facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Επιστολή-φωτιά του Μάκη Ανδρονόπουλου "Καίει" τον Παπανδρέου

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο. «Χρεώνεται» ως επιστολή ενός πολύ στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου και απευθύνεται στους φίλους του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για ένα κείμενο , δέκα σημείων στα οποία ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μάκης Ανδρινόπουλος, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε την επιμέλεια των λόγων που εκφωνούσε ο πρώην πρωθυπουργός, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί από το κόμμα.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΜΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σήμερα το μεσημέρι κατέθεσα στο κόμμα την ταυτότητα του μέλους και γι΄ αυτό απευθύνομαι σε εσάς με την προσφώνηση του φίλου/ης και όχι του συντρόφου/ ισσας. Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε σας και να εξηγήσω του λόγους που μου υπαγόρευσαν την αποχώρησή μου από το κόμμα, επειδή τα πρόσωπα είναι πιο κρίσιμα στη ζωή των ανθρώπων ακόμη και από τις ιδέες. Εγώ τουλάχιστον αυτό πιστεύω. Οι ιδέες έχουν αξία μόνο σε σχέση με τα πρόσωπα και τους ανθρώπους.

Η εξέλιξη αυτή στάθηκε για μένα αναπόφευκτη μετά από πολύμηνες προσπάθειες να σπάσω τη νιρβάνα της ομφαλοσκόπησης που ταλανίζει το ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009. Από τον περασμένο Γενάρη –όντας απλήρωτος όπως και τόσοι άλλοι- έχω κοινοποιήσει σε αρκετούς συντρόφους κείμενό μου με τίτλο «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ». Το παρέδωσα και στο γραφείο του νέου προέδρου. Θλιμμένα νεύματα συγκατάβασης ή σιγή.
«Αθήνα 11 Ιουνίου 2012

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
1. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήξερε για την κατάσταση της οικονομίας και αφού ήξερε έπρεπε να έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και συμπεριφορά, ως ΠΑΣΟΚ.

2. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έκανε όλα τα λάθη που θα μπορούσαν να γίνουν στην διαχείριση της κρίσης.

3. Θεωρώ παραβίαση του Συντάγματος τη μη ψήφιση της πρώτης δανειακής σύμβασης από 180 βουλευτές.

4. Θεωρώ παιδαριώδη όσα οδήγησαν στην παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

5. Θεωρώ οικονομική και πολιτική φούσκα το PSI, το οποίο επέκρινε ο κ. Παπαδήμος πριν κληθεί να το εφαρμόσει, καθώς ένα μεγάλο τμήμα του πληρώθηκε από Έλληνες.

6. Θεωρώ απαράδεκτο που δεν διασφαλίστηκε η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως έγινε με τις τράπεζες.

7. Θεωρώ ανήθικη τη ληστεία των μικροεπενδυτών που είχαν βάλει τα εφάπαξ τους ή τα γεράματά τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κουρεύτηκαν.

8. Θεωρώ ότι η νέα ηγεσία του κόμματος αποπνέει μια αισθητική παρακμής και αλαζονείας που ακυρώνει τον «πραγματισμό» του πολιτικού λόγου του προέδρου, ο οποίος παραμένει ένας πολύ συντηρητικός σοσιαλδημοκράτης.

9. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βγάλει το προσωπείο της κεντροδεξιάς και λειτουργεί πια σαν τη μετεμφυλιακή δεξιά, δηλαδή αυτό που είναι.

10. Στο δίλημμα Δεξιά ή Αριστερά, εγώ απαντώ ΑΡΙΣΤΕΡΑ χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν μιλάει κανείς. Όχι τώρα, εδώ και πολλά χρόνια. Κι όσοι «φωνάζανε» τα τελευταία χρόνια, τελικά λειτούργησαν ως πυροσβέστες του λαϊκού αισθήματος. Το ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε ένα lifestyle, μία με την φρενίτιδα του χρηματιστηρίου όπου κορυφαία στελέχη έβαλαν το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι του ανώτερου καπιταλισμού και οδήγησαν τζιπάρες, και τελευταία με τα γυμναστήρια… Πεταμένα λεφτά και μεγαλομανίες μικρών ανθρώπων. Είναι κρίμα και ντροπή αυτό που συμβαίνει σε αυτό το μεγάλο λαϊκό Κίνημα.

Συντροφικά,
Μάκης Ανδρονόπουλος»
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή-φωτιά του Μάκη Ανδρονόπουλου "Καίει" τον Παπανδρέου"

Εφοπλιστές: Αν μας φορολογήσετε θα φύγουμε από την Ελλάδα

Το ενδεχόμενο φορολόγησης της ελληνικής ναυτιλίας από μία επόμενη κυβέρνηση, σχολίασε ο εφοπλιστής, Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος απείλησε πως κάτι τέτοιο θα έκανε τους Έλληνες πλοιοκτήτες να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Ρέστη, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, είπε πως «δεν μπορείς να πιέζεις ασφυκτικά ένα πρόσωπο που εκπροσωπεί τη διεθνή ναυτιλία λέγοντάς του ''θα σε φορολογήσω''. Η απάντηση που θα πάρεις θα είναι ''κάν΄το αλλά μετά θα με ψάχνεις''».

Το Bloomberg σε άρθρο του σχολιάζει την ενδεχόμενη φορολόγηση της ελληνικής ναυτιλίας από μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο θα εκτόξευε την ανεργία ακόμη περισσότερο διότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες θα έφευγαν από την χώρα.

Στην συνέχεια αναφέρεται και η φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι απασχολούν συνολικά 60.000 εργαζομένους. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, καθώς μαζί με όσους απασχολούνται σε συναφείς κλάδους της ναυτιλίας, αγγίζει τις 200.000.

Σύμφωνα με το Bloomberg λοιπόν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις θέσεις αυτές καθώς οι Έλληνες εφοπλιστές εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους και δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τα προνόμιά τους σε περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση επιβάλει φόρους στον κλάδο.

«Η ναυτιλία αποτελεί μια υπεράκτια επιχειρηματική δραστηριότητα και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολεί κάποιος το πόδι του», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας ναυτιλιακών επιχειρήσεων Petrofin Τεντ Πετρόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της DryShips Γιώργος Οικονόμου δηλώνει άγνοια για το ενδεχόμενο φορολόγησης των εφοπλιστών επί των εισοδημάτων αλλά διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που γίνει πράξη κάτι τέτοιο τότε σίγουρα η ελληνική ναυτιλία «θα μεταναστεύσει με αποτέλεσμα να μειωθεί το ελληνικό ΑΕΠ». Πάντως οι επιχειρήσεις του κ. Οικονόμου έχουν έδρα εκτός Ελλάδας.

O πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης εκτιμά ότι «η φορολογική αντιμετώπιση των εφοπλιστών στην Ελλάδα» δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από τις αντίστοιχες άλλων χωρών όπως η Ολλανδία, η Μάλτα ή η Κύπρος.

O πρόεδρος της Paragon Shipping με έδρα τη Βούλα, Μιχαήλ Μποδούρογλου θεωρεί ότι «αν αρχίσουν να επισκέπτονται τις ναυτιλιακές εταιρείες εφοριακοί, τότε αυτές οι επιχειρήσεις θα πάψουν να είναι τόσο παραγωγικές όσο σήμερα» αφού θα χάσουν το προνόμιο «της μη αλληλεπίδρασής τους με το ελληνικό κράτος».

Tα εμβάσματα των εφοπλιστών στην Ελλάδα ανήλθαν στα 15,4 δισ. ευρώ το 2010 ενώ για την προηγούμενη δεκαετία συνολικά έφτασαν τα 140 δισ. ευρώ.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφοπλιστές: Αν μας φορολογήσετε θα φύγουμε από την Ελλάδα"

Ορυμαγδός ευρω-προειδοποιήσεων ενόψει των εκλογών

Χαρακτηριστικά ομοβροντίας λαμβάνουν οι προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα όσο πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών. 

Μετα τις δηλώσεις, Ρομπάι και Φέκτερ και τα "μαύρα σενάρια" που επεξεργάζονται τεχνοκρατικές ομάδες εργασίας της ευρωζώνης και τα οποία διαψεύστηκαν, μέλος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank), τονίζει ότι η τήρηση του Μνημονίου είναι η απόλυτη προϋπόθεση αν η Αθήνα θέλει να δικαιούται περαιτέρω οικονομικής βοήθειας.

Μάλιστα στενοί σύμβουλοι της Μέρκελ, κλιμακώνοντας τις πιέσεις, μιλούν ανοιχτά υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά ότι η χώρα μας δεν τηρεί τους όρους της οικονομικής βοήθειας.
Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι το G20 που συνεδριάζει από την Δευτέρα στο Μεξικό σχεδιάζει να τοποθετηθεί άμεσα στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.
Ο Κουρτ Λάουκ, πρόεδρος του Οικονομικού Συμβουλίου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, μιας ομάδας επιστημόνων που συμβουλεύει την καγκελάριο Μέρκελ και είναι γνωστός για τις ανθελληνικές του θέσεις, εκφράστηκε σήμερα ανοιχτά υπερ της εξέτασης ενός σεναρίου εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Το οικονομικό συμβούλιο "συνηγορεί υπέρ ενός σεναρίου εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη" δήλωσε ο Λάουκ, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του κομματικού οργάνου, παρουσία της Μέρκελ.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λάουκ ζήτησε τα κράτη που δεν τηρούν τους κανόνες για το χρέος να μην έχουν, μελλοντικά, θέση στην Ευρωζώνη.
Ο Τσίπρας φέρεται σαν "τζαμπατζής"
Ήταν δε ιδιαίτερα επικριτικός με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «τζαμπατζή», καθώς, όπως είπε, θέλει να του χαριστούν τα δανεικά. Τον υποστηρίζουν η γερμανική Αριστερά και «η ηλικιωμένη θεία», το SPD, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας κι εκείνος στους βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσο η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία για την οικονομική βοήθεια.
Σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να είπε πως οταν η τρόικα θα πάει την επόμενη φορά στην Αθήνα, θα διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν εφαρμόζεται... Και έσπευσε, μάλιστα, να προσθέσει ότι αυτό είναι κάτι που είναι ανεξάρτητο από την έκβαση των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι πολύ κουραστική και δυσκίνητη, φέρεται να προέβλεψε ο Γερμανός υπουργός.
Ο Andreas Dombret, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, προειδοποίησε νωρίτερα ότι η Ευρώπη θα κόψει την χρηματοδότηση προς τη χώρα μας, εάν οι Έλληνες απορρίψουν τους όρους του μνημονίου στις εκλογές. "Η χώρα πρέπει να επιμείνει (στην εφαρμογή) των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, χωρίς δικαιολογίες", είπε ο Dombret, σύμφωνα με το κείμενο λόγου που αναμένεται να απευθύνει στο Λονδίνο. "Δεν υπάρχει καμία βάση για εξωτερική βοήθεια χωρίς το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", πρόσθεσε.
Γερμανός αξιωματιούχος δήλωσε στο Reuters ότι η επικείμενη σύνοδος του G20 στο Μεξικό (18 - 19 Ιουνίου) ετοιμάζει παρέμβαση μέσω δήλωσης ως αντίδραση στις ελληνικές εκλογές που θα έχουν στο μεταξύ προηγηθεί.
Δεν εξετάζεται το σενάριο εξόδου
Παρ' όλα αυτά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λίγες ώρες μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις της Κομισιόν, ανακοίνωσε ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εξέλθει από την ζώνη του ευρώ.
"Δεν προβλέπουμε κάτι τέτοιο να συμβεί. Δεν βλέπουμε την Ελλάδα να βγαίνει από την ζώνη του ευρώ", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάνσιου, παρουσιάζοντας την εξαμηνιαία έκθεση περί χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, που η ΕΚΤ εκπονεί περιοδικά.
"Η Ελλάδα θα βρεθεί απέναντι σε μια σοβαρή κατάσταση, εάν κάνει κάτι παρόμοιο, και εμείς δεν προεξοφλούμε τίποτε", δήλωσε ο ίδιος επίσης, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν την ευχή η Αθήνα να μείνει μέλος της νομισματικής ένωσης, "κάτι το οποίο επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού".
Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση για την αντιμετώπιση επιπτώσεων στην ευρωζώνη, από τυχόν έξοδο της Ελλάδας στο ευρώ.
Ο κ.Μπαγί διευκρίνησε ότι στο πλαίσιο του Euro Working Group, της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης που συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, γίνονται κάθε είδους συζητήσεις, στις οποίες η Επιτροπή καλείται να συνεισφέρει με νομικές συμβουλές.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ορυμαγδός ευρω-προειδοποιήσεων ενόψει των εκλογών"

Παρελκυστικές και Καταχρηστικές Τακτικές των Πιστωτικών Ιδρυμάτων

«Παρελκυστικές και καταχρηστικές» χαρακτηρίζει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος τις τακτικές των πιστωτικών ιδρυμάτων σχετικά με το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Σε ανακοίνωσή της η ένωση αναφέρει

Με την ψήφιση του Ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών διαφάνηκε ελπίδα για όσους βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμής των δόσεων των πιστωτικών προϊόντων που έχουν αναλάβει, ότι οι διατάξεις του ως άνω νόμου θα δώσουν διέξοδο στην τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία ο μέσος καταναλωτής έχει περιέλθει.

Η Ένωσή μας κατά τη διεκπεραίωση της διαδικασίας των αιτήσεων εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ δανειοληπτών και πιστωτικών ιδρυμάτων, διαπιστώνει όλο και συχνότερα το γεγονός ότι τα τελευταία δεν έχουν πρόθεση να διευκολύνουν την υλοποίηση του νόμου 3869/2010, αφού διαρκώς δημιουργούν εμπόδια, προκειμένου να καθυστερήσουν την εφαρμογή των διατάξεών του.

Ενδεικτικό της τακτικής αυτής είναι οι απαντητικές επιστολές των τραπεζών, με τις οποίες ζητούν συμπληρωματική προσκόμιση εγγράφων και στοιχείων, τα οποία τους έχουν ήδη αποσταλεί με τα αρχικά έντυπα αιτήσεων εξωδικαστικού συμβιβασμού. Συγκεκριμένα, έχουμε λάβει πλήθος επιστολών από τράπεζες, οι οποίες ζητούν να τους προσκομιστεί υπεύθυνη δήλωση του δανειολήπτη περί αληθείας και ορθότητας των δηλουμένων στοιχείων, θεωρημένη από Δημόσια Υπηρεσία, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δανειολήπτη από Κ.Ε.Π. συμπεριλαμβάνεται εξ αρχής στο έντυπο αίτησης εξωδικαστικού συμβιβασμού, στο οποίο περιέχεται η φράση «δηλώνω υπεύθυνα ότι τα στοιχεία που αναφέρω παρακάτω είναι αληθή».

Σκοπός αυτής αλλά και άλλων παρόμοιων πρακτικών είναι να δημιουργηθούν δυσκολίες στον δανειολήπτη που επιθυμεί να υπαχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου και να γίνει δυσχερέστερη η εφαρμογή των διατάξεων αυτού.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, στα πλαίσια της δραστηριότητάς της για διεκπεραίωση των αιτημάτων εξωδικαστικού συμβιβασμού σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3869/2010, καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και τον Μεσολαβητή Τραπεζικών και Επενδυτικών Επιχειρήσεων να διερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα και να επιβάλει στις τράπεζες τη συμμόρφωσή τους με τις νομοθετικές διατάξεις, προκειμένου να επιτευχθεί η ορθή εφαρμογή του νόμου.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρελκυστικές και Καταχρηστικές Τακτικές των Πιστωτικών Ιδρυμάτων"

Καταδίκη της Ελλάδας για παράνομη κράτηση του Χριστόφορου Κορτέση

Για παράνομη κράτηση και για παραβίαση του δικαιώματος έγκαιρης ενημέρωσης των υπόπτων, για τους λόγους σύλληψης τους, καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την εκδίκαση της προσφυγής του Χριστόφορου Κορτέση κατά της Ελλάδος.

Ο Χριστόφορος Κορτέσης, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της Κορίνθου, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, στις 10 Απριλίου 2010 και μεταφέρθηκε στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση ("Επαναστατικός Αγώνας"), κατοχή εκρηκτικών, απόπειρα δολοφονίας και υλικές ζημιές.

Η κατηγορία για συμμετοχή του στον "Επαναστατικό Αγώνα" βασίσθηκε σε υποψίες των αρχών ενώ, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου, η κατηγορία ότι κατείχε εκρηκτικά, βασίσθηκε στις καταθέσεις αστυνομικών που πραγματοποίησαν έρευνα, την ίδια ημέρα, στο σπίτι των γονιών του.

Στο σκεπτικό της απόφασης επικρίνεται το γεγονός ότι, τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν δημοσίως την σύλληψη του, αναφέροντας μετά βεβαιότητας ότι ήταν μέλος της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας" Στην προσφυγή του ο Κορτέσης ισχυρίσθηκε ότι οι αστυνομικές αρχές παραποίησαν τα αποτελέσματα της έρευνας στο σπίτι των γονιών του και ότι τον ενημέρωσαν, για τους λόγους της σύλληψης του, ένα μήνα μετά το συμβάν.

Το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα, αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς του προσφεύγοντα και του επιδίκασε 2.200 ευρώ για ηθική βλάβη, υποχρεώνοντας την Ελλάδα να πληρώσει και 525 ευρώ για τις δικαστικές δαπάνες.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη της Ελλάδας για παράνομη κράτηση του Χριστόφορου Κορτέση"

ΙΣΑ: Ο χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται για πειραματισμούς

Ανοιχτός διάλογος μεταξύ Ι.Σ.Α. και εκπροσώπων κομμάτων σε θέματα Υγείας

Σε ανοιχτό διάλογο κάλεσε τους εκπροσώπους των κομμάτων ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προκειμένου να τοποθετηθούν στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στο χώρο της υγείας.

Ο ΙΣΑ εν όψει εκλογών της 17ης Ιουνίου, καλεί όλα τα κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στην Ελληνική Βουλή να πάρουν συγκεκριμένη και ξεκάθαρη θέση πάνω σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα και μη επιδεχόμενα αναβολής επείγοντα προβλήματα, που ταλανίζουν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Το μοναδικό που απέμεινε πλέον στον Ελληνικό Λαό είναι η Υγεία του, για να μπορέσει να ανέβει το Γολγοθά που του επιφύλαξε η διαχρονική ανικανότητα των Κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι η κοινωνική υπόθεση της Υγείας υπερβαίνει κατά πολύ ιδεολογίες και κόμματα και αποτελεί Εθνική Υπόθεση, που δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης και συνθηματολόγησης, όπως από πολλές πλευρές συνέβη μέχρι σήμερα.

Ακολούθως περιέγραψε σε αδρές γραμμές και συνοπτικά την κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας:

Η Υγεία, είναι γνωστό σε όλους, ότι χωρίς υπερβολή βρίσκεται στην «εντατική» και το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες, με τον υγειονομικό κόσμο να δίνει μάχη να την κρατήσει στη ζωή.
Οι κλάδοι Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων τελούν υπό οικονομική κατάρρευση, με τα χρέη προς τρίτους να τα πνίγουν.
Οι Έλληνες πολίτες και ασθενείς σε απόγνωση, να ταλαιπωρούνται αφάνταστα στην αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας.
Ο θνησιγενής Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πνέει τα λοίσθια, επιβεβαιώνοντας την προχειρότητα και το βεβιασμένο της δημιουργίας του, υπό τη δαμόκλειο σπάθη του Μνημονίου.
Οι ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αναλώσιμα, φάρμακα, έχουν οδηγήσει σε λειτουργική κατάρρευση τα Δημόσια Νοσοκομεία.
Οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, η προχειρότητα και οι αλλεπάλληλες αλλαγές στην καθιέρωση των Κ.Ε.Ν. (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσηλεία) και με εξαίρεση τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς με αποδεκατισμένες αμοιβές, να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, είναι επιεικώς απαράδεκτο οι υπεύθυνοι του καταντήματος της Υγείας, να αποποιούνται των ευθυνών τους.
Οι Έλληνες πολίτες στενάζουν στην περιφέρεια, με τα Αγροτικά Ιατρεία να έχουν καταρρεύσει χωρίς φάρμακα και αναλώσιμα.
Ελεύθεροι Επαγγελματίες γιατροί ενώ τελούν σε οικονομική ομηρία, με τα Ταμεία Υγείας να τους χρωστούν δεδουλευμένα 2 και 3 χρόνων, με μόνο τον Ο.Π.Α.Δ. να τους οφείλει 350 εκ. ευρώ, συνεχίζουν να εξυπηρετούν τους πολίτες, σεβόμενοι την αποστολή τους.
Σε πλήρη διάλυση και η φαρμακευτική περίθαλψη, με τους Έλληνες ασφαλισμένους να πληρώνουν απ’ τις χαρατσωμένες τσέπες τους τα φάρμακα.
Η αγωνία στο έπακρο, με τους καρκινοπαθείς να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.
Βιώνοντας ως ιατρικός κόσμος το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι συνάνθρωποί μας, με τους ανασφάλιστους, τους άνεργους, τους άστεγους, τα συσσίτια και τις αυτοκτονίες, να έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, δραστηριοποιηθήκαμε και κάναμε την αλληλεγγύη πράξη.
Ως Ι.Σ.Α. δημιουργήσαμε σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Κοινωνικό Ιατρείο, που στεγάζεται στις κτηριακές μας εγκαταστάσεις και παρέχουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εκατοντάδες δεινοπαθούντες συμπολίτες μας.
Ξεκινήσαμε οδοιπορικό στις εσχατιές της πατρίδας μας, για να προσφέρουμε υγειονομικό υλικό και φάρμακα και θα συνεχίσουμε, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.
Την 18-6-2012 το πολιτικό σύστημα γυρίζει σελίδα και στη πλειάδα των δυσεπίλυτων προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει, πρωτεύουσα θέση έχει το «ημιθανές» κοινωνικό κράτος.
«Πάνω στο μη επιδεχόμενο αναβολής αντιμετώπισης πρόβλημα της Υγείας, απαιτείται Εθνικός Διάλογος, Εθνική Συνεννόηση αλλά και συναίνεση, με δεδομένο ότι ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται πλέον για πειραματισμούς, όπως επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα», τόνισε ο κ. Πατούλης
Σε αυτή την κατεύθυνση και σε αυτή την Εθνικών διαστάσεων προσπάθεια, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο ιατρικός κόσμος θα είναι πρωτεργάτες.
Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης κος Μάνος Αγγελάκας, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο υπεύθυνος για τα θέματα Υγείας κος Νικόλαος Μανιός, το Κ.Κ.Ε η κα Αφροδίτη Ρέντζιου, τους Οικολόγους-Πράσινους ο κος Ανίκητος Μακρένογλου, το ΛΑ.Ο.Σ. ο κος Ανδρέας Παπαμιχαήλ Αναπληρωτής Γραμματέας και ο κος Βασίλης Αρμόνης, τη Δημοκρατική Συμμαχία ο κος Γιώργος Μπουλμπασάκος και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων ο κος Σπύρος Αντωνόπουλος

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Μάνος Αγγελάκας μίλησε για τα αίτια της κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εστιάζοντας σε τρία σημεία: ανικανότητα διαχείρισης των προβλημάτων, υποχρηματοδότηση και λαθεμένες κινήσεις. «Ο ΕΟΠΥΥ σχεδιάστηκε λάθος», είπε, επισημαίνοντας ότι δεν χρηματοδοτείται απευθείας από τους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών ταμείων με αποτέλεσμα να μην εισρέουν χρήματα στα ταμεία του.

Η ΝΔ, είπε ο κ. Αγγελάκας, τάσσεται υπέρ ενός Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με εξορθολογισμό των δαπανών, αναδιοργάνωση του δικτύου δημοσίων νοσοκομείων και χωροταξικό επανασχεδιασμό των μονάδων Υγείας στη βάση των σύγχρονων αναγκών. Ο κ. Αγγελάκας μίλησε ακόμη για έλεγχο των δαπανών και αξιολόγηση του έργου των νοσοκομείων.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός είπε ότι η διέξοδος βρίσκεται στην απαλλαγή μας από το Μνημόνιο ενώ έκανε λόγο για καταλήστευση των πόρων των Ταμείων επί σειρά ετών και για κατάρρευση του συστήματος.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, είναι η οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου του πληθυσμού.

Ρήξη και σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια, πρότεινε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αφροδίτη Ρέντζιου, τονίζοντας ότι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ άσχημη κατάσταση. Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει το 92% των ασφαλισμένων και όμως η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί δραματικά.

Η κ. Ρέντζιου ζήτησε την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, επιστροφή των χρημάτων στα ασφαλιστικά Ταμεία από τα ομόλογα που «κουρεύτηκαν», εξόφληση των φαρμακοποιών και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Το σχεδιασμό Υγειονομικού Χάρτη, πρότεινε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργος Μπουλμπασάκος , λέγοντας ότι πρώτα αποτυπώνεις τις ανάγκες του πληθυσμού και στη συνέχεια παρεμβαίνεις.

Το μεγάλο πρόβλημα του ΕΟΠΥΥ, είπε, είναι η χρηματοδότηση σημειώνοντας ότι πόροι μπορούν να εξοικονομηθούν και από τα νοσοκομεία, όπου υπάρχει σπατάλη.

Για σπατάλες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, οι οποίες θα πρέπει να τελειώσουν, μίλησε και ο εκπρόσωπος των Οικολόγων-Πράσινων Ανίκητος Μακρένογλου ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Ανδρέας Παπαμιχαήλ έκανε λόγο για εξορθολογισμό των δαπανών και ενίσχυση του ρόλου τού Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

iatronet.gr / naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ: Ο χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται για πειραματισμούς"

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ

Ι.Σ.Α. ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 17ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Αξιότιμοι Κύριες-Κύριοι,

Δυστυχώς για τον Ελληνικό Λαό η τραγωδία που βιώνουμε στο χώρο της Υγείας, έρχεται να δικαιώσει τους αγώνες του ιατρικού κόσμου που η κορύφωσή τους άρχισε και συνεχίζεται με την 10-ήμερη κατάληψη του ΥΥΚΑ και το συλλαλητήριο που ακολούθησε στη Πλατεία Συντάγματος τον Φλεβάρη του 2011, με πρωτοπόρο τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Δώσαμε μάχη ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο Σκούπα «Διαρθρωτικές Αλλαγές στο Σύστημα Υγείας» και προειδοποιούσαμε ότι ο επιχειρούμενος ψευδεπίγραφος «εκσυγχρονισμός», θα αποτύχει παταγωδώς, θα μείνει στα χαρτιά, γιατί στηρίζεται αποκλειστικά σε λογιστικά και εισπρακτικά κριτήρια, αλλά τα σπασμένα στο τέλος θα έχει πληρώσει για μία ακόμη φορά ο Έλληνας πολίτης και επιβεβαιωθήκαμε.

Καλέσαμε τότε τους Έλληνες Βουλευτές και όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μη συμπράξουν στο έγκλημα της ποιοτικής και ποσοτικής υποβάθμισης της υγείας του Λαού.

Η τότε Ηγεσία του ΥΥΚΑ προκλητικά αγνόησε τον ιατρικό κόσμο και αντί διαλόγου εξαπολύθηκαν καντάρια λάσπης εναντίον του.

Από τις αρχές του 2012 εναγωνίως ο Ι.Σ.Α. με Δελτία Τύπου (4-1-2012 και 24-1-2012) ζητούσε: «Να ανασταλεί η λειτουργία του θνησιγενούς και επικίνδυνου ΕΟΠΥΥ» και διερωτάτο «Πότε θα σταματήσει το «Μακελειό» στο χώρο της Υγείας;».

Ενημέρωσε έγκαιρα τους Αρχηγούς όλων τον κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και προέβη σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς το ΥΥΚΑ, το Υπουργείο Εργασίας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, πλην όμως ο αφερέγγυος και αναξιόπιστος κ. Λοβέρδος, συνέχισε ακάθεκτος το «θεάρεστο» έργο της ισοπέδωσης του χώρου της υγείας.
Είναι γνωστός ο τραγέλαφος που ακολούθησε την έναρξη του ανέτοιμου ΕΟΠΥΥ, με συνεχείς αναβολές και κατάρρευση του πρόχειρου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με παρεμβάσεις στο σύστημα από hackers και η απίστευτη ταλαιπωρία ασθενών και γιατρών που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Φτάσαμε στον Ιούνιο από αναβολή σε αναβολή και ο παραπαίων ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες συμβάσεις με 5000 ιατρούς. Αδυνατεί να ανταποκριθεί σε όλο το φάσμα των υποχρεώσεών του, με τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε δεινή οικονομική θέση λόγω αύξησης της ανεργίας και του κουρέματος, ενώ η προβλεπόμενη αρχικά από τον προϋπολογισμό επιχορήγηση του 0,6%, άλλαξε στο 0,4% και επιβάλλεται άμεσα να αποκατασταθεί τουλάχιστον στο πρότερο επίπεδο.

Τώρα που ο θνησιγενής ΕΟΠΥΥ πνέει τα λοίσθια.

Τα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται σε διάλυση, ελλείψει φαρμάκων, αναλωσίμων κ.α.
Με τους καρκινοπαθείς να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

Τους Έλληνες ασφαλισμένους να πληρώνουν από τις χαρατσωμένες τσέπες τους τα φάρμακα.
Με τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να είναι τεράστιες.

Τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς με αποδεκατισμένες αμοιβές, να μάχονται να κρατήσουν στη ζωή το διαλυμένο μετά τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Εισπράξαμε στον υπερθετικό βαθμό την προχειρότητα με τις αλλεπάλληλες αλλαγές στην καθιέρωση των Κ.Ε.Ν. (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια)

Τα Αγροτικά Ιατρεία σε κατάρρευση χωρίς φάρμακα και αναλώσιμα.
Τους φαρμακοποιούς και τις φαρμακευτικές εταιρείες να έχουν κηρύξει εμπάργκο.

Τους Ελεύθερους Επαγγελματίες Ιατρούς να τελούν σε οικονομική ομηρία με απλήρωτα τα δεδουλευμένα τους για 2 και 3 χρόνια και μόνο τον ΟΠΑΔ να τους χρωστά 350 εκ. ευρώ, την κυβέρνηση να αρνείται τον συμψηφισμό των χρεών του Δημοσίου προς αυτούς, με τις απαιτήσεις τους.
Την ανεργία να οδηγεί σε κύμα μετανάστευσης τους Έλληνες γιατρούς και όχι μόνον, γυρίζοντάς μας στην δεκαετία του ’60.


Στη κρίσιμη αυτή συγκυρία ασθμαίνοντες καλούμεθα με ασπιρίνες να δώσουμε φιλί ζωής, με το χώρο της Υγείας να βρίσκεται στην εντατική.

Οι υπεύθυνοι της ισοπέδωσης της Υγείας του Ελληνικού Λαού, που είχαν τις τύχες του ΥΥΚΑ την τελευταία διετία , με περισσό θράσος προσπαθούν να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες τους για το χάλι που οδήγησαν την υγεία.

Γνωρίζει όλος ο Ελληνικός Λαός ότι το μόνο που κατάφεραν, ήταν η συνεχής μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των Ελλήνων Πολιτών και η μετάλλαξη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε Υπουργείο Υγειοκτονίας και Κοινωνικής Αναλγησίας.

Εν έτει 2012 μας κατάντησαν οικονομικά πειραματόζωα και πρωταθλητές στις αυτοκτονίες, στους άνεργους, στους άστεγους, στους ανασφάλιστους, στις ουρές των συσσιτίων, στην ανέχεια και την φτώχεια.

Απευθυνόμεθα εν όψει εκλογών της 17ης Ιουνίου, σε όλα τα κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στην Ελληνική Βουλή και εκτιμούμε ως σημαντική την ευαισθητοποίηση και κινητοποίησή τους γύρω από το πρόβλημα του φαρμάκου που έχει προκύψει και του επιθανάτιου ρόγχου του ΕΟΠΥΥ, αλλά τους πληροφορούμε ότι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Υπενθυμίζουμε ότι το μόνο που απέμεινε πλέον στον Ελληνικό Λαό είναι η Υγεία του, για να μπορέσει να ανέβει το Γολγοθά που του επιφύλαξε η διαχρονική ανικανότητα των Κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης.

Τους καλούμε να πάρουν συγκεκριμένη και ξεκάθαρη θέση πάνω σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα και μη επιδεχόμενα αναβολής επείγοντα προβλήματα, που ταλανίζουν τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Η κοινωνική υπόθεση της Υγείας υπερβαίνει κατά πολύ ιδεολογίες και κόμματα και αποτελεί Εθνική Υπόθεση, που δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης και συνθηματολόγησης, όπως από πολλές πλευρές συνέβη μέχρι σήμερα.

Απαιτείται εθνική συνεννόηση και συναίνεση, με δεδομένο ότι ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται για πειραματισμούς, όπως επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Ι.Σ.Α. και ο ιατρικός κόσμος θα είναι πρωτεργάτες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                 ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ"

Ελλάδα η χώρα της μαύρης εργασίας!

Σε 7.474 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν 7.549 ανασφάλιστοι - Εργοδότες δεν δίνουν μισθούς και απολύουν χωρίς αποζημίωση

- Συνολικά έχουν επιβληθεί πρόστιμα 7.066.148 ευρώ αλλά το θέμα είναι εάν θα εισπραχθούν
- Χαρακτηριστικό του εργασιακού μεσαίωνα το γεγονός πως αυξήθηκαν 10% τα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα
- Βασιλιάδες της μαύρης εργασίας: καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης
- 188 άνθρωποι καλούνται να ελέγχουν 700.000 επιχειρήσεις κάθε χρόνο

Στο 36,3% έφθασε στο α' τετράμηνο του 2012, η αδήλωτη εργασία, σύμφωνα με τον απολογισμό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 που το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ήταν 28,9%. Ελέγχθηκαν συνολικά 7.474 επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονταν 20.772 εργαζόμενοι. Εντοπίσθηκαν συνολικά 7.549 ανασφάλιστοι, από τους οποίους οι 5.956 ήταν ημεδαποί και οι 2.813 αλλοδαποί.

Τα στοιχεία αυτά είναι απακαρδιωτικά ειδικά για όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει μέχρι τώρα και οι οποίες δηλώνουν με βαρύγδουπα λόγια ότι θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Πέρα όμως από την ανικανότητά τους όμως αυτή, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι "αιματηρές" πολιτικές, με τα χαράτσια, τους φόρους, τις οριζόντιες περικοπές, έχουν οδηγήσει τους έλληνες πολίτες πέρα από την εξαθλίωση, αλλά και στην ανομία. Πέρα από τους πολίτες που πάντα μέσω της μαύρης εργασίας προσπαθούσαν να κλέψουν το κράτος, υπάρχουν και χιλιάδες άλλοι που έχουν να επιλέξουν είτε στο να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές είτε να έχουν φαγητό για τα παιδιά τους.

Οι έλεγχοι έγιναν κυρίως στον κλάδο του επισιτισμού, (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), σε βιοτεχνικά πάρκα, βιομηχανίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, κομμωτήρια, συνεργεία και βενζινάδικα, στις μεταφορές και το λιανικό εμπόριο, την καθαριότητα, τις κατασκευές, σε τουριστικές επιχειρήσεις σε υπηρεσίες ασφαλείας (security), καθώς και επιχειρήσεις φασόν. Το 65% των ανασφάλιστων εντοπίστηκε στις επιχειρήσεις του επισιτισμού όπου όμως έγινε και το 55% των ελέγχων.

Οι έλεγχοι για τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας είναι δειγματοληπτικοί και διενεργούνται από μικτά κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ, του ΣΔΟΕ, όπου απαιτείται, και του ΣΕΠΕ. Οι δυνατότητες όμως των επιθεωρητών είναι περιορισμένες εξαιτίας κυρίως της έλλειψης προσωπικού. Οι 160 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και οι 28 της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του ΙΚΑ, καλούνται να ελέγξουν κάθε χρόνο περισσότερες από 700.000 επιχειρήσεις, ενώ σε πολλές περιοχές έχουν περικοπεί τα ποσά που καταβάλλονται στους ελεγκτές ως έξοδα κίνησης.

Παρ’ όλα αυτά οι επιθεωρητές πραγματοποίησαν το τετράμηνο του έτους 19.130 ελέγχους, δηλαδή 994 περισσότερους από τον αρχικό προγραμματισμό και 2.689 περισσότερους από το 2011. Για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας έγιναν 10.604 έλεγχοι, 781 μηνύσεις, 1.065 μηνυτήριες αναφορές και επιβλήθηκαν 1.781 πρόστιμα συνολικού ύψους 7.066.148 ευρώ.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούν μη καταβολή αποδοχών (κυρίως σε εμπορικά καταστήματα), απολύσεις χωρίς καταβολή αποζημίωσης, οφειλές αποδοχών αδείας και επιδομάτων αδείας, μη χορήγηση αναλυτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων στους μισθωτούς κατά την εξόφληση των αποδοχών τους, εξαναγκασμό υπογραφής εξοφλητικών αποδείξεων και καταβολή μικρότερου ποσού, παραβίαση ωραρίου -φαινόμενο συχνό στις τράπεζες που επικαλούνται «ταμειακό λάθος»-, απασχόληση σε ημέρα ανάπαυσης (ρεπό), μη κατάθεση και ανάρτηση στους χώρους εργασίας, πινάκων προσωπικού και των ωρών εργασίας ή των προγραμμάτων εργασίας.

Το 45,45% των εργατικών διαφορών επιλύεται πλέον με τη διαδικασία της μεσολάβησης που διενεργείται από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ.

Το α' τετράμηνο του 2012, διενεργήθηκαν 7.574 εργατικές διαφορές, από τις οποίες επιλύθηκαν οι 3.274 και καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους 6.881.482 ευρώ. Στην ίδια περίοδο, αυξήθηκαν κατά 10% τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, αν και παρατηρήθηκε μείωση 10,1% του συνόλου των εργατικών ατυχημάτων.

Για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία έγιναν 8.526 έλεγχοι, 243 μηνύσεις και επιβλήθηκαν 291 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.156.377 ευρώ και 227 διακοπές εργασιών.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα η χώρα της μαύρης εργασίας!"

τη φυλακή για χρέη 2 εκατ. ευρώ ο Κ. Γιαννίκος

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του 7ο τακτικό ανακριτή ο διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και εκδότης Κώστας Γιαννίκος. Ανακριτής και εισαγγελέας με ομόφωνη απόφαση τους έκριναν προφυλακιστέο τον Κ. Γιαννίκο για το αδίκημα το αδίκημα της μη καταβολής Φ.Π.Α. ύψους 2 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Σε βάρος του Κ. Γιαννίκου είχε κατατεθεί μήνυση από τη ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων για μη απόδοση Φ.Π.Α από τον Alter για το διάστημα πριν ο τηλεοπτικός σταθμός υπαχθεί στο άρθρο 99.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "τη φυλακή για χρέη 2 εκατ. ευρώ ο Κ. Γιαννίκος"

Η εισαγγελέας ζητάει την μεταβίβαση χρημάτων στο κράτος από τις εταιρείες Energa και Hellas Power

Διαδικασία αποδέσμευσης χρηματικών ποσών από κατασχεμένους τραπεζικούς λογαριασμούς εταιρειών που εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκριση κινεί για πρώτη φορά η Εισαγγελία Πρωτοδικών υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Συγκεκριμένα, με πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητείται να μεταβιβαστούν στο υπουργείο Οικονομικών χρήματα που υπάρχουν στους λογαριασμούς των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power. Στόχος της κίνησης της εισαγγελίας είναι να ενισχυθούν τα ταμεία του κράτους, καθώς και να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο ενεργειακό πρόβλημα της χώρας.

Η πρόταση της κ. Παπανδρέου σχετίζεται με την υπόθεση των δύο εταιρειών, οι οποίες φέρονται να μην κατέβαλαν τις οριζόμενες από το νόμο οφειλές τους προς τον ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας). Για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος έντεκα προσώπων από τις δύο εταιρείες, αλλά και από τον ΔΕΣΜΗΕ, για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η πρόταση της εισαγγελέως έρχεται μετά από αιτήματα του ελληνικού δημοσίου, του δήμου Αθηναίων, του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και αφορά την άρση της κατάσχεσης των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών και τον ορισμό του υπουργού Οικονομικών ως μεσεγγυούχου για συνολικό ποσό ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Βάσει της εισαγγελικής πρότασης και εφόσον γίνει αποδεκτή από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο υπουργός θα έχει αρμοδιότητα να εκδώσει δίγραμμες επιταγές υπέρ του δημοσίου.

Η κ. Παπανδρέου τονίζει στην πρότασή της ότι η όλη διαδικασία ενεργοποιείται καθώς η ανάκριση είναι χρονοβόρα και επισημαίνει την ανάγκη του δημοσίου για χρήματα, αλλά και τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει τις επόμενες ημέρες η χώρα πρόβλημα ηλεκτροδότησης, καθώς δεν έχουν πληρωθεί ενεργειακοί προμηθευτές. Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην πρόταση, μέρος των χρημάτων που θα μεταβιβαστούν στο υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να διατεθεί για το σκοπό αυτό.

Η υπόθεση των δύο εταιρειών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να χαρακτηριστεί πολύ σοβαρή και να υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου περί διαφθοράς αξιωματούχων του δημοσίου, ώστε η ανάκριση να ανατεθεί σε ειδικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο, όπως έγινε και με την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Η εισαγγελέας ζητάει την μεταβίβαση χρημάτων στο κράτος από τις εταιρείες Energa και Hellas Power"

Νέες προκλήσεις από τα Σκόπια

"Αν η Ελλάδα δεν μας αναγνωρίσει ας ξεχάσει ...τα σημερινά σύνορά της"

Προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του λεγόμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού» Κογκρέσου -και επιστήθιου φίλου του Ν.Γκρουέφσκι- στις οποίες κάνει λόγο ακόμη και για «διάλυση της Ελλάδας»!

Σε εξαιρετικά προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τοντόρ Πετρόφ, πρόεδρος του αποκαλούμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου», ο οποίος μιλώντας στο... επονομαζόμενο «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων» είπε πως αν η Αθήνα δε αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ άμεσα ως «Μακεδονία» θα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας» και η Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει τα σημερινά σύνορά της καθώς θα διαλυθεί!

Ο Πετρόφ επιμένει στις ψευδείς θέσεις της σκοπιανής ελίτ ισχυριζόμενος ότι η λέξη «Έλληνας» δεν έχει να κάνει με το έθνος, καθώς δεν υπάρχει Ελληνική εθνικότητα. «Η λέξη ‘Έλληνας’ είναι συνώνυμη του Χριστιανού» δηλώνει ο Πετρόφ.

«Όταν η Ελλάδα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, με όλες τις εθνικότητες που ζουν σε αυτή (όπως υποστηρίζει αυτή έρχεται σύντομα) η χώρα θα αλλάξει για πάντα. Τα εδάφη τους θα διαιρεθούν μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων» δηλώνει με βεβαιότητα.

Ο Πετρόφ κάνει δε λόγο για τη «γενοκτονία» που υπέστησαν οι «Μακεδόνες» κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων η οποία μάλιστα συνεχίζεται και σήμερα. «Η Αθήνα θα λογοδοτήσει γι’ αυτό» αναφέρει.

Ο πρόεδρος του αποκαλούμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» δηλώνει ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή «είναι η καρδιά της Ελλάδας». «Χωρίς το ‘ναζιφασισμό’ η Ελλάδα δε θα υπήρχε. Ο ‘ναζιφασισμός’ υποστηρίζεται διαρκώς από τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Για το λόγο αυτό, η Αθήνα ζητεί την αλλαγή της ονομασίας μας. Αλλά καμία αλλαγή δεν θα σώσει την Ευρώπη ούτε την ψεύτικη Ελλάδα» δηλώνει.
Ο Τοντόρ Πετρόφ υποστήριξε επίσης πως οι Βρυξέλλες πληρώνουν την Αθήνα με 2 δισ. ευρώ ετησίως για να καταστρέφει ‘Μακεδονικά αρχαιολογικά ευρήματα’ ή να τα κρύβουν σε μυστικές αποθήκες!!

greece-salonika.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες προκλήσεις από τα Σκόπια"

Εξάρθρωση κυκλώματος που υποσχόταν χρηματοδοτήσεις από αναπτυξιακά προγράμματα

Τα μέλη υπόσχονταν σε επιχειρηματίες ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα

Κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρηματίες και πολίτες αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, εξάρθρωσε ύστερα από πολύμηνη έρευνα η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 33, 34, 40 και 52 χρονών αντίστοιχα, συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια και υπόσχονταν σε διάφορους επιχειρηματίες και πολίτες τη χρηματοδότησή τους από εθνικά και κοινοτικά αναπτυξιακά προγράμματα.

Προκειμένου μάλιστα να γίνουν πειστικοί, οι συλληφθέντες υποδύονταν είτε τους υπαλλήλους υπουργείων ή ευρωπαϊκών οργανισμών, είτε ως πολιτικοί μηχανικοί ή αρχιτέκτονες και κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών και τη σίγουρη ένταξη και έγκριση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί 22 περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ το συνολικό ποσό που είχαν αποκομίσει τα μέλη του κυκλώματος από τα θύματά τους, ξεπερνά τις 350.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρθρωση κυκλώματος που υποσχόταν χρηματοδοτήσεις από αναπτυξιακά προγράμματα"

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Οι φαρμακοποιοί αποφασίζουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για το μέλλον των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, οι οποίοι έχουν σταματήσει να χορηγούν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ.

Σήμερα Τετάρτη, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα δώσει παράταση ή οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ως τις 15 Ιουνίου αναμένεται να εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί για τις συνταγές που εκτελέστηκαν τον Απρίλιο.

«Αγκάθι» παραμένουν οι οφειλές που εκκρεμούν για τις συνταγές της περασμένης χρονιάς.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρίσιμη η σημερινή μέρα για εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ"

Δένει τα πλοία της από σήμερα η ΝΕΛ

Ζητά άμεση καταβολή μισθωμάτων για εκτέλεση δρομολογίων άγονων γραμμών

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση κινδυνεύουν να βρεθούν άμεσα ακριτικά νησιά του Αιγίου, καθώς η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου αναφέρει ότι αναγκάζεται να «δέσει» τα πλοία της από σήμερα.

Η εταιρεία ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας την άμεση καταβολή των χρημάτων, που οφείλονται σε μισθώματα εκτέλεσης δρομολογίων άγονων γραμμών προκειμένου να μπορέσει να προμηθευτεί καύσιμα και να μη «δέσει» τα πλοία της από σήμερα.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της NEL Γιάννης Αβραντίνης οι οφειλές από το υπουργείο Ανάπτυξης προς τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και τη θυγατρική της εταιρεία «Σι-Λίνγκ Φέρρις» από πέρυσι τον Οκτώβριο για την εκτέλεση δρομολογίων άγονων γραμμών, ξεπερνούν τα 8.800.000 ευρώ.

Ο κ.Αβραντίνης τόνισε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών η οποία θα επιδοθεί μέσω δικηγορικού γραφείου στον υπηρεσιακό υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γιάννη Στουρνάρα σήμερα το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείει τα πλοία της NEL από αύριο να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν δρομολόγια άγονων γραμμών, καθώς καμία εταιρεία πετρελαιοειδών δεν δίνει επί πιστώσει πλέον ακτοπλοϊκό καύσιμο ενώ οι τράπεζες δεν διευκολύνουν τις εταιρείες με χρηματοδότηση.

Στην εξώδικη δήλωση, που κοινοποιείται προς το Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας, το Διευθυντή των Θαλασσίων Συγκοινωνιών, το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το Γενικό Γραμματέα Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας, αναφέρεται, ότι ενώ έχουν υποβληθεί από την εταιρεία NEL και τη θυγατρική της εταιρεία «Σι-Λίνγκ Φέρρις» ανά μήνα οι σχετικές αιτήσεις δρομολογήσεων για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2011 έως τον Απρίλιο του 2012 προς τις αρμόδιες διευθύνσεις, συνοδευόμενες από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ενώ η εταιρεία εκτελεί ανελλιπώς κάθε συμβατική της υποχρέωση ως ανάδοχος βάσει των όρων της σύμβασης, το ελληνικό δημόσιο αρνείται να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς τις συμβατικές υποχρεώσεις και να αποδώσει εμπροθέσμως και προσηκόντως το μεγαλύτερο μέρος των οφειλομένων μισθωμάτων από την εκτέλεση δημόσιας υπηρεσίας και γι αυτό το λόγο και οι δύο εταιρείες προβαίνουν σε δήλωση επίσχεσης υπηρεσιών.

Όπως λένε στελέχη της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου σε περίπτωση που δεν δοθούν τα χρήματα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η NEL να προχωρήσει σε αγωγές αποζημίωσης.

Πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν ότι στην περίπτωση αδυναμίας μιας εταιρείας να εκτελέσει δρομολόγιο άγονης γραμμής, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν τις έχουν καταβληθεί χρήματα από επιδότηση και δεν μπορεί να προμηθευτεί καύσιμα, τότε εντός πέντε ημερών, επιδίδεται με δικαστικό κλητήρα επιστολή ακρόασης.

Αν δεν βρεθεί λύση και τα στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας δεν μπορούν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις, τότε ο υπουργός έχει δικαίωμα να προκηρύξει νέο διαγωνισμό και να αναθέσει σε άλλη εταιρεία το δρομολόγιο.

Τα πλοία της NEL που πραγματοποιούν δρομολόγια άγονων γραμμών είναι το «Ταξιάρχης», το «Θεόφιλος» το «Παναγιά Θαλασσινή» το «Μυτιλήνη» το «Aqua jewel» το «Aqua spirit» και το «Αίολος Κεντέρης 1».

Ειδικότερα δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια:

1) Λαύριο- Αγ. Ευστράτιος - Λήμνος

2) Θεσσαλονίκη- Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου

3) Καβάλα- Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου

4) Καβάλα- Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Καρλόβασι - Αγ. Κήρυκος

5) Λαύριο/Ραφήνα - Ψαρά - Μεστά Χίου

6) Σύρος - Κύθνος - Κέα - Λαύριο

7) Σύρος - Πάρος - Νάξος - Ίος - Σίκινος - Φολέγανδρος - Κίμωλος - Μήλος

8) Σύρος - Πάρος - Σέριφος - Σίφνος - Κίμωλος - Μήλος

9) Σύρος - Τήνος - Άνδρος

10) Σύρος - Πάρος - Νάξος - Δονούσα - Αιγιάλη -Κατάπολα - Κουφονήσι - Σχοινούσα - Ηράκλεια - Νάξος - Πάρος - Σύρος

11) Σύρος - Πάρος - Νάξος - Φολέγανδρος - Σίκινος- Ίος - Θηρασιά - Θήρα - Ανάφη

Σημειώνεται ότι η τιμή των ακτοπλοϊκών καυσίμων που ανέρχεται περίπου στο 60% της λειτουργικότητας του κόστους ενός πλοίου αποτελεί πονοκέφαλο για τις εταιρείες οι οποίες έχουν μειώσει ήδη ταχύτητες στα καράβια, ενώ κάποιες προχώρησαν και σε μικρή αύξηση των εισιτηρίων, πριν τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών ο τόνος του πετρελαίου που χρησιμοποιούν συμβατικά πλοία ως καύσιμο κοστίζει περίπου 594 ευρώ όταν το 2011 είχε 480 ευρώ και το 2010 380 ευρώ. Για τα ταχύπλοα επιβατηγά οχηματαγωγά το ακτοπλοϊκό καύσιμο είναι πιο ακριβό καθώς το 2011 ο τόνος είχε 675 ευρώ, ενώ το 2010, 480.

Ένα συμβατικό πλοίο που πραγματοποιεί για παράδειγμα το δρομολόγιο Πειραιά -Χίο - Μυτιλήνη και επιστροφή, χρειάζεται περίπου σε καύσιμα 30.000 ευρώ, όταν στα περισσότερα δρομολόγια του χειμώνα, οι επιβάτες είναι 250 με 300 άτομα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δένει τα πλοία της από σήμερα η ΝΕΛ"

Εφάπαξ τέλος για όσους έχουν λιγότερα από 25 χρόνια εργασίας

Με τα ταμεία ένα βήμα πριν το κραχ και ήδη χιλιάδες συνταξιούχους να περιμένουν για μήνες το εφάπαξ αναζητούνται λύσεις. Μια από αυτές λέει πως εφάπαξ με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας.

Όσοι έχουν 12 έως 24 χρόνια υπηρεσίας να εισπράττουν έντοκα, το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβάλλει, ενώ όσοι έχουν 6 έως 12 χρόνια προϋπηρεσίας, να λαμβάνουν έντοκα το 70% των εισφορών τους. Τέλος για τους υπαλλήλους με προϋπηρεσία από 1 έως 6 έτη, να μην προβλέπεται η χορήγηση εφάπαξ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας του Δημοσίου το παραπάνω σχέδιο έχει στόχο να εξοικονομήσει 1,5 δισ. ευρώ

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφάπαξ τέλος για όσους έχουν λιγότερα από 25 χρόνια εργασίας"

Επιστολή της ΕΚΠΟΙΖΩ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για άμεση παύση των παρακρατήσεων από μισθούς και συντάξεις

Την άμεση παύση των παρακρατήσεων από μισθούς και συντάξεις ζήτησε η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής με επιστολή της από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλεάνθη Παπαδόπουλο, αναφορικά με τη στάση του ιδρύματος στο θέμα των δανείων προς δημόσιους υπαλλήλους.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επιμένει να παρακρατεί τις δόσεις από τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, παρά τις επιστολές ανάκλησης των σχετικών εντολών που αποστέλλουν οι δανειολήπτες. Απειλεί μάλιστα τους οφειλέτες ότι σε περίπτωση που επιμείνουν στην ανάκληση της εντολής, θα καταγγείλουν τη σύμβαση και θα αυξήσουν το επιτόκιο.

Εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η συμπεριφορά αυτή είναι εκτός από παράνομη και αντικοινωνική. Η ΕΚΠΟΙΖΩ ζητεί από τη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την άμεση παύση των πρακτικών αυτών.

Διαβάστε την επιστολή
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή της ΕΚΠΟΙΖΩ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για άμεση παύση των παρακρατήσεων από μισθούς και συντάξεις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news