facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ιντερνετικό μπλακάουτ για εκατοντάδες χιλιάδες μολυσμένα PC την Δευτέρα 9 Ιουλίου

Περίπου 360.000 υπολογιστές Windows σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο την Δευτέρα 9 Ιουλίου λόγω μόλυνσης με το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer.

Για πολλούς μήνες, τα μολυσμένα συστήματα χρησιμοποιούνταν από απατεώνες του Διαδικτύου προκειμένου να βομβαρδίζουν τους χρήστες με παράνομες διαφημίσεις, μέχρι που η σπείρα εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2011.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μολυσμένα PC επικοινωνούν με διακομιστές που είχαν στήσει οι χάκερ προκειμένου να συνδεθούν σε οποιονδήποτε δικτυακό τόπο. Το FBI έθεσε εκτός λειτουργίας αυτούς τους διακομιστές και τους αντικατέστησε με «καθαρούς» σέρβερ, οι οποίοι επιτρέπουν στα μολυσμένα συστήματα να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο.

Στις 9 Ιουλίου, το FBI θα θέσει εκτός λειτουργίας αυτό το εφεδρικό σύστημα, οπότε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τον Παγκόσμιο Ιστό.

Οι χρήστες υπολογιστών Windows καλούνται τώρα να επισκεφθούν τις σελίδες dns-ok.us και dcwg.org, όπου μπορούν να ελέγξουν αν είναι μολυσμένοι και πώς μπορούν να απαλλαγούν από το DNS Changer.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιντερνετικό μπλακάουτ για εκατοντάδες χιλιάδες μολυσμένα PC την Δευτέρα 9 Ιουλίου"

Οι προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης

Μήνυμα αποφασιστικότητας με έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις έστειλε εντός κι εκτός της Ελλάδας με τις προγραμματικές του δηλώσεις ο Αντώνης Σαμαράς χωρίς ωστόσο να μπει σε ιδιαίτερα συγκεκριμένα μέτρα, κάτι που το άφησε όπως φαίνεται για τους υπουργούς, που στις επόμενες ημέρες πριν την ψήφο εμπιστοσύνης, θα δώσουν συγκεκριμένες αναφορές για τα μέτρα.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι δεν θα δώσει ψεύτικες υποσχέσεις γιατί οι πολίτες ζητούν την αλήθεια, την ειλικρίνεια και ελπίδα, παραδεχόμενος ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δήλωσε ότι η χώρα μπορεί να τα καταφέρει και η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα. Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του, ευχαριστώντας όλους τους βουλευτές που του συμπαραστάθηκαν και τόνισε πως πιστεύει ότι σύντομα θα ξεπεράσει το πρόβλημα με την όρασή του.

Τα 9 βήματα του Α. Σαμαρά για έξοδο της χώρας από την κρίση

1. Έμφαση και προτεραιότητα στις αποκρατικοποιήσεις ακόμα και με νομοθετική πρωτοβουλία

2. Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων που δεν αποτελούν άμεσες συμβατικές υποχρεώσεις σύμφωνα με το μνημόνιο. Αυτές οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν προκειμένου όπως είπε ο πρωθυπουργός να φέρουν επενδύσεις, θέσεις εργασίας και Ανάπτυξη. Όπως στους σιδηροδρόμους - κυρίως στο λειτουργικό τμήμα του ΟΣΕ και το παραγωγικό μέρος της ΔΕΗ. Για την αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ τόνισε πως θα γίνει με διατήρηση των δικτύων σε δημόσιο έλεγχο, με ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου, ειδικά για την ενέργεια, με ιδιαίτερη προσοχή για τα ορυχεία, όπου θα παραχωρηθούν δικαιώματα εκμετάλλευσης, όχι ιδιοκτησιακό καθεστώς.

3. Συμβάσεις παραχώρησης υποδομών που ήδη υπάρχουν και υπολειτουργούν, κυρίως περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια, ασφαλώς με την παρουσία δημόσιας αρχής εποπτείας και ελέγχου.

4. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Πέρα από το Ελληνικό, που ήδη προχωρά, θα δημιουργηθεί Επενδυτικό Όχημα Ειδικού σκοπού [το λεγόμενο SPV], για τη δημόσια περιουσία που βρίσκεται σε ολόκληρη την περιοχή από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο και παραμένει αναξιοποίητη. Διευκρίνισε ωστόσο πως αυτό θα γίνει αφού ληφθούν μέτρα ώστε το περιβάλλον να αναβαθμιστεί παντού.

5. Ξεμπλοκάρισμα των κοινοτικών πόρων (του ΕΣΠΑ), που αφορά 12,5 δισεκατομμύρια κονδύλια για την Ελλάδα με παράκαμψη της γραφειοκρατίας και κύρια κατεύθυνση η κεντρική αδειοδότησή τους να γίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, πρωτίστως σε ό,τι αφορά τα μεγάλου μεγέθους έργα.

6. Κλείσιμο ή η συγχώνευση δεκάδων οργανισμών και φορέων του δημοσίου. Υπάρχει κατάλογος μερικών εκατοντάδων τέτοιων οργανισμών. Για μερικούς έχει αρχίσει η αξιολόγηση.

7. Στήριξη της ρευστότητας με μέτρα που διευκολύνουν την επιστροφή καταθέσεων. Ανακοίνωσε λοιπόν τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για όλους τους φορολογικούς κατοίκους της Ελλάδας που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 και θα περιλαμβάνει και τις καταθέσεις. Με ειδική νομοθετική ρύθμιση όσοι δεν δήλωσαν έσοδα που αποδεικνύονται από την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να τα δηλώσουν και να φορολογηθούν. Όσοι δεν το κάνουν θα έχουν κυρώσεις. Διευκρίνισε ωστόσο πως η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση δεν θα αφορά τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Όπως δεν θα αφορά τους πολιτικούς καθώς και πρόσωπα που άσκησαν δημόσια εξουσία από θέσεις ευθύνης.

8. Αμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της σπατάλης με τη βοήθεια εργαλείων της σύγχρονης τεχνολογίας. Μέσα σε αυτά είναι και η συγκρότηση ενός μόνιμου μηχανισμού συντονισμού των υπουργείων με τον κ. Σαμαρά να ορίζει ανώτατο αξιωματούχο επικεφαλής αυτού του μηχανισμού, ο οποίος υπό την ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού θα συνεργάζεται στενά με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομίας, ώστε να γίνει πλήρως λειτουργικός ως το φθινόπωρο. Επίσης ανακοίνωσε τη συγκρότηση διϋπουργικής επιτροπής για το σχεδιασμό και την προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης η οποία θα συνεδριάζει τακτικά πάλι υπό την προσωπική του ευθύνη. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την προμήθεια και τη διαχείριση υλικού σε όλο το ευρύτερο Δημόσιο, με απόλυτη διαφάνεια, κάτι που όπως εκτίμησε θα φέρει εξοικονόμηση μέχρι 2 δισεκατομμυρίων στα πρώτα χρόνια και περίπου τα διπλάσια αργότερα.

9. Επίσπευση της διαδικασίας του συμψηφισμού οφειλών από και προς το δημόσιο, ώστε μέσα σε ένα-ενάμιση χρόνο να έχει ολοκληρωθεί. Όπως τόνισε "δεν μπορεί επιχειρήσεις να κλείνουν διότι τους χρωστά το κράτος! Δεν μπορεί το κράτος να απαιτεί οφειλές από ιδιώτες, όταν το ίδιο δεν τους πληρώνει! Δεν μπορεί το κράτος να είναι αυστηρό, χωρίς το ίδιο να είναι πρώτα δίκαιο".

Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία


Δείτε όλη την ομιλία



Διαβάστε Περισσότερα » "Οι προγραμματικές δηλώσεις της Νέας Κυβέρνησης"

Διώκονται 13 μη πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση του ΟΣΕ

Τα κακουργήματα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, αλλά και της άμεσης συνέργειας στην απιστία αντιμετωπίζουν πλέον 13 στελέχη του ΟΣΕ πρόεδροι, μέλη διοικητικών συμβουλίων κ.λπ.

Οι διώξεις σε βάρος τους ασκήθηκαν από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου. Πρόκειται για το σκέλος εκείνο της υπόθεσης που αφορούν στα μη πολιτικά πρόσωπα. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δικογραφία έχει σταλεί στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη. Ωστόσο, τυχόν ποινικές ευθύνες του έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Η υπόθεση περιλαμβάνει τρία σκέλη και ειδικότερα, την αλλαγή των προδιαγραφών για την προμήθεια τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, την αδικαιολόγητη καθυστέρηση παράδοσης από τον ανάδοχο του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης επιβατικών μεταφορών του Οργανισμού και την ενοικίαση από τον ΟΣΕ οκτώ συρμών τύπου Desiro.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι η ενοικίαση των οκτώ ντιζελοκίνητων αυτοκινητάμαξων έγινε έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ τον μήνα, με αποτέλεσμα το κόστος να φτάσει για 16 εκατ. ευρώ για 16 μήνες.

Το απίστευτο όμως ότι αυτές οι αυτοκινητάμαξες είχαν παραχωρηθεί δωρεάν από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι και τον Απρίλιο του 2007 στον ΟΣΕ ως ρήτρα για τη μη έγκαιρη παράδοση του καινούργιου τροχαίου υλικού από την κοινοπραξία Siemens - Ελληνικά Ναυπηγεία. Με το ποσό των 16 εκατ. ευρώ, διαπιστώθηκε από την έρευνα, τα αυτά τρένα θα μπορούσαν σχεδόν να έχουν αγοραστεί.

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια τροχαιακού υλικού ο ΟΣΕ υπολογίζεται ότι χάνει ακόμη και σήμερα εκατομμύρια ευρώ. Και γιατί από Ιούλιο του 2006, είχε εγκριθεί ομόφωνα από την αρμόδια διακομματική επιτροπή της Βουλής το πρόγραμμα προμήθειας τροχαίου υλικού του ΟΣΕ, αλλά η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να προμηθευτεί 50 ντιζελοκίνητες μηχανές που προορίζονται για έλξη εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Ωστόσο, οι μέχρι τότε ομόφωνες αποφάσεις αφορούσαν σε μηχανές μικτής χρήσης. Τελικά οι διαδικασίες πάγωσαν με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην έχει γίνει προμήθεια του υλικού …

Η υπόθεση ανατέθηκε πλέον σε τακτικό ανακριτή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διώκονται 13 μη πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση του ΟΣΕ"

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση


Εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εμπλέκεται σε σωρεία οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα.
Η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα τριήμερης ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Εύβοια, Αχαΐα και Θεσσαλονίκη.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από (20) Εισαγγελικοί Λειτουργοί και (300) περίπου αστυνομικοί από την Οικονομική Αστυνομία, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.
Η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και εκτελώνιζε παράνομα μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων, τα οποία διοχέτευε στην εγχώρια αγορά, χωρίς να εξοφλούνται οι προμηθεύτριες εταιρείες και να καταβάλλονται οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.
Από τη δράση της εγκληματικής ομάδας προκύπτει οικονομική ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο που υπερβαίνει τα 6.000.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν 29 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε σε όλη την επικράτεια, ενώ εμπλέκονται άλλα 53 άτομα.
Ολοκληρώθηκε η τριήμερη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε σαν αποτέλεσμα την εξάρθρωση πολυμελούς οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία εμπλέκεται σε σωρεία εγκλημάτων και αδικημάτων οικονομικού και φορολογικού χαρακτήρα, κακουργηματικής μορφής.
Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Αττική, Αχαΐα, Εύβοια και Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν περισσότεροι από (20) Εισαγγελικοί Λειτουργοί και (300) περίπου αστυνομικοί από την Οικονομική Αστυνομία, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.
Συνελήφθησαν (29) ημεδαποί - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 24 έως 68 ετών (20 γυναίκες και 9 άνδρες), μεταξύ των οποίων και αρχηγικά στελέχη, ενώ μέχρι στιγμής έχει προκύψει η εμπλοκή άλλων 53 ατόμων. Η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο κυρίως από ημεδαπούς ROMA , μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, που είχαν ως «έδρα» την περιοχή της Κάτω Αχαΐας.
Η Οικονομική Αστυνομία διερευνούσε πάνω από επτά μήνες τη συγκεκριμένη υπόθεση, που σχετίζεται με κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα τέλεση πράξεων κακουργηματικής μορφής απάτης, πλαστογραφίας, κλοπής, λαθρεμπορίας και σοβαρών φορολογικών αδικημάτων και παραβάσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εξαπατήθηκαν εμπορικοί οίκοι, που εδρεύουν σε χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία) και Ασίας (Κίνας, Ινδίας, Ταϊβάν, Πακιστάν, Ν. Κορέα), διάφορα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας, πολυεθνικές εταιρείες ταχυμεταφοράς αλληλογραφίας και εμπορευμάτων, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο.
Η οργανωμένη εγκληματική ομάδα δρούσε τουλάχιστον από το 2009 εφαρμόζοντας εξειδικευμένες μεθοδολογίες και τεχνικές, τις οποίες μετάλλασε και διαφοροποιούσε κατά διαστήματα, με σκοπό να διευκολύνει την εγκληματική της δραστηριότητα και να δυσχεραίνει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών.
Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα, επιδιώκοντας να εξαπατήσει εμπορικούς οίκους του εξωτερικού και να «κλείνει» εμπορικές συμφωνίες μαζί τους, εμφανιζόταν με τη μορφή εικονικών εταιρειών, με εκπροσώπους άτομα κυρίως του στενότερου ή συγγενικού τους περιβάλλοντος, οι οποίες λειτουργούσαν για περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Για να ενισχύουν την αξιοπιστία τους, απέστελναν, με κάθε παραγγελία εμπορευμάτων, προκαταβολή μικρής αξίας, σε σχέση με την πραγματική τους αξία, μέσω της offshore εταιρείας BELLAIR MANAGEMENT SA που εδρεύει στα νησιά Μάρσαλ. Οι παραγγελίες των εμπορευμάτων αφορούσαν κυρίως ρούχα διαφόρων τύπων και ειδών, δερμάτινα ενδύματα, οικιακό εξοπλισμό, χαλιά, σεντόνια, κουβέρτες, υποδήματα, είδη οικιακής χρήσης και δεκάδες άλλα προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά.
Για να επιτυγχάνουν την εισαγωγή των προϊόντων αυτών, στρατολογούσαν, έναντι αμοιβής, υπαλλήλους ταχυμεταφορικών εταιρειών και υπαλλήλους τραπεζών, προκειμένου να αποσπούν δόλια διάφορα συνοδευτικά έγγραφα, που ήταν απαραίτητα για τον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων.
Εξασφαλίζοντας με διάφορες παράνομες τεχνικές παραποιημένα συνοδευτικά έγγραφα, κατάφερναν να εκτελωνίζουν και να παραλαμβάνουν εμπορεύματα, χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο της αξίας τους στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αποφεύγοντας έτσι την εξόφληση, μέσω του διατραπεζικού συστήματος, των εμπορικών οίκων του εξωτερικού που συναλλάσσονταν.
Παράλληλα αντικαθιστούσαν τα πρωτότυπα τιμολόγια με πλαστά, που είχαν κατά πολύ μικρότερη αξία από την πραγματική, εξασφαλίζοντας με την υποτιμολόγηση αυτή επιπρόσθετο παράνομο όφελος από διαφυγόντες δασμούς, φόρους και άλλες επιβαρύνσεις. Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση υπολογίζεται ότι η ζημιά που έχει υποστεί το ελληνικό Δημόσιο, από την παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης, ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια ευρώ.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, που είχε ηγετικό ρόλο στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς λόγω της ιδιότητας και των γνώσεων του, συντόνιζε και καθοδηγούσε τις επιμέρους διαδικασίες, που αφορούσαν τις χρηματοπιστωτικές πράξεις και συναλλαγές.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, έχουν μέχρι στιγμής εξακριβωθεί (110) περιπτώσεις παράνομου εκτελωνισμού και ιδιοποίησης εμπορευμάτων, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες σε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, όπου κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες εμπορευμάτων, που δεν έχουν ακόμα καταμετρηθεί. Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των εμπορευμάτων αυτών σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, χρησιμοποιήθηκαν δέκα (10) τριαξονικά φορτηγά.
Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 302.195 ευρώ, 616 χρυσές λίρες Αγγλίας, τρία (3) πιστόλια, τρία (3) περίστροφα, εννέα (9) κυνηγετικές καραμπίνες, 397 φυσίγγια και 17 επιβατικά αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση.
Εκτιμάται ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν αποκομίσει από την παράνομη δράση του κυκλώματος, τεράστια χρηματικά πόσα, για τα οποία διενεργείται περαιτέρω φορολογικός και οικονομικός έλεγχος.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Εκτιμάται ότι με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης και τη σύλληψη 29 μελών της, η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε ένα καίριο πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα εισαγωγής ειδών παραεμπορίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση"

ΙΣΑ: Αναστολή χειρόγραφων συνταγογραφήσεων από τη Δευτέρα

Να μην προβαίνουν από τη Δευτέρα 9 Ιουλίου σε χειρόγραφες συνταγογραφήσεις ακόμα και στην περίπτωση που το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσιάσει το οποιοδήποτε πρόβλημα καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ , μετά και από τη σχετική ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

«Ο ιατρικός κόσμος έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του. Ο ΙΣΑ κατέβαλλε αλλεπάλληλες προσπάθειες προκειμένου να ανακληθεί άμεσα η υπ΄ αριθμ. πρωτ. Υ3Γ/ΓΠ 5547/30.05.2012 υπουργική απόφαση που ορίζει επιβολή προστίμου ύψους 1 ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή από τους γιατρούς, με ημερομηνία εφαρμογής την 1η Ιουλίου 2012, χωρίς δυστυχώς έως σήμερα να λάβει κάποια ανταπόκριση.

Καλούμε όλα τα μέλη μας όπως συμμορφωθούν με την ανωτέρω απόφαση του Δ.Σ του ΙΣΑ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ: Αναστολή χειρόγραφων συνταγογραφήσεων από τη Δευτέρα"

Επιστολή των αγροτών στον πρωθυπουργό

Επιστολή με τις προτάσεις της και τις προτεραιότητες πολιτικής για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, απέστειλε η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των εντός Βουλής πολιτικών κομμάτων, αλλά και στους αρμόδιους υπουργούς.

«Η υποχρηματοδότηση του αγροτικού τομέα», αναφέρει, «εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας προμήθειας των απαραίτητων εφοδίων των αγροτών, οδηγεί σε σημαντική μείωση την αγροτική παραγωγή, αλλά και στην κατάρρευση του κλάδου της κτηνοτροφίας. Οι αγρότες έχουν βρεθεί σε δραματική κατάσταση εξαιτίας της μηδενικής απορρόφησης των επενδυτικών τους σχεδίων, ενώ σε τέλμα βρίσκεται η εξέλιξη των επενδύσεων μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά να υιοθετηθεί «η άμεση αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τους συνεταιρισμούς και να συσταθεί Ομάδα Εργασίας, από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους και από εκπροσώπους των εντός Βουλής κομμάτων, για την υιοθέτηση πολιτικών εξυγίανσης και ανάπτυξης των αγροτικών συνεταιρισμών».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή των αγροτών στον πρωθυπουργό"

Nέο «ψαλίδι» στις τιμές των φαρμάκων εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Και φθηνά και γενόσημα!


Στο μικροσκόπιο της τρόικας και στη μάχη για την τιμή του φαρμάκου το υπουργείο Υγείας

Νέο ψαλίδι μπαίνει στις τιμές των φαρμάκων με τις τιμές των γενοσήμων να είναι οι πρώτες που κουρεύονται. Στο μεταξύ, το χαμένο έδαφος προσπαθεί να ανακτήσει το υπουργείο Υγείας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων που στοχεύουν στη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς το μεσημέρι τα οικονομικά της Υγείας μπαίνουν στο μικροσκόπιο της τρόικας.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το σύστημα εποπτείας των προμηθειών στα νοσοκομεία είναι οι δύο βασικοί τομείς, στους οποίους επικεντρώθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά τη λήξη της χθεσινής συνάντησής του με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ο κ. Λυκουρέντζος αναφερόμενος στο φάρμακο και επικαλούμενος το παράδειγμα της Αυστρίας υπογράμμισε ότι «στόχος είναι η χαμηλότερη δυνατή τιμή».

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, η Αυστρία διαθέτει δυναμικό σύστημα τιμολόγησης των γενόσημων φαρμάκων (δηλαδή αντιγράφων), βάσει του οποίου η τιμή των τριών πρώτων σκευασμάτων που λαμβάνουν άδεια κυκλοφορίας πέφτει στο 40% του πρωτοτύπου, ενώ για τα επόμενα τρία η τιμή πέφτει στο 30%. Με τον τρόπο αυτό, όπως επισήμαιναν οι ίδιες πηγές, δημιουργείται ανταγωνιστικό περιβάλλον που πιέζει τις τιμές των σκευασμάτων προς τα κάτω, ενώ το πιθανότερο είναι το μέτρο αυτό να ισχύσει από τον Οκτώβριο.

Αμεση θα είναι και η εφαρμογή της συνταγογράφησης βάσει της δραστικής ουσίας και όχι της εμπορικής ονομασίας, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των δανειστών της χώρας για την προώθηση των αντίγραφων φαρμάκων.

Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Υγείας κάνει ένα βήμα… πίσω καθώς παρότι, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί για όλες τις δραστικές ουσίες, η εισήγηση είναι να ισχύσει μόνο για 50. Ο λόγος που επικαλούνται οι ίδιες πηγές είναι ότι είναι αναγκαία η ήπια εφαρμογή του μέτρου. Μάλιστα, έφεραν ως παράδειγμα ακόμη μία μνημονιακή δέσμευση που αφορά την αποκλειστική διακίνηση των ακριβών φαρμάκων στα φαρμακεία του ΕΣΥ, αποκλείοντας έτσι τα ιδιωτικά φαρμακεία. Η εφαρμογή του μέτρου μπορεί να αποφέρει κέρδη 50 εκατ. ευρώ, το σύστημα όμως δεν ήταν έτοιμο να το υποστηρίξει με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των βαρέως πασχόντων που δεν έβρισκαν τα φάρμακά τους.

ΑΙΧΜΕΣ. Αιχμές άφησε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) Κωνσταντίνος Φρουζής, ο οποίος χαρακτήρισε ύποπτο το γεγονός ότι «δεν βγαίνουν στην αγορά φάρμακα που θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος».

Αναφερόμενος στις τραγικές καθυστερήσεις κατά την έκδοση νέου δελτίου τιμών, θέμα που έχει παγώσει στο υπουργείο Υγείας από τον Ιανουάριο του 2011, υπογράμμισε ότι οι ασθενείς με βαριά και απειλητικά για την υγεία νοσήματα (όπως για παράδειγμα ο καρκίνος και η κυστική ίνωση) στερούνται την πρόσβαση σε νέα, αποτελεσματικότερα φάρμακα.

Με τον τρόπο αυτό, όμως, μπαίνει «απαγορευτικό» και στα νέα γενόσημα φάρμακα, αφού παρότι που έχουν άδεια κυκλοφορίας δεν έχουν λάβει τιμή.

ΚΟΝΤΡΑ 100 ΕΚΑΤ. Ακόμη ένα μέτωπο ανοίγει το υπουργείο Υγείας με τη φαρμακοβιομηχανία, μετά το αίτημα για επιστροφή τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ για την ισόποση υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης των Ταμείων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2012, όπως προβλέπεται στο τελευταίο αναθεωρημένο Μνημόνιο.

Σκληρή ήταν η απάντηση του κ. Φρουζή, ο οποίος δήλωσε ότι «σε αυτούς που σου χρωστάνε δεν πληρώνεις». Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ Κώστας Ευριπίδης τόνισε οι συνολικές οφειλές του κράτους έχουν ξεπεράσει το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ, καθώς το ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ χρωστά 550 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε τιμολόγια του τελευταίου 18μήνου και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ χρωστούν 850 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ από το 2007.

tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Nέο «ψαλίδι» στις τιμές των φαρμάκων εξετάζει το υπουργείο Υγείας"

Επιστρέφεται το τέλος ακινήτων σε άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους

Στην επιστροφή 200 εκατ. ευρώ σε φορολογούμενους που κατέβαλαν το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) αν και έπρεπε να τύχουν απαλλαγής θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν τη δυνατότητα συμψηφισμού του ΕΕΤΗΔΕ στις περιπτώσεις που υπάρχουν χρέη προς το Δημόσιο, ώστε να αποφύγουν τις πρόσθετες αποκλίσεις που θα επιφέρει στα έσοδα η επιστροφή του συνόλου του ποσού (σημειώνεται πως στο πρώτο εξάμηνο 2012 τα συνολικά έσοδα του κράτους εξακολουθούν να κινούνται με αρνητικό πρόσημο στο -1,5%).

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το τέλος καταβάλλεται μαζί με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και στη συνέχεια ο κύριος ή ο επικαρπωτής του ακινήτου υποβάλει αίτηση επιστροφής του τέλους στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός του, προσκομίζοντας και τα οικεία δικαιολογητικά.

Η ΔΟΥ άμεσα μετά την παραλαβή της αίτησης, βάσει των μηχανογραφημένων καταστάσεων που έχουν αποσταλεί σε αυτήν από τη ΓΓΠΣ, αποφαίνεται για το αν η αίτηση γίνεται δεκτή ή απορρίπτεται.

Σε περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή, με απόφαση του προϊσταμένου της ΔΟΥ, συντάσσεται ΑΦΕΚ και, εάν από την εκκαθάριση αυτού προκύψει επιστροφή στο δικαιούχο, επιστρέφεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί χορήγησης ενημερότητας.

Σε περίπτωση που η ΔΟΥ δεν κάνει δεκτή την αίτηση, τότε πρέπει να ενημερώσει τον υπόχρεο για την απόρριψη αυτή.

in
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφεται το τέλος ακινήτων σε άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους"

Μέχρι τέλος Ιουλίου αποστέλλονται 1 εκατ. ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα ΙΧ

- Αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία της Εποπτικής Αρχής σχεδόν το 50% των ανασφάλιστων ΙΧ είναι κρατικά!
- Αν διαπιστωθεί δήλωση ψευδών στοιχείων για τον κυβισμό θα εμπλέκεται η εφορία και “μπλοκάρει” την εκκαθάριση της δήλωσης
- Ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα πηγαίνει μόνο στις τράπεζες για την παραλαβή του σήματος
- Θα καταργηθούν τα αυτοκόλλητα σήματα που κόστιζαν 80 εκατ. ευρώ

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος διάθεσης των σημάτων Τελών Κυκλοφορίας στα τέλη του 2012 και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η» καταργούνται τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των οχημάτων και πλέον οι ιδιοκτήτες όλων των τύπων οχημάτων θα καταβάλουν το αντίτιμο που αναλογεί στο όχημά τους στις τράπεζες.

Ειδικότερα το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο κράτος 80 εκατ. ευρώ και με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν καταβληθεί τα Τέλη Κυκλοφορίας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή καθώς κάποιος ο οποίος διέθετε 2 ή περισσότερα ΙΧ φρόντιζε να καταβάλλει τα Τέλη στο όχημα εκείνο που είχε τον μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Κατόπιν μετά από 10 ή 20 ημέρες μετέβαινε στην εφορία προσκομίζοντας την απόδειξγη καταβολής των Τελών του ΙΧ του με την αιτιολογία πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο και αποκτούσε έναντι 3 ευρώ νέο αυτοκόλλητο το οποίο και τοποθετούσε στο όχημα που δεν είχε καταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας!

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν ακόμη και σε αστυνομικό έλεγχο να έπεφτε ο παραβάτης έφευγε ανενόχλητος καθώς το αυτοκόλλητο των Τελών ήταν αρκετό για να πείσει τους αστυνομικούς πως έχει καταβάλλει τα Τέλη του ΙΧ του.

Το νέο σύστημα
Το νέο σύστημα προμήθειας των Τελών Κυκλοφορίας θα είναι απλό και σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μεταβαίνουν στην εφορία με την φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους ώστε οι υπάλληλοι να μην χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν πρόκειται για καινούριο. Ετσι θα αποφευχθούν οι ουρές χιλιομέτρων που παρατηρούνται στις εφορίες τις τελευταίες ημέρες διάθεσης των Τελών καθώς οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να καταβάλλουν τα Τέλη τους είτε μέσω πιστωτικής είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Παράλληλα δεν θα μπορεί να υπάρχει «νοθεία» στο τίμημα Τελών του κάθε οχήματος και οι επιτίδειοι δεν θα μπορούν να κολλάνε το σήμα ενός οχήματος 1.000 κ.εκ. σε ένα super car ή λιμουζίνα με κινητήρα 4 ή 5 λίτρων!

Σε περίπτωση δε που διαπιστωθεί πως ο κάτοχος κάποιου ΙΧ έχει δηλώσει ψευδή στοιχεία για τον κυβισμό του οχήματός του θα εμπλέκεται η εφορία όπου θα μπλοκάρει την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης...

Ανασφάλιστα ΙΧ: Ερχονται 1 εκατ. κλήσεις ύψους 250 ευρώ έκαστος!
Στο στόχαστρο της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος μπαίνουν τα ανασφάλιστα ΙΧ και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η» μέχρι τέλος Ιουλίου περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα έχουν ανασφάλιστα θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να καταβάλλουν 250 ευρώ έκαστος! Με απλό υπολογισμό το ύψος των προστίμων αν καταβληθεί από όλους τους παραβάτες ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ...

Βέβαια το σχέδιο της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος για τις Ασφαλιστικές πέραν της πρώτης ειδοποίησης με το πρόστιμο των 250 ευρώ για κάθε παραβάτη έχει συνέχεια καθώς θα δίνεται το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του οχήματος μέσα σε 10 έως 20 ημέρες να προσκομίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός του γλιτώνοντας το δεύτερο πρόστιμο που ανέρχεται σε 500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας!

Ωστόσο στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για την αποδοτικότητα του μέτρου ενώ παράλληλα διατύπωσαν και τις έντονες αμφιβολίες τους για την αποστολή express των προστίμων σε 1 εκατ. κατόχους οχημάτων μέσα σε 20 ημέρες.

Ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Κώστας Μπερτσιάς μιλώντας στην «Η» δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Το θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων είναι πάρα πολύ σοβαρό και απασχολεί τον κλάδο για περισσότερα από 20 χρόνια. Εμείς χαιρετίζουμε την συγκεκριμένη ενέργεια όχι τόσο ως φοροεισπρακτικό μέτρο αλλά ως μια κίνηση έχουν ακολουθήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια άλλα κράτη-μέλη στα οποία δεν κυκλοφορούν ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Παράλληλα θα σταματήσουν επιτέλους να εκποιούνται περιούσιες από το Επικουρικό Ταμείο καθώς θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές πως αν εμπλακούν σε ατύχημα και το όχημά τους είναι ανασφάλιστο κάποια στιγμή το Επικουρικό που έχει καταβάλλει την αποζημίωση που αναλογεί στο ασφαλισμένο ΙΧ θα εκποιήσει ότι περιουσιακό στοιχείο έχει ο κάτοχος του ανασφάλιστου οχήματος. Και πρέπει να με πιστέψετε τέτοια περιστατικά είναι καθημερινά στο Επικουρικό Ταμείο όπου οι κάτοχοι ανασφάλιστων ΙΧ χάνουν τα σπίτια τους για λίγες χιλιάδες ευρώ...».

Πάντως οι παραβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως ακόμη και αν έχουν καταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας τα οχήματά τους βάσει της νομοθεσίας πρέπει να είναι ασφαλισμένα ακόμη και αν δεν τα κινούν. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις που έχουν να κάνουν με ναυτικούς, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και σε άλλες χώρες, κ.ά.

Επίσης από τα 2 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα τα στελέχη της Εποπτικής Ασφαλιστικής Αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος μετά το «ξεκεθάρισμα» που έκαναν ανακάλυψαν πως τα 700.000 αφορούν κρατικά οχήματα ενώ περίπου σε 350.000 ΙΧ έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Τελικά αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία των ανθρώπων της Εποπτικής Αρχής σχεδόν το 50% των ανασφάλιστων οχημάτων είναι κρατικά!

imerisia
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι τέλος Ιουλίου αποστέλλονται 1 εκατ. ειδοποιητήρια για ανασφάλιστα ΙΧ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news