facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Απεργία δικηγόρων, συμβολαιογράφων, ιατρών και φαρμακοποιών στις 17/10

Πανελλαδική απεργία για τις 17 Οκτωβρίου έχουν εξαγγείλει δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας... για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους.

Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιήσουν επίσης συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση τής συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων εννέα επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων τής χώρας.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή, αποφασίστηκε το κλείσιμο των υπηρεσιών και των εννέα επίμαχων φορέων στις 17 Οκτωβρίου και συγκέντρωση έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), καθώς και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία τού ΔΣΑ, στις 12 μ., προκειμένου «να αποτυπωθούν οι θέσεις των ως άνω επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων, να καταδειχθεί η προδήλως εσφαλμένη, κοινωνικά άδικη και ανάλγητη πορεία που ακολουθεί η νομοθετική πρωτοβουλία, στοχοποιώντας επιμέρους επαγγελματικούς κλάδους και τα μέλη αυτών, κυρίως δε τους νέους σε ηλικία που βιώνουν στο μέγιστο βαθμό τις δυσμενείς συνέπειες της παρούσας συγκυρίας».

Επίσης, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στις 12.30 μ.μ., αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να του εκθέσει όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και να ζητήσει την αποτροπή νομοθετικών εκτροπών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία δικηγόρων, συμβολαιογράφων, ιατρών και φαρμακοποιών στις 17/10"

Έρχονται τα σημειώματα του φόρου ακίνητης περιουσίας

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι για να εξοφλήσουν τους φόρους για την ακίνητη περιουσία τους.

Από την ερχόμενη εβδομάδα τα «ραβασάκια» θα έρχονται το ένα μετά το άλλο για την εξόφληση του «ξεχασμένου» Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 ενώ καθ΄ οδόν βρίσκονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για την...... καταβολή της δεύτερης δόσης του ειδικού τέλους ακινήτων του 2012. Από τα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή και του ΦΑΠ του έτους 2011.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών «τρέχει» την εκκαθάριση του ΦΑΠ και από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει να ταχυδρομεί τα πρώτα ειδοποιητήρια για την καταβολή του φόρου για το έτος 2010.

Πιο συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι στο επόμενο διάστημα καλούνται να πληρώσουν:

Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2010

. Η εκκαθάριση του συγκεκριμένου φόρου τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 100.000 ιδιοκτήτες πρόκειται να ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί στις 15 Νοεμβρίου. Η εκκαθάριση του ΦΑΠ θα γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση συζύγων δεν θα εκδοθεί πλέον ένα κοινό ενιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα. Για κάθε ανδρόγυνο θα εκδοθούν 2 εκκαθαριστικά σημειώματα, ένα για κάθε σύζυγο. Αυτό σημαίνει ότι εκκαθαριστικό ΦΑΠ έτους 2010 θα εκδοθεί μόνο για κάθε φορολογούμενο ο οποίος την 1η Ιανουαρίου 2010 κατείχε κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει εφάπαξ με το υπουργείο Οικονομικών να υπολογίζει ότι θα εισπράξει περίπου 420 εκατ. ευρώ.

Το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2011. Η εκκαθάριση των δηλώσεων ΦΑΠ του 2011 θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Το φόρο του 2011 θα κληθούν να πληρώσουν περισσότεροι από 500.000 ιδιοκτήτες καθώς το ατομικό συνολικό αφορολόγητο όριο της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας (κτίσματα και εντός σχεδίου οικόπεδα) μειώθηκε από τις 400.000 στις 200.000 ευρώ.

Το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η πρώτη από τις πέντε δόσεις του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), θα πληρώνεται κάθε δίμηνο έως και τον Ιούνιο του 2013. Εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν περίπου 2,5 δισ. ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται τα σημειώματα του φόρου ακίνητης περιουσίας"

Αποσύρθηκε παιχνίδι από την ελληνική αγορά με επικίνδυνο πηλό


Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά παιδικό παιχνίδι, με την ονομασία «FOAM PUTTY/ Αφρώδης πηλός». Το συγκεκριμένο παιχνίδι εισάγει και διανέμει η εταιρεία JUMBO A.E.E., ενώ επιβλήθηκε και πρόστινο στην εταιρεία 5.000 ευρώ έπειτα από απόφαση του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας Σπ. Ευσταθόπουλου.


Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απόσυρση αποφασίστηκε με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Το παιχνίδι κρίθηκε «μη σύμφωνο» με τα επιτρεπόμενα όρια που ορίζει το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 71.03 «Ασφάλεια παιχνιδιών -Μέρος 3 :Μετανάστευση ορισμένων στοιχείων», διότι στον πηλό κίτρινου χρώματος παρατηρείται μετανάστευση των εξής:

Μολύβδου σε 1853 mg/kg πηλού που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετανάστευσης του μολύβδου στα παιχνίδια , που είναι 90 mg/kg υλικού παιχνιδιού

Χρωμίου σε 775 mg/kg πηλού που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο μετανάστευσης του χρωμίου στα παιχνίδια που είναι 60 mg/kg υλικού παιχνιδιού.

Επίσης, δεν φέρει την σήμανση CE, προκειμένου να είναι σύννομη η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρθηκε παιχνίδι από την ελληνική αγορά με επικίνδυνο πηλό"

Τέλος τα δώρα σε όλες τις συντάξεις – Δείτε τις νέες μειώσεις!

Είναι οριστικό… τα δώρα όλων των συνταξιούχων (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) θα αποτελέσουν μία παλιά, γλυκιά ανάμνηση!

Καταργούνται δια παντός τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας όλων των συνταξιούχων, με το ΕΚΑΣ να δίδεται πλέον μόνο στους δικαιούχους που είναι άνω των 65 ετών και όχι 60 που ισχύει σήμερα.

Οι μειώσεις που θα υποστούν οι συντάξεις άνω των 1000 ευρώ είναι απίστευτες… 3% σε συντάξεις 1000 – 1500 ευρώ, 6% σε συντάξεις 1500 – 2000 ευρώ και τέλος 12% σε συντάξεις άνω των 2000 ευρώ! Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες και πείτε μου, ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!

eglimatikotita

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος τα δώρα σε όλες τις συντάξεις – Δείτε τις νέες μειώσεις!"

ΔΝΤ: Εκτός στόχων η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους...!!!

Η Ελλάδα θα χάσει τον πενταετή στόχο μείωσης του χρέους που αποτελούσε τη βάση του δανειακού προγράμματος των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ 

Σύμφωνα με έκθεση (World Economic Outlook) του ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο Τόκυο ενόψει της ετήσιας συνεδρίασης της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στην έκθεση του Ταμείου αναφέρεται ότι το χρέος θα μειωθεί στο 152.8% του ΑΕΠ το 2017 έναντι στόχου για 137.3%.

Ο στόχος αυτός όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ενωσης αποτελούσε το κεντρικό σενάριο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πάνω στην οποία στηρίχθηκε το πακέτο διάσωσης των 130 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο, η Ελλάδα υποτίθεται ότι θα παρήγαγε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ από το 2014 και έπειτα ώστε να μειώσει το χρέος της στο 120 του Εθνικού Προϊόντος το 2020.

Η εξέλιξη του χρέους με βάση την έκθεση του ΔΝΤ: 

2014: 180,2% του ΑΕΠ

2015: 174% του ΑΕΠ

2016: 164,1% του ΑΕΠ

2017: 152,8% του ΑΕΠ

Ωστόσο η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τοποθετεί την επίτευξη τέτοιων πλεονασμάτων δύο χρόνια αργότερα, το 2016.

«Στην Ελλάδα, η βαθύτερη της εκτιμηθείσης ύφεση και οι υστερήσεις στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων περιπλέκουν ξανά την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων για μείωση των ελλειμμάτων», αναφέρεται στην έκθεση.

Χθες το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου, Menno Snel δήλωσε ότι οι ετυρωπαϊκές χώρες θα έπρεπε να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρεόυς εάν αυτό αποδειχθεί μή βιώσιμο.

Το ΔΝΤ εκτιμά επίσης ότι η Ελλάδα θα σημειώσει ύφεση 6% φέτος και 4% το 2013 και ανάπτυξη 3,5% το 2017, ενώ το έλλειμμα προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 7,5% το 2012 και στο 4,7% το 2013. Το έλλειμμα θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται στο 3,4% το 2014 και θα υποχωρήσει στο 1,4% του ΑΕΠ το 2017.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην ανεργία στην Ελλάδα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι αυτή θα διαμορφωθεί το 2012 στο 23,3%, ενώ το 2013 θα αυξηθεί στο 25,4%.

Εκτός στόχων και το ισπανικό έλλειμμα

Η Ισπανία δεν θα πετύχει τους στόχους της για το έλλειμμα το 2012 και το 2013, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ «βλέπει» εκτίναξη του χρέους πάνω από το 90% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά καθώς η χώρα προχωρά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Στην έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, το ΔΝΤ αναφέρει ότι το έλλειμμα της Ισπανίας θα φτάσει το 7% του ΑΕΠ το 2012 για να αυξηθεί περαιτέρω στο 5,7% το 2013, έναντι στόχων για 6,3% και 4,5%, αντίστοιχα, που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της, ωστόσο οι μεγάλες δαπάνες στις περιφέρειες και η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος δυσκολεύει το έργο της.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, επανέλαβε ότι η Μαδρίτη θα πετύχει τους στόχους της και πως δεν χρειάζεται να λάβει πρόσθετα μέτρα παρά την ύφεση.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Εκτός στόχων η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους...!!!"

"Παγώνουν" μειώσεις μισθών για υπαλλήλους τεσσάρων υπουργείων

Ευρύτερες διαστάσεις έχει τελικά το θέμα με το "πάγωμα" στις περαιτέρω μειώσεις μισθών των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών με πρόφαση την μη καταβολή κινήτρου επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.

Όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις συνδικαλιστών, η αναστολή των περαιτέρω μειώσεων έχει εφαρμογή σε συνολικά 60.000 δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται και σε άλλα υπουργεία πέραν του ΥΠΟΙΚ και οι οποίοι δικαιούντο να λαμβάνουν κίνητρο επίτευξης στόχων (καθορίζεται με βάση το άρθρο 19 του νόμου 4024/2011) το οποίο ουσιαστικά καταργείται μετά από τη συμφωνία Κυβέρνησης –Τρόικας για την απόσυρση όλων των επιδομάτων.

Έτσι η διάταξη που περιλαμβάνεται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει την επ’ αόριστον αναστολή των μειώσεων μέχρι να εφαρμοστεί το άρθρο 19, αφορά και σε πλήθος άλλων υπαλλήλων που εργάζονται στο Δημόσιο. Στη ρύθμιση υπάγονται πέραν των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, και εργαζόμενοι στον τομέα των πετρελαιοειδών στο υπουργείο Ανάπτυξης, μια κατηγορία υπαλλήλων του υπ. Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι στην πρώην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι επιθεωρητές Υγείας, κ.ά.

Σύμφωνα με το νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο, όσοι υπάλληλοι είχαν μείωση στις αποδοχές τους που ξεπερνούσε το 25%, το υπερβάλλον ποσό θα μειώνονταν σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις κάθε Νοέμβριο μέχρι και το 2014.

Νωρίτερα, το Capital.gr είχε μεταδώσει τα εξής: Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καλείται να υπογράψει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχειρούν κάποιοι στην Κυβέρνηση να εξαιρέσουν μόνο τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από τις μειώσεις μισθών που αποφασίστηκαν πέρυσι για όλο τον Δημόσιο τομέα, με πρόσχημα ότι οι εφοριακοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΥΠΟΙΚ δεν έχουν λάβει ακόμη «το κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων».

Η «εξαίρεση» είναι καλά κρυμμένη στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή στις 4 Οκτωβρίου για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορά μεταξύ άλλων στις τροποποιήσεις του Μεσοπρόθεσμου την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου στις δημόσιες επιχειρήσεις κ.ά.

Έρχεται δε μόλις λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η εφαρμογή των διατάξεων για τις περικοπές επιδομάτων που θα ισχύσουν από 1ης Νοεμβρίου για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους στο πλαίσιο του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που ψηφίστηκε το 2011.

Η εξαίρεση επιχειρείται να περάσει με το άρθρο 4 του εν λόγω νομοσχεδίου στην παράγραφο 2 του οποίου αναφέρεται ότι:

2α. «η εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης β΄του τελευταίου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων στις διατάξεις του άρθρου 19 του ίδιου νόμου».

2β: Η ισχύς της παρούσας παραγράφου αρχίζει την 3η Οκτωβρίου 2012».

Τι σημαίνει στην πράξη αυτό;

Το άρθρο 29 του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο καθορίζει την κατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων σε μισθολογικά κλιμάκια. Η παράγραφος 2 του άρθρου ρυθμίζει πως θα καταβληθούν οι τυχόν αυξήσεις που θα προκύψουν από τα νέα μισθολογικά κλιμάκια ενώ το τελευταίο εδάφιο αφορά στο πως κατανέμονται οι περικοπές και εστιάζει στον τρόπο που κατανέμεται τμηματικά η συνολική μείωση «εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη του 25% των αποδοχών που λάμβαναν οι δικαιούχοι κατά τον τελευταίο μήνα πριν την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου».

Από την παραπάνω διάταξη, η εφαρμογή της οποίας θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2012 (σ.σ ο νόμος ψηφίστηκε πέρυσι τον Οκτώβριο), προέκυπτε περικοπή σε επιδόματα όλου του Δημόσιου τομέα αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο η εξαίρεση που εισάγεται με το άρθρο 4 του νέου νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, αφορά μόνο τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών καθώς προτείνει την αναστολή εφαρμογής των περικοπών μέχρι την επίτευξη των στόχων του άρθρου 19, το οποίο αφορά αποκλειστικά στην καταβολή κινήτρου επίτευξης δημοσιονομικών στόχων στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί κ.α).

Η προσπάθεια εξαίρεσης των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη γίνει αντιληπτή και έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στο δημόσιο τομέα.

Όπως λένε αρμόδιες πηγές στο Capital.gr, το θέμα δεν είναι να εξαιρεθούν και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι από τις περικοπές, αλλά να ισχύσει ο νόμος για όλους και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις υπέρ συγκεκριμένων συντεχνιών όπως φαίνεται να συμβαίνει με τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι χρησιμοποιούν ως όπλο για τις διεκδικήσεις τους, τη δύναμη των εφοριών για την είσπραξη εσόδων.

Την εντύπωση ότι η εν λόγω εξαίρεση επιχειρείται να περάσει κρυφίως ενισχύει και το γεγονός ότι η διάταξη δεν κατατέθηκε ως Νόμος αλλά ως πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «μπλεγμένη» με σειρά άλλων ρυθμίσεων οι οποίες έχουν επείγοντα χαρακτήρα (αλλαγές στο μεσοπρόθεσμο κ.α) Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνει συζήτηση και ψηφοφορία κατ’ άρθρο στην ολομέλεια, αλλά θα κυρωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ανατρεπτική προθεσμία 3 μηνών.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » ""Παγώνουν" μειώσεις μισθών για υπαλλήλους τεσσάρων υπουργείων"

Γερμανοί εφοριακοί μήνυσαν τον Σόιμπλε για φοροδιαφυγή!

Γερμανοί εφοριακοί μήνυσαν τον Σόιμπλε για φοροδιαφυγή όπως γράφει η Build!

Ο Σόιμπλε ελέγχεται για παρακώλυση δίωξης για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από δύο γιαπωνέζες βιολονίστριες!!!

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν τελωνειακοί υπάλληλοι κατέσχεσαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης το βιολί αξίας 1.000.000 ευρώ της γιαπωνέζας Γιουζούκο Χοριγκόμε, ενώ δύο μήνες αργότερα επανελήφθη το ίδιο με την βιολονίστρια Γιούκι Μανουέλα Γιάνκε, η οποία είχε φτάσει από την Ιαπωνία όπως και η συμπατριώτισσα της και η αξία του σπάνιου Στραντιβάριους της εκτιμήθηκε στα 6.000.000 ευρώ!!

Εις βάρος των δύο μουσικών υποβλήθηκε μήνυση για απόπειρα φοροδιαφυγής, καθώς έλειπαν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νόμιμη εισαγωγή των βιολιών στην Γερμανία!

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να μεσολαβήσει τελικά το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, το οποίο και διέταξε την παράδοση των δύο βιολιών στις μουσικούς.

Η υπόθεση έκανε έξαλλους όμως τελωνειακούς και εφοριακούς, οι οποίοι και κατέθεσαν μήνυση κατά του κυρίου Σόιμπλε!

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανοί εφοριακοί μήνυσαν τον Σόιμπλε για φοροδιαφυγή!"

Le Monde: Και αν η Τρόικα οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία;

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι σε μια Λερναία Υδρα με τρία κεφάλια, αναφέρει

Τον ρόλο που παίζει η Τρόικα στην Ελλάδα αναλύει ο «Monde», εν όψει της έκθεσής της που αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου και η οποία θα είναι καθοριστική για το μέλλον της χώρας. «Τρεις σειρές ανωτάτων υπαλλήλων επιβάλουν καθημερινά στην Ελλάδα τους όρους του ελληνικού προγράμματος λιτότητας», γράφει η γαλλική εφημερίδα η οποία χαρακτηρίζει την προσέγγιση της Τρόικας «τεχνοκρατική» και «μηχανιστική» και θεωρεί ότι μπορεί να οδηγήσει την χώρα στην χρεοκοπία.

Ο «Monde» τονίζει ότι καθένας από τους υπαλλήλους της Τρόικας αναφέρεται στην δική του αρχή _ την ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο _ και ότι δεν υπάρχει μια κοινή πολιτική οντότητα που να επιβλέπει σε μόνιμη βάση τις διαπραγματεύσεις.

Το ΔΝΤ είναι «το λιγότερο εμπλεκόμενο» αλλά συγχρόνως «το λιγότερο ευέλικτο όσον αφορά τους όρους της καταβολής της επόμενης δόσης».

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι «μια εσωτερική διαμάχη που βγαίνει με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια προς τα έξω».

Η γαλλική εφημερίδα προσάπτει στην Ευρώπη «έλλειψη θάρρους και υπευθυνότητας» επειδή ζήτησε από το ΔΝΤ να προστρέξει προς «βοήθειά» της. «Σήμερα η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα» διότι «βρίσκεται υπό κηδεμονία».

Εξετάζοντας το σύνολο των μέτρων που περιλαμβάνει το ελληνικό πακέτο λιτότητας, ορισμένα τα θεωρεί «εύκολα στην εφαρμογή τους», όπως την κατάργηση θέσεων δημοσίων υπαλλήλων, την μείωση των μισθών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και την μείωση των συντάξεων. «Αλλά η πιο εύκολη λύση δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε η καλύτερη», διαπιστώνει.

Δυσκολότερα στην εφαρμογή τους κρίνει όσα μέτρα αφορούν την εκκλησία, τον στρατό ή τις μεγάλες επιχειρήσεις διότι «τα συμφέροντα αυτά διαθέτουν τα μέσα για να εξαιρεθούν».

Ένα από τα τελευταία μέτρα που ζήτησε η Τρόικα είναι οι Ελληνες να εργάζονται έξι ημέρες την εβδομάδα και να αναπαύονται 11 ώρες την ημέρα τη στιγμή που η ανεργία είναι 24% !!! (σ.σ. τα θαυμαστικά είναι του «Monde»).

Σ' αυτό το πλαίσιο, η διαπραγμάτευση εκτυλίσσεται σε ένα άθλιο κλίμα και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι σε μια Λερναία Υδρα με τρία κεφάλια που τραβάει την Ελλάδα προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις. Η δυσπιστία βασιλεύει σε όλα τα επίπεδα. «Η Ανγκελα Μέρκελ θα κατορθώσει να συνειδητοποιήσει την κατάσταση στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής της στην Αθήνα;» αναρωτιέται η γαλλική εφημερίδα. Και καταλήγει:

Η προσέγγιση της Τρόικας είναι προφανώς τεχνοκρατική. Δεν μπορούμε να το καταλογίσουμε αυτό στα άτομα. Εχουν στόχους και οφείλουν να τους πραγματοποιήσουν. Το πρόβλημα είναι συστημικό.

Την ώρα που η ύφεση πλανάται πάνω από την Ευρώπη, είναι σημαντικό κανένα μέτρο να μην παραβλέπει το γεγονός ότι η μαζική πτώχευση των ελλήνων καταναλωτών αποτελεί έναν ανεμοστρόβιλο που θα μπορούσε να καταπιεί τη χώρα.

Η Τρόικα έχει μηχανιστικό ρόλο: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το χρέος και δεν πλαισιώνεται πολιτικά. Αυτό θα μπορούμε να οδηγήσει στην χρεοκοπία της Ελλάδας.

tovima

Διαβάστε Περισσότερα » "Le Monde: Και αν η Τρόικα οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεοκοπία;"

Στο Λουξεμβούργο μεταφέρει την έδρα της η ΦΑΓΕ

Τη μεταφορά της έδρας της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο, αποφάσισε η διοίκηση του ομίλου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό, ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου η εσωτερική αναδιάρθρωση του ομίλου ΦΑΓΕ με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εταιρικής του δομής προκειμένου αυτή να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον ολοένα και πιο παγκόσμιο χαρακτήρα των δραστηριοτήτων του, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση προς τους επενδυτές.

Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης αυτής, η FAGE International SA, νεοσυσταθείσα εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, που ελέγχεται από τους Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου, είναι η μητρική εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της ΦΑΓΕ Dairy Industry (πρώην μητρική του ομίλου) ενώ οι δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στο εξωτερικό θα γίνονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της FAGE Luxembourg S.a.r.l.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Αθανάσιος Φιλίππου, διευθύνων σύμβουλος της ΦΑΓΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης η οποία βασίζεται στην ελληνική μας κληρονομιά ενώ μας βοηθά να ανταγωνιστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην παγκόσμια αγορά. Η παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα μας συνεχίζει να αυξάνεται και είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από τις εξελίξεις στην αγορά στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και όπου αλλού μπορεί να προκύψει».

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Λουξεμβούργο μεταφέρει την έδρα της η ΦΑΓΕ"

"Τύχη βουνό" ο γιος του Σόμπολου ...διορίστηκε σε υπουργείο!

Κάθε γονιός νοιώθει άγχος για την επαγγελματική αποκατάσταση του παιδιού του. Από τον κανόνα δεν εκφεύγει ούτε ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ΠάνοςΣόμπολος, ο οποίος θα έμαθε με ικανοποίηση ότι ο γιος του διορίσθηκε Ειδικός Σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Καραγκούνη. 

Με το ΦΕΚ που δημοσιεύει το www.avantipopolo.gr (αρ. ΦΕΚ468/05-10-2012) αποδεικνύεται ότι ο Γιώργος Σόμπολος του Παναγιώτη πήρε την επίζηλη θέση.Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σόμπολος είναι δημοσιογράφος και εργάσθηκε ως αστυνομικός ρεπόρτερ - στα χνάρια του πατέρα του δηλαδή.


Διαβάστε Περισσότερα » ""Τύχη βουνό" ο γιος του Σόμπολου ...διορίστηκε σε υπουργείο!"

Η S&P προειδοποιούσε ότι οι υπερβάσεις του κόστους της Ολυμπιάδας θα «βούλιαζαν» την ελληνική οικονομία

Τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έπεσε σαν βόμβα στο πρωθυπουργικό γραφείο η είδηση ότι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s είχε συντάξει μία ειδική έκθεση για την μετα-ολυμπιακή Ελλάδα.

Σε αυτήν, ούτε λίγο ούτε πολύ, η S&P προειδοποιούσε ότι οι υπερβάσεις του κόστους της Ολυμπιάδας θα «βούλιαζαν» την ελληνική οικονομία και θα οδηγούσαν σε έναν αγωνιώδη μαραθώνιο τους Ελληνες πολίτες, αν οι κυβερνήσεις δεν δρούσαν άμεσα και αποφασιστικά.

Η ειδική έκθεση, με τον εύγλωττο τίτλο «Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας μετά την Ολυμπιάδα: Μαραθώνιος και όχι σπριντ», ολοκληρώθηκε στις 8 Αυγούστου 2004 και μία ημέρα αργότερα την είχαν στα χέρια τους ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά και τα ανώτατα οργανωτικά στελέχη του 2004. Ποια ήταν η αντίδρασή τους; Την καταχώνιασαν σε κάποια συρτάρια.

Γιατί η εν λόγω έκθεση θα χάλαγε το ολυμπιακό παραμύθι και μεθύσι στο οποίο ζούσε η χώρα μας το 2004. Γιατί αναφερόταν σε οικονομικές υπερβάσεις στα έργα των Αγώνων που θα επηρέαζαν αρνητικά το μέλλον της Ελλάδας. Γιατί μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, μέσα σε 2.930 λέξεις, οι αναλυτές της S&P, ως άλλοι «προφήτες», περιέγραφαν με ακρίβεια την κατάσταση στην οποία θα βρισκόταν η ελληνική οικονομία μόλις θα έσβηναν τα πυροτεχνήματα της Ολυμπιάδας.

Ηταν η εποχή που η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υποβαθμιζόταν σε Α- από τον οίκο, που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για «πιθανές πιέσεις» που θα δεχόταν η ικανότητα αυτή «έπειτα από την υπέρβαση του προϋπολογισμού για την Ολυμπιάδα». Παράλληλα, τονιζόταν με ξεκάθαρο τρόπο ότι η προσπάθεια για να γίνουν πολλά κατασκευαστικά έργα εγκαίρως είχαν κοστίσει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι αναμενόταν. Σήμερα, 8 χρόνια μετά, κι ενώ ο μαραθώνιος των Ελλήνων στη μετα-ολυμπιακή Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε Γολγοθά χωρίς τέλος, η Realnews παρουσιάζει την «προφητική» έκθεση της S&P, καθώς και μία παρόμοια που συντάχθηκε για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και την επίδρασή τους στη βρετανική οικονομία. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Η S&P προειδοποιούσε ότι οι υπερβάσεις του κόστους της Ολυμπιάδας θα «βούλιαζαν» την ελληνική οικονομία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news