facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Στο ευρωσκαμνί για τον Μπόμπολα

Είναι, τουλάχιστον, λίγο περίεργο τη στιγμή που το ταμείο είναι άδειο, το ελληνικό δημόσιο να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην δυσαρεστήσει μια εταιρεία την οποία παρανόμως, σύμφωνα με την Κομισιόν, «προίκισε» με κρατικό χρήμα.

Και όταν λέμε κάνει τα αδύνατα δυνατά, εννοούμε ότι κάθεται μέχρι και στο εδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και απειλείται με ευρωκαμπάνα αφού συστηματικά αποφεύγει να κάνει τα δέοντα προκειμένου να επιστραφεί δημόσιο χρήμα από την εταιρεία που συμμετέχει στην εκμετάλλευση του χρυσού της Χαλκιδικής.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 όταν η Κομισιόν εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία κρίθηκε παράνομη και ασυμβίβαστη με την εσωτερική αγορά η κρατική ενίσχυση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ, η οποία χορηγήθηκε στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και γης σε τιμή κατώτερη της αξίας της και με απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής φόρων.

Με την ίδια απόφαση η Επιτροπή ζητούσε από το ελληνικό κράτος να πράξει τα δέοντα προκειμένου να επιστραφούν από την εταιρεία έντοκα τα κονδύλια στο δημόσιο ταμείο.

Το ελληνικό δημόσιο, όμως, έγραψε, όπως φαίνεται, την απόφαση στα παλιά του τα παπούτσια με αποτέλεσμα τώρα να κάθεται η χώρα στο ευρωσκαμνί!

Στο σκεπτικό της εισαγωγής της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, περιγράφεται ανάγλυφα η συστηματική αδιαφορία του ελληνικού δημοσίου να εισπράξει ζεστό χρήμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη κίνηση εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, έγινε 14 μήνες μετά την απόφαση της Επιτροπής και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου του 2012, όταν οι ελληνικές αρχές κοινοποίησαν στην Κομισιόν επιστολή που είχαν αποστείλει στην εταιρεία στις 25 Απριλίου του 2012, με την οποία απαιτούσαν την επιστροφή της εν λόγω κρατικής ενίσχυσης.

Όπως επισημαίνει, όμως, η Επιτροπή, στην επιστολή του ελληνικού δημοσίου προς την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, δεν αναφέρεται το ποσόν που πρέπει να ανακτηθεί ούτε έχει υπολογιστεί το ποσό των τόκων. Έτσι η υπόθεση εισήχθη στο ακροατήριο….

Η απροθυμία του ελληνικού δημοσίου να συμμορφωθεί με την απόφαση και να απαιτήσει την επιστροφή των κονδυλίων από την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ δεν είναι πρωτόγνωρη αλλά ο κανόνας.

Άλλωστε το ελληνικό δημόσιο, έχει στραφεί επί της ουσίας κατά των συμφερόντων του αφού εκκρεμεί αίτημά του για ακύρωση της αποφάσεως της Επιτροπής! Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί το δημόσιο για να μην εισπράξει τις παρανόμως δοθείσες κρατικές ενισχύσεις χρησιμοποιεί στο αίτημά της και η Ελληνικός Χρυσός ΑΕ για να μην πληρώσει…

topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ευρωσκαμνί για τον Μπόμπολα"

Σύμβουλος Μέρκελ:Όχι άλλες περικοπές στην Ελλάδα

Όχι σε άλλα σκληρά μέτρα λιτότητας στην ευρωζώνη καθώς πλήττουν την ανάπτυξη τονίζει ο Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης.

«Το μήνυμα των ημερών είναι: όχι σε άλλα προγράμματα περικοπών στην ευρωζώνη», τονίζει ο κ. Μπόφινγκερ σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse και σημειώνει: «Δεν θα πρέπει να αποφασιστούν επιπρόσθετα προγράμματα λιτότητας μέχρι να σημειωθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Η μείωση των ελλειμμάτων θα διαρκέσει έτσι περισσότερο αλλά αυτό είναι διαχειρίσιμο», σημειώνει το μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης.

Η υπέρμετρη πολιτική λιτότητας, σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγεί τις χώρες της κρίσης, όπως την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και ακόμη και την Ιταλία σε ακόμη βαθύτερη ύφεση. «Όταν γίνονται υπερβολικές περικοπές τότε αποδυναμώνεται η ανάπτυξη σε βαθμό που η οικονομική κατάσταση μιας χώρας να χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται. Εάν δεν σταματήσει αυτή η καθοδική εξέλιξη τότε η βοήθεια κρατών προς άλλα κράτη και τράπεζες δεν μπορεί να επιφέρει πολλά».

Deutsche Welle
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύμβουλος Μέρκελ:Όχι άλλες περικοπές στην Ελλάδα"

Φέκτερ: Δεν προχωρά τίποτα στην Ελλάδα

«Οργισμένη» με την Ελλάδα, γιατί, κατά την άποψή της, τίποτε δεν προχωρά στη χώρα, δηλώνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή συνέντευξή της στη, μεγάλης κυκλοφορίας, αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», με τίτλο «Δεν χαρίζω τίποτε».

Αναφέροντας πως, με τον προεκλογικό αγώνα, οι Έλληνες έχασαν πολύ χρόνο και πως και συνεπώς η κατάσταση είναι ήδη πολύ επίπονη, η κ. Φέκτερ επισημαίνει ότι τους πιστωτές, όπως και την ίδια, τους εξοργίζει ιδιαίτερα το ότι υπάρχουν λίγες μεταρρυθμίσεις, δεν γίνονται ιδιωτικοποιήσεις και δεν υπάρχουν αναπτυξιακά προγράμματα, ενώ, πάντα, οι Έλληνες απλώς ζητούν όλο και περισσότερα χρήματα.
Παρατηρεί, στη συνέχεια, πως μόνον κατά τη διαγραφή χρέους μειώθηκε για τους Έλληνες κατά 100 δισεκατομμύρια το χρέος των 205 δισ. ευρώ και σε αυτή τη μείωση συμπεριλαμβάνεται και 1 δισ. ευρώ της αυστριακής τράπεζας «Kommunalkredit».
Απαντώντας αρνητικά στο ερώτημα αν έχει τελειώσει η υπόθεση με την Ελλάδα, η Αυστριακή υπουργός τονίζει πως οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ασκούν τεράστια πίεση για να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της και να σταθεί, τουλάχιστον από το 2020 και πάλι στα πόδια της. Υπογράμμισε, στη συνέχεια, χαρακτηριστικά πως «ο ασθενής θα πρέπει από μόνος του να θέλει να σηκωθεί όρθιος».

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Φέκτερ: Δεν προχωρά τίποτα στην Ελλάδα"

Κάθε μέρα και μια νέα “μαύρη τρύπα”

Φαίνεται ότι η γραφειοκρατία αυξάνεται αντί να μειώνεται σε αυτήν την χώρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα τεράστιο κόστος σε χρήμα, χρόνο αλλά και διαπραγματευτικό κεφάλαιο απέναντι στην τρόικα που σε λίγες ημέρες επιστρέφει περιμένοντας απτές αποδείξεις και έργο από την Κυβέρνηση Τελευταίο παράδειγμα αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας, αποδιοργάνωσης και ασυνεννοησίας μεταξύ των διοικητικών οργανισμών της Πολιτείας είναι οι πρόσφατοι έλεγχοι του Υπουργείου Οικονομικών στο ΤΣΜΕΔΕ, οι οποίοι εντόπισαν ασυμβατότητα μεταξύ των καταβαλλόμενων συντάξεων και των δηλωθέντων συντάξεων. Ειδικότερα, σε ποσοστό 11,70% των συνταξιούχων του εν λόγω Ταμείου, 2.011 άτομα δηλαδή, δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τεράστια απώλεια εσόδων για το Κράτος, την ίδια ώρα που το Ταμείο δανειζόταν χρήματα προκειμένου να χορηγεί κανονικά και στην ώρα τους κάθε μήνα τις συντάξεις.

Γεννάται επομένως το εξής ερώτημα: Έπρεπε να γίνουν εκ των υστέρων έλεγχοι για να διαπιστώσουμε ότι το 12% των συνταξιούχων του Ταμείου (και ποιος ξέρει και για τα υπόλοιπα Ταμεία) δηλώνει χαμηλότερη σύνταξη από αυτή που παίρνει; Και ένα δεύτερο ερώτημα γεννάται από το πρώτο: Γιατί να μην γίνεται απευθείας η διασταύρωση μεταξύ ασφαλιστικών ταμείων και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων την στιγμή που μπαίνει η σύνταξη στον λογαριασμό του συνταξιούχου και να μην δίνουμε το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να δηλώνει οτιδήποτε;

Ανέκαθεν, το ιδεατό φορολογικό σύστημα που ευαγγελίζονταν πολιτικοί, οικονομολόγοι και τεχνοκράτες ήταν αυτό που να δίνει όσο το δυνατόν λιγότερο περιθώριο απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων στον φορολογούμενο. Στην Ελλάδα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διευκολύνουμε τον φορολογούμενο να φοροδιαφύγει. Και ως επιστέγασμα του επιβάλλουμε και έκτακτες εισφορές, χαράτσια και τέλη για να κλείσουμε την μαύρη τρύπα που απορρέει από την αδυναμία της τακτικής και προβλεπόμενης φορολόγησης!

Αν η Κυβέρνηση επιδιώξει την αναμόρφωση του Φορολογικού Συστήματος ίσως θα πρέπει να ξεκινήσει από τα απλά και τα εύκολα όπως το παραπάνω. Δεν είναι καθόλου δύσκολο για ένα ασφαλιστικό Ταμείο, που έχει ολοκληρώσει την απογραφή του και ξέρει πάνω κάτω τον αριθμό των ασφαλισμένων του, να στέλνει κάθε μήνα και το ποσό των συντάξεων που χορηγεί στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Με αυτόν τον τρόπο κλείνει μια πληγή και δίνεται χώρος στην Πολιτεία να ασχοληθεί και με τα δυσκολότερα. Καιρός να σταματήσουμε να ανακαλύπτουμε καθημερινά τον τροχό σε αυτήν την χώρα.

statesmen
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάθε μέρα και μια νέα “μαύρη τρύπα”"

«Αδυνατώ να προπληρώσω τα φάρμακα καρκινοπαθών»

Πρωί Παρασκευής ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ, γνωστός πελάτης μπαίνει στο φαρμακείο. Ως βαριά πάσχων χρήζει άμεσης θεραπείας από 4 ενέσιμα σκευάσματα mabthera συνολικής αξίας περίπου 5.000€. Η κυρία απευθύνθηκε σε ένα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, από τα οποία γίνεται πλέον αποκλειστικά η προμήθεια των συγκεκριμένων φαρμάκων υψηλού κόστους. Δεν το είχαν και ούτε μπορούν να το φέρουν της είπαν. Το ίδιο έγινε και στο νοσοκομείο της περιοχής. Της σφράγισαν τη συνταγή με το γνωστό «ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ».

Επόμενη κίνηση είναι να αποτανθεί σε ιδιωτικό φαρμακείο, όπως και έγινε. Ήρθε λοιπον σε μένα. Σε επικοινωνία μου με την εταιρεία που τα προμηθεύει (ROCHE) μου ζητήθηκε να προκαταβάλω (!) τα χρήματα και μετά να μου αποσταλούν τα φάρμακα για να τα δώσω στον βαριά πάσχοντα ασθενή. Δυστυχώς αδυνατώ να βάλω από την τσέπη μου αυτό το μεγάλο ποσό και να πληρωθώ από τον ΕΟΠΥΥ πολλούς μήνες αργότερα. Εξήγησα στην κυρία με πραγματικά βαθειά μου λύπη την κατάσταση. Έδειξε κατανόηση. Το σάπιο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι οφειλές είναι μεγάλες ενώ συσσωρεύονται συνεχώς νέα χρέη. Θυμίζω ότι ήδη μου οφείλονται περσινά χρήματα από ΟΠΑΔ και άλλα ταμεία. Αλλά και για φέτος μου οφείλονται ο Μάιος, ο Ιούνιος καθώς και ο τρέχοντας Ιούλιος. Τα χρήματα όμως για τα φάρμακα που αγόρασα (τα οποία ήδη έχουν παραλάβει οι ασφαλισμένοι) τα έχω πληρώσει με προσωπικά μου έξοδα στους προμηθευτές, αφού πλέον πληρώνω μετρητοίς. Επίσης ήδη ξεκίνησα να πληρώνω φόρο εισοδήματος για το 2011 καθώς και ΦΠΑ για εισοδήματα που δεν έχω ακόμα εισπράξει ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Ως φαρμακοποιοί, αδυνατούμε να παίρνουμε στις πλάτες μας το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης του ελληνικού λαού. Δε γίνεται εξ ονόματός μας να ασκείται κοινωνική πολιτική. Δε γνωρίζω αν και πώς μπορεί να διορθωθεί η παρούσα κατάσταση. Τα σημάδια είναι μάλλον απαισιόδοξα, αφού αντί για επιπλέον χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ που αιμορραγεί, ζητούνται από την τρόικα επιπλέον περικοπές στην υγεία.

Τα ΜΜΕ θα ασχοληθούν με το θέμα μόνο αν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις μας. Τότε και μόνο τότε θα σκεφτούν και πάλι τον ταλαίπωρο τον ασφαλισμένο που δε θα έχει λεφτά να πάρει τα φάρμακά του... Ως φαρμακοποιοί ζούμε στο πετσί μας αυτή την κατάσταση. Σήμερα δεν ασχολείται κανείς για να μην φτάσουμε στη φάση κινητοποιήσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλύτερα τα προβλήματα γι'αυτό και προειδοποιούμε. Εδώ και καιρό κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Δώστε λύση στο πρόβλημα!

farmakopoioi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αδυνατώ να προπληρώσω τα φάρμακα καρκινοπαθών»"

EKT: Δεν δέχεται προσωρινά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση

Την απόφασή της να μην δέχεται από τις 25 Ιουλίου και μετά, από τις τράπεζες να καταθέτουν ως εγγύηση σε αυτήν, τίτλους χρέους που εκδίδονται από την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας για τις προόδους των μεταρρυθμίσεων στη χώρα.

Οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ρευστότητα από τη δική τους κεντρική τράπεζα «βάσει των υπαρχουσών διατάξεων στο Ευρωσύστημα», διευκρινίζει η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

Ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "EKT: Δεν δέχεται προσωρινά τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση"

Με παρέμβαση Σαμαρά άνοιξε η Χαλυβουργία

Ύστερα από εννιά μήνες κινητοποιήσεων και ενάμιση μήνα μετά την δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις, το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο άνοιξε σήμερα το πρωί.

Προηγήθηκε, χθες το βράδυ, παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή του νόμου στους υπουργούς Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια. «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και η κυβέρνηση το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο» τους είπε και ζήτησε να συντονιστούν ώστε να λυθεί το ζήτημα.

Ακολούθησε επέμβαση της αστυνομίας στις 5.30 το πρωί, μετά την οποία αρκετοί εργαζόμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στο εργοστάσιο, ενώ υπήρξαν προσαγωγές απεργών

Δεν κλείνει η μονάδα του Ασπροπύργου

Να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της μονάδας Ασπροπύργου αποφάσισε στο μεταξύ η Διεύθυνση της Ελληνικής Χαλυβουργίας . Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι μετά την απόφαση της Πολιτείας να αποκαταστήσει την νομιμότητα, εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση, δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την υποβολή αιτήματος ομαδικών απολύσεων και την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας. Τα ίδια στελέχη υπογράμμιζαν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, επειδή οι εργαζόμενοι που επιχειρούν να προσέλθουν στην εργασία δέχονται επιθέσεις στην είσοδο του εργοστασίου και παρεμποδίζονται, πιστεύουν όμως ότι γρήγορα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν ξεκινήσει απεργία το Νοέμβριο του 2011, μη δεχόμενοι μείωση των αποδοχών τους και μειωμένο ωράριο. Εκτοτε η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε απολύσεις, η ανάκληση των οποίων αποτελούσε πάγιο αίτημα κατά την εννεάμηνη κινητοποίηση. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η διοίκηση είχε διαμηνύσει προς κάθε πλευρά ότι είναι αποφασισμένη να κλείσει τη μονάδα του Ασπροπύργου και να μεταφέρει όλη την παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στη μονάδα του Βόλου.

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Λίγο πριν τις 19.00 ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απεργών της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 17.30 από τη γέφυρα Ασπροπύργου και κατέληξε στο εργοστάσιο της εταιρείας όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, Γ. Σιφωνιός, τόνισε ότι η απεργία θα συνεχιστεί πιο αποφασιστικά, απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση και ζήτησε την απόσυρση της αστυνομίας από το εργοστάσιο.

Ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το άνοιγμα του εργοστασίου και σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την επέμβαση των ΜΑΤ υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού επισημαίνουν πως ο κ. Σαμαράς θεωρεί ύψιστης σημασίας, για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή, το δικαίωμα στην εργασία και ότι η κυβέρνηση θα προασπίσει αυτό το δικαίωμα με κάθε τρόπο.

Παράλληλα, τονίζουν πως με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση θέλει να στείλει με αποφασιστικότητα το μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, πως οι νόμοι θα εφαρμόζονται παρά τις επιθυμίες ορισμένων συνδικαλιστικών μειοψηφιών για το αντίθετο.

Με δηλώσεις του αναφορικά με όσα εκτυλίσσονται από το πρωί στο εργοστάσιο της εταιρείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ξεκαθάρισε ότι η παρέμβαση των αρχών στη Χαλυβουργία έγινε για λόγους προστασίας του δικαιώματος στην εργασία. «Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία. Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση «θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου».

Κάλεσε επίσης του πολίτες να διερωτηθούν για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ που νωρίτερα με ανακοίνωσή του καλούσε σε συγκέντρωση συμπαράστασης το απόγευμα στον κόμβο του Ασπροπύργου. «Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Την ανάγκη να προστατευθεί το δικαίωμα στην εργασία επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εξελίξεις στη Χαλυβουργία. «Το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευτούν και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τη συμπεριφορά τους, να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κινήματος.

Την αποφασιστική συμβολή του υπουργείου Απασχόλησης ώστε να υπάρξει άμεση λύση για τη Χαλυβουργία και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση, ζήτησε η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της επιχείρησης.

Σημείωσε ακόμη ότι «η όξυνση της κατάστασης, η οποία τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ, συνιστά μια αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις».

Εντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση για την επέμβαση την ΜΑΤ

Η επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων καταδικάστηκε έντονα από τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά και από τη Χρυσή Αυγή.

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει, «η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση». Προσθέτει μάλιστα πως δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα, καθώς η εισβολή των ΜΑΤ έγινε τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των απεργών που έχουν συλληφθεί και καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το συνδικάτο των χαλυβουργών, στις 17.30 το απόγευμα στον κόμβο του Ασπροπύργου.

Βολές στην κυβέρνηση εξαπέλυσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή της ΝΕΤ. «Να χαίρονται τα ΜΑΤ και την επίθεσή τους, ο κος Σαμαράς ο κος Βενιζέλος και ο κος Κουβέλης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ζητήσαμε διάλογο και συνεννόηση και δυστυχώς βλέπουμε κόντρες και απειλή βίας», σχολίασε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Παύλος Χαϊκάλης. Κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση «να διαφυλάξει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο την ενότητα του ελληνικού λαού και να μην επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό».

Απαράδεκτη είναι σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή η λήψη οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου εναντίον των εργατών. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται όμως και ότι «οι Έλληνες εργάτες δεν καπελώνονται από κανένα κομματικό χώρο».

Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι τάσσεται στο πλευρό των απεργών και των απολυμένων της Χαλυβουργίας και υπογραμμίζει ότι «αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά τους».

Για γκανγκστερικού τύπου χτύπημα κάνει λόγο το ΚΚΕ και σημειώνει πως «δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Παράλληλα, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΝΔ -– ΠΑΣΟΚ -– ΔΗΜΑΡ είναι η βασική υπεύθυνη για την εισβολή και καταγγέλλει πως έγινε χρήση χημικών, υπήρξαν ξυλοδαρμοί και συλλήψεις απεργών, «προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση».

Τέλος, απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών.

«Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Για «ανθρωποφάγο συνδικαλισμό κομματικά εγκάθετων» που «παρεμποδίζει με βία τους εργαζόμενους που προσπαθούν να προσέλθουν στο χώρο απασχόλησής τους» κάνει λόγο από την πλευρά της η Δράση. «Το κράτος πρέπει να καταλάβει ότι η ολοκληρωτική υποδούλωσή του στον κομματικοποιημένο συνδικαλισμό δεν οδηγεί παρά στην εξαχρείωση όσων επιμένουν να προσβάλλουν τα συνταγματικά δικαιώματα της εργασίας και της επιχειρηματικής ελευθερίας», επισήμανει σε ανακοίνωσή της και ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Καταδίκη της αστυνομικής επέμβασης από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Την επέμβαση των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία Ελλάδας καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ηΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «Οι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, τα οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα δεν λύνονται και δεν αντιμετωπίζονται με τη βία και τα ΜΑΤ», επισημαίνει η Συνομοσπονδία και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα «τις δυνάμεις καταστολής και την αδιαλλαξία» και να προχωρήσει σε διάλογο με τους εργαζόμενους για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Την «αμέριστη συμπαράσταση» των εργαζομένων στο Δημόσιο στους απεργούς της Χαλυβουργίας εξέφρασε και η ΑΔΕΔΥ, απαιτώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.

antinews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με παρέμβαση Σαμαρά άνοιξε η Χαλυβουργία"

Στο ΟΑΚΑ ή στο ΣΕΦ θα πραγματοποιήσουν οι μουσουλμάνοι το Ραμαζάνι

Τους χώρους της Αττικής οι οποίοι πρόκειται να παραχωρηθούν στους μουσουλμάνους προκειμένου να ορτάσουν της Λύση της Νηστείας του Ραμαζανίου, αποφάσισαν τα Υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων αποφασίστηκε, στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθειών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, να παραχωρηθούν δωρεάν χώροι, για την «απρόσκοπη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους», σε όσους μουσουλμάνους της περιοχής το επιλέξουν.

Οι δυο χώροι της Αττικής που προτείνουν τα υπουργεία στους μουσουλμάνους για την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων, είναι το το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΟΑΚΑ ή στο ΣΕΦ θα πραγματοποιήσουν οι μουσουλμάνοι το Ραμαζάνι"

Παραλύουν τα ταμεία των Δήμων

Ορατός είναι για πολλούς δήμους ο κίνδυνος στάσης πληρωμών από τον Σεπτέμβρη, λόγω των οικονομικών προβλημάτων των ΟΤΑ, όπως προέκυψε... κατά τη σημερινή συνάντηση των προεδρείων της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Και από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε ότι οι δήμοι έχουν υπερβεί κάθε όριο οικονομικής αντοχής και ότι ήδη υπάρχουν δήμοι που βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής μισθών.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης τόνισε ότι οι δήμοι βρίσκονται ένα στάδιο πριν την οικονομική κατάρρευση και ότι οποιαδήποτε νέα περικοπή θα λείψει από τους πολίτες και όχι από τους αιρετούς. Ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί εκ νέου για συζήτηση στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης, το οποίο θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη, ενώ και θα εξεταστεί η αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπροστά στα νέα δεδομένα. Και τα δύο μέρη δήλωσαν μάλιστα ότι είναι «σε επιφυλακή» εν όψει των επικείμενων ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα νέα οικονομικά μέτρα.

Όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας των αθρόων συνταξιοδοτήσεων και της απαγόρευσης των προσλήψεων, τονίστηκε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

dealnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλύουν τα ταμεία των Δήμων"

Άκης Τσοχατζόπουλος – Εγκαλεί τον ανακριτή για συγκάλυψη των ευθυνών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. - Τι λέει για τη σύζυγό του

- "Η Βίκυ έχει πρόβλημα υγείας και αν πάθει κάτι θα έχει τραγικές ευθύνες ο ανακριτής"


- Κατηγορεί τον ανακριτή πως προσπαθεί να "κουκουλώσει" την αλήθεια


- Θεωρεί κατασκευάσματα τα όσα είπε ο Ζήγρας

- Επιμένει να κληθούν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΕΣΑ - ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΚΗ Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με νέα επιστολή περνά στην αντεπίθεση μετά την κατάθεση του εξαδέρφου του και διαχειριστή των εξωχώριων του εταιρειών Ν. Ζήγρα. Κατηγορεί τον ανακριτή για προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπο του ίδιου και ζητάει να κληθούν μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για να έρθει στο φως η αλήθεια.

«Ήδη πριν λίγες μέρες, με αφορμή πληροφορίες σε blogs και στο ιντερνέτ, ότι επίκεινται και νέες στοχευμένες συνεργασίες του ανακριτή με κατηγορουμένους, προειδοποίησα ότι αυτή η ανήθικη πρακτική που εφαρμόζει η ανακριτική αρχή –έστω και μιας παρανομούσας Δικαιοσύνης, την οποία τους τελευταίους τρεις μήνες την δοκιμάσαμε και υποστήκαμε όλοι οι κρατούμενοι της κοινής μας υπόθεσης στον Κορυδαλλό- και μάλιστα στο όνομα της Δικαιοσύνης, συναλλασσόμενης με υποσχέσεις αποφυλάκισης και με σκοπό να εκμεταλλευθεί τις οριακές πλέον αντοχές ψυχικής και σωματικής υγείας κάποιων φυλακισμένων, έφτασε στο τέλος της. Δεν πάει άλλο.

Το αποκορύφωμά της όμως ήταν όταν ο ανακριτής και ο κρατούμενος Ζήγρας, στην πρόσφατη συνάντησή τους, επιχείρησαν τη συναλλαγή τους αυτής της μορφής. Όπου ο ανακριτής, αντί για απολογία κατηγορουμένου σχετικά με το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» από το Ζήγρα, αποδέχθηκε ένα φανφαρόνικο κατασκεύασμα από τις ειδικές υπηρεσίες που ενίοτε χρησιμοποιεί, που το βάφτισαν ως «κατηγορητήριο» εναντίον εμού και ενός μεγάλου, δυστυχώς, αριθμού αθώων πολιτών.

Τραγική είναι πλέον η ευθύνη του ανακριτή που, καθοδηγούμενος από προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου, εκμεταλλεύεται και έναν άρρωστο άνθρωπο, υποσχόμενος υποκριτικά την αποφυλάκισή του.

Καταγγέλλω για μία ακόμη φορά τις ανήθικες συναλλαγές του συγκεκριμένου λειτουργού της Δικαιοσύνης με τον Ζήγρα, αλλά και όσους ανέχονται τις παρανομίες αυτές, που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της υπόθεσής μας από την πραγματικότητα και την ουσιαστική και πλήρη αλήθεια, που θα αναδειχθεί με τη συμβολή πραγματικών υπεύθυνων μαρτύρων, όπως των μελών του ΚΥΣΕΑ. Έχω ήδη δώσει εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου να καταθέσουν άμεσα τις αναγκαίες πλέον μηνύσεις ενάντια στους πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας».

Ο πρώην υπουργός επιμένει στην αποφυλάκιση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας. Προειδοποιεί τον ανακριτή, πως σε περίπτωση που επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας της συζύγου του, οι ευθύνες που αθ τον βαρύνουν θα είναι τραγικές, αφού απορρίπτει το αίτημα της επίσκεψης ιατροδικαστή.

«Πριν μια βδομάδα είχα επισημάνει δημόσια προς τον αρμόδιο ανακριτή, ότι κανένας λόγος δεν υπάρχει πλέον για να συνεχιστεί περαιτέρω η παράνομη και ανήθικη προφυλάκιση της γυναίκας μου. Επιπλέον, οι αυστηρά προσωπικοί λόγοι υγείας, αλλά και η διαρροή του σχετικού φακέλου, για την οποία, κατά τον καθηγητή και τους γιατρούς, ο μόνος υπεύθυνος είναι εκείνος, με οδηγεί να προειδοποιήσω σήμερα δημόσια και τον ανακριτή -και όλους όσοι είναι υπεύθυνοι-, ότι σε περίπτωση που προκύψει προσωπική ζημία στην υγεία της γυναίκας μου, -καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται προκλητικά όλα τα σχετικά αιτήματα και προσέλευσης του αρμόδιου ιατροδικαστή που έχουμε ζητήσει, όπως επίσης και για την άμεση απελευθέρωση της με τη διακοπή της παράνομης και ανήθικης προφυλάκισης της-, έχει τραγικές ευθύνες που θα βαρύνουν εκείνον αποκλειστικά και για τις οποίες να είναι βέβαιος ότι θα υποστεί τη δίκαιη απάντηση της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ο ανακριτής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την απουσία παρέμβασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην πληθώρα θεμάτων που πρέπει να παρέμβει και να δράσει υπέρ των αθώων πολιτών, των οποίων τα προσωπικά δικαιώματα καταπατήθηκαν και λεηλατήθηκαν βίαια αυτές τις μέρες. Ο ανακριτής όμως, που από το νόμο είναι ο αρμόδιος να καλέσει την Αρχή προκειμένου να επιληφθεί, την αγνόησε συστηματικά. Για αυτό και τον βαρύνει απόλυτα η ευθύνη. Πρόσφατα πήραμε την πρωτοβουλία μια σειρά πολίτες και καλέσαμε και επίσημα την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να παρέμβει σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Τέλος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορεί ευθέως τον ανακριτή τςη υπόθεσης των υποβρυχίων κ. Μαλή ότι με την άρνησή του να καλέσει και τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ προσπαθεί να κουκουλώσουν την αλήθεια και τις ευθύνες που βαραίνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

«Ο αρμόδιος ανακριτής του ν.4022 στην υπόθεση των υποβρυχίων κ. Μαλής γνωστοποίησε στους δικηγόρους μας την ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ του να καλέσει τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, τους υπουργούς και σειρά αξιωματούχων του ΥΠΕΘΑ της περιόδου 1998-2002, που κατόπιν σχετικής αίτησης μας από 12/7/2012 και βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, θεωρούσαμε την κλήση τους ως ουσιωδών μαρτύρων κατά την κύρια ανάκριση που διενεργείται, απόλυτα αναγκαία για να υπάρξουν στα χέρια της Δικαιοσύνης άπλετο φως, η πλήρης αλήθεια, αλλά και η προσωπική ευθύνη μιας σειράς σημαντικών προσώπων για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Νομίζουν ότι έτσι θα κρύψουν τις ενοχές των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και συμφώνησαν με τον τρόπο αυτό να καλύψουν και όλους τους υπουργούς τους από τις μεγάλες ατομικές ευθύνες που ο καθένας ξεχωριστά φέρει για όλη την περίοδο των καθυστερήσεων και προβλημάτων στην υλοποίηση του προγράμματος μέχρι σήμερα.

Παραδέχονται επίσημα πλέον και η πολιτική και η δικαστική ηγεσία, ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για την όλη αλήθεια στην υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά σταθερά επιδιώκουν, τα τελευταία δύο χρόνια, να την αποφύγουν, να την κουκουλώσουν, να την κρύψουν. Να αποκρύψουν ακόμα, ότι αυτή η επίσημη άρνηση του ανακριτή είναι που καθιστά την αποκάλυψη της πραγματικότητας και την ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας τελικά αδύνατη.

Αρνήθηκαν να επιτρέψουν την κατάθεση των παραπάνω σημαντικών μαρτύρων-μελών του ΚΥΣΕΑ, όταν είναι γνωστό ότι συμμετείχαν στη λήψη τεσσάρων ομόφωνων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ που εξασφάλισαν τελικά, με πλήρη διαφάνεια, το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον Ενόπλων Δυνάμεων, με την έγκριση της σύμβασης της 15-2-2000 μεταξύ ΕΝΑΕ-HDW,FERROSTAAL, καθώς και την έναρξη συμπαραγωγής των 4 υποβρυχίων «214», -το πρώτο στο Κίελο και τα υπόλοιπα στο Σκαραμαγκά-, με δεσμευτικό κόστος, χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία. Αυτά ήταν απαραίτητες προϋποθέσεις της σύμβασης που εγγυάται τη στρατηγική υπεροχή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Άκης Τσοχατζόπουλος – Εγκαλεί τον ανακριτή για συγκάλυψη των ευθυνών ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. - Τι λέει για τη σύζυγό του"

Αρχίζει η καταβολή διατροφικών επιδομάτων από το ΥΠΕΣ

Άμεσα αναμένεται να αρχίσει η καταβολή των διατροφικών επιδομάτων του Μαΐου για 14.740 δικαιούχους, ύψους 5.146.471 ευρώ, έπειτα από... την υπογραφή σχετικής απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη.

Η καταβολή θα γίνει από τις Περιφέρειες σε δικαιούχους νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζει η καταβολή διατροφικών επιδομάτων από το ΥΠΕΣ"

Πάτρα: Ξεκινά από τη Δευτέρα η υποβολή δηλώσεων ζημιών από τη φωτιά

Από τον Αντιδήμαρχο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Άρδευσης, Βοσκοτόπων, υπεύθυνου για θέματα της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, κ. Γιάννη Μανέτα, ανακοινώθηκε το εξής: Ειδοποιούνται οι πληγέντες από την πυρκαγιά της 18ης Ιουλίου, ότι μπορούν να... συμπληρώσουν υπεύθυνες δηλώσεις με ζημιές που υπέστησαν και να τις προσκομίσουν στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Ό,τι αφορά το ζωικό κεφάλαιο, θα πρέπει να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατόν, με τα παρακάτω τηλέφωνα του ΕΛΓΑ, υπεύθυνη κ. Αγγελική Θανοπούλου, τηλ. 2610 462529 και 2610 451871.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Ξεκινά από τη Δευτέρα η υποβολή δηλώσεων ζημιών από τη φωτιά"

Economist: Πλησιάζει η στιγμή της αλήθειας για την Ελλάδα...!!!

Το περιοδικό Economist, σε σημερινό του δημοσίευμα αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να καταφύγει στην επιβολή οριζόντιων περικοπών, αθετώντας την προεκλογική τους υπόσχεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσει 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ περικοπών από τα περίπου 11,5 που ζητά η τρόικα για την περίοδο 2013-14.

Η διαφορά αυτή, σημειώνει ο Economist, προκάλεσε όξυνση των πνευμάτων μέσα στην εβδομάδα, με το υπουργείο Οικονομικών να εξάπτεται διότι, όπως σχολίασε αξιωματούχος του,«κάποιοι υπουργοί δεν κατανοούν ότι οι προϋπολογισμοί των υπουργείων τους δεν αρκεί να ψαλιδιστούν, αλλά πρέπει να κοπούν δραστικά». Εδώ δεν παραλείπει να αναφέρει τις ενστάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη που σημείωνε ότι το υπουργείο του έχει στη διάθεσή του 550 εκατομμύρια ευρώ από 950 εκατομμύρια το 2009.

Ο Economist αναφέρει ότι ίσως χρειαστούν οριζόντιες περικοπές σε όλο το δημόσιο, ενώ πιθανή θεωρείται και η ανάθεση στην Εκκλησία της υποχρέωσης κάλυψης του μισού μισθολογικού κόστους για τους ιερείς. Επίσης σχολιάζει ότι αν και ο Φώτης Κουβέλης επιμένει ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει διετή παράταση για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, η Ελλάδα δεν έχει σχεδόν καθόλου περιθώρια ελιγμών, καθώς έχει αποτύχει να προωθήσει μεταρρυθμίσεις κατά την τελευταία διετία.

Τονίζεται ότι οι εταίροι της ευρωζώνης είναι εχθρικά διακείμενοι απέναντι στην παράταση των διοριών με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δηλώνει σχεδόν κάθε εβδομάδα σε συνεντεύξεις του ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμά της.

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας ότι η στιγμή της αλήθειας για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, είναι η 26η Ιουλίου, όταν θα παρουσιάσει το πακέτο περικοπών στην τρόικα. Αν τα μέτρα δεν ικανοποιήσουν, τότε οι πιστωτές θα καταρτίσουν τις δικές τους προτάσεις και οι πολιτικοί ηγέτες δε θα έχουν επιλογές πέρα από το να συμφωνήσουν με αυτές. «Ειδάλλως, η ροή διεθνούς χρήματος θα σταματήσει εγείροντας την πιθανότητα να μην μπορεί η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον Αύγουστο».

newsbomb
Διαβάστε Περισσότερα » "Economist: Πλησιάζει η στιγμή της αλήθειας για την Ελλάδα...!!!"

Οι μετανάστες που οδηγήθηκαν στα Χανιά αποκαλύπτουν την τιμή του σύγχρονου δουλεμπόριου

Από 3000 έως 6000 ευρώ τιμολογούν οι σύγχρονοι δουλέμποροι το όνειρο ταλαιπωρημένων ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή, όπως αποκάλυψαν... οι 39 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ακυβέρνητο πλεούμενο 90 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης.

Όλοι τους είναι οικονομικοί μετανάστες και αφού έφτασαν αργά το βράδυ στα Χανιά οδηγήθηκαν από τις λιμενικές αρχές στο Παλιό Δημαρχείο της Σούδας, ενώ 4 παιδιά και 1 βρέφος 2 μηνών μαζί με τη μητέρα του διεκομίστησαν στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν και οι τρεις λαθροδιακινητές, δύο Τούρκοι και ένας Σύριος οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται από τις αρχές.

Οι μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Σομαλοί, 7 γυναίκες 21 άνδρες 10 παιδιά και ένα μωρό, ήταν στοιβαγμένοι σε μικρό πλοιάριο, κυνηγώντας το όνειρο για μια καλύτερη ζωή με προορισμό την Ιταλία.

Πίσω από τον καθένα κρύβεται και μια τραγική ανθρώπινη ιστορία αλλά και μια πραγματικότητα για την ανθρώπινη εκμετάλλευση. Όπως ανέφεραν στις αρχές οι οικονομικοί μετανάστες, πλήρωσαν από 3000 μέχρι 6000 ευρώ (ή σε δολάρρια) ανά περίπτωση στους σύγχρονους δουλέμπορους προκειμένου να φύγουν από την πατρίδα τους και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους.

Οι 39 μετανάστες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία όπου θα αποφασίσει για την τύχη τους.

Την προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Λιμεναρχείο Χανίων.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μετανάστες που οδηγήθηκαν στα Χανιά αποκαλύπτουν την τιμή του σύγχρονου δουλεμπόριου"

Περικοπές και όποιος αντέξει...

Ο Στουρνάρας δήλωνε μεν ότι συμφώνησαν στις βασικές κατευθύνσεις και όχι σε συγκεκριμένα μέτρα μετά τη συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου... οι Βενιζέλος και Κουβέλης τόνισαν στις δηλώσεις τους ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, πέρα φυσικά από τις περικοπές 3 δισ. ευρώ που προβλέπονται στο Μνημόνιο. Ωστόσο συγκεκριμένες προτάσεις για τις περικοπές δαπανών, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, περιμένει από όλα τα υπουργεία, έως και σήμερα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να οριστικοποιηθεί τάχιστα το πλάνο των περικοπών.

Τα τζιμάνια του υπουργείου Οικονομικών προσανατολίζονται το βάρος των περικοπών να πέσει στις φαρμακευτικές δαπάνες, που εκτιμάται ότι μπορούν να περικοπούν κατά 1,2 δισ. ευρώ με την επέκταση της χρήσης των γενόσημων φαρμάκων, στις δαπάνες Υγείας, Παιδείας, Άμυνας και της δημόσιας διοίκησης.

Ο πήχης των περικοπών είναι ιδιαίτερα υψηλός, φτάνοντας στο ποσό των 5,75 δισ. ετησίως, ενώ οι ελπίδες της κυβέρνησης εναποτίθενται στην έγκριση, από την τρόικα, της επιμήκυνσης της διάρκειας του προγράμματος προσαρμογής κατά ένα ή δύο χρόνια. Σε μια τέτοια εξέλιξη οι περικοπές, ετησίως, θα κυμανθούν από 2,9 μέχρι 3,8 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ αναμένεται και η συγκρότηση επιτροπών αξιολόγησης και για τα 11 υπουργεία. Στα τέλη Ιουλίου θα γίνει η πρώτη ημερίδα ενημέρωσης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όλων των αξιολογητών, ώστε να οικειοποιηθούν τη μέθοδο και τη διαδικασία της αξιολόγησης. Μέχρι τέλη Αυγούστου θα έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση σε όλα τα υπουργεία.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχει τελειώσει και το οργανόγραμμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ), το οποίο αποτελεί τον πιλότο για τα οργανογράμματα όλων των άλλων υπουργείων, με τις αναγκαίες προσαρμογές βέβαια. Παράλληλα ο άμεσος περιορισμός των φορέων και των Οργανισμών της Δημόσιας Διοίκησης κατά 30%, χωρίς να υπάρξει – σε αυτή τη φάση – μείωση προσωπικού, αποφασίστηκε στη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Κάπως έτσι, το ΥΔΜΗΔ καλείται να βρει λύση σε έναν πολύ δύσκολο γρίφο: πώς να περιοριστεί το κόστος του Δημοσίου, να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά 15.000 εντός του 2012 και να μη γίνουν και απολύσεις.

topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Περικοπές και όποιος αντέξει..."

Π. Ντόιλ:"Ντρέπομαι που δούλεψα στο ΔΝΤ"

Την παραίτησή του υπέβαλε ο σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πήτερ Ντόιλ, επικαλούμενος στην επιστολή του (με ημερομηνία 18 Ιουνίου) τη "διαβρωμένη ηγεσία" του Οργανισμού.
Ειδικότερα, ο Ντόιλ, που επιμελούταν τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, κατηγόρησε το ΔΝΤ για "αποτυχία πρώτης γραμμής" σε ότι αφορά την καθυστέρησή του στην αντιμετώπιση του παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Στην επιστολή του, η οποία διέρρευσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ υποστηρίζει πως αισθάνεται ντροπή που εργάστηκε εκεί και εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους έπειτα από "20 χρόνια σκληρής δουλειάς", δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στο πόστο του.

Μεταξύ άλλων, ο Ντόιλ κάνει λόγο για "ανικανότητα", "αποτυχία" αλλά και "καταστροφικούς διορισμούς" σε ότι αφορά την διεύθυνση του ΔΝΤ, τα τελευταία δέκα χρόνια .

Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Ντόιλ:"Ντρέπομαι που δούλεψα στο ΔΝΤ""

Μειωμένο έως και 45% το κόστος κλήσης από και προς κινητά

Μετά τα νέα τέλη τερματισμού κλήσεων που αποφάσισε η ΕΕΤΤ

Μειώσεις έως και 45% στις χρεώσεις των κλήσεων προς τα κινητά τηλέφωνα από όλα τα δίκτυα (σταθερά και κινητά) αναμένεται να φέρουν τα νέα τέλη τερματισμού των κλήσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που αποφάσισε την Πέμπτη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Το τέλος τερματισμού είναι το ποσό που καταβάλλει ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος σε έναν άλλον για τις κλήσεις που κάνει ο συνδρομητής του πρώτου σε συνδρομητή του δεύτερου δικτύου.

Σήμερα, το τέλος τερματισμού ανέρχεται σε 4,95 λεπτά του ευρώ, ανά λεπτό κλήσης. Όμως η ΕΕΤΤ αποφάσισε να μειωθεί κατά 80% μέσα στους επόμενους πέντε μήνες ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2013 να διαμορφωθεί στα 1,01 ευρωλεπτά.

Η ρύθμιση αναμένεται να προκαλέσει συνολική μείωση των τιμών των κλήσεων προς τα κινητά τηλέφωνα, προς όφελος των συνδρομητών (ένα ποσοστό της μείωσης θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές).

Ειδικότερα, για το δίκτυο του ΟΤΕ που τελεί υπό ρύθμιση, η ΕΕΤΤ σημειώνει ότι η μείωση της τιμής των κλήσεων προς τα κινητά θα ξεπερνά το 45%, γεγονός που μόνο για το 2013 θα μειώσει τα έξοδα για τηλεφωνικές κλήσεις κατά 45 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, οι μειώσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο της ΕΕΤΤ προβλέπουν το τέλος τερματισμού να πέσει από τα 4,95 λεπτά του ευρώ σήμερα, στα 3,60 λεπτά του ευρώ από την 1η Αυγούστου 2012, στα 2,30 λεπτά του ευρώ από την 1η Νοεμβρίου 2012 και στα 1,01 λεπτά του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2013.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Μειωμένο έως και 45% το κόστος κλήσης από και προς κινητά"

Χαλάρωση των περιορισμών του Τειρεσία θα συζητηθεί μεταξύ κυβέρνησης και Τραπεζών

Η χαλάρωση των περιορισμών στον Τειρεσία, που δεν επιτρέπουν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε δανεισμό θα είναι το ζήτημα που θα συζητηθεί... στο πλαίσιο του διαλόγου που θα ξεκινήσει άμεσα η κυβέρνηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την αγορά, με τις επιχειρήσεις να ζητούν αφενός απελευθέρωση από τα δεσμά του Τειρεσία, που για μικροοφειλές τις αποκλείουν ακόμη και για μια τριετία από το τραπεζικό δανεισμό, και αφετέρου παρεμβάσεις που θα εγγυώνται ότι θα πέσουν σύντομα λεφτά στην αγορά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» οι προτάσεις για τη χαλάρωση του Τειρεσία θα περιλαμβάνουν τη γενική διαγραφή από το Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων των οφειλετών που έχουν εξοφλήσει την οφειλή τους στο σύνολό της μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά και αλλαγές στο χρόνο τήρησης των αρχείων. Προς εξέταση θα βρεθεί και η πρόταση επιμελητηριακών φορέων να μην εγγράφονται στον Τειρεσία επιχειρήσεις που περιήλθαν σε αδυναμία πληρωμής υποχρεώσεων λόγω της μη απόδοσης χρημάτων που τους οφείλει το Δημόσιο.

Όπως τονίζεται, το πλαίσιο της χαλάρωσης του Τειρεσία θα προβλέπει τα παρακάτω:

- Τη γενική διαγραφή από τα αρχεία δεδομένων του Τειρεσία όλων των καταχωρισμένων περιπτώσεων για απλήρωτες σφραγισμένες επιταγές, ανεξόφλητες συναλλαγματικές και γραμμάτια, καταγγελίες συμβάσεων δανείων και πιστώσεων, διαταγές πληρωμής, προγράμματα πλειστηριασμών, κ.α. Βασική και αναγκαία προϋπόθεση θα είναι ο οφειλέτης να έχει εξοφλήσει την οφειλή στο σύνολό της ή να την εξοφλήσει μέσα σε διάστημα που θα προσδιορισθεί με νόμο.

-Τη μείωση του χρόνου τήρησης και χρήσης από τις τράπεζες των στοιχείων του Τειρεσία. Έτσι, εφόσον έχουν εξοφληθεί όλες οι υποχρεώσεις η παραμονή για απλήρωτες σφραγισμένες επιταγές, ανεξόφλητες συναλλαγματικές, γραμμάτια και καταγγελίες συμβάσεων δανείων και πιστώσεων, αναμένεται να μειωθεί από δύο χρόνια σε ένα έτος, ενώ για τις διαταγές πληρωμής η παραμονή στον Τειρεσία αναμένεται να περιορισθεί στα δύο από τρία χρόνια.

- Μικροοφειλέτες δεν θα εγγράφονται στον Τειρεσία για οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί, εφόσον δεν υπερβαίνουν στο σύνολό τους τα 2.000 ευρώ (σήμερα το όριο είναι 1.000 ευρώ). Ακόμη, δεν θα καταχωρούνται οφειλές που έχουν εξοφληθεί, εφόσον δεν υπερβαίνουν στο σύνολό τους τις 5.000 χιλιάδες ευρώ και δεν υπερβαίνουν τις τρεις καταχωρίσεις συνολικά (σήμερα το όριο είναι 3.000 ευρώ). Οποιαδήποτε άλλη καταγραφή για οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί θα διαγράφεται επτά έτη μετά από την εγγραφή (από δέκα έτη σήμερα).

eklogika
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλάρωση των περιορισμών του Τειρεσία θα συζητηθεί μεταξύ κυβέρνησης και Τραπεζών"

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ...Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του κέντρου απειλούν Καμίνη και κυβέρνηση αν φτιάξει κέντρο μεταναστών στην Αθήνα!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 6ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ

Δελτίο Τύπου..

Μετά από τις περιβόητες εξαγγελίες για νέα ζευγάρια που θα κατοικήσουν στο κέντρο, μετά από ανακοινώσεις για αναπλάσεις που δεν έγιναν ποτέ, μετά από εξαγγελίες για ίδρυση και άλλων χώρων για ναρκομανείς μέσα στην πόλη, μετά από απίστευτη κωλυσιεργία, αδιαφορία, ανευθυνότητα απέναντι στα τρομερά προβλήματα της Αθήνας ο κ. Καμίνης και ο. κ. Δένδιας αποφασίζουν να δώσουν και το τελειωτικό χτύπημα στην Αθήνα. Κάποιοι επιθυμούν εντάσεις που πυροδοτούνται από τέτοιες ανακοινώσεις. Κάποιοι επιθυμούν διακαώς την απόλυτη παρακμή του κέντρου, η οποία θα ολοκληρωθεί όταν θα φύγει και ο τελευταίος από εμάς από το σπίτι του, αφού το έχει πουλήσει μπιρ παρά στα γεράκια που τριγυρίζουν τις γειτονιές μας και αγοράζουν διαμερισματάρες για ένα κομμάτι ψωμί.

Βρήκανε λοιπόν τη λύση στο πρόβλημα μετά από σύσκεψη, βγάλανε και ανακοίνωση όλο περηφάνεια. Θα φτιάξουν κέντρα υποδοχής στην Αθήνα και μάλιστα ως καλό παράδειγμα προς τους άλλους Δήμους. Αυτό ήταν η λύση στο πρόβλημα μας και έπρεπε να συσκευθούν ένας δήμαρχος πρωτεύουσας με έναν υπουργό για να το βρουν. Μάλιστα ο κ. Καμίνης τολμάει και μιλάει για έργο περί κοινωνικής συνοχής και αναζωογόνησης, το οποίο θα ενσιχύσουν τα κέντρα κράτησης. Σε άλλη πόλη ζει αυτός ο άνθρωπος; Ποιά κοινωνική συνοχή και ποιά αναζωογόνηση έχει καταφέρει που ό,τι κάνει έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα; Αναζωογονείται μία πόλη με κέντρα κράτησης; Είμαστε σοβαροί;

Αγανακτισμένοι πλέον με την εξαθλίωση που μας περιβάλλει εδώ και πολύ καιρό και την εγκληματική αδιαφορία, η οποία ενίοτε αγγίζει το όριο της απόλυτης ανοησίας, εμείς οι κάτοικοι του 6ου διαμερίσματος και του κέντρου της Αθήνας δηλώνουμε τα κάτωθι:

1. Οι κ.κ. Δένδιας και Καμίνης έχουν προφανώς ξεχάσει πως αυτή είναι η πρωτεύουσα της χώρας. Και εκτός από πρωτεύουσα της χώρας είναι μία ιστορική πόλη, η πιο ιστορική πόλη της Ευρώπης και όλου του πλανήτη, και ΜΟΝΟ για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να την σέβονται. Αντί αυτού εδώ και δύο χρόνια ο κ. Καμίνης προσπαθεί να την καταστήσει κέντρο φιλοξενίας του κάθε αναξιοπαθούντα, ναρκομανή, λαθρομετανάστη δημιουργώντας δεκάδες υποδομές στο ΚΕΝΤΡΟ της πόλης για εξαθλιωμένους πληθυσμούς. Την ίδια ώρα στερεί από τους υπόλοιπους κατοίκους την οποιαδήποτε μέριμνα. Η πόλη αυτή λειτουργεί ΜΟΝΟ για τους εξαθλιωμένους και για κανέναν άλλο. Για να τύχουμε κάποια προσοχής ως δημότης πρέπει να μην είμαστε απλώς φτωχοί, αλλά να είμαστε κακομοίρηδες, εξαθλιωμένοι και εάν είμαστε και αλλοδαποί Ασιάτες ή Αφρικανοί ακόμη καλύτερα.

Συγχρόνως δε ο κ. Καμίνης αφήνει εντελώς ανεξέλεγκτη την εμπορική γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών, με την αθρόα αδειοδότηση άθλιων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούν όπως να’ναι με αποκλειστική ευθύνη των άχρηστων υπηρεσιών του Δήμου και των υπευθύνων, που ο ίδιος ή αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να ελέγξει.

2. Εάν θέλουν οι κ.κ. Δένδιας και Καμίνη κέντρα πλησίον του βιασμένου κέντρου της Αθήνας, να τα φτιάξουν στους Δήμους που μένουν, διότι είναι γνωστό πως οι κύριοι αυτοί που αποφασίζουν για την πόλη ΔΕΝ κατοικούν σε αυτή. Το καλό παράδειγμα μπορούν να το δώσουν όταν θα φτιάξουν κάτι τέτοιο στο σπίτι τους. Δεν θα χρησιμοποιούν ως καλό παράδειγμα την ίδρυση τέτοιων χώρων δίπλα στα δικά μας σπίτια, όταν εκείνοι μακριά και εκ του ασφαλούς θα μπορούν να έχουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους την ποιότητα ζωής, που έχουν στερήσει από εμάς.

Ρωτάμε τον ίδιο τον κ. Σαμαρά που ήρθε να μιλήσει στον κόσμο στα γκέτο και να τον διαβεβαιώσει πως θα λύσει το πρόβλημα της γκετοποίησης εάν συμφωνεί με την πολιτική του Υπουργού του σε αυτό το θέμα. Διότι ουδέποτε προ εκλογών δεν ανακοινώθηκε κέντρο κράτησης στην Αθήνα. Εάν ο κ. Καμίνης ονειρεύεται το απόλυτο χάλι της πόλης, για το οποίο έχει πραγματικά προσπαθήσει πάρα πολύ και το έχει καταφέρει, η κυβέρνηση συμφωνεί με αυτό;

Επειδή οποιαδήποτε τέτοια υποδομή θα βρίσκεται το πολύ σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το κέντρο της, εάν δεν βρίσκεται μέσα σε αυτό (η ακτίνα της πόλης είναι πολύ μικρή) και σίγουρα θα είναι μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή

Επειδή μία τέτοια υποδομή θα προστεθεί στις δεκάδες άλλες υποδομές για εξαθλιωμένες ομάδες που υπάρχουν στο κέντρο, καθώς και σε ό,τι άλλο παρακμιακό βρίσκεται σε άνθηση στον Δήμο μας (οίκοι ανοχής, υπαίθρια πορνεία, χαρτοπαικτικές λέσχες, φρουτάκια, Ιντερνετ καφέ κτλ.)

Επειδή θεωρούμε απίθανο η Κηφισιά, το Ψυχικό ακόμη και το Γαλάτσι να ακολουθήσουν το «καλό παράδειγμα του κ. Καμίνη», γιατί προφανώς κάποιοι δήμαρχοι έχουν σεβασμό στους δημότες τους και φροντίζουν την πόλη τους

Επειδή ούτως ή άλλως είμαστε ένα υπέροχο ανοιχτό και υπερελεύθερο κέντρο «κράτησης» λαθρομεταναστών, αφού όλες οι γειτονιές έχουν καταληφθεί από αυτούς, και δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει με την προσθήκη ενός κτιρίου, εκτός εάν χωράει 1.000.000 άτομα, που κινούνται και διακινούνται στους δρόμους της Αθήνας και κυρίως μέσα από τις γειτονιές μας

Επειδή είμαστε η πρωτεύουσα και ως εκ τούτου κέντρο της χώρας και τουριστικός προορισμός (πριν αρχίσει ο βομβαρδισμός του με ανθρώπινες βόμβες)

Στέλνουμε το ακόλουθο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ.

ΑΛΛΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΌ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ.

Περιμένουμε μία ανακοίνωση από την πλευρά της Κυβέρνησης περί των εξαγγελιών για Κέντρα Κράτησης στην πρωτεύουσα και με τα μέτρα που ΗΔΗ θα έπρεπε να έχουν πάρει για την επίλυση του προβλήματος.

Κάτοικοι και Επαγγελματίες 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος

Eglimatikotita
Διαβάστε Περισσότερα » "ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ...Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του κέντρου απειλούν Καμίνη και κυβέρνηση αν φτιάξει κέντρο μεταναστών στην Αθήνα!!!"

Αύξηση 0,7% στα υλικά κατασκευής τον Ιούνιο

Αύξηση 0,7% σημείωσε τον Ιούνιο του 2012 ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2011, και έναντι... αύξησης 2,5% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2011 προς το 2010, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο Γενικός Δείκτης τον Ιούνιο του 2012, σε σύγκριση με το δείκτη του Μαΐου 2012, παρουσίασε μείωση 0,2%, έναντι αύξησης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2011.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2011 - Ιουνίου 2012, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011, παρουσίασε αύξηση 1,3%, έναντι αύξησης 3,3% κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Αντίθετα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κατηγοριών Έργων Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών του 2ου τριμήνου 2012, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του 2ου τριμήνου 2011, σημείωσεμείωση 0,5%, έναντι μηδενικής μεταβολής, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2011 προς το 2010.

Ο δείκτης κατά το 2ο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το δείκτη του 1ου τριμήνου 2012, σημείωσε μείωση 0,3%, έναντι μηδενικής μεταβολής, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2011.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2011 - Ιουνίου 2012, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011, σημείωσε μείωση 0,3%, έναντι αύξησης 0,2%,που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Όσον αφορά το Γενικό Δείκτη Τιμών Κόστους Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών του 2ου τριμήνου του 2012, σημείωσε αύξηση 0,1% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2ου τριμήνου 2011, έναντι αύξησης 1,0%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2011 προς το 2010.

Ο δείκτης κατά το 2ο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το δείκτη του 1ου τριμήνου 2012, σημείωσε αύξηση 0,1%, έναντι αύξησης επίσης 0,1%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2011.

Τέλος, ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2011 - Ιουνίου 2012, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2010 - Ιουνίου 2011, παρουσίασε αύξηση 0,4%, έναντι αύξησης 1,7%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύξηση 0,7% στα υλικά κατασκευής τον Ιούνιο"

Κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών μέσα στα όρια της Αθήνας

Σε συνάντηση που είχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. καμίνη, συμφώνησαν στη δημιουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων.

Όπως δήλωσε, μετά τη συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο κ. Καμίνης, «ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί για την κοινωνική συνοχή και την αναζωογόνηση της πόλης». Σ΄αυτό το πλαίσιο, είπε, είναι θετικό «να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας». Ο δήμαρχος είπε ότι ο δήμος Αθηναίων συγκατατίθεται στη δημιουργία κέντρου εντός των ορίων του, επιδιώκοντας να δώσει το παράδειγμα, με την προσδοκία να το ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η δημιουργία Κέντρων είναι απαραίτητη, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές προς τα σύνορα. Όπως είπε, «θα ακολουθήσουμε το σχέδιο που υπάρχει από το 2010 και έχει υποβληθεί στην ΕΕ». Στο σχέδιο του 2010, προβλέπεται η δημιουργία κέντρων υποδοχής στα σύνορα, κέντρων για αιτούντες άσυλο και όσους χρήζουν ανθρωπιστικής στήριξης και κέντρων κράτησης για όσους προορίζονται για απέλαση. Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία ανεξάρτητης Υπηρεσίας Πολιτικού Ασύλου, η στελέχωση της οποίας εκκρεμεί, από το 2011, οπότε θεσμοθετήθηκε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών μέσα στα όρια της Αθήνας"

«Δε μπορούσα να στερήσω το επίδομα από συμπολίτες»

Απαντήσεις για τα επιδόματα τυφλότητας που υπέγραψε η ίδια από το 1988 μέχρι σήμερα δίνει η οφθαλμίατρος στη Χίο, μέσω ανοικτής επιστολής που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ο Πολίτης».

Η επιστολή αναφέρει:

«Με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα επιδόματα τυφλότητας στο νομό Χίου και τη δική μου εμπλοκή καθότι ήμουν η μοναδική οφθαλμίατρος από το 1988 μέχρι προ διετίας όταν καλύφθηκαν και οι άλλες θέσεις , θέλω να διατυπώσω τα παρακάτω:

Η τεκμηρίωση της απόλυτης τυφλότητας από τη μερική σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά δύσκολη, και «ένα κλικ» προς τα πάνω ή προς τα κάτω μπορεί να αποβεί σε βάρος του εξεταζόμενου, γι’ αυτό πρέπει η όποια αμφιβολία να αποβεί υπέρ του.

Η ενδελεχής εξέταση των αμφιβόλων περιστατικών γίνεται στην Αθήνα, όπου οι εξεταζόμενοι λόγω ηλικίας και οικονομικής αδυναμίας, αρνούνται να μεταβούν οπότε με βάση την επιστημονική μου τεκμηρίωση , το αίσθημα δικαίου και τον ανθρωπισμό, δε μπορούσα με απόλυτη βεβαιότητα να του στερήσω το επίδομα αυτό. Η πορεία μου είναι παγχιακά γνωστή.

Η πόρτα του οφθαλμολογικού ιατρείου είναι πάντα ανοικτή και φιλόξενη για όλους. Δεν υπάρχουν ούτε πολιτικές ούτε κοινωνικές αλλά ούτε και τοπικιστικές διακρίσεις. Δε προσπάθησα ποτέ να προτρέψω κάποιον να στηρίξει κόμμα ή παράταξη δίνοντας του αντάλλαγμα.

Όταν διορίστηκα στο Νοσοκομείο ο σύζυγός μου τελείωνε την επί δύο τετραετίες βουλευτική του θητεία.
Τα περιστατικά τυφλότητας είναι ισομερώς κατανεμημένα σε ολόκληρο το εύρος του νομού χωρίς διαφοροποιήσεις σε επί μέρους Δήμους.

Όλα τα χρόνια κάλυπτα το Νοσοκομείο 30 μέρες το μήνα ενώ δεν είχα υποχρέωση πέραν των ημερών εφημερίας.
Κάθε χρόνο εξετάζονται 4500 ασθενείς και χειρουργούνται περίπου 200, στο οφθαλμολογικό τμήμα.
Ας βρεθεί ένας, μα ένας, να ισχυρισθεί ότι έλαβα χρηματικό αντάλλαγμα.

Τέλος δεν ευθύνομαι εγώ για τη μη λειτουργία της υγειονομικής επιτροπής σε επίπεδο Νομού, που θα έπρεπε να κρίνει και τις δικές μου γνωματεύσεις.

Εξάλλου με βάση τον πληθυσμό ,το ποσοστό αυτών που λαμβάνουν επίδομα στο νομό Χίου, σε πολλές περιπτώσεις είναι μικρότερο από το αντίστοιχο άλλων νομών της χώρας.»

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δε μπορούσα να στερήσω το επίδομα από συμπολίτες»"

Όλοι οι φορείς του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται

Μεγάλο πρόγραμμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων του Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση, ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη 24 Ιουλίου. Το μοντέλο που θα ακολουθηθεί θα αφορά τη συγχώνευση ομοειδών φορέων με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο. Οι υπάλληλοι που θα κριθούν πλεονάζοντες από τους καταργούμενους και συγχωνευόμενους Οργανισμούς δεν θα απολυθούν, αλλά θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις.

Η διαδικασία αναμένεται να επηρεάσει περίπου 4.000 υπαλλήλους.

Αναλυτικά η λίστα με τους φορείς:

• Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε

• Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας

• Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών

• Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

• Ινστιτούτο ∆ιαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων

• Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων

• Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας • Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ»

• Σιβιτανίδειος ∆ημόσια Σχολή

• Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

• Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών

• Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών

• Οργανισμός Ανάπτυξης ∆υτικής Κρήτης

• Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων

• Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών

• ∆ιαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.

• Ινστιτούτο Νεολαίας

• Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

• Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

• Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας

• Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.

• Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

• Θεσσαλική Εταιρία Ψυχικής Υγείας

• Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

• Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

• Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας Α.Ε.

• Ταμείο ∆ιαχείρισης Πιστώσεων για Εκτέλεση Αρχαιολογικών Εργων

• Πανεπιστημιακή Λέσχη Πανεπιστημίου Αθηνών

• Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

• Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά

• Οργανωτική Επιτροπή Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011

• Εταιρεία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «ΙΡΙΣ»

• Οργανισμός Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης «∆ήμητρα»

• Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης

• Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος

• ∆ιεθνής Εταιρεία Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

• Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Του Παιδιού και Του Εφήβου

• Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

• Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας

• Κέντρο ∆ιαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς

• Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού• Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο ΝΕΣΤΩΡ»

• Φορέας Ψυχικής Υγείας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

• Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία

• «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

• ΚΛΙΜΑΚΑ – Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου

• Οργανισμός ∆ιαχείρισης ∆ημοσίου Χρέους

• Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και ΠαιδιούΕθνική Σχολή ∆ικαστικών Λειτουργών• Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

• Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης

• Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου

• Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

• Μουσείο Μπενάκη• Φορέας ∆ιαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

• Εταιρία Ψυχοκοινωνικής – Κινητικής Αποκατάστασης και Μέριμνας Υγείας

• Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

• Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων

• Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες

• Πανελλαδική Ενωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και Επαγγελματική Επανένταξη

• ΣΥΝΘΕΣΗ – Εταιρεία Ερευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

• Ειδικό Ταμείο Οργανώσεως Συναυλιών Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

• Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας «ΑΘΗΝΑ»

• Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

• Ε∆ΡΑ Κοινωνικές Συνεταιριστικές ∆ραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων

• Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών

• ΑΛΘΑΙΑ Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας

• Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων

• Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή

• Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

• Οργανισμός Εθελοντισμού «ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ»

• Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ερευνας Παρέμβασης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

• Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών ∆ιαταραχών

• Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού

• «Συν-ειρμός» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης

• Φορέας ∆ιαχείρισης Εθνικού ∆ρυμού Σαμαριάς

• Ελληνικό Κέντρο ∆ιαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης

• Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

• Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων

• Ωδείο Αθηνών

• Ελληνική Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

• ΙΑΣΙΣ

• Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης

• Εθνικό Κέντρο Ερευνας Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη ∆ιαβήτη.

24h
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλοι οι φορείς του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται"

Επίθεση στην κυβέρνηση από τους συνταξιούχους ΙΚΑ Ηρακλείου

''Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καταδικάζει και καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την εισβολή των δυνάμεων καταστολής... στη «Χαλυβουργία Ελλάδος» και την επίθεση που δέχτηκαν οι απεργοί.

Η επίθεση που δέχτηκαν οι απεργοί από τα χημικά, ο ξυλοδαρμός τους και οι συλλήψεις τους αποτελεί ουσιαστικά επίθεση σε όλη την εργατική τάξη, αφού ο αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας όλων μας. Αποτελεί επίθεση στη λαϊκή οικογένεια που μοχθεί απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα και να επιβιώσει.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ απ' τη «Χαλυβουργία», να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και καλεί τα μέλη της σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 στις 7 μμ στα Λιοντάρια.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση στην κυβέρνηση από τους συνταξιούχους ΙΚΑ Ηρακλείου"

Επαιρνε δύο συντάξεις του νεκρού πατέρα του

Δύο συντάξεις του νεκρού πατέρα του έπαιρνε 54χρονος, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στο Μοσχάτο από τους αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας δικογραφία για απάτη κατ' εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 54χρονος εκταμίευε μέσω τραπεζικής κάρτας ανάληψης δύο συντάξεις, που λάμβανε ως δικαιούχος ο πατέρας, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Μάιο.

Το ύψος της ζημιάς που προκλήθηκε στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέρχεται στις 2.253,89 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Επαιρνε δύο συντάξεις του νεκρού πατέρα του"

Κομισιόν: «Τεχνικές λύσεις» για το ομόλογο του Αυγούστου

«Τεχνικές λύσεις» αναζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά στην αποπληρωμή του ομολόγου του Αυγούστου, προκειμένου η Ελλάδα να είναι εντάξει προς τις υποχρεώσεις της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Η Ευρωζώνη επεξεργάζεται αυτές τις λύσεις και υπάρχει δέσμευση των χωρών μελών της να υπάρξει διευθέτηση, διευκρίνισε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το Eurogroup της 9ης Ιουλίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ομόλογο λήγει στις 20 Αυγούστου.

Αναφορικά με την αποστολή της τρόικας στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου είπε πως στόχος της είναι να εξετάσει τη συμμόρφωση της Ελλάδας σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα και ξεκαθάρισε πως το κλιμάκιο θα παραμείνει στη χώρα «όσο χρειαστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Ο' Κόνορ, στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν οι διάφορες πολιτικές που αφορούν στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

«Τα συμπεράσματα θα εξαχθούν όταν αυτό καταστεί δυνατόν», είπε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει είναι η ουσία του έργου της τρόικας και όχι η χρονική διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: «Τεχνικές λύσεις» για το ομόλογο του Αυγούστου"

«Οι αποκρατικοποιήσεις το 2012 θα φέρουν το πολύ 300 εκατ. ευρώ»

Στην αντεπίθεση περνά ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Κ. Μητρόπουλος και μέσω της επιστολής παραίτησης που απέστειλε στον υπουργό οικονομίας κ. Γ. Στουρνάρα καταγγέλλει... τη νέα κυβέρνηση ότι δεν έδωσε την αναμενόμενη στήριξη στο Ταμείο.

«Με έμμεσο αλλά συστηματικό τρόπο η κυβέρνηση μείωσε το κύρος και την αξιοπιστία του ταμείου στα μάτια των πιθανών επενδυτών. Επιπλέον, δεν όρισε μέχρι σήμερα Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να ξαναρχίσουν οι συνεδριάσεις του και πράγματι να επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων», υποστηρίζει ο κ. Μητρόπουλος στην επιστολή παραίτησης και επισημαίνει ότι η παραίτηση θα έχει ισχύ απο τις 10 Αυγούστου ώστε να ενημερώσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ταμείου.

Ο κ. Μητρόπουλος υπεραμύνεται του έργου του στην 11μηνη παρουσία του στο ταμείο -έσοδα 1,8 δισ. το 2011, σε εξέλιξη έξι αποκρατικοποιήσεις, κατάλληλη προετοιμασία για άλλες εννέα κ.α. - αλλά επισημαίνει ότι λόγω των εκλογών από τις 15 Μαΐου το ΤΑΙΠΕΔ δεν πήρε καμία απόφαση για αποκρατικοποιήσεις και το 2012 αντί για έσοδα 3 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος στην καλύτερη περίπτωση θα συγκεντρωθούν 300 εκατ. ευρώ.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι αποκρατικοποιήσεις το 2012 θα φέρουν το πολύ 300 εκατ. ευρώ»"

Έρχεται νέα πενταετής ρύθμιση για χρέη στην εφορία

Θα αφορά και σε φετινές οφειλές από φόρο εισοδήματος. Το «ΟΚ» της τρόικας θέλει το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ακόμα μία ρύθμιση για χρέη προς την εφορία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στο ταμείο του και βλέποντας ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εξαντλείται.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Καραγιώργη Σερβίας έχουν ήδη έτοιμο το σχέδιο για αποπληρωμή των οφειλών, που θα δημιουργηθούν ακόμα και από τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία - ούτως ή άλλως - προβλέπουν πολλαπλάσιο φόρο σε σχέση με πέρυσι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση, που προωθείται, θα προβλέπει την εξόφληση σε 60 δόσεις, δηλαδή έως και σε πέντε χρόνια, και μάλιστα με μία σημαντική διαφορά : ότι θα διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων, που έχουν - ή θα έχουν - επιβληθεί από την καθυστέρηση στην αποπληρωμή του φόρου.

Η ρύθμιση θα αφορά σε χρέη έως και 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και έως 75.000 ευρώ για νομικά.

Ζητούμενο για όλα αυτά αποτελεί η γνώμη της τρόικας, καθώς θυμίζουμε ότι στην υφιστάμενη ρύθμιση οι δανειστές μας ζήτησαν και επέβαλαν τη μείωση του ανώτατου αριθμού δόσεων στις 24 για όλους και 48 σε ειδικές περιπτώσεις (από 48 και 60, που ήταν η αρχικά πρόθεση).

Στο ίδιο πλαίσιο, πάντως, εξετάζεται και νέα περαίωση, με χορήγηση άφεσης αμαρτιών σε επιχειρήσεις, που έχουν κάθε είδους εκκρεμότητα με την εφορία.

Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του φετινού φόρου εισοδήματος, τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκρίνεται η καταβολή σε 10 δόσεις για όλους, χωρίς δηλαδή εισοδηματικά κριτήρια, μετά και τα νομικά προβλήματα, που πιθανώς να είχε αυτό (και τα οποία αποκάλυψε το 24h.gr).

24h
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται νέα πενταετής ρύθμιση για χρέη στην εφορία"

Συνάντηση της ηγεσίας της Περιφέρειας με Κινεζική αντιπροσωπεία για την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων

Η εξαγωγή των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στην Κινεζική επαρχία Σίτσουαν με τα 80 εκ. καταναλωτές, βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του αντικυβερνήτη της περιοχής Wei Hong, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο νησί μας συνοδευόμενος από επτά αξιωματούχους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εισαγωγικό εμπόριο.
Τον Κινέζο αντικυβερνήτη της επαρχίας Σίτσουαν υποδέχτηκαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη.
Εκτός από το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξε για τα Κρητικά προϊόντα ο Κινέζος αντικυβερνήτης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί και ο εισερχόμενος τουρισμός από την επαρχία του στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Επίσης όπως ανακοινώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ Κρήτης και Σίτσουαν πρόκειται να υπογραφεί Πρωτόκολλο φιλίας και συνεργασίας.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην προώθηση των Κρητικών προιόντων και του τουρισμού μας στις διεθνείς αγορές, είπε, ότι, «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στην Κίνα και συγκεκριμένα σε μια μεγάλη επαρχία την Σιτσουάν με τα 80 εκ. καταναλωτές» και προσέθεσε: «Σήμερα στην Ένωση Πεζών υπογράφτηκε ένα σημαντικό συμφωνητικό συνεργασίας για την εξαγωγή ελαιολάδου και κόκκινου κρασιού στην Κινεζική επαρχία. Εμείς επιδιώκουμε και σε αυτήν την Κινεζική επαρχία να προωθήσουμε τα ποιοτικά μας προϊόντα όπως επίσης να προωθήσουμε το τουριστικό μας προϊόν στην Κίνα».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε, ότι, σύντομα πρόκειται να υπογραφεί Πρωτόκολλο συνεργασίας και φιλίας με την επαρχία Σίτσουαν που θα προβλέπει την ανάπτυξη του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού.
«Βήμα-βήμα ‘χτίζουμε’ αυτή την συνεργασία προκειμένου να ‘κατακτήσουμε’ μια πολύ μεγάλη αγορά. Στόχος μας είναι την επόμενη πενταετία τα προϊόντα της Κρήτης να έχουν ‘κατακτήσει’ τόσο τις Ευρωπαϊκές όσο και τις διεθνείς αγορές. Παράλληλα προωθούμε τον ποιοτικό μας τουρισμό, και μπορούμε το τουριστικό μας προϊόν να το αναπτύξουμε στην Κίνα, σε συνεργασία πάντα με τους τουριστικούς φορείς του νησιού και τους επιχειρηματίες του κλάδου» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Την μεγάλη ικανοποίηση του για την επίσκεψη του στην Κρήτη εξέφρασε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Σίτσουαν Wei Hong επισημαίνοντας ότι οι δυο περιοχές-Κρήτη και Σίτσουαν- έχουν πάρα πολλές ομοιότητες.
«Θέλουμε να προάγουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταξύ μας. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά την ποιότητα των Κρητικών αγροτικών προϊόντων και κυρίως του ελαιολάδου σας, όπως επίσης του φημισμένου κόκκινου κρασιού που παράγεται, αλλά και του ποιοτικού τουρισμού που προσφέρεται» είπε ο κ. Wei Hong, επισημαίνοντας ότι: «Τα Κρητικά προϊόντα της Κρήτης θα έχουν μια πολύ καλή πορεία στην Κινεζική αγορά, όπως επίσης και το τουριστικό σας προϊόν, γιατί πολλοί Κινέζοι συμπατριώτες μου θέλουν να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη».

rethnea
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση της ηγεσίας της Περιφέρειας με Κινεζική αντιπροσωπεία για την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news