facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Βενιζέλος ψάχνει τους… λογαριασμούς του Γιώργου με ορκωτούς λογιστές

Όσο περνούν οι μέρες και πληθαίνουν τα χαρτιά για τα έξοδα του ΠΑΣΟΚ επί των ημερών του Γιώργου, τόσο αυξάνεται η πεποίθηση των συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι αυτοί που θα αναλάβουν να ξετυλίξουν τον μίτο της Αριάδνης δεν μπορεί να είναι άλλοι από ομάδα ορκωτών λογιστών.

Όπως λέγεται, δεν είναι μόνον τα έξοδα για τις σάουνες και τις πανάκριβες καρέκλες, είναι που αυτοί που ανέλαβαν να δούνε τα οικονομικά αδυνατούν να καταλάβουν πως το χρέος, από τα 17 εκατομμύρια «πέταξε» στο αστρονομικό ποσό των 150 εκατ. ευρώ!

Ακατανόητες κινήσεις, διαπιστώνονται- σύμφωνα με πληροφορίες- και στην χρηματοδότηση του ΙΣΤΑΜΕ τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου. Και εκεί - λέγεται, πρέπει να υπάρξει έλεγχος, όπως και σε όλα τα έξοδα, χωρίς να εξαιρούνται ορισμένοι υπέρογκοι μισθοί και κάποιες περίεργες προσλήψεις υπαλλήλων.

Οι συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου θέλουν να μην υπάρχουν «σκιές» και έχουν μεταφέρει τις απόψεις τους στον Πρόεδρο του κόμματος. Από τις συζητήσεις που έγιναν, αποκόμισαν την βεβαιότητα ότι και ο Ευ. Βενιζέλος επιθυμεί να διαλευκανθούν όσα δεν είναι απολύτως καθαρά.

Ο χρόνος όμως που θα αποφασιστεί να γίνει η έρευνα των οικονομικών στοιχείων, θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες και αυτό γιατί εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σύγκρουση με τον Γ. Παπανδρέου.

Πάντως λέγεται ότι θα γίνει πριν από το Συνέδριο και το πόρισμα που θα υπάρξει θα δημοσιοποιηθεί.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βενιζέλος ψάχνει τους… λογαριασμούς του Γιώργου με ορκωτούς λογιστές"

Ο χουβαρντάς Γιώργος έχει νοικιάσει και τη Χαριλάου Τρικούπη ως το 2016!

Τρίβουν τα μάτια τους στο ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία της οικονομικής διαχείρισης του Γιώργου Παπανδρέου τα οποία έρχονται το ένα μετά το άλλο εις γνώση των σημερινών υπευθύνων και είναι τόσο θεαματικά που σχεδόν… φοβούνται να τα λένε στον Ευάγγελο Βενιζέλο μην και πάθει υπέρταση!

Εξετάζοντας τα ενοικιοστάσια, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψαν ότι εκτός του νέου κτιρίου στην Ιπποκράτους το οποίο κοστίζει 60.000 ευρώ το μήνα, ο ΓΑΠ έχει υπογράψει συμβόλαιο και για το παλιό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη ως το 2016!

Όπως αντιλαμβάνεστε, τώρα που παρήλθαν οι καιροί που… δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, ακόμα και η ύπαρξη του νέου κτιρίου είναι δυσβάστακτο βάρος και οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να σκέφτονται την επιστροφή στη Χαριλάου Τρικούπη, αφού βεβαίως βρουν λύση για την Ιπποκράτους.

Δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε ότι έχουν χάσει το τριχωτό της κεφαλής τους, κοινώς έχουν καραφλιάσει, από την πολυτέλεια του υπερσύγχρονου γυμναστηρίου με τις δύο σάουνες! Το μόνον «κακό» είναι ότι από την αχρησία, το γυμναστήριο- όνειρο του Γιώργου, όπως μας διαβεβαιώνουν θυμίζει Σοβιετική Ένωση την περίοδο της παρακμής.

Όταν όλα ξέφτιζαν και σκούριαζαν…

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο χουβαρντάς Γιώργος έχει νοικιάσει και τη Χαριλάου Τρικούπη ως το 2016!"

Wikileaks: Η Ν.Μπακογιάννη ζητούσε παρέμβασή των ΗΠΑ κατά Ρωσίας!

Σημεία και τέρατα φαίνεται ότι έγιναν για να καταφέρει ο σημερινός Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος να πάρει τη θέση του Ειρηναίου και να αναγνωριστεί από το Ισραήλ και την Ιορδανία.

Σύμφωνα με έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, ο τότε αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσάρλς Ρις προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από τον γενικό γραμματέα Χαραλάμπη Ροκανά, κατ' εντολήν της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, και του ζητήθηκε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ στον βασιλέα της Ιορδανίας Αμπντάλα για να υπογράψει αναγνώριση του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου και να πιέσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να τον αναγνωρίσει!

Ο αμερικανός πρέσβης, στο σημείωμά του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο Ροκανάς ζητούσε τη βοήθεια των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόσβασης που πίστευαν ότι είχαμε στον βασιλιά. Επιπρόσθετα, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η πρεσβεία μας στο Αμμάν είχε ειδική πρόσβαση στον αρχηγό πληροφοριών της Ιορδανίας Dhahabi. Οι Έλληνες δεν ζητούσαν από εμάς να εξασφαλίσουμε σε αυτούς ή τον Θεόφιλο ακρόαση από τον βασιλιά.

Περισσότερο ήθελαν από εμάς να συζητήσουμε την κατάσταση με τον βασιλιά σιωπηλά. Ζήτησαν επίσης από εμάς να συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς την αποτυχία τους να αναγνωρίσουν τον Θεόφιλο.

Το μόνιμο επιχείρημα για την εμπλοκή της ΗΠΑ ήταν ότι με την αναγνώριση του Θεόφιλου θα αναχαιτιζόταν η αυξανόμενη τάση της ρωσικής Εκκλησίας για ηγεμονία στην περιοχή του Πατριαρχείου και θα έμενε έξω από τη διαμορφούμενη κατάσταση η Χαμάς».

Φαίνεται δηλαδή ότι είχε στηθεί μια «ιερή πλεκτάνη» για να στηριχτεί ο Θεόφιλος και να χάσει κάθε ελπίδα επιστροφής στον Πατριαρχικό Θρόνο ο Ειρηναίος, με επιχειρήματα που μάλλον ως... απλοϊκά και έωλα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.

Πάντως το ότι «επιστρατεύθηκαν» ακόμα και οι ΗΠΑ για να στηριχθεί ο Θεόφιλος και μάλιστα με την χρήση του επιχειρήματος ότι έτσι θα αναχαιτιστεί η ρωσική επιρροπή δείχνει πως η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχε πολλούς λόγους -άγνωστο ποιους- για να «καρατομήσει» τον Ειρηναίο.

Το ότι το 2008 μετά τον πόλεμο στην Γεωργία, σαμποτάρισε ενεργά την ελληνορωσική αμυντική συμφωνία, φτάνοντας μέχρι του σημείου να απαγορευσει σε Έλληνες αξιωματικούς να μεταβούν στη Μόσχα όπου επρόκειτο να υπογράψουν την FOS (συμφωνία τεχνικής υποστήριξης) των Tor-M1.

Επίσης "πάγωσε" την υπογραφή απευθείας εμπορικής συμφωνίας για τα BMP-3HEL, επικαλούμενη τις άσχημα σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ λόγω της εισβολής και μόνο μετά από πίεση του Κ.Καραμανλή δέχθηκε να υπογραφεί η διακρατική συμφωνία που όμως μέχρι σήμερα έχει μείνει κενό γράμμα.

Στο μεταξύ αίσθηση έχει κάνει το δημοσίευμα μεγάλης κυκλοφορίας ισραηλινής εφημερίδας που στην πρώτη σελίδα ανέφερε ότι η αστυνομία διερευνά καταγγελία του Ειρηναίου προς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο Θεόφιλος, για να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση του Ισραήλ ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, πλήρωσε στην ισραηλινή κυβέρνηση 13 εκατ. δολάρια! Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από κεφάλαια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων!

Να σημειώσουμε ότι ο Ειρηναίος παραμένει «υπό περιορισμόν», περίπου «φυλακισμένος» δηλαδή, σε αίθουσα του Πατριαρχείου από τις 11 Φεβρουαρίου 2008, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλές φορές του στερούν και το φαγητό! Περιττό να πούμε βέβαια ότι απαγορεύεται να δεχθεί επισκέψεις.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Wikileaks: Η Ν.Μπακογιάννη ζητούσε παρέμβασή των ΗΠΑ κατά Ρωσίας!"

Ο Π. Ψωμιάδης δηλώνει ότι εάν έλεγε κάτι τέτοιο θα ήταν πρώτο θέμα στα κανάλια

Σε ένα βίντεο και ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ακούγεται ο κ. Ψωμιάδης να διαψεύδει ότι έχει πει ποτέ κάτι τέτοιο και πως εάν το έλεγε θα ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα κανάλια.

Στη συνέχεια όμως του βίντεο ακούγεται πιθανότατα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης να λέει πως το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στη Θράκη θα είναι εντυπωσιακά ανεβασμένο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου όχι μία δυο μονάδες, αλλά πάνω από επτά μονάδες.

Μάλιστα το δικαιολογεί αυτό λέγοντας πως θα έρθουν στη Νέα Δημοκρατία "φίλοι μας από τις αδελφικές και τις ακροδεξιές παρατάξεις, Μπακογιάννη, Καμμένο, Καρατζαφέρη, Μάνο, Χρυσή Αυγή".

Η Χρυσή Αυγή είναι αδελφική παράταξη για τη ΝΔ είπε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας στη Βόρεια Ελλάδα Πανίκας Ψωμιάδης! Ναι πλέον υπάρχει και το ηχητικό ντοκουμέντο!!! Ακούστε το μόνο στην Piazza.
Ο έκπτωτος Περιφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά: «Το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ. Εκτιμώ περισσότερο από 5 με 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό το συμπεραίνω από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς την δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή».



Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Π. Ψωμιάδης δηλώνει ότι εάν έλεγε κάτι τέτοιο θα ήταν πρώτο θέμα στα κανάλια"

Σπείρουν τον πανικό οι δολοφονίες, προβληματίζουν οι αυτοκτονίες

Η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο σε μια κοινωνία που ζει ένα πρωτόγνωρο δράμα

Ληστείες, αυτοκτονίες, εκτελέσεις ανθρώπων για λίγα ευρώ πάνω στην άσφαλτο, απαγωγές, επιθέσεις σε ηλικιωμένους που δεν μπορούν να προβάλλουν αντίσταση και άλλα πολλά καταγράφονται καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο.

Η Ελλάδα του μνημονίου το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε Φαρ Ουέστ. Οι κάτοικοι που φοβούνται ακόμη και για τη ζωή τους μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα επιθέσεων είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους ενώ οι αστυνομικοί πλέον δεν προλαβαίνουν να μεταβαίνουν στα σημεία των επιθέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα ότι χθες έβαλε τέλος στη ζωή του στην Κηφισιά συνταξιούχος στρατιωτικός λόγω οικονομικών προβλημάτων και μόλις σήμερα το πρωί ένας ακόμη ηλικιωμένος από το Ηράκλειο της Κρήτης τερμάτισε τη ζωή του.

Ένας νεότερος σε ηλικία, ο 35χρονος Δ. Κ., από τα Σεπόλια, που εδώ και δύο χρόνια ήταν άνεργος και δούλευε σε ταξί, πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Την ίδια δουλειά έκανε και ο πατέρας του, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Ο νεαρός, χθες το απόγευμα, όταν έλειπαν οι γονείς του, πήρε την τραγική απόφαση.

Σήμερα, δύο, αδίστακτες δράστες, τερμάτισαν τη ζωή 52χρονου φαρμακοποιού στου Ρέντη, προκειμένου να του αποσπάσουν τη τσάντα που κρατούσε στα χέρια του, στην οποία υπήρχαν 1.600 ευρώ.

Βέβαια, αυτή δεν ήταν η μοναδική ληστεία καθώς λίγη ώρα νωρίτερα, στην Κηφισιά, τον τρόμο και τον πανικό έζησε ζευγάρι όταν δύο άγνωστοι όρμησαν στο σπίτι τους και απειλώντας τους με όπλα, τους ακινητοποίησαν και τους αφαίρεσαν όλα τα χρήματα που είχαν.

Μαφιόζικη επίθεση φαίνεται πως έγινε και σε μάντρα αυτοκινήτων στη λεωφόρο Ικάρου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ανήκει σε δύο αδέρφια. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σημείο, περισυνέλεξαν 17 κάλυκες ενώ ο ένας εκ των δύο αδερφών που κατέφθασε στην επιχείρησή του, δήλωσε ότι δε γνωρίζει τους λόγους της επίθεσης.

Οι ληστές όμως είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν έχουν όρια. Έξι κουκουλοφόροι εισέβαλαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Ιερά Μονή Σαγματά στην περιοχή της Θήβας και αφού απειλούσαν, έχοντας παρατεταμένα τα όπλα τους, ακινητοποίησαν έναν μοναχό και έναν ανήλικο Ρώσο και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους άρπαξαν 12.000 ευρώ. Οι ληστές κλείδωσαν όλους τους μοναχούς σε κελί ενώ απήγαγαν για λίγο τον ανήλικο Ρώσο.

Η Αστυνομία λίγο μετά τα μεσάνυχτα συνέλαβε δύο άνδρες που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν περίπτερο στα Ιωάννινα αλλά έγιναν αντιληπτοί.

Και επ' αυτοφώρω συνελήφθη στην περιοχή του Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκη ένας 26χρονος που αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα Ι.Χ. Ο δράστης από το Μάιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 είχε διαρρήξει συνολικά οκτώ οχήματα.

Οι πιο τολμηροί δεν διστάζουν ακόμη και να ανατινάζουν ΑΤΜ. Αυτό το περιστατικό σημειώθηκε στα Σελιανίτικα του Αιγίου. Οι δράστες κατάφεραν να πάρουν 80.000 ευρώ, ωστόσο άφησαν άλλες 100.000 μέσα στο μηχάνημα και η Αστυνομία εκτιμά ότι λόγω της έκρηξης τα χρήματα μάλλον μπλόκαραν μέσα στο μηχάνημα και οι δράστες δεν είχαν άλλον χρόνο στη διάθεσή τους, για να μπορέσουν να τα αρπάξουν όλα.

Το φόβο και τον τρόμο έζησαν όμως και ηλικιωμένοι στα Κουγαΐικα Ηλείας. Οι δύο δράστες, ο ένας εκ των οποίων είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, μπήκαν στο σπίτι τους, τους έδεσαν και τους κλείδωσαν στην τουαλέτα για να τους αρπάξουν 3.000 ευρώ.

Και μέσα σε όλα τα παραπάνω, η σύλληψη 34 μελών και οπαδών του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στον χουλιγκανισμό καθώς τα εν λόγω άτομα φέρεται να συμμετείχαν σε πολλές οπαδικές επιθέσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες.

Όπως όλα δείχνουν, αυτά τα περιστατικά θα έρθουν να προστεθούν και σε άλλα που θα υπάρξουν στο αστυνομικό δελτίο. Άλλωστε, η εγκληματικότητα, σε όλες τις εκφάνσεις της, έχει χτυπήσει... κόκκινο. Μην ξεχνάμε πως ότι αναφέρουμε διαδραματίστηκε σε περίπου 24 ώρες, άντε κάτι παραπάνω...

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σπείρουν τον πανικό οι δολοφονίες, προβληματίζουν οι αυτοκτονίες"

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης να συστήσει στα μέλη του να συνεχίσουν να μην δίνουν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως και τη Δευτέρα, οπότε και θα αποφασίσουν τη στάση τους με κριτήριο εάν έχουν πληρωθεί ή όχι οι οφειλές του Οργανισμού και αν τα χρήματα έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς τους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αττικής Κ.Λουράντος αλλά και πρόεδροι αρκετών συλλόγων της περιφέρειας εκτίμησαν ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν, ενώ διαφορετική άποψη εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου καθώς και οι πρόεδροι των συλλόγων Θεσσαλονίκης και Πειραιά, που ζήτησαν να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις.

Τη δαπάνη Νοεμβρίου 2011 κατέβαλε σήμερα στους φαρμακοποιούς ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «10 μέρες πιο μπροστά από την προβλεπόμενη συμφωνία». Επομένως, από τη Δευτέρα όλοι οι λογαριασμοί των φαρμακοποιών θα έχουν πιστωθεί.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΠΥ έχει ήδη εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ την προηγούμενη Δευτέρα τους εξόφλησε και για το Μάρτιο.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει ως εξής:

ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα για τα φαρμακεία μας, για τον ΕΟΠΥΥ και για τους ασφαλισμένους.
Αναδείξαμε την ανάγκη γενναίας χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και της δημόσιας περίθαλψης.
Καλέσαμε και πετύχαμε να πάρουν θέση τα κόμματα βάζοντας τα προβλήματά μας σε κεντρική θέση της πολιτικής ατζέντας.
Τονίσαμε την αναγκαιότητα της ρευστότητας των φαρμακείων ως όρου επιβίωσης και εξυπηρέτησης των ασθενών.
Οι φαρμακοποιοί όλης της Χώρας με τον αγώνα μας είχαμε αποτελέσματα.
Αποπληρώθηκαν οι συνταγές του Μαρτίου.
Αναδείξαμε το θέμα των χρεών του 2011 και τα κόμματα δεσμεύτηκαν για άμεση αποπληρωμή ή για συμψηφισμό.
Λαμβάνουμε υπόψη το νομικό πλαίσιο, τις ρυθμίσεις της Συλλογικής Σύμβασης, το ρόλο μας ως κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την αδιάσπαστη σχέση μας με τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων και τέλος τις δεσμεύσεις των κομμάτων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδρίασε σήμερα μαζί τα ΔΣ των Αττικής και Πειραιά και την παρουσία Προέδρων από όλη τη χώρα

και αποφάσισε:

Προτείνει στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους την αναστολή των κινητοποιήσεων, αφού ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των συνταγών μηνός Απριλίου και με χρονικό ορίζοντα εξόφλησης εντός των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.
Θυμίζουμε ότι έχει ήδη πληρωθεί ο μήνας Μάρτιος.
Διεκδικούμε από τη νέα κυβέρνηση την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση των οφειλομένων μέσα στις προθεσμίες του νόμου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί"

Μήνυμα Ολάντ στον ελληνικό λαό

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό έστειλε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με συνέντευξή του στο Mega λέγοντας ότι ο ίδιος πρέπει να επιλέξει ανεπηρέαστος "αν θέλει να μείνει στην Ευρωζώνη". Στην περίπτωση αυτή η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα και θα υπάρξουν αλλαγές στο Μνημόνιο, όπως είπε.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι η ακύρωση του Μνημονίου θα θεωρηθεί ως ρήξη με την ΕΕ.

Ο κ. Ολάντ ανέφερε ότι η Ευρώπη έχει περάσει πλέον σε άλλη φάση και ότι στο μέλλον θα έχει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Πρόσθεσε ότι με την εκλογή του στη γαλλική προεδρία η ευρωπαϊκή ατζέντα άλλαξε καθώς κατόρθωσε, όπως είπε, να δοθεί έμφαση στην ανάγκη για ανάπτυξη.

"Είναι ένα θέμα πάνω στο οποίο θα υπάρξουν δεσμεύσεις" τόνισε, παραπέμποντας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, που είναι προγραμματισμένη για το τέλος Ιουνίου. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που θα αποφασιστούν θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα, αν βέβαια ο λαός της χώρας επιλέξει να μείνει στο ευρώ και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι εφικτό να υπάρξει έξωση της Ελλάδας από το ευρώ, ο γάλλος πρόεδρος έκρινε ότι αν η Ελλάδα αθετήσει τις συμφωνίες, υπάρχουν χώρες που θα επιδιώξουν κάτι τέτοιο.

"Σέβομαι το λαό και εκείνος θα αποφασίσει ότι θέλει" ανέφερε ο κ. Ολάντ προσθέτοντας ότι δεν είναι η θέση του να κάνει υποδείξεις στους Έλληνες, τους οποίους κάλεσε να ασκήσουν πλήρως το εκλογικό τους δικαίωμα.

"Πρέπει όμως να τους προειδοποιήσω ως φίλος της Ελλάδας ότι έχει δοθεί η εντύπωση πως θέλουν να αθετήσουν τα συμφωνηθέντα. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν χώρες που θα ζητήσουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη προϋποθέτει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης και η πλήρης ακύρωση του Μνημονίου θα εκληφθεί ως ρήξη από ορισμένες χώρες" ανέφερε.

Ζήτησε τέλος από τους Έλληνες να του έχουν εμπιστοσύνη και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία "μεγάλη και υπερήφανη χώρα". Σημείωσε ότι κλειδί για την ύπαρξη της Ευρωζώνης είναι η αλληλεγγύη, καθώς παρά τις διαφορές όλοι βρίσκονται στην ίδια ομάδα που μοιράζεται το κοινό νόμισμα.

nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυμα Ολάντ στον ελληνικό λαό"

Κανονικά τελικά τα δρομολόγια της ΝΕL

Τη διαβεβαίωση ότι έως αύριο (Πέμπτη) θα έχει καταβληθεί μέρος των χρημάτων που της οφείλονται σε μισθώματα, για την εκτέλεση δρομολογιακών αναγκών άγονων γραμμών έλαβε, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, καθώς επίσης και ότι θα υπάρξει προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οποιεσδήποτε γραφειοκρατικές διαδικασίες και να εκταμιευθεί το υπόλοιπο του οφειλόμενου ποσού.

Σε σημερινή ανακοίνωση της, η εταιρεία τονίζει ότι το συνολικό οφειλούμενο ποσό προς τη NEL και της θυγατρικής της, «C Link Ferries» (Σι Λινκ Φέρρις), ξεπερνά τα 8.500.000 ευρώ και ότι, μετά από επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών, εδόθη η διαβεβαίωση για άμεση καταβολή μέρους των οφειλούμενων μισθωμάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝEL, Γιάννης Αβραντίνης, είχε δηλώσει χθες στο ΑΜΠΕ, ότι η εταιρεία, όπως και η θυγατρική της, «C Link Ferries» αδυνατούν, πλέον, να εξασφαλίσουν πίστωση από τράπεζες για καύσιμα και λειτουργικά έξοδα, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οφείλει, από πέρυσι τον Οκτώβριο, στη Nαυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, για την κάλυψη δρομολογίων άγονων γραμμών, το ποσό των 8.800.000 ευρώ. Μάλιστα, δεν απέκλειε το γεγονός η εταιρεία να «δέσει» τα πλοία από σήμερα καθώς καμία εταιρεία πετρελαιοειδών δεν δέχεται πλέον να δώσει, επί πιστώσει, ακτοπλοϊκά καύσιμα.

Ας σημειωθεί ότι γι' αυτό το λόγο, η NEL όπως και η θυγατρική της, «C Link Ferries» επέδωσαν, χθες, μέσω δικηγορικού γραφείου, εξώδικο επίσχεσης υπηρεσιών στον υπηρεσιακό υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιάννη Στουρνάρα, με κοινοποίηση προς τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας, τον διευθυντή των Θαλασσίων Συγκοινωνιών, τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον γενικό γραμματέα Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας.

Στη δήλωση, αναφερόταν ότι ενώ έχουν υποβληθεί από την εταιρεία NEL και τη θυγατρική της εταιρεία «C Link Ferries», ανά μήνα, οι σχετικές αιτήσεις δρομολογήσεων για την περίοδο Σεπτέμβριος 2011- Απρίλιος 2012 προς τις αρμόδιες διευθύνσεις, συνοδευόμενες από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ενώ η εταιρεία εκτελεί, ανελλιπώς, κάθε συμβατική της υποχρέωση ως ανάδοχος, βάσει των όρων της σύμβασης, το ελληνικό δημόσιο αρνείται να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς τις συμβατικές υποχρεώσεις του και να αποδώσει εμπροθέσμως το μεγαλύτερο μέρος των οφειλομένων μισθωμάτων για την εκτέλεση δημόσιας υπηρεσίας.

Τα πλοία της NEL που πραγματοποιούν δρομολόγια άγονων γραμμών είναι το «Ταξιάρχης», το «Θεόφιλος», το «Παναγιά Θαλασσινή», το «Μυτιλήνη», το «Aqua Jewel», το «Aqua Spirit» και το «Αίολος Κεντέρης 1». Στελέχη ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών επισήμαναν στο ΑΜΠΕ ότι η διαδικασία στον τρόπο καταβολής των επιδοτήσεων θα πρέπει να αλλάξει, όπως και ο νόμος 2932 του 2000, που αναφέρεται σε όλα τα θέματα της ακτοπλοίας και στον οποίο διευκρινίζεται το πλασίο έγκρισης των έκτακτων ή ελεύθερων δρομολογήσεων από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Τα στελέχη των εταιρειών που επικαλούνται γι' αυτό το λόγο τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά, ανέφεραν μάλιστα ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών- που έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, αλλά τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνει ο υπουργός- καλύπτει, πολλές φορές, τα κενά αυτού του νόμου.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά τελικά τα δρομολόγια της ΝΕL"

Αθώοι από τον Άρειο Πάγο οι Εφραίμ - Αρσένιος

Αθώοι με τη «βούλα» του Αρείου Πάγου είναι πλέον η δικαστής Μαρία Ψάλτη, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος που κατηγορούνταν για την καθυστέρηση δημοσίευσης της απόφασης του πρωτοδικείου Ροδόπης που δικαίωνε, κατά πλειοψηφία, το δημόσιο στη δικαστική διαμάχη για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας.

Οι κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί αφορούν στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που βάρυνε τη δικαστή και της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος την οποία αντιμετώπιζαν οι Εφραιμ και Αρσένιος. Μάλιστα, είχαν καταδικαστεί για το κατηγορητήριο αυτό και οι τρεις με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θράκης σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή

Ο Άρειος Πάγος, όμως, αναίρεσε αυτή την απόφαση ως εσφαλμένη – έκρινε ότι δεν έχει την απαιτούμενη αιτιολογία, περιέχει ασαφείς και ερμηνεύει εσφαλμένα την εφαρμογή του νόμου - και δέχθηκε ότι αφού δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη πρέπει να κηρυχθούν αθώοι οι δικαστής, όπως και ο ηγούμενος Εφραιμ και ο μοναχός Αρσένιος. Αντίθετη, ωστόσο, πρόταση είχε κάνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Α. Κονταξής ο οποίος είχε ζητήσει να απορριφθούν οι αιτήσεις αναίρεσης κατά της παραπάνω καταδικαστικής απόφασης.

Η δικαστής, όπως επίσης και οι Εφραίμ και Αρσένιος είχαν καταδικαστεί επίσης για διαρροή από του απορρήτου της διάσκεψης του δικαστηρίου, η οποία είχε «χρεωθεί» στην Μ. Ψάλτη. Πιο συγκεκριμένα, στη δικαστή είχε καταλογιστεί η μεταφορά στους μοναχούς, κατόπιν έντονων πιέσεών τους, του αποτελέσματος της διάσκεψης του Πρωτοδικείου Ροδόπης που ήταν αρνητικό (με πλειοψηφία 2 έναντι 1) για τη Μονή, ωφελώντας τους με τον τρόπο αυτό, ενώ παράλληλα υπήρχε αντίστοιχη ζημία του ελληνικού Δημοσίου.

Ωστόσο, και για αυτό το ζήτημα οι τρεις κατηγορούμενοι απηλλάγησαν καθώς ο Άρειος Πάγος (εξετάζοντας αίτηση αναίρεσης κατά της πρώτης καταδικαστικής απόφασης σε βάρος τους) έχει κρίνει ότι δεν αποτελεί αξιόποινη πράξη η τυχόν γνωστοποίηση του αποτελέσματος μόνο της διάσκεψης ενός δικαστηρίου χωρίς τις διεργασίες, τις νομικές σκέψεις κ.λπ. των δικαστών.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώοι από τον Άρειο Πάγο οι Εφραίμ - Αρσένιος"

Παραιτούνται οι νεφρολόγοι από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Αγωνία για χιλιάδες νεφροπαθείς

"Σώστε επιτέλους τις τράπεζες και αφήσετε τους αρρώστους πού ‘κοστίζουν’ να πεθάνουν". Με αυτή τη φράση που περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Υγείας, καταλήγει ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου που γνωστοποιεί ότι από σήμερα το πρωί οι νεφρολόγοι του Νοσοκομείου παραιτούνται.

Στην ανακοίνωσή τους περιγράφεται με ανάγλυφο τρόπο η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τμήματα του Νοσοκομείου θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, μια κατάσταση που τους οδηγεί σε παραίτηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:


"Εμείς στο νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν έχουμε πιά κουράγιο ούτε κραυγή να βγάλουμε. Ο νέος οργανισμός εξαφανίζει το Πνευμονολογικό τμήμα, το ΩΡΛ και το Νεφρολογικό, 20 κλίνες, 19 γιατρούς, 19 νοσηλευτές, 90 διοικητικούς και τεχνικούς και κάνει αδύνατη την λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης και της Μονάδας Περιτοναικής Κάθαρσης.

Σήμερα το πρωί στις 13 Ιούνη οι νεφρολόγοι παραιτούνται. Δεν θα διαμαρτυρηθούν που κάνουν 10 – 11 εφημερίες, ούτε πού είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες, ούτε επειδή ζουν συνεχώς με την αγωνία να μην έχουν υλικά αιμοκάθαρσης, ούτε πού αντί για ερυθροποιητίνη μεταγγίζουν πλέον τους ασθενείς τους, ούτε για τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου πού ακυρώνει την λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης νοσηλευτικά και ιατρικά.

Δεν θα διαμαρτυρηθούν πιά για τίποτα. Ενημέρωσαν μόνο, τους αιμοκαθαιρόμενους ότι το πρωί παραιτούνται όλοι.

Ενημέρωσαν την αντιπερειφεριάρχη και τον διοικητή του νοσοκομείου και παραδίδουν τους ασθενείς τους στα χέρια της πολιτείας, όπου και ανήκουν, στα χέρια του κράτους όπου είναι φορολογούμενοι πολίτες και στο οποίο ανήκει η ευθύνη για την υγεία τους και κυρίως στα στιβαρά χέρια του Λοβέρδου πού τους διασώζει μια για πάντα από την ζωή, με την σφαγή πού διέπραξε στην δημόσια υγεία.

Αρκετά πιά με τον εξευτελισμό των αρρώστων και το δικό μας, αρκετά με τόση κρατική αναλγησία.

Σώστε επιτέλους τις τράπεζες και αφήσετε τους αρρώστους πού ‘κοστίζουν’ να πεθάνουν. Μην ψάχνετε άλλοθι στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

Εμάς δεν θα μας έχετε συνεργούς".

Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτούνται οι νεφρολόγοι από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου"

Θα χαλαρώσει η ΕΕ τα δεσμά της Αθήνας;


Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των γερμανικών Financial Times, η ΕΕ είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας.
Το ρεπορτάζ της FTD έχει τίτλο: «Η ΕΕ θέλει να χαλαρώσει τα δεσμά της Αθήνας» και υπότιτλο «Η Ευρώπη θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Γι’ αυτό η χώρα μπορεί να ετοιμάζεται μετά τις εκλογές για παραχωρήσεις – κι αυτό μολονότι οι Έλληνες έχουν προφανώς παραβιάσει και πάλι τις δεσμεύσεις τους για το πρόγραμμα λιτότητας».

Όπως σημειώνεται, η ευρωζώνη προτίθεται να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα τη χαλάρωση του προγράμματος λιτότητας. Ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών της Κυριακής, κάθε νέα κυβέρνηση θα απαιτήσει νέες διαπραγματεύσεις, ανέφεραν ευρωπαϊκοί κύκλοι. Αν κανείς θέλει να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, δεν θα μπορέσει να αρνηθεί κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ρομπάι διαβεβαίωσε την Τρίτη: «Θα κάνουμε ό,τι μας είναι δυνατόν για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ενώ θα τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι Βρυξέλλες κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς τη μεριά της Ελλάδας. Την ερχόμενη Κυριακή γίνονται εκλογές στην Ελλάδα, τα κράτη της ΕΕ υποστηρίζουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν μέχρι τώρα. Με την προθυμία των Βρυξελλών για διαπραγματεύσεις ελπίζεται ότι θα μπορούσαν να τύχουν μεγαλύτερης στήριξης από τον λαό.

Η Ελλάδα παραβιάζει εκ νέου της υποχρεώσεις της
Η περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ανησυχεί την ΕΕ
Στη συνέχεια η FTD σημειώνει ότι στους κύκλους της Τρόικας θεωρούν δεδομένο ότι η χώρα έχει ήδη παραβιάσει και πάλι τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα λιτότητας. Από τότε που εγκρίθηκε το δεύτερο πακέτο διάσωσης, η εφαρμογή δεν προχώρησε σχεδόν καθόλου, ανέφεραν η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. «Το πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί» δήλωσε κάποιος υπεύθυνος. Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε δήλωσε σε συνεδρίαση της Κ.Ο. των CDU/CSU ότι στην επόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα, η Τρόικα θα διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα δεν έχει υλοποιηθεί.

(…) Επισήμως, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο απαιτούν από την Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες με την Τρόικα. «Περιμένουμε να τηρήσουν οι Έλληνες όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει» δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η καγκελάριος Α. Μέρκελ δήλωσε στο Οικονομικό Συμβούλιο της CDU ότι το θέμα δεν είναι μόνον οι Έλληνες, αλλά και το «αν μελλοντικά θα τηρούνται οι δεσμεύσεις στην Ευρώπη».

Πίσω από τη στήριξη στον κυβερνητικό συνασπισμό της Αθήνας κρύβεται ο κίνδυνος να αποκλειστεί η χώρα, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ από τη δανειακή βοήθεια και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

(…) Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ, υπενθυμίζει η εφημερίδα, δήλωσε ότι μπορεί να συζητήσει κανείς για το χρονοδιάγραμμα της μείωσης του ελλείμματος στην Ελλάδα, εφόσον διατηρηθούν επί της ουσίας οι όροι του μνημονίου. Ωστόσο, στους κύκλους της ΕΕ εκφράζονται φόβοι ότι το ΔΝΤ ενδεχομένως να εγκαταλείψει εάν αυξηθούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Άλλοι περιμένουν ένα ‘ντιλ’: συμμετοχή του ΔΝΤ έναντι κουρέματος του χρέους των δημόσιων πιστωτών, καταλήγει το αποκλειστικό αυτό ρεπορτάζ των FTD.

Διαβάστε Περισσότερα » "Θα χαλαρώσει η ΕΕ τα δεσμά της Αθήνας;"

Εκλογές 17ης Ιουνίου 2012 - Κόμματα-Ψηφοδέλτια-Προγράμματα-Προεκλογικό Υλικό

Μέχρι σήμερα, οι κάτωθι πολιτικές παρατάξεις έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στις Βουλευτικές Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012:

(τα διαγεγραμμένα δεν κατεβαίνουν στις εκλογές)

                                               
NDsign_2_normal.pngΝέα Δημοκρατία (Ν.Δ.)Εξειδικευμένος
δικτυακός τόπος

Ψηφοδέλτια
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ενωτικό Κοινωνικό ΜέτωποΠρόγραμμα
Διακήρυξη
Ψηφοδέλτια
pasok.jpg
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)Εξειδικευμένος
δικτυακός τόπος

Ψηφοδέλτια
anel.jpgΑνεξάρτητοι Έλληνες

Ο εν λόγω συνδυασμός στηρίζεται και από τα κόμματα:
- Κίνημα Ανέργων Ελλήνων

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.)Εξειδικευμένος
δικτυακός τόπος

Ψηφοδέλτια
xa.png
Χρυσή Αυγή  - Οι θέσεις μας (pdf)
Ψηφοδέλτια
dimar.jpg
Δημοκρατική Αριστερά

στηρίζεται από το κόμμα Ελεύθεροι Πολίτες
και την κίνηση Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία 

Οικολόγοι Πράσινοι
laos.jpg
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.)Πρόγραμμα (pdf)
Λευκή Βίβλος (pdf)
Ψηφοδέλτια
xana.jpgΣυνασπισμός Δημιουργία Ξανά!Ψηφοδέλτια 

Στο συνασπισμό συμμετέχουν τα κόμματα:

Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.)             Εξειδικευμένος
δικτυακός τόπος

Ψηφοδέλτια

Στον εν λόγω συνδυασμό συμμετέχουν:
- Αυτόνομη Κομμουνιστική Οργάνωση Σερρών (Α.Κ.Ο.Σ.)
- Κομμουνιστική Ανανέωση
- Οικολόγοι Εναλλακτικοί

kinimadpl.jpgΚίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩΠοιοι είμαστε
Ψηφοδέλτια
Ένωση Κεντρώων
Κόμμα Πειρατών ΕλλάδαςΑρχές - Πρόγραμμα
Ψηφοδέλτια
ΚοινωνίαΨηφοδέλτια
kkeml-mlkke.jpgΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ Εκλογική ΣυνεργασίαΔιακήρυξη
Ψηφοδέλτια

Στον εν λόγω συνδυασμό συμμετέχουν:

Κόμμα ΦιλελευθέρωνΨηφοδέλτια
Κ.Ε.Α.Ν.Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Κ.Ε.Α.Ν.)Ψηφοδέλτια
ΠΑ.Ε.Κ.Ε.Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)Ψηφοδέλτια
pan.ki.jpgΠαναθηναϊκό Κίνημα (ΠΑΝ.ΚΙ.)Ψηφοδέλτια
Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας
Δεν κατέθεσε εκλογικούς συνδυασμούς
Στόχοι
Λευκό Απέσυρε την αυτόνομη κάθοδό του και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ


Κομματικοί Σχηματισμοί που κατέρχονται για α' φορά σε εκλογική αναμέτρηση
«Δημοβούλιο Πολιτών»-Ελληνική Συμπολιτεία με (Άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη
Απέσυρε την καθόδου στις εκλογές
 - Διακήρυξη
elpida1.jpgΕθνική ΕλπίδαΤο Κίνημα
Ψηφοδέλτια
ellin.jpgΕλλήνων Ελευθέρων Συνένωση
Δεν κατέθεσε εκλογικούς συνδυασμούς
 - Ιδρυτική Διακήρυξη
Π.Α.Μ.Ε.Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ.
Δεν κατέθεσε εκλογικούς συνδυασμούς

Εκλογές
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 17ης Ιουνίου 2012 - Κόμματα-Ψηφοδέλτια-Προγράμματα-Προεκλογικό Υλικό"

Μηνυτήρια αναφορά από ΕΒΕΑ και ΕΕΑ κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για το κούρεμα των ομολόγων

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών κατέθεσε, την Δευτέρα 11 Ιουνίου, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Τράπεζα της Ελλάδος, σχετικά «με την κακή διαχείριση και απώλεια μεγάλου τμήματος των αποθεματικών του Επιμελητηρίου, λόγω της αγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς καμία απολύτως έγκριση ή έστω και απλή ενημέρωση του ΕΒΕΑ», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η ταυτόχρονη με το ΕΒΕΑ κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς και από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), καταδεικνύει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος συστηματικά έβλαψε με τον ίδιο τρόπο, ακόμη περισσότερους φορείς, ενώ ο νόμος της δίνει τη διακριτική ευχέρεια να διαχειρίζεται τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους με τρόπο που να διασφαλίζει τα συμφέροντά τους.

Σημειώνεται ότι από τις ενέργειες αυτές της ΤτΕ προκύπτει δραματική μείωση της αξίας των διαθεσίμων του ΕΒΕΑ, τα οποία από 10.973.888,49 ευρώ, ήταν μόλις 3.061.499,04 ευρώ στις 18 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ το ύψος των επενδεδυμένων διαθεσίμων κεφαλαίων του ανερχόταν στο ποσό των 9.453.079,45 ευρώ, στις 19 Ιανουαρίου η αγοραία αξία τους έφθανε μόλις στο ποσό των 3.671.206,23 ευρώ.

Με την ανταλλαγή των ομολόγων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το ποσό ανέρχεται μόλις στα 2.761.518,39 ευρώ.

Τόσο το ΕΒΕΑ όσο και το ΕΕΑ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να προασπίζουν σε κάθε περίπτωση και με κάθε σύννομο μέσο τις περιουσίες τους, που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από τις ετήσιες συνδρομές των μελών τους, που αποτελούν ανταποδοτικά τέλη για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και όχι κρατική επιχορήγηση.

Τα δύο Επιμελητήρια θα διεκδικήσουν τη χρηματική τους ικανοποίηση από τα αστικά δικαστήρια.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μηνυτήρια αναφορά από ΕΒΕΑ και ΕΕΑ κατά της Τράπεζας της Ελλάδος για το κούρεμα των ομολόγων"

Δεσμεύτηκαν οι περιουσίες εφοριακών

Με δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκαν τρεις «επίορκοι» εφοριακοί υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης από το Πρωτοβάθμιο Τριμελές Δικαστήριο Εφετών.

Πρόκειται για τον πρώην προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ, κ. Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη, τον επόπτη, κ. Θεόδωρο Τεξακαλίδη, και την προϊσταμένη του τμήματος Φ.Π.Α., κυρία Μαρία Στογιάννου. Στα συγκεκριμένα ονόματα είχε «σκοντάψει» και η δημοσιογραφική έρευνα της zougla.gr, η οποία αποκάλυψε τη λίστα των «επίορκων» της φορολογικής διοίκησης.

Οι καταδικασμένοι, πλέον, σε πρώτο βαθμό, υπάλληλοι εμπλέκονται, όπως αποδείχθηκε, στην υπόθεση της εταιρείας-φάντασμα V.G.I., η οποία για τρία χρόνια εισέπραττε -παράνομα- δυσθεώρητα ποσά μέσω των επιστροφών Φ.Π.Α..

Η «αμαρτωλή» Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης

Οι τρεις υπάλληλοι υπηρετούσαν στη Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Θεσσαλονίκης το διάστημα 1999-2001, όταν από τα κρατικά ταμεία εκταμιεύθηκαν 1.379.366.691 δραχμές, που δόθηκαν στην εταιρεία-φάντασμα V.G.I. «Ιnternational Φωτογραφικά Α.Ε.», την οποία εκπροσωπούσε ο κ. Γιώργος Οικονομίδης. Για την ιστορία, ο κ. Οικονομίδης σήμερα φυγοδικεί στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Χαραλαμπίδης και οι δύο συνάδελφοί του προσυπέγραψαν 27 αποφάσεις επιστροφής Φ.Π.Α., γνωρίζοντας ότι «οι ενδοκοινοτικές παραδόσεις που αφορούσαν ήταν εικονικές».

Το νεοελληνικό παράδοξο είναι ότι άπαντες οι υπάλληλοι παραμένουν στον κρατικό μηχανισμό, πλην της κυρίας Στογιάννου, η οποία πρόλαβε και συνταξιοδοτήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Στογιάννου έχει πρωτόδικη καταδίκη 15 ετών για ανάμειξή της στην υπόθεση της ΝΗΜΑ Α.Ε., η οποία διαπιστώθηκε ότι σε 27 περιπτώσεις, κατά τη χρήση 1997, προέβη στην αποδοχή και λήψη εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας 189.246.575 δραχμών, με αναλογούντα Φ.Π.Α. 34.064.383 δραχμές.

Η… κομπίνα

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος στησίματος του «σκανδάλου» της VGI. Για κάθε υποτιθέμενη εξαγωγή προϊόντων που δηλωνόταν, η Δ.Ο.Υ. επέστρεφε αρχικά το 90% του συνολικού ποσού του Φ.Π.Α., ενώ στο τέλος του έτους κατέβαλλε το υπόλοιπο 10%.

Η εν λόγω εταιρεία όμως, η οποία δραστηριοποιούνταν κατά κύριο λόγο στο λιανικό εμπόριο φωτογραφικών μηχανών άμεσης εκτύπωσης και εμφάνισης, ποτέ δεν εξήγαγε προϊόντα.

Αίσθηση προκαλεί, ωστόσο, το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα και βεβαιώσεις τελωνιακών ότι τα φωτογραφικά είδη έφταναν στη Βουλγαρία. Απίστευτο, αλλά ελληνικό. Η τακτική αυτή ακολουθήθηκε επί τρία χρόνια. Πόσοι πλούτισαν; Πολλοί. Ποιος ζημιώθηκε; Το ελληνικό Δημόσιο.

Ο έλεγχος του Σ.Δ.Ο.Ε.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, εν αντιθέσει με τις περισσότερες περιπτώσεις, το Σ.Δ.Ο.Ε. προέβη σε έρευνα της υπόθεσης, όπου διαπίστωσε ότι η εταιρεία ήταν εικονική. Ο τελωνιακός υπάλληλος, συνταξιούχος πλέον, κ. Δημήτρης Ψαθάς, μετέβη στη Βουλγαρία και έλαβε τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία αποδείκνυαν ότι η εν λόγω εταιρεία δεν είχε πραγματοποιήσει ούτε μία εξαγωγή. Στη συνέχεια, βέβαια, απομακρύνθηκε από την υπόθεση.

Το τραγελαφικό ωστόσο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ η έκθεση του Σ.Δ.Ο.Ε., η οποία δείχνει ότι η «V.G.I. INTERNATIONAL A.E.» ήταν λήπτης εικονικών τιμολογίων, στοιχειοθετήθηκε το 2001, ο έλεγχος έγινε το 2005, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης αυτής, Γιώργος Οικονομίδης, να έχει «μετακομίσει» μόνιμα στη Νότιο Αφρική...

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεσμεύτηκαν οι περιουσίες εφοριακών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news