facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Bloomberg: Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έβγαλαν 175 δισ. αφορολόγητα σε 10 χρόνια

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg οι Έλληνες πλοιοκτήτες, όχι μόνο έβγαλαν περισσότερα από 175 δισ. δολάρια αφορολόγητα μέσα σε 10 χρόνια, αλλά λένε ότι θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους, εάν η νέα κυβέρνηση καταργήσει τη φορολογική απαλλαγή τους, «διακινδυνεύοντας και 60.000 θέσεις εργασίας».

«Όλα αυτά, σε μία χώρα που βάλλεται ήδη από την ανεργία η οποία καλπάζει», όπως τονίζει ο συντάκτης.

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις του Bloomberg κάνουν λόγο για 762 Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει ούτε 1 ευρώ ως φόρο για τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι νόμο που ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα από το 1967.

Ο λόγος στους εφοπλιστές

Το δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου φιλοξενεί και δηλώσεις των εφοπλιστών στις οποίες δε φαίνεται να υπάρχει ανησυχία για το βαθμό της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας.

«Η ναυτιλία είναι μία υπεράκτια βιομηχανία, και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολείς το πόδι σου», αναφέρει στο Bloomberg ο Ted Πετρόπουλος, ιδρυτής της Petrofin Research, ενώ από τη μεριά του ο πρόεδρος της DryShips, Γιώργος Οικονόμου, τονίζει πως είναι «εντελώς αδιάφορος» για τις ενδεχόμενες αλλαγές στη φορολογική απαλλαγή.

«Εγώ δεν ανησυχώ καθόλου», δηλώνει και συμπληρώνει: «Το εταιρικό μου γραφείο μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο, κι έτσι θα χάσουν ένα ποσοστό του ΑΕΠ».

Βίκτωρ Ρέστης: «Βρες με πρώτα»

«Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλο τον κόσμο "θα σε φορολογήσω". Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα», σημειώνει ο Βίκτωρ Ρέστης.

Την ίδια ώρα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης εκτιμά πως «η φορολογική αντιμετώπιση των εφοπλιστών στην Ελλάδα δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από τις αντίστοιχες άλλων χωρών όπως η Ολλανδία, η Μάλτα ή η Κύπρος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Paragon Shipping με έδρα τη Βούλα Μιχαήλ Μποδούρογλου, ο οποίος θεωρεί ότι «αν αρχίσουν να επισκέπτονται τις ναυτιλιακές εταιρείες εφοριακοί, τότε αυτές οι επιχειρήσεις θα πάψουν να είναι τόσο παραγωγικές όσο σήμερα" αφού θα χάσουν το προνόμιο "της μη αλληλεπίδρασής τους με το ελληνικό κράτος».

Διαβάστε Περισσότερα » "Bloomberg: Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έβγαλαν 175 δισ. αφορολόγητα σε 10 χρόνια"

Ο όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε την Carrefour Μαρινόπουλος

Ο όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε το 50% που ήταν η συμμετοχή του γαλλικού ομίλου Carrefour στην κοινή εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, που είναι ο μεγαλύτερος λιανέμπορος της ελληνικής αγοράς.

Η είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγο στο Παρίσι και σύμφωνα με την απόφαση του ελληνικού ομίλου πρόκειται να επενδυθούν 350 εκατομ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της πρώην πλέον κοινής εταιρείας.

Παράλληλα, η συμφωνία προβλέπει ότι ο όμιλος Μαρινόπουλου γίνεται ο master franchise για την Ελλάδα και Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες.

Η κίνηση αποχώρησης από την ελληνική αγορά γίνεται γνωστή δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Είναι μία από τις πρώτες αποφάσεις του νέου διευθύνοντος συμβούλου Georges Plassat, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει στη γενική συνέλευση του ομίλου την Δευτέρα το σχέδιό του για την ανάκαμψη του ομίλου.

Η Carrefour είπε ότι η πώληση θα επιτρέψει στην κοινοπραξία, που δραστηριοποιείται και στην Κύπρο, «να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα». Εκτός από την αγορά της Ελλάδας, όπου οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 16%, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αλυσίδα λιανικής είναι επίσης εκτεθειμένη και στις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της Carrefour Μαρινόπουλος στην Αλβανία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τη Βουλγαρία γινόταν μέσα από ένα επιχειρηματικό σχήμα στο οποίο το 80% ανήκε στον ελληνικό όμιλο και το 20% στην Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ. Τώρα όλη αυτή η δραστηριότητα περνάει στην κατοχή του ελληνικού ομίλου.

Πηγές της εταιρείες έλεγαν ότι με τα νέα κεφάλαια τα οποία θα εισρεύσουν πρόκειται να περιοριστεί ο χρόνος αποπληρωμής των προμηθευτών, ενώ ένα μέρος εξ αυτών θα επενδυθεί στη διαμόρφωση των τιμών.

Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων μεταξύ των δύο μετόχων υπήρξαν τριβές και συγκρούσεις οι οποίες αποδυνάμωσαν την παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά, ενώ μεταξύ των παρενεργειών τους ήταν και η μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των προμηθευτών της, γεγονός που είχε προκαλέσει σχόλια, αντιδράσεις, ακόμη και μία έρπουσα φημολογία περί υπαγωγής της στο άρθρο 99.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε την Carrefour Μαρινόπουλος"

Πανικός από το νέο ναρκωτικό που κάνει τον χρήστη δολοφόνο

Τον φόβο και τον τρόμο σπέρνει στις ΗΠΑ η εμφάνιση ενός νέου ναρκωτικού που «εξαναγκάζει» τα θύματά του να μετατρέπονται σε κανίβαλοι!

Πριν από μερικές ημέρες, σάλος είχε ξεσπάσει με την περίπτωση του Ρούντι Γιουτζίν, ο οποίος έφαγε το 75% του προσώπου ενός ζωντανού ανθρώπου που συνάντησε τυχαία στον δρόμο.

Σε ένα νέο φρικιαστικό περιστατικό, μια μητέρα 35 ετών προσπάθησε να φάει το ίδιο της το παιδί!
Η Πάμελα Μακ Κάρθι από τη Νέα Υόρκη είχε κάνει χρήση του φθηνού ναρκωτικού, που είναι γνωστό ως «Άλατα Μπάνιου» και «κατηγορείται» για τρομερά εγκλήματα και ανθρωποφαγία, αλλά επίσης δίνει την ψευδαίσθηση στο άτομο ότι φλέγεται. 

Λίγη ώρα μετά αφού έκανε χρήση του ναρκωτικού, η 35χρονη έβγαλε όλα της τα ρούχα, ενώ προσπάθησε να γδύσει και το 3χρονο αγοράκι της.

Στην αρχή χτυπούσε το νήπιο με γροθιές και στη συνέχεια προσπάθησε να το στραγγαλίσει. 

Εκείνη τη στιγμή άρχισαν να την κυνηγούν τα σκυλιά μιας γειτόνισσας κι έτσι το παιδάκι της βρήκε την ευκαιρία να τρέξει προς τον πατέρα του, που βγήκε στον δρόμο για να δει τι συμβαίνει.



Ένας γείτονας, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, τράβηξε και τη φωτογραφία που δείχνει τη γυμνή γυναίκα να κατευθύνεται προς το παιδί, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην αγκαλιά του μπαμπά του.

Η Μακ Κάρθι, ενώ έτρεχε να πιάσει το παιδί, κρατούσε από τον λαιμό έναν από τους σκύλους. Κάποια στιγμή έπεσε στο έδαφος και στραγγάλισε το άτυχο ζώο με τα πόδια της.



Σε μία από τις συγκλονιστικές περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων ειπώθηκε ότι χρησιμοποίησαν όπλα Taser, για να την ακινητοποιήσουν, αφού δεν μπορούσαν να την κάνουν καλά.

Η 35χρονη Αμερικανίδα, λίγη ώρα αργότερα, έπαθε ανακοπή καρδιάς από το σοκ.

Το 3χρονο παιδί της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ έχει ήδη τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση.



zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανικός από το νέο ναρκωτικό που κάνει τον χρήστη δολοφόνο"

250 ελληνικές επιχειρήσεις ιδρύθηκαν στη Ρουμανία το 2011

Η μεγάλη ελληνική επενδυτική παρουσία στη Ρουμανία, αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των οικονομικό- εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Η συμβολή των ελληνικών επενδύσεων στη οικονομία της χώρας φαίνεται και από το γεγονός ότι ρουμανικοί οίκοι με ελληνική συμμετοχή στο κεφάλαιό τους απασχολούν σήμερα πάνω από 35.000 εργαζόμενους, ενώ πολλές από τις εταιρείες ελληνικών συμφερόντων έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό συμβάλλοντας έτσι στις εξαγωγικές επιδόσεις της Ρουμανίας.

Αυτά αναφέρονται σε έκθεση της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι, σχετικά με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας Ρουμανίας που υπογράφει ο σύμβουλος Α' Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ι. Πασχάλης και σημειώνεται ότι μέσα στο έτος 2011 και παρά την κρίση, περισσότερες από 250 νέες εταιρίες ελληνικών συμφερόντων ιδρύθηκαν στη Ρουμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ONRC στις 31.12.2011 υπήρχαν στη Ρουμανία 5.202 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων έναντι 4.943 στις 31.12.2010.

Μάλιστα, τα τελευταία στοιχεία του Απριλίου 2012 εμφανίζουν 5.284 ελληνικών συμφερόντων εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2012 έχουν δημιουργηθεί από ελληνικά φυσικά ή νομικά πρόσωπα 82 νέες εταιρείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Γραφείο Εγγραφής Εμπορικών Εταιριών της Ρουμανίας (ONRC) ,τα ελληνικά κεφάλαια που έχουν επενδυθεί στη Ρουμανία υπερέβαιναν στις 31.12.2011 τα 1,72 δισ. ευρώ, ενώ από τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας (BNR), που ακολουθεί διαφορετική μεθοδολογία, προκύπτει ότι η αξία των ελληνικών επενδύσεων υπερβαίνει τα 3 δισ. ευρώ.

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι εκτιμά ότι η αξία των ελληνικών επενδύσεων στη Ρουμανία -εάν σε αυτές συνυπολογισθούν και οι επενδύσεις των θυγατρικών των ελληνικών οίκων που εδρεύουν σε τρίτες χώρες (πχ. στην Κύπρο)- υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ. Στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα σαν χώρα επενδυτής στη Ρουμανία κατατάσσεται στην 4η ή 5η θέση.

O συνολικός αριθμός των εργαζομένων σε εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στη Ρουμανία (εάν σε αυτές συνυπολογισθούν και οι εταιρείες, στις οποίες το ελληνικό μερίδιο συμμετοχής είναι κατώτερο του 30%), ανέρχεται σε πάνω από 35.000 άτομα. Η Ρουμανία πιθανότατα κατατάσσεται, σε διεθνή κλίμακα, ως αποδέκτης ελληνικών επενδύσεων, ενδεχόμενα 1η ή 2η.

Οι ελληνικές επενδύσεις, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων, είναι ιδιαίτερα ορατές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών (Romtelecom ,Cosmote ) καθώς και στον τραπεζικό τομέα (Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank, Banca Romaneasca, Emporiki Bank, Ate Bank, Marfin Bank). Σημειώνεται ότι ως αποτέλεσμα της κρίσης οι ελληνικών συμφερόντων τράπεζες αναγκάσθηκαν να μειώσουν τα υποκαταστήματά τους αλλά αντέχουν στην κρίση. Τα συνολικά 929 υποκαταστήματα, που ανήκαν σε ελληνικών συμφερόντων τράπεζες προ της κρίσης, μειώθηκαν, εν τω μεταξύ, σε 830.

Σημαντική συνεχίζει να είναι η ελληνική επενδυτική παρουσία στον τομέα της παραγωγής τροφίμων και ποτών, στον τομέα του χονδρεμπορίου και λιανεμπορίου, στον τομέα της παραγωγής προϊόντων από σιδηρούχα και μη σιδηρούχα μέταλλα καθώς και στον τομέα των υπηρεσιών. Πολύ δραστήριες είναι επίσης οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες διατηρούν στο Βουκουρέστι μεγάλο μέρος ιδιόκτητου εξειδικευμένου τεχνικού εξοπλισμού ελπίζοντας ότι και πάλι θα επιτύχουν την υπέρ τους κατακύρωση κάποιων μειοδοτικών διαγωνισμών μεγάλων έργων υποδομής που προκηρύσσει σε τακτά χρονικά διαστήματα το Ρουμανικό Δημόσιο και στους οποίους τακτικά συμμετέχουν.

Το ύψος της αξίας των ελληνικών επενδύσεων σημείωσε μέσα στο 2011 -σύμφωνα με τα στοιχεία του ONRC- πτώση κατά 222 εκ. ευρώ (11,4%) "ενώ μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό σε ποιους τομείς πραγματοποιήθηκαν οι αποεπενδύσεις που προκάλεσαν τη μείωση του συνόλου των ελληνικών επενδύσεων στη Ρουμανία, καθώς η συλλογή διευκρινιστικών πληροφοριών είναι δυσχερής" όπως αναφέρει η πρεσβεία μας.

Είναι πολύ πιθανόν η μείωση αυτή να οφείλεται εν μέρει στις δραστηριότητες των ελληνικών τραπεζών στη Ρουμανία. Εικάζεται ότι οι ελληνικών συμφερόντων τράπεζες, οι οποίες με εισαγωγή κεφαλαίων από τις μητρικές τους τράπεζες, ενίσχυσαν σημαντικά την κεφαλαιακή τους βάση και τη ρευστότητά τους μέσα στο 2009 και 2010 (προφανώς πέραν του ύψους που τους είχε ζητηθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας/BNR ), πιθανό να προχώρησαν μέσα στο 2011 σε διορθωτικού χαρακτήρα μειώσεις (επανεξαγωγές) των κεφαλαίων, ίσως διότι δεν είχε εξευρεθεί δυνατότητα αποδοτικής τοποθέτησής τους εντός της Ρουμανίας.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2009 -αν και έτος οξείας κρίσεως- σημειώθηκε θεαματική αύξηση της αξίας των ελληνικών επενδύσεων κατά 720 εκ. ευρώ (+110%). Οι ελληνικές επενδύσεις συνέχισαν παρά την κρίση αυξάνονται και μέσα στο 2010. Συγκεκριμένα μέσα στο 2010 σημειώθηκε περαιτέρω εισροή ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Ρουμανία ύψους 570 εκ. ευρώ (+41,4%).

Οι εταιρείες ελληνικών συμφερόντων και οι ελληνικών συμφερόντων τράπεζες διατηρούν τις θέσεις τους και έδειξαν μέσα στο 2009- 2010 και 2011 αντοχή στην κρίση. Ορισμένες μάλιστα εταιρείες έχουν επενδύσει μέσα στο 2011 (συνεχίζοντας τις επενδύσεις τους και μέσα στο 2012) σημαντικά ποσά στην επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων τους (OLYMPOS στα γαλακτοκομικά, ALUMIL στο αλουμίνιο).

Εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος και κινητικότητα από πλευράς Ελλήνων επενδυτών παρατηρήθηκε στον τομέα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφίας (καλλιέργεια σιτηρών, αραβοσίτου, ηλίανθων καθώς και εκτροφή αμνοεριφίων, χοίρων κλπ). Οι υποψήφιοι επενδυτές ωστόσο αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξεύρεση εκτάσεων γης μεγάλου εμβαδού, λόγω της μεγάλης τεμαχιοποίησης των γεωργικών ιδιοκτησιών μετά την αλλαγή του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος της Ρουμανίας.

Ενδιαφέρον σημειώνεται για τη δημιουργία μονάδων στον τομέα της παραγωγής και συσκευασίας τροφίμων (π.χ. γαλακτοκομικά προϊόντα, συσκευασία ξηρών φρούτων κλπ.).

Ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) συνέχισε να προκαλεί το ενδιαφέρον των Ελλήνων επενδυτών. Αρκετοί ελληνικοί οίκοι συλλέγουν πληροφορίες (απευθυνόμενοι μεταξύ άλλων και στο Γραφείο ΟΕΥ) για τις προοπτικές επενδύσεων στον τομέα της αιολικής ενέργειας και των φωτοβολταϊκών. Ωστόσο δεν έχουν μέχρι στιγμής περιέλθει στο Γραφείο ΟΕΥ στοιχεία για τυχόν επενδύσεις από ελληνικούς οίκους στη Ρουμανία στον τομέα των ΑΕΠ.

Διαβάστε Περισσότερα » "250 ελληνικές επιχειρήσεις ιδρύθηκαν στη Ρουμανία το 2011"

Υποβάθμισε τον ΟΤΕ η Moody's

Υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ σε Caa1 και αρνητική προοπτική έδωσε σήμερα η Moody's, λέγοντας ότι υπάρχει αυξημένο ρίσκο από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η Moody’s προσθέτει ότι ο ΟΤΕ αντιμετωπίζει ένα υψηλό ρίσκο να δηλώσει χρεοκοπία στον τραπεζικό του δανεισμό, επειδή ένα σημαντικό μέρος του χρέους υπόκειται σε ελληνικό δίκαιο.

Ο ΟΤΕ, του οποίου το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών κατέχει η γερμανική Deutsche Telecom διαθέτει, όμως, και ομόλογα τα οποία υπόκεινται στο αγγλικό δίκαιο -όπως αυτό του Αυγούστου του 2013.

Το ομόλογο έχει τιμή 70-71 και θεωρείται από τα αξιόπιστα, καθώς θα πληρωθεί. Από την υποβάθμιση του ΟΤΕ δεν επηρεάστηκε η τιμή της μετοχής, η οποία ανεβαίνει 3% μετά τα κέρδη στην Αθήνα λόγω της ισπανικής διάσωσης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποβάθμισε τον ΟΤΕ η Moody's"

Ρήξη στους φαρμακοποιούς από την επιστολή Αμπαζόγλου

Σε απόλυτο αδιέξοδο κατέληξε η διαπραγμάτευση μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργού Υγείας για το άνοιγμα του επαγγέλματος λίγες ημέρες πριν από την κατάθεση στο υπουργικό συμβούλιο των βασικών αρχών του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για αφανισμό του ελληνικού φαρμακείου προς όφελος μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και προανήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις από την επόμενη εβδομάδα, ενώ δεν απέκλεισαν και ενδεχόμενο να προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Πειραιά ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία τη Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, ενώ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κων. Λουράντος ζήτησε από τους φαρμακοποιούς της Αττικής να κλείσουν, ουσιαστικά, τα φαρμακεία, αφού, όπως είπε, θα ανακαλέσει από αύριο Σάββατο τη λίστα με τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

«Οι φαρμακοποιοί αποφασίζουν πολύμορφες κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε το ρόλο μας, τις αποφάσεις μας, την οικονομική συμβολή σας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θ. Αμπατζόγλου.

«Καμιά ενέργεια και νομοθεσία δεν μπορεί να αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό κεκτημένο το οποίο εξαιρεί τα φαρμακεία από την απελευθέρωση των υπηρεσιών για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας», συμπληρώνει ο ΠΦΣ και καταλήγει ότι «η ευθύνη της αναστάτωσης στο χώρο της Δημόσιας Υγείας βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την κυβέρνηση».

«Τίποτε από όλα αυτά που συμφωνήθηκε δεν ήταν τελικά αυτό που σήμερα κατατέθηκε. Κάποια δήθεν σημεία συμφωνίας είναι αυτά όπως τα θέλει το υπουργείο. Ούτε σε αυτά συμφωνήσαμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι «τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιώνουν τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης» και ανακοίνωσε τις ρυθμίσεις που θα συμπεριληφθούν τελικά στο σχετικό νομοσχέδιο και οι οποίες είναι:

- Απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού.
- Εξαίρεση μόνο για τις πληθυσμιακές ανάγκες με σκοπό την διασπορά των φαρμακείων και την εξυπηρέτηση του πολίτη (η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα γεμάτη από ορεινό όγκο). Το κριτήριο από 1:1500, γίνεται 1:1000
- Πλήρης απελευθέρωση ωραρίου για Σάββατο - Δευτέρα - Τετάρτη.
- Η έκπτωση μεσοσταθμική ανέρχεται στο 4,5%. Εδώ να προστεθεί στα ακριβά φάρμακα το κέρδος των φαρμακοποιών έπεσε ευθέως στο 14,3% (από 35%). Τα ακριβά φάρμακα αποτελούν το 20% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων.
- Οι συμπράξεις/ συνεταιρισμοί/ εταιρείες αδειούχων φαρμακοποιών επιτρέπονται.

Τέλος, παρέμβαση στο θέμα έκανε ο ευρωπαίος επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος έβγαλε «κίτρινη» κάρτα στην κυβέρνηση, ζητώντας όχι μόνο ταχύτητα στην ενσωμάτωση αλλά ουσιαστική εφαρμογή των κοινοτικών κανονισμών για την εσωτερική αγορά.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρήξη στους φαρμακοποιούς από την επιστολή Αμπαζόγλου"

Παράταση για την υποβολή δηλώσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων

Η απόφαση ελήφθη από το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΤΕΕ

Μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου 2012 παρατείνεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων. Την απόφαση αυτή έλαβε η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ μετά από κύκλο συναντήσεων συνεργασίας με τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) το οποίο πρότεινε, μεταξύ άλλων, την παράταση «για προφανείς κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, για λόγους που υπαγορεύονται από το δημόσιο συμφέρον, αλλά και λόγω προβλημάτων που αφορούν σε δυσλειτουργίες της διοίκησης».

Ειδικότερα, στις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ του υπουργού ΠΕΚΑ Γρηγόρη Τσάλτα και του προέδρου ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη, με τη συμμετοχή της αρμόδιας γενικής γραμματέα Χωροταξίας ΥΠΕΚΑ Μαρίας Καλτσά, η ηγεσία του υπουργείου αποδέχθηκε να ισχύσει παράταση της προθεσμίας που λήγει στο τέλος Ιουνίου, για την υποβολή δηλώσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων, μέχρι και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012.

Η απόφαση έχει ήδη υπογραφεί σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γρηγόρη Τσάλτα και από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, καθώς με τη συγκεκριμένη απόφαση «δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού» και έχει σταλεί προς δημοσίευσή σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Στις ίδιες συναντήσεις διαμορφώθηκε, επίσης, το πλαίσιο κοινών αποφάσεων και δραστηριοτήτων ΥΠΕΚΑ και ΤΕΕ, βάσει του οποίου το Επιμελητήριο είναι έτοιμο να ενεργοποιήσει από την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 τη δεύτερη φάση της διαδικασίας ελέγχου και επεξεργασίας των δηλώσεων αυθαιρέτων, που ήδη έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του.

Επίσης, αποφασίστηκε να εκδοθεί εγκύκλιος που αφορά ειδικά πρότυπα «δελτίων τρωτότητας των κτιρίων», αναλόγως της κατηγορίας τους. Το ΤΕΕ πρόκειται να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες χρήσης για το λογισμικό σύστημα και για ό,τι άλλο τυχόν απαιτηθεί.

Συμφωνήθηκε παράλληλα, η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος και η άμεση έκδοση οδηγίας από το ΥΠΕΚΑ για το προβλεπόμενο διάγραμμα κάλυψης των προς εξέταση κτιρίων, ανάλογα με τις κατηγορίες κτιρίων, με στόχο να μην υπάρχουν προβλήματα από ασάφειες και ερμηνείες και τα στοιχεία να συμπεριληφθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα κατά τη δοκιμαστική λειτουργία.

Επίσης, συμφωνήθηκε και το περιεχόμενο του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για την εφαρμογή του θεσμού της "Ηλεκτρονικής Ταυτότητας του Κτιρίου", το οποίο είχε θεσμοθετηθεί προ διετίας. Στόχος είναι η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ σύντομα να βρει έτοιμο το σχετικό ΠΔ για την προώθηση της εφαρμογής του.

Με την ολοκλήρωση της συνεργασίας, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γρηγόρης Τσάλτας δήλωσε πως «με αυτές τις προβλέψεις συμπληρώθηκαν οι εκκρεμότητες, είναι πλέον δυνατή η ολοκλήρωση της ρύθμισης πολλών κατηγοριών αυθαίρετων κτιρίων και διευκολύνονται οι έλεγχοι για την πάταξη της αυθαιρεσίας, ενώ με την σύνταξη του σχεδίου ΠΔ για την "Ταυτότητα του Κτιρίου" μπαίνουν οι βάσεις για την επίλυση πολλών προβλημάτων του κτιριακού τομέα που χρονίζουν».

Τέλος, σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ και μετά από εισήγηση του Πράσινου Ταμείου, μελετάται ο τρόπος για την απλοποίηση της διαδικασίας επιστροφής χρημάτων στους πολίτες, σε περιπτώσεις λαθών σε αιτήσεις για ρύθμιση αυθαιρέτων.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση για την υποβολή δηλώσεων τακτοποίησης αυθαιρέτων"

Θα πληρώνουν για ένα τηλεφωνικό ραντεβού

Σε ιδιωτική εταιρεία η τηλεφωνική εξυπηρέτηση του «Παπαγεωργίου»

Το χέρι στην τσέπη θα βάζουν στο εξής όσοι θέλουν να κλείσουν ένα τηλεφωνικό ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αναφέρει δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου».

Ιδιωτική εταιρία το επόμενο διάστημα θα αναλάβει την τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού, χρεώνοντας την υπηρεσία με 2 ευρώ, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Τουχτίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου» οι οποίοι προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουνίου, μέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου, σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία. Ταυτόχρονα, στις 20 του μηνός συγκαλούν έκτακτη γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του Παπαγεωργίου.

Στόχος της κινητοποίησής τους είναι να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην απόφαση της διοίκησης του να αναθέσει τα τηλεφωνικά ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού.

Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Τουχτίδης η απόφαση του νοσοκομείου μετακυλύει το κόστος λειτουργίας της γραμμής στους ασθενείς, καθιστώντας απαγορευτική λόγω κόστους ακόμα και την επίσκεψη στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία για μεγάλο ποσοστό ασθενών. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο η διοίκηση διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει ζήτημα απολύσεων.

«Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα και με όλους τους τρόπους την αντίθεσή μας στην άνευ όρων παράδοση των ζωτικών λειτουργιών του νοσοκομείου σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, γεγονός που μετατρέπει σταδιακά και νομοτελειακά την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε κερδοσκοπικό προϊόν», τονίζεται στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του «Παπαγεωργίου».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα πληρώνουν για ένα τηλεφωνικό ραντεβού"

Bloomberg: Μήνυση στην ΕΚΤ για τα ελληνικά swaps

Σύμφωνα με το Bloomberg, αναμένεται άμεσα να κατατεθεί μήνυση κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με σκοπό να την υποχρεώσει να δώσει τα αρχεία με τα παράγωγα προϊόντα (swaps).
Τα παράγωγα προϊόντα (swaps), ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκαν από την Ελλάδα, για να κρύψει τον δανεισμό της, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.
''Η ΕΚΤ, έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα αρχεία, καθώς η δημοσιοποίησή τους θα μπορούσε να αναζωπυρώσει την κρίση στην Ευρώπη''.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, τα εν λόγω έγγραφα, θα μπορούσαν να δείξουν τον ρόλο που έπαιξαν οι ευρωπαϊκές αρχές επιτρέποντας στην Ελλάδα να κρύψει τα ελλείμματά της, μια δεκαετία πριν χρειαστεί η Ελλάδα το πακέτο διάσωσης των 240 δισ. ευρώ και την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους στην ιστορία.
Η αποκάλυψη των στοιχείων ότι για πρώτη φορά τα ζήτησε το Bloomberg News το 2010, θα είχε "τροφοδοτήσει αρνητικές αντιλήψεις για την ικανότητα της Ελλάδας να εξοφλήσει το χρέος της", δήλωσε η δικηγόρος της ΕΚΤ, Marta Lopez Torres σε ακρόαση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο σήμερα. 
"Είναι το ίδιο με την Ισπανία σήμερα" η οποία "δεν μπορεί να δανειστεί χρήματα", πρόσθεσε. "Οι αγορές αντιδρούν με μεγάλη αστάθεια. Είναι κάτι που επηρεάζει την οικονομία της Ευρωζώνης".
Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Bloomberg News, Timothy Pitt-Payne υποστήριξε ότι "οι αγορές θα αποδίδουν καλύτερα όταν υπάρχει διαφάνεια".
Ο Μάθιου Γουίνκλερ, αρχισυντάκτης του Bloomberg News ανέφερε στο δικαστήριο ότι το κοινό έχει το δικαίωμα να μάθει πώς οι αρχές της ΕΕ επέτρεψαν στην Ελλάδα μια τέτοια κίνηση, που οδήγησε στην τωρινή κρίση.
Σημειώνεται ότι το Bloomberg υπέβαλε μήνυση το Δεκέμβριο του 2010 ζητώντας πρόσβαση σε δύο εσωτερικά έγγραφα που συντάχθηκαν για χρήση από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΚΤ. Τα έγγραφα έδειχναν πώς η Ελλάδα χρησιμοποίησε swaps για να κρύψει τον δανεισμό της, σύμφωνα με σχετικό σημείωμα που ήρθε σε γνώση του πρακτορείου.
Eurostat: Τα swaps πρόσθεσαν 5,3 δις. ευρώ στο χρέος της χώρας
Η Eurostat, δήλωσε τον περασμένο μήνα πως τα swaps πρόσθεσαν 5,3 δις. ευρώ στο χρέος της χώρας, χωρίς να δώσει αναλυτικές πληροφορίες. Από το 2009 ως σήμερα η συνεχής αναθεώρηση των εθνικών στοιχείων της Ελλάδας προκάλεσε μία άνοδο στο κόστος δανεισμού της που την ώθησε στο χείλος της χρεοκοπίας πυροδοτώντας την περιφερειακή κρίση του χρέους.
Όπως έγραψε ο Τρισέ στην απαντητική προς την αγωγή του Bloomberg επιστολή της 21/10, "οι πληροφορίες που περιλαμβάνουν τα δύο έγγραφα θα υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στον τρόπο άσκησης της οικονομικής πολιτικής".
Ο Τρισέ απέρριψε το αίτημα της αγωγής λέγοντας πως "η αποκάλυψη (των εγγράφων) στις παρούσες συνθήκες των πολύ ευάλωτων αγορών ενέχει τον ουσιαστικό και οξύ κίνδυνο να ενισχύσει την μεταβλητότητα και αστάθειά τους".
Η ΕΚΤ εντόπισε για πρώτη φορά συναλλαγή swap με ασυνήθεις όρους τον Απρίλιο του 2009, επτά μήνες πριν ξεσπάσει η ελληνική κρίση. Σύμφωνα, δε, με το Bloomberg, "είναι εντελώς αδιευκρίνιστο εάν τότε η ΕΚΤ έκανε κάτι για να διερευνήσει το θέμα περαιτέρω". Διευκρινίζεται πως η Ελλάδα προχώρησε σε ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών και εκτός αγοράς συναλλαγών με swaps από το 2001 ως το 2007, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat της 15/11.
Στη μεγαλύτερη συναλλαγή παραγώγων που έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα, η Ελλάδα δανείστηκε 2,8 δισ. ευρώ από την Goldman Sachs το 2001, μέσω ενός παραγώγου που αντάλλασσε κρατικά ομόλογα σε δολάρια και γεν με ευρώ, χρησιμοποιώντας μια ιστορική ισοτιμία, κίνηση που δημιούργησε υποδηλούμενη μείωση του συνολικού δανεισμού.
Διαβάστε Περισσότερα » "Bloomberg: Μήνυση στην ΕΚΤ για τα ελληνικά swaps"

«Η Αυστρία επωφελείται από τις εξελίξεις στην Ελλάδα»

Το γεγονός πως οι αυστριακές τράπεζες επωφελούνται έμμεσα από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς, προπάντων σε χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης, όπου δραστηριοποιούνται ελληνικές τράπεζες, γίνεται μεταφορά καταθέσεων από τις εκεί ελληνικές θυγατρικές σε θυγατρικές αυστριακών τραπεζών, επισημαίνει σε σημερινή συνέντευξή του στην οικονομική (χρηματιστηριακή) εφημερίδα «Μπέρζεν Τσάιτουνγκ» ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.

Όπως παρατηρεί ο κ. Νοβότνι, η εξέλιξη στην Ελλάδα έχει καταρχήν, μέσα από το χώρο της Νοτιανατολικής Ευρώπης, έναν έμμεσο θετικό αντίκτυπο στο αυστριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο όμως δεν είναι ένα «νησί» και ο ίδιος δεν θέλει να συμβάλει σε περαιτέρω εικασίες σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει σοβαρά, και όπως λέει έμαθε να είναι πολύ προσεκτικός σε σχέση με τις προγνώσεις για την Ελλάδα.

Το αν η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μπορεί να συνεχιστεί, στο πλαίσιο του αυστηρού προγράμματος ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό θα κριθεί, σύμφωνα με το διοικητή της ΑΚΤ και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, από τις ελληνικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και ο ίδιος θεωρεί πως βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών θα πρέπει να δίνεται μόνον κάτω από σαφείς όρους των κυβερνήσεων.



zougla.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Αυστρία επωφελείται από τις εξελίξεις στην Ελλάδα»"

Για να μην ξεχνιόμαστε: Τι υποθήκευσε το ελληνικό κράτος για να πάρει τα δανεικά


Λίγες μέρες πριν αλλάξει ο τόπος κυβέρνηση, οι προηγούμενοι κυβερνώντες στο ΦΕΚ (Εφημερίδα της Κυβέρνησης) με αριθμό 2501 και ημερομηνία 04/11/2011 ανακοίνωσαν ότι η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ με την Αριθμό απόφασης 193/27.10.2011 και Αριθμό απόφασης 195/27.10.2011 μεταφέρει στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου»:


- 92.510.000 μετοχές της εταιρίας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. (ΟΠΑΠ), κυριότητας του Δημοσίου, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 29% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
- 3.306.202 μετοχές της εταιρείας ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,619% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- 11.793.750 μετοχές της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,234% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- 14.953.429 μετοχές της εταιρείας ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,308% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- 5.775.000 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,1 % επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- 2.348.640 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,3% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- 29.074.500 μετοχές της εταιρείας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,3% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- 14.520.000 μετοχές της εταιρείας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 40% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Όλα (!) τα κρατικά αεροδρόμια

- Όλα τα δικαιώματα του δημοσίου στο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή Εκμετάλλευσης «Νότια Καβάλα» για 50 έτη (μετά την λήξη της ήδη υφιστάμενης άδειας που έχει ηKAVALA OIL A.E.)

- Τα οικονομικής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου, υφιστάμενα και μελλοντικά, που απορρέουν από τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης:
1) την από 31/1/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ (Η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. είναι η εταιρεία που ανέλαβε τη μελέτη, χρηματοδότηση κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και του κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη.)
2) την από 19/12/2006 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ (έχει αναλάβει την κατασκευή και την λειτουργία της Ιονίας Οδού (Αυτοκινητόδρομος 5), ενός τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου 1 (Α1, μέρος του άξονα ΠΑΘΕ), από τον ανισόπεδο κόμβο της Μεταμόρφωσης μέχρι τον Μαλιακό (Σκάρφεια) και του συνδετήριου κλάδου του Α1 από το Σχηματάρι μέχρι την Χαλκίδα)
3) την από 24/7/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ(αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, συνολικού μήκους 365,4 km )
4) την από 28/6/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ (αυτοκινητόδρομος Λαμία - Θεσσαλονίκη)
5) την από 31/5/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ (Εγνατία οδός)

- Το δικαίωμα του Δημοσίου, που σχετίζεται με τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης, για περαιτέρω παραχώρηση, για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων, και για έως 25 χρόνια:
1) η από 3/1/1996 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου)
2) η από 23/5/1996 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ (Ο αυτοκινητόδρομος στην Αττική)
- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου...
- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100%> επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- Για την εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.
- Για την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου...
- Για την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 90% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Όλα τα λαχεία (!) για διάστημα 15 ετών

Να θυμίσουμε ότι το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» που έχει συσταθεί με τον Εφαρμοστικό Νόμο ρητά αναφέρει στην 1η σελίδα και 2ο άρθρο «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας...»

Για να θυμόμαστε αργότερα ποιοι έβαλαν την υπογραφή τους στις παραπάνω πωλήσεις ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ οι εξής κύριοι υπέγραψαν:
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


taxalia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Για να μην ξεχνιόμαστε: Τι υποθήκευσε το ελληνικό κράτος για να πάρει τα δανεικά"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news