facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη στον ΗΣΑΠ

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απειλούν οι εργαζόμενοι

Μετατίθεται για την Τρίτη 17 Ιουλίου η 4ωρη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για την προηγούμενη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ταμείο τους, από τη στιγμή που εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και οι εργαζόμενοι προειδοποιούν ότι εφόσον δεν εξομαλυνθεί η απαράδεκτη κατάσταση στο ταμείο τους και δεν λυθούν μια σειρά γραφειοκρατικού τύπου προβλήματα, τα οποία έχουν υποβαθμίσει σημαντικά την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη στον ΗΣΑΠ"

Κραυγή αγωνίας των αναπήρων στον πρωθυπουργό

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στους αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης απευθύνει η ΕΣΑμεΑ, με κύριο... αίτημα την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους με διακριτά μέτρα.:

‘Τα τελευταία δύο χρόνια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βιώνουν σε πολύ μεγαλύτερη ένταση τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα ελάχιστα υποστηρικτικά μέτρα που ελήφθησαν για αυτούς την τελευταία διετία δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις σκληρές επιθέσεις που έχουν δεχτεί σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η αναπηρική οικογένεια από την πρώτη στιγμή ζήτησε ουσιαστική προστασία και αντ’ αυτής βρέθηκε αντιμέτωπη με ενορχηστρωμένες επιθέσεις που αμαυρώνουν τη δημόσια εικόνα για την αναπηρία είτε για να καλυφθούν ανεπαρκείς πολιτικές προστασίας τους είτε για να καλυφθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι για ανεξέλεγκτες δημόσιες δαπάνες.

Η επίκληση του φαινομένου των αναπήρων ‘μαϊμού’ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να οδηγήσει στη γκιλοτίνα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Η Συνομοσπονδία ζητά τον έλεγχο και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων: είτε είναι πολίτες που σφετερίζονται την αναπηρία, είτε είναι γιατροί, είτε δημόσιοι λειτουργοί είτε πολιτικά πρόσωπα.

Ταυτόχρονα, όμως ζητά διακριτά και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ε.Σ.ΑμεΑ. και το αναπηρικό κίνημα θα αγωνιστούν ώστε να μην οδηγηθούν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, γνωστοποιώντας το ζήτημα της παραβίασης των συνταγματικών τους δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Περικοπή

Η συζήτηση που έχει ανοίξει για την περικοπή των αναπηρικών επιδομάτων και ελάχιστων οικονομικών παροχών και τροφοδοτείται συνεχώς από τα ΜΜΕ αφορά πολίτες που έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την κρίση.

Είναι αδιανόητη, απάνθρωπη και άνευ λογικής οποιαδήποτε συζήτηση για την περικοπή προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών και όποιων, πενιχρών άλλωστε, οικονομικών παροχών σε πολίτες που βιώνουν διαχρονικά τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Αυτή η συζήτηση, από όπου και αν προέρχεται, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Η περικοπή κοινωνικών δαπανών από τους πιο φτωχούς πολίτες δεν μπορεί να αποτελέσει αντισταθμιστικό μέτρο για την τήρηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές της χώρας.

Καμία τρόικα και κανένα σχέδιο διάσωσης της χώρας δεν μπορεί να στηριχτεί στο άνοιγμα του Καιάδα για τα άτομα με αναπηρία του έτους 2012.

iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "Κραυγή αγωνίας των αναπήρων στον πρωθυπουργό"

Γιούνκερ:"H τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στα δικαστήρια"!

Μπορεί οι Έλληνες να ψήφισαν Ευρώπη, σύμφωνα και με τις ευχές και προσταγές των Ευρωπαίων αξιωματούχων και του ΔΝΤ -και της τρελής προπαγάνδας εντός και εκτός Ελλάδος- ωστόσο ένα μήνα μετά ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζ.Κ. Γιούνκερ, θέτει επιτακτικά και πάλι το ερώτημα της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αφήνοντας την απάντηση για τον Σεπτέμβριο, όταν η Τρόικα παρουσιάσει την έκθεσή της.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, καλεί το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο να λάβει το συντομότερο τις αποφάσεις του όσον αφορά τη συνταγματικότητα του μόνιμου μηχανισμού στήριξης ESM!

Σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα και αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του περιοδικού, ο επικεφαλής του Eurogroup προέτρεψε τους δικαστές να βιαστούν, υπαινισσόμενος, όπως εκτιμά το Spiegel, την προβλεπόμενη για τον Σεπτέμβριο απόφαση σχετικά με το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.

Ο Ζ.Κλ. Γιούνκερ ζήτησε σύντομη έγκριση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου στον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ESM επειδή η θέση της Ελλάδας είναι σοβαρή, συσχετίζοντας μάλιστα έμμεσα το θέμα με την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Μάλιστα στην προοπτική ότι μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις μήνες για να βγει απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, επισήμανε ότι «οι δικαστές γνωρίζουν σε ποια χρονικά περιθώρια πρέπει να κινηθεί (η Ευρωζώνη)».

Στο ερώτημα για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δήλωσε επικριτικά πως «είναι γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα όπως είχε συμφωνηθεί. Είναι επίσης σαφές ότι θα κοστίσει περισσότερα χρήματα εάν δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα προκειμένου να υλοποιήσει τους συμπεφωνημένους στόχους».

Επισημαίνει δε ότι μόνον όταν η Τρόικα παρουσιάσει την έκθεσή της, θα μπορέσει να αποσαφηνιστεί εάν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είναι πρόθυμοι να διαθέσουν τα επιπλέον αυτά χρήματα.

Στο δημοσίευμα αφήνεται να εννοηθεί για μία ακόμη φορά ότι το Βερολίνο έχει χάσει την υπομονή του με την Ελλάδα, καθώς όπως υποστηρίζει δεν παρουσιάζεται καμία πρόοδος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα της διαδοχής του στο Eurogroup, o Γιούνκερ τάχθηκε υπέρ της τοποθέτησης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Εκτιμώ ότι ο Σόιμπλε πληροί όλες τις προϋποθέσεις, για να γίνει πρόεδρος του Eurogroup», είπε ο Γιούνκερ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ:"H τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στα δικαστήρια"!"

Δεν έχω... δεν πληρώνω

Είναι κάποιοι εκ πεποιθήσεως μπαταχτσήδες, επαγγελματί­ες της φοροδιαφυγής, με τα «σέα τους, τα μέα τους» και τα λεφτά τους στην Ελβετία.
Αυτοί δεν «γουστάρουν» και δεν πληρώνουν.
Αυ­τούς, που ζουν σε βάρος των υπολοί­πων, οι αρχές δεν τους αγγίζουν καθώς κινούνται ανάμεσά τους. Δεν μιλάμε όμως γι’ αυτούς που δεν γουστάρουν να πληρώσουν.
Μιλάμε γι’ αυτούς που δεν τους έχει απομείνει τίποτε να δώ­σουν. Το υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών και τη ΔΟΥ Ιεράπετρας που μας απέστειλε φίλος αναγνώστης και δημοσιεύεται στο τέλος του κειμένου, περιγράφει γλαφυρά την άγρια κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ένα τεράστιο πια κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Πε­ριγράφει ταυτόχρονα, εκτός από την απόγνωση, και τα όρια της φορομπη­χτικής πολιτικής.
Με άλλα λόγια, πε­ριγράφει την αποτυχία του μοντέλου της περιοριστικής πολιτικής για την κάλυψη των ελλειμμάτων.
Οι εγχώριοι αχυράνθρωποι και οι ξένοι επόπτες τους, οι επιτελείς της καταστροφής, μάλλον δεν έχουν συ­νειδητοποιήσει πως «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».
Αυτοί οι... τύ­ποι, συνηθισμένοι να αντιλαμβάνο­νται τους ανθρώπους ως αριθμούς και διαβιούντες μακριά από την αλη­θινή ζωή των «απλών ανθρώπων», αδυνατούν ακόμη να αντιληφθούν ότι οι λογαριασμοί που κάνουν στα χαρτιά απλώς δεν βγαίνουν.
Όχι γιατί οι άνθρωποι επαναστάτησαν και δεν θέλουν να πληρώσουν.
Απλώς, δεν έχουν. Δεν έχουν μία.

Ας ρίξουμε μια ματιά τι μας ζητούν οι εγχώριοι «υπεύθυνοι» κυβερνήτες μας και οι off-shore ύπατοι καθοδη­γητές τους.
Ας δούμε, επιγραμματι­κά, τους αριθμούς που δεν βγαίνουν.
Ας συνειδητοποιήσουμε τι μας ζητούν αυτοί που προεκλογικά δεν είχαν κα­νένα πρόβλημα να μας παραμυθιάσουν με τα περί επαναδιαπραγμάτευ­σης και άλλες ωραίες ιστορίες.
Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη και κάνοντας γαργάρα τις προεκλογικές υποσχέσεις τους, σήμερα μας ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, γύρω στα 11 δι­σεκατομμύρια ευρώ, τα οποία κατα­νέμονται ως εξής:

Στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθουν οι φόροι από τα εκκαθα­ριστικά του 2012. Ως γνωστόν, μέσω των εκκαθαριστικών, εισπράττονται φέτος ο αυξημένος φόρος εισοδή­ματος (λόγω μείωσης αφορολογή­του, λόγω κατάργησης φορολογικών δαπανών και λόγω τεκμηρίων), η ει­σφορά αλληλεγγύης αλλά και το τέ­λος επιτηδεύματος από όσους δεν θα προλάβουν να κλείσουν τα βιβλία τους μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) του 2012. Για το ΕΕΤΗΔΕ του 2011, οι εισπράξεις έφτασαν στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Φέτος, οι ει­σπράξεις μπορεί να είναι μικρότερες, καθώς χιλιάδες Έλληνες έχουν χάσει τη δουλειά τους και, ως εκ τούτου, δι­καιούνται να μην πληρώσουν.

Περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ χρωστάνε οι μικρο-οφειλέτες του Δη­μοσίου. Πρόκειται για όσους οφείλουν ποσά έως 10.000 ευρώ. Σε αυτούς τους μικρο-οφειλέτες, θα προστεθούν και όσοι δεν πλήρωσαν το λεγόμενο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Πρόκειται για περίπου 500.000 Έλληνες, οι οποίοι οφείλουν περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Η συντριπτική τους πλειονότητα απλώς δεν έχει να πληρώσει.

♦ Εκκρεμεί η είσπραξη του ΦΑΠ 2010, του ΦΑΠ 2011 και του ΦΑΠ 2012.

♦ Τον Νοέμβρη θα έχουμε τα τέλη κυ­κλοφορίας, μέσω των οποίων θα καταβάλουμε άλλο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν...

Το προφανές ερώτημα που προ­κύπτει, είναι αν υπάρχει η δυνατότη­τα να πληρωθούν αυτά τα ποσά από ανθρώπους που είδαν τα εισοδήματά τους να περικόπτονται άγρια (οι τυχεροί), από ανθρώπους που υποα­πασχολούνται ή από ανθρώπους που είναι ήδη άνεργοι και με μηδενικές προοπτικές εξεύρεσης εργασίας.

Παρ’ όλα αυτά, οι «λογιστές» που θε­ωρούν τους εαυτούς τους πολιτικούς, υπολογίζουν, από τα 1.403.446 ση­μειώματα που έχουν ήδη αποσταλεί, να εισπράξουν 1,33 δισ. ευρώ, ενώ πέρυσι από την εκκαθάριση του συνό­λου των 5,7 εκατομμυρίων φορολογι­κών δηλώσεων είχαν μπει στα ταμεία του κράτους 1,1 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια, ο έξτρα φόρος που καλείται να πληρώσει κάθε νοικοκυριό ανέρχεται σε 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο!

Κάπως έτσι καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη λογιστών για να διαπιστώσει ότι τα όρια του κόσμου εξαντλήθηκαν. Έχει ανάγκη από πολιτικούς και πολιτι­κές που θα έχουν επαφή με τον κόσμο και την πραγματικότητα.

Άνευ ουδεμίας εκτίμησης

Αγαπητό «Ποντίκι»,

Σου αποστέλλω αυτό το υπόμνημα που το έστειλα ήδη στο υπουρ­γείο Οικονομικών και το υπέβαλα και στη ΔΟΥ Ιεράπετρας. Για να ξέ­ρουν ότι δεν θα γίνουμε αυτόχειρες.

Με αγωνιστικές ευχές

Ν. Αρετούλης


ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΔΗΛΩΣΗ

Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας

Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτε­ται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.

1.Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκ­μαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγ­μή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).

2.Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολό­κληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδή­ματος επιβίωσής μου!!!

3.Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο ’91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης - τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρη­ση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.

Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:

α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες και να πλη­ρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.

β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμή­σω να γίνω φονέας σας.

γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες.

7.7.2012

Άνευ ουδεμίας εκτίμησης


Ν. Αρετούλης

topontiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν έχω... δεν πληρώνω"

Το σχέδιο του Αντ. Σαμαρά για τις 100 ημέρες της κυβέρνησης

Tην εβδομάδα που πέρασε ο διοικητής της Tραπέζης της Eλλάδος, Γιώργος Προβόπουλος..., επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό και είχε συνεργασία μαζί του για μία ώρα. Yστερα από εκείνη τη συνάντηση, ο κ. Προβόπουλος, άνθρωπος των αριθμών και γνώστης του τραπεζικού τοπίου στις λεπτομέρειές του, εκμυστηρεύεται στους συνομιλητές του ότι είναι αισιόδοξος και αυτή την αισιοδοξία εμφανίζεται να την αντλεί από την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού. «O Σαμαράς θέλει να κάνει ρήξεις», φέρεται να είπε ο διοικητής. Tο ερώτημα είναι πώς και πότε.

H απάντηση από το Mαξίμου «είναι εδώ και τώρα». Ωστόσο, η πρωθυπουργική εντολή δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα από τους υπουργούς, αφού τα γραφειοκρατικά εμπόδια είναι πολλά και οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται, ακόμη και λόγω του γεγονότος ότι δεν ορίσθηκαν έγκαιρα γενικοί γραμματείς, είναι ορατές. O πρώτος άμεσος στόχος είναι η εκταμίευση της δόσης που θα ακολουθήσει την έκθεση της τρόικας. Tη Δευτέρα, οι υπουργοί που εκλήθησαν να περικόψουν δαπάνες θα έχουν τετ α τετ συναντήσεις ή τηλεφωνικές επικοινωνίες με το Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να σχηματισθεί το περίγραμμα των μέτρων για τα 11,5 δισ. ευρώ προσαρμογής για την τελική επίτευξη των στόχων.

Προηγήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των υπουργείων με τον αναπληρωτή υπουργό Oικονομικών Xρήστο Σταϊκούρα και τους εκπροσώπους του KEΠE, όπου και συζητήθηκαν επιμέρους προτάσεις για την περιστολή δαπανών. H συνάντηση θα επαναληφθεί το πρωί της Δευτέρας για να ακολουθήσουν τα ραντεβού του υπουργού Oικονομικών. Tην Tετάρτη ο Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, με σενάριο προσαρμογής για δύο και για τέσσερα χρόνια.

Εκταμίευση

H εκταμίευση της δόσης είναι απαραίτητη και για να υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα στο Γενικό Λογιστήριο του Kράτους, που τώρα φαίνεται να επαρκούν έως τις 20 Aυγούστου. Παράλληλα, όμως, μέρος της θα χρησιμοποιηθεί και για την αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. O πρωθυπουργός έθεσε χρονοδιάγραμμα για τη συνολική αποπληρωμή των οφειλών τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Ωστόσο, στελέχη του οικονομικού επιτελείου εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξα, δεδομένης της συνολικής καθυστέρησης στην καταβολή των δόσεων του δεύτερου πακέτου στήριξης.

Παρά την επιμονή του Mεγάρου Mαξίμου στις αποκρατικοποιήσεις, χαμηλές είναι οι προσδοκίες και σε αυτό τον τομέα. Πέρα από το IBC και τα Kρατικά Λαχεία, δεν φαίνεται εύκολη φέτος άλλη αποκρατικοποίηση. Tα υπουργεία Oικονομικών και Aνάπτυξης έχουν λάβει οδηγίες να αποτιμήσουν το νομοθετικό πλαίσιο και να παρουσιάσουν έως την άλλη εβδομάδα προτάσεις, εάν χρειάζεται ενίσχυση. H πρώτη εικόνα που υπάρχει είναι ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τις αποκρατικοποιήσεις είναι επαρκές, αλλά χρειάζεται εφαρμογή. Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί το κλίμα, ο πρωθυπουργός φέρεται να σχεδιάζει, πάντως, επιθετική κίνηση με τον κατακερματισμό της ΔEH και να ζητήσει διαπραγμάτευση σε ανώτατο επίπεδο για τον OΣE ,ώστε να κλείσει το θέμα των κρατικών ενισχύσεων και να μπορεί να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση του λειτουργικού σκέλους, δηλαδή της TPAINOΣE.

Oι επιθετικές κινήσεις προηγούνται σε κάθε περίπτωση της διατύπωσης του δημόσιου αιτήματος για επαναδιαπραγμάτευση. Θα προχωρήσει, ωστόσο, άμεσα η συγκρότηση της διαπραγματευτικής ομάδας, στην οποία, εκτός από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση θα λαμβάνουν μέρος οι αρμόδιοι υπουργοί για τα θέματα υπό διαπραγμάτευση, ο διοικητής της Tραπέζης της Eλλάδος και ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο Euroworking group. Σε αυτή την ομάδα θα κληθούν να λάβουν μέρος εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με πρώτο το ΣYPIZA. Aπό το Mέγαρο Mαξίμου προεξοφλούν ότι ο Aλέξης Tσίπρας θα αρνηθεί να συμμετάσχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, θεωρούν, ωστόσο, ότι η επιμονή του στην άρνηση θα τον εκθέσει στους πολίτες.

Tο βέβαιο είναι ότι ο κ. Σαμαράς βλέπει ως ορόσημο τη φθινοπωρινή Σύνοδο Kορυφής στις 18 και 19 Oκτωβρίου, και μέχρι τότε στοχεύει να μπορεί να παρουσιάσει η κυβέρνησή του ένα δείγμα γραφής.

Eφόσον τελικά προχωρήσουν αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών, τότε ο κ. Σαμαράς θα θέσει στο Eυρωπαϊκό Συμβούλιο το αίτημα για διετή επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής για την Eλλάδα. Θα έχουν προηγηθεί διμερείς επαφές του με τους βασικούς παίκτες στην E.E., αρχής γενομένης της Aγκελας Mέρκελ και του Φρανσουά Oλάντ.

O πρωθυπουργός σχεδιάζει να διατηρήσει και το μέτωπο των χωρών του Nότου, που εγκαινίασε με τους ομολόγους του της Iσπανίας, της Πορτογαλίας αλλά και της Iταλίας και της Iρλανδίας. Στο γύρο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί εάν θα συνοδεύεται από τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. «Παρά το καλό κλίμα στις σχέσεις τους, είναι σαφές ότι η χώρα εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό», επιμένει να λέει συνεργάτης του, που γνωρίζει τις διαθέσεις του.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο του Αντ. Σαμαρά για τις 100 ημέρες της κυβέρνησης"

Αυξάνεται στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία απο τον Σεπτέμβριο

Η αύξηση της στρατωτικής θητείας, απο 9 μήνες σε 12, ήταν το θέμα που «άνοιξε» προχθές την διυπουργική σύσκεψη, προκειμένου να μειωθούν οι μελλοντικές προσλήψεις επαγγελματιών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλύψει τις ανάγκες του σε προσωπικό με οπλίτες.

Με το νέο αυτό μέτρο εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεοσύλλεκτων οπλιτών θα φτάσει τους 10.000 ανα δίμηνο και θα αυξήσει τους υπηρετούντες κληρωτούς σε ετήσια βάση κατά περίπου 12.000Η 12μηνη θητεία θα τεθεί σε εφαρμογή πιθανότατα από τον Σεπτέμβρη, εφόσον τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί η μείωση στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών γίνουν αποδεκτά απο την Τρόϊκα.

Στην περίπτωση αυτή, θα ισχύσουν μεταβατικές ρυθμίσεις και για τους οπλίτες ου ήδη υπηρετούν

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξάνεται στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία απο τον Σεπτέμβριο"

Δηλώστε και σώστε περιουσία και καταθέσεις

Προτού εφαρμοστεί το Πόθεν Εσχες για όλους - Τελευταίος συμβιβασμός με την Εφορία για «μαύρα» εισοδήματα

«Δηλώστε, πληρώστε και σώστε». Αυτό είναι το μήνυμα που θα στείλει το επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών σε εκατομμύρια φορολογουμένους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν αποκρύψει από το κράτος εισοδήματα, ακίνητα, συμμετοχή σε κάθε είδους εταιρείες (συμπεριλαμβανομένων των offshore), έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό χωρίς να μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων ή έχουν αγοράσει αγαθά πολύ μεγάλης αξίας που ποτέ δεν έχουν δηλωθεί στην Eφορία. Ουσιαστικά πρόκειται να εφαρμοστεί για πρώτη φορά αναλυτικό «πόθεν έσχες» για όλους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος», στο υπουργείο Οικονομικών έχουν καταλήξει στο εξής: θα επιβληθεί ένας φόρος «ελκυστικός» για να δηλωθούν περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα που έχουν καταγραφεί στις φορολογικές δηλώσεις προηγούμενων ετών. Οσοι πολίτες αρνηθούν να ενταχθούν σε αυτή τη διαδικασία κινδυνεύουν με μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, καθώς το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει σε εκτεταμένες διασταυρώσεις και όπου διαπιστώσει ότι υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ πραγματικών εισοδημάτων και συνολικής περιουσίας του φορολογουμένου θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» τα εξής: «Πώς θα έρθει να δηλώσει περιουσία ο φορολογούμενος αν φοβάται ότι μέρος αυτής δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα πραγματικά του εισοδήματα; Δεν θα τα δηλώσει ποτέ και το κράτος θα μπει σε μια σύνθετη διαδικασία εντοπισμού. Γι' αυτό λοιπόν θα πρέπει να του δοθεί μία τελευταία ευκαιρία, να πληρώσει έναν φόρο και από 'δώ και πέρα η Εφορία να γνωρίζει με ακρίβεια ενός ευρώ την περιουσία που διαθέτει και, το βασικότερο, τα πραγματικά του εισοδήματα. Οποιος αρνηθεί θα καταλάβει γρήγορα το σφάλμα του και θα πληρώσει πολύ περισσότερα».

Προϊόν διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα ο φορολογικός συντελεστής που θα επιβληθεί επί της αδήλωτης περιουσίας του φορολογουμένου για να μπει η «κόκκινη γραμμή» με το παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς άναψε το «πράσινο φως» στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη να προχωρήσει τη διαδικασία για το ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο που θα αφορά όλους τους φορολογικούς κατοίκους στην Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 και θα περιλαμβάνει και τις καταθέσεις.

Οπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις, «αυτό εντάσσεται στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Με ειδική νομοθετική ρύθμιση όσοι δεν δήλωσαν έσοδα που αποδεικνύονται από την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία να τα δηλώσουν και να φορολογηθούν. Οσοι δεν το κάνουν θα έχουν κυρώσεις. Και όσοι απλώς απέσυραν καταθέσεις που αποκτήθηκαν από δηλωθέντα εισοδήματα στο παρελθόν, θα μπορέσουν να τις επιστρέψουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ετσι θα μπει μια τάξη και η χώρα θα αποκτήσει, επιτέλους, Περιουσιολόγιο».

Η νομοθετική ρύθμιση που σχεδιάζεται δεν θα περιλαμβάνει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ δεν θα αφορά τους πολιτικούς καθώς και πρόσωπα που άσκησαν δημόσια εξουσία από θέσεις ευθύνης.

Για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης έχει δηλώσει ότι θα υπάρξει πλήρης καταγραφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και για όσους δεν συμμορφωθούν εκτός από τις χρηματικές ποινές θα προβλεφθεί και αυστηρή ποινή μέσω της θέσπισης ποινικού αδικήματος.

Η τεχνολογία κατά της φοροδιαφυγής
Με «όπλο» την τεχνολογία, τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και τις βάσεις δεδομένων που διατηρούν τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες και ιδιωτικές κλινικές, το Κτηματολόγιο, εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και άλλοι φορείς, το υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί να περιορίσει σημαντικά τη φοροδιαφυγή.

Στόχος είναι οι φορολογούμενοι στις περισσότερες περιπτώσεις να μη χρειάζεται να συμπληρώσουν τους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης, αλλά απλώς να επιβεβαιώσουν ότι τα στοιχεία που έχουν προσυμπληρωθεί από το σύστημα Taxis είναι επικαιροποιημένα και σωστά. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών εξασφαλίζει, από τη μία, στους πολίτες μια απλή διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της φορολογικής δήλωσης και, από την άλλη, ότι κανείς φορολογούμενος δεν θα «ξεχάσει» να συμπληρώσει ενοίκια, δευτερεύουσες κατοικίες, εισοδήματα, αυτοκίνητα, δόσεις στεγαστικών δανείων, συντάξεις κτλ.

Αυτή τη στιγμή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων συγκεντρώνονται στοιχεία από τις τράπεζες για τον τζίρο καταστημάτων και επιτηδευματιών μέσω πιστωτικών καρτών. Ηδη έχει ξεκινήσει διασταύρωση των στοιχείων αυτών με τις δηλώσεις ΦΠΑ αλλά και εισοδήματος.

Στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αναμένεται να συνδράμουν και τα ασφαλιστικά ταμεία (κυρίως το ΙΚΑ) που θα ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβάλει οι φορολογούμενοι, αλλά και τα ποσά που έχουν εισπράξει οι συνταξιούχοι.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο των τραπεζών, στο υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει βγάλει οδηγίες βάσει των οποίων αν διαπιστωθεί ύποπτη δραστηριότητα που παραπέμπει σε ξέπλυμα χρήματος, τότε θα αναφέρουν το όνομα του πελάτη τους στην αρμόδια αρχή. Μάλιστα, η τράπεζα μπορεί να καλέσει τον πελάτη της και να του ζητήσει τη φορολογική του δήλωση για να διαπιστώσει αν οι καταθέσεις του ανταποκρίνονται στα πραγματικά εισοδήματα.
Ολοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν ένα ειδικό έντυπο στο οποίο θα καταγράφεται η κινητή και ακίνητη περιουσία τους και θα αποτελεί τη βάση ελέγχου για το «πόθεν έσχες».

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Δηλώστε και σώστε περιουσία και καταθέσεις"

Ήταν άρρωστος ο φύλακας και …δεν άνοιξε το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας..

Από τρύπα στον φράχτη μπήκαν οι τουρίστες που είχαν έρθει απ' όλο τον κόσμο!!!

Οι υψηλοί επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο είδαν ένα άνοιγμα στον φράχτη και μια σπασμένη σιδεριά και πέρασαν ένας - ένας με φόβο Θεού για να θαυμάσουν το μοναδικό αρχαίο θέατρο της Θράκης Το ίδιο είχε συμβεί και με την επίσκεψη των Γερμανών δημοσιογράφων πριν ένα χρόνο που δεν μπόρεσαν να το επισκεφθούνΤους φέρθηκε άψογα ο δήμαρχος της πόλης που τους μίλησε στα αγγλικά και τους καλωσόρισε προσωπικά διαφημίζοντας την πόλη

Τελικά πως πρέπει να δικαιολογηθείς και να εξηγήσεις σε ξένους επισκέπτες απ’ όλο ο κόσμο που έρχονται προσκεκλημένοι σε διεθνές συνέδριο ότι την προγραμματισμένη επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, το μοναδικό στην Θράκη ότι δεν θα ανοίξει αφού ασθένησε ο φύλακας που είχε επιφορτιστεί με αυτό το καθήκον κι δεν ενημερώθηκε κανείς ούτε λήφθηκε μέριμνα αντικατάστασής του; Οι σύνεδροι αφού περιηγήθηκαν στο παραδοσιακό χωριό, αφού ξεναγήθηκαν στην αρχαιολογική συλλογή Ταβανιώτη πήγαν και στο αρχαίο θέατρο όπου τελικά διαπίστωσαν την αδυναμία να ανοίξει επισήμως. Τότε βρέθηκε η από μηχανής λύση, πέρασαν μέσα από τρύπα στο σύρμα κι αφού ήταν σπασμένη σιδεριά, ένας - ένας έτσι ώστε να δουν από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο και να αισθανθούν την επιβλητικότητά του και να καθίσουν στα εδώλια απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα του χώρου από εκεί.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην επίσκεψη των Γερμανών δημοσιογράφων οι οποίοι πριν ένα χρόνο δεν κατόρθωσαν να δουν από κοντά το αρχαίο θέατρο αφού ο φύλακας πάλι απουσίαζε για κάποιο εγγενή λόγο. Μήπως θα πρέπει η εφορία αρχαιοτήτων να δει το θέμα και να βρίσκει μια αξιοπρεπή λύση σε τέτοιες σημαντικές αφίξεις γιατί κάθε μέρα δεν έχουμε επισκέπτες από Βραζιλία, Κίνα, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Ιταλία και άλλες χώρες.

Στην διεθνή συνάντηση Mistec που ολοκληρώνεται αύριο στην πόλη μας ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης που ήταν παρόν σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις ήταν κοντά στους συνέδρους από την πρώτη στιγμή και τους καλωσόριζε έναν ένα δίνοντας βαρύτητα στην όλη διοργάνωση και το περιεχόμενό της που είναι η σημασία της μουσικής στην εκπαίδευση και την σχολική ζωή μέσα από πρωτότυπες παρουσιάσεις, ερευνητικά προγράμματα με την χρήση τεχνολογικών μέσων κλπ. Χθες οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στην Κομοτηνή ενώ το απόγευμα έκαναν τα ψώνια τους στην αγορά της πόλης.

xronos
Διαβάστε Περισσότερα » "Ήταν άρρωστος ο φύλακας και …δεν άνοιξε το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας.."

Σε επίπεδα τρόμου η εγκληματικότητα στη χώρα μας!!!

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η εγκληματικότητα στη χώρα μας καθώς για ακόμα μια φορά τα στοιχεία σοκάρουν. Μόνο στην Αττική, η Αστυνομία κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα 1.079 διαρρήξεις δηλαδή περίπου 35 την ημέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το πρώτο εξάμηνο του 2012 σημειώθηκαν 414 ένοπλες εισβολές σε σπίτια, ενώ την αντίστοιχη περίοδο το 2011 έγιναν 265.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, το ανησυχητικό δεν είναι μόνο η ποσοτική αύξηση του εγκλήματος αλλά και η ποιοτική, ιδιαίτερα η σκληρότητα του. Οι ληστές, απειλούν τις περισσότερες φορές τα θύματα τους με καλάσνικοφ και δεν διστάζουν να τα χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν τους στόχους τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ελληνικής Αστυνομίας, τα παράνομα πυροβόλα όπλα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι περίπου 100.000.

Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τα χερσαία σύνορα με την Αλβανία και τη Βουλγαρία αλλά και μέσω θαλάσσης από την Κρήτη, η οποία, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό αξιωματούχου στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης, είναι η μάνα της διακίνησης των όπλων.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε επίπεδα τρόμου η εγκληματικότητα στη χώρα μας!!!"

Γερμανικά όπλα για ολόκληρο τον κόσμο

Η γερμανική κυβερνηση σχεδιάζει να απλοποιήσει τις εξαγωγές εξοπλισμών, γράφει το περιοδικό «Der Spiegel»

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να απλοποιήσει την εξαγωγή όπλων και εξοπλισμών, ανταποκρινόμενη σε σχετικά αιτήματα του βιομηχανικού κόσμου. Αυτό προκύπτει από δύο προσχέδια αποφάσεων του γερμανικού υπουργείου οικονομίας, τα οποία αφορούν τη μεταρρύθμιση του δικαίου διεθνών οικονομικών σχέσεων.

Οι εν λόγω αποφάσεις ρυθμίζουν το μεγαλύτερο μέρος των γερμανικών εξαγωγών αμυντικής τεχνολογίας. Στόχος είναι «να απαλλαγεί από επιβλαβή στοιχεία το δίκαιο των οικονομικών σχέσεων με το εξωτερικό» και «να αρθούν οι γερμανικές ειδικές διατάξεις, οι οποίες οδηγούν σε μειονεκτική θέση τους γερμανούς εξαγωγείς έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών τους», αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο. Οι νέες διατάξεις θα ρυθμίζουν αυστηρά πρωτίστως τις εξαγωγές σε «τρίτες χώρες» εκτός της ΕΕ.

Οι εξαγωγές εξοπλισμών μεταξύ κρατών της ΕΕ θα θεωρούνται απλές «εξαγωγές», οι οποίες εν μέρει θα καθίστανται δυνατές με μια απλοποιημένη διαδικασία έγκρισης. Τα προσχέδια αποφάσεων του υπουργείου οικονομίας αποτελούν προσαρμογή του γερμανικού δικαίου στους λιγότερο αυστηρούς κανόνες της ΕΕ και διευκολύνουν έτσι τις εξαγωγές εξοπλισμών γερμανικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο. «Παλιότερα, οι γερμανικές κυβερνήσεις τόνιζαν συνεχώς ότι, παρά την ευρωπαϊκή εναρμόνιση, θα έπρεπε να συνεχίσουν να ισχύουν οι αυστηρότεροι γερμανικοί κανόνες», λέει η Κάτια Κόιλ, βουλευτής των Πρασίνων αρμόδια για θέματα εξοπλισμών. «Προφανώς, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον».

Το υπουργείο οικονομίας έχει καλέσει σε ακρόαση την ερχόμενη Τετάρτη τους συνδέσμους των γερμανών εξαγωγέων.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικά όπλα για ολόκληρο τον κόσμο"

Αυτή την χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτή την χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;"

Είκοσι χιλιάδες ευρώ τον μήνα μας στοιχίζει ο κάθε βουλευτής

Κι όμως... λεφτά υπάρχουν

Υπερδιπλάσιο από την αποζημίωση που δηλώνεται είναι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή, όπως αποκαλύπτεται με αφορμή την προσφυγή δικαστικών.

Βάσει του προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή φτάνει συνολικά τα 8.000 ευρώ. Περίπου στα 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, υπολογίζονται οι αμοιβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με το συγκεκριμένο κονδύλι να ανέρχεται στα 2.875.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, αφού οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που συμμετέχουν, για παράδειγμα στην Επιτροπή Οικονομικών παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα από άλλους, αφού οι συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής είναι πολύ περισσότερες.

Όσο για τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους παρέχονται από τη Βουλή, κοστολογούνται περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Για τους βουλευτές της Αττικής, τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ το μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ το μήνα.

Όπως αποκαλύπτει επίσης το Έθνος, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012, το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή τον μήνα.

Το κόστος για τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούται να έχει ο κάθε βουλευτής ανέρχεται περίπου στα 2.000 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συνεργάτη. Επίσης, οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δύο μονά εισιτήρια την εβδομάδα, προκειμένου να μεταβαίνουν στις περιφέρειες τους. Αυτό σημαίνει 104 μονά εισιτήρια τον χρόνο, τα οποία υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ τον χρόνο ή 960 ευρώ το μήνα.

Για τα τηλέφωνα τους οι βουλευτές λαμβάνουν περίπου 11.800 ευρώ ετησίως για τα σταθερά τηλέφωνα και άλλα 200 ευρώ τον μήνα ως πλαφόν για τα κινητά.

Οι βουλευτές περιφέρειας λαμβάνουν επίδομα ενοικίου που υπολογίζεται περίπου σε 1.000 τον μήνα για κάθε βουλευτή, με τους περισσότερους να διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ύστερα από συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Βουλή.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Είκοσι χιλιάδες ευρώ τον μήνα μας στοιχίζει ο κάθε βουλευτής"

Στις τράπεζες η πληρωμή όλων των φόρων από το φθινόπωρο

Έτσι, θα περιορισθεί σημαντικά ο όγκος εργασίας των ΔΟΥ και οι εφοριακοί δεν θα έχουν καμία ανάγκη για επαφή με τον πολίτη. Ακόμη, θα ξεπερασθούν προβλήματα όπως αυτό της πληρωμής του ΦΠΑ η πρώτη δόση του οποίου γίνεται ηλεκτρονικά και οι επόμενες στις ΔΟΥ. Να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχουν πολλές φορολογικές οφειλές οι οποίες δεν εξοφλούνται μέσω τραπεζών, όπως είναι οι δόσεις για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, φόρους κληρονομιών και γονικών παροχών κ.ά.

Σημειώνεται πως το νέο Μνημόνιο προβλέπει μια σειρά από ριζικές παρεμβάσεις στο φορολογικό μηχανισμό εμπνεύσεως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που στοχεύουν στο να κάνουν την εφορία πιο αποτελεσματική στην είσπραξη των φόρων και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται πως στις Εφορίες που θα διατηρηθούν θα κλείσουν τα δημόσια ταμεία.

24h
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις τράπεζες η πληρωμή όλων των φόρων από το φθινόπωρο"

Mεγάλη κομπίνα στην Άρτα

Κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων που δρούσε σε όλο το νομό Αρτας εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με την εφημερίδα Το Παρόν, μπλεγμένοι είναι ο δήμος Αρτας και το Γενικό Νοσοκομείο του νομού!Από τους ελέγχους προέκυψε ότι τουλάχιστον μισό εκατομμύριο λίτρα καυσίμων, όλων των τύπων, διακινήθηκαν παράνομα στο νομό αλλά και σε κρατικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των δέκα ελέγχων που έγιναν από το ΣΔΟΕ σε πρατήρια και σε εταιρείες εμπορίας καυσίμων βρέθηκαν και 23 αποθήκες καυσίμων και υγραερίου που δεν είχαν άδειες λειτουργίας.

enikos
Διαβάστε Περισσότερα » "Mεγάλη κομπίνα στην Άρτα"

Καταργούνται αδιακρίτως (;) οι διπλές συντάξεις

Εισηγήσεις να καλέσει 150.000-200.000 συνταξιούχους να επιλέξουν ποια από τις δύο συντάξεις που λαμβάνουν θα περικοπεί, δέχεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εξεύρεσης μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία.

Σήμερα διπλές συντάξεις λαμβάνουν κυρίως οι γιατροί του ΕΣΥ, οι δικηγόροι, οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι πολιτικοί που συνήθως έχουν κρατήσεις από δύο συνταξιοδοτικούς κύριους φορείς. Ακόμα και οι χήρες λαμβάνουν διπλή σύνταξη σε περίπτωση που εργάζονταν (τη δικιά τους και μέρους του συζύγου τους).

Η αδικία βέβαια είναι ότι για να λάβει διπλή σύνταξη ο σημερινός συνταξιούχος πλήρωνε κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές και για τα δύο Ταμεία επί 35 χρόνια, χρήματα μέρος των οποίων τώρα χάνεται.

Τα ενδεχόμενα που προτείνονται σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, είναι είτε να τεθεί πλαφόν στο ύψος και των δύο συντάξεων είτε να ζητηθεί από τους δικαιούχους να διαλέξουν ποια σύνταξη επιθυμούν να λαμβάνουν, που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Η έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών αναφέρει ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί με το ίδιο μοντέλο και το καθεστώς των δύο ή τριών επικουρικών συντάξεων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι. Εκτός από τις διπλές συντάξεις όμως οι προτάσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση αναφέρουν ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν και οι προνοιακές παροχές, οι αμοιβές των εκπαιδευτικών και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

defencenet
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργούνται αδιακρίτως (;) οι διπλές συντάξεις"

Ενοχλημένος ο Ολάντ με τις απολύσεις σε Peugeot-Citroen

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία PSA Peugeot-Citroen πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί το σχέδιό της για την απόλυση 8.000 εργαζομένων και το κλείσιμο ενός από τα εργοστάσιά της ώστε να διασφαλίσει τον περιορισμό του κοινωνικού αντίκτυπου των μέτρων αυτών.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη με αφορμή τη σημερινή εθνική γιορτή της Γαλλίας, ο Ολάντ είπε ότι το κυβερνητικό σχέδιο για τον προβληματικό τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα περιλαμβάνει κίνητρα προς τους καταναλωτές για την αγορά γαλλικών αυτοκινήτων.

Ο Ολάντ χαρακτήρισε την ανακοίνωση της PSA Peugeot-Citroen για τις απολύσεις «απαράδεκτη» και είπε ότι «το κράτος δεν θα παραμείνει θεατής».

"Θεωρώ (το σχέδιο απολύσεων) απαράδεκτο στη σημερινή του μορφή», είπε ο Ολάντ και έκανε έκκληση να μειωθεί ο αριθμός των απολύσεων και η Peugeot Citroën να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε όλους τους υπαλλήλους της που θα πληγούν από αυτό.

sofokleousin
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενοχλημένος ο Ολάντ με τις απολύσεις σε Peugeot-Citroen"

Πόσες δουλειές κάνει ένας στρατιωτικός για το δημόσιο,χωρίς να πληρώνεται ούτε ένα ευρώ!

Αν κάποιος κυβερνητικός παράγοντας διάβαζε τα πάρα πολλά μηνύματα που γράψατε για το θέμα του Onalert “Ο πίνακας της ντροπής με τις αποδοχές των στρατιωτικών”, θα πρέπει να πανηγυρίζει. Ο στόχος της επιχείρησης που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και την συνέχσαν επάξια όλες οι κυβερνήσεις πο ακολούθησαν ,επετεύχθη! Ο “εμφύλιος” πόλεμος μεταξύ εργαζομένων μαίνεται με πάθος και ένταση! Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίον δημοσίων ,ιδιωτικοί εναντίον δημοσίων ,καθηγητές και δάσκαλοι εναντίον στρατιωτικών και τα “μέτωπα” δεν έχουν τελειωμό.

Είναι λάθος μέγα,την ώρα που και αυτή η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την “τελική λύση” ενάντια στους εργαζόμενους ,εμείς να ζητάμε να “ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα”! Και σ΄ ότι αφορά στους στρατιωτικούς δεν υπάρχει και κατσίκα!

Διαφεύγει σ΄ όλους μας και πρώτα απ΄ όλα σ΄ εμάς τους δημοσιογράφους πόσες “τρύπες” του δημόσιου τομέα καλύπτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Και δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι θα συνέβαινε αν σταματούσαν να παρέχουν αυτή τη κάλυψη,όχι επειδή θα αρνούνταν να το κάνουν αλλά επειδή η ολική κατάρρευση στην οποία με επιμονή κάποιοι προσπαθούν να τις οδηγήσουν δεν θα τους το επέτρεπε. Και εννοείται ότι για όλες αυτές τις δουλειές που καλούνται να κάνουν δεν εισπράττουν ούτε ένα ευρώ. Και οι ΕΔ και το προσωπικό τους. Μετρήστε λοιπόν:

1.Φυσικές καταστροφές. Πυργαγιές ,χιονοπτώσεις ,πλημμύρες, ότι και να συμβεί σ΄ αυτή τη χώρα είναι δεδομένο ότι θα το χειριστούν οι ΕΔ. Όχι σε κανένα άλλο κράτος του πλανήτη δεν είναι πρώτα οι ΕΔ που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις φυσικές καταστροφές. Είναι η έσχατη λύση. Γιατί όλα τα κράτη του κόσμου έχουν ΕΔ πρώτα για την εθνική τους ασφάλεια και μετά για να βγάζουν τους αλεξιπτωτιστές τους να σπάνε πάγο στα πεζοδρόμια ...της Κηφισιάς! Έχει συμβεί επί Γιάννου Παπαντωνίου,δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα.

Στις ελάχιστες περιπτώσεις που το ελληνικό κράτος επιχείρησε να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστροφές ,χωρίς να ζητήσει τη συνδρομή των ΕΔ ,τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά και τελικά το κράτος κατέφυγε πάλι στην λύση των ΕΔ.

Σε κανένα κράτος του κόσμου η δασοπυρόσβεση δεν επιυφυλάσσει τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο στις ΕΔ ,όσο στην Ελλάδα. Οι πιλότοι των Canadair είναι η πρώτη και η τελευταία σκέψη όταν ξεσπούν πυρκαγιές. Και οι δυνάμεις του στρατού ανεκπαίδευτες για τέτοιες αποστολές καλούνται -όχι τόσο συχνά όπως παλιά βέβαια- να δώσουν μάχη με τις φλόγες.

2. Αεροδιακομιδές ασθενών-τραυματιών. Τα ελικόπτερα του στρατού ,της αεροπορίας και ειδικά του ναυτικού και τα πληρώματά τους, είχαν φθάσει κυριολεκτικά στα όρια τους πριν από κάποια χρόνια. Αναλάμβαναν εξαιρετικά δύσκολες αποστολές, πετώντας μέσα σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, στα πιο απομακρυσμένα σημεία του Αιγαίου,όπου συνήθως διαπίστωναν ότι τα ελικοδρόμια...δεν λειτουργούν!

Όταν εδέησε το ελληνικό κράτος να αναθέσει τις αποστολές εκεί που έπρεπε κι όχι στις ΕΔ ,όλοι θυμόμαστε τι συνέβη. Δύο πτώσεις ελικοπτέρων πολλές ανθρώπινες ζωές χαμένες άδικα! Κι έτσι επιστρέψαμε στη δοκιμασμένη λύση των ΕΔ. Η μόνη διαφορά ,τώρα είναι ότι αντί να τραβάνε το μεγάλο ζόρι τα Sea Hawk του ΠΝ, το τραβάνε τα Super Puma της ΠΑ!

3.Ακόμη και τις μεταφορές των vip κυβερνώντων μας “επέστρεψαν” στη ΠΑ,μετά από τη τραγωδία με το vip αεροσκάφος στη πτήση προς Βουκουρέστι που είχε σαν αποτέλεσμα το χαμό τόσων ανθρώπων,μεταξύ των οποίων και ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

4.Τα στρατιωτικά νοσοκομεία; Οι ιατρικές παροχές που παρέχουν σε πολίτες είναι ανυπολόγιστης αξίας σ΄ ότι αφορά την ανθρώπινη πλευρά. Για την οικονομική; Τα εκατομμύρια που χρωστάνε τα ταμεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι εκατοντάδες.

Οι γιατροί των ΕΔ σώζουν ζωές χρησιμοποιώντας πλέον μεθόδους και τεχνικές που κανένα άλλο δημόσιο νοσοκομείο δεν έχει. Ενδεικτικό ήταν το ρεπορτάζ του Onalert για τις επεμβάσεις ανευρύσματος εγκεφάλου που γίνονται με απίθανα ποσοστά επιτυχίας στο 401.

5.Έρευνα-διάσωση.Η ανεπάρκεια μέσων σε άλλους φορείς του δημοσίου οδηγεί -και για εθνικούς λόγους βέβαια- αυτομάτως στις ΕΔ

Ο κατάλογος μπορεί να συμπεριλάβει πολλά, πάρα πολλά ακόμα θέματα που φυσιολογικά ανήκουν σε άλλους τομείς του δημοσίου,που δεν μπορούν να ανταποκριθούν κυρίως γιατί δεν διαθέτουν τα μέσα που απαιτούνται για να εκτελέσουν δουλειές που τους έχουν ανατεθεί.

Και δεν είναι το θέμα να παίξουμε το ρόλο του σηνηγόρου για τους στρατιωτικούς. Αυτή είναι η αλήθεια,όπως κι αν το δει κάποιος το θέμα. Και ναι είναι ντροπή το 90% των στελεχών των ΕΔ να λαμβάνει μισθό κάτω από 1500 ευρώ.

Όσο για τα επιδόματα στα οποία αναφέρονται κάποιοι,αυτά είναι η ντροπή της Ελληνικής Πολιτείας που αρνούμενοι να δώσει αξιοπρεπείς μισθούς στους στρατιωτικούς της “εφεύρισκε” κάθε τόσο ένα επίδομα-φιλοδώρημα για να ενισχύσει τα εισοδήματά τους.

Το ερώτημα στο οποίο όλοι πρέπει να απαντήσουμε είναι ένα και το ΄χουμε ξαναθέσει:

•θέλουμε ή δεν θέλουμε να έχουμε ΕΔ;

Αν αποφασίσουμε πως όχι ας το πούμε στο κ.Στουρνάρα μήπως ψάξει κάποιον “επενδύτη” για να τις ιδιωτικοποιήσει! Είναι ικανοί ακόμη και γι΄ αυτό.

Υ.Γ. Για να...ελαφρύνουμε λίγο την ένταση, θα σας μεταφέρουμε τι είχε πει ένας αξιόλογος πτέραρχος σ΄ έναν υπουργό Άμυνας που “γκρίνιαζε” για το κόστος των ΕΔ. Του είχε πει : “υπουργέ, οι ΕΔ είναι ...σαν την ερωμένη. Πρέπει να την πληρώνεις για να τη διατηρείς”. Επειδή ο υπουργός βέβαια ήταν λάτρης του “ποδόγυρου” το παράκανε και με τις ΕΔ και τώρα έχει περιπέτειες.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσες δουλειές κάνει ένας στρατιωτικός για το δημόσιο,χωρίς να πληρώνεται ούτε ένα ευρώ!"

Οι ενεργειακοί κολοσσοί θέλουν τα πετρέλαια της δυτικής Ελλάδας

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή για τις πρώτες γεωτρήσεις


Πέρα από κάθε προσδοκία είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές για την εξερεύνηση τριών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Κατάκολο και Πατραικός Κόλπος) με σκοπό την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου .

Ειδικότερα μέχρι και την λήξη της προθεσμίας, σήμερα το μεσημέρι, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι κατατέθηκαν 9 προσφορές από κοινοπρακτικά σχήματα αποτελούμενα από ελληνικούς και ξένους ομίλους από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, τον Καναδά και την Ιταλία.

Οι ιθύνοντες της αγοράς ,αναφέρουν ότι την μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή της Schlumberger, που είναι η κορυφαία εταιρία γεωτρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο . Μάλιστα αναφέρουν ότι η είσοδος της Schlumberger στο ελληνικό ενεργειακό "παιχνίδι" θα αποτελέσει “κράχτη” και για άλλες παρόμοιου βεληνεκούς εταιρίες να ενδιαφερθούν για κοιτάσματα και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας .

Ειδικότερα οι προσφορές που κατατέθηκαν είναι οι εξής:

1. Ιωάννινα :

- ΕΛΠΕ–Edison (Ιταλία)- Melrose Resources (Βρετανία)

- Energean Oil (εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου) - Petra Petroleum (Καναδάς) και Schlumberger - Arctic- Hunter Energy- KO Enterprises

- Chariot Oil and Gas

2. Κατάκολο:

- Energean Oil - Troian Oil (Βρετανία) – Schlumberger

-Greek Oil Energy Ventures.

3. Πατραϊκός Κόλπος :

- ΕΛΠΕ –Edison –Melrose

- Chariot (Βρετανία)

- Energean Oil- -Troian Oil- Schlumberger.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ενεργειακοί κολοσσοί θέλουν τα πετρέλαια της δυτικής Ελλάδας"

ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η ανασφάλεια των κατοίκων της Νέας Κίου έχει περάσει το κόκκινο εδώ και πάρα πολύ καιρό, περισσότερο από ότι των υπολοίπων γιατί είναι έντονο το πρόβλημα με τους τσιγγάνους.

Το εμπόριο ναρκωτικών διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια όλων χωρίς κανείς να μπορεί να αντιδράσει , μόλις έχει έρθει καινούργιο εμπόρευμα βγαίνουν τα φτιαγμένα αγροτικά με την μουσική στην διαπασών διαφημίζοντας την πραμάτεια τους λες και πουλάνε είδη προικός .

Τότε βλέπεις να σκάνε σαν τα σαλιγκάρια οι χρήστες , άλλοι οδεύουν προς το γκέτο, άλλοι κάπου εκεί έξω από το γυμνάσιο, κάποιοι άλλοι πάνε στην γωνία της λαχαναγοράς και κάποιοι άλλοι στην γωνία του πρώην ΚΕΓΕ.

Βλέπεις τον εξευτελισμό των χρηστών από τους τσιγγάνους και το θράσος των τσιγγάνων να πουλάνε ναρκωτικά φόρα τζόγο μπροστά στα μάτια των γυναικών που πάνε για να ανάψουν τα καντήλια των αγαπημένων τους προσώπων εκεί λίγο πιο έξω από το χωριό.

Μπαίνουν μες στο χωριό με "κωλιές" γεμίζοντας με καπνό και μαύρες ροδιές τον δρόμο και τους κατοίκους με τρόμο, όσο γι αυτούς που είχαν την ατυχία να έχουν κτήμα στις περιοχές που έχουν στρατοπεδεύσει δεν το συζητάμε καθόλου σίγουρα θα τους έχουν κλέψει την περίφραξη 2-3 φορές , αν είχαν φυτεμένα πράγματα όταν ήρθε η ώρα της συγκομιδής δεν τα μάζεψαν ποτέ γιατί ως δια μαγείας τη νύχτα κάποια άλλα χέρια προλάβαιναν και μάζευαν τον κόπο τους.

Βέβαια δεν σταματάει εδώ όλο αυτό μιας και πουλάνε και προστασία σε ανθρώπους που ζουν από την γη , τους ζητάνε αντίτιμο προκειμένου να μαζέψουν την σοδειά τους και να μην πάνε κάποιο πρωί και την έχουν μαζέψει άλλοι.

Οι μικροκλοπές είναι στην ημερήσια διάταξη και το κλου της ιστορίας είναι οι πυροβολισμοί από Καλάσνικοφ που σου τρυπάνε τ΄αυτιά τις νύχτες και γεμίζουν με τρόμο τις ψυχές των κατοίκων. Κατά τ΄άλλα όλα καλά και κάποιοι λιμοκοντόροι μας είπαν ρατσιστές όταν ξεσηκωθήκαμε και κάποιοι "ιδεολόγοι" μας κατηγόρησαν ως ανάλγητους όταν είπαμε δεν πάει άλλο φτάνει και κάποιοι άλλοι επέλεξαν να βγουν σε συνέντευξη τύπου και να κάνουν παλικαρισμούς αλλά για τα μάτια του κόσμου μιας και όλοι οι ψήφοι είχαν πάει μονοκούκι στην παράταξη τους και επί της ουσίας δεν θέλουν να κάνουν κάτι που θα τους έθιγε, όμως θα το καλύψουν προσφέροντας άρτο και θεάματα για να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία κάποιων κυριών που αρέσκονται να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και να πουλάνε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες περί πολιτισμού.

parapolitikaargolida

(σ.σ.)Το ίδιο συμβαίνει και σε Μενίδι,Ζεφύρι,Άνω Λιόσια,Χαλκίδα,Θήβα....και όπου αλλού υπάρχουν οι τσιγγάνοι,είναι πολύ το χρήμα, όπως φαίνεται τρώνε πολλοί.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ"

Στουρνάρας: "Αν ζητούσα τώρα επιμήκυνση θα είχε πέσει η κυβέρνηση"

«Σκέφτεστε να είχαμε μια επίσημη δημόσια άρνηση στο Eurogroup για την επιμήκυνση του προγράμματος; Τι θα λέγαμε στον κόσμο; Ότι διαπραγματευτήκαμε και αποτύχαμε; Θα είχε πέσει ήδη η κυβέρνηση....».

Με αυτά τα λόγια ο Υπουργός Οικονομικών περιέγραψε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ , Ευάγγελο Βενιζέλο, την κατάσταση που επικρατούσε στο Eurogroup και το γεγονός ότι ήταν αδύνατο να διαπραγματευτεί την επαναδιαπραγμάτευση ή επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να μεταφέρει στους πολιτικούς αρχηγούς της τρικομματικής κυβέρνησης την προειδοποίηση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν κλοντ Γιούνκερ ο οποίος ξεκαθάρισε στον κο Στουρνάρα λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου ότι δεν πρέπει να θέσει στο τραπέζι το θέμα επιμήκυνσης γιατί θα λάβει αρνητική απάντηση.

Star
Διαβάστε Περισσότερα » "Στουρνάρας: "Αν ζητούσα τώρα επιμήκυνση θα είχε πέσει η κυβέρνηση""

Νοίκι 80.000 ευρώ το μήνα για έναν... όροφο

Μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης σε έξοδα του κράτους ανακύπτουν καθημερινά..., σε μια φάση που το πρόβλημα λήψης έκτακτων μέτρων ανακύπτει οξύτατο. Ενδεικτικό των περιθωρίων εξοικονόμησης είναι τα στοιχεία για το κόστος λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών -δεκαπέντε τον αριθμό- που σύμφωνα με υπολογισμούς, ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Για δέκα από αυτές που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια στην πρωτεύουσα, τα νοίκια αγγίζουν ετησίως το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Κι αυτό, την ώρα που κτίρια-φιλέτα του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων στην καρδιά της Αθήνας παραμένουν αφημένα στην εγκατάλειψή τους. Πρόκειται για μια ενδεικτική, μόνο, εικόνα του κόστους λειτουργίας δημόσιων υπηρεσιών και των ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων για αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. Αποκαλυπτικός είναι ο πίνακας που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών ύστερα από αλλεπάλληλες επίκαιρες ερωτήσεις της βουλευτού της Ν.Δ. Φωτεινής Πιπιλή, που δημοσιεύει σήμερα η «ΗτΣ». Υπάρχουν δύο περιπτώσεις που ξεχωρίζουν. Τα νοίκια για τη στέγαση του ΑΣΕΠ, στην οδό Πούλιου ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ μηναίως, ενώ μόνο για έναν όροφο καταβάλλονται 80.000 ευρώ το μήνα. Ανάλογη εικόνα και για το ενοικιαζόμενο κτίριο στο οποίο είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες του Συνηγόρου του Πολίτη. Σύνολο ενοικίου άνω των 100.000 μηνιαίως, με τις 50.000 να αφορούν μόνο σε έναν όροφο. Μάλιστα για την υπόθεση αυτή κλήθηκε η επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής από τον εισαγγελέα κ. Πεπόνη και έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθεί προσπάθεια μείωσης του ενοικίου.

Σύσταση

Στον ίδιο πίνακα καταγράφεται η σύσταση της κυβέρνησης προς τους επικεφαλής των ανεξάρτητων αρχών για μείωση των ενοικίων της τάξης του 20%. Ωστόσο, το κατά πόσο εκτελέστηκε αυτή η σύσταση παραμένει άγνωστο, καθώς με βάση το νόμο 3051/2002, τα θέματα λειτουργίας κάθε ανεξάρτητης αρχής ρυθμίζονται από εσωτερικό κανονισμό που εκδίδεται από την ίδια, ενώ ο πρόεδρος της κάθε αρχής είναι και «διατάκτης των δαπανών της». Αυτός είναι και ο λόγος που στην ουσία η κυβέρνηση αδυνατεί να «μετρήσει» την εξοικονόμηση και εξορθολογισμό των δαπανών στις ανεξάρτητες αρχές Η λίστα με τα υπερβολικά ενοίκια -που ασφαλώς είναι πολύ ευρύτερη από το κόστος λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών- βρίσκεται ήδη στο Μαξίμου και αναζητούνται τρόποι άμεσης μείωσης των εξόδων, σε μια περίοδο μάλιστα που απεγνωσμένα η κυβέρνηση ζητεί ισοδύναμα μέτρα για το βαρύ πακέτο των 3 δισ. ευρώ που καλείται άμεσα να δρομολογήσει.

Μέρος της λύσης μπορεί να αποτελέσει ο άπιαστος μέχρι σήμερα στόχος της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στην καρδιά μάλιστα της Αθήνας. Εκεί, όπου σημαντικά κτίρια που ανήκουν στο κράτος ή τα ασφαλιστικά ταμεία μένουν στο... ράφι. Ήδη μελετάται η μερική έστω αξιοποίησή τους, καθώς με τις απαραίτητες μετατροπές θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ανεξάρτητες αρχές ή άλλους οργανισμούς, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό την «αιμορραγία» των υψηλών ενοικίων. Ενδεικτικά, αναφέρονται ορισμένα κτιριακά συγκροτήματα προς αξιοποίηση

Το ξενοδοχείο «Εσπέρια» στην οδό Σταδίου (10.000 τ.μ.), κλειστό εδώ και λίγα χρόνια, ανήκει στο Ταμείο Νομικών, είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, με μεγάλες αίθουσες στους υπόγειους χώρους και σχετικά σύγχρονη υποδομή.

Το πρώην ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια- που πριν από λίγους μήνες ανακοινώθηκε ότι προορίζεται για φοιτητική εστία- είναι και αυτό σε σχετικά καλή κατάσταση και ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας. Το παλιό γωνιακό ξενοδοχείο στην Κάνιγγος 21, ιδιοκτησίας του Ταμείου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Το «Αμπάσαντορ» (9.087 τ.μ.), που ανήκει στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα, παραμένει ερημωμένο μετά την εκκένωσή του από τους παράνομους μετανάστες. Μάλιστα τώρα το Ταμείο πληρώνει υπηρεσία security για να μην καταληθφεί εκ νέου από μετανάστες Η οικία της Μαρίας Κάλλας, στην οδό Πατησίων 61, ανήκει στο ΝΑΤ. Εδώ και χρόνια υπάρχει μελέτη αξιοποίησής του στα αζήτητα. Μέχρι σήμερα το κτίριο τελεί υπό κατάληψη αυτόνομων ομάδων.

Το «Acropol Palace» παραμένει στην οδό Πατησίων απέναντι από το Πολυτεχνείο, μισοκαμένο από πέρσι και έρημο. Η αξιοποίηση αυτών των εγκαταστάσεων -δεν μιλάμε για το ταλαιπωρημένο από σεισμούς και μισοερειπωμένο πλέον κτίριο του ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς από το 1999- θα έδινε, εκτός των άλλων και άλλη όψη στο ρημαγμένο κέντρο της πρωτεύουσας. Θα συνέβαλε στην τόνωση της καθημερινότητας και στο ξαναζωντάνεμα ολόκληρων περιοχών που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στο περιθώριο.

Μεγάλη είναι η ευθύνη των ηγεσιών των ασφαλιστικών ταμείων, που κατέχουν τη μερίδα του λέοντος σε κτίρια και ακίνητα στην Αθήνα, τόσο γιατί η περιουσία αφέθηκε στην τύχη της για δεκαετίες, αλλά και για την υποχρέωσή τους να κινηθούν άμεσα για την αξιοποίησή της. Το θέμα πάντως απασχόλησε και τη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα να προτείνει ένα νέο ταμείο από ασφαλιστικούς οργανισμούς, ώστε να τους παραχωρηθεί η δημόσια περιουσία για αξιοποίηση. Η Φ. Πιπιλή έκανε λόγο για πρόταση-απάτη. «Ποιοι θα αξιοποιήσουν τη δημόσια περιουσία; Αυτοί οι οργανισμοί που δεν μπορούν δεκαετίες τωρα να αξιοποιήσουν τη δική τους;».

Η κυβέρνηση πάντως έχει τώρα το λόγο και θα κριθεί από τη βούληση και ικανότητά της να δρομολογήσει λύσεις-εξπρές στην κατεύθυνση αυτή.

Το «Αμπάσαντορ» (9.087 τ.μ.), που ανήκει στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα, παραμένει ερημωμένο

Η οικία της Μαρίας Κάλλας, στην οδό Πατησίων 61, ανήκει στο ΝΑΤ. Εδώ και χρόνια υπάρχει μελέτη αξιοποίησής του στα αζήτητα.

Το «Acropol Palace» παραμένει στην οδό Πατησίων απέναντι από το Πολυτεχνείο, μισοκαμένο από πέρσι και έρημο.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοίκι 80.000 ευρώ το μήνα για έναν... όροφο"

Ο Αντρίκος την έκλεισε την offshore..Τυχαίο δεν νομίζω...

Όλοι πιστεύω να θυμάστε την ιστορία με την εταιρεία που ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security...

Ξέρετε, αυτή την εταιρεία του Αντρίκου (Παπανδρέου) στην Ελβετία..., με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.

Για όσους παρ ελπίδα δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν.. διαβάστε ΕΔΩ όλη την ιστορία...

Ε λοιπόν αυτή την εταιρεία όπως αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος σήμερα στο tweeter και στο facebook, την έκλεισε ο Αντρίκος...

exomatiakaivlepo
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Αντρίκος την έκλεισε την offshore..Τυχαίο δεν νομίζω..."

Ενοικιαστήριο σε τριάντα άδεια νοσοκομεία

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας -κατά την ανάγνωση... των προγραμματικών δηλώσεων- ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ενοικίαση τμημάτων του ΕΣΥ, κυρίως στην Περιφέρεια. Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τον πλέον πρόσφορο -για το δημόσιο συμφέρον- τρόπο για την «... αξιοποίηση ενοικίασης της αργούσας δυναμικότητας περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ...».

Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, κοσμήτωρ Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος μιλώντας στη «ΗτΣ», «φωτογραφίζει» τα υποψήφια νοσοκομεία προς ενοικίαση. Σύμφωνα με τον καθηγητή (υπεύθυνος για την εκπόνηση του «χάρτη» Υγείας), «σήμερα το κύριο βάρος της νοσοκομειακής περίθαλψης το σηκώνουν 25 δημόσια νοσοκομεία. Από αυτά, 17-18 νοσοκομεία είναι τριτοβάθμια και πανεπιστημιακά και τα υπόλοιπα είναι περιφερειακά δευτεροβάθμια». Υπάρχει και μια ομάδα περίπου 60-70 νοσοκομείων, τα οποία - σημειώνει ο καθηγητής- διεκπεραιώνουν απλές περιπτώσεις και εμφανίζουν μικρά ποσοστά πληρότητας, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνά το 50%!

Μία άλλη ομάδα, περίπου 20-30 νοσοκομείων, είναι αυτά που θα μπορούσαν να διατεθούν προς άλλη χρήση, αφού όπως αναφέρει ο κ. Κυριόπουλος «επιβιώνουν αποκλειστικά των πολιτικών και τοπικών ιδιαιτεροτήτων». Και πρόσθεσε: «Στην πράξη δεν παρέχουν δευτεροβάθμια περίθαλψη. Λειτουργούν υποτυπωδώς, σαν κέντρα υγείας».

Γιάννης Κυριόπουλος

Καταλήγοντας ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι χρειάζεται ριζική ανασυγκρότηση του νοσοκομειακού ιστού της χώρας και «θα πρέπει να συγχωνευτούν δομές υγείας».

Αξιοποίηση

Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΣΥ αναφέρεται ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Διευθυντής Εργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας, Τμήματος Νοσηλευτικής, Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος. Μόνον στην Αθήνα, τονίζει ο καθηγητής, υπάρχουν τουλάχιστον 84 ακίνητα του ΕΣΥ που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Ενδεικτικά αναφέρει την περίπτωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», που σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, διαθέτει 40 ακίνητα έτοιμα προς χρήση.

Λυκούργος Λιαρόπουλος

Ο κ. Λιαρόπουλος δηλώνει 100% υπέρ της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΕΣΥ, που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και των Συμπράξεων μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο καθηγητής ο οποίος είχε αναλάβει και τη μελέτη για τις συγχωνεύσεις στο ΕΣΥ, υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν σήμερα νοσοκομεία και άλλες μονάδες υγείας που υπολειτουργούν και θεωρητικά θα μπορούσαν να είναι υποψήφιες προς ενοικίαση». Διευκρινίζει ωστόσο ότι μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να γίνει με πολύ προσεκτικά βήματα προκειμένου να μη σκοντάψει σε μια σειρά νομικών θεμάτων, όπως είναι για παράδειγμα η περίπτωση των κληροδοτημάτων.

Η μελέτη για τις συγχωνεύσεις, σύμφωνα με τον κ. Λιαρόπουλο, θα μπορούσε να αποτελέσει την «πυξίδα» για τις σχετικές αποφάσεις. Αναφερόμενος στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΣΥ ο καθηγητής παρουσιάζει συγκεκριμένες περιπτώσεις νοσοκομείων που διαθέτουν σημαντική και ανεκμετάλλευτη περιουσία.

Για παράδειγμα, το νοσοκομείο της Καλαμάτας διαθέτει ένα εξαιρετικό ακίνητο στη Βυτίνα που «αραχνιάζει» ενώ και το νοσοκομείο Κυπαρισσίας διαθέτει μεγάλη περιουσία που παραμένει αναξιοποίητη.

Αντίστοιχα, το Σπηλιοπούλειο νοσοκομείο στην Αθήνα, με ποσοστό πληρότητας 43% (στοιχεία του ESYnet του υπουργείου Υγείας για το 2011) θα μπορούσε να δοθεί προς... ενοικίαση μέσω ΣΔΙΤ και να λειτουργήσει για παράδειγμα ως μονάδα φροντίδας τελικού σταδίου. Με αυτόν τον τρόπο, σημειώνει ο κ. Λιαρόπουλος, επιτυγχάνεται καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών και προσφέρονται νέες υπηρεσίες στους ασθενείς για τους οποίους σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει η συμφωνία να προβλέπει τιμολόγιο του ΕΟΠΥΥ ή ειδικό τιμολόγιο.

Το νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας στη δυτική Αττική, αναφέρει ο καθηγητής θα μπορούσε να είναι υποψήφιο για διαφορετική χρήση (για παράδειγμα να λειτουργήσει ως Κέντρο Αποκατάστασης ή ως Μονάδα Ιατρικού Τουρισμού), καθώς παρουσιάζει χαμηλή πληρότητα -μόλις 40%- ενώ σε μικρή απόσταση λειτουργούν δύο μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία: το Αττικόν στο Χαϊδάρι και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Υπολειτουργεί

Το νοσοκομείο Ναυπλίου, σημειώνει ο κ. Λιαρόπουλος, είναι μικρό και ουσιαστικά υπολειτουργεί αφού ο πληθυσμός της περιοχής καλύπτεται από το νοσοκομείο του Άργους. Στις πιθανές αιτιάσεις περί απόστασης, ο καθηγητής αναφέρει την περίπτωση του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, «το οποίο οι Αθηναίοι για να προσεγγίσουν διανύουν μία απόσταση ακόμη και 20 χιλιομέτρων».

Εν κατακλείδι, ο καθηγητής εκτιμά ότι τουλάχιστον 20-30 νοσοκομεία μπορούν να αξιοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ και να αλλάξουν χρήση. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ το οποίο διαθέτει δύο πτέρυγες. «Η πτέρυγα Τσαγκάρη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ ενώ το νοσοκομείο θα μπορούσε να έχει σημαντικά έσοδα από τη διάθεση μέρους της έκτασης 60 στρεμμάτων που διαθέτει». Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΣΥ πληρώνει 46.000 ευρώ το χρόνο στο πανεπιστήμιο για το Αμαλία Φλέμιγκ, και το πανεπιστήμιο πληρώνει το ίδιο ποσό στην εφορία.

Σημειώνεται ότι και στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπεται η παροχή κινήτρων για επαγγελματικές συμπράξεις επαγγελματιών Υγείας (γιατροί και οδοντίατροι) και άσκησης έργου σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές.

Επίσης, αναφέρεται η δημιουργία πολυϊατρείων, με προγράμματα ΣΔΙΤ στην επαρχία καθώς και η δημιουργία τουλάχιστον μίας μονάδας αποκατάστασης ανά Υγειονομική Περιφέρεια για την προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό (ιατρικός τουρισμός). Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο κ. Λιαρόπουλος στις δομές που προσφέρονται στο ΕΣΥ και τελικά δεν αξιοποιούνται. Στην Κω, η δημοτική αρχή είχε δωρίσει στο νοσοκομείο ένα κτίριο προκειμένου να το λειτουργήσει ως Κέντρο Αποκατάστασης. Το κτίριο δεν λειτούργησε ποτέ και έτσι η δημοτική αρχή το πήρε... πίσω για να το αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών.

Αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης

Νέες αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης για την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των δημόσιων νοσοκομείων σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. Η αξιολόγηση δεν θα αφορά μόνο τη δαπάνη για το φάρμακο ή για την προμήθεια άλλων νοσοκομειακών υλικών. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, θα εξεταστεί επίσης η παραγωγικότητα, η ποιότητα και η ποσότητα των περιστατικών που εξυπηρετήθηκαν με τους συγκεκριμένους οικονομικούς πόρους. Σε πρώτη φάση τα νοσοκομεία θα ελεγχθούν για το κόστος προμηθειών, μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών ενώ αμέσως μετά στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Υγείας μπαίνουν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων. Μάλιστα γίνεται υποχρεωτική η εκπόνηση ισολογισμών και απολογισμών των νοσοκομείων. Πάντως, ο υπουργός Υγείας έχει ήδη στα χέρια του την αξιολόγηση των νοσοκομείων για το 2011, σύμφωνα με έρευνα μέτρησης και αξιολόγησης της αποδοτικότητας των νοσοκομείων ΕΣΥ (στηρίχθηκε στα δεδομένα των λειτουργικών και οικονομικών αναφορών που καταχωρήθηκαν στο ESY.net κατά το κλείσιμο του έτους 2011):

Για το 2011, 24 νοσοκομεία του ΕΣΥ αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διαθέσιμους πόρους τους, παρουσιάζοντας άριστους δείκτες στην αξιοποίηση των παραγωγικών συντελεστών και την παραγωγικότητα, σε αντιστοιχία με το μέγεθος τους. Από τα 24 νοσοκομεία τα 6 ήταν μεγάλα νοσοκομεία, τα 2 μεσαία και τα υπόλοιπα 6 γενικά νοσοκομεία. Ενδεικτικά να αναφερθεί η άνοδος της αποδοτικότητας δύο μεγάλων νοσοκομείων, του αντικαρκινικού Θεσσαλονίκης Θεαγένειο και του Ηρακλείου (Βενιζέλειο - Πανάνειο), τα οποία από αρκετά υψηλά ποσοστά αποδοτικότητας για το 2009 και 2010 (πάνω από 90%) κατάφεραν να ενταχθούν στα πρότυπα νοσοκομεία για το 2011. Εξαιρετικά σημαντική και η άνοδος του ογκολογικού νοσοκομείου Αγ. Ανάργυροι (+42%) καθώς και των νοσοκομείων Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Λάρισας, Καρδίτσας και Πύργου τα οποία από εξαιρετικά χαμηλές τιμές τεχνικής αποδοτικότητας το 2009 (55%, 61%, 62%, 67% και 68% αντίστοιχα) βελτιώθηκαν αρκετά το 2010 (78%, 98%, 92%, 99% και 91% αντίστοιχα) και κατάφεραν το 2011 να παρουσιάζουν άριστους δείκτες στο μέγεθος των υποδομών και στην αξιοποίηση των παραγωγικών συντελεστών.

Συνολικά, 11 νοσοκομεία παρουσιάζουν άριστους δείκτες αποδοτικότητας αναφορικά με την παραγωγικότητα σε αντιστοιχία με το μέγεθός τους, την αξιοποίηση των παραγωγικών συντελεστών και το μέγεθος των υποδομών τους με την «πεντάδα» να διαμορφώνουν τα Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», το Πατρών Καραμανδάνειο καθώς και τα Παπαγεωργίου, Καλαμάτας.

Σε σχέση με το παραγόμενο αποτέλεσμα, χαμηλότερη αποδοτικότητα εμφανίζουν ο Ευαγγελισμός και το ΚΑΤ, δύο νοσοκομεία που νοσηλεύουν εξαιρετικά δύσκολα και βαριά περιστατικά με μεγαλύτερη από το μέσο όρο διάρκεια νοσηλείας (έξι ημέρες). Σύμφωνα με την έρευνα, «η βαρύτητα των περιστατικών μπορεί να εξηγήσει έως ένα βαθμό το αποτέλεσμα αυτό. Γι' αυτό φαίνεται πως χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια βελτίωσης από την πλευρά της διοίκησης και του προσωπικού και το τρέχον έτος».

Όσον αφορά την δεύτερη κατηγορία νοσοκομείων (μεσαία και νομαρχιακά), «μετεξεταστέα» μένουν το Σπηλιοπούλειο και το Θριάσιο τα οποία για άλλη μια χρονιά εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλή αποδοτικότητα, 26% και 49%, με περαιτέρω πτώση του δείκτη αυτού να σημειώνεται κατά το 2011, πτώση της τάξης του 10% για το πρώτο και 7% για το δεύτερο μεταξύ 2011-2010.

Η τελευταία κατηγορία νοσοκομείων (γενικά νοσοκομεία) παρουσίασε τις υψηλότερες τιμές αποδοτικότητας καθώς 16 στις 17 νοσοκομειακές μονάδες εμφάνισαν πάνω από 70% αποδοτικότητα. Βέβαια -διευκρινίζεται στην έρευνα- τα μικρής δυναμικότητας νοσοκομεία χαρακτηρίζονται ως παραγωγικά ακριβώς λόγω του εξαιρετικά μικρούς μεγέθους τους (μ.ο. 50 κλίνες) και του πολύ καλού έργου των εξωτερικών τους ιατρείων.

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενοικιαστήριο σε τριάντα άδεια νοσοκομεία"

Επιστρέφει το «χαράτσι» μέσω... ΔΕΗ-Παρέμβαση Κουβέλη

«Φουσκωμένους» θα δουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ όσοι επιστρέψουν τον Αύγουστο από τις διακοπές τους, καθώς θα περιλαμβάνουν και το χαράτσι στα ακίνητα. Παρά τις αρχικές ενστάσεις που διατυπώθηκαν, η ΔΕΗ φέρεται να έχει πάρει εντολή να αποστείλει τους λογαριασμούς με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το οποίο θα εισπραχθεί σε 5 δόσεις.

Το οικονομικό επιτελείο, που εξετάζει το θέμα, φαίνεται ότι κατέληξε να σταλεί το χαράτσι στον λογαριασμό του ηλεκτρικού με ένα εκκαθαριστικό, καθώς όλες οι άλλες σκέψεις κρίθηκαν περίπλοκες και χρονοβόρες.

Πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι υπήρχαν εναλλακτικά σενάρια που προέβλεπαν την βεβαίωση του χαρατσιού σε ξεχωριστό ειδοποιητήριο και σε ξεχωριστό φάκελο από τον λογαριασμό της ΔΕΗ με στόχο να μην χτυπηθούν τα έσοδα της επιχείρησης. Έτσι ο κάθε φορολογούμενος θα πλήρωνε κανονικά τον λογαριασμό του ρεύματος με τα τέλη και θα μπορούσε να καταβάλλει το ποσό ξεχωριστά στις τράπεζες και τα ταχυδρομεία και το υπουργείο Οικονομικών θα επέβλεπε την όλη διαδικασία.

Ωστόσο, φαίνεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν ότι ο νέος αυτός τρόπος δημιουργούσε πολύ μεγαλύτερη προβλήματα και ήταν εξαιρετικά περίπλοκος.

Την ίδια στιγμή το οικονομικό επιτελείο δεν κρύβει την ανησυχία του για το τελικό ποσό που θα εισπραχθεί, εφόσον υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακυρώνει την ποινή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν το πληρώσουν. Μόνο πέρσι πριν την απόφαση του ΣτΕ υπολογίζεται ότι περίπου 500 χιλιάδες πολίτες δεν πλήρωσαν το ειδικό τέλος ακινήτων.

«Δε θα κόβεται το ρεύμα»

Παρέμβαση Κουβέλη στο θέμα που προέκυψε με το «χαράτσι» της ΔΕΗ. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ ερωτηθείς σχετικά είπε: «Αυτό που συζητείται είναι αν αυτό το τέλος θα ενσωματωθεί ή αν θ’ αποτελεί ξεχωριστό σημείωμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Το λέω αυτό με το δεδομένο ότι είναι άλλο πράγμα να μη σου κόβουν το ρεύμα και δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα και δε θα κόβεται το ρεύμα και άλλο πράγμα αυτό το βάρος του ειδικού τέλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος πρόσθεσε: «Γίνεται μια προσπάθεια στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων ν’ αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση αυτού του τέλους η οποία θ’ αντιστοιχείτε στην ικανότητα του πολίτη να πληρώσει αυτό το τέλος».

Μήνυμα Μηταράκη στη ΔΕΗ

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης μίλησε επίσης για το ίδιο θέμα του «χαρατσιού» στέλνοντας μήνυμα στη διοίκηση της ΔΕΗ ότι πρέπει να κάνει πράξη το νόμο που θα ψηφιστεί. «Καταρχήν όπως είχαμε πει προεκλογικά από 1/1/2013 καταργείται το χαράτσι της ΔΕΗ. Για το 2012 δυστυχώς υπάρχει αυτή η μεταβατικότητα. Θα δοθούν περισσότερες δόσεις και η ΔΕΗ -ακούστε προσεκτικά τι θα πω- θα εφαρμόσει το νόμο και ότι ρύθμιση κάνει η κυβέρνηση», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Ακόμη δεν έχει γίνει νομοθετική παρέμβαση γι’ αυτό το χαράτσι του 2012. Αν γίνει ρύθμιση από το κράτος και πρέπει να εξεταστεί ειδική ρύθμιση για κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες η ΔΕΗ θα εφαρμόσει το νόμο που θα περάσει το κοινοβούλιο».

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφει το «χαράτσι» μέσω... ΔΕΗ-Παρέμβαση Κουβέλη"

Ποιοί και γιατί απαξιώνουν τα ασημικά της Ελλάδας στα …7 δις;;;

Ένα απίστευτο ρεπορτάζ σχετικά με την αξία της δημόσιας περιουσίας φέρνει στο φως το Έθνος της Κυριακής. Πρόκειται για επίσημο έγγραφο που έστειλε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στις Βρυξέλλες και το οποίο αναφέρεται στην αποτίμηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων.

Το έγγραφο αυτό σας το παρουσιάζουμε για να καταλάβετε το μέγεθος της ξεφτί λας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τεχνικές υπηρεσίες, η αξία της δημόσιας περιουσίας αν αυτή τη στιγμή αποκρατικοποιηθεί δεν αξίζει ούτε 7 δις ευρώ και συγκεκριμένα 6,9 δις ευρώ.

Πάρτε παράδειγμα μερικά στοιχεία για να καταλάβετε τι συμβαίνει:

Η ΕΥΔΑΠ κοστίζει 200 εκατ., η ΕΥΑΘ μόλις 80 εκατ., από το Ελληνικό μπορούμε να εισπράξουμε το πολύ 700 εκατ., η Εγνατία οδός μπορεί να περάσει σε ιδιώτες με 250 εκατ. ενώ η πώληση 28 κρατικών ακινήτων «πακέτο» θα αποφέρει μόλις 200 εκατ.

Για τα κρατικά λαχεία με 550 εκατ. καθάρισαν οι ενδιαφερόμενοι του τζόγου ενώ μόλις 500 εκατ. κοστίζει ο ΟΠΑΠ που έχει έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετησίως.

Για τα περιφερειακά αεροδρόμιο με συνολικά 400 εκατ. οι ιδιώτες θα γίνουν άρχοντες ενώ από τα λιμάνια Πειραιά, Θεσσαλονίκης και άλλα μικρότερα μην περιμένουμε να εισπράξουμε πάνω από 420 εκατ.

Για το ακίνητο του IBC που κόστισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πολλά εκατ. ευρώ και είναι αυθαίρετο, Λάτσης, Μπόμπολας ή ο επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα που το διεκδικούν, θα δώσει το πολύ 80 εκατ.

Από τη ΔΕΗ δε θα πρέπει να περιμένουμε πάνω από 350 εκατ. από τον Ιππόδρομο μόλις 60 εκατ. και από το υπόλοιπο του αεροδρομίου 800 εκατ.

Η ΔΕΠΑ κοστίζει 250 εκατ., τα ΕΛΠΕ 700 εκατ., τα ΕΛΤΑ μόλις 80 εκατ., η Αφάντου στη Ρόδο 30 εκατ. και ο πολυτελής Αστέρας Βουλιαγμένης 30 εκατ. Όσο δύο βίλες στη Μύκονο δηλαδή όταν πριν 2-3 χρόνια η αποτίμησή του ήταν 1 δις.

Δεν ξέρουμε αν το Ταμείο έχει κάνει λάθος στα νούμερα, προφανώς τα βγάζει με βάση την παρούσα κατάσταση της Ελλάδας και της αγοράς.

Δεν ξέρουμε αν επίτηδες έβαλε τόσο μικρά νούμερα για να δείξει στις Βρυξέλλες ότι τα 50 δις που περίμεναν από αποκρατικοποιήσεις είναι μεγάλη πλάνη.

Αυτό που ξέρουμε είναι τι θα γίνει αν τολμήσει έστω κι ένας να βάλει υπογραφές για πώληση σε τέτοια νούμερα. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει: Πουλάμε αλλά δεν ξεπουλάμε.

Κι αν είναι να χαθούν τα ασημικά της χώρας με μόλις 7 δις ευρώ τότε καλύτερα να χρεοκοπήσουμε.

Από την άλλη, ας μας πουν οι σύμβουλοι, οι ακριβοπληρωμένες εταιρείες που «κόλλησαν» δίπλα στους φωστήρες του ΤΑΙΠΕΔ, τι έχουν να πουν για τα στοιχεία αυτά; Εδώ κι ένα χρόνο τι έκαναν για να διαφημίσουν την προς πώληση περιουσία της Ελλάδας; Ο κ. Μητρόπουλος, ο κ. Ταπρατζής, η Citigroup και οι υπόλοιποι σύμβουλοι που υποτίθεται θα έφερναν μεγάλους επενδυτές να δώσουν τα ωραία τους λεφτά, τι έκαναν επί ένα χρόνο;

antinews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοί και γιατί απαξιώνουν τα ασημικά της Ελλάδας στα …7 δις;;;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news