facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Οι συνταξεις σας ενοχλησαν .Υποκριτες φαρισαιοι!!

Βρούτσης: "Δε νοείται ο νέος με μισθό 583 ευρώ και ο συνταξιούχος 1.400 ευρώ"

Μείωση των συνολικών καθαρών αποδοχών των βουλευτών. Αμεση κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων.Κατάργηση της τηλεφωνικής ατέλειας των βουλευτών.Κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων με την χρήση leasing.Κατάργηση της έννοιας των μετακλητών υπαλλήλων για την Βουλή των Ελλήνων. Κατάργηση του επιδόματος επιτροπών και θερινών τμημάτων.Κατάργηση των επιδοτήσεων και παροχών προς το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής.Οι υπερωρίες των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων σε βουλευτές και κόμματα να περιοριστούν σε όσες «κάνουν» και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.Περαιτέρω μείωση της κρατικής χορηγίας στα κόμματα.

Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που μπορείτε να πάρετε κι εσείς κύριε Βρούτση για να συνεισφέρετε στον τόπο.

HarryKlynn
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι συνταξεις σας ενοχλησαν .Υποκριτες φαρισαιοι!!"

"Ίμια" στην έρευνα και διάσωση: Απεκρύβη επεισόδιο στη μέση του Αιγαίου

"Ίμια" στο τομέα της έρευνας και διάσωσης είχαμε την χθεσινή νύχτα όταν θαλαμηγός με σημαία Μάλτας και πλήρωμα 5 ατόμων ουκρανικής καταγωγής προσάραξε δυτικά της Χίου και νότια των Ψαρών, εντός των εθνικών χωρικών υδάτων και οι Τούρκοι αμφισβητώντας έμπρακτα την ελληνική αρμοδιότητα έσπευσαν και διέσωσαν τους Ουκρανούς, ενώ από ελληνικής πλευράς οι δυνάμεις διάσωσης έφτασαν "κατόπιν εορτής".

Το πλήρωμα του σκάφους κάλεσε σε βοήθεια μέσα από την συχνότητα κινδύνου και παρά το γεγονός ότι το σκάφος βρισκόταν εντός του ελληνικού FIR, αλλά και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δηλαδή σε περιοχή 100% εντός της ελληνικής αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης, η τουρκική ακτοφυλακή υποκαθιστώντας το Λιμενικό και χωρίς καν να θέσει θέμα συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, έσπευσε επικαλούμενη "τουρκική αρμοδιότητα" και με ταχύπλοο σκάφος το οποίο πέρασε ανάμεσα Χίου και Ψαρρών κατάφερε να φτάσει πρώτο πριν τα ελληνικά σκάφη!

Περισυνέλεξε 3 από τα 5 μέλη του πληρώματος, ενώ τόσο το Λιμενικό, όσο και το ΓΕΕΘΑ που είναι αρμόδιο για τις αποστολές έρευνας και διάσωσης σε ότι αφορά την κατοχύρωση των ελληνκών δικαιωμάτων, ουσιαστικά απουσίασαν από το όλο σκηνικό.

Το 2007 ο τότε Α/ΓΕΑ Ι.Γιάγκος σε συνεργασία με τον Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα Ι.Γιάγκος σε ανάλογη περίπτωση "σφράγισε" με μαχητικά ολόκληρη της περιοχή και παρεμπόδισε τους Τούρκους να αμφισβητήσουν την ελληνική ευθύνη σε τέτοιου είδους αποστολές.

Περιττό να αναφέρουμε ότι το κατά τ'άλλα λαλίστατο ΓΕΕΘΑ έχει καταπιεί την γλώσσα του. Εμείς αμφιβάλουμε αν καν έχει ενημερωθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος για την τουρκική πειρατεία...

Εκτός και υπάρχει σιωπηρή αποδοχή της τουρκικής απαίτησης για διαμοιρασμό του Αιγαίου στις αποστολές SAR, σύμφωνα την δική τους εκδοχή περί αρμοδιότητας δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, όπως φαίνεται στην φωτό που δημοσιεύουμε στην α'σελίδα...

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » ""Ίμια" στην έρευνα και διάσωση: Απεκρύβη επεισόδιο στη μέση του Αιγαίου"

Βρόμικα «παιχνίδια» στον Εβρο

Σε επέκταση των ύποπτων και ύπουλων σχεδίων εναντίον της Ελλάδας προχωράει το βασικό όργανο της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη, το γνωστό αλυτρωτικό κόμμα DEP, ιδρυτής του οποίου υπήρξε ο αλήστου μνήμης Αχμέτ Σαδίκ.

Σύμφωνα με το «τουρκοπεριοδικό» της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (τεύχος Αυγούστου), το DEP εμφανίζεται πλέον έτοιμο, μετά τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, να ιδρύσει και να εγκαινιάσει τοπική κομματική οργάνωση στον Εβρο, και πιο συγκεκριμένα στο Μεγάλο Δέρειο!

Το DEP αποτελεί τον βασικό πολιορκητικό κριό της Αγκυρας στη Θράκη, το οποίο είχε ιδρύσει προ εικοσαετίας ο Αχμέτ Σαδίκ και τα τελευταία χρόνια έχει επανεργοποιηθεί, αποτελώντας άλλον έναν πυλώνα της προξενικής παρέμβασης (παράλληλα με τις ψευδομουφτείες, τους «τουρκοσυλλόγους», τον μειονοτικό Τύπο, τους πολιτευτές που δρουν σαν δούρειοι ίπποι μέσα στα ελληνικά κόμματα κ.λπ.).

Αυτό λοιπόν το κόμμα της… Ισότητας, της Ειρήνης και της Φιλίας (όπως ακριβώς σημαίνει ο πλήρης τίτλος του: Dostluk-Eşitlik-Bariş), που έχει την έδρα του την Κομοτηνή, αλλά βεβαίως γραφεία και τοπική οργάνωση και στην Ξάνθη, ετοιμάζεται πλέον να ανοίξει παράρτημα και στον Εβρο, με έδρα μάλιστα το χωριό Μεγάλο Δέρειο. Με βάση πληροφορίες που διέρρευσαν από τον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, «κατά τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης Εβρου του DEB. M’ αυτόν τον στόχο γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες στο κτίριο, ενώ κρεμάστηκε ήδη ταμπέλα στα τουρκικά και τα ελληνικά».

Και για όποιον αναρωτιέται «γιατί σ’ ένα μικρό χωριό, όπως στο Δέρειο, και όχι σε κάποια πόλη», η απάντηση είναι βέβαια πολύ απλή. Και δεν έχει να κάνει, φυσικά, μόνο με το ότι το Δέρειο είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία στον Εβρο με σχεδόν αμιγή μειονοτικό πληθυσμό, την ώρα που στις πόλεις της περιοχής (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα) απειροελάχιστοι είναι οι μουσουλμάνοι.

Πρωτίστως, όμως, είναι ο τόπος όπου (έχει μεγάλη σημασία αυτό) η τουρκόψυχη πέμπτη φάλαγγα της Θράκης γνώρισε (και ακόμη γνωρίζει, χάρη στις νικηφόρες αγωγές εις βάρος των τουρκοφυλλάδων τύπου «Μιλιέτ») μία από τις λίγες -έως σήμερα- ήττες του, και μάλιστα μόνο από έναν άνθρωπο, τη ηρωίδα Ελληνίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου (κόρη του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου). Μία ήττα μάλιστα που έλαβε τεράστια δημοσιότητα και πήρε διαστάσεις πραγματικά πρωτοφανείς. Αυτό δεν το ξεχνούν και δεν μπορούν να το χωνέψουν Το Δέρειο λοιπόν τους... καίει ως σημαινόμενο και ως συμβολισμός - και αυτόν τον συμβολισμό θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον απαξιώσουν και να τον σβήσουν. Δεν ήταν τυχαίο π.χ. που το Δέρειο ήταν ο πρώτος σταθμός της πρόσφατης περιοδείας του «ύποπτου» Μπαχτσελί. Το εν λόγω χωριό συνεπώς έχει ξεκάθαρα επιλεγεί από τους τουρκόφρονες για να μετεξελιχθεί σε άντρο και σύμβολο τουρκισμού στην περιφέρεια Εβρου (κάτι σαν τον Εχίνο και τα Αρριανά στους άλλους δύο θρακικούς νομούς).

Για όποιον πάλι αναρωτιέται για την οικονομική διάσταση του πράγματος, η απάντηση είναι και πάλι απλή. Είμαστε βέβαιοι δηλαδή ότι, αν τους ρωτήσεις πού βρίσκει τα λεφτά αυτό το μικρό κόμμα για να ανοίγει γραφεία σε διάφορα μέρη, να διοργανώνει τις πάμπολλες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί και να στηρίζει τόσες και τόσες άλλες δράσεις, θα σου απαντήσουν ότι αυτή η ευχέρεια οφείλεται στις… συνδρομές των μελών!

Ακριβώς όπως και οι αγορές κτιρίων από τουρκοσυλλόγους αποδίδονται σε… έσοδα από τοπικά μπαζάρ (!) ή οι ανεγέρσεις πολυτελών τζαμιών σε άθλια και πάμφτωχα χωριουδάκια 100 ανθρώπων αποδίδονται σε… εράνους των κατοίκων τους! Η απερίγραπτη κοροϊδία συνεχίζεται και «κατάμαυρα» ποσά εκατομμυρίων ευρώ εξακολουθούν να διακινούνται ανεξέλεγκτα από την Αγκυρα!

Βασίλης Θασίτης

εφημερίδα Δημοκρατία

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρόμικα «παιχνίδια» στον Εβρο"

Λυκουρέντζος: Η κυβέρνηση δεν θα στερήσει το φάρμακο στους πολίτες

Παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα και την προσπάθεια περιορισμού των δαπανών υγείας, «δεν πρόκειται να θέσουμε σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και την πρόσβαση των ασθενών στις μονάδες υγείας», τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, μιλώντας σε σύσκεψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, για την προώθηση έργων στον τομέα υγείας και πρόνοιας μέσω ΕΣΠΑ στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Υπογράμμισε πως, «οι όποιες διαδικασίες ακολουθούνται για συνενώσεις κλινικών και τμημάτων δεν θα εμποδίσουν σε καμία περίπτωση την πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και σε καμία περίπτωση δεν θα στερηθούν οι πολίτες το φάρμακο που πρέπει να τους χορηγηθεί, για την αντιμετώπιση της ασθένειάς τους», προσθέτοντας παράλληλα πως οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση της χώρας θα τηρηθούν.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, για την πορεία σειράς έργων που βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμασης ή έχουν συμβασιοποιηθεί, σε δομές υγείας της Περιφέρειας κι αφορούν επέκταση κλινών και δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο νοσοκομείο Σπάρτης, προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Κορίνθου, ανάπτυξη νέας πτέρυγας στην παθολογική κλινική στο νοσοκομείο Άργους, ανέγερση ψυχιατρικής κλινικής στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και την καθ' ύψος ανάπτυξη του Περιφερειακού Νοσοκομείου Τρίπολης, αλλά και μικρότερης έκτασης έργα που αφορούν κέντρα υγείας και μικρότερες μονάδες υγείας της περιφέρειας, όπως το νοσοκομείο Μολάων και Κυπαρισσίας.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι, όταν ανέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, οι κωδικοί στον τομέα υγείας παρουσίαζαν «απελπιστική εικόνα» και σχεδόν μηδενική απορροφητικότητα προσθέτοντας ότι τώρα έχει καλυφθεί κατά 60% το πλάνο που έχει η περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ωρίμασης έργων που αφορούν τα γηροκομεία Σπάρτης, Τρίπολης, Λεωνιδίου και Κορίνθου.

Ο Α. Λυκουρέντζος σημείωσε πως συμφωνεί με τη αξιοποίηση των παλαιών υποδομών υγείας και με την εμπλοκή σε προγράμματα σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θα συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη και τόνισε: «Στηρίζω την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υποβολή του προγράμματος ΣΔΙΤ για το αεροδρόμιο Τρίπολης».

Στην αναφορά του περιφερειάρχη για ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, ο υπουργός επεσήμανε ότι στις φιλοδοξίες του υπουργείου είναι «να προσελκύσουμε επενδύσεις με κίνητρο την αξιοσύνη του επιστημονικού προσωπικού».

Όσον αφορά το ΕΣΠΑ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «είναι κορυφαία προτεραιότητα να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι» και προσέθεσε πως σ’ αυτή την κατεύθυνση όλες οι πρωτοβουλίες της περιφέρειας θα υποστηριχθούν, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν σε σχέση με την πορεία και την ωρίμαση των έργων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Λυκουρέντζος: Η κυβέρνηση δεν θα στερήσει το φάρμακο στους πολίτες"

Το 1517 δέχεται τηλεφωνικές καταγγελίες για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Μετά και την εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τις απολύσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων επιταχύνονται όλες οι διαδικασίες και ανοίγουν ξανά όλες οι υποθέσεις που αφορούν σε καταγγελίες για χρηματισμό και μίζες.

Ταυτοχρόνως το υπουργείο Οικονομικών ενισχύει τις υπηρεσίες που διαχειρίζονται τον τηλεφωνικό αριθμό 1517 στον οποίο οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν επωνύμως ή και ανωνύμως επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.

«Οι υπηρεσίες παραμένουν σταθερά προσηλωμένες στον δύσκολο στόχο της αύξησης των εσόδων, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ίσης μεταχείρισης όλων των πολιτών. Δεν μπορούν λίγοι να αμαυρώνουν την εικόνα των πολλών», δήλωσε στέλεχος του υπουργείου.

Στο πλαίσιο αυτό, εως το τέλος του έτους αναμένεται να ανοίξουν ξανά όλες οι υποθέσεις που παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου του 2012 και για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για σημαντική απώλεια εσόδων του κράτους.



Πρόκειται για διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν σε χρηματισμό και παράνομο πλουτισμό, παράτυπους ελέγχους επιχειρήσεων, μη υποβολή εκθέσεων ελέγχου, παραλείψεις σε διαχειριστικούς ελέγχους, παράλειψη άσκησης καθηκόντων κ.α.. Παράλληλα, διατάχθηκαν έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης στις περιπτώσεις που συνέτρεχε το στοιχείο του αθέμιτου πλουτισμού.

Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει διαχειριστικούς ελέγχους σε δημόσιους φορείς και δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις, κατόπιν σχετικών καταγγελιών πολιτών για κακοδιαχείριση.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 1517 δέχεται τηλεφωνικές καταγγελίες για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους"

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ λειτουργεί χωρίς συμβάσεις γιατρών αλλά με συμβάσεις τηλεφωνικών εταιρειών

Επιστολή απέστειλε στις 10 Αυγούστου, ο ΙΣΑ στον κ. Γ.Βουδούρη, πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στην οποία αναφέρει ότι ενώ ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ λειτουργεί 8 μήνες χωρίς συμβάσεις γιατρών, τίθεται το ερώτημα της υπογραφής συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες τηλεφωνικών υπηρεσιών με σκοπό την "εξυπηρέτηση" των ασφαλισμένων πολιτών.



Η επιστολή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Προς τον κ. Γεράσιμο Βουδούρη

Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ

Λεωφόρος Κηφισίας, 39

Αμαρούσιο Αττικής

Αθήνα, 10.08.2012

Α.Π.

ΘΕΜΑ: «Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΧΤΩ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. »

Κύριε Πρόεδρε,

Ο ΙΣΑ γίνεται καθημερινά δέκτης καταιγιστικών ερωτημάτων από γιατρούς – μέλη του, οι οποίοι έχουν από τις αρχές του έτους υπογράψει σύμβαση για την διενέργεια ιατρικών επισκέψεων και την εκτέλεση ιατρικών πράξεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, χωρίς μέχρι και σήμερα να έχουν την οποιαδήποτε ενημέρωση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού. Από την 1η Ιανουαρίου 2012 που τέθηκε σε λειτουργία ο ΕΟΠΥΥ έως και σήμερα δεν έχουν εγχειριστεί στους συμβεβλημένους γιατρούς υπογεγραμμένες συμβάσεις.

Τίθεται λοιπόν το εύλογο ερώτημα κύριε Πρόεδρε, στο οποίο οφείλετε να δώσετε απάντηση, σε ποιο στάδιο βρίσκονται αλήθεια οι προαναφερόμενες συμβάσεις 8 μήνες μετά από την μονόπλευρη υπογραφή τους από τους γιατρούς;

Περαιτέρω στον αντίποδα του ανωτέρω καίριου ζητήματος τίθεται το ερώτημα της υπογραφής συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες τηλεφωνικών υπηρεσιών με σκοπό την «εξυπηρέτηση» των ασφαλισμένων πολιτών.

Ειδικότερα από τις 06.08.2012 οι ασφαλισμένοι πρέπει να καλούν σε νέους πενταψήφιους αριθμούς, στους οποίους αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03€) όπως ίσχυε έως τις 05.08.2012 με την κλήση στον τριψήφιο αριθμό 184, η χρέωση σήμερα φθάνει έως και 40 φορές περισσότερο.

Επειδή καθημερινά ασφαλισμένοι πολίτες καταγγέλλουν στον ΙΣΑ την προαναφερθείσα «ξαφνική» μεταβολή και είναι πραγματικά απορίας άξιον, επιθυμούμε να μας γνωστοποιήσετε τις νόμιμες διαδικασίες που έλαβαν χώρα προκειμένου να αναλάβουν την παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών οι συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες.

Ειδικότερα ενημερώστε μας για το χρονικό διάστημα που έλαβε χώρα η συγκεκριμένη προκήρυξη, ποιοι ήταν οι μειοδότες, με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη επιλογή και εάν υπεγράφησαν οι συγκεκριμένες συμβάσεις.

Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας για τα ανωτέρω δύο κρίσιμα και αντιφατικά εν τοις πράγμασι ζητήματα, προκειμένου να έχουμε τόσο την δυνατότητα αξιολόγησης, όσο και την δυνατότητα ενημέρωσης των μελών μας αλλά των ασφαλισμένων πολιτών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                  ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Κοινοποίηση: κο. Μάριο Σαλμά – Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ λειτουργεί χωρίς συμβάσεις γιατρών αλλά με συμβάσεις τηλεφωνικών εταιρειών"

H αλήθεια που κρύβουν πίσω από την Ευρωπαϊκή κρίση ή αλλιώς, «εις υγείαν των κορόιδων»

Πως εξαπατούν τον Ελληνικό λαό και με ποιο τρόπο η Γερμανία κερδίζει εις βάρος μας! Πόσα και από ποιους τομείς κερδίζει η Γερμανία; Απαντήσεις σε απλά Ελληνικά!!!

Απο το 2009 μέχρι σήμερα, έχουμε γίνει δέκτες σεναρίων, υποθέσεων, ψευδών και παραπλανητικών δηλώσεων έως πολιτικές εξαπάτησης, από κυβερνητικά στελέχη και «Εφιάλτες», ως πολίτες αυτής της χώρας.

Η οικονομική κρίση συνεχίζεται, κράτη εντός της Ευρωζώνης, είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, όμως, χωρίς κάποιος υπεύθυνα εδώ στην χώρα μας, πολύ δε περισσότερο στην Ευρώπη να δύναται ή τουλάχιστον να προσπαθεί πραγματικά να ξεκαθαρίσει το “τοπίο”.

Δηλαδή ποια είναι τα πραγματικά αίτια αυτής της οικονομικής κρίσης, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, και ποια θα είναι η διάρκειά της, ποιοι επωφελούνται εάν επωφελούνται, κυρίως όμως τον “οδηγό” εξόδου από αυτήν την κρίση.

Η ΕΕ ως ένας οικονομικός οργανισμός προέκυψε μέσα από μία κυρίαρχη οικονομική-πολιτική συμφωνία των ισχυρών κρατών της Ευρώπης, προσβλέποντας στο οικονομικό-πολιτικό “κέρδος” εις έκαστος εκ των εταίρων-κρατών.

Μόνον που αυτό ήταν το “τυρί” και η “φάκα” ήταν άλλη, απεδείχθη ότι η ουσιαστική και μοναδική παράμετρος η οποία ισχυροποιήθηκε από αυτήν την ένωση ήταν οι Τράπεζες, το αποτέλεσμα σήμερα ύστερα από χρόνιους “χειρισμούς” ανάλογους από τους Τραπεζίτες είναι πασιφανές.

Ποιος κυβερνά σήμερα την ΕΕ; Tο μεγάλο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο δηλ. οι Τραπεζίτες!

Η Ευρώπη ως μεγάλη “αγορά” είναι ιδανικός χώρος ανάπτυξης πολιτικών συσσώρευσης κεφαλαίου, νεοφιλελεύθερων πολιτικών, μόνον που αυτή η υπερ-συσσώρευση κεφαλαίων από τοyς Τραπεζίτες, προκάλεσε “οικονομική ασφυξία” στις μεσαίες και χαμηλόμισθες κοινωνικές τάξεις, στην Ευρώπη, και η “κρίση” δεν άργησε να έρθει.

Το ευρωσκεπτικιστικό γερμανικό ταμπλόιντ Bild, σε σημερινό δημοσίευμά του αναφέρει ότι «η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ».

Πράγματι, τα πολύ χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Γερμανία (σ.σ. οι Τράπεζες της Γερμανίας) αποβαίνουν σε όφελος του κρατικού προϋπολογισμού και των ιδιωτικών τραπεζών.

Ειδικότερα οι τράπεζες επωφελούνται από την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων την οποίαν εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποσοβηθεί η κρίση.
Αποτέλεσμα, η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, δεν στοιχίζει τίποτα στη Γερμανία, γράφει η Bild.

Ο μηχανισμός ο οποίος λειτουργεί σε αυτήν την περίπτωση είναι σχετικά απλός και είναι ο εξής :

Καταρχήν επωφελείται από την κρίση το ομοσπονδιακό κράτος που δανείζεται ακόμη και με αρνητικά επιτόκια.

Πράγμα το οποίο επιτρέπει στον υπουργό Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πλουτίζει τη χώρα του.

Ο υπουργός Οικονομικών "Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κερδίζει μάλιστα χρήματα ακόμα κι όταν δανείζεται", χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα, εξήγησε η Bild.

Περίπου 60 δις ευρώ κέρδη μετράει ο Σόιμπλε τους τελευταίους 30 μήνες σύμφωνα με ανάλυση της Bremer Landesbank που επικαλείται η Bild.

Η ΕΚΤ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μείωσε τα επιτόκια σε επίπεδα ιστορικά χαμηλά. Αυτό έγινε για δύο λόγους :

πρώτον, για να ενισχύσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες που δεν διαθέτουν ρευστότητα και

δεύτερον για να ξαναρίξει “φρέσκο” χρήμα στην πραγματική οικονομία ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις.

Οι γερμανικές τράπεζες δανείζονται σήμερα με επιτόκιο 0,75% από την ΕΚΤ, δηλαδή με το ίδιο επιτόκιο που δανείζονται και οι τράπεζες των χωρών με οικονομικές δυσκολίες.

«Τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της», ανέφερε η Bild, επικαλούμενη έναν οικονομικό της αναλυτή.

Αν προστεθεί στο ποσό αυτό «η αύξηση των φορολογικών εσόδων κι η μείωση των κοινωνικών δαπανών, η εξοικονόμηση φτάνει τα 70 ως 100 δισ. ευρώ».

«Το κέρδος των 60 δις ευρώ το οποίο απεκόμισε η Γερμανία από τον τρόπο δανεισμού της, είναι πολύ πιο πάνω από τα 47 δις ευρώ της οικονομικής βοήθειας που παρείχε στην Ελλάδα» καταλήγει το απροκάλυπτο δημοσίευμα της Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τομέας των ακινήτων επωφελείται επίσης από τα χαμηλά επιτόκια, όπως και οι καταναλωτές οι οποίοι λαμβάνουν πιστώσεις και οι τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιούνται με χαμηλό κόστος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακόμα, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, συμπεραίνει η Μπιλντ.

«Σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίζει τη χορήγηση νέας βοήθειας.

Δεν θα δώσετε κι άλλα γερμανικά χρήματα στις χρεοκοπημένες χώρες, κύριε Ντράγκι, αλλιώς η Bild θα σας πάρει πίσω το πρωσικό κράνος» γράφει απροκάλυπτα η γερμανική εφημερίδα που έχει 12 εκατομμύρια αναγνώστες.

Γιατί άραγε να μην σωθούν οι χρεοκοπημένες χώρες της Ευρωζώνης ;;;

Γιατί πολύ απλά αυτό συμφέρει την Γερμανία, η σημερινή κατάσταση στην Ευρωζώνη ωφελεί και εξυπηρετεί την Γερμανία (κυρίως τις Τράπεζές της).

Εξ ού και η αντιμετώπιση της Ελλάδος από την Κα Μέρκελ όλο αυτό το διάστημα, αυτός ο λόγος επιβολής “μνημονίων”, μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, κτλ.

Για αυτόν τον λόγο και διατηρείται μία κατάσταση οριακού “θανάτου” στις χώρες υπό κρίση, συμφέρει και αποφέρει κέρδη !!!

aegeantimes
Διαβάστε Περισσότερα » "H αλήθεια που κρύβουν πίσω από την Ευρωπαϊκή κρίση ή αλλιώς, «εις υγείαν των κορόιδων»"

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης για το ζήτημα των Τσιγγάνων και των Μεταναστών.

Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δέδια ενημερώνει με επιστολή του ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή από την παραβατική- εγκληματική συμπεριφορά ομάδων τσιγγάνων που διαμένουν στον καταυλισμό, αλλά και για την αθρόα προσέλευση μεταναστών στη Θήβα και τα χωριά της, που εντάθηκε μετά τα μέτρα που λήφθηκαν για το κέντρο της Αθήνας, ζητώντας του την άμεση και καταλυτική παρέμβαση του Υπουργείου, με την ενίσχυση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών, καθώς πλέον οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια τόσο για την ίδια τους τη ζωή όσο και για τις περιουσίες τους.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου :
«Κύριε Υπουργέ

1. Κα’ αρχήν δράττομαι της ευκαιρίας να σας ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

2. Ο Δήμος Θηβαίων με τα σχετικά (επισυνάπτονται σε Φ/Α) είχε απευθυνθεί στους προκατόχους σας για το συγκεκριμένο ζήτημα το οποίο, με την παρούσα επιστολή, απευθύνουμε και προς εσάς, και το οποίο ως θέμα κομβικής σημασίας, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής στην αξιολόγησή του, ώστε να ληφθούν υπόψη οι ειδικές παράμετροι που το αποτελούν. Συγκεκριμένα θέλω να σας αναφέρω τα παρακάτω τα οποία έχουν άμεση σχέση με το θέμα:

α. Οικισμός Τσιγγάνων

(1) Ο Δήμος Θηβαίων αποτελεί κόμβο της διέλευσης χιλιάδων αυτοκινήτων από Αθήνα προς Αράχωβα- Δελφούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η οποία γίνεται μέσω παρακαμπτηρίου της ΕΟ Αθηνών – Λαμίας προς Λειβαδιά, και η οποία διέρχεται, σε ένα σημείο της, εφαπτόμενη του οικισμού των τσιγγάνων στη θέση «Καζί» του Πυρίου Θηβών, μέσω μίας μικρής γέφυρας. Το σημείο αυτό έχει πλέον καταστεί η «κακιά Σκάλα» της Θήβας, καθώς καθημερινά μικροί τσιγγάνοι, με μορφή «ενέδρας», ακινητοποιούν αυτοκίνητα διερχόμενα και προβαίνουν με τη βοήθεια των ενήλικων συνοδών τους σε ληστείες και άλλες φθορές, ή ανάβουν φωτιές σε λάστιχα και δημιουργούν κυκλοφοριακό κομφούζιο, προκειμένου να πετύχουν τις παράνομες πράξεις τους. Είναι ευχής έργον ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προκληθεί σοβαρό τροχαίο ατύχημα αλλά κανείς δεν αποκλείει την έν λόγω πιθανότητα αυτή για το μέλλον, διότι αυτό είναι επόμενο όταν ξαφνικά στο δρόμο εμφανίζονται ανήλικα παιδιά ή βρίσκονται ξαπλωμένα στο οδόστρωμα.


(2) Ο προαναφερόμενος καταυλισμός των τσιγγάνων, στον οποίο εγκαταβιούν περί τα χίλια περίπου άτομα, έχει πλέον καταστεί άσυλο εγκληματιών και παρανόμων και στο οποίο δυστυχώς δεν είναι δυνατό κανείς να διακρίνει τους νόμιμους από τους παράνομους. Η διακίνηση ναρκωτικών, οι κλοπές σε παρακείμενα σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά και σε όλη τη Θήβα, οι κλοπές αυτοκινήτων και μηχανημάτων, οι προκλήσεις, οι απειλές και οι εκβιασμοί προς τους κατοίκους του Πυρίου Θηβών και οι άσκοποι πυροβολισμοί από τους διαμένοντες στον οικισμό είναι φαινόμενα τα οποία έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και είναι προφανές ότι οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς αστυνομικής δύναμης η οποία θα λειτουργήσει κατασταλτικά και αποτρεπτικά. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η ανοχή των συμπεριφορών αυτών από μέρους των κατοίκων έχει ξεπεράσει κάθε όριο και υπάρχει άμεσος κίνδυνος φαινομένων αυτοδικίας.

β. Μετανάστες


(1) Ο Δήμος μας λόγω της άμεσης γειτνίασής του με την Αθήνα αλλά και λόγω ύπαρξης αγροτικών καλλιεργειών και άρα αγροτικής εργασίας, έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης υποδοχής αλλοδαπών, τους οποίους ουδείς μπορεί να ελέγξει εάν βρίσκονται παράνομα ή νόμιμα στη χώρα.

(2) Η αθρόα προσέλευση μεταναστών εντάθηκε μετά τα μέτρα που λήφθηκαν για το κέντρο της Αθήνας τα οποία κάποιοι νόμισαν ότι έτσι έλυσαν το πρόβλημα αυτής πλήν όμως δεν υπολόγισαν ότι αυτό μεταφέρθηκε στην περιοχή μας (Θήβα και χωριά της πρώην επαρχία της). Από προσωπική διαπίστωση η μεταφορά τους στην περιοχή μας έγινε και συνεχίζει, δυστυχώς, να γίνεται τις μεταμεσονύχτιες ώρες με φορτηγά, λεωφορεία, τρένα ή άλλα μέσα.

3. Για άμβλυνση του προβλήματος στα παραπάνω αναφερόμενα ο Δήμος σε συνεργασία με τους κατοίκους (ιδιαίτερα της πόλης της Θήβας) για το θέμα των τσιγγάνων και την βοήθεια του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. (Υποδιεύθυνση Θήβας) κάνει και θα συνεχίσει να κάνει προσπάθειες:

α. Για περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση πέρυξ της περιοχής του οικισμού των τσιγγάνων και σε δρόμους από και προς αυτόν όπου και δημιουργούνται προβλήματα παραβατικότητας με τη διενέργεια από την ΕΛΑΣ συχνών τακτικών ή εκτάκτων ελέγχων από μικτά κλιμάκια.

β. Για μετεγκατάσταση μέρους ή του συνόλου του καταυλισμού, όπου με τη βοήθεια και των κατοίκων του Πυρίου βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας εξεύρεσης κατάλληλου χώρου. Η εν λόγω μετεγκατάσταση και μετά την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου, όπως αντιλαμβάνεσθε, απαιτεί χρόνο και οικονομικό κόστος για υποδομές, ηλεκτροφωτισμό και υδροδότηση. Εδώ θέλω να σας αναφέρω ότι ο οικισμός δημιουργήθηκε την δεκαετία του 1990, σε κτήμα αρχικά ιδιοκτησίας του Δήμου και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε χώρο ενοικιαζόμενο αλλά και σε χώρο που αποκτήθηκε από τους ίδιους τους τσιγγάνους. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι σημερινό, έχει γίνει πλέον καθεστώς και συγχρόνως όμως “Γκέτο” με ότι αυτό συνεπάγεται και πλέον κατά το κοινώς λεγόμενο “ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ”. Για το θέμα – πρόβλημα πραγματοποιήθηκε στις 27/07/2012 και επίσκεψη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας όπου παρουσία και κατοίκων του Πυρίου, ζητήθηκε η συνδρομή του στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

γ. Για υποβοήθηση του έργου της ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα των μεταναστών με υπόδειξη των χώρων όπου διαμένουν παράνομα, προκειμένου να ενεργήσουν σύμφωνα με τους νόμους και τις προβλεπόμενες ισχύουσες διατάξεις. Εδώ θα ήθελα να σας αναφέρω, μετά την ενέργεια που έγινε στην Αθήνα, ότι οι Δημότες της πόλης της Θήβας αλλά και του Δήμου γενικότερα πιστεύουν ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα και για να αλλάξει αυτό θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αποδειχθεί ότι δεν είναι και παρακαλώ πολύ να μας βοηθήσετε διότι τα πράγματα αγριεύουν και δυσκολεύουν με ανεξέλεγκτες αντιδράσεις και καταστάσεις.

Κύριε Υπουργέ

4. Όλα τα παραπάνω τα οποία για εμένα είναι καθημερινός βραχνάς, όπου υφίσταμαι ταλαιπωρία προσωπική, είναι βέβαιο ότι τα γνωρίζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου σας (έχουν γίνει γνωστά με τα σχετικά) πλην όμως μετά από πρόσφατα γεγονότα (27/07/2012) που έλαβαν χώρα στο Δημαρχείο του Δήμου και το τελευταίο επεισόδιο (03/08/2012) όπου λίγο έλειψε να γίνει αυτοδικία κρίνω σκόπιμο προκειμένου να αποφύγουμε τη δημιουργία ενός νέου “ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ” να σας επισημάνω τα παρακάτω:


α. Για το θέμα των τσιγγάνων

(1) Η παρέμβαση του Υπουργείου κρίνεται αναγκαία και πρέπει να είναι άμεση και καταλυτική, καθώς πλέον οι πολίτες αισθάνονται μεγάλο έλλειμμα ασφάλειας, αφού οι παράνομοι έχουν όλες τις προϋποθέσεις να διαπράττουν ανενόχλητοι παραβατικές πράξεις σε βάρος των πολιτών και των περιουσιών τους, κάτι το οποίο δεν συνάδει με ένα σύγχρονο και ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος και κάτι το οποίο δεν είναι δυνατό να αποδεχθούν οι Δημότες του Δήμου μας.

(2) Για την επίλυση του προβλήματος, μετά από συνεργασία και με την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας, η οποία με φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες ανταποκρίνεται στο δύσκολο έργο της, και η οποία σύμφωνα με τη σημερινή δύναμή της αυτή υπολείπεται της προβλεπόμενης κατά 48 %, απαιτείται από μέρους σας :

(α) Η ενίσχυση της δύναμης αυτής ή της δημιουργίας τμήματος μεταγωγών με τοποθέτηση ανάλογου προσωπικού καθότι στην περιοχή μας υπάρχουν οι “Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών” για τις οποίες την ευθύνη μεταγωγών έχει η εν λόγω Αστυνομική Υποδιεύθυνση.

(β) Η πραγματοποίηση – οργάνωση επιχειρήσεων από ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. με στόχο να αποκατασταθούν οι συνθήκες ελέγχου στον οικισμό μέχρι την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης ενίσχυσης.

β. Για το θέμα των Μεταναστών

Το πρόβλημα, για καλύτερη παρακολούθηση σύμφωνα με τους νόμους θα αμβλυνθεί ή επιλυθεί εφ’ όσον ληφθούν υπόψη τα παραπάνω που αφορούν την ενίσχυση της δύναμης της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας.

5. Τελειώνοντας επειδή πλέον η κατάσταση βρίσκεται σε οριακό σημείο υπέρβασης και απώλειας κάθε ελέγχου:

α. Σας απευθύνω θερμή και ύστατη έκκληση ανταπόκρισης στο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Θηβαίων για τα προτεινόμενα στην παράγραφο 4 του παρόντος με στόχο πάντοτε την καλύτερη αστυνόμευση και την ασφάλεια του πολίτη.

β. Σας υποβάλλω την επιθυμία να θέσουμε δια ζώσης από κοινού με τους φορείς του Δήμου και τους τοπικούς βουλευτές, το θέμα σε συνάντηση μαζί σας και σε χρόνο που εσείς θα επιλέξετε.

γ. Σας ζητώ και παρακαλώ όπως τα αιτήματά μας να τύχουν της θετικής αξιολόγησης από μέρους σας αναμένοντας τον ορισμό της συνάντησής μας.

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ θερμά» .

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης για το ζήτημα των Τσιγγάνων και των Μεταναστών."

Συνελήφθη Ιρακινός διακινητής,με επτά (7) παράνομους μετανάστες.

Με κλεμμένο αυτοκίνητο ο 21χρονος, μετέφερε 7 παράνομους μετανάστες απο τα σύνορα με την Τουρκία Ο 21χρονος Ιρακινός συνελήφθη στη Σούπρη Μαγνησίας, κοντά στο Αλμυρό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο νεαρός που ήταν στη χώρα μας χωρίς χαρτιά, έκλεψε ένα ΙΧ ιδιοκτησίας 28χρονου Αλβανού, πήγε στα σύνορα με την Τουρκία και παρέλαβε 7 αλλοδαπούς (4 Αφγανούς, 1 Ιρακινό, 1 Σύρο και 1 Παλαιστίνιο).

Την ίδια ημέρα, κι ενώ βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στην εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, εκείνος όμως δεν υπάκουσε να ανέπτυξε ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τόσο τον Ιρακινό όσο και τους υπόλοιπους μετανάστες. Κατά τη σύλληψή του ο 21χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό, χτυπώντας τον με γροθιές.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 650 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι άλλοι επτά αλλοδαποί είχαν καταβάλει απο 2.000 έως 2.500 δολάρια για να μεταφερθούν έως την Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου στη συνέχεια τους παρέλαβε ένας Τούρκος έναντι 1.500 δολαρίων από τον καθένα και τους μετέφερε σε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής σημείο του ποταμού Έβρου μέσω βάρκας, προκειμένου στη συνέχεια να παραληφθούν από τον 21χρονο υπήκοο Ιράκ και να προωθηθούν έως την Αθήνα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη Ιρακινός διακινητής,με επτά (7) παράνομους μετανάστες."

Δεν υπάρχει σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Τέλος στα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επιχείρησε να δώσει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστιάν Νουαγιέ, δηλώνοντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Point», ότι η ΕΚΤ δεν διαθέτει κάποιο σχέδιο για μία τέτοια περίπτωση.

«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο προετοιμασίας για ενδεχόμενη έξοδο χώρας–μέλους από την ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νουαγιέ.

Τόνισε επίσης ότι η περίπτωση της Ισπανίας είναι διαφορετική από αυτή της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι η Μαδρίτη έχει εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πως υιοθετεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη χώρα «ανταγωνιστική».

Επεσήμανε επίσης ότι η ΕΚΤ είναι σε ετοιμότητα για χρήση των έκτακτων μέτρων που θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους δανεισμού των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.

Όπως υπογράμμισε, το Παρίσι, το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν την ιδέα της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν υπάρχει σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ"

Στις επάλξεις η ΑΔΕΔΥ για την εφεδρεία

Σε ετοιμότητα, αρχής γενομένης από τη ΔΕΘ καλεί όλους τους δημοσίους υπαλλήλους η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην επαναφορά του μέτρου για την... εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

"Η κυβέρνηση επαναφέρει στο προσκήνιο μια αρρωστημένη σκέψη από το παρελθόν, που αφενός στέλνει λογαριασμό 3,5-4 δισ. ευρώ και πάλι σε μισθωτούς και συνταξιούχους, αφετέρου διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες προκειμένου να εξασφαλίσει άλλα 4 δισ. ευρώ για τους δανειστές (τοκογλύφους-κερδοσκόπους).

Είναι απαράδεκτη η προκλητική επαναενεργοποίηση ενός μέτρου που αποτελεί πλήρη παραβίαση του Συντάγματος, που συνέβαλε στην αποδόμηση και αποδυνάμωση πολλών υπηρεσιών του Δημοσίου, που προκάλεσε το δραματικό περιορισμό αναγκαίων παροχών για την Ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες, που κατακρεούργησε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οδηγώντας στην εξαθλίωση και στην περιθωριοποίηση εργαζόμενους με τεράστια εμπειρία και γνώση, εντελώς απαραίτητους για την εύρυθμη και προς όφελος της κοινωνίας, λειτουργία των υπηρεσιών.

Υπενθυμίζουμε πάντως και στους τρεις αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, ότι και οι τρεις προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να παρθεί άλλο μέτρο με τα χαρακτηριστικά της παραπέρα επιβάρυνσης των εργαζόμενων και των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των πολιτών που έχουν υποστεί πολλές και δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις. Ένα από αυτά τα μέτρα ήταν και η δέσμευση της μη υλοποίησης των μέτρων της εφεδρείας και των απολύσεων.

Υπενθυμίζουμε επίσης τη συνάντηση που πραγματοποίησε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Μανιτάκη, όπου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που προΐσταται των Δημοσίων Υπηρεσιών, διαβεβαίωσε ότι το θέμα της εφεδρείας και των απολύσεων έχει οριστικώς εκλείψει και το όποιο προσωπικό προκύψει από τις διάφορες καταργήσεις ή συγχωνεύσεις-ενοποιήσεις, θα μεταταχτεί, ανάλογα με τα προσόντα του, σε άλλες υπηρεσίες.

Μάλιστα ο κ. Υπουργός ήταν απόλυτος σε αυτή τη θέση και διαβεβαίωσε ότι αυτή είναι και η θέση της κυβέρνησης.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε συνεννόηση και κοινές δράσεις όλους τους Έλληνες πολίτες, γιατί κάθε υπηρεσία που καταργείται ή συρρικνώνεται, στερεί από τους πολίτες αναγκαίες κοινωνικές υπηρεσίες και θα τους επιβαρύνει με νέο κόστος που θα απαιτούν οι ιδιωτικοί επενδυτές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα γιατί ο αγώνας ξεκινάει και πάλι με μεγαλύτερες και δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί την αφετηρία της νέας μεγάλης προσπάθειας για να προστατέψουμε κοινωνικά, ασφαλιστικά, δημοκρατικά εργασιακά μας δικαιώματα, για να ανατρέψουμε πολιτικές που οι επαχθέστατες ρυθμίσεις των μνημονίων και οι απαιτήσεις της Τρόικα, επιβάλλουν και που υιοθετούνται στην κυβέρνηση χωρίς καμία αντίρρηση, με εκβιαστικά και βάρβαρα μέτρα για τη χώρα μας και το λαό μας".

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις επάλξεις η ΑΔΕΔΥ για την εφεδρεία"

Μέτρα για τον περιορισμό της επιβάρυνσης των καταναλωτών στο ρεύμα

Πακέτο μέτρων για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τον περιορισμό της επιβάρυνσης των καταναλωτών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Με αποφάσεις του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, αναστέλλεται η διαδικασία χορήγησης νέων αδειών για φωτοβολταϊκά και μειώνονται δραστικά οι εγγυημένες τιμές απορρόφησης της ενέργειας από φωτοβολταϊκές μονάδες, ενώ ενεργοποιείται ο νόμος που προβλέπει απόδοση μέρους του τέλους ΕΡΤ που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για την ενίσχυση του λογαριασμού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Η δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΚΑ, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη αύξηση του τέλους ΑΠΕ που πληρώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Οι νέες χρεώσεις για το τέλος ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) που ανακοινώθηκαν χθες από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι αυξημένες μεσοσταθμικά κατά 34% (46% για τα νοικοκυριά), όμως οι ανατιμήσεις θα ήταν πενταπλάσιες αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα αυτά. Το ΥΠΕΚΑ στη σχετική ανακοίνωση αφήνει αιχμές για χρόνια προβλήματα και εσφαλμένο σχεδιασμό.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα για τον περιορισμό της επιβάρυνσης των καταναλωτών στο ρεύμα"

Τα μέτρα που "κλείδωσαν" για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ

Η λέξη "μείωση" πρωταγωνιστεί στη λίστα των μέτρων που εξετάζει και επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ ευρώ.

Από αυτά, το πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις, η μείωση των κύριων συντάξεων από τα 700 ευρώ και άνω και η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 45 χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων για τρία χρόνια με το 70% των βασικών τους αποδοχών βρίσκονται μεταξύ των μέτρων, που φαίνεται να έχουν "κλειδώσει" για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής της Κυριακής", εντός του έτους θα εφαρμοστεί και η μείωση του εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων κατά 22,6%, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται η αύξηση των εισφορών των εν ενεργεία εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται, ότι τα μέτρα αφορούν σε:
Πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις
Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης στις επικουρικές συντάξεις
Μείωση έως και κατάργηση των συντάξεων που λαμβάνουν οι άγαμες θυγατέρες
Χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια
Μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 22,6% και αύξηση των εισφορών των εργαζομένων
Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
Εργασιακή εφεδρεία για 45.000 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα
Αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 έτη σήμερα στα 20
Μείωση των κύριων συντάξεων από τα 700 ευρώ και άνω με συντελεστές από 2% έως 15% ανάλογα με το σενάριο που θα επιλεγεί
Μείωση κατά 35% της δεύτερης σύνταξης
Μείωση του ΕΚΑΣ στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι κάτοχος ακινήτου το οποίο αποτελεί την κύρια κατοικία του
Αναβολή της πληρωμής των αναδρομικών των δικαστών
Καταβολή του 30% των μισθών των κληρικών από την Εκκλησία
Μείωση του επιδόματος εξομάλυνσης που λαμβάνουν αστυνομικοί και στρατιωτικοί
Μείωση μισθολογικών προαγωγών για στρατιωτικούς, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική
Μείωση της μισθολογικής αύξησης των δικαστικών, που επιβλήμθηκε με δικαστική απόφαση
Μείωση κατά 1 δισ. ευρώ των λειτουργικών δαπανών των στρατοπέδων (συνολικά οι περικοπές στο Άμυνας θα φτάσουν τα 2,6 δισ. ευρώ)
Μείωση του εκτάκτου διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ
Αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μόνιμου προσωπικού καθώς και συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και Ιδρυμάτων
Μείωση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών των δικαστικών
Κατάργηση της υπερωριακής αποζημίωσης των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Επιβολή διδάκτρων 200 ευρώ ανά έτος για όλους τους φοιτητές ΤΕΙ και 300 ευρώ ανά έτος για όλους τους φοιτητές ΑΕΙ
Δίδακτρα ύψους 500 ευρώ για φοιτητές σε μεταπτυχιακές σπουδές πρώτου επιπέδου, ανεξαρτήτως τμήματος - σχολής
Περικοπές σε επιχορηγήσεις προς ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που ανήκουν σε Δήμους

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μέτρα που "κλείδωσαν" για την εξοικονόμηση των 11,5 δισ. ευρώ"

Η διεφθαρμένη επικεφαλής ιδιωτικοποιήσεων που όρισε η τρόικα

Διαβάστε για το στέλεχος της τρόικας που θα συνδράμει στις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και κατηγορείται στη χώρα της, τη Σλοβακία για διαφθορά

Στην παραίτηση μέλους του ταμείου αποκρατικοποιήσεων της Σλοβακίας που έχει υπαχθεί σε μηχανισμό βοήθειας οδήγησαν σοβαρές καταγγελίες περί διαφοράς που ερευνώνται.

Ο λόγος για την Anna Bubeníková , πρώην διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Σλοβακία, επιλέχθηκε να υπηρετήσει στην επιτροπή της Κομισιόν για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων και στην χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "τον Αύγουστο του 2011, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισαν τα 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε νεοσύστατου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Μεταξύ των υποψηφίων που πρότειναν τα διάφορα κράτη μέλη της ευρωζώνης, η κυρία Anna Bubeníková επελέγη με βάση την επαγγελματική της εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνη την εποχή ήταν Πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας.

Κατόπιν καταγγελιών για διαφθορά, οι σλοβακικές αρχές εντός του 2012 απέλυσαν την κυρία Anna Bubeníková από το Ταμείο Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, εξ όσων γνωρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι σλοβακικές αρχές δεν έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες ή κάποια επίσημη διαδικασία έρευνας που να αφορούν στην κυρία Bubenikova.

Σύμφωνα με το sme.sk η Bubeníková προτάθηκε ως στέλεχος της τρόικα τον Ιούλιο του 2011 από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας Ivan Mikloš .

"Aν η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) μένει αδιάφορη αναφορικά με τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετωπίζει η Bubeníková, "δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βοηθήσει τους Έλληνες. Αν ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα ήταν έστω στο μισό του ρυθμού της Σλοβακίας, θα υπήρχε η ευκαιρία να σωθεί η ευρωζώνη", σημειώνει το το sme και προσθέτει "όπως αναφέρεται στο έγγραφο του σκάνδαλου Gorilla, η Bubeníková είναι πολύ αποτελεσματική. Το να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. πριν τη λήξη της προθεσμίας το 2015 θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι γι’ αυτήν".

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Η διεφθαρμένη επικεφαλής ιδιωτικοποιήσεων που όρισε η τρόικα"

Προειδοποίηση ΟΟΣΑ στην κυβέρνηση: Κάντε κάτι με τα δημόσια κτήρια!

Καμπανάκι προς την Ελλάδα «χτυπά» ο ΟΟΣΑ, λέγοντας πως τα κτήρια στα οποία διασκορπίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες είναι... υπερβολικά πολλά!

Σύμφωνα με την μελέτη, το κράτος νοικιάζει 1552 κτήρια για τις διοικητικές του ανάγκες, με το κόστος ενοικίων να ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!

Με σχετική έκθεση του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προτείνει ως λύση στην κυβέρνηση, την ίδρυση ειδικού φορέα διαχείρισης για τα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες , ο οποίος θα έχει αρμοδιότητα πώλησης, μίσθωσης και αξιοποίησης των ακινήτων.

Σύμφωνα με την μελέτη το κράτος για τις διοικητικές του ανάγκες νοικιάζει 1552 κτήρια με το κόστος ενοικίων να ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να υπογράψει σύμβαση με τον ΟΟΣΑ για τον υπολογισμό του συνολικού διοικητικού βάρους της δημόσιας διοίκησης.

star
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση ΟΟΣΑ στην κυβέρνηση: Κάντε κάτι με τα δημόσια κτήρια!"

Κατακόρυφη μείωση των λαθρομεταναστών ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Kατακόρυφα μειώθηκαν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι εισροές παράνομων μεταναστών από την περιοχή του Έβρου, μετά την εφαρμογή της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Από τα σχετικά στοιχεία, προκύπτει ότι, ενώ στις 2 Αυγούστου από την περιοχή του Έβρου εισήλθαν στη χώρα μας 447 παράνομοι μετανάστες, τις τελευταίες δύο ημέρες (8-9 Αυγούστου) ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατακόρυφα, σε 12 και 15 άτομα, αντίστοιχα.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζει ότι αυτό επετεύχθη, χωρίς να έχουν αναπτυχθεί ακόμα στο σύνολό τους όλα τα μέσα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης (αστυνομικοί σκύλοι, πλωτά μέσα κ.λπ.).

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατακόρυφη μείωση των λαθρομεταναστών ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ."

Κυβέρνηση: «Πληρώστε για τις συχνότητες»

Λεφτά από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών για τη χρήση των συχνοτήτων ετοιμάζεται να ζητήσει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα.

Η πλευρά των ιδιοκτητών, όμως, ούτε που θέλει να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επικαλούμενη την κατάσταση πτώχευσης.

Η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμη στο μοντέλο διεκδίκησης των χρημάτων, αν δηλαδή θα γίνεται με δημοπρασία ή θα πληρώνεται ένα ετήσιο τέλος για τη χρήση των συχνοτήτων και στην ψηφιακή εποχή.

Ταυτόχρονα, έχει να αντιμετωπίσει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών όλης της χώρας –ενώ έχει δοθεί σχεδόν σε όλους το δικαίωμα της εκπομπής– με δεδομένη την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που θεωρεί αντισυνταγματικό το καθεστώς της ανανέωσης των παρατάσεων λειτουργίας και γνωρίζοντας πως η θητεία του ΕΣΡ, του αρμόδιου Οργάνου, έχει λήξει προ καιρού. Ποιοι, όμως, πληρώνουν μέχρι τώρα για τη μετάδοση του σήματος; Η εταιρεία που έχει καταβάλει τα περισσότερα χρήματα είναι η Multichoice, καθώς ως συνδρομητική πλήρωσε ένα εφάπαξ ποσόν για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης δορυφορικών συνδρομητικών υπηρεσιών, ενώ επίσης καταβάλλει και ένα ετήσιο τέλος, το οποίο πλέον, μετά και τη μείωση που έγινε, ανέρχεται στο 3,5% επί του κύκλου εργασιών. Τα χρήματα από τις αναλογικές συχνότητες που χρησιμοποιούσε δεν πήγαιναν απευθείας στο Δημόσιο, αλλά στην ΕΡΤ, αφού με βάση τη συμφωνία που κυρώθηκε με τον νόμο Βενιζέλου 2328/95 η εταιρεία εξέπεμπε κωδικοποιημένο πρόγραμμα σε συχνότητα της ΕΡΤ με το λογότυπο CODERT. Ομοίως, χρήματα για να εκπέμψει έδωσε και ο ΟΤΕ, υπογράφοντας τη σύμβαση δορυφορικών συνδρομητικών υπηρεσιών. Δεν είναι σαφές όμως πώς γίνεται η ετήσια καταβολή του τέλους, καθώς η τηλεοπτική υπηρεσία ΟΤΕ TV ανήκει απευθείας στην εταιρεία και, π.χ., το 0,5% επί του τζίρου για την πρώτη χρονιά θα είναι αρκετά χρήματα.

Λεφτά πληρώνουν για τη χρήση των συχνοτήτων οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας. Το ποσόν ανέρχεται στο 2% επί του κύκλου εργασιών, αλλά μειώνεται κλιμακωτά κατά 50% όταν υπάρχουν εκλογικές αναμετρήσεις, με αντάλλαγμα τη μετάδοση δωρεάν διαφημίσεων των κομμάτων. Από τη διαδικασία αυτή το Δημόσιο χάνει από 6 έως 12 εκατ. ευρώ. Εννοείται, επίσης, πως για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν πληρώνουν και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Με βάση τη νομοθεσία, δεν πληρώνουν για τις συχνότητες η ΕΡΤ, το Κανάλι της Βουλής (που δεν διαθέτει άδεια), οι σταθμοί τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα.

Ανταλλάγματα
Μέχρι πρότινος, αυτό που συζητούσαν με τις κυβερνήσεις οι ιδιωτικοί σταθμοί ήταν να γίνει μια προκήρυξη για τους παρόχους δικτύου, όπως έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό στην Κύπρο. Οι αδειούχοι που θα προκύψουν, π.χ. Digea ή ΕΡΤ και τα μικρότερα δίκτυα στην περιφέρεια, να καταβάλουν ένα εφάπαξ ποσόν. Αυτές οι εταιρείες, στην ουσία η Digea, να εισπράττουν ένα τέλος από τους πελάτες τους σταθμούς για την άνοδο του σήματός τους. Στην περίπτωση, όμως, των σταθμών εθνικής εμβέλειας, για όσο διάστημα εκπέμπουν και αναλογικά, την περίοδο 2012-15 να απαλλαγούν από τα τέλη, με το επιχείρημα πως θα προχωρήσουν σε επενδύσεις για τη μετάδοση του ψηφιακού σήματος.

Στον… πάγο
«Αγκάθι» παραμένει και ο ειδικός φόρος τηλεόρασης. Την 1η Ιανουαρίου 2013 η σχετική διάταξη θα «ξεπαγώσει» και οι σταθμοί θα κληθούν να πληρώνουν επιπλέον φόρο 20% επί των διαφημίσεων. Η ενεργοποίηση του νόμου ήταν μια ιδέα της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία όμως δεν εφαρμόστηκε, αφού αναβλήθηκε επί διετία και χωρίς να υπάρξουν ανταλλάγματα υπέρ των εργαζομένων, καθώς οι απολύσεις συνεχίστηκαν κανονικά. Ο φόρος καταργήθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή την εποχή της άνθησης της ελληνικής οικονομίας (όταν, δηλαδή, είναι αυτονόητοι οι φόροι), δίνοντας το 2008 επιπλέον έσοδα 80 εκατ. ευρώ.


***
• Περίπου 5 εκατ. ευρώ πλήρωσε το 2011 η Multichoice για το «μπουκέτο» της Nova στο Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, δημοσιογράφος Παντελής Καψής, η εταιρεία κλήθηκε, με βάση τη σύμβαση για τη συνδρομητική δορυφορική τηλεόραση, να πληρώσει το ποσόν των 4.995.976 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 3% του κύκλου εργασιών της.

paron
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυβέρνηση: «Πληρώστε για τις συχνότητες»"

Κόβουν ταχύτητα, πωλούν πλοία οι ακτοπλόοι λόγω χρεών

Πτώση του τζίρου τους κατά περίπου 30% τα τελευταία δύο χρόνια

Οι πωλήσεις πλοίων, η μείωση του προσωπικού στα ελάχιστα επιτρεπτά επίπεδα, η σταδιακή αποδέσμευση από ζημιογόνα δρομολόγια και οι μειώσεις στις ταχύτητες των πλοίων προκειμένουν να... περιοριστεί το κόστος, είναι το μείγμα λιτότητας που εφαρμόζουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας προκειμένου να διατηρηθούν εν ζωή.

Με συσσωρευμένα χρέη που προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, με την πτώση του τζίρου να βρίσκεται στο 30% περίπου τα τελευταία δύο χρόνια (2011-2012) οι πέντε μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες της χώρας - Blue Star, Μινωικές Γραμμές, ΑΝΕΚ, HSW και ΝΕΛ - μπορεί να ελέγχουν έναν στόλο πλοίων συνολικής αξίας 2,04 δισ. ευρώ, αλλά στην πραγματικότητα είναι «πτωχές»: τα πλοία δεν μπορούν ούτε να πωληθούν αλλά ούτε φυσικά και να αξιοποιηθούν σε στοιχειώδη επιχειρηματικά επίπεδα.

Ενώ όλες σχεδόν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν πλοία που περισσεύουν και κατά συνέπεια θέλουν να τα πωλήσουν, δεν μπορούν να βρουν αγοραστές λόγω των χρηματοδοτικών προβλημάτων που υπάρχουν στη διεθνή αγορά.



Την ίδια στιγμή και αυτός ακόμη ο παροπλισμός τους που θα μπορούσε να αποτελούσε μια προσωρινή μεταβατική λύση είναι κοστοβόρος, καθώς κοστίζει κατά μέσον όρο 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο δεν έχουν άλλη επιλογή από το να διατηρούν σε λειτουργία όλα τα πλοία έστω και με χαμηλά ποσοστά πληρότητας.

Είναι πλέον γεγονός που δύσκολα μπορεί να ανατραπεί με τα σημερινά δεδομένα ότι ο ιός της πεντάχρονης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας έχει προσβάλει για τα καλά και την ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά.

Στο πρώτο επτάμηνο του 2012 η αγορά μπορεί να μην ήταν και τόσο καταστροφική όσο φοβούνταν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, αλλά τα νούμερα εξακολουθούν να είναι απειλητικά για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων: οι επιβάτες που διακινήθηκαν ήταν μειωμένοι κατά 18%, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα που μεταφέρθηκαν ήταν μειωμένα κατά 23%, ενώ τα φορτηγά ήταν λιγότερα κατά 10%.

Απέναντι στα αδιέξοδα αυτά και με δεδομένο ότι τα περιθώρια για νέες αυξήσεις ναύλων έχουν στενέψει ασφυκτικά, οι επιχειρήσεις του κλάδου στρέφονται σε κάθε δυνατή λύση που θα μπορούσε να μειώσει τα λειτουργικά τους κόστη. Από απολύσεις προσωπικού κυρίως των διοικητικών υπηρεσιών, μέχρι τη μείωση στις ταχύτητες των πλοίων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μεγάλη εταιρεία περιόρισε τις ταχύτητες πλοίων της που καλύπτουν τις γραμμές της Κρήτης και αύξησε τη διάρκεια κατά 3 ώρες (από 6½ σε 9½ ώρες), ενώ πλοία που εκτελούν δρομολόγια στις γραμμές της Αδριατικής καλύπτουν πλέον τις αποστάσεις σε 24 ώρες από 20 ώρες που τα κάλυπταν πριν από τα μέτρα λιτότητας.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβουν ταχύτητα, πωλούν πλοία οι ακτοπλόοι λόγω χρεών"

Πρόταση-σοκ της τρόικας, στο «σφυρί» 100.000 κατοικίες

Οπως αναφέρει δημοσίευμα των «Νέων», η τρόικα ζητά να βγουν στο σφυρί 100.000 ακίνητα ιδιοκτητών που δεν εξοφλούν τα στεγαστικά τους δάνεια ζητά η τρόικα με στόχο να πέσουν οι τιμές. Ήδη ασκούνται πιέσεις από την πλευρά των δανειστών, ώστε να επιτραπούν εκ νέου οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια. Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά.

Αυτή τη στιγμή απαγορεύονται μέχρι το τέλος του 2012 οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά δεν βγαίνουν στο σφυρί σπίτια για χρέη από στεγαστικά δάνεια.

Η τρόικα δεν θέλει να δοθεί νέα παράταση, εξέλιξη που -αν τελικά συμβεί- σημαίνει ότι από την αρχή του 2013 θα αρχίσουν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακίνητα κάθε είδους με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή πρώτης προσφοράς.

Από την πλευρά τους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή, σχεδιάζουν να ρίξουν στην αγορά νέα μοντέλα δανείων που θα έχουν όμως έναν κοινό παρονομαστή: ο δανειολήπτης θα πληρώνει «για μια ζωή».

Το πρώτο βασίζεται στο βρετανικό μοντέλο και προβλέπει αύξηση της μέγιστης διάρκειας των δανείων από τα 40 χρόνια σήμερα στα 99. Με τον τρόπο αυτόν μειώνεται αισθητά η δόση του δανείου, φτάνοντας στα επίπεδα του ενοικίου που θα πλήρωνε ούτως ή άλλως κάποιος για ένα
σπίτι αντίστοιχης αξίας.

Μάλιστα, οι τράπεζες θα δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να μειώνουν τη διάρκεια του δανείου ή να το αποπληρώνουν χωρίς ποινή, στην περίπτωση που βελτιωθούν τα οικονομικά τους.

Εναλλακτική λύση είναι τα δάνεια αποπληρωμής μόνο τόκων, στα οποία οι πελάτες των τραπεζών δεν εξοφλούν το κεφάλαιο, αλλά μόνο τις επιβαρύνσεις από το επιτόκιο, με αποτέλεσμα η δόση να μειώνεται. Αντίστοιχα, και σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούν να αποπληρώσουν μέρος ή και όλο το κεφάλαιο, ώστε να αποκτήσουν την κυριότητα του ακινήτου.

Το δεύτερο μοντέλο προβλέπει ότι οι τράπεζες θα παίρνουν την κυριότητα των σπιτιών που θα έβγαιναν προς πλειστηριασμό αλλά θα επιτρέπουν στους σημερινούς ιδιοκτήτες να μείνουν σε αυτά πληρώνοντας ενοίκιο.

Οι συμβάσεις ενοικίασης θα είναι πολυετείς, το δε ενοίκιο σημαντικά χαμηλότερο από τη δόση του δανείου, ενδεχομένως δε και από τα ενοίκια που «τρέχουν» στην αγορά σήμερα.

Σύμφωνα με μια εκδοχή του σχεδίου, οι σημερινοί ιδιοκτήτες, αν είναι συνεπείς, θα μπορούν έπειτα από κάποια χρόνια να επαναγοράσουν το ακίνητο σε συμβολική τιμή, όπως γίνεται στις συμβάσεις leasing.

Ολες οι λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση-σοκ της τρόικας, στο «σφυρί» 100.000 κατοικίες"

Καθήλωση αεροσκαφών για 5 εκ.ευρώ! Σε κατάρρευση οδηγεί η τρόϊκα τις Ενοπλες Δυνάμεις

Κατάρρευση δεν υπάρχει άλλη λέξη που να περιγράφει αυτό που συμβαίνει στις ΕΔ Και το οποίο επί της ουσίας επιβάλεται από τους δανειστές μας. Το πρώτο σημάδι αυτής της κατάρρευσης είναι η απόφαση για τον οριστικό παροπλισμό όλων των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας! Απόφαση που μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις για τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ, σε σχέση μ΄ αυτή της Τουρκίας!

Το ΠΝ αναζητούσε λύση για αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ,προς αντικατάσταση των γηρασμένων P 3 Orion. Όταν τα οικονομικά δεδομένα έκαναν απαγορευτική την προμήθεια νέου αεροσκάφους οι ναύαρχοι άρχισαν να εξετάζουν λύσεις που θα μπορούσαν να διατηρήσουν “εν ζωή” έστω δύο από τα έξι αεροσκάφη P 3 Orion, ώστε η Ελλάδα να διατηρήσει το πάνω χέρι στις ΝΑΤΟϊκές περιπολίες στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και να μην τις αναλάβουν οι Τούρκοι.

Μία από τις λύσεις που εμφανιζόταν ως η οικονομικότερη ήταν να γίνουν βασικές δομικές εργασίες σε δύο P 3 Orion -αυτά που θεωρούνται ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση- ώστε να μπορούν να εκτελούν αποστολές για τρία έως τέσσερα ακόμη χρόνια. Και στο μεταξύ -ανάλογα με την οικονομική κατάσταση- να αναζητηθεί άλλη λύση. Η οποία δεν ήταν απαράιτητα η αγορά νέου αεροσκάφους. Εξεταζόταν ακόμη και ο πλήρης εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών που όμως θα κόστιζε πάνω από 200.000.000.

Όλα αυτά, αποτελούν παρελθόν. Πληροφορίες του Onalert, λένε ότι χθες αποφασίστηκε ο παροπλισμός και των δύο P 3 Orion που είχαν επιλεγεί για “συμμάζεμα” και συνέχιση των πτήσεων!

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μένει χωρίς αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας,μ΄ ότι αυτό σημαίνει επιχειρησιακά. Και σημαίνει προφανώς πολλά,όχι μόνο για λόγους που έχουν να κάνουν με το ΝΑΤΟ και τους προαναφέραμε ,αλλά και για εθνικούς λόγους.

Το ΠΝ εξέτασε και τη λύση ιπτάμενων μέσων του ΛΣ,τα οποία όμως δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το 10% των επιχειρησιακών απαιτήσεων των αποστολών που αναλάμβαναν τα P 3 Orion.

Η λύση να υποκαθιστούν το επιχειρησιακό έργο των P 3 Orion τα μεταγωγικά αεροσκάφη C 130 -κάτι που γίνεται και τώρα- είναι και ακριβή αλλά και επιβαρύνει πολύ τα μεταγωγικά αεροσκάφη που προφανώς τα έχουμε για άλλες εξίσου σημαντικές αποστολές.

Η ουσία του θέματος είναι ότι φαίνεται να μην υπάρχει κανείς να βάλει “φρένο” σ΄ ότι παράλογο και τελικά καταστροφικό για τις ΕΔ, ζητάνε οι τροϊκανοί. Που πλέον είναι πασιφανές ότι όχι απλά έχουν μπει στο σκληρό πηρύνα της Εθνικής Άμυνας, αλλά τις οδηγούν προς τον αφοπλισμό! Και αυτή είναι ίσως η δεύτερη λέξη μετά από τη κατάρρευση που περιγράφει την κατάσταση στην οποία κάποιοι οδηγούν τις Ελληνικές ΕΔ.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθήλωση αεροσκαφών για 5 εκ.ευρώ! Σε κατάρρευση οδηγεί η τρόϊκα τις Ενοπλες Δυνάμεις"

Τον “στόλισε” επειδή… ζήτησε απόδειξη! Αλλά δεν είχε δει τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ!

Δεν φτάνει που “έλουσε” με κοσμητικά τον πελάτη που έκανε … το λάθος να ζητήσει απόδειξη, προσπάθησε και να ξεφύγει όταν... αντιλήφθηκε ότι παρόντες στο περιστατικό ήταν ελεγκτές του ΣΔΟΕ!

Ο “επιχειρηματίας” είχε στήσει παράνομο παράπηγμα σε παραλία, στο Ακρωτήρι Χανίων, το οποίο λειτουργούσε ως αναψυκτήριο. Όταν όμως ένας από τους πελάτες του ζήτησε απόδειξη, εκείνος έγινε… ταύρος μαινόμενος! Στη “δήλωση” ότι δε δίνει αποδείξεις, παρόντες ήταν ελεγκτές

του ΣΔΟΕ, που είχαν μεταβεί στο σημείο για να ελέγξουν σχετικές πληροφορίες για τη δράση του εν λόγω άνδρα. Ο “επιχειρηματίας” προσπάθησε να το σκάσει, αφού προηγουμένως προσπάθησε να κλειδώσει το αναψυκτήριο του.

Όμως οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, ειδοποιώντας το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας για την περίπτωση του. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον

Εισαγγελέα. Σύμφωνα πάντως με το ΣΔΟΕ, ο συλληφθείς δεν είχε κάνει ούτε έναρξη επαγγέλματος.

cretalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Τον “στόλισε” επειδή… ζήτησε απόδειξη! Αλλά δεν είχε δει τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news