facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Έως τις 10/8 η προθεσμία για τις δηλώσεις - Ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ

Όσοι δεν προλάβατε να υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση, έχετε ακόμη μια ευκαιρία από την εφορία. Αρκεί να το κάνετε μέχρι την Παρασκευή!

Την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων έως και τις 10 Αυγούστου, ανακοίνωσε επισήμως το υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, όσοι δεν υπέβαλαν, όπως όφειλαν, τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά έως τις 31 Ιουλίου, μπορούν να το κάνουν μέχρι την Παρασκευή, 10 Αυγούστου και δε θα πληρώσουν πρόστιμο.

Αιτία για τη νέα παράταση ήταν τα αιτήματα πολλών επαγγελματιών και φορολογούμενων.

Έτσι, όσοι από παραδρομή έκαναν λάθος στην αρχική τους δήλωση (π.χ. μη αναγραφή στον κωδ. 049 του ποσού των αποδείξεων κλπ.), μπορούν να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ για την αποφυγή τυχόν επιβαρύνσεων.

Αλλά, όσοι το... ξεχάσουν και αυτή τη φορά, χάνοντας τη αυτή την προθεσμία, θα υποστούν κυρώσεις: προσαυξήσεις ή πρόστιμα, απώλεια του αφορολογήτου διότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις δαπανών του κωδ. 049 καθώς και τη δυνατότητα του αυτοελέγχου για τους επιτηδευματίες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έως τις 10/8 η προθεσμία για τις δηλώσεις - Ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ"

Ο Βύρωνας Πολύδωρας Διόρισε Την Κόρη Του Στην Βουλή

Ο Πολύδωρας έγινε πρόεδρος της βουλής για ΜΙΑ ημέρα.

Σαν πρώην πρόεδρος της βουλής έκανε χρήση του κανονισμού και διόρισε την ΚΟΡΗ του υπάλληλο στο γραφείο του στην Βουλή.

Επίσης διαβάστε στο επισυναπτόμενο φύλλο ΦΕΚ , πως και ο Πετσάλνικος σαν πρώην πρόεδρος της Βουλής διόρισε επίσης άλλα τρία άτομα στο γραφείο του.

Οι αποφάσεις έχουν ημερομηνία 11/7/2012

Ακόμη στο ίδιο ΦΕΚ υπάρχουν διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο του υπουργού Άμυνας.



Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βύρωνας Πολύδωρας Διόρισε Την Κόρη Του Στην Βουλή"

Κογκρέσο: Zητάει να μπει επισήμανση για τη ραδιενέργεια των κινητών!

Ένα από τα θέματα που μας αφορούν κατά καιρούς είναι η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα και κατά πόσο είναι επιβλαβή για των άνθρωπο.

Μάλιστα λίγες μέρες πριν είχαμε κάνει και ένα θέμα που έδειχνε την ακτινοβολία που εκπέμπουν γνωστά μοντέλα και είχαμε επισημάνει ότι το iPhone 4S εκπέμπει 3 φορές περισσότεροι ακτινοβολία από το SGS III.

Σήμερα ένα μέλος του κογκρέσου στις ΗΠΑ ο Dennis Kucinich έκανε το θέμα πιο επίσημο και ζητάει να βγει νομοθεσία η οποία θα υποχρεώνει τους κατασκευαστές να βάζουν ειδικό σηματάκι για την ραδιενέργεια που εκπέμπουν τα κινητά τους.

Έτσι ο χρήστης θα ξέρει πια συσκευή έχει πολύ μεγάλη ακτινοβολία και πια θα έχει μικρότερη και έτσι θα διαλέγει το καλύτερο για αυτόν.

Αυτό βέβαια θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για πολλές γνωστές εταιρείες αφού είναι πολύ πιθανό τα κινητά τους να μην προτιμηθούν για την υψηλή ακτινοβολία που εκπέμπουν άσχετα με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

Μέχρι τώρα η επιστήμη δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ούτε αν είναι επιβλαβής η ακτινοβολία των κινητών αλλά ούτε ότι αν δεν μας επηρεάζει καθόλου κάτι που σημαίνει ότι ίσος χρειαστεί ακόμα αρκετός καιρός για να ξέρουμε σίγουρα αν τα κινητά μας βλάπτουν ή όχι.

technewz
Διαβάστε Περισσότερα » "Κογκρέσο: Zητάει να μπει επισήμανση για τη ραδιενέργεια των κινητών!"

Δήλωση «γρίφος»: Διαχειρίσιμη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ!

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό WDR, δήλωσε πως μία αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν διαχειρίσιμη αλλά όχι επιθυμητή.

Όπως είπε ο Λουξεμβούργιος αξιωματούχος «με τα σημερινά δεδομένα, θα ήταν διαχειρίσιμη (μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επιθυμητή», υπογραμμίζοντας πως θα υπήρχαν «σημαντικοί κίνδυνοι, ειδικά για τους απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα».

Εξάλλου κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση, αν μπορεί να απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, σημείωσε με νόημα: «Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του φθινοπώρου».

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήλωση «γρίφος»: Διαχειρίσιμη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ!"

Αυτόφωρο για όσους δεν κόβουν αποδείξεις στις παραλίες

Με αυτόφωρο κινδυνεύουν όσοι δεν κόβουν αποδείξεις για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στις παραλίες αλλά και για την ενοικίαση δωματίων.

Το εισαγγελικό-τελεσίγραφο αναφέρεται σε «όργιο» παρανομιών για τα όσα συμβαίνουν στα νησιά μας τη θερινή περίοδο, σε απώλεια σημαντικών εσόδων για το κράτος αλλά και ζημία στο εισόδημα των πολιτών.

Ειδικότερα, στη σχετική παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, σημειώνει:

«Οι εν λόγω αξιόποινες πράξεις συνίστανται πρωτίστως στη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση των προβλεπόμενων ΚΒΣ στοιχείων κατά την παροχή υπηρεσιών ή την πώληση και διακίνηση αγαθών στους αιγιαλούς και τις παραλίες, αλλά και σε παράνομη κατάληψη και μεταβολή αιγιαλού δια της κατασκευής αυθαίρετων κτισμάτων, ως και εγκαταστάσεως ομπρελών σε σημεία αιγιαλού μη προβλεπόμενα στις συμβάσεις μισθώσεως, σε λειτουργία εντός των ορίων του αιγιαλού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος άνευ αδείας, σε λειτουργία και εκμίσθωση δωματίων χωρίς άδεια, σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων στους μισθωτές των ενοικιαζόμενων δωματίων, σε ρύπανση του περιβάλλοντος, σε είσπραξη υπερβολικών τιμών κατά την παροχή υπηρεσιών, την εκμίσθωση δωματίων για τα οποία ορισμένοι εκμισθωτές απαιτούν μίσθωμα κατ' άτομο, καθώς και σε απασχόληση αλλοδαπών χωρίς άδεια».

Στην ίδια παραγγελία ο κ. Μουζακίτης ζητά από το ΣΔΟΕ να εφαρμόζει την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των παραβατών αλλά και να στέλνει και στον ίδιο αντίγραφα των δικογραφιών που διαβιβάζονται στις Εισαγγελίες.

Αφορμή για το… τελεσίγραφο του οικονομικού εισαγγελέα στάθηκαν οι δεκάδες καταγγελίες που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες από πολίτες, οι οποίοι έγιναν δέκτες της παραβατικής συμπεριφοράς των καταστηματαρχών που νοικιάζουν δωμάτια ή εκμεταλλεύονται τις παραλίες βάσει σύμβασης από τους οικείους δήμους.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτόφωρο για όσους δεν κόβουν αποδείξεις στις παραλίες"

Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο με «βέτο» Κουβέλη-Βενιζέλου

Τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ B.Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μία «αρνητική εμπειρία» με την εφεδρεία. Κατηγορηματικά αντίθετος με την εργασιακή εφεδρεία εμφανίστηκε και ο Φ.Κουβέλης.

Βγαίνοντας από τη σύσκεψη χθες το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο λέγοντας «πως η δέσμευση ισχύει απολύτως».

«Είχαμε μία αρνητική εμπειρία με την εργασιακή εφεδρεία» είπε ο Ευ.Βενιζέλος. «Ήταν μία αναγκαστική κατάσταση που δεν ήταν ποτέ επιθυμία της κυβέρνησης» σημείωσε.

Τη ρητή αντίθεση της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε από την πλευρά του ο Φ.Κουβέλης: «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας» είπε μετά τη σύσκεψη, λέγοντας πως «όχι μόνο δεν δημιουργεί δημοσιονομικό όφελος αλλά σπρώχνει και συμπολίτες μας στην ανεργία».



«Αποδείχθηκε, στο βαθμό που εφαρμόστηκε, πως ήταν ένα φιάσκο, και δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με ένα φιάσκο» είπε χαρακτηριστικά ο Φ.Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, μάλιστα, απευθύνθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με αυστηρό ύφος προς τον παρόντα υπουργό Οικονομικών, κατηγορώντας τον ότι με τη συγκεκριμένη παρέμβασή του παραβιάζεται η πολιτική συμφωνία για την κυβέρνηση συνεργασίας, που δεν προβλέπει απολύσεις ή εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο.

«Αν είναι να κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα όταν κάνετε δηλώσεις, τότε να μη γίνονται συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών...» επέκρινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τον κ. Στουρνάρα, ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό φέρεται ότι πρόσθεσε πως «δεν έχει νόημα να συναντιόμαστε και να συζητάμε για ζητήματα που είναι έξω από τη συμφωνία».

Ο κ. Σαμαράς παρενέβη πυροσβεστικά, προτείνοντας να μην απασχολήσει τη χθεσινή συνάντηση το θέμα της εφεδρείας, με αποτέλεσμα να επανέλθει η συζήτηση στο ζήτημα των ναυπηγείων για το οποίο υπήρχε κοινός τόπος.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από την παρέμβαση Στουρνάρα εμφανίζεται ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα με υπόδειξη της ΔΗΜΑΡ. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεωρεί ότι παρακάμφθηκε σε ένα θέμα που είναι δική του αρμοδιότητα και κυβερνητικά στελέχη θεωρούν ότι συνέβαλε στη χθεσινή «έκρηξη» του κ. Κουβέλη.

Μετά τη χθεσινή επεισοδιακή σύσκεψη, επιτελικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι το σχέδιο της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο θα εγκαταλειφθεί, κυρίως επειδή ο κ. Σαμαράς επενδύει, όπως λένε, στον εξισορροπητικό ρόλο του κ. Κουβέλη.

Αλλά τόσο από το πρωθυπουργικό επιτελείο όσο και από το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύουν ότι, παρά τις χθεσινές αναταράξεις, η πρόταση παραμένει στο τραπέζι.

Κύκλοι του Μαξίμου σχολίαζαν ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν συμφωνήσει στην ανάγκη να βρεθούν τα 11,5 δισ. και τόνιζαν με έμφαση ότι «δεν έχουν προβάλει εναλλακτικές προτάσεις», ενώ και ο κ. Στουρνάρας κατέστησε σαφές ότι το σχέδιο της εφεδρείας δεν μπαίνει στο συρτάρι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να πει πως αναζητούνται οι «καλύτερες λύσεις». Ο πρωθυπουργός, ανέφερε, θα ενημερωθεί στις 16:00 την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Το ζήτημα των ναυπηγείων

Στη διάσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα των ναυπηγείων και αποφασίστηκε, όπως ανέφερε αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, άμεσα να οριστεί συντονιστής υψηλού επιπέδου για το χειρισμό του θέματος και συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων.

«Αποφασίσαμε από τις συζητήσεις να περάσουμε στην πράξη» είπε ο υπουργός, έχοντας σημειώσει νωρίτερα ως «οξύμωρο» το ότι «ενώ έχουμε το μεγαλύτερο στόλο, κινδυνεύουμε να κλείσουν όλα τα ναυπηγεία». Η επιλογή του προσώπου για τον συντονισμό θα γίνει άμεσα, σύμφωνα με τον Κ.Χατζηδάκη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει πως θα συνεχιστεί η πολιτική που έχει ακολουθηθεί με στόχο τη διάσωση της ναυπηγικής βιομηχανίας, την προώθηση των προγραμμάτων του Ναυτικού και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.

I-Reporter
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο με «βέτο» Κουβέλη-Βενιζέλου"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΖΙΓΚΟΛΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ. "ΒΟΛΕΥΕ" ΜΕΣΟΚΟΠΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ...ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Δεν είναι τελικά όπως προσπάθησαν να τα παρουσιάσουν τα πράγματα ο ...μασκοφόρος εκδικητής της Πάρου.

Κατά απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μας(θυμάστε ένα ρεπορταζ στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ 1για το λόμπυ της Πάρου;)ο Αχμέτ Βαγκάζ ή Χαγκάζ και όχι Αλί και τρισαλί όπως θέλησαν να τον παρουσιάσουν τα βαποράκια των Λαμπρακοψυχάρηδων, είχε αποκτήσει σπουδαία και πλούσια πελατεία στο νησί της καλοβαλμένης μπουρζουαζίας. Έμπαινε σε πολλά και καλά σπίτια. Με το αζημίωτο. Και ξαλάφρωνε πολλές κακόχυμες κυρίες αλλά και οπισθόβουλους κυρίους του κοσμοπολίτικου νησιού της άσπρης σκόνης. Γιατί στο νησί από την εποχή των Λαζόπουλων, των Χαριτοδιπλωμένων, των Ψινάκηδων και των Ρουβάδων, έχουν αλλάξει ΄πολλά. Μα πάρα πολλά. Και ο νοών νοείτο.(Θα τα πούμε αυτά σε άλλη ανάρτηση)

Γι αυτά που λέμε έχουμε συγκεκριμένες αποδείξεις. Ο Πακιστανός έπαιρνε από 50-100 ευρουλάκια το κεφάλι. Φαντάζεστε το σκάνδαλο στο νησί εαν δημοσιευόταν η φωτογραφία του; Ουρές τα κουτσομπολίκια. Αλλά όχι μόνον τα ροζ. Υπάρχουν κι άλλα. Περίεργο ρόλο έπαιζε το Πακιστάνι. Στα σύνορα αλλά και στις Κυκλάδες.

Μέχρι και ο συνήγορος που του διόρισαν, έχει μεγάλη "εμπειρία" σε ανάλογες υποθέσεις. Πρεσβείες κλπ.

Δεν είναι όμως μόνον αυτός ο λόγος. Είναι κι άλλοι. Θα πέσετε από τα σύννεφα με αυτά που θα βγουν στη συνέχεια.

Και θα τα βγάλουμε.. Αλλά η "καρριέρα" του τελείωσε εδώ. Ή μόλις αρχίζει στις φυλακές;

makeleio
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΖΙΓΚΟΛΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ. "ΒΟΛΕΥΕ" ΜΕΣΟΚΟΠΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ...ΘΕΑΜΑΤΟΣ"

Εντοπίσθηκε αποθήκη με ένα εκατομμύριο «μαϊμού» υποδήματα

Αποθήκη με πάνω από ένα εκατομμύριο προϊόντα «μαϊμού» εντοπίσθηκε σήμερα, στο Βοτανικό, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Αγίου Πολυκάρπου και Παπαμακαρίου, στο Βοτανικό, αποθήκη 800τ.μ., με μεγάλο αριθμό παραποιημένων προϊόντων.

Στους χώρους της αποθήκης εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 1.000.000 υποδήματα, τα οποία αποτελούν προϊόντα παραποίησης αυθεντικών ειδών.

Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταμέτρησης των προϊόντων, ενώ έχουν ενημερωθεί όλες οι συναρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες και ιδίως η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που θα διενεργήσει περαιτέρω τιμολογιακό και φορολογικό έλεγχο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίσθηκε αποθήκη με ένα εκατομμύριο «μαϊμού» υποδήματα"

Σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ κατάγονται από τον ίδιο Άγγλο βασιλιά!

Τι κοινό έχουν ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τόμας Τζέφερσον, ο Τζορτζ Μπους και σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ, εκτός από το γεγονός ότι έχουν καταλάβει το ανώτατο αξίωμα της χώρας; Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, είναι όλοι τους ξαδέρφια.

Την απίθανη αυτή ανακάλυψη έκανε η 12χρονη Μπρίτζαν Νταβινιόν, από την Καλιφόρνια, η οποία δημιούργησε ένα πρωτοποριακό οικογενειακό δέντρο που συνδέει τους 42 από τους 43 Αμερικανούς προέδρους με έναν κοινό, και μάλλον απρόσμενο, πρόγονο: τον βασιλιά Ιωάννη της Αγγλίας.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail για την ανακάλυψή της, η νεαρή ανέφερε ότι χρειάστηκε επί πολλούς μήνες να ερευνήσει περισσότερα από 500.000 ονόματα, ώστε να εντοπίσει τόσο τους αρσενικούς, όσο και τους θηλυκούς προγόνους των Αμερικανών προέδρων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς της, ο μόνος ηγέτης των ΗΠΑ, ο οποίος δεν συνδέεται με το βασιλιά Ιωάννη είναι ο 8ος πρόεδρος, Μάρτιν Βαν Μπιούρεν, ο οποίος είχε ολλανδική καταγωγή.

Πριν την έρευνα της 12χρονης, οι γενεαλόγοι είχαν καταφέρει να συνδέσουν μόνο 22 Αμερικανούς προέδρους, πιθανότατα επειδή είχαν επικεντρωθεί μόνο στους αρσενικούς προγόνους τους.

Ο βασιλιάς Ιωάννης, γνωστός επίσης και ως ως «Ακτήμονας», έμεινε στην ιστορία για την υπογραφή της Magna Carta το 1215, η οποία περιόρισε τη δύναμη του μονάρχη, προστάτεψε τα δικαιώματα των υπηκόων του και βοήθησε στη διαμόρφωση του βρετανικού κοινοβουλίου.

iefimerda
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ κατάγονται από τον ίδιο Άγγλο βασιλιά!"

Επέστρεψαν οι αστυνομικοί της γειτονιάς

Θα περιπολούν καθημερινά σε διπλές βάρδιες

Επέστρεψαν οι περιπολίες των αστυνομικών στις γειτονιές των Αθηνών.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της γειτονιάς επέστρεψαν από την Δευτέρα σε γειτονιές των Πατησίων, Καλλιθέας, Αγ. Παντελεήμονα και Κυψέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιπολούν σε βάρδιες πρωί και απόγευμα 6 συνολικά αστυνομικοί ενώ κατά περίπτωση η περίπολος θα αποτελείται από 2 ή 3.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Επέστρεψαν οι αστυνομικοί της γειτονιάς"

Τέλος οι δευτεριάτικες εκδόσεις των εφημερίδων

Ρύθμιση με την οποία θα μπει τέλος ​στις δευτεριάτικες εκδόσεις των οικονομικών εφημερίδων φαίνεται πως ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς ο αρμόδιος υπουργός αποδέχθηκε την σχετική πρόταση των εκδοτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σίμος Κεδίκογλου θα προχωρήσει σε ρύθμιση η οποία θα ορίζει πως οι εφημερίδες που έχουν δικαίωμα δημοσίευσης ισολογισμών θα πρέπει να έχουν 5 εκδόσεις την εβδομάδα (4 καθημερινές + 1 Σαββατιάτικη) αντί για 6 που είναι σήμερα.

Η συγκεκριμένη διάταξη θα επιτρέψει στους εκδότες των οικονομικών εφημερίδων να περιορίσουν τα κόστη τους κόβοντας το φύλλο της Δευτέρας.

Με προφανείς συνέπειες στη μείωση των αποδοχών των δημοσιογράφων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος οι δευτεριάτικες εκδόσεις των εφημερίδων"

Ξάνθη: Όπλα και πυρομαχικά στη "διάθεση" των λαθρομεταναστών!

Η μία μετά την άλλη έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι τραγικές παραλείψεις και η προχειρότητα με την οποία προχώρησε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην αιφνιδιαστική απόφαση να μετατρέψει τις Αστυνομικές Σχολές Θράκης σε κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο των αστυνομικών υπαλλήλων της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι οποίοι σε αναφορά που κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης κάνουν λόγο για κτηριακές εγκαταστάσεις που έχουν σχεδιαστεί για την εκπαίδευση δόκιμων αστυνομικών και όχι για την κράτηση λαθρομεταναστών, ενώ παράλληλα αναφέρουν πως ο αριθμός των αστυνομικών υπαλλήλων που φρουρούν τις σχολές δεν επαρκεί και ως εκ τούτου δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια τόσο των αστυνομικών που φρουρούν τις εγκαταστάσεις όσο και των κατοίκων της περιοχής, μια νέα διάσταση έρχεται να προστεθεί στα λάθη του Υπουργείου.

Αυτή σχετίζεται με το γεγονός πως εντός των Αστυνομικών Σχολών φυλάσσονται 2.500 όπλα και πυρομαχικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων, και τα οποία ωστόσο πλέον μπορεί πολύ εύκολα να πέσουν έρμαια των λαθρομεταναστών, σε περίπτωση απόδρασης ή ακόμη και μαζικών αποδράσεων. Εάν συνυπολογιστεί μάλιστα το γεγονός πως ο περιμετρικός φράκτης της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης είναι εύκολα προσπελάσιμος, μιας και δεν έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές ενός κέντρου κράτησης, εύκολα μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε, βεβιασμένα και αυθαίρετα στην απόφαση του να μεταφέρει εκατοντάδες λαθρομετανάστες στις Αστυνομικές Σχολές Θράκης, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχέδιο για την ασφαλή απομάκρυνση του οπλισμού από την Αστυνομική Σχολή γεγονός που εγείρει φόβους για το τι θα συμβεί σε περίπτωση μαζικής εξέγερσης των 400 λαθρομεταναστών που βρίσκονται εντός της σχολής. Σύμφωνα με πληροφορίες του thrakitoday.com ανώτατα στελέχη της αστυνομίας θα επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες τη σχολή ώστε να αναγνωρίσουν τους χώρους και να εξετάσουν, εφόσον βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, τρόπους βελτίωσης του περιμετρικού φράχτη.

thrakitoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξάνθη: Όπλα και πυρομαχικά στη "διάθεση" των λαθρομεταναστών!"

Ξανά στο τραπέζι το μέτρο της εφεδρείας

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της εφεδρείας, όπως παραδέχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αποκλείοντας πάντως το ενδεχόμενο απολύσεων.

Γ. Στουρνάρας: Πρέπει να προχωρήσουμε στα αναγκαία μέτρα

«Το θέμα της εφεδρείας θα το δούμε γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα μέτρα ύψους 11,5 δισ. και στο σημείο αυτό εξήγησε ότι για την οριστικοποίηση του πακέτου των περικοπών για τη διετία 2013 - 2014 αναζητούνται 3,5 με 4 δισ. ευρώ.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στα αναγκαία μέτρα για τη σωτηρία της Ελλάδας», συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας και γνωστοποίησε ότι κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια τον ενημέρωσε ότι το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα υιοθέτησε την αρχή της δημοσιονομικής ένωσης, εξέλιξη που χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική.

«Αυτό επιβάλλει», πρόσθεσε, «να μείνουμε ζωντανοί και στο παιχνίδι μέχρις ότου η Ευρώπη να δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα της ευρωζώνης».

Τέλος, ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν έως το τέλος Αυγούστου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανά στο τραπέζι το μέτρο της εφεδρείας"

Τέλος στις συντάξεις που δεν δηλώνονται στην Εφορία

«Μπλόκο» στη φοροδιαφυγή με αδήλωτες ή πλασματικές συντάξεις στήνει το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών με την αποστολή από το 2013 των έντυπων των φορολογικών δηλώσεων στους συνταξιούχους με προσυμπληρωμένα τα ποσά των συντάξεων.

Η Γενική Γραμματεία θα παραλαμβάνει τις βεβαιώσεις αποδοχών από τα ασφαλιστικά ταμεία και θα συμπληρώνει τον αντίστοιχο κωδικό στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης με τα ποσά των συντάξεων και θα το αποστέλλει στους συνταξιούχους.

Σε περίπτωση αμφισβήτησης του αναγραφόμενου ποσού της σύνταξης από τον φορολογούμενο, αυτός θα πρέπει να αποδεικνύει τον ισχυρισμό του προσκομίζοντας τα αναγκαία παραστατικά.

Σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα, με το μέτρο θα μπει τέλος στις περιπτώσεις φοροδιαφυγής με συντάξεις, καθώς οι μέχρι στιγμής έλεγχοι έδειξαν ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν δήλωναν τη δεύτερη ή την επικουρική σύνταξη, ή εμφάνιζαν χαμηλότερα εισοδήματα από τα πραγματικά.

Επισημαίνεται ότι από τις διασταυρώσεις που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στις φορολογικές δηλώσεις των συνταξιούχων με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προέκυψε πως ένα ποσοστό συνταξιούχων που κυμαίνεται από 5% μέχρι 12%, ανάλογα με το Ταμείο, είτε δεν δήλωναν καθόλου τη σύνταξή είτε δήλωναν μικρότερο ποσό από αυτό που λάμβαναν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στις συντάξεις που δεν δηλώνονται στην Εφορία"

Η Ελλάδα βυθίζεται... Άνεβαίνει η στάθμη της θάλασσας

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας καταπίνει τις ακτογραμμές της Ελλάδας με ταχύτατους ρυθμούς από μισό έως ένα μέτρο τον χρόνο σε αρκετές περιοχές. Οι επιστήμονες που μιλούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες παραλίες της χώρας θα τις θυμόμαστε σε λίγα χρόνια μόνο από φωτογραφίες.

Το σενάριο είναι εφιαλτικό, πλην όμως 100% ελληνικό. Οπως εκτιμούν αρκετοί Ελληνες επιστήμονες, μέσα στα επόμενα ενενήντα χρόνια θα εξαφανιστούν περισσότερα από 800 τετραγωνικά χλμ. ακτογραμμών λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και των κλιματικών αλλαγών. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να φανταστούμε ότι μία έκταση περίπου ίση με τη μισή Κρήτη θα εξαφανιστεί από τον χάρτη μέχρι το τέλος του αιώνα.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη (φαινόμενο του θερμοκηπίου), οι απότομες και ακραίες κλιματικές αλλαγές, το λιώσιμο των πάγων, η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας, οι κυματικές υπόγειες καταιγίδες, οι κακοτεχνίες των λιμενικών έργων, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η βάναυση παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα στην ισορροπία του οικοσυστήματος και η διάβρωση από τις ανεξέλεγκτες αμμοληψίες συνθέτουν ένα χαοτικό κοκτέιλ που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει πολύ σύντομα στο να καλυφθούν από νερό παραλίες και παράκτιες περιοχές.



Παραλιακοί οικισμοί, πόλεις και ξενοδοχειακές μονάδες κινδυνεύουν από κατακλυσμούς και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ σημαντικές υποδομές, όπως αεροδρόμια και οδικά δίκτυα, απειλούνται με εκτεταμένες καταστροφές.

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΔΟΥΚΑΚΗΣ: «ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2070 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ»

Λιμνοθάλασσες, υδροβιότοποι και ακτογραμμές αναμένεται πολύ σύντομα να αφανιστούν και τούτα δεν αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, [Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Η παραλία στις Καλύβες της Κρήτης όπως ήταν το 1977 και όπως είναι σήμερα, «φαγωμένη» από τη θάλασσα.] αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα, όπως υποστηρίζει ο κ. Ευστράτιος Δουκάκης, αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ στις θαλάσσιες επιστήμες -Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών-, ο οποίος εδώ και δώδεκα χρόνια μελετά επισταμένως τα 7.000 από τα 16.000 χιλιόμετρα των ελληνικών ακτών.

«Η ακτογραμμή υποχωρεί με μέσο όρο 1,2 μέτρα τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως για κάθε μέτρο παραλίας, χάνουμε πάνω από ένα τετραγωνικό μέτρο παράκτιας ζώνης κατά έτος. Την ίδια ώρα πρέπει να ξέρετε ότι μέχρι το 2070 θα έχουμε τουλάχιστον 8 βαθμούς παραπάνω θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα πενήντα χρόνια θα ενταθούν τα φαινόμενα ξηρασίας στην ενδοχώρα, με παράλληλη μείωση των αιγιαλών λόγω της καταβύθισης των ακτών. Το κακό θα είναι διπλό, αφού θα έχουμε και τεράστια ερημοποίηση και στην ηπειρωτική χώρα».

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΝΟΛΑΚΗΣ: «ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΑΠΟ 0,90 ΕΩΣ 2 ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2100»

Οσο τρομακτικές και αν ακούγονται οι εκτιμήσεις των Ελλήνων επιστημόνων, σε καμία περίπτωση δεν είναι σενάρια καταστροφολογίας, αφού οι μορφολογικές μεταβολές σε αρκετές περιοχές της χώρας μας είναι εμφανείς ήδη από τα προηγούμενα χρόνια. «Το 2002 οι μελέτες της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) έδειχναν ότι η στάθμη των υδάτων θα ανέβει από μισό έως ένα μέτρο σε βάθος 100 χρόνων. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε οι συγκεκριμένες έρευνες έχουν αναθεωρηθεί και δίνουν αύξηση της στάθμης από 0,90 έως 2 μέτρα μέχρι το 2100, σενάριο ακόμη πιο εφιαλτικό» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο της Κρήτης Κώστας Συνολάκης.

Οπως μας εξηγεί ο καθηγητής, χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν οι Καλύβες της Κρήτης [Η παραλία του Πλατανιά τη δεκαετία του ’60 και δίπλα εν έτει 2010, μειωμένη τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος.] που επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις προβλέψεις των γεωλόγων: «Τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 η παραλία στις Καλύβες είχε πλάτος περίπου 100 μέτρων και το μήκος της ξεπερνούσε το 1 χιλιόμετρο, όπως φαίνεται από φωτογραφίες της εποχής που μας έδωσαν οι κάτοικοι. Αργότερα όμως για την κατασκευή του αεροδρομίου και των αυτοκινητοδρόμων δεκάδες φορτηγά έφταναν καθημερινά στις Καλύβες και έπαιρναν την άμμο από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν από την παραλία περισσότεροι από 225 τόνοι άμμου! Μία δεκαετία αργότερα, και συγκεκριμένα το 1965, άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες συνέπειες από τη διάβρωση, όταν τα σπίτια πλημμύριζαν με τις βροχοπτώσεις, ενώ πολύ γρήγορα το πλάτος της παραλίας συρρικνώθηκε στα 10 μέτρα από τα 50 που ήταν κάποτε. Η θάλασσα κατάπιε ό,τι απέμενε από την αμμουδιά και το 1990 η παραλία χάθηκε για πάντα».

Σε ορισμένες παραλίες η διάβρωση αυτή γίνεται με ετήσιο ρυθμό μισού έως ενός μέτρου τον χρόνο. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η περίφημη παραλία στη Γεωργιούπολη των Χανίων εικάζεται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει εξαφανιστεί, καθώς το θαλασσινό νερό θα εισχωρήσει σε βάθος 500 μέτρων στην ενδοχώρα.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στα επόμενα πενήντα χρόνια ο γεωγραφικός χάρτης της Ελλάδας θα αλλάξει άρδην, καθώς θα μετατοπιστούν τα όρια του αιγιαλού. Λίμνες, λιμνοθάλασσες και οικοσυστήματα θα εξαφανιστούν και το κακό είναι πως δεν ιδρώνει το αφτί κανενός» υπογραμμίζει ο κ. Συνολάκης. Οπως προκύπτει από την έρευνά του, μόνο στο Κολυμπάρι Χανίων από το 1983 ώς το 2005 χάθηκαν ως διά μαγείας περίπου 8μ. πλάτος από την παραλία του χωριού.

Οι επιθετικές διαθέσεις της θάλασσας σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις του ανθρώπινου παράγοντα καθιστούν σαφές ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά για μια απειλή με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομική και την κοινωνική ζωή. Φυσικές καταστροφές, μείωση της γεωργικής παραγωγής, ξηρασίες, πλημμύρες, καύσωνες, ασθένειες, μειωμένα αποθέματα νερού, περιβαλλοντικοί πρόσφυγες και ανυπολόγιστες ζημιές στις υποδομές και στην τουριστική βιομηχανία των παράκτιων περιοχών είναι μερικά από τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές.

[Ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου της Κρήτης Κώστας Συνολάκης κατά την επίσκεψή του μετά τον σεισμό της Σουμάτρας τον Οκτώβριο του 2010.]

Οι περιοχές που θα σκεπαστούν από νερό τα επόμενα 100 χρόνια

Δυτικός Θερμαϊκός

Πρόκειται για μία από τις πλέον επικίνδυνες ζώνες που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, από το Καλοχώρι μέχρι το Μικρό Εμβολο και τις Αλυκές του Κίτρους. Υπάρχει καταβύθιση της παράκτιας ζώνης με πολύ μεγάλες ταχύτητες, περίπου 10 μέτρα των αιώνα.

Κορινθιακός Κόλπος – Αίγιο

Ανησυχητικά είναι τα φαινόμενα-τσουνάμι που έχουν παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα (επτά στον αριθμό), αλλά και οι διαβρωτικές τάσεις στο πρανές της περιοχής, από το οποίο χάνεται λόγω κατολισθήσεων περίπου μισό μέτρο τον χρόνο. Οι υπόγειες καταβυθίσεις είναι συνεχείς.

Δυτική Πελοπόννησος και Πάτρα

Καταβύθιση στην περιοχή της Πάτρας περίπου 1,6 με 1,7 μέτρα των αιώνα. Από το Δέλτα Αλφειού μέχρι την Κυλλήνη, μετατόπιση ακτογραμμής πάνω από ενάμισι μέτρο τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εξαιρετική προσοχή χρειάζεται στις περιοχές: Θίνες Βαρθολομιού, Λίμνη Καϊάφα και παραλία Ζαχάρως.

Κως

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται αρκετές παραλίες του νησιού και ιδιαίτερα όσες έχουν πολύ μικρή κλίση και μεγάλο μήκος. Σύμφωνα με τις επιστημονικές παρατηρήσεις, τα τελευταία εξήντα χρόνια η ακτογραμμή έχει υποχωρήσει κατά 190 μέτρα!

Βόρεια Κρήτη

Από τα Χανιά μέχρι τον Αγιο Νικόλαο και τη Χερσόνησο μέσα στην επόμενη δεκαετία θα χαθεί πάνω από το 50% του πλάτους των παραλιών σε μια ακτίνα μήκους 50 χιλιομέτρων. Το πρόβλημα είναι ήδη ορατό εδώ και χρόνια στα χωριά Κολυμπάρι, Καλύβες, Γεωργιούπολη και Πλατανιάς. Μέχρι το 2020 δεν θα υπάρχει νερό στα 5 χιλιόμετρα από τον σημερινό αιγιαλό λόγω υφαλμύρωσης.

Μεσολόγγι

Αμεσα κινδυνεύει και η ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της παραλιακής πόλης που βρίσκεται σε ιδιαιτέρως χαμηλό υψόμετρο. Σοβαροί φόβοι εκφράζονται και για τη λιμνοθάλασσα, που σε βάθος χρόνου κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον χάρτη.

espressonews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα βυθίζεται... Άνεβαίνει η στάθμη της θάλασσας"

Αποκλείονται αιμοδότες λόγω ιού του Δυτικού Νείλου-Δείτε σε ποιες περιοχές

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) προχώρησε στον αποκλεισμό από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, πολιτών οι οποίοι προέρχονται από περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με στόχο να σταματήσει η μετάδοση του ιού μέσω των μεταγγίσεων.

Έτσι, η αιμοληψία πλέον απαγορεύεται σε Κύμη - Αλιβέρι Ευβοίας, στη Σάμο και στην Ηρωική Πόλη Νάουσας Ημαθίας καθώς και σε 16 περιοχές της Αττικής (Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη - Ελληνικό, Άλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι) και 2ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων (Νέος Κόσμος, Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Άγιος Ιωάννης - Γούβα).

Μέχρι στιγμής δύο ηλικιωμένοι με βαρύ ιατρικό ιστορικό έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου. Γενικότερα από τον ιό έχουν νοσήσει άτομα ηλικίας από 23 έως και 87 ετών.

Τα 40 έχουν φτάσει τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 15 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Στο μεταξύ, 16 περιοχές της Αττικής έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, καθώς έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό, με στόχο να σταματήσει η μετάδοση μέσω των μεταγγίσεων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλείονται αιμοδότες λόγω ιού του Δυτικού Νείλου-Δείτε σε ποιες περιοχές"

Ο Μοοdy's «φωτογραφίζει» την ελληνική χρεοκοπία

Έκθεση που αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στις επικείμενες οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, χωρίς να την κατονομάζει ευθέως, δημοσίευσε σήμερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's.

Σύμφωνα με το report του οίκου, που αναφέρεται στις ανταλλαγές προβληματικών ομολόγων, ιστορικά αποδεικνύεται πως μετά από μια τέτοια ανταλλαγή συνήθως ακολουθεί χρεοκοπία.

Ο Moody's κατέγραψε 30 τέτοιες περιπτώσεις από το 1997 και μετά, και σύμφωνα με τα ευρύματα το 37% των περιπτώσεων, μετά από μια ανταλλαγή προβλημαιτκού χρέους, ήρθε μια νέα χρεοκοπία, στα πρότυπα των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά τα ευρήματα έδειξαν:

1) Το μέσο «κούρεμα» κρατικού χρέους ήταν 47%, αντίστοιχο με τις περιπτώσεις επιχειρήσεων.

2) Οι χρεοκοπίες ξεκινούν συνήθως με μια σειρά αδυναμιών πληρωμής κρατικών ομολόγων, πριν οδηγήσουν σε αναγκαστική αναδιάρθρωση.

3) Η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής είναι το πιο κοινό χαρακτηριστικό στις αναδιαρθρώσεις, από την επιβολή ονομαστικού κουρέματος. Σε όλες, πλην μιας, των περιπτώσεων υπήρξε επιμήκυνση στην εξόφληση του χρέους, στο 81% αλλαγή των επιτοκίων και στο 48% κούρεμα της ονομαστικής αξίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μοοdy's «φωτογραφίζει» την ελληνική χρεοκοπία"

Βάζουν πάλι στο τραπέζι τις απολύσεις

Την επαναφορά του μέτρου των απολύσεων μέσω της εργασιακής εφεδρείας ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα, καθώς θέλει οπωσδήποτε να... δει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων να μειώνεται κατά 150.000 ώς το 2015.

Το μέτρο αφορά κατ' αρχήν, σύμφωνα με το Μνημόνιο, 15.000 υπαλλήλους, οι οποίοι θα αμείβονται με το 60% του μισθού τους για έναν χρόνο και στη συνέχεια θα απολυθούν. Η πίεση για απολύσεις είναι μεγάλη, καθώς οι απαιτούμενες περικοπές των δημοσίων δαπανών δεν μπορούν να εξασφαλισθούν χωρίς δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, όπως αναγνωρίζουν ακόμη και τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, αναζητούνται 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 και προς το παρόν έχουν συμφωνηθεί μόνο τα 6,6 δισ. ευρώ και μάλιστα ορισμένα εξ αυτών υπό προϋποθέσεις.

Μεταξύ άλλων, απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την τρόικα η εκτίμηση για εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ από τα μέτρα της διοικητικής μεταρρύθμισης και την πλήρη εφαρμογή του Καλλικράτη. Εξάλλου, σε εκκρεμότητα παραμένει το πακέτο των 5 δισ. ευρώ που αναμένεται να εξοικονομηθεί από τις νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις.

Ωστόσο, η απόφαση για την εφεδρεία δεν θα είναι εύκολη, καθώς η συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών ανέφερε ότι δεν θα γίνονταν απολύσεις στο Δημόσιο.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Βάζουν πάλι στο τραπέζι τις απολύσεις"

Κλιμακωτές περικοπές 2% -15% στις συντάξεις


Με την επιβολή κλιμακωτής εισφοράς 2% έως 15%, από το πρώτο ευρώ και σε όλες τις συντάξεις που μετά τις παρακρατήσεις οι οποίες ήδη γίνονται παραμένουν πάνω από τα 700 ευρώ, σκοπεύει η κυβέρνηση να «καλύψει» τις ανάγκες χρηματοδότησης των Ταμείων και να «πιάσει» το στόχο της εξοικονόμησης 5 - 5,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013 - 2014 από τα οποία τα 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το «ψαλίδι» στα κοινωνικά - προνοιακά επιδόματα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, αυτό προβλέπει το βασικό σενάριο των περικοπών που «κερδίζει έδαφος» στις... ασκήσεις «επί χάρτου» στις οποίες επιδίδονται τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκειμένου να «κλειδώσουν» τις μειώσεις και τα ποσά τα οποία ζητούνται με όσο το δυνατό δίκαιο τρόπο και χωρίς να αυξηθούν τα ήδη «αυτόματα» αυξανόμενα (με βάση το νόμο Λοβέρδου - Κουτρουμάνη) όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
 
Σε αντίθεση, ωστόσο, με τις περικοπές που γίνονταν έως σήμερα στις κύριες συντάξεις (οι οποίες αφορούσαν το υπερβάλλον ποσό πάνω από ορισμένα όρια - πλαφόν) οι νέες εισφορές θα επιβάλλονται στο σύνολο του ποσού της σύνταξης ενώ για πρώτη φορά θα κληθούν να πληρώσουν και όσοι δεν είχαν θιγεί (συνταξιούχοι με συντάξεις από 700 ευρώ έως 1.000 ευρώ). Για παράδειγμα:
 
  • Συνταξιούχος με σύνταξη 800 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει 16 ευρώ.
  • Συνταξιούχος αρχική σύνταξη 1.900 ευρώ που εισπράττει, μετά τις παρακρατήσεις, 1.549,10 ευρώ θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 77,45 ευρώ το μήνα και θα περιοριστεί στα 1.471,65 ευρώ, συνταξιούχος με αρχική σύνταξη 2.500 ευρώ που σήμερα λαμβάνει 1.840,67 ευρώ θα χάσει άλλα 184 ευρώ και θα έχει, τελικώς, 1.656,50 ευρώ.

Σενάρια 

Εκτός από τη διεύρυνση των παρακρατήσεων στις κύριες συντάξεις το σχέδιο των περικοπών που βρίσκεται στο τραπέζι προβλέπει:
  • Την περικοπή κατά 35% της μιας από τις δύο καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις σε όλους τους διπλοσυνταξιούχους, σε πρώτη φάση. Ο επαναπροσδιορισμός-μείωση των πλαφόν αναβάλλεται για αργότερα αφού πρώτα δημιουργηθεί μια αξιόπιστη βάση δεδομένων και γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις (από τις οποίες εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν πόροι καθώς σε πολλά Ταμεία δεν τηρούνται τα πλαφόν ή δεν δηλώνονται οι δύο συντάξεις).
  • Την κατάργηση των δώρων στις επικουρικές ανεξαρτήτως ποσού σύνταξης και ηλικίας του συνταξιούχου.
  • Τη μείωση των εφάπαξ στα περισσότερα Ταμεία τα οποία χορηγούν σημαντικά μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβάλλει οι ασφαλισμένοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.
  • Την καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και περιορισμός των παροχών με στόχο να εξοικονομηθούν 3 δισ. ευρώ στη διετία.
Κλίμακα
Η κλίμακα των νέων παρακρατήσεων είναι προοδευτική, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, και διαμορφώνεται ως εξής:
  • 700 - 1.000 ευρώ προτείνεται εισφορά 2%
  • 1.000 - 1.300 ευρώ εισφορά 3%
  • 1.300 - 1.600 ευρώ εισφορά 5%
  • 1.600- 2.000 ευρώ εισφορά 10%
2.000 ευρώ και πάνω, εισφορά 15%
Οι τέσσερις μειώσεις στις κύριες συντάξεις
[1] Μείωση από την παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης ΛΑΦΚΑ από τα 1.400 ευρώ (3% - 14% ανάλογα με το ύψος του ποσού)
[2] Μείωση από την παρακράτηση πρόσθετης εισφοράς ΛΑΦΚΑ 6% - 10% σε συντάξεις πάνω από τα 1.700 ευρώ για συνταξιούχους ηλικίας κάτω των 60 ετών.
[3] Μείωση 20% στο τμήμα πάνω από τα 1.200 ευρώ και 40% στο τμήμα πάνω από τα 1.000 ευρώ αν ο συνταξιούχος είναι ηλικίας κάτω των 55 ετών.
[4] Μείωση 12% στο τμήμα των συντάξεων πάνω από τα 1.300 ευρώ που απομένει μετά τις παραπάνω περικοπές.
 
Οι τρεις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις
[1] Μείωση από την παρακράτηση εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ 3% - 10% (από τα 300 ευρώ και πάνω).
[2] Μείωση 15% σε ΤΑΠ - ΔΕΗ, ΤΑΠ - ΟΤΕ, ΤΕΑΠ - ΕΛΤΑ, ΤΕΑΠ - ΕΤΒΑ, 30% στο τμήμα της σύνταξης του ΕΤΕΑΜ στο τμήμα πάνω από τα 150 ευρώ και 20% στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (50% στο τμήμα πάνω από τα 500 ευρώ).
[3] Μείωση 10% για ποσά από 200 - 250 ευρώ, 15% από 251-300 ευρώ και 20% από 300 ευρώ και πάνω.


Διαβάστε Περισσότερα » "Κλιμακωτές περικοπές 2% -15% στις συντάξεις"

Αναστέλλουν οι γιατροί τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΠΥ

Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο, από την Δευτέρα 20 Αυγούστου ως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της μη πληρωμής από τον οργανισμό των οφειλομένων για την περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αν δεν καταβληθούν τα οφειλόμενα του πρώτου εξαμήνου του έτους μέχρι τις 20 Αυγούστου. Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν ούτε μέχρι και τη λήξη της κινητοποίησης, τότε οι γιατροί θα επανεξετάσουν τη θέση τους.

Με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, οι εκπρόσωποι της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξεύρεση 160 εκ. ευρώ για την πληρωμή των φαρμακοποιών για τις συνταγές Μαΐου, τονίζουν όμως ότι, καθώς «λεφτά υπάρχουν», η καθυστέρηση εξόφλησης και των γιατρών είναι καταχρηστική και παραβαίνει τους όρους σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, επισημαίνεται η αγανάκτηση του κλάδου για την εισήγηση της τρόικα για περαιτέρω περικοπές συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας εκ των οποίων τα 800 εκατ. αφορούν τον ΕΟΠΥΥ, την ώρα που ήδη ο Οργανισμός παρουσιάζει 1,5 δισ. ευρώ έλλειμμα, ενώ οι οφειλές του στους παρόχους είναι άγνωστο αν είναι πλέον διαχειρίσιμες.

Ήδη ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 230 εκατ. ευρώ στους συμβεβλημένους ιατρούς, συστηματικά μη ανταποκρινόμενος στις συμβατικές του υποχρεώσεις, μια που οφείλει ιατρικές επισκέψεις από τον Μάρτιο 2012 και το σύνολο σχεδόν των ιατρικών πράξεων από την αρχή της λειτουργίας του τον Ιανουάριο του 2012. Οφείλει δε στο σύνολο του ιατρικού σώματος, άλλα 570 εκατ. ευρώ από οφειλές των ετών 2010 και 2011.

Η κατάσταση αυτή από μόνη της εκκολάπτει την υγειονομική βόμβα που θα πλήξει όλους τους Έλληνες και κυρίως τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα του πληθυσμού. Την βασική ευθύνη πλέον έχει η πολιτική ηγεσία, ως μόνη αρμόδια να πράξει το δέον για την αποφυγή της υγειονομικής καταστροφής που όπως φαίνεται θα πλήξει σύντομα τη χώρα μας.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί που είναι συμβεβλημένοι στα ιατρεία τους με τον ΕΟΠΥΥ, διακατεχόμενοι από αίσθημα υψηλής κοινωνικής ευθύνης, επέδειξαν μια άνευ προηγουμένου ανοχή στην ασυνέπεια του ΕΟΠΥΥ, όλους αυτούς τους μήνες. Αδιαμαρτύρητα δέχθηκαν ως σήμερα, τις κενές περιεχομένου υποσχέσεις της Διοίκησης για την τακτοποίηση των οφειλών, η οποία ελλείψει επιχειρημάτων έχει επιδοθεί σε αήθεις επιθέσεις κατά του συνόλου του ιατρικού σώματος που συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ, προφανώς για να συγκαλύψει την δική της παντελή ανεπάρκεια διαχείρισης της οικονομικής βιωσιμότητας του Οργανισμού.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, επισημαίνουν ότι «οι ανοχές και οι αντοχές μας έχουν ημερομηνία λήξης, και πλέον έλαβαν τέλος. Η κοινωνική πολιτική στις πλάτες των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο. Καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων δεν θα αποδεχόταν να εργάζεται απλήρωτη επί σειρά πολλών μηνών! Καλούμε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μ. Σαλμά να πούνε την αλήθεια στους Έλληνες ότι οι εισφορές τους για υγειονομική περίθαλψη δεν καταλήγουν στον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά και να μην είναι βιώσιμος.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες κλινικοί και εργαστηριακοί ιατροί, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, απευθύνουμε αυστηρή προειδοποίηση στην Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ότι αναμένουμε έως την 20/8/2012 την πλήρη εξόφληση όλων των οφειλών, επισκέψεων και πράξεων, από τον Ιανουάριο 2012 έως και τον Ιούνιο 2012, έτσι όπως ρητά προβλέπεται από την μεταξύ μας σύμβαση, συμπεριλαμβανομένου και του παρακρατηθέντος 10%, επί των λίγων πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί. Καλούμε επίσης το Υπουργείο Υγείας και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να δεσμευθεί γραπτώς για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής ΟΛΩΝ των παλαιοτέρων οφειλών προς το σύνολο του ιατρικού κόσμου, συμβεβλημένους και μη, από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Αν έως αυτή την καταληκτική ημερομηνία δεν υπάρξει αποπληρωμή των οφειλομένων ή εναλλακτικά ρητή και έγγραφη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ με συγκεκριμένη ημερομηνία τακτοποίησης του θέματος, τότε από την Δευτέρα 20/8/2012 έως και την Κυριακή 2/9/2012 είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε τους όρους της σύμβασης μας με τον Οργανισμό καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει εδώ και καιρό αναστείλει τις δικές του συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την σύμβαση του μαζί μας. Μετά την Κυριακή 2/9/2012 θα επανεξετάσουμε το θέμα με βάση πιθανές νεότερες εξελίξεις.

Καλούμε τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά σε άμεση συνάντηση και ανάληψη από μέρους του, όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών προκειμένου μέσα από διάλογο να βρεθούν λύσεις προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των συναδέλφων του ιατρών. Είναι πλέον προφανές ότι η ηθική, νομική και πολιτική ευθύνη τυχών αρνητικών εξελίξεων θα βαρύνει αποκλειστικά την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το ΥΥΚΑ. Ζητούμε επίσης την στήριξη και αλληλεγγύη, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, των κλαδικών ομοσπονδιών των ιατρών, των Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας στους οποίους είμαστε μέλη, των λοιπών συνδικαλιστικών φορέων των ιατρών, με την βεβαιότητα ότι θα είναι αρωγοί - συνδιοργανωτές αυτής της Πανελλαδικής κινητοποίησης που σκοπό έχει να αναδείξει και να φέρει στο προσκήνιο το σύνολο των προβλημάτων στον χώρο της Υγείας».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλουν οι γιατροί τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΠΥ"

F.T: Η Wall St. ετοιμάζεται για την διάλυση του ευρώ

Οι τράπεζες της Wall Street προειδοποιούν συνεργάτες και δανειολήπτες να αναδιαρθρώσουν τις συμβάσεις τους ή να βρουν μία άλλη τράπεζα, καθώς προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου χώρας από την Ευρωζώνη, μεταδίδουν οι FT.

Χρησιμοποιώντας μέσα αντιστάθμισης κινδύνου, όπως τα CDS, οι τράπεζες έχουν μειώσει την καθαρή τους έκθεση στις προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης. Έχουν ωστόσο παράλληλα επιδοθεί και σε παρασκηνιακές εργασίες ούτως ώστε να διασφαλίσουν πως εάν μια χώρα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ δεν θα χρειαστεί να λάβουν πληρωμές σε υποτιμημένη δραχμή ή πεσέτα όπως διαβάζουμε στο capital.

Η Ευρωζώνη εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια ανησυχία των στελεχών των αμερικανικών τραπεζών, πάνω ακόμη και από την υποτονική ανάκαμψη των ΗΠΑ. Πέρυσι το καλοκαίρι η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης, προκάλεσε έντονη μεταβλητότητα στις μετοχές των τραπεζών των ΗΠΑ και ώθησε την SEC να ζητήσει στοιχεία για την έκθεσή τους στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "F.T: Η Wall St. ετοιμάζεται για την διάλυση του ευρώ"

Άμεση απόσυρση τεσσάρων εμφιαλωμένων νερών ζήτησε ο ΕΦΕΤ

Να αποσυρθούν άμεσα από την ελληνική αγορά τα επιτραπέζια εμφιαλωμένα νερά «Aquarius», «Hydrozyn», «Νεράκι» και «Thassos Crystal Water» απαίτησε από την εμφιαλώτρια εταιρεία Κοσμίδης Δ.- Λίτας Α. Ο.Ε.-Δ.Δ. Ροδίτης Κοζάνης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εξαιτίας ανίχνευσης βακτηρίου.

Οι σχετικοί έλεγχοι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε τέσσερις δειγματοληψίες επιτραπέζιων νερών, εμφιαλωμένων σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών, σε όλα τα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο «Pseudomonas aeruginosa/Πυοκυανική Ψευδομονάδα». Καθένα από τα δείγματα χαρακτηρίστηκε ως «μη σύμφωνο – μη ασφαλές». Αναλυτικότερα, η επωνυμία των προϊόντων τα οποία εμφιαλώνονται από την ανωτέρω εταιρεία:

α) «Aquarius», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: Επιτραπέζιο νερό– Ημερομηνία παραγωγής 23.7.12– Ημερομηνία λήξεως 23.7.13.

β) «Hydrozyn», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: Επιτραπέζιο νερό– L 211– Ημερομηνία παραγωγής

23.7.12– Ημερομηνία λήξεως 23.7.13.

γ) «Νεράκι», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: «Επιτραπέζιο νερό– L 20120– Ημερομηνία παραγωγής

19.7.12– Ημερομηνία λήξεως 19.7.13.

δ) «Thassos Crystal Water», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: «Επιτραπέζιο νερό– L 20120– Ημερομηνία παραγωγής 14.7.12– Ημερομηνία λήξεως 14.7.13.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Άμεση απόσυρση τεσσάρων εμφιαλωμένων νερών ζήτησε ο ΕΦΕΤ"

Μετά τις 15 Αυγούστου τα επιδόματα του ΟΓΑ

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
«Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Δ’ διμήνου 2012, λόγω μη ολοκλήρωσης των αναγκαίων διαδικασιών, θα καταβληθούν μετά τις 15 Αυγούστου 2012. Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση».

Σύμφωνα με το Οργανισμό δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες διαδικασίες για την καταβολή των επιδομάτων.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά τις 15 Αυγούστου τα επιδόματα του ΟΓΑ"

Ποιοι αλήθεια πλούτισαν από τα ελληνικά ομόλογα...???

Ποιοι πλούτισαν από τα ελληνικά ομόλογα. Ερώτηση-φωτιά στη Βουλή από τον Προκόπη Παυλόπουλο στην οποία δεν τόλμησε να απαντήσει δύο φορές μάλιστα το 2011, ο Ευ. Βενιζέλος

Φως στα χρυσοφόρα “παιχνίδια” που έκαναν κάποιοι με τα CDS ίσως ρίξει μια αίτηση κατάθεσης εγγράφων που ζητά από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, η οποία αναφέρεται στην ερώτηση φωτιά που είχε καταθέσει δύο φορές ο κ. Παυλόπουλος, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2011 προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και που δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Η ερώτηση αυτή έμεινε αναπάντητη και ο Ευ. Βενιζέλος δεν έδωσε ποτέ τα στοιχεία που θα αποκάλυπταν ποιοι κερδοσκόπησαν με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και ποιοι τελικά πλούτισαν την ώρα που η χώρα βούλιαζε.

Όπως τονίζει και η εφημερίδα, η εν λόγω ερώτηση αν απαντηθεί, θα λύσει και τα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γ. Πεπόνη, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει τη δικαστική συνδρομή της Ελβετίας ώστε να διακριβωθεί η σχέση του Αντρίκου Παπανδρέου με την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού που έκανε αγοραπωλησίες ελληνικών CDS.

Όλα αυτά παράλληλα με την απόφαση του κ. Πεπόνη να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη σύμφωνα με τις οποίες όλοι γνώριζαν ότι το “πρόγραμμα δεν έβγαινε”.

Ο κ. Παυλόπουλος χθες το πρωί υπέβαλε Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών ζητώντας τον αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοι ήταν , διαδοχικά, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010, στις 30/9/2011 και στις 31/12/2011.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, ζητεί “από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά τις περιόδους αυτές τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), οι Τράπεζες της αλλοδαπής και οι Διεθνείς Χρηματοοικονομικοί Οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά”. Επιπλέον ζητεί για τις τράπεζες της αλλοδαπής να γίνει ομαδοποίηση με βάση τη χώρα της έδρας τους.

Αντικείμενο: Πίνακας των, διαδοχικώς, κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά την τελευταία τετραετία.

“Στις 2-11-2011 υπέβαλα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 133 του Κανονισμού της Βουλής, την υπ’ αριθμ. 232/2-11-2011 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών. Επειδή εντός της, κατά τον Κανονισμό της Βουλής, τασσόμενης στη Διοίκηση ειδικής προθεσμίας προς απάντηση τα ζητηθέντα έγγραφα δεν μου είχαν κοινοποιηθεί, επανακατέθεσα, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, την ως άνω Αίτηση με τη μορφή Επερώτησης (αρ. πρωτ. 12/12-12-2011). Ουδέποτε όμως ο τότε αρμόδιος Υπουργός δέχθηκε, κατά προφανή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, να προσέλθει στη Βουλή προς συζήτηση της κατά τ’ ανωτέρω Επερώτησης. Στο μεταξύ, και συγκεκριμένα στις 22-12-2011, μου κοινοποιήθηκε, προδήλως εκπροθέσμως, το με αρ. πρωτ. 2/75546/0023/7-12-2011 έγγραφο του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, με το οποίο, κατ’ ουσία, ο Υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να καταθέσει όλα τα στοιχεία τα οποία είχα ζητήσει με την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, την οποία προανέφερα.

Ενόψει των ανωτέρω και ύστερα από τις πρόσφατες, συναφείς προς την παρούσα Αίτηση, δηλώσεις – καταγγελίες του, κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, εκπροσώπου της Χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, επανακαταθέτω κατά τη νέα Βουλευτική Περίοδο, επικαιροποιημένη καταλλήλως, την αρχική Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, η οποία έχει πλέον ως εξής:

Προκειμένου να γίνει γνωστή η εξέλιξη της σύνθεσης του δημόσιου χρέους της Χώρας κατά την τελευταία τετραετία, καθώς και προκειμένου να διαφανεί αν, σε ποιο βαθμό και μέσω ποίων, ενδεχομένως, επιχειρήθηκαν, στον τομέα αυτόν, κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της Εθνικής Οικονομίας (π.χ. Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, Ελληνικών Τραπεζών κλπ), ιδίως σε περιόδους λήψης εξαιρετικά κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων,

ΖΗΤΩ

Την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων με τ’ αντίστοιχα στοιχεία:

I. Πρώτον, αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοί ήταν, διαδοχικώς, οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010, στις 30/9/2011 και στις 31/12/2011. Συγκεκριμένα :

Α. Ζητώ από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά τις περιόδους αυτές τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα), οι Τράπεζες της αλλοδαπής και οι Διεθνείς Χρηματοοικονομικοί Οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά.

Β. Ζητώ δε, ειδικώς για της Τράπεζες της αλλοδαπής, η ομαδοποίηση ως προς τις συγκεκριμένες, ανωτέρω προσδιοριζόμενες, ημερομηνίες να γίνει με βάση τη χώρα της έδρας τους.

II. Δεύτερον, αναλυτική κατάσταση, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έκδοσης και λήξης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που προσδιορίζονται στο προηγούμενο αίτημά μου.

Αθήνα, 7 Αυγούστου 2012

Ο αιτών Βουλευτής

Προκόπης ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ”

“Η καθυστέρηση στο κούρεμα έφερε την κατάρρευση των Ταμείων”

Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνει ότι “από τα εν λόγω έγγραφα είναι εύκολο να προκύψει αν κατά την επίμαχη περίοδο μετά την είσοδο της Ελλάδας στο Μνημόνιο και ως τις παραμονές της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους ορισμένοι επωφελήθηκαν από τον “επαναπατρισμό” των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, έτσι ώστε τις τελικές οδυνηρές επιπτώσεις από το “κούρεμά” τους να τις επωμισθούν, σχεδόν στο ακέραιο, φορείς της ελληνικής οικονομίας και κατεξοχήν φορείς του δημόσιου τομέα, όπως πχ τα ασφαλιστικά ταμεία”.

------

Το θέμα το αναδείξαμε εδώ: ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ κ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ; Πάντως κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι δύο επερωτήσεις – φωτιά που αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες του σκανδάλου.

Και είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση Παυλόπουλου εδώ: Πετάει το γάντι στον Στουρνάρα ο Παυλόπουλος: Πες μας ποιοί θησαύρισαν από τα Ελληνικά ομόλογα… Όλα τα στοιχεία στον Πεπόνη!

olympia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι αλήθεια πλούτισαν από τα ελληνικά ομόλογα...???"

Αστυνομικοί χτύπησαν και συνέλαβαν δημοσιογράφο του «ΘΕΜΑτος»

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν την απολογία του «Δράκου» της Πάρου στον ανακριτή.

Την ώρα που ο 21χρονος Πακιστανός λαθρομετανάστης μεταφερόταν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κατώφλι του ανακριτή, οι αστυνομικές αρχές άνευ λόγου και αιτίας χτύπησαν και συνέλαβαν τον δημοσιογράφο του «ΘΕΜΑτος» Δημήτρη Πώποτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αστυνομικός της ασφάλειας συνέλαβε τον δημοσιογράφο, στην προσπάθειά του να φωτογραφίσει με κάθε νόμιμο δικαίωμα τον δράστη, τη στιγμή που ο ίδιος υπέδειξε κανονικά την δημοσιογραφική του ταυτότητα. Λίγη ώρα αργότερα, έπειτα από εξονυχιστική εξακρίβωση στοιχείων, ο δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 11 στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί, υποβασταζόμενος από δύο αστυνομικούς με το κεφάλι συνεχώς σκυμμένο, φορώντας μάσκα για να μην φανούν τα χαρακτηριστικά του, αλεξίσφαιρο γιλέκο και χειροπέδες, ενώ δεν άφηναν κανέναν να πλησιάσει στο σημείο.

Η ευαισθησία των Αρχών υπερ του αλλοδαπού που έστειλε την 15χρονη μαθήτρια στην Εντατική να δίνει μάχη για τη ζωή της ρίχνεται σε βάρος της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, προβάλλοντας έναν ανεξήγητο ζήλο προστασίας του αδίστακτου δράστη. Ο αστυνομικός κλοιός και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από τον Πακιστανό γεννούν πολλά ερωτηματικά, όταν ο εισαγγελέας έχει επιτρέψει στο παρελθόν τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αδίστακτων κακοποιών.

Εις βάρος του κατηγορούμενου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, βιασμό και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Η αστυνομία «πέφτει» με αποδείξεις σε δεύτερο ατόπημα μετά την σπουδή των αστυνομικών να παρουσιάζουν επί μία εβδομάδα το έγκλημα στην Πάρο ως ατύχημα.

Όλα αυτά, μάλιστα, συνέβησαν μία ημέρα μετά την προσπάθεια της αστυνομίας να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους, στήνοντας ουσιαστικά μια «παράσταση», στην οποία το νεαρό Πακιστανό «υποδύθηκε» ένας δόκιμος αστυνομικός. Την ίδια ώρα, ο πραγματικός δράστης μεταφερόταν στο δικαστικό μέγαρο από άλλη οδό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί χτύπησαν και συνέλαβαν δημοσιογράφο του «ΘΕΜΑτος»"

ΔΝΤ προς Ευρωπαίους: Διαγράψτε χρέη από την Ελλάδα

Η τρόικα ήρθε, είδε κι έφυγε ικανοποιημένη. Θα ξαναγυρίσει αλλά όλα δείχνουν πως άκουσε όλα όσα ήθελε, πήρε τις διαβεβαιώσεις που χρειαζόταν και ετοιμάζει την έκθεσή της. Και ενώ η Αθήνα περιμένει με κομμένη την ανάσα την ετυμηγορία των Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς, ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal έρχεται να προκαλέσει εντύπωση. Ίσως κι ένα αμυδρό μειδίαμα στην κυβέρνηση...

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λοιπόν, φέρεται να πιέζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα για την μείωση του χρέους της Ελλάδας αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους που είναι κοντά στις συζητήσεις.

Από το ΔΝΤ δεν περνά απαρατήρητη η συνεχιζόμενη ύφεση, που απειλεί να θέσει οριστικά εκτός στόχων το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η πολιτική του Ταμείου, άλλωστε, είναι να στηρίζει μόνο χώρες, το χρέος των οποίων κυμαίνεται σε βιώσιμα επίπεδα. Και το χρέος της Ελλάδας πρέπει φτάσει εκεί, για να αποδεσμευτούν επιπλέον χρήματα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι στη WJS.



Το θέμα λοιπόν είναι πως θα γίνει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα ήταν οι δανειστές να διέγραφαν ένα μέρος των οφειλών της Ελλάδας. Αλλά αυτό βρίσκει ήδη την αντίσταση της Γερμανίας. Γιατί το Βερολίνο έχει δανείσει στην Ελλάδα 127 δισ. ευρώ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ήθελε πολύ να δει το χρέος της Ελλάδας στο 100% του ΑΕΠ το 2020. Υποτίθεται ότι τότε, η Ελλάδα θα έχει ξεπληρώσει δάνεια ύψους 33 δισ. ευρώ, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το ποσοστό αυτό, όμως, είναι κατά πολύ χαμηλότερο από το 120% του ΑΕΠ που προβλέπει η συμφωνία του Φεβρουαρίου, όταν η Ελλάδα υπέγραψε το PSI και το κούρεμα του χρέους της κατά 50%.

Με λίγα λόγια, το ΔΝΤ δεν πιστεύει πως η Αθήνα να καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της έως το 2020 Το Ταμείο φαίνεται πως έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για να φτάσει το ελληνικό χρέος στο 100% του ΑΕΠ το 2020 και να γίνει βιώσιμο.

Πρώτο σενάριο: μείωση των επιτοκίων των δανείων που έχει πάρει η Ελλάδα από χώρες μέλη της ευρωζώνης. Η Αθήνα θα επιβαρυνθεί με τόκους 39 δισ. έως το 2014.

Δεύτερο σενάριο: «Κούρεμα» 30% στα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν ΕΚΤ και εθνικές κεντρικές τράπεζες. Η ονομαστική τους αξία, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η εφημερίδα, φτάνει τα 50 δισ. ευρώ.

Τρίτο σενάριο: «Κούρεμα» των διμερών δανείων της Ελλάδας με χώρες της ευρωζώνης

Τέταρτο σενάριο: Να αναλάβει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, το μόνιμο ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης (ESM). Μιλάμε για 50 δισ. ευρώ χρέος.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν τον περασμένο Ιούνιο να επιτρέψουν στον ESM να ανακεφαλαιοποιεί άμεσα τις τράπεζες των κρατών μελών. Η πρώτη που θα καρπωθεί μόλις τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός, είναι η Ισπανία, που θα πάρει αναδρομικά 100 δισ. ευρώ για να τονώσει τον τραπεζικό της τομέα. Αν γίνει το ίδιο και με την Ελλάδα, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 15-20% του ΑΕΠ, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Όλα αυτά, βέβαια, θα επιστρέψουν στο τραπέζι σε τουλάχιστον ένα μήνα, όταν η τρόικα θα έχει καταθέσει την έκθεσή της και η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ προς Ευρωπαίους: Διαγράψτε χρέη από την Ελλάδα"

Τέλος με νόμο στις συντάξεις μαϊμού

Νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις μαϊμού, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης. Βαριές τιμωρίες για όσους εξαπάτησαν το κράτος

Τη διαβεβαίωση ότι, στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, με στόχο να μην υπάρξει ξανά παραβατικότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, μετά τη συνάντησή του με τον αντιεισαγγελέα, Αθανάσιο Κατσιρόδη.
"Θα τελειώσουμε ουσιαστικά το ζήτημα των παράνομων συντάξεων, με μία απλή νομοθετική ρύθμιση. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει μεταρρυθμιστικά στον τομέα αυτό και να λύσει προβλήματα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι, στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, θα ανακοινώσει αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο, από 01.01.2013, δεν θα υπάρξει ξανά παραβατικότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης.
Η δήλωση του κ. Βρούτση έχει, ως εξής:
"Το τελευταίο διάστημα, μετά από τις ηλεκτρονικές και άλλες διασταυρώσεις, που διενεργεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, εντοπίζουμε μεγάλα δείγματα παραβατικότητας.
Θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι τέλος του χρόνου, θα έχουν εντοπιστεί άπαντες. Αυτοί που συλλαμβάνονται, οποιαδήποτε συμμετοχή κι αν έχουν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, θα υποστούν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης. Γι’ αυτό, λοιπόν, σηκώνω το θέμα πάρα πολύ ψηλά και έρχομαι στον Άρειο Πάγο, για να δώσω στον αντιεισαγγελέα όλα τα ευρήματα και να γίνουν οι δέουσες δικαστικές και ποινικές ενέργειες, οι οποίες είναι απαραίτητες.
Τίποτε δεν θα σταματήσει από δω και πέρα το υπουργείο και την κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων, οι οποίες συνιστούν μία από τις κύριες αιτίες, που τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας αιμορραγούν πάρα πολλά χρόνια.
Αναλαμβάνει δράση ο εισαγγελέας
Στο φάκελο, που παρέδωσα στον αντιεισαγγελέα, υπάρχουν οι περιπτώσεις, που, το τελευταίο διάστημα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας και, βάσει των οποίων υπάρχουν πάρα πολλοί, που παράτυπα λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα και παράτυπες συντάξεις σε όλο το εύρος της ελληνικής επικράτειας. Αυτές τις περιπτώσεις ζήτησα από τον αντιεισαγγελέα και έγινε δεκτό να αξιολογηθούν κατά προτεραιότητα.
Θέλω να σας ενημερώσω ότι, στο επόμενο σύντομο διάστημα, θα καταθέσω νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας θα υπάρξει μία ήπια μεταχείριση σε όλους όσους σήμερα λειτουργούν κάτω από αυτό το παραβατικό καθεστώς, εφόσον έρθουν μόνοι τους και σταματήσουν να παίρνουν προνοιακά επιδόματα ή συντάξεις και αρχίσουν και επιστρέφουν τα λεφτά πίσω.
Στην αντίθετη περίπτωση, αν δεν το κάνουν, μέχρι το τέλος του χρόνου, που θα τους γνωρίζουμε όλους με όνομα, επίθετο και διεύθυνση, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα πέσει πάνω τους και θα είναι βαρύς. Το πάρτι, που γινόταν, μέχρι σήμερα, θα τελειώσει οριστικά. Και αυτό θα επιδιώξει η δικαιοσύνη, η οικονομική αστυνομία και όλες οι αρχές της πολιτείας, ώστε να επιστραφούν στην πολιτεία τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
Δεν είναι δυνατόν, παραδείγματος χάριν και ξεπερνάει κάθε όριο λογικής να ενημερώνουμε σήμερα τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι στη Ζάκυνθο από αυτήν την παραβατικότητα στα επιδόματα τυφλών, 61 από αυτά τα άτομα να έχουν δίπλωμα οδήγησης. Επίσης, 2731 άτομα, προερχόμενα από χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ., Τουρκία και Αίγυπτο, που έπαιρναν σύνταξη από τον ΟΓΑ, δεν πήγαν να απογραφούν και η εντολή μου προς το διοικητή του ΟΓΑ είναι να κοπεί η σύνταξή τους, από 01.09.2012.
Τιμωρία για όσους είχαν εμπλοκή
Αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα έννομης τάξης και λειτουργίας του κράτους. Αυτές οι συντάξεις, που χορηγούνται από τον ΟΓΑ, έχουν ένα κόστος περίπου 14 εκατ. ευρώ. Είναι ένα μέγεθος, που πρέπει να έχουμε όλοι υπόψη μας και να αξιολογήσουμε ανάλογα. Δεν είναι δυνατόν, ενόψει της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και των δύσκολων μέτρων, που αναγκαστικά είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε σε επίπεδο συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων, να ανέχεται ο έντιμος Έλληνας φορολογούμενος και συνταξιούχος να αιμορραγούν τα ασφαλιστικά ταμεία με τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.
Επίσης, η ευθύνη διαχέεται και σε αυτούς, που είχαν έμμεση ή άμεση εμπλοκή στις υποθέσεις αυτές. Δεν θα περιοριστεί η απόδοση της δικαιοσύνης σε αυτούς που έπαιρναν τις παράνομες συντάξεις ή τα παράνομα επιδόματα, θα επεκταθεί και στους υπαλλήλους και στους γιατρούς, που συμμετείχαν σε αυτές τις διαδικασίες.
Αυτό θα το βρει η δικαιοσύνη. Κάθε ευρώ, που εξοικονομούμε, από πλευράς παραβατικότητας, είναι υπέρ του συνταξιούχου και του Έλληνα φορολογούμενου. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, είχαμε μειωμένα επίπεδα αξιοπιστίας. Δηλαδή, λέγαμε πολλά λόγια και στην πράξη δεν είχαμε απόδειξη γι΄ αυτά που λέγαμε. Σηκώναμε τον πήχη ψηλά και περνάγαμε από κάτω".

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος με νόμο στις συντάξεις μαϊμού"

Στην ίδια κατηγορία με Ινδούς και Αφγανούς οι Έλληνες μετανάστες

Δύσκολα είναι τα πράγματα για τους περίπου 12.000 Έλληνες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καθώς είναι πλέον υπό επιτήρηση όπως οι Αφγανοί και οι Ινδοί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκρητίου Ένωσης Μελβούρνης, «το Τμήμα Μετανάστευσης της Αυστραλίας έχει βάλει την Ελλάδα στον πιο υψηλό κώδικα παρακολούθησης (code 1) περί πρόσβασης μεταναστών.

«Περνάνε τους Έλληνες μετανάστες από 'μεγάλο κόσκινο', συνεχίζει ο Α. Τσουρδαλάκης, σε συνέντευξή του στα «Χανιώτικα Νέα».

«Καταφέραμε τουλάχιστον να μην τους κακομεταχειρίζονται όταν φτάνουν στο αεροδρόμιο. Διότι έχουν βάλει την Ελλάδα στην κατηγορία που ήταν οι τριτοκοσμικές χώρες: Αφγανιστάν, Ινδία, Σρι Λάνκα. Διότι ξέρουν ότι λόγω κρίσης ο κόσμος θέλει να φύγει από την Ελλάδα».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην ίδια κατηγορία με Ινδούς και Αφγανούς οι Έλληνες μετανάστες"

Περιφέρεια στερεάς Ελλάδας-Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Γραφείο Τύπου

Κατηγορηματικό όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα μας... είπαν στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του.

Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Yπουργείο Υγείας στην Αθήνα, συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης-Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Στάικος Θωμάς, ο αρμόδιος, για θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Μπακομήτρος Κων/νος και ο αρμόδιος, για τα ίδια θέματα στον Ν. Φθιώτιδας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παρχαρίδης Παναγιώτης.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού παρουσίασαν στον κύριο Λυκουρέντζο την κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια, τάχθηκαν κατά της αποδυνάμωσης των υγειονομικών υποδομών, που ήδη έχουν πολλά κενά σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό.



Ο υπουργός παρέλαβε μία πλήρη έκθεση, για όλα τα προβλήματα των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με στοιχεία που αποστείλανε στην Περιφέρεια οι Διοικητές των Νοσοκομείων.

Ειδικότερα για το θέμα του νοσοκομείου της Λαμίας, στο οποίο υπολειτουργούν η ογκολογική κλινική, η μαιευτική και το ακτινοδιαγνωστικό, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας κατόπιν συζήτησης με τον Υπουργό Υγείας απέσπασαν την υπόσχεση του για την άμεση κάλυψη των κενών από επικουρικούς γιατρούς.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ευχαρίστησαν τον Yπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της Περιφέρειας για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συνάντησης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια στερεάς Ελλάδας-Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news