facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Μισθωτός με καταθέσεις 41,5 εκατ. ευρώ

Κρυμμένους θησαυρούς που προέρχονται από...«εγκλήματα» φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών, δικηγόρων, μισθωτών, επιχειρηματιών.

Κάθε φορά που οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ανοίγουν τους λογαριασμούς «ύποπτων» για φοροδιαφυγή μένουν έκπληκτοι αφού φέρνουν στο φως απίστευτες και προκλητικές λεπτομέρειες.

Όπως γράφει η εφημερίδα “Ημερησία” μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και, όπως διαπιστώθηκε, τα ποσά αυτά προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες.

Δικηγόροι, γιατροί και εταιρείες διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν επί χρόνια το Δημόσιο με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων γλιτώνοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Μισθωτός με καταθέσεις 41 εκατ. ευρώ
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός μισθωτού ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό με καταθέσεις ύψους 41,5 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα δήλωνε στην εφορία πολύ χαμηλά εισοδήματα.

 Ιατροί του ΕΣΥ εισέπρατταν επί χρόνια «φακελάκια» συγκεντρώνοντας ποσά εκατοντάδων χιλιάδων έως και εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς τους ενώ ένας «σεκιουριτάς» έκρυψε από την εφορία εισοδήματα 22,7 εκατ. ευρώ μόνο σε μια διετία.

Ολα αυτά τα αποκαλυπτικά στοιχεία προέκυψαν από τους ελέγχους που πραγματοποίησε πρόσφατα το ΣΔΟΕ αξιοποιώντας το νέο πληροφοριακό σύστημα Elenxis, το οποίο δίδει τη δυνατότητα επιλογής υποθέσεων για έλεγχο με βάση αντικειμενικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου.
Τα ποσά που προέκυψαν ύστερα από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών διασταυρώθηκαν με τα ποσά που είχαν δηλωθεί στην εφορία.
Ηδη καλούνται οι φορολογούμενοι να δώσουν εξηγήσεις και να δικαιολογήσουν τις υψηλές τραπεζικές καταθέσεις τους.

Στη λίστα του ΣΔΟΕ ξεχωρίζουν οι εξής υποθέσεις:
Μισθωτός ενώ δήλωνε στην εφορία πολύ χαμηλά εισοδήματα βρέθηκε με ποσά συνολικού ύψους 41,5 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του. Τα χρήματα αυτά «συσσωρεύτηκαν» στο λογαριασμό του συγκεκριμένου μισθωτού μέσα σε τρία χρόνια, από το 2007 έως το 2009. Το 2007 υπήρχαν στο λογαριασμό του 2,8 εκατ., το 2008 προστέθηκαν άλλα 17,47 εκατ. ευρώ και το 2009 άλλα 20,94 εκατ. ευρώ. Ολα αυτά τα χρήματα προήλθαν από δραστηριότητες αδήλωτες στην Εφορία.

Ιατρός του ΕΣΥ βρέθηκε να έχει καταθέσεις πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ οι οποίες προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα που αποκτήθηκαν σε διάστημα 7 ετών, από το 2003 έως το 2010. Τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά του ως μισθωτού και προέρχονται από «φακελάκια».

Αλλος ιατρός του ΕΣΥ εισέπραξε από το 2003 μέχρι το 2008 ποσά συνολικού ύψους 681.500 ευρώ, τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του και δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα αποκτηθέντα και δηλωθέντα εισοδήματά του ως μισθωτού. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ είναι βέβαιοι ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από «φακελάκια», καθώς ο ελεγχόμενος εκλήθη να εξηγήσει από πού προέρχονται τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του και δεν απάντησε.

Δικηγόρος εισέπραξε κατά την περίοδο 2000-2010 ποσά συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν να έχουν μπει στον τραπεζικό λογαριασμό του δικηγόρου ενώ ο ίδιος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους με νόμιμα παραστατικά.

Ιατρός του ΕΣΥ εισέπραξε τη δεκαετία 2000 - 2009 εισοδήματα συνολικού ύψους 983.364 ευρώ τα οποία φρόντισε να κρύψει από την εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του και δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα αποκτηθέντα και δηλωθέντα εισοδήματά του ως μισθωτού. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από «φακελάκια».

Φυσικό πρόσωπο που είχε δηλώσει στην εφορία τη δραστηριότητα της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής προστασίας απέκρυψε εισπράξεις συνολικού ύψους 22,79 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε την περίοδο 2009-2010. Στον «σεκιουριτά» από το Περιστέρι επιβλήθηκαν πρόστιμα που ανήλθαν σε 45,6 εκατ. ευρώ.

Εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών απέκρυψε έσοδα συνολικού ύψους 9,38 εκατ. ευρώ στις χρήσεις 2007 και 2008 (4,765 εκατ. ευρώ το 2007 και 4,62 εκατ. ευρώ το 2008). Μέχρι στιγμής της έχουν καταλογιστεί πρόστιμα για μη έκδοση παραστατικών τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 18,75 εκατ. ευρώ.

Εταιρεία κατασκευής επίπλων και φωτεινών επιγραφών δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία για εισπράξεις συνολικού ύψους 5,87 εκατ. ευρώ, τις οποίες πραγματοποίησε την περίοδο 2003-2007.
Δικηγορική εταιρεία απέκρυψε έσοδα συνολικού ύψους 5,1 εκατ. ευρώ τα οποία απέκτησε την περίοδο 2006-2010.

Εταιρεία που κατασκευάζει συσκευασίες απέκρυψε έσοδα συνολικού ύψους 1,28 εκατ. ευρώ τη διετία 2009 και 2010.

Τεχνική εμπορική εταιρεία απέκρυψε εισπράξεις συνολικού ύψους 1,75 εκατ. ευρώ, τις οποίες είχε πραγματοποιήσει την περίοδο 2006-2008. Τα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν ανέρχονται στο ύψος των 1,75 εκατ. ευρώ, δηλαδή όσο ακριβώς ήταν το ποσό που απέκρυψε.

Επιχειρηματίας με κατάστημα παιδικών ενδυμάτων στους Αμπελόκηπους έκρυψε από την εφορία 3,34 εκατ. ευρώ το διάστημα 2003-2010.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μισθωτός με καταθέσεις 41,5 εκατ. ευρώ"

Στοιχεία-σοκ για διακίνηση ναρκωτικών

Περισσότερους από 3,5 τόνους χασίς, 3,8 κιλά ηρωίνης και ποσότητες άλλων ναρκωτικών έχουν κατασχέσει οι αστυνομικές Αρχές μόνο στην Ηπειρο,  το πεντάμηνο του 2012.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, μετά τη σύλληψη δύο ατόμων και την κατάσχεση άνω των 750 κιλών χασίς στα ελληνοαλβανικά σύνορα,από τις αρχές του 2012 οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν συλλάβει εκατόν πενήντα έξι (156) άτομα σε εκατόν πέντε (105) υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.

Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί τρεις (3) τόνοι και εξακόσια τριάντα επτά (637) περίπου κιλά κάνναβης, τρία (3) κιλά και οκτακόσια (800) περίπου γραμμάρια ηρωίνης, καθώς και ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Τη «μερίδα του λέοντος» κατέχει η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, όπου κατασχέθηκαν από την αρχή του χρόνου 2 τόνοι και 244 κιλά χασίς. Η τελευταία υπόθεση αφορούσε φορτίο 750,6 κιλών που κατασχέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στοιχεία-σοκ για διακίνηση ναρκωτικών"

ΠΦΣ:Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ίδρυσης φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ

Προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητώντας την ακύρωση και την αναστολή υπουργικής απόφασης (10.4.2012) με την οποία προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση φαρμάκων και φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, υπό προϋποθέσεις.

Η απόφαση κατά της οποίας έχει προσφύγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος φέρει την υπογραφή των συναρμόδιων υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην προσφυγή της η διοίκηση του ΠΦΣ υποστηρίζει ότι η ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ θα υποβαθμίσει τις υπηρεσίες που παρέχουν τα φαρμακεία, θα επιφέρει σοβαρή νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού στον τομέα της λιανικής πώλησης φαρμάκων και φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και θα πλήξει καίρια τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών φαρμακείων.

Σύμφωνα με την προσφυγή, η υπουργική απόφαση δεν στηρίζεται σε νόμιμη νομοθετική εξουσιοδότηση, αφού σε κανένα νόμο δεν προβλέπεται παρόμοια δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων από ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΦΣ:Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ίδρυσης φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ"

Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος δύο αντιδήμαρχοι Πύργου

Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκαν προ ημερών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου , μετά από δύο ημέρες ακροαματική διαδικασία, οι πρώην αντινομάρχες Ηλείας και νυν αντιδήμαρχοι του δήμου Πύργου, Αντώνης Καράμπελας και Λεωνίδας Δημουλιάς.

Οι ανωτέρω με βάση το κατηγορητήριο και το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, φέρονται να παρέβησαν τα καθήκοντά τους και να μην έπραξαν τα νόμιμα, για τρεις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και ρύπαιναν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον στην περιοχή Χάβαρι Αμαλιάδας. Πρόκειται για δύο εργοστάσια παρασκευής τουρσιών κι ενός τυροκομείου για τα οποία 28 κάτοικοι της περιοχής, με αναφορά τους προς την νομαρχία και τον εισαγγελέα πριν από δέκα χρόνια (!) στις 26.4.2000 κατήγγειλαν ότι ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα με τα απόβλητά τους την περιοχή καθιστώντας εφιαλτική την ζωή των κατοίκων με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία τους.
Εφτά χρόνια μετά την καταγγελία , στις 15.11.2007 ο Συνήγορος του Πολίτη σε πολυσέλιδη έκθεσή του που στέλνει προς την νομαρχία Ηλείας επισημαίνει την αδράνεια της Ν.Α. ως προς τη συμμόρφωση με την νομιμότητα και την αποτροπή της ρύπανσης . Αναφέρει μεταξύ άλλων και πράξεις κακοδιοίκησης και μη τήρησης των σχετικών διατάξεων που αφορούν την λειτουργία των μονάδων και την προστασία του περιβάλλοντος επικαλούμενος και τα σχετικά πορίσματα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Η Ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει ακόμα ότι οι εγκαταστάσεις λειτουργούσαν χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση, ότι δεν είχαν επιβληθεί οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (ανάκληση – αναστολή αδειών) , ενώ αναφέρει αδράνεια και μη ανταπόκριση συνεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας Ηλείας.
Στις 26.2.2008 ο Συνήγορος του Πολίτη διαβιβάζει την υπόθεση με νέα αναφορά του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας υπογραμμίζοντας τις παρανομίες αλλά και την άρνηση συνεργασίας των υπηρεσιών της Ν.Α Ηλείας με την Ανεξάρτητη Αρχή…

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι δύο πρώην αντινομάρχες αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τον Συνήγορο του Πολίτη ενώ οι υπηρεσιακοί παράγοντες: «ουδέποτε απάντησαν στα ερωτήματα που ανάγονταν στην αρμοδιότητά τους σχετικά με τη νομιμότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων».
Σε δίκη με την ίδια κατηγορία αναμένεται να παραπεμφεί και ο τότε νομάρχης Ηλείας και μετέπειτα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Δημητρουλόπουλος . Μάλιστα για το θέμα αυτό στις 15/2/2011έγινε άρση της βουλευτικής του ασυλίας την οποία ζήτησε ο ίδιος για να αποδείξει – όπως είχε δηλώσει τότε – την αθωότητά του .
Η άποψη των δύο τοπιών παραγόντων που καταδικαστήκαν από το δικαστήριο είναι ότι αυτοί δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα , συνεργάστηκαν πολλές φορές με τον Συνήγορο του Πολίτη και ενήργησαν πάντα με γνώμονα την νομιμότητα και το συμφέρον της Ηλείας.

mnodaros.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος δύο αντιδήμαρχοι Πύργου"

Κίνδυνος για ελλείψεις αγαθών στην Ελλάδα

Ο κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι πλέον ορατός, μετά και το ιδιότυπο «εμπάργκο», που μεγάλοι ασφαλιστικοί οίκοι πρώτων υλών επιβάλλουν στην Ελλάδα.

Η αρχή έγινε με την Euler Hermes SA (ELE), τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο πρώτων υλών και εξαγωγών στον κόσμο, ο οποίος δεν θα καλύπτει πλέον τις εισαγωγές αγαθών προς τη χώρα μας.

Πρόκειται για μια μονομερή ενέργεια που θυμίζει πλέον τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το σκάφος λίγο πριν αυτό βυθιστεί, καθώς γνωστή είναι η σχέση της εταιρείας από την Γαλλία με την κυρίως μέτοχο της και γνωστή για τις αναλύσεις της επί της οικονομίας, γερμανική Allianz.

Την ίδια στιγμή έντονες είναι οι φήμες πως και η ασφαλιστική Allianz στη χώρα μας μελετά τρόπο εξόδου καθώς το τμήμα αναλύσεων της εταιρείας θεωρεί πλέον τη χώρα μας «χαμένη υπόθεση».

Ελλείψεις όμως στη χώρα μας φαίνεται πως θα προκύψουν και μετά τα όσα ανακοίνωσε ο αυστριακός όμιλος OeKB Versicherung στις 29 Μαίου. Ο εν λόγω όμιλος θα παρατήσει την κάλυψη εξαγωγών στην Ελλάδα ενώ και η Coface SA πως πλέον κάνει δουλειές «μόνο με τις υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις και με κανένα άλλο».

Και η καταλανική όμως Atradius NV, του Grupo Catalana Occidente SA, και της ιταλικής Sace SpA, λέει πως παρακολουθεί τη χώρα μας και χρηματοδοτεί με περίσκεψη και μέχρι να δει τι θα γίνει με τις εκλογές.

Οι παραπάνω όμως εξελίξεις ξεκάθαρα επιβεβαιώνουν τα όσα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης έχει δηλώσει περί πορείας προς το μηδέν της αγοράς και για ελλείψεις που σύντομα θα έχουμε στα ράφια.

Την ίδια στιγμή, έγκυρες πηγές του protothema.gr αναφέρουν πως οι πρώτες ελλείψεις στα ράφια θα γίνουν αισθητές ήδη από τα μέσα Ιουνίου κυρίως σε τρόφιμα με εξάρτηση σε διεθνείς πρώτες ύλες (κακάο, δημητριακά κ.ά.).

Για το θέμα θα υπάρξει κλειστή συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στον ΣΕΒ ενώ ήδη έχει ενημερωθεί όλη η πολυεθνική κοινότητα της χώρας η οποία μελετά άλλους τρόπους εισαγωγών σε πρώτες ύλες κυρίως μέσω τρίτων θυγατρικών σε Κύπρο ή Βαλκάνια.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνδυνος για ελλείψεις αγαθών στην Ελλάδα"

Moody's: «Ταβάνι» το Caa2 στις αξιολογήσεις των ελληνικών ομολόγων

Τη μέγιστη βαθμίδα στην οποία μπορεί να τοποθετεί το αξιόχρεο των χρεογράφων που εκδίδονται στην Ελλάδα-από κρατικά ή ιδιωτικά ιδρύματα-σε Caa2 (από B1 ως σήμερα), ανακοίνσε ότι μείωσε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος τον «εντεινόμενο κίνδυνο» εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Η ανακοίνωση του αυτή δεν αφορά προς το παρόν το κρατικό ελληνικό χρέος, το οποίο ο οίκος τοποθετεί στη βαθμίδα C, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Ο Moody's εξηγεί στην ανακοίνωσή του ότι παρά τον εντεινόμενο κίνδυνο η χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αυτό «δεν αποτελεί το σενάριο που θεωρεί το βασικό», αν και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου «είναι πιθανό» ο κίνδυνος να «αυξηθεί περαιτέρω».
Ο Moody's σημειώνει επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα να κάνει εξαιρέσεις και να αποδίδει υψηλότερη αξιολόγηση αν ο φορέας ο οποίος εκδίδει «ελληνικό» χρέος είναι ουσιαστικά «ξένη επιχείρηση, έχει σημαντικούς πόρους στο εξωτερικό ή λαμβάνει σημαντική υποστήριξη από κάποια [οικονομική] οντότητα εκτός της χώρας».
Ο Moody's αναφέρει παράλληλα ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη το μέγιστο δυνατό αξιόχρεο που θα αποδίδει σε ελληνικά χρεόγραφα θα υποβαθμιστεί περαιτέρω.
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε συνέπεια να υπάρξουν «σημαντικές απώλειες για τους επενδυτές», λόγω της μετατροπής στο νέο νόμισμα του ελληνικού κρατικού και ιδιωτικού χρέους που υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο, καθώς και λόγω των σοβαρών προβλημάτων «για το εθνικό τραπεζικό σύστημα» και «για την πραγματική οικονομία», προσθέτει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Moody's: «Ταβάνι» το Caa2 στις αξιολογήσεις των ελληνικών ομολόγων"

Ανοίγει η κάνουλα της Κομισιόν για την οδική αρτηρία στο Άκτιο

Το «πράσινο φως» για τη διάθεση ποσού ύψους 180,9 εκατ. ευρώ, με στόχο την κατασκευή μεγάλης οδικής αρτηρίας, που θα συνδέει την περιοχή του Ακτίου με το δυτικό άξονα Βορρά-Νότου στην Ελλάδα, άναψε η Κομισιόν.

Πρόκειται για ένα από τα έργα προτεραιότητας που υποβλήθηκαν από την Επιτροπή τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να επιταχυνθεί η επιστροφή της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης, μέσω της επένδυσης πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο υποδομής, που θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία. Οι κοινές μας προσπάθειες να ξεπεράσουμε τα οικονομικά και τα τεχνικά προβλήματα αρχίζουν σταδιακά να αποδίδουν καρπούς. Αυτό και άλλα παρόμοια έργα θα συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων, δημιουργώντας άμεσες ευκαιρίες απασχόλησης».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει η κάνουλα της Κομισιόν για την οδική αρτηρία στο Άκτιο"

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Χ. Μουμπάρακ

Ο Χόσνι Μουμπάρακ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του πέρυσι.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Μουμπάρακ μεταφέρθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, πάνω σε φορείο, για να ακούσει τη ετυμηγορία για το ρόλο του στο θάνατο 850 διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης πέρυσι και κατηγορούμενος επίσης για διαφθορά.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, δικαστής Αχμεντ Ριφάατ κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης λίγο μετά την άφιξη του Μουμπάρακ.

Αναμένονται οι αποφάσεις του δικαστηρίου για διαφθορά των υιών Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ, καθώς και 6 πρώην συνεργατών του υπουργού εσωτερικών για τη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις καταστολής στις οποίες σκοτώθηκαν οι 850 διαδηλωτές.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης που άρχισε στις 3 Αυγούστου 2011, ο Μουμπάρακ έδειχνε κοιμισμένος πάνω σε φορείο και φρουρείτο από αστυνομικούς. Όσον αφορά την υγεία του, ακούγονται διάφορες φήμες όπως ότι πάσχει από καρδιακά προβλήματα ή από καρκίνο όπως είχε βεβαιώσει ο δικηγόρος του αλλά είχε διαψεύσει το υπουργείο Υγείας.

Ο πρώην πρόεδρος έφθασε με ελικόπτερο από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου κρατείται. Πάνω σε φορείο και φορώντας μαύρα γυαλιά διακομίσθηκε σε ασθενοφόρο το οποίο και τον μετέφερε στη δικαστική αίθουσα.

Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί και 2.000 έχουν αναπτυχθεί για λόγους ασφαλείας στο προάστιο αυτό του Καΐρου, ενώ τεθωρακισμένα βρίσκονται έξω από τη σχολή.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Χ. Μουμπάρακ"

Δοκιμαστική εμφάνιση της “νέας” δραχμής στον πίνακα ισοτιμιών του Bloomberg

Για λίγες ώρες, το πρακτορείο Bloomberg εμφάνισε σήμερα στον πίνακα ισοτιμιών κωδικό συναλλάγματος με την ένδειξη «ελληνική δραχμή (μετά το ευρώ)».

Ωστόσο, ο κωδικός «κατέβηκε», καθώς λόγω του αρνητικού κλίματος που υπάρχει για την Ελλάδα και τα σενάρια για το μέλλον της στην Ευρωζώνη, υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί πανικός.

Πάντως το πρακτορείο ειδήσεων δήλωσε μετά το περιστατικό πως επρόκειτο για «μία εσωτερική δοκιμαστική λειτουργία».

Διαβάστε Περισσότερα » "Δοκιμαστική εμφάνιση της “νέας” δραχμής στον πίνακα ισοτιμιών του Bloomberg"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news