facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Γ.Ν. Πύργου: Ζητούν από ασθενή 444 ευρώ για μια βραδιά . . . στο ράτζο

Το εξωφρενικό για τις παροχές του ποσό των 444 ευρώ, ζητά το νοσοκομείο του Πύργου, από 25χρονο κάτοικο της περιοχής για μια και μοναδική διανυκτέρευση… σε ένα φορείο στην
μονάδα βραχείας νοσηλείας με έναν ορό. Αυτό καταγγέλλει η μητέρα του Ευσταθία Λούπη που είδε να φτάνει στο σπίτι της το σχετικό έγγραφο που ζητά την εξόφληση του ποσού εντός 15 ημερών, ειδάλλως θα διαβιβαστεί στο Δημόσιο Ταμείο.

«Κόντεψε να μου έρθει εγκεφαλικό. Αν είναι δυνατόν!!! Μου ζητούν να πληρώσω 444 ευρώ για ένα βράδυ στο νοσοκομείο και με πληρωμένες ήδη τις εξετάσεις. Για έναν ορό σε ένα φορείο στη μονάδα βραχείας νοσηλείας». Με αυτά τα λόγια η κα Λούπη, εκφράζει μόνο ένα μέρος από την αγανάκτησή της.

Στη συνέχεια περιγράφει την περιπέτειά της, όπως αυτή εξελίχθηκε όταν ήρθε η «λυπητερή» … από το νοσοκομείο Πύργου. Εκεί όπου τη νύχτα της 18ης προς 19η Μαΐου παρέμεινε νοσηλευόμενος ο γιος της λόγω στομαχικού προβλήματος. Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου το νοσοκομείο υπολειτουργούσε και δεν ήταν σε θέση να παράσχει πλήρη ιατρική περίθαλψη.

Όπως εξιστόρησε στην καταγγελία της η κα Λούπη, ο 25χρονος γιος της Μιλτιάδης παρουσίασε συμπτώματα με πυρετό και κομμάρες και στην οικογένεια υπήρξαν φόβοι για πιθανή πνευμονία, ασθένεια που είχε αντιμετωπίσει πάλι πριν από λίγα χρόνια το παλικάρι. Μετά τις εξετάσεις που έγιναν ο γιος της τοποθετήθηκε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε ένα φορείο – όπως η ίδια ανέφερε – στη μονάδα βραχείας νοσηλείας με έναν ορό.

Αυτό που είχαν διαγνώσει οι γιατροί ήταν ένα στομαχικό πρόβλημα. Η ίδια έως εκείνη την ώρα, πλήρωσε όπως δήλωσε στο ταμείο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όλες τις εξετάσεις, καθώς ο γιος της δεν είναι ασφαλισμένος λόγω ανεργίας αυτό το διάστημα,. Παράλληλα ρώτησε πόσο μπορεί να κοστίσει η νοσηλεία για ένα βράδυ στο νοσοκομείο.

Η απάντηση που έλαβε από τον υπάλληλο ήταν 80 με 85 ευρώ, ποσό φυσιολογικό. Έτσι και παρέμεινε στο νοσοκομείο για μια νύχτα και το επόμενο πρωινό ο γιος της πήρε εξιτήριο και έφυγαν.

Ένα μήνα μετά το τμήμα κίνησης ασθενών του νοσοκομείου έστειλε έγγραφο για την οφειλή των νοσηλίων. Ο λογαριασμός για τη νοσηλεία της μιας νύχτας, ήταν 444 ευρώ!!! Η ίδια θα αναζητήσει το δίκιο της πρώτον γιατί η ενημέρωση που είχε για το κόστος νοσηλείας αφορούσε σε ένα πολύ μικρότερο ποσό και δεύτερον γιατί οι παροχές που είχε ο γιος της όπως η ίδια δήλωσε, σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν σε 444 ευρώ, για μια βραδιά σε ένα φορείο με έναν ορό…
ilialive.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ.Ν. Πύργου: Ζητούν από ασθενή 444 ευρώ για μια βραδιά . . . στο ράτζο"

Η Τουρκία απειλεί ελληνικά μαχητικά με κατάρριψη!

Σε ευθεία απειλή εναντίον της Ελλάδας προχώρησε χθες το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, το οποίο, εκμεταλλευόμενο την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού - αναγνωριστικού RF-4E από τους Σύρους, άφησε να εννοηθεί ότι στο μέλλον θα καταρρίπτει κάθε αεροσκάφος που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας! Η απειλή αυτή μάλιστα εκτοξεύτηκε τη στιγμή που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, είχε δώσει εντολή για αιφνιδιαστική ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας της χώρας μας, θέτοντας ουσιαστικά τις Ενοπλες Δυνάμεις σε συναγερμό. Η εκτίμηση ότι η Αγκυρα μπορεί να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο για δικούς της εσωτερικούς λόγους απασχολεί έντονα την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ειδικότερα, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο όλους όσοι σημειώνουν από την αρχή της κρίσης ότι όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο δεν αφορούν μόνον τις χώρες της περιοχής, αλλά και την Ελλάδα, σε ανακοίνωσή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταρρίπτει τα ξένα αεροσκάφη που εισέρχονται χωρίς άδεια στον τουρκικό εναέριο χώρο, και αναφέρει ότι τα ελληνικά μαχητικά παραβίασαν δεκάδες φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο τον τελευταίο χρόνο!

«Ο τουρκικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε το 2012, 114 φορές» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΓΕΕΘΑ και συνεχίζει: «Θα έπρεπε να έχουμε καταρρίψει 114 αεροπλάνα φέτος, αν καταρρίπταμε κάθε αεροπλάνο που παραβίαζε τον εναέριο χώρο μας χωρίς προειδοποίηση. Οι περισσότερες παραβιάσεις έγιναν από ελληνικά αεροσκάφη, αλλά και ισραηλινά. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως αντιδράσαμε εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου» γράφει. «Μόνο αυτή την εβδομάδα έξι αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και δεν καταρρίψαμε κανένα ακόμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πρόκειται για σαφή και ευθεία απειλή πρόκλησης προβοκάτσιας, αφού, ως γνωστόν, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη δεν παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο, καθώς οι οδηγίες της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας είναι κάτι παραπάνω από σαφείς, για έναν πολύ απλό λόγο: Η εικόνα μεταδίδεται αυτόματα σε Βρυξέλλες και Νάπολη, οπότε κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει για το τι πραγματικά έχει γίνει. Οσο για τις τουρκικές παραβιάσεις, κατά το ΝΑΤΟ αυτές δεν υφίστανται, αφού γίνονται μεταξύ του εύρους των έξι και 10 ναυτικών μιλίων· μια περιοχή που δεν αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ και συνακόλουθα και από το ΝΑΤΟ ως εθνικός εναέριος χώρος.

Εν τω μεταξύ, τρία 24ωρα μετά το σοβαρό επεισόδιο με την κατάρριψη του τουρκικού RF-4 στα παράλια της Συρίας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ χθες έδωσε εντολή για αιφνιδιαστική ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας της χώρας. Στις 09.30 δόθηκε εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ για ενεργοποίηση του συνόλου του συστήματος αεράμυνας της χώρας. Σκοπός της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης, η οποία είναι εγκεκριμένη από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ήταν η περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης του συστήματος αεράμυνας της χώρας. Συμμετείχε το σύνολο των σταθμών ελέγχου (ΣΑΕ), των κέντρων επιχειρήσεων, των αντιαεροπορικών συστημάτων και των όπλων των τριών κλάδων των Ε.Δ. της χώρας.

dimokratianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία απειλεί ελληνικά μαχητικά με κατάρριψη!"

Αυξήσεις 5% στα τιμολόγια ρεύματος ζητά η ΔΕΗ

Αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης του 5% επιδιώκει η ΔΕΗ για να καλύψει το άνοιγμά της, καθώς η μαύρη τρύπα από τις ανείσπρακτες οφειλές το Μάιο έφθασε στο 1,1 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, έως το τέλος της εβδομάδας χρειάζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 800 εκατ. ευρώ για δάνεια 525 εκατ. ευρώ και την επιστροφή στο υπουργείο Οικονομικών των 266 εκατ. ευρώ που εισπράχθηκαν ως τέλος ακινήτων και παρακρατήθηκαν τους προηγούμενους μήνες από τη ΔΕΗ για λόγους ρευστότητας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι η επιχείρηση θα συνεργαστεί με call center για τους ανείσπρακτους λογαριασμούς και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η αναχρηματοδότηση των δανείων θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Τιμολόγια
Οσον αφορά στα τιμολόγια ρεύματος, απέφυγε να διευκρινίσει αν ο ίδιος θα εισηγηθεί νέα αύξηση, είπε, όμως, ότι σκοπεύει να παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση στον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο. Τόνισε ότι η αύξηση των τιμολογίων είναι η προφανής λύση για το πρόβλημα στην αγορά ενέργειας και πρόσθεσε ότι με ένα 5% πάνω δεν θα ετίθετο ζήτημα στην αγορά, αφού είναι ανάλογο με το ποσοστό αύξησης του κόστους στο σκέλος της ενέργειας.
Οι αποφάσεις για την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος της ΔΕΗ λαμβάνονται από τον εκάστοτε υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας, ύστερα από εισήγηση της ΡΑΕ, στην οποια υποβάλει το σχετικό αίτημα η ΔΕΗ.
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Μνημόνιο μέσα στον Ιούνιο θα έπρεπε να αρχίσει η αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ ενόψει της πλήρους απελευθέρωσής τους το 2013, με στόχο οι τιμές λιανικής να αντανακλούν το κόστος της χονδρικής αγοράς, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει σε όλες τις κατηγορίες των τιμολογίων.
Οσον αφορά στα δάνεια, η διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τέσσερις ελληνικές τράπεζες για την αναχρηματοδότησή τους. Πρόκειται για δάνεια που έληγαν το Μάρτιο και παρατάθηκαν για τρεις μήνες.
Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, που ήταν προγραμματισμένη για χθες, αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του εκπροσώπου του Δημοσίου, επειδή δεν είχε διοριστεί υπουργός Οικονομικών. Η αναβολή προκάλεσε έντονες φήμες περί επικείμενης αλλαγής της διοίκησης της ΔΕΗ από τη νέα κυβέρνηση. Αλλες πληροφορίες έθεταν ως πρόβλημα το θέμα που είχε συμπεριληφθεί στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης σχετικά με την αναθεώρηση των απολαβών της διοίκησης και των στελεχών της ΔΕΗ μέχρι το επίπεδο του γενικού διευθυντή. Η γενική συνέλευση τελικώς θα πραγματοποιηθεί την 12η Ιουλίου.
Οφειλές
Τέλος, ο κ. Ζερβός σχετικά με τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, που έχουν πέσει στο 1,1 δισ. ευρώ από 1,2 δισ. ευρώ στις αρχές του χρόνου, δήλωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με call centers, που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις οφειλές και τις δυνατότητες διακανονισμού που υπάρχουν. Προς το παρόν, δεν τίθεται ζήτημα συνεργασίας με εισπρακτικές εταιρείες. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση χειροτέρευσε μετά την επιβολή του τέλους ακινήτων και εξέφρασε την ελπίδα το τέλος να μην περιληφθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού για το 2012.

imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήσεις 5% στα τιμολόγια ρεύματος ζητά η ΔΕΗ"

Οι παίχτες της Εθνικής ποδοσφαίρου πήραν «πριμ» για ευεργεσίες

Δωρεά ύψους 1.250.000 ευρώ σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για κοινωφελείς σκοπούς στην Ελλάδα ενέκρινε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», προς τιμήν της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα και την εξαιρετική συλλογική προσπάθεια της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε να διαθέσει το ποσό της δωρεάς σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της επιλογής των μελών της Εθνικής.

Να θυμίσουμε ότι προ ολίγου καιρού το ίδιο Ίδρυμα αγόρασε το κύπελλο του Σπύρου Λούη σε δημοπρασία, έτσι ώστε να μείνει σε Ελληνικά χέρια.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας την αγωνιστικότητα και την εξαιρετική συλλογική προσπάθεια της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ενέκρινε χθες δωρεά συνολικού ύψους €1.250.000 προς τιμήν ολόκληρης της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των προπονητών.

Η δωρεά θα κατευθυνθεί σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς (MKO) της επιλογής των μελών της Εθνικής. Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ένα από τα 25 μέλη της Ομάδας, να ενισχύσει MKO της επιλογής του, με το ποσό των €50.000 ο καθένας. Η κάθε δωρεά θα πραγματοποιηθεί απευθείας από το Ίδρυμα προς τον εκάστοτε MKO, στο όνομα του ποδοσφαιριστή/προπονητή που την εισηγήθηκε και της εθνικής ομάδας συνολικά.

Μέσω της ενέργειας αυτής, το Ίδρυμα αναγνωρίζει τόσο την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και τη δυνατότητα του αθλητισμού να ανυψώσει το συλλογικό πνεύμα ενός λαού σε δύσκολες στιγμές.

Ταυτόχρονα, και καθώς οι αθλητές οφείλουν να αποτελούν πρότυπα προς μίμηση, το Ίδρυμα ευελπιστεί ότι, μέσω της πρωτοβουλίας του, θα ενθαρρύνει και άλλους, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σε κοινωφελείς σκοπούς, να το πράξουν, ιδίως δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Η δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των €100 εκατομμυρίων, του Ιδρύματος, για συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας κοινωνικό-οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι παίχτες της Εθνικής ποδοσφαίρου πήραν «πριμ» για ευεργεσίες"

«Αρκετά δύσκολο» να αποτραπούν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Η κυβερνητική δέσμευση ισχύει αλλά η επίτευξή της δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, παραδέχθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.

Μιλώντας στο ΒήμαFM ο κ.Νικολόπουλος είπε ότι ισχύει η δέσμευση ότι «δεν θα επιτρέψουμε άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «Κι αυτό πάλι δεν είναι πολύ εύκολο. Θα έλεγα το αντίθετο, ότι είναι αρκετά δύσκολο κι αυτό. Γιατί θέλει την τεκμηρίωσή του. Οι δικές μας ανταπαντήσεις αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνο το πολιτικό πλαίσιο και δεν θα είναι μόνο εκείνες οι ρητορικές κόκκινες γραμμές που κάποιες φορές, όπως έλεγε και ο Κροκίδης, γίνονταν «κόκκινες κορδέλες», αλλά θα είναι επιχειρήματα που θα εδράζονται σε στοιχεία τα οποία δύσκολα κάποιος θα τα αμφισβητήσει».

Για να επιτευχθεί το παραπάνω, έχουν ήδη συγκροτηθεί «δύο επιτροπές κι ένα συμβούλιο εμπειρογνωμόνων, για να προετοιμαστούμε. ... Το αυτονόητο κάναμε, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχει το ελληνικό κράτος και σαν υπουργείο, αλλά και με άλλους οργανισμούς οι οποίοι, όντως, είναι σε θέση να μας δώσουν αυτά τα στοιχεία των ισοδυνάμων μέτρων, αλλά και όσα άλλα θέλουμε να αντιπαραβάλουμε στη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε τους στόχους μας»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, πάντως, ο ίδιος είπε ότι «Μετά την εφαρμογή και την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου, εμείς θα προχωρήσουμε στη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων».

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αρκετά δύσκολο» να αποτραπούν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις"

Γεμίζουν τα ταμεία των κομμάτων

Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα και τους κατά καιρούς ισχυρισμούς, η κρατική επιχορήγηση στα κόμματα, και όχι μόνον αυτά της εξουσίας, καλά κρατεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα της Αριστεράς, βλέπει τα έσοδα του να πολλαπλασιάζονται και το ταμείο του να είναι… «ΣΥΝ» με τα 14,1 εκατ. ευρώ που εισρέουν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα «μικρά» κόμματα» γίνονται και αυτά «εκατομμυριούχοι» με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» να έχουν λαμβάνειν 4 εκατ. ευρώ, την «Χρυσή Αυγή» 3,96 εκατ. ευρώ και την «Δημοκρατική Αριστερά» να διαδραματίζει ρόλο πτωχού συγγενή με μόλις… 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι προφανές πως οι κομματικές καρέκλες είναι πλέον ακριβές έως πανάκριβες. Η Νέα Δημοκρατία, ως πρώτο κόμμα, παίρνει την μερίδα του λέοντος με 15,4 εκατομμύρια.

Το ΠΑΣΟΚ, ας όψεται το χαμηλό του ποσοστό, έπεσε από τα πολλά στα λίγα, και εισπράττει μόνον 7,5 εκατ. ευρώ. Το ΚΚΕ θα πρέπει να ικανοποιηθεί με πολύ λιγότερα από εκείνα που είχε συνηθίσει. Τέλος ακόμη και η «Δημιουργία Ξανά» και η «Δράση» θα εισπράξουν 750.000 ευρώ για το 1,59% που κατάφεραν να πάρουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Βλέπετε το κατώτερο όριο για να χρηματοδοτηθεί ένα κόμμα είναι το... «ευτελές» αλλά τελικά καθόλου ευκαταφρόνητο 1,50% των ψήφων.

Αντιλαμβάνεται και ο πλέον αφελής πως οι χθεσινοί «πτωχοί» του Κοινοβουλίου είναι οι σημερινοί πλούσιοι και οι κάποτε ευπατρίδες κατέληξαν πληβείοι. Το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό θυμίζει πολύ την ιστορία με την απλή αναλογική. Την θυμούνται συνήθως οι αντιπολιτευόμενοι, την ξεχνούν πάντα οι συμπολιτευόμενοι και την ξαναθυμούνται εκείνοι που ξαναβρίσκονται στην Αντιπολίτευση, ιδιαίτερα την… Αξιωματική.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο κ. Πεπόνης, οικονομικός εισαγγελέας άρχισε να ανακρίνει 50 τραπεζικά στελέχη (κυρίως από την Αγροτική Τράπεζα) για τα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Διότι οι κρατικές επιχορηγήσεις μπορεί να είναι άφθονες αλλά δεν φθάνουν για να ικανοποιήσουν την βουλιμία των κομμάτων. Προσφεύγουν λοιπόν κυρίως στις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες με την νοοτροπία του «δανεικά και αγύριστα»… και βλέπουμε.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεμίζουν τα ταμεία των κομμάτων"

Για πλαστά διπλώματα οδήγησης συνελήφθησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών Ηρακλείου

Σήμερα το πρωί, στο Ηράκλειο, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθηκαν οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας και τέσσερις από τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών

Δικογραφίες για ακόμη 19 άτομα, τα 17 των οποίων ήταν υποψήφιοι οδηγοί και οι 2 είχαν το ρόλο του μεσολαβητή σχηματίσθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου η οποία σήμερα εξάρθρωσε, κύκλωμα το οποίο δρούσε τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια και εφοδίαζε πολίτες - υποψήφιους οδηγούς, με διπλώματα οδήγησης, έναντι χρηματικού ποσού, χωρίς οι ίδιοι να έχουν συμμετάσχει στις εξετάσεις που απαιτούνται για την απόκτηση τους.

Το κύκλωμα -σύμφωνα και με ανακοίνωση της Αστυνομίας- αποτελούσαν δεκατέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων οχτώ υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, πέντε εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος «λειτουργούσε» ως υποψήφιος εξεταζόμενος για την απόκτηση των διπλωμάτων.

.Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους παραπάνω αφορούν, κατά περίπτωση, τα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση απάτης, της πλαστογραφίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της δωροδοκίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, για τη δράση οργανωμένου κυκλώματος, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και εκπαιδευτές οδήγησης, οι οποίοι έναντι χρηματικού ποσού, που κυμαινόταν από 1.000 έως 2.500 ευρώ περίπου, προχωρούσαν στην έκδοση πιστοποιητικών επιτυχίας των υποψηφίων στις θεωρητικές εξετάσεις αλλά και στην έκδοση των αδειών ικανότητας οδήγησης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών, λόγω της ιδιότητάς τους συμμετείχαν ως εξεταστές στη διαδικασία θεωρητικής εξέτασης των υποψηφίων. Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές των σχολών οδήγησης, προσέγγιζαν είτε οι ίδιοι είτε μέσω τρίτων, υποψηφίους που δεν μπορούσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις για διάφορους λόγους, όπως άτομα με δυσλεξία, άτομα που δεν είχαν γραμματικές γνώσεις, αλλοδαποί κ.ά., και έναντι χρηματικού ανταλλάγματος που κυμαινόταν από 1.000 έως 2.500 ευρώ περίπου, κατά μέσο όρο, κατάφερναν να επεμβαίνουν στο σύστημα των εξετάσεων και να πετυχαίνουν την έκδοση βεβαίωσης επιτυχίας των υποψηφίων στα σήματα και στη συνέχεια έκδοση των αδειών οδήγησης.

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Στο μεταξύ πολύ σκληρές αποφάσεις για τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που εμπλέκονται στην υπόθεση της έκδοσης παράνομων διπλωμάτων οδήγησης, ύστερα από χρηματισμό, προανήγγειλε σήμερα και λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όποιες αποφάσεις σε διοικητικό επίπεδο -που αναμένεται να οδηγήσουν σε πλήρη αναδιοργάνωση την υπηρεσία- θα προκύψουν αφού η Περιφερειακή Ενότητα λάβει γνώση της δικογραφίας και ύστερα από την ΕΔΕ, που θα διαταχθεί για να προκύψουν με ακρίβεια οι υπηρεσιακές ευθύνες των υπαλλήλων.

Ο κ. Κουκιαδάκης υπενθύμισε παράλληλα ότι η αστυνομική έρευνα στην υπηρεσία προκλήθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, ύστερα από σχετική καταγγελία που είχε φτάσει στην Περιφέρεια.

«Εμείς αυτό που ζητήσαμε ήταν η σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, να είναι απόλυτο αυτό που θα γίνει και δώσαμε κάθε δυνατή βοήθεια στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές» πρόσθεσε ο κ. Κουκιαδάκης.

Ανέφερε τέλος ότι η Περιφέρεια Κρήτης, θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στην εκδίκαση της υπόθεσης, όταν αυτή φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Για πλαστά διπλώματα οδήγησης συνελήφθησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών Ηρακλείου"

Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αγορά καυσίμων ζητούν οι βενζινοπώλες

Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς καυσίμων ζητεί η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος από τη νέα κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση και τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της στον τομέα των καυσίμων έπληξαν βαρύτατα την εθνική οικονομία, τους καταναλωτές και τον κλάδο των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

«Η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται και στο τέλος ούτε οι στόχοι των εσόδων πιάνονται, ούτε η αγορά ομαλοποιείται και εκατοντάδας πρατήρια κλείνουν κάθε χρόνο», αναφέρει η Ομοσπονδία και ζητά:

-Να μειωθούν οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και ο ΦΠΑ στα καύσιμα.

-Να μην αυξηθεί ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, στο 80% του αντίστοιχου φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης αλλά να καταργηθεί τελείως.

-Να προχωρήσει η εγκατάσταση των συστημάτων ηλεκτρονικού έλεγχου εισροών- εκροών καυσίμων στα πρατήρια με την αναγκαία χρηματοδότηση και την παράταση του καταληκτικού χρόνου εγκατάστασης.

-Να εγκατασταθούν συστήματα ελέγχου εισροών- εκροών και ηλεκτρονικής γεωγραφικής και λογιστικής παρακολούθησης της διαδρομής τους σε όλα τα επίπεδα από τα διυλιστήρια μέχρι τα πρατήρια, για πάταξη του λαθρεμπορίου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αγορά καυσίμων ζητούν οι βενζινοπώλες"

Έλληνες και Ισπανοί μεταναστεύουν στη Γερμανία

Έκθεση του ΟΟΣΑ διαπιστώνει ραγδαία αύξηση

Ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 η μετανάστευση Ελλήνων και Ισπανών προς τη Γερμανία, σύμφωνα με σχετική έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία δημοσιεύεται σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναζήτησαν εργασία περίπου 15.000 Έλληνες και 13.000 Ισπανοί.

Ο Οργανισμός εκτιμά ότι η τάση θα διατηρηθεί όσο διαρκεί η οικονομική κρίση σε αυτές τις χώρες και βεβαίως όσο η γερμανική αγορά εργασίας παραμένει σε σχετικά καλό επίπεδο.

Σε απόλυτους αριθμούς, ωστόσο, οι μετανάστες από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία παραμένουν πολύ περισσότεροι, επισημαίνεται στην έκθεση. Αντίστοιχα, έχει μειωθεί αισθητά η μετανάστευση προς την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιρλανδία, στις οποίες, επιπλέον, η ανεργία μεταξύ των μεταναστών έχει αυξηθεί κατά περίπου 10%.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνες και Ισπανοί μεταναστεύουν στη Γερμανία"

ΥΠΕΞ: Προσβλητικές εξαλλοσύνες από την κυβέρνηση των Σκοπίων

Σκληρή απάντηση επεφύλαξε στον Νίκολα Γκρούεφσκι και τις δηλώσεις του περί «πολιτικής γενοκτονίας» κατά της ΠΓΔΜ από την πλευρά της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων».

Τέτοιου είδους δηλώσεις, υπογραμμίζει ο κ. Δελαβέκουρας, υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις και τροφοδοτούν τη συστηματική αρνητική προπαγάνδα της κυβέρνησης των Σκοπίων σε βάρος της χώρας μας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του εκπροσώπου:

«Διαχρονική και σταθερή επιθυμία της Ελλάδας είναι η ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέσα από διαπραγματεύσεις, όπως ορίζουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης θα απελευθερώσει το δυναμικό των διμερών μας σχέσεων και θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γειτονικής χώρας.

Αυτονόητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας.

Οι προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων, και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης στην Ελλάδα, ασφαλώς δεν αποτελούν καλό σύμβουλο για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος προς επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης. Το αντίθετο, υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις και τροφοδοτούν τη συστηματική αρνητική κυβερνητική προπαγάνδα που έχει ως στόχο να στρέψει την κοινή γνώμη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εναντίον της Ελλάδας».

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Προσβλητικές εξαλλοσύνες από την κυβέρνηση των Σκοπίων"

ΣΔΟΕ: 3 εκ. ευρώ σε λογαριασμό αντιδημάρχου της Φθιώτιδας

Ξανά στην επικαιρότητα, το θέμα με τον αντιδήμαρχο πρώην Καποδιστριακού δήμου της Φθιώτιδας που φέρεται να έχει καταθέσεις μαμούθ σε τράπεζες χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά από τα εισοδήματά του.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του lamiastar.gr πρόκειται για αντιδήμαρχο πρώην Καποδιστριακού δήμου της βόρειας Φθιώτιδας, για τον οποίο είχε κατατεθεί καταγγελία στον εισαγγελέα Λαμίας τον Ιανουάριο του 2011. Κατόπιν ο εισαγγελέας έστειλε εντολή για έλεγχο στην διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς, στην Λαμία και μετά από 6 μήνες περίπου, που ο φάκελος παρέμενε στο συρτάρι, διετάχθη το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην αντιδημάρχου και προέκυψε ότι είχε σε διάφορες τράπεζες ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ!!! Η διεύθυνση του ΣΔΟΕ Στερεάς που ασχολείται με την υπόθεση θα ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες τον έλεγχο και μέχρι την Παρασκευή θα στείλει το πόρισμα στον εισαγγελέα Λαμία. Εκείνος καλείται αμέσως μετά να δώσει την δικαστική συνέχεια της υπόθεσης.

Αρχικά το θέμα είχε αποκαλύψει το site το κουτί της Πανδώρας. Σήμερα μετά από επίσημη ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν για το ποιος είναι ο εν λόγω αντιδήμαρχος, που έγινε ζάμπλουτος με καταθέσεις 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τo αθηναικό προκτορείο ειδήσεων σήμερα:

Τρία εκατομμύρια ευρώ έχει εντοπίσει το ΣΔΟΕ απο τους ελέγχους που πραγματοποιεί σε λογαριασμό αντιδημάρχου στη Στερεά Ελλάδα, ποσόν το οποίο δεν δικαιολογείται με βάση τα εισοδήματά του.

Υπενθυμίζεται οτι το ΣΔΟΕ διεξάγει ελέγχους "Πόθεν Εσχες" σε 500 πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τέως βουλευτές, δήμαρχοι κά.

"Δεν είχα ποτέ τόσα χρήματα"

Το lamiastar.gr επικοινωνησε μαζί του. Μας είπε πως αυτή την στιγμή στους λογαριασμούς του βρίσκονται ελάχιστα χρήματα που δεν αρκούν για να ζήσουν τον ίδιο και την οικογενειά του.

Τα ποσά που αναφέρονται όπως υποστηρίζει, αφορούν κινήσεις λογαριασμών των τελευταίων 6 ετών και έχουν να κάνουν με την επαγγελματική του δραστηριότητα, για πληρωμές υποχρεώσεων της επιχείρησής του. Για παράδειγμα για να αγοράσει μηχανήματα τα οποία στην συνέχεια χρησιμοποίησε στην δουλειά του.

Τόνισε πως η οικονομική του κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή.

Δεν μπορεί ούτε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του, να πληρώσει λογαριασμούς και οι υποχρεώσεις του σε ασφαλιστικούς φορείς και εφορία είναι σε ρύθμιση. Ακόμη και το σταθερό του τηλέφωνο είναι κομμένο.

Επίσης τονίζει πως στην θητεία του ως αντιδήμαρχος, από το 2007 ως 2010 δεν ήταν ποτέ σε επιτροπές παραλαβής ή ανάθεσης έργων.

Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε μετά από καταγγελία στον εισαγγελέα, συνεργάτη του δήμου, που εκδήλωσε το ενδιαφέρον εκείνη την περίοδο να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ο αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος, είχαν καταθέσει εναντίον του μήνυση και στην δίκη που έγινε τον Απρίλιο ο μηνυτής ανακάλεσε.

Επίσης ο αντιδήμαρχος, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως από το 2005 δεν υπάρχει καμία μεταβολή στο Ε9 ενώ κινείται με αυτοκίνητο του 2001.

lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΔΟΕ: 3 εκ. ευρώ σε λογαριασμό αντιδημάρχου της Φθιώτιδας"

Σοκαριστική εικόνα στο κέντρο της Αθήνας!

Είναι η φωτογραφία της Ελλάδας του δυο χιλιάδες τίποτα...

Είναι αληθινή φωτογραφία από το κέντρο της Αθήνας! Στις 9.40 το πρωί, Ακαδημίας και Βουκουρεστίου γωνία!
Είναι η φωτογραφία της Ελλάδας του δυο χιλιάδες τίποτα…

Τη σοκαριστική φωτογραφία τράβηξε ο φίλος μας δικηγόρος Γιάννης Τσαμίχας, πρόεδρος του ελληνοϊταλικού επιμελητηρίου.
aixmi.gr

Οπως δήλωσε ο κύριος Τσαμίχας στο Newsit "πλέον η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη. Μπορείτε να δείτε την οδό Μάρνη και Αβέρωφ κάτω από το Πολυτεχνείο που είναι το Εθνικό Μουσείο με τους τουρίστες που καταφθάνουν, εκεί που είναι και το Ελληνο - Ιταλικό επιμελήτηριο να κυκλοφορούν οι ναρκομανείς σαν ζόμπι. Αυτή η σκηνή που είδα σήμερα το πρωί ήταν βγαλμένη απο ταινία επιστημονικής φαντασίας του Κάρπεντερ. Ενας άνθρωπος γυμνός να τρέχει στην Ακαδημίας στις 9.40 το πρωί και απο πίσω να τον ακολουθούν ζόμπι γιατί δε μιλάμε για ανθρώπινες υπάρξεις, δυστυχώς. Στο επιμελητήριο όταν προκειται να κάνουμε Διοικητικό Συμβούλιο καλούμε την αστυνομία γιατί μετα τις 5.00 το απόγευμα είναι άλλος κόσμος, άλλη κατάσταση. Αλλα αυτό να το συναντήσει κανείς 9.40 το πρωί, Ακαδημίας και Βουκουρεστίου, μόνο θλίψη προκαλεί".




Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκαριστική εικόνα στο κέντρο της Αθήνας!"

Βιομηχανία παραγωγής... αναπήρων!

Στα ίχνη νέου κυκλώματος στην Αργολίδα

Χωρίς τέλος φαίνεται πως είναι η... «φάμπρικα» κατασκευής αναπήρων στην Ελλάδα. Οι καταγγελίες για συντάξεις και επιδόματα-μαϊμού αυξάνονται και τα Ταμεία περνούν από ψιλό κόσκινο συνταξιούχους και επιδοματούχους σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτοντας διαρκώς πλαστές υποθέσεις.

Μετά την αποκάλυψη του τυφλού αγρότη από το Αργος που έβλεπε και οδηγούσε φορτηγό, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται στην περιοχή, καθώς εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη ύπαρξη νέου κυκλώματος.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα αποκαλύφθηκε βιομηχανία παραγωγής τυφλών στη Ζάκυνθο, με εκατοντάδες άτομα να εισπράττουν πλαστά επιδόματα.

«Φοβάμαι ότι αν υπήρχε κάποιο κύκλωμα στην περιοχή που δρούσε με αυτόν τον τρόπο δεν αποκλείεται να εντοπιστούν κι άλλες περιπτώσεις», σημείωνε χθες ο διοικητής του ΟΓΑ, Παναγιώτης Πέτρουλας, διευκρινίζοντας πως η υπόθεση θα ερευνηθεί.

Οπως άλλωστε υπογράμμιζαν στελέχη του Οργανισμού, ο απατεώνας τυφλός είχε περάσει από υγειονομικές επιτροπές πριν από 5 και 8 χρόνια και από τότε μπορεί να έχουν περάσει από τις ίδιες επιτροπές πολλές άλλες περιπτώσεις.

Η δεύτερη γνωμάτευση, μάλιστα, που επέκτεινε την αναπηρία του αγρότη στο 100% έδειχνε κατά στελέχη του ΟΓΑ «πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν δημιουργούσε υπόνοιες».

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, όπως αναφέρει το Έθνος, πως 10.000-12.000 συνταξιούχοι κι επιδοματούχοι του ΟΓΑ... αναζητούνται από τον Οργανισμό, αφού δεν προσήλθαν στη διαδικασία της απογραφής, που ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Ορισμένοι από αυτούς ενδεχομένως να εμπίπτουν στην κατηγορία των πλαστών συντάξεων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, το 30% των επιδομάτων και προσωρινών αναπηρικών συντάξεων που δίδονταν αποδείχθηκαν πλαστές.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βιομηχανία παραγωγής... αναπήρων!"

OAΣΑ: Θερινό πρόγραμμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώνεται ότι στις επόμενες ημέρες θα εφαρμοστεί το θερινό πρόγραμμα δρομολόγησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αναλυτικότερα οι αλλαγές ανά Μέσο Μεταφοράς θα εφαρμοστούν ως εξής :
Λεωφορεία, Τρόλλεϋ : από το Σάββατο 30/6/12
Τραμ, Γραμμή 1 ΜΕΤΡΟ : από τη Δευτέρα 2/7/12
Γραμμές 2, 3 ΜΕΤΡΟ : από το Σάββατο 7/7/12

Διευκρινίζεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού οι παρακάτω γραμμές λεωφορείων θα λειτουργούν ενισχυμένες :
Ø 220 ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Ø 221 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Ø 224 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ – ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ø 550 Π.ΦΑΛΗΡΟ – ΚΗΦΙΣΙΑ
Ø 703 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (μέσω ΘΗΒΩΝ)
Ø 732 ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΖΩΟΔ. ΠΗΓΗ
Ø 843 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΕΡΑΜΑ
Ø Α10 ΠΛ. ΒΑΘΗ – ΑΧΑΡΝΑΙ
Ø Β10 ΠΛ. ΒΑΘΗ – ΑΧΑΡΝΑΙ (μέσω ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
Ø Α4 ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Κ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ
Ø Α7 ΚΑΝΙΓΓΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ
Ø Α8 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – Ν.ΙΩΝΙΑ – ΜΑΡΟΥΣΙ
Ø Β12 ΜΑΡΝΗ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Ø Β18 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΕΡΑΜΑ (μέσω Π. ΡΑΛΛΗ)
Ø Γ18 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΕΡΑΜΑ (μέσω ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ)
Ø Β9 ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ
Ø Γ9 ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ – ΚΟΚ. ΜΥΛΟΣ – ΑΧΑΡΝΑΙ
Για τις παραπάνω γραμμές θα ισχύσει, για τις καθημερινές, το χειμερινό πρόγραμμα δρομολόγησης μέχρι και την Παρασκευή 13/7/12.
Ενισχυμένες θα λειτουργήσουν αυτό το διάστημα και οι γραμμές :
§ 040 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΣΥΝΤΑΓΜΑ
§ 608 ΓΑΛΑΤΣΙ- ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΝΕΚΡΟΤΑΦ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ
§ Α15 ΣΤ. ΛΑΡΙΣΗΣ- ΔΑΣΟΣ
Από το Σάββατο 14/7/12 θα ισχύσει και για όλες τις προαναφερθείσες γραμμές το θερινό πρόγραμμα δρομολόγησης.

Επίσης, για όλο το διάστημα του καλοκαιριού, θα λειτουργούν ενισχυμένες οι παρακάτω λεωφορειακές γραμμές :
051 ΟΜΟΝΟΙΑ- ΣΤ. ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΗΦΙΣΟΥ
304 ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-ΑΡΤΕΜΙΣ (ΒΡΑΥΡΩΝΑ)
305 ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-ΑΡΤΕΜΙΣ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
171 ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΒΑΡΚΙΖΑ
Α2 ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΒΟΥΛΑ
Ε22 ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ
Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Χ96 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
Για τις παραπάνω γραμμές, που συνδέουν σημαντικούς συγκοινωνιακούς κόμβους, εφαρμόζεται τους θερινούς μήνες ενισχυμένο πρόγραμμα δρομολογίων, σε σχέση με το αντίστοιχο πρόγραμμα, που ισχύει τους χειμερινούς μήνες.
Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα δρομολογίων όλων των Μέσων Μεταφοράς μπορεί να επικοινωνεί με το Πληροφοριακό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω διαδικτύου στη δ/νση http://www.oasa.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "OAΣΑ: Θερινό πρόγραμμα στα μέσα μαζικής μεταφοράς"

«Θα κάνω άρση της βουλευτικής μου ασυλίας»

Ο Ηλ. Κασιδιάρης μίλησε για το δικαστήριο που έχει αλλά και για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής

«Φυσικά θα πάω να δικαστώ. Δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής μου ασυλίας για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια», είπε σε ζωντανή του εμφάνιση χθες το βράδυ στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Πάντως, εάν τελικά πράξει αυτά που είπε στις 3 Σεπτεμβρίου και ζητήσει την άρση της, κάτι που του επεσήμαναν και οι παριστάμενοι της εκπομπής, θα είναι ο μόνος έλληνας βουλευτής που θα έχει κάνει κάτι ανάλογο. Κι εκείνος απάντησε: «Δεν μπορούμε προεκλογικά να λέμε ότι είμαστε υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας και ένα μήνα μετά να κάνουμε χρήση αυτής».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πάντως αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τη θέση ενός εκ των αντιπροέδρων της Βουλής που δικαιούται να έχει και η Χρυσή Αυγή. «Σίγουρα τα υπόλοιπα κόμματα δεν θέλουν αντιπρόεδρο της Βουλής από τη Χρυσή Αυγή. Βεβαίως, μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένοι βουλευτές που να θέλουν να υπάρχει αντιπρόεδρος από τη Χρυσή Αυγή, που να σέβονται στην ουσία τους θεσμούς και το Σύνταγμα», ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω ποιος θα είναι από εμάς. Έχει ληφθεί η απόφαση από την ηγεσία αλλά εγώ δεν θα είμαι διότι εγώ είμαι εκπρόσωπος Τύπου και δε μπορώ να έχω και δεύτερη θέση. Υπάρχουν και άλλοι βουλευτές για τη θέση αυτή».



newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θα κάνω άρση της βουλευτικής μου ασυλίας»"

Μικρότερες και περισσότερες δόσεις για το χαράτσι στα ακίνητα


Μια παραπάνω δόση και αποπληρωμή σε ένα χρόνο είναι η πρώτη κίνηση του οικονομικού επιτελείου σε ότι αφορά στο χαράτσι για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες. Το γνωστό χαράτσι που πληρώθηκε μέσω ΔΕΗ την πρώτη φορά πλέον, όπως όλα δείχνουν, θα αποπληρώνεται σε έναν χρόνο.


Σύμφωνα με πληροφορίες θα προστεθεί ένα δίμηνο στην αποπληρωμή, οι πολίτες δηλαδή θα αποπληρώνουν το χαράτσι σε έξι αντί για πέντε διμηνιαίες δόσεις. 


Με τον τρόπο αυτό πέφτει λίγο το ποσό της δόσης, ενώ παράλληλα το κράτος δεν χάνει πολλά χρήματα καθώς υπολογίζεται πως ως το τέλος του 2012 θα έχουν μπει στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.


Το νέο χαράτσι θα αρχίσει να καταφτάνει στα μέσα του καλοκαιριού και οι πολίτες θα μπορούν να το αποπληρώσουν ως τον Ιούνιο του 2012.


Ως προς τις διακοπές ρεύματος, αυτές πλέον δεν θα ισχύουν, ωστόσο σε περίπτωση μη πληρωμής οι πολίτες θα έρχονται αντιμέτωποι με την εφορία που θα μπορεί για την οφειλή να προβεί σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, εσόδων από ενοίκια ή ακόμη και καταθέσεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μικρότερες και περισσότερες δόσεις για το χαράτσι στα ακίνητα"

Σώθηκε από πνιγμό...δικάστηκε για το θάνατο του διασώστη της!

Στο εδώλιο κάθισαν μία 33χρονη γυναίκα που ήταν τότε στον τελευταίο μήνα της κύησής της και ένας 46χρονος ναυαγοσώστης, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια με αφορμή το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του 33χρονου.



Η τραγική υπόθεση θανάτου του 33χρονου που τον Αύγουστο του 2006 βούτηξε στη θάλασσα στην παραλία Αρίνα στο Ηράκλειο προσπαθώντας να σώσει μία έγκυο γυναίκα αλλά βρήκε φριχτό θάνατο, αναβίωσε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.
Στο εδώλιο κάθισαν μία 33χρονη  γυναίκα που ήταν τότε στον τελευταίο μήνα της κύησής της και ένας  46χρονος ναυαγοσώστης, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια με αφορμή το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του 33χρονου.
Η γυναίκα ήταν στη θάλασσα με μία φίλη της, έκαναν μπάνιο, όμως λόγω κράμπας δεν μπορούσε να συνεχίσει να κολυμπάει, ενώ τα κύματα δυσχέραιναν την προσπάθειά της να βγει έξω. Άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια και ένας 33χρονος έσπευσε, και την πήρε στα χέρια του για να τη μεταφέρει έξω…

Εκείνη κατηγορείται πως από αμέλεια δεν αντιλήφθηκε ότι ο 33χρονος λόγω της προσπάθειας να τη σώσει, εξασθένησε, έχασε τις αισθήσεις του ενώ ήταν στη θάλασσα και, παρά το γεγονός ότι αυτή δεν διέτρεχε πια κίνδυνο, καθώς είχαν φτάσει στα ρηχά, δεν αποδεσμεύτηκε, με αποτέλεσμα ο 33χρονος να πνιγεί λόγω των μεγάλων κυμάτων!

Ο ναυαγοσώστης κατηγορούνταν ότι παρέλειψε να υψώσει την κόκκινη σημαία – αν και  εκείνος το αρνείται,- και λέει πως ήταν υψωμένη ακόμη και όταν δεν υπήρχε πρόβλημα, για να κρατάει σε εγρήγορση τους λουόμενους
Κατηγορούνταν, επίσης , ότι δεν ήταν σε σημείο όπου μπορούσε να προσφέρει βοήθεια
Στις απολογίες τους, αρνήθηκαν ότι έδειξαν αμέλεια, αλλά το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους

Επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 12 μηνών στην 33χρονη με 3ετή αναστολή (η απόφαση εκδόθηκε ενώ εκείνη έλειπε, είχε πάει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, καθώς ένιωσε δυσφορία) και στο ναυαγοσώστη 18 μήνες φυλάκιση εξαγοράσιμη προς 3 ευρώ τη μέρα

Το «παρών» έδωσε η οικογένεια του άτυχου άνδρα, μαυροφορεμένη και η αρραβωνιστικιά του νεκρού με μία…φωτογραφία του στα χέρια.!




Διαβάστε Περισσότερα » "Σώθηκε από πνιγμό...δικάστηκε για το θάνατο του διασώστη της!"

Παραιτήθηκε και από την Εθνική Τράπεζα ο Β. Ράπανος

Ο κ. Ράπανος στην επιστολή παραίτησής του επικαλείται, λόγους υγείας, οι οποίοι άλλωστε δεν του επέτρεψαν να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς και υποδιοικητής ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου.

Η επιστολή παραίτησης του Βασίλη Ράπανου
"Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας
Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας,
Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου στην Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, αποχωρώ για λόγους πέρα από τη θέληση μου. Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και στην οποία συναίνεσαν οι Πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών.
Για τον ίδιο λόγο υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλη αυτή την περίοδο και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Θα σας θυμάμαι πάντα με τα καλύτερα αισθήματα.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλης Θ. Ράπανος"

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε και από την Εθνική Τράπεζα ο Β. Ράπανος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news