facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Απίστευτη "ασυλία" για τη σύζυγο υφυπουργού

Δύο γνωστές οικογένειες της Πάτρας, θα βρεθούν πλέον αντιμέτωπες στα Δικαστήρια. Η μία, αυτή του Κώστα Τζαβάρα και της Φαίδρας Δούρου, γονείς του άτυχου Πάνου και η δεύτερη, αυτή του νέου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, η σύζυγος του οποίου οδηγούσε το μοιραίο τζιπ που χτύπησε τον άτυχο νεαρό ποδηλάτη.

Οπως γράφει η εφημερίδα "Κόσμος", στο άκουσμα της υφυπουργοποίησης του Πατρινού δικηγόρου και οικονομολόγου (την περασμένη Πέμπτη) η οικογένεια Δούρου «πάγωσε»! Αντέδρασαν όπως θα αντιδρούσε κάθε απλός άνθρωπος και ένα σωρό σκέψεις πέρασαν από το μυαλό τους.

Συγκλονιστικά τα όσα έγραψε στο facebook η Μαρία Δούρου, θεία του Πάνου:

"Πόσο ακόμα? ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ! Η κυρία με το μαύρο τζιπ που σκότωσε το παιδί μας είναι η σύζυγος του νέου υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη! Ας γινόταν και πρωθυπουργός ο άνθρωπος, αλλά ούτε μισό ψήγμα ανθρωπιάς; Ούτε μία κουβέντα συμπαράστασης ή παρηγοριάς σε αυτούς τούς γονείς που την ίδια ώρα που εκείνος και η οικογένειά του πανηγύριζαν για την νίκη τους; Ούτε ένα πλησίασμα ανθρωπιάς ενώ εκείνοι έκαναν το 40 ήμερο μνημόσυνο του αγγέλου τους; Τώρα καταλαβαίνουμε πολλά που δεν κόλλαγαν πριν..... εκεί καταντήσαμε; Πόσο ακόμα πόνος;".

Στην ιστοσελίδα της η Φαίδρα Δούρου, μητέρα του Πάνου δημοσιεύει φωτογραφίες του γιου της. Ο Γιάννης Τζαβάρας, θείος του Πάνου - αδελφός του πατέρα του άτυχου παιδιού Κώστας, σχολιάζει επίσης στο facebook: "Η οικογένεια δείχνει συγκλονισμένη και από ένα ακόμη στοιχείο! Σύμφωνα με ιστοσελίδα της Σύρου, την ημέρα που ο Πάνος έφευγε από τη ζωή, ο νυν υφυπουργός Οικονομικών και η σύζυγός του έκαναν διακοπές στο νησί, αφού εκεί διατηρούν εξοχικό! Αναμφισβήτητα οι πάντες έχουν δικαίωμα στις διακοπές. Όμως η οικογένεια δηλώνει πως κανείς από την οικογένεια Μαυραγάνη δεν συμπαραστάθηκε..."



Τα ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα

Αληθεύει πως επετράπη δύο με τρία μόλις εικοσιτετράωρα από το δυστύχημα στην οδηγό του μοιραίου τζιπ, το οποίο κτύπησε τον άτυχο Πάνο Τζαβάρα να παραλάβει το όχημα και να προχωρήσει άμεσα στην επισκευή του;

Την ίδια ώρα αληθεύει πως παρά τις επίμονες εκκλήσεις των συγγενών του άτυχου δεκαπεντάχρονου, να πάρουν το ποδήλατο στο οποίο αυτός επέβαινε, κάτι τέτοιο απαγορεύτηκε με επιχειρήματα τα οποία δεν ίσχυσαν στην περίπτωση του οχήματος που κτύπησε το αγόρι;

Εάν η στάση των αρμοδίων προκαλεί απορία με αφορμή τα δύο προηγούμενα ερωτήματα, δύο ακόμα περιστατικά δικαιολογούν σκέψεις ακόμα και για «σκιές» και «γκρίζες ζώνες», στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση η Τροχαία Πατρών.

Το πρώτο αφορά στην προσπάθεια των διοικούντων την τροχαία Πατρών, να αποτρέψει τους γονείς του 15χρονου Πάνου Τζαβάρα - μόλις την περασμένη Κυριακή συμπληρώθηκαν σαράντα ημέρες από το θάνατό του - να προχωρήσουν στον ορισμό δικού τους εμπειρογνώμονα (Τεχνικού Συμβούλου) επικαλούμενοι απαγόρευση που προκύπτει από νόμο που δεν υπάρχει.

Το δεύτερο και σημαντικότερο που προκαλεί κάτι παραπάνω από εύλογες απορίες είναι το γεγονός, ότι η Τροχαία Πατρών όρισε ως εμπειρογνώμονα - Τεχνικό Σύμβουλο - πρόσωπο το οποίο είναι στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία, που έχει τα ασφαλιστικά της συμφέροντα η οδηγός του μοιραίου τζίπ και σύζυγος του υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη και κατά συνέπεια υπάρχει τουλάχιστον ασυμβίβαστο.

Από τα πιο πάνω ερωτήματα γίνεται αντιληπτό πως την ώρα που ένα αγόρι έχανε τη ζωή του, κάποιοι λειτούργησαν τουλάχιστον περίεργα, προκαλώντας βαθύτερο πόνο στους γονείς και τους συγγενείς του και συγχρόνως δημιούργησαν σοβαρό προβληματισμό σε μερίδα της τοπικής κοινωνίας, η οποία καθημερινά πληροφορείται τι έχει συμβεί και ενώνει το πάζλ των περίεργων αποφάσεων και συμπεριφορών των υπευθύνων της Τροχαίας Πατρών.

Η απάντηση της Τροχαίας

«Όταν έχουμε τροχαίο ατύχημα ο ανακριτικός υπάλληλος κρίνει αν θα ορίσει πραγματογνώμονα. τότε τα αυτοκίνητα φυλάσσονται σε κάποιο χώρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού τα είδαν οι πραγματογνώμονες, παρουσία του ανακριτικού υπαλλήλου, τότε και μόνο τότε επετράπη στους ιδιοκτήτες να τα παραλάβουν και σε καμία περίπτωση δεν ισχύει πως επιτρέψαμε στον ιδιοκτήτη του τζιπ να το παραλάβει αμέσως και κατ' εξαίρεση των όσων ισχύουν» δήλωσε ο Διοικητής της Τροχαίας Απόστολος Μαρτζάκλης.

Σε ότι αφορά το πότε επετράπη στην οικογένεια να παραλάβει το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος δεκαπεντάχρονος, ο κ. Μαρτζάκλης απαντώντας στις καταγγελίες δήλωσε «πως η οικογένεια λόγω της κρίσιμης κατάστασης του παιδιού δεν πήγε αμέσως να το παραλάβει, ενώ όταν ο αρμόδιος υπάλληλος τους είπε να το παραλάβουν η μητέρα κάνοντας χαρακτηριστικές κινήσεις του χεριού της λόγω των στιγμών που περνούσαν αρνήθηκε».

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο οι απαντήσεις που έδωσε ο Διοικητής της Τροχαίας Πατρών στα δυο κρισιμότερα ερωτήματα που προκύπτουν από τις καταγγελίες. Ο κ Μαρτζάκλης αποδέχθηκε πως η υπηρεσία δεν επέτρεψε αρχικά τον ορισμό τεχνικού συμβούλου από την πλευρά της οικογένειας του θύματος γιατί όπως είπε «Σύμφωνα με το άρθρο 204 του κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διορισμός Τεχνικού Συμβούλου επιτρέπεται μόνο για κακουργήματα. Όμως η οικογένεια του δεκαπεντάχρονου απευθύνθηκε στον εισαγγελέα και ζήτησε να γίνει δεκτό κατ' εξαίρεση το αίτημα της, με τον εισαγγελέα να το κάνει δεκτό, με το σκεπτικό πως δεν υπάρχει ρητή διάταξη που να ,μην επιτρέπει ορισμό και στα πλημμελήματα και με παραγγελία του ζήτησε να επιτραπεί ο ορισμός δικού της συμβούλου».

Στις δηλώσεις του ο διοικητής της τροχαίας Πατρών απαντώντας στην καταγγελία ότι ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος ο οποίος έχει συμφέροντα στην ίδια εταιρεία που είναι τα ασφαλιστικά συμφέροντα της οδηγού του τζίπ που τραυμάτισε θανάσιμα τον Π. Τζαβάρα επαληθεύει πως συνέβη κάτι τέτοιο τονίζοντας ωστόσο ότι «ο κάθε διοριστείς ως πραγματογνώμονας οφείλει εφόσον υπάρχει κώλυμα στο πρόσωπό του να το δηλώσει άμεσα και να ζητήσει την εξαίρεση του. Οι συγκεκριμένοι πραγματογνώμονες ελήφθησαν από τον πίνακα πραγματογνωμόνων που συντάσσει το συμβούλιο πλημμελειοδικών και σε καμία περίπτωση δεν μας ανέφερε ότι -ο ένας εκ των δυο - ήταν εξωτερικός συνεργάτης ασφαλιστικών εταιρειών»!!!

Συνεχίζοντας ο κ. Μαρτζάκλης επεσήμανε πως «όταν η οικογένεια του θύματος ανακοίνωσε πως ο ένας εκ των δυο πραγματογνώμονες που όρισε η τροχαία ήταν και συνεργάτης ασφαλιστικής εταιρείας των εμπλεκομένων αυτοκινήτων άμεσα τους ζήτησα να προσέλθουν και να κάνουν αίτημα εξαίρεσης».

makeleio
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη "ασυλία" για τη σύζυγο υφυπουργού"

Πόσα λεφτά λέτε να έχωσε η Εθνική για διαφήμιση;

Αποκάλυψη - σκάνδαλο!!! 51.081.089 ευρώ έχωσε ο Ταμβακάκης σε διαφήμιση σε τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνα!!!


Λεφτά υπάρχουν και τελικά τα είχε η Εθνική. 2009, 2010, 2011 το τρελό ποσό των 51 εκατ. ευρώ δαπάνησε η Εθνική τράπεζα για διαφήμιση σε ΜΜΕ.

Ακριβώς!!! Πολύ καλά διαβάσετε. Στις χρονιές της απίστευτης κρίσης που πέρασε ο ελληνικός λαός, στις χρονιές που ο κόσμος είπε το ψωμί ψωμάκι, στις χρονιές που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των χρεοκοπημένων τραπεζών, στις χρονιές που ο κόσμος δεν μπορούσε να αποπληρώσει δάνεια και πιστωτικές κάρτες, στις χρονιές που ο κόσμος αυτοκτονούσε επειδή του έπαιρναν το σπίτι η κρατικοδίαιτη δήθεν ιδιωτική Εθνική τράπεζα του κυρίου Ταμβακάκη διαφημίστηκε στα ΜΜΕ της Ελλάδας δίνοντας το εξωφρενικό ποσό των 51.081.089 ευρώ!
Έτσι για να καταλαβαίνουμε πώς … η Εθνική τράπεζα δημιουργούσε συνθήκες εξάρτησης και πίεσης στα ξεπουλημένα ΜΜΕ. Να γιατί το 95% των καναλιών λειτουργούσε υπέρ της κυβέρνησης του ΓΑΠ και να γιατί όσοι δεν συμμορφωνόντουσαν αποκλειόντουσαν από τη διαφημιστική δαπάνη της Εθνικής τράπεζας.
Συμπέρασμα: ο κύριος Ταμβακάκης δεν λειτουργούσε ούτε υπέρ των μετόχων ούτε υπέρ της Εθνικής τράπεζας γιατί πολύ απλά αν φρόντιζε να λειτουργεί προς όφελος των χιλιάδων μικρομετόχων και των αποταμιευτών της Εθνικής τράπεζας όπως επίσης και των πελατών δεν θα τολμούσε να βάλει διαφήμιση σε εφημερίδα που πουλάει 400 φύλλα πανελλαδικά στη τιμή των 9000 ευρώ.
Αυτά θα πρέπει να τα εξηγήσει ο κύριος Ταμβακάκης όταν και όποτε του ζητηθεί ο λόγος (σε λίγες ημέρες ακολουθεί ρεπορτάζ για το πού έβαζε διαφήμιση το κύριος Ταμβακάκης και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες ελεγχόμενες από το νόμο).
Πώς να το κάνουμε κύριε Ταμβακάκη, τα λεφτά της Εθνικής τράπεζας δεν ήταν ούτε χρήματα του ΠΑΣΟΚ ούτε χρήματα της ΝΔ και πολύ περισσότερο δεν ήταν δικά σας. Ήταν χρήματα των μετόχων της Εθνικής τράπεζας, των χιλιάδων πελατών της, των εκατομμυρίων καταθετών. Στο όργιο κατασπατάλησης που επιδοθήκατε θα αναγκαστείτε αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσετε.

sarotiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσα λεφτά λέτε να έχωσε η Εθνική για διαφήμιση;"

Τα νέα ακίνητα του Άκη και η σχέση Ζήγρα- Τορκάσο

Νέα ακίνητα που φέρονται ν’ ανήκουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Η έρευνα των ανακριτών επεκτείνεται πλέον σε άγνωστα μέχρι χθες περιουσιακά στοιχεία του προφυλακισμένου πρώην υπουργού αλλά και νέες εταιρίες πίσω απ’ τις οποίες φέρεται να είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος. 

«Αγώνα δρόμου» κάνουν οι ανακριτές προκειμένου να εντοπίσουν όλες τις εταιρείες απ’ τις οποίες εκτιμάται ότι διακινήθηκαν οι μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αποστέλλοντας αιτήματα δικαστικών συνδρομών για άνοιγμα λογαριασμών σε δεκάδες χώρες. Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει ελέγχους σε υποθηκοφυλακεία για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει ακίνητη περιουσία που παρέμενε μέχρι τώρα στο σκοτάδι για τις αρχές. 

Όλα αυτά, βέβαια, εκτιμάται ότι ενδεχομένως οδηγήσουν σε καθυστέρηση την κλήση των κατηγορουμένων σε συμπληρωματικές απολογίες. Την ίδια ώρα, πάντως, με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου αποδεσμεύονται οι δύο τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους κατατίθεται μηνιαίως η βουλευτική αποζημίωσή του πρώην υπουργού. 

Σοβαρά στοιχεία ωστόσο σε βάρος των ήδη προφυλακισμένων κατηγορουμένων, προκύπτουν από τη ανάκριση που είναι σε εξέλιξη. Ο Κύπριος δικηγόρος ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του χωρίς περιοριστικούς όρους και φέρεται ότι συνέστησε την off- shore Τορκάσο, κατονόμασε στον ανακριτή ως ιδιοκτήτη της εταιρείας τον εξάδελφο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαο Ζήγρα.

Παρατίθεται ο διάλογος του Ανακριτή με τον Κύπριο δικηγόρο:

Ανακριτής: Στους λογαριασμούς της Τορκάσο εμβάστηκαν από την Morgan Stanley συνολικά 6.700.000 δολάρια, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα. Ενδιαφερθήκατε να μάθετε σε ποιον ανήκει αυτός ο λογαριασμός;
Κατηγορούμενος: Ο Ζήγρας μου είπε ότι είναι δικός του λογαριασμός και δικά του κεφάλαια.
Ανακριτής: Το τίμημα από την πώληση του σπιτιού στην Αρεοπαγίτου το οποίο φέρεστε ότι εισπράξατε σε ποιον το δώσατε;
Κατηγορούμενος: Το εισέπραξε ο Ζήγρας χωρίς την παρουσία μου.


Για τη σχέση του Νίκου Ζήγρα με την Τορκάσο μίλησε, καταθέτοντας και ο πρώην γενικός εισαγγελέας Κύπρου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν ο Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος είχε πει ότι ασχολείται με εμπόριο ξυλείας στην Γερμανία. Το δικηγορικό γραφείο που συνέστησε την εταιρία δεν γνώριζε ότι ο Ζήγρας είναι ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου».

Στον ανακριτή κατέθεσε επίσης ως μάρτυρας συνταξιούχος αστυνομικός που υπηρετούσε στην ασφάλεια του πρώην υπουργού ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην νέα σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου όσο και στην κόρη του: «Ο χαρακτήρας της νέας γυναίκας του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως εγώ τη γνώρισα ήταν αλαζονική, υπεροπτική και σπάταλη, ένα χαρακτήρας εκ διαμέτρου αντίθετος απ’ αυτόν της Αρετής. Πιστεύω ότι η Αρετή είναι θύμα του πατέρα της με την έννοια ότι μπλέχτηκε εξαιτίας του στη υπόθεση χωρίς να γνωρίζει».



zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα νέα ακίνητα του Άκη και η σχέση Ζήγρα- Τορκάσο"

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην πώληση του ΟΣΕ

Την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε κίνηση που θα έχει απώτερο στόχο την πώληση του λειτουργικού μέρους του ΟΣΕ, όπως αναφέρουν ορισμένα δημοσιεύματα, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, η Ομοσπονδία των οποίων, η ΠΟΣ, ζητάει συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να τους εκθέσουν τις απόψεις τους.

Η ανακοίνωσή της ΠΟΣ

Με αφορμή μπαράζ δημοσιευμάτων για πώληση του λειτουργικού μέρους του ΟΣΕ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών απαντά:
"Η σημερινή Κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν γνωρίζουν ότι ο σιδηρόδρομος σήμερα (ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ) δεν παράγει ελλείμματα.


H Κυβέρνηση πρέπει να έχει το Δημόσιο Σιδηρόδρομο μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και προτεραιότητές της να είναι:
· Η αξιοποίηση και εμπιστοσύνη των εναπομεινάντων Σιδηροδρομικών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του κεντρικού άξονα.
· Η επιθετική είσοδος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις εμπορευματικές μεταφορές για αύξηση των εσόδων και η αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στους επιβάτες του τρένου.
Ζητήσαμε συναντήσεις με τον κ.Χατζηδάκη και τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), έτσι ώστε με υπευθυνότητα να ακούσουμε και να πούμε τις απόψεις μας.
Σε κάθε περίπτωση, μετά την κατά 55% μείωση του υπηρετούντος προσωπικού και κατά 40% μείωσης των αποδοχών των Σιδηροδρομικών, η όποια προσπάθεια να γίνει ο Σιδηρόδρομος η «Ιφιγένεια» για τον εξευμενισμό των πνευμάτων της Τρόικα και η πρόσθεση 3.000 εργαζομένων στους χιλιάδες των ανέργων της χώρας, θα μας βρει απέναντι."
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην πώληση του ΟΣΕ"

ΔΣΑ:Τεκμηριωμένη η δικαστική απόφαση ενάντια στα μνημόνια

Εξαιρετικά τεκμηριωμένη χαρακτηρίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο εξαιτίας των μνημονίων.

Η επίμαχη απόφαση του Ειρηνοδικείου, υπογραμμίζει ο κ.Αδαμόπουλος, κατορθώνει να πρωτοστατεί σε μια προσπάθεια «αποκατάστασης της διασαλευθείσας τάξης και συνταγματικής νομιμότητας», αποτέλεσμα για το οποίο «πάσχιζε από καιρό ο νομικός κόσμος της χώρας, ιδίως ο ΔΣΑ», κάνοντας χρήση του παρεχόμενου νομικού οπλοστασίου ως άμυνας έναντι του Μνημονίου και των ρυθμίσεων που αυτό εισήγαγε.

Με ιδιαίτερη τόλμη, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, η δικαστική εξουσία δεν διστάζει «να εκφύγει από τα στεγανά μέσα στα οποία επιχείρησαν να την εγκλωβίσουν η εκτελεστική εξουσία και οι γνωστοί πλέον εξωθεσμικοί παράγοντες», αποδεικνύοντας έμπρακτα την ιδιότητά της ως εξουσίας λειτουργικά ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης, που δρα αποκλειστικά και μόνο προς όφελος των πολιτών και της αποκατάστασης του συναισθήματος δικαίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών που εξέδωσε η ειρηνοδίκης Σταυρούλα Κουτρουβίδα έπειτα από προσφυγή εργαζομένων στην ανώνυμη εταιρεία «ΣΤΑΣΥ», τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση γίνεται εκτενής αναφορά στο άρθρο 106 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο μπορεί, χάριν του εθνικού συμφέροντος, να περιοριστεί η συλλογική αυτονομία που καθιερώνεται με το άρθρο 22 του Συντάγματος, για περιορισμένο και εύλογο όμως χρονικό διάστημα και πάντα τηρώντας τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΣΑ:Τεκμηριωμένη η δικαστική απόφαση ενάντια στα μνημόνια"

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδας

Ενεργειακοί κολοσσοί κατέθεσαν πρόταση ενδιαφέροντος

Οκτώ προσφορές από 11 επιχειρήσεις ή Κοινοπραξίες κατατέθηκαν σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο διαγωνισμό για παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα.

Το ΥΠΕΚΑ χαρακτηρίζει την ανταπόκριση της αγοράς ως εξαιρετικά επιτυχή, «παρά το δυσμενές επενδυτικό περιβάλλον και την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα».

Οι διαγωνισμοί αφορούν τις περιοχές Ιωαννίνων, Πατραϊκού Κόλπου και Κατακόλου και οι προσφορές αναλυτικά είναι:

Για την περιοχή Ιωαννίνων:

1. Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc

2. Energean Oil and Gas, Petra Petroleum, Schlumberger (strategic technical partner)

3. Arctic Hunter Energy Inc., K.O. Enterprises Inc.

4. Chariot Oil and Gas Limited

Για την περιοχή Πατραϊκού Κόλπου:

1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner)

2. Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc

Για το Κατάκολο:

1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner)

2. Grekoil Energy Ventures LTD

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευ. Λιβιεράτος επισημαίνει ότι: «Η κατάθεση των οκτώ προσφορών για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές στη Δυτική Ελλάδα δείχνει ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη χώρα μας είναι μεγάλο.

Είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα μπαίνει και πάλι στον ενεργειακό χάρτη, σε μια περίοδο που ο τομέας της ενέργειας αποτελεί μια σπουδαία ελπίδα για την εθνική οικονομία. Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον από ολόκληρο τον πλανήτη στη διαδικασία δείχνει ότι η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά. Η χώρα μας μπορεί να προσελκύσει νέες επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να ενισχύσει την γεωστρατηγική θέση και την ανταγωνιστικότητα της, για να καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση».

Οι συγκεκριμένες περιοχές είχαν παραχωρηθεί για έρευνα και το 1996 οπότε στο σχετικό διαγωνισμό είχαν εκφράσει ενδιαφέρον δύο εταιρίες για την περιοχή των Ιωαννίνων, δύο για τον Πατραϊκό και καμία για την περιοχή του Κατάκολου.

Οι έρευνες τότε απέβησαν άκαρπες, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΚΑ, στον Πατραϊκό Κόλπο τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι της τάξης των 200 εκατομμυρίων βαρελιών, στα Ιωάννινα κυμαίνονται μεταξύ 50 και 80 εκατ. και στο Κατάκολο περίπου 3 εκατ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πετρέλαια της Δυτικής Ελλάδας"

Ελεγκτικό Συνέδριο: Οχι αναδρομικά σε νυν και πρώην βουλευτές

Σε αυτό είχαν προσφύγει περίπου 500 πρώην βουλευτές

Σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχεδόν ομόφωνα (30-5), «έκλεισε» την πόρτα στους βουλευτές, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που αιτούνταν αναδρομικές διαφορές αποδοχών.

Στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει περίπου 500 πρώην βουλευτές και διεκδικούν με το νόμιμο τόκο τις διαφορές των αποδοχών τους, που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, που έγινε το 2006 με αποφάσεις του Μισθοδικείου.

Οι αποδοχές των δικαστών αυξήθηκαν την τετραετία 2003-2007, με ανώτατο πλαφόν τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που ανέρχεται στα 10.271,46 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι το ανώτατο ποσό των 10.271 ευρώ αντιπροσωπεύει τις αποδοχές των προέδρων των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων, ενώ οι δικαστές των λοιπών βαθμών λαμβάνουν μικρότερες αποδοχές, σύμφωνα με την αρχή της πυραμίδας.

Να σημειωθεί ότι το σύνολο των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ανέρχεται στις 850 περίπου, καθώς ορισμένοι βουλευτές έχουν καταθέσει δύο αιτήσεις για διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

Επίσης, ανάλογες αγωγές, πλέον των 240, έχουν κατατεθεί και στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η εφάπαξ έκτακτη παροχή που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί (2003-2007) και με την οποία εξομοιούνται οι αποδοχές τους με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με το μισθολόγιο των δικαστών, έτσι ώστε να μπορεί να τεθεί ζήτημα αναπροσαρμογής της βουλευτικής αποζημίωσης.

Η έκτακτη αυτή παροχή που έλαβαν οι δικαστές, αποφάσισε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνιστά αναγνώριση επιπλέον απολαβών προς τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως αυτές συνδέονται προς τις ειδικότερες συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός τους.

Συνεπώς, δεν αφορούν άλλους λειτουργούς, των οποίων οι αποδοχές τους εξισώνονται με εκείνες των δικαστών, πρόσθεσε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι δικαστές την έκτακτη αυτή παροχή, την έλαβαν, επειδή υπήρχε μεγάλος φόρτος εργασίας (μεγάλος όγκος υποθέσεων) στα δικαστήρια και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, λόγω της εισόδου μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών (απελάσεις, άδειες παραμονής, παραβατικές συμπεριφορές, κ.λπ.), των Ολυμπιακών Αγώνων και της επίσπευσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων.

Έτσι, κρίθηκε ότι η επέκταση της επίμαχης παροχής στους βουλευτές συνιστά ανεπίτρεπτη άσκηση νομοθετικού έργου, καθώς ο νομοθέτης κατά πρώτον είχε την πρόθεση να αναγνωριστούν οι απολαβές αυτές προς τους δικαστικούς για συγκεκριμένους λόγους, ενώ κατά δεύτερον είχε την πρόθεση να αποκλείσει άλλες κατηγορίες λειτουργών, οι αποδοχές των οποίων συναρτώνται με το ύψος των μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού (δηλαδή τους βουλευτές).

Αναμένεται η δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

tovima
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγκτικό Συνέδριο: Οχι αναδρομικά σε νυν και πρώην βουλευτές"

Αντίδραση ΙΣΑ για τα προβλήματα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης η οποία αφορά την επιβολή προστίμου ενός ευρώ για κάθε χειρόγραφη συνταγή από τους γιατρούς καθώς και την μετάθεση της εφαρμογής της από την 1η Ιουλίου, ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι γιατροί σήμερα ήταν αντιμέτωποι με τα προβλήματα που παρουσίαζε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τα οποία έκαναν αδύνατη την πρόσβαση τους στο σύστημα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει κατηγορηματικά ότι δεν νοείται οι ευθύνες των αρμόδιων φορέων να επιρρίπτονται στους γιατρούς και να καλούνται οι τελευταίοι να πληρώνουν την δυσλειτουργία των συστημάτων προκειμένου να ασκήσουν το λειτούργημά τους.

Παράλληλα ο ΙΣΑ προτείνει να επιτραπεί στους ιατρούς η χειρόγραφη συνταγογράφηση και ο έλεγχος των συνταγών να γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω της ηλεκτρονικής σάρωσης.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίδραση ΙΣΑ για τα προβλήματα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης"

«Να μην γίνει η Σούδα στρατιωτικό ορμητήριο για τη Συρία»

Να μην μετατραπεί η βάση της Σούδας σε στρατιωτικό ορμητήριο, σε περίπτωση επέμβασης στη Συρία, ζητά με επιστολή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Η Επιτροπή, αφού αναφέρεται στην κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή, κάνει λόγω για «στημένο σκηνικό πολέμου» στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, χωρίς όπως υποστηρίζει να μπορεί κανείς να προβλέψει πως θα εξελιχθεί και ζητά μεταξύ άλλων:

- Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, σαν ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής.

- Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, να κλείσει τώρα.

- Να μην τηρηθεί καμία «συμβατική υποχρέωση» που εμπλέκει την Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε πιθανό πόλεμο.

- Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.

- Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ.

Η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες σε επαγρύπνηση ώστε, όπως επισημαίνει, να μην «περάσουν» τα σχέδια για δημιουργία στρατιωτικής σύρραξης στην περιοχή.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Να μην γίνει η Σούδα στρατιωτικό ορμητήριο για τη Συρία»"

Σε λειτουργία το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης - Ποιούς περιλαμβάνει

Σε λειτουργία το νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), που θα καλύπτει 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και 2,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Ο νέος φορέας έχει ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση ενώ ενσωματώνει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), τους τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τους επιμέρους τομείς ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΑΔΚΥ, το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) (ως προς την επικουρική ασφάλιση), τους τομείς του κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και τον κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ (ως προς την επικουρική ασφάλιση).

Μετά την άρνηση τριών από τους πέντε μεγαλύτερους φορείς επικουρικής ασφάλισης να συμμετάσχουν σε αυτό, του ΕΤΑΤ των τραπεζοϋπαλλήλων του ΤΕΑΙΤ του ιδιωτικού τομέα, και του ΤΕΑΔΥ του δημόσιου τομέα, ο νέος φορέας θα ξεκινήσει με το επικουρικό του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ) και του ΤΑΥΤΕΚΩ (υπηρεσίες κοινής ωφέλειας - πρώην ΔΕΚΟ) ταμεία τα οποία είναι ελλειμματικά.

Τα ταμεία που έχουν αυτοεξαιρεθεί, θα πρέπει το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012 να έχουν ολοκληρώσει τις αναλογιστικές μελέτες από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθεί αν θα παραμείνουν οριστικά εκτός του νέου ταμείου. Οι φορείς που θα επιλέξουν την οριστική τους εξαίρεση, θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα νέο ταμείο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο δεν θα μπορεί να επιχορηγείται από τον προϋπολογισμό ή από κοινωνικούς πόρους.

Στο νέο φορέα υπάγονται υποχρεωτικά και οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ μετά την έναρξη λειτουργίας του και οι ήδη ασφαλισμένοι των ταμείων-τομέων και κλάδων επικουρικής ασφάλισης που εντάσσονται στο ΕΤΕΑ.

Οι πόροι του νέου Ταμείου, θα προέρχονται από την ασφαλιστική εισφορά (3% για τον εργαζόμενο συν 3% για τον εργοδότη) προσαυξανόμενη κατά 1,25% συν 0,75% για τους εντασσόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) και κατά 1% συν 2% για τους εντασσόμενους στα υπερβαρέα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε λειτουργία το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης - Ποιούς περιλαμβάνει"

Διαγράφηκε χρέος 322.000 ευρώ

Απόφαση με την οποία διαγράφεται χρέος 322.000 ευρώ εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου ύστερα από προσφυγή μιας 45χρονης από τη Ρόδο, με βάση το νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Πρόκειται για την πρώτη δικαστική απόφαση από το Ειρηνοδικείο της Ρόδου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται τόσο μεγάλη μείωση χρέους. Από τις 442.596 ευρώ της συνολικής οφειλής, η 45χρονη καλείται να καταβάλει μόλις 121.200 ευρώ και μάλιστα για μέρος των χρεών, έχοντας χρονικό περιθώριο έως τον Ιούλιο του 2014.

Σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο της Ρόδου, η 45χρονη δημόσια υπάλληλος είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός παιδιού το οποίο σπουδάζει σε άλλη περιοχή της χώρας γεγονός που, όπως αναφέρει στην αίτησή της, σημαίνει ότι υπάρχουν επιπλέον έξοδα για την εκεί διαβίωση του παιδιού και αδυναμία εξόφλησης των δανείων της.

Η 45χρονη έχει υποχρεώσεις σε εννέα τράπεζες της περιοχής, από πιστωτικές κάρτες και από την έκδοση δανείου για την αγορά κατοικίας.

Το συνολικό ποσό των οφειλών της, ανέρχεται σε 442.596 ευρώ, ποσό το οποίο λόγω των μειωμένων μηνιαίων αποδοχών της και των επιπλέον εξόδων που έχει για τις σπουδές του παιδιού της, αδυνατούσε να πληρώσει. Έτσι προσέφυγε δια μέσου του δικηγόρου της στη δικαιοσύνη, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Ειρηνοδικείο Ρόδου και την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε η υπ. Αρ. 10/2012 απόφαση με την οποία το δικαστήριο αναγνώρισε τις αντικειμενικές δυσκολίες εξόφλησης των δανείων της 45χρονης.

Μάλιστα η δικαστής συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία της υπόθεσης αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή οφειλής ύψους 321.800 ευρώ και υποχρεώνει την 45χρονη δημόσια υπάλληλο να καταβάλει προς εξόφληση τμηματικά το συνολικό ποσό των μόλις 121.200 ευρώ. Αξίζει δε να σημειωθεί πως η καταβολή των δόσεων για τις οφειλές που έχει για το στεγαστικό δάνειο, θα αρχίσουν τον Ιούλιο του 2014.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαγράφηκε χρέος 322.000 ευρώ"

Να κληθούν στον ανακριτή όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, ζήτησε ο Άκης

Tην κλήση σε κατάθεση, ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, όλων των προσώπων που σχετίζονται με τις επίμαχες προμήθειες όπλων του υπουργείου Άμυνας, ζητά με δήλωση του ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας το νέο νόμο για υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων, που εφαρμόστηκε και στη δική του υπόθεση, ζητά να κληθούν ενώπιον του ανακριτή «όλα τα μέλη των θεσμικών οργάνων πολιτικής του κράτους, των Ενόπλων Δυνάμεων, των κυβερνήσεων από το 2000 μέχρι σήμερα, καθώς και όποια άλλα πρόσωπα, ιδιωτικών ή κρατικών φορέων, που έχουν σχέση και παρέμβαση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Επισημαίνει, επίσης, ότι οι δυνατότητες που παρέχει ο νόμος στους δικαστές, τούς καθιστά υπεύθυνους για το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την αρχή της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας.

«Με αυτές τις παρατηρήσεις, εμείς στηρίζουμε το νόμο αυτό και πέραν των όποιων αστοχιών διαθέτει. Ζητούμε την άμεση εφαρμογή του και την τήρηση των νέων χρονικών ορίων που προβλέπει» αναφέρει.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επαναλαμβάνει ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, χαρακτηρίζει τους συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση «αθώους πολίτες που είχαν την ατυχία να με γνωρίσουν» και για ακόμη μία φορά επανέρχεται στο θέμα της προφυλάκισης της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.

«Αφού συνειδητοποιήσει η Δικαιοσύνη, ότι σήμερα πλέον πολλοί την κατηγορούν σχετικά με το έργο της τους τελευταίους μήνες για υπερβολική, ανεξήγητη και παράλογη αυστηρότητα στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, όπως επίσης για δυστοκία στη λογική αντιμετώπιση των προβλημάτων της, ζητώ να σταματήσει σήμερα, άμεσα, η ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη περαιτέρω προφυλάκισή της συζύγου μου, που διαρκεί ήδη τρεις μήνες» αναφέρει ο πρώην υπουργός και προσθέτει:

«Η έρευνα της Δικαιοσύνης έδειξε ότι πρόκειται για μια περίπτωση απόλυτα αθώου πολίτη και μητέρας ανήλικου παιδιού, που δεν τη βαρύνει τίποτα. Εις βάρος της δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις, ούτε αποδείξεις. Όπως εξάλλου έδειξε η ανάκριση, όταν αποφασίστηκε αυθαίρετα, παράνομα και ανήθικα η προφυλάκισή της.

» Έγινε με πλήρη αγνόηση των πραγματικών δεδομένων που απαιτεί ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και ιδιαίτερα αγνοήθηκε το γεγονός ότι καμία ανάμειξη δεν έχει η ίδια η σύζυγός μου με οικονομικά, λογαριασμούς, ακίνητα, αγορές και άλλες οικονομικές δραστηριότητες και ότι η διαχείρισή τους καλύπτεται αποκλειστικά, κατά 100%, από εμένα, τον σύζυγό της, που είμαι ο απόλυτα υπεύθυνος για κάθε οικονομικό θέμα που αφορά την οικογένειά μου.»

Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει την προσωρινή κράτηση της συζύγου του και της κόρης του, Αρετής «δείγμα παράνομης κρατικής αυθαιρεσίας σε βάρος αθώων πολιτών, για τους οποίους η παρανομούσα δικαστική αρχή αγνόησε και το τεκμήριο αθωότητας και την ευρωπαϊκή νομοθεσία για δίκαιη δίκη και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ζητά επίσης από τη Δικαιοσύνη «να τολμήσει να αναγνωρίσει ότι, εφόσον για την υπόθεση -είτε αφορά τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, είτε το διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου-, αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ, ο πρώην ΥΕΘΑ και βρίσκομαι από το Πάσχα επίσης προφυλακισμένος και στη διάθεση της Δικαιοσύνης» και να αντικαταστήσει με περιοριστικούς όρους την κράτηση της συζύγου του.

Η δήλωση καταλήγει ότι αν οι αρμόδιοι δικαστές δεν άρουν την κράτηση της κ. Σταμάτη, «είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ότι η στάση τους αποτελεί υποκριτική στρέβλωση της αλήθειας και προσφορά στο κλίμα μισαλλοδοξίας, έχθρας και ψεύδους, που εδώ και μήνες πολλές πλευρές κατασκευάζουν εναντίον εμού και της συζύγου μου και οφείλουμε με πλήρη διαφάνεια και ακατάβλητο σθένος να αντιμετωπίσουμε μέχρι το τέλος».

difernews
Διαβάστε Περισσότερα » "Να κληθούν στον ανακριτή όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, ζήτησε ο Άκης"

Πρόεδρος ΠΓΔΜ: "Έλληνες είστε αναιδείς!"

Οργισμένος με την απόφαση της Ελλάδας να μπαίνει αυτοκόλλητο από τις ελληνικές συνοριακές αρχές σε αυτοκίνητα από την ΠΓΔΜ που εισέρχονται στην Ελλάδα και τα οποία φέρουν την ένδειξη «ΜΚ», είναι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Εναπόκειται σε κάθε πολίτη της χώρας μας να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει την αναιδή ενέργεια της Ελλάδας να τοποθετεί αυτοκόλλητα πάνω στις νέες πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων», είπε ο κ. Γκρούεφσκι.

Να σημειωθεί ότι τα αυτοκόλλητα αυτά, στα οποία αναγράφεται στα ελληνικά και στα αγγλικά «Αναγνωρίζεται ως ΠΓΔΜ» επικολλούνται στο πίσω τζάμι αυτοκινήτων από την ΠΓΔΜ και όχι επί των νέων πινακίδων κυκλοφορίας όπως επίμονα ισχυρίζονται οι αρχές της ΠΓΔΜ.

Και συνέχισε: «Καθένας θα πράξει κατά την άποψη και τις αρχές του. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα εκπλαγώ εάν οι Έλληνες αρχίσουν να τοποθετούν αυτοκόλλητα στο μέτωπο των πολιτών μας. Φαίνεται πως κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους Μακεδόνες τουρίστες από το να επισκέπτονται την Ελλάδα».

«Η Κυβέρνηση» της ΠΓΔΜ, πρόσθεσε, «επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας για την πρακτική αυτή, με την Ελλάδα να απαντά ότι η πρακτική αυτή συνάδει με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, την οποία υπέγραψε το τότε κυβερνών κόμμα SDSM (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση), ισχυριζόμενο ότι η επωνυμία "ΠΓΔΜ" επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί μόνο για δύο μήνες. Όπως διαπιστώνουμε, οι συνέπειες είναι ακόμα παρούσες».

Το ζήτημα των ετικετών διατηρούν στην επικαιρότητα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, υπενθυμίζοντας στην κοινή γνώμη ότι «υπάρχουν εγχώριες εναλλακτικές» για τις θερινές διακοπές, όπως η λίμνη της Οχρίδας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος ΠΓΔΜ: "Έλληνες είστε αναιδείς!""

Το 50% του εισοδήματός τους έχουν χάσει οι μισθωτοί

Δραματική είναι η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των μισθωτών, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταγράψει πτώση 50%, ανέφερε σε δηλώσεις του στο «BHMA FM» o καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Όπως είπε ο κ. Ρομπόλης το δεύτερο μνημόνιο προβλέπει πρόσθετη μείωση 15% για την διετία 2012 - 2014, κάτι που όπως είπε «συνεπάγεται νέες μειώσεις μισθών».

Παράλληλα ο κ. Ρομπόλης τόνισε ότι η ανεργία θα εκτιναχθεί πάνω από το 24% το τρέχον έτος και ο αριθμός των ανέργων, υπολογίζοντας και του μη εγγεγραμμένους, θα ξεπεράσει το 1.400.000

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Το 50% του εισοδήματός τους έχουν χάσει οι μισθωτοί"

Η Ελλάδα πλήττεται πρώτη από το εμπάργκο


Από την 1η Ιουλίου η ΕΕ δεν εισάγει πλέον πετρέλαιο από το Ιράν σε μια προσπάθεια να εντείνει τις πιέσεις προς την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Μια στρατηγική με αβέβαια αποτελέσματα
Η ΕΕ σκληραίνει τη στάση της. Από χθες έχει επιβληθεί εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου. Οι Ευρωπαίοι θα επιτρέψουν και πάλι τις εισαγωγές, όταν η Τεχεράνη επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να διεξαχθούν σοβαρές συνομιλίες αναφορικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Η Τεχεράνη, ως γνωστόν, αντικρούει τις κατηγορίες προβάλλοντας το επιχείρημα της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας.

Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το εμπάργκο όμως έχουν άμεσες συνέπειες και για τις δυο πλευρές γιατί είναι γεγονός ότι οι σχέσεις ΕΕ-Ιράν είναι μια σχέση αλληλεξάρτησης. Το Ιράν είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου ενώ η ΕΕ ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής στον κόσμο.

Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα

Το Ιράν είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου ενώ η ΕΕ ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής στον κόσμο
Μια σύντομη ματιά στα στατιστικά στοιχεία καταδεικνύει ποιόν ζημιώνει περισσότερο το εμπάργκο: το 1/5 των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου καταλήγει στην ΕΕ, ωστόσο η τελευταία εισάγει μόλις το 6 % του πετρελαίου που καταναλώνει από το Ιράν. Η Γερμανία καλύπτει μόλις το 1 % των ενεργειακών της αναγκών με ιρανικό πετρέλαιο.

Διαφορετικά είναι τα πράγματα για την Ελλάδα η οποία «θα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα» εκτιμά ο Φόλκερ Μπλάντοφ" από τον διεθνή επιστημονικό Σύνδεσμο Μελέτης των Ορίων Παραγωγής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (Association for the study of peak oil and gas, ASPO). Και αυτό γιατί το Ιράν ήταν ο τελευταίος προμηθευτής που παρέδιδε αργό πετρέλαιο επί πιστώσει στην Ελλάδα. Στο εξής λοιπόν θα πρέπει να αναζητήσει άλλους προμηθευτές, ωστόσο είναι πιθανό να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις αναγκαίες προκαταβολές. Η Ισπανία και η Ιταλία αντίθετα, που εισήγαγαν επίσης μεγάλες ποσότητες πετρελαίου από το Ιράν, άλλαξαν εγκαίρως προσανατολισμό, όπως επισημαίνει ο ειδικός: «Προμηθεύτηκαν επαρκείς ποσότητες, μεταξύ άλλων από τη Σαουδική Αραβία. Στην υπόλοιπη Ευρώπη υπήρξε μια σχετικά καλή προετοιμασία ενόψει της εφαρμογής του εμπάργκο», το οποίο, σημειωτέον, είχαν αποφασίσει οι υπ. Εξωτερικών της ΕΕ τον περασμένο Ιανουάριο.

Ισχυρό πλήγμα για το Ιράν

Το εμπάργκο συνιστά όμως κατά κύριο λόγο ισχυρό πλήγμα για το ίδιο το Ιράν, όπως σημειώνουν αναλυτές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μπλάντοφ. «Η ιρανική οικονομία εξαρτάται άμεσα από τις εξαγωγές πετρελαίου που αναλογούν στο 30 με 40 % του ΑΕΠ της χώρας. Και όταν λείπει από αυτό το 20 με 30 %, τότε αυτό πονάει».

Το εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο είναι μια από τις πολλές κυρώσεις που έχουν επιβάλει ΕΕ και ΗΠΑ. «Το ιρανικό καθεστώς έχει παγιδευτεί», σημειώνει ο ειδικός. «Χρειάζονται επειγόντως έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου. Την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι τιμές των εισαγόμενων προϊόντων λόγω της υποτίμησης του εγχώριου νομίσματος», αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί.

Ενόψει του ραμαζανιού και με όλο και περισσότερους ιρανούς να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, η κατάσταση μπορεί να γίνει εκρηκτική για το καθεστώς, εκτιμά ο κ. Μπλάντοφ: «Το 2010 στην Αίγυπτο η εγχώρια κατανάλωση πετρελαίου ήταν μεγαλύτερη από την παραγωγή. Έτσι η χώρα δεν μπορούσε να εξάγει πετρέλαιο. Την ίδια στιγμή ξεκίνησαν οι ταραχές καθώς η κυβέρνηση δεν μπορούσε πλέον να επιδοτεί τρόφιμα και ενέργεια, όπως έκανε παλαιότερα».

«Δημιουργικό πνεύμα»

Tο Ιράν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και έναν πετρελαιαγωγό στην Αίγυπτο για να μεταφέρει το πετρέλαιό της στην Ευρώπη
Και στο παρελθόν όμως η Τεχεράνη έχει επιδείξει «δημιουργικό πνεύμα» για να αποφεύγει τις κυρώσεις. Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης πλοία του κρατικού εμπορικού στόλου είναι νηολογημένο στο Τουβαλού, ένα κράτος του κεντρικού Ειρηνικού. Την ίδια ώρα το Ιράν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και έναν πετρελαιαγωγό στην Αίγυπτο για να μεταφέρει το πετρέλαιό της στην Ευρώπη. Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν, ιρανικά πετρελαιοφόρα θα μπορούσαν να διοχετεύσουν το πετρέλαιό τους στο νότιο άκρο του πετρελαιαγωγού στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να το παραλάβουν άλλα πετρελαιοφόρα στο βόρειο άκρο του και να το μεταφέρουν στις ευρωπαϊκές αγορές. «Μια ενδιαφέρουσα φημολογία στα συμφραζόμενα της αιγυπτο-ιρανικής επαναπροσέγγισης», σχολιάζει ο ειδικός που επισημαίνει ωστόσο ότι ακόμη και μέσα από «παρακαμπτήριους» οι Ιρανοί δεν μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες που συνεπάγεται το εμπάργκο.

Προσωρινό μέτρο

Από τις αρχές Μαρτίου η τιμή του μαύρου χρυσού έχει υποχωρήσει κατά 30 % λόγω χαμηλής ζήτησης. «Όταν όμως βελτιωθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης σε ΗΠΑ και ΕΕ, τότε το Ιράν θα βρίσκεται και πάλι σε πλεονεκτική θέση. Τότε θα χρειαστούμε αυτό το πετρέλαιο. Η τιμή του θα ανέβει. Σε αυτή την περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει η δύση», λέει ο ειδικός. Μακροπρόθεσμα άλλωστε οι χώρες της Δύσης χρειάζονται το ιρανικό πετρέλαιο ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται συνεχώς οι ενεργειακές ανάγκες Κίνας και Ινδίας. Ως εκ τούτου ο ίδιος εκτιμά ότι το εμπάργκο θα είναι ένα προσωρινό μέτρο άσκησης πιέσεων στην Τεχεράνη.
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα πλήττεται πρώτη από το εμπάργκο"

Μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά προτείνει ο υπ. Δικαιοσύνης

Μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στις αποθήκες της καπνοβιομηχανίας «Κεράνη», στη λεωφόρο Θηβών, προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτη ώστε να μειωθεί το κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψης του υπουργού και του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη και Κ. Καραγκούνη αντίστοιχα, στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες (Πολιτικά και Διοικητικά Εφετεία και Πρωτοδικεία, καθώς και στο Ειρηνοδικείο) του Πειραιά.

Κατά την επίσκεψη, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης διαπίστωσε μεταξύ άλλων την ανεπάρκεια και την ακαταλληλότητα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά στο οποίο κυκλοφορούν περίπου 2.500 άτομα καθημερινά.

Συνολικά για τα οκτώ ενοικιαζόμενα κτήρια στα οποία στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά, ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με το ποσό των 94.423 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή περίπου 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Συγκεκριμένα για τη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά καταβάλλονται μηνιαίως:

1. Μίσθωμα 12.500 ευρώ για τα Δικαστήρια Ανηλίκων Πειραιά, το αρχείο του Εφετείου Πειραιά και ένα μέρος του αρχείου του Πρωτοδικείου Πειραιά.

2. Μίσθωμα 4.078,26 ευρώ για το αρχείο του Πρωτοδικείου Πειραιά.

3. Μίσθωμα 13.439,27 ευρώ για το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

4. Μίσθωμα 17.966,56 ευρώ για το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και 2.681 ευρώ για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

5. Μίσθωμα 10.102,87 ευρώ για το Ειρηνοδικείο Πειραιά.

6. Μίσθωμα 14.326,60 ευρώ για το Πταισματοδικείο Πειραιά.

7. Μίσθωμα 13.328,83 ευρώ για το Υποθηκοφυλακείο Πειραιά.

8. Μίσθωμα περίπου 6.000 ευρώ για το γραφείο του Κτηματολογίου Πειραιά.

Στο πλευρό της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος θεωρεί ότι η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο παλαιό κτήριο των καπναποθηκών «Κεράνη» είναι η μόνη λύση του στεγαστικού προβλήματος των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά προτείνει ο υπ. Δικαιοσύνης"

«Οι Γερμανοί θέλουν να μου πάρουν το σπίτι»

Με κατάσχεση του σπιτιού του απειλεί τον Γρηγόρη Ορφανουδάκη η γερμανική Δικαιοσύνη, εάν δεν καταβάλει το ποσό των 5.000 ευρώ για την υπόθεση με τη διαφημιστική καμπάνια ούζου, που εκδικάστηκε πέρυσι σε δικαστήριο του Μονάχου.

Ο ηθοποιός που πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία στην τηλεοπτική σειρά «Νησί», μήνυσε τον διευθυντή της Campari Germany και τους συνεργάτες του που έκαναν την καμπάνια του ελληνικού ούζου διότι, όπως λέει, αρνήθηκαν να του καταβάλλουν την αποζημίωση αλλά και τον κορόιδεψαν, λέγοντάς του, ότι δεν ήταν εκείνου η φωνή στο σποτ. «Ξέχασαν να αφαιρέσουν τη φωνή μου από τις συγκεκριμένες σκηνές, που έλεγα και το χαρακτηριστικό “γεια μας”», αναφέρει στο newsbeast.gr.

Και τονίζει: «Ξαφνικά, από το δεύτερο χρόνο άρχισαν να μου αποκρύπτουν ότι συνεχίζει να παίζεται. Στη συνέχεια μου έκαναν διάφορα παζάρια για το θέμα της τιμής. Πλαστογράφησαν την υπογραφή μου σε μία από τις συμβάσεις. Έπαψαν να με πληρώνουν τα τελευταία δύο χρόνια και αναγκάστηκα να καταφύγω στο Μόναχο για να βρω το δίκιο μου, πιστεύοντας ότι οι Γερμανοί είναι πιο αδέκαστοι στα της Δικαιοσύνης. Κι όχι μόνο δε συνέβη αυτό αλλά μας αντιμετώπισαν σαν σκουπίδια».

Ο Γρηγόρης Ορφανουδάκης εξηγεί ότι το διαφημιστικό έγινε το 2005 στη Μύκονο και η συμφωνία τους ήταν να προβληθεί μόνο στη Γερμανία. «Το 2005 έκανα ένα διαφημιστικό για τη Γερμανία με ένα γνωστό προϊόν ούζου. Το γύρισμα έγινε στη Μύκονο και κράτησε δύο ημέρες και η συμφωνία ήταν το σποτ να προβάλλεται μόνο εκεί», λέει.

Για να τονίσει ότι μπορεί να έχασε μία μάχη αλλά δεν έχασε τον πόλεμο. Γι’ αυτό και εύχεται να βρεθεί ένας δικαστής, ο οποίος θα δει την αλήθεια και θα αποδώσει δικαιοσύνη.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι Γερμανοί θέλουν να μου πάρουν το σπίτι»"

Ήθελε να γίνει κουρέας και έφτασε μέχρι τον Όλι Ρεν

Στα χαρτιά παραμένει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων


Μπορεί το επάγγελμα του κουρέα να βρίσκεται στη λίστα με τα επαγγέλματα που απελευθερώθηκαν το Μάρτιο, στην πράξη όμως το επάγγελμα παραμένει... ερμητικά κλειστό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περιπετεια του Σπύρου Πρίφτη από την Κέρκυρα, που είναι απόφοιτος εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών.

Μόλις πληροφορήθηκε την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, έσπευσε να κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να ανοίξει το δικό του κουρείο. Διαπίστωσε όμως πως επί της ουσίας, παραμένουν κλειστά.

Για την ακρίβεια έμαθε πως για να ανοίξει το δικό του κομμωτήριο χρειάζεται δύο χρόνια προυπηρεσία.

Αποφασισμένος να λάβει απαντήσεις έστειλε παντού επιστολές, σε υπηρεσίες, υπουργεία πολιτικούς αλλά και τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν.

Από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες μπορεί να μην έλαβε καμία απάντηση, ωστό από το γραφείο του επιτρόπου του απάντησαν πως "σκοπεύουν να ξανακοιτάξουν το θέμα τοων κλειστών επαγγελμάτων και πως μόνο με task force θα ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα"

Δείτε το video από το δελτίο του Μega



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ήθελε να γίνει κουρέας και έφτασε μέχρι τον Όλι Ρεν"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news