 15%. 
 
Από την αλλαγή του κανονισμού παροχών του ΕΟΠΥΥ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί να εξοικονομήσει κοντά στα 270 εκατ. ευρώ. 

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο θα πληρώνουμε για νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές! Αυξήσεις σοκ για όλους"

Πανάκριβο μεροκάματο για τους τροϊκανούς

Πόσο μας στοιχίζουν Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ όταν έρχονται στην Αθήνα

Πανάκριβο είναι το μεροκάματο για τους τροϊκανούς που καθημερινά κόβουν μισθούς και συντάξεις από τον ελληνικό λαό. Μάλιστα στο άμεσο μέλλον θα κοστίζουν πολύ περισσότερο καθώς ο αριθμός αυτών αναμένεται να αυξηθεί όταν οι τροϊκανοί θα εξαπλωθούν και στην περιφέρεια, δηλαδή σε μεγάλους δήμους, νησιωτικές περιοχές και περιαστικά κέντρα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», τόσο ο Φούχτελ όσο και η Task Force του Ράιχενμπαχ θα πλαισιωθούν από επιπλέον προσωπικό που θα ξεπερνά τα 350 άτομα.

Όσο για τις δαπάνες του Δημοσίου στους εκπροσώπους της τρόικας, αυτές υπολογίζονται στα 1,2 εκατ. ευρώ τον μήνα. Οι «κεφαλές», (Ράιχενμπαχ, Φούχτελ, Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ), πέραν του ότι λαμβάνουν ημερήσιες αποζημιώσεις άνω των 800 ευρώ έκαστος κάθε φορά που πατάνε το πόδι τους στην Αθήνα, πέραν του ότι διαμένουν σε κεντρικά ξενοδοχεία, επιβαρύνουν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης με πρόσθετα λειτουργικά έξοδα.

Για παράδειγμα, τους έχουν διατεθεί δέκα αυτοκίνητα, πάνω από 30 αστυνομικοί, ενώ κάθε φορά που επισκέπτονται ένα υπουργείο, διατίθενται δυο με τρεις διμοιρίες ΜΑΤ για τη φύλαξη του χώρου στον οποίο βρίσκονται.

Πέραν όμως των χρημάτων που λαμβάνουν από το ελληνικό Δημόσιο, παίρνουν και υψηλές αποζημιώσεις από τις υπηρεσίες τους, καθώς υπολογίζεται ότι ο μηνιαίος μισθός των «κεφαλών» υπερβαίνει αθροιστικά τα 35.000 ευρώ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανάκριβο μεροκάματο για τους τροϊκανούς"

«Η Υγεία δεν είναι δοκιμαστικός σωλήνας για πολιτικά παιχνίδια»

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Υγεία, ο πρόεδρος του ΙΣΑ παραχωρεί συνέντευξη και λέει τα πράγματα με το όνομά τους

Την κάθετη αντίθεσή του με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αφαιρέσει από τους ιατρούς τη δυνατότητα να προτείνουν συγκεκριμένα φάρμακα στους ασθενείς, συνιστώντας μόνο δραστική ουσία επισημαίνει μέσω του “Newsbomb.gr” ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης.

«Δεν πρέπει να εφαρμοστεί η χαμηλότερη τιμή με την χαμηλότερη ποιότητα. Μια τέτοια αντίληψη εγκυμονεί κινδύνους για την Υγεία» εξηγεί και δεν κρύβει την ενόχλησή του για τις εσωτερικές κόντρες στο υπουργείο Υγείας σχετικώς με την πολιτική φαρμάκου.

«Εδώ δεν είμαστε πειραματόζωα» τονίζει ο κ. Πατούλης και στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά. «Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι ένας δοκιμαστικός σωλήνας, ο οποίος τελικά μπορεί να καταλήξει στην καταστροφή του συστήματος Υγείας», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά που κάνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία ξεκαθαρίζοντας ότι ο ιατρικός κόσμος ποτέ δεν τάχθηκε ποτέ εναντίον των γενοσήμων και μάλιστα αυτών που παράγονται στην Ελλάδα. «Απεναντίας μάλιστα, είμαστε εκείνοι που τα στηρίζουμε και τα προτάσσουμε» σημειώνει και προσθέτει την πλήρη αντίθεσή του με “no name” σκευάσματα του τρίτου κόσμου.

Θα πει η κυβέρνηση Σαμαρά «ναι» στα αποκαλούμενα «φάρμακα – δολοφόνους» που δεν θα έχουν καν αναφορά στη δραστική ουσία; Ποια είναι η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών; Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ξεκαθαρίσει ότι ο μόνος θεράπων είναι ο θεράπων ιατρός, ο οποίος δεν αναλαμβάνει μόνο την ευθύνη της θεραπείας.

Σ’ αυτήν δεν περιλαμβάνεται μόνο η δραστική ουσία αλλά και το φαρμακευτικό σκεύασμα. Μέσα σε ένα φάρμακο υπάρχει η πυκνότητα και η καθαρότητα της δραστικής ουσίας, το έκδοχο, ο τρόπος απορρόφησης της δραστικής ουσίας. Κάθε ασθενής δεν είναι ασθένεια γενικώς κι αορίστως αλλά ένα πρόσωπο το οποίο αντιμετωπίζει μια ασθένεια. Για όλα αυτά υπάρχει ο θεράπων ιατρός, ο οποίος έχει την ευθύνη.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία -όπως έχει ψηφιστεί ο νόμος και ορίζει- να γράφει ο ιατρός τη δραστική ουσία και ο φαρμακοποιός να χορηγεί το φθηνότερο φάρμακο, προκαλεί επικινδυνότητες απρόβλεπτης αξίας και θα τις βρούμε μπροστά μας αν τυχόν εφαρμοστεί.

Η εναλλακτική πλευρά ορίζει ότι ο ιατρός συνιστά τη δραστική ουσία αλλά προτείνει και το φάρμακο της εμπιστοσύνης του εντός παρενθέσεως. Με τον τρόπο αυτό, ο ασθενής εφ’ όσον θα έχει ενημερωθεί να αγοράζει είτε το φάρμακο που συνιστά ο ιατρός, είτε το φθηνότερο βάσει της αναφοράς του φαρμάκου καταβάλλοντας στην πρώτη περίπτωση τη διαφορά.

Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση αναλίσκεται σε λογιστικά τερτίπια εις βάρος της επιστημονικής τεκμηρίωσης μιας μεταρρύθμισης που πρέπει να γίνει στην Υγεία; Μια τέτοια τακτική δεν θα λειτουργούσε εις βάρος της δημόσιας Υγείας για τους συνταξιούχους, τους ασθενείς και τους οικονομικώς ευάλωτους; Πρέπει να εφαρμοστεί η χαμηλότερη τιμή με την καλύτερη ποιότητα. Δεν πρέπει να εφαρμοστεί η χαμηλότερη τιμή με την χαμηλότερη ποιότητα. Μια τέτοια αντίληψη εγκυμονεί κινδύνους για την Υγεία.

Συνεπώς δεν θα μπούμε σε λογιστικές διαδικασίες. Βεβαίως χρειαζόταν και χρειάζεται εξορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης, που θα επιτευχθεί μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα. Πρέπει να υπάρξει έλεγχος και εξυγείανση.

Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διαθέσεως ελεγχομένων φαρμάκων. Είναι απαίτηση της εποχής μας. Χρειάζονται καινοτόμα φάρμακα που θα θεραπεύουν ασθένειες και ασθενείς!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα γίνεται λόγος για δεσμεύσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση Σαμαρά έναντι της καγκελαρίου Μέρκελ για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στο χώρο του φαρμάκου και πώς εν γένει θα λειτουργούν οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι φαρμοκοποιοί και όλος ο μηχανισμός της Υγείας. Είναι δυνατόν να υπάρξει τέτοια χειραγώγηση; Πιστεύω ότι έχει συμφωνηθεί να εξορθολογιστούν οι δαπάνες. Δεν νομίζω ότι έχουν μπει σε λεπτομέρειες.

Εξορθολογισμός έχει επιτευχθεί και με το συμμάζεμα θα γίνει ακόμα περισσότερος. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να γίνει κάτι αντιεπιστημονικό, όπως λ.χ. να γράφεται η δραστική ουσία και ο γιατρός να μην επιλέγει τελικά ποια θα είναι η θεραπευτική ονομασία του φαρμάκου. Υπ’ αυτήν την έννοια, εάν κάτι σταματήσει να υφίσταται όπως σήμερα και αλλάξει, τότε κάτι άλλο συμβαίνει.

Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Στο υπουργείο Υγείας υπάρχει μια εικόνα που προκαλεί συζητήσεις στους διαδρόμους της Βουλής, του υπουργείου και μεταξύ των δημοσιογράφων. Κάποιος πρέπει να έχει την ευθύνη για την πολιτική φαρμάκου, ωστόσο, υπάρχει μια υπόγεια πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στον κ. Σαλμά και την κ. Σκοπούλη. Τελικά αυτή η μεταρρύθμιση θα γίνει με αντικειμενικά ή με μικροκομματικά κριτήρια ισχύος; Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού αρμόδιος για την πολιτική φαρμάκου και τον ΕΟΠΥΥ είναι ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάριος Σαλμάς. Άρα δεν τίθεται κανένα θέμα άλλων αρμοδιοτήτων της κ. Φωτεινής Σκοπούλη, πέραν όσων αφορούν στη δημόσια Υγεία.

Υπό αυτήν την έννοια νομίζω πως δεν πρέπει να παρατηρείται η παραμικρή αντιπαράθεση ή οποιαδήποτε προσπάθεια ερμηνεία του τι εφαρμόζεται. Εν πάση περιπτώσει, εδώ δεν είμαστε ένα πειραματόζωο. Υπάρχουν τρόποι εφαρμογής συστημάτων που έχουν κυριαρχήσει σε όλη την Ευρώπη.

Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι ένας δοκιμαστικός σωλήνας, ο οποίος τελικά μπορεί να καταλήξει στην καταστροφή του συστήματος Υγείας.

Με όλους αυτούς τους πειραματισμούς όμως, δεν έχει μπει στη δίνη της αβεβαιότητας ένας ολόκληρος κλάδος όπως η φαρμακοβιομηχανία που απασχολεί την αφρόκρεμα των επιστημόνων στη χώρα μας, μαζί με την αμυντική βιομηχανία; Ο ιατρικός κόσμος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ποτέ δεν τάχθηκαν ποτέ εναντίον των γενοσήμων και μάλιστα αυτών που παράγονται από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Απεναντίας μάλιστα, είμαστε εκείνοι που τα στηρίζουμε και τα προτάσσουμε.

Θέλουμε να υπάρχει ασφαλές φάρμακο μέσα από δειγματοληπτικούς ελέγχους, οι οποίοι θα γίνονται ακόμα κι από τον πάγκο του φαρμακείου. Δεν φθάνει μόνο η σφραγίδα του βιοϊσοδυνάμου και της αδείας κυκλοφορίας ενός φαρμάκου. Πρέπει να ελέγχεται ένα σκεύασμα μέσα στην καθημερινότητα αν αυτή η ποιότητα που πήρε την άδεια εξακολουθεί να διατηρείται.

Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει φάρμακο «no name» που θα κυριαρχεί στην αγορά αλλά δεν θα εξασφαλίζεται ο έλεγχός του από τον ΕΟΦ.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Υγεία δεν είναι δοκιμαστικός σωλήνας για πολιτικά παιχνίδια»"

Ανασχηματισμός μετά τα μέτρα (;)

Μετά την ψήφιση από τη Βουλή των μέτρων που έχει απαιτήσει η τρόικα, προκειμένου να προχωρήσει σε θετική έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, και κατά συνέπεια στην εκταμίευση της επόμενης δόσης από το Μνημόνιο, αναμένεται να προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Τις τελευταίες μέρες εντάθηκαν οι πληροφορίες για ζυμώσεις και σχεδιασμούς στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που καταγράφει και η “Ημερησία του Σαββάτου”, με σχετικό παραπολιτικό της, όπου υπογραμμίζει ότι ο Πρωθυπουργός προσανατολίζεται στο να προχωρήσει σε “διορθωτικές παρεμβάσεις” στο κυβερνητικό σχήμα, αμέσως μετά την ψήφιση των νέων μέτρων από τη Βουλή.

Οι ίδιες πληφορορίες αναφέρουν ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετέχουν πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα αυξηθεί και η εκπροσώπηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

statesmen

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανασχηματισμός μετά τα μέτρα (;)"

Reuters: Έρχεται συνολικό πακέτο για Ισπανία, Κύπρο και Ελλάδα

Μέσα στον ερχόμενο μήνα θα προσφύγει η Μαδρίτη σε επίσημο αίτημα στήριξης προς τους μηχανισμούς της Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχους από την Ευρωζώνη τους οποίους δεν κατονομάζει Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στην Ελλάδα καθώς, όπως αναφέρεται, το σχετικό ισπανικό αίτημα θα συνδυαστεί με αναθεώρηση του δανειακού προγράμματος της Ελλάδας αλλά και τη συγκρότηση του προγράμματος στήριξης της Κύπρου.

«Προχωράμε, κάνουμε βήματα, το προετοιμάζουμε, όλα θα έχουν αποκρυσταλλωθεί το Νοέμβριο» δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Reuters. Ερωτηθείς σχετικά, ο αξιωματούχος δήλωσε «βέβαιος ότι θα συμβεί το Νοέμβριο».

«Εάν έπρεπε να στοιχηματίσω θα έλεγα το Νοέμβριο, ίσως ακόμη και τον Οκτώβριο. Έτσι θα είναι ένα συνολικό πακέτο που θα περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία. Ελπίζω όχι και τη Σλοβενία» ήταν η εκτίμηση έτερου Ευρωπαίου αξιωματούχου.

24h

Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Έρχεται συνολικό πακέτο για Ισπανία, Κύπρο και Ελλάδα"

Εμπλοκή κορυφαίου πολιτικού στη λίστα Λαγκάρντ!

Φαίνεται ότι η επιμονή του «μη ελεγχόμενου» οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη να βρεθεί οπωσδήποτε άκρη σε όλα όσα σχετίζονται με την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» θα οδηγήσει σε αποτελέσματα τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό εν Ελλάδι!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb, στην λίστα αυτή περιλαμβάνονται και τα ονόματα μελών της οικογένειας κορυφαίου σήμερα πολιτικού!

Πρόκειται για οικογένεια που αν τελικά αποκαλυφθεί, θα προκληθούν σοβαρότατες αναταράξεις!

Και μάλιστα σε μια τέτοια περίπτωση θα εξηγηθούν πολλά γύρω απ’ τις… περιπέτειες αυτής της λίστας, τα πήγαινε-έλα, τα κρυφτούλια και γενικά τις σκοπιμότητες που την είχαν έως και πρόσφατα κρατήσει «κρυφή» και χωρίς κανένα έλεγχο απ’ το ΣΔΟΕ και όποιο άλλο ελεγκτικό όργανο!

Και φαίνεται ότι η αποκάλυψη θα καταστεί αναπόφευκτη αφού, επαναλαμβάνουμε, ο εισαγγελέας Πεπόνης δεν «ελέγχεται», αντίθετα αναζητά όλες τις «άκρες» της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης.

Μάλιστα η πρωτοβουλία του, να ζητηθεί εκ νέου η λίστα απ’ το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας για να διερευνηθεί αν «πειράχτηκε» σε κάποιο σημείο της περιπετειώδους διαδρομής της στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ σημαντική όσο και ενδεικτική των προθέσεών του!Και συνιστά μείζον θέμα, αν και απ’ τα περισσότερα ΜΜΕ πέρασε «στα ψιλά»…

Για φανταστείτε, να αποκαλυφτεί ότι κάποια στιγμή κάποιο «χέρι» στην Ελλάδα έσβησε, ας πούμε, κάποιο όνομα ή κάποια ονόματα!

Αναμείνατε εξελίξεις!

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπλοκή κορυφαίου πολιτικού στη λίστα Λαγκάρντ!"

Εκτός δημοσίου 11.000 επίορκοι, «ακατάλληλοι» και κοπανατζήδες υπάλληλοι

Ένα πακέτο εναλλακτικών μέτρων για να αποφευχθούν οι άμεσες και οριζόντιες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κατέθεσε στην Τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Η ηγεσία του υπουργείου στην χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους των δανειστών ανέλυσε το σχέδιο διαθεσιμότητας με την επισήμανση ότι είναι αδύνατον να υπολογίστεί εκ των προτέρων ο ακριβής αριθμός των υπαλλήλων που θα οδηγηθούν στην έξοδο με αυτό τον τρόπο.

Εκτός δημοσίου αναμένεται να τεθούν συνολικά 11.000 υπάλληλοι. Στο στόχαστρο του Υπουργείου μπαίνουν επίορκοι, αποδεδειγμένα ακατάλληλοι και αδικαιολόγητα απόντες, ενώ στη λίστα υπάρχει το πλεονάζον προσωπικό των υπό συγχώνευση-κατάργηση φορέων, που δε θα βρουν θέση προς κάλυψη στους νεοσυσταθέντες οργανισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι «Τροικανοί» έδειξαν για ακόμα μια φορά επιφυλακτικοί αλλά δεν έδειξαν όπως τις προηγούμενες φορές να επιμένουν στο θέμα των απολύσεων «εδώ και τώρα» αλλά ζήτησαν από τον Αντώνη Μανιτάκη απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός δημοσίου 11.000 επίορκοι, «ακατάλληλοι» και κοπανατζήδες υπάλληλοι"

Το απόρρητο έγγραφο της τρόικας για τις διαρθρωτικές αλλαγές

Aγώνα ταχύτητας για να υλοποιηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές -SOS, τις οποίες απαιτεί μετ΄ επιτάσεως η τρόικα, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για τη δόση, τρέχει η κυβέρνηση. 

Έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί από τον περασμένο Ιούνιο. Η  λίστα των Τόμσεν, Μαζούχ και Μόρς παραδόθηκε στην κυβέρνηση στις 30/9/2012. Το εμπιστευτικό αγγλικό έγγραφο ήρθε σε γνώση του “enikos.gr” που αποκαλύπτει πτυχές του σήμερα.  Χαρακτηριστικές είναι οι παρατηρήσεις της τρόικας για την πορεία υλοποίησης τους. Δίπλα σε καθεμία από αυτές τις 36 δράσεις- SOS σημειώνει: «not observed» (δεν ανιχνεύονται), «not  activated» (δεν έχουν ενεργοποιηθεί), «on going with delay» (σ΄εξέλιξη με καθυστέρηση), «delayted» (καθυστερημένες), «partially observed» (μερικώς ανιχνεύσιμες).  
 
 Οι συγκεκριμένες επισημάνσεις αποκαλύπτουν βέβαια και πόσο καλά «διαβασμένοι» είναι οι δανειστές. Δεν αναγνωρίζουν μια ενέργεια που μπορεί να έχει προχωρήσει μέχρι σ΄ένα βαθμό, αν δεν την δουν στην τελική της μορφή. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση κατήργησε το ελάχιστο ποσοστό του δημοσίου στις υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες. Η τρόικα θέλει να δει και τον εφαρμοστικό νόμο για να θεωρήσει ότι έγινε (done). Σε εκκρεμότητα είναι και το αν θα πουληθεί οριζοντίως ή καθέτως η ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, της οποίας η αποκρατικοποίηση υποτίθεται ότι ήταν  στο ...παρά πέντε.
 
 Τίποτα δεν φαίνεται να έχει γίνει μέχρι τώρα στο θέμα της αδειοδότησης των συχνοτήτων. Η τρόϊκα διαπιστώνει καθυστέρηση στην Δράση με αριθμό 78.  Αναμένεται η κατάθεση πρότασης για «το ψηφιακό μέρισμα και την έναρξη της διαβούλευσης για την τροποποίηση των σχεδίων που αφορούν τις συχνότητες και τις μεταδόσεις» όπως αναφέρεται στο κείμενο.
 
Στην ίδια λίστα των 89 δράσεων υπάρχουν και αρκετές που είναι σε γκρι πλαίσιο. Πρέπει επίσης να γίνουν αλλά δεν έχουν τον ίδιο χαρακτήρα του κατεπείγοντος και δεν αποτελούν προϋπόθεση για τη δόση.
 
Μερικές «καίνε» κυριολεκτικά. Θα  προκαλέσουν πολλές  αντιδράσεις. Αφορούν από την συγχώνευση των εναπομεινάντων Ταμείων σε έναν εξαιρετικά προβληματικό ΕΟΠΠΥ και την καθιέρωση με νόμο του κατώτατου μισθού, μέχρι το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων με εκείνο των δικηγόρων να ξεχωρίζει, την επιτάχυνση μιας δικαιοσύνης που έχει κατεβεί από την έδρα λόγω των περικοπών, τις αδειοδοτήσεις των συχνοτήτων για τις οποίες δεν έχει ξεκινήσει ακόμη καμμία διαβούλευση και άλλα.
 
    Ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, με εντολή Σαμαρά, ανέλαβε να συντονίσει τα υπουργεία ως προς τη νομοθετική προεργασία που πρέπει να γίνει. Νομοθετικό «πυρετό» παρουσιάζει ο οικονομικός κύκλος των υπουργείων (Οικονομικών, Ανάπτυξης κ.α) κάτω από τη γενική εποπτεία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
 
Αναμένεται «βροχή» τροπολογιών. Ο κύριος όγκος θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών και περιέχει ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των αποκρατικοποιήσεων. Το νομοσχέδιο αυτό θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα τρέχουν και οι νομοθετικές παρεμβάσεις των υπουργείων. Ετσι που έχουν καθυστερήσει τόσους μήνες, με ευθύνη και αρκετών σημερινών υπουργών, που φοβούνται τις αντιδράσεις, θεωρείται σχεδόν απίθανο να ολοκληρωθούν στο χρόνο- ρεκόρ που ζητάει η τρόϊκα.
 
*Μία σειρά από φορολογικά θέματα (Δράσεις 12, 13, 14) κάποιες από τις οποίες δρομολογούνται με το ν/σ του υπ.Οικονομικών που ετοιμάζει ο Γ.Μαυραγάνης. Θα κατατεθεί και αυτό στη βουλή, μέσα στις επόμενες ημέρες. Μεταξύ άλλων αφορούν: Τοποθέτηση μόνιμου γενικού γραμματέα φορολογικών θεμάτων στο υπουργείο Οικονομικών με 5ετή θητεία, αντικατάσταση των διευθυντών Εφοριών, οι οποίοι δεν πιάνουν τους στόχους, δημοσίευση στο Διαδίκτυο βασικών δεικτών απόδοσης στις Εφορίες, ενεργοποίηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στη φορολογική διοίκηση, βελτίωση του συστήματος προστασίας πληροφοριοδοτών για τη διαφθορά.
 
 
*Αναθεώρηση του κώδικα περί δικηγόρων και την λειτουργία της  άσκησης του επαγγέλματος (δράση 7). Ζητείται κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρου για την υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων και κατάργηση ελαχίστων ποσών για δικηγόρους που αμείβονται με έμμισθη εντολή. Αντιδρούν οι βουλευτές- δικηγόροι.
 
*Προσδιορισμός και κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων (Δράση 69). Αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις διότι θα επιφέρει περαιτέρω πλήγμα σε πολλές κατηγορίες εργαζόμενων.
 
*Αρση της απαγόρευσης αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων που προκύπτουν από πτυχία τα οποία εκδόθηκαν μέσω δικαιόχρησης (franchise). (Δράση 56).
 
*Ενιαίο σύστημα πληρωμών. Δημιουργία αυτόματου ηλεκτρονικού συστήματος που θα συνδέει τη βάση δεδομένων της απογραφής με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. (Δράση 28). 
 
*Διακοπή των πληρωμών σε μετρητά και τραπεζικές επιταγές στις εφορίες και αντικατάσταση τους με ενδοτραπεζικές συναλλαγές ώστε να απελευθερωθεί το προσωπικό.
 
*Εγγραφο του υπ.Οικονομικών το οποίο να προσδιορίζει τρόπους με τους οποίους θα γίνουν βιώσιμα τα περιφερειακά αεροδρόμια (Δράση 72).
 
*Εκσυγχρονισμός του τομέα Υγείας (συγχωνεύσεις κα.), Δράση 36.
 
*Μετακίνηση των μάνατζερ σε τακτά διαστήματα με προφανή στόχο την άσκηση μιας αμερόληπτης διοίκησης.  
 
*Συγχώνευση όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ.  Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Α.Ρουπακιώτη είχε ανασταλεί η υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ (νομικών, δημοσιογράφων, μηχανικών κ.α). Με νέο άρθρο θα πρέπει να καταργηθεί η αναστολή. Η συγκεκριμένη δράση δεν είναι από τις επείγουσες και αναβάλλεται για το μέλλον, καθώς οι αντιδράσεις που θα προκαλέσει θα είναι πάρα πολλές.
 
Τέσσερα Προεδρικά Διατάγματα
 
Σε καθημερινή επικοινωνία βρίσκεται ο Κ.Μπαλτάκος με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Κ.Μενουδάκο, προκειμένου τέσσερα προεδρικά διατάγματα του υπ.Ανάπτυξης να έρθουν στη βουλή με διαδικασίες- εξπρές την ερχόμενη εβδομάδα. Αφορούν τα εξής θέματα: Κανονισμός Λειτουργίας Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Οργανισμός Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Μητρώο πιστοποιημένων επιθεωρητών για τη διενέργεια περιοδικών επιθεωρήσεων των εγκαταστάσεων που λειτουργούν νόμιμα  κλπ. Εκτέλεση, συντήρηση, επισκευή και λειτουργία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, καθορισμός ειδικοτήτων κλπ.        
 
 Ανοιχτές Δράσεις
 
Υπάρχουν κι άλλες δράσεις που είναι ανοιχτές και πρέπει να υλοποιηθούν. Ανάμεσα τους είναι;
 
*Καθιέρωση προϋπολογισμού συνταγογράφησης για κάθε γιατρό και θέσπιση στόχου για το μέσο κόστος συνταγογράφησης ανά ασθενή.
 
*Απογραφή των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και δημοσιοποίησή τους.
 
*Δημοσίευση των στοιχείων για προσλήψεις, αποχωρήσεις και μεταθέσεις.
 
*Μηχανογράφηση όλων των νοσοκομείων.
 
 
*Απλοποίηση των διαδικασιών για την επιτάχυνση της εισόδου φθηνότερων γενοσήμων στη λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
 
*Διασφάλιση της πρόσβασης τρίτων στην παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη.
 
*Διευκόλυνση της αδειοδότησης ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Ηλιος».
 
*Μείωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στα δικαστήρια κατά 50%.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Το απόρρητο έγγραφο της τρόικας για τις διαρθρωτικές αλλαγές"

Ζεις στην Πρέβεζα και κόπηκε το ρεύμα το βράδυ; Θα μείνει έτσι μέχρι το πρωί!

Ζεις στην Πρέβεζα και κόπηκε το ρεύμα από πτώση κεραυνού το βράδυ; Θα πρέπει να περιμένεις μέχρι το πρωί που πιάνουν δουλειά οι υπάλληλοι της ΔΕΗ για να δεις το φως το αληθινό.

Αυτά συμβαίνουν στην Πρέβεζα εν έτη 2012, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τις βραδινές ώρες υπάρχει μόνο ένα άτομο βάρδια προκειμένου να επέμβει σε περιπτώσεις που εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες και τότε μόνο για να διακόψει το ρεύμα, σε περιπτώσεις φωτιάς, πτώσης στύλου κ.λπ., και όχι για αποκατάσταση της όποιας βλάβης.

Αυτό θα γίνει την άλλη μέρα το πρωί οπότε και θα αναλάβουν βάρδια περισσότερα άτομα και θα ενεργήσουν προκειμένου να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Έτσι λοιπόν έγινε και σήμερα Στο σκοτάδι έμεινε από τις 3 τα ξημερώματα ένα μεγάλο μέρος της Πρέβεζας.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα και από το γεγονός του ότι δεν υπήρχε από πουθενά ενημέρωση. 

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι σπάνιο και ούτε πρωτόγνωρο κυρίως για την συγκεκριμένη περιοχή αφού αποδεδειγμένα όποτε βρέχει όλο και κάποιο πρόβλημα θα παρουσιάζεται.

Αναγνώστες, τηλεφωνούσαν στο pamepreveza.gr από το πρωί για να καταγγείλουν το φαινόμενο αφού "κάθε φορά που βρέχει τα ίδια και ίδια" είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, σήμερα γύρω στις 3 τα ξημερώματα, προήλθε από πτώση κεραυνού και βύθισε στο σκοτάδι την περιοχή…

Όμως ουδείς υπήρχε τα ξημερώματα έτσι ώστε να αποκαταστήσει την βλάβη αφού δεν προβλέπεται από την ΔΕΗ για πόλεις με μικρό πληθυσμό, εκτός από μόνο ένα άτομο βάρδια που θα επέμβει σε περίπτωση μόνο κινδύνου και μόνο για να διακόψει την παροχή ρεύματος.

Η βλάβη ξεκίνησε να αποκαθίσταται όταν έπιασε δουλειά η βάρδια στις 7 το πρωί που αριθμεί περισσότερα άτομα και έτσι μέσα σε μιάμιση περίπου ώρα επανήλθε το ρεύμα.

pamepreveza

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζεις στην Πρέβεζα και κόπηκε το ρεύμα το βράδυ; Θα μείνει έτσι μέχρι το πρωί!"

Τον γύρο της Θεσσαλίας για ένα... κόκκαλο στο λαιμό…

ΒΟΛΟΣ:Άνω-κάτω για μία ακόμη φορά διοίκηση και ιατρικός κόσμος στο «Αχιλλοπούλειο» και στη μέση ιατρικό περιστατικό 30χρονου ο οποίος προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με κόκαλο στο λαιμό και ελλείψει εφημερεύοντος ωτορινολαρυγγολόγου διακομίστηκε... 
λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Αρ. Ζαχαρόπουλος, ζήτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας, καταγγέλλοντας τους εναπομείναντες δύο γιατρούς της ΩΡΥΛΑ ότι απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ για «καλοστημένη θεατρική παράσταση από πλευράς της διοίκησης» έκανε λόγο ο ιατρικός κόσμος, που ήδη έχει προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης για εφημερίες ετοιμότητας και έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Λίγο μετά τις οκτώ προχθές το βράδυ, 30χρονος προσήλθε στο ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Βόλου, συνοδευόμενος πιθανότατα από την αδερφή του, ζητώντας ιατρική βοήθεια για κόκαλο που του είχε «καθίσει» στο λαιμό.

Την ώρα εκείνη στο ΤΕΠ δεν εφημέρευε ωτορινολαρυγγολόγος και οι υπόλοιποι γιατροί συνέστησαν στον 30χρονο είτε να απευθυνθεί σε εξωτερικό γιατρό είτε να μεταβεί στη Λάρισα. Όταν η συνοδός του 30χρονου διαμαρτυρήθηκε ότι δεν είχε τα χρήματα για να καλύψει το κόστος της μετάβασης στη Λάρισα, οι γιατροί την παρέπεμψαν στη διοίκηση. Ασθενής και συνοδός, μετέβησαν στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου Αρ. Ζαχαρόπουλου, στον οποίο εξιστόρησαν τα καθέκαστα. Ο κ. Ζαχαρόπουλος, μετέβη στο ΤΕΠ και ζήτησε να κληθούν στο τηλέφωνο οι δύο ειδικοί γιατροί της ΩΡΥΛΑ, οι οποίοι όμως ήταν... άφαντοι.

Χειρουργός γιατρός που εξέτασε τον 30χρονο λίγο πριν τις έντεκα, εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν είναι σοβαρή και αρνήθηκε να υπογράψει για της διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Την ευθύνη για τη μεταφορά του ασθενή με ασθενοφόρο του Νοσοκομείου στη Λάρισα, ανέλαβε ο ίδιος ο διοικητής, εκτιμώντας ότι δεν έπρεπε να πάρει το παραμικρό ρίσκο από τη στιγμή που το περιστατικό δεν εξετάστηκε από ειδικό γιατρό.

Λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ, ο 30χρονος έμπαινε στο ασθενοφόρο προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας του.

Παρέμβαση στην εισαγγελία

Το περιστατικό δεν πέρασε στα ψιλά για τη διοίκηση του Νοσοκομείο. Ο κ. Ζαχαρόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας και ζήτησε να γίνει αυτοψία στο Νοσοκομείο, καταγγέλλοντας μάλιστα τους γιατρούς για αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα.

Επικαλέστηκε το πρόγραμμα εφημεριών ετοιμότητας που δεν εφαρμόζεται στην ΩΡΥΛΑ για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών και άφησε αιχμές ότι επιχειρείται να του «φορτωθεί» τυχόν νέος θάνατος ασθενούς με στόχο την εκδίωξή του από το Νοσοκομείο.

Από την Εισαγγελία συστήθηκε στον κ. Ζαχαρόπουλο να χειριστεί διοικητικά το θέμα και να προβεί σε έγγραφη αναφορά. Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν γιατροί.

Ο ιατρικός κόσμος πάντως δεν έμεινε απαθής απέναντι στο νέο περιστατικό. Γιατροί –στον απόηχο του προχθεσινού επεισοδίου- άφηναν χθες αιχμές για «καλοστημένη παράσταση από τη διοίκηση» και για «απόπειρα μετάθεσης ευθυνών». Μίλησαν για στρέβλωση της κατάστασης και ζήτησαν από τον Εισαγγελέα να επέμβει στη ρίζα του κακού, που έχει προκαλέσει αρρυθμίες στις εφημερίες στο Νοσοκομείο.

Επί της ουσίας υποστήριξαν ότι πουθενά στη νομοθεσία δεν προβλέπεται μετατροπή των εφημεριών σε εφημερίες ετοιμότητας και ήδη ομάδα γιατρών έχει προσφύγει στο διοικητικό δικαστήριο Λάρισας κατά του προγράμματος των εφημεριών. Έχουν καταθέσει μάλιστα και ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας την ανάκληση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου, που επιβάλλει εξοντωτικές εφημερίες σε μια «χούφτα» γιατρούς.

Εφ. Ελευθερία
ygeianet

Διαβάστε Περισσότερα » "Τον γύρο της Θεσσαλίας για ένα... κόκκαλο στο λαιμό…"

Την επόμενη εβδομάδα «κλειδώνει» το πακέτο μέτρων

Δεν θα υπάρξει οριστικοποίηση του πακέτου των περικοπών με την τρόικα εντός του Σαββατοκύριακου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο κ. Σαμαράς, τα μέτρα θα κλειδώσουν την ερχόμενη εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 18ης και 19ης Οκτωβρίου.

Το Σαββατοκύριακο ο κ. Σαμαράς θα έχει συνεχείς συσκέψεις και επαφές για να ολοκληρώσει το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, το οποίο επιθυμεί να είναι έτοιμο και να περάσει από τη Βουλή παράλληλα με τα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης και νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ βρίσκεσαι σε συνεχή επαφή με ξένους ηγέτες ενόψει της συνόδου κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες όπου, πάντως, δεν αναμένεται να συζητηθεί επί μακρόν το ελληνικό θέμα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Την επόμενη εβδομάδα «κλειδώνει» το πακέτο μέτρων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news