facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

«Πόθεν έσχες στους τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων στο εξωτερικό»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργέλης, ζητά από την κυβέρνηση πριν λάβει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τους πολίτες, να μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων στο εξωτερικό και να εφαρμόσει άμεσα το πόθεν έσχες, «ώστε το κράτος να αυξήσει τα έσοδα του, τιμωρώντας τους φοροδιαφεύγοντας και να υπηρετήσει με αυτό τον τρόπο τη διαφάνεια και το κράτος δικαίου'', σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί ‘'πράξη δικαιοσύνης και ισονομίας».

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου υπογραμμίζει πως με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η Ελληνική πολιτεία να διαπιστώσει εάν αυτές οι καταθέσεις ανταποκρίνονται σε ένα εισόδημα για το οποίο έχει καταβληθεί ο αναλογούν φόρος και θα μπορούσε έτσι με άνεση να πατάξει εν μέρει την φοροδιαφυγή, αυξάνοντας τα έσοδά της, αποκαθιστώντας τη διαφάνεια και τη νομιμότητα, με συνέπεια να μην είναι απαραίτητη η λήψη των νέων επικείμενων, δυσμενών και δυσβάσταχτων δημοσιονομικών μέτρων.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πόθεν έσχες στους τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων στο εξωτερικό»"

Η διατροφή, απωθητικό spray για τα κουνούπια!

Όλοι μας έχουμε δεχτεί την ''σκληρή'' επίθεση των κουνουπιών, καθώς απολαμβάνουμε

το ρομαντικό μας δείπνο, την περατσάδα μας, το βραδινό μας μπάνιο και το χειρότερο κατα την διάρκεια του... γλυκού ύπνου όπου ο θόρυβος των κουνουπιών μας αναστατώνει και το τσίμπημα μας ξυπνά όχι και τόσο ευχάριστα.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα κουνούπια εντοπίζουν τα θηράματα τους απο την μυρωδιά και όχι εάν είμαστε γλυκοαίματοι ή όχι. Τα απωθητικά χημικά που χρησιμοποιούμε απωθούν τα κουνούπια όχι γιατί δεν τους αρέσει η μυρωδιά αλλά επειδή οι χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες καμουφλάρουν τη μυρωδιά του διοξειδίου του άνθρακα και γαλακτικού οξύ που παράγειτο σώμα μας. Όταν χρησιμοποιούμε τα απωθητικά τα κουνούπια μας αφήνουν ήσυχους γιατί δεν μπορούν να μας μυρίσουν.

Η ιδιαίτερη προτίμηση των κουνουπιών σε κάποιες κατηγορίες ανθρώπων δεν εξαρτάται απο την ομάδα αίματος μας και ούτε στο εάν είναι ''γλυκό'' αλλά απο την χαρακτηριστική μυρωδιά του εκάστοτε ατόμου που χαρακτηρίζεται ως αρωματικό δακτυλικό αποτύπωμα.

Το αρωματικό δακτυλικό αποτύπωμα του κάθε ανθρώπου είναι ένας συνδυασμός απο περίπου 400 διαφορετικές αρωματικές ενώσεις απο τις οποίες οι 30 έχουν την ιδιότητα απόκρυψης. Εάν απο αυτές τις ενώσεις παίζουν πρωταρχικό ρόλο στο αρωματικό δακτυλικό σας αποτύπωμα τείνει η μυρωδιά σας να σας κάνει λιγότερο ορατά στα κουνούπια. Άλλες ουσίες δρούν ως αρωματικές ενώσεις προσελκυτικές για τα κουνούπια όπου οδηγούν κάποιες κατηγορίες ανθρώπων όχι μόνο αόρατους ως προς τα κουνούπια αλλά ως μαγνήτες κουνουπιών.

Οπότε η σύνθεση του αρωματικού δακτυλικού μας αποτυπώματος καθορίζει στο εάν τα κουνούπια μας δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση ή όχι.

Μελέτες όμως έχουν δείξει ότι η διατροφή και το τι τρεφόμαστε μπορεί να οδηγήσει να μην μας τσιμπάνε τα κουνούπια. Το σκόρδο αποτελεί παλαιά αλλα κλασσική τροφή για να μην μας τσιμπούν τα κουνούπια για τον λόγο ότι το θείο που εκπέμπεται απο το δέρμα μας μετα την κατανάλωση σκόρδου αποτρέπει το τσίπμημα του κουνουπιού. Σύμφωνα με την καθηγήτρια χημείας κα. Anne Helmenstine η κατανάλωση αλμυρών και τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο προσφέρουν στο οργανισμό ιδιαίτερη προστασία απο τα κουνούπια

όπως:

Μπανάνα

Γλυκοπατάτα

Παντζάρια

Πατάτα

Αράπικα φυστίκια

Γιαούρτι

Σταφίδες

Μύδια

Κυδώνια

Πιτυρούχα σκευάσματα

Συκώτι

Σκόνη κακάο

Σπανάκι βραστό

Σκόρδο

Ντομάτα

φασόλια

Λάχανο ωμό

Μαρούλι ωμό

Έχοντας κατα νού ότι η τροφή αποτελεί ασπίδα του οργανισμού του ανθρώπου έναντι πολλών παθήσεων ακολουθώντας αυτές τις ιδιαίτερες οδηγιές θα αποφύγετε το ενοχλητικό τσίμπημα των κουνουπιών καισυνάμα θα προστατεύσετε και την υγεία σας απο την μερική ανησυχία απο τον ιό του νείλου που μεταφέρουν τα μολυσματικά κουνούπια.
dietplus
Διαβάστε Περισσότερα » "Η διατροφή, απωθητικό spray για τα κουνούπια!"

ΟΤΟΕ: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 30 Ιουλίου

Την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης στις τράπεζες, για την προσεχή Δευτέρα 30 Ιουλίου, αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Η ΟΤΟΕ απαιτεί την εφαρμογή μίας άλλης πολιτικής, που θα αφορά στη λειτουργία των τραπεζών στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται στη χώρα μας, η οποία θα επικεντρώνεται:

Στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης.

Στη στήριξη των κοινωνικών αναγκών, με την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών.

Στη δημιουργία προϋποθέσεων προστασίας και ενίσχυσης της απασχόλησης στη χώρα.

Στην υπεράσπιση των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή και για τους λόγους αυτούς που αφορούν τις παραγωγικές δυνάμεις και όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, η ΟΤΟΕ ζητά:

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει για όλες τις τράπεζες, χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών Αγροτικής και Ταχ. Ταμιευτηρίου, οι οποίες ιστορικά στηρίζουν την αγροτική οικονομία και τη λαϊκή αποταμίευση, με στόχο το τραπεζικό σύστημα, στο σύνολό του, να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, τις κοινωνικές ανάγκες και την απασχόληση.

Η δημιουργία Δημόσιου Πυλώνα Τραπεζών είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη, προκειμένου να διασφαλίζεται η εξισορροπητική παρέμβαση του κράτους στη λειτουργία του συστήματος και η αποφυγή αθέμιτων πρακτικών σε βάρος της οικονομίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας και των κοινωνικών αναγκών.

Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τράπεζες με ειδική ρήτρα για την απασχόληση, είναι όρος που δεν αφορά μόνο στο κοινωνικό αγαθό της εργασίας, αλλά και στην εύρυθμη και δυναμική λειτουργία του συστήματος στις νέες συνθήκες, που απαιτούν ουσιαστική παραγωγική και ψυχική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις τράπεζες, στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας.

Η ΓΣΕΕ πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες κινητοποίησης όλων των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της, προκειμένου τώρα, που διαμορφώνεται το νέο status στις τράπεζες, να μην επικρατήσουν οι ψυχρές λογικές των οικονομικών συμφερόντων της τρόικας και όσων εκ των τραπεζιτών αναζητούν ευκαιρίες, στο μέσο της οικονομικής κρίσης, αποκόμισης υπερκερδών».
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΤΟΕ: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 30 Ιουλίου"

Δένδιας προς δημάρχους: Να αντιμετωπίσουμε μαζί την εγκληματικότητα

Τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που χαρακτήρισε απολύτως αναγκαία και απαραίτητη, ζήτησε από δημάρχους της Αττικής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε εχθές στο υπουργείο, παρουσία και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλου Γεωργιάδη, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως η Ελληνική Αστυνομία και γενικά τα Σώματα Ασφαλείας χρειάζονται τη συνδρομή των δήμων για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη μικρή, τη μεσαία αλλά και τη μεγάλη εγκληματικότητα και την παράνομη μετανάσταση.

«Στην πρώτη συνάντηση με τους Δημάρχους της Αττικής, αντηλλάγησαν απόψεις και δώσαμε την ευκαιρία σε όσους παρευρίσκοντο, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να μας κάνουν τις παρατηρήσεις τους, σε θέματα της αρμοδιότητάς μας. Συζητήθηκαν τα άμεσα ζητήματα της πρόληψης και της πυρόσβεσης, ετέθησαν ζητήματα αστυνόμευσης και προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε όλη την Αττική », τόνισε μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Γεωργιάδης.

Συμπλήρωσε δε, ότι «έγινε μια πρώτη πολύ σοβαρή εποικοδομητική συζήτηση. Το Υπουργείο θα εξετάσει τα αιτήματα των Δημάρχων που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Ετέθησαν φυσικά και αιτήματα για τα οποία χρειάζεται χρόνος, για τα οποία επίσης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας προς δημάρχους: Να αντιμετωπίσουμε μαζί την εγκληματικότητα"

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ προς Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ: Ποια είσαι εσύ κυρά μου;

Στη Φλώρινα μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στέλνοντας διπλό μήνυμα, προς τους Ευρωπαίους, αλλά και προς τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

O Αρχιεπίσκοπος «φωτογράφησε» την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ -με αφορμή την πρόταση απαγόρευσης του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών- λέγοντας χαρακτηριστικά «Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ΄ αυτό τον τόπο γι΄ αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;»

Παράλληλα αναφέρθηκε και στους Ευρωπαίους λέγοντας: «Ναι μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας χρειάζονται και όλοι μας χρειάζονται. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία».

Αναλυτικά αποσπάσματα από την ομιλία του:



«Σήμερα υποφέρουμε από αυτό το πράγμα. Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές, πρέπει να σπουδάσουμε. Σε όλα τα κράτη να πάμε. Να πάρουμε γνώσεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θεμέλια και τις ρίζες μας. Γιατί προοδεύουν τόπο πολύ αυτοί οι Έλληνες που πάνε έξω και οι επιστήμονες - από αυτούς - έχουν καταλάβει τις μεγαλύτερες θέσεις, ενώ εδώ δεν είναι αρεστοί και αν έρθουν τους διώχνουνε; Είναι ερωτηματικά αυτά. Σ΄εναν υπουργό, με τον οποίο συζητούσα μπροστά από λίγο καιρό, του είπα, η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μορφωμένους ανθρώπους, αλλά που να έχουνε μέσα τους την πατρίδα, την παράδοση. Έναν που πάει και βγάζει το ΜΙΤ, το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε, αλλά επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα, δεν σημαίνει ότι θα του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία.

Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο, χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ΄ αυτό τον τόπο γι΄ αυτό το χώρο. Ποιό είναι το δικαίωμα σου, που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά. Τους ρώτησες τους γονείς;»

Και συνέχισε:

«Δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων που σπούδασαν και φέρνουν πολιτισμό εδώ. Όχι τους χρειαζόμαστε διότι η Ελλάδα από αυτό έζησε. Αλλά για προσέξτε πιο είναι το μυστικό της Ελλάδος. Δεν διώχνει το ξένο, το παίρνει αλλά το αφομοιώνει και το κάνει δικό της. Είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε αυτό ιδιαίτερα.Θα ήθελα να το πω στους αρχιερείς μας, αλλά και στα πολιτικά πρόσωπα, ότι αυτή η ηττοπάθεια, αυτό το να μην πούμε την λέξη Εκκλησία... γιατί ξέρετε, έχει πολιτικό κόστος, να μην πούμε ότι τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα βρίσκονται σ αυτήν την κατάσταση, αλλά να βρούμε μια λέξη που θα λέει ότι τα νομικά πρόσωπα που ανήκουν στην υπ’ αριθμό τάδε, τάδε. Λες και δεν θα ψάξουν να τα βρουν αυτοί που μας λένε ότι στην ιστορία στην Μικρά Ασία συνωστίζονταν οι Έλληνες σαν στο λεωφορείο για να μπούνε για να φύγουνε. Λοιπόν θα πρέπει να το καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο, σε μια γραμμή δύσκολη και επομένως όλα αυτά τα ερωτηματικά που είπαμε στην Έκκλησία και εδώ ελέχθησαν, δεν γίνονται με τέτοιες σκέψεις.

Πρέπει να δούμε τι θέλουμε. Την θέλουμε την πατρίδα μας; την θέλουμε την θρησκεία μας; τις θέλουμε τις παραδόσεις μας; Να έχουμε το θάρρος και να το πούμε και να το στηρίξουμε και να προχωρήσουμε. Οι Έλληνες είναι λίγο φοβισμένοι, είναι λίγο μαζεμένοι, το λέω γιατί το ζω. Οι εκκλησιές μας γεμίζουνε και περιμένουν μια σπίθα. Ο τόπος μας υποφέρει και υπάρχει κίνδυνος αυτή η σπίθα κάποια στιγμή να ξεσπάσει».

Και κατέληξε:

«Ναι μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας χρειάζονται και όλοι μας χρειάζονται. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Εμείς πρέπει να το καλλιεργήσουμε... η φλόγα που πρέπει να δώσουμε οι Δεσποτάδες, οι Περιφερειάρχες οι Βουλευτές. Και να μην φοβούνται αυτούς τους λίγους για τους οποίους λέει το γραφικό «ουκ ευρέθει ο τόπος αυτών». Δεν θα βρεθεί ο τόπος τους, θα φύγουν και θα χαθούν και δεν θα υπάρχουν. Θα υπάρξει ο Γερμανός Καραβαγγέλης, θα υπάρξουν όλοι αυτοί που υπάρχουν εδώ πέρα. Αν εμείς δεν το βάλουμε αυτό μέσα μας στην καρδιά μας, αλλά σκεφτόμαστε σαν κακομοίρηδες δεν θα πάμε μπροστά. Αν όμως πούμε αυτό είμαστε και θα μείνουμε και θα αγωνιστούμε, θα μας σεβαστούν ακόμα περισσότερο αλλιώς η Μεσόγειος θα γίνει Περσικός κόλπος. Θα πρέπει να τα δούνε οι μεγαλύτεροι, να σκεφτούν, να συμβουλέψουν. Ναι, αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε. Όταν με επισκέφθηκε ο Γερμανός Υπουργός στο γραφείο μου τα είπαμε αυτά. Αυτοί που θεμελίωσαν την Ε.Ε. ντρέπονται σήμερα για εκεί που φτάσαμε. Η Ελλάδα είναι η ευκαιρία να δώσει το παράδειγμα και το έναυσμα. Να ξεκινήσει από εκεί. Εμείς έχουμε πατρίδα, έχουμε παράδοση, έχουμε θρησκεία και εκείνοι οι οποίοι δεν τα θέλουν και θέλουν να κάνουν εγκυκλίους, ας πάνε όπου θέλουνε. Είναι ελεύθεροι, δεν τους μισούμε, δεν τους διώχνουμε, αλλά δεν μπορούν οι λίγοι να χαλάσουν το σύμπαν. Εδώ είναι οι φίλοι μας, κύριε Περιφερειάρχα και κύριε Αντιπεριφερειάρχα, κύριε βουλευτά, που θα έχετε και δυσκολίες αν το πείτε αυτά στην Βουλή γιατί θα πούνε είσαι καθυστερημένος, αλλά χρειάζεται να το πούμε εδώ, όπως λέτε και εσείς οι Βουλευτές, από εκεί το παίρνουμε, κόκκινες γραμμές Εμείς βάζουμε κόκκινη γραμμή εκεί, πίσω από αυτή δεν πηγαίνουμε... Είναι και άλλοι που δεν συμφωνούν. Εγώ συμφωνώ με αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί μου, γιατί ο αγώνας μας γι' αυτό γίνεται ν' ακoύμε και αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί μας».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ προς Μ.ΡΕΠΟΥΣΗ: Ποια είσαι εσύ κυρά μου;"

Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, θα μειωθούν οι κλινικές, λέει ο Ανδ.Λυκουρέντζος

Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο και δεν ετέθη κανένα ζήτημα επιβολής πλαφόν στις ιατρικές υπηρεσίες ανά ασθενή διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά τη συνάντησή του με την τρόικα.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό που θα γίνει είναι συγχώνευση κλινικών και τμημάτων με στόχο στο τέλος του έτους να έχουν μειωθεί κατά 661.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την ηλεκτρονική αποτύπωση των χειρόγραφων συνταγών του ΕΟΠΥΥ, ενώ ενημερώθηκε για το σύνολο των προγραμμάτων και των μέτρων που δρομολογεί το υπουργείο στο χώρο της Υγείας.

Δεν έγινε καμία συζήτηση για τα μέτρα που αφορούν στο 2013 και στο 2014, διευκρίνισε ο υπουργός, ενώ σε ότι αφορά το κλίμα της συνάντησης ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι δεν αισθάνθηκε καμία πίεση από τους τροικανούς.

«Δεν αισθάνθηκα καμία πίεση, όλοι παλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί» είπε συγκεκριμένα.

Ο υπουργός, εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η νοσοκομεική και φαρμακευτική δαπάνη θα κλείσει φέτος εντός στόχων.

Ειδικότερα, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο υπουργός εκτίμησε ότι η νοσοκομειακή δαπάνη θα κλείσει εντός στόχων, στα 2,2 δισ. ευρώ, και η φαρμακευτική στα 2,8 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Όπως πρόσθεσε έχει ήδη υπολογιστεί για το πρώτο τετράμηνο του 2012 το clow back (ό,τι υπερβαίνει δηλαδή τη μηνιαία προϋπολογισμένη δαπάνη για φάρμακα) που θα πρέπει να επιστρέψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το ποσό ανέρχεται στα 152,6 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή έχει πέσει έξω η φαρμακευτική δαπάνη.

Επίσης έχει υπολογιστεί και το rebate (επιστροφές) που θα πρέπει να επιστρέψει η φαρμακοβιομηχανία για τους δυο πρώτους μήνες του 2012.

«Κανένα λουκέτο σε νοσοκομείο»

Ποτέ δεν ετέθη θέμα για λουκέτο σε νοσοκομεία είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αλλά διευκρίνισε ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών σε νοσοκομεία, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους.

Όπως αποκάλυψε, ο στόχος είναι να έχουμε 661 λιγότερα τμήματα μέχρι το τέλος του 2012 και εξήγησε ότι «προτεραιότητα μας είναι η πληρότητα και η ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες».

Όσον αφορά το πλαφόν των 1.500 ευρώ ανά ασθενή, ανά έτος, ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας ότι είναι ένα θέμα που δεν έχει καν συζητηθεί ή προταθεί.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, θα μειωθούν οι κλινικές, λέει ο Ανδ.Λυκουρέντζος"

Τατούλης: Το κλείσιμο των εφοριών της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση

Μετά την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί εσχάτως για την αναστολή λειτουργίας ή τη συγχώνευση 200 εφοριών στο σύνολο της χώρας... εκ των οποίων αυτές που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Μεγαλόπολης, Άργους, Κρανιδίου, Δημητσάνος, Λεωνιδίου, Παράλιου Άστρους, Κιάτου, Ξυλοκάστρου, Γυθείου, Μολάων, Σκάλας, Κυπαρισσίας, Μεσσήνης, Πύλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι «δεν θεωρούμε ότι το κλείσιμο των σημαντικών αυτών κρατικών δομών δίνει λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ότι αποτελεί λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Αντίθετα κατ’ αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται η τοπική οικονομία, καθώς μειώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο με αποφασιστικότητα είχε ταχθεί ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση.

«Η διεκδικητικότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η εφαρμογή των αποφάσεών του Περιφερειακού της Συμβουλίου είναι απόρροια πολιτικής παιδείας και αποφασιστικότητας και δεν επηρεάζεται από το ποιος βρίσκεται κάθε φορά στην κυβέρνηση», πρόσθεσε εμφατικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ζήτησε απ’ όλους τους φορείς την ίδια πολιτική συνέπεια, «ώστε να σταλεί από κοινού μήνυμα προς όλους ότι δεν πρόκειται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να σταματήσουμε να διεκδικούμε και ότι δεν θα επιτρέψουμε τη λήψη αποφάσεων που δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

parapolitikaargolida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τατούλης: Το κλείσιμο των εφοριών της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση"

Τα μυστικά του deal Πειραιώς- ΑΤΕ

Περίπου 6 με 7 δισ. ευρώ θα στοιχίσει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η λύση της διάσπασης των υγιών στοιχείων του ενεργητικού της ΑΤΕ και της μεταβίβασής τους στην Τράπεζα Πειραιώς, ο ρόλος της οποίας αναβαθμίζεται σημαντικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Όπως αποκάλυψε χθες το Euro2day, η Πειραιώς ήταν η μοναδική τράπεζα που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση των υγιών στοιχείων ενεργητικού της ΑΤΕ, μετά την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση να προχωρήσει, με διαδικασίες – εξπρές, στην διάσπαση της τράπεζας.

Λίγες ώρες μετά ανακοινώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Τράπεζα Πειραιώς η διάσπαση της ΑΤΕ σε «καλή» και «κακή» τράπεζακαι η μεταβίβαση της «καλής» τράπεζας στην Πειραιώς.

Βάσει της ανακοίνωσης στην Πειραιώς μεταβιβάζονται όλες οι καταθέσεις όλο το δίκτυο και το προσωπικό της ΑΤΕ, τα ενήμερα δάνεια καθώς και οι χρηματοοικονομικές θυγατρικές της (ΑΤΕ Ασφαλιστική, ΑΤΕ Leasing ).

Στο Δημόσιο μεταβιβάζονται οι μη χρηματοοικονομικές θυγατρικές της ΑΤΕ (ΣΕΚΑΠ, ΕΒΖ, Δωδώνη) προκειμένου να πουληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ θα υπάρξει ρύθμιση για τα δάνεια. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα.

Παρότι το ύψος του υγιούς χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ που μεταβιβάζεται στην Πειραιώς δεν έχει ανακοινωθεί, εκτιμάται ότι θα ανέλθει γύρω στα 26 με 27 δισ. ευρώ. To κενό χρηματοδότησης του μεταφερόμενου υγιούς χαρτοφυλακίου θα καλυφθεί από το ΤΕΚΕ (μέσω δανείου που θα λάβει το ΤΕΚΕ από το Τ.Χ.Σ) με περίπου 6,5 δισ. ευρώ.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση της «καλής» ΑΤΕ θα προσδιορισθεί αφού επεξεργασθεί η Πειραιώς νέο business plan που θα κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει του οποίου θα καθορισθούν πλέον και οι κεφαλαιακές ανάγκες της νέας τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Πειραιώς μεταβιβάζονται και τα δάνεια των κομμάτων τα οποία είχε χορηγήσει η ΑΤΕ καθώς παραμένουν ενήμερα, ενώ μένει να οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με μια υποκατηγορία – επιχειρηματικών κυρίως- δανείων που τυπικά είναι επίσης ενήμερα, πρακτικά όμως θα μπορούσαν να θεωρηθούν επισφαλή.

Στην καλή ΑΤΕ περιλαμβάνονται και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατείχε η τράπεζα τα οποία όμως μεταβιβάζονται στην Πειραιώς σε τρέχουσα τιμή. Η διαφορά αποτίμησης καθώς και η ζημιά από το κούρεμα και την επιμήκυνσή τους βαρύνει την κακή τράπεζα της οποίας η άδεια ανακλήθηκε και τίθεται σε εκκαθάριση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ επιβαρύνεται με αρνητικά ίδια κεφάλαια 4 δισ. ευρώ, ενώ θα παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιό της επισφαλή δάνεια ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ.

Αναβαθμίζεται η θέση της Πειραιώς

Στις 30/9/2011 (τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία) η ΑΤΕ διέθετε καταθέσεις 17,2 δισ. ευρώ οι οποίες εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί από τότε και κινούνται σήμερα στην περιοχή των 14,5 με 15 δισ. ευρώ.

Η εξασφάλιση των καταθέσεων της ΑΤΕ αποτελεί ένα πρώτο μεγάλο όφελος για την Πειραιώς καθώς κατά κανόνα πρόκειται για δάνεια με χαμηλότερο επιτόκιο από το μέσο όρο της αγοράς. Επομένως η Πειραιώς εξασφαλίζει μείωση στο cost of funding.

Ταυτόχρονα το ενεργητικό της εκτινάσσεται στα 73 με 74 δισ. ευρώ και αποκτά τη δυνατότητα να καταθέσει ένα νέο business plan βάσει του οποίου θα προσδιορισθούν οι κεφαλαιακές της ανάγκες του νέου μεγαλύτερου σχήματος. Αυτό σημαίνει ότι για την ανακεφαλαιοποίηση της καλής ΑΤΕ το Τ.Χ.Σ δεν θα καταβάλει προς το παρόν κεφάλαια.

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους της ΑΤΕ

Βάσει της απόφασης το σύνολο του προσωπικού και του δικτύου καταστημάτων της ΑΤΕ μεταβιβάζεται στην Πειραιώς.

Με δεδομένο όμως ότι η άδεια της ΑΤΕ ανακαλείται, λύνονται οι υφιστάμενες συμβάσεις εργασίας. Επομένως το προσωπικό της ΑΤΕ που μεταφέρεται στην Πειραιώς θα κληθεί να υπογράψει νέες συμβάσεις εργασίας. Αυτό άλλωστε προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίστηκε πέρσι το καλοκαίρι όπως τροποποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία “ATEbank”.

Η πίεση της Τρόικα και η στρατηγική Σαμαρά

Η απόφαση της διάσπασης της ΑΤΕ εντάσσεται στην στρατηγική της κυβέρνησης να δείξει προς την τρόικα ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.

Είχε προηγηθεί συνεννόηση και συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών κατόπιν και της ισχυρής πίεσης από την Τρόικα για να δοθεί άμεση λύση στην ΑΤΕ καθώς αποτελεί από τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος τηςΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.

Η άδεια της παλαιάς τράπεζας ανακλήθηκε. Για τα μη ενήμερα δάνεια με ενέχυρο αγροτική γη, που δεν θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα Πειραιώς, θα υπάρξει σύντομα ειδική νομοθετική μέριμνα. Επίσης, οι θυγατρικές εταιρείες που δεν θα μεταβιβαστούν θα αξιοποιηθούν από το Δημόσιο ως περιουσιακό του στοιχείο.

Με την λύση που δρομολογήθηκε διασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και η ομαλή συνέχιση των εργασιών της.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ανακοινώνει την απορρόφηση του υγιούς τμήματος τηςΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διαδικασιών που όρισαν η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με σκοπό την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Η προσφορά πού έγινε από την Τράπεζα Πειραιώς διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης, η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.

Από την προσεχή Δευτέρα, 30 Ιουλίου, όλο το δίκτυο καταστημάτων της Αγροτικής θα λειτουργεί υπό το σχήμα της Πειραιώς, διατηρώντας όμως την εμπορική επωνυμία “ATEbank”. Όλες οι συναλλαγές των πελατών της Αγροτικής θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως μέχρι σήμερα, χωρίς καμία αλλαγή.

Από κοινού οι δύο δυνάμεις, στελέχη και εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και τηςΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, δημιουργούν έναν ισχυρό εγχώριο τραπεζικό οργανισμό, που παρέχει απόλυτη προστασία στον αγροτικό κόσμο, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, καταθετών και δανειοληπτών, ποιότητα υπηρεσιών και μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης της εθνικής οικονομίας, με σύνολο ενεργητικού 75 δισ. ευρώ, καταθέσεων 35 δισ. ευρώ και χορηγήσεων 47 δισ. ευρώ.

Το προσωπικό του Ομίλου ανέρχεται σε 17.000 εργαζόμενους και το σύνολο του δικτύου των καταστημάτων σε 1.230, με παρουσία σε εννέα ακόμη χώρες εκτός Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του Τ.Χ.Σ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προχώρησαν σε οριστική λύση στο θέμα της βιωσιμότητας της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, με την μεταβίβαση του υγιούς τμήματός της στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η μεταβίβαση περιλαμβάνει το δίκτυο καταστημάτων, το σύνολο των καταθέσεων, το υγιές ενεργητικό, καθώς και συγκεκριμένες δραστηριότητές της. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καλύπτει τη διαφορά της αξίας των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, καθώς και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού.

Η λύση που προκρίθηκε ενισχύει το τραπεζικό σύστημα, είναι σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή πρακτική εξυγίανσης τραπεζών και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα στην εθνική νομοθεσία, πάντα με γνώμονα τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τη διασφάλιση των καταθετών και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος στην κρίσιμη περίοδο που διανύει σήμερα η χώρα.

Με το εγχείρημα αυτό, διασφαλίζονται οι καταθέσεις των πελατών της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣκαι οι θέσεις απασχόλησης, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη λειτουργία και εξυπηρέτηση των υφιστάμενων πελατών.

Σημειώνεται ότι οι καταθέτες, πελάτες και γενικά οι συναλλασσόμενοι με την τράπεζα, θα μπορούν να συνεχίζουν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έπρατταν μέχρι σήμερα.

Σύμβουλοι του ΤΧΣ ήταν η BNP Paribas και η Moelis & Co.

Για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το θέμα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ λειτουργεί Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης στο 210 98 92 900.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μυστικά του deal Πειραιώς- ΑΤΕ"

Αμίαντος: επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επικίνδυνο υλικό

Έκκληση για την απαγόρευση εξόρυξης, χρήσης και εξαγωγής όλων των μορφών του αμιάντου, σε παγκόσμιο επίπεδο, απηύθυναν την Τρίτη 150 διεθνείς οργανισμοί υγείας και επιστήμονες από 20 χώρες.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγο μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Κεμπέκ να χορηγήσει δάνειο ύψους 58 εκατομμυρίων δολαρίων για την επαναλειτουργία των μεταλλείων αμιάντου Johns-Manville, με στόχο την παραγωγή και εξαγωγή του ορυκτού για άλλα 20 χρόνια.

«Η συνέχιση της χρήσης αμιάντου θα είναι καταστροφική για τη δημόσια υγεία, με ασθένειες και πρώιμους θανάτους τις επόμενες δεκαετίες, επαναλαμβάνοντας την επιδημία που ζουν σήμερα οι βιομηχανοποιημένες χώρες που στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν αμίαντο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δρ. Stanley Weiss, πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής για τις Κοινωνίες Επιδημιολογίας, στους κόλπους της οποίας εντάσσονται πολυάριθμοι οργανισμοί που μάχονται για την κατάργηση του αμιάντου.

Αν και οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ο αμίαντος συνδέεται με τον καρκίνο, οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας επιμένουν ότι ο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια αρκεί να το χειριστούμε σωστά.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για τις επιβλαβείς συνέπειες του αμιάντου και δεν πρέπει να υπονομεύουμε τις προσπάθειες για αλλαγή πολιτικής», δήλωσε ο καθηγητής Colin Soskolne, πρώην πρόεδρος της Καναδικής Κοινωνίας Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής.

Οι «πολέμιοι» του αμιάντου ζητούν από τους μεγάλους παραγωγούς, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, το Καζακστάν, η Ρωσία και ο Καναδάς, να σταματήσουν την εξόρυξη και τις εξαγωγές αμιάντου, βοηθώντας τη μετάβαση των κοινωνιών σε άλλες βιομηχανίες.

«Το να ενισχύουμε την απάτη είναι ανήθικο και πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες που εξαρτώνται από τις εξορύξεις να αναπτύξουν νέες βιομηχανίες», κατέληξε ο καθηγητής.

econews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμίαντος: επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το επικίνδυνο υλικό"

Η χρεοκοπία χτυπάει την πόρτα της Γερμανίας!

Δεν έφταναν οι δυσοίωνες προβλέψεις για την γερμανική οικονομία, τώρα έρχεται και ο εκπρόσωπος και συνιδρυτής του αμερικάνικου οίκου αξιολόγησης Egan-Jones... να βάλει φωτιά στη Μέρκελ και την πολιτική της.

Η επιλογή της Γερμανίας για σκληρή λιτότητα σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο φέρνει την ίδια τη Γερμανία σε πολύ δύσκολη θέση. Η συνήθως καλά ενημερωμένη γερμανική εφημερίδα Welt φιλοξενεί δηλώσεις του αφεντικού του οίκου αξιολόγησης, Sean Egan, ο οποίος κατακεραυνώνει την γερμανική πολιτική.

Όπως σημειώνει ο Egan, εάν η Γερμανία συνεχίσει την πολιτική αυτή, η οποία φέρνει την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία στο χείλος του γκρεμού, τότε «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει και η Γερμανία»! Όπως τονίζει μάλιστα, «είναι απολύτως πιθανό, κάποια στιγμή (η κρίση) να πλήξει και τον δανειστή».

Την ίδια στιγμή, προβληματισμένη φαίνεται πως είναι και η κοινή γνώμη στη Γερμανία, καθώς τα «απόνερα» της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει, προς το παρόν, τον ευρωπαϊκό Νότο, χτυπάει την πόρτα και της Γερμανίας… Εταιρίες όπως η Siemens, η BASF, αλλά ακόμη και οι σιδηρόδρομοι φαίνεται πως θα αντιμετωπίσουν μεσοπρόθεσμα σημαντικά προβλήματα. Οι Γερμανοί πολίτες αρχίζουν να αναρωτιούνται πλέον κατά πόσο μπορεί η γερμανική βιομηχανία να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της «νέας εποχής».

Οι Γερμανοί πολίτες μπορεί να είναι ακόμη… καταναλωτικοί, ωστόσο οι προβλέψεις είναι μάλλον δυσοίωνες. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι Γερμανοί, σε μεγάλο ποσοστό, φοβούνται ότι η κρίση σύντομα θα σβήσει το γερμανικό «θαύμα». Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Γερμανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον… κακό εαυτό της

epikaira
Διαβάστε Περισσότερα » "Η χρεοκοπία χτυπάει την πόρτα της Γερμανίας!"

Ξεκινά «ντόμινο» συγχωνεύσεων τραπεζών

Τις αμέσως επόμενες μέρες πρόκειται, σύμφωνα με πηγές, να κλείσει το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας και τη σκυτάλη θα πάρουν η Emporiki και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που θα πρέπει να δημοσιεύσει τον ισολογισμό του 2011 στις 31 Αυγούστου

Εξετάζεται η περαιτέρω συγκέντρωση του κλάδου με τις μικρομεσαίες τράπεζες να αναδεικνύονται πρωταγωνίστριες, έτσι ώστε να ενδυναμωθούν τα μεγάλα τραπεζικά σχήματα που θα δημιουργηθούν και να προαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Σε ένα ιδιότυπο ντόμινο φαίνεται πως εξελίσσεται η δυναμική των συγχωνεύσεων και συνενώσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς εισέρχεται σε νέα και πιο δυναμική περίοδο ανακατατάξεων.

Τις αμέσως επόμενες μέρες πρόκειται, σύμφωνα με πηγές, να κλείσει το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας και τη σκυτάλη θα πάρουν η Emporiki και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που θα πρέπει να δημοσιεύσει τον ισολογισμό του 2011 στις 31 Αυγούστου και στο οποίο πρόσφατα διενήργησε έλεγχο η Deloitte.

Σε μεταγενέστερο επίπεδο θα αντιμετωπιστούν οι ελληνικές τράπεζες που δεν μπορούν να επανακεφαλαιοποιηθούν αυτόνομα, αλλά και η «καλή» τράπεζα Proton, η οποία έχει επανακεφαλαιοποιηθεί από το ΤΧΣ. Το ΤΧΣ και η Τράπεζα της Ελλάδος γνωρίζουν ακριβώς τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες τράπεζες στην εγχώρια αγορά και σύμφωνα με πηγές θα λειτουργήσουν προληπτικά, όπως και στο παρελθόν.

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η Attica Bank, πρόθεση της οποίας είναι να παραμείνει αυτόνομη με τη διενέργεια Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και μετατρέψιμου ομολογιακού ύψους 400 εκατ. ευρώ και τη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ κατά 51%.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για την τρόικα, σύμφωνα με πηγές, η τρόικα αντιτίθεται επί της αρχής στις άμεσες κρατικές συμμετοχές σε πιστωτικά ιδρύματα, όπως συμβαίνει και με την Attica στην οποία συμμετέχει κατά 39%.

Συγκέντρωση
Γι' αυτό εξετάζεται η περαιτέρω συγκέντρωση του κλάδου με τις μικρομεσαίες τράπεζες να αναδεικνύονται πρωταγωνίστριες, έτσι ώστε να ενδυναμωθούν τα μεγάλα τραπεζικά σχήματα που θα δημιουργηθούν και να προαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Παράλληλα, αντίστοιχοι σχεδιασμοί γίνονται από τις ελληνικές θυγατρικές ξένων τραπεζών, όπως είναι της Geniki Bank από τη μητρική της, τη Societe Generale, την αμερικανική Citibank, τη βρετανική HSBC και την πορτογαλική μητρική της Millennium Bank.

Οσον αφορά τις ελληνικές θυγατρικές των ξένων τραπεζών, πηγές αναφέρουν ότι αναζητούν αγοραστή, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξετάζεται για ορισμένες από αυτές σχέδιο που αφορά την εξαγορά τους από τον ίδιο αγοραστή.

Στο ίδιο σχέδιο, αλλά σε μεταγενέστερο χρονικό ορίζοντα μελετάται η συγχώνευσή τους με απώτερο στόχο τη δημιουργία μίας τράπεζας «μπουτίκ», η οποία θα επανακεφαλαιοποιηθεί από τους νέους αγοραστές. Το μόνο βέβαιο όσον αφορά τις ξένες τράπεζες είναι ότι ψάχνουν για διέξοδο από την ελληνική αγορά, προκειμένου να αποφύγουν τις στρατηγικές άμυνας που εφαρμόζουν οι μητρικές τους σε μία υφεσιακή οικονομία και αφετέρου να απελευθερώσουν εποπτικά κεφάλαια και κεφάλαια ρευστότητας.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά «ντόμινο» συγχωνεύσεων τραπεζών"

Απίστευτο! Προσπάθησε να κάψει 4 φορές τον Υμηττό!

Είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της περιοχής από τις αρχές του μήνα ο 40χρονος.
Οι κάτοικοι στου Παπάγου είχαν δει από τις αρχές του μήνα τέσσερις φορές να ξεπηδούν φλόγες στον Υμηττό και είχαν σημάνει συναγερμό.

Ευτυχώς οι πυροσβέστες σε όλες τις περιπτώσεις είχαν θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο πριν επεκταθεί, όμως δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον άνθρωπο που τις έβαζε.

Τελικά χθες μετά από έρευνες οι άντρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Όπως αποδείχθηκε ο 40χρονος Σ.Μ. είχε προσπαθήσει να κάψει το δάσος στις 03-05-14 και 22/07.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτο! Προσπάθησε να κάψει 4 φορές τον Υμηττό!"

Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία

Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν στη γενική συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Όπως έγινε γνωστό, από τους 150 παρόντες, 107 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά και 29 δεν ψήφισαν.

Στη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, το σωματείο των εργαζομένων στην εταιρεία κατέθεσε τα αιτήματά του για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και την επαναπρόσληψη απολυμένων και ανέμενε΄σήμερα την απάντηση του υπουργού.

«Ζητήσαμε την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την Ελληνική Χαλυβουργία, που αστυνομοκρατείται από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Σιφωνιός, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο εργοστάσιο για το σωματείο και τα μέλη του.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία"

Λιγότεροι από τους μισούς δικαιούχους όντως τυφλοί στη Χίο

«Λαβράκια» από τους ελέγχους του ΙΚΑ

Μόνο το 42,55% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητος στη Χίο, ήταν πραγματικά τυφλοί, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου που διενεργήθηκε από τις Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι επιτροπές κάλεσαν για έλεγχο 460 άτομα που λάμβαναν το επίδομα και επανεξέτασαν 416, από τους οποίους, το 42,55% ήσαν τυφλοί και το 57,45% δεν ήταν.

Συγκεκριμένα: Οι 169 ήσαν τυφλοί εφ' όρου ζωής, οι 8 τυφλοί για ένα έτος, ενώ οι 239 δεν ήταν τυφλοί.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιγότεροι από τους μισούς δικαιούχους όντως τυφλοί στη Χίο"

O Ούγγρος πρωθυπουργός “τα έχωσε” στην ΕΕ!

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ σπαταλάνε χρόνο σε παιχνίδια για γουρούνια και με τις διαθέσεις των χηνών την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους και η νομισματική ένωση καταρρέει, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban, μιλώντας σε εκδήλωση στην πόλη Baile Tusnad. Ο κ. Orban, ο οποίος συχνά βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες για θέματα όπως η ανεξαρτησία της Εθνικής Τράπεζας της Ουγγαρίας και το σύστημα δικαιοσύνης, δήλωσε πως οι θεσμοί του μπλοκ των 27 δημιουργούν εμπόδια στην ικανότητα των κρατών που πλήττονται από την κρίση να επιλύσουν τα προβλήματά τους, τονίζοντας πως η δυτική Ευρώπη έχει παγιδευτεί σε ένα φαύλο κύκλο από την απουσία απόδοσης ευθύνης και τους προβληματικούς θεσμούς.

«Οι Βρυξέλλες σπαταλούν πολύτιμες ημέρες και εβδομάδες στήνοντας το μέγεθος των κλουβιών. Υπαγορεύουν ότι πρέπει να δοθούν στα γουρούνια παιχνίδια για να παίζουν, και οι διαθέσεις των χηνών είναι ένα σημαντικό ευρωπαίκό θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Orban στην ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε από τον ουγγρικό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό HirTV.

«Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες χιλιάδες χάνουν τις δουλειές τους, το νόμισμά μας καταρρέει και κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να τα βγάλουμε πέρα», δήλωσε, ζητώντας ανατροπή του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου.

Η Ουγγαρία, η χώρα της κεντρικής Ευρώπης με το μεγαλύτερο χρέος, δεν είναι μέλος της ευρωζώνης. Ο Orban, συντηρητικός, ηγείται ενός συνασπισμού που αναζητά διεθνές δάνειο για να μειώσει το υψηλό κόστος δανεισμού της χώρας.

Ο κ. Orban έχει ανησυχήσει τους επενδυτές και την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις διάφορες ανορθόδοξες πολιτικές που ακολουθεί –η πιο πρόσφατη εκ των οποίων ήταν η φορολογία στις δραστηριότητες της κεντρικής τράπεζας, κάτι που η ΕΚΤ έχει επικρίνει λέγοντας ότι υπονομεύει την ανεξαρτησία της Εθνικής Τράπεζας της Ουγγαρίας.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός, που δήλωσε ότι «δεν υπάρχει λύσει one-size» για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα οι χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης, επέκρινε επίσης τις τράπεζες και την ΕΚΤ και δήλωσε πως η ΕΕ αντιμετωπίζει τα νέα προβλήματα με παλιά φάρμακα.

«Με λάθος αντανακλαστικά εξακολουθούν να υπερασπίζονται τους ίδιους θεσμούς και τις ίδιες αρχές που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση», τόνισε. «Ανησυχούν για την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών, όταν είναι απόλυτα προφανές ότι η ΕΚΤ βρίσκεται υπό την αυξανόμενη εξουσία πολιτικών, εθνικών πολιτικών αποφάσεων», δήλωσε, χωρίς να εξηγεί τίποτα περαιτέρω.

«Δεν έχει λογική να αντιγράψουμε την Δυτική Ευρώπη, όμως, στο πνεύμα της ελευθερίας, πρέπει να εδραιώσουμε τα δικά μας οικονομικά συστήματα και, πράττοντάς το αυτό, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την επιτυχία», συμπλήρωσε. «Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκληρώσουμε την Δυτική Ευρώπη. Βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "O Ούγγρος πρωθυπουργός “τα έχωσε” στην ΕΕ!"

Τούρκοι ιδιοκτήτες εκτάσεων στη Ροδόπη αποζημιώθηκαν το 2012 για απαλλοτρίωση του 1952

Τι αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση Τούρκων υπηκόωων, που διεκδικούσαν από την ελληνική κυβέρνηση αποζημίωση για απαλλοτρίωση σε εκτάσεις τους, από το 1952

Με απόφασή του (Buyan κατά Ελλάδος) το Ευρωπαϊκό Διαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της ιδιοκτησίας.

Οι προσφεύγοντες είναι Τούρκοι υπήκοοι, κάτοικοι Άγκυρας, που προσέβαλαν δικαιώματα επί έκτασης 3.316 στρεμμάτων στην περιοχή Γλυφάδα Ροδόπης, η οποία απαλλοτριώθηκε για αποκατάσταση γεωργών τα έτη 1952 και 1953.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", οι δικαιοπάροχοί τους ζήτησαν από τα ελληνικά δικαστήρια να αναγνωριστούν ως νόμιμοι δικαιούχοι της αποζημίωσης, που είχε καθοριστεί δικαστικώς στο ποσό των 26.208.826 μεταλλικών δραχμών.

Οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν το 1974, αλλά το Εφετείο δέχθηκε τις εφέσεις τους το 1977.
Εν συνεχεία, ασκήθηκε αίτηση αναιρέσεως της δευτεροβάθμιας απόφασης από το Δημόσιο, η οποία απορρίφθηκε το 2004.

Παρόλα αυτά, η Τράπεζα της Ελλάδος αρνήθηκεν αν καταβάλει το χρηματικό ποσό, προβάλλοντας ότι για να νομιμοποιηθούν οι προσφεύγοντες έπρεπε να προσκομίσουν κληρονομητήριο από ελληνικό δικαστήριο, διότι δεδομένου του ότι το χρηματικό ποσό ήταν μεγάλο, δεν αποτελούσαν επαρκή εγγύηση τα επίσημα μεταφρασμένα διοικητικά έγγραφα των τουρκικών αρχών.

Το ΕΔΔΑ δέχθηκε ότι οι ελληνικές εθνικές αρχές, με την παράλειψή τους να συμμορφωθούν στις αποφάσεις του 2004 του Αρείου Πάγου, ώστε να καταβάλουν το ποσό, παραβίασαν το άρθρο 1 του πρώτου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου), που προστατεύει την ιδιοκτησία.

Κατόπιν τούτου, υποχρέωσαν την Ελλάδα να πληρώσει σε κάθε έναν από τους προσφεύγοντες, ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, το ποσό των 4.000 έως 4.800 ευρώ, συνολικά 36.600 ευρώ.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι ιδιοκτήτες εκτάσεων στη Ροδόπη αποζημιώθηκαν το 2012 για απαλλοτρίωση του 1952"

Δωρεά φαρμάκων σε νοσοκομεία της Κρήτης

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης μέσω της ιστοσελίδα της απευθύνει πρόσκληση προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες για την ευγενική χορηγία σκευασμάτων τους που θα συμβάλλουν στην κάλυψη, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέρους των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών παροχής υγείας που προκύπτουν από τις κοινωνικές μεταβολές και τα προβλήματα της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας.

Ακολούθως της ως άνω πρόσκλησης θετικά ανταποκρινόμενη η εταιρεία Novartis (HELLAS) Α.Ε.Β.Ε. προχώρησε πριν λίγες ημέρες στη σημαντική δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, που απέστειλε προς όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Οι ποσότητες των φαρμάκων που δωρίστηκαν και που φέρουν την έγκριση του ΕΟΦ αξίζει να σημειωθεί ότι αντιστοιχούν στην ετήσια κατανάλωση του 2011 για το κάθε νοσοκομείο.

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με επιστολή ευχαριστεί την εταιρεία για την χορηγία της αλλά και την έμπνευση που δίνεται μέσω αυτής στους κρατικούς λειτουργούς να συνεχίσουν την προσπάθεια ώστε, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπισθούν οι παρούσες αντιξοότητες στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εκφράζει επίσης την ελπίδα και την ευχή ότι ανάλογες πρωτοβουλίες που αυξάνουν την ομορφιά της προσφοράς, θα συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης προς τις φαρμακευτικές εταιρείες αναφέρει:

«Όπως γνωρίζετε, τα νοσοκομεία με τα Κέντρα Υγείας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης καλύπτουν όλη την περιοχή του νησιού, απ άκρη σ άκρη, εξυπηρετώντας τον ντόπιο πληθυσμό, τους επισκέπτες, μετανάστες και απόρους.

Δεδομένης της έως σήμερα συνεργασίας μας και λόγω της οικονομικής κρίσης παρακαλούμε και για τη δική σας συνδρομή ώστε να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέρος των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών παροχής υγείας που προκύπτουν από τις κοινωνικές μεταβολές και τα προβλήματα της σημερινής πραγματικότητας.

Γνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία και έχοντας ως κύριο γνώμονα την προστασία της υγείας των ασθενών στην αντιμετώπιση νοσημάτων και ασθενειών παρακαλούμε για την ευγενική χορηγία σας και τη δωρεάν αποστολή φαρμακευτικών σκευασμάτων στα νοσοκομεία ευθύνης μας, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά να ανταποκριθούμε στην αντιμετώπιση σημαντικών αναγκών στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον ασθενή».

Η Επιτροπή Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας που ενημερώθηκε σχετικά βρήκε την ως άνω πρωτοβουλία που ανέλαβε η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης ιδιαίτερα σημαντική, ενώ αναμένεται το παράδειγμα να ακολουθήσουν και οι άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας υλοποιώντας την παραπάνω ενέργεια.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεά φαρμάκων σε νοσοκομεία της Κρήτης"

Θα ζητήσει επιμήκυνση ο Σαμαράς!

Στην επόμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να θέσει επισήμως αίτημα για χρονική επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, κατά δύο επιπλέον έτη. Το κλιμάκιο της τριμερούς επιτροπής ενημέρωσε.. σχετικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε να υλοποιήσει όλα τα συμφωνηθέντα, όπως απορρέουν από το μνημόνιο, ωστόσο υπογράμμισε πως υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα να επιτευχθούν οι στόχοι, εφόσον παραμείνει ο χρόνος προσαρμογής στα δύο χρόνια.

Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει, προς το τέλος του καλοκαιριού και πάντως πριν από την επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στις Βρυξέλλες, αλλά και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την επιτυχή προβολή του ελληνικού αιτήματος περί χρονικής επιμήκυνσης του προγράμματος.

Μέτρα σοκ

Οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ θα πρέπει να αναμένουν μειώσεις στους μισθούς τους κατά τουλάχιστον 20% (ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και τον μισθό) χωρίς να υπολογίζονται εδώ τα χρήματα που θα χαθούν από τις περικοπές στα διάφορα επιδόματα.

Οι μειώσεις θα ισχύσουν βάσει του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου από το 2011 για όσες ΔΕΚΟ δεν εφάρμοσαν τον σχετικό νόμο, θα είναι δηλαδή αναδρομικές. Το ποσό θα “χωριστει” σε δόσεις και τμηματικά θα αφαιρεθεί από το μισθό των υπαλλήλων.

Αναδρομική ισχύ, αλλά από την πρώτη Ιουλίου και όχι από την αρχή του χρόνου θα έχουν και οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου.

Το εφάπαξ των Δημοσίων υπαλλήλων (ανάλογα το ποσό) θα μειωθεί ως και σε ποσοστό 40%. Είναι ένα μέτρο που θα ισχύσει για όλους όσοι ακόμη δεν έχουν λάβει το εφάπαξ άσχετα από το πότε υπέβαλαν την αίτησή τους.

Οι περικοπές σε ότι αφορά στο Δημόσιο δεν θα είναι όμως μόνο αυτές. Ήδη στο τραπέζι πέφτει και πάλι πιεστικά η πλήρης κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.

Σε ότι αφορά στις συντάξεις αυτή τη στιγμή αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα που θα εξοικονομήσουν τα χρήματα εκείνα που θα εξασφαλίσουν τις συντάξεις κάτω από 1.400 ευρώ.

Το να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις από 1.000 ως 1.400 ευρώ σημαίνει ότι θα πρέπει να βρεθούν από άλλες περικοπές 214 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό πολύ μεγάλο και έτσι το ενδεχόμενο περικοπών κάτω από τα 1.400 ευρώ παραμένει ανοιχτό.

briefingnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα ζητήσει επιμήκυνση ο Σαμαράς!"

ΠΑΤΡΑ: Πολίτης χτύπησε αστυνομικό... για μία κλήση

Λόγω κρίσης τα νεύρα είναι... τεντωμένα και τα περιστατικά επιθέσεων ακόμα και σε αστυνομικούς ολοένα και αυξάνονται. Πριν λίγες μέρες είχαμε ένα ακόμα τέτοιο κρούσμα ξυλοδαρμού ένστολου από πολίτη, και μάλιστα το επεισόδιο σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστο σημείο της Πάτρας.

Όλα συνέβησαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου ο 37χρονος δράστης είχε παρκάρει παρανόμως το αυτοκίνητό του. Δύο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν σταθμεύσει στην απέναντι πλευρά αλλά προηγουμένως είχαν κάνει έλεγχο και είχαν επιδώσει κλήσεις για παράνομη στάθμευση.

Επιστρέφοντας ο 37χρονος στο αυτοκίνητό του είδε το ροζ χαρτάκι στο παρμπρίζ και εξοργισμένος κινήθηκε προς το μέρος των αστυνομικών. Φθάνοντας εκεί πλησίασε τον έναν από τους δύο και επιδεικνύοντάς του την κλήση του φώναζε: «Τι είναι αυτό ρε παλιοπ....;» ενώ κουνούσε απειλητικά τα χέρια του προς τον ένστολο. Ο αστυνομικός διατήρησε την ψυχραιμία του, κατέβηκε από τη μηχανή και προσπάθησε να ηρεμήσει τον εξαγριωμένο πολίτη ο οποίος αναφερόταν στα χρέη που είχε λέγοντας ότι του προστέθηκε άλλο ένα με το πρόστιμο για το παρκάρισμα.

Δυστυχώς όμως αντί να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός, βρίζοντας χυδαία τον αστυνομικό μπροστά στον κόσμο που στο μεταξύ είχε σταματήσει και παρακολουθούσε. Και τότε ο ένστολος έκανε την κίνηση να του πάρει τις πινακίδες του οχήματος γεγονός που έκανε τον πολίτη να ξεφύγει ακόμα περισσότερο και να του επιτεθεί με γροθιές και κλωτσιές...

Τον χτυπούσε αλύπητα!
Τη στιγμή που ο μοτοσικλετιστής της ΔΙΑΣ είχε περάσει απέναντι κρατώντας το κατσαβίδι και περπατούσε προς το αυτοκίνητο για να ξεβιδώσει τις πινακίδες, ο 37χρονος οδηγός έτρεξε από πίσω του, τον έσπρωξε με δύναμη και στη συνέχεια κυριολεκτικά όρμησε πάνω του κι άρχισε να τον χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο και την πλάτη, ενώ παράλληλα τον κλωτσούσε με όλη του τη δύναμη...!

Το σκηνικό άφησε άφωνους τους αυτόπτες μάρτυρες που φώναζαν στον οδηγό να σταματήσει αυτό που έκανε.

Τελικά ακινητοποιήθηκε ύστερα από την παρέμβαση του δεύτερου αστυνομικού και ενώ είχε χτυπήσει αρκετά τον πρώτο,συνελήφθη και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη αποδίδοντας την οργή του στα νεύρα του από την οικονομική κατάσταση της εποχής.

Ωστόσο σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση από τον ένστολο ο οποίος ως εκ θαύματος γλίτωσε το νοσοκομείο...

dete
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΤΡΑ: Πολίτης χτύπησε αστυνομικό... για μία κλήση"

Χειροβομβίδα για τον επιχειρηματία που κατήγγειλε το σκάνδαλο στο Ανάπτυξης

Ενα περίεργο περιστατικό απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας.

Στο αυτοκίνητο του 61χρονου ξενοδόχου κ. Αρη Μάρκου, ο οποίος τον Μάρτιο του 2012 είχε καταγγείλει κυκλώματα διαφθοράς στο Υπουργείο Ανάπτυξης, βρέθηκε ρωσική χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, μαζί με απειλητικό σημείωμα.

Η χειροβομβίδα εξεράγη μετά από παρέμβαση των πυροτεχνουργών του Στρατού. Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία βρισκόταν έξω από το σπίτι του, στα Λευκάκια Αργολίδας και η χειροβομβίδα ήταν ακουμπισμένη στο κάτω μέρος του παρμπρίζ.

Οι καταγγελίες του κ. Μάρκου είχαν οδηγήσει στην επ' αυτοφώρω σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ δύο επίορκων υπαλλήλων του Τμήματος Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, την ώρα που έπαιρναν μίζα περίπου 120.000 ευρώ για να επιτρέψουν την χρηματοδότηση, με κοινοτικά κονδύλια, ξενοδοχειακής μονάδας του στην περιοχή του Ναυπλίου.

Προ μερικών ημερών ο ίδιος επιχειρηματίας με επιστολή του κατηγορεί υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης ότι παρα την επ' αυτοφώρω σύλληψη των υπαλλήλων ακόμη και σήμερα δεν επιτρέπουν την πλήρη εκταμίευση του ποσού επιχορήγησης.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροβομβίδα για τον επιχειρηματία που κατήγγειλε το σκάνδαλο στο Ανάπτυξης"

Κατερίνη: Τρόφιμα αντί για εισιτήρια σε θεατρική παράσταση

Τρόφιμα θα είναι το «εισιτήριο» για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ποντιακή παράσταση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας στην Κατερίνη.

Τα τρόφιμα θα διατεθούν για να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, η Ένωση Ποντίων Πιερίας, πραγματοποιεί παράσταση, με τίτλο «Ήντιαν λέει η μάνα ‘μ», τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο 6ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης και καλούν τον κόσμο να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο που στηρίζει άπορες οικογένειες.

Όσοι αποφασίσουν να δουν την παράσταση μπορούν να έχουν μαζί τους γάλα μακράς διαρκείας, όσπρια, ζάχαρη και άλλα παρόμοια προϊόντα που θα τα αφήνουν σε ειδικά καλάθια τοποθετημένα στην είσοδο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατερίνη: Τρόφιμα αντί για εισιτήρια σε θεατρική παράσταση"

Δωρεάν είσοδο σε Μουσεία, Μνημεία για φοιτητές και μαθητές

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των Υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών, απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου, μεμονωμένα Μνημεία, οργανωμένοι Αρχαιολογικοί χώροι, Ιστορικοί τόποι και Μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο οι παρακάτω:

α. Οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου για την επιβεβαίωση της ηλικίας.

β. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Ισοτίμων Σχολών των Κρατών − Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας.

γ. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ) και του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (ΤΔΠΕΑΕ) με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας.

δ. Οι κάτοχοι ειδικής κάρτας μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ή του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) με την επίδειξη αυτής.

ε. Οι ξεναγοί με την επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

στ. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας και Γ΄ βάθμιας εκπαίδευσης.

ζ. Οι δημοσιογράφοι με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας.

η. Τα μέλη Εταιριών και Συλλόγων Φίλων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων σε όλη την Ελλάδα με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας μέλους.

θ. Οι επίσημοι φιλοξενούμενοι του Ελληνικού Δημοσίου, μετά από έγκριση του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ι. Οι συνοδοί τυφλών και ατόμων με κινητικά προβλήματα.

ια. Οι κάτοχοι Δελτίου ελευθέρας εισόδου.

ιβ. Οι κάτοχοι της Κάρτας Πολιτισμού.

Μειωμένο εισιτήριο καταβάλλουν οι παρακάτω:

α. Οι φοιτητές Ανωτέρων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ισοτίμων Σχολών των εκτός της Ε.Ε. χωρών, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας.

β. Οι Έλληνες πολίτες και οι πολίτες των λοιπών Κρατών − Μελών της Ε.Ε. άνω των 65 ετών, με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.

γ. Οι συνοδοί γονείς στις εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης.

Δικαιούνται να αποκτήσουν «Δελτίο ελευθέρας εισόδου» τριετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης οι παρακάτω:

α. Τα μέλη των Κεντρικών Συμβουλίων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και των Τοπικών Συμβουλίων Μνημείων.

β. Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και οι Διευθυντές των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που εποπτεύονται από το Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

γ. Οι πτυχιούχοι Αρχαιολογικών και Ιστορικών Τμημάτων Φιλοσοφικών Σχολών, καθώς και των Σχολών Αρχιτεκτονικής.

δ. Οι πτυχιούχοι Μουσειακών Σπουδών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

ε. Οι Διευθυντές και τα μέλη των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών στην Ελλάδα.

στ. Οι έχοντες λάβει νόμιμη άδεια από το ΥΠΠΟΤ συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

ζ. Οι συνταξιούχοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ) και του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (ΤΔΠΕΑΕ).

η. Οι επί συμβάσει υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ) και του Ταμείου Διαχείρισης − Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (ΤΔΠΕΑΕ).

θ. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας.

ι. Οι υπάλληλοι των εποπτευομένων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Μουσείων, καθώς και του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, του Μουσείου Ελληνικών Μουσικών Οργάνων Φ. Ανωγειανάκη, του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας − Θράκης και του Μουσείου Ζυγομαλά.

Η είσοδος για όλους τους επισκέπτες σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη τις ακόλουθες ημέρες:

α. Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 31ης Μαρτίου.

β. Τις εθνικές εορτές 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου, τις επετειακές ή βάσει διεθνών συμβάσεων ημερομηνίες, 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), 5η Ιουνίου (Παγκόσμιος Ημέρα Περιβάλλοντος), το Διήμερο Ευρωπαϊκών ΗμερώνΠολιτιστικής Κληρονομιάς (τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου εκάστου έτους), καθώς και η 6η Μαρτίου (Μνήμη Μελίνας Μερκούρη)».

neolaia
Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν είσοδο σε Μουσεία, Μνημεία για φοιτητές και μαθητές"

Ρέσλερ: «Μην εκπλήσσεστε κύριε Σαμαρά! Χωρίς μεταρρυθμίσεις δε θα δείτε ούτε ευρώ»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γερμανός αντικαγκελάριος έχουν ανοίξει... πόλεμο δηλώσεων τις τελευταίες ώρες. Τι απάντησε στον Αντώνη Σαμαρά για τα περί ανοησίας ο Φίλιπ Ρέσλερ...
«Οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν. Πάντα λέγαμε ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή.Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες» είπε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας στην εφημερίδα Rheinische Post, απαντώντας ουσιαστικά στον Αντώνη Σαμαρά, που από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ μίλησε (μόλις λίγες ώρες μετά τις προηγούμενες δηλώσεις Ρέσλερ) για ξένους αξιωματούχους, που βγαίνουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. «Δεν ξέρω πια, αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία. Ξέρω όμως, ότι είναι ανεύθυνοι», είπε ο πρωθυπουργός.

«Τα προβλήματα της Αθήνας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι άλλωστε γνωστά, και στις χρηματαγορές», λέει ο Φ. Ρέσλερ και συμπληρώνει πως εάν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βοήθεια. «Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και θα έπρεπε να αποφασίσει η ίδια για την παραμονή της στην ευρωζώνη».

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος τονίζει μάλιστα ότι σε κεντρικά πρότζεκτ, όπως στην οικοδόμηση μιας λειτουργικής φορολογικής διοίκησης, στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και στην ίδρυση μιας επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα, υπάρχει ελάχιστη πρόοδος.

«Απολύστε τον Ρέσλερ!»
Εκτός από την Ελλάδα, κύμα αντιδράσεων προκαλούν και στο εσωτερικό της Γερμανίας οι συνεχείς και άκρως προκλητικές τοποθετήσεις του αντικαγκελάριου. Η αντιπολίτευση μιλά για ανευθυνότητα και έφτασε μέχρι το σημείο να ζητήσει την αποπομπή Ρέσλερ από την κυβέρνηση Μέρκελ!

Με αφορμή το χαστούκι της Moody’s, που υποβάθμισε το outlook της Γερμανίας, Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι τον κατηγόρησαν ότι θέτει σε κίνδυνο την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γερμανίας. Ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Κάρστεν Σνάιντερ δε δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο για απόλυση του Ρέσλερ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ο εν ενεργεία υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας θέτει τόσο ανεύθυνα σε κίνδυνο τα χρήματα των φορολογουμένων, τότε η καγκελάριος θα έπρεπε να τον απολύσει».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέσλερ: «Μην εκπλήσσεστε κύριε Σαμαρά! Χωρίς μεταρρυθμίσεις δε θα δείτε ούτε ευρώ»"

Στον αέρα τα μέτρα των 11,5 δισ. - Ποια απορρίπτονται, ποια εγκρίνονται

Δύο μόλις ημέρες έμειναν προτού η κυβέρνηση λάβει τις τελικές αποφάσεις για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και στην κυβέρνηση δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμεύθηκε στην τρόικα ότι θα υλοποιηθούν όσα προβλέπονται στο μνημόνιο για να μπει το ελληνικό σχέδιο σε τροχιά, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, κ.κ . Γιάννης Στουρνάρας και Γιώργος Βρούτσης βρέθηκαν αντιμέτωποι με τουλάχιστον ψυχρή υποδοχή των προτεινόμενων μέτρων από τους κ. κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις των μέτρων είναι:

• Εξετάζεται περαιτέρω μείωση μισθών στο στενό δημόσιο τομέα. ( Είναι κάτι που λέγεται αλλά δεν έχει αποφασιστεί τίποτα ακόμη)

• Ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ κατά τα πρότυπα του στενού δημόσιου τομέα.

• Μείωση 10% στις συντάξεις άνω των 1400 ευρώ και μέχρι το πλαφόν που κυμαίνεται από 2400 -2000 ευρώ.



Εξοικονόμηση περίπου 2 δις ευρώ.

• Εισοδηματικά κριτήρια για τα προνοιακά και αγροτικά επιδόματα.

Εξοικονόμηση 1 δις ευρώ.

• Μείωση προνοιακών και αγροτικών συντάξεων.

Εξοικονόμηση 800 εκατ. Ευρώ.

• Μείωση κατά 35% των διπλών συντάξεων

• Κόψιμο ειδικών μισθολογίων

• Αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης απο τα 65 στα 67

Η τρόικα συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και ετέθη το θέμα της επιμήκυνσης γιατί από τα μέτρα αυτά το 90% αφορά το 2013 ενώ ο κ. Βενιζέλος θέλει να επιμεριστούν τα μέτρα αυτά μέχρι το 2016.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα στη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο, διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να υποβάλλει την έκθεση πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου για να υπάρχει αρκετός χρόνος στη χώρα για την παρουσίαση του πακέτου αποφάσεων αλλά και για συνομιλίες της κυβέρνησης σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Σε ποια μέτρα έχουν αντιρρήσεις οι υπόλοιποι αρχηγοί

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επισήμανε ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για το 2012, πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες «το μήλον της έριδος» αποτελεί η επιβολή ανώτατου ορίου στις κύριες συντάξεις. Πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ανέφεραν ότι καταβάλλεται προσπάθεια να τεθεί στα 2.300 ευρώ.

Κυρίως όμως, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι της ΝΔ επιχειρούν να διασφαλίσουν ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις κάτω των 1400 ευρώ και γι' αυτό καταβάλλονται προσπάθειες να εξευρεθούν εναλλακτικά μέτρα τα οποία θα παράξουν ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για επαναφορά στις συζητήσεις του μέτρου της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα των ειδικών μισθολογίων.

Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου ομολογούν ότι το πρόγραμμα είναι στον αέρα και σε κάποιους τομείς πρέπει να αναζητηθούν νέες λύσεις ακόμη και από μηδενική βάση. Το ζήτημα όμως είναι να βρεθούν άμεσα λύσεις καθώς μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα θα πρέπει να κατατεθεί στην τρόικα το συνολικό πρόγραμμα για την περικοπή δαπανών, προκειμένου - εάν τελικά αυτό εγκριθεί - να προχωρήσει και η διαδικασία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

moneypost
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον αέρα τα μέτρα των 11,5 δισ. - Ποια απορρίπτονται, ποια εγκρίνονται"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news