facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Στη Βουλή τέσσερις δικογραφίες για ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου και άλλους

Δικογραφίες μεταξύ των οποίων τέσσερις που αφορούν σε προβεβλημένα στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της αντιπολίτευσης διαβίβασε στη Βουλή η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Οι δικογραφίες αυτές είχαν μείνει σε εκκρεμότητα τους τελευταίους μήνες λόγω των δυο εκλογικών αναμετρήσεων και της διάλυσης της Βουλής.

Οι δικογραφίες που αφορούν στελέχη:

Η πρώτη δικογραφία σχηματίστηκε κατά του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών στρεφόμενος κατά παντός υπευθύνου για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις περικοπές.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά στην υποβληθείσα μήνυση σε βάρος του τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την ανάρτηση στο διαδίκτυο στοιχείων ιατρών που φέρονταν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.

Η τρίτη δικογραφία περιλαμβάνει μήνυση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών κατά του τέως υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη για τη μείωση των αποδοχών τους και την εξομοίωση με το μισθολόγιο των Δημοσίου υπαλλήλων, κάτι που κατά τον τέως υπουργό έγινε ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η τέταρτη δικογραφία αφορά μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για συκοφαντική δυσφήμιση. Στην περίπτωση αυτή θα εξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας του.

Η υπόθεση αφορά δηλώσεις στη Βουλή του βουλευτή με αφορμή τις ταινίες ερωτικού περιεχομένου που είχε γυρίσει η κ.Αλεξανδράτου και τη σε βάρος της διαδικασία που κίνησε το ΣΔΟΕ. Ο κ.Παπαδημούλης είχε πεί πώς «η Τζούλια Αλεξανδράτου κάνει "αρπαχτές" στην επαρχία, χωρίς να έχει ελέγξει κανείς πόσα χρήματα παίρνει και αν πράγματι φοροδιαφεύγει. Πως συμβαίνει αυτό; Πριν από κάθε εμφάνισή της, κάνει υπεύθυνη δήλωση στην Αστυνομία δηλώνοντας πως είναι καλεσμένη του εκάστοτε επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου και πως δεν πληρώνεται γ΄ αυτή την εμφάνισή της». Ο βουλευτής επίσης χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό "πορνοστάρ", κάτι που φέρεται να ενόχλησε ιδιαίτερα την Τζούλια Αλεξανδράτου η οποία και αποφάσισε να καταφύγει σε μήνυση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Βουλή τέσσερις δικογραφίες για ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου και άλλους"

Πώς θα γίνεται η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

Η διαδικασία της νέας απογραφής των συνταξιούχων άρχισε 2 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι συνταξιούχοι οφείλουν να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο υποκάταστημα του ΙΚΑ ή στο κατάστημα των ΕΛΤΑ από τα οποία εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους ή το εξωιδρυματικό επίδομα, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ η καταγραφή θα γίνεται ξεχωριστά για την κάθε παροχή.

Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτική η φυσική καταγραφή κατά το τρέχον έτος για όλους όσοι καταστούν προσωρινοί ή οριστικοί συνταξιούχοι από τον Σεπτέμβριο 2012. Επίσης, από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η διαδικασία των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, αφού την Παρασκευή έληξε η προθεσμία για την υπαγωγή οφειλετών του ΙΚΑ σε ρύθμιση χρεών με ευνοϊκούς όρους.

Η διαδικασία
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
Oι συνταξιούχοι θα κληθούν να προσέλθουν με επιστολή που θα λάβουν από το ίδρυμα.
Εάν η απογραφή γίνει μέσω υποκαταστήματος θα επικυρώνεται από τον προϊστάμενο και όχι μόνο από τον αρμόδιο υπάλληλο όπως εγίνε στην πρώτη φάση.
Θα ακολουθήσει η αποστολή του κατολόγου στη διοίκηση και η αναζήτηση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής για να διαπιστωθεί εάν έχει εκδοθεί νέα ταυτότητα μετά τον θάνατό του.
Εάν ο συνταξιούχος είναι στο εξωτερικό και απογράφεται μέσω πληρεξουσίου, θα αναζητηθεί και πρόσφατη βεβαίωση της αρμόδιας προξενικής αρχής η οποία πρέπει να εκδοθεί μέσα στο χρονικό διάστημα της απογραφής προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι δικαιούχοι είναι εν ζωή και διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Για τους συνταξιούχους που στερούνται συνείδησης των πραττομένων θα ενεργοποιείται η μεσολάβηση προσωρινού διαχειριστή ύστερα από υποβολή αιτήματος των συγγενών του στις επιτροπές καθορισμού ηλικίας των περιφερειακών υποκαταστημάτων.
Εναλλακτικά μπορεί να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης με απόφαση δικαστηρίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα γίνεται η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ"
Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη, Σταύρος ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο πλαίσιο της υπόθεσης με τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες

Ελεύθερη αφέθηκε με την επιβολή περιοριστικών όρων η κόρη του Χριστίνα.
Οι περιοριστικοί αφορούν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, τα δύο του παιδιά, η σύζυγός του και άλλοι τρεις συγγενείς θα απολογηθούν στον εισαγγελέα αυτές της μέρες.
Η οικογένεια Ψωμιάδη κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της ΑΕΚ και φοροδιαφυγή. Τα παραπάνω άτομα ξέπλεναν τα χρήματά τους είτε μέσω τραπεζικών λογαριασμών και επιταγών είτε με την αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά κυρίως υπεξαίρεση των ταμείων της ΑΕΚ, αναφέρεται εκτεταμένη φοροδιαφυγή της οικογένειας Ψωμιάδη, που φέρεται να φθάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ

Συγκεκριμένα, ο γιος του πρώην προέδρου της ΑΕΚ, δήλωνε, το χρόνο, 7.000 ευρώ ενώ στις καταθέσεις του βρέθηκαν 2.000.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα » " "

Σβόμποντα: Η Τουρκία δεν μπορεί να αμφισβητεί την προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ

Η Τουρκία δεν μπορεί μόνο να ζητά, αλλά έχει και υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να εκπληρώσει, τόνισε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, προς τον πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια κατά την συνάντηση της ομάδας στο Στρασβούργο.

Ο κ. Σβόμποντα επανέλαβε τη θέση που εξέφρασε πρόσφατα και στη Λευκωσία ότι οι πάντες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, οφείλουν να σέβονται την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, απηύθυνε αυτά τα λόγια στον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, τονίζοντας πως η προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ δεν επιδέχεται αμφισβήτηση από κανέναν και πρέπει να γίνει σεβαστό, τόνισε ο κ. Σβόμποτα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σβόμποντα: Η Τουρκία δεν μπορεί να αμφισβητεί την προεδρία της Κύπρου στην ΕΕ"

Διεθνής Αμνηστία: "Υπερβολική η χρήση αστυνομικής βίας στην Ελλάδα"

Η έκθεση «Αστυνομική Βία στην Ελλάδα: Όχι μόνο μεμονωμένα Περιστατικά» που παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από τη Διεθνή Αμνηστία σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) στην ΕΣΗΕΑ, καλύπτει τις ανησυχίες της διεθνούς οργάνωσης για την αστυνόμευση στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι τον Απρίλιο του 2012 και όπως αναφέρεται, «τεκμηριώνει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από μέλη των σωμάτων ασφαλείας και την ανικανότητα ή την απροθυμία της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών να οδηγήσουν τους υπεύθυνους σε λογοδοσία».

Στην έκθεση γίνεται λόγος για «υπερβολική χρήση βίας, περιλαμβανομένης της χρήσης χημικών ερεθιστικών ουσιών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με τρόπο που παραβιάζει τα διεθνή πρότυπα». Περιλαμβάνονται επίσης αναφορές για κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια της σύλληψης και της κράτησης, θύματα της οποίας πέφτουν επίσης «μέλη ευάλωτων ομάδων, όπως μετανάστες και αιτούντες άσυλο καθώς και κοινότητες που ζουν στις παρυφές της κοινωνίας, περιλαμβανομένων πολλών Ρομά».

Όπως δήλωσε ο David Diaz-Jogeix, αναπληρωτής διευθυντής του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, η ελληνική πολιτεία «πρέπει να αναγνωρίσει την έκταση του προβλήματος και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι αστυνομικοί επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση και φέρουν σαφή στοιχεία ατομικής αναγνώρισης κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, καθώς και να αντιμετωπίσει τη συχνή παράλειψη της αστυνομίας, των εισαγγελέων και των δικαστών να διεξάγουν έγκαιρες, αμερόληπτες και αποτελεσματικές έρευνες και να οδηγούν στη δικαιοσύνη αστυνομικούς που έχουν διαπράξει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Για τον λόγο αυτόν η Διεθνής Αμνηστία πρότεινε τη «δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου μηχανισμού διερεύνησης καταγγελιών», στα πρότυπα του Συνηγόρου του Πολίτη, που θα δημιουργηθεί από την κυβέρνηση και θα αναφέρεται στο Κοινοβούλιο. Πρόταση που, όπως είπε ο κ. Diaz-Jogeix, διατυπώθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Τις σοβαρές ανησυχίες της διεθνούς οργάνωσης για τη δραματική αύξηση το τελευταίο διάστημα των καταγγελιών που σχετίζονται με περιστατικά ρατσιστικής βίας στα οποία επιδεικνύει ανοχή η αστυνομία» εξέφρασε από την πλευρά της η Λία Γώγου, ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ελλάδα και την Κύπρο, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει επίσημος μηχανισμός καταγραφής στην Ελλάδα των επιθέσεων που έχουν ρατσιστικό κίνητρο».

«Οι δημοσιογράφοι είναι θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας που αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα» σημείωσε ο Γιώργος Σαββίδης, πρόεδρος ΠΟΕΣΥ, ενώ ο Δημήτρης Τρίμης, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε ότι «οι επιθέσεις εναντίον των ανθρώπων των ΜΜΕ είναι κρατική πολιτική».

Στην παρουσίαση μίλησε επίσης, ο Γιάννης Καυκάς, άνεργος ψυχολόγος και μεταπτυχιακός φοιτητής φωτογραφίας, καταγγέλοντας επίθεση εναντίον του από αστυνομικούς σε διαδήλωση στις 11/5/11.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, που έχει καταγγείλει επίθεση από αστυνομικό με χειροβομβίδα κρότου λάμψης κατά τη δημοσιογραφική κάλυψη διαδήλωσης στις 15/6/11, από την οποία υπέστη ολική απώλεια ακοής, επισήμανε την ανάγκη της απονομής δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος, που έχει καταγγείλει επίθεση από τα ΜΑΤ καλύπτοντας διαδήλωση τον Απρίλιο του 2012, επισήμανε ότι υπάρχουν θύματα– φωτορεπόρτερ αστυνομικής βίας σε κάθε διαδήλωση και το συνολικό ποσοστό των φωτορεπόρτερ που έχει δεχθεί επίθεση από αστυνομικούς αγγίζει το 46%.

Η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί συναντήσεις με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να συζητήσουν τα ευρήματα της έκθεσης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνής Αμνηστία: "Υπερβολική η χρήση αστυνομικής βίας στην Ελλάδα""

Δωρεάν γενόσημα για τους ασφαλισμένους;

Εισήγηση χορήγησης γενόσημων φαρμάκων χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων εξετάζεται από το υπουργείο Υγείας.

Τεκμηριωμένη εισήγηση για τη χορήγηση γενόσημων φαρμάκων χωρίς επιβάρυνση των ασφαλισμένων μελετά το υπουργείο Υγείας αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Έθνος.
Η εφαρμογή του μέτρου θα ελαττώσει τα έξοδα των Ταμείων, συγκρατώντας τη συνολική φαρμακευτική δαπάνη εντός των προδιαγραφών της τρόικας

Σημαντικά οφέλη θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία αν γίνει αποδεκτή η εισήγηση για τα γενόσημα φάρμακα

Στόχος είναι να ελεγχθεί η φαρμακευτική δαπάνη, στο πλαίσιο των επιταγών της τρόικας. Η πρόταση έχει υποβληθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και μελετάται. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου σχολίασε ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να επιτευχθούν οι σφιχτοί οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για τη φαρμακευτική δαπάνη.
Στην περίπτωση που η εισήγηση γίνει αποδεκτή, θα επιφέρει μείωση του κόστους της φαρμακευτικής περίθαλψης για χιλιάδες ασφαλισμένους και εξοικονόμηση για τα Ταμεία. Για παράδειγμα, ένα πρωτότυπο σκεύασμα για το έλκος κοστίζει 20 ευρώ και ο ασφαλισμένος πληρώνει σήμερα συμμετοχή 5 ευρώ (25%).

Για το αντίστοιχο γενόσημο (τιμή 8 ευρώ), ο ασφαλισμένος δεν θα πληρώνει καθόλου συμμετοχή. Ωφελημένο είναι και το Ταμείο, καθώς στην πρώτη περίπτωση συμμετέχει στη δαπάνη με 15 ευρώ και στη δεύτερη με 8 ευρώ.
Η επικείμενη έλευση της τρόικας έχει κινητοποιήσει τον μηχανισμό του υπουργείου, προκειμένου να εμφανιστεί εναλλακτική πρόταση στις σκληρές της θέσεις. Στην οδό Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων, στην οποία μετείχε -ως εμπειρογνώμων-και ο τέως γενικός γραμματέας Νίκος Πολύζος. Αποκλειστικό της θέμα ήταν η προετοιμασία της ελληνικής πλευράς εν όψει της επίσκεψης της τρόικας.
Ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι ότι ο υπουργός Υγείας ανέφερε στον γενικό γραμματέα Αντώνη Δημόπουλο ότι δεν θα κάνει αποδεκτή την παραίτησή του μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.
Η τρόικα ζητά καθήλωση της δαπάνης των Ταμείων στα 2,88 δισ. ευρώ, έναντι 3,7 δισ. που ήταν πέρυσι (μείωση 800 εκατ.). Η ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να διαπραγματευτεί παράταση εφαρμογής του σκληρού αυτού στόχου.
Βασικό επιχείρημα είναι ότι χρειάζεται εύλογο διάστημα προσαρμογής, προκειμένου το σύστημα να αφομοιώσει το σοκ των αλλαγών. Οι συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από 7 έως 9 Ιουλίου. Χαμηλόβαθμα στελέχη της τρόικας έχουν ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τις διοικήσεις ΕΟΦ και ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν γενόσημα για τους ασφαλισμένους;"

ΔΣΑ: Να παρέμβει ο Εισαγγελέας για τη νομική εταιρεία του Ευ. Καλούση

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος ζητεί την άμεση εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να παύσει η λειτουργία της νομικής εταιρείας που έχει ιδρύσει ο αποπεμφθείς από το δικαστικό σώμα, πρώην δικαστικός λειτουργός Ευάγγελος Καλούσης, ο οποίος είχε εμπλακεί στο παραδικαστικό κύκλωμα και τον περασμένο Φεβρουάριο αποφυλακίστηκε.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών «με ιδιαίτερη έκπληξη, έγινε τις τελευταίες ημέρες μάρτυρας της έναρξης λειτουργίας συγκεκριμένης ιστοσελίδας προβολής μιας 'νομικής εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα', όπως επί λέξει αναφέρεται στην εισαγωγή της, με την επωνυμία 'Kaloussis & Partners' και έδρα την Αθήνα, μιας εταιρίας συμφερόντων αποπεμφθέντος από το δικαστικό σώμα πρώην δικαστικού λειτουργού, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου της 16.6.2005, λόγω προηγηθείσας καταδίκης αυτού για πλήθος αδικημάτων σχετικών με τη μέχρι τότε άσκηση των καθηκόντων του».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλούσης ήταν από τους πρωταγωνιστές του παραδικαστικού κυκλώματος που έδρασε την περασμένη δεκαετία μέσα στην ελληνική Δικαιοσύνη. Αρχικά είχε καταδικαστεί το 2008 σε κάθειρξη 20 ετών που στην πορεία μετατράπηκε σε κάθειρξη 12 ετών, ενώ αποφυλακίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Στην επίμαχη ιστοσελίδα, η οποία εμφανίζεται και στην αγγλική και στη ρωσική γλώσσα, αναφέρει ο κ. Καλούσης, μεταξύ των άλλων, ότι «η μακρόχρονη προηγούμενη δικαστική εμπειρία και νομική παρουσία του ιδρυτή και διευθυντή της Ευάγγελου Α. Καλούση και η επιστημονική εξειδίκευση και δικαστική εμπειρία των τακτικών συνεργατών της, όλων δικηγόρων και έγκριτων νομικών, καθώς και τεχνικών συμβούλων άλλων κλάδων, συνδυασμένες με την σε βάθος γνώση του αντικειμένου, εξασφαλίζουν την απόλυτη νομική προστασία του ενδιαφερομένου και -γιατί σε τελευταία ανάλυση αυτό είναι που 'μετράει- την αποτελεσματική και επιτυχή έκβαση του νομικού του προβλήματος».

Ο κ. Αδαμόπουλος υπογραμμίζει ότι «η ίδρυση, λειτουργία και προβολή της εν λόγω εταιρίας από πρόσωπο στερούμενο της ιδιότητας του δικηγόρου, αποτελεί αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, δηλαδή ενέργεια παράνομη, καθώς οι περιγραφόμενες στην εν λόγω ιστοσελίδα υπηρεσίες προσιδιάζουν μόνο στο δικηγορικό λειτούργημα».

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, συνεχίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, «η επιμέλεια των υποθέσεων των πολιτών όχι μόνον ενώπιον των δικαστηρίων αλλά και ενώπιον των διοικητικών αρχών, αποτελεί έργο που ανήκει αποκλειστικά στους δικηγόρους, δεδομένου ότι αυτοί -λόγω της ειδικής επιστημονικής και επαγγελματικής τους κατάρτισης- είναι ικανοί και κατάλληλοι προς πληρέστερη κατανόηση και ευστοχότερη διεξαγωγή των υποθέσεων ενώπιον των προαναφερθεισών αρχών».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών υπογραμμίζει ότι «θα προβεί άμεσα στην άσκηση κάθε προβλεπόμενου ένδικου βοηθήματος κατά της επίμαχης παράνομης ενέργειας και των υπαιτίων αυτής» και «θα ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων και την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη από τη διάπραξη αυτών».

Παράλληλα, ζητάει ο κ. Αδαμόπουλος, «να κινηθούν επειγόντως από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να παύσει στο μέλλον η διάπραξη ανάλογων αδικημάτων, να τερματιστεί η λειτουργία όχι μόνον της εν λόγω ιστοσελίδας, αλλά και της ίδιας της ως άνω «νομικής εταιρείας» και να λάβει τέλος η παραπλάνηση των πολιτών και η θέση υπό διακινδύνευση του δικαιώματός τους για αποτελεσματική προσφυγή στη Δικαιοσύνη και ικανοποίηση των συμφερόντων τους».
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΣΑ: Να παρέμβει ο Εισαγγελέας για τη νομική εταιρεία του Ευ. Καλούση"

Εργασιακή εφεδρεία τριών ταχυτήτων για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους

Εν μέσω ισχυρών πιέσεων από την τρόικα, η κυβέρνηση βγάζει από το... ντουλάπι την εφεδρεία για να γλιτώσει τις απολύσεις στο Δημόσιο. Οι δανειστές επιστρέφουν για να ζητήσουν να εφαρμοστεί η δέσμευση να φύγουν 150.000 υπάλληλοι μέχρι το 2015.

Αυτό αναφέρει στο πρώτο της θέμα σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» με αφορμή και τις πληροφορίες που θέλουν τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης να επιμένουν σφόδρα στο αίτημά τους περί αποχώρησης 150 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2015.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα διαφέρει σε σχέση με το προηγούμενο μια και θα συμπεριλαμβάνει και ηλικιακά κριτήρια. Έτσι προβλέπει ότι:

- όσοι είναι από 50 ετών και πάνω, θα βγουν στην εφεδρεία και θα παίρνουν το βασικό μισθό ως σύνταξη, εκτός αν βρουν αλλού δουλειά.

- όσοι είναι από 40 έως 50 ετών, θα βγουν στην εφεδρεία για δυο τριετίες

- όσοι είναι από 30 έως 40 ετών, η εφεδρεία θα έχει διάστημα τριών ετών

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, με τον τρόπο αυτό δεν απαιτείται να καταβληθούν επιπλέον επιδόματα ανεργίας ή αποζημίωση λόγω απόλυσης για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία δε χάνουν τις εισφορές τους.

Η εφεδρεία, ουσιαστικά, αφορά 50.000 δημοσίους υπαλλήλους αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς από την πορεία των συνταξιοδοτήσεων μέχρι το 2015 θα έχουν βγει στη σύνταξη 100.000 άτομα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εργασιακή εφεδρεία τριών ταχυτήτων για 50.000 δημοσίους υπαλλήλους"

Καταργούνται, ειδικές γραμματείες και επιτροπές των υπουργείων


Με απόφαση Σαμαρά


Την κατάργηση όλων των αμειβόμενων επιτροπών υπουργείων καθώς και των Ειδικών Γραμματειών ανακοίνωσε η κυβέρνηση ύστερα από απόφαση του Αντώνη Σαμαρά που έδωσε ήδη σχετική εντολή στους κατά περίπτωση αρμόδιους υπουργούς.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η ανασυγκρότηση των όποιων Γραμματειών και Επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει πλέον από μηδενική βάση, ενώ η απόφαση αυτή δεν ισχύει για ειδικές Γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν την λειτουργία τους, όπως το ΣΔΟΕ.

«Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείται σημαντικό ποσό υπέρ των φορολογουμένων και μπαίνει τάξη στον κρατικό μηχανισμό», καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Η απόφαση Σαμαρά ερμηνεύεται ως μία πρώτη, απτή απόδειξη απέναντι στην τρόικα για τη βούληση της κυβέρνησης να συμμαζέψει τις κρατικές σπατάλες.
Είχε προηγηθεί η απόφαση για μείωση 30% στις αμοιβές των μελών του υπουργικού συμβουλίου, που ανακοινώθηκε στην πρώτη συνεδρίασή του, αλλά και ο περιορισμός στις μετακινήσεις υπουργών στο εξωτερικό και το εσωτερικό (πλην των εκλογικών περιφερειών τους) για τις οποίες ζητήθηκε να λαμβάνουν πρώτα άδεια από το πρωθυπουργικό γραφείο ώστε να αποφεύγονται περιττά έξοδα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργούνται, ειδικές γραμματείες και επιτροπές των υπουργείων"

ΕΚΤ: “3.000 ευρώ ο μέσος μισθός στο δημόσιο της Ελλάδας!"

Μία ακόμη απόδειξη ότι οι άνθρωποι της ΤΡΟΙΚΑ δεν έχουν καμία ιδέα για την ελληνική πραγματικότητα αποτελεί η ομιλία του στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες Γεργκ Άσμουσεν, ο οποίος ανέφερε μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, ότι "... δεν μπορούμε να ζητούμε από χώρες όπου ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι κάτω από 1.000 ευρώ να συνδράμουν την Ελλάδα όπου ο μέσος μισθός στο δημόσιο είναι, όπως είπε, 3.000 ευρώ".

Αυτό, αποτελεί παράδοξο, καθόσον ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ, που ασχολείται εντατικά υποτίθεται με το νευραλγικό ελληνικό πρόβλημα, να μην γνωρίζει τον μέσο μισθό στο ελληνικό δημόσιο

Από τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, προκύπτει ότι ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 17 χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει 1.620 ευρώ, καθαρά το μήνα, ενώ ένας υπάλληλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 1.151 ευρώ...Σε αυτά, πρέπει βέβαια να προστεθούν άλλα 100 περίπου ευρώ, τα οποία πληρώνει ο προϋπολογισμός, για περίθαλψη και τα ασφαλιστικά ταμεία, (συντάξεις, επικουρικά, εφάπαξ)

Τελικά το να πεί κανείς με αυτούς τους σοφούς ανθρώπους στα χέρια των οποίων βρίσκεται η μοίρα της Ελλάδας.

Και μετά σου λένε ξένοι τεχνοκράτες….

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΤ: “3.000 ευρώ ο μέσος μισθός στο δημόσιο της Ελλάδας!""

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news