facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Πλαστό το ομόλογο των 600 εκατ. δολαρίων των ομογενών!

Άνθρακας ο θησαυρός των 600 δισ. ευρώ που θα διέθετε ο οργανισμός End National Debt για να σώσει την Ελλάδα και την Κύπρο από την πτώχευση.

Το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε πως το επίμαχο ομόλογο είναι πλαστό.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Θεόδωρο Καρυώτη, καθηγητή της Πολιτικής Οικονομίας του Maryland, το ομόλογο αυτό είναι πλαστό, καθώς ο ίδιος απευθύνθηκε σε ειδικούς του υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής, που εξέτασαν αντίγραφό του και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

«Οι ειδικοί μου απάντησαν στις 3 Οκτωβρίου και μου είπαν: “ερευνήσαμε το ομόλογο που μας στείλατε και σας λέμε πως είναι πλαστό. Κυκλοφορούν πολλά τέτοια παρόμοια στην αγορά. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν πουθενά αυτά…”»

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη απάντηση του υπ. Οικονομικών της Αμερικής, «Αυτό το ομόλογο είναι ψεύτικο ενώ ψεύτικα είναι και τα ονόματα των αξιωματούχων που υπογράφουν τα ομόλογο αυτό».

«Και τα υπόλοιπα ομόλογα είναι πανομοιότυπα με αυτό. Μάλιστα για να δείξουν μια κάποια αυθεντικότητα το κάθε ένα από αυτά, έχει διαφορετικό αριθμό επάνω.» συμπλήρωσε ο κύριος Καριώτης ο οποίος κάποια στιγμή υπήρξε αντιπρόεδρος αυτού του οργανισμού των ομογενών.

Από την άλλη ο δικηγόρος Γιώργος Παπαδάκης ισχυρίστηκε πως δεν αμφισβητεί την απάντηση αυτή του υπουργείου Οικονομικών η οποία δεν έχει καμμία σχέση με τα έγραφα που έχει ο ίδιος στην κατοχή του και τα οποία θα κατατεθούν στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλαστό το ομόλογο των 600 εκατ. δολαρίων των ομογενών!"

Διάθεση του Ειδικού Σήματος εισόδου στον "Πράσινο Δακτύλιο" μέσω του διαδικτύου

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία, από σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΕΚΑ (www.ypeka.gr), η εφαρμογή δωρεάν έκδοσης του ειδικού σήματος για την είσοδο στον “Πράσινο Δακτύλιο” (ΚΥΑ 16229, ΦΕΚ 1467 της 3.5.2012) στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον εσωτερικό δακτύλιο, όπως ορίζεται στην ΚΥΑ ΔΜΕΟ ΟΙΚ 3254/στ/0854/Φ.911 ΦΕΚ 2379Β/2012.

Η διαδικασία σχεδιάστηκε, ώστε:

α) να επιτρέπει την χρήση της εφαρμογής μόνο από πιστοποιημένους χρήστες, το οποίο διασφαλίζεται από την εισαγωγή του Αριθμού Κυκλοφορίας και του ΑΦΜ του κατόχου οχήματος.

β) Τα στοιχεία της άδειας αντλούνται από το αρχείο οχημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ελέγχονται εάν πληρούν τις προϋποθέσεις, προσφέροντας έτσι μια αξιόπιστη και έγκυρη επιχειρησιακά ηλεκτρονική υπηρεσία από το ΥΠΕΚΑ.

Ο χρήστης μέσα από μια απλή, εύκολη και εύχρηστη διαδικασία, ακολουθώντας τα βήματα για τα οποία του δίνονται οδηγίες, μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του και να εκτυπώσει το σχετικό σήμα.

Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης του ειδικού σήματος, επετεύχθη με τη συνεργασία των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ η εφαρμογή συνιστά πρότυπο διαλειτουργικότητας για τις Υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου.

Μπορούν να προμηθευτούν το σήμα όσοι οδηγοί αυτοκινήτων εμπίπτουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

• Στο έντυπο της αδείας κυκλοφορίας του οχήματος τα πεδία V7, V9, και P3 αναφέρουν τα εξής :

o V7: Αναφέρει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). H τιμή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι μικρότερη ή ίση του 140.

o V9: Αναγράφεται η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία το όχημα κατατάσσεται στους κανονισμούς Euro 4, 5, ή 6.

o P3: Αναφέρει τον τύπο καυσίμου του αυτοκινήτου σας.

• Για την άδεια ελεύθερης εισόδου στο δακτύλιο, θα πρέπει να πληρείται μία από τις προϋποθέσεις, όπως ορίζεται από τις διατάξεις της ΚΥΑ 16229/3-5-2012:

- το όχημα, εκ κατασκευής πληροί τις διατάξεις των κανονισμών Euro 5, ή Euro 6 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιεί,

- το όχημα είναι υβριδικό (ηλεκτρικό ή συμβατικού καυσίμου), είναι τεχνολογίας Euro 4 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ,

- το όχημα χρησιμοποιεί εκ κατασκευής για την κίνηση του αέριο καύσιμο (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και είναι τεχνολογίας Euro 4 και εφόσον εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ,

- το όχημα είναι ηλεκτρικό.

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και η άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί πριν την 1-1-2010, η έκδοση σήματος θα είναι εφικτή από την επόμενη Τετάρτη (10-10-2012).

Υπενθυμίζεται ότι:

• Ισχύει κανονικά χωρίς καμία αλλαγή η εκ περιτροπής είσοδος των ΙΧ οχημάτων στο μικρό δακτύλιο (με το σύστημα «μονών – ζυγών»).

Απαγορεύεται η κυκλοφορία στο μεγάλο δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1 Ιανουαρίου 1990. Για μια μεταβατική περίοδο ενός έτους (από 1.1.12.-1.1.13) η προαναφερθείσα απαγόρευση εφαρμόζεται για τα ανωτέρω οχήματα πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1/1/1984. Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Αθηνών, από την Λεωφόρο Κηφισού και δυτικότερα.

Η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου 1990 προσαυξάνεται αυτόματα κατά ένα έτος, κάθε νέο ημερολογιακό έτος, έτσι ώστε κάθε φορά να απαγορεύονται τα οχήματα που είναι παλαιότερα των 22 ετών.

Επισημαίνεται ότι, τα οχήματα που επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα στον «Πράσινο Δακτύλιο» θα ελέγχονται από τα όργανα της Τροχαίας αποκλειστικά βάσει της άδειας κυκλοφορίας, στην οποία αναγράφονται τα όρια εκπομπών ρύπων η παραβίαση των οποίων θα επιφέρει τις ποινές παράβασης.

Σε κάθε περίπτωση, η πιστοποίηση της παράβασης παραβίασης του «Πράσινου Δακτυλίου» θα γίνεται βάσει της άδειας κυκλοφορίας του «πράσινου οχήματος», το οποίο παραμένει το νόμιμο κριτήριο ελέγχου των οργάνων της Τροχαίας. Οι κυρώσεις για την παραβίαση του «Πράσινου Δακτυλίου», είναι οι ίδιες με τις κυρώσεις της παραβίασης του υφιστάμενου Δακτυλίου.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Διάθεση του Ειδικού Σήματος εισόδου στον "Πράσινο Δακτύλιο" μέσω του διαδικτύου"

Στις 5.000 μικτές αποδοχές ανέρχεται ο μισθός των Γενικών Γραμματέων

Oι μηνιαίες μικτές αποδοχές των γενικών γραμματέων των υπουργείων φθάνουν τα 5.000 ευρώ, βάσει των στοιχείων που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης. Το αντίστοιχο ποσό για τους ειδικούς γραμματείς είναι... 
4.250 ευρώ.

Τα στοιχεία για τις αποδοχές των γενικών γραμματέων των υπουργείων και αποκεντρωμένων διοικήσεων, διαβιβάστηκαν στη Βουλή για να απαντηθεί ερώτηση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Μανιτάκης, ο βασικός μισθός του γενικού γραμματέα είναι 3.700 ευρώ και το επίδομα θέσης ευθύνης 1.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα παράστασης 300 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των αποδοχών φθάνει τα 5.000 ευρώ μηνιαίως.

Αντίστοιχα για τους ειδικούς γραμματείς ο βασικός μισθός είναι 3.200 ευρώ, το επίδομα θέσης ευθύνης 950 ευρώ και τα έξοδα παράστασης 100 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 4.250 ευρώ σε μηνιαία βάση.

moneypost

Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 5.000 μικτές αποδοχές ανέρχεται ο μισθός των Γενικών Γραμματέων"

Στουρνάρας: Δεν προβλέπεται η λειτουργία πλήρους Δ.Ο.Υ. στο Αγρίνιο

Η κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της να καταργήσει μεγάλο αριθμό Δ.Ο.Υ. και να τις συγχωνεύσει σε μία ανά πρωτεύουσα νομού.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, στην οποία και παρέθετε σειρά από στοιχεία που τεκμηριώνουν την εκτίμηση ότι η διατήρηση της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, παράλληλα με εκείνη του Μεσολογγίου, είναι αναγκαία λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που έχει ο νομός όσον αφορά τη γεωγραφική του έκταση και την κατανομή του πληθυσμού και της οικονομικής του δραστηριότητας.

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχει ανασταλεί η λειτουργία 49 Δ.Ο.Υ., στις αρχές Οκτωβρίου θα ανασταλεί η λειτουργία άλλων 49, ενώ «σύντομα θα οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα αναστολής λειτουργίας και εκείνων των Δ.Ο.Υ., στις οποίες δεν έχουν προβλεφθεί θέσεις Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους»

. Στο πλαίσιο αυτό, «στο μεταβατικό στάδιο μεταφέρθηκαν στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου τα Γραφεία του Ελέγχου και οι αρμοδιότητες του Δικαστικού των Δ.Ο.Υ. Αμφιλοχίας και Βόνιτσας», ενώ στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου «δεν κατανεμήθηκαν θέσεις ελεγκτών, γιατί, στο τελικό στάδιο, δεν προβλέπεται η λειτουργία πλήρους Δ.Ο.Υ. στο Αγρίνιο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «έχει ληφθεί μέριμνα ώστε σε περιπτώσεις που ορισμένα φυσικά πρόσωπα, μη επιτηδευματίες και για όσα θέματα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα Κ.Ε.Π., οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. υποδοχής και εφόσον η χιλιομετρική απόσταση είναι μεγάλη και επαρκεί το προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών εντός της Δ.Ο.Υ., να ορίζουν κατά περιστάσεις έναν ή δύο υπαλλήλους, οι οποίοι θα παρέχουν εργασία σε χώρο που θα διατεθεί χωρίς μίσθωμα από τον οικείο Δήμο». Επίσης, «στην πορεία της αναδιοργάνωσης θα αποφασισθεί η πιθανότητα να λειτουργήσει Γραφείο της Δ.Ο.Υ. υποδοχής σε ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες» και για τον σκοπό αυτόν «έχει συσταθεί και λειτουργεί ειδική γνωμοδοτική επιτροπή».

Ο Γ. Βαρεμένος σχολίασε σχετικά: «Επιμένω ότι η κάθε αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών, όπως και του Δημοσίου γενικότερα, οφείλει πρωτίστως να εξασφαλίζει υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών προς τους πολίτες. Και με αυτή την έννοια, οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, όπως ήδη γίνεται -και σωστά- για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και για τον νησιωτικό χώρο»

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας: Δεν προβλέπεται η λειτουργία πλήρους Δ.Ο.Υ. στο Αγρίνιο"

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» της Μέρκελ... στους δρόμους

Με παναττική τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00) και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (13:00) «υποδέχονται» την Τρίτη, την Άνγκελα Μέρκελ, τα συνδικάτα, δίνοντας έτσι συνέχεια στις κινητοποιήσεις της Δευτέρας εναντίον των επικείμενων μέτρων λιτότητας.

Για τις 8 Οκτωβρίου λοιπόν ορίστηκε το «πρώτο» ραντεβού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 8/10/2012 και ώρα 18.00 στο Σύνταγμα.

Ακόμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Προεδρείων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής την Τετάρτη 10/10/2012 και ώρα 10.00 στα Γραφεία της Συνομοσπονδίας με θέμα την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε συνεννόηση και συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ ενάντια στα καταστροφικά για κοινωνία και οικονομία μέτρα των μνημονίων και ανάλογα με την εξέλιξη των αποφάσεων κυβέρνησης και τρόικας.

newpost.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» της Μέρκελ... στους δρόμους"

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί

Οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών κατά των σχεδιαζομένων περικοπών στις αποδοχές τους θα συνεχιστούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, αποφάσισε σήμερα η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αντιδρώντας στις νέες σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε επίσης τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης στις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να καθορίσει τη περαιτέρω στάση της.

Την παράσταση των κινητοποιήσεων τους έως τις 20 Οκτωβρίου αποφάσισαν και οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έως τις 20 Οκτωβρίου.

Οι κινητοποιήσεις τους κανονικά θα έληγαν την ερχόμενη Κυριακή, 7 Οκτωβρίου. Τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισαν να κατεβαίνουν από τις έδρες από τις 10.30 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ για το ίδιο διάστημα αναστέλλουν τη δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων.

Σε κινητοποιήσεις έως τις 20 Οκτωβρίου βρίσκονται και οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί, αντιδρώντας σε νέο ψαλίδισμα των αποδοχών τους.

Στο μεταξύ η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), σε ανακοίνωση της, απαντώντας ουσιαστικά στον προϊστάμενο της Επιθεώρησης των Δικαστηρίων, αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γεώργιο Χρυσικό, επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις των δικαστών και να αναζητηθούν και να τους αποδοθούν ευθύνες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις».

Πριν από τρεις μέρες ο κ. Χρυσικός απέστειλε στους προϊσταμένους (διευθύνοντες) των δικαστηρίων της χώρας έγγραφο με το οποίο ζητάει «λίστα» με τα ονόματα των δικαστών που κατεβαίνουν από την έδρα, από τις 10 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Δικαστικών Ενώσεων (εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας).

defencenet.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί"

ΔΗΜ.ΑΡ:Δήλωση του βουλευτή. κ. Γ. Κυρίτση για την απάντηση της Διοίκησης του Ι.Κ.Α. σχετικά με οφειλέτη του Οργανισμού, που πέτυχε διακανονισμό χρεών σε 4.700 δόσεις μέχρι το 2404

Γραφείο Τύπου

«Η απάντηση του Ι.Κ.Α. στο έγγραφο που προσκόμισα στη Βουλή δείχνει ότι αυτό το πολιτικό προσωπικό δεν διδάχθηκε απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα. Αντί η διοίκηση του Ι.Κ.Α. να κρύβεται πίσω από τετριμμένες απαντήσεις και φράσεις για δήθεν «εξωπραγματικό, ανεύθυνο και ανυπόστατο ισχυρισμό», θα έπρεπε να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς έγινε.

Αντί η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. να κατηγορεί έναν βουλευτή, που έκανε το καθήκον του ασκώντας Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, για ψεύδη, οφείλει να επανεξετάσει τη στάση της και να δώσει τη σημασία που αρμόζει για όσα πρέπει να πει δημόσια. Η Διοίκηση του ΙΚΑ επέλεξε να μη το κάνει.

Αφού δεν το κάνουν αυτοί, θα το κάνουμε εμείς».

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΗΜ.ΑΡ:Δήλωση του βουλευτή. κ. Γ. Κυρίτση για την απάντηση της Διοίκησης του Ι.Κ.Α. σχετικά με οφειλέτη του Οργανισμού, που πέτυχε διακανονισμό χρεών σε 4.700 δόσεις μέχρι το 2404"

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:Η αλήθεια απέναντι στην αναπαραγωγή του κατασκευασμένου ψεύδους για την ύπαρξη δυνατότητας ρύθμισης οφειλών προς το ΙΚΑ σε βάθος χρόνου 400 ετών

Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται να αναπαραχθεί ο πέρα για πέρα, εξωπραγματικός, ανεύθυνος και ανυπόστατος ισχυρισμός ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει προβεί σε διακανονισμό εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε επιχείρηση σε βάθος χρόνου 400 ετών.

Εκφράζουμε τη λύπη μας γι' αυτόν τον εντελώς ψευδή ισχυρισμό. Για το θέμα αυτό έχει υπάρξει ολοκάθαρη και σαφής απάντηση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όταν η ίδια ψευδής είδηση είδε το πρώτο φως της δημοσιότητας στον ηλεκτρονικό τύπο.

Όποιος ισχυρίζεται ότι ισχύει αυτός ο διακανονισμός εξόφλησης οφειλών είτε αγνοεί την αλήθεια, είτε σκόπιμα αναπαράγει το ψεύδος.

Για τους τελευταίους κακόπιστους επαναλαμβάνουμε με απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών μας τα παρακάτω:

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική.

Με βάση Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (Ν.4038/2010) επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να επιλέξουν να ενταχθούν και στη ρύθμιση του λεγόμενου διακανονισμού, ο οποίος ισχύει μόνο μέχρι της 31/12/2013.

Σ' αυτή την επιλογή η επιχείρηση που οφείλει, πρέπει να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές του μήνα και επιπλέον ποσό που ισούται με το 20% των τρεχουσών μηνιαίων εισφορών της.

Η ρύθμιση αυτή απεδείχθη σωτήρια τόσο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι εντάχθησαν σ' αυτή πάνω από 110.000 επιχειρήσεις και κατοχυρώθηκαν εισροές έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 1 δις για το 2012, όσο και αναμφίβολα επωφελής για τις επιχειρήσεις.

Η ρύθμιση όμως αυτή ισχύει μέχρι την 31/12/2013 και όχι για 400 χρόνια όπως ψευδώς κάποιοι ισχυρίζονται.

Την 1/1/2014, οι ενταγμένες σε αυτήν τη ρύθμιση επιχειρήσεις οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε 36 μηνιαίες δόσεις και όχι σε 400 χρόνια.

Αυτή είναι η μόνη και η απόλυτη αλήθεια. Ελπίζουμε επιτέλους για "κάποιους", η αλήθεια να γίνει κατανοητή.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:Η αλήθεια απέναντι στην αναπαραγωγή του κατασκευασμένου ψεύδους για την ύπαρξη δυνατότητας ρύθμισης οφειλών προς το ΙΚΑ σε βάθος χρόνου 400 ετών"

Καταγγελία Γ. Κυρίτση για σκανδαλώδη ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ

Θα αποπληρώσει το ΙΚΑ με δόσεις ως το 2404

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Γιώργος Κυρίτσης στην Ολομέλεια της Βουλής, καταθέτοντας έγγραφο που δείχνει ότι εταιρεία «πέτυχε» διακανονισμό για τις οφειλές του προς το ΙΚΑ σε 4.700 δόσεις και ημερομηνία πληρωμής της τελευταίας δόσης το έτος 2404!
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης με θέμα τον «Διακανονισμό Ασφαλιστικών Εισφορών σε Εταιρείες με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ», ο κ. Κυρίτσης προσκόμισε έγγραφο προς τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, το οποίο αποδεικνύει ότι μεγαλοοφειλέτης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πέτυχε, με βάση το Ν. 3943/2011, σκανδαλώδη διακανονισμό οφειλών.

Πιο αναλυτικά, ο βουλευτής σημείωσε: «Έχω στα χέρια μου -υπογλώσσιο πήραμε όταν το είδαμε- έγγραφο που δείχνει ότι κάποιος πέτυχε 4.700 δόσεις, με τελευταία δόση στις 31.03.2404», εξηγώντας ότι ο διακανονισμός για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ γίνεται με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ο υπουργός έδειξε να εκπλήσσεται από την αποκάλυψη, δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να περιέλθει σε γνώση δική μας και να πάμε στη διοίκηση του ΙΚΑ να ρωτήσουμε τι είναι αυτό. Το ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τη διοίκηση του ΙΚΑ, της αυστηρότερης δυνατής».

Πάντως, ο κ. Κυρίτσης δεν ανέφερε την επωνυμία της εταιρείας, ενώ απο το σχετικό παραστατικό έχουν σβηστεί τα στοιχεία της.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελία Γ. Κυρίτση για σκανδαλώδη ρύθμιση οφειλών στο ΙΚΑ"

Φόρος 45% από το υπουργείο Οικονομικών στα εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό

Με ποσοστό 45% θα φορολογηθούν οι Έλληνες που έσπευσαν να «φυγαδεύσουν» εμβάσματα ύψους 22 δισ. ευρώ στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, σκοπεύει να αξιοποιήσει τη λίστα με τους 54.000 Έλληνες που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ, και τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους. Το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να ζητήσει φόρο 45% για τα ποσά αυτά. Ήδη η εφορία ετοιμάζεται να καλέσει τους πρώτους 15.000, με προσωπική επιστολή, ώστε να πληρώσουν πρόσθετους φόρους 2,25 δισ. ευρώ για απόκρυψη εισοδημάτων που υπερβαίνουν τα 5 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους». Τα ειδοποιητήρια αυτά, αναμένεται να έχουν σταλεί μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Όπως προκύπτει από την περιβόητη λίστα, τα ποσά των καταθέσεων που απέσυραν από τις ελληνικές τράπεζες και τα μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει τα τελευταία χρόνια στην Εφορία.
Η απόκλιση μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων του εξωτερικού υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ για τον καθέναν. Μάλιστα το συνολικό ύψος της διαφοράς μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και εμβασμάτων φθάνει τα 5 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά οι καταθέσεις τους φθάνουν τα 7 δισ. ευρώ.

Με την πρόσκληση που θα λάβουν από την εφορία, οι μεγαλοκαταθέτες αυτοί, θα πρέπει είτε να δικαιολογήσουν τη διαφορά μεταξύ των εμβασμάτων και των δηλωθέντων εισοδημάτων, είτε να πληρώσουν φόρο με βάση την κλίμακα και με συντελεστή 45% επί της διαφοράς, δηλαδή στα αδήλωτα εισοδήματα. Μάλιστα, καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τροποποιητική φορολογική δήλωση για τα συγκεκριμένα έτη, εντός προθεσμίας 10-15 ημερών. Στη δήλωση αυτή, θα μπορούν να δικαιολογήσουν τη διαφορά που αποκάλυψε η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ των εμβασμάτων και των δηλωθέντων εισοδημάτων. Για όσους δεν πληρώσουν τους έξτρα φόρους το ΣΔΟΕ θα προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και στην επιβολή προστίμων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», ενδέχεται κατά τη συνέχιση των διασταυρώσεων να προκύψουν και άλλες περιπτώσεις, καθώς έχουν εντοπιστεί χιλιάδες φορολογούμενοι για τους οποίους δικαιολογείται μέρος των εμβασμάτων που έστειλαν στο εξωτερικό.

athina984.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Φόρος 45% από το υπουργείο Οικονομικών στα εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news