facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Μειώνονται οι συντάξεις των γυναικών με 4.500 ημέρες ασφάλισης

Στο ποσοστό μείωσης σύνταξης γυναικών που συνταξιοδοτούνται με 4.500 ημέρες ασφάλισης και τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, βάσει του άρθρου 40, ν. 3996/2011, αναφέρεται έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που εστάλη ως απάντηση σε σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν.

Αναφορικά με τον προσδιορισμό του ποσοστού της μείωσης της σύνταξης, για τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που θεμελιώνουν δικαίωμα για λήψη μειωμένης σύνταξης, λόγω γήρατος, με τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ασφάλισης, κατά το μεταβατικό στάδιο της σταδιακής προσαύξησης των απαιτούμενων ορίων ηλικίας μειωμένης και πλήρους συνταξιοδότησης, διευκρινίζονται τα εξής:

Με τις διατάξεις των παραγράφων 11 και 13, του άρθρου 10, του ν. 3863/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 115), για τις «παλαιές» ασφαλισμένες του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (δηλαδή, υπαγόμενες στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, για πρώτη φορά, μέχρι και την 31.12.1992), οι οποίες συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση 4.500, κατ’ ελάχιστον, ημερών ασφάλισης, προβλέπεται σταδιακή προσαύξηση του ισχύοντος, μέχρι 31.12.2010, ορίου ηλικίας των 55 και 60 ετών, προκειμένου για τη λήψη, αντίστοιχα, μειωμένης και πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος, αρχής γενομένης από την 01.01.2011 και μέχρι τη συμπλήρωση (κατά το έτος 2015), των 60 και 65 ετών, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της σταδιακής αυτής προσαύξησης, προβλέπεται, ειδικότερα, ότι οι ασφαλισμένες θεμελιώνουν δικαίωμα για λήψη μειωμένης ή πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος, με τη συμπλήρωση, αντίστοιχα, των ορίων ηλικίας που θα έχουν διαμορφωθεί κατά το έτος της συμπλήρωσης του 55ου ή του 60ου έτους της ηλικίας τους.

asfalisinet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μειώνονται οι συντάξεις των γυναικών με 4.500 ημέρες ασφάλισης"

Στο επίπεδο-ρεκόρ των 1,95 τρισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας

Στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.948,584 δισ. ευρώ έφτασε το δημόσιο χρέος στην Ιταλία τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ιταλίας.

Σε σύγκριση με το τέλος του 2011, το ιταλικό χρέος αυξήθηκε κατά 50,709 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τον εφετινό Μάρτιο ήταν 1,946 τρισ. ευρώ.

Ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ιταλίας, Φαμπρίτσιο Σακομάνι, τόνισε ότι «τα προβλήματα της ιταλικής οικονομίας είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα», διότι «εδώ και δέκα χρόνια η χώρα βρίσκεται σε τέλμα, τόσο σε ό,τι αφορά την ιστορική της προηγούμενη, πορεία, όσο και σε σχέση με τις κυριότερες ευρωπαϊκές χώρες».

«Μετά από μια όντως δύσκολη φάση, οι τράπεζες θα ξαναρχίσουν να παρέχουν πιστώσεις στους επιχειρηματίες», πρόσθεσε ο κ. Σακομάνι.

Κάτι που ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα «βοηθήσει και τις εξαγωγές της χώρας, οι οποίες από το 3,6% σε διεθνές επίπεδο το 2002, μειώθηκαν στο 2,7% το 2011.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο επίπεδο-ρεκόρ των 1,95 τρισ. ευρώ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας"

Ήξεραν αλλά «κάλυπταν» το σκάνδαλο της Ασπίς στο Υπ Ανάπτυξης

Σύμφωνα με κείμενο αγωγής, ζημιωθέντων ασφαλισμένων στην Ασπίς που δημοσιεύει «Το Βήμα», η αδιαφορία του υπουργείου Ανάπτυξης και, στην συνέχεια της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) παρά το πλήθος των έγγραφων καταγγελιών την οικονομική κατάσταση της ΑΣΠΙΣ, ήταν η αιτία καταστραφούν οικονομικά οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης “επιμελείτο” με διάφορους τρόπους να καλύπτει τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία βρισκόταν η εταιρία και στις περισσότερες περιπτώσεις με τα ανακριβή πιστοποιητικά φερεγγυότητας, τα οποία εξέδιδε, παραποιούνταν και αλλοιώνονταν τα οικονομικά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν και να παγιδευτούν σωρεία πελατών της» σημειώνουν.

Η απάτη των ASPIS BONDS
Το 2003 υπηρεσιακό έγγραφο προς την ΑΣΠΙΣ ενημέρωνε ότι το υπουργείο έγινε αποδέκτης 63 γραπτών καταγγελιών περί μη τήρησης και εφαρμογής των υποχρεώσεων της εταιρίας. Οι καταγγελίες αφορούσαν ασφαλιστήρια συμβόλαια ASPIS BOND, των οποίων η καταβολή θα έπρεπε να είναι άμεση, όμως η ΑΣΠΙΣ την καθυστερούσε. Όπως αναφέρουν οι ενάγοντες, επρόκειτο για «το αποκορύφωμα ενός κυκεώνα ψευδών στοιχείων και οικονομικών καταστάσεων για τις οποίες, όφειλε το Ελληνικό Δημόσιο, κατά τα έτη 2000-2002 να έχει λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα».

Σύμφωνα με την αγωγή, τα ελλείμματα της εταιρίας καλύπτονταν από ασφάλιστρα των ASPIS BONDS, καθώς η ΑΣΠΙΣ δεν τα επένδυε από το 2000 και μετέπειτα «σε μερίδια, τα οποία εξακολουθούσαν να πουλάνε οι συνεργάτες της ασφαλιστές», αλλά τα χρησιμοποιούσε για να καλύπτει λειτουργικές δαπάνες και δάνεια, «γεγονός το οποίο όφειλε και μπορούσε εύκολα να διαπιστώσει το υπουργείο Ανάπτυξης».

Το υπουργείο Ανάπτυξης «παρέλειψε εντελώς να διαπιστώσει τις ατασθαλίες της ασφαλιστικής εταιρίας, που ήταν ήδη εξόφθαλμες, ή κατά πάσα πιθανότητα, τις διαπίστωσε και δεν προέβη στην λήψη κανενός προληπτικού μέτρου» τονίζουν.

Το 2001 μειώθηκε η αξία του χαρτοφυλακίου του «εσωτερικού μεταβλητού κεφαλαίου» από υποτίμηση της αξίας των επενδύσεων, κατά 6,9 δισ. δρχ. και η εταιρία το συμπεριέλαβε στο ποσό των αποθεμάτων, ύψους 41 δισ. δρχ, κάνοντας αναδρομικά αλλαγές στον ισολογισμό του 2000. «Η εταιρία αποφάσισε αυθαίρετα να μηδενίσει το ποσό αυτό και να μην το εμφανίζει στους μετέπειτα ισολογισμούς της. Η εποπτική αρχή θα μπορούσε εύκολα να διαπιστώσει τις παρανομίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα διενεργούσε ελέγχους ουσίας» αναφέρουν.

Το 2001 η εταιρεία λάνσαρε δύο νέα επενδυτικά προϊόντα ζωής («ΑΣΠΙΣ PLUS» και «ΔΚ») που παρείχαν το αρχικό επενδεδυμένο κεφάλαιο, προσαυξημένο με επιτόκιο 4%. Όμως, το πιστοποιητικό φερεγγυότητας του 2001 δόθηκε στην εταιρία στις 31 Οκτωβρίου 2002!

«Εάν το υπουργείο Ανάπτυξης ασκούσε ουσιαστική εποπτεία, θα διαπίστωνε άμεσα την ύπαρξη ελλείμματος, αλλά και το γεγονός ότι η εταιρία είχε σταματήσει από το έτος 2001 να αγοράζει μερίδια» σημειώνεται στην αγωγή, καθώς «παρέλειψε να διαπιστώσει τις ατασθαλίες, που ήταν ήδη εξόφθαλμες, ή όπως σφόδρα πιθανολογείται, τις διαπίστωσε και δεν προέβη στην λήψη κανενός προληπτικού μέτρου».

Το 2002, τα οικονομικά προβλήματα της ΑΣΠΙΣ επιδεινώθηκαν. Η εταιρία από τις εισπράξεις του 2001 των ASPIS BOND, (66 εκατ. ευρώ) έπρεπε να αγοράσει για το αντίστοιχο ποσό μερίδια για τους ασφαλισμένους, όμως χρησιμοποίησε 42 εκατ. ευρώ για άλλες υποχρεώσεις και για την κάλυψη αποθεμάτων και ζημιών συμβολαίων του 2000. Οι ενάγοντες επισημαίνουν ότι εάν το υπουργείο Ανάπτυξης «είχε πραγματοποιήσει τους υποχρεωτικούς ελέγχους, είναι βέβαιο ότι θα είχε εγκαίρως διαπιστώσει την σχετική ατασθαλία».

Επειδή η ΑΣΠΙΣ δεν διέθετε επαρκές κεφάλαιο, λόγω του ελλείμματος των ASPIS BOND, «επινόησε το ασφαλιστικό προϊόν ASPIS PLUS» και «όσοι ασφαλισμένοι επιθυμούσαν εξαγορά του ASPIS BOND αναγκάστηκαν, λόγω έλλειψης διαθεσίμων στο επίπεδο της εξαγοράς συμβολαίων και διαμέσου απατηλών υποσχέσεων να το μετατρέψουν σε ASPIS PLUS». «Με εντελώς παραπλανητικούς υπολογισμούς, τους οποίους εδέχθη το υπουργείο Ανάπτυξης», η εταιρία «αύξησε τεχνηέντως τα κεφάλαιά της με το ανύπαρκτο εικονικό ποσό των 27 εκατ. ευρώ», αφού «αλλοίωνε τα οικονομικά της αποτελέσματα με την έμμεση συγκατάθεση και ανοχή» του υπουργείου» σημειώνουν.

Το 2003 αποφασίστηκε – παρανόμως κατά τους προσφεύγοντες- η μεταφορά 30 εκατ. ευρώ από το «εσωτερικό μεταβλητό κεφάλαιο» στην εταιρία «ΑΣΠΙΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Α.Ε.» και η αντικατάστασή του με ομόλογο ισόποσης αξίας, επταετούς διάρκειας, με τόκο 5%. Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για ίδρυση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου άλλων εταιριών, ωστόσο οι ισολογισμοί της ΑΣΠΙΣ «έδειχναν μία εύρωστη οικονομικά εταιρία, με την έμμεση συγκατάθεση του υπουργείου Ανάπτυξης» επισημαίνουν.

Το 2003 ασφαλισμένοι δημοσιοποιούν «την αδυναμία της εταιρίας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις», ενώ ««αντίστοιχες αφορμές εξακολούθησαν να υφίστανται κατά την διάρκεια των ετών 2004-2009», όμως τόσο η ΑΣΠΙΣ όσο και το δημόσιο«συνέχισαν τη συγκάλυψη των ατασθαλιών και των προβλημάτων».

Το 2004 η εταιρία προέβη σε αύξηση κεφαλαίων και αναπροσάρμοσε την αξία των ακινήτων «αυθαίρετα στην “εύλογη” εμπορική αξία τους αυξάνοντας την αξία τους κατά 50 εκατ. ευρώ». Το 2005, ορκωτοί ελεγκτές εντόπισαν ότι τα ασφάλιστρα ASPIS BONDS, ASPIS PLUS και ΔΚ δεν επενδύονταν και δεν αγοράζονταν μερίδια, καθώς και ότι «είχε σχηματιστεί πρόβλεψη χρηματοοικονομικού κινδύνου 70 εκατ. ευρώ, που δεν μπορούσε να καλυφθεί με περιουσιακά στοιχεία». Οι ενάγοντες μιλούν για «χονδροειδείς συστηματικές παραβάσεις, οι οποίες βρήκαν έδαφος να εξελιχθούν, επειδή η εποπτεύουσα αρχή παρέλειψε να ασκήσει πραγματική εποπτεία».
Το 2006 αποκαλύπτεται ότι ποσό του αποθέματος των unitlinked συμβολαίων ήταν 99 εκατ. ευρώ, όταν το προηγούμενο έτος ήταν 68 εκατ. ευρώ. «Το υπουργείο Ανάπτυξης εάν στοιχειωδώς είχε πραγματοποιήσει έλεγχο, θα είχε διαπιστώσει τα αυτονόητα»σημειώνεται.

Το 2007 έγινε επίσημη καταγγελία από τον υπεύθυνο αναλογιστή στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο συνέχισε «αδιάκοπα να εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά φερεγγυότητας χωρίς να ασκεί επί της ουσίας τον έλεγχο». Μάλιστα, ενώ το υπουργείο είχε ζητήσει «πλήρη στοιχεία για τα συμβόλαια UNITLINKED» δεν έλαβε καμία απάντηση, αλλά δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό, ενώ, όταν βρέθηκε έλλειμμα στα αποθέματα των «ASPΙSBOND», «ΑΣΠΙΣ PLUS» και «ΔΚ» ύψους 40 εκατ. ευρώ, οι αρχές δεν αντέδρασαν.

Στη συνέχεια η αρμοδιότητα για τις ασφαλιστικές εταιρίες πέρασε στην ΕΠΕΙΑ, η οποία αλληλογραφώντας με την ΑΣΠΙΣ, διαπίστωσε νέο έλλειμμα στα αποθέματα ύψους 130 εκατ. ευρώ, που έπρεπε να καλυφθεί, χωρίς να γίνει τίποτα. Κατοπινοί έλεγχοι βρήκαν ότι η ΑΣΠΙΣ χρειαζόταν συνολικά 237 εκατ. ευρώ για να ανασυγκροτηθεί και, μόλις, τον Ιούνιο του 2090 η ΕΠΕΙΑ ζήτησε από την εταιρία «πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης και οικονομικής ανασυγκρότησης». Τελικώς, επειδή αυτό δεν έγινε, τον Σεπτέμβριο του 2009 ανακλήθηκε η άδειά της, όταν, όμως ήταν πια αργά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ήξεραν αλλά «κάλυπταν» το σκάνδαλο της Ασπίς στο Υπ Ανάπτυξης"

Έκλεψε γάλα για τα παιδιά της

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθαν την Πέμπτη αστυνομικοί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μια 35χρονη μητέρα έκλεψε γάλα και τρόφιμα προκειμένου να τα δώσει στα παιδιά της, καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσει. Ωστόσο, για κακή της τύχη έγινε αντιληπτή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η 35χρονη τόνισε στις πρώτες της δηλώσεις ότι τα παιδιά της δεν έχουν φάει εδώ και ημέρες. Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεψε γάλα για τα παιδιά της"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω πολιτικών συγκεντρώσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος.

Θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 17:30 μέχρι και την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, στις παρακάτω οδούς σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες:

-Λ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

-Σταδίου, στο τμήμα της από την οδό Αμερικής μέχρι την πλ. Συντάγματος.

Επίσης, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα τεθεί σε ισχύ από τις 17:00 λόγω της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως στις παρακάτω οδούς:

-Πατησίων, στο τμήμα της από την οδό Κοδρικτώνος έως την οδό Χαλκοκονδύλη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

-Λεωφόρος Αλεξάνδρας, στο τμήμα της από την οδό Μουστοξύδη έως την οδό Πατησίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω πολιτικών συγκεντρώσεων"

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Ν. Γκρουέφσκι

«Η Ελλάδα επιδιώκει την αλλαγή της ταυτότητας του λαού μου»


«Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι σε αυτό το κράτος ζουν Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα και ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να αλλάξουν με οποιονδήποτε εκβιασμό. Απλά, θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους ότι μπορούν να αλλάξουν την ταυτότητα του μακεδονικού λαού. Ο μακεδονικός λαός υπήρχε, υπάρχει, και θα υπάρχει και αυτό συνιστά πραγματικότητα την οποία κάποτε θα πρέπει να αποδεχθούν», σημείωσε ο κ. Γκρούεφσκι, μιλώντας σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση του κόμματος του, VMRO-DPMNE, σε περιφερειακό δήμο των Σκοπίων.

Αναφερόμενος στα μέχρι στιγμής κυβερνητικά πεπραγμένα σχετικά με τις διαδικασίες ενσωμάτωσης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ο κ. Γκρούεφσκι εκτίμησε ότι μόνο με δύο-τρία χρόνια δουλειάς, από το 2006-2008, η χώρα του εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφανθεί πως η ΠΓΔΜ είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για πλήρη ένταξη στην ΕΕ.

«Δυστυχώς, η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και η έναρξη των τελικών διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ αναβλήθηκαν και συνεχίζουν να αναβάλλονται μέχρι σήμερα για τον πολύ γνωστό λόγο. Ο νότιος γείτονάς μας μάς εκβιάζει και ζητά να αλλάξουμε το όνομα του κράτους, το όνομα της γλώσσας μας και το όνομα της εθνικότητάς μας, δηλαδή την ταυτότητά μας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ζητούν νέο όνομα που αυτοί θα επιλέξουν. Εμείς αντιταχθήκαμε σε αυτό. Εμείς υποσχεθήκαμε στο πρόγραμμά μας (σ.σ.: του VMRO-DPMNE) ότι θα αντιταχθούμε σε έναν τέτοιο τρόπο δράσης και σε τέτοιου είδους αιτήματα. Είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να βρεθεί κάποια λύση, να βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, όχι όμως έτσι όπως την σκέφτονται οι γείτονές μας, οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν εντελώς την ταυτότητα του έθνους και του λαού μας, των Μακεδόνων», κατέληξε ο κ. Γκρούεφσκι.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Ν. Γκρουέφσκι"

Κυνική ομολογία Μπαγίς για Δίκαιο Θάλασσας και νησιά Αιγαίου

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Αγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας «προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής απηύθυνε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, ζητώντας να μάθει τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, κι ενώ όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην της Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της.

Αφού παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Αγκυρα δεν υπογράφει τη Σύμβαση επειδή έχει πρόβλημα με τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ο κ. Μπαγίς ανέφερε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να το κάνει έως ότου η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η απάντηση αυτή του κ. Μπαγίς συνιστά την πρώτη δημόσια παραδοχή αυτού του είδους από Τούρκο αξιωματούχο», σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος. «Πέραν όλων των άλλων», όμως, επεσήμανε, «καταδεικνύει ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της». «Εγείρεται λοιπόν ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την Ε.Ε.», δήλωσε ο Έλληνας ευρωβουλευτής μετά το τέλος της συνεδρίασης.

«Όσοι λαθεμένα καλλιεργούν ψευδαισθήσεις για μια δήθεν φιλική συμπεριφορά της Τουρκίας, διαψεύστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.

Με τις δηλώσεις Ερντογάν προ ολίγων ημερών και τις προκλητικές τοποθετήσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ε. Μπαγίς, «η “Οθωμανική” συμπεριφορά της κυβέρνησης της Τουρκίας, μόνο οδύνες έχει να προσφέρει στην Ευρώπη», προειδοποίησε ο κ. Καρατζαφέρης.

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυνική ομολογία Μπαγίς για Δίκαιο Θάλασσας και νησιά Αιγαίου"

Τους ζητούν να πληρώνουν τους... μισθούς τους!

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εστάλη πριν από λίγες μέρες στους δήμους, οι συμβασιούχοι θα αντιμετωπίζονται στο εξής ως... εργολάβοι, αφού τους ζητούνται εγγυητικές τραπεζικές επιστολές προκειμένου να πάρουν το μισθό τους!

Η εγκύκλιος αφορά 604 άτομα που απασχολούνται με αυτό το εργασιακό καθεστώς στο δήμο Θεσσαλονίκης (331 εποχικοί, 129 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου – τετράωρα – και 144 με συμβάσεις έργου). Πανελλαδικά, εκτιμάται ότι το θέμα που προέκυψε αφορά περίπου 5.000 άτομα.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για κακή ερμηνεία του νόμου από πλευράς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Πρόκειται για μια στοχευμένη ερμηνεία, με τελικό σκοπό την εξόντωσή μας, την απόλυσή μας», τονίζει στον «Α» η πρόεδρος των συμβασιούχων έργου του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλεξία Μαργαρίτη.

Οπως εξηγεί, με την εγκύκλιο αυτή, ο συμβασιούχος έργου θα πρέπει να καταθέσει σε τράπεζα, υπέρ του δήμου όπου εργάζεται, τις μεικτές αποδοχές του προκειμένου αργότερα να του καταβληθούν οι καθαρές αποδοχές του. «Με άλλα λόγια, το Γενικό Λογιστήριο ζητά από εμάς, τους συμβασιούχους έργου, να πληρώνουμε το μισθό μας. Μα, αν είχαμε αυτά τα χρήματα, τότε γιατί να εργαστούμε;», αναρωτιέται η κ. Μαργαρίτη. Σε περίπτωση άλλωστε που δεν προσκομίζεται η ανωτέρω εγγυητική επιστολή, η πρωτόδικη δικαστική απόφαση δεν εκτελείται και κατά συνέπεια δε θα είναι δυνατή η πληρωμή της σχετικής δαπάνης.

Η εγκύκλιος

Με την εγκύκλιο αυτή γνωστοποιούνται προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες οι νέες διατάξεις του ν. 4072/12 που, με στόχο τη διαφύλαξη των οικονομικών του κράτους, περιορίζει ασφυκτικά την εκτέλεση πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων, ασφαλιστικών μέτρων, προσωρινών διαταγών κ.λπ. Οποιος κερδίζει τέτοια απόφαση για να πληρωθεί πρέπει να φέρει ισόποση τραπεζική εγγυητική επιστολή, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το Δημόσιο ότι θα πάρει πίσω τα χρήματα που έδωσε, εφόσον κερδίσει την επόμενη ή την τελική δίκη, κάτι που μπορεί να γίνει μετά από χρόνια. Οι συμβασιούχοι θα κάνουν παρέμβαση προς τα αρμόδια υπουργεία, ενώ ανάλογες κινήσεις κάνουν και οι δήμοι.

Σε δήλωσή του, ο υποψήφιος βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, τονίζει: «Καλούμε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης να αφυπνιστεί, να δραστηριοποιηθεί άμεσα, να περάσει από τις συσκέψεις στις πράξεις για την επίλυση του θέματος, να ασκήσει έντονες πιέσεις στο υπουργείο και να μην αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Ας πρυτανεύσει η λογική της αδικίας».

agelioforos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τους ζητούν να πληρώνουν τους... μισθούς τους!"

Ξεκινά το φθινόπωρο η έκδοση ταυτοτήτων νέου τύπου

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών σε εσωτερικό και εξωτερικό, που θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, προχωρά στην καθιέρωση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών, είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό μέσω των εκεί Προξενικών αρχών.

Το νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας.

Η διαδικασία αντικατάστασης του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου δελτίο ταυτότητας, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά.

Σημειώνεται, ότι όλα τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα ισχύουν μέχρι και την αντικατάστασή τους από τα νέου τύπου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκινά το φθινόπωρο η έκδοση ταυτοτήτων νέου τύπου"

Ο υπ.Άμυνας της Κύπρου ζήτησε να κατέβει η Ελληνική σημαία,λόγω ευρωπρωτόκολλου!

Ιστορία που σοκάρει από τη Κύπρο,η οποία δεν προέρχεται από κάποια ανώνυμη πηγή αλλά από ιδιοκτήτη ταβέρνας ,τον κ.Βάσο Φτωχόπουλο ο οποίος αισθάνεται πολύ Έλληνας και αυτό φαίνεται ότι δεν το σηκώνουν κάποιοι στη Κύπρο.

Την ταβέρνα του την έχει ονομάσει ΑΙΓΑΙΟ ,έχει υψωμένη την ελληνική σημαία και φωτογραφίες από τον αγώνα της ΕΟΚΑ.Και φυσικά φωτογραφία του Αυξεντίου.Όλα αυτά του ζήτησαν να κατέβουν για το γεύμα των υπουργών Άμυνας της ΕΕ το Σεπτέμβριο.Λόγω πρωτοκόλλου! Και ποιος το ζήτησε; Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Δ.Ηλιάδης,ο οποίος όταν ο ιδιοκτήτητης της ταβέρνας αρνήθηκε ακύρωσε το γεύμα.

Όλη η ιστορία όπως τη διηγείται ο ίδιος ο κ.Φτωχόπουλος:


«Ο υπουργός Άμυνας, αφού φιλοξένησε μία Γαλλίδα επίσημο στην ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ και έμεινε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, αποφάσισε ότι το γεύμα προς τιμήν των υπουργών αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο, όταν η Κύπρος θα ασκεί τα καθήκοντα της Προεδρίας, να το…κάνει πάλι στο ΑΙΓΑΙΟΝ, και οι συνταγματάρχες του, αφού επισκέφτηκαν ξανά την ταβέρνα και συζήτησαν όλα τα σχετικά με τον υπεύθυνο (κ. Β. Φτωχόπουλο), έκλεισαν όλο τον χώρο για τις 26 του Σεπτέμβρη.


Την Παρασκευή 1η Ιουνίου με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Ηλιάδης, για να μου αναφέρει δύο σημεία του πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν επισκέψεις σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και άλλους τέτοιους δημόσιους χώρους. Πρώτο σημείο, κατά τον υπουργό, είναι το πρωτόκολλο περί ΣΗΜΑΙΩΝ. Ο χώρος εστίασης δεν μπορεί να έχει άλλες σημαίες παρά εκείνες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν του ανέφερα ότι μπορώ να συζητήσω το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν τις σημαίες τους έξω στον δρόμο, μπήκε απευθείας στο δεύτερο σημείο του πρωτοκόλλου, το οποίο είναι ακόμη πιο ύπουλο, δηλαδή ότι δεν μπορούν οι υπουργοί να περάσουν από χώρους που περιέχουν βιβλία, φωτογραφίες και αφίσες.


Πολύ ευγενικά του εξήγησα πως την ελληνική σημαία δεν την κατεβάζουμε για κανέναν επίσημο και πως τα βιβλία, οι φωτογραφίες και οι αφίσες, πέραν του ότι βρίσκονται εκεί και δίνουν το στίγμα του χώρου μας, βρίσκονται εκεί και ως διακόσμηση εδώ και τριάντα χρόνια. Του είπα ευθέως μάλιστα ότι αυτά τα βιβλία και τα κάδρα ΔΕΝ τα κατεβάζω για κανέναν
Ευρωπαίο, Κύπριο ή εδεκκίτη που έγινε ακελικός, με ευγένεια φυσικά. Τότε ο Υπουργός, με μια ξεκάθαρη ατάκα, με έβαλε στη θέση μου, λέγοντάς μου πως αν τα πράγματα είναι έτσι, το γεύμα ΔΕΝ μπορεί να γίνει στο ΑΙΓΑΙΟΝ και θα πρέπει να ακυρωθεί. Τον ευχαρίστησα και κλείσαμε το τηλέφωνο.


Τώρα, έξυπνοι άνθρωποι είστε, καταλάβατε τι έχει συμβεί. ΚΑΠΟΙΟΣ του σφύριξε πως δεν γίνεται οι Ευρωπαίοι υπουργοί να περάσουν κάτω απ’ την ΕΛΛΗΝΙΚΗ σημαία για να μπουν μέσα στο ΑΙΓΑΙΟΝ και μετά ν’ αντικρίσουν φωτογραφίες, βιβλία και αφίσες που τα βάζουν με τον Χριστόφια και με το υπόλοιπο κυπριακό συγκρότημα εξουσίας.
Νοείται κιόλας πως ειδικά ο Υπουργός των Εγγλέζων ΔΕΝ μπορεί να περάσει κάτω από τη φωτογραφία του Αυξεντίου χωρίς να κάνει εμετό. Ούτε είναι σωστό να υπάρχουν φωτογραφίες της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΩΣΙΣ με τον Παπαδόπουλο στο πρωτοσέλιδο να λέει ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ, με το οποίο συμφωνούσαν οι σκατοευρωπαίοι. Λάθος χώρο διαλέξατε να πείτε τα ψέματά σας, κύριε Ηλιάδη.
Υπάρχουν άνθρωποι σ’ αυτόν τον τόπο, και είναι πολλοί, που δεν κατεβάζουν τα βρακιά τους δίδοντας ταυτοχρόνως και το προφυλακτικό στους εταίρους μας μήπως και πάθουν και καμιά ζημιά. Πολύ ευγενικός ήσουν, όμως δεν μας έπεισες. Και κάτι άλλο, κύριε Υπουργέ. Οι Υπουργοί θα χάσουν, και όχι εμείς.


Να σου πω και μια ιστορία. Πριν από μερικά χρόνια ήρθε στην ταβέρνα και έφαγε ένα ζεύγος ηλικιωμένων Άγγλων. Τους υπέβαλα διάφορες ερωτήσεις, π.χ. αν είναι η πρώτη φορά που ήρθαν στην Κύπρο, εάν τους άρεσε το φαΐ, αν τους άρεσε η Λευκωσία, και ο άντρας, αφού ευγενικά μου έλυσε τις απορίες μου, είπε τα εξής:
«I came to Cyprus to pay tribute to the guy you have his picture hanging on the wall of your entrance, Afxentiou. Υou see, I was one of the soldiers who burned that hero, that holy guy, and since then I haven’t had a good night’s sleep. I am sorry for what I have done that’s why I came to Cyprus, i am very sorry».

Δεν θα σου μεταφράσω, κύριε Υπουργέ, τα λεγόμενά του, αυτοί που σου σφύριξαν για το ΑΙΓΑΙΟΝ θα σου τα πουν καλύτερα. Τον Εγγλέζο τον κέρασα, και ΚΑΤΕΒΑΣΑ και του έδωσα την αφίσα του Αυξεντίου, για να θυμάται.


onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο υπ.Άμυνας της Κύπρου ζήτησε να κατέβει η Ελληνική σημαία,λόγω ευρωπρωτόκολλου!"

Συνεχίζεται το σκάνδαλο με τον Αγγλούπα

Αλήθεια, τι κάνει η Δικαιοσύνη;

Πρόκληση για το κοινό αίσθημα συνιστά το γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Αγγλούπας εξακολουθεί να κυκλοφορεί… ελεύθερος και ωραίος, με τον καινούργιο του έρωτα μάλιστα, την ώρα που υπάρχει η εις βάρος του επίσημη κατάθεση της Γωγώς Φαρμάκη ότι την πυροβόλησε, μέσα στο σπίτι της, παρουσία της αδερφής της και γνωστού μοντέλου, Όλγας.

Η επιβαρυντική για τον Αλέξανδρο Αγγλούπα κατάθεση δόθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2011. Αν και θα περίμενε κανείς ότι η Αστυνομία θα σχημάτιζε νέα δικογραφία και ο εισαγγελέας θα ασκούσε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διαβιβάζοντας τη δικογραφία στον ανακριτή για την έκδοση εις βάρος του εντάλματος σύλληψης και την προφυλάκισή του, τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει. Έχουν περάσει, πλέον, έξι ολόκληροι μήνες και η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης και των καταθέσεων. Προφανώς, η Δικαιοσύνη δεν έχει κρίνει ως επικίνδυνο να τελέσει νέα αδικήματα έναν άνθρωπο που πυροβολεί μια 25χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της!

Eπί μήνες έμεινε ο φάκελος κολλημένος στο Τμήμα Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου, έφτασε τελικά στα κεντρικά της Ασφάλειας και από εκεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Έξι μήνες μετά την κατάθεση της Γωγώς Φαρμάκη, ο Αγγλούπας δεν έχει κληθεί να απαντήσει στα όσα η ίδια υποστηρίζει και να κριθεί από εισαγγελέα και ανακριτή.

Αντιθέτως, κυκλοφορεί ελεύθερος ενώ η νεαρή κοπέλα έχει υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις, θα πρέπει να υποστεί δύο ακόμα, ενώ τα χρήματα που είχε εξοικονομήσει για να πάει στην Αμερική προκειμένου να παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής λίγο πριν από τον πυροβολισμό της έχουν εξανεμιστεί λόγω του κόστους της ιατροφαρμακευτικής της περίθαλψης.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζεται το σκάνδαλο με τον Αγγλούπα"

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος

Στόχος η προώθηση των τοπικών προϊόντων

Συγκροτήθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος, η οποία έχει ως έργο τη θέσπιση των κανονισμών απονομής της χρήσης αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι, στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών αγορών και την αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ελληνικά προϊόντα, θεσπίστηκε με τον νόμο 4072/2012 το «σήμα ελληνικού προϊόντος».

Στόχος της δράσης αυτής είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής επιχειρηματικότητας, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγών και μεταποιητών των ελληνικών προϊόντων.

Το λογότυπο για το σήμα ελληνικού προϊόντος θα δημιουργηθεί μέσα από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους δημιουργούς σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που θα δοθούν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου σε εφαρμογή των κανόνων του ανταγωνισμού καθώς και των διατάξεων περί προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας, προστασίας του καταναλωτή και σήμανσης των προϊόντων.

Το καινοτόμο και μοναδικό στην Ευρώπη σύστημα απονομής δικαιώματος χρήσης του σήματος το οποίο έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προέκυψε από νομοπαρασκευαστική επιτροπή, με προεδρεύοντα τον Γιώργο Γιαννόπουλο, λέκτορα του Τμήματος Νομικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η χρήση του σήματος θα είναι προαιρετική για τα προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στην Ελλάδα και τα οποία συμμορφώνονται συστηματικά με προδιαγραφές που θα καθοριστούν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε κατηγορίας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελληνικού Σήματος"

Κλειστά λόγω πένθους τα φαρμακεία του Πειραιά την Παρασκευή, εξάωρη στάση στην Αθήνα

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή τα φαρμακεία του Πειραιά, σε ένδειξη πένθους για την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου φαρμακοποιού το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή του Ρέντη.

Στην Αθήνα τα φαρμακεία θα κλείσουν για έξι ώρες από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 6 το απόγευμα.

«Η στυγερή εκτέλεση ενός συνανθρώπου μας με σκοπό τη ληστεία, αποδεικνύει την αποδόμηση της κοινωνίας μας και την παράδοσή της στο έλεος μιας ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας», σημειώνει με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ζητώντας την αποκατάσταση της τάξης και τονίζοντας ότι «αυτές οι συνθήκες ζωής είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα και μας προκαλεί αγωνία και τρόμο, το γεγονός ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία πλέον αξία».

Το μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά έπεσε νεκρός από τα πυρά ληστών λίγο έξω από το φαρμακείο του, όταν αρνήθηκε να παραδώσει την τσάντα με τις εισπράξεις της ημέρας.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά λόγω πένθους τα φαρμακεία του Πειραιά την Παρασκευή, εξάωρη στάση στην Αθήνα"

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν οι καρκινοπαθείς


Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο απέστειλε η Διασωματειακή επιτροπή διεκδίκησης δικαιωμάτων καρκινοπαθών.
Η επιστολή έχει ως εξης:

'Αθήνα, 11 Ιουνίου 2012
Προς
τον Πρωθυπουργό κο Παναγιώτη Πικραμμένο
τον Υπουργό Υγείας κο Χρήστο Κίττα
τον Υπουργό Οικονομικών κο Γεώργιο Ζαννιά

κο Ευάγγελο Βενιζέλο-Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
κο Φώτη Κουβέλη-Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ
κο Πάνο Καμμένο-Πρόεδρο Ανεξάρτητων Ελλήνων
κα Ιωάννα Κοντούλη-Επικεφαλής Εκλογικής Εκστρατείας Οικολόγων-Πράσινων
κο Στέφανο Μάνο –Πρόεδρο Δράσης
κα Αλέκα Παπαρρήγα-Γραμματέα ΚΚΕ
κο Αντώνιο Σαμαρά-Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
κο Θάνο Τζήμερο-Πρόεδρο Δημιουργία Ξανά
κο Αλέξη Τσίπρα-Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Κοιν/ση: κο Γιάννη Σακέλλη-Βοηθό Συνήγορο

Αναλάβατε τις ευθύνες σας….

Οι σύλλογοι καρκινοπαθών και εθελοντών, που συνυπογράφουμε αυτή την επιστολή, 
απευθυνόμαστε σε εσάς, σε μια ύστατη προσπάθεια να κατανοήσετε την επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και απειλεί όχι μόνο την αξιοπρέπεια αλλά και την πορεία της ασθένειας, την ίδια τη ζωή των καρκινοπαθών, εξαιτίας της μη παροχής των φαρμακευτικών σκευασμάτων, που έχουν άμεση ανάγκη και δικαιούνται από το σύστημα υγείας.

Οι κραυγές αγωνίας που έφτασαν στα ΜΜΕ δεν αποδίδουν ούτε στο ελάχιστο το μέγεθος της απελπισίας και του αδιεξόδου στο οποίο οδηγούνται καθημερινά οι ασθενείς με καρκίνο αλλά και άλλες κατηγορίες χρονίως πασχόντων.

Η ΔΕΔΙΔΙΚΑ είχε επισημάνει το πρόβλημα της έλλειψης βασικών φαρμάκων από τις 3 Μαίου 2012, ζητώντας από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση λύση του προβλήματος, το οποίο ήδη προυπήρχε. Δυστυχώς, το θέμα αυτό όχι μόνον δεν αντιμετωπίσθηκε, αλλά οξύνθηκε παίρνοντας τις σημερινές τρομακτικές του διαστάσεις.

Η λύση, που δόθηκε από τον Υπουργό Υγείας επιχειρεί να αντιμετωπίσει, έστω βραχυπρόθεσμα, το οξυμένο εδώ και καιρό πρόβλημα των ελλείψεων που παρατηρούνται σε νοσοκομειακά φάρμακα και τα φάρμακα υψηλού κόστους που χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Η λύση αυτή, αν και προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν έχει αποδείξει ακόμα τη βιωσιμότητά της, ενώ αντίθετα έχει οδηγήσει σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και σύγχυση τους ίδιους τους καρκινοπαθείς που δεν γνωρίζουν από πού θα προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Την ίδια στιγμή παραμένει, και μέρα με την ημέρα γιγαντώνεται, το πρόβλημα της προμήθειας των φαρμάκων, για την αντιμετώπιση του καρκίνου και των συνεπειών του, από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Η διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, εξαναγκάζει τους καρκινοπαθείς σε διακοπή της θεραπείας τους, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος των φαρμάκων τους, περιμένοντας, 'Κύριος οίδε', πότε θα αποζημιωθούν για αυτά από το ασφαλιστικό τους ταμείο.

Λάβετε δε υπόψη σας ότι εκκρεμούν απλήρωτα τιμολόγια αγοράς αναλωσίμου υλικού (οξυγόνο, καθετήρες, ουροσυλλέκτες, τραχειοσωλήνες κλπ), τα οποία εδώ και 6 μήνες καταθέτουν οι καρκινοπαθείς στα ασφαλιστικά τους ταμεία, έχοντας τα ήδη πληρώσει στους ιδιώτες προμηθευτές. Για τα τιμολόγια αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την πληρωμή τους με αποτελέσμα να έχουν οδηγήσει ήδη σε οικονομική ασφυξία τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν απειλή για τη ζωή των καρκινοπαθών και παίρνουν διαστάσεις ανθρωπιστικής καταστροφής, η άμεση αντιμετώπιση της οποίας είναι συνταγματικά επιβεβλημένη.

Σας ζητάμε να αναλάβετε τις ευθύνες που απορρέουν από την κατάσταση και να αποδεσμεύσετε πόρους προκειμένου να ανταποκριθείτε στη ρητή συνταγματική επιταγή περί προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Στην κατεύθυνση αυτή απαιτούμε να τοποθετηθούν και να δεσμευθούν όλα τα κόμματα. απαντώντας στο πραγματικό δίλημμα των ημερών:

'Θα αφήσετε τους καρκινοπαθείς, χωρίς φάρμακα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους ή θα δώσετε άμεση λύση για να μπορέσει να συνεχιστεί η προμήθεια των φαρμάκων τους;'

Οποιαδήποτε ολιγωρία στην παροχή των φαρμάκων στους ασθενείς που κινδυνεύουν, από την κοινοποίηση της παρούσης και μετά, δεν συνιστά απλώς βαρύτατη αμέλεια αλλά συνειδητή εγκληματική στάση.

Με τιμή
Για την Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ
Η Πρόεδρος
Έβη Γαλαζίδου

Συνυπογράφοντες Σύλλογοι Ασθενών:
1. Αγκαλιάζω Ηρακλείου oekkher@otenet.gr
2. Αγκαλιάζω Πάτρας omilospa@otenet.gr
3. Η Αλληλεγγύη Αργολίδας
4. ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ breastca@otenet.gr
5. ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ ΘΕΣ info@almazoisthes.gr
6. ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ"
7. Δύναμη Ψυχής Ροδόπης dynamipsixis@gmail.com
9. Ευ ζω Κρήτης efzokriti@otenet.gr
10. Κ. Ε.Φ.Ι Αθηνών info@anticancerath.gr
11. ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ info@bestrong.org.gr
12. ΠΑΛΜΟΣ Κέρκυρα rodakinoveroia@gmail.com
13. παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί Ξάνθης paramenontaszoiroi@yahoo.gr
14. ΣΥΛ. Κ. ΛΕΣΒΟΥ sylkarkilesvou@hotmail.com
15. Σύλλογος 'Αναγέννηση' ΠΑΓΝΗ, Κρήτη syllogos.anagennisi@googlemail.com
16. Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών info@skgian.gr
17. Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας geoarapis@yahoo.com
18. Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισσας karkinlar@yahoo.gr
19. Σύλλογος Καρκινοπαθών Νιγρήτας infosekk@gmail.com
20. Σύλλογος καρκινοπαθών Σερρών skserron.@gmail.com
21. Στηρίζω Ν. Λασιθίου stirizoca@gmail.com
22. Σύλλογο Κ. Στ. Ελλάδας
23.Συνεχίζω Εβρου syllsynexizo@gmail.com'


Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν οι καρκινοπαθείς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news