facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Κοροϊδία:Αντί για τρεις διμηνιαίες, εφτά μηνιαίες οι δόσεις της εφορίας

Σε ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών που την χαρακτηρίζει η "κοινωνική ευαισθησία" και το "καλό" που θέλουν για τους πολίτες, αποδεικνύεται άλλη μια φορά το πόσο χαζούς θεωρούν τους Έλληνες.

Φυσικά δεν θα μας εκπλήξει εαν τα γνωστά βραδυνά δελτία ειδήσεων το παρουσιάσουν σαν θρίαμβο στα πλαίσια της διευκόλυνσης των πολιτών και της "επαναδιαπραγμάτευσης" με την Τρόικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εξόφληση Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2012

Η Κυβέρνηση, ενεργώντας στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του Προϋπολογισμού και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών, αποφάσισε την παροχή διευκόλυνσης εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις.
Συγκεκριμένα, με άμεση εφαρμογή:
• Θεσμοθετούνται διαδικασίες διευκόλυνσης της εξόφλησης σε επτά μηνιαίες δόσεις για όσους δήλωσαν οικογενειακό εισόδημα μέχρι €60.000 αρχής γενομένης από τη δόση που λήγει 31 Αυγούστου 2012.
• Η τελευταία δόση, για λόγους ορθής δημοσιονομικής διαχείρισης, δεν θα ξεπερνά τον Φεβρουάριο του 2013.
• Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου 2012.
• Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου 2012 μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου 2012.
• Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου 2012 ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι Φεβρουάριο 2013.
• Ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί με το προτεινόμενο καθεστώς δόσεων πρέπει να είναι πάνω από €300.
• Οι δόσεις δεν καλύπτουν τυχόν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
• Στο προτεινόμενο καθεστώς των δόσεων δεν υπάγονται όσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012.
• Όσοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται καμία συμπλήρωση αίτησης ή επίσκεψη στις ΔΟΥ αλλά θα μπορούν να τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής από το TAXISnet ή από την σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση το εκκαθαριστικό που έχουν στη διάθεσή τους.
• Όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5%.
• Όσοι επιθυμούν να καταβάλουν το φόρο με το ισχύον καθεστώς και εμπίπτουν στο σύστημα δόσεων που θεσπίζεται ειδικά για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012 δεν εμποδίζονται να επιλέξουν το ισχύον καθεστώς.

Οι ρυθμίσεις επιτρέπουν στους φορολογούμενους να διαχειριστούν με μεγαλύτερη άνεση τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Έτσι:
• Οι ρυθμίσεις καλύπτουν το 96% των νοικοκυριών που υποβάλλουν δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος.
• Η μέση δόση μειώνεται σημαντικά επιτρέποντας στους φορολογουμένους να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους ευκολότερα.
• Μειώνεται η ταλαιπωρία των πολιτών στο ελάχιστο, καθώς δεν χρειάζεται καμία ενέργεια ή αίτηση για να κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων.
• Δεν τίθεται σε αμφισβήτηση η ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Το Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φορολογουμένων με κοινωνική ευαισθησία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας.

Διευκρίνιση σχετικά με την εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 2012

Από το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση,ο φόρος που μπορεί να ρυθμιστεί με το προτεινόμενο καθεστώς δόσεων πρέπει να υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως για τις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος οφείλει μέχρι και 300 ευρώ, η οφειλή εξοφλείται εφάπαξ στο τέλος του δεύτερου μήνα μετά το μήνα βεβαίωσης (πχ. για βεβαίωση 17 Ιουλίου 2012 η οφειλή πρέπει να εξοφληθεί μέχρι και 30/09/2012).
Αν ο φόρος υπερβαίνει τα 300 ευρώ τότε η οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε όσες δόσεις προβλέπει η ρύθμιση (πχ. η οφειλή 350 ευρώ με ημερομηνία βεβαίωσης 17 Ιουλίου 2012 μπορεί να εξοφληθεί σε 7 δόσεις των 50 ευρώ από 31/08/2012 έως 28/02/2013).

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροϊδία:Αντί για τρεις διμηνιαίες, εφτά μηνιαίες οι δόσεις της εφορίας"

Πήρε δάνεια 73.000 ευρώ και θα πληρώσει μόλις 500!

Σε κούρεμα χρέους ποσοστού 92,46% από το σύνολο των οφειλών προχώρησε με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,το Δικαστήριο αποφάσισε να "κουρέψει" το χρέος , κατά τα 72.682,48 δηλ. να κάνει "κούρεμα" κατά 92,46% καλούμενος ο δανειολήπτης, να πληρώσει για τέσσερα χρόνια, προς όλες τις Τράπεζες το συνολικό ποσό των 551.04 Ευρώ ,με μηνιαία δόση 11,48 Ευρώ διανεμόμενο αναλογικά.

Σημειώνεται πως ο δανειολήπτης είναι άνεργος οικογενειάρχης, με περιουσιακά στοιχεία(αρκετά αγροτεμάχια) ,έχοντας την συγκυριότητα το 25% επί αυτών ,τα οποία το δικαστήριο έκρινε ότι δεν κρίνονται πρόσφορα για εκποίηση, καθώς δεν θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον ,αλλά ούτε εκποιώντας τα θα αποφέρουν κάποιο αξιόλογο τίμημα, για ικανοποίηση των πιστωτών του. Επίσης ο δανειολήπτης είναι κύριος ενός Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, μάρκας :MERCEDES, TYΠOY 220 1,8 ¨κ.ε το οποίο κυκλοφόρησε το 1997 και του οποίου η εμπορική αξία εκτιμάται σε 4.700 Ευρώ.

Ο εν λόγω δανειολήπτης , είχε χρέος σε τέσσερις Τράπεζες, από πιστωτικές και καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους χρέους ,73.233,52 Ευρώ , αλλά με προφανή και αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής αυτών

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πήρε δάνεια 73.000 ευρώ και θα πληρώσει μόλις 500!"

Eκτός Ευρωζώνης οδηγεί μέρος των καταθέσεών της η Shell

Αίσθηση προκαλεί η είδηση που μετέδωσαν οι Times του Λονδίνου ότι ο κολοσσός Shell αποφάσισε να αποσύρει μέρος των καταθέσεών του από την Ευρώπη, θεωρώντας την Ευρωζώνη «περιοχή υψηλού ρίσκου».

Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του Σάιμον Χένρι, ανώτατου οικονομικού στελέχους της επιχείρησης, ο οποίος είπε ότι «υπάρχει αλλαγή στη βούλησή μας να αναλάβουμε το πιστωτικό ρίσκο της Ευρώπης».

Το ποσό για το οποίο γίνεται λόγος φτάνει τα 15 δισ. λίρες, οι οποίες θα μεταφερθούν σε πιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Ο ίδιος πάντως διευκρίνισε ότι δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, αφού τα προβλήματα δεν είναι κοινά.

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Το μήνυμα από τη Shell είναι ξεκάθαρο: η Ευρωζώνη είναι πλοίο που βουλιάζει. Αν και άλλες επιχειρήσεις ακολουθήσουν την τακτική 'πάρε τα λεφτά και τρέχα', τότε αυτό θα εξελιχθεί σε αυτο-εκπληρούμενη προφητεία.»

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Eκτός Ευρωζώνης οδηγεί μέρος των καταθέσεών της η Shell"

Το κράτος στέλνει τη Civitas στο άρθρο 99 διότι της χρωστάει 2,5 εκατ. ευρώ!

Ένα ακόμη θύμα του δημοσίου... Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επικοινωνίας στην Ελλάδα, η Civitas αναγκάζεται να καταφύγει στο άρθρο 99 μιά και το ελληνικό κράτος της χρωστάει από έργο του 2009......ούτε λίγο ούτε πολύ 2,5 εκατ. ευρώ. Mε μία λιτή ανακοίνωση η εταιρεία δηλώνει ότι αναγκάζεται να καταφύγει σε αυτό το μέσο για να μπορέσει να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο χώρο της επικοινωνίας και του marketing.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο CEO της εταιρείας κ. Φλέσσας μίλησε με τα στελέχη και τους εργαζόμενους διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν πρόκειται να απολυθούν εργαζόμενοι, ούτε θα κοπούν μισθοί.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Civitas

«Η εγκληματική συμπεριφορά του δημοσίου να αρνείται την εξόφληση βεβαιωμένων υποχρεώσεών του προς τις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των οποίων και η εταιρεία μας (καθώς μας οφείλει 2.500.000€ από έργο του 2009), μάς υποχρέωσε να αναζητήσουμε κάθε διαθέσιμη νομική προστασία.
Η κίνηση αυτή εξασφαλίζει το μέλλον της εταιρείας και την εύρυθμη και ομαλή καθημερινή μας λειτουργία. Η εξυπηρέτηση όλων των πελατών μας συνεχίζεται απρόσκοπτα και στο ίδιο υψηλό επίπεδο, όπως συμβαίνει τα τελευταία 18 χρόνια.
Όλα τα στελέχη της Civitas εργαζόμαστε με ακόμη περισσότερο ζήλο, ακεραιότητα και επαγγελματισμό, ώστε να συμβάλουμε στην επιτυχία των πελατών μας και να διατηρήσουμε τη Civitas ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων στην Ελλάδα».

onair24
Διαβάστε Περισσότερα » "Το κράτος στέλνει τη Civitas στο άρθρο 99 διότι της χρωστάει 2,5 εκατ. ευρώ!"

Αλλάζει το δόγμα της ΕΛ.ΑΣ. - Μόνιμη και μαζική σκούπα για παράνομους μετανάστες

Σκούπα διαρκείας για λαθρομετανάστες σχεδιάζει να εφαρμόσει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Δεν θα διαρκέσει τρεις μέρες όπως όλα τα θαύματα. Η νομιμότητα έρχεται για να παραμείνει» διαβεβαιώνει ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος έχει στόχο τις άμεσες και μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών ώστε να μειωθεί αν όχι να εξαληφθεί το πρόβλημα.

Με έρευνες κατ' οίκον, ελέγχους σε καταστήματα αλλοδαπών και με επιχειρήσεις επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπολογίζει να αντιμετωπίσει το θέμα των λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Ως τον Δεκέμβριο υπολογίζεται ότι πάνω από 5.000 λαθρομετανάστες θα βρίσκονται σε κέντρα κράτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας των τελευταίων ετών στην οποία συμμετείχαν 4.500 αστυνομικοί, 2.500 στον Εβρο και 2.000 στην Αθήνα.

Η επιχείρηση ονομάζεται «Ξένιος Ζευς» και ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι, την Πλατεία Βάθη, την Πλατεία Λαυρίου και στο Πεδίον του Αρεως. Χθες, δευτερη ημέρα της επιχείρησης προσήχθησαν 1.130 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 395.



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι δεν πρόκειται για ένα έργο ρουτίνας αλλά για τακτική σε βάθος χρόνου :

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επανέλθουμε στην προηγούμενη χαώδη και απαράδεκτη κατάσταση. Η επιχείρηση ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας δεν γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια. Δεν θα διαρκέσει τρεις ημέρες όπως όλα τα θαύματα. Η νομιμότητα στις περιοχές αυτές έρχεται για να παραμείνει και σταδιακά να επεκταθεί» είπε.

Το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε η επιχείρηση επιστροφής 88 αλλοδαπών υπηκόων στις χώρες καταγωγής τους με ειδική πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το κόστος καλύπτεται από το Ευρωπαικό Ταμείο Επιστροφών.

Επίκεντρο της επιχείρησης «σκούπας» ήταν η πλατεία Ομονοίας όπου συγκεντρώνονται οι μετανάστες. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας «οποιοσδήποτε εντοπίζεται, είτε πεζός είτε κινούμενος μέσω οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου, θα προσάγεται στα κέντρα κράτησης όπου και θα παραμένει προσωρινά μέχρι και την επιστροφή στη χώρα προέλευσης».

Παράλληλα η προθεσμία των 30 ημερών που χορηγείται σε όσους παράνομους μετανάστες εντοπίζονται θα μειωθεί σε 7 ημέρες.

Νέο δόγμα

Η επιχείρηση Ξένιος Ζευς στοχεύει στην απώθηση από τη μεθοριακή γραμμή και στην απομάκρυνση από το κέντρο της Αθήνας παράνομων μεταναστών. Ο Νίκος Δένδιας στοχεύει να μην επιτραπεί ποτέ ξανά το δρομολόγιο Εβρος-Αθήνα για παράνομους μετανάστες. Το σχέδιο έχει την προσωπική έγκριση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η εντολή του Μαξίμου ήταν να κλείσει ο Εβρος στην παράνομη μετανάστευση και να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι.

Αυτό που γνωρίζει η πολιτική ηγεσία είναι ότι οι συλλήψεις στον Εβρο δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα αν δεν δημιουργηθούν χώροι κράτησης για να μεταφερθούν εκεί όσοι συλλαμβάνονται.

Από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων δόθηκε η έγκριση για 10 εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν στο πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού όσων λαθρομεταναστών αποφασίσουν να εγκαταλείψουν μόνοι τους την Ελλάδα.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Την έντονη διαφωνία τους στις αστυνομικές επιχειρήσεις εξέφρασαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Για «οικτρό θέαμα που προσβάλλει τους Ελληνες που έχουν περάσει Κατοχή, προσφυγιά και μετανάστευση» έκανε λόγο ο Δημήτρης Τσουκαλάς από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναρωτήθηκε αν σε αυτό το σχέδιο συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Για «επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα μετανάστευσης» έκανε λόγο το ΚΚΕ και ζητά να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να ταξιδέψουν στις χώρες της ΕΕ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει το δόγμα της ΕΛ.ΑΣ. - Μόνιμη και μαζική σκούπα για παράνομους μετανάστες"

Η Εθνική θα καταθέσει προσφορά για την Εμπορική Τράπεζα, σύμφωνα με το Reuters

«Η Εθνική θα υποβάλει προσφορά για την Emporiki», είπε στο Reuters τραπεζικό στέλεχος κοντά στη διαδικασία που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αργότερα, αντίστοιχη δήλωση έγινε και από την πλευρά της Eurobank.

Μέχρι σήμερα, επισήμως έχει καταθέσει πρόταση η Alpha Bank, ενώ η ΕΤΕ και η Eurobank έχουν επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους.

Η διορία που έχουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους είναι η 8η Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φέρεται να έχει ζητήσει να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση της Emporiki Bank από την Credit Agricole πριν πωληθεί σε μια από τις ενδιαφερόμενες ελληνικές τράπεζες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Εθνική θα καταθέσει προσφορά για την Εμπορική Τράπεζα, σύμφωνα με το Reuters"

Ξεκίνησαν οι προσλήψεις των πρώην εργαζομένων της ΑΤΕ στην Πειραιώς

Τις νέες συμβάσεις εργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησαν να υπογράφουν από τη Δευτέρα όσοι εργάζονταν στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα, που τέθηκε σε εκκαθάριση.

Με δεδομένη την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας της ΑΤΕ, οι νέες συμβάσεις είναι αορίστου χρόνου και έχουν ισχύ από την 28η Ιουλίου 2012.

Το σύνολο του προσωπικού θα λάβει την αποζημίωση που προβλέπεται από το νόμο σε περίπτωση απόλυσης, ενώ θα προσλαμβάνεται στην Τράπεζα Πειραιώς με τον ίδιο ονομαστικό μισθό, όπως αυτός ίσχυε την 31η Μαΐου 2012.

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα, διευκρινίζεται ότι περιλαμβάνονται στη σύμβαση, εκτός από εκείνα τα επιδόματα που συνδέονται με τις θέσεις εργασίας. Τα επιδόματα αυτά διατηρούνται αν ο υπάλληλος παραμείνει στην ίδια θέση (π.χ. ταμίας).

Επίσης οι πρώην εργαζόμενοι της ΑΤΕ θα ενταχθούν στα ίδια ασφαλιστικά ταμεία που ασφαλίζονται και οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησαν οι προσλήψεις των πρώην εργαζομένων της ΑΤΕ στην Πειραιώς"

Επιστολή του καπετάνιου που παραιτήθηκε... λόγω του ΓΑΠ

Ο Νίκος Χατζηνάκης εν μια νυκτί έγινε το πρόσωπο της ημέρας, καθώς υπέβαλε την παραίτησή του στην ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία μέχρι πρότινος ήταν καπετάνιος ενός ιπτάμενου δελφινιού. Αιτία αποτέλεσε το ότι μετέφερε τον πρώην πρωθυπουργό,τη σύζυγό του και ένα μέλος της ομάδας ασφαλείας του, κάτι που, όπως εξηγεί ο ίδιος σε επιστολή του, έκανε με βαριά καρδιά...

Η επιστολή

« Κύριοι, Καλησπέρα σας.

Ονομάζομαι Νικόλαος Χατζηνάκης και είμαι ο εν λόγω Πλοίαρχος του δημοσιεύματος σας.

Επειδή έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες, θεωρώ καλό για όλους να μπουν λίγο τα πράγματα στην θέση τους :

Το Σάββατο 21 Ιουλίου, λίγο πριν τις 08:00 , (ώρας αναχωρήσεως του πλοίου) επιστρέφοντας απο το Λιμεναρχείο όπου είχα πάει για να πάρω απόπλου για το ταξίδι της μέρας, και ενώ έχει ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενημερώνομαι από τον Ναύκληρο στην είσοδο του δελφινιού πως, επιβαίνει του πλοίου ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Μπαίνω ήδη φορτισμένος συναισθηματικά απο την είδηση και αντικρίζοντας τον, νοιώθω απο την ένταση μου «τον κόσμο να γυρνάει». Βγαίνω πάλι απο το δελφίνι νοιώθοντας πλέον και δυσφορία. Κάθομαι σε ενα κράσπεδο και προσπαθώ να συνέλθω.

Τελικά, με βαριά καρδιά ξεκίνησα για το δρομολόγιο με λίγα λεπτά καθυστέρηση λόγω της φόρτισης μου. Το πλοίο εκτέλεσε κανονικά όλο το δρομολόγιο του χωρίς καθυστερήσεις.

Μη μπορώντας να τον αποφύγω ως επιβάτη μιας και είχε κανονικά εισιτήριο και εκείνος και η σύζυγός του και οι συνοδεία του, αλλά και νοιώθοντας προσβεβλημένος από την παρουσία του στο πλοίο μου, το ίδιο απόγευμα με το πέρας του δρομολογίου έκανα γνωστή τηλεφωνικά την παραίτηση μου.

Το πρωί της Δευτέρας, με τα γραφεία της εταιρείας πλέον ανοιχτά, την έστειλα και εγγράφως μέσω φαξ καθώς και με κούριερ. Το απόγευμα της επομένης μέρας ο αντικαταστάτης μου ειχε φτάσει στη Σάμο και την επομένη , 25 Ιουλίου, παρέδωσα την Πλοιαρχία.

Έτσι έχει το χρονικό του συμβάντος Κυριοι, και καμιά σχέση με τις ανακρίβειες που θέλουν το υδροπτέρυγο να έχει μέχρι και καταπέλτη!!!»

dailynews24
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή του καπετάνιου που παραιτήθηκε... λόγω του ΓΑΠ"

«Δίκοπο μαχαίρι» η χημειοθεραπεία σύμφωνα με νέα έρευνα

Μία νέα επιστημομική έρευνα εγείρει τις ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας στην καταπολέμηση του καρκίνου, αφού όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η μέθοδος αυτή είναι δυνατό να έχει αρκετές φορές το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς, μπορεί να κάνει τελικά τους όγκους των ασθενών περισσότερο και όχι λιγότερο ανθεκτικούς κατά την αντικαρκινική θεραπεία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιολόγο Πίτερ Νέλσον του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο Fred Hutchinson του Σιάτλ, αναφέρουν ότι η χημειοθεραπεία μπορεί να ωθήσει τα υγιή κύτταρα γύρω από τον όγκο να παράγουν μια πρωτεΐνη, η οποία βοηθά τα καρκινικά κύτταρα να επιβιώσουν και να αυξηθούν.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα ινοβλαστικά κύτταρα που, υπό κανονικές συνθήκες, παίζουν ζωτικό ρόλο στην αποκατάσταση ενός τραύματος και στην παραγωγή κολλαγόνου που βοηθά στην αναδημιουργία των συνδετικών ιστών. Όμως, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, οι βλάβες στο DNA που προκαλεί η χημειοθεραπεία σε αυτά τα υγιή κύτταρα, τα αναγκάζει να παράγουν έως 30 φορές περισσότερη ποσότητα μίας πρωτεΐνης (WNT16B) από ό,τι θα έπρεπε, ένα εύρημα που χαρακτηρίστηκε «τελείως απρόσμενο». Αυτή η πρωτεΐνη, με τη σειρά της, τροφοδοτεί την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και τα βοηθάει να επεκταθούν στον υγιή ιστό που τα περιβάλλει, αυξάνοντας έτσι την αντίστασή τους στη χημειοθεραπεία.

Η χημειοθεραπεία συνήθως γίνεται από τους ογκολόγους με δόσεις στον ασθενή, ώστε ο οργανισμός του να εξοικειωθεί κάπως με τις τοξικές παρενέργειες του φαρμάκου. Όμως αυτό δίνει χρόνο στους όγκους να ανακάμψουν και να αυξήσουν την αντίστασή τους, κάτι που παρατηρείται πολύ συχνά στους καρκινοπαθείς.

Οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη ότι η εν λόγω πρωτεΐνη εμπλέκεται στην ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, τώρα όμως συνειδητοποίησαν ότι ενισχύει και την αντίσταση στη χημειοθεραπεία και θα αναζητήσουν τώρα έναν τρόπο να εξουδετερώσουν αυτούς τους μηχανισμούς ανατροφοδότησης και αντίστασης και να μπλοκάρουν αυτή την παρενέργεια, που έχει ως συνέπεια συχνά η χημειοθεραπεία όχι απλώς να μην είναι αποτελεσματική, αλλά και να ενισχύει τον καρκίνο.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δίκοπο μαχαίρι» η χημειοθεραπεία σύμφωνα με νέα έρευνα"

Από τις ναζιστικές προφητείες στη Γερμανική παντοδυναμία...!!!

Μετά την κατάρρευση της Γερμανίας στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ξεγράψει τη χώρα. Κάναν λάθος.

Σε λίγοτερο από δέκα χρόνια, η βιομηχανία της Γερμανίας δεχόταν μετανάστες από όλο τον κόσμο και η χώρα σημείωνε μοναδικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Νέα σοκαριστικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι όλα έγιναν, και γίνονται βάσει σχεδίου για τη δημιουργία του 4ου Ράιχ, στα σκαριά ήδη από το 1943.

Το 1995 η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αναδημοσιεύει άρθρο 66 ετών, δηλαδή του 1945, αμέσως μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου. Στο άρθρο, Ελβετός δημοσιογράφος ρωτάει ανώτατο αξιωματούχο της Καγκελαρίας, σχετικά με την πορεία της χώρας του μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστη. Η ερώτηση έχει ως εξής

"Και τώρα τί σκοπεύετε να κάνετε; Νικηθήκατε. Ο κόσμος σας μισεί. Δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτά που κάνατε. Πώς θα ορθοποδήσετε ξανά ως έθνος;".



Η απάντηση του ηχεί στα αυτιά μας στις μέρες μας και προκαλεί αποτροπιασμό, ανάλογο με τα ντοκιμαντέρ εκείνα τα οποία εμφανίζουν αποστεωμένους αιχμαλώτους του Άουσβιτς και του Νταχάου.

"Οι λαοί ξεχνούν γρήγορα. Αυτή είναι εξάλλου και η διαφορά τους από ένα έθνος που θυμάται, όπως η ανώτερη φυλή των Γερμανών (!). Τα χρήματα που θα δοθούν για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας θα είναι πολλά, θα έρθουν να δουλέψουν για μας και αυτοί που μέχρι τώρα πολέμησαν εναντίον μας (!). Είμαστε μια φυλή εργατική, που θα ξαναδημιουργήσει την ισχυρή, ενωμένη Γερμανία (!). Θα δείτε ότι θα γίνουμε η ισχυρότερη οικονομικά χώρα (!). Και τότε ο Γκέμπελς θα μπορέσει να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει: "Και όμως νικήσαμε"!!!

Επρόκειτο για κούφιες απειλές; Αποκυήματα της φαντασίας ενός Ναζί, ο οποίος δεν έλεγε να χωνέψει πως το Ράιχ είχε καταρρεύσει; Ευσεβείς πόθοι ίσως για κάποια εξωπραγματική δύναμη, η οποία θα ανέσταινε εν ευθέτω χρόνω την αυτοκρατορία για να πατήσει ξανά στα χιονισμένα μονοπάτια των Αρδεννών, στις ατέλειωτες ρωσικές στέπες και στην έρημο της Αφρικής;

Τίποτα από τα παραπάνω. Το κείμενο που ακολουθεί αφορά έγγραφα από την καγκελαρία, τα οποία «κυκλοφορούσαν», αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να δώσει σημασία. Πρόκειται για μέχρι πρότινος απόρρητα έγγραφα, τα οποία πρόσφατα έδωσε στην δημοσιότητα το Κρεμλίνο και περιέχουν τους διαλόγους μεταξύ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και Χέλμουτ Κολ, πριν την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και του τείχους του Βερολίνου. Πρόκειται για αναλύσεις, οι οποίες περιγράφουν την λεγόμενη Ostpolitik της Δημοκρατίας της Βόννης, προκειμένου να γίνει η επανένωση της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία. Παραθέτουμε αυτούσιες δηλώσεις του πρώτου Καγκελαρίου της μεταπολεμικής Γερμανίας, Κόνραντ Αντενάουερ, καθώς επίσης και προσώπων, τα οποία έμελλαν να μεταναστεύσουν στις λεγόμενες «ουδέτερες χώρες» ήδη από το 1943, προκειμένου να προσδώσουν στην Γερμανία την δυναμική που έχει σήμερα.

Δεν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας, αλλά για πρακτικές, οι οποίες σταδιακά εφαρμόστηκαν, και οι οποίες δυστυχώς σήμερα συγκλίνουν στην διαμόρφωση μιας Οργουελιανής πραγματικότητας. Τον σχηματισμό της Ευρασίας, την ένωση της Γερμανίας με την Ρωσία, την αναδίπλωση της Αμερικής σε ρόλο περιφερειακού ηγεμόνα (στην καλύτερη περίπτωση) και στην επερχόμενη πολιτισμική (ίσως και όχι μόνον) σύγκρουση μεταξύ της Ευρασίας και της Κίνας. Υπάρχουν πράγματα, τα οποία στην πορεία θα μας προκαλέσουν έκπληξη σε τέτοιο βαθμό ώστε να μετατοπίσουμε το σημείο αναφοράς αυτού που σήμερα ονομάζουμε πραγματικότητα. Τέλος θα ανακαλύψουμε έναν οικονομικό πόλεμο, ο οποίος μαίνεται από το 1929 και εν μέσω υφέσεων και εξάρσεων διαμόρφωσε την πτώση και την άνοδο τεσσάρων αυτοκρατοριών, της Γερμανίας, της Αμερικής, της πρώην ΕΣΣΔ-σύγχρονης Ρωσίας και της Κίνας. Εκείνο, όμως που δεν θα διστάσουμε να καταδικάσουμε εν τέλει αφού παρατεθούν τα στοιχεία είναι η πτυχή εκείνη της Realpolitik που προβάλλεται όταν ηχήσουν μεσάνυχτα στον κήπο του καλού και του κακού. Αυτή η πτυχή είναι εκείνη που θέτει το συμφέρον ενός κράτους και της εθνικής του ταυτότητας υπέρτερο των άλλων.

Η έρευνα χωρίζεται σε δύο τμήματα προκειμένου να καλυφθούν και οι δύο συνιστώσες της Πολιτικής Οικονομίας, στο τμήμα στο οποίο παραθέτονται τεχνικά στοιχεία και σε εκείνο που παραθέτονται πολιτικά. Η ευχή του γράφοντος είναι το τμήμα στο οποίο παραθέτονται τεχνικά και δει χρηματοοικονομικά στοιχεία, να το λάβουν υπόψη τους οι οικονομολόγοι εκείνοι που έχουν ακόμα κύρος (δηλαδή εκείνοι οι οποίοι δεν έφθειραν την εικόνα τους στα τηλεοπτικά κανάλια φάσκοντας και αντιφάσκοντας), προκειμένου να διαμορφωθεί μια πολιτική χρηματοοικονομικής άμυνας, εν μέσω καταιγισμού οικονομικών πυρών.

Η Γερμανία χρησιμοποιεί την κρίση του 2008 για να εδραιώσει επικυριαρχία στην Ευρώπη.

Είναι πασίγνωστη πλέον η διαδικασία που οδήγησε step by step, στην κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 και στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση από το 1929. Ας τα ξαναδούμε όμως. Εν τάχει, η φούσκα των subprime στεγαστικών δανείων σκάει και αποκαλύπτεται ο κόλαφος των CDO (Collateral Debt Obligation) και των CDS (Credit Default Swaps). Οι τράπεζες επωφελούμενες από το χαλαρό έως ανύπαρκτο νομικό πλαίσιο, έπαιζαν «ping-pong» με τα τιτλοποιημένα ομόλογα των δανείων κατοικίας υψηλού ρίσκου, βάζοντας στο παιχνίδι και άλλα δάνεια όπως αυτά των πιστωτικών καρτών, των φοιτητικών και εν γένει άλλων «θαλασσοδανείων» (για να χρησιμοποιήσουμε τον «δημοφιλή» πλέον ορισμό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου). Τα τιτλοποιημένα αυτά παράγωγα, συνδυασμένα με εξωφρενικά σύνθετα μαθηματικά και νομικά εργαλεία, πωλούνταν στην αγορά και διαχειρίζονταν από τους λεγόμενους Hedge Funders, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν σε επενδύσεις ακόμα μεγαλύτερου πιστωτικού ρίσκου.

Κάποια στιγμή η «φούσκα» σκάει, οι πολίτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, η αγορά γυρνάει σε αποπληθωριστικούς ρυθμούς στην αγορά κατοικίας, και οι τράπεζες βιώνουν την Νέμεση της απληστίας και του laissez-faire καπιταλισμού. Όλες οι τράπεζες; Όχι όλες! Κάποιες τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan κτλ προβαίνουν σε ανοικτό εκβιασμό. «Αν δεν μας σώσετε, θα πάρουμε την οικονομία όλου του πλανήτη μαζί μας». Για τα μετα-Σοβιετικά καπιταλιστικά δεδομένα, η παρέμβαση του κράτους στη λειτουργία των επενδυτικών ιδρυμάτων θεωρείται από κακούργημα μέχρι εθνική προδοσία. Και αυτό γιατί οι Αμερικανοί, παρά την πτώση της πρώην ΕΣΣΔ το 1991, θεωρούν πως βρίσκονται ακόμη κάτω από την «Κομμουνιστική απειλή». Δεν υπήρχε όμως άλλος τρόπος, εκτός από το να παρακαμφθεί «έστω και για λίγο», η απόλυτη ελευθερία του «ανώτατου οικονομικού-πολιτικού συστήματος αξιών», το οποίο κυριάρχησε επί του «απόλυτου κακού» μόλις πριν από δύο δεκαετίες.

Έτσι η κυβέρνηση Μπους πήρε την «εθνική προδοσία» ένα βήμα παραπέρα μετατρέποντάς την σε ανθρωπιστική κρίση. Ο Χανκ Πόλσον, τότε υπουργός οικονομίας των ΗΠΑ, και ως γνωστόν διατελέσας Δ/ντης της «σχολής οικονομικών εκτελεστών» της Goldman Sachs, ανοίγει τα σιλό του Αμερικανικού θησαυροφυλακίου και διασώζει τα ιδρύματα, τα οποία σήμερα αποκαλούνται…ΑΓΟΡΕΣ! Δηλαδή εν ολίγοις, έδωσε cart blanche στα οικονομικά ιδρύματα να απομυζήσουν ότι καταθέσεις είχαν κάνει οι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι σήμερα ακριβώς σαν τους Έλληνες χαρακτηρίζονται «τεμπέληδες». Το θέμα όμως δεν σταματάει εκεί. Οι επενδυτές, και όχι απαραίτητα οι επαγγελματίες επενδυτές, αλλά και οι καταθέτες, ψάχνουν απεγνωσμένα νέους τρόπους επένδυσης και κατάθεσης, αυτή τη φορά βάζοντας την ασφάλεια πάνω από το ρίσκο. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια άρχισαν να κυλούν από το αμερικανικό δημόσιο προς τα παρολίγο χρεωκοπημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, χωρίς όμως αυτά στη συνέχεια να κρατικοποιηθούν (αυτά είναι «κομμουνιστικά πράγματα») με αποτέλεσμα το αμερικανικό δημόσιο να κρατικοποιήσει τις ανυπολόγιστες ζημιές, εις βάρος πάντα των Αμερικανών φορολογουμένων. Η «επιφοίτηση» δεν έχει όρια, έτσι στη συνέχεια για να τονωθεί η οικονομία, οι Αμερικανοί «το παίζουν» Ιάπωνες, εν γνώσει τους πως το σύστημα αυτό έχει αποτύχει από το ’90 που εφαρμόστηκε, και αποδεσμεύουν τεράστια ποσά φθηνού χρήματος στις αγορές, σε μια διεργασία που λέγεται «Ποσοτική χαλάρωση» ή αλλιώς Quantitative Easing. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα, διότι οι τράπεζες στην Αμερική παρόλο που δανείζουν χρήματα στις μικρές επιχειρήσεις, εκείνες δεν εμφανίζουν ανάπτυξη διότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του CEO της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Gallup», Jim Clifton, το πρόβλημα έγκειται στην απώλεια εμπιστοσύνης στις συναλλαγές και όχι στο ρευστό.

Τα παραπάνω καταστροφικά γεγονότα πολώνουν ακόμα περισσότερο το πολιτικό κλίμα στην Αμερική, το οποίο δεδομένης της αποτυχημένης τετραετίας Obama, κινδυνεύει από τα νεοσυντηριτικά γεράκια των Ρεπουμπλικανών, του Μιτ Ρόμνει, της Σάρα Πέιλιν και εν γένει του ακροδεξιού tea party (εκεί ονομάζεται «conservative» δηλαδή δεξιό, στην Ελλάδα όμως η Χρυσή Αυγή, η οποία θεωρείται «ακροδεξιό κόμμα» δεν πιάνει ούτε κλασματικά τις ρητορικές «κορόνες» τόσο της Πέιλιν όσο και του Ρόμνει).

Ας πάμε τώρα στην κρίση, όπως διαμορφώθηκε στην Ευρώπη, σε συνέχεια της Αμερικανικής της πτυχής. Εδώ χρειάζεται προσοχή, καθότι οι μελέτες δείχνουν αντιφατικές, στην πραγματικότητα όμως το σημείο αναφοράς του λεγόμενου «profitability» είναι, ήταν και θα είναι διαφορετικό στο Γερμανικό τραπεζικό σύστημα, αλλά ας δούμε πρώτα πώς δουλεύει. Το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας έχει τρεις πυλώνες. Βασίζεται στις ιδιωτικές τράπεζες, στις δημόσιες και στις λεγόμενες cooperative banks (τράπεζες συνεργασίας). Από μελέτη του ΟΟΣΑ (Hüfner 2010: The German Banking System: Lessons from the Financial Crisis, OECD Economics Department Working Papers No. 788) πληροφορούμεθα πως η πλειοψηφία των ιδρυμάτων δεν είναι κατεξοχήν profit maximizing, δηλαδή δεν αποσκοπούν στο κέρδος (πρόκειται για το 82% των ιδρυμάτων με ενεργητικό 44%). Εδώ βλέπουμε το πρώτο στοιχείο που μας κάνει εντύπωση. Γιατί δεν αποσκοπούν στο κέρδος; Στην Αμερική οι τράπεζες τα έπαιξαν όλα για όλα στον «βωμό του Μαμωνά», οι Γερμανοί πώς και σνόμπαραν την μηχανή που παράγει χρήμα, στο σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα;

Δεύτερη έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως οι ιδιωτικές τράπεζες αποτελούν μόλις το 1/10 των τραπεζών της Γερμανίας, με τα άλλα 9/10 να ανήκουν στο «κράτος», πιο συγκεκριμένα στις ομοσπονδιακές συνιστώσες του κράτους, για να είμαστε ακριβείς. Οι τράπεζες του δημοσίου τομέα είναι οι λεγόμενες Landesbanken , και στις Sparkassen. Οι δεύτερες φαίνεται να φέρουν το κέντρο βάρους του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο στηρίζεται σε απίστευτα μεγάλο βαθμό στις καταθέσεις. Οι Landesbanken είναι και αυτές τράπεζες του δημοσίου, αλλά μέσω νομικών διεργασιών από το 1998 και για να πάρει το γερμανικό τραπεζικό σύστημα μια χροιά από την ελεύθερη δυτική οικονομία, οι ιδιωτικές τράπεζες κατάφεραν να αποδεσμεύσουν έως έναν βαθμό τον οικονομικό προστατευτισμό που οι Landesbanken απολάμβαναν από το κράτος. Και πάλι, όμως η Ομοσπονδία έχει εγγυηθεί πως αυτοί οι όροι θα αρθούν μέχρι το 2015. Οι Landesbanken βρέθηκαν πιο εκτεθειμένες από την οικονομική κρίση του 2008, καθότι στο ενεργητικό τους υπήρχαν τοξικά παράγωγα, τα οποία έπρεπε να «καθαριστούν» από το γερμανικό δημόσιο. Τότε άρχισαν και οι «γκρίνιες».

Η βάση του Αγγλοσαξωνικού μοντέλου βασίστηκε και βασίζεται ακόμα στην απορρύθμιση, δηλαδή στην ενδυνάμωση του ιδιωτικού επενδυτικού τομέα, ενώ όπως είδαμε στο Γερμανικό οικονομικό σύστημα ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Και τα δύο οικονομικά συστήματα αντικατοπτρίζουν αρχές και κοινωνικά δόγματα. Στο μεν αγγλοσαξωνικό αντικατοπτρίζεται η υπέρμετρη «ελευθερία» ενώ στο γερμανικό η λουθηρανική νοοτροπία της εργασίας, της αποταμίευσης, του χαμηλού ρίσκου και της προσκόλλησης στις παραδοσιακές ηθικές κοινωνικές αρχές. Όπως θα δούμε παρακάτω αυτή ακριβώς η διαφορά έμελλε να κρίνει και τον «Ηγεμόνα».

Η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στα παράγωγα, έδωσε την αφορμή στη Γερμανία να αρχίσει μια ρητορική, η οποία καταδικάζει αυτόν ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Για τους Γερμανούς, όχι μόνον ο Ευρωπαϊκός Νότος, αλλά και ολόκληρος ο δυτικός κόσμος, είναι κατακριτέος για την στάση του απέναντι στη διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι Γερμανοί βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν απωθημένα. «Γιατί να πληρώνουμε για την κακοδιαχείριση και τους πολέμους των ΗΠΑ;», «Γιατί να πληρώνουμε για μια ΕΕ, η οποία θεσμικά είναι κομμένη και ραμμένη στα θεσμικά πρότυπα της απορρύθμισης των ΗΠΑ;». Η λουθηρανική αίσθηση της αδικίας ξέσπασε μέσω της πολιτικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, από την ίδια τη Γερμανία, άσχετα αν οι αριθμοί δείχνουν πως οι Γερμανοί έχασαν πολύ λίγα για να πάρουν πάρα πολλά. Δεν χρειάζεται όμως να είσαι λουθηρανός για να «αγανακτήσεις» τη σήμερον ημέρα, όχι μόνον με την πολιτική των τραπεζών, αλλά και με την πολιτική των ΗΠΑ ή τις τακτικές των ΗΠΑ στον πόλεμο και σε επίπεδο πρεσβειών, όπως διέρρευσαν από τα Wikileaks. Πώς γίνεται άραγε κάποια άτομα να ξεμπροστιάζουν τις μυστικές υπηρεσίες και να μην παθαίνουν καν «διάστρεμμα»; Τι είναι επιτέλους τα απόρρητα έγγραφα της CIA, της NSA και του STRATFOR και βγαίνουν έτσι σωρηδόν στα ΜΜΕ, λες και πρόκειται να δημοσιευθούν σε περιοδικά κίτρινου τύπου; Να τονίσουμε για όσους δεν γνωρίζουν πως δεν πρόκειται για τη ζωή της J-Lo, αλλά για διαβαθμισμένα έγγραφα από τα οποία εξαρτάται στην κυριολεξία το διπλωματικό και στρατιωτικό κύρος των Η.Π.Α, κύρος που εξαιτίας και αυτών των εγγράφων έχει φτάσει να ταυτίζεται με αυτό του περιπλανώμενου πνευματιστή.

Ας συνεχίσουμε, όμως, με την παράθεση των οικονομικών μελετών και στη συνέχεια αναλύουμε τα ρεύματα τύπου Zeitgeist. Πολλοί υποστηρίζουν πως η οικονομική κρίση του ’29 έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία και προκάλεσε τον Β παγκόσμιο. Επίσης πολλά έχουν ειπωθεί γι’αυτό τον «περίφημο» πληθωρισμό της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης που έφερε στο πολιτικό προσκήνιο τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων. Τις λεπτομέρειες όμως ούτε μας τις ανέλυσαν, ούτε και τις ψάξαμε. Ας δούμε, όμως, τι γράφει η νομικός Ellen Brown στο βιβλίο της «Web of Debt». Η Brown υποστηρίζει πως το γεγονός της χρηματοδότησης του Χίτλερ από Εβραίους τραπεζίτες αποτελεί την μισή ιστορία. Ο Χίτλερ χρηματοδοτήθηκε από τους Εβραίους τραπεζίτες, όντως, στην αρχή για μια πληθώρα λόγων, αλλά πιο πολύ για να αποτελέσει το αντίβαρο του Στάλιν, όταν ο τελευταίος ξεφορτώθηκε τον Τρότσκυ, ο οποίος υπηρετούσε αλλότρια τραπεζικά συμφέροντα. Όταν, όμως ο Χίτλερ πήρε την εξουσία ακολούθησε μια διαφορετική «ατζέντα».

Τότε στη Δημοκρατία της Βαιμάρης τα ίδια φαινόμενα κερδοσκοπίας απαντούσε κανείς με αυτά που απαντά τη σήμερον ημέρα. Για να είμαστε ειλικρινείς τα ίδια φαινόμενα κερδοσκοπίας παρατηρούνται από την ημέρα που ο George Washington ίδρυσε την Fed (Federal Reserve), παρά τις εκκλήσεις του Βενιαμίν Φραγκλίνου να μην το κάνει, καθότι ανέκυπταν ζητήματα αντισυνταγματικότητας. Και είχε δίκιο, γιατί η Fed σύντομα πλημμύρισε την αγορά με χρεόγραφα οδηγώντας στην πρώτη οικονομική κρίση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως διαβάζουμε από τον χρηματιστηριακό αναλυτή Πάνο Παναγιώτου.

Για να μην μακρηγορούμε, η κατάσταση στη Γερμανία είχε ως εξής. Η τότε Reichsbank (σημερινή Bundesbank), βρισκόμενη υπό τον έλεγχο ιδιωτών, πλημμύρισε την αγορά με μάρκα (κάτι σαν τα σημερινά χαρτιά δηλαδή που τα αποκαλούμε χρήμα), δίνοντας την ευκαιρία στους κερδοσκόπους να «σορτάρουν» το μάρκο. Ως γνωστόν το «σορτάρισμα» είναι μια χρηματοπιστωτική διαδικασία στην οποία ο κερδοσκόπος δανείζεται κάτι που δεν έχει (μάρκο π.χ) το πουλάει στην αγορά των ομολόγων και βγάζει χρήμα αγοράζοντάς το ξανά σε χαμηλότερη τιμή (μας θυμίζει κάτι αυτό;). Αυτή η διαδικασία κατέστη εφικτή γιατί η τότε ιδιωτική Reichsbank (δεν ήταν ακόμα υπό τον έλεγχο των Nazi) τύπωνε μάρκα αφειδώς και όταν η ζήτηση του μάρκου πλέον είχε φθάσει στα ύψη τότε άλλες ιδιωτικές τράπεζες άρχισαν να τυπώνουν μάρκα με τη σειρά τους. Το αποτέλεσμα; Ένα αδιαχείριστο χρέος και πληθωρισμός, ο οποίος ακουμπούσε «την στρατόσφαιρα». Για να πάρει κάποιος ένα καρβέλι ψωμί, χρειαζόταν ένα «βαγονάκι» γεμάτο λεφτά!

Τότε ο Χίτλερ έκανε το αδιανόητο, το ανήκουστο, το ασυγχώρητο για τους τραπεζίτες. Κρατικοποίησε την Reichsbank και «έσφιξε τα λουριά». Πλέον νομοθετικά μόνον η τράπεζα που ανήκε στο κράτος μπορούσε να τυπώνει μάρκα και στη συνέχεια να τα δανείζει. Το πιο σημαντικό, όμως ήταν η έκδοση των λεγόμενων Treasury certificates, εγγράφων δηλαδή, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτούν κολοσσιαία έργα, όπως οι τεράστιοι αυτοκινητόδρομοι, αντιπλημμυρικά φράγματα και άλλες δομές υπαγόμενες στο λεγόμενο Infrastructure. Το κόστος είχε υπολογιστεί τότε σε 1 δις (μάρκα), αλλά υπό τον εξής κανόνα. «Για κάθε μάρκο που θα εκδίδεται από την τράπεζα απαιτούμε το αντίστοιχο χρηματικό ανταποδοτικό όφελος της εργασίας αξίας ενός μάρκου ή των αγαθών αξίας ενός μάρκου που παράγονται».

Οι τραπεζίτες ορκίστηκαν να τον αφανίσουν μετά από αυτό και άρχισαν να σαμποτάρουν ακόμα και τις εξαγωγές της Γερμανίας, αλλά και για αυτό η κυβέρνηση είχε λύση. Το κράτος αντάλλασε αγαθά και εξοπλισμό απευθείας με τα άλλα κράτη, παρακάμπτοντας τους διατραπεζικούς μεσάζοντες (η Βενεζουέλα κρατάει αυτό το σύστημα μέχρι και σήμερα, γι αυτό ο Τσάβες στα μάτια των δυτικών είναι ο «δράκος της Αποκάλυψης»). Χαρακτηριστικό «αστείο» που έμεινε από εκείνη την εποχή ήταν ο διάλογος του Hjalmar Schacht (άνθρωπος του Rothschild, ο οποίος διετέλεσε για μια περίοδο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής τράπεζας και αντιτάχθηκε πεισματικά στις οικονομικές «καινοτομίες» που αναφέραμε πιο πάνω). Σύμφωνα με τον διάλογο, κάποιος Αμερικανός τραπεζίτης απευθυνόμενος στον Schacht είπε το εξής: « Dr Schacht πρέπει να έρθετε στην Αμερική, εκεί οι τράπεζες είναι γεμάτες χρήμα και αυτό είναι το πραγματικό banking». Η απάντηση του Schacht ήταν μνημειώδης: «Και εσείς πρέπει να έρθετε στην Γερμανία, δεν υπάρχει ίχνος χρήματος, και αυτό είναι το πραγματικό banking».

Η συνέχεια είναι γνωστή, οι τραπεζίτες δεν το ανέχονται αυτό και οδηγούν την Ευρώπη σε πόλεμο, μέσω της Αγγλίας και της Αμερικής ακόμα και μέσω του μισητού τους εχθρού Στάλιν. Χαρακτηριστικό ρηθέν από τα αρχεία των Ναζί, όπως θα δούμε παρακάτω είναι το ότι «φθάσαμε πολλές φορές στη νίκη, όταν ηττηθήκαμε μπροστά στις πύλες της Μόσχας και του Στάλινγκραντ και ποιος ευθυνόταν γι’αυτό; Οι προμήθειες των Αμερικανών στον Στάλιν! Όταν σχεδόν φθάσαμε να κάνουμε τη Μεσόγειο, γερμανική λίμνη αλλά και πάλι ηττηθήκαμε, γιατί οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι μπήκαν στη μέση. Τέλος, όταν ήμασταν σε θέση να παράγουμε τον πύραυλο “V” και οι Άγγλοι βομβάρδισαν ανηλεώς τα εργοστάσιά μας. Αυτά δεν πρόκειται να τους τα συγχωρήσουμε ΠΟΤΕ!!!»

Βέβαια εδώ έρχεται και αναρωτιέται κάποιος, γιατί ο Χίτλερ να εμπλακεί σε έναν πόλεμο εισβάλλοντας στα εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ, αλλά ο ακαδημαϊκός του πανεπιστημίου του Calgary, Chris Bellamy, στο βιβλίο του «Absolute War», φλερτάρει με το σενάριο του τι θα γινόταν αν ο Χίτλερ δεν είχε επιτεθεί. Σύμφωνα με τον Bellamy, αν ο Χίτλερ δεν εισέβαλλε στην πρώην ΕΣΣΔ, τότε κάποια στιγμή ο Στάλιν θα εισέβαλλε στην Γερμανία. Αυτό φαίνεται πιο συγκεκριμένα από τον καυγά που είχε ο Στάλιν με τους Ζούκοφ και Τιμοσένκο, όταν οι τελευταίοι του παρουσίασαν πλάνο προληπτικής επίθεσης εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων που συγκεντρώνονταν στην Πολωνία και ο Στάλιν αφού τους έβρισε και τους απείλησε με εκτέλεση ολοκλήρωσε με το «Δεν ήρθε η ώρα ακόμα να τα βάλουμε με τον Χίτλερ».

Τι κοινό, όμως, μπορεί να έχουν όλα αυτά με το σήμερα; Και πάλι η Γερμανία κατηγορείται για προβολή ισχύος σε ευρωπαϊκό χώρο, τείνει προς απομόνωση από τη διεθνή κοινότητα, λόγω των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλλει στον ελληνικό λαό με αποτέλεσμα να προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στην Αθήνα και χιλιάδες αυτοκτονίες σε Ελλάδα και Ιταλία, και εμμένει τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας προς δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρωπαϊκής Γερμανίας. Όλα τα παραπάνω ισχύουν και είναι αποτρόπαια, αλλά οι Γερμανοί δεν έχουν απωθημένα με τους Έλληνες. Εκείνο το οποίο φρίττει είναι ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των τραπεζιτών (και πάλι) ή των λεγόμενων «αγορών» με τους Γερμανούς, με φόντο τον ελληνικό λαό. Ορισμένα ΜΜΕ, που είναι γερμανικά φερέφωνα επαναλαμβάνουν συνεχώς το «σκεφτείτε την Βαϊμάρη», αλλά τι έχει να σκεφτεί κάποιος από μια παραπαίουσα Δημοκρατία πέραν από τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω; Προφανώς και ενώ τα πράγματα δείχνουν πως οι αγορές πιέζουν τους Γερμανούς, στην ουσία το αντίθετο συμβαίνει, οι Γερμανοί πιέζουν τις αγορές, όσον αφορά δε την ανθρωπιστική κρίση και την κοινωνική ανισσοροπία, οι πάντες από τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία έχουν ξεσηκωθεί εναντίον των τραπεζιτών, του 1% που κλέβει, κερδοσκοπεί και «δολοφονεί» εις το όνομα της απληστίας και τι ζητάει; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ! Και διαρθρωτικά ποιο κράτος δύναται να το κάνει αυτό; Δυστυχώς η Γερμανία, με τους δικούς της όρους. Τα σοκ δεν τελειώνουν όμως σε οικονομικό επίπεδο, υπάρχει και η πολιτική πτυχή του θέματος, η οποία οδηγεί σε «εναλλακτικές Γεωπολιτικές δομές».

sofokleous10
Διαβάστε Περισσότερα » "Από τις ναζιστικές προφητείες στη Γερμανική παντοδυναμία...!!!"

Φωτοβολταϊκά: έντονες αντιδράσεις για την επιβολή εισφοράς

Την αντίθεσή του στην πρόταση για επιβολή εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά Στ. Λουμάκης, σύμφωνα με tanea.gr.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΠΕΦ χαρακτηρίζει αδιανόητο το σενάριο αυτό και υποστηρίζει πως η Πολιτεία «δείχνει να αδιαφορεί προκλητικά για το μέγεθος και τις αντοχές των επιχειρήσεων, τα δάνεια που έλαβαν για τις συγκεκριμένες επενδύσεις και την αποπληρωμή τους και την επιστροφή των ιδίων κεφαλαίων που οι παραγωγοί επένδυσαν και που στην πλειονότητά τους αποτελούσαν οικονομίες ζωής».

Παράλληλα κάνει λόγο για φορολογική τιμωρία των εν λειτουργία εταιρειών ΑΠΕ και τονίζει ότι «οι οικονομίες κλίμακας που απαιτούνται για να αντέξει μια επιχείρηση τη φορολόγηση του τζίρου της με διψήφια μάλιστα ποσοστά είναι πέραν των δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων».

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι «οι οικονομίες κλίμακας που απαιτούνται για να αντέξει μια επιχείρηση την φορολόγηση του τζίρου της, με διψήφια μάλιστα ποσοστά, είναι πέραν των δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων.

econews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτοβολταϊκά: έντονες αντιδράσεις για την επιβολή εισφοράς"

Κόβονται επιπλέον 1,2 δισ. στην Υγεία

Νέο «νυστέρι» και στην υγεία θα βάλει το πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει δραματικές περικοπές με στόχο την εξασφάλιση ποσού έως και 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον κλάδο μόνο για το 2013.

Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται συγκαταλέγεται η μείωση των δαπανών για φάρμακα κατά περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ, ώστε από τα 2,88 δισεκατομμύρια που ήταν φέτος να πέσει στα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Ηδη συζητείται η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα, νοσήλια αλλά και σε ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό κάτι περισσότερο ως προς τα σχετικά ποσοστά. Για το ίδιο θέμα μάλιστα εξετάζεται και η θέσπιση εισοδηματικών, υγειονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Την ίδια στιγμή, υπό κατάρρευση βρίσκεται και ο νεοσύστατος ασφαλιστικός οργανισμός ΕΟΠΥΥ, καθώς μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012 εμφανίζει «μαύρη» τρύπα 1,5 δισ. ευρώ.

Στις προτάσεις που έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι συγκαταλέγεται και η μεγαλύτερη προώθηση των γενόσημων φαρμάκων και η επέκταση της λίστας των συνταγογραφούμενων δραστικών ουσιών.



Συγχωνεύσεις

Παράλληλα, εξετάζεται η συγχώνευση κλινικών και τμημάτων στα νοσοκομεία, αλλά και η περιστολή της ενδονοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, με στόχο να μειωθεί κατά περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ. Στα σενάρια συγκαταλέγονται και η μείωση των εφημεριών των γιατρών και των υπερωριών των νοσηλευτών, καθώς επίσης και η δημιουργία ενός κεντρικού φορέα προμηθειών υλικών για την εξασφάλιση χαμηλότερων τιμών.

Επίσης, συζητείται πρόταση για την εκχώρηση της φύλαξης, της σίτισης και της καθαριότητας των νοσοκομείων σε ιδιώτες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να εξαιρείται προς το παρόν από τις διαπραγματεύσεις η πρόταση του ΚΕΠΕ για πλαφόν ασφαλιστικής κάλυψης ύψους 1.500 ευρώ ανά ασφαλισμένο.

«Κοινωνική έκρηξη και ανθρωπιστική κρίση στη χώρα», προβλέπει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ότι θα επιφέρουν τυχόν νέες οριζόντιες περικοπές στον κλάδο της υγείας.

Ο ΙΣΑ προειδοποιεί ότι «θα είναι αντίθετος σε μια τέτοια εξέλιξη», προσθέτοντας πως «θα υπάρξει συμμαχία με χιλιάδες υγειονομικούς επιστήμονες από όλη την Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθεί «Χάρτα Υγείας του Ευρωπαίου Πολίτη», που θα εισηγείται αλλά και θα διεκδικεί από τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών την εξασφάλιση της στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ισότιμα για όλα τα μέλη της Ευρώπης, ανεξάρτητα, εάν έκαστη χώρα βρίσκεται ή όχι σε οικονομική κρίση».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβονται επιπλέον 1,2 δισ. στην Υγεία"

Οι υπάλληλοι του ΕΟΤ τα έπαιρναν με τιμοκατάλογο!

Οι τιμές διέφεραν, ανάλογα με την περίπτωση και το πόσες υπογραφές έπρεπε να πεσουν Οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι δεν δίσταζαν να ζητούν παραπάνω από τα θύματά τους για να "βγάλουν" και κάτι Το ότι υπήρχε τιμοκατάλογος ήταν κοινό μυστικό μεταξύ των επιχειρηματιών στην Πιερία. Όπως καταγγέλουν έκβιάζονταν για να πληρώνουν τρελά ποσά στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΟΤ για να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Μόνο ένας από αυτούς είχε το θάρρος να καταφύγει στην αστυνομία, και έτσι το κύκλωμα αποκαλύφθηκε με την επ' αυτοφόρω σύλληψη μιας 50χρονης υπαλλήλου την ώρα που εισέπραττε το φακελάκι με 2.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα! Συνελήφθη επίσης η προισταμένη της διεύθυνσης που θα τσέπωνε μέρος των χρημάτων, όπως ομολόγησε η πρώτη.

Ο τιμοκατάλογος:

- Αρση ανάκλησης άδειας λειτουργίας 3.000 - 5.000 ευρώ

- Αποσφράγιση καταστήματος 5.000 - 7.000 ευρώ

- Αναβάθμιση ξενοδοχείου από 3 σε 4 αστέρια 7.000 - 8.000 ευρω

- Μετατροπή ενοικιαζόμενων σε ξενοδοχείο 14.000 - 15.000 ευρω

Πως έπεσε στην φάκα

Πολύ απλά ήταν θρασύτατη. Μετά από παζάρια έπεσαν από τις 3.000 στις 2.500 ευρώ και δέχτηκε τον ξενοδόχο στο γραφείο της και στην συνέχεια στο καφέ. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού στα διπλανά τραπεζάκια κάθονταν οι άνδρες της ΥΠηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Β.Ελλάδας οι οποίοι της φόρεσαν χειροπέδες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι υπάλληλοι του ΕΟΤ τα έπαιρναν με τιμοκατάλογο!"

Δημοσία δαπάνη παραλίγο να εγκαταλείψει τη χώρα ο 21χρονος Πακιστανός

«Δημοσία δαπάνη» σχεδιάζε να εγκαταλείψει τη χώρα ο 21χροος Πακιστανός που ομολόγησε τη βίαιη επίθεση στη 15χρονη στις 22 Ιουλίου, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 21χρονος είχε ζητήσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού του και η πτήση του ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη. Στο πλαίσιο αυτό, είχε απευθυνθεί στην πρεσβεία της χώρας του προκειμένου να ετοιμαστούν τα χαρτιά του και να επιστρέψει εθελοντικά στο Καράτσι.

Σημειώνεται ότι οι δαπάνες του προγράμματος εθελοντικού επαναπατρισμού καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής κατά 75% και από την ελληνική κυβέρνηση κατά 25%.

Ο νεαρός Πακιστάνος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου.

Τα σχέδιά του ματαιώθηκαν, όμως, όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία. Την Κυριακή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Σύρου, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν άμεσα για το ποιοι έφυγαν από το νησί και η συμπεριφορά του κρίθηκε ύποπτη. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Χρ. Μανούρας τόνισε ότι καταλυτικό ρόλο στις ερευνάς διαδραμάτισε η εμπειρία των συναδέλφων του που ανέλαβαν την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Η άτυχη κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Αττικό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Δ. Κουσιουρής ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες «από την πρώτη στιγμή μας συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο, αλλά και όλους όσους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αρχών, με τις πληροφορίες τους συνέβαλαν στον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ για την διακριτικότητα με την οποία καλύπτουν δημοσιογραφικά το θέμα».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσία δαπάνη παραλίγο να εγκαταλείψει τη χώρα ο 21χρονος Πακιστανός"

Προκαλεί ή ξυλοκοπήθηκε ο Πακιστανός; Καταγγέλλει ότι τον χτύπησε αστυνομικός και ντελιβεράς

Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος της Σύρου, παρέμειναν τη νύχτα ένας ειδικός φρουρός, ο σκοπός των κρατητηρίων κι ένας ντελιβεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr κατηγορούνται από τον 21χρονο Πακιστανό, πως τον χτύπησαν την ώρα που του πήγαιναν φαγητό στο κελί.

Ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος Ασφαλείας αμέσως σχημάτισε δικογραφία μετά την καταγγελία και οδήγησε σε χώρο κράτησης τους καταγγελλόμενους.

Πάντως αναμένεται με το πλοίο της γραμμής ιατροδικαστής από την Αθήνα ώστε να εξετάσει τον κατηγορούμενο για την φρικιαστική κακοποίηση της 15χρονης Μυρτώς και ν' αποφανθεί εάν έχει πέσει θύμα κακοποίησης και αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Αν αποδειχτεί από τον Ιατροδικαστή ότι το χτύπημα ήταν παλιό ή ότι δεν έχει ισχύει κάτι, τότε περνάμε σε άλλες διαστάσεις με το Πακιστανό να προκαλεί μετά τα όσα έχει διαπράξει. Ίσως η αστυνομία να έχει ασχοληθεί πολύ μαζί του και να τον προστατεύει και με το παραπάνω μετά και τα χθεσινά δρακόντια μέτρα που πήρε και την επιχείρηση ‘παραπλάνησης προς τους δημοσιογράφους’.

Kαταγγέλει ότι τον χτύπησαν και στο πλοίο αστυνομικοί

Σύμφωνα με όσα σημειώνονται, ο Πακιστανός στην καταγγελία του υποστηρίζει ότι χτυπήθηκε από αστυνομικούς και στο πλοίο κατά τη μεταφορά του από τον Πειραιά στη Σύρο, όπου οδηγήθηκε για ν' απολογηθεί στον εισαγγελέα.

Παλαιότερες οι μελανιές του Πακιστανού λέει ο ιατροδικαστής

Ο κρατούμενος μετά την καταγγελία του οδηγήθηκε στον ιατροδικαστή, ο οποίος τον εξέτασε και κατέληξε πως ο 21χρονος έφερε όντως εκχυμώσεις, οι οποίες όμως πέραν του ότι ήταν ελαφρές, φαίνονταν και παλιότερες χρονικά σε σχέση με την στιγμή που καταγγέλθηκε, ότι χτυπήθηκε.

Παράλληλα, ο δικηγόρος που όρισε η Πολιτεία για την υπεράσπιση του Πακιστανού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και βιασμό σε βάρος της 15χρονης στην Πάρο, αρνήθηκε να αναλάβει την υπόθεση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ή ξυλοκοπήθηκε ο Πακιστανός; Καταγγέλλει ότι τον χτύπησε αστυνομικός και ντελιβεράς"

ΤΟ BLUE DOLPHIN ΣΤΕΓΑΖΕ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΥΡ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;

Η ξενοδοχειακή μονάδα Blue Dolphin στην Νέα Χρυσή Ακτή της Πάρου, ήταν η "πολεμίστρα" του 21χρονου κτηνάνθρωπου από το Πακιστάν Αχμέτ Κουαγκάζ ή Γκαζάν ή Χαγκάζ που δήλωνε γεννηθείς το 1981 και είχε μπει σαν κλέφτης από τα σύνορα του Έβρου για να σκοτώσει, να κλέψει και να βιάσει.

Ο κύριος επιχειρηματίας λέγεται Πέτρος Μασούρας και θα θέλαμε να του κάνουμε ένα ερώτημα. Δεν μας λές ρε μπαρμπα, έτσι έχεις μάθει εσύ; Να απασχολείς στην επιχείρηση σου λαθρο-φονιάδες; Και καλά. Πές ότι δεν ήξερες. Συνεργάστηκες με την αστυνομία; Γιατί εμείς μάθαμε ότι κάτι τσαμπούναγες για άγιο και χρυσό παιδί που σου έκανε όλα τα θελήματα.

ΔΕΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Αλήθεια κύριε, πόσα έδινες του δούλου από το Πακιστάν; 10 ευρώ τη μέρα; ΙΚΑ του έβαζες; Όχι έτσι; Παράνομος. Λαθρέποικος. Στην εκμετάλλευση για να μπαίνουν όλα στην τσέπη. Έλληνες δεν υπάρχουν για να κάνουν τις δουλειές; Άνεργοι δεν υπάρχουν για να παίρνουν ένα κλεφτό μεροκάματο;

Και σύ κυρ-εισαγγελέα, δεν μας είπες(που ακόμα περιμένουμε να δημοσιεύσεις την φωτογραφία του μακελάρη): Θα πας μια βόλτα αύριο από εκεί; Εσύ κύριε Γενικέ Αστυνομικέ Διευθυντή Κυκλάδων που μας είπες ότι η προανάκριση είναι μυστική και δεν μπορείς να μας πεις λεπτομέρειες(λεπτομέρειες από που ρε; Για ένα κτήνος; )Παιδιά έχεις που θα κρατήσεις και το απόρρητο της ανάκρισης; Που τρέχατε πίσω από τον καβάλο του αλήτη για να μην τον λυντσάρουν οι Χρυσαυγίτες; Ντροπή σας.

Να πάτε αύριο από εκεί και να επιβάλλετε τις δέουσες κυρώσεις στον κ.Μασούρα. Κλείσιμο, κλείσιμο. Λουκέτο, λουκέτο. Πρόστιμο,πρόστιμο. Ότι προβλέπει ο νόμος.

Από τον κήπο που βλέπετε στις φωτογραφίες, έκανε το μπανιστήρι του τρόμου ο βρωμιάρης ο Πακιστανός. Και αφού "φτιάχτηκε" πήγε κι έκανε κακό στο κορίτσι.


Ελληνάρες. Που μια ζωή μάθατε να μας γδύνετε στα νησιά με υπεραξίες στην τσέπη σας. Για υπόθαλψη έπρεπε να πάτε όλοι. Που λέγατε ότι η κοπέλα έπεσε από τα βράχια γιατί ζαλίστηκε. Αυτά μας κατέστρεψαν. Και μετά πάτε και κλαίγεστε ότι δεν έχετε δουλειά.

makeleio
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΟ BLUE DOLPHIN ΣΤΕΓΑΖΕ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΥΡ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ;"

Στα σκαριά νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις (Βίντεο)

Στην εκπόνηση νομοσχεδίου το οποίο θα περιλαμβάνει 77 διοικητικές πράξεις που θα στοχεύουν στην επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων προχωρά η κυβέρνηση όπως δήλωσε μετά τη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας. «Ενημερωθήκαμε από τον πρωθυπουργό ότι ανέθεσε στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης τον κ. Μπαλτάκο να φτιάξει ένα νομοσχέδιο με 77 διοικητικές πράξεις που θα διευκολύνουν τις αποκρατικοποιήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας ο οποίος στο ερώτημα αν υπάρχεις κάποιος συγκεκριμένος στόχος για έσοδα από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων απάντησε κατηγορηματικά: «όχι δεν έχουμε τουλάχιστον για εφέτος».




«Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε αυτή την πορεία και τη νέα διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και πρόσθεσε: «Είναι ένα πρόγραμμα αξιοποίησης και όχι εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που συνδέεται με άλλα επενδυτικά προγράμματα, καθώς και με τη δημιουργία θέσεων εργασίας». Επίσης, τόνισε ότι «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ενθαρρυντικό και να γίνει αντιληπτό και στη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα δεν είναι ο κακός εταίρος, δεν είναι ο αποσυνάγωγος και δεν είναι και ο αμνός ο αίρων τας αμαρτίας της Ευρωζώνης».



«Η όποια αποκρατικοποίηση θα πρέπει να εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, θέσεις εργασίας, ουσιαστικές επενδύσεις και προφανώς κανόνες και όρους νομιμότητας και διεθνούς διαφάνειας», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης δεν έγινε καμία συζήτηση για κατάργηση των νόμων που αφορούν την ποσόστωση συμμετοχής του δημοσίου και των ιδιωτών στις εταιρίες.

real.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα σκαριά νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις (Βίντεο)"

Από 85χρονο κατάκοιτο ζητούν να πληρώσει το οξυγόνο, που έπαιρνε δωρεάν

Στο Γκραικοχώρι Θεσπρωτίας...

Από 85χρονο κατάκοιτο στο Γκραικοχώρι Θεσπρωτίας ζητούν να πληρώσει το οξυγόνο, που μέχρι τώρα έπαιρνε δωρεάν! Απίστευτη η αναλγησία του κράτους... Συνταξιούχος του ΟΓΑ και ανήμπορος είναι ο άνθρωπος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί. Για να έχει ελαφρύνσεις θα πρέπει, κατάκοιτος αυτός, να μεταφέρεται συχνά στο νοσοκομείο Φιλιατών για εξετάσεις και μετά να πηγαίνει, ο ίδιος αυτοπροσώπως παρακαλούμε, στο ΚΕΠ Ηγουμενίτσας, για να υπογράψει τα έγγραφα. Πρόκειται για

αστειότητες μιας πολιτείας, που έχει χάσει πλήρως τον προσανατολισμό της. Έτσι η κόρη του ηλικιωμένου, αναγκάστηκε να αγοράσει με δικά της χρήματα τη συσκευασία του ηλικιωμένου, ώστε να αποφύγει ο πατέρας της την ταλαιπωρία

katoci
Διαβάστε Περισσότερα » "Από 85χρονο κατάκοιτο ζητούν να πληρώσει το οξυγόνο, που έπαιρνε δωρεάν"

Στελέχη Υπουργείου: "Βαφτίζουν" εκτός έδρας τις διακοπές τους και επιδοτούνται

"Βαφτίζοντας" τις διακοπές τους ως εκτός έδρας, στελέχη υπουργείου επιδοτούνται για αυτές. Από τα αεροπορικά εισιτήρια μέχρι και τα έξοδα του αυτοκινήτου τους

Ως εκτός έδρας μετακίνησης "βαφτίζουν" υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις διακοπές τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου φυσικά να επιδοτηθούν για αυτές.

Από έγγραφα που αποκαλύπτει η Real News προκύπτει ότι για τουλάχιστον δύο από τους επτά υπαλλήλους, η επιδοτούμενη μετάβαση και παραμονή με επίσημη δικαιολογία τη διενέργεια ελέγχων αφορά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Οι επτά υπάλληλοι, κάποιοι από τους οποίους κατέχουν θέση προϊσταμένου, εργάζονται στη Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης του υπουργείου και μετακινούνται εκτός έδρας από 4 έως 7 ημέρες στην Άνδρο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Ρόδο και τη Θεσπρωτία.

Το ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει για ορισμένους εξ αυτών όχι μόνο αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβασή τους αλλά και τα έξοδο για το αυτοκίνητό τους.

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δικαιούνται 60 ημέρες εκτός έδρας το έτος, καθώς το προηγούμενο διάστημα δεν πραγματοποίησαν καμία μετακίνηση.

Μία εκ των εντολών αφορά την εκτός έδρας μετακίνηση υπαλλήλου για διενέργεια οικονομικού - διαχειριστικού ελέγχου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαυρίου Άνδρου.

Η εκτός έδρας μετάβαση αφορά 4 ημέρες με διανυκτέρευση, με ημερομηνία αναχώρησης τη 18η Ιουλίου και ημερομηνία επιστροφής την 21η Ιουλίου 2012.

Στο ίδιο νησί, την Άνδρο, τις ίδιες ημερομηνίες και για τη διενέργεια ελέγχου στον ίδιο συνεταιρισμό εγκρίθηκε και άλλος υπάλληλος από την ίδια διεύθυνση.

Δύο δηλαδή υπάλληλοι του υπουργείου μετέβησαν στην Άνδρο για τέσσερις ημέρες με το ίδιο υπηρεσιακό αντικείμενο.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Στελέχη Υπουργείου: "Βαφτίζουν" εκτός έδρας τις διακοπές τους και επιδοτούνται"

Πάτρα: Σε αποκλεισμό δρόμων προχωρούν κάτοικοι "κοινοτήτων" που μένουν χωρίς φάρμακα

Σε αποκλεισμό όλων των οδών πρόσβασης προς την Πάτρα, είναι αποφασισμένοι να προσχωρήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι κάτοικοι των... Δεμενίκων, της Παραλίας Πατρών, της Θέας, του Σαραβαλίου της Οβρυάς του Ρίου, του Ψαθοπύργου και δεκάδων άλλων Δημοτικών Ενοτήτων που προσαρτήθηκαν στον Καλλικρατικό Δήμο Πατρέων, οι οποίοι επί μήνες μένουν χωρίς τη δυνατότητα στιγμιογράφησης, καθώς τα αγροτικά τους ιατρεία δεν έχουν στελεχωθεί αφού δεν διαθέτουν τηλεφωνικές γραμμές για την εγκατάσταση ίντερνετ, ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών.

Περισσότερα από 80 αγροτικά ιατρεία από τα οποία εξυπηρετούνται δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι παραμένουν στην Αχαΐα επί της ουσίας ανενεργά, λόγω έλλειψης υποδομών, ενώ την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται ακήρυχτος «πόλεμος» μεταξύ 6ης ΥΠΕ, Διοίκησης Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας και Δήμου Πατρέων σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη για την στελέχωσή τους.

Χαρακτηριστικό του τραγέλαφου που επικρατεί, το γεγονός ότι οι αγροτικοί ιατροί απαγορεύεται να συνταγογραφήσουν με το χέρι, καθώς απειλούνται να καταβάλουν από την τσέπη τους, το ύψος του ποσού που αναλογεί στη συνταγή την οποία θα γράψουν καθώς και η λειτουργία περιφερειακών ιατρείων, σε πρώην κοινότητες με πολύ μικρότερο αριθμό κατοίκων από αυτές που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Σε πολλές περιοχές ακόμα και του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων οι κάτοικοι μεγάλων Δημοτικών Διαμερισμάτων όπως τα Δεμένικα το Ρίον και ο Ψαθόπυργος, στα οποία ζουν από 3000 έως και 8000 άτομα, υποχρεώνονται να διανύουν απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων, προκειμένου να μεταβούν σε πρώην κοινότητες με πολύ μικρότερο πληθυσμό για να αποκτήσουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Αναλυτικότερα:

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν χιλιάδες πολίτες των Δημοτικών Διαμερισμάτων όπου υπήρχαν αγροτικά ιατρεία, καθώς τα ιατρεία παραμένουν χωρίς γραμμές για τηλέφωνο και ίντερνετ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι γιατροί να προβούν σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ιατρείο στα Δεμένικα, που εξυπηρετεί 8.000 ασφαλισμένους, και οι οποίοι αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλα ιατρεία πολύ πιο μακριά, για να μπορέσουν να γράψουν τα φάρμακά τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο κ. Γκόλφης, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Δεμενίκων, εδώ και δύο μήνες προσπαθούν να «βγάλουν άκρη», αλλά δεν τα έχουν καταφέρει, αφού ο ένας ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλον, και το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρεά», η 6η Υπε και ο Δήμος, ο καθένας από τη μεριά του δηλώνει αναρμόδιος. Το αποτέλεσμα είναι το ιατρείο της περιοχής να μην έχει ακόμα γραμμή τηλεφώνου και ίντερνετ ώστε να μπορέσουν οι γιατροί να συνδέσουν ηλεκτρονικό υπολογιστή και να συνταγογραφήσουν.

Και ο παραλογισμός συνεχίζεται, αφού έχουν φροντίσει να εξοπλίσουν ιατρεία σε δημοτικά διαμερίσματα σε περιοχές με μικρότερο πληθυσμό, ενώ έχουν αφήσει αυτά που εξυπηρετούν περισσότερους ασφαλισμένους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτό του Σαραβαλίου, που εξυπηρετεί περίπου 2.000 άτομα και έχει εξοπλιστεί, ενώ των Δεμενίκων που εξυπηρετεί 8.000 το έχουν αφήσει χωρίς εξοπλισμό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ιατρεία του Πλατανίου και του Ρίου, με το πρώτο να λειτουργεί κανονικά, ενώ το δεύτερο να μην έχει ακόμα τις απαραίτητες γραμμές για ίντερνετ.

Και ενώ οι κάτοικοι ζητούν να επιτρέπεται στους γιατρούς, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και να περαστούν οι απαραίτητες γραμμές, να επιτρέπεται στους γιατρούς να συνταγογραφούν χειρόγραφα, αυτό το απαγορεύει ο νόμος που ισχύει από 1η Ιουλίου, με τον οποίο για κάθε χειρόγραφη συνταγή που γράφει ο γιατρός θα πληρώνει ένα ευρώ πρόστιμο!

Όλα αυτά, δείχνουν την προχειρότητα –για άλλη μια φορά- που σχεδιάζονται και υλοποιούνται τα πράγματα από την κεντρική εξουσία, αφού αποφάσισαν να εφαρμόσουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση χωρίς να έχουν προηγουμένως φροντίσει για τον εξοπλισμό όλων των αγροτικών ιατρείων ώστε να μην ταλαιπωρούνται χιλιάδες ασφαλισμένοι!

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Σε αποκλεισμό δρόμων προχωρούν κάτοικοι "κοινοτήτων" που μένουν χωρίς φάρμακα"

Αιτωλοακαρνανία: Θα δηλητηρίαζε κόσμο και κοσμάκη...

Πιάστηκε ιδιοκτήτης ψητοπωλείου με σάπια κρέατα και αλλοιωμένα αλλαντικά.

Δεκάδες κιλά ακατάλληλων και αλλοιωμένων τροφίμων... εντόπισε σε οβελιστήριο –ψητοπωλείο στην περιοχή της Μακύνειας Αιτωλοακαρνανίας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ύστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενήργησε την περασμένη Παρασκευή.

Στο κατάστημα, κατά τον πρώτο έλεγχο εντοπίστηκαν συνολικά15 κιλάσουβλάκια, αυγά, πίτες, γάλατα, τυριά, πεπόνια και μπύρες που είχαν αλλοιωθεί και τα οποία καταστράφηκαν αμέσως. Ακολούθησε έλεγχος με την συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας και του Κτηνιάτρου του Αγροτικού Ιατρείου Ναυπάκτου όπου και διαπιστώθηκε η ύπαρξη περισσοτέρων από30 κιλώνακατάλληλων νωπών κρεάτων (κοτόπουλα, εντόσθια, σφάγια κ.λπ.) καθώς και60 κιλώνκατεψυγμένων προϊόντων κρέατος χωρίς σήμανση.

Επίσης, στο κατάστημα βρέθηκαν συνολικά55 κιλάτυριού φέτα που ήσαν αλλοιωμένα καθώς και12 κιλάκατεψυγμένες τυρόπιτες που, ομοίως, ήσαν αλλοιωμένες. Ακόμα, εντοπίστηκε ποσότητα λαχανικών περίπου10 κιλώνπου ήσαν πολτοποιημένα και ακατάλληλα (αγγούρια, κολοκύθια κ.λπ.) καθώς και δυο κατεψυγμένα κοτόπουλα που έφεραν στην επιφάνεια τους νεκρά έντομα.

Στο ψυγείο του καταστήματος βρέθηκαν ακόμα10 κιλάψητού αρνιού, επίσης ακατάλληλου. Όλα τα ακατάλληλα και αλλοιωμένα τρόφιμα, μετά την καταγραφή τους σε πρωτόκολλο, καταστράφηκαν.

Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος θα επιβληθούν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διοικητικές κυρώσεις ενώ θα υποβληθεί και μήνυση καθώς η λειτουργία του καταστήματος εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας όσο και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες έχουν δώσει ρητές εντολές στις Υπηρεσίες για εξονυχιστικούς ελέγχους, με έμφαση στην ασφάλεια των πωλούμενων ή διατιθέμενων τροφίμων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιτωλοακαρνανία: Θα δηλητηρίαζε κόσμο και κοσμάκη..."

Ανακοίνωση - Απάντηση των Κατοικων και Επαγγελματιών 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος προς ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Γραφείο Τύπου

Μετά από την απροκάλυπτη συμπαράσταση στην παρανομία που μαστίζει την πόλη, που... εκφράζεται μέσα από ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, εμείς οι κάτοικοι του Κέντρου της Αθήνας, ακομμάτιστοι, αλλά ενεργοί πολίτες, αισθανόμαστε βαθιά θιγόμενοι και για τον λόγο αυτό χρωστάμε επιτέλους μία απάντηση σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα δουλεύουν για την καταστροφή της πόλης και της χώρας κρυμένοι πίσω από ένα δήθεν «αριστερό» προσωπείο «ανθρωπισμού» και «αλληλεγγύης».

Η Αριστερά κατάφερε να γίνει το καλύτερο δεκανίκι του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης κάνοντας έναν λυσσαλέο αγώνα και οργανώνοντας άπειρες προβοκάτσιες προκειμένου να εγκαταστήσει στην χώρα τους δουλέμπορους και τα πλήθη που αυτοί μετέφεραν. Δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι από την μία πως είσαι κατά του καπιταλισμού και της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη να υποστηρίζεις βασικές τους αρχές, όπως είναι η μαζική μετακίνηση πληθυσμών προς εύρεση εργασίας σε άλλες χώρες, γνωστή ως «κινητικότητα» (mobility) και η δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών.



Τόσα χρόνια η «Αριστερά» δεν έχει πει ούτε μία λέξη για τις θέσεις εργασίας Ελλήνων και νόμιμων μεταναστών που κατέλαβαν οι μεταφερόμενοι από τα πέρατα της γης, λέξη για την εγκληματικότητα, λέξη για τα δις που στοιχίζει στον Ελληνα φορλογούμενο όλη αυτή η ιστορία. Κατά τα άλλα κόπτεται για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Ούτε μία ανακοίνωση δεν έχει βγάλει για τα θύματα των «μεταναστών», που κακοποιούνται μέχρι θανάτου. Αντιθέτως έχυσε τόνους μελανιού κατηγορώντας άπαντες διαμαρτυρόμενους για το χάλι της πόλης και διωκόμενους από τα σπίτια τους ως φασίστες. Η δε συμπόνοια για όλους αυτούς που έχουν εισβάλλει στην χώρα παράνομα περίσσευε στα κείμενα επιπέδου Βίπερ Νόρα, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι ανακοινώσεις για τις προσπάθειες της Πολιτείας να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, εκτός από τραγικές και ανιστόρητες, είναι και προκλητικές απέναντι στους χιλιάδες Αθηναίους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, άφησαν τα μαγαζιά τους και τα γραφεία τους για να γλυτώσουν από την εγκληματικότητα, την βρώμα και την υποβάθμιση της ζωής τους. Ολα αυτά ήταν αποτελέσματα του εποικισμού που υφιστάμεθα χρόνια τώρα και που επαγγελματίες αλληλέγγυοι έχουν βαφτίσει μετανάστευση

Μόνο εάν είσαι τυφλός δεν βλέπεις την κατάντια της πόλης. Μόνο εάν είσαι κουφός δεν ακούς τις κραυγές των ανθρώπων που κινδυνεύουν και αναγκάζονται να ζουν σαν τα ζώα, μέσα σε πρώην αστικές γειτονιές και νυν φαβέλες. Μόνο εάν είσαι ηλίθιος δεν καταλαβαίνεις τί πραγματικά συμβαίνει. Ως φαίνεται η σημερινή «Αριστερά» είναι και τα τρία.

Εάν συνεχιστούν όλες αυτές οι δηλώσεις προτείνουμε στην Χρυσή Αυγή να κάνει τον κ. Τσίπρα και την κ. Παπαρήγα επίτιμους προέδρους της, αφού ως φαίνεται συμβάλλουν τα μάλα στην άνοδο της.

Οι κάτοικοι του κέντρου στηρίζουμε τις προσπάθειες της Πολιτείας και καταγγέλουμε τις ανακοινώσεις αυτές ως γελοίες, τις πολιτικές που εκφράζονται στα ρηχά αυτά κείμενα ως επιφανειακές και επικίνδυνες, ενώ είναι πλέον πασιφανές πως όσοι ενστερνίζονται αυτές τις ιδέες πάσχουν από επιλεκτική τύφλωση και κώφωση.

Τους ευχόμαστε περαστικά, αν και η θεραπεία για την βλακεία δεν έχει βρεθεί ακόμη!

Υ.Γ. Προς τον κ. Τσουκαλά που προσβλήθηκε από το θέαμα των φοβισμένων θα θέλαμε να ξέραμε τί θα έλεγε εάν το παιδί του ήταν στην θέση του άτυχου κοριτσιού στην Πάρο και εάν η μάνα του είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από αλλοδαπούς εγκληματίες. Κανείς μας δεν πρόλαβε να δει τον φόβο τους που σίγουρα καμία σχέση δεν είχε με αυτόν που πιθανόν να νιώθει κάποιος που του ελέγχουν τα χαρτιά. Εν προκειμένω να επισημάνουμε πως στις πολλές επιχειρήσεις που είδαμε στην περιοχή μας δεν είδαμε κανένα αλλοδαπό γονατιστό, αντιθέτως ήταν καθισμένοι σε πεζούλια στον ίσκιο, δεν διαπιστώσαμε κανένα φόβο, αντιθέτως είδαμε σε περιπτώσεις περίσσιο θράσσος, που οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν με πολλή ευγένεια. Οσο για τους «έκπληκτους περαστικούς» προφανώς ο κ. Τσουκαλάς θα εννοεί τον εαυτό του. Είναι λογικό να είναι κάποιος που δεν πατάει ποτέ στα γκέτο έκπληκτος μπροστά στο θέαμα τόσων αλλοδαπών. Δεν ξέρουμε πόσους είδε ο κ. Τσουκαλάς να διαμαρτύρονται. Εμείς πάντως δεν είδαμε κανένα. Αντιθέτως είδαμε κόσμο να δίνει συγχαρητήρια στην Αστυνομία για το έργο της, το οποίο και ελπίζουμε να συνεχίσει.

Οσο για τους «Ελληνες που έχουν περάσει κατοχή, προσφυγιά και μετανάστευση » και ως εκ τούτου προσβάλλονται από τα γεγονότα αυτά έχουμε να πούμε τα εξής στον κ. Τσουκαλά. Οι Ελληνες έχουν ματώσει για αυτή την χώρα, για να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς και όχι για να χορεύουν στον ρυθμό που βαράει ο κάθε αλλοδαπός μαφιόζος από τα πέρατα της οικουμένης, που έχει εποικίσει τις γειτονιές τους. Η κάθε σύγκριση τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών με τους Ελληνες που αναφέρει εκτός από ατυχής είναι και ανιστόρητη. Αυτό που μας προσβάλλει κ. Τσουκαλά είναι η ελαφρότητα με την οποία γίνονται τέτοιοι συνειρμοί και οι συνθήκες στις οποίες έχουμε αναγκαστεί να ζούμε, λόγω όλων αυτών που υπερασπίζεστε.

Στο εξής κάθε ατυχής ανακοίνωση θα τυγχάνει και απάντησης από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες. Η εσκεμμένη προπαγάνδα υπέρ της λαθρομετανάστευσης και της δήθεν καταπάτησης ανύπαρκτων ανθρώπινων δικαιωμάτων (π.χ. δικαίωμα παραμονής στην χώρα χωρίς νόμιμα έγγραφα, δικαίωμα μη ελέγχου από τα αρμόδια όργανα κτλ) τελείωσε.

Κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση - Απάντηση των Κατοικων και Επαγγελματιών 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος προς ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ"

Η Τρ. Πειραιώς θα "απελευθερώσει" υποθηκευμένη αγροτική γη

Στην «απελευθέρωση» μεγάλου τμήματος της υποθηκευμένης αγροτικής και γεωργικής γης θα προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς, όπως ενημέρωσε με επιστολή της την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Αγροτική Τράπεζα είχε το «προνόμιο» εκ του νόμου να υποθηκεύει πολύ μεγαλύτερης αξίας γη, για κάθε αγροτικό δάνειο που χορηγούσε. Η αξία της υποθήκης συχνά έφτανε στο 10πλάσιο του δανείου.

Μέχρι που φτάσαμε στο εξής παράδοξο: Σήμερα για ενήμερα αγροτικά δάνεια ύψους 1,8 δισ. ευρώ, οι υπέγγυες εξασφαλίσεις να φτάνουν στα 20 δισ. ευρώ.

Το θέμα, όπως ήταν επόμενο, τέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην διαρκή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία μίλησαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος για την μεταβίβαση του «υγιούς» τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Μάλιστα ο κ. Προβόπουλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σημείωσε: Η αξία των εγγυήσεων είναι 20 δισ. ευρώ και τα ενήμερα δάνεια 1,8 δισ. ευρώ για να συμπληρώσει: «έτσι λειτουργούσε τόσο καιρό η σεμνή και ταπεινή Αγροτική».

Όπως είπε με έγγραφο της η Τράπεζα Πειραιώς προς την ΤτΕ την περασμένη Παρασκευή, δεσμεύεται ότι θα εξετάσει τη σχέση δανείων και εμπράγματων εξασφαλίσεων και θα επιστρέψει πίσω τις υπερβάλλουσες εγγυήσεις.

Ενώ λίγο νωρίτερα είχε επισημάνει στην ομιλία του πως: Η ΑΤΕ είχε πάψει να είναι «αγροτική», αφού μόνο το 13% των χορηγήσεων απευθύνονται σε αγρότες και συνεταιρισμούς.

Στο ερώτημα τώρα των βουλευτών αν η ΤτΕ θα ασκεί «κοινωνικό» έλεγχο σε ποιους χορηγούνται δάνεια από το νέο σχήμα Πειραιώς-ΑΤΕ ο διοικητής της ΤτΕ ήταν σαφής: «δεν πρέπει να μπει το δημόσιο στα πόδια της διοίκησης –σε ποιους και πως θα χορηγεί δηλαδή δάνεια- διότι τότε, θα έχουμε τα ίδια με την ΑΤΕ».

capital
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τρ. Πειραιώς θα "απελευθερώσει" υποθηκευμένη αγροτική γη"

"Εφυγε" ο Πόλυς Κερμανίδης

Χτυπημένος από τον καρκίνο έφυγε ο λαϊκός τραγουδιστής Πόλυς Κερμανίδης.

Ο Πόλυς Κερμανίδης,γνήσια λαϊκή φωνή, γεννημένος στην Ξάνθη το 1946, πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία στα μισά περίπου της δεκαετίας του’60. Το 1976 διασκευάζει «διακριτικά» το τραγούδι του Μητσάκη και κάνει απρόσμενα το μεγάλο «μπαμ». Το τραγούδι του Μητσάκη, «περίεργο», «ιδιόρρυθμο» και «ιδιότροπο» σε μελωδική γραφή και στιχουργική δομή, δένει απόλυτα με τη φωνή του Κερμανίδη που χαρακτηρίζεται από πολυκύμαντες αναπνοές, άμεση, λαϊκή έκταση και δύναμη, οικεία κλασική αλλά και κατά κάποιο τρόπο αναρχική – σύγχρονη ερμηνεία.

«Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια» είναι και ο τίτλος του δεύτερου μόλις προσωπικού του δίσκου που κυκλοφορεί από την Panivar, η οποία την περίοδο εκείνη είχε συγκεντρώσει πολλούς σπουδαίους λαϊκούς ερμηνευτές (Βαγγέλη Περπινιάδη, Σπύρο Ζαγοραίο, Πρόδρομο Τσαουσάκη, Γιώργο Λαύκα, Μπάμπη Μπακάλη, κ.α.) που δεν «ταιριάζουν» πια στις παραδοσιακές μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες, καθώς και αξιόλογους νεότερους (Έλενα Γιαννακάκη, Λευτέρη Πανταζή, Ανδρέα Ζακυνθινάκη, κ.α.). Ο κόσμος κουρασμένος ίσως από το «πολιτικοκοινωνικό» τραγούδι, που σε μερικές περιπτώσεις βαρύγδουπα και καταχρηστικά γίνεται αυτοσκοπός για εκμετάλλευση του μεταπολιτευτικού κλίματος, αγκαλιάζει τα τραγούδια του δίσκου και ο Κερμανίδης γίνεται σταρ πρώτου μεγέθους.

Το LP περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα «Προδομένα φιλιά» (Π. Κερμανίδη), «Σε κάποιο σπίτι κτισμένο με δάκρυ» (Μπ. Μαρκάκη) και το υπέροχο «Φτωχή καρδιά μου, κάνε υπομονή» (Χρ. Κοτσώνη). Το τραγούδι βασίζεται στον ίδιο «αραβοαιγυπτιακό» σκοπό στον οποίο στήριξε ο Μανώλης Αγγελόπουλος τη μουσική διασκευή του, σε στίχους Μάρως Μπιζάνη, στο θρυλικό «Τα μαύρα μάτια σου». Η διασκευή του Κοτσώνη (συνθέτης, μπουζουξής και για χρόνια συνεργάτης του Κερμανίδη) είναι πιο γρήγορη κι «ευέλικτη» από αυτή του Αγγελόπουλου, στην οποία κυριαρχεί ο επιβλητικός ήχος του αρμόνιου.

Ο Κερμανίδης την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Δίνω και τα ρέστα μου», απ’ όπου ξεχώρισε το πολύ όμορφο τραγούδι «Ήρθες αυτό το καλοκαίρι» του Κοτσώνη. Θα ακολουθήσουν οι μεγάλοι δίσκοι «Ανθρώπινες αδυναμίες» (1979) με το «Στηρίξου επάνω μου», πάντα του Κοτσώνη, και «Μακάρι να’μουνα τρελός» (1981). Αφήνει την Panivar και κάνει δύο LP στη CBS, ένα στη Music Box και επιστρέφει πάλι στην Panivar.

«Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια» αποτελούν σήμα κατατεθέν του Κερμανίδη και εκφράζουν απόλυτα, ως τίτλος, την πορεία του κλασικού λαϊκού τραγουδιού στη δεκαετία του’70. Το τραγούδι του Μητσάκη, που, όπως είναι γνωστό, είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα «θαλασσινά» θέματα, κυριάρχησε στους πειρατικούς σταθμούς που πουλούσαν οικόπεδα με δόσεις, μονοπώλησε τις προτιμήσεις στα τζουκ-μποξ, έγινε σλόγκαν και άντεξε στο χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγοι γνωρίζουν την εκτέλεση του Παπαδάκη και θεωρούν ως πρώτη και αυθεντική αυτή του Κερμανίδη.

Οι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν το απόγευμα στις 18:00 στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής στα Κιούρκα.

dete
Διαβάστε Περισσότερα » ""Εφυγε" ο Πόλυς Κερμανίδης"

O ΕΦΕΤ αποσύρει κούπες κινέζικης προέλευσης - Βρέθηκε κάδμιο και μόλυβδος!

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση σετ κουπών για καφέ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα
και τις Ζωοτροφές σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος "σετ κούπες για καφέ", προέλευσης
Κίνας, στο οποίο παρατηρήθηκε μετανάστευση καδμίου και μολύβδου σε επίπεδα
υψηλότερα από τα νομοθετημένα όρια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σετ κούπες για καφέ με την εμπορική επωνυμία «NATURE
BLUE GREEN», με αριθμό γραμμοκώδικα 0405479000030 και επιπλέον φέρει την
επισήμανση JB35-H01846.

Το συγκεκριμένο προϊόν διακινήθηκε από την ελληνική επιχείρηση «JUMBO S.A.».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από
την εν λόγω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι
φωτογραφία), να μην το χρησιμοποιήσουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "O ΕΦΕΤ αποσύρει κούπες κινέζικης προέλευσης - Βρέθηκε κάδμιο και μόλυβδος!"

"Έφυγε" από τη ζωή ο Λευτέρης Βερυβάκης

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών, ένας από τους πιο μάχιμους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών

Δίπλα στη θάλασσα που τόσο αγαπούσε, "έσβησε" τη Δευτέρα αφήνοντας την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 77 ετών, ένας από τους πιο μάχιμους πολιτικούς των τελευταίων δεκαετιών, ο Λευτέρης Βερυβάκης.
Στο πλαίσιο των διακοπών του στο Μπαλί Ρεθύμνου, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, χανιώτικης καταγωγής, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Άμεσα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά καθοδόν προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου έφυγε από τη ζωή, μέσα στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Ο επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αγωνιστής της δημοκρατίας επί επταετίας, να υπέστη καρδιακή προσβολή.
Ο Λευτέρης Βερυβάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Είναι Δικηγόρος. Έχει σπουδάσει Πολιτικές - Οικονομικές Επιστήμες και Νομικά και ομιλεί Αγγλικά - Γαλλικά. Είναι παντρεμένος με την Λίλα Χριστοφορίδου.
Στην πολιτική ακολούθησε τον Γ. Παπανδρέου από το 1954. Διετέλεσε Αρχηγός της Δημοκρατικής Νεολαίας του Γ. Παπανδρέου το 1964 (ΟΝΕΚ-ΕΔΗΝ). Διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιστημόνων και Διανοούμενων 1965-1966 και Γενικός Γραμματέας των Δημοκρατικών Συνδέσμων (1966-1967). Κατά τη Δικτατορία (1967-1974) συνελήφθη στις 11 Ιουνίου 1967 με την πρώτη Αντιδικτατορική Οργάνωση, το Εθνικό Κίνημα Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΚΔΑ). Τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 1967 ανακρίθηκε και βασανίστηκε στο κρατητήριο της Ασφάλειας Προαστίων. Στις 21 Αυγούστου 1967 καταδικάστηκε για πρώτη φορά από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών, σε 13 χρόνια φυλάκιση. Κρατήθηκε στις Φυλακές Αβέρωφ και Αίγινας. Αμνηστεύτηκε τον Δεκέμβρη του 1967, που βγήκε από τις φυλακές.
Όμως, συνελήφθη ξανά λίγο αργότερα τον Αύγουστο του 1968 για την απόπειρα κατά του Δικτάτορα.
Το Μάρτιο του 1969 κατέθεσε στην Υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ερευνούσε την Ελληνική Υπόθεση για τα βασανιστήρια της Δικτατορίας. Συνελήφθη ξανά μετά την ΑΠΟΠΕΙΡΑ κατά του Δικτάτορα Παπαδόπουλου, τον Αύγουστο του 1968. Ανακρίθηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας του ΕΑΤ-ΕΣΑ, του ΚΕΣΑ και του Στρατοπέδου του Διονύσου. Παραπέμφθηκε σε δίκη για την ΑΠΟΠΕΙΡΑ και την οργάνωση που τη σχεδίασε. Στη Δίκη που έγινε στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών από τις 4 έως τις 19 του Νοέμβρη 1968, ο Βασ. Επίτροπος του Δικτατορικού Καθεστώτος, Λιάπης, τον χαρακτήρισε "επικίνδυνη προσωπικότητα" για το καθεστώς και ζήτησε γι' αυτόν και τον Α. Παναγούλη της Καταδίκη τους σε ΘΑΝΑΤΟ. Το Έκτακτο Στρατοδικείο τον καταδίκασε για δεύτερη φορά σε ΙΣΟΒΙΟ κάθειρξη, σαν αρχηγό της Συνομωσίας. Παρέμεινε στις φυλακές έξι σχεδόν χρόνια. Κρατήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, Αίγινας, Κέρκυρας, Επταπυργίου και Τρικάλων. Αποφυλακίστηκε με την Αμνηστία του Αυγούστου 1973.
Προδικτατορικά μαζί με άλλους, συγκρότησαν τους Δημοκρατικούς Συνδέσμους για την προετοιμασία της Κίνησης του Α. Παπανδρέου και κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας συμμετείχε στην Αντίσταση τόσο από το ΠΑΚ, όσο και από την Οργάνωση που προετοίμασε την Απόπειρα κατά του Παπαδόπουλου. Κατά την Μεταπολίτευση αποτέλεσε μέλος του ΠΑΣΟΚ και συμμετείχε ως υποψήφιος Βουλευτής της Β' Αθήνας στις Εκλογές του 1974.
Το 1974 στις πρώτες Βουλευτικές Εκλογές μετά την Δικτατορία, υπήρξε υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β' Περιφέρεια Αθήνας και το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής. Από τότε εκλέγεται συνεχώς Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Περιφέρεια Αθηνών. Διετέλεσε Γραμματέας, Εισηγητής και Μέλος στους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ των Υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και Εξωτερικών. Διετέλεσε επανειλημμένα μόνιμος εκπρόσωπος της Ελληνικής Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση.
Έχει διατελέσει υπουργός των εξής Υπουργείων:
Οκτώβριος 1981: Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην πρώτη Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Ιούνιος 1982 - Σεπτέμβριος 1984: Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Σεπτέμβριος 1984 - Ιούνιος 1985: Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων
Ιούνιος 1985 - Απρίλιος 1986: Υπουργείο Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας
Φεβρουάριος 1987 - Σεπτέμβριος 1987: Υπουργείο Δικαιοσύνης
Στην Βουλή, που προέκυψε από τις Εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 1989, ήταν Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και επικεφαλής του ΚΤΕ Υπουργείου Προεδρίας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από το 1993 έως το 1996. Υπήρξε μέλος πολλών Εξεταστικών και ανακριτικών Επιτροπών. Συμμετείχε σε πάμπολλες εκπροσωπήσεις της Ελληνικής Βουλής και της Χώρας μας σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς (ΟΗΕ - ΕΕ - Συμβούλιο Ευρώπης, ΝΑΤΟ, ΔΕΕ).

news247
Διαβάστε Περισσότερα » ""Έφυγε" από τη ζωή ο Λευτέρης Βερυβάκης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news