facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η Λιάνα Κανέλλη αποκαλεί τον Κασιδιάρη ομοφυλόφιλο(;)

Νομίζοντας ότι είναι εκτός αέρα, η Λιάνα Κανέλλη αποκαλεί τον Κασιδιάρη ομοφυλόφιλο:
Η ακριβής φράση ήταν:
"Τα πουστ@ριά δεν θα περάσουν!"


Διαβάστε Περισσότερα » "Η Λιάνα Κανέλλη αποκαλεί τον Κασιδιάρη ομοφυλόφιλο(;)"

Δούρου καταγγέλει μονομερώς Τσίπρα - Λαφαζάνη

Κυρία Δούρου κάνετε λάθος η σωστή φράση είναι!
«Είναι πολύ δύσκολο (σχεδόν αδύνατον) να αποδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έχει κάνει δηλώσεις για μονομερής ενέργειες»

Διαβάστε Περισσότερα » "Δούρου καταγγέλει μονομερώς Τσίπρα - Λαφαζάνη"

Γιούνκερ: Ίσως να πιέσαμε την Ελλάδα...

Έκκληση απηύθυνε ο επικεφαλής της Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για ταχεία εξεύρεση λύσης στην ισπανική τραπεζική κρίση. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DeutschlandradioKultur, ο Γιούνκερ τόνισε πως «πρέπει να βρεθεί λύση», την ίδια ώρα που η Μαδρίτη δέχεται πιέσεις για να ζητήσει βοήθεια.

Επέμεινε στο γεγονός ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μαδρίτης να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. «Η Ισπανία έχει πρόβλημα τραπεζών, η Ελλάδα ένα πολύ γενικότερο πρόβλημα. Ίσως να πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της». Ο Γιούνκερ υπογράμμισε ότι τώρα θα πρέπει να ανοίξουν σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές και ότι δεν είναι αντίθετος στην επανεξέταση των όρων (του μνημονίου), σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ.

Από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στη Suddeutsche Zeitung, μέμφθηκε και πάλι την Ευρώπη για έλλειψη σχεδίου, ενό τάχθηκε υπέρ ενός «συμφώνου εξόφλησης χρεών», όπως έχουν προτείνει οι «πέντε σοφοί» από τη Γερμανία. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και επανέλαβε ότι παρεξηγήθηκαν όσα είπε στη βρετανική εφημερίδα Guardian. «Είπα ότι νοιώθω μεγάλο σεβασμό στον ελληνικό λαό για τις θυσίες που κάνει για να ξεπεράσει την κρίση. Επίσης είπα ότι λυπάμαι που οι παρατηρήσεις μου (για τον Νίγηρα) παρεξηγήθηκαν και πλήγωσαν αισθήματα. Δεν ήταν στην πρόθεσή μου. Τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουμε με μεγάλη θέρμη την Αθήνα και έχουμε συνείδηση των δυσκολιών που περνά η Ελλάδα. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση και θα έχει καλύτερο μέλλον, όταν όλοι οι συμμετέχοντες αναλάβουν τις ευθύνες τους και πάρουν τα κατάλληλα μέτρα. Σας διαβεβαιώνω ότι το ΔΝΤ, όπως κι εγώ η ίδια, στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα» τονίζει στη συνέντευξη η Λαγκάρντ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Passauer Neue Presse παρέμεινε στο ...γνωστό μήκος κύματος, σε σχέση με την Ελλάδα: "Dεν πρέπει να λέει κανείς ψέματα στους Έλληνες. Δεν υπάρχει άνετος δρόμος,η Ελλάδα έζησε για χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της και δεν έκανε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες» τόνισε, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στη Μαδρίτη να αποφασίσει εάν θέλει να υπαχθεί στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ: Ίσως να πιέσαμε την Ελλάδα..."

8 χρόνια καρπώνονταν σύνταξη πεθαμένου

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς ολοκληρώνονται οι έλεγχοι του ΙΚΑ για τον εντοπισμό περιπτώσεων δικαιούχων σύνταξης που έχουν φύγει από το μάταιο τούτο κόσμο και οι συγγενείς τους εξακολουθούσαν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους , ζημιώνοντας το Ίδρυμα κατά 100άδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CRETALIVE, στο Ηράκλειο ο σχετικός έλεγχος αποκάλυψε 27 τέτοιες περιπτώσεις , που εκτιμάται ότι προκάλεσαν ζημιά στο ΙΚΑ μεγαλύτερη των 350 χιλιάδων ευρώ.

Κραυγαλέα η περίπτωση συνταξιούχου που απεβίωσε το 2004 , ωστόσο οι οικείοι του μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο δεν είχαν δηλώσει το θάνατο του, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται κανονικά η σύνταξη του ακόμα και 8 χρόνια μετά … Μόνο για την περίπτωση αυτή , το Ίδρυμα ζημιώθηκε κατά περίπου 95 χιλιάδες ευρώ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούν σε συνταξιούχους που απεβίωσαν το 2009 ή το 2010

Με βάση και τις σχετικές οδηγίες της Διοίκησης του ΙΚΑ, οι τοπικές υπηρεσίες έχουν καταθέσει τις 3 πρώτες μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Ηρακλείου, ενώ έχει επιστραφεί και ποσό περίπου 95 χιλιάδων ευρώ, το οποίο έχει εισπραχθεί παρανόμως

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση, σε συνεργασία με τις Τράπεζες όλων των περιπτώσεων παράνομης είσπραξης συντάξεων και να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες

cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "8 χρόνια καρπώνονταν σύνταξη πεθαμένου"

Οι Έλληνες της Ν. Υόρκης θεωρούν τους Έλληνες "τεμπέληδες"

Γροθιά στο στομάχι είναι τα όσα λένε και δηλώνουν μπροστά στην κάμερα νεαροί ελληνικής καταγωγής, με άπταιστα ελληνικά, όλοι τους παιδιά ΕλληνοΑμερικανών, δεύτερης και τρίτης γενιάς. Μιλούν για την Ελλάδα και τους Έλληνες, για το ελληνικό πολιτικό σύστημα και γενικά για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Ειδικά μετά την μεταπολίτευση.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αφήσαμε, χωρίς να κόψουμε ή να ωραιοποιήσουμε με μοντάζ τις γνώμες και τις απόψεις τους για να τις κρίνετε εσείς το μεγάλο αναγνωστικό μας κοινό σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου. Αυτό που μπορούμε να σας πούμε ως προειδοποίηση για τα σχόλια που θα επακολουθήσουν και την συζήτηση στα chat Face Book κτλ είναι ότι όλα τα παιδιά είναι αριστούχοι φοιτητές σε καλά πανεπιστήμια στα οποία κοπίασαν για να εισαχθούν και μάλιστα αριστούχοι. Αποτελούν μέλη μιας ομάδος προβληματισμού και κοινωνικής δράσης με ουσιαστική δουλειά στην ΕλληνοΑμερικάνικη κοινότητα της Νέας Υόρκης. Με δημόσια παρουσία και δράση χωρίς κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Επιλέγουμε να μην πούμε περισσότερα για το περιεχόμενο ώστε να το δείτε και να προβληματιστείτε. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όλοι τους είναι αριστούχοι φοιτητές και σπουδαστές, δουλεύουν. Είναι σχεδόν οικονομικά ανεξάρτητοι και παρά το γεγονός ότι θα θυσίαζαν και την ζωή τους για την Ελλάδα εν τούτοις η γνώμη τους για τους Έλληνες και την επικρατούσα νοοτροπία, τις αντιλήψεις, την εν γένει συμπεριφορά, το φέρεσθαι και το είναι του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, που έχει επικρατήσει στην Ελληνική κοινωνία μετά την μεταπολίτευση, διαφέρει κατά πολύ από τα υψηλά όντως συναισθήματα που φαίνεται να εκτρέφουν για την Ελλάδα την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Χρησιμοποιούν πολύ σκληρή γλώσσα, όχι μόνο για τους πολιτικούς, τους χαρακτηρίζουν δημαγωγούς και άλλα παρόμοια αλλά κρίνουν και επικρίνουν συνολικά το ελληνικό πολιτικό σύστημα μετά την μεταπολίτευση. Είναι δηκτικοί γενικά για την Ελληνική κοινωνία ακόμα και όταν τους απευθύνουμε το ερώτημα μετά τα όσα λένε και δηλώνουν «αν σε κρίσιμη εθνική στιγμή θα πήγαινες στην Ελλάδα να πολεμήσεις πλάϊ στο πλευρό αυτών που επικρίνεις για την πατρίδα που αγαπάς» εν τούτοις φαίνεται να διαχωρίζουν ευθέως την Ελλάδα, για την οποία θεωρούν ότι είναι ένα πολύ υψηλό ιδανικό μια ιδέα για έναν διαχρονικό πολιτισμό στον οποίο με τιμή ανήκουν αλλά πολύ διαφορετικό από τους Έλληνες! Και προσέξτε δεν είναι γερμανοί. Δεν είναι Φιλανδοί. Δεν είναι Σουηδοί. Είναι όλοι τους παιδιά Ελλήνων μεταναστών που οι γονείς τους ήρθαν και δούλεψαν σκληρά στην ξενιτιά ενώ είναι φανερό πως από αυτά που λένε, και όλοι τους έχουν άμεση σχέση με το διαδίκτυο άρα και με την έννοια της ενημέρωσης και της πληροφορίας και δεν αρκούνται μόνο στο ότι έχουν ακούσει από το σπίτι ή το στενό συγγενικό περιβάλλον, φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα. Πάνε κάθε καλοκαίρι και μερικοί εξ αυτών παρόλο που η πλειοψηφία των ΕλληνοΑμερικανών όπως θα δούμε σε άλλο σχετικό ρεπορτάζ αυτή την χρονιά διστάζει πολύ να έρθει στην Ελλάδα έστω και για διακοπές γιαυτό και ο τουρισμός εκ μέρους των Ε/Ἄμερικανών έχει μειωθεί δραματικά, εν τούτοις θα έρθουν στην Ελλάδα. Επικρίνουν όχι μόνο το ελληνικό πολιτικό σύστημα και δικαιολογημένα αλλά κυρίως την ελληνική κοινωνία που αφέθηκε και χειραγωγήθηκε από τις επιταγές της ρουσφετολογικής αντίληψης με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος αλληλεξάρτησης που οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο όταν ο πολιτικός πια σήκωσε τα χέρια και δήλωσε πλήρη αδυναμία ικανοποίησης των μέχρι χτες αυτονόητων «αιτημάτων» του ψηφοφόρου για τακτοποίηση σε κάποια θέση στο δημόσιο.

Η προβολή του βίντεο αυτού, όχι μόνο επειδή περιέχει σκληρές αλήθειες για την σημερινή κατάσταση, είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, για τον τρόπο που εκφέρουν πολιτικό λόγο και κριτική, οι νεολαίοι Ελληνικής καταγωγής Αμερικανοί Πολίτες, ωστόσο δεν αποκλείεται και αν αφυπνίσει κάποιες συνειδήσεις στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Το βίντεο και την έρευνα αυτή δεν την προβάλλουμε μόνο για το προφανές με αφορμή τις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου αλλά και για να δούνε κάποιοι που χαράσσουν πολιτική και να διαβάσουν αποκωδικοποιώντας αν θέλετε το πίσω μέρος- του εγκεφάλους τους τι κρύβεται και πως διαμορφώθηκαν οι παράγοντες όλων - αυτών που λέγονται δημόσια από τους νεαρούς 18αρηδες και 20αρηδες νεολαίους που όμως όλοι τους έχουν το πλεονέκτημα της δουλειάς σε σύγκριση με τα αντίστοιχα παιδιά της ηλικίας τους στην Ελλάδα πάντα , γιατί έτσι έμαθαν. Να είναι αυτοδημιούργητοι από τα 16 τους, να δουλεύουν πρώτα και μετά να αναλαμβάνουν ευθύνες ακόμα και ενός ολόκληρου σπιτιού ή και οικογένειας ακόμα. Αξίζει αυτή την έρευνα να την παρακολουθήσουν κυρίως, εκτός από τους ελάχιστους πολιτικούς που σκέπτονται και παράγουν όντως πολιτική, και κοινωνιολόγοι οι οποίοι θα δουν και θα μελετήσουν το φαινόμενο σε όλες τους τις διστάσεις. Σε βάθος. Αξίζει να προβληθεί στις τάξεις των πανεπιστημίων μας για προβληματισμό και βαθύτερη κοινωνική έρευνα για τις αντιλήψεις της ΕλληνοΑμερικανικής κοινωνίας.

Πιστέψτε μας, εμείς που ζούμε εδώ για πάνω από μια 10ετια, τα συμπεράσματα μιας τέτοιας τυχόν σε βάθος έρευνας που θα άξιζε να αναλάβει μια ομάδα φοιτητών με μια αντίστοιχη ομάδα επιβλεπόντων καθηγητών με αποστολή στην Αμερική στις πολιτείες όπου πλεονάζει το ελληνικό στοιχεία, τα ευρήματα και τα συμπεράσματα μιας τέτοιας σε ευρεία κλίμακας έρευνας θα βοηθούσαν πολύ στην χάραξη μιας νέας ενιαίας εσωτερικής κοινής πολιτικής αλλά θα θωράκιζαν στο μέλλον την ελληνική κοινωνία στην Ελλάδα από τέτοιες μεγάλες επαπειλούμενες ρήξεις και διχασμούς(από δείγμα της παντελούς έλλειψης όλα αυτά τα χρόνια χάραξης ενιαίας πολιτικής για τον Ελληνισμό της διασποράς από τον οποίο στερείται και αυτό ακόμα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ψήφου από τους τόπους διαμονής τους- μεταξύ ελλήνων της διασποράς και των Ελλήνων που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. έλληνας και ο ένας έλληνας και ο άλλος…

Ειδικά, αυτό που προκύπτει μέσα από την μικρής κλίμακας έρευνα είναι η σκληρή πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των ΕλληνοΑμερικανών. Ότι δηλαδή, οι Έλληνες είναι τεμπέληδες ακαμάτηδες δεν δουλεύουν , έστω και αν τα νούμερα οι στατιστικές και οι έρευνες δείχνουν διαφορετικά νούμερα για τον Έλληνα εργαζόμενο. Αυτές δεν είναι αντιλήψεις που διαμορφώθηκαν μέσα στα τελευταία δυο χρόνια. Όχι! Υπάρχουν και τις ακούμε όσοι ζούμε χρόνια στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Οι αντιλήψεις αυτές έλεγαν από πάντα, χρόνια τώρα, σε κάθε πεδίο κοινωνικής δράσης της ΕλληνοΑμερικανικής κοινότητας, ότι οι Έλληνες στην Ελλάδα «τα θέλουν όλα έτοιμα στο χέρι, είναι κομπιναδόροι, είναι κλέφτες και απατεώνες (δημόσιο και ιδιωτικός φορέας) , έχουν μάθει στην εύκολη ζωή χωρίς κόπο και μόχθο, σε αντίθεση με τον ΕλληνοΑμερικανό ασχέτως γενιάς (πρώτης ή δεύτερης) που έχει μάθει μόνο να δουλεύει και να καταξιώνεται μόνο από το πόσα βγάζει, είναι χαρακτηριστική η έκφραση που ακούς από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου στην Αμερική «πόσα κάνεις» και αν ακούσουν ότι κάνεις κάτω από 90.000$ το χρόνο δυστυχώς την καλημέρα τους δεν την ξανά ακούς και μένεις στο απέναντι σπίτι.

Οι Έλληνες έχουν μάθει να ζουν με δάνεια. Με κάρτες. Και άλλα πολλά στα οποία βεβαίως δεν έχουν άδικο όσοι τα λένε και τα επικαλούνται επιφανειακά όμως γιατί στο βάθος υπάρχουν άλλα αίτια αυτής της απότομης κοινωνικής προσαρμογής από την Ελλάδα της στέρησης, της πείνας, του μεσοπολέμου, της φτώχειας, του εμφυλίου στην Ελλάδα της ψεύτικης ευδαιμονίας. Της πλαστικής και επίπλαστης οικονομικής ευμάρειας που βασίστηκε στο «Τσοβόλα δώστα όλα» για να «φτάσει στο λεφτά υπάρχουν»… Και ας μην υπήρχε μια στο ταμείο που πάντα εν τέλει ήταν μείον… θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πολύ περισσότερο όμως εδώ είναι χώρος ειδήσεων και ενημέρωσης και όχι forum κοινωνικού και επιστημονικού προβληματισμού.

Το βίντεο και η έρευνα αυτή ως ανταπόκριση από την Νέα Υόρκη αποτελούν μέρος μιας μεγάλης δημοσιογραφικής υπέρ 10ετους έρευνας του γράφοντος δημοσιογράφου που έχει ενσκήψει στα εσώτερα της Ελληνό Αμερικανικής και της Αμερικανό Ελληνικής κοινωνίας, πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικούς κόσμους παρόλο που και οι δυο κοινωνικές τάξεις είναι ταυτόχρονα και Αμερικανοί πολίτες και Ελληνικής καταγωγής ή αν θέλετε Έλληνες με Αμερικανική νοοτροπία. Δείτε το βίντεο με την συζήτηση έρευνα γνώμης και θα καταλάβετε πολύ περισσότερα από αυτά που εισαγωγικά σας προδιαθέσαμε.



protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Έλληνες της Ν. Υόρκης θεωρούν τους Έλληνες "τεμπέληδες""

Τα’ χασαν οι Γερμανοί με τους λαθρομετανάστες στον Εβρο

Ντοκιμαντέρ του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού WDR περιγράφει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στον Εβρο και εστιάζει στις ζωές που χάνονται κατά την προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περισσότεροι από 120.000 λαθρομετανάστες περνούν κάθε χρόνο τα ελληνοτουρκικά σύνορα ενώ η Κωνσταντινούπολη είναι γεμάτη μετανάστες, κυρίως από την Αφρική, οι οποίοι καταφέρνουν και παίρνουν βίζα και όταν λήξει παραμένουν παράνομα στη χώρα, αφού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν ούτε τα χρήματα ούτε και τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

Στο ρεπορτάζ μιλάει ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, ο οποίος κάνει λόγο για «οργανωμένο έγκλημα και για ανθρώπους που εμπορεύονται ανθρώπους», ενώ αναφέρει πως «η κύρια οδός για την Ευρώπη παραμένει η Ελλάδα και το κόστος ανέρχεται από την Τουρκία στα 1.500 ευρώ». Ο κ. Πουλιλιός, ωστόσο, φαίνεται να μη συμφωνεί με τις δράσεις της FRONTEX. Συγκεκριμένα, τη χαρακτηρίζει «κατάσκοπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν κάνει απολύτως τίποτα και απλώς καταγράφει τα στοιχεία, χωρίς να εμποδίζει τη διάβαση των συνόρων».

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Εβρου κ. Γιώργος Καλαϊτζής δηλώνει ότι «η βοήθεια που έχουμε από τη FRONTEX είναι πάρα πολύ σημαντική», εξηγεί τη διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών, διευκρινίζοντας ότι εκείνοι που προέρχονται από εμπόλεμες χώρες έχουν προθεσμία 30 ημερών για να εγκαταλείψουν τη χώρα και προβάλλει τα ανησυχητικά νούμερα των παράνομων μεταναστών τα οποία αυξάνονται συνεχώς.

Στο ντοκιμαντέρ υπάρχουν πλάνα από την περιοχή της Νέας Βύσσας, πρώτου σταθμού για τους λαθρομετανάστες και δηλώσεις κατοίκων.

Δείτε εδώ το βίντεο


protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα’ χασαν οι Γερμανοί με τους λαθρομετανάστες στον Εβρο"

Η εφορία καλεί όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ

Απειλούνται με κατασχέσεις 500.000 ιδιοκτήτες που αδυνατούν να πληρώσουν

Περίπου 500.000 μικροϊδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών για το έτος 2011, απειλούνται τώρα με κατασχέσεις εισοδημάτων και κινητών περιουσιακών τους στοιχείων.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι μπορεί να γλίτωσαν τις απειλές για διακοπή της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους, δεν θα αποφύγουν όμως το άγριο κυνηγητό που θα εξαπολύσουν εναντίον τους σε μερικές εβδομάδες οι αρμόδιες εφορίες στην προσπάθεια τους να εισπράξουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα απλήρωτα ποσά του ΕΕΤΗΔΕ.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η νέα απειλή που αντιμετωπίζουν οι μικροϊδιοκτήτες ονομάζεται «παρακράτηση από την εφορία μέρους των εισοδημάτων που δικαιούνται να εισπράξουν τους προσεχείς μήνες» ή ακόμα μια απλά «κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων τους» καθώς επίσης και «κατάσχεση Ι.Χ. αυτοκινήτων και άλλων κινητών πραγμάτων που τους ανήκουν».

Το απλήρωτο χαράτσι μεταφέρθηκε πλέον από τη ΔΕΗ στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για βεβαίωση και είσπραξη.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα στοιχεία για τα απλήρωτα ποσά και τα ονόματα των οφειλετών τους θα βρίσκονται σύντομα στη διάθεση των κατά τόπους εφοριών οι οποίες θα τα διεκδικήσουν άμεσα τις προσεχείς εβδομάδες εφαρμόζοντας όλες τις διαδικασίες που ορίζει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και περιγράφονται σε πρόσφατα εκδοθείσα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η εφορία καλεί όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ"

«Παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φέρεται να μελετά το Βερολίνο

Σχέδιο «Ιφιγένεια»

Αναζωπυρώνονται τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Μεσατζέρο», το Βερολίνο εξετάζει ένα σχέδιο «παραδειγματικής έξωσης» της χώρας από το ευρώ, ως προειδοποίηση προς τις υπόλοιπες χώρες του νότου για τις οποίες η Ανγκελα Μέρκελ αναμένεται να ακολουθήσει στη συνέχεια μια πιο ελαστική πολιτική, προϊόν συμβιβασμού με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους και διεθνείς παράγοντες. Το σχέδιο περί θυσίας της Ελλάδας έχει προκαλέσει την αντίδραση του Μάριο Μόντι, ενώ την Τετάρτη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ομπάμα - Μόντι - Μέρκελ.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι θεωρεί ότι η γερμανίδα Καγκελάριος «παίζει με τη φωτιά».

Η Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα και βάσει ενός σχολίου της βελγικής «Ντερ Στάνταρντ», καθυστερεί την υιοθέτηση συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη ώσπου να αποχωρήσει η χώρα μας από το ενιαίο νόμισμα.

Τα σενάρια περί «θυσίας» της Ελλάδας έρχονται στο φως της δημοσιότητας τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε και νέα παρέμβαση προς Βερολίνο και Ρώμη ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στην κρίση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ και τον ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, καλώντας τους να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη, όπως διαμορφώνεται, κατάσταση.

Αντίστοιχη έκκληση πραγματοποίησε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς τα περιθώρια στενεύουν.

Σύμφωνα με τη «Μεσατζέρο», ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είχε την ευκαιρία να επαναλάβει στην προχθεσινή του συνάντηση με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς την πάγια θέση του ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διμερούς Συνόδου Ρώμης - Παρισιού, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ο ιταλός Πρωθυπουργός υπενθύμισε στον γάλλο συνομιλητή του αυτή τη θέση του υπό το βάρος της ανησυχίας για το σενάριο που κυκλοφορεί με επιμονή στη γερμανική Καγκελαρία και τρομοκρατεί εξίσου το Παλάτσο Κίτζι και το Μέγαρο των Ηλυσίων: δηλαδή, ότι το Βερολίνο αναμένει από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη να κινήσουν τις διαδικασίες που θα εξαναγκάσουν την Αθήνα να εγκαταλείψει το ευρώ αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Η ελληνική έξοδος θα αποτελούσε ένα παράδειγμα προς αποφυγή για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που δεν πειθαρχούν οικονομικά. Επιπλέον, θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Ενωση να προετοιμάσει και να δοκιμάσει μηχανισμούς που σήμερα δεν προβλέπονται σε καμία κοινοτική συνθήκη.

«Hocus Pocus Grexodus»

Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα γίνει ο καταλύτης που θα επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία στενότερης δημοσιονομικής ένωσης. Οι Ελληνες όμως θα έχουν θυσιαστεί ως άλλη Ιφιγένεια και θα υποστούν τις δραματικές επιπτώσεις, σημειώνει ο πανεπιστημιακός Φέρντι ντε Βιλ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη βελγική εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» με τίτλο «Hocus Pocus Grexodus» (Αμπρα κατάμπρα έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ).

Σύμφωνα με τον Ντε Βιλ, σήμερα η Γερμανία δεν έχει την απαραίτητη πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί δραστικά η κρίση στην ευρωζώνη. Ωστόσο μια έξοδος της χώρας μας από το ευρώ θα δημιουργούσε τέτοια αναστάτωση που οι Γερμανοί θα άλλαζαν γνώμη, αφού θα αντιλαμβάνονταν τις επιπτώσεις.

Οι Γερμανοί δεν θέλουν να σώσουν τις άλλες χώρες, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτήν της Ελλάδας, η οποία, όπως αναφέρει ο πανεπιστημιακός, «έχει στιγματιστεί ανεπανόρθωτα» από τον γερμανικό Τύπο. Αυτό έχει γίνει μάλιστα με την ανοχή της Ανγκελα Μέρκελ, υποστηρίζει.

Οι εξελίξεις, υποστηρίζει ο Ντε Βιλ, μπορεί να είναι οι ακόλουθες: Μετά τις εκλογές στην Ελλάδα δεν προκύπτει κυβέρνηση που να στηρίζει το Μνημόνιο. Η χρηματοδότηση προς την Αθήνα διακόπτεται και η Ελλάδα αναγκάζεται να βγει από το ευρώ και να βρεθεί στο χάος.

Οι συνέπειες για την Ευρωζώνη είναι διαχειρίσιμες και οι υπόλοιπες χώρες με οικονομικά προβλήματα καταλαβαίνουν ότι πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα για να μην έχουν την ίδια τύχη. Οι Γερμανοί την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι πρέπει να παρέμβουν για να μην καταρρεύσει η Ισπανία, η οποία είναι μια οικονομία πέντε φορές μεγαλύτερη από την ελληνική, σημειώνει ο Ντε Βιλ.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φέρεται να μελετά το Βερολίνο"

Μάθημα πατριωτισμού και δημοσιογραφικού ήθους! [VIDEO]

Στην Ιρλανδία υπάρχει δημοσιογραφία.

Ολικό ξεβράκωμα της εθνοκτονικής τρόϊκα.

Ο αγαπημένος Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch,και δίνει ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο που του δίνει ζωή.

Αναλογιστείτε τη στάση των ελληνικών ΜΜΕ,που τρομοκρατούν το λαό μας,μεταδίδουν ειδήσεις που θέλουν οι ισχυροί,ασκούν προπαγάνδα και καταπίεση ενώ γλύφουν ασταμάτητα τους δολοφόνους των Ελλήνων.
Όταν αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας,πρέπει να γίνει λόγος για ηθική αυτουργία κατά όσων συνηγόρησαν στις αυτοκτονίες των Ελλήνων και στο νέο μεταναστευτικό κύμα που ''αδειάζει'' τη χώρα από τους εκλεκτούς επιστήμονες ενώ γεμίζει με λαθροεποίκους.Κάθε δύο γεννιές περίπου υπάρχει ένα μεταναστευτικό κύμα.Τα συμπεράσματα και πράξεις θα είναι δικά σας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάθημα πατριωτισμού και δημοσιογραφικού ήθους! [VIDEO]"

Οι περιπέτειες των Γάλλων στην Ελλάδα

Διαπιστώνουν την απροθυμία για αλλαγές στο Δημόσιο

Την εικόνα ενός άκρως προβληματικού Δημοσίου φαίνεται να επιβεβαιώνουν οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες της Τask Force που συμμετέχουν στο εγχείρημα του ανασχεδιασμού της ελληνικής διοίκησης.

Σύμφωνα με συνεργάτες τους, η αλλαγή του ελληνικού κράτους αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς η πολιτική βούληση σκοντάφτει στην παγιωμένη νοοτροπία των υπαλλήλων, που νιώθουν ασφαλείς μόνο όταν έχουν να διεκπεραιώσουν γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οταν ο υπουργός ή η κυβέρνηση ζητεί κάτι, η διοίκηση... σφυρίζει αδιάφορα. Κανένας δεν υπακούει σε κανένα.

Το εγχείρημα του ανασχεδιασμού της διοίκησης παραμένει στα χέρια των Γάλλων εμπειρογνωμόνων και της Τask Force τους τελευταίους έξι μήνες. Πολλά τα προβλήματα, αλλά βήματα έχουν γίνει. Από την πρώτη στιγμή έχουν εντοπίσει τις παθογένειες του διοικητικού μας συστήματος: έλλειψη κεντρικού συντονισμού, πολλή γραφειοκρατία (7% του ΑΕΠ, όταν είναι 3% - 3,5% ο ευρωπαϊκός μ.ό.) νομοθετική τυπολατρία και κακή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Oι Γάλλοι «παρακολουθούν» από κοντά τις δράσεις για τη μείωση κατά 35% του κράτους, «βρίσκονται πίσω» από τα κριτήρια για την αξιολόγηση των δομών, καθοδηγούν, σχεδιάζουν τα βήματα, παρέχουν τη μεθοδολογία αναπαράγοντας κυρίως το γαλλικό μοντέλο.

Γιατί οι Γάλλοι και όχι, για παράδειγμα, οι 'Αγγλοι, ρωτήθηκε ένα από τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι Γάλλοι έχουν κάνει τρεις μεταρρυθμίσεις τα τελευταία 15 χρόνια (ο αρχιτέκτονας του προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, ηγείται της γαλλικής ομάδας), ξέρουν την τεχνογνωσία, το know how, είναι πιο συγκεντρωτικοί και έχουν γερούς μηχανισμούς συντονισμού που μας λείπουν, όπως εκμυστηρεύεται.

Οι Αγγλοσάξωνες μπορεί να έχουν αποτελεσματική διοίκηση, αλλά είναι γραφειοκρατικοί. «Εμείς είμαστε κοντά στην αγγλική κουλτούρα που θέλει όλα να διεκπεραιώνονται γραπτώς, ακόμη και τα αυτονόητα, χωρίς όμως να διαθέτουμε το δυνατό σημείο των Αγγλων» επισημαίνει στην εφημερίδα Καθημερινή.

Η αγγλική διοίκηση έχει ραχοκοκαλιά και τα στελέχη της παραμένουν στις θέσεις τους κάθε φορά που γίνεται μια κυβερνητική αλλαγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι υπάλληλοι εκπονούν τα διοικητικά προγράμματα τόσο για τον υπουργό μιας συντηρητικής κυβέρνησης, όσο και για τον υπουργό των Εργατικών.

«Ο υπουργός βρίσκει έτοιμο το πρόγραμμα στο γραφείο του», αναφέρει και συμπληρώνει: «Εδώ, κάθε κυβερνητικό στέλεχος στήνει γύρω του έναν μηχανισμό εξουσίας που συνήθως παραγκωνίζει τη φυσική ιεραρχία, ή λειτουργεί παράλληλα.

Ετσι, η εντολή από πάνω δεν διαχέεται προς τα κάτω. Οταν η κυβέρνηση δρομολογεί δράσεις ή ο υπουργός ζητεί κάτι, η διοίκηση... σφυρίζει αδιάφορα. Κανένας δεν υπακούει σε κανέναν. Γιατί δεν αισθανόμαστε την ανάγκη (σ.σ. πολιτικοί και υπάλληλοι) να γίνουν αλλαγές. Αυτό είναι το πρόβλημά μας και όχι η τεχνική βοήθεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι περιπέτειες των Γάλλων στην Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news