facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

«Οχι» του εισαγγελέα στην αποφυλάκιση Σταύρου Ψωμιάδη

Αρνητική είναι η εισήγηση του εισαγγελέα πρωτοδικών Δημήτρη Ζημιανίτη, ως προς το αίτημα άρσης της προσωρινής κράτησης του Σταύρου Ψωμιάδη, γιου του Μάκη Ψωμιάδη.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης, που κρατείται στην ίδια φυλακή με τον πατέρα του, έχει απολογηθεί στην 6η τακτική ανακρίτρια για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που φέρεται να προέρχεται από
υπεξαίρεση χρημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς και φοροδιαφυγή.

Στην εισήγησή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης αναφέρεται σε «μεγάλη
αταξία» που ανεδείχθη από τον, ανολοκλήρωτο προς το παρόν, έλεγχο στα φορολογικά στοιχεία του Σταύρου Ψωμιάδη, καθώς και σε απόκρυψη καθαρών εισοδημάτων περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Σταύρος Ψωμιάδης πρέπει να παραμείνει στη φυλακή προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα στις αρχές να συγκεντρώσουν χωρίς προσκόμματα τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία, που αναμένεται να αποτυπώσουν
επακριβώς την έκταση και τη βαρύτητα της εγκληματικής του δραστηριότητας.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οχι» του εισαγγελέα στην αποφυλάκιση Σταύρου Ψωμιάδη"

"Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ έχει πάψει να προκαλεί τρόμο"

Σε ακόμα μια επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, εκτιμώντας ότι τελικά η Ελλάδα δεν θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία.

Μιλώντας, στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης σημείωσε ότι "δυστυχώς η Ελλάδα πιθανόν δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της" και πρόσθεσε ότι "κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πιθανότατα συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας και οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη".

Ο αρχηγός των Γερμανών Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) διευκρίνισε ότι αναμένει την Έκθεση της τρόικας το φθινόπωρο, ενώ, ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν και άλλες χώρες να ακολουθήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη, δήλωσε ότι "αυτοί οι οποίοι προσπαθούν, αυτοί που υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους για την ενίσχυση της οικονομίας τους, αξίζουν την πλήρη στήριξή μας".

Ο Φίλιπ Ρέσλερ προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δεν θα υπάρξουν περαιτέρω πληρωμές προς την Αθήνα και κατέληξε λέγοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει πάψει πλέον να προκαλεί τρόμο.

news247
Διαβάστε Περισσότερα » ""Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ έχει πάψει να προκαλεί τρόμο""

Εντοπίστηκαν δύο νάρκες στη Βάρκιζα

Δύο νάρκες παλαιού τύπου, που εντόπισε λουόμενος στη θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας, εξουδετέρωσαν το πρωί της Κυριακής άνδρες της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών.

Συγκεκριμένα η λιμενική αρχή Βουλιαγμένης ενημερώθηκε από λουόμενο ότι σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 2,5 μέτρων εντόπισε δύο πυρομαχικά.

Άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού εντόπισαν τα πυρομαχικά και αφού τοποθέτησαν σημαντήρες, η ομάδα υποβρυχίων καταστροφών προχώρησε στην εξουδετέρωσή τους.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκαν δύο νάρκες στη Βάρκιζα"

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο κάνει διαφήμιση 800 χιλ. ευρώ εντός κρίσης

Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπονται καθώς χιλιάδες είναι οι φοιτητές τους που δεν έχουν χρήματα με αποτέλεσμα μη μπορώντας να... πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα αποχωρούν από τις σπουδές τους στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Παρ' όλα αυτά όπως αποκαλύπτει σήμερα το moneypro, η διοίκηση του ιδρύματος αναζητά διαφημιστική εταιρεία διαθέτοντας το ποσό των 800.000 ευρώ!

Το αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση σχεδίου μάρκετινγκ και ολοκληρωμένης επικοινωνίας για την ταυτότητα, εξωστρέφεια και οργάνωση της επικοινωνιακής πολιτικής του Πανεπιστημίου, αναβάθμιση και συνεχή επικαιροποίηση του web site του ΕΑΠ, διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και συνεδρίων, σχεδιασμό και παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών spot σε τοπικούς σταθμούς.

Όλα αυτά ενώ τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο φθάνουν τα 800 ευρώ ανά μάθημα. Το αίσχος σε όλο του το μεγαλείο δηλαδή.

Πάντως και το κόστος της δαπάνης κρίνεται υπέρογκο ενώ υποψίες γεννά η διάθεση της διοίκησης να κάνει διαφημίσεις σε "τοπικά" ραδιόφωνα.

parapolitika
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο κάνει διαφήμιση 800 χιλ. ευρώ εντός κρίσης"

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ….ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΡΑ

ΚΑΠΕΤΑΝ –ΣΤΑΥΡΟ μου λένε πως ετοιμάζεσαι να κάνεις επαναληπτικές εξετάσεις το πέρασες ; Οσοι δεν ήταν στις εξετάσεις και έμαθα ότι υπήρχε μεγάλο ποσοστό αποχής ας μείνουν μετεξεταστέοι…. δεν έγινε και τίποτα …εκτός αν θέλεις να βολέψεις τίποτα «δικούς» σου.

liberovolley11
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ….ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΡΑ"

Προκαλούν οι Τούρκοι εθνικιστές: Πιέζουν για νέα Ίμια

Στο Τουρκικό κοινοβούλιο έφτασαν οι ισχυρισμοί εθνικιστικών κύκλων της γείτονος - με έμμεση αβάντα από την Άγκυρα- ότι μετά το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι «εγκαταστάθηκαν» Έλληνες στρατιώτες και στους Αρκούς!

Η Cumhuriyet με τίτλο «Προέκυψε συζήτηση για Αρκούς» και υπέρτιτλο «Εγκαταστάθηκαν οι Έλληνες» γράφει ότι αναζωπυρώθηκε και πάλι «η συζήτηση για τα νησιά στο Αιγαίο» με αφορμή νέα ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του κόμματος της Eθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ερκάν Ακτσάι και αναφορά του ότι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου προσπέρασε την προηγούμενη επερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος ( τον Φεβρουάριο) με το ερώτημα σε ποιόν ανήκουν αυτά τα νησιά. Ο Ακτσάι είχε υποβάλει την πρώτη ερώτημα στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, εγκαλώντας τον για το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές ζητούν επίδειξη διαβατηρίου από τους τούρκους υπηκόους που επισκέπτονται το Αγαθονήσι!

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Νταβούτογλου απαντώντας στην τότε ερώτηση του κ. Ακτσάι υποστήριξε ότι υπάρχει πρόβλημα σχετικά με το «σε ποιον ανήκουν ορισμένα νησάκια» και ότι τα προβλήματα αυτά συζητούνται στο πλαίσιο των εν ισχύ διαύλων διαλόγου.

Μάλιστα ο «αγαπητός» κ. Νταβούτογλου πιστός στην πολιτική του «βαθέως τουρκικού κράτους» για «γκριζάρισμα» του Αιγαίου μέσω συστηματικής αμφισβήτησης , όταν ο βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος ισχυρίστηκε ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι είναι τουρκικά εδάφη από την εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, απάντησε πως «για ορισμένες νησίδες και βραχονησίδες υπάρχει σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της κυριαρχίας», και πρόσθεσε μάλιστα πως n Τουρκία επιθυμεί να βρεθεί μόνιμη λύση γι' αυτά τα ζητήματα.

Παρόλο που ο Ακτσάι θα επιθυμούσε πιο «θερμοαίμες» κινήσεις η τακτική αμφισβήτησης νησίδων της περιοχής δεν είναι νέα, ενώ είχε προκύψει και από σειρά τηλεγραφημάτων του Wikileaks.

Στα τηλεγραφήματα ο ίδιος ο Νταβουτογλου εμφανιζόταν το 2009 να βάζει το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι στην ίδια κατηγορία με τα Ίμια, επιβεβαιώνοντας ότι η Τουρκία ποτέ δεν εγκατέλειψε το θέμα των γκρίζων ζωνών.

Ο κ. Ακτσάι είπε τώρα ότι μετά από αυτή τη δήλωση του κ.Νταβούτογλου ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών , στις 19/03/2012, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, είπε ότι «Δεν υπάρχει κανένα θέμα αναφορικά με το καθεστώς κυριαρχίας οποιασδήποτε νησίδας στο Αιγαίο». Δηλαδή οι Έλληνες επεσήμαναν ότι δεν υπάρχει διαφορά με την τουρκική πλευρά και ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι είναι ελληνικό έδαφος.

Ο ανιστόρητος Ακτσάι υποστήριξε πως στους χάρτες που είχαν ετοιμαστεί μετά τις συνθήκες του Παρισιού και της Λοζάνης διαφαίνεται ότι τα νησιά αυτά υπάγονται στην Τουρκία και ότι έκανε για δεύτερη φορά επερώτηση για το θέμα και επεσήμανε το εξής.

«Στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και στην Ιταλία υπάρχουν επίσημοι χάρτες της περιόδου εκείνης. Στους χάρτες αυτούς τα νησιά παρουσιάζονται ότι είναι στην τουρκική πλευρά» ισχυρίστηκε.

Όλα τα βλέπουν για δικά τους αυτοί οι Τούρκοι, «Τα αδέρφια μας» όπως λένε και πολλοί πολιτικοί της χώρας μας...

Ας αφήσουν τα ελληνικά εδάφη στην ησυχία τους και ας τελειώνει επιτέλους το παραμυθάκι που συντηρούν χρόνια τώρα...

newsbomb/prionokordela
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλούν οι Τούρκοι εθνικιστές: Πιέζουν για νέα Ίμια"

Ερημώνει το εμπορικό κέντρο της Αθήνας

Κύμα λουκέτων σε καταστήματα, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν στην καθίζηση του τζίρου λόγω της οικονομικής κρίσης

Δύσκολα θα ανατραπεί τους επόμενους μήνες η σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα που εμφανίζουν οι περισσότεροι εμπορικοί δρόμοι της πρωτεύουσας, τουλάχιστον όσο η κατανάλωση στο λιανικό εμπόριο εξακολουθεί να μειώνεται και τα εισοδήματα των πολιτών να περιορίζονται, λόγω της ανεργίας, της υψηλής φορολογίας και της υποχώρησης των μισθών. Πλέον, υπάρχουν οδοί, όπως για παράδειγμα η οδός Σταδίου, ένας από τους ιστορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, όπου τα μισά σχεδόν καταστήματα είναι κενά. Αντίστοιχα υψηλά ποσοστά εντοπίζονται σε όλο το λεκανοπέδιο με ελάχιστες εξαιρέσεις, παρά το γεγονός ότι από τα μέσα του 2010 και μέχρι σήμερα, τα ενοίκια έχουν υποχωρήσει έως και κατά 50%.

Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως δεν είναι το ύψος των ενοικίων, αλλά η μείωση του τζίρου. Οπως αναφέρουν ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι μισθωτές τους βάζουν λουκέτο στην επιχείρησή τους, καθώς όπως επισημαίνουν, ακόμα κι αν το ενοίκιο ήταν δωρεάν, η κατανάλωση είναι πλέον τόσο χαμηλή, που δεν αρκεί, ούτε για να καλύψει το λειτουργικό κόστος (εμπορεύματα και μισθοδοσία). Οσα καταστήματα επιβιώνουν, προχωρούν σε συνεχή αιτήματα για μείωση ενοικίου, με την πλειονότητα να εξασφαλίζει γενναία έκπτωση, καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν αντιληφθεί ότι αν αποχωρήσει ο ενοικιαστής, δύσκολα θα βρουν τρόπο να αξιοποιήσουν το ακίνητό τους.

Τα στοιχεία της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) καταδεικνύουν την εικόνα ερήμωσης που καταγράφεται πλέον σε όλο και περισσότερους δρόμους. Τα κενά καταστήματα στη Σταδίου αγγίζουν το 42% του συνόλου, ενώ ακόμα υψηλότερο είναι το ποσοστό στην οδό Νοταρά στον Πειραιά με 44%. Το πάλαι ποτέ ένδοξο Κολωνάκι, όπου οι έμποροι που ήθελαν να εξασφαλίσουν κάποιο κατάστημα στο παρελθόν, έπρεπε να καταβάλουν υπέρογκα ποσά ως «αέρα», σήμερα καταγράφει κενά καταστήματα σε ποσοστό 33,7% (Τσακάλωφ), σε ένα ακόμα σημείο των καιρών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερημώνει το εμπορικό κέντρο της Αθήνας"

Πάτρα: Καταγγέλθηκε ειδικός φρουρός πως χτύπησε εκτός υπηρεσίας πολίτη

Την καταγγελία πολίτη ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του δέχθηκε επίθεση από ειδικό φρουρό το βράδυ της Παρασκευής σε κατάστημα της πόλης, εξετάζει εξονυχιστικά η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την καταγγελία πρόκειται για Πατρινό ειδικό φρουρό, ο οποίος σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής. Προχθές το βράδυ βρέθηκε στην Πάτρα, μαζί του είχε και το όπλο του, αν και ήταν εκτός υπηρεσίας.

Όπως καταγγέλθηκε ο νεαρός Ειδικός Φρουρός έβγαλε το όπλο του και χτύπησε με τη λαβή του όπλου τον πολίτη. Ο φερόμενος ως δράστης κλήθηκε προς απολογία και πλέον τον λόγο έχει λάβει η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Καταγγέλθηκε ειδικός φρουρός πως χτύπησε εκτός υπηρεσίας πολίτη"

Σόιμπλε:"Ηράκλειο" το έργο Σαμαρά

"Ηράκλειο" χαρακτηρίζει το έργο του Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σοίμπλε σε συνέντευξή του στη γαλλική Figaro.

"Το έργο είναι Σαμαρά είναι 'Ηράκλειο'". Τα προβλήματα της Ελλάδας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Ο λαός αντιμετωπίζει μία σοβαρή κρίση προσαρμογής. Αλλά δεν υπάρχει τρόπος να παρακάμψουν αυτές τις προσπάθειες", τονίζει ο Σόιμπλε προσθέτοντας: "Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα".

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. "Δεν υπάρχει εύκολη λύση, εάν η Ελλάδα θέλει να ανακτήσει την πρόσβαση της στις κεφαλαιαγορές".

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζε ότι η εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα έχει καθυστερήσει για λόγους εσωτερικής πολιτικής.

"Τώρα, η τρόικα θα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση μαζί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξάγει συμπεράσματα. Είναι όμως υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να εξηγήσει στους πολίτες τι είναι απαραίτητο για τη χώρα", αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε:"Ηράκλειο" το έργο Σαμαρά"

Greece Debt Free: Aφαίρεσε ελληνικό δημόσιο χρέος, 2,5 δισ. ευρώ

Χρέος ύψους 2,5 δισ. ευρώ αφαίρεσε από την "πλάτη" του ελληνικού δημοσίου το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Greece Debt Free (Ελλάδα Ελεύθερη από Χρέος), πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την εκκίνηση της σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο γόνος γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας Πέτρος (Peter) Νομικός.

Ο κ. Νομικός δημιούργησε μια ηλεκτρονική «πλατφόρμα», μέσω της οποίας ιδιώτες και εταιρίες μπορούν να κάνουν δωρεές, τις οποίες το μη ίδρυμα Greece Debt Free (GDF) αξιοποιεί, αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα που διατίθενται στην δευτερογενή αγορά, στο 10 με 20% της αξίας τους, και ύστερα τα διαγράφει.

Με αυτόν τον τρόπο, διαγράφεται ελληνικό χρέος πολύ μεγαλύτερο από το ποσό της εκάστοτε δωρεάς που ακόμα κι ένας απλός πολίτης μπορεί να κάνει με μερικά ευρώ.

Το Greece Debt Free, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του, «είναι μια πλατφόρμα για όλους, ώστε να οργανωθούμε, να λάβουμε μέρος, να συνδεθούμε και να συμμετάσχουμε για να πετύχουμε μια θετική οικονομική αλλαγή».

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο δημιουργός της «πλατφόρμας» κ. Νομικός, «η πρότασή μας είναι απλή. Όποιος θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μπορεί να δωρίσει ένα ευρώ και το GDF θα αγοράσει και μετά θα διαγράψει με αυτό το ένα ευρώ, οχτώ ευρώ ελληνικού χρέους. Αν επικοινωνήσετε αυτό το μήνυμα σε όποιον αγαπά την Ελλάδα, τα πράγματα μπορούν πράγματι να αλλάξουν»

ΣΧΕΤΙΚΟ:Η πρωτοβουλία ενός Έλληνα για τη μείωση του κρατικού χρέους

Διαβάστε Περισσότερα » "Greece Debt Free: Aφαίρεσε ελληνικό δημόσιο χρέος, 2,5 δισ. ευρώ"

Αυτοί είναι οι 4 ελληνοαμερικάνοι κρoίσοι που θα ρίξουν 100 εκατ. δολάρια στην αγορά


Η επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στην Ελλάδα, στα πλαίσια εκδήλωσης της οργάνωσης «Ελληνική Πρωτοβουλία», στοχεύει να δώσει μία ανάσα ανακούφισης στο διάτρητο οικονομικό σύστημα της χώρας, αλλά και να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη.

Συνοδεία του κ. Κλίντον, που συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, είναι μία ομάδα ισχυρών επιχειρηματιών, ελληνικής καταγωγής, που ζουν και διαπρέπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και εμφανίζονται διατεθειμένοι να επενδύσουν στην ελληνική αγορά, αν βρουν ευκαιρίες.

Τέσσερις απο αυτούς τους επιχειρηματίες, των οποίων τα βιογραφικά παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Το Έθνος», κατέχουν περίοπτη θέση στην 50άδα με τους πλουσιότερους ομογενείς των ΉΠΑ και έρχονται με σκοπό να «ρίξουν» στην ελληνική αγορά το ποσό των 100.000.000 δολαρίων. Ποιοί είναι όμως αυτοί οι ισχυροί άνδρες που έρχονται σαν απο μηχανής θεοί να επενδύσουν στις ελληνικές επιχειρήσεις;

Ντιν Μητρόπουλος
Ο 66χρονος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, με περιούσία 1,2 δισ. δολαρίων κατέχει την 368η θέση στη λίστα του Forbes με τιτς πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ, ενω έρχεται 1.015ος παγκσμίως. Ο Έλληνας μετανάστης, έχει μακρά ιστορία επενδύσεων σε εταιρίες τροφίμων, τις οποίες έχει μετατρέψει σε κολοσσούς, ακόμα κι αν αυτές βρίσκονταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας (όπως η Aurora Food). Επίσης έχει επενδύσει και στον τουρισμό, έχοντας στην κατοχή του ένα απο τα πολυτελέστερα ξνοδοχεία της Νέας Υόρκης το Castle of Hudson.

2.Τζον Κάλαμος
Με προσονύμια όπως «γκουρού των επενδύσεων» και «δισεκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας» και κερδίζοντας φορές του επιχειρηματία της χρονιάς για το 2006, απο την Ernst&Young, ο 72χρονος ομογενής και βετεράνος του Βιετναμ, έχει συνολική περιουσία ύψους 1 δισ. δολαρίων και η εταιρία του Calamos Asset Management που υπάρχει απο το 1977, διαχειρίζεται περισσότρα απο 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος έχει σπουδάσει οικονομικά και δίοικηση επιχειρήσεων στο Ιλινόις, ενώ μετά τις σπουδές του υπηρέτησε στην αεροπορία των ΗΠΑ, όπου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πτυχές διαχείρησης κινδύνου των μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων.

3.Τζόρτζ Σακελλάρης
Η περιουσία του ανέρχεται σε 800 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ίδιος είναι ιδρυτής εταιρίας ενέργειας που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Αμερική, ενώ κατέχει πολλά βραβεία επιχειρηματικής καινοτομίας. Η εταιρία που διαχειρίζεται είναι μόλις 12 ετών, όμως ο ίδιος ασχολείται πάνω απο 30 χρόνια με τη βιομηχανία της ενέργειας και του πριβάλλοντος, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Ένωσης Ενέργειας Εταιριών Υπηρεσιών(ΝΑESCO) και είχε προτείνει στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας την ανάπτυξη προγραμμάτων διαχχείρησης απο την πλευρά της ζήτησης, τα οποία εφαρμόστηκαν στις ΗΠΑ.

4.Τζορτ Στάμας
Είναι απο τους πιο επιφανείς δικηγόρους των ΗΠΑ και συνεργάτης της νομικής εταιρίας Kirkland & Ellis στα γραφεία της Ουάσινγκτον και της Νέας Υόρκης. Το 1995 αναδείχθηκε απο το πριοδικό The Mareican Lawyer ως ένας απο τους επιφανέστερους δικηγόρους κάτω των 45 ετών, ενω εδώ και 13 συνεχή έτη κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων δικηγόρων των ΗΠΑ και η νομική επιθεώρηση Chambers USA τον περιγράφει ως «όχι απλό τεχνικό δικηγόρο, αλλά και σύμβουλο».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι 4 ελληνοαμερικάνοι κρoίσοι που θα ρίξουν 100 εκατ. δολάρια στην αγορά"

Σε ρέμα που καταλήγει στον Μόρνο τα λύματα της φυλακής [video]

Την μόλυνση του περιβάλλοντος από τις φυλακές του Μαλανδρίνου καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Θεοχάρη Μανιτάρα τα λύματα της φυλακής ρίχνονται σε ρέμα που καταλήγει στην λίμνη του Μόρνου. Μέσα από το STAR ο κύριος Μανιτάρας ζητά από τις αρχές να λάβουν μέτρα για να σταματήσει η μόλυνση.



lamiastar
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ρέμα που καταλήγει στον Μόρνο τα λύματα της φυλακής [video]"

Οι πέντε πρώτοι μεγάλοι στόχοι για την ανάπτυξη

Εθνικές οδοί, ναυπηγεία, συγκοινωνίες και ρευστότητα

Πέντε αγκάθια καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο διάστημα προκειμένου να θέσει σε κίνηση την ανάπτυξη στη χώρα.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για «καυτές πατάτες», τις οποίες θα πρέπει να διευθετήσει άμεσα, αφού η αντιμετώπιση τους έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά και επείγει τόσο όσο και η εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα.

Για του λόγου το αληθές, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αρκεί να σημειωθεί μόνο το γεγονός ότι αν εντός των δύο-τριών επόμενων εβδομάδων δεν βρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της αναδιάρθρωσης των συγκοινωνιών, με την εξασφάλιση ακόμα και αυτής της μισθοδοσίας του προσωπικού των αστικών συγκοινωνιών, τότε τα λεωφορεία «βάζουν» χειρόφρενο.

Ο ΟΣΥ αυτόν τον μήνα έχει έλλειμμα κάλυψης της μισθοδοσίας του προσωπικού, της τάξης των 8 εκατ. ευρώ. Τα λεφτά αυτά δεν υπάρχουν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα καλυφθούν προσωρινά από την άλλη εταιρεία του ομίλου ΟΑΣΑ, τη ΣΤΑΣΥ.

Άλλη μια «καυτή πατάτα» είναι η απειλή που αιωρείται πάνω από τη χώρα μας ότι θα κληθεί να πληρώσει ρήτρες αποζημιώσεων για έργα που έμειναν ανολοκλήρωτα, αν και δαπανήθηκαν πολλά λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υλοποίηση τους, χωρίς ωστόσο ποτέ να ολοκληρωθούν για να παραδοθούν προς χρήση.

Ο χρόνος τελειώνει όμως και για το μείζον θέμα των ναυπηγείων που «βυθίζονται», του μετρό Θεσσαλονίκης που εξελίσσεται σε σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» και της ρευστότητας στην αγορά που στέρεψε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πέντε πρώτοι μεγάλοι στόχοι για την ανάπτυξη"

Ν. Σαρκοζί:«Γιώργο με εξευτελίζεις»

Γιώργο, με εξευτελίζεις, ήταν η φράση με την οποία υποδέχθηκε ο Νικολά Σαρκοζί τον Γιώργο Παπανδρέου στη Σύνοδο των Καννών, τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται σήμερα «Το Βήμα της Κυριακής», η φράση ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας και την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

Η χώρα, σύμφωνα με επίσημα χείλη του σημερινού ΠΑΣΟΚ, υπέστη διασυρμό σε εκείνη τη συνάντηση, ενώ ο ίδιος ο Παπανδρέου φέρεται να είπε «έχω υπομείνει πολύ χειρότερη αντιμετώπιση από εκείνη των Καννών για να υπερασπίσω την Ελλάδα».

Συνεργάτες του, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι σε εκείνη τη συνάντηση έγινε σεβαστή από τους ξένους ηγέτες η απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, η ματαίωση του οποίου αποδίδεται στην έξαρση των αντιδράσεων στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Μέσα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να του ζήτησε να ξυπνήσει τον Παπούλια εκείνη την ώρα.

«Πρέπει να του ζητήσεις να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ως τις 9 το πρωί για να μαζέψεις το θέμα», φέρεται να συμπλήρωσε.

Εκείνο το τηλεφώνημα τα ξημερώματα δεν έγινε ποτέ, αλλά ήταν πλέον θέμα ωρών να εγκαταλείψει ο Γιώργος Παπανδρέου την πρωθυπουργία για την εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης.

Υπουργοί και στενοί του συνεργάτες τον παρακινούσαν να καταγγείλει εξώθηση σε παραίτηση και απροκάλυπτη ανατροπή από τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος που προσπαθούσαν να τον πείσουν να μην παραιτηθεί.

Οι λογογράφοι του μάλιστα είχαν προετοιμάσει σκληρές διατυπώσεις, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου αναγνώριζε ότι η αποδοκιμασία της πολιτικής του ήταν σφοδρή, κάτι που τελικά οδήγησε και στην παραίτησή του παρά το γεγονός ότι συμφωνούσε με τους συνεργάτες του που πίστευαν ότι εξωθείται σε παραίτηση.

Newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Σαρκοζί:«Γιώργο με εξευτελίζεις»"

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Κ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Από τις προγραμματικές δηλώσεις τις τριημέρους κυβέρνησης μέχρι και σήμερα γινόμαστε μάρτυρες της πιο λυσσαλέας επίθεσης που η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει δεχθεί ποτέ και από όποια Κυβέρνηση .

Ακόμη και η μαύρη περίοδος της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Παπαδήμου τέτοια σφοδρότητα ως προς την τακτική επίθεσης κατά της ΔΕΗ αλλά και των υπολοίπων προς .......
αποκρατικοποίηση – ιδιωτικοποίηση δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων δεν υπήρξε , και μετά λύπης μας διαπιστώνουμε , εκ του αποτελέσματος ότι σε αυτή την επίθεση συμμετέχετε κι εσείς κ. Κουβέλη αποδεχόμενος την νεοφιλελεύθερη πολιτική των συγκυβερνόντων σας

Η σημερινή κυβέρνηση συμμαχίας όπως η ίδια αυτοπροσδιορίζεται , Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜ.ΑΡ. εγχώρια τροϊκα για μας , άξια συνεχιστής της προηγούμενης , αναιρώντας τις όποιες προεκλογικές δηλώσεις των αυτών κομμάτων , επιδίδεται σε μια ανηλεή επίθεση κατά των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων , κατά της δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημα της και μάλιστα έναντι πινακίου φακής .

Η Κυβέρνηση , στην οποία συμμετέχετε , μοιάζει σήμερα να έχει απλώσει την Δημόσια περιουσία στα πόδια της τροϊκα , ΔΝΤ –ΕΚΤ-ΕΕ και των αφεντάδων της, χωρίς ίχνος ενοχής και αντιθέτως με περίσσιο θράσος ζητάτε από τον Ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους αυτής της χώρας , την απόλυτη υποδούλωση και την «συνεργασία»τους στον ίδιο τους τον αφανισμό εκείνων και του μέλλοντος των παιδιών τους .

Η σφαγή την οποία ετοιμάζει ο κ. Σαμαράς ,ο οποίος μάλιστα , από βήματος Βουλής προέτρεξε να προειδοποιήσει λέγοντας μας να αποχαιρετήσουμε την Αλεξάνδρεια , ήταν αναμενόμενη , η στάση του κ. Ε.Βενιζέλου , γνωστή και εξίσου αναμενόμενη , και τέλος εντυπωσιακή η στάση σας κ. Κουβέλη που βαλθήκατε να μας αποδείξετε πως ο «εκσυγχρονισμός» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και η δήθεν ανανεωτική αριστερά που εκπροσωπείται δεν έχουν καμία διάφορα μα αντιθέτως συγκλίνουν στα πάντα και κυρίως στις δεσμεύσεις που η Κυβέρνηση έχει αναλάβει απέναντι στους λαίμαργους και αχόρταγους δανειστές που έτοιμοι από παλιά ακονίζουν ευχαριστημένοι τα μαχαιροπήρουνα τους .

Όμως είναι σαφές πως όλοι σας λογαριάζεται χωρίς τον ξενοδόχο και σε αυτή την περίπτωση χωρίς την συγκατάθεση του Λαού και των εργαζομένων τούτου του τόπου .

Σε ότι αφόρα ειδικότερα την ΔΕΗ , ενημερώνουμε άπαντες τους κυβερνώντες πως η ΔΕΗ δεν είναι ανυπεράσπιστη και μόνη για να αφεθεί στα χεριά τόσο εύκολα έρμαιο των όποιων ιδιωτικών συμφερόντων , τόσο ντόπιων όσο και ξένων .

Η αντίδραση μας για την υπεράσπιση του μεγαλυτέρου βιομηχανικού κολοσσού της χώρας , κατά της Δημοσίας περιουσίας , που και η ΔΕΗ αποτελεί , αλλά και της εργασίας είναι αυτονόητο και νόμιμο δικαίωμα Λαού και εργαζομένων το οποίο και θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσον , γιατί η δικιά μας μέση δεν πόνεσε και δεν πονάει από τις υποκλίσεις στους «αφεντάδες» της τρόικα .

Η πώληση της ΔΕΗ προκειμένου να εξασφαλιστούν αδηφάγοι ντόπιοι και ξένοι ληστές θα αποτραπεί από την δική μας δυναμική και από την δική μας μάχη , μια μάχη τιμής για την Πατρίδα και τα συμφέροντα της η οποία θα είναι τόσο σφοδρή όσο και η επίθεση που δεχόμαστε . ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ
Και θα θέλαμε στο σημείο αυτό και πριν βρεθεί κάποιος να μας κατηγορήσει ( ως συνήθως ) , με τις γνωστές πλέον και ανυπόστατες κατηγορίες που ξέρουν να διαχέουν , να σας θυμίσουμε λοιπόν κύριοι εμπνευστές του ξεπουλήματος , το πρώτο και ακροτελεύτιο άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος

ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ , ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ……
Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ (ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ) ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΙΚΗ –ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ                                                   Γ.ΚΑΡΤΕΛΙΑΣ

kafeneio
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Κ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ"

Άσχημο καλοκαίρι για τον Γ.Μυλόπουλο και τη Διοίκηση του Α.Π.Θ.


Το χάλασε το καλοκαίρι της όμορφης παρέας το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Στην αρχή ήταν το ταξιδάκι στην Πόλη, που πληρώθηκε από το ΑΠΘ και συνδυάστηκε με το γάμο της γραμματέως του Πρύτανη. Ακολούθησε ένα iPhoneπου δώρησε -σύμφωνα με την εφημερίδα- ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη και ..
χρεώθηκε κι αυτό στο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια μια τηλεόραση πολυτελείας, η οποία βρέθηκε στο σπίτι του κ.Παντή και χρεώθηκε κι αυτή στα κονδύλια έρευνας.
Οι πρυτανικές αρχές, που παρουσιάζονται από τον τύπο βουτηγμένες στα σκάνδαλα, διέψευσαν και απείλησαν με μηνύσεις (οι οποίες αν δεν κάνουμε λάθος, ακόμη δεν έγιναν!).
Ακολούθησε εντολή του εισαγγελέα για έρευνα σε βάθος και απάντηση του κ.Παντή
Από την Οικολογία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της Αριστεράς και της Οικολογίας, στα οικολογικά  iPhone και
τις 3D TFT 40'' ο Ιωάννης Παντής

Σήμερα το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ επανέρχεται με νέα στοιχεία για τα "δωράκια" για τα οποία ελέγχεται ο αντιπρύτανης και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Παντή, αλλά και μια πολύ σοβαρότερη υπόθεση: αυτή της καθαριότητας του Α.Π.Θ.

Ναταλία Δραγούμη: Ο Παντής μου χάρισε το iPhone και όχι ο Δημητριάδης
(από το iefimerida)

Εμμένει στις αρχικές δηλώσεις της η Ναταλία Δραγούμη πως το επίμαχο iPhone της το χάρισε ο ίδιος ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής, ενώ διαψεύδει ουσιαστικά τους ισχυρισμούς του τελευταίου ότι δέχτηκε και χρυσαφικά.

Σε δηλώσεις της πριν από μία εβδομάδα η κυρία Δραγούμη υποστήριξε ότι ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου της είχε κάνει αυτό το δώρο ως συμβολική πράξη αβροφροσύνης. Στη συνέχεια, ο κ. Παντής την διέψευσε υποστηρίζοντας ότι το iPhone το είχε χαρίσει εν αγνοία του ιδρύματος, ο κ. Γιώργος Δημητριάδης, που ήταν μέχρι πρότινος διευθυντής του καταστήματος εμπορικών ειδών του ΑΠΘ «Λογότυπος».

Ο αντιπρύτανης για τον οποίο διενεργείται προκαταρκτική εξέταση με παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Μπακέλα, υποστηρίζει ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με το iPhone της ηθοποιού μόλις υπέπεσε στην αντίληψή του.

Ωστόσο, τον αντιπρύτανη διαψεύδει με νέες της δηλώσεις στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η Ναταλία Δραγούμη η οποία λέει ότι «το iPhone μου το έδωσε ο αντιπρύτανης. Σας το είπα και την προηγούμενη Κυριακή» και συνεχίζει: «Το κινητό μου το δώρισε ο κ. Παντής και όχι ο κ. Δημητριάδης».

Παράλληλα, η γνωστή ηθοποιός διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Αντιπρύτανη ότι δέχτηκε και δώρο χρυσαφικά αξίας 800 ευρώ από τον κ. Δημητριάδη με χρέωση και πάλι του Λογοτύπου: «Δεν έχει καμία βάση αυτό που λέει ο αντιπρύτανης ότι δηλαδή πήρα δώρο από τον κ. Δημητριάδη χρυσαφικά αξίας 800 ευρώ. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Αλαλούμ και για την 40άρα τηλεόραση

Αντίστοιχο μπέρδεμα επικρατεί και με την 40'' 3D τηλεόραση που φαίνεται να παρέλαβε στο σπίτι του ο Γιάννης Παντής, με χρέωση πάντα του ΑΠΘ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο Δημητριάδης προσπάθησε να τον παγιδεύσει και γι' αυτό παρέδωσε την τηλεόραση (και ένα DVD player) στην οικία του. Όπως λέει, τρεις μέρες αργότερα, ο ίδιος ζήτησε να απομακρυνθεί ο εξοπλισμός από το σπίτι του, πράγμα που έγινε τελικά ένα μήνα μετά.

Τον ισχυρισμό του κ. Παντή διαψεύδει όμως ο κ. Δημητριάδης ο οποίος σε αναφορά που παρέδωσε στη Σύγκλητο την προηγούμενη εβδομάδα, υποστηρίζει ότι ο ίδιος παρέδωσε προσωπικά την τηλεόραση και το DVD player στο σπίτι του αντιπρύτανη και μάλιστα του ζητήθηκε να κατεβάσει «την παλιά τηλεόραση μάρκας Philips ασημί χρώματος κάτω στην αποθήκη» και να τοποθετήσουν στη θέση της «την καινούρια τηλεόραση, την οποία συνδέσαμε με το home cinema και το DVD». Σύμφωνα τον κ. Δημητριάδη όταν ολοκλήρωσε την τοποθέτηση δέχτηκε «νέα κλήση από τον κ. Παντή ο οποίος μας ευχαρίστησε για τον κόπο μας».

Νέο σοβαρό θέμα με την καθαριότητα

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αποκαλύπτει ότι ο Γ.Παντής, έδωσε εντολή να πληρωθεί η πολυεθνική εταιρεία (εργολάβος καθαριότητας), που ανέλαβε τον καθαρισμό του ΑΠΘ, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του ΑΠΘ, διαπίστωσαν σε έλεγχο μετά από πρόσκληση, ότι η εταιρεία πληρωνόταν για 304 υπαλλήλους καθαριότητας, αλλά 30 από αυτούς, δεν πάτησαν ποτέ στο Πανεπιστήμιο και προφανώς απαχολούνταν αλλού !.

Αυτό θα είναι προφανώς το θέμα της επόμενης Κυριακής....και αρκετών ακόμη ημερών. Φαίνεται ότι η υπόθεση έχει πολύ βάθος και κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, μετά και τις βαριές ποινές που επέβαλλε η ελληνική δικαιοσύνη στους εμπλεκόμενους του σκανδάλου της Παντείου



taxalia
Διαβάστε Περισσότερα » "Άσχημο καλοκαίρι για τον Γ.Μυλόπουλο και τη Διοίκηση του Α.Π.Θ."

EΔΕ για την πισίνα-Aπάντηση σωφρονιστικών υπαλλήλων

Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διατάξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την πισίνα που κατασκευάστηκε στον Κορυδαλλό.

Επίσης με έντονο τρόπο αντέδρασε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στο δημοσίευμα του Πρωτου Θέματος σύμφωνα με το οποίο “με έγκριση της διοίκησης των φυλακών, προσωπική εργασία κρατουµένων που ελπίζουν µε αυτόν τον τρόπο σε καλύτερη µεταχείριση, αλλά και χρήµατα του Ελληνικού Δηµοσίου που υποτίθεται ότι πασχίζει να κόψει δαπάνες, οι Φυλακές Κορυδαλλού απέκτησαν τη δική τους πισίνα”.

Διαβάστε αναλυτικά:

Με έκπληξη αλλά και προβληματισμό, είδαμε και διαβάσαμε ρεπορτάζ που αναφέρονται σε… SPA το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού.

Η έκπληξη αναφέρεται στη σωρεία των ανακριβειών που περιλαμβάνουν οι αναφορές σε μια προσπάθεια εξανθρωπισμού του περιβάλλοντος χώρου (με αντίκτυπο στη διάθεση και την προσπάθεια αποκατάστασης της όποιας ψυχικής ισορροπίας των κρατουμένων) και ο προβληματισμός στην σκοπιμότητα όσων είδαν το φως της δημοσιότητας και δεν ανταποκρίνονται ούτε κατά διάνοια στην αλήθεια.

Για ότι έχει κατασκευασθεί στο «νεκρό» προαύλιο ( πρώην σκουπιδότοπος) του ψυχιατρείου, το ελληνικό δημόσιο, ο δοκιμαζόμενος λαός μας, δηλαδή, δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ! Όλα έγιναν με την εργασία των κρατουμένων-εργαζομένων και τα λίγα χρήματα που απαιτήθηκαν για τα υλικά καταβλήθηκαν από την ΟΣΥΕ την πρωτοβάθμια ένωση των υπάλληλων του ψυχιατρείου και χορηγούς.

Είναι να απορεί κανείς, με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η προσπάθειά μας να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες κράτησης στο Ψυχιατρείο. Καλούμεθα να απολογηθούμε επειδή προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, να πάμε, δηλαδή, κάποια βήματα μπροστά την κοινωνία των φυλακών, να μη βλέπουμε πλέον τους κρατουμένους σαν αριθμούς και να «δικαιολογείται» κάθε χρόνο συγκεκριμένος αριθμός αυτοκτονιών.

Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας της ΟΣΥΕ «Οιονεί κρατούμενος», δημοσιεύεται εκτενές ρεπορτάζ από φυλακές της Νορβηγίας. Καλό θα ήταν οι ρεπόρτερ που ασχολήθηκαν με την προσπάθειά μας να δώσουμε στους κρατουμένους-νοσηλευόμενους την αίσθηση ότι κάποιος τους υπολογίζει και τους σκέπτεται, να βρουν την εφημερίδα μας και να δουν τι σημαίνει πρόοδος και εξέλιξη στον τομέα των φυλακών και του σωφρονιστικού συστήματος.

Τι κάναμε εμείς; Ότι έκανε το κράτος, πριν από χρόνια, με τη ΜΟΜΑ, πριν παραδοθεί η χώρα στους «εθνικούς» εργολάβους και τα μεγαλοσυμφέροντα. Χωρίς να δαπανηθεί δεκάρα από τον κρατικό κορβανά, προσπαθούμε να αλλάξουμε τη φυλακή-κάτεργο, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τον κρατούμενο ως συνάνθρωπο και όχι ως υποπόδιο. Είναι λάθος αυτό; Αν είναι, να το πληρώσουμε.

Αρνούμαστε όμως να δεχτούμε ότι οι φυλακές πρέπει να είναι ένας χώρος με σήμα κατατεθέν τα κάγκελα και μόνο αυτά. Φυσικά, δεν θα ασχοληθούμε με τα ψέματα των ρεπορτάζ, περί «αποδράσεων», περί «πισίνας» (η χρήση καθορίζει τον χώρο) και «νυχτερινής κολύμβησης» που υπαγόρευσαν κάποια υποκείμενα των μανδρών….

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για φυλακές ανθρώπινες, για χώρους σωφρονισμού και προθαλάμους επανένταξης και όχι κολαστήρια και αποθήκες ψυχών. Μακάρι να μπορούσε το κράτος να κάνει αυτά που οφείλει για τον χώρο των φυλακών ,για τους κρατούμενους και τους εργαζόμενους σ’ αυτές.

Εμείς, χωρίς επαναλαμβάνουμε, να βάλει ούτε μία δεκάρα το δημόσιο, φτιάξαμε μια μικρογραφία χωριάτικης αυλής, με διάφορα ζώα και πτηνά κυρίως από την ελληνική πανίδα, μια ανάσα ψυχής και όχι αναψυχής.

Ας αναλύσουν οι πολέμιοι αυτής της προσπάθειάς μας τη λέξη «Ψυχιατρείο» και μετά ας προσπαθήσουν να ασχοληθούν με την έννοια «Φυλακές» και «Σωφρονισμός».

Ο μακαριστός Χριστόδουλος έλεγε ότι ο φθόνος είναι το εθνικό μας γνώρισμα. Δυστυχώς, είχε δίκιο, αλλά αν κάθε προσπάθεια να πάει ο καθένας μπροστά τον χώρο που υπηρετεί σταματούσε στον τοίχο του φθόνου, η χώρα θα είχε παραδοθεί σε ακόμα χειρότερα χέρια από αυτά των δανειστών της.

Δυστυχώς, αυτός ο χώρος, ψυχής και όχι αναψυχής, όπως προείπαμε, δεν είναι ακόμα προσβάσιμος στους κρατουμένους, ει μη μόνον οπτικώς. Βρίσκεται έμπροσθεν της εισόδου του καταστήματος και είναι απόλυτα οριοθετημένος με φράχτες. Παραπλεύρως από αυτόν διέρχονται η πάσης φύσεως επισκέπτες του καταστήματος , ιατροί, δικηγόροι, άλλοι επιστήμονες, παράγοντες της δημόσιας ζωής καθώς και οι συγγενείς των κρατουμένων.

Φιλοδοξία μας είναι όταν ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας με την προσθήκη μιας μικρογραφίας εκκλησίας ,του Παρθενώνα, μιας «κούνιας» κι ενός «μύλου», να ζητήσουμε από το Υπ. Δικαιοσύνης και ελπίζουμε να το εγκρίνει, ο χώρος αυτός, να γίνει χώρος συνάντησης για τους κρατουμένους κυρίως του α’ και β’ ορόφου, όταν θα έχουν επισκεπτήριο με τα παιδιά τους, ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή και έπαινος ήταν για μας τα λόγια ενός κρατουμένου, που μας είπε: «Σας ευχαριστώ γι αυτό που κάνατε. Είχα να ξυπνήσω με τη λαλιά του κόκορα, απ’ όταν ήμουνα παιδάκι».
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, γνωρίζοντας ότι δεν θα εισπράξουμε επαίνους, άλλωστε, ότι καλό έγινε σ’ αυτή τη χώρα, έγινε πάντα με πόνο ψυχής και κόστος.

Αναζητώντας τη σκοπιμότητες που οδήγησαν στην δημοσίευση αυτού του άρθρου θα ήταν δειλία, τουλάχιστον λάθος μας να μην πούμε πως νιώθουμε. Ως εργαζόμενοι στο Ψυχιατρείο θα επικαλεστούμε τα λόγια ενός μεγάλου ψυχιάτρου, του R. Stoller: «Η διαστροφή μας βοηθά να κατευθύνουμε το φθονερό μας μίσος στα πιο γαλήνια ρέματα της φαντασίας. Την θρησκεία, την τέχνη, την πορνογραφία και το ονειροπόλημα». Εμείς θα προσθέταμε και τη δημοσιογραφία αυτού του τύπου.
"Cet animal est tres mechant; quand on l'attaque, il se defend"( Michel Foucault, Η ιστορία της τρέλας),

Αυτό το ζώο είναι πολύ κακό, όταν του επιτίθενται αμύνεται.

Δημοσιοκεκράχτες καληνύχτα σας!

Διαβάστε Περισσότερα » "EΔΕ για την πισίνα-Aπάντηση σωφρονιστικών υπαλλήλων"

Κάλεσμα γονιών και κηδεμόνων για να μην κλείσει το Παιδιατρικό τμήμα Ασκληπιείου Βούλας

ΕΠΕΙΔΗ:
Είναι το μοναδικό δημόσιο νοσηλευτικό τμήμα για παιδιά στους Δήμους Βάρης-Βάρκιζας-Βουλιαγμένης-Βούλας-Γλυφάδας και λοιπών περιοχών Ανατολικής Αττικής.
Από τον Μάρτιο του 2012, αντί τις έξι (6) οργανικές θέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν, λειτουργεί μόνο με μία (1) οργανική θέση κι ας έχει λάβει το παιδιατρικό τμήμα διεθνές βραβείο για έντυπες και διαδικτυακές πρακτικές οδηγίες για τους γονείς των πασχόντων παιδιών.

Λειτουργεί από το 1986 παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες χάρη στο ανθρώπινο δυναμικό του το οποίο τώρα στερείται.

Η Διευθύντρια του κα.Σταυρούλα Παπαδάκου δημιούργησε αξιόλογη ομάδα ιατρών εκπαιδεύοντας δεκάδες νέους παιδιάτρους που ζητούν με τις γνώσεις τους και την ψυχή τους να εξακολουθήσουν το έργο της.

Με την πρωτοποριακή αντιμετώπιση παιδιών και γονιών έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των 600.000 (και άνω) νοσηλευθέντων και των οικογενειών τους.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΦΑΝΕΨΕΙ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ και να αναγκάζονται οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα υπερφορτωμένα νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για το Παιδιατρικό τμήμα Ασκληπιείου Βούλας ΖΗΤΩ από την Πολιτεία τη συνέχιση της λειτουργίας του και την επέκταση των αρμοδιοτήτων του με παιδοχειρουργό, παιδοορθοπεδικό, παιδοοφθαλμολογικό, παιδο-ΩΡΛ, παιδοκαρδιολόγο, φυσίατρο και τμήμα Εφηβικής Ιατρικής.

Για το παραπάνω θέμα είναι ενήμεροι η Τοπική Κοινωνία, ο Δήμος 3Β, τα σχολεία, η Διοίκηση του Ασκληπιείου και έχουν κατατεθεί στον Δήμο δύο χιλιάδες (2.000) υπογραφές δημοτών.

Ζητούμε την έμπρακτη υποστήριξη σας για την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας.

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ – ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ – ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ και κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη μας.
Την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 στο Δημαρχείο Βούλας και ώρα 19:00 ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του 3Β Βούλας καλείται σε ψήφισμα για την στελέχωση με ιατρούς του Παιδιατρικού Τμήματος Ασκληπιείου Βούλας για την συνέχιση λειτουργίας του.
Η υγεία των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

axrhstou
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλεσμα γονιών και κηδεμόνων για να μην κλείσει το Παιδιατρικό τμήμα Ασκληπιείου Βούλας"

Ακόμα δεν άνοιξε και κλείνει η ψυχιατρική Άργους;

Την μεθόδευση αλλαγής της χρήσης της νέας πτέρυγας της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Άργους, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας.

Σε ερώτησή του μάλιστα προς τον υπουργό Υγείας υποβάλλει συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση του νέου κτιρίου για τη στέγαση της ψυχιατρικής κλινικής;

2. Πότε προβλέπεται η έναρξη της λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής;

3. Υπάρχει στο σχεδιασμό του Υπουργείου σας η, έστω και προσωρινή, αλλαγή της χρήσης του κτιρίου;

4. Έχει εξεταστεί από το Υπουργείο η πρόσληψη «επικουρικών» ιατρών για τις ανάγκες λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, έτσι ώστε να μην καταστεί ανενεργή και να προχωρήσει τεχνηέντως η διαδικασία αλλαγής χρήσης του κτιρίου που προορίζεται γι’ αυτήν;

Ο κος Κοδέλας επισημαίνει: «Στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης, κτίριο για τη στέγαση ψυχιατρικής κλινικής, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Για τις ανάγκες δε λειτουργίας της έχει ήδη προσληφθεί νοσηλευτικό προσωπικό και εκκρεμεί η πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.

Όμως, υπάρχει η πληροφόρηση ότι μεθοδεύεται η διαδικασία αλλαγής της χρήσης του συγκεκριμένου κτιρίου, που σημειωτέον έχει συγχρηματοδοτηθεί από πιστώσεις ΕΣΠΑ, προς εξυπηρέτηση άλλων σχεδιασμών για την υγεία στην Αργολίδα.

Άλλωστε, σχετικές εισηγήσεις έχουν κατατεθεί στο παρελθόν και στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο MANAGEMENT Υπηρεσιών Υγείας, 21-22 Οκτωβρίου 2011.

Φαίνεται δε να μεθοδεύεται ότι η αλλαγή της χρήσης της νέας πτέρυγας θα εμφανιστεί ως προσωρινή, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Είναι προφανές ότι η ίδρυση ψυχιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους θα συμβάλλει ουσιαστικά στην καθημερινή φροντίδα και παρακολούθηση των ασθενών, στο πλαίσιο του αποϊδρυματισμού και της κοινωνικοποίησής τους. Τα όποια δε κενά σε ιατρικό προσωπικό θα μπορούσαν άμεσα, και μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, να καλυφθούν με την πρόσληψη «επικουρικών» ιατρών.

Ειδικά στην εποχή που κυριαρχεί η βαρβαρότητα των μνημονίων, όπου η ανεργία και η ραγδαία φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας οδηγούν στην απελπισία και στην απόγνωση, είναι δυστυχώς αναμενόμενη, μεταξύ των άλλων, και η εκρηκτική αύξηση των περιστατικών διαταραχής της ψυχικής υγείας. Άλλωστε όλες οι μελέτες και οι στατιστικές για περιοχές που εφαρμόστηκαν αντίστοιχα προγράμματα λιτότητας, είναι κοινωνικά μακάβριες. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο, πέραν της άμεσης αλλαγής πορείας της χώρας, καθίσταται αναγκαία η άμεση ενίσχυση των προνοιακών δομών που αφορούν στην ψυχική υγεία».

moriasnow
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακόμα δεν άνοιξε και κλείνει η ψυχιατρική Άργους;"

Πάνω από 21 τρισ. δολάρια κρυμμένα σε φορολογικούς παράδεισους

Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει την τεράστια μαύρη τρύπα στην παγκόσμια οικονομία

Μια παγκόσμια οικονομική ελίτ είχε κρύψει τουλάχιστον 21 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μυστικούς φορολογικούς παραδείσους έως τα τέλη του 2010, αναφέρει μεγάλη παγκόσμια έρευνα.

Το οικονομικό αυτό μέγεθος είναι ίσο με το μέγεθος της αμερικανικής και της ιαπωνικής οικονομίας σε συνδυασμό.

Η έρευνα ζητήθηκε από το Παγκόσμιο Γραφείο Φορολογικής Δικαιοσύνης και συντάχθηκε από τον οικονομολόγο Τζέιμς Χένρι.

Σύμφωνα με αυτήν, τα 21 τρισ. δολάρια ενδέχεται να είναι ένα «συντηρητικό» νούμερο και το πραγματικό ποσό ενδέχεται να ξεπερνά τα 32 τρισ. δολάρια.

Η μελέτη αναφέρει ότι οι πλουσιότεροι κάτοικοι 139 χωρών συγκέντρωσαν 7,3 έως 9,3 τρισ. δολάρια «μη καταγεγραμμένου offshore πλούτου» έως το 2010.

Πρόκειται για μια «τεράστια μαύρη τρύπα στην παγκόσμια οικονομία» δήλωσε ο Τζ.Χένρι.

Ο Χένρι χρησιμοποίησε στοιχεία από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και τις εθνικές κυβερνήσεις.

Η έρευνα έρχεται σε μια περίοδο όπου αυξάνεται η ανησυχία για τη φοροδιαφυγή.

«Τα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα που αφήνουν να εννοηθούν οι υπολογισμοί μας είναι τεράστια. Είναι αρκετά μεγάλα ώστε να κάνουν μια σημαντική διαφορά στα οικονομικά πολλών χωρών» αναφέρει ο Τζ.Χένρι.

«Από την άλλη πλευρά, η έρευνα αυτή αποτελεί ένα καλό νέο. Ο κόσμος μόλις εντόπισε έναν τεράστιο σωρό οικονομικού πλούτου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην λύση των πιο πιεστικών παγκόσμιων προβλημάτων μας» τόνισε.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 21 τρισ. δολάρια κρυμμένα σε φορολογικούς παράδεισους"

"Καμπάνα" στην Βραδυνή

Πρόστιμο ύψους 4.575 ευρώ επιβλήθηκε από την επιθεώρηση εργασίας στην εφημερίδα της “Βραδυνής” μετά από την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για μη καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους. Η Επιθεώρηση εργασίας που έκανε έλεγχο στην εφημερίδα, ενημέρωσε κατά πληροφορίες, την ένωση συντακτών πως η “Βραδυνή” κατέθεσε τα ιδιωτικά συμφωνητικά που υπέγραψαν 33 εργαζόμενοι με μειώσεις μισθών από την 1 Ιανουαρίου 2012.

paron
Διαβάστε Περισσότερα » ""Καμπάνα" στην Βραδυνή"

11 αυτοκινητοβιομηχανίες δεν πουλησαν ούτε ένα αυτοκίνητο τον Ιούλιο στην Ελλάδα!

Στο «κόκκινο» έχουν εισέλθει πλέον οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα καθώς στο πρώτο 15ήμερο Ιουλίου η αγορά σημείωσε πτώση 54% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι!

Ειδικότερα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου διατέθηκαν μόλις 2.075 νέα αυτοκίνητα έναντι 4.492 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα πέρσι επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις αναλυτών αλλά και στελεχών του κλάδου για πλήρη κατάρρευση.

Είναι ενδεικτικό ότι η 11 εταιρίες αυτοκινήτων δεν πούλησαν ούτε ένα έστω ΙΧ σε όλη την Ελλάδα μέσα στον Ιούλιο


blog
Διαβάστε Περισσότερα » "11 αυτοκινητοβιομηχανίες δεν πουλησαν ούτε ένα αυτοκίνητο τον Ιούλιο στην Ελλάδα!"

Οι πολυεθνικές βάζουν και πάλι την Ελλάδα στον επενδυτικό τους χάρτη

«Επανεκκίνηση». Αυτό επιχειρούν όπως όλα δείχνουν να κάνουν μια σειρά από πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσα από επενδύσεις αρκετών εκατ. ευρώ σε υποδομές και προωθητικές ενέργειες. Το τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας που έβαλε ο σχηματισμός κυβέρνησης ύστερα από δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, σηματοδοτεί σύμφωνα με πληροφορίες την αρχή για να «ξεπαγώσουν» πολυάριθμα επενδυτικά σχέδια που είχαν μπει στο συρτάρι μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Παράγοντες της αγοράς, επισημαίνουν πως τα κεφάλαια των πολυεθνικών είναι πολύτιμα και αναμένεται να συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα να βγει από την ύφεση και να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης.
Την αρχή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κάνουν οι πολυεθνικές που έχουν σημαντική παρουσία στη χώρα, οι οποίες είναι έτοιμες να συνεχίσουν τα επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των εργασιών τους. Ήδη, κορυφαία στελέχη τους σε πρόσφατες συναντήσεις με δημοσιογράφους τόνισαν ότι οι εταιρείες που εργάζονται πιστεύουν στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και διατύπωσαν ανοιχτά την πρόθεσή τους να επενδύσουν στη χώρα μας.
Coca-Cola Hellenic
Οι πολυεθνικές βάζουν και πάλι την Ελλάδα στον επενδυτικό τους χάρτη
«Πιστεύουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτήν με κάθε τρόπο». Με τη φράση αυτή ο διευθυντής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Coca-Cola 3Ε, Βασίλης Λώλας έκανε σαφή τη δέσμευση του ομίλου στην ελληνική αγορά ενώ εμμέσως απάντησε στα σενάρια που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα περί αποχώρησης της εταιρείας από τη χώρα. Ο κ. Λώλας μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου ανέφερε ότι η Coca-Cola 3Ε, μέλος του ομίλου της Coca-Cola Hellenic θα συνεχίσει, παρά τις δυσκολίες, να στηρίζει την ελληνική οικονομία, στην οποία έχει επενδύσει περίπου 160 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια.
Σημείωσε ακόμη ότι η εταιρεία προγραμματίζει νέες επενδύσεις για τον περαιτέρω εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της ενώ θα εντείνει τις προωθητικές ενέργειες, προκειμένου να ανταποκριθεί στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Πρόσφατα, η εταιρεία αναβάθμισε πλήρως τη μονάδα της στο Σχηματάρι, με την προσθήκη μιας επιπλέον γραμμής παραγωγής αναψυκτικού, αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγική δυναμική του, ενώ παράλληλα υλοποιήθηκαν και εργασίες δημιουργικής ανανέωσης των χώρων του εργοστασίου.
Οι πολυεθνικές βάζουν και πάλι την Ελλάδα στον επενδυτικό τους χάρτη
Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για τη χρονική περίοδο 2012 - 2015 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μέλος του ομίλου Heineken, τρίτης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο. Από το παραπάνω ποσό περίπου 25 εκατ. ευρώ αφορούν επενδύσεις που θα υλοποιηθούν εντός του τρέχοντος έτους για εκσυγχρονισμό των υποδομών, της διανομής, της συσκευασίας, νέα προϊόντα, αλλά και τις τιμές καθώς η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το 2012 την πολιτική των εκτεταμένων προσφορών.
Να σημειωθεί πως το 2011 η εταιρεία κόντρα στο ρεύμα επένδυσε περίπου 17,5 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του εξοπλισμού των γραμμών παραγωγής, δείχνοντας έτσι τη εμπιστοσύνη της στην ελληνική οικονομία. Κάτι που έκανε σαφές και ο πρόεδρος της εταιρείας, Jan Van Herpen, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα είναι μέρος του ευρωπαϊκού μας DNA». «Είμαστε εδώ 45 χρόνια. Κανείς από τη μητρική εταιρεία δεν έθεσε ποτέ θέμα εξόδου από την Ελλάδα», σημείωσε με νόημα.
Στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητά της και στην εξοικονόμηση κόστους, χωρίς να θυσιάζει θέσεις εργασίας και χωρίς να μειώνει τις απολαβές των εργαζομένων της, επικεντρώνει τις προσπάθειες της η Fries-landCampina Hellas. Η ολλανδική γαλακτοβιομηχανία, μια από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο σχεδιάζει τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με νέα προϊόντα, αξιοποιώντας τις νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης ενώ δρομολογεί την ενίσχυση της παρουσίας της στη ΝΑ Ευρώπη και κυρίως σε Αλβανία, Βουλγαρία και Τουρκία, είτε μέσα από εμπορικές συνεργασίες με ντόπιους διανομείς είτε μέσω εξαγορών. Επιπλέον, εντείνει τις προωθητικές ενέργειες, με αιχμή το κίτρινο τυρί Milner, του οποίου την τιμή μείωσε κατά 17% φέτος σε σχέση με το 2011.
FrieslandCampina
Η FrieslandCampina στηρίζει και τους εγχώριους κτηνοτρόφους παρέχοντάς τους τεχνογνωσία αλλά και επιδοτήσεις για να μεγαλώσουν την παραγωγική δυναμικότητά τους καθώς η ελληνική παραγωγή δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς τυροκομικών. Να σημειωθεί πως πριν από περίπου ένα χρόνο η Friesland Campina Hellas (ΝΟΥΝΟΥ) εγκατέστησε καινούργιες μονάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων και αξιοποίησε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη ΒΙΠΕ Πατρών ως κέντρο διανομής των προϊόντων της για τη Δυτική και Νότιο Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι, έπειτα από υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων που ξεπέρασαν τα 10 εκατ. ευρώ, το 51ο παγκοσμίως εργοστάσιό της. Μετά από την δημιουργία αυτού του εργοστασίου θα σταματήσει σταδιακά η προμήθεια προϊόντων από το εργοστάσιο της Γερμανίας τα οποία θα παράγονται πια στην Ελλάδα.
Dixons (Κωτσόβολος)
Στην ελληνική αγορά δεσμεύεται να παραμείνει η εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Dixons, η οποία λειτουργεί τα καταστήματα Κωτσόβολος, σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Ο επικεφαλής της αγγλικής αλυσίδας ηλεκτρονικών δήλωσε πως η Κωτσόβολος είναι πολύτιμη για αυτούς μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και ότι αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο της στρατηγικής τους.
Πρόσθεσε πάντως ότι είναι πιθανό ορισμένα καταστήματα στην Ελλάδα να καταστούν ασύμφορα καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών ειδών έχουν σημειώσει πτώση 55% τα τελευταία τρία χρόνια. Ο όμιλος Dixons διατηρεί 69 ιδιόκτητα καταστήματα και 29 franchise στην Ελλάδα, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% των πωλήσεών του.
Microsoft 
Τη δέσμευση της Microsoft να παραμείνει στην Ελλάδα μετέφερε μιλώντας πρόσφατα στην «ΗτΣ» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Hellas Ernst-Jan Stigter, τονίζοντας πως ο παγκόσμιος κολοσσός στο χώρο της πληροφορικής επιδιώκει να αποτελέσει πραγματικό συνεργάτη για την ανάπτυξη, σε κάθε επίπεδο που μπορεί να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία μας.
Όπως σημείωσε ο κ. Stigter, η Microsoft η οποία λειτουργεί στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια με την ίδρυση του Κέντρου Καινοτομίας το 2008, την δημιουργία τοπικών start-ups και την υιοθέτηση ενός πρωτοποριακού εργασιακού μοντέλου, το «New World of Work» δείχνει πως στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις με λύσεις που βοηθούν να μειωθούν τα κόστη και να αυξηθεί η παραγωγικότητα, δύο παράμετροι εξαιρετικά σημαντικοί για την Ελληνική επιχειρηματική αγορά.
Nestle 
Επενδύσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για το τρέχον έτος η Nestle Ελλάς για την επέκταση των εργασιών της στην ελληνική αγορά αλλά και την αναβάθμιση και την ενίσχυση των τεσσάρων εργοστασίων που διαθέτει στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως και πέρυσι η εταιρεία δαπάνησε περίπου 8,5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξής της. Η εταιρεία διατηρεί ικανοποιητικά αποτελέσματα παρά την κρίση καθώς πέρυσι πέτυχε θετική οργανική ανάπτυξη παρά την κρίση και την κάμψη της κατανάλωσης. Η άνοδος προήλθε κυρίως από τα νέα προϊόντα που απαντούν στις ανάγκες και τις επιθυμίες των καταναλωτών, όπως η μηχανή καφέ Nescafe Dolce Gusto και τα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας σε προσιτή τιμή, όπως η σειρά Maggi Αγαπημένη Συνταγή.
Diageo 
Στην επέκταση του εμπορικού της δικτύου και στη στήριξη των εμπορικών της εταίρων εστιάζει η Diageo Hellas, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στο χώρο των αλκοολούχων ποτών στη χώρα μας. Η εταιρεία, παρά τη σημαντική μείωση των πωλήσεων που εμφάνισε τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της κρίσης δηλώνει τη δέσμευσή της στην ελληνική αγορά, ωστόσο ζητά τη μείωση της φορολογίας των αλκοολούχων ποτών που έχει «γονατίσει» τον κλάδο και την κατανάλωση. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τάσος Ευαγγέλου μιλώντας πρόσφατα στην «Η» ανέφερε ότι η σταδιακή αποκλιμάκωση της φορολογίας θα συμβάλει στην τόνωση της κατανάλωσης και στην αύξηση των εσόδων του Κράτους και τόνισε πως ο χώρος της φιλοξενίας και της ψυχαγωγίας, όπου συμμετέχουν τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να αποτελέσει ένα από τους κύριους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης για την Ελλάδα.
Kraft Foods
Τις ευκαιρίες που αναδύονται εν μέσω ύφεσης αναζητά να εκμεταλλευτεί η Kraft Foods Hellas, η διοίκηση της οποίας ενημερώνεται για τις εξελίξεις και τις επιχειρηματικές κινήσεις όλων των παραγόντων της αγοράς και των θεσμικών φορέων. Η θυγατρική της αμερικάνικης εταιρείας τροφίμων Kraft Foods θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη των εργασιών της στην ελληνική αγορά, με βασικό άξονα την ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή. Στο πλαίσιο αυτό, έχει διατηρήσει σταθερές τις τιμές των προϊόντων της την τελευταία διετία παρά την αύξηση των πρώτων υλών και παράλληλα πραγματοποιεί προσφορές, με έκπτωση τιμής, σε επιπλέον ποσότητα και σε προσφορά είδους.
Έντονο ενδιαφέρον απο ξένους
Τουρισμός και real estate στο επίκεντρο
Δυναμική επανεμφάνιση των διεθνών επενδυτών μετά το σχηματισμό κυβέρνησης διαπιστώνουν επαγγελματίες της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των ξένων επικεντρώνεται στους τομείς τους τουρισμού, της ενέργειας και του real estate, στα οποία θεωρούν πως υπάρχουν ακόμη τώρα σημαντικές ευκαιρίες για κέρδη.
Όπως εξηγούν άνθρωποι της αγοράς, οι συγκεκριμένοι τομείς έχουν προοπτικές ανεξάρτητα από την οικονομική συγκυρία ενώ ειδικά ο τουρισμός είναι σε μεγάλο βαθμό αποσυσχετισμένος από το ελληνικό πρόβλημα και το ρίσκο που αυτό συνεπάγεται, καθώς τα έσοδα μιας ξενοδοχειακής επένδυσης προέρχονται από τους αλλοδαπούς επισκέπτες και όχι τον εγχώριο πληθυσμό.
Το ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων και ειδικότερα των αμερικανικών επιβεβαίωσε μιλώντας πρόσφατα στην «ΗτΣ» και ο γενικός διευθυντής του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου Ηλίας Σπυρτούνιας, ο οποίος αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων που θέλουν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στη χώρα μας.
Αξιοποίηση
Η χώρα μας, σύμφωνα με τον κ. Σπυρτούνια για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις πρέπει να αξιοποιήσει τη σημαντική γεωγραφική της θέση, τις καλές παραδοσιακές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες της Μεσογείου καθώς και την εκπαίδευση που διαθέτει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού της. Επιπλέον, χρειάζεται μεταξύ άλλων να υιοθετήσει ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, να άρει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να επιταχύνει τις διαδικασίες για την προώθηση των επενδυτικών σχεδίων που είναι ώριμα.
Για εξωστρεφείς εταιρείες
Ενδιαφέρον και από Γερμανούς(!)
Στο «μικροσκόπιο» γερμανικής επενδυτικής τράπεζας έχουν μπει περίπου 10 εγχώριες επιχειρήσεις, που διακρίνονται για τον εξαγωγικό προσανατολισμό και τη διεθνή αναγνώρισή τους. Το ρόλο «προξενητή» στον προωθούμενο... γάμο μεταξύ του γερμανικού τραπεζικού ιδρύματος και των ελληνικών επιχειρήσεων - στόχων ανάλαβε η εισηγμένη εταιρεία συμβούλων «Ευρωσύμβουλοι ΑΕ», η οποία δούλεψε στο συγκεκριμένο project για περίπου 4 μήνες, πριν διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβασή του.
Στο διάστημα αυτό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έγιναν μια σειρά από λεπτομερείς παρουσιάσεις της σχετικής ιδέας σε ενδιαφερόμενους στη Γερμανία και σε μία από αυτές δόθηκαν τα χέρια με τους επιτελείς της εν λόγω επενδυτικής τράπεζας, η οποία λέγεται είναι θυγατρική μεγάλου γερμανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Μάλιστα, αυτήν την περίοδο εκπονείται το επιχειρησιακό σχέδιο της συνεργασίας ανάμεσα στην εισηγμένη και στους Γερμανούς, το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί αρχές Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίησή του.
Επαφές
Ήδη, πάντως, φαίνεται ότι οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν με πολλή ζέση και τη δέουσα σοβαρότητα το όλο εγχείρημα και σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τέσσερα ανώτατα στελέχη της διοίκησης της επενδυτικής τράπεζας ταξίδεψαν στην Ελλάδα και συνοδεία εκπροσώπων της Ευρωσύμβουλοι ΑΕ, επισκέφθηκαν 10 επιχειρήσεις με προοπτικές, από τους κλάδους της μεταποίησης, αλλά και του εμπορίου, στη Νότια, όσο και στη Βόρεια Ελλάδα για να λάβουν από πρώτο χέρι γνώση.
  • Το τέλος της πολιτικής αβεβαιότητας σηματοδοτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την αρχή για να «ξεπαγώσουν» πολυάριθμα επενδυτικά σχέδια που είχαν μπει στο συρτάρι

imerisia

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πολυεθνικές βάζουν και πάλι την Ελλάδα στον επενδυτικό τους χάρτη"

Η κρίση γονατίζει τους Ηρακλειώτες – 2.500 χιλιάδες οικογένειες ζητούν βοήθεια

Η ανάγκη άπορων οικογενειών να βρουν στήριγμα επιβίωσης αποτυπώνεται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου που αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών μιας κοινωνίας που ταλανίζεται από τα μέτρα λιτότητας. Μέσα σε διάστημα δύο ετών το φαινόμενο των νεόπτωχων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σήμερα 2.500 χιλιάδες οικογένειες χρήζουν βοήθειας στο Ηράκλειο.

Ο εφιάλτης της ασιτίας χτυπάει την πόρτα σε οικογένειες του Ηρακλείου και απειλεί να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η Πρόνοια δέχεται μεμονωμένα περιστατικά ανθρώπων στα όρια της κατάρρευσης επειδή δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες τους για φαγητό. Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύτεκνες οικογένειες, με άνεργους γονείς, που δεν μπορούν να βρουν δουλειά και καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη για τροφή. Η απόγνωση αποτυπώνεται στις εκκλήσεις τους για βοήθεια και στην αγωνία τους να καταφέρουν να εξασφαλίσουν φαγητό!

Σε καθημερινή βάση, άνθρωποι μας χτυπούν την πόρτα ζητώντας βοήθεια επισημαίνει στο prismanews.gr η αρμόδια αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη και συμπληρώνει αξιολογούμε τα περιστατικά και κάνουμε ότι είναι δυνατό για να καλύψουμε τις ανάγκες αυτών των οικογενειών. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η τροφή.

Το νούμερο είναι ασύλληπτο σε μία κοινωνία που είχε συνηθίσει σε συνθήκες ευμάρειας και ποιότητα ζωής άνω του μέσου όρου. Τα στοιχεία της Λότζια προκαλούν σοκ και μαρτυρούν πως το φαινόμενο των … νεόπτωχων είναι το υπ αριθμόν ένα που πρόβλημα κοινωνικής συνοχής της πόλης και οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Από τη λίστα των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια στις κοινωνικές δομές δεν λείπουν και μέχρι πρότινος γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης ενώ η υπηρεσία πρόνοιας αντιμετωπίζει απίστευτα περιστατικά, ακόμη και περιπτώσεις οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα (ακόμη και τροφή) για τα παιδιά τους, όπως αναφέρει το prismanews.gr

Είμαστε σε επαφή με συλλόγους, την εκκλησία και ιδρύματα ώστε σε συνεργασία να καλύψουμε βασικές ανάγκες αυτών των οικογενειών. Αγοράζουμε τρόφιμα, αναζητούμε και αξιοποιούμε δωρεές, προσφέρουμε δωρεάν φάρμακα, αλλά οι ανάγκες είναι τεράστιες και καθημερινά αυξάνονται σημειώνει χαρακτηριστικά η κ.Συγγελάκη.

Αμείλικτοι οι αριθμοί

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Από το καλοκαίρι του 2009, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου της περιφέρειας Κρήτης η αύξηση των οικογενειών που εξυπηρετούνται πλησιάζει το 300%. Σήμερα εξυπηρετούνται περισσότερες από 770 οικογένειες ενώ η αυξητική τάση παραμένει και η υπηρεσία Πρόνοιας του Ηρακλείου κάνει έκκληση ανθρωπιάς για την κάλυψη των αναγκών.

Καθημερινά δίνουμε μάχη για να καλύψουμε την ανάγκη αυτών των οικογενειών που έρχονται σε εμάς για βοήθεια δηλώνει στο prismanews ο διευθυντής της υπηρεσίας Σπύρος Επιτροπάκης. Η ανάγκη του κόσμου είναι τεράστια. Κάνουμε ότι μπορούμε για να δώσουμε ελπίδα σε εκατοντάδες οικογένειες που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα συμπληρώνει.

tsantiri
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κρίση γονατίζει τους Ηρακλειώτες – 2.500 χιλιάδες οικογένειες ζητούν βοήθεια"

Πιάνει δουλειά ο μετροπόντικας στη γραμμή Χαϊδάρι – Πειραιάς

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η πορεία του έργου της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά, καθώς ήδη αναπτύσσονται τα σχετικά εργοτάξια στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, η οποία θα αποτελέσει και το σημείο εκκίνησης του γνωστού «μετροπόντικα».

Παράλληλα, στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται και το πρόγραμμα γεωτρήσεων κατά μήκος της επέκτασης. Προς το παρόν, βέβαια, η ανάδοχος κοινοπραξία των JandP Αβαξ - Ghella - Alstom, σε συνεργασία με την «Αττικό Μετρό», παραμένουν στο στάδιο των προετοιμασιών του έργου, καθώς θα απαιτηθεί ακόμα κάποιο διάστημα μέχρι την πλήρη εκκίνησή του, δεδομένου του όγκου, της πολυπλοκότητας που έχει κάθε νέα γραμμή μετρό, αλλά και της ανάγκης να ολοκληρωθούν χωρίς προβλήματα οι απαιτούμενες μελέτες.

Η σύμβαση του έργου υπογράφτηκε τον Μάρτιο και το αρχικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει την κατασκευή έξι νέων σταθμών με κατάληξη στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά έως το 2017. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό κατά 7,6 χιλιόμετρα, με ενδιάμεσους σταθμούς στην Αγία Ελεούσα (Αγ. Βαρβάρα), στην πλατεία Ελευθερίας (Κορυδαλλός), στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Νίκαια), στη διασταύρωση των οδών Αιτωλικού και Μαυρομιχάλη (Μανιάτικα), στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο λιμάνι του Πειραιά και στην πλατεία Κοραή (Δημοτικό Θέατρο).

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, μεγαλύτερη επικινδυνότητα για εύρεση αρχαιοτήτων και επομένως καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των εργασιών εντοπίζεται στην περιοχή του Πειραιά.

Από την επέκταση προς τον Πειραιά θα εξυπηρετούνται καθημερινά 132.000 επιβάτες, οι οποίοι θα αυξήσουν τους επιβάτες της «Αττικό Μετρό» σε περίπου ένα εκατομμύριο ημερησίως. Σύμφωνα με την εταιρεία, κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα δημιουργηθούν περίπου 2.000 θέσεις εργασίας, ενώ τα μεγέθη του εγχειρήματος το καθιστούν ως μία από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές «ενέσεις» της χώρας. Εφόσον δεν παρουσιαστούν, πάντως, σοβαρά προβλήματα, έως το 2017 το δίκτυο του μετρό θα επεκτείνεται σε 47,1 χλμ., θα διαθέτει 46 σταθμούς, το συνολικό κόστος κατασκευής θα έχει φτάσει τα 4,8 δισ. ευρώ, η δε ημερήσια επιβατική κίνηση θα ξεπεράσει τους 1 εκατ. επιβάτες.

Μελέτες για τη γραμμή 4

Παράλληλα, πραγματοποιούνται και οι απαραίτητες μελέτες για τη γραμμή 4 του μετρό, με στόχο να δημοπρατηθεί κατά προτεραιότητα το πρώτο τμήμα από το Αλσος Βεΐκου μέχρι τον Ευαγγελισμό, που περιλαμβάνει συνολικά εννέα σταθμούς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ και αυτήν την περίοδο, εκτός από τις μελέτες αναζητείται και ο τρόπος χρηματοδότησης.

Δεδομένου, πάντως, ότι πλέον η «Αττικό Μετρό» έχει αναλάβει όλα τα έργα σταθερής τροχιάς της Αττικής, προγραμματίζεται επίσης η επί χρόνια επιχειρούμενη επέκταση και της γραμμής του τραμ από το Νέο Φάληρο μέχρι το κέντρο του Πειραιά. Παράλληλα, δρομολογείται και η υπογειοποίηση της Γραμμής 1 του ΗΣΑΠ στο τμήμα Νέο Φάληρο - Πειραιάς, μέσω της προσθήκης ενός νέου σταθμού στην περιοχή του εργοστασίου Κεράνης. Οι μελέτες για το έργο ολοκληρώνονται σύντομα, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια η δημοπράτησή του από την «Αττικό Μετρό».

Στα σχέδια της «Αττικό Μετρό» βρίσκεται και η επέκταση του τραμ προς τις περιοχές του Κερατσινίου και του Περάματος, με υπόγεια χάραξη σε μεγάλο τμήμα εντός του Δήμου Κερατσινίου, κατά μήκος της ιστορικής χάραξης του παλαιού τροχιοδρόμου Περάματος. Για το έργο αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει οι προκαταρκτικές μελέτες.

kathimerini
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιάνει δουλειά ο μετροπόντικας στη γραμμή Χαϊδάρι – Πειραιάς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news