facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πώς να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι

Φωτογραφία για Πώς να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτιAυτή την περίοδο τα έντομα κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα και έξω από το σπίτι. Γι’ αυτό αν θέλετε να απαλλαγείτε οριστικά από την ενοχλητική παρουσία τους... μπορείτε να εφαρμόσετε φυσικούς και οικολογικούς τρόπους για να τα… εξαφανίσετε. Και φυσικά, θα γλιτώσετε χρήματα μην αγοράζοντας τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να απομακρύνετε τα μικρά έντομα που βρίσκουν… καταφύγιο στα φυτά, όπως για παράδειγμα τις αράχνες και τις μελίγκρες, μπορείτε να διαλύσετε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι για τα πιάτα και μαζί με την ίδια ποσότητα ελαιόλαδου να τα τοποθετήσετε σε πέντε λίτρα νερό. Στη συνέχεια, ψεκάστε τα φυτά σας.

Στην περίπτωση που θέλετε να απομακρύνετε τα μυγάκια από τα λουλούδια, διαλύστε μία κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι για τα πιάτα σε πέντε λίτρα νερό και ψεκάστε ντάλιες, γεράνια και ιβίσκους.

Για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια μέσα και έξω από το σπίτι, ψεκάστε τις φωλιές τους ή τα σημεία στα οποία εμφανίζονται με ξίδι και νερό.

Για να μην αποκτήσει το κατοικίδιό σας ψύλλους ή τσιμπούρια, τοποθετήστε στο μέρος που κοιμάται φύλλα από δεντρολίβανο, μάραθο ή πευκοβελόνες. Επίσης, μπορείτε να ανακατέψετε στο φαγητό του λίγη μαγιά μπύρας ή σκόρδο.

Tromaktiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι"

«Μαύρη τρύπα» 2,5 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία, που έχουν τεθεί σε τροχιά κατάρρευσης

ΣΤΟ «κόκκινο» βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω της έλλειψης πόρων, υποδομών και προσωπικού. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής Θανάσης Καποτάς κατά τη διάρκεια του 28ου συνεδρίου, έως το τέλος του έτους οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα χρειαστούν περίπου 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον της κρατικής επιχορήγησης. Την ίδια στιγμή η κακή οικονομική κατάσταση των ταμείων επιδεινώθηκε λόγω της απομείωσης των καταθέσεων και των ομολόγων τους μέσω του PSI, αλλά και της πρωτοφανούς ανεργίας.

Αναλυτικότερα, το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να χρειαστεί 1,4 δισ. ευρώ για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έως το τέλος του 2012. Έχει ήδη απορροφήσει το 66% της κρατικής επιχορήγησης, δηλαδή 2,7 δισ. ευρώ από τα 4,1 δισ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί. Παράλληλα, παρουσιάζει σημαντική μείωση εσόδων, καθώς ένας στους τρεις εργαζόμενους παραμένει ανασφάλιστος, με την εισφοροδιαφυγή να αγγίζει τα 6 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ το Ίδρυμα αδυνατεί να εισπράξει 6,7 δισ. ευρώ βεβαιωμένων εισφορών. Οι συσσωρευμένες οφειλές προς τρίτους ανέρχονται σε 7,5 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα τα έξοδά του παρουσιάζουν άνοδο από 10,8 σε 11,08 δισ. ευρώ (από το 2011 στο 2012) λόγω αυξημένης συνταξιοδότησης.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών εμφανίζει έλλειμμα ύψους 830 εκατ. ευρώ. Η μείωση των εισφορών αγγίζει το 35%, καθώς μόλις το 55% των ασφαλισμένων καταβάλλει εισφορές. Το ταμείο κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2012 έχει απορροφήσει το 71% της επιχορήγησης, το 44% της συμμετοχής του κράτους και το 63% του συνόλου της αρχικής εγγεγραμμένης πίστωσης.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στον ΟΓΑ, καθώς μονό το 58% των ασφαλισμένων καταβάλλει τις εισφορές του και μόλις το 6% έχει ενταχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Γεγονός που σημαίνει ότι το 36%, δηλαδή 241.814 σε σύνολο 664.376, ασφαλισμένων του Οργανισμού δεν καταβάλλουν εισφορές.

Όσον αφορά τα επικουρικά ταμεία, τα περισσότερα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μείωση των ασφαλισμένων έναντι των συνταξιούχων (ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΔΥ), αλλά και την απομείωση της περιουσίας τους λόγω του κουρέματος των ομολόγων. Η πλειονότητα των ταμείων δεν επιθυμεί την ένταξή της στον ενιαίο επικουρικό ΕΤΕΑ που ανακοίνωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, γεγονός που οδηγεί σε αδιέξοδο αυτή την λύση.

Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για την καταβολή εφάπαξ βοηθήματος συνολικού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ. Τα έσοδα του ταμείου αρκούν για να καλύψουν 500 εφάπαξ το μήνα. Σήμερα ικανοποιούνται αιτήσεις για εφάπαξ όσων συνταξιοδοτήθηκαν πριν από δύο έτη, ενώ εφόσον δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα όσοι υποβάλουν τις αιτήσεις τους σήμερα θα λάβουν το εφάπαξ έπειτα από επτά έτη.

Σχετικά με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισημαίνουν ότι οδηγείται σε κατάρρευση, η οποία αναμένεται να συμπαρασύρει και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Το συσσωρευμένο έλλειμμα του Οργανισμού ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τους χρόνους έκδοσης των συντάξεων, οι μήνες αναμονής έχουν ως εξής:

• ΙΚΑ: 8-12 μήνες για σύνταξη, 18 μήνες σε περίπτωση διαδοχικής
• ΟΑΕΕ: 7-9 μήνες για σύνταξη και 18 μήνες για διαδοχική
• Δημόσιο: 8 με 9 μήνες και 12 για διαδοχική
• ΟΓΑ: 1 χρόνος και 15-20 μήνες για διαδοχική
• ΕΤΕΑΜ: 3-15 μήνες
• ΤΕΑΔΥ: 2-3 χρόνια
• ΤΕΑΙΤ και ΤΕΑΑΠΑΕ (ασφαλιστικές εταιρίες): 2-3 μήνες
• ΤΕΑΥΦΕ (φαρμακευτικές εταιρίες): 18 μήνες
• Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων: 2 χρόνια για όσους έχουν υποβάλει ήδη αίτηση και 7 χρόνια για αυτούς που θα υποβάλουν.

express
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μαύρη τρύπα» 2,5 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία, που έχουν τεθεί σε τροχιά κατάρρευσης"

Που είναι ωρέ τα παχύδερμα, συνδικαλησταράδες του ΟΤΕ για να ουρλιάξουν για το σκάνδαλο της Deutsche Telekom;


Οι παλαιότεροι τον θυμόμαστε πολύ καλά. Τον πασοκτζή καρεκλοκένταυρο διορισμένο τεμπελχανά στην άλλη άκρη του γκισέ, όταν η μαύρη σου η μοίρα σε έριχνε στην ανάγκη του. Να μεταφέρεις την παλιά σου γραμμή ή -Παναγιά μου!- να κάνεις αίτηση για καινούρια!

Τα θυμάστε τα κίτρινα δόντια, ασορτί με την μασχάλη στο (κάποτε) λευκό πουκάμισο; Πιθανότερο ήταν να επικοινωνήσεις με το πνεύμα του Ίωνος Δραγούμη, παρά με τον “εργαζόμενο” που η μοναδική του περγαμηνή ήταν τα μελανιασμένα χέρια από τα παλαμάκια στον Κουτσόγιωργα.

Αυτός ο πράσινος στρατός εκσυγχρονίστηκε παγιωμένος (μονιμότητα γαρ) αν και βραχύβιος αφού έβγαινε συντομότερα στην σύνταξη και από καμικάζι της Χαμάς, όταν το ΠΑΚ Γερμανίας ολοκλήρωσε την κοινωνική του επανάσταση με την κυβέρνηση του Κώστα (call me Spiros) Σημίτη. Ναι βρε, του γιού του Γιώργου, που διορίστηκε επί ναζιστικής κατοχής σύμβουλος της Εθνικής Τραπεζης. Του “αντιστασιακού”, βαπτισμένου από πριγκηπικά χέρια.

Τότε ο πράσινος λιποσυλλέκτης ανακάλυψε το κουστούμι και το σαμπουάν. Τις Ουκρανές και τα διοικητικά συμβούλια. Όλα πάντα πληρωμένα από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Πιστός στρατιώτης ο πράσινος συνδικαληστής. Να σου οι υπογραφές στις συμβάσεις με τη Siemens, να σου οι ομοφωνίες στα ΔΣ, να σου τα παλαμάκια στον Μαντέλη και οι υποκλίσεις στον “σύντροφο” Σκαρπέλη. Όλοι σύντροφοι, όντως μαζί τα τρώγανε, κερασμένα από την Ελλάδα. Ο πράσινος συνδικαληστής άλλωστε ήταν μόνιμος, όπως ο Σαλμάς ή ο Ηλιάκης, ο Βλαχάκος, ο Καραθανάσης, ο Γιαλοψός. Με την διαφορά ότι είχε δικαίωμα για απεργία, για υποψηφιότητα, προφανώς λόγω της καθημερινής μάχης με την χοληστερίνη που είναι πολύ πιο ύπουλος εχθρός από τον Τούρκο με F-16.

Εκεί όμως που ο πράσινος συνδικαληστής του ΟΤΕ έδινε τις ομηρικές μάχες, ήταν όταν στην εξουσία ερχόταν ο μισητός Καραμανλής. Τότε οι διώξεις για την Μήζενς γινόντουσαν “πολιτικές διώξεις”. Οι διωγμοί των λαμογιών του ΟΤΕ που είχαν στήσει φάμπρικα αποζημιώσεων σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο και έπαιρναν εκατομμύρια που πλήρωνε ο μαλάκας ο Έλληνας φορολογούμενος, γινόντουσαν “φασιστικό πογκρόμ εργαζομένων”. Και βέβαια όταν ο Καραμανλής τολμούσε να πουλήσει έστω μία μετοχή στην πενταπλάσια τιμή από ότι τις πούλαγε η Πασοκάρα (κρατώντας όμως την διοίκηση του οργανισμού), τότε ξεσπάθωναν ενάντια στο “ξεπούλημα του μόχθου των Ελλήνων”.

Και από κοντά οι αρχηγάρες να δηλώνουν: “Αυτή η υποδομή, αυτά τα δίκτυα και αυτές οι προοπτικές είναι προοπτικές, τις οποίες εμείς δεν πρέπει να εκχωρήσουμε, δεν θα εκχωρήσει η Ελλάδα, σε κάποιους τρίτους, ξένους, όταν μπορεί να είναι ένα όπλο στρατηγικό για την οικονομία, τη διπλωματία, το κύρος και την παρουσία του Ελληνισμού σε πάρα πολλές χώρες.” (Γ. Παπανδρέου, μέγαρο ΟΤΕ, 2008).

Και μετά τον τιτάνιο αγώνα των πράσινων συνδικαληστών, επιτέλους έρχεται ο Γιώργαρος Παπανδρέου στην εξουσία. Και δίνει κοψοχρονιά το management στην Deutsche Telekom.

Άκρα του τάφου σιωπή από τα πράσινα συνδικαληστικά λαμόγια…

Η Deutsche Telekom αρχίζει και ξεπουλά τις επενδύσεις του ΟΤΕ διεθνώς.

Μούγκα οι λιποσυλλέκτες. Μα αυτοί δεν δήλωναν ότι… “Ένας δεύτερος λόγος, για τον οποίο εμείς αντιτασσόμαστε σε αυτή την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, είναι ότι ο ΟΤΕ είναι ένας Οργανισμός που έχει, όχι μόνο παρουσία στην Ελλάδα, αλλά με κόπο, με τις προσπάθειες τις δικές σας, με τη βοήθεια τη δική σας και, βεβαίως, με την ουσιαστική επένδυση και από τον Ελληνικό λαό και την Πολιτεία, έχει αναπτύξει δίκτυα σε πολλές περιοχές της ευρύτερης βαλκανικής χερσονήσου και όχι μόνον.”!! (Γ. Παπανδρέου, 2008)

Δηλαδή, αυτά τα παχύδερμα που έφαγαν με χρυσά κουτάλια επί δεκαετίες από την πατρίδα, δεν έβγαλαν ούτε άχνα για το Εθνικό ξεπούλημα. Αυτά τα όντα που έβγαιναν στην σύνταξη από τα 48, ευνοημένοι από την Πατρίδα, δεν άρθρωσαν ούτε κουβέντα για την εθνική προδοσία της εκχώρησης στην Deutcshe Telekom…

Και έρχεται σήμερα ο ΟΟΣΑ και αποκαλύπτει μέγα σκάνδαλο της Deutshe Telekom, με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και άλλα πολλά. Γεγονός που αυτομάτως βάσει της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας δίνει το δικαίωμα στην χώρα να ανακτήσει την διοίκηση του οργανισμού. Όπως ακριβώς έγινε στην Πορτογαλία.

Μούγκα τα πράσινα γενόσημα! Μούγκα οι καλοταϊσμένες ρέπλικες ανθρώπων. Τον σκασμό οι αγωνισταράδες που δήλωναν ότι “…Μόνο σε μια τριτοκοσμική χώρα, θα μπορούσαμε να δούμε, πρώτα απ’ όλα, να πουλιέται δημόσιος πλούτος και, αντί να κερδίζει το κράτος, να κερδίζει κάποιος ιδιώτης. Αυτό, βεβαίως, είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Ούτε μία ανακοίνωση οι ασπόνδυλοι ασκοί σάπιας σάρκας!

Άξιοι βλαστοί του φυτωρίου Παγκάλου. Αφού τα φάγαμε μαζί, μετά βρίζουμε την χώρα που μας τάισε αλλά και τους μαλάκες που μας ανέχονται τόσες δεκαετίες στο σβέρκο τους. Και δίνουμε την πατρίδα δώρο στα αφεντικά μας. Τους προμηθευτές εκρηκτικών υλών στους αντιστασιακούς Ράπανους και Σημίτηδες.

Η άθλια, πράσινη νομενκλατούρα, η βρωμερή Λερναία Ύδρα που χρειάζεται έναν Ηρακλή για να καθαρίσει την κοπριά που αφήνει πίσω της…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η DEUTSCHE TELEKOM ΞΕΠΛΥΝΕ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΟΣΑ, ΚΑΛΥΠΤΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

olympia

Διαβάστε Περισσότερα » "Που είναι ωρέ τα παχύδερμα, συνδικαλησταράδες του ΟΤΕ για να ουρλιάξουν για το σκάνδαλο της Deutsche Telekom;"

"Συγκατοίκηση" για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;

Ένα βήμα πριν από τη μετακόμιση βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ, καθώς κρίνεται πλέον απαγορευτικό το ενοίκιο ύψους 50.000 ευρώ το μήνα που πληρώνουν στην Ιπποκράτους. Έτσι, αναζητούν εναγωνίως κτίριο με χαμηλότερο ενοίκιο. Αυτή τη στιγμή, διερευνάται η δυνατότητα μετακόμισης στη Λεωφόρου Συγγρού, όπου τα ενοίκια είναι σχετικά χαμηλά.

Άλλοι προτείνουν να μεταφερθεί το ΠΑΣΟΚ στο κτίριο όπου στεγαζόταν μέχρι από λίγο καιρό η Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ άλλοι προκρίνουν ως την καλύτερη επιλογή τη μετακόμιση σε όροφο του κτιρίου που βρίσκονται και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας....







enikos
Διαβάστε Περισσότερα » ""Συγκατοίκηση" για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ;"

52 δις ευρώ η παραοικονομία στην Ελλάδα

Ο τζίρος της παραοικονομίας της Ελλάδας για το 2011, είναι ο τέταρτος υψηλότερος μεταξύ των 17 κρατών - μελών της ευρωζώνης και ο ένατος μεταξύ των 27 της ΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, η αξία της μαύρης οικονομίας στη χώρα μας εκτιμάται ότι ξεπερνάει το ποσό των 52 δις ευρω.

Κάτι που μαρτυρεί την πλήρη αποτυχία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και των μέτρων που ανακοινώνονται από την εκάστοτε κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Χαρακτηριστικό της αδυναμίας είσπραξης φόρων από τους κρατικούς μηχανισμούς είναι ότι η Ελλάδα απουσιάζει από τον κατάλογο των 27 χωρών της ΕΕ στην κατηγορία κοστολόγησης των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "52 δις ευρώ η παραοικονομία στην Ελλάδα"

Αλλάζουν όλα στους φόρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σχέδιο 10 σημείων για σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Ουσιαστικά προωθείται η δημιουργία ενός νέου φορολογικού τοπίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, αρχής γενόμενης στην εστίαση, σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου ορίου, έναν φόρο στα ακίνητα, κατάργηση φορολογικών προστίμων και ποινών, αλλά και καταργήσεις στις φοροαπαλλαγές και τα προτιμησιακά καθεστώτα.

Το σχέδιο θέτει η κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς το εξειδικευμένο τεχνικό κλιμάκιο βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Μάλιστα χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη για το θέμα.

Η κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, βρίσκεται τώρα στην κορυφή της ατζέντας με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Οικονομικών συστήνεται ειδική ομάδα δράσης που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Στους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου με τις βασικές αρχές του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο αφού παρουσιαστεί και συζητηθεί με την τρόικα και λάβει το «πράσινο φως», εξετάζεται να τεθεί σε διάλογο?εξπρές με τους κοινωνικούς φορείς, πριν λάβει την τελική του μορφή και τον δρόμο προς τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις μέχρι σήμερα επαφές με την τρόικα, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θέτουν την κατάργηση φοροαπαλλαγών και προνομιακών καθεστώτων και την πλήρη αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού ως απαραίτητες προϋποθέσεις για να περάσουν οι μειώσεις στους συντελεστές φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ.

Μεταρρυθμίσεις
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η τρόικα καλεί τώρα τη νέα κυβέρνηση να επιταχύνει τους ρυθμούς εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο φορολογικό σύστημα της χώρας με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Εξαιτίας του παρατεταμένου εκλογικού κύκλου, έμειναν πίσω οι περισσότερες από τις παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα, όπως η απλοποίηση της νομοθεσίας μέσω της κατάργησης φοροαπαλλαγών και η αλλαγή του τρόπου διάρθρωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών με κατάργηση μεγάλου αριθμού εφοριών και τελωνείων και τη θέσπιση κριτηρίων επίτευξης στόχων για την αξιολόγηση των στελεχών της φορολογικής διοίκησης.

Η επιτάχυνση της προώθησης των αλλαγών αυτών τίθεται ως προϋπόθεση από την τρόικα για την αποδοχή ορισμένων μέτρων, όπως η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και η σταδιακή αύξηση του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος.

Επίσης η τρόικα βγάζει «κόκκινη κάρτα» στο υπουργείο Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και στο νομοσχέδιο αναμένεται να περιληφθούν πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

ΦΟΡΟΙ
Σε 9 δόσεις με μέτρα ισοδύναμα
Ισοδύναμα μέτρα αναζητεί το οικονομικό επιτελείο προκειμένου η τρόικα να ανάψει το «πράσινο φως» για να θεσπιστεί ειδική ρύθμιση καταβολής των φορο-επιβαρύνσεων που προκύπτουν με τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα έως και σε εννέα δόσεις.
Η τρόικα βλέπει κατ' αρχάς με θετικό μάτι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για τμηματική καταβολή των φορολογικών επιβαρύνσεων για να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά.
Ωστόσο εκφράζει ενστάσεις για τις απώλειες που θα προκύψουν στα έσοδα του φετινού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 5,1 δισ. ευρώ που προβλέπεται να εισπραχθούν φέτος από τον φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, που περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα, περίπου 1,5?2 δισ. ευρώ μεταφέρονται στο 2013, εφόσον η τρόικα δεχθεί τη ρύθμιση που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση.
Το «κενό» αυτό, δηλαδή τα έσοδα που θα «χαθούν» το 2012 και θα μεταφερθούν στο επόμενο έτος, θα πρέπει να καλυφθεί από ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του προϋπολογισμού.

imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζουν όλα στους φόρους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις"

Η τρόικα καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας

Την ανάγκη ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού μνημονίου επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκεί Στάνισεφ εξηγώντας ότι με «δεδομένη την δέσμευση που βλέπουμε από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ,η Ευρώπη πρέπει να δώσει στους Έλληνες ελπίδα».  Ο κ. Στάνισεφ κατά την επίσκεψή του στην χώρα μας για να συμμετάσχει στην εθνική διάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» και περιέγραψε τις νέες ευνοϊκές ισορροπίες που έφερε στην Ευρώπη η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ. Επιπροσθέτως, άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική των «Μερκοζί» αλλά και στην τακτική της τρόικα που «συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν να είναι προτεκτοράτο της και οδηγεί στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού  και στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας»

-Η πολιτική του Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να απέχει από αυτή των «Μερκοζί». Σε πρώτη φάση κατάφερε να «φρενάρει» το σκληρό δημοσιονομικό σύμφωνο σταθερότητας και να πιέσει για ανάπτυξη. Παρά ταύτα οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη επιτρέπουν μια αλλαγή πορείας ώστε από την πολιτική λιτότητας να ακολουθηθεί μια πολιτική ανάπτυξης;

Παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες κυβερνήσεις να προσπαθούν να μειώσουν τα ελλείμματά τους. Παρά ταύτα βλέπουμε τις οικονομίες τους να βυθίζονται όλο και περισσότερο στην ύφεση και την κρίση. Συνεπώς η πολιτική που ακολουθήθηκε δεν ήταν σωστή. Για εμένα η νίκη του Φρανσουά Ολάντ είναι ιδιαιτέρως σημαντική γιατί σηματοδοτεί την αρχή αλλαγής ρεύματος ή τάσης στην Ε.Ε. και αυτό ήταν κάτι που μπορέσαμε να παρατηρήσουμε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Ευρωπαίκού Συμβουλίου. Ουσιαστικά φαίνεται να ξεκινά περίοδος ουσιαστικών αλλαγών.

-Εκτιμάτε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να ισχύσει για όλες τις χώρες; Υπάρχει χώρος και για την Ελλάδα;

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει χώρος για την Ελλάδα σε αυτό το πεδίο. Θεωρώ πάνω από όλα ότι πρέπει να υπάρχει μία κοινή προσέγγιση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Κοινή προσέγγιση έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η ενοποίηση των Τραπεζών στο μέλλον και οι πολίτες να μην αντιμετωπίζουν επιπρόσθετες δυσκολίες. Τα προβλήματα των τραπεζών δηλαδή να επιλύονται με ένα κοινό τρόπο.

-Παρά ταύτα, ηγεσίες χωρών όπως της Ολλανδίας και της Φιλανδίας αμφισβητούν την συγκεκριμένη απόφαση (του Ε.Σ.). Πως χαρακτηρίζετε την στάση τους;

Σε κάθε χώρα υπάρχει και η εσωτερική πολιτική που επηρεάζει την συμπεριφορά των κυβερνήσεων. Ακούστε, και πρέπει να είμαι ξεκάθαρος, οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 3 χρόνια από τις συντηρητικές κυβερνήσεις στην ΕΕ δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε επανάκτηση  της εμπιστοσύνης και δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την ανεργία. Μιλάμε πλέον για 25 εκατομμύρια ευρωπαίων ανέργων. Συνεπώς δεν υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ και κάθε χώρα θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι χωρίς αλληλεγγύη και συνολικές λύσεις χωρίς δηλαδή κοινή προσέγγιση στα κοινά προβλήματα και τα απαραίτητα δημοσιονομικά εργαλεία δεν θα μπορέσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματά μας.

-Όλο και περισσότεροι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της Deutsche Bank κ. Γιόζεφ Άκερμαν, υποστηρίζουν ότι για το ελληνικό πρόβλημα απαιτείται πιο γενναία περικοπή του δημόσιου χρέους ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο. Συμφωνείτε με την συγκεκριμένη άποψη;

Πιστεύω ακράδαντα ότι πολλές δυνατότητες για να μειωθεί - αμβλυνθεί η κρίση στην Ελλάδα, να μειωθεί δηλαδή το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας, χάθηκαν τα τελευταία 3-4 χρόνια γιατί συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν πολύ αργά και ήταν πολύ μικρές- λίγες για το μέγεθος των προβλημάτων. Χωρίς θαρραλέες αποφάσεις σε ευρύτερο επίπεδο, χωρίς πραγματικές λύσεις για το δημόσιο χρέος χωρίς ισορροπημένη ρύθμιση της αγοράς θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Μην ξεχνάμε ότι κυκλοφορούν καιροσκόποι. Χωρίς πραγματικές επενδύσεις ανταγωνιστική οικονομία με πράσινες επενδύσεις δεν θα βρεθεί η λύση ποτέ. Γι αυτό κατά την πρόσφατη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, υιοθετήσαμε μια διακήρυξη, στην σύνταξη της οποίας ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διαδραμάτισε μείζονα ρόλο. Η διακήρυξη αυτή εκφράζει το όραμα της σοσιαλιστικής οικογένειας για την ανάπτυξη με οικονομικά και. Το μήνυμά μας πρέπει να είναι σαφές να δείξουμε στους ευρωπαίους ότι υπάρχει εναλλακτική αξιόπιστη λύση. Είναι σαφές, το απέδειξε η ίδια η ζωή, οι πολιτικές αμιγούς λιτότητας είναι λάθος γιατί δεν προκαλούν μόνο πόνο στους πολίτες αλλά δεν οδηγούν και την Ευρώπη εκτός κρίσης. Οι ευρωπαίοι συντηρητικοί δεν διαθέτουν ούτε το κουράγιο ούτε και την αλληλεγγύη για να επιλυθούν τα προβλήματα και το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Πριν από 3 χρόνια είχαμε την Ελλάδα σήμερα έχουμε την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία την Ιταλία ποια χώρα άραγε θα ακολουθήσει;  

-Πέραν από τους αριθμούς η αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος από την Ευρώπη επέφερε δυσβάσταχτο βάρος στους πολίτες. Στις πρόσφατες εκλογές οι Έλληνες καταδίκασαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ η οποία εν πολλοίς ήταν η πολιτική της Ε.Ε.

Θα ξεκινήσω με την ελληνική πλευρά. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  βρέθηκε αντιμέτωπη με μια μη βιώσιμη κληρονομιά. Ήταν αναγκασμένη να προχωρήσει σε περικοπές. Να ξέρετε ότι η Ε.Ε και οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές σέβονται ιδιαιτέρως το ΠΑΣΟΚ για το θάρρος να προχωρήσει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Παρόλα αυτά δεν συμμερίζομαι την αντιμετώπιση της Ελλάδας από την τρόικα ως προτεκτοράτο. Αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως προτεκτοράτο και αγνοεί τους δημοκρατικούς εσωτερικούς μηχανισμούς. Η Ελλάδα δεν είναι μια τριτοκοσμική χώρα είναι μέλος της ΕΕ. Δεν μπορούμε μονίμως να επιβάλλουμε περικοπές χωρίς να δίνουμε τα εργαλεία που θα οδηγήσουν σε μια οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Διοτι χωρίς ανάπτυξη τα ελλείμματα είναι αδύνατο να μειωθούν. Η τρόικα επιβάλλοντας συνεχώς οδηγεί στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού  στην Ελλάδα και στον κατακερματισμό  και αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος της χώρας. Πιστεύω ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, τρόικα και ΕΣ θα πρέπει να δείξουν  μεγαλύτερη ευελιξία δεδομένης και της δέσμευσης που βλέπουμε από πλευρά της  Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και θα ρέπει επίσης να δώσει στην Ελλάδα ελπίδα.

-Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης ή τελικά η καλύτερη λύση θα ήταν η καταγγελία του Μνημονίου όπως προεκλογικά υποστήριζε το ΣΥΡΙΖΑ;

 Δεν πιστεύω ότι θα ήταν λύση η καταγγελία του Μνημονίου. Θα πρέπει  να εμπλακείτε σε σοβαρό διάλογο. Πρέπει να υπάρξουν πολύ σοβαρές δεσμεύσεις από πλευράς Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις και από την άλλη όμως θα πρέπει η Ευρώπη να εκφράσει κατανόηση και να δώσει την εγγύηση ότι θα υπάρξει βοήθεια για ανάκαμψη. Με συνεχείς περικοπές αυξάνει η ύφεση. Περικόπτουμε συνεχώς ώσπου κάποια στιγμή θα φτάσουμε στα έγκατα της γης.

-Πως χαρακτηρίζετε την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ το οποίο μετά από μια μεγάλη ήττα  επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί. Με ποιο τρόπο μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών;

Μόνο όσοι δεν είναι στατικοί έχουν μέλλον. Το ΕΣΚ διανύει περίοδο αναγέννησης και ανασυγκρότησης που ξεκίνησε 2010. Πιστεύω ότι κάνουν λάθος όσοι υποτιμούν το ΠΑΣΟΚ διότι το είναι κόμμα με βαθιές ρίζες στην κοινωνία και είχε σημαντικότατη συμβολή στην ανάπτυξη και διατήρηση της δημοκρατίας στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση εως σήμερα. Παρατηρώ το κόμμα που περνά περίοδο δυσκολιών, παρόλα αυτά βλέπω ότι έχει σθένος να ανασυγκροτηθεί να προσεγγίσει τους πολίτες και να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι εύκολο να συμπεριφέρεται κανείς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι όλα είναι λάθος στην διαπραγμάτευση αλλά που θα βρεθούν τα χρήματα για την επίλυση των προβλημάτων; Το ΠΑΣΟΚ είναι παράταξη με σθένος και σοφία για να μεταμορφωθεί και εμείς θα συνδράμουμε στην προσπάθεια των φίλων και συντρόφων Ελλήνων.



protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η τρόικα καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας"

Αθίγγανοι στους δρόμους, αναγνώστης εκφράζει τους φόβους του με την άναρχη οδήγηση των τσιγγάνων

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!!
Καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Μεσογειών απο το ύψος του Χολαργου και πάνω που κυκλοφορώ, αντικρίζω καθε λογής γύφτικα αγροτικά ... βανακια , ημιφορτηγά τα οποία περνανε κοκκινα , αλλαζουν λωριδες με το ετσι θελω χωρις φλας και γενικά αγνοουν καθε αρθρο του ΚΟΚ.
Τα οχήματα αυτα , γιατι δεν τα λες αυτοκινητα λογω της εξαθλιωμενης καταστασης τους(κυριολεκτικά κρέμονται λαμαρινες εντελως φλου) , ειναι φορτωμενα με οτι παλιοσιδερα , εργαλεια , επιπλα μπορει να φανταστει κανεις . Ακομα και κοτες και κατσίκια κουβαλανε εκει πανω , προφανως αγνοοντας καθε κανονισμο ασφαλειας με αποτελεσμα ολα αυτα τα αντικειμενα ανα πασα στιγμη να μπορουν να πεσουν πανω στα κεφαλια μας και να μας αφήσουν ανάπηρους η να προκαλέσουν θανατηφορα ατυχήματα

Κυριολεκτικά τρέμω να βγω στην Μεσογειων μερα μεσημερι και με πρασινο μη τυχον περναει κανενας απο αυτους τους τσιγγάνους δολοφόνους και πεσει πανω μου με το φορτηγακι και κανει σμπαράλια εμενα και με το αμαξι μου . Κι' οσο για μονόδρομους , STOP και τα λοιπα... χαχαχα , αυτοί νομιζουν οτι ειναι βασιλιαδες
και οτι τους ανηκουν οι δρομοι ... Αν δε πας να τους ζητήσεις εστω και ευγενικα τον λογο , παει χαθηκες , αμεσως καλουν τους όμοιους τους και σε ξυλοκοπουν χωρις κανεναν ενδοιασμό.

Δεν σχολιαζω καν τα κλαρίνα παντα στην διαπασών ακόμα και αργα το βραδυ η τα ημίγυμνα γυφτακια που τρεχουν πανω στην καρότσα και σκορπανε ροχαλες και μικροαντικειμενα προς καθε κατευθυνση ...

ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ!! Δεν ξερω ποιος , η τροχαια , η αστυνομια , ο δημος , ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ! ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΑΡΑΒΑΛΙΑΣΜΕΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ , ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ...

Αναγνώστης

tro-ma-ktiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθίγγανοι στους δρόμους, αναγνώστης εκφράζει τους φόβους του με την άναρχη οδήγηση των τσιγγάνων"

Οι 7 αλλαγές που έρχονται στον Κανονισμό της Βουλής

Περισσότερες ώρες επεξεργασίας των νομοσχεδίων στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και λιγότερες ώρες συζήτησής τους στην Ολομέλεια θα προβλέπει ο νέος Κανονισμός της Βουλής που θα καταρτιστεί οσονούπω από τη Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Παράλληλα, θα επιχειρηθεί να μπει τέλος στην πρακτική των τροπολογιών που μπαίνουν τελευταία στιγμή σε άσχετα νομοσχέδια, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και ηλεκτρονικό σύστημα στις ψηφοφορίες για άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων!

Οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής θεωρούνται επιβεβλημένες, τόσο από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Για τον λόγο αυτό αναφέρεται η προοπτική αλλαγής του και στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών ανδρών που είχε δοθεί προ ημερών στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που επεξεργάζονται τα επιτελεία είναι οι εξής:

1. Θα ζητηθεί να αυξηθούν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές οι συνεδριάσεις που αφορούν την επεξεργασία των νομοσχεδίων.

2. Ακολούθως, θα πηγαίνουν προς ψήφιση στην Ολομέλεια, όπου η διαδικασία εκεί θα είναι πλέον πιο σύντομη.

3. Παράλληλα, όταν τα νομοσχέδια θα πηγαίνουν στην Ολομέλεια, θα απαγορεύεται να μπαίνουν τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, οι οποίες θα είναι άσχετες.

4. Δεν θα προβλέπεται επιπλέον αμοιβή για τη συμμετοχή των βουλευτών στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Ανάμεσα στις προτάσεις που συζητούνται είναι να υπάρχει ένα συμβολικό μηνιαίο ποσό εφάπαξ που θα μπαίνει στη βουλευτική αποζημίωση (έτσι αποκαλείται το μηνιάτικο των εθνοπατέρων). Μια άλλη πρόταση είναι να διατηρηθεί η επιπλέον αμοιβή για τη συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές αλλά να είναι σαφώς πιο μειωμένη. Σήμερα, για κάθε συμμετοχή ο βουλευτής λαμβάνει 150 ευρώ!

5. Οσον αφορά την επονομαζόμενη «ώρα του πρωθυπουργού», όπου κάθε Παρασκευή πρωί ο πρόεδρος της κυβέρνησης καλούνταν να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων που κατέθεταν οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, αναζητούνται τρόποι να λειτουργεί πιο εύρυθμα. Με τα σημερινά δεδομένα υπήρχαν χρονικές υπερβάσεις και μετατρέπονταν σε μίνι προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

6. Κατά πολλούς ήρθε η ώρα να προχωρήσει και το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας, ώστε να καταργηθεί η χρονοβόρος διαδικασία της καταμέτρησης από τους ψηφολέκτες. Το κόστος θα είναι μηδενικό, αφού το σύστημα ούτως ή άλλως έχει τοποθετηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας εδώ και αρκετό καιρό, απλώς τίθεται σε εφαρμογή μόνο για την ηλεκτρονική καταγραφή του καταλόγου των ομιλητών που θέλουν να ανέβουν στο βήμα.

7. Τέλος, το γεγονός ότι η Βουλή είναι επτακομματική πλέον, δημιουργεί προβλήματα χρόνου στη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων. Πλέον, βάσει του ισχύοντος Κανονισμού της Βουλής υπάρχουν δύο κύκλοι συζήτησης των επτά συν επτά επίκαιρων ερωτήσεων. Θα δαπανάται πλέον πολύς χρόνος για τη συζήτηση αυτών. Εάν δε, μετά ακολουθεί νομοθετικό έργο, μπορεί αυτό να μην καταστεί δυνατό να έρθει εις πέρας, λόγω χρόνου.

espressonews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 7 αλλαγές που έρχονται στον Κανονισμό της Βουλής"

Ποιος είναι ο λαϊκιστής δημοσιογράφος

Συνηθίζουμε δίπλα απ’ τον χαρακτηρισμό “λαϊκιστής” να τοποθετούμε τη λέξη πολιτικός. Ωστόσο δεν είναι μόνο οι πολιτικοί λαϊκιστές. Το βήμα τους το δίνουν λαϊκιστές δημοσιογράφοι, που είναι άριστοι στο να αναδεικνύουν τoυς λαϊκιστές σε κάθε κλάδο. Ο λαϊκισμός είναι μια φόρμα που ταιριάζει σε κάθε περιεχόμενο. Ο λαϊκιστής δημοσιογράφος είναι η ενσάρκωση του λαϊκισμού, αυτός προετοιμάζει το έδαφος για να γίνει αποδεκτός ο λαϊκιστής πολιτικός. Ο λαϊκιστής δημοσιογράφος στήνει το σκηνικό, κατασκευάζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κυριαρχήσει ο λαϊκισμός. Ο λαϊκιστής δημοσιογράφος γονιμοποιεί τον λαϊκιστή πολιτικό κι εγκαθιδρύει ένα καθεστώς συζήτησης όμοιο μ’ εκείνο του καφενείου.

Ποιά είναι τα καθήκοντά του; Να αναγάγει κάθε θέμα στον ελάχιστο κοινό παρανομαστή. Ο λαϊκιστής δημοσιογράφος αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σαν τον “άγιο μέσο όρο”. Θεωρεί ότι μιλά εκ μέρους του λαού. Είναι ο λαός, λέει. Γι’ αυτό απλοποιεί ακόμα και τα πιο περίπλοκα ζητήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατανοητά κι απ’ τη γιαγιά του. Τί κι αν απλοποιώντας απλουστεύει; Τί κι αν απλουστεύοντας αδικεί;

Ο λαϊκιστής δημοσιογράφος θεωρεί ότι οι συνομιλητές του πρέπει να επιβεβαιώνουν τις προκαταλήψεις του, γι’ αυτό τους καλεί. Ο λαϊκιστής δημοσιογράφος δεν ερευνά γιατί γνωρίζει εκ των προτέρων όλες τις απαντήσεις. Μιλά κατευθείαν στην καρδιά και στο θυμικό των θεατών του. Πρόκειται για έναν ανεπαρκή δημοσιογράφο που επιτελεί έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο: να λαϊκίζει. Λαϊκίζοντας ο δημοσιογράφος κατορθώνει να γίνεται αρεστός. Άλλοτε χαϊδεύει τα αυτιά του κοινού του εξιδανικεύοντάς το, κι άλλοτε δήθεν του κουνά το δάχτυλο υποδεικνύοντάς του τα λάθη.

Ο λαϊκιστής δημοσιογράφος αναπτύσσει μια ναρκισσιστική σχέση με το κοινό του, καλλιεργώντας συνειδητά την αυταπάτη ότι στο πρόσωπό του καθρεφτίζεται το κοινό, ο μέσος άνθρωπος. Στην πραγματικότητα ο λαϊκιστής δημοσιογράφος ενισχύει την άγνοια και την αμορφωσιά του κοινού του, αποενοχοποιώντας το μάλιστα, παρουσιάζοντάς του διαρκώς τις ελλειπτικές, προκατειλημμένες και ανεπαρκείς ερμηνείες του ως μεγάλες αλήθειες. Ο λαϊκιστής δημοσιογράφος έχει μια σχέση συνενοχής με το κοινό του. Εκλαμβάνοντας τον εαυτό του ως έναν απ’ τους πολλούς αδυνατεί αξιωματικά να εμπνεύσει κάτι νέο ή εξαιρετικό. Αναπαράγει το πρόβλημα οδηγώντας έναν φαύλο κύκλο αμάθειας και πεισματικής άρνησης των διαφορετικών όψεων της πραγματικότητας. Ο λαϊκιστής δημοσιογράφος δίνει μασημένη τροφή, δεν παραπέμπει ποτέ στη γνώση ή στα αντιφατικά επιχειρήματα. Βλέπει παντού στρατόπεδα κι εχθρούς. Όλα τα ζητήματα γι’ αυτόν ανάγονται στο να διαλέξει κάποιος με ποιό μέρος θα συνταχτεί. Ο λαϊκιστής δημοσιογράφος δεν αποκλίνει απ’ αυτό που “θεωρείται” κανονικό: δε μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος, δε μπορεί να είναι νέος, δε μπορεί να είναι άσχημος, δε μπορεί να είναι διαβασμένος. Είπαμε είναι ένας ρόλος, διαμέσου του οποίου πρέπει να ταυτιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Ωστόσο ο λαϊκιστής δημοσιογράφος είναι κι ένας απίστευτα προνομιούχος τύπος που συναγελάζεται με την εξουσία καθημερινά κι απολαμβάνει ειδικά προνόμια ανήκουστα για το “μέσο πολίτη”. Η διασημότητά του κι ο μισθός του δεν είναι καθόλου “μέσος όρος”.

Αυτός είναι ο λαϊκιστής δημοσιογράφος, ένας προνομιούχος πολίτης που έχει επιφορτιστεί με το βαρύ καθήκον να μπερδεύει τους συμπολίτες του, παίζοντας το ρόλο του “μέσου όρου”.

Στα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς οι λαϊκιστές δημοσιογράφοι είναι πραγματικά αμέτρητοι. Τείνουν να γίνουν ο κανόνας. Είναι κι αυτοί μέρος του προβλήματός μας.

andriotakis.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιος είναι ο λαϊκιστής δημοσιογράφος"

Πώς μπορεί να ιδιωτικοποιείται το νερό;

Κάποιος είπε πως ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για το νερό. Αυτή η σκέψη φαντάζει λογική, αρκεί να βάλουμε τους απαραίτητους αστερίσκους.
Δε φαντάζομαι αυτός ο κάποιος να εννοούσε ότι οι λαοί θα πολεμήσουν μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το νερό.
Διότι, όπως γνωρίζουμε, τους πολέμους και δη τους παγκοσμίους δεν τους αποφασίζουν και δεν τους προκαλούν οι λαοί.
Ο Πέτρος, ο Γιόχαν και ο Φραντς πάντοτε δουλεύουν ανέμελοι (ή λιγότερο ανέμελοι) στα τανκς.
Ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κραφτ αποφασίζουν για τους πολέμους, γιατί είναι το τελικό μέσο της μεταξύ τους αναδιανομής του πλούτου μας.
Για να έχει νόημα όμως η ενδοκαπιταλιστική μάχη για το νερό, υπάρχει μια αναγκαία προυπόθεση: πρέπει το νερό να τους ανήκει!
Να είναι ιδιωτικό!
Στις χώρες του τρίτου κόσμου τους ανήκει εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, γιατί αυτούς κατάφεραν να τους βάλουν στο χέρι εξαρχής.
Στην υποσαχάρια Αφρική περίπου το 50% των κατοίκων σήμερα δεν εχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ αυτό στην πραγματικότητα υπερεπαρκεί για τις ανάγκες τους!
Αλλά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που ελέγχουν το νερό των λαών της Αφρικής, προφανώς δεν το προσφέρουν άφθονο για να το κρατούν ακριβότερο.
Απλοί νόμοι της Αγοράς. Στις πλάτες των λαών και παίζοντας με τις ζωές τους.

Οι λαοί της Ευρώπης όμως είχαν σε μεγάλο ποσοστό ελεύθερη ή φτηνή πρόσβαση στο νερό.
Από την ώρα όμως που τα καρκινικά κύτταρα του Νεοφιλελευθερισμού άρχισαν να πολλαπλασιάζονται στο σώμα του άλλοτε προηγμένου κόσμου, τα πράγματα άλλαξαν.
Αυτή η ιδεολογία της καταστροφής που θέλει τα πάντα γύρω μας ιδιωτικά και είναι το εγχειρίδιο των Κυβερνώντων στις χώρες μας εδώ και χρόνια επιχειρούν και καταφέρνουν να ιδιωτικοποιήσουν το νερό.
Και στη χώρα μας φυσικά συμβαίνει πλέον το ίδιο, αφού την ιδεολογία αυτήν ασπάζονται οι ηγέτες της ΕΕ αλλά και της Κυβέρνησης.

Έτσι η ΕΥΔΑΠ μπήκε στη βιτρίνα προς πώληση, όπως οι πόρνες στο Άμστερνταμ.
Σφάζονται ποιος θα την πρωτοπάρει!
Και η εύλογη απορία που γεννάται είναι η εξής:
Αν είναι τόσο ζημιογόνος εταιρεία, τότε γιατί έχουν φαγωθεί οι επενδυτικοί κύκλοι να πωληθεί για να επενδύσουν σε αυτήν; Ποιος καίγεται τόσο για να επενδύει σε ζημιογόνες εταιρείες;
Αν λοιπόν είναι κερδοφόρος εταιρεία ή έστω εταιρεία με προοπτικές κερδοφορίας, τότε γιατί πωλείται;

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κερδοφόρος-ξεκερδοφόρος, το νερό απαγορεύεται να ιδιωτικοποιείται.
Είναι φυσικός γήινος πόρος, πλούτος της Γης κι ανήκει στο λαό που ζει σ' αυτή τη γη και προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών του.
Τελειωμένα πράγματα.

Ότι ισχύει για την ΕΥΔΑΠ, ισχύει προφανώς και για την ΕΥΑΘ που επίσης συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια ιδιωτικοποίησης.

Πώς μπορείς να ιδιωτικοποιείς κάτι που είναι εκ φύσεως δημόσιο;;;

"Τα ποτάμια είναι αδέρφια μας. Σβήνουν τη δίψα μας, μεταφέρουν τα κανό μας και τρέφουν τα παιδιά μας. Αν σας πουλήσουμε τη γη μας μην ξεχάσετε να μάθετε και στα δικά σας παιδιά πως τα ποτάμια είναι αδέρφια όλων μας."
(απ' την απάντηση του αρχηγού των Ινδιάνων Σκουάμις στον Πρόεδρο των ΗΠΑ που ήθελε να αγοράσει τη γη τους το 1855. Οι Έλληνες Σκουάμις τι θα κάνουν;)

Λοιπόν, στο προκείμενο τώρα.
Πρωτοβουλία "SAVE GREEK WATER FROM PRIVATIZATION - ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ"

Εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για να δηλωθεί η αντίθεσή μας στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του πολυτιμότερου αγαθού, νερού.
Αυτή τη στιγμή που γράφω έχουμε υπογράψει  4,530  άνθρωποι και η προσπάθεια μετράει μολις 3-4 μέρες.
Σύντομα θα έχουν γίνει πολλές χιλιάδες οι υπογραφές. Είναι σημαντική η ύπαρξη των υπογραφών αυτών ως επικοινωνιακό ατού ενάντια στα ανθρωποκτόνα Μνημονιακά σχέδια.

Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε όλοι έστω και με αυτό το ελάχιστο μέσο πίεσης (θα υπάρξουν και άλλα, να είστε σίγουροι!) για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας.
Το ότι ψηφίστηκε η Κυβέρνηση που προτίθεται να τα κάνει αυτά, δε σημαίνει ότι απονομιμοποιείται πολιτικά το αυτονόητο δικαίωμά μας να αντιδράσουμε στα σχέδιά της και να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την υλοποίηση του σχεδίου τους.
Αυτοί νομιμοποιούνται να κυβερνούν κι εμείς νομιμοποιούμαστε να αντιδρούμε.

Ας ξοδέψουμε επομένως περί τα 5 δευτερόλεπτα απ' το χρόνο μας για να υπογράψουμε συνεισφέροντας σ' αυτήν τη σημαντική και ωραία προσπάθεια που αφορά ένα θέμα ζωτικής σημασίας για όλους μας ανεξαιρέτως.

Το νερό είναι δημόσιος πλούτος αδιαπραγμάτευτα.
Και οφείλουμε να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τον αυτονόητο δημόσιο χαρακτήρα του.

Διαβάστε και υπογράψτε κι εσείς εδώ:  http://www.avaaz.org

tro-ma-ktiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς μπορεί να ιδιωτικοποιείται το νερό;"

ΕΟΠΥΥ: Συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ των δήμων

Στη διάθεση ιατρικού προσωπικού στα ΚΑΠΗ των δήμων, προκειμένου να γίνεται συνταγογράφηση σε χρονίως πάσχοντες, προτίθεται να προχωρήσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο που απέστειλε στους δημάρχους και τις νομαρχιακές και τοπικές Μονάδες Υγείας ΕΟΠΥΥ.

Για το λόγο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι θα πρέπει οι δήμοι:

-να αποστείλουν στο διευθυντή της Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ της περιοχής του, το μητρώο των μελών του ΚΑΠΗ - για τα οποία μέλη μόνο θα γίνεται η συνταγογράφηση, και

-να ενημερώσουν το διευθυντή της Μονάδας Υγείας της περιοχής του εάν διαθέτουν ιατρικό προσωπικό και με ποια σχέση εργασίας. Σε περίπτωση που ο δήμος διαθέτει πάνω από έναν γιατρό, θα ανατεθεί σε έναν αυτούς η συνταγογράφηση.

Όπως σημειώνει το Ταμείο, «ο γιατρός θα συνταγογραφεί μόνο για χρόνια νοσήματα και συνεχιζόμενη θεραπεία, κυρίως τρίμηνες συνταγές. Συνεπώς, δε θα αλλάζει αγωγή, δε θα προσθέτει φάρμακα και δε θα αναθέτει τη συνταγογράφηση σε τρίτους.

"Εκτός από τη σφραγίδα του γιατρού (σφραγίδα Μονάδας Υγείας όταν ο γιατρός διατίθεται από τον ΕΟΠΥΥ ή προσωπική σφραγίδα όταν ο γιατρός διατίθεται από το δήμο) θα υπάρχει και σφραγίδα που θα αναγράφει το ΚΑΠΗ και το δήμο από τον οποίο γίνεται η συνταγογράφηση, ώστε να μπορεί να ελέγχεται από τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ".

Ο γιατρός που θα διατίθεται από το Ταμείο δε λαμβάνει πρόσθετη αμοιβή για την συνταγογράφηση, ενώ σε κάθε δήμο θα διατίθεται ένας μόνο γιατρός, κατά προτίμηση Παθολόγος ή Γενικής Ιατρικής. Ο γιατρός ορίζεται για μία ημέρα την εβδομάδα από την οποία εξαιρείται από τα ραντεβού του με ευθύνη του διευθυντή της Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ των δήμων"

Αστυνομικοί καταγγέλουν τον αστυνομικό διευθυντή τους!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κατήγγειλαν τον διευθυντή
ότι παραβίασε την προβλεπόμενη μυστικότητα της πειθαρχικής διαδικασίας

Αρχικά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κατήγγειλε τον Αστυνομικό Διευθυντή ότι παραβίασε την προβλεπόμενη μυστικότητα της πειθαρχικής διαδικασίας και επενέβη η ΠΟΑΣΥ με επιστολή της προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Αναλυτικά η επιστολή:

Όχι στην επιβολή του πειθαρχικού δικαίου με την πυγμή

Αθήνα 4 Ιουλίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 303/2/15α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: 1) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Αρχηγέ,

Η προσήλωση του προσωπικού στην αποστολή του, πέραν από την τυπική υποχρέωση που απορρέει από τους κανονισμούς του Σώματος, μεταλαμπαδεύεται στα στελέχη ως μια ανώτερη ηθική και ψυχική κατάσταση που προϋποθέτει ότι η Διοίκηση αποτελεί η ίδια παράδειγμα που εμπνέει το σεβασμό διότι αυτή η ίδια είναι προσηλωμένη ανιδιοτελώς στη δική της αποστολή.

Η Διοίκηση οφείλει, ως τούτο είναι κοινά αποδεκτό από τον μέσο νου, τους καλούς αστυνομικούς να τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, όσους χρειάζονται βελτίωση να τους παράσχει κάθε δυνατότητα βελτίωσής τους και σε όσους πρέπει κάποια συγκεκριμένη στιγμή να τους υποδείξει το έργο τους, τούτο να το πράττει με σύνεση και με γνώμονα την προάσπιση της ανθρώπινης υπόστασής τους και αξιοπρέπειας, στηριζόμενη σ' αυτό στη δική της ακεραιότητα.

Οι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου δεν στοχεύουν στην επιβολή του δικαίου της πυγμής και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κανόνες για γενικό παραδειγματισμό.

Κύριε Αρχηγέ,

Με την επισυναπτόμενη υπ' αριθμ. 346/12 από 23-6-2012 αναφορά της η Ε.Α.Υ. Ροδόπης καταγγέλλει τον κ. Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης διότι απαίτησε τον πειθαρχικό έλεγχο δύο (2) αστυνομικών για παραδειγματισμό όλων των αστυνομικών της Α.Δ. Ροδόπης, παραβιάζοντας την προβλεπόμενη μυστικότητα της πειθαρχικής διαδικασίας.

Η λειτουργία ενός ζωντανού Οργανισμού όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία εάν στηρίζεται για την αποτελεσματικότητα του έργου της στο φόβο της τιμωρίας είναι καταδικασμένη σε οικτρή αποτυχία. Ο φόβος της τιμωρίας γεννά την ευθυνοφοβία αλλά και την διαφθορά. Η γιγάντωση του εγκλήματος σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται με μια ιδιότυπη εσωτερική ανάλωση σε αναχρονιστικά στερεότυπα ιεραρχικής μεταβίβασης ευθυνών που αναπαράγουν τον τύπο του καλού προϊσταμένου που διασφαλίζει δήθεν το απροσδιόριστο υπηρεσιακό συμφέρον και των εν δυνάμει κακών υφισταμένων που πρέπει να συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις με το μέτρο του παραδειγματισμού.

Επειδή δεν είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε τους κανόνες της χρηστής διοίκησης παρακαλούμε για τις από μέρους σας δικές σας ενέργειες για την αποκατάσταση της ορθής απόδοσης δικαίου αλλά και του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην Α.Δ. Ροδόπης εξαιτίας της συγκεκριμένης ενέργειας

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί καταγγέλουν τον αστυνομικό διευθυντή τους!"

Φάουλ απο την Χρυσή Αυγή στο θέμα των βουλευτικών οχημάτων…!!

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση!!

Τα οχήματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν θα χρησιμοποιηθούν για τις προσωπικές τους μετακινήσεις, αλλά για κομματικές δραστηριότητες, με έμφαση στο έργο κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μέσα στα καθήκοντα κάθε βουλευτή είναι να βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων και όχι να κάνει βόλτες προεκλογικά.
Αν κάποιοι θεωρούν πως αυτό είναι παράνομο, τότε ας μας αφαιρέσουν τα βουλευτικά οχήματα.

Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

Εφόσον βάσει νόμου τα οχήματα δεν μπορούν να δοθούν τελικά σε πολύτεκνες οικογένειες όπως επιθυμούσαν και είχε προαναγγελθεί, το πρέπον θα ήταν να μην γίνει δεκτή η παραλαβή των βουλευτικών αυτοκινήτων… Ελπίζουμε ο κύριος Μιχαλολιάκος να το ξανασκεφτεί καλύτερα.

elnewsgr
Διαβάστε Περισσότερα » "Φάουλ απο την Χρυσή Αυγή στο θέμα των βουλευτικών οχημάτων…!!"

Οι Αλβανοί εμποδίζουν τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κέρκυρα, γιατί θεωρούν την περιοχή αλβανικό έδαφος!

Η μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου στην Ευρώπη βρίσκεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Κέρκυρας. Οι Αλβανοί, όμως, εμποδίζουν τις έρευνες. Αναγνωρίζουν την περιοχή σαν αλβανικό έδαφος και θεωρούν πως οι ελληνικές αρχές, αν προχωρήσουν σε έρευνα για τα πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα φυσικού αερίου, θα παραβιάσουν τα ελληνο-αλβανικά σύνορα. Υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι "η έρευνα για φυσικό αέριο στην Κέρκυρα, αποτελεί προσβολή της εδαφικής ακεραιότητας της Αλβανίας,

σε μια περιοχή, που δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των κρατών". Την ίδια στιγμή ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης θεωρεί ότι θα λυθεί το οικονομικό θέμα της Ελλάδας αν προωθήσει το ελληνικό κράτος την ΑΟΖ με την Αλβανία στην περιοχή βόρεια της Κέρκυρας και δημιουργηθεί σύγχρονη μονάδα ενέργειας που θα αφορά το φυσικό αέριο. Είχε υπογραφεί παλιότερα σχετική απόφαση από τον κ. Καραμανλή και τον κ. Μπερίσα. Η απόφαση αυτή, μετά από προσφυγή στην Αλβανία, «έπεσε» στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας. Όμως, αυτό είναι το μείζον θέμα που ενδιαφέρει την Ελλάδα και θεωρώ ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να ρίξει το βάρος εκεί γιατί από ότι ακούγεται, στο σημείο βρίσκεται η μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου. Άλλο το πετρέλαιο άλλο το φυσικό αέριο».

katoci
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Αλβανοί εμποδίζουν τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κέρκυρα, γιατί θεωρούν την περιοχή αλβανικό έδαφος!"

90 χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα

Κοντά στο εκατομμύριο οι εκδοθείσες εντολές διακοπής ρεύματος

Τις 90 χιλιάδες έφτασαν οι διακοπές παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε νοικοκυριά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Ελευθεροτυπία.

Μόνο τον περασμένο Μάιο οι διακοπές ρεύματος έφτασαν τις 30.000 ενώ μόνο το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2011, οι εκδοθείσες εντολές διακοπής ρεύματος αριθμούσαν τις 909.782, έναντι 734.219 το 2010.

Στα 668 εκατομμύρια ευρώ ήταν το Μάιο τα οφειλόμενα καταναλωτών χαμηλής τάσης από ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, εκδόθηκαν 12.600.000 λογαριασμοί, συνολικού ύψους 2.547.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 6.300.000 καταναλωτές. Μεταξύ αυτών ένα εκατομμύριο καταναλωτές δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, συνολικού ύψους 372 εκατ. ευρώ.

lifo.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "90 χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα"

Αγνοείται ελληνικός φάρος

Εξαφανίστηκε εδώ και δύο μέρες ο φάρος στη βραχονησίδα Λαδοξέρα που βρίσκεται μεταξύ της Σαμοθράκης και των τουρκικών παραλίων. Ο φάρος είχε τοποθετηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Η υπόθεση είναι πολύ παράξενη καθώς, να σημειώσουμε, ότι ο συγκεκριμένος φάρος πέρα από διευκόλυνση της ναυσιπλοίας, σηματοδοτούσε τα σύνορα της Ελλάδας.

Τί μπορεί να συνέβη λοιπόν; Ξηλώθηκε από τα κύματα λόγω των ανέμων εντάσεως 10 μποφώρ που έπνεαν στην περιοχή ή πρόκειται για ανθρώπινη παρέμβαση; Την απάντηση θα δώσει μόνο αν σταλεί στην Λαδοξέρα σκάφος που θα διαπιστώσει τί έχει συμβεί και να ξανατοποθετηθεί ο φάρος με την Ελληνική σημαία.

Στο μεταξύ, για την ασφάλεια των πλοίων, η υδρογραφική υπηρεσία έχει εκδόσει ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει για την διακοπή λειτουργίας του φάρου.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγνοείται ελληνικός φάρος"

"Μπουρλότο" Άκη! Ζητά να καταθέσουν και αξιωματικοί για τα υποβρυχία, μαζί με το ΚΥΣΕΑ

“Να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ,αλλά και εκπροόσωποι των ΕΔ”.ζητά ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο Έθνος ο Α.Τσοχατζόπουλος ζητά να κληθούν και να καταθέσουν:

•όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ

•όλοι οι αξιωματικοί που συμμετείχαν στα Συμβούλια Άμυνας και στα Συμβούλια Αρχηγών Γενικών Επιτελείων

•Στους εκπροσώπους των εταιρειών που πούλησαν

•όσοι υπηρετούσαν σε διπλωματικές υπηρεσίες ξένων χωρών που επίσης ενεπλάκησαν στις διαπραγματεύσεις.

Επιμένει ιδιαίτερα σ΄ αυτό το “αίτημα” ,παραδέχεται ότι μίζες για τα υποβρύχια δόθηκαν αλλά βέβαια εξακολουθεί να λέει ότι εκείνος δεν πήρε ούτε ευρώ.

Κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι “τα έκαναν πλακάκια” και ρίχνει ευθείες βολές κατά του Βενιζέλου,για τον οποίο λέει ότι συνέχισε τη δική του σύμβαση με “ηπιότερες όμως διατάξεις και ρήτρες”.

Κάνει αναφορά στους διαδόχους του στο ΥΕΘΑ Παπαντωνίου,Σπηλιωτόπουλο,Μεϊμαράκη “που ήταν υπεύθυνοι από το 2001 μέχρι σήμερα και πλήρωσαν 680 εκατομμύρια ευρώ.Υποστηρίζει ότι “δεν μπορεί να ισχύει ότι όλοι αυτοί είναι αθώοι και ο μόνος ένοχος δήθεν είμαι εγώ που έφυγα από το ΥΠΕΘΑ το 2001”.

onalert
Διαβάστε Περισσότερα » ""Μπουρλότο" Άκη! Ζητά να καταθέσουν και αξιωματικοί για τα υποβρυχία, μαζί με το ΚΥΣΕΑ"

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Societe Generale;

Δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες αναλυτών που ήρθαν σε επαφή με τον οικονομικό διευθυντή του γαλλικού ομίλου η γαλλική Societe Generale έχει κόψει τη γραμμή χρηματοδότησης προς την θυγατρική της Geniki Bank και εξετάζει πιθανές στρατηγικές εξόδου από την ελληνική οικονομία που πλήττεται σοβαρά από την κρίση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο CFO της SocGen Bertrand Badre, φέρεται να δήλωσε στους αναλυτές ότι την Societe την απασχολεί το ίδιο με την Credit Agricole μια στρατηγική εξόδου από την Ελλάδα.

Αναλυτής μάλιστα που παραβρέθηκε στη συνάντηση δήλωσε πως πλέον είναι ξεκάθαρο πως η SocGen αναζητά "πόρτα" εξόδου από την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε πως ο οικονομικός διευθυντής της γαλλικής τράπεζας δήλωσε ότι η Societe έχει μειώσει τη γραμμή χρηματοδότησης προς τη Γενική στο μηδέν.

Εκπρόσωπος της Societe επιβεβαίωσε πως η χρηματοδότηση προς τη Γενική Τράπεζα έχει περιοριστεί στο «ελάχιστο» υποβαθμίζοντας τη σημασία της αναφοράς του Badre σε έξοδο από την ελληνική αγορά λέγοντας πως η τράπεζα «παρακολουθεί ενεργά» τη Geniki προκειμένου να διατηρήσει τη βάση των καταθέσεών της.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχωρεί από την Ελλάδα η Societe Generale;"

Ελληνική εταιρία κατασκευάζει υλικά για το CERN!

Τα αποτελέσματα του πειράματος CERN, έκαναν την εβδομάδα που πέρασε το γύρο του κόσμου! Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό και που «πέρασε στα ψιλά», είναι ότι μία ελληνική εταιρεία, κατασκευάζει πολλά από τα υλικά καλωδιώσεων και προγραμμάτων για τα πειράματα που γίνονται στο κέντρο Ερευνών CERN!

Η "Πρίσμα Ηλεκτρονικά", εταιρεία που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη, έχει κατασκευάσει ηλεκτρονικά κυκλώματα και συσκευές, που λειτουργούν σε περιβάλλον με ακραίες συνθήκες, μέσα στον επιταχυντή του πειράματος.

Από ελληνικά χέρια, κατασκευάζονται και οι συσκευές ασφαλείας των τεχνικών που πραγματοποιούν επισκευές στον επιταχυντή του CERN.

Οι έλληνες επιστήμονες βραβεύτηκαν με το χρυσό μετάλλιο από το πανευρωπαϊκό κέντρο ερευνών για την ποιότητα των υλικών που κατασκευάζουν.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνική εταιρία κατασκευάζει υλικά για το CERN!"

«Να πληρώσει ο Τσοχατζόπουλος! Η κόρη μου δε φταίει σε τίποτα»

Tην σιωπή της «σπάει» για πρώτη φορά η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη η οποία μιλάει στο Πρώτο Θέμα για την προφυλάκιση της κόρης της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα η κ. Γεωργία, η κόρη της είναι αθώα και αυτός που πρέπει να πληρώσει, αν φταίει, είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Εκείνος πρέπει να κάτσει στην φυλακή αν έχει κλέψει. Η κόρη μου όμως δεν έχει καμμία ευθύνη» λέει χαρακτηριστικά. Η κυρία Γεωργία σχολιάζει και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υπέρογκα έξοδά που έκανε η κόρη της λέγοντας οτι δεν έδωσε πολλά χρήματα για τις αγορές της. "Έδωσε αυτά που άξιζαν στο σπίτι της".

Μάλιστα, όπως αναφέρει, μαζί με τον σύζυγό της Δημήτρη, κρατούν απομονωμένο τον εγγονό τους που ονομάζεται Άκης, στο χωριό, Ζέλι της Φθιώτιδας.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Να πληρώσει ο Τσοχατζόπουλος! Η κόρη μου δε φταίει σε τίποτα»"

Ο Ολάντ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε σήμερα την πρόθεσή του να προτείνει ένα νέο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους της κοινότητας αυτής οι οποίοι φοβούνταν μια μεταστροφή μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Λοράν Φαμπιούς σχετικά με τις γαλλο-τουρκικές σχέσεις.

«Ο πρόεδρος είχε εκφράσει τις δεσμεύσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Θα τις τηρήσει», τόνισε η γαλλική Προεδρία στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας μια τηλεφωνική συνομιλία που έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και έναν εκπρόσωπο του Συμβουλίου Συντονισμού των αρμενικών οργανώσεων στη Γαλλία (CCΑF).

Ο αρχηγός του κράτους έχει «πάντα τη βούληση να προτείνει ένα νομοσχέδιο για την καταστολή της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε από το CCΑF, το απόγευμα και αφορά αυτή την συνομιλία.

«Για να σταματήσει όλες τις φήμες που προέκυψαν μετά τις δηλώσεις του Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος φάνηκε να αμφισβητεί τη δέσμευση του Φρανσουά Ολάντ να προτείνει ένα νέο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηλεφώνησε σήμερα το πρωί στον κ. Φράνκ Παπαζιάν (συμπρόεδρο της CCΑF) για να του επιβεβαιώσει ότι δεν έχει αλλάξει γνώμη για το θέμα αυτό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της CCAF.

«Ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε και πάλι τη βούλησή του να προτείνει ένα νομοσχέδιο για την καταστολή της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων, όπως το είχε δηλώσει και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, αλλά και ακόμα πιο πριν. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να δεχτεί πριν από το τέλος του μήνα μια αντιπροσωπεία του CCAF για να εξετάσουν τις λεπτομέρειες για τη σύνταξη ενός τέτοιου κειμένου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ολάντ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news