facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Χίλαρυ Κλίντον! «Στόχος μας, ο έλεγχος του πληθυσμού»

Κατά τη διάρκεια παρατηρήσεων που έκανε για την 15η επέτειο της Διεθνούς Διάσκεψης για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος που σύμφωνα με την Κλίντον θα γίνει πλέον το επίκεντρο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.


Το νέο αυτό πρόγραμμα είναι ... γνωστό ως η Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Υγεία, και αυτό είναι που απίστευτα καλά-χρηματοδοτείται σε μια εποχή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ πνίγεται στο χρέος.

Σύμφωνα με την Κλίντον, 63 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν από τις ΗΠΑ για την "πρόληψη της εγκυμοσύνης και για τη βελτίωση του «οικογενειακού προγραμματισμού»" με υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο για τα επόμενα έξι χρόνια.

Με άλλα λόγια, το νέο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ θα είναι σχετικά με την ευγονική και τον έλεγχο του πληθυσμού.

Mη σας φαίνεται παράξενο λοιπόν το γιατί φορολογούναι τα παιδιά, αφου στόχος είναι η άμεση μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.

Δεν θα σας αφήνουν να κάνετε παιδιά, θα παιθένετε από γρίππη αφού δεν θα υπάρχει ασφάλιση, και από την κάκιστη διατροφή λόγω μεταλλαγμένων τροφίμων. Σε 10 χρονάκια οι μισοί θα έχουν ..."χαιρετίσει".

Στο μεταξύ θα σας πέρνουν τα σπίτια με "πράσινους" φόρους για το καλό του περιβάλοντος. Όπως και να το κάνουμε η διαβίωση σε ..χαρτόκουτο θα είναι οικολογικότερη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Χίλαρυ Κλίντον! «Στόχος μας, ο έλεγχος του πληθυσμού»"

Ανησυχούν για το ευρώ και όχι για την Ελλάδα!

Tου Θεόδωρου Δίζελου

Επί τρία συνεχή χρόνια όλα τα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας εφημερίδας ασφαλώς, ασχολούνται καθημερινά με τις εξελίξεις της σημαντικής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Κάθε κρίση βέβαια περνάει διάφορες φάσεις.
Η δική μας όμως οικονομική κρίση, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει από τη στήλη μας αυτή, είναι εισαγόμενη αν όχι μόνον κατά τα γενεσιουργά αίτιά της, αλλά και κυρίως κατά την έκταση και την έντασή της. Τα μέτρα αντιμετώπισής της σχεδιάστηκαν από ξένους παράγοντες, με την ανοχή βέβαια και τη συγκατάθεση των ελληνικών κυβερνήσεων. Επομένως τα μέτρα δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού. Για τον λόγο αυτό κατ’ επανάληψη έχουμε υποστηρίξει την άποψη ότι η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός μετατράπηκαν σε πειραματόζωα. Και η Ελλάδα από ανεξάρτητο κράτος κατάντησε να είναι αποικία!

Μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού πίστεψε ότι η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές θα κατάφερνε να αρθρώσει φωνή στις σκοτεινές επιδιώξεις των εξωελληνικών κέντρων αποφάσεων. Όμως, αντί γι’ αυτό, διαπιστώνουμε το εντελώς αντίθετο. Η τρικομματική σημερινή κυβέρνηση επέλεξε να χορεύει στους ρυθμούς των δανειστών μας. Έδειξε ότι είναι υπόδουλη στην ευρωλαγνεία της και αυτό ήταν επόμενο, καθώς οι δύο βασικοί κυβερνητικοί παράγοντες, κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, έχουν αποχαυνωθεί από τις μεγάλες «επιτυχίες» της Ευρωζώνης και θυσιάζουν τον ελληνικό λαό για χάρη της.

Τις μέρες που πέρασαν γίναμε μάρτυρες του εξευτελισμού της ελληνικής ανεξαρτησίας από έναν υπάλληλο του ΔΝΤ, τον διαβόητο κ. Τόμσεν. Και φυσικά ο εν λόγω κύριος δεν έχει τη δύναμη να καθορίσει πολιτική, γιατί είναι απλός υπάλληλος και όχι ανωτάτης βαθμίδας. Εντολές παίρνει από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ και κυρίως από την κ. Λαγκάρντ. Ο κ. Τόμσεν ανήρεσε συμφωνίες και προτάσεις της ελληνικής πλευράς ασυζητητί και με τρόπο αυταρχικό. Και έτσι τώρα η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη τροχάδην να εγκρίνει και να φέρει τα μέτρα για ψήφιση στη Βουλή. Τα μέτρα αυτά, παρόλο τον εξοντωτικό τους χαρακτήρα, θα περάσουν από τη Βουλή χωρίς καμία συζήτηση λόγω του κατεπείγοντος. Αυτό ήθελε και η «τρόικα». Και αυτό της προσέφερε η απόφαση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η «τρόικα», με τις καθυστερήσεις και με τα νέα μέτρα που συνεχώς προτείνει και πιέζει για την εφαρμογή τους, οδηγεί στην ουσιαστική κατάργηση της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων. Και κανένας από όλους αυτούς δεν βρίσκεται για να διαμαρτυρηθεί. Όλοι χορεύουν στον ρυθμό που επιβάλλει το σύστημα και ειδικά το ΔΝΤ και η Ευρωζώνη. Το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδος αποδομείται με την ανοχή, για να μην πούμε τη συγκατάθεση, όλων των θεσμικών οργάνων του ίδιου του πολιτεύματος. Όλοι οι υπουργοί καμαρώνουν, μαζί τους και ο πρωθυπουργός, ότι τάχα ασκούν εξουσία και λαβαίνουν αποφάσεις. Και καθόσον αφορά τη συμπεριφορά των δύο άλλων αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Βενιζέλο πολύ όψιμα θυμήθηκε να υπερασπιστεί τάχα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να πολεμήσει για την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Όμως ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τα κατορθώματά του και την προγενέστερη συμπεριφορά του. Γι’ αυτόν τον λόγο ο λαός κόντυνε το ΠΑΣΟΚ στο 13%. Όσον αφορά τον κ. Κουβέλη, οι κόκκινες γραμμές που τάχα είχε χαράξει έγιναν γκρίζες και καμία από αυτές δεν μπόρεσε να αντέξει στις αρνήσεις της «τρόικας». Και όμως ο αριστερός κ. Κουβέλης δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απαγκιστρωθεί από την εξουσία. Καθώς η κυβέρνηση επέλεξε μόνιμα να χορέψει στον ρυθμό των δανειστών μας, αυτό τελικά θα σημάνει:
α) Έλλειψη ευελιξίας στις συζητήσεις με τους πολιτικούς ηγέτες της «τρόικας». Όλοι ξέρουν ότι η τυφλή ευρωλατρία και της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, καθιστά τις αντιρρήσεις ή τις εισηγήσεις ή τις τάχα διαφωνίες της κατά τη διαπραγμάτευση των μέτρων έπεα πτερόεντα, λόγια που τα παίρνει ο αέρας. Γι’ αυτό μέχρι τώρα, από το 2011 και μέχρι σήμερα, και οι τρεις κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά) δεν κατάφεραν να απαλύνουν έστω και στο ελάχιστο τη σκληρότητα των μέτρων. Από όλες τις χώρες του Νότου που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης, η Ελλάδα είναι η μοναδική που δραστικά έχει περιορίσει τα εισοδήματα των εργαζομένων. Και ουσιαστικά ο περιορισμός δαπανών στην υγεία, στην παιδεία, στην εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια έχει σχεδόν καταργήσει την εύρυθμη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και έχει υποβιβάσει την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα. Όμως οι τρεις της «τρόικας» του εσωτερικού θέλουν να παριστάνουν την ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα της χώρας μας! Και αυτό είναι το πλέον διασκεδαστικό και για τους ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και για πολλούς προβληματισμένους Έλληνες. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι η διαπραγμάτευση σήμερα, σε ένα σύστημα εξουσίας ανάλγητο κοινωνικά, πρέπει να είναι εκβιασμός και σκληρή αξιοποίηση των διαπραγματευτικών πλεονεκτημάτων. Οι τρεις πολιτικοί που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση δεν έχουν το τσαγανό να επιμείνουν στην προβολή των όποιων πλεονεκτημάτων διαθέτει η χώρα μας, ώστε να πετύχουμε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις και ηπιότερα μέτρα.

Αντίθετα, όλες οι άλλες χώρες του Νότου συμπεριφέρονται σκληρά απέναντι στις αναιδείς απαιτήσεις των ιθυνόντων της Ευρωζώνης. Και αντί για συνεχείς περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, βλέπουμε ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία έδωσαν αυξήσεις, έστω και πενιχρές, στους εργαζομένους και συνταξιούχους.

Η Ιταλία απλώς πάγωσε τις αποδοχές, η δε Ιρλανδία ουσιαστικά δεν εφαρμόζει πλέον το Μνημόνιο.

Και όμως δεν βρέθηκε κανείς από την «τρόικα» να τους κουνήσει το δάχτυλο, όπως κάνουν για την Ελλάδα. Την Ελλάδα δεν τη φοβούνται, γιατί η πολιτική της ηγεσία δείχνει αφοσίωση στην Ευρωζώνη και στη διατήρηση του ευρώ και βλέπουν οι Ευρωπαίοι ότι ετούτη η ηγεσία είναι πειθήνιο όργανό τους.

β) Αυτή η έλλειψη διαπραγματευτικής ισχύος της Ελλάδας θα σημάνει ακόμη ότι η όποια κυβέρνηση των ευρωλατρών θα περιφέρει με σεμνότητα τον δίσκο της επαιτείας και αυτό θα έχει συνέπεια η Ελλάδα να χάσει κάθε σεβασμό στη διεθνή κοινότητα. Οι δανειστές μας της «τρόικας» απλώς θα διασκεδάζουν με τα αιτήματα που θα υποβάλλουν ευσεβάστως οι ελληνικές κυβερνήσεις. Γιατί θα ξέρουν ότι η απόρριψή τους δεν θα έχει απολύτως καμία αρνητική επίπτωση γι’ αυτούς. Αυτή η αφοσίωση των πολιτικών μας σε μία οικονομική και νομισματική ένωση που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου πρέπει να μας προβληματίσει έντονα. Έχουμε τη γνώμη ότι θα πρέπει να ανοίξει μια γενική συζήτηση κατά πόσον συμφέρει τη χώρα μας και μόνο, και αποκλειστικά τον ελληνικό λαό, η παραμονή μας στην Ευρωζώνη. Και η επιχειρηματολογία υπέρ ή κατά πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και όχι με αερολογίες και συνθηματολογίες. Και επιπλέον να προσδιοριστούν και οι όροι της περαιτέρω παραμονής μας στο ευρώ. Η πολιτική της άνευ όρων παράδοσης στο ιερατείο των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης δεν είναι πλέον ανεκτή.

γ) Και δεν είναι ανεκτή γιατί αυτή η πολιτική ουσιαστικά μεταφράζεται σε υποχρέωση της Ελλάδος για άμεση εφαρμογή των όποιων εξοντωτικών μέτρων θα επιθυμούν οι ευρωζωνικοί δανειστές μας. Και βέβαια για παραπλάνηση οι κυβερνήσεις θα εμφανίζονται ότι τάχα διαπραγματεύονται τα σκληρά αυτά μέτρα.

Η συμπεριφορά του Τόμσεν και γενικά του κλιμακίου της «τρόικας» τις τελευταίες αυτές ημέρες αποδεικνύει ότι θέλουν την παραμονή της Ελλάδος στην Ευρωζώνη, μιας Ελλάδος όμως αδύναμης με τη σημερινή της ανίκανη πολιτική ηγεσία και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Και προπαντός με ένα ευρύτατο πρόγραμμα εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Αφού το σύστημα μερίμνησε για τη συγκέντρωση υπέρμετρων κερδών από την οικονομική ελίτ και μόνο, τώρα με τις αποκρατικοποιήσεις προσπαθεί αυτά τα υπερκέρδη να μην παραμένουν αδρανή, αλλά να τοποθετούνται σε δραστηριότητες που αποφέρουν τεράστια κέρδη. Να γιατί οι αποκρατικοποιήσεις έλαβαν τόση έκταση σε όλα σχεδόν τα κράτη, με την εφεύρεση ότι τάχα συντελούν στην ανάπτυξη και οδηγούν στη δημοσιονομική εξισορρόπηση.

Πάντως οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αβίαστα οδηγούν σε ορισμένες επισημάνσεις, όπως για παράδειγμα θα αναφέρουμε παρακάτω:

- Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό. Και άπτεται στενά με τη συνοχή της Ευρωζώνης και με τη διατήρηση του ευρώ. Τις σχετικές αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να τις λαβαίνουν τρεις υπάλληλοι των δανειστών μας και όλοι οι ιθύνοντες να δηλώνουν ότι εξαρτούν τις τελικές αποφάσεις τους από τις διαπιστώσεις και τις εισηγήσεις της έκθεσης των τριών αυτών υπαλλήλων.

- Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να τρέχει πίσω από κάθε δόση του δανείου και οι ευρωδανειστές μας να βρίσκουν αφορμή για τη λήψη μέτρων εξοντωτικών για τον ελληνικό λαό.

- Η κυβέρνηση της χώρας μας πρέπει να παύσει να ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Και απόδειξη ότι ζει σε έναν κόσμο εξωπραγματικό είναι τα στοιχεία βάσει των οποίων κατάρτισε τον προϋπολογισμό του 2013. Αυτό θα φέρει στο μέλλον πολλές απογοητεύσεις και στον ελληνικό λαό και στην ίδια την κυβέρνηση. Και

- Η πολιτική και οικονομική ελίτ και της Ελλάδος και της ΕΕ δείχνουν με τη συμπεριφορά τους ότι ανησυχούν περισσότερο για το μέλλον του ευρώ και λιγότερο για το μέλλον του ελληνικού λαού. Και επομένως η συμπεριφορά μας θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα.

paron

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχούν για το ευρώ και όχι για την Ελλάδα!"

Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις δεν πλήρωσαν στη ΔΕΗ τέλος ακινήτων

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τη Δευτέρα το απόγευμα, λίστα επιχειρήσεων που έτυχαν...ειδικής μεταχείρισης από την επιχείρηση.

Δείτε τις περιπτώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών που κλήθηκαν να καταβάλουν το δυσβάσταχτο χαράτσι, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλες επιχειρήσεις είτε πλήρωσαν μειωμένο τέλος ακινήτων, ακόμη και σε ποσοστό 60%, είτε εξαιρέθηκαν του σχετικού μέτρου.

Σε άλλες περιπτώσεις δε, επιχειρήσεις εμφανίζουν μειωμένο αριθμό του εμβαδού, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!
Ενδεικτική είναι η περίπτωση, όπως αναφέρι το pheme.gr, τεσσάρων κτιρίων του επιχειρηματία κ. Μπάμπη Βωβού, επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Στην πρώτη παροχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα τ.μ από 15.578 έγιναν 9.985 και ο επιχειρηματίας γλίτωνε 196.585 ευρώ χαράτσι. Στη δεύτερη παροχή τα τ.μ από 33.705 έγιναν 19.981 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 446.626 χαράτσι. Στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ. Στην τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12.844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ.

Πέραν αυτού στη συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ έθεσαν τα παρακάτω ερωτήματα.

1η Περίπτωση: Πως γίνεται και τι έγινε το REGENCY καζίνο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ενώ το 2011 χρεώνεται με ΕΕΤΗΔΕ με βάση τα τετραγωνικά του, το 2012 μηδενίζονται τα τετραγωνικά του, με αποτέλεσμα να του επιστρέφεται και το ποσό που είχε χρεωθεί το 2011. Ανήκει στις Ουρσουλινες; Έχει ανάγκη στήριξης; Είναι φιλόπτωχο ταμείο;

2η Περίπτωση: Πως γίνεται και γιατί το ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ενώ αρχικώς πλήρωσε, δεν πληρώνει ΕΕΤΗΔΕ; Ανήκει στην εκκλησία; Έχει ανάγκη στήριξης;

3η Περίπτωση: Πως γίνεται και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ , δεν πληρώνει καθόλου χαράτσι; Είναι φιλανθρωπικό Ίδρυμα; Είναι βιομηχανία; Είναι εκκλησία;

4η Περίπτωση: Πως γίνεται, τι γίνεται και τα εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑ -ΓΕΙΤΟΝΑ δεν πληρώνουν χαράτσι; Έχει ανάγκη φιλανθρωπίας ο κ. Γείτονας;

5η Περίπτωση: Γιατί ενώ ο εκδοτικός Οργανισμός Λαμπράκη και η εφημερίδα Ελευθεροτυπία μετά το δώρο Βενιζέλου πληρώνουν μειωμένο χαράτσι; Ο εκδοτικός οίκος Πήγασος δεν πληρώνει καθόλου; Αν η απάντηση είναι γιατί έχει βιομηχανικό ρεύμα, τι διαφορετικό βγάζει-κάνει-εκδίδει από τον ΔΟΛ και την Ελευθεροτυπία που να του δίνει την δυνατότητα να έχει βιομηχανικό ρεύμα;

6η Περίπτωση: Πώς γίνεται και τα ελαστικά ΜΙΣΕΛΕΝ δεν πληρώνουν χαράτσι; Παράγονται εδώ;

7η Περίπτωση: Πως γίνεται και το ΙΚΕΑ στα Σπάτα δεν πληρώνει; Οι Σουηδοί έχουν δική τους οικονομική ζώνη;

Ποιές εταιρείες πλήρωσαν μειωμένα τέλη με χαριστική ρύθμιση

Εξάλλου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, υποστήριξε ακόμη ότι αποτελεί εμπαιγμό και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και η ρύθμιση του νόμου 4047/2012 με την οποία οι χρεώσεις του ΕΕΤΗΔΕ για κτίρια μη οικιακής χρήσης άνω των 1.000 τ.μ. μειώνονται κατά 30% και άνω των 2.000 τ.μ. κατά 60%.

Παρουσίασε μάλιστα παραδείγματα επιχειρήσεων οι οποίες με τη ρύθμιση αυτή έτυχαν εκπτώσεων στη χρέωση του τέλους. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι:

Lamda Olympia Village (The Mall), έκπτωση 1,4 εκατ. για τη διετία 2011-2012, Κηφισός Mall (River West), έκπτωση 811.332 ευρώ, Lamda Estate Development Μαρούσι (μείωση 162.124 ευρώ), Καρφούρ Μαρινόπουλος (-251.387 ευρώ), Θεραπευτήριο Υγεία (-211.488 ευρώ), Πόρτο Καρράς (-299.534 ευρώ και 107.476 ευρώ για δύο κτίρια), Media Markt (77.421 ευρώ), Πρόκτερ & Γκαμπλ (-148.002 ευρώ), Αττική Οδός (-72.516 ευρώ), ΔΟΛ (-159.444 ευρώ), ενώ αναφέρθηκε και στον επιχειρηματία Θ. Αγγελόπουλο λέγοντας ότι πλήρωσε 70.545 ευρώ λιγότερα για σπίτι στο Π. Ψυχικό.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις δεν πλήρωσαν στη ΔΕΗ τέλος ακινήτων"

Φοροδιαφυγή: Απορος λαχειοπώλης με καταθέσεις 357.202 €!

Μπορεί να είσαι πλανόδιος λαχειοπώλης, το ετήσιο εισόδημά σου, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση, να είναι μόλις 2.530 ευρώ αλλά, παρ' όλα αυτά, να βγάζεις σε... τράπεζες του εξωτερικού 357.202 ευρώ; Η απάντηση είναι ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί πουθενά, παρά μόνο στην Ελλάδα.

Ο άπορος Αθηναίος λαχειοπώλης με τις καταθέσεις των 357.202 ευρώ είναι ένα μόνο από τα εκατοντάδες ακραία παραδείγματα καραμπινάτης φοροδιαφυγής που περιλαμβάνεται στη λίστα των 54.246 καταθετών του εξωτερικού, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ καθώς τα εισοδήματά τους δεν μπορεί να δικαιολογήσουν το ύψος των καταθέσεών τους: στην περίπτωση του λαχειοπώλη, δηλαδή, δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι... κέρδισε το λαχείο, γιατί σ' αυτή την περίπτωση τα χρήματά του θα είχαν ήδη φορολογηθεί, θα είχε σχετική βεβαίωση των κερδών του και δεν θα είχε μπει στον κατάλογο.

Στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας φιγουράρει φορολογούμενος που δηλώνει στην Εφορία ναυτικός και έχει εισόδημα 25.099,50 ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόσωπο που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Απω Ανατολή με ναυτιλιακές επιχειρήσεις και ναυπηγήσεις, έχει βγάλει εκτός Ελλάδας το δυσθεώρητο ποσό των 52.133.146,94 ευρώ.

Οι πρώτοι 15.000 του καταλόγου, για τους οποίους έχουν προχωρήσει διασταυρώσεις και έλεγχοι, πρόκειται να κληθούν να εξηγήσουν την προέλευση των χρημάτων που απέσυραν από τις ελληνικές τράπεζες και μετέφεραν στο εξωτερικό, υπό την απειλή να υποχρεωθούν να κα- ταβάλουν στο κράτος το 45% αυτών των καταθέσεων.

Η λίστα των 54.246 καταθετών του εξωτερικού, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων της, καταρρίπτει αυτό που θεωρούνταν έως τώρα προφίλ του φοροφυγά: κοντά σε γιατρούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες, φιγουράρουν πένητες - κατά τις φορολογικές τους δηλώσεις -, αγρότες, ταξιτζήδες με καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην αλλοδαπή, σκηνοθέτες, κηπουροί, ζωγράφοι και συγγραφείς, εργολάβοι, ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων, χονδρέμποροι διαφόρων ειδών, λογιστές. Ιδιαίτερα προσοδοφόρα μάλιστα αποδεικνύεται η ενασχόληση με το εμπόριο κρέατος και την εκτροφή ζώων.

Στη συγκεκριμένη λίστα, με απλά λόγια, βρίσκεται ο φοροφυγάς της διπλανής πόρτας: αυτό που δείχνει η εξέτασή της από την πλευρά των επαγγελμάτων όσων περιλαμβάνονται σε αυτή είναι ότι το εθνικό σπορ της φοροδιαφυγής ασκείται από όλα τα επαγγέλματα και τα κοινωνικά στρώματα.

Για παράδειγμα, δικαστικός επιμελητής σε ακριτική πόλη της Βόρειας Ελλάδας με εισόδημα 31.129,79 ευρώ έχει καταθέσεις στην αλλοδαπή ύψους 788.502,55 ευρώ. Εκτελωνιστής από την Αττική δηλώνει 16.731,18 ευρώ και έχει βγάλει 929.976,26 ευρώ. Εμπορος κυνηγετικών όπλων στην Αττική δηλώνει εισόδημα μηδέν και την ίδια στιγμή έχει στην αλλοδαπή 4.000.000 ευρώ.

Μία δημοσιογράφος (ασκούσε το επάγγελμα ως ελεύθερη επαγγελματίας από το 1990 έως το 2006) με εισόδημα στην Εφορία μηδενικό, μετέφερε στο εξωτερικό καταθέσεις 350.000 ευρώ.

Ένας αγρότης από την Ηπειρο, ασκεί το επάγγελμα από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας και παρά τα εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματά του -τα 496,73 ευρώ που δήλωσε στην Εφορία δείχνουν ότι θα πρέπει να εξασφαλίζει το φαγητό του σε συσσίτια- εντούτοις έβγαλε στο εξωτερικό το ιλιγγιώδες ποσό των 12.587.184,98 ευρώ.

Σύμφωνα με την Εφορία, ασκεί το επάγγελμα του «αγρότη ειδικού καθεστώτος», που πρακτικά σημαίνει ότι εισπράττει επιστροφή ΦΠΑ, ανάλογα με τα τιμολόγια πώλησης των προϊόντων του που προσκομίζει στην Εφορία.

Πρόκειται ενδεχομένως για τον πιο επιτυχημένο κηπουρό στη χώρα. Παρέχει «υπηρεσίες διαμόρφωσης και περιποίησης κήπων (υπηρεσίες κηπουρού)», όπως αναφέρεται στην έναρξη της δραστηριότητάς του, μόλις πριν από δύο χρόνια σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με ετήσιο εισόδημα δηλωμένο στην Εφορία μόλις 2.275,88 ευρώ, οι καταθέσεις των 610.000 στο εξωτερικό είναι μάλλον απίθανο να δικαιολογηθούν αν δεν έχει κερδίσει το... ΛΟΤΤΟ.

Τουλάχιστον δύο επαγγελματίες εκμετάλλευσης ταξί φιγουράρουν στη λίστα και μάλιστα ως πάμπτωχοι για την Εφορία, όχι όμως και για τις τράπεζες του εξωτερικού. Ο ένας, που έχει διακόψει τη δραστηριότητά του από το 2005 και ζει σε δήμο της Δυτικής Αττικής, δήλωσε στην Εφορία μόλις 333,56 ευρώ, αλλά έχει κομπόδεμα 877.449,55 μακριά από την κρίση της ελληνικής οικονομίας.

Ο δεύτερος, επίσης από Δυτική Αττική, με μηδενικό εισόδημα έκανε κουμπαρά στο εξωτερικό και τον γέμισε με 587.822,76 ευρώ. Ο συγκεκριμένος έχει διακόψει στην Εφορία τη δραστηριότητα της εκμετάλλευσης ταξί το 2006, την οποία ασκούσε επί εντεκάμισι χρόνια.

pelop

Διαβάστε Περισσότερα » "Φοροδιαφυγή: Απορος λαχειοπώλης με καταθέσεις 357.202 €!"

Από κόσκινο περνούν όσοι αμείβονται από το Δημόσιο

Από «κόσκινο» θα περάσει η κυβέρνηση όλους όσους αμείβονται από το δημόσιο, με ευρεία επιχείρηση διασταύρωσης στοιχείων προκειμένου να εντοπιστεί ο ακριβής αριθμός τους και κυρίως να πιαστούν εκείνοι οι οποίοι αποφεύγουν να δηλώσουν τα εν λόγω εισοδήματα. Αυτό αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης.

Έτσι μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2012 θα πρέπει να απογραφούν οι εξής κατηγορίες φυσικών προσώπων που μισθοδοτούνται από το Δημόσιο:

-Τα μέλη της Κυβέρνησης και οι υφυπουργοί, καθώς και οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς.

- Το προσωπικό της Βουλής και οι Ειδικοί και Επιστημονικοί Συνεργάτες των Βουλευτών.

-Τα φυσικά πρόσωπα που απασχολούνται στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιουδήποτε τύπου σύμβαση έμμισθης εντολής, μίσθωσης έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών.

-Τα φυσικά πρόσωπα που δεν αποτελούν τακτικό ή έκτακτο προσωπικό των φορέων αλλά λαμβάνουν αποδοχές ή αμοιβές μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής.

Με βάση την ίδια απόφαση ως το τέλος του έτους θα πρέπει ακόμη να απογραφούν:

-Τα φυσικά πρόσωπα που μισθοδοτούνται ή αμείβονται με πάσης φύσεως αμοιβή και συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση ή σύμβαση εργασίας ή έργου με τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που υπάγονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν.2190/1994 (ΦΕΚ 28/Α).

Τα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσουν υποχρεωτικά τα εν λόγω πρόσωπα είναι:

Όνομα, Επώνυμο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Όνομα Πατέρα, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου, Φορέας Απασχόλησης, Εργασιακή Σχέση, Ημερομηνία Πρόσληψης, Συνολικός Χρόνος Υπηρεσίας, Μισθολογικά Στοιχεία.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση η Ενιαία Αρχή Πληρωμής αναλαμβάνει σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το TAXIS NET να πραγματοποιήσει «διασταύρωση των στοιχείων που υποβάλλονται από τους εκκαθαριστές μισθοδοσίας με τη βάση δεδομένων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου».

Όσοι κάνουν το λάθος και δεν… απογραφούν τότε θα υπάρξει διακοπή στην καταβολή των αποδοχών τους!

Διαβάστε Περισσότερα » "Από κόσκινο περνούν όσοι αμείβονται από το Δημόσιο"

Σφακιανάκης: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να βρει αν υπήρξε παρέμβαση στη “λίστα Λαγκάρντ”

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ μπορεί να διαπιστώσει εάν διαγράφηκαν ονόματα από το «φλασάκι» που περιέχει η «λίστα Λαγκάρντ» με τα 1991 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών που «έβγαλαν» χρήματα στο εξωτερικό και ειδικά σε Ελβετική Τράπεζα.

Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μαν. Σφακιανάκης τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή που είναι αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα.

Ο κ. Σφακιανάκης επισκέφτηκε σήμερα τον κ. Παντελή για άλλο άσχετο θέμα. Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, ο αντεισαγγελέας έθεσε το ερώτημα στον Μ. Σφακιανάκη εάν η υπηρεσία του μπορεί να ανιχνεύσει πιθανή παραποίηση στο «φλασάκι» με την «λίστα Λαγκάρντ».

Με άλλα λόγια ο κ. Παντελής ζήτησε εάν κατά την «αλλαγή χεριών» που έγινε στην «λίστα Λαγκάρντ» το τελευταίο διάστημα αφαιρέθηκαν ονόματα καταθετών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε επισκεπτόταν ο πρώην βουλευτής Νίκος Κωνσταντόπουλος σχετικά με την άλλη λίστα, αυτή με τα ονόματα των 36 πολιτικών οι οποίοι φέρονται να έχουν παράνομο πλουτισμό.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε διάβημα στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό για την διαρροή της λίστας με τα ονόματα των 36.

Από την πλευρά του ο κ. Τέντες επισήμανε ότι έχει δώσει εντολές να συντομευτούν όλες οι εισαγγελικές ενέργειες για να μην υπάρχουν «σκιές» στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης παρέδωσαν σήμερα στον προϊστάμενο τους Ν. Παντελή, αναφορά με όλες τις ενέργειες που έχουν προβεί το τελευταίο διάστημα για τις δύο επίμαχες λίστες ( «λίστα Λαγκάρντ» και λίστα με 36 ονόματα πολιτικών).

Πάντως, από εισαγγελικής πλευράς έχει τεθεί νομικό θέμα ως προς την «λίστα Λαγκάρντ». Το ζήτημα που απασχολεί τους εισαγγελικούς κύκλους, πέρα από όλα τα άλλα, είναι ότι πρέπει να ερευνηθεί η γνησιότητα της επίμαχης «λίστας Λαγκάρντ», όπως επίσης υπάρχει προβληματισμός για το ποιός οφείλει να εξετάσει τη γνησιότητα της επίμαχης λίστας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σφακιανάκης: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μπορεί να βρει αν υπήρξε παρέμβαση στη “λίστα Λαγκάρντ”"

Έφτιαξαν ιατρείο και τους άφησαν χωρίς γιατρό

Ενδιαφέρουσα συνάντηση το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε με τους κατοίκους του χωριού Στάβιες του Δ. Γόρτυνας και τον Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Η συνάντηση προγραμματίστηκε αρχικά με αφορμή την έλλειψη Ιατρού στο «Κοινοτικό» Ιατρείο του χωριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοινότητα διαθέτει ιδιόκτητο χώρο, ο οποίος κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεές των κατοίκων και με προσωπική εργασία.

Πέραν από την «ιατρική» κάλυψη της ευρύτερης περιοχής «έπεσαν στο τραπέζι» και πολλά άλλα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της υπαίθρου.

Η «εγκατάλειψη», «η αγωνία», «η ανεργία» και «ο φόβος για το αύριο» ακούστηκαν από τους κατοίκους που ζήτησαν και πήραν το λόγο στη συζήτηση αυτή.

Στο τέλος της πολύωρης συνάντησης, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ευχαρίστησε τους κατοίκους για την από καρδιάς συζήτηση και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να ελαχιστοποιήσει την αγωνία αλλά και τους σοβαρότατους προβληματισμούς που απασχολούν τους κατοίκους του Νότου και της υπαίθρου γενικότερα.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφτιαξαν ιατρείο και τους άφησαν χωρίς γιατρό"

Στη φυλακή ο Σμπώκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου ο γενικός γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων Γιάννης Σμπώκος. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση, απαιτούσε χρήματα από τον ίδιο θεωρώντας ότι έλαβε «ωφελήματα» εκ της θέσεώς του στη Διεύθυνση Εξοπλισμών, στο υπουργείο Αμυνας.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, εξηγεί και τις αναφορές του πρώην υπουργού στις σημειώσεις του περί των χρημάτων που ζητούσε. Φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει ότι δεχόταν απειλές για την ζωή του και ότι είχε απειληθεί τηλεφωνικά και από την Βίκυ Σταμάτη.

Το 2010 επίσης, όπως φέρεται να τονίζει, είχε καεί και το αυτοκίνητο του. Για τον ισχυρισμό Ζήγρα ότι «μαύρα» χρήματα επενδυθήκαν μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του, ο Γ.Σμπώκος το αρνήθηκε λέγοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ελεγχθεί.

Ο Γ.Σμπώκος απολογούνταν από τις 12 το μεσημέρι στον ανακριτή Γ.Μαλλή, στον οποίο κατέθεσε υπόμνημα 160 σελίδων στο οποίο διατυπώνει τις θέσεις έναντι του βαρύτατου κατηγορητηρίου που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, που συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή, κατέστη κατηγορούμενος μετά τους ισχυρισμούς στις συμπληρωματικές απολογίες του Νίκου Ζήγρα. Και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου υποστήριξε στον ανακριτή ότι ο Σμπώκος σύστησε για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου εξωχώρια εταιρεία.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επίσης σε κατασχεθέντα χειρόγραφα του εμφανίζεται να ζητά χρήματα από τον πρώην στενό συνεργάτη του τον οποίο κατηγορεί ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες τους. Ο κατηγορούμενος πάντως έξω από το ανακριτικό γραφείο δήλωσε ότι είναι αθώος και ότι θα τα πει όλα στον ανακριτή.

Νωρίτερα απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους η πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενάουερ.
Σε υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή η κατηγορούμενη αρνείται την κατηγορία σε βάρος της και φέρεται να εξαπολύει βολές για την Βίκυ Σταμάτη από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή του πρώην υπουργού.
«Κάθ' όλη τη διάρκεια της έγγαμης συμβίωσής μας με τον Άκη Τσοχατζόπουλο η ζωή μας ήταν μετρημένη, δεδομένου ότι εκ της ιδιοσυγκρασίας μου διήγαγα πάντα σεμνό τρόπο διαβίωσης χωρίς οικονομικές ακρότητες και υπερβολές, ενώ προσπαθούσα να διαφυλάττω διαρκώς τον εαυτό μου και τα τέκνα μου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας» είπε.
Η κατηγορούμενη επισημαίνει ότι η Βίκυ Σταμάτη και ο τρόπος ζωής που ακολουθούσε οδήγησε σε πλήρη διάλυση των σχέσεών της με τον πρώην υπουργό και τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου παραδέχεται το κατηγορητήριο του ανακριτή, ότι έβαλε 50.000 ευρώ σε λογαριασμό του επιχειρηματία και συγκατηγορούμενού της Γιώργου Σαχπατζίδη το 2008, αλλά τονίζει ότι έκανε χάρη στον πρώην σύζυγό της. Τέλος για το σπίτι στο Ψυχικό, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο αγοράστηκε με παράνομο χρήμα, η κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι μετά το διαζύγιο με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, πουλήθηκε η κοινή τους οικία στα Μελίσσια και με τα χρήματα αυτά σε συνδυασμό με κάποια από τα εισοδήματα του Άκη Τσοχατζόπουλου έγινε η αγορά του επίμαχου ακινήτου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη φυλακή ο Σμπώκος"

ΚΤΕΛ Μαγνησίας: Stop στα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών!

Επιστολή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και στους Δήμους του Νομού έστειλε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, με την οποία ανακοινώνει πως από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου σταματούν τα μισθωμένα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται: "Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών στο Νομό μας μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις και επαφές μαζί σας, σας είχαμε κάνει γνωστό ότι αν δεν υπάρξει υπογραφή νέας σύμβασης και αν δεν καταβληθούν χρήματα από τα ήδη οφειλόμενα, η μεταφορά των μαθητών θα σταματούσε από 1/10/012. Παρ΄ όλο που τίποτα από τα παραπάνω δε συνέβη, εμείς εξακολουθούμε να μεταφέρουμε δωρεάν τους μαθητές.

Για το λόγο αυτό, σας γνωστοποιούμε ότι από Τετάρτη 10/10/2012 τα μισθωμένα δρομολόγια δεν θα εκτελεστούν από τα λεωφορεία μας."

e-volos

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΤΕΛ Μαγνησίας: Stop στα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών!"

Νεκρός στην Τζακάρτα ο Βλάσης Καμπούρογλου

Νεκρός σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, Τζακάρτα, βρέθηκε ο επιχειρηματίας Βλάσης Καμπούρογλου που θεωρείται πρόσωπο - κλειδί στη διαδρομή του μαύρου χρήματος της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου. Ο Ελληνας πρέσβης στη χώρα επιβεβαίωσε ότι πράγματι τού έχει γνωστοποιηθεί ότι Ελληνας υπήκοος γεννηθείς το 1951 ονόματι Καμπούρογλου εντοπίστηκε νεκρός.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της Drumilan είχε κληθεί το 2004 να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνούσε τις συμβάσεις των TOR-M1. Εκτοτε τα ίχνη του είχαν χαθεί και όλοι πίστευαν ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος της Drumilan είχε κατηγορηθεί από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα για ανάμειξη στις μίζες από την προμήθεια ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Ο 60χρονος «Τζορτζ Τορ», έτσι αυτοαποκαλούνταν ο Βλάσης Καμπούρογλου, λέγεται ότι εθεάθη τελευταία φορά δημοσίως πριν από δύο χρόνια, στην αγαπημένη του Ιθάκη, όπου οι γείτονες τον έβλεπαν να επιβλέπει των εργασιών ανακαίνισης της κατοικίας που διατηρεί στο νησί.

Η περίφημη «βίλα Καμπούρογλου» στην Ιθάκη, με την κεραμιδί απόχρωση της πέτρας να δεσπόζει στον λόφο πάνω από το Βαθύ, φημολογείται ότι έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες, όταν ο ιδιοκτήτης της διέπρεπε με την εταιρεία του. Εκεί είχε φιλοξενηθεί, πολλάκις ο Ακης Τσοχατζόπουλος, όντας υπουργός, με συνέπεια να έχει χαρακτηριστεί από τους Ιθακήσιους το σπίτι ως η «βίλα του Ακη»!

Η Ιθάκη ήταν προορισμός για τον πρώην υπουργό, καθώς όταν δεν έμενε στον φίλο του Καμπούρογλου, συχνά νοίκιαζε σπίτι στο κέντρο της χώρας. Αλλες φορές, πάλι, έμενε στο ιδιωτικό σκάφος με το οποίο τύχαινε να έρθει. Στις πρώτες του επισκέψεις συνοδευόταν από την πρώην σύζυγό του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου. Μετά το διαζύγιό του, επίσης ταξίδευε στο νησί, αλλά ποτέ κανείς δεν τον είδε με τη Βίκυ Σταμάτη. Ο Βλάσης Καμπούρογλου, σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες κατοίκων, επισκεπτόταν το νησί, συνήθως με ελικόπτερο και σπανιότερα με σκάφος.

Η ιστορία του, άγνωστη εν πολλοίς, λέγεται ότι ξεκινά με εργολαβίες δημοσίων έργων. Μάλιστα οι πρώτες του προσπάθειες επικεντρώθηκαν στα έργα κατασκευής της Εγνατίας οδού.Ο επιχειρηματίας με τη μικρασιατική καταγωγή, όταν είδε ότι αυτές οι προσπάθειες δεν καρποφορούσαν όσο θα ήθελε, στράφηκε στον χώρο του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Κάπου εδώ αρχίζει η εμπλοκή του με το υπουργείο Αμυνας και τα εξοπλιστικά, στις αρχές του 1998.

Ο ρόλος του στην εταιρεία

Η Drumilan International (Hellas), Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία-Αντιπροσωπείες Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ιδρύθηκε το 1998. Δημιουργήθηκε μετά την υπογραφή (κατ΄ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου) της συμφωνίας για την αγορά των TOR-M1 από τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας) και τον Μιχαήλ Βορομπιόφ, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας ANTEY, της εταιρείας δηλαδή που κατασκεύαζε και πουλούσε τους TOR. Εδρα της εταιρείας ορίστηκε ο Δήμος Αθηναίων (Χατζηγιάννη Μέξη 5). Σήμερα εκεί στεγάζεται και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, μεταξύ άλλων, το αποτελούσαν οι κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ του Μισέλ, Πορτογάλος υπήκοος, επιχειρηματίας, κάτοικος Λευκωσίας Κύπρου, επί της οδού Τεμπών, αριθ. 22, γεννηθείς στη Δαμασκό Συρίας, στις 24/8/1941, καθώς και ο Βλάσιος Καμπούρογλου του Παρασκευά, Ελληνας υπήκοος, επιχειρηματίας, κάτοικος Μελισσίων Αττικής, επί της οδού Λεωφ. Πεντέλης, γεννηθείς στην Αθήνα το έτος 1951. Γι' αυτή την εταιρεία και τον ρόλο της καλείται ο Καμπούρογλου από τη Βουλή το 2004.

Η Drumilan Offset Program Ltd του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ και η Drumilan International (Hellas) ΑΕ ήταν αδελφές εταιρείες - σήμερα έχουν «λυθεί». Σε αυτές μεταφέρθηκαν κατ' αρχήν τα 25 εκατ. δολάρια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (offsets) από την Αntey.

Ο Βλάσης Καμπούρογλου κατέθεσε για το θέμα στην επιτροπή της Βουλής, στις 14/12/2004, ισχυριζόμενος ότι «η εταιρεία με έδρα την Αθήνα δεν έχει εισπράξει το παραμικρό ποσό από τη σύμβαση αντισταθμιστικών, ούτε από άλλη αιτία αφού δεν έχει εκδώσει κανένα τιμολόγιο. Ο κύκλος των εργασιών της περιοριζόταν αποκλειστικά στην υλοποίηση της σύμβασης αντισταθμιστικών ωφελημάτων των TOR-M1».

Αυτές οι δηλώσεις του προκάλεσαν και την έκρηξη βουλευτή της ΝΔ, που έφτασε να πει στον κ. Καμπούρογλου: «Προς Θεού κύριε, μας δουλεύετε εδώ πέρα μέσα;», όταν ο μάρτυρας δήλωσε ότι νιώθει «ηλίθιος», διότι η εταιρεία της οποίας προΐστατο (Drumilan), δεν είχε έσοδα, παρά το γεγονός ότι είχε αναλάβει έργα ύψους 770 εκατ. ευρώ.

•Η αγορά το 1998

Με τα πρώτα του χρήματα εμφανίζεται το 1998 να αγοράζει στην Ιθάκη 7 με 8 στρέμματα γης, ακριβώς πάνω από το Βαθύ, με θέα... πιάτο την πόλη. Εκεί έχτισε τη βίλα-φρούριο, που ανακαινίστηκε από τον ίδιο πριν από δύο χρόνια περίπου. Ο κ. Καμπούρογλου δεν εμφανιζόταν σε κοσμικές παρέες και η ζωή του στο νησί χαρακτηρίζεται λιτή κι απόμακρη. Αλλωστε και το σπίτι του είναι απομονωμένο και μακριά από αδιάκριτα μάτια. Ο ίδιος είναι παντρεμένος με Αγγλίδα, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες. Φημολογείται έντονα, στο Ιόνιο εν γένει, ότι ο Βλάσης Καμπούρογλου είναι συνιδιοκτήτης πολυτελούς ξενοδοχείου στη Σερβία.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός στην Τζακάρτα ο Βλάσης Καμπούρογλου"

Συνελήφθη ο ανθυπολοχαγός αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη

Την παρέμβαση του στρατιωτικού εισαγγελέα του στρατοδικείου Θεσσαλονίκης προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο ανθυπολοχαγός Αναστάσιος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, οπλοφορούσε χωρίς σχετική άδεια.Ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη ενεπλάκη σε καβγά με αλλοδαπούς -για συμπλοκή κάνουν λόγο άλλες πηγές, ενώ ορισμένοι ομιλούν απλώς περί λογομαχίας- μέσα σε εστιατόριο μπαρ της Θεσσαλονίκης. Ο «τσαμπουκάς» της παρέας των Ελλήνων, μεταξύ των οποίων ο ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Ηλίας Κασιδιάρης με τους αλλοδαπούς έληξε χωρίς να σημειωθούν παρατράγουδα, παρά μόνο λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Ωστόσο καταγγέλθηκε ότι ο ανθυπολοχαγός οπλοφορούσε και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του καβγά έβγαλε το όπλο του. Η Ελληνική Αστυνομία επιλήφθηκε της υπόθεσης και έπειτα από κινητοποίηση εντόπισε τον αδελφό του Ηλία Κασιδιάρη. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ βρήκαν και το όπλο, το οποίο ο ανθυπολοχαγός ισχυρίστηκε ότι ήταν πιστόλι σκοπευτικού συλλόγου ωστόσο δεν είχε έγγραφα που να δικαιολογούν τον ισχυρισμό του αυτό.

Ως αξιωματικός του Στρατού, ο Αναστάσιος Κασιδιάρης παραπέμφθηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα του στρατοδικείου Θεσσαλονίκης ο οποίος έχει αναλάβει την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης. Παραλλήλως, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης διέταξε να διενεργηθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν κάποιος κατέχει πιστόλι σκοπευτικού συλλόγου δικαιολογείται να το μεταφέρει μόνο κατά την μετάβαση και την επιστροφή του από τον σκοπευτικό όμιλο και αφού έχει το όπλο σε ασφαλή θέση και τις σφαίρες σε διαφορετική θήκη, ενώ θεωρείται επιβεβλημένη και η μεταφορά των εγγράφων που να πιστοποιούν την χρήση του όπλου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη ο ανθυπολοχαγός αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη"

Φιλανθρωπική οργάνωση στέλνει στην Ελλάδα ιατρικό υλικό αξίας 1,3 εκατ. δολάρια

Ιατρικά εφόδια και χειρουργικό υλικό, συνολικής αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτει η Διεθνής Οργάνωση Ορθοδόξων Χριστιανικών Φιλανθρωπιών (International Orthodox Christian Charities) για να βοηθήσει τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Την κάλυψη των εξόδων της αποστολής ενός μεγάλου κοντέινερ, με το οποίο μεταφέρονται στην Ελλάδα ιατρικές προμήθειες και χειρουργικό υλικό, αξίας άνω των 650.000 δολαρίων, ανέλαβαν η ΑΧΕΠΑ, σε συνεργασία με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής». Το πρόσθετο αυτό κοντέινερ, που διασφαλίστηκε χάρη στην ομογενειακή δωρεά, θα διανεμηθεί σε τρία δημόσια νοσοκομεία της πρωτεύουσας: στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης.

«Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στο να συγκεντρωθεί περισσότερη βοήθεια για τους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα. Κάθε δωρεά, όσο μικρή και να είναι, βοηθά στην εκπλήρωση του έργου μας αυτού», τονίζει ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιάννης Γκροσομανίδης.

· Συνδρομή στο έργο της «Αποστολής»

Εξάλλου, η εκστρατεία της ΑΧΕΠΑ για την παροχή τροφίμων σε άτομα που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα, συνεχίζεται τώρα σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τον διευθυντή της οργάνωσης, Βασίλη Μοσαΐδη.

Προ ημερών ο κυβερνήτης του παραρτήματος 25 της ΑΧΕΠΑ, Νίκος Παπαδόπουλος (Nick Papadopoulos), επέδωσε στον Κώστα Ντίμιτσα, διευθυντή της «Αποστολής», που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη μηνιαία επιταγή της ομογενειακής οργάνωσης, ύψους 10.000 δολαρίων, για την κάλυψη αναγκών του Σεπτεμβρίου.

Κάθε δωρεά των 10.000 δολαρίων, που προσφέρει η ΑΧΕΠΑ, καλύπτει τη συσκευασία 500 πακέτων, με τρόφιμα και άλλα αγαθά, που βοηθούν μια τετραμελή οικογένεια να περάσει 20 μέρες.

Μέχρι σήμερα η ΑΧΕΠΑ έχει διαθέσει πάνω από 150.000 δολάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας σε δοκιμαζόμενους Έλληνες.

on-news

Διαβάστε Περισσότερα » "Φιλανθρωπική οργάνωση στέλνει στην Ελλάδα ιατρικό υλικό αξίας 1,3 εκατ. δολάρια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news