facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Νέα τραγωδία στην Πάρο

Για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών, η Πάρος γίνεται το επίκεντρο της επικαιρότητας Και πάλι, με αφορμή μια τραγωδία.

Ένας αθώος άνθρωπος, ένας απλός πολίτης βρέθηκε αντιμέτωπος με ληστές ενός υποκαταστήματος τράπεζας. Τους καταδίωξε και το πλήρωσε με την ίδια τη ζωή του, αφήνοντας τα παιδιά του ορφανά.

Νεκρός είναι ο 53χρονος, Δημήτρης Μίχας, γαμπρός της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού, οδηγός ταξί, ο οποίος αποπειράθηκε να εμποδίσει τους τέσσερις δράστες που οπλισμένοι με καλάσνικοφ είχαν μόλις ληστέψει το κατάστημα της τράπεζας.

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο άτυχος οδηγός ταξί προσπάθησε να αποτρέψει την διαφυγή τους. Δέχθηκε τουλάχιστον δύο σφαίρες στο κεφάλι. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Οι τέσσερις ληστές, (τρεις μέσα στο υποκατάστημα και ένας τσιλιαδόρος) έχοντας αρπάξει 45.000 ευρώ, τράπηκαν τελικά σε φυγή με ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο λίγο αργότερα εντοπίστηκε καμένο από τους αστυνομικούς σε λιμανάκι της Νάουσας, στη περιοχή Αμπελάς, ακριβώς απέναντι από τη Νάξο. Εκεί, πιστεύεται, ότι και διέφυγαν, χρησιμοποιώντας ταχύπλοο.

Για τη σύλληψη των δραστών ξεκίνησε αμέσως ανθρωποκυνηγητό ενώ στις έρευνες έσπευσαν να συνδράμουν και τρία σκάφη του Λιμενικού που όργωσαν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πάρου και Νάξου.

Στην Πάρο μεταβαίνει κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για να συνδράμει στις έρευνες. Επιπλέον έχει ήδη διατεθεί ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ενισχυτικές δυνάμεις και μέσα από την Αττική και από γειτονικά νησιά.

Στο πλαίσιο των ερευνών της για την ανθρωποκτονία του 53χρονου, η ΕΛΑΣ παρακαλεί όποιον πολίτη έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας διασφαλίζονται.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τραγωδία στην Πάρο"

Eρχονται βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα

Πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο αλλά και βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Ειδικότερα για αύριο Παρασκευή η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει τα εξής:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους αυξημένες και υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ.



Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανώς πρόσκαιρα στα ορεινά της Θράκης κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι η καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τα ορεινά τη Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στην ανατολική Θεσσαλία και το μεσημέρι-απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης το μεσημέρι-απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Eρχονται βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα"

Ο νόμος προβλέπει φυλάκιση, πρόστιμα και κλείσιμο επιχειρήσεων σε αυτούς που απασχολούν λαθρομετανάστες!!!

Το κράτος οφείλει να εφαρμόσει τους Νόμους ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για τους εργοδότες που απασχολούν λαθρομετανάστες στις επιχειρήσεις τους!

Σύμφωνα με αυτόν (μπορείτε να τον διαβάσετε ολόκληρο εδώ), προβλέπονται, μεταξύ άλλων, οι εξής κυρώσεις:

                                                   



                                                        Ν. 3386/2005 (ΦΕΚ Α΄ 212)

                                                                    Άρθρο 86
                Υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζόμενων υπηκόων τρίτων χωρών-Κυρώσεις

1. Δεν επιτρέπεται η πρόσληψη και η απασχόληση υπηκόων τρίτων χωρών, εφόσον δεν έχουν άδεια διαμονής για εργασία ή άδεια διαμονής και έγκριση πρόσβασης στην αγορά εργασίας ή άδεια διαμονής που παρέχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας ή βεβαίωση της παραγράφου 3 του άρθρου 11 του νόμου αυτού ότι έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση της. Αν η κατάρτιση της σύμβασης εργασίας, παροχής υπηρεσιών ή έργου αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση της άδειας διαμονής, η ισχύς της σύμβασης τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της χορήγησης αντίστοιχης άδειας.

2. Οι εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους, υπηκόους τρίτων χωρών, οφείλουν να ενημερώνουν αμέσως την αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας για κάθε πρόσληψη υπηκόου τρίτης χώρας και για κάθε μεταβολή στο καθεστώς εργασίας του, όπως παράταση της σύμβασης και καταγγελία αυτής.

3. Στους εργοδότες που παραβιάζουν τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου αυτού, πέραν άλλων κυρώσεων που προβλέπονται από τη νομοθεσία επιβάλλεται, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να κυμαίνεται από τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για κάθε παράνομο υπήκοο τρίτης χώρας.

4. Οποίος απασχολεί υπήκοο τρίτης χώρας που στερείται άδειας διαμονής τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Αν εργοδότης είναι νομικό πρόσωπο, οι ως άνω ποινές επιβάλλονται στο νόμιμο εκπρόσωπο του. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, συνεκτιμώντας τις εν γένει περιστάσεις, δια τάσσει και το κλείσιμο του καταστήματος ή της επιχείρησης για χρονικό διάστημα από έναν μέχρι έξι μήνες και σε περίπτωση υποτροπής, μέχρι δώδεκα μήνες. Προκειμένου για κέντρα διασκέδασης, η ανωτέρω διακοπή λειτουργίας τους αφορά χρονικό διάστημα από δύο μέχρι δώδεκα μήνες και σε περίπτωση υποτροπής μέχρι είκοσι τέσσερις μήνες. Αν υπάρξει τρίτη καταδικαστική απόφαση, για όλα τα ανωτέρω καταστήματα ή επιχειρήσεις διακόπτεται οριστικά η λειτουργία τους με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας. Εκ νέου χορήγηση άδειας λειτουργίας στο ίδιο πρόσωπο δεν είναι επιτρεπτή για χρονικό διάστημα πέντε ετών.

5. Όταν η παραβίαση των διατάξεων του παρόντος άρθρου γίνεται με σκοπό την προαγωγή υπηκόων τρίτων χωρών σε πορνεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή τουλάχιστον έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ. Σε περίπτωση που το θύμα είναι ανήλικος ή ανήλικη, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και με χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) έως πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ. Με κάθειρξη και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ τιμωρείται ο υπαίτιος αν το έγκλημα τελέσθηκε: α. εναντίον προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, β. με απατηλά μέσα, γ. από τον ανιόντα συγγενή εξ αίματος ή εξ αγχιστείας ή από θετό γονέα, σύζυγο, επίτροπο ή από άλλον στον οποίο έχουν εμπιστευθεί τον ανήλικο για ανατροφή, διδασκαλία, επίβλεψη ή φύλαξη, έστω και προσωρινή, δ. από υπάλληλο ο οποίος, κατά την άσκηση της υπηρεσίας του ή επωφελούμενος από την ιδιότητα του αυτή, διαπράττει ή συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο στην πράξη. Τα παραπάνω αδικήματα θεωρούνται σε κάθε περίπτωση αυτόφωρα. Η έκδοση αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης γνωστοποιείται με μέριμνα της αρμόδιας εισαγγελίας στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας μέσα σε ένα μήνα από την έκδοση της. Ο τελευταίος υποχρεούται, μέσα σε ένα μήνα από τη γνωστοποίηση της απόφασης, να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του καταστήματος ή της επιχείρησης όπου τελέσθηκε το αδίκημα, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών, μπορεί δε, συνεκτιμώντας και τις εν γένει περιστάσεις, να προβεί στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

6. Με ποινή φυλάκισης τιμωρείται και ο υπήκοος τρίτης χώρας, ο οποίος παρέχει εξηρτημένη εργασία ή υπηρεσίες ή έργο ή ασκεί ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα χωρίς άδεια διαμονής.
Στους υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι κατέχουν άδεια διαμονής, παρέχουν όμως εξαρτημένη εργασία ή υπηρεσίες ή έργο ή ασκούν ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα, χωρίς την απαιτούμενη, κατ’ αντιστοιχία, άδεια διαμονής ή έγκριση πρόσβασης στην αγορά εργασίας, επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 87 του ν.3386/2005, όπως ισχύει, πρόστιμα. Σε περίπτωση υποτροπής οι άδειες διαμονής ανακαλούνται ή δεν ανανεώνονται.

7. Για την απασχόληση υπηκόων τρίτων χωρών από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συμβάλλονται με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως ισχύει, απαιτείται και έγκριση της στρατιωτικής αρχής.

Ακόμα και τα έξοδα απέλασης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ένας τέτοιος εργοδότης:

                                                                   Άρθρο 80
                                                           Δαπάνες απέλασης

3. Εργοδότης, ο οποίος απασχολεί αλλοδαπό χωρίς την απαιτούμενη άδεια διαμονής, βαρύνεται με τη δαπάνη απέλασης και τα έξοδα διατροφής του.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο νόμος προβλέπει φυλάκιση, πρόστιμα και κλείσιμο επιχειρήσεων σε αυτούς που απασχολούν λαθρομετανάστες!!!"

Ιδού το αληθινό “πρόσωπο” του Κτήνους που “έκρυψαν” ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας Σύρου. Ποια είναι η πραγματική του ηλικία;

Είναι σοκαριστική η μαρτυρία του Πακιστανού. Σου κόβονται τα πόδια. Δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε την απολογία του γιατί τα λόγια του δεν χωράνε  στην ανάρτηση . Ντρεπόμαστε που την διαβάζουμε, αηδιάζουμε. Και όμως σε αυτό το κτήνος οι αρχές αποφάσισαν να μην γνωστοποιήσουν την φωτογραφία του. Δημοσιεύουμε μόνο ένα κομμάτι της απολογίας οχι για να πάθετε σοκ αλλά για να δείτε το ζώο που κρύβει μέσα του. 

Διαβάστε και συγνώμη για την αναρτηση.

«Της κατέβασα το σορτσάκι που φορούσε, ξεκούμπωσα το φερμουάρ μου, έβγαλα έξω το … και προσπάθησα να την … Εκείνη αντιστεκόταν. Της έκλεισα το στόμα με το ένα μου χέρι και με το άλλο χάιδευα το …, ώσπου εκσπερμάτωσα στη κοιλιά της. Έβαλα το δεξί δάχτυλό μου στο … της και την χάιδευα. Της έβγαλα το σορτσάκι και το μαγιό και την άφησα γυμνή για να μην μπορεί να βγει στο δρόμο. Στη συνέχεια την χτύπησα δυνατά στο ύψος του ματιού με μια πέτρα βάρους 5 κιλών, την οποία την πέταξα στη θάλασσα. Σκούπισα τα δάχτυλά μου στο σορτσάκι της και ανέβηκα να ποτίσω τα λουλούδια…»

Μ’ αυτό τον τρόπο το Κτήνος της Πάρου, ο Πακιστανός μακελάρης που πολτοποίησε τη ζωή ενός 15χρονου κοριτσιού περιγράφει την κτηνώδη πράξη του.

Σ΄αυτό το κτήνος ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας της Σύρου φόρεσαν κουκούλα για να μην φανεί το πρόσωπό του.

Οι ίδιοι πίστεψαν (;) αυτό το κτήνος που δήλωσε ότι γεννήθηκε το 1993-ενώ σύμφωνα με πληροφορίες χαρτιά που βρέθηκαν πάνω του και τα οποία θα χρησιμοποιούσε για να αποδράσει πίσω στο Πακιστάν, τον θέλουν να έχει γεννηθεί το 1991.

Δίχως να γίνει διασταύρωση στοιχείων με τις Αρχές του Πακιστάν, ο Εισαγγελέας και ο Ανακριτής της Σύρου τον έστειλαν να πέσει στα μαλακά στις φυλακές Ανηλίκων και του φόρεσαν κουκούλα.

Καλούμε την Δικαιοσύνη να παρέμβει για να διαπιστωθεί ποια είναι η πραγματική ηλικία του κτήνους και να μας δώσει μια πειστική απάντηση για την κουκούλα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Νίκο Δένδια που θα τις κατέβαζε…

Στο μεταξύ όλες οι μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες ετοιμάζουν ρεπορτάζ σοκ για την πρωτοφανή οικειότητα με την οποία αντιμετώπισαν οι Αρχές της Σύρου το κτήνος. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τα δύο μέτρα και δύο σταθμά...

Εισαγγελία Σύρου:Δεν θα απολογηθούμε στους δημοσιογράφους για την κουκούλα στον Πακιστανό βιαστή!

Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» επικοινώνησε με την Εισαγγελία Σύρου στο τηλέφωνο 2281082396 και ζήτησε να πληροφορηθεί για ποιο λόγο ο αρμόδιος Εισαγγελέας αποφάσισε να κρυφθεί το πρόσωπο του Πακιστανού βιαστή που πολτοποίησε τη ζωή της 15χρονης Μυρτώς και πως ταυτοποίησαν, τόσο ο ανακριτής όσο και ο Εισαγγελέας την ηλικία του.

Κι αυτό καθότι σύμφωνα με πληροφορίες από την σφάλεια υποστηρίζουν πως τα έγγραφα που είχε ετοιμάσει ο Αχμέτ για να επιστρέψει εσπευσμένα στο Πακιστάν τον εμφανίζουν να έχει γεννηθεί το 1991.

Ακολουθεί ο διάλογος:

“Δεν θα απολογηθούμε στους δημοσιογράφους για την κουκούλα στον Πακιστανό. Έχουμε ανωτέρους…»

-Οφείλετε μια εξήγηση στους Έλληνες πολίτες. Ποιος αποφάσισε ότι ο Πακιστανός είναι ανήλικος;

«Ο ανακριτής με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα…»

-Έγινε ταυτοποίηση στοιχείων με τις Αρχές του Πακιστάν; Πως ξέρουμε την πραγματική του ηλικία;

….

-Ποιος αποφάσισε να του φορέσουν κουκούλα και να μην αποκαλυφθεί το πρόσωπό του τη στιγμή που εμφανίζονται επιχειρηματίες με χειροπέδες, ιερόδουλες του AIDS με χειροπέδες κλπ.

«Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα ρωτήστε τον Εισαγγελέα. Αυτή τη στιγμή είναι βάρδια ο κ. Καραγιάννης στο τηλέφωνο 2281082296…»

Επιχειρήσαμε επανειλημμένα να επικοινωνήσουμε με τον κ. Καραγιάννη αλλά το τηλέφωνο δεν απαντούσε.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιδού το αληθινό “πρόσωπο” του Κτήνους που “έκρυψαν” ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας Σύρου. Ποια είναι η πραγματική του ηλικία;"

ΠΑΡΟΣ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΗΝ "ΚΑΘΑΡΗ"

Κάποιοι προφανώς δεν έχουν καταλάβει. Το βάθος της υπόθεσης της Πάρου. Μέσα από μια τυχαία(;) και παράλληλα τραγική ιστορία αποκαλύπτεται η φοβερή διαπλοκή που επικρατεί όχι μόνον στο νησί αλλά και σε όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής των Κυκλάδων. Το διαπιστώσαμε διαμένοντας δύο δεκαήμερα στην φωλιά της διαφθοράς. Γιατί το μεγάλο ζητούμενο στο ρεπορτάζ δεν είναι εαν φορούσε ή όχι μάσκα ο λαθροφονιάς. Το θέμα είναι ποιος εμπνέεται κάθε φορά κα φοράει μάσκες στα συνεχή εγκλήματα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η Πάρος(και όχι μόνον αυτή)αποτελεί διαμετακομιστικό σταθμό εμπορίας, διακίνησης και "μοιράσματος" της "καθαρής". Τα μεγάλα σαλόνια διοχετεύονται κόκα από αλλοδαπούς. Αυτοί είναι τα βαποράκια και όσοι κρύβονται από πίσω τους, οι μεγαλονονοί. Ο Πακιστανός κατά τις πληροφορίες μας, έπαιζε έναν ανάλογο ενδιάμεσο ρόλο και ας βγει η δικηγόρος του(εαν τολμάει)να το διαψεύσει. Κάποιοι προσπαθούν να μαςπείσουν ότι το δικαστήριο την υποχρέωσε να αναλάβει την υπεράσπιση του φονιά. Γιατί για μας φονιάς είναι. Και έτσι να είναι η κ.Δήμου διαφεντεύει δικηγορικά τις πολύ "περίεργες" υποθέσεις που αφορούν ύποπτες ιστορίες.

Σε ποια σαλονάτα ακίνητα γνωστών ιδιοκτητών, μπαινόβγαινε η "κυρία" Αχμετ; Με ποιες ζαρντιέρες κυκλοφορούσε και τι "υπερωρίες" έκανε πληρώνοντας σε "είδος;

Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Οι Κυκλάδες έχουν παραφουσκώσει από τεράστια σκάνδαλα πολύ μεγάλου μεγέθους. Με την ηγεσία της ΕΛΑΣ να παρακολουθεί αμέτοχη(για ποιο λόγο άραγε)τις αισχρές περιπτώσεις της πολυπλόκαμης διαφθορας.

-Το έγκλημα της Μήλου με τον επιχειρηματία Απέργη αναζητά εδώ και 2 χρόνια δολοφόνο. Ο μακαρίτης κατέβηκε στο νησί για να στήσει την επιχείρηση του και βρέθηκε δολοφονημένος με μια πέτρα πάνω από 5 κιλά στο κεφάλι. Τον βρήκαν λιωμένο 6 μήνες μετά σε απόκρημνη περιοχή. Τον είδε ο βοσκός και ενημέρωσε την αστυνομία. Για πάνω από 2 χρόνια έχει βουίξει το νησί ότι ο Απέργης έπεσε σε δολοφονική ενέδρα που του έστησαν άτομα του υποκόσμου που νταλαβερίζονταν με ναρκωτικά.

-Ο βιομήχανος Κυριακόπουλος με το εργοστάσιο στη Μήλο δηλητηριάζει τις ζωές των κατοίκων με την εξόρυξη "δηλητήριου" χωρίς να τηρεί τις στοιχειώδεις περιβαντολλλογικές υποχρεώσεις. Παρά τα πρόστιμα και τις καταδικαστικές αποφάσεις δεν τον κουνάει κανένας.

-Πριν από 1 μήνα ο εργάτης Παρασκευάς Μάρκου, επιβαίνοντας σε δίκυκλο έπεσε στην άσφαλτο όταν η γυναίκα του Γιάννη Ραγκούση βγήκε από stop και τον τσάκισε. Ο κ.Μάρκου κατήγειλε απίστευτα πράγματα για κωλλυσιεργεία στην προανάκριση και για παραλείψεις στην απονομή δικαιοσύνης.

-Στην Πάρο βαρύνοντα λόγο στην πολιτιστική εξέλιξη της έχει ο ηθοποιός και star της τηλεόρασης, Λάκης Λαζόπουλος. Πολλοί που διαμένουν εκεί μας λένε ότι για κάθε συναυλία που γίνεται εκεί το καλοκαίρι, ρωτάνε τον Λαζόπουλο. Ελπίζουμε να μην έχει λόγο και σε άλλα περισσότερο σοβαρά ζητήματα ο δημοφιλής αστέρας που γευματίζει βράδυ παρά βράδυ με άτομα νεαρής ηλικίας σε in εστιατόρια της Νάουσας..(και αλλοδαπούς)

Ο Αχμέτ Καγκάζ ή Χαγκάζ ή όπως αλλιώς τον λένε, ήταν ένα παιδί για δύσκολα και επικίνδυνα "θελήματα". Σε ένα νησί που όλοι ξέρουν τις νύχτες τις ακολασίες και τις παρανομίες του άλλου αλλά όλοι φροντίζουν να τα σκεπάζουν σαν τη γάτα.

Φανταστείτε τι θα γινόταν εαν αποκάλυπταν την φάτσα του. Θα ήταν σαν να έβαζαν μπουρλότο σε σπίτια και βίλες καθωσπρέπει πολιτών για ένα ρεμάλι της Μάρπησσας. Εαν κάποιος τον αναγνώριζε σαν "υπηρετικό προσωπικό" με νυχτικιά στο σπίτι γνωστού προσώπου και τηλεφωνούσε σε έναν δημοσιογράφο, οι πληγές για την τοπική κοινωνία θα ήταν ανεπούλωτες. Όλα θα έβγαιναν στη φόρα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι σε πόσο μεγάλο εστιακό βάθος διοικητικών αρχών σταματάει η σήψη.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

makeleio
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΡΟΣ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΗΝ "ΚΑΘΑΡΗ""

Ρουπακιώτης. "Αντισυνταγματική η εφεδρεία"

Την αντίθεσή του στην προοπτική της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στον Βήμα FM, δηλώνοντας ότι ελέγχεται για τη συνταγματικότητά της.

«Πρέπει να σας πούμε με ένα τρόπο κάθετο, αποφασιστικό και πλήρη ότι εμείς είμαστε αντίθετοι στο καθεστώς της εφεδρείας. Απολύτως αντίθετοι. Εννοώ εγώ ως υπουργός Δικαιοσύνης με τη νομική σκέψη την οποία έχω πιστεύω ότι είναι μια δέσμη διατάξεων η οποία δεν οδηγεί πουθενά, πέραν από το ότι έχει επιβαρύνσεις συνταγματικού χαρακτήρα. Είναι αναποτελεσματικό το μέτρο, πέραν από την αναποτελεσματικότητα, μέχρι τώρα έχουν κριθεί σ ένα μεγάλο βαθμό, από τα δικαστήρια ότι οι διατάξεις της προσκρούουν και σε αντισυνταγματικές διατάξεις και αρχές» είπε χαρακτηριστικά.

Για το αν θεωρεί ο ίδιος αντισυνταγματικό το καθεστώς της εφεδρείας, ο υπουργός είπε ότι «η εφεδρεία μπορεί να ελεγχθεί για την συνταγματικότητα ή την αντισυνταγματικότητα της. Και, δεύτερον, ότι τα δικαστήρια έχουν δεχτεί σειρά αιτήσεων για τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων κι έχουν δικαιώσει αυτούς που έχουν προσφύγει».

Για την επιτάχυνση των δικών, ο κ. Ρουπακιώτης είπε: «Στη δέσμη των δικαικών και δικαιοπολιτικών ιδεών δεν μου ταιριάζουν ούτε οι δίκες-εξπρές, ούτε οι παραδειγματικές δίκες. Μου ταιριάζουν οι δίκες οι οποίες παράγουν αξιοπιστία. Όσο όμως μου ταιριάζουν οι δίκες που παράγουν αξιοπιστία, ξέρω ότι η ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης είναι στοιχείο της αξιοπιστίας. Κατά συνέπεια, πάμε σε δίκες οι οποίες θα γίνονται με τη απαιτούμενη από την ίδια τη Δικονομία ταχύτητα, αλλά και να αντιστοιχούν στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Να κρίνονται σε γρήγορους ρυθμούς πάντα με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων εκείνων που κατηγορούνται που αφορούν όσους διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα».

Για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους ο υπουργός είπε ότι «για όσους έχει αποδειχτεί ότι όταν διαχειρίζονταν από το δημόσιο χρήμα ιδιοποιήθηκαν αυτό, είτε εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για να πλουτίσουν, αναμφισβήτητα εκεί η Δικαιοσύνη, πρέπει να έχει τον σαφή, τον υπεύθυνο, αλλά και τον γρήγορο λόγο Αλλά ταυτόχρονα όμως πρέπει να λειτουργήσουν με τρόπο αξιόπιστο και ταχύ οι διοικητικές υπηρεσίες».

Σημειώνεται ότι η Δημοκρατική Αριστερά -με τη στήριξη της οποίας έχει μπει στην κυβέρνηση ο κ. Ρουπακιώτης- μέσω του προέδρου της, Φώτη Κουβέλη, έχει εκφράσει την σφοδρή της αντίθεση προς το μέτρο της εφεδρείας.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρουπακιώτης. "Αντισυνταγματική η εφεδρεία""

Έδιωξε τους διαρρήκτες πυροβολώντας και συνελήφθη!

Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με διαρρήκτες που είχαν μπει στο σπίτι του και ενδεχομένως να απειλούσαν τη ζωή του, αλλά είχε το θάρρος να τους καταδιώξει πυροβολώντας στον αέρα ένας πολίτης στα Καμίνια της Πάτρας! Όμως, τελικά βρέθηκε ο ίδιος αντιμέτωπος με… βαριές κατηγορίες!

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ξύπνησε από τον θόρυβο που έκαναν οι δυο εισβολείς και σηκώθηκε έχοντας στα χέρια του την κυνηγετική του καραμπίνα. Μόλις τον είδαν οι δράστες, το έβαλαν στα πόδια αλλά εκείνος τους ακολούθησε προς την παραλία, όπου πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό και τους ανάγκασε να σταματήσουν.

Πριν, όμως, φτάσουν οι αστυνομικοί που ειδοποίησαν οι γείτονες, οι επίδοξοι διαρρήκτες του επιτέθηκαν ταυτόχρονα και κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να φύγουν τρέχοντας παίρνοντας μαζί τους το όπλο! Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπόρεσαν να τους εντοπίσουν, αλλά συνέλαβαν τον πολίτη για οπλοχρησία και… άσκοπους πυροβολισμούς! Μετά από αρκετή ταλαιπωρία στην Ασφάλεια, ο άνθρωπος αφέθηκε τελικά ελεύθερο με προφορική εντολή του εισαγγελέα Πατρών.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έδιωξε τους διαρρήκτες πυροβολώντας και συνελήφθη!"

Δεν συνδέεται με την εφεδρεία εγκύκλιος που αφορά τα στοιχεία των αποχωρήσεων από το Δημόσιο

Δεν αφορά το θέμα της εφεδρείας η εγκύκλιος με θέμα «Στοιχεία για αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού για τα έτη 2012-2016» που εστάλη στους φορείς του Δημοσίου... την 3η Αυγούστου, διευκρινίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αφορμή δημοσιεύματα που συνέδεαν την εγκύκλιο με τις συζητήσεις που γίνονται για την εφαρμογή της εφεδρείας στο Δημόσιο.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η εγκύκλιος αφορά «την αναλυτική και τεκμηριωμένη καταγραφή των συνταξιοδοτήσεων των υπαλλήλων, που αποτελεί διαδικασία συνδεόμενη με τον ευρύτερο σχεδιασμό της απασχόλησης στο Δημόσιο». Πηγές του υπουργείου πρόσθεσαν ότι η καταγραφή των συνταξιοδοτήσεων των υπαλλήλων αφορά όσους έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Επίσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί βέβαιη την επίτευξη του στόχου για 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο μέχρι το 2015, χωρίς να υπάρξουν απολύσεις, αλλά μόνο με την εφαρμογή της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις, λήξεις συμβάσεων κ.λπ.) που θα γίνουν. Έτσι, προκειμένου να τεκμηριώσει με ακριβή στοιχεία τη βεβαιότητα ότι δεν χρειάζονται απολύσεις, εκδόθηκε και η συγκεκριμένη εγκύκλιος. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, όλα θα εξαρτηθούν από την πίεση που θα ασκήσει η τρόικα στο θέμα αυτό σε συνδυασμό με τη δυσκολία που υπάρχει για την κάλυψη του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ από το οικονομικό επιτελείο.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν συνδέεται με την εφεδρεία εγκύκλιος που αφορά τα στοιχεία των αποχωρήσεων από το Δημόσιο"

Επιστολή Ι.Σ.Α. προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Γραφείο Τύπου

Κύριε Πρόεδρε, ο ΙΣΑ δια της Νομικής του Υπηρεσίας έχει ήδη προβεί στην κατάθεση σειράς αγωγών για λογαριασμό των μελών μας αναφορικά με... την διεκδίκηση των οφειλομένων προς τους ιατρούς ποσών από τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ για τα έτη 2010 και 2011.

Έχοντας επίγνωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουν οι γιατροί, δια της παρούσης σας καλούμε να ορίσετε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής έως τις 15 Αυγούστου των χρωστούμενων ποσών, τα οποία ξεπερνούν τα 570.000.000 ευρώ(!), άλλως θα υποχρεωθούμε να κινήσουμε νομικές διαδικασίες σε προσωπικό επίπεδο.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα καλέσει από τις 20 Αυγούστου 2012 τα μέλη του σε καθολική απεργιακή κινητοποίηση καθώς και σε ανάκληση όλων των συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Η ευθύνη για τους ασφαλισμένους πολίτες, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα σύστημα χωρίς ασφαλιστική περίθαλψη, καθώς και η κατάρρευση που θα επακολουθήσει στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα είναι πλέον προσωπική.

Πρέπει επιτέλους να μπει μια τελεία στην οικονομική «αφαίμαξη» των γιατρών προκειμένου να υπηρετήσουν ένα σύστημα που πάσχει από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του, γεγονός που είχαμε επισημάνει εξ αρχής.

Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας για τις ενέργειες σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


Κοινοποίηση : 1. κο. Γιάννη Στουρνάρα – Υπουργός Οικονομικών

2. κο. Ανδρέα Λυκουρέντζο – Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Ι.Σ.Α. προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ"

Κατά των μαζικών συλλήψεων μεταναστών η Διεθνής Αμνηστία

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να σταματήσουν τη μαζική καταστολή των μη νόμιμων μεταναστών και να επιτρέψουν την αποτελεσματική πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου σε αυτούς που χρήζουν διεθνούς προστασίας, επισημαίνει η Διεθνής Αμνηστία, με αφορμή τις συλλήψεις χιλιάδων αλλοδαπών στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, κρατούνται σε συνθήκες συνωστισμού στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής ή σε άλλα αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα. Αλλοι έχουν μεταφερθεί σε αστυνομικές σχολές στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως κέντρα κράτησης.

«Αν και η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ελέγχει την μετανάστευση, δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους στο δρόμο σαν εγκληματίες μόνο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους», δήλωσε η Γεζέρτσα Τιγκάνι, αναπληρώτρια διευθύντρια του Οργάνωσης για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον αλλοδαπών κατά το προηγούμενο έτος, η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει ανησυχίες πως «μία τέτοια μαζική και μεροληπτική επιχείρηση θα τροφοδοτήσει περαιτέρω επιθέσεις και ξενοφοβία».

Σύμφωνα με την κ. Τιγκάνι, τέτοιες συλλήψεις ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο απέλασης άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας, αλλά δεν είναι σε θέση να υποβάλλουν αίτηση ασύλου.

Οι αιτούμενοι άσυλο στη Ελλάδα, τονίζει η Διεθνής Αμνηστία, συχνά αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια όταν προσπαθούν να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου. Η συντριπτική πλειοψηφία τους αποπειράται να ζητήσει άσυλο στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην οδό Πέτρου Ράλλη στην Αθήνα. Μόνον ένας μικρός αριθμός αιτήσεων καταχωρούνται από τις αρχές κάθε εβδομάδα, συμπληρώνει η Οργάνωση και τονίζει επίσης πως «μεγάλες ουρές αιτουμένων άσυλο περιμένουν σε απαράδεκτες συνθήκες για δύο με τρεις ημέρες έξω από τη Διεύθυνση για να υποβάλλουν αιτήσεις για άσυλο κάθε Σάββατο πρωί».

Μέλη αντιπροσωπείας της Διεθνούς Αμνηστίας υπήρξαν μάρτυρες των κακών συνθηκών των κέντρων κράτησης μεταναστών στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής τους στη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι αντιπρόσωποι της οργάνωσης επισκέφθηκαν έξι χώρους κράτησης στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένης της Πέτρου Ράλλη, όπου «αν και οι πτέρυγες που επιθεωρήθηκαν ήταν καθαρές την ώρα της επίσκεψης, διαπιστώθηκε πως οι εγκαταστάσεις χρειάζονται επιδιορθώσεις». «Σε άλλες δύο εγκαταστάσεις στο Ελληνικό, οι συνθήκες ήταν απάνθρωπες και εξευτελιστικές», καταλήγει η Διεθνής Αμνηστία.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατά των μαζικών συλλήψεων μεταναστών η Διεθνής Αμνηστία"

Φωτιά στους λογαριασμούς λόγω ΑΠΕ - 'Εως και 91% οι αυξήσεις!

Αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ) στα 7,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μεσοσταθμικά, από 5,57 ευρώ που ήταν ως τώρα, από 1ης Αυγούστου, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Για τα νοικοκυριά το τέλος ΑΠΕ που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος διαμορφώνεται στα 8,74 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 5,99 ευρώ που ήταν έως τώρα (αύξηση 45,9%), ενώ η ποσοτική επιβάρυνση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το ΥΠΕΚΑ υπολογίζεται για ένα μέσο νοικοκυριό σε 1 ευρώ τον μήνα.

Το ΕΤΜΕΑΡ χρηματοδοτεί την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καλύπτοντας τη διαφορά μεταξύ των τιμών που εισπράττουν οι παραγωγοί από την αγορά και των εγγυημένων τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας. Η διαφορά αυτή διογκώνεται τα τελευταία χρόνια, λόγω της ραγδαίας διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΡΑΕ, το έλλειμμα του λογαριασμού έφθασε στο τέλος Ιουνίου στα 282 εκατ. ευρώ και στο τέλος Ιουλίου εκτιμάται ότι υπερέβη τα 300 εκατ.

Με τις αναπροσαρμογές που αποφάσισε η ΡΑΕ το τέλος ΑΠΕ διαμορφώνεται ανά κατηγορία καταναλωτών ως εξής:

Υψηλή τάση 4,58 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αγροτική χρήση (μέση τάση) 4,35 ευρώ, λοιπές χρήσεις (μέση τάση) 7,17 ευρώ, αγροτική χρήση (χαμηλή τάση) 5,61 ευρώ, οικιακή χρήση 8,74 ευρώ και λοιπές χρήσεις χαμηλής τάσης (επιχειρήσεις, υπηρεσίες κλπ.) 9,53 ευρώ. Οι αυξήσεις ανά κατηγορία κατανάλωσης σε σχέση με τις ισχύουσες τιμές κλιμακώνονται έως 91%.

Το ΥΠΕΚΑ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα, ίσως και εντός της ημέρας, μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ. Σε αυτά, κατά τις πληροφορίες, θα περιλαμβάνεται αναστολή αδειοδότησης νέων μονάδων και μειώσεις τιμών απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας για τις μονάδες που έχουν αδειοδοτηθεί και δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στους λογαριασμούς λόγω ΑΠΕ - 'Εως και 91% οι αυξήσεις!"

«Δεν θα ανεχτούμε ελληνόφωνα νηπιαγωγεία στη Θράκη»!

Αυτό – αλλά και έτερα άκρως προκλητικά – δηλώνει ο τουρκόψυχος δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης (και αντιπρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» Ιμπραήμ Σερήφ. Αυτή τη φορά βέβαια οι δηλώσεις έχουν να κάνουν με θέματα μειονοτικής εκπαίδευσης, όπου φαίνεται πως (και) ο λεγάμενος έχει μάθει πολύ καλά πλέον το…σκονάκι που του έχουν δώσει τα αφεντικά του από το τούρκικο ΥΠΕΞ. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν (και πάλι) πόσο έχουν ξεσαλώσει όλες αυτές οι πρακτοράντζες (ψευτομουφτήδες, βουλευτίδια, δημαρχίδια, πολιτευτές, αυτοδιοικητικά σούργελα, κλπ) και με πόση απροκάλυπτη αλαζονεία πλέον συμπεριφέρονται, μια που κανείς δεν διανοείται καν ότι θα μπορούσε έστω να αποπειραθεί να τους συμμαζέψει.

Όπως μας πληροφορεί λοιπόν η προξενοφυλλάδα «Μπιρλίκ» (μετάφραση tourkikanea.gr), «τα εκπαιδευτικά θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης…διατηρούν πάντα την επικαιρότητα τους και αναμένουν την συντομότερη δυνατή επίλυση τους… Μάλιστα η Τουρκική Μειονότητας Δυτικής Θράκης στο θέμα των νηπιαγωγείων υποστηρίζει την δίγλωσση εκπαίδευση τους και δεν δέχεται με τίποτε ένα αντίθετο εκπαιδευτικό σύστημα.

«Εάν σε αυτά τα κτίρια η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν»

Επισκεφτήκαμε ως εφημερίδα Μπιρλίκ τον δήμαρχο Αρριανών για να πάρουμε τις απόψεις του σχετικά με αυτό το θέμα. Ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερήφ σε αυτό το θέμα ήταν ξεκάθαρος και είπε πως δέχεται στα νηπιαγωγεία δίγλωσση εκπαίδευση και ποτέ δεν πρόκειται να δεχτεί το αντίθετο.

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στα κρατικά νηπιαγωγεία που χτίστηκαν στα χωριά Αρίσβη, Πάσσο, Βάκος και Λαμπρό αναφέρει πως εξ αυτών λειτουργεί μόνο στην Αρίσβη – με υπογραφές από τους κηδεμόνες – ενώ στα άλλα τρία χωριά δεν γίνεται εκπαίδευση. Όπως τόνισε, «σε αυτά τα σχολεία, καθώς δεν εφαρμόζεται σύστημα δίγλωσσης εκπαίδευσης, δεν θέλουμε να εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό σύστημα σε μια γλώσσα. Το επαναλαμβάνω, εάν σε αυτά τα σχολεία η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία σίγουρα δεν πρόκειται να ανοίξουν. Το εκπαιδευτικό θέμα συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο θέμα. Σε περίπτωση που τα νηπιαγωγεία είναι δίγλωσσα δεν θα υπάρξει θέμα, αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα το δεχτούμε ποτέ. Η Τουρκία στο θέμα των μειονοτήτων συνεχίζει να κάνει πολλά ανοίγματα. Ελπίζουμε παρόμοια ανοίγματα να κάνει και η Ελλάδα. Όταν υπουργοί επισκέπτονται τον δήμο μας, πάντα τους το λέμε. Έχουμε επίσης ανάγκη από γυμνάσιο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στην Φιλλύρα, είτε στα Αρριανά, αυτό δεν είναι σημαντικό. Και το σχολείο αυτό πρέπει να είναι ισοδύναμο με το σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ. Διότι ο δήμος μας είναι κατά 99% τουρκικός και έχει ανάγκη ένα τέτοιο γυμνάσιο».

Τούρκικος δήμος, απαιτήσεις για τουρκόφωνο γυμνάσιο και λύκειο, έμμεσα τελεσίγραφα για τα νηπιαγωγεία, απειλές πως δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξουν, αν δεν είναι τουλάχιστον δίγλωσσα. Σαν να λέμε δηλαδή, εμείς θα κάνουμε ότι μας σηκωθεί (και μας σφυρίξει το αφεντικό από το προξενείο) κι όσο για το ελληνικό κράτος σας και τους νόμους του, τα έχουμε γραμμένα κανονικά! Έβγαλε η (τουρκο)μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο; Προδήλως και αναντιρρήτως, αλλά μακάρι βέβαια το θέμα να ήτανε τόσο απλό

proxeneio-stop
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν θα ανεχτούμε ελληνόφωνα νηπιαγωγεία στη Θράκη»!"

Μας πληρώνουν οι Γερμανοί ακόμα και τις υπερωρίες και εμείς λέμε ΟΧΙ!

Το αθάνατο Ελληνικό κράτος ξαναχτύπησε αυτή τη φορά στη Σάμο.

Λάβαμε χθες ένα δελτίο τύπου του τουριστικού πρακτορείου ByShipTravel, όπου εκφράζει την διαμαρτυρία του για τις γραφειοκρατικές συνθήκες που εξακολουθούν να υπάρχουν και να μας κρατούν πολλά χρόνια ακόμα πίσω , στη προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση τουριστών στη Σάμο.

Ένα κομμάτι της προσπάθειας αυτής που έχει πολύ καλά αποτελέσματα τα τελευταία 3-4 χρόνια, είναι να γίνει το νησί μας σταθμός κρουαζιέρας με την έλευση καλής ποιότητας κρουαζιερόπλοιων.

Για πρώτη φορά το γερμανικό κρουαζιερόπλοιο BERLIN θα προσεγγίσει για μερικές ώρες τη Σάμο τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 16:30 το απόγευμα.

Στο πλοίο αυτό θα επιβαίνουν πολύ καλής ποιότητας Γερμανοί επιβάτες, όπου μέσω της εταιρίας εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν για 1 ώρα το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο του Ηραίον.

Λόγω όμως του ωραρίου (απογευματινό) και της δυσκολίας που υπήρχε με τους υπαλλήλους που θα πρέπει να απασχοληθούν αυτή την 1 ώρα στους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους, οι Γερμανοί πέραν των εσόδων με τα εισιτήρια που θα κοπούν, δήλωσαν πως αναλαμβάνουν και το κόστος υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων!

Η εταιρεία έστειλε έγγραφο στην ΚΑ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στη Σάμο, γνωστοποιώντας την πρόθεση των Γερμανών και η απάντηση δια στόματος της Προϊσταμένης της υπηρεσίας κυρίας Βιγλάκη ήταν απίστευτη και αφοπλιστική.

»Δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθεί το αίτημα γιατί… δεν έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων»!!!

Το μόνο αίσθημα που μπορεί να προκαλέσει αυτή η εξέλιξη είναι ένα μόνο.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

i-samos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μας πληρώνουν οι Γερμανοί ακόμα και τις υπερωρίες και εμείς λέμε ΟΧΙ!"

Στο επίπεδο-ρεκόρ του 23,1% εκτοξεύθηκε η ανεργία το Μάιο

Νέο ρεκόρ σημείωσε η ανεργία το Μάιο και διαμορφώθηκε στο 23,1%, έναντι του αναθεωρημένου 22,6% για τον Απρίλιο και 16,8% το Μάιο του 2011, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή την Πέμπτη.

Το σύνολο των απασχολουμένων του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.816.912 άτομα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (+37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (+3,1%).

Στους νέους ηλικίας έως 25 ετών, το ποσοστό ανήλθε στο 54,9% (από 41,5% το Μάιο του 2011) και στις ηλικίες 25-34 στο 31,6% από 23,3%.

Σε ό,τι αφορά τις περιφέρειες της χώρας (ανά αποκεντρωμένη διοίκηση), ξεχωρίζουν η Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα (25,8%), Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία (24,9%) Μακεδονία-Θράκη (24,6%) και Αττική με 22,5%

Κατά φύλο, στους άνδρες η ανεργία ανήλθε στο 20,3% (από 14,2%) και στις γυναίκες σε 26,8% (από 20,4%).

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (-7,7%) και κατά 593 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (-0,02%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 11.170 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011 (+0,3%) και μειώθηκαν κατά 306 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (-0,01%).

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο επίπεδο-ρεκόρ του 23,1% εκτοξεύθηκε η ανεργία το Μάιο"

Εικονικά τιμολόγια 4,8 εκατομμυρίων ευρώ από αγρότη για ένα μόνο έτος!

Εικονικά τιμολόγια ύψους 4,8 εκ. ευρώ κατηγορείται ότι εξέδιδε ένας 44χρονος από το Πέραμα, που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας... μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Σε βάρος του 44χρονου, που δηλώνει αγρότης στο επάγγελμα, είχε γίνει έρευνα για το οικονομικό έτος 2009 από υπαλλήλους της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου και πιο συγκεκριμένα του τμήματος Κώδικα βιβλίων και στοιχείων, οι οποίοι προχώρησαν σε έλεγχο τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2011 στα βιβλία και τα φορολογικά στοιχεία του 2009.

Οι ελεγκτές δεν βρήκαν παραστατικά και δελτία αποστολής και έκριναν πως τα τιμολόγια που είχαν εκδοθεί δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αλλά ότι ήταν εικονικά. Έτσι, στη συνέχεια, όπως προβλέπει η διαδικασία, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ρεθύμνου προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του 44χρονου, ο οποίος και συνελήφθη. Κατηγορείται για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων, που υπερβαίνουν το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ και από το απόγευμα της Δευτέρας κρατείται για να οδηγηθεί την Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου, όπου και θα απολογηθεί.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 44χρονος εξέδωσε από την 1η Ιανουαρίου ως την 31 Δεκεμβρίου 2009 181 εικονικά τιμολόγια σε τρίτους αγρότες, οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται στη Θήβα. Το ύψος των τιμολογίων ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.807.428,42 ευρώ, ενώ από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχει προκύψει εάν οι ιδιώτες στο όνομα των οποίων εκδίδονταν τα τιμολόγια ήταν ενήμερα για την όλη διαδικασία. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να αρνείται ότι πρόκειται για εικονικά τιμολόγια.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αίσθηση κυρίως για το ύψος του ποσού, για το οποίο φέρεται ο 44χρονος να έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική στο νομό Ρεθύμνου, αφού για την ίδια κατηγορία φέρονται να διώκονται και άλλοι πολίτες.

goodnet
Διαβάστε Περισσότερα » "Εικονικά τιμολόγια 4,8 εκατομμυρίων ευρώ από αγρότη για ένα μόνο έτος!"

Μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ και αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης

Το ενδεχόμενο αύξησης του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 στα 20 χρόνια εξετάζει η κυβέρνηση αντί της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για την οποία έχουν εκφράσει αντιρρήσεις οι πολιτικοί αρχηγοί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνονται μειώσεις από 2% έως και 15% στις συντάξεις από τα 700 ευρώ και πάνω.

Σύμφωνα με τα «Νέα», δύο εναλλακτικά σενάρια για μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρώτο σενάριο προβλέπει μείωση 3% για συντάξεις από 700 έως 1.000 ευρώ, 5% για συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ και 10% για άνω των 1.400 ευρώ. Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση 2% για συντάξεις από 700 έως 1.000 ευρώ, 3% για συντάξεις από 1.000 έως 1.300 ευρώ, 5% για συντάξεις από 1.300 έως 1.600 ευρώ, 10% για συντάξεις από 1.600 έως 2.000 ευρώ και 15% για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ.



Σε ό,τι αφορά τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, η πρόταση για αύξησή του από τα 15 στα 20 χρόνια εξετάζεται ως εναλλακτική της αύξησης του ορίου ηλικίας στα 66 ή 67 έτη, η οποία αντιμετωπίστηκε αρνητικά από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Προκειμένου να περιοριστούν όσο γίνεται οι επώδυνες περικοπές στις συντάξεις θα επιχειρηθεί για άλλη μια φορά η εξεύρεση πόρων από νέες περικοπές των λειτουργικών δαπανών των υπουργείων.

Για τον σκοπό αυτόν θα επικοινωνήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με όλους τους υπουργούς.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση των συντάξεων από τα 700 ευρώ και αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης"

Νέο μοντέλο εφεδρείας επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Φόρμουλα εργασιακής εφεδρείας στους υπό κατάργηση ή συγχώνευση φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρώντας να καλύψει μέσω του μέτρου αυτού τις 15.000 απομακρύνσεις υπαλλήλων που προβλέπει έως τα τέλη του έτους το Μνημόνιο και παράλληλα να το εντάξει ως ισοδύναμο άλλων στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό θα αποτυπώνεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται τα «Νέα» της Πέμπτης, με σαφή τρόπο δημοσιονομικό όφελος 1,2 δισ. ευρώ που προκύπτει από το μέτρο, ενώ παράλληλα θα δίνεται ένα επαρκές διάστημα με ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας στους «εφέδρους» ώστε να έχουν δυνατότητα αναζήτησης εναλλακτικής απασχόλησης και να μη βρεθούν αμέσως στην ανεργία.

Κατά τη διάρκεια της εφεδρείας, εξάλλου, θα προβλεφθεί ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού

ανά έτος, που θα περιορίζεται σταδιακά.

Ήδη, στο πρώτο πακέτο των 21 φορέων που ανακοινώθηκαν και αναμένεται μέσα στον μήνα να εκδοθούν οι κανονιστικές ρυθμίσεις για την κατάργηση ή συγχώνευσή τους, απασχολούνται περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι.

Με ορίζοντα το 2015, η εφεδρεία θα ισχύσει και για άλλους 30.000 ώστε να καλυφθεί ο στόχος των 150.000 λιγότερων δημόσιων υπαλλήλων.

Αγνωστο παραμένει αν η τρόικα θα αποδεχθεί το μέτρο της εφεδρείας και δεν θα επιμείνει στις απευθείας απομακρύνσεις υπαλλήλων με στόχο την άμεση μείωση του μισθολογικού κόστους στο

Δημόσιο.

Επιπλέον, πρέπει να ξεπεραστούν και οι αντιρρήσεις των κυβερνητικών εταίρων, αφού τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ εμμένουν στην αντίθεσή τους με την πρόταση για την εφεδρεία.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο μοντέλο εφεδρείας επεξεργάζεται η κυβέρνηση"

Φοροδιαφεύγουν έξι στις δέκα επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα από τους θερινούς ελέγχους του ΣΔΟΕ σε τουριστικές περιοχές καθώς δείχνουν ότι έξι στα δέκα καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν υποπέσει σε φορολογική παράβαση. Μέσα σε τέσσερις μέρες το ΣΔΟΕ βεβαίωσε 2.010 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να φθάνει το 58,94% καθώς σε σύνολο 604 ελέγχων βρέθηκαν 356 παραβάσεις. Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή κατά γεωγραφική περιοχή είναι η νότια Εύβοια, ο Αρχάγγελος και το Φαληράκι Ρόδου όπου όλες οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις βρέθηκαν με παράβαση. Ακολουθούν με υψηλά ποσοστά παραβατικότητας η Σαντορίνη (89,65%), η Κέρκυρα (81%) και η Νάξος (78,57%).

Στο αντίποδα, οι λιγότερες συγκριτικά φορολογικές παραβάσεις καταγράφονται στην Ιαλυσό Ρόδου όπου η μία επιχείρηση που ελέγχθηκε ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της και ακολουθούν η Χαλκιδική με ποσοστό (20%) και ο νομός Αχαΐας (23%).



Οι φορολογικοί έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως στην απόδοση του ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων, την έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεων, τιμολογίων κ.ά.), την έκδοση ή λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Στο στόχαστρο βρίσκονται:

9.732 ξενοδοχεία και εστιατόρια

3.423 επιχειρήσεις του λιανεμπορίου

1.685 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χονδρεμπόριο

1.678 δικηγόροι, λογιστές, διαφημιστές

1.280 επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες υγείας (διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές κ.ά.)

1.066 εταιρείες εμπορίας και συνεργεία αυτοκινήτων

Επίσης, θα ελεγχθούν εβδομήντα offshore εταιρείες, θα γίνουν 35 έλεγχοι για παράνομη προέλευση κεφαλαίων και 350 έλεγχοι σε σκάφη αναψυχής.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Φοροδιαφεύγουν έξι στις δέκα επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές"

Διαπραγμάτευση για το μοριακό έλεγχο κατά του ιού του Δ. Νείλου

Διαπραγμάτευση με τις εταιρίες που διαθέτουν διαγνωστικά τεστ μοριακού ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου ξεκίνησε το υπουργείο Υγείας, για τα εννέα Κέντρα Αίματος της χώρας, βάσει της πενταετούς σύμβασης για τα έτη 2008-2013.

Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, στα πλαίσια «της εξοικονόμησης και ορθολογικότερης διαχείρισης των πόρων και στον τομέα της υγείας», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ήδη η μια από τις δύο εταιρείες πρόσφερε έκπτωση της τάξης του 10%, από την 1η Σεπτεμβρίου ως το τέλος της σύμβασης το 2013. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εταιρεία πρόσφερε 10.000 τεστ για τον μοριακό έλεγχο του ιού του δυτικού Νείλου δωρεάν.

Επίσης, η εταιρεία δέχτηκε απομείωση των χρεωστικών υπολοίπων των εξετάσεων για τον ιό του Δυτικού Νείλου που έγιναν κατά το έτος 2011, κατά την αξία 10.000 τεστ.

Αναμένεται η απάντηση και της δεύτερης εταιρείας στο πλαίσιο της ίδιας διαπραγμάτευσης.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, προβλέπεται χρηματοδότηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αγορά αντιδραστηρίων διάγνωσης του ιού του Δυτικού Νείλου, ύψους 300.000 ευρώ.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαπραγμάτευση για το μοριακό έλεγχο κατά του ιού του Δ. Νείλου"

Το 7,13% των συνταξιούχων ΤΕΒΕ δεν υπέβαλαν δήλωση

Το 7,13% των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, στο οποίο ασφαλίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση, όπως δείχνουν τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που διενεργούν... το υπουργείο Εργασίας και τα ασφαλιστικά ταμεία, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ΟΑΕΕ/ΤΕΒΕ αποτελεί τον τέταρτο στη σειρά ασφαλιστικό φορέα που παραδίδει στοιχεία συντάξεων των ασφαλισμένων του, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ηλεκτρονικό δίχτυ».

Ενδεικτικά, τα ευρήματα του ελέγχου, τα οποία παραδόθηκαν στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, αποκάλυψαν ότι:

- Από τους 230.138 ασφαλισμένους, ένα ποσοστό 0,08% (174 άτομα) είχε λανθασμένο ΑΦΜ και ένα ποσοστό 0,23% (524 άτομα) δεν είχε καθόλου ΑΦΜ.

- 16.351 ασφαλισμένοι (ποσοστό 7,13%) εντοπίστηκαν να μην έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση.

- 6.133 ασφαλισμένοι (ποσοστό 2,67%) δεν υπέβαλαν δήλωση παρότι υποχρεούνταν εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.

- 5.972 ασφαλισμένοι (ποσοστό 2,80%), δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτήν που πραγματικά χορηγεί το ταμείο.

- 18.048 είναι οι συνταξιούχοι του ταμείου με αναπηρία (ποσοστό 8,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).

express
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 7,13% των συνταξιούχων ΤΕΒΕ δεν υπέβαλαν δήλωση"

Κεντρική Μακεδονία: Νέα έρευνα στον ΕΟΤ για μίζες και «φακελάκια»

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας μετά τη σύλληψη της προϊσταμένης της υπηρεσίας και μιας υπαλλήλου, οι οποίες καταδικάστηκαν για δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος ξενοδόχου της Πιερίας.

Μετά την κυνική ομολογία στο δικαστήριο της υπαλλήλου διατάχθηκε νέα έρευνα τη διεξαγωγή της οποίας έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υπάλληλος που καταδικάστηκε ομολόγησε με κυνικότητα τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται λέγοντας μάλιστα ότι τα «φακελάκια» στην υπηρεσία αποτελούσαν «συνήθεια». Μάλιστα, «κάρφωσε» την προϊσταμένη της λέγοντας ότι αυτή καθόριζε την «ταρίφα» και το ύψος της μίζας υποστηρίζοντας ότι η ίδια έπαιζε απλά το ρόλο της μεσάζουσας.

Αλλες τέσσερις περιπτώσεις

Η ίδια υπάλληλος, για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, έχει κατονομάσει άλλες τέσσερις περιπτώσεις ξενοδόχων, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, αναγκάστηκαν να δώσουν «φακελάκι» για να τακτοποιήσουν υποθέσεις των επιχειρήσεών τους. Με βάση τη συγκεκριμένη καταγγελία, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ έχουν ξεκινήσει νέα έρευνα ώστε να διαπιστώσουν εάν αληθεύουν οι καταγγελίες της υπαλλήλου του ΕΟΤ. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν οι επιχειρηματίες οι οποίοι κατονομάζονται ώστε να επιβεβαιώσουν ή όχι εάν δωροδόκησαν υπαλλήλους του ΕΟΤ. Σε περίπτωση που αποδειχτούν βάσιμες οι καταγγελίες, θα κινηθούν οι διαδικασίες άσκησης νέων ποινικών διώξεων προκειμένου να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Σκευωρία, λέει η προϊσταμένη

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία επίσης συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε υπόθεση δωροδοκίας και αποδίδει τις κατηγορίες στις καταγγελίες που κάνει η συνάδερφός της. Η ίδια κάνει λόγο για σκευωρία λέγοντας ότι η υπάλληλος ήθελε να την εκδικηθεί προκειμένου να καλύψει την αποδεδειγμένη αδυναμία της να ανταποκριθεί στα υπηρεσιακά καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί.

Και οι δύο υπάλληλοι του ΕΟΤ έχουν καταδικαστεί ήδη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων η καθεμία. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενες έλαβαν μίζα ύψους 2.500 ευρώ προκειμένου να επιτρέψουν σε 35χρονο επιχειρηματία να λειτουργήσει το εστιατόριο στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου του, στον Πλαταμώνα Πιερίας, ύστερα από ανάκληση της σχετικής άδειας.

Η 54χρονη διευθύντρια του ΕΟΤ στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Οργανισμού στη Θεσσαλονίκη κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, ενώ η 50χρονη υπάλληλος για τις πράξεις της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στις δύο κατηγορούμενες, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

agelioforos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεντρική Μακεδονία: Νέα έρευνα στον ΕΟΤ για μίζες και «φακελάκια»"

Ηράκλειο: Πακιστανός μαχαίρωσε έμπορο λαϊκής αγοράς

Νέο αιματηρό επεισόδιο έγινε στην περιοχή των Δειλινών Ηρακλείου, με πρωταγωνιστή πάλι Πακιστανό..

Το περιστατικό έγινε στο χώρο της λαϊκής αγοράς όταν ένας Πακιστανός διαπληκτίστηκε αρχικά λεκτικά με έμπορο της αγοράς.

Τα αίματα δεν άργησαν να "ανάψουν" και ο αλλοδαπός τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε ελαφριά στο χέρι τον άντρα, ηλικίας περίπου 45 ετών!

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση καθώς περαστικοί όρμησαν να πιάσουν τον Πακιστανό, ακινητοποιώντας τον ενώ στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία.

Αστυνομικοί του Α' Τμήματος συνέλαβαν τον αλλοδαπό και τον οδήγησαν στο Τμήμα ενώ την ίδια ώρα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματία στο ΠΑΓΝΗ.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Πακιστανός μαχαίρωσε έμπορο λαϊκής αγοράς"

Η κρίση στην ευρωζώνη επηρεάζει και τη Γερμανία

Η Γερμανία, το "οικονομικό θαύμα" της οποίας παρουσιάζεται συχνά ως υπόδειγμα για τις γειτονικές της χώρες, τις τελευταίες εβδομάδες δημοσιοποίησε μια σειρά από κακούς οικονομικούς δείκτες.

Έτσι αποδεικνύεται ότι η χώρα δεν βρίσκεται πλέον στο απυρόβλητο της κρίσης στην ευρωζώνη.

Τον Ιούνιο η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε μεγαλύτερη πτώση από το προβλεπόμενο, αγγίζοντας το 0,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Την Τρίτη το ίδιο υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι οι παραγγελίες μειώθηκαν επίσης κατά 1,7% ενώ η ζήτηση από τις 17 χώρες της ευρωζώνης έπεσε κατά 4,9%, ποσοστά υψηλότερα απ' όσο υπολόγιζαν οι αναλυτές.

"Δεν χρειάζεται να πούμε ότι το αδύναμο οικονομικό περιβάλλον θα καταστήσει πραγματικά πολύ δύσκολη την περαιτέρω δημοσιονομική πρόοδο στις χρεωμένες περιφερειακές οικονομίες", υποστήριξε ο Τζόναθαν Λόινς, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ομίλου Capital Economics.

Τα αρνητικά στοιχεία συσσωρεύονται, δείχνοντας ότι τα σύννεφα της κρίσης στην ευρωζώνη αρχίζουν να καλύπτουν τον οικονομικό ορίζοντα της χώρας. Τον Ιούλιο, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε, ωστόσο το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 6,8%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δύο δεκαετίες. Οι λιανικές πωλήσεις συνέχισαν να μειώνονται και τον Ιούνιο --όπως είχε ήδη γίνει τον Απρίλιο και τον Μάιο-- ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 5% μέσα σε ένα χρόνο. Οι παραγγελίες εργαλειομηχανών, ενός βασικού τομέα της γερμανικής οικονομίας, μειώθηκαν στο ίδιο διάστημα κατά 1%.

"Η εξέλιξη των παραγγελιών και οι δείκτες δραστηριότητας προαναγγέλλουν μια υποχώρηση της δραστηριότητας τους επόμενους μήνες, εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη", εκτίμησε η Κατρίν Στεπάν, αναλύτρια στη γαλλική BNP Paribas ενώ ο Αντρέας Ρις, οικονομολόγος της UniCredit, είπε ότι "η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου είναι εάν και για πόσο χρονικό διάστημα οι γερμανικές εταιρείες και οι καταναλωτές θα αντέξουν απέναντι στις αναταράξεις της ευρωζώνης".

Πάντως μέχρι στιγμής η Γερμανία έχει αποδειχτεί πιο ανθεκτική στην κρίση σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανανέωσε σήμερα την εμπιστοσύνη του προς τη χώρα διατηρώντας το αξιόχρεό της στο τριπλό Α --την καλύτερη δυνατή βαθμίδα-- και χαρακτηρίζοντας "σταθερή" την προοπτική της οικονομίας της.

Αντιθέτως, η γαλλική οικονομία βαδίζει προς την ύφεση, σύμφωνα με την Τράπεζα της Γαλλίας που εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 0,1% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Συνολικά στην ευρωζώνη η ύφεση της ιδιωτικής δραστηριότητας συνεχίστηκε και τον Ιούνιο, γεγονός που περιορίζει τις ελπίδες για βελτίωση της κατάστασης κατά το τρίτο τρίμηνο. Τον Ιούνιο η ανεργία έφτασε στο ποσοστό-ρεκόρ του 11,2% και αναμένεται ότι θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία της.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κρίση στην ευρωζώνη επηρεάζει και τη Γερμανία"

Παίρνουν διάγνωση και περιμένουν το θάνατο

Δύο από τους 10 ασθενείς που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χρειάζονται χειρουργική επέμβαση και νοσηλεία, όμως η ανεργία δεν τους επιτρέπει την περίθαλψή τους.

Θεατές στην ανακοίνωση της διάγνωσης, πρόθυμοι, αλλά ανήμποροι να βοηθήσουν, οι εθελοντές γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, βρίσκονται μπροστά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο ηθικό, επιστημονικό και κοινωνικό.

Καρκινοπαθείς ασθενείς στους οποίους διαγνώσθηκαν αντιμετωπίσιμοι χειρουργικά όγκοι σε πρώιμο στάδιο, δε χειρουργήθηκαν ποτέ, διότι δεν είχαν χρήματα. Σε ορισμένα περιστατικά πια, ο καρκίνος έγινε ανεγχείρητος και τώρα περιμένουν απλά να πεθάνουν, επειδή δεν είχαν λεφτά να χειρουργηθούν.

Παρά τις εκκλήσεις του ΙΣΑ στο υπουργείο Υγείας, υπάλληλος απάντησε ότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη: «οι ανασφάλιστοι πληρώνουν…. ας βγάλουν βιβλιάριο απορίας…!!!» όταν όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολίτες που δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους στα ταμεία τους και στην εφορία, δε μπορούν να βγάλουν φορολογική ενημερότητα και βιβλιάριο απορίας!

Ο ΙΣΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική αυτή κρίση με άλλη ευαισθησία.

Το 30% των οφθαλμολογικών περιστατικών είναι ασθενείς με καταρράκτη που έχουν 1/10 όραση. Άνθρωποι ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν να τους χτυπήσει αυτοκίνητο δρόμο γιατί δε βλέπουν, επειδή δε μπορούν να κάνουν εγχείρηση καταρράκτη…

Έγκυο με δίδυμη κύηση υψηλού κινδύνου, δεν τη ανέλαβε κανένα τμήμα καμιάς κλινικής επειδή δεν είχε να πληρώσει. Η πιθανότητα να χαθεί η ζωή των δύο εμβρύων είναι 70% και η δική της 15%. Αντίστοιχα κινδυνεύουν και οι έγκυες που πρέπει να γεννήσουν με καισαρική, όμως δεν έχουν 800 ευρώ για να γεννήσουν σε κρατικό μαιευτήριο.

Τα ελληνικά παράδοξα

Με δεδομένα τα παραπάνω, ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι η ανθρωπιστική κρίση σε μερικές ομάδες ανασφάλιστων πολιτών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα εδώ και τώρα. Ιδίως αφού η ελληνική νομοθεσία δικαιολογεί τα νοσήλια ανασφάλιστων πολιτών σε κατεπείγουσες καταστάσεις.

Δηλαδή, ένας ασθενής που πρέπει να χειρουργήσει τη χοληδόχο κύστη, δε μπορεί αν δεν έχει χρήματα: πρέπει να πληρώσει για να νοσηλευτεί. Αν ο ασθενής αυτός μείνει ανεγχείρητος, η κύστη σπάσει και προσκαλέσει επείγουσες επιπλοκές στον άρρωστο, με κίνδυνο της ζωής του, η πολιτεία θα αναλάβει τα έξοδα.

Όμως τότε, μπορεί να χαθεί η ζωή του ασθενή και τα νοσήλια θα είναι πολύ περισσότερα λόγω της αυξημένης ιατρικής φροντίδας σε μονάδες εντατικής.

Απέναντι σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση, ο ΙΣΑ έκανε έκκληση ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς όλα τα νοσοκομεία να αναλάβουν τα έξοδα των χειρουργικών αυτών επεμβάσεων και της νοσηλείας των ανασφάλιστων ασθενών, προκειμένου να σωθούν κάποιες ανθρώπινες ζωές.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Παίρνουν διάγνωση και περιμένουν το θάνατο"

Εurogroup: Στις 8 Οκτωβρίου κρίνεται η επόμενη δόση για την Ελλάδα

Στη συνεδρίαση του Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου κρίνεται η επόμενη δόση για την Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, θα συζητηθεί... η έκθεση αξιολόγησης των επικεφαλής της τριμερούς.

Αυτό σημαίνει πως η δόση θα καθυστερήσει, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι σε οριακό σημείο.

Όπως μετάδωσε το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η τρόικα θα παραμείνει όλο το Σεπτέμβριο στην Αθήνα προκειμένου να συντάξει την έκθεσή της μέχρι το τέλος του μήνα και εν συνεχεία να την παρουσιάσει στο Eurogroup. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν πρόκειται μέχρι τότε να υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Μετά και τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι έως τις 14 Σεπτεμβρίου, θα έχουν προσδιοριστεί τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ύστερα από πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συνεδριάσουν εκτάκτως και στις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη. Θα επικεντρωθούν στο ζήτημα του υψηλού δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας, αλλά και στο «ελληνικό ζήτημα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Αυγούστου αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για επαφές με την ελληνική πολιτική ηγεσία.

Η δήλωση Γιουνκέρ ότι «μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν διαχειρίσιμη αλλά όχι επιθυμητή» έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Εurogroup: Στις 8 Οκτωβρίου κρίνεται η επόμενη δόση για την Ελλάδα"

Εντολή Σαμαρά: Τιμωρίες εξπρές για τους διεφθαρμένους του δημοσίου!

Παραδειγματικές τιμωρίες-εξπρές για όσους δημοσίους υπαλλήλους παρανομούν ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις... μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, που σε πολλές περιπτώσεις προκαλούνται από τη διαφθορά στο δημόσιο και τις «μαϊμού» συντάξεις, αλλά και για τα εναλλακτικά σενάρια μέτρων που ετοιμάζει.

Πρώτον ζήτησε να ελεγχθούν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, αν εφαρμόζουν το νόμο και σε διαφορετική περίπτωση να επιβληθούν κυρώσεις. Δεύτερον, τόνισε ότι δεν αρκεί μόνο ο εντοπισμός των "μαϊμού" συνταξιούχων αλλά επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθούν και οι εγκέφαλοι του κυκλώματος.

Έδωσε μάλιστα εντολή να πάει σήμερα κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών (με επικεφαλής τον Χρήστο Σταϊκούρα) και Εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να συζητήσουν με τον υπουργό, Αντώνη Ρουπακιώτη πως θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο.

Όταν ο πρωθυπουργός ζήτησε ποινές εξπρές για τους επίορκους και πήρε την απάντηση πως η διαδικασία είναι σε προδικαστική φάση και θα χρειαστεί να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν απόλυτος.

«Να πάτε στον υπουργό Δικαιοσύνης. Θέλω να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει διαδικασίες εξπρές για την τιμωρία των διεφθαρμένων υπαλλήλων», είπε.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως στο εξωτερικό τον ρωτούν πως είναι δυνατόν η Γερμανία θα έχει 8% αναπηρικές συντάξεις και η Ελλάδα 13%. Και φέρεται να είπε όταν άκουσε για τα κυκλώματα που έχουν ξεσκεπαστεί τελευταία: «Πρέπει να πιάσουμε τα κυκλώματα, τους γιατρούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, όσους διευκόλυναν αυτές τις παρανομίες. Πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες άμεσα».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντολή Σαμαρά: Τιμωρίες εξπρές για τους διεφθαρμένους του δημοσίου!"

Χωριά της Ροδόπης προσέλαβαν security για να προστατευθούν

Τρόπο για να καλύψουν την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής τους και η οποία έχει ως επακόλουθο ουκ ολίγες διαρρήξεις και ληστείες, βρήκαν οι κάτοικοι χωριών της Ροδόπης.

Η λύση δόθηκε από εταιρίες security, οι οποίες έχουν κληθεί να προστατεύουν τις περιουσίες και τους πολίτες από την ανεξέλεγκτη δράση των κλεφτών.

Αντί 10 ευρώ το μήνα οι κάτοικοι θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, αφού η πολιτεία αδυνατεί και σ' αυτή την περίπτωση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της.

seleo
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωριά της Ροδόπης προσέλαβαν security για να προστατευθούν"

Επεκτείνεται και στον Έβρο το κόμμα των τουρκοφρόνων!

Έτοιμη πλέον (μετά τους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης) και η τοπική κομματική οργάνωση Έβρου του DEB, ενώ εγκαινιάζονται οσονούπω και τα γραφεία του στο Μεγάλο Δέρειο…

Εις (νέαν) επίρρωσιν όσων σάς γράφαμε μόλις προχτές για την ολοένα και καλύτερα οργανωμένη και συνεχώς επεκτεινόμενη δράση των τουρκοπρακτόρων στη Θράκη αφ’ ενός, αλλά και για τα ποτάμια του μαύρου χρήματος που συρρέεουν εξ ανατολών αφ’ ετέρου, έρχεται και αυτή η νέα είδηση που μαθαίνουμε από το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής Ρόντοπ Ρουζγκαρί (1/8/2012). Δεν αφορά βέβαια στην προκείμενη περίπτωση σε δράσεις κάποιας από τις τουρκομουφτείες, αλλά ενός άλλου βασικού οργάνου της Άγκυρας στη Θράκη, δηλαδή του γνωστού φασιστικο-αλυτρωτικού κόμματος DEB, που είχε ιδρύσει προ εικοσαετίας ο Αχμέτ Σαδήκ και τα τελευταία χρόνια έχει επανεργοποιηθεί, αποτελώντας άλλον έναν βασικό πυλώνα της προξενικής παρέμβασης στη Θράκη (παράλληλα με τις ψευδομουφτείες, τους τουρκοσυλλόγους, τον μειονοτικό τύπο, τους πολιτευτές που δρουν ως δούρειοι ίπποι μέσα στα ελληνικά κόμματα, κλπ). Αυτό λοιπόν το κόμμα της…Ισότητας, της Ειρήνης και της Φιλίας(όπως ακριβώς σημαίνει ο πλήρης τίτλος του: Dostluk-Eşitlik-Bariş) που έχει την έδρα του στην Κομοτηνή, αλλά βεβαίως γραφεία και τοπική οργάνωση και στην Ξάνθη, ετοιμάζεται πλέον να ανοίξει παράρτημα και στον Έβρο, με έδρα μάλιστα το χωριό Μεγάλο Δέρειο. Με βάση πληροφορίες που διέρρευσαν από τον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, «κατά τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης Έβρου του DEB. M’ αυτόν τον στόχο γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες στο κτίριο, ενώ κρεμάστηκε ήδη ταμπέλα στα τουρκικά και ελληνικά» (βλ. στη 2η φωτογραφία βλέπετε αυτό ακριβώς το κτίριο).

Και για όποιον μεν κατ’ αρχάς αναρωτιέται «γιατί σ’ ένα μικρό χωριό, όπως στο Δέρειο, και όχι σε κάποια πόλη», η απάντηση είναι βέβαια πολύ απλή. Και δεν έχει να κάνει φυσικά μόνο με το ότι το Δέρειο είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία στον Έβρο με σχεδόν αμιγή μειονοτικό πληθυσμό, την ώρα που στις πόλεις της περιοχής (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα) απειροελάχιστοι είναι οι μουσουλμάνοι. Πρωτίστως, όμως είναι ο τόπος όπου – θυμίζουμε ότι – το σκυλολόι της τουρκόψυχης 5ης φάλαγγας της Θράκης γνώρισε (και ακόμη γνωρίζει, χάρη στις νικηφόρες αγωγές εις βάρος των τουρκοφυλλάδων τύπου «Μιλλέτ») μία από τις λίγες – μέχρι σήμερα – ήττες του και μάλιστα μόνο από έναν άνθρωπο, τη Χαρά Νικοπούλου. Μία ήττα μάλιστα που πήρε τεράστια δημοσιότητα, που την έμαθε όλη η Ελλάδα, που πήρε διαστάσεις πραγματικά πρωτοφανείς. Αυτό ΔΕΝ το ξεχνάνε. Το Δέρειο λοιπόν τους καίει ως σημαινόμενο και ως συμβολισμός – και αυτόν τον συμβολισμό θα κάνουν ό, τι μπορούν για να τον «ξεδοντιάσουν» και να τον σβήσουν. Δεν ήταν τυχαίο λ.χ. που το Δέρειο ήταν ο πρώτος σταθμός της πρόσφατης περιοδείας του μεγαλοφασίστα Μπαχτσελί. Το εν λόγω χωριό συνεπώς έχει ξεκάθαρα επιλεχθεί από τους τουρκόφρονες για να μετεξελιχθεί σε άντρο και σύμβολο τουρκισμού στον νομό Έβρου (κάτι σαν τον Εχίνο και τα Αρριανά στους άλλους δύο θρακικούς νομούς).

Για όποιον πάλι αναρωτιέται για την…οικονομική διάσταση του πράγματος, η απάντηση είναι και πάλι απλή. Είμαστε βέβαιοι δηλαδή ότι αν τους ρωτήσεις που βρίσκει τα λεφτά αυτό το μικρό κόμμα για να ανοίγει γραφεία σε διάφορα μέρη, να διοργανώνει τις πάμπολλες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί και να στηρίζει τόσες και τόσες άλλες δράσεις, θα σου απαντήσουν ότι αυτή η ευχέρεια οφείλεται στις…συνδρομές των μελών! Όχι, δεν είναι πλάκα, το έχουν ήδη πολλάκις χρησιμοποιήσει ως (λέμε τώρα) επιχείρημα! Ακριβώς όπως και οι αγορές κτιρίων από τουρκοσυλλόγους αποδίδονται σε…έσοδα από τοπικά bazaar (!) ή οι ανεγέρσεις πολυτελών τζαμιών σε άθλια και πάμφτωχα χωριουδάκια 100 ανθρώπων αποδίδονται σε…εράνους των κατοίκων τους! Η απερίγραπτη κοροϊδία συνεχίζεται και «κατάμαυρα» ποσά εκατομμυρίων ευρώ εξακολουθούν να διακινούνται ανεξέλεγκτα, την ώρα που οι οικονομικές διωκτικές αρχές του ελλαδικού ψευδοκράτους ασχολούνται μόνο με φόρους μισθωτών και χαράτσια συνταξιούχων. Συγχαρητήρια…

proxeneio-stop
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεκτείνεται και στον Έβρο το κόμμα των τουρκοφρόνων!"

Γερμανικό κούρεμα στη δόση των 31 δισ. ευρώ

Η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει το πράσινο φως στην εκταμίευση των δύο επόμενων δόσεων του πακέτου στήριξης της Ελλάδας καθώς επιθυμεί να επανεξεταστούν οι όροι ώστε οι δόσεις να δίνονται με το σταγονόμετρο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day, οι δύο «εμπροσθοβαρείς» δόσεις (η αμέσως επόμενη είναι της τάξης των 31,5 δισ. ευρώ) δεν βολεύουν πλέον τα γερμανικά σχέδια, που προφανώς δεν περιλαμβάνουν την προοπτική να διοχετευθούν χρήματα στην ελληνική οικονομία, όπως είναι και το ζητούμενο. Οι Γερμανοί εκτιμούν ότι, αν γίνει αυτό, τότε δίνεται... ευκαιρία στην Ελλάδα να μη συμμορφωθεί μακροπρόθεσμα με ένα αυστηρό δημοσιονομικό πρόγραμμα.

Η αντίληψη αυτή δεν είναι καινούρια. Κυκλοφόρησε ως σενάριο κατά τη διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων και έχει την υποστήριξη της πλειονότητας των μελών του eurogroup. Αυτό είναι που προβληματίζει. Δεν είναι δηλαδή θέμα μόνο των σκληροπυρηνικών χωρών, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, αλλά και άλλων πιο μετριοπαθών.

Το ζήτημα ήδη συζητείται σε διμερές επίπεδο σε συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Ε.Ε., που γίνονται μακριά από τις κάμερες και τους δημοσιογράφους.

Το κουβάρι των εξελίξεων περιπλέκεται με την άποψη που καλλιεργείται από ορισμένους κύκλους στους κόλπους του ΔΝΤ ότι το ταμείο πρέπει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα. Είναι πλέον κρυφό μυστικό στην Ουάσιγκτον ότι η έκθεση του ΔΝΤ για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα γίνει με πολιτικά κριτήρια. Εάν δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο αποφασίσει βάσει της έκθεσης του Π. Τόμσεν ότι δεν συμφέρει το ταμείο να συνεχίσει, τότε το τελικό πόρισμα που θα ανακοινωθεί θα έχει σημαντικές αποκλίσεις από αυτό που θα καταθέσει το ευρωπαϊκό σκέλος της τρόικας, η Κομισιόν και η ΕΚΤ.

Ήδη στις συναντήσεις των αξιωματούχων με την ελληνική κυβέρνηση διαπιστώθηκε η διαφορά στην αντίληψη, η οποία υπογραμμίζεται συνεχώς με διαρροές των αξιωματούχων του ΔΝΤ προς τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων. Σχετίζεται και με την πίεση από την πλευρά του ταμείου προς την Ευρώπη να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των χρεών του επίσημου τομέα.

Βασική διαφορά είναι η εκτίμηση για την ύφεση αλλά και για το γεγονός ότι εκτιμάται πως είναι δύσκολο η Ελλάδα να πετύχει σύντομα πρωτογενή πλεονάσματα.

Βάσει αυτού του συμπεράσματος, το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης δεν μπορεί να εφαρμοστεί αφού βασίζεται στην προϋπόθεση πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2012, συνεπώς το ζήτημα τίθεται επί της αρχής στο τραπέζι. Και αν επικρατήσουν οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ύφεση, τότε τινάζονται στον αέρα οι προβλέψεις για τη βιωσιμότητα του χρέους όπως και η μείωσή του στο 120% του ΑΕΠ το 2020, που είναι και ο όρος του ταμείου για να συνεχίσει τις εκταμιεύσεις των δόσεων προς την Ελλάδα.

Ετοιμάζεται λοιπόν το ΔΝΤ για έξοδο από την Ελλάδα; Οι καλά γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι πολλά θα κριθούν και από τις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τους ομολόγους του και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Συνεπώς, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου δεν αναμένεται κάποια επίσημη αλλαγή στάσης, παρά μόνο πιέσεις και «παροτρύνσεις» υπό μορφή απειλών.

Όσο για τη διαρροή σχετικά με το ότι η έκθεση της τρόικας δεν θα είναι έτοιμη πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου, δεν είναι κάτι καινούριο.

Από τον Ιούνιο οι ιθύνοντες γνώριζαν ότι τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί επί της ουσίας για την Ελλάδα πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου, όταν το γερμανικό δικαστήριο θα αποφασίσει για την επικύρωση του ESM.

Οι Γερμανοί, όπως προαναφέρθηκε, δεν επιθυμούν να δώσουν τη μεγάλη πρώτη δόση των 31,5 δισ. ευρώ και γι' αυτό οι επίσημες αποφάσεις μπορεί να τραβήξουν για την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Τα συμβούλια eurogroup και ecofin στα μέσα Σεπτεμβρίου είναι άτυπα, άρα δεν επικυρώνονται αποφάσεις, όμως παράγοντας της Κομισιόν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο έκτακτο eurogroup, που αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, να συζητηθεί η περίπτωση χορήγησης κάποιων πιστώσεων, αν πειστούν ότι τα ρευστά διαθέσιμα της Ελλάδας έχουν χτυπήσει κόκκινο.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικό κούρεμα στη δόση των 31 δισ. ευρώ"

Ανοίγουν καταστήματα στο Μετρό

Πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη, με την οποία χωροθετούνται μικρά και μεγάλα καταστήματα σε όλους τους σταθμούς του Αθηναϊκού Μετρό έχει εκπονήσει η «Αττικό Μετρό». Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η «Αττικό Μετρό» τους τελευταίους μήνες έχει μελετήσει σπιθαμή προς σπιθαμή τους διαθέσιμους, ελεύθερους χώρους στους 30 εν λειτουργία σταθμούς του Μετρό και έχει ετοιμάσει σχέδιο για την αξιοποίησή τους, μέσα από τη δημιουργία καταστημάτων.

Όταν το σχέδιο προχωρήσει, παρατηρούν πηγές της εταιρίας, θα σημάνει και το τέλος του «ουδέτερου» Αθηναϊκού Μετρό, που λειτουργεί περισσότερο ως σημείο διέλευσης και λιγότερο ως τόπος αναψυχής, όπως συμβαίνει σε άλλους σταθμούς Μετρό της Ευρώπης, που είναι πιο «ζωντανοί», αφού φιλοξενούν εμπορικές δραστηριότητες και όχι μόνο. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων όλου του κόσμου παράγει σημαντικά έσοδα από την εκμετάλλευση σταθμών και ακινήτων.

Η «Αττικό Μετρό» είναι υπεύθυνη για την αποπληρωμή των δανείων, που είχαν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την κατασκευή του Μετρό της Αθήνας, όμως στη συνέχεια, «έχασε» την θυγατρική της, ΑΜΕΛ, που εκμεταλλεύεται τα δρομολόγια του Μετρό. Ωστόσο, η Αττικό Μετρό καλείται να πληρώνει τα τοκοχρεωλύσια για τα δάνεια, τα οποία, κατά πληροφορίες, ξεπερνούν, πλέον, κατ' έτος τα 150 εκατ. ευρώ.

Αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα αναλάβει την εκμετάλλευση των καταστημάτων (δηλαδή η «Αττικό Μετρό» ή ο ΟΑΣΑ), η εταιρία έχει κατεπείγουσα ανάγκη για έσοδα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή το ύψος των δανείων είναι απαγορευτικό και για τον ΟΑΣΑ, που «ματώνει» σε καθημερινή βάση, έχει γίνει πρόταση προς το υπουργείο Οικονομικών να αναλάβει την αποπληρωμή του κεφαλαίου, που ούτως ή άλλως δόθηκε με την εγγύησή του, οι δε αστικές συγκοινωνίες, που εκμεταλλεύονται και το Μετρό, να πληρώνουν μόνο τους τόκους.

Παράλληλα, η «Αττικό Μετρό» θα προχωρήσει στην αξιοποίηση διατηρητέου κτιρίου, ιδιοκτησίας της, που βρίσκεται στη γωνία Ερμού και Αθηνάς, για το οποίο έχει δικαίωμα ανέγερσης δύο ακόμη ορόφων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημόσια εταιρία, η οποία σχεδίασε και κατασκεύασε το Μετρό της πρωτεύουσας, έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο μελετητικό γραφείο, που παράγει σχέδια και μελέτες για όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς της Αττικής

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγουν καταστήματα στο Μετρό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news